Siemens kjøkkenvifte – Her er de beste Siemens kjøkkenviftene

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Best i Test 2021: I denne artikkelen gjennomgår vi kjøkkenvifter fra Siemens. Testen er bygget opp slik at vi ut ifra ekspertkildenes og forbrukernes vurderinger ser på de forskjellige kjøkkenviftene med tanke på funksjoner samt fordeler og ulemper.

Deretter går vi igjennom alternative kjøkkenvifter fra andre produsenter for å gi en mer nyansert oversikt over utvalget av kjøkkenvifter på markedet.

Vi har sett nærmere på tester fra den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön.

Enkelte av kjøkkenviftene er ikke blitt inkludert i noen offisielle eksperttester, derfor har vi heller tatt en titt på brukeranmeldelser fra forbrukerne. 

Denne artikkelen inneholder:
 Gjennomgang av de beste Siemens kjøkkenviftene
 Gjennomgang av alternative kjøkkenvifter
 Gode råd ved kjøp av kjøkkenvifter
 Slik får du mest mulig ut av kjøkkenviften din
 Husk å rengjøre kjøkkenviften din: Slik gjør du det
 Gjennomgang av testkilder

Legg merke til at Forbrukerliv ikke selv tester produktene selv, men heller samler resultatene av uavhengige tester. På den måten kan forbrukerne enklere skaffe seg en oversikt over de beste produktene på markedet. 

Siemens kjøkkenvifte – Best i test 2021 – Her er de beste kjøkkenviftene fra Siemens

Nedenfor følger en gjennomgang av de kjøkkenviftene fra Siemens som har fått de beste karakterene i ulike anerkjente tester. I de grønne boksene under produktnavnene kan du se hvilke tester de ulike kjøkkenviftene er blitt vurdert i og hvordan de har klart seg.


Siemens LC87KHM60

Siemens LC87KHM60

 

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
–>–>–>–>

 

.

Velegnet til store kjøkken

Kjøkkenvifter kommer med forskjellige kapasiteter og skal derfor velges ut ifra hvor stort kjøkkenet er. Med Siemens LC87KHM60 får man en vegghengt kjøkkenvifte med en stor kapasitet som er velegnet til større kjøkken. Kapasiteten er nemlig på opptil 700 m3/t.

Ved betjening av kjøkkenviften må man bruke viftens TouchControl som er å finne på fronten. Her kan man stille inn og velge de forskjellige funksjonene som effektnivået og lyset. Lyset er et LED-lys som lyser skarpt uten å blende slik at man får en god oversikt over kokeplaten.

Siemens LC87KHM60 er utstyrt med er forholdsvis lavt lydnivå på 58 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydnivå på 60 dB. Kjøkkenviften bråker derfor ikke mye under bruk.

Tre hastigheter og ett intensivtrinn 

Siemens LC87KHM60 er utstyrt med tre forskjellige hastigheter som kan brukes alt etter hvor effektivt man ønsker at kjøkkenviften skal jobbe.

I tillegg til de tre forskjellige hastighetene er det også mulig å velge et intensivtrinn. Her jobber kjøkkenviften på sitt maksimale, noe som er en fordel hvis man har behov for at kjøkkenviften skal være ekstra effektiv på grunn av mye damp og matos på kjøkkenet.

Etter bruk av det intensive nivået, sørger Siemens LC87KHM60 for at en automatisk tilbakestilling starter når det har gått seks minutter.

Rengjøringsvennlig kjøkkenvifte 

Med Siemens LC87KHM60 får man en rengjøringsvennlig kjøkkenvifte med et fettfilter av metall som tåler maskinoppvask. Det vil si at man ikke trenger å rense filteret for hånd. Kjøkkenviften kommer i tillegg med rimVentilation, derfor har fettfilteret kantsug.

Når det kommer til energimerking så er Siemens LC87KHM60 plassert i energiklasse B. Sammenlignet med andre modeller er ikke dette den beste energimerkingen på markedet, men til gjengjeld bruker ikke kjøkkenviften mye energi i løpet av et år.

Siemens LC87KHM60 er utstyrt med en intern motor. Kjøkkenviften måler

119,8 cm. (h), 80 cm. (b) og 49,9 cm. (d).

Utvalgte fordeler ved Siemens LC87KHM60: 
Rengjøringsvennlig modell
Tre hastigheter og ett intensivtrinn
Støysvak kjøkkenvifte
Enkel betjening med TouchControl
LED-belysning


Siemens LF97BCP50

Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Siemens LF97BCP50

 

.Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön har testet og anmeldt Siemens LF97BCP50. Svenske ekspertene er imponerte over kjøkkenviften som de har gitt en god anmeldelse.

Råd & Rön kåret kjøkkenviften til toppscorer i sin store test av kjøkkenvifter.

Ekspertene er spesielt imponerte over at Siemens LF97BCP50 er enkel å betjene, kommer med et godt lys, et lavt lydnivå og er av god kvalitet.

Selv om ekspertene generelt sett er fornøyde med modellen så er de ikke så fornøyde med at den ikke er helt optimal når det kommer til utsuging av damp og oppsamling av fett på kjøkkenet.

Stilren kjøkkenvifte velegnet til større kjøkken 

Med Siemens LF97BCP50 får man en fritthengende kjøkkenvifte. Kjøkkenviften er designet med et enkelt og stilren utseende slik at den ikke virker prangende på et kjøkken.

