Luftfukter test-guide: Finn de beste luftfukterne her

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

En luftfukter er et utmerket verktøy for å forbedre inneklimaet og unngå at inneluften blir for tørr. Mange opplever ubehag som følge av tørr inneluft -spesielt om vinteren. 

Et tørt inneklima kan forårsake ubehag som tørre øyne, slimhinner og luftveier. Mens noen mennesker knapt merker noe til den tørre luften, vil andre oppleve det som svært ubehagelig og slitsomt. Hvis du lider du av astma eller allergi er det spesielt viktig med et godt inneklima, og ifølge eksperter kan luftfuktere være et effektivt verktøy for å overvinne ubehag med åndedrett og tørre slimhinner forårsaket av tørr luft.

Dette bør du tenke på før du kjøper en luftfukter:

Type
Når du skal kjøpe en luftfukter bør du være klar over at det finnes en rekke ulike modeller på markedet. Du bør derfor tenke over hvilken type som passer best for dine behov. Du kan for eksempel velge mellom en ultrasonisk, evaporativ eller varm-damp modell. Det finnes i tillegg en hybrid modell som kalles for luftvasker. Ultrasoniske luftfuktere er markedets mest solgte luftfuktere og de tilfører mye fuktighet i form av synlig kald eller romtemperert damp.

Pris
Luftfuktere kan variere veldig i pris, men du kan finne en modell av høy kvalitet til en pris på mellom 1000 og 2000 kroner.
Hastighet: Sjekk hvor raskt luftfukteren du vurderer å kjøpe klarer å tilføre fuktighet til luften i rommet. Hva som er den beste hastigheten for deg vil avhenge av hvor stort område du har tenkt at luftfukteren skal dekke.

Kapasitet
Kapasiteten til en luftfukter består av det maksimale volumet med vann den kan romme etter påfylling. Det er vanligvis målt i liter og vil gi deg en god pekepinn på hvor store rom modellen kan brukes i.

Brukstid
Finn ut hvor lang brukstid modellen har. Det er viktig å vite hvor mange timer en luftfukter kan brukes etter hver påfylling, og dersom du har store rom i hjemmet skal den helst kunne romme nok vann til at du slipper å måtte fylle på beholderen hele tiden.
Brukeranmeldelser: Når du velger et produkt er det alltid en god idé å se hva andre kunder sier om produktet og forhandlerne. Det er i tillegg lurt å se på ekspertanmeldelser og offisielle tester av produktene.

arrow-more


Levoit 600 Hybrid luftfukter – med mye godt tilbehør og app

Luftfukter – Best i test

 • «Best i Test» hos Fitnesstrening.no
 • Mye for pengene: Ingen dyre mellomledd
 • 2 års garanti

Levoit 600 Hybrid Luftfukter

.
Luftfukteren Levoit 600 Hybrid  er en ypperlig modell dersom du vil ha en godt testet luftfukter med svært gode testresultater.  

Effektiv mot helseplager som influensa

Denne luftfukteren kan være et fantastisk hjelpemiddel mot ulike patogener som helsen og immunforsvaret utsettes for – som for eksempel allergier, tett nese, influensa eller forkjølelse. 

Denne luftfukteren gir deg nemlig mulighet til å velge mellom kald og varm damp for å forhindre plager som tørr hud eller sesongmessige sykdommer. 

Flere forskjellige effektnivåer

Luftfukteren fra Levoit har 3 forskjellige effektnivåer. I tillegg kan du velge om du vil benytte deg av varm eller kald damp. Dette gjør at Levoit 600 Hybrid kan fukte rommet ditt hele 25 % raskere enn modeller som kun bruker kald damp til å fukte luften.  

Du kan bruke skjermen eller kontrollen til å bytte mellom de ulike effektnivåene og varm eller kald damp. Da kan du justere luftfuktigheten slik at den passer dine personlige preferanser.

Passer for store rom

Luftfukteren Levoit 600 Hybrid kan brukes til store rom – slik at du slipper å måtte investere i mer enn én luftfukter for å få den effekten du vil ha. 

Den har også en dampeffekt på opptil 500 ml / t og kan derfor regulere fuktigheten i rom som er så store som 70 m². 

Fjernkontroll er inkludert

Denne luftfukteren kommer i tillegg med en fjernkontroll slik at du kan kontrollere alle funksjonene uten at trenger å flytte på deg. Fjernkontrollen kan du bruke til å for eksempel stille inn tid – og her kan du stille den inn på alt ifra 1 til 12 timer.

Fjernkontrollen gjør også at du ikke trenger å bekymre deg for om luftfukteren står på mens du ikke er til stede fordi du har glemt å slå den av. Dersom den går tom for vann så vil den også slå seg av automatisk. 

Fordeler
 • 2 års garanti
 • Kan brukes i store rom på 40-70 m²
 • Stor vanntank på 6 liter
 • Lang arbeidstid på 60 timer
 • 3 ulike effektnivåer
Ulemper
 • Litt dyr modell, men verdt investeringen

Spesifikasjoner:

Product specification
Kompatibel med app: Nei
Romstørrelse: 40-70 m²
Vanntank: 6 L
Maks brukstid: 60 timer
Effektnivåer: 3 stk.


Air&me Gota luftfukter – Gir optimalt inneklima 

Beste luftfukter i budsjettklassen

Med HygroSmart®, sikrer Air&me Gota at luftfuktigheten ikke overskrider 50% når den er i bruk. Det kompakte og diskré designet passer inn i ethvert rom