Modellen er spesielt godt egnet til større kjøkken da kapasiteten er på opptil 726 m3/t. Man får derfor en kjøkkenvifte som effektivt renser luften for damp og matos selv i større rom.

Ved installasjon av Siemens LF97BCP50 foregår dette forholdsvis raskt og enkelt. Man kan montere kjøkkenviften i en avtrekkskanal eller bruke den til resirkulasjon av luft ut ifra hva som er mulig.

I tillegg er Siemens LF97BCP50 en energibesparende kjøkkenvifte med energimerking A. Den bruker derfor ikke mye energi i løpet av et år.

Støysvak modell med LED-belysning

Siemens LF97BCP50 er en kjøkkenvifte som ikke bråker mye under bruk.

Viftens lydnivå er på 54 dB på et normalt nivå og maksimum 65 dB når den jobber på det høyeste nivået. Til sammenligning har en normal samtale et lydnivå på 60 dB.

Når man lager mat er det viktig at man kan se hva som foregår på kokeplaten. Med Siemens LF97BCP50 er det mulig å holde et øye med dette på grunn av at kjøkkenviftens LED-belysning. LED-lampene sørger for å lyse kraftig uten å blende slik at man alltid kan se hva som foregår i gryter og panner.

Ved betjening av kjøkkenviften gjøres dette via TouchControl på fronten der man stiller inn og velger lyset og effektnivået.

Flere hastigheter og intensivtrinn 

Siemens LF97BCP50 er en fleksibel kjøkkenvifte som kommer med flere hastigheter og to intensivtrinn. Man kan derfor velge hvor effektivt man vil at kjøkkenviften skal jobbe avhengig av hva slags mat man lager på kjøkkenet.

Når det har gått seks minutter etter bruk av de to intensivtrinnene, blir normal drift gjenopptatt. I tillegg til de to intensivtrinnene er Siemens LF97BCP50 også utstyrt med tre hastigheter der effektiviteten endres etter hva man velger.

Siemens LF97BCP50 er i tillegg forholdsvis rengjøringsvennlig da fettfilteret av metall tåler maskinoppvask.

Man trenger derfor ikke rense og vaske filteret for hånd når det skal rengjøres. En indikasjon vil gi beskjed om når enten fett- eller kullfilteret trenger å bli rengjort.

Siemens LF97BCP50 er utstyrt med en intern motor. Kjøkkenviften måler 104,4 cm. (h), 90 cm. (b) og 60 cm. (d).

Utvalgte fordeler ved Siemens LF97BCP50: 
Kan brukes i større kjøkken
Lavt lydnivå
Fettfilter i metall som tåler maskinoppvask
Flere hastigheter og to intensivtrinn
LED-lys


Siemens LR97CAQ50

Gode brukeranmeldelser

Siemens LR97CAQ50

 

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

.
Siemens LR97CAQ50 er ikke blitt inkludert i noen offisielle eksperttester, men er til gjengjeld en favoritt blant brukerne.

Hos forhandleren Skousen.no har kjøkkenviften nemlig fått flere gode anmeldelser fra brukerne. Her skriver de at Siemens LR97CAQ50 er en stilren og støysvak kjøkkenvifte som kommer med en utmerket sugeevne. Ingen av brukerne som har anmeldt modellen finner noen umiddelbare ulemper ved den da de kun nevner positive ting.

Siemens LR97CAQ50 kan kobles til en avtrekkskanal. Dersom dette ikke er mulig, kan man også bruke kjøkkenviften til resirkulasjon. Bruker man kjøkkenviften til resirkulasjon, må man være oppmerksom på at det brukes et cleanAir-filter. Dette filteret kan kjøpes som ekstra tilbehør.

Stilren og støysvak kjøkkenvifte med utmerket sugeevne, ifølge brukerne 

Ifølge brukerne hos Skousen.no er Siemens LR97CAQ50 en «superbra kjøkkenvifte» som fungerer godt.

For eksempel skriver en bruker at Siemens LR97CAQ50 er både «stilren og støysvak» og derfor er den «perfekt til et kjøkken». Man trenger nemlig ikke slite med at kjøkkenviften forstyrrer hele hjemmet under bruk.

Videre forklarer en annen bruker at Siemens LR97CAQ50 kommer med en «utmerket sugeevne». Brukeren mener kjøkkenviften er både funksjonell og kraftig så man får renset luften effektivt på kjøkkenet ved matlaging.

Sist, men ikke minst, nevner brukerne at Siemens LR97CAQ50 er en «stilren og flott kjøkkenvifte» som passer godt inn på de fleste kjøkken uansett innredning.

Praktisk design og stor rensekapasitet 

Med Siemens LR97CAQ50 får man en takhengt kjøkkenvifte som er laget i et praktisk design. I og med at den er laget som en takhengt vifte, er den svært diskret i et kjøkken da kjøkkenviften blir gjemt bort i taket. Dette frigir mye luft og plass over kokeplaten slik at det blir enklere å lage mat.

I tillegg kommer Siemens LR97CAQ50 med en LED-belysning som sammen med kjøkkenviftens design gir en optimal oversikt over de forskjellige grytene og pannene på kokeplaten.

Siemens LR97CAQ50 er velegnet til større kjøkken da modellens kapasitet er på opptil 798 m3/t. Den kan derfor uten problemer effektivt rense luften i selv store rom. Dersom man bruker kjøkkenviften på den høyeste innstillingen, er lydnivået på 56 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydnivå på 60 dB.

Flere innovative funksjoner

Siemens LR97CAQ50 er utstyrt med flere innovative funksjoner som gjør det enkelt å bruke kjøkkenviften til matlaging. Den kommer for eksempel med mulighet til å stille inn kjøkkenviftens effektnivå direkte fra kokeplaten.

Man kan også bruke Home Connect-appen eller stemmekontroll til at styre kjøkkenviften da den er utstyrt med en trådløs betjening.

Når man skal stille inn kjøkkenviften kan man velge mellom tre hastigheter og to intensivtrinn. De intensive trinnene er utstyrt med automatisk tilbakestilling og ettersug i 10 minutter.

Ved rengjøring kan man plassere fettfilteret i metall i oppvaskmaskinen slik at man ikke må vaske det for hånd. Det finnes også en indikator som viser når det er på tide å rengjøre eller skifte ut fett- og kullfilteret.

Sist, men ikke minst, er Siemens LR97CAQ50 en forholdsvis energivennlig kjøkkenvifte som er plassert i energiklasse A. Det vil si at modellen ikke bruker mye energi i løpet av et år.

Siemens LR97CAQ50 er utstyrt med en intern iQdrive-motor. Kjøkkenviften måler 29,9 cm. (h), 90 cm. (b) og 50 cm. (d).

Utvalgte fordeler ved Siemens LR97CAQ50: 
Tre hastigheter og to intensivtrinn
Enkel betjening direkte fra kokeplaten eller Home Connect-appen
Praktisk design og LED-belysning
Enkel rengjøring
Stor rensekapasitet


Alternativer til Siemens kjøkkenvifter

I avsnittet over har vi tatt en titt på kjøkkenvifter fra Siemens. Her har vi både tatt en titt på kjøkkenviftene sine funksjoner samt hva ekspertkilder og forbrukere mener om de ulike modellene.

For å gi en nyansert oversikt over andre kjøkkenvifter på markedet, finner du her en gjennomgang av alternative kjøkkenvifter fra andre produsenter.


Miele DA 6096

Testvinner hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Miele DA 6096 W

 

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

.
Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön har testet og anmeldt Miele DA 6096 ut ifra forskjellige parametere som brukervennlighet, støynivå, effektivitet og lyd med mer.

I deres store test av forskjellige kjøkkenvifter har de svenske ekspertene kåret denne kjøkkenviften til toppscorer.

Råd & Rön er spesielt fornøyde med at Miele DA 6096 er brukervennlig og effektiv samt at den kommer med et forholdsvis lavt lydnivå. Til gjengjeld er ekspertene mindre imponerte over at kjøkkenviftens utsuging av damp ikke fungerer optimalt.

Miele DA 6096 er en vegghengt kjøkkenvifte som både kan brukes til resirkulering og kobles til en avtrekkskanal.

Kjøkkenviften er laget i et skråstilt design slik at det blir mer luft over kokeplaten. Dette gir god plass når man skal lage mat.

Energivennlig kjøkkenvifte med et lavt lydnivå 

Miele DA 6096 er en energivennlig kjøkkenvifte som er plassert i energiklasse A+. Det betyr at kjøkkenviften er svært energieffektiv.

Når det gjelder belysningen er Miele DA 6096 utstyrt med LED-belysning som også er energibesparende og effektivt lyser opp hele kokeplaten under matlaging.

I tillegg kommer kjøkkenviften med et lydnivå på maksimalt 66 dB. Kjøkkenviften forstyrrer derfor ikke mye under bruk da en normal samtale har et lydnivå på 60 dB.

Med Miele DA 6096 får man en kjøkkenvifte som er velegnet til mellomstore kjøkken. Viftens rensekapasitet er på opptil 650 m3/t.

Flere praktiske funksjoner

Miele DA 6096 er utstyrt med flere praktiske funksjoner som et NoSmell-filter. Filteret har et aktivt kullfilter som sørger for at all matlukt forsvinner effektivt og ikke lukter i hele hjemmet.

I tillegg til et NoSmell-filter kommer Miele DA 6096 også med et 10-lags fettfilter av metall i rustfritt stål. Dette filteret tåler å vaskes i oppvaskmaskin, så man trenger ikke vaske det for hånd.

Når man lager mat kan man velge hvilket effektnivå man har bruk for. Med Miele DA 6096 kan man velge mellom tre hastigheter og ett intensivtrinn.

Enkel betjening 

Miele DA 6096 er enkel å betjene da kjøkkenviften er utstyrt med brukervennlige knapper som kan justere og stilles inn etter ønske og behov.

Ved bruk av kjøkkenviften trenger man ikke å bekymre seg for skarpe kanter og lignende, for den har ingen skarpe kanter slik at man hverken kan skjære seg eller slå seg på den.

I og med at Miele DA 6096 er laget med en glatt overflate gjør dette også rengjøringen enklere. Man har nemlig mulighet til å tørke overflaten med en fuktig klut.

Miele DA 6096 er utstyrt med en intern motor. Kjøkkenviften måler 54,7 cm. (h), 89,8 cm. (b) og 52,3 cm. (d).

Utvalgte fordeler ved Miele DA 6096: 
Energivennlig modell med LED-belysning
NoSmell-filter
10-lags fettfilter i metall som tåler maskinoppvask
Enkel betjening
Kapasitet på opptil 650 m3/t


Gode råd ved kjøp av kjøkkenvifte 

Gode råd ved kjøp av kjøkkenvifte

Ved kjøp av en ny kjøkkenvifte er det flere forskjellige faktorer du bør tenke på. Det kan være vanskelig å finne ut nøyaktig hva man bør være oppmerksom på og hva som er viktig når du er på utkikk etter en kjøkkenvifte.

Derfor finner du her gode råd ved kjøp av en kjøkkenvifte slik at du til slutt kommer hjem med den perfekte modellen til dine behov.

Hva slags kjøkkenvifte skal jeg velge? 
Det første du bør tenke på er hva slags kjøkkenvifte du skal velge.

Det finnes nemlig flere typer kjøkkenvifter på markedet. Du kan velge mellom en kjøkkenvifte med resirkulasjon eller en kjøkkenvifte med utsuging ut i det fri via en avtrekkskanal.

Kjøkkenvifter med en avtrekkskanel sørger for at all matos og damp sendes ut i det fri via kanalen gjennom ytterveggen eller en annen utluftingskanel, mens den andre typen resirkulerer selve luften i rommet.

Her er det ikke behov for en avtrekkskanal. Det er fordeler og ulemper ved begge typene, derfor bør du tenke nøye over hva som er best for deg og din bolig.

Plassering av kjøkkenviften 
Siemens LR97CAQ50I tillegg til hva slags kjøkkenvifte du vil ha så bør du også vurdere om du ønsker en vegghengt, takhengt eller frittstående kjøkkenvifte – eller noe helt annet.

Dette kommer for de fleste an på kjøkkenets design og innredning, så du bør tenke over hva som passer best sammen med resten av kjøkkenet.

Her er det også en fordel å ta stilling til hvor man ønsker å plassere kjøkkenviften. Det hjelper ofte til med å bestemme om det blir den ene eller den andre modellen.

Noen modeller gir mer plass over kokeplaten i forhold til andre, og dette kan også være med på å påvirke den endelige avgjørelsen din.

I tillegg til å finne frem til typen kjøkkenvifte og plassering så er det også en fordel å måle kjøkkenet slik at du finner ut hvilken størrelse kjøkkenviften må ha. Da er du sikker på at du ikke ender opp med en kjøkkenvifte som er altfor stor.

Hvor effektiv bør kjøkkenviften være? 
En annen faktor som du bør være oppmerksom på er kjøkkenviftens rensekapasitet og sugeevne. Selve sugeevnen har den største betydningen, men den må imidlertid være effektiv nok til å fjerne all matos og damp på kjøkkenet.

I tillegg bør du ta en titt på kjøkkenviftens rensekapasitet slik at du kan avgjøre hvilken modell du skal velge. Dette har med kjøkkenets størrelse å gjøre.

Sørg for at kjøkkenviften har en god belysning 
BelysningBelysningen er viktig i en kjøkkenvifte da den sikrer at du får en god oversikt over hele kokeplaten. Dersom du ikke kan se kokeplaten ordentlig så vil det bli vanskelig for deg å tilberede maten.

Her anbefales det at du velger en kjøkkenvifte med LED-belysning. LED-belysning er energibesparende og holdbart da pærene varer lengre og bruker mindre strøm sammenlignet med tradisjonelle pærer.

Sjekk kjøkkenviftens lydnivå 
Noen kjøkkenvifter kan bråke forholdsvis mye på et kjøkken slik at det er vanskelig å føre en samtale. Hvis du ønsker å snakke samtidig så bør du sørge for å sjekke kjøkkenviftens lydnivå.

Mange kjøkkenvifter har i dag et lydnivå på helt ned til 50 dB, noe som sikrer at de ikke bråker mye under bruk. Til sammenligning har en normal samtale et lydnivå på omkring 60 dB.

Det anbefales derfor at du finner en kjøkkenvifte med et lydnivå som er i nærheten av 60 dB.

Hva slags motor skal kjøkkenviften ha? 
En kjøkkenvifte kan komme med en intern motor, eller du kan velge å kjøpe en ekstern motor.

Dette kan for noen være den beste løsningen for store kjøkkenvifter fordi det ellers kan ende med å bli forholdsvis mye støy i hjemmet. Du må derfor finne ut om du har bruk for en ekstern motor eller om det går greit med en intern motor.

Energimerking 
EnergimerkingEn av de viktigste faktorene du ikke må hoppe over er energimerkingen. Energimerkingen forteller deg nemlig hvor energivennlig kjøkken viften er og hvor mye energi den bruker på et år.

Hvor mye strøm en kjøkkenvifte bruker er avhengig av flere parametere som for eksempel hvor mye du bruker kjøkkenviften og motoreffekten.

Hvis du velger en kjøkkenvifte med en høyere energimerking kan du ende opp med å spare penger hvert år i forhold til dersom du velger en kjøkkenvifte med en lavere energimerking.

I tillegg er det også en fordel å bruke kjøkkenviften praktisk og effektivt for å spare på energiforbruket.

Hvor stort budsjett har du? 
Sist, men ikke minst, bør du tenke over hvor mye penger du ønsker å bruke på en ny kjøkkenvifte. I dag fines det et hav av prisklasser der du både kan finne de dyreste modellene og de mer budsjettvennlige modellene.

Når det kommer til kjøkkenvifter må du som regel regne med at pris og kvalitet går hånd i hånd. De dyreste kjøkkenviftene varer ofte lenger og er mer effektive sammenlignet med de billigste modellene.

Ønsker du flere gode råd og tips om hva du bør tenke på ved kjøp av en ny kjøkkenvifte, kan du kikke her og lese denne artikkelen fra Bolius.no.


Slik får du det beste ut av kjøkkenviften

kjøkkenvifteUansett hva slags kjøkkenvifte du har hjemme så er det noe som går igjen hos alle typer. Og hva er nå det, tenker du sikkert?

Det er en selvfølge at de skal brukes på nesten samme måte for å være så effektive som overhodet mulig. Det finnes noen helt generelle regler og anbefalinger i forhold til hvordan du får mest mulig ut av kjøkkenviften du har på kjøkkenet.

Ikke bruk kjøkkenviftens høyeste effekttrinn 
De fleste velger å bruke kjøkkenviftens høyeste effekttrinn når de lager mat fordi de tenker at dette fjerner damp og matos på best mulig måte, men det er ikke helt riktig.

Dette er nemlig ikke den mest effektive måten dersom du vil bruke kjøkkenviften på best mulig måte i forhold til energiforbruket.

Hvis du bruker kjøkkenviftens høyeste effekttrinn, brukes det mye mer energi enn om du har den på et lavere effekttrinn. Det er derfor en utelukkende fordel å bruke kjøkkenviften på et lavt effekttrinn under matlagingen.

Dersom det er helt nødvendig så bruk det høyeste effekttrinnet i så kort tid som overhodet mulig.

Rens fettfilteret regelmessig 
fettfilterAlle typer kjøkkenvifter er utstyrt med et fettfilter. Dette filteret sørger for at all matos og damp blir samlet opp i stedet for å bli i rommet, men dersom du vil ha en kjøkkenvifte med et fettfilter som fungerer på best mulig måte så krever dette at du rengjør fettfilteret regelmessig.

Mange kjøkkenvifter kommer i dag med muligheten til å vaske fettfilteret i oppvaskmaskinen slik at du at du ikke trenger å gjøre det for hånd.

Sørg for å alltid bruke kjøkkenviften ved matlaging 
Slå på kjøkkenviften med én gangDersom det er plassert en kjøkkenvifte over kokeplaten din så bør du alltid sørge for å bruke den når du lager mat.

Dette sørger ikke bare for å fjerne lukt, matos og damp fra kjøkkenet, men det forbedrer også inneklimaet i hjemmet.

Et rent inneklima er viktig for din daglige trivsel og velbefinnende, og derfor skal du ikke la være å bruke kjøkkenviften ved matlaging – selv om du bare skal lage noe raskt som ikke tar mer enn fem minutter.

Slå på kjøkkenviften med én gang
Kjøkken som er koblet til en avtrekkskanal må slås på med én gang – også hvis vannet ikke koker opp enda eller maten ikke har begynt å steke. Det kan nemlig ta litt tid før denne typen kjøkkenvifter å komme ordentlig i gang, derfor sikrer det at kjøkkenviften jobber effektivt når man har bruk for den.


Husk å rengjøre kjøkkenviften din: Slik gjør du det

Husk å rengjøre kjøkkenviften din

Å rengjøre en kjøkkenvifte er for mange kjedelig oppgave, men dette er noe som må gjøres regelmessig for å sikre at kjøkkenviften jobber på en optimal måte. Hvis du ikke renser kjøkkenviften din vil den nemlig ikke ha mulighet til å utføre oppgaven sin effektivt.

I tillegg til at effektiviteten blir redusert, vil det til slutt også koste deg mer å droppe rengjøringen av kjøkkenviften da den ellers må bruke flere krefter i form av strøm på å jobbe.

Dersom du ikke er sikker på hvordan du rengjør kjøkkenviften din på best mulig måte så kan du lese videre her. Her kommer vi med gode tips om hvordan rengjøringen skal gjøres basert på gode råd fra Learn.compactappliance.com.

Filtret i kjøkkenviften må rengjøres regelmessig 
Du må alltid sørge for at du renser filtrene i kjøkkenviften regelmessig. I noen kjøkkenvifter er dette enkelt da de tåler maskinvask.

Oppvaskmaskinen må være helt tom hvis du velger å vaske filtrene på denne måten. Imidlertid kan det også være at du må vaske dem for hånd da det ikke er alle modeller som kommer med filter som tåler oppvaskmaskin.

Du må i tillegg huske at alle filter må være helt tørre før du setter dem på plass igjen. Det anbefales at du renser filtrene hver måned slik at det ikke ender med å ta deg for lang tid.

Rens filtrene på best mulig måte 
Hvis du ikke får helt rene filtre etter at de har vært en tur i oppvaskmaskinen så må du ikke bare sette dem på plass igjen. De må nemlig være helt rene før du gjør dette. Her kan du i stedet legge filtrene i varmt vann en stund.

All skitt fra maten kan sitte godt fast, så noen ganger kreves det litt ekstra for å fjerne alt – spesielt hvis du ikke har rengjort filtrene regelmessig.

Det anbefales at du plasserer filtrene i varmt vann i cirka fem til seks timer. Du kan også tilføre litt oppvaskmiddel i vannet hvis du ønsker det.

Invester i nye filter hvis de ikke blir rene 
Dersom det heller ikke virker å plassere filtrene i varmt vann så må du investere i nye filter.

Det er nemlig aldri en god idé å sette skitne filter tilbake i kjøkkenviften. Dette er også en fordel dersom du har lagt merke til at kjøkkenviften ikke jobber like effektivt lenger.

Kullfilteret må skiftes ut med jevne mellomrom 
En annen ting som du også må huske på er at du må skifte ut kullfilteret med jevne mellomrom. Et kullfilter har en tendens til å bli forholdsvis skittent, derfor vil det ikke vare i år etter år.

Du må derfor kjøpe et nytt filter og skifte ut det gamle. Du vil som regel finne instruksjoner til dette i bruksanvisningen som følger med når du kjøper kjøkkenviften – her vil det stå hvordan du setter filteret inn og ut.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått 

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Siemens LI64MA530

Gode brukeranmeldelser

.

Siemens LI64MA530

.

.
Siemens LI64MA530 er ikke blitt inkludert i noen offisielle eksperttester, men har til gjengjeld fått gode anmeldelser fra brukerne hos de to forhandlerne Skousen.no og Whiteaway.no.

Her skriver brukerne at Siemens LI64MA530 kommer med en god sugeevne, er flott og svært støysvak.

Imidlertid er det noen av forbrukerne som ikke er så fornøyde med at Siemens LI64MA530 faktisk ikke er så enkel å bruke til resirkulasjon.

Ved kjøp av Siemens LI64MA530 får man en kjøkkenvifte som kan monteres i en avtrekkskanal. Dersom det ikke er mulig å montere den til en avtrekkskanal, kan den også brukes til resirkulasjon.

Veldig flott, effektiv og støysvak kjøkkenvifte, ifølge brukerne 

Ifølge brukerne hos de to forhandlerne Skousen.no og Whiteaway.no er Siemens LI64MA530 en svært god kjøkkenvifte som de beskriver som å være et «godt kjøp». For eksempel skriver én bruker at Siemens LI64MA530 kommer med et «godt lys og en god sugeevne, og at den er nokså støysvak – spesielt på de laveste trinnene».

Dette er en annen bruker enig i og forklarer at Siemens LI64MA530 er en «meget moderne og flott kjøkkenvifte som suger svært godt og samtidig er svært støysvak».

Flere brukere nevner også kjøkkenviftens LED-lys som en av de største fordelene da «pærene lyser kraftig mens de samtidig sparer strøm».

Ingen av brukerne finner mange ulemper ved Siemens LI64MA530. Det eneste én av brukerne nevner er at den ikke er enkel å installere når det kommer til å bruke modellen til resirkulasjon.

Velegnet til små kjøkken

Siemens LI64MA530 er en uttrekksvifte som kommer med en kapasitet på opptil 404 m3/t. Det betyr at kjøkkenviften er velegnet til mindre kjøkken dersom den skal rense luften effektivt.

I tillegg kommer Siemens LI64MA530 med et lydnivå på maksimalt 62 dB. Kjøkkenviften er derfor forholdsvis støysvak og bråker ikke mye under bruk.

Til sammenligning har en normal samtale et lydnivå på 60 dB.

Da Siemens LI64MA530 er en uttrekksvifte er det en forholdsvis diskret løsning. Den er velegnet til brukere som ikke ønsker at kjøkkenviften skal ta for mye plass eller være synlig på kjøkkenet. Kjøkkenviftens uttrekksplate er skjult når man ikke bruker den, så man får mye plass på kjøkkenet.

Energibesparende kjøkkenvifte med LED-belysning 

Med Siemens LI64MA530 får man en energibesparende kjøkkenvifte i energiklasse A samt en LED-belysning. LED-pærer er en energivennlig belysning som sørger for å gi en god oversikt over matlagingen.

I tillegg til å være energibesparende er Siemens LI64MA530 også effektiv med sine tre hastigheter og ene intensivtrinn. Det intensive nivået sikrer at man får en økt effekt som gjør det mulig å fjerne matos og damp på kjøkkenet mer effektivt.

Etter bruk av det intensive trinnet har kjøkkenviften en automatisk tilbakestilling etter seks minutter.

Når man skal rense Siemens LI64MA530 foregår dette forholdsvis enkelt da fettfilteret av metall tåler å vaskes i oppvaskmaskin. Man trenger derfor ikke å vaske dette for hånd.

Siemens LI64MA530 er utstyrt med en effektiv, stille og intern BLDC-motor. Kjøkkenviften måler 24,8 cm. (h), 60 cm. (b) og 29 cm. (d).

Utvalgte fordeler ved Siemens LI64MA530: 
Tre hastigheter og ett intensivtrinn
Diskret løsning med uttrekksvifte
LED-belysning
Automatisk tilbakestilling etter seks minutter
Fettfilter i metall som tåler maskinoppvask.


Siemens LC98KMR60

Gode brukeranmeldelser

Siemens LC98KMR60

 

.
Siemens LC98KMR60 er ikke tatt med i noen offisielle eksperttester, men er til gjengjeld en populær kjøkkenvifte blant brukerne. Brukerne har anmeldt kjøkkenviften hos de to forhandlerne Skousen.no og Whiteaway.no der de har gitt kjøkkenviften gode anmeldelser.

Dette har de blant annet gjort på grunn av at de mener at Siemens LC98KMR60 er praktisk og funksjonell og kommer i et flott design. Imidlertid er enkelte av brukerne mindre fornøyde med kjøkkenviftens knapper samt at den tar en del plass.

Siemens LC98KMR60 kan monteres i en avtrekkskanal. Dersom dette ikke er mulig så kan man også bruke kjøkkenviften til resirkulasjon. Ved resirkulasjon må man imidlertid kjøpe enten et kullfilter-startsett eller et cleanAir-filter som ekstra tilbehør.

Funksjonell og praktisk kjøkkenvifte med et lavt lydnivå ifølge brukerne 

Ifølge brukerne hos de to forhandlerne Skousen.no og Whiteaway.no er Siemens LC98KMR60 en «funksjonell og praktisk» kjøkkenvifte.

For eksempel skriver én av brukerne at kjøkkenviften er «svært enkel å betjene» og kommer med «mange nyttige funksjoner» slik som auto-stopp.

Dette er flere brukere enige i, men det er også en del som nevner kjøkkenviftens design og lave lydnivå som å være en fordel.

Siemens LC98KMR60 blir beskrevet som å være en «flott og stilren» kjøkkenvifte med et «lekkert design» og med antiFingerprint som hindrer fingeravtrykk på overflaten.

De henger seg også opp i at kjøkkenviften er «enormt støysvak» og er «stort sett lydsvak på de laveste nivåene».

Selv om brukerne generelt sett er fornøyde med Siemens LC98KMR60, nevner de kort at man må være oppmerksom på at modellen virker forholdsvis stor på veggen.

Stor rensekapasitet 

Siemens LC98KMR60 er en vegghengt kjøkkenvifte som er velegnet til store kjøkken med en rensekapasitet på opptil 836 m3/t. Dette vil si at kjøkkenviften effektivt kan rense luften i et større rom.

Med et lydnivå på maksimum 56 dB bråker modellen ikke mye under bruk. Man kan derfor la kjøkkenviften stå på uten at den forstyrrer hele huset. Til sammenligning har en normal samtale et lydnivå på 60 dB.

Ved betjening av modellen kan man benytte TouchControl foran på kjøkkenviften. Her styrer man effektnivået og lyset. Dersom det er tilgjengelig så kan man benytte seg av Home Connect og betjene kjøkkenviften via et nettbrett eller en smarttelefon.

Energivennlig kjøkkenvifte med praktisk design 

Med Siemens LC98KMR60 får man en energivennlig kjøkkenvifte som er plassert i energiklasse A+. Det betyr at kjøkkenviften ikke bruker mye energi i løpet av et år fordi den er energieffektiv.

I tillegg kommer Siemens LC98KMR60 med et praktisk design da den er laget til å være en skråstilt modell.

Man får derfor frigjort plassen over kokeplaten slik at det blir enklere å skaffe seg en oversikt over gryter og panner. Sammen med kjøkkenviftens LED-belysning gir dette en optimal oversikt over matlagingen.

Siemens LC98KMR60 er i tillegg utstyrt med flere praktiske funksjoner i form av climateControl Sensor og et cookConnect System.

Sensoren overvåker damp og lukt i luften, og justerer effekten ut ifra hva det er behov for, mens cookConnect sørger for at kjøkkenviften kan betjenes direkte fra kokesektoren med den riktige kombinasjonen.

Sist, men ikke minst, kommer Siemens LC98KMR60 med tre hastigheter og to intensivtrinn samt automatisk ettersug i seks minutter.

Siemens LC98KMR60 er utstyrt med en høyeffektiv og intern iQdrive-motor med dobbelt viftehjul. Kjøkkenviften måler 119,8 cm. (h), 90 cm. (b) og 54,5 cm. (d).

Utvalgte fordeler ved Siemens LC98KMR60: 
climateControl Sensor
cookConnect System
Tre hastigheter og to intensivtrinn
Energiklasse A+
Enkel betjening med TouchControl eller Home Connect


Gorenje WHC623E16X

Gorenje WHC623E16X

 

Med Gorenje WHC623E16X får man en vegghengt kjøkkenvifte. Dersom den skal brukes til resirkulasjon så kreves det at man kjøper et kullfilter.  Imidlertid er det også mulighet til å koble Gorenje WHC623E16X til en avtrekkskanal på kjøkkenet.

Velegnet til mindre kjøkken

Gorenje WHC623E16X er en kjøkkenvifte som er velegnet til et mindre kjøkken der rensekapasiteten ikke trenger å være høy. Kapasiteten ligger nemlig på opptil 505 m3/t.

Dersom kjøkkenviften plasseres i et mindre kjøkken så kan man trygt stole på at man får en ren luft.

Betjeningen av Gorenje WHC623E16X skjer foran på modellen. Her finner man betjeningsvennlige knapper der man kan styre alt ifra belysning til effektnivå. Man kan derfor raskt endre eller justere på innstillingene når det er behov for det under matlagingen.

Kjøkkenvifte med lavt lydnivå og tre forskjellige hastigheter 

Gorenje WHC623E16X er utstyrt med tre forskjellige hastigheter når det gjelder effektnivå. Dette gir mulighet til å velge det trinnet som passer best til den maten man lager.

I tillegg har Gorenje WHC623E16X et forholdsvis lavt lydnivå på 62 dB.

Til sammenligning har en normal samtale et lydnivå på 60 dB. Man trenger ikke å bekymre seg for om kjøkkenviften forstyrrer hele huset når den er i bruk.

Alle rustfrie ståloverflater på kjøkkenviften er belagt med en TouchFreefilm. Dette forhindrer at fingeravtrykk synes på kjøkkenviften slik at den hele tiden holder seg ren. Det betyr også at rengjøringen av modellen blir enklere.

LED-belysning og filtre med polyuretanskum 

Med Gorenje WHC623E16X får man en kjøkkenvifte med en energibesparende belysning. Kjøkkenviften kommer nemlig med LED-belysning som sørger for en god oversikt over kokeplaten når man lager mat. I tillegg varer disse pærene i mye lenger tid sammenlignet med tradisjonelle pærer.

I tillegg til en energibesparende belysning er Gorenje WHC623E16X også utstyrt med filter med polyuretanskum. Dette sikrer at opptil 98 % av fettpartikler og annen skitt blir fjernet effektivt.

Samtidig kommer kjøkkenviften med en effektiv absorbering i klasse A, så den klarer utsugingen optimalt.

Gorenje WHC623E16X er utstyrt med en intern motor. Kjøkkenviften måler 112,5 cm (h), 60 cm (b) og 50 cm (d).

Utvalgte fordeler ved Gorenje WHC623E16X: 
Velegnet til et mindre kjøkken
Filtre med polyuretanskum
Tre forskjellige hastigheter
LED-belysning
Belagt med TouchFreefilm


FAQ – Ofte stilte spørsmål

Hvilke Siemens kjøkkenvifter har fått de beste anbefalingene i tester?

Siemens LC87KHM60 og Siemens LF97BCP50

Hvordan tester Siemens kjøkkenviftene?

Kjøkkenvifter testes med stor vekt på hvor effektivt de fanger opp stekos og vanndamp. I tillegg vurderes de på brukervennlighet, støynivå og energiforbruk.

Hvordan velger jeg den riktige modellen?

Begynn med å bestemme deg for om du vil ha en modell med utsuging ut i det fri eller en med resirkulasjon. Deretter bør du tenke over en rekke andre parametere som for eksempel om du vil ha en modell med innebygd eller ekstern motor – hvor mye den kommer til å bråke, viftens energiforbruk, plassering og utforming.


Gjennomgang av testkilder

Råd & Rön
Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön arbeider med svenskenes forbrukerliv. Dette inkluderer blant annet tester og anmeldelser av forskjellige forbrukerprodukter.

Råd & Rön har her testet flere kjøkkenvifter – blant annet Siemens LF97BCP50, Bosch DII31JM60 og Miele DA 6096. Ønsker du å lese mer kan du klikke her på denne linken.

Legg imidlertid merke til at full tilgang til testens spesifikke resultater krever et abonnement. Hvis du ønsker å se resultatet av én enkelt test så kan du kjøpe deg tilgang til testene enkeltvis.

Brukeranmeldelser ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 
Denne Siemens kjøkkenvifte-testen har også tatt en nærmere titt på brukeranmeldelser av kjøkkenvifter fra flere produsenter.

Vi har benyttet oss av de to forhandlerne Skousen.no og Whiteaway.no for å få en oversikt over hva forbrukerne mener om noen av de ulike kjøkkenviftene – blant annet Siemens LC98KMR60, Siemens LI64MA530 og Siemens LR97CAQ50.


Alternative tester og artikler 

Fant du ikke det du lette etter i denne testen så har vi her hos Forbrukerliv en lang rekke andre tester som kan være interessante for deg.

Med vår store generelle kjøkkenvifte test kan du skaffe deg en oversikt over hva markedet ellers har å by på. I denne testen gjennomgår vi mange av de best anmeldte kjøkkenviftene fra ulike produsenter.

En stadig mer populær type kjøkkenvifte er de praktiske modellene med kullfilter. Kullfilteret gjør at luften blir renset for partikler og matlukt før den blir resirkulert tilbake og ut i kjøkkenet. Se de beste modellene med kullfilter her i vår kjøkkenvifte med kullfilter artikkel.

En produsent som ekspertene er svært imponerte over når det kommer til kjøkkenvifter, er det tyske kvalitetsmerket Miele. I vår store Miele kjøkkenvifte test kan du lese mer om deres testvinnende kjøkkenvifter.

Skulle du være på utkikk etter andre testvinnende hvitevarer så kan vi også være behjelpelige med dette. Her kan du for eksempel lese vår store ovn test der vi gjennomgår en lang rekke av ekspertenes favoritter. Du kan også lese våre mer spesifikke tester som vår innbygningsovn test, vår selvrensende ovn test eller vår pyrolyseovn test som alle inneholder testvinnende modeller.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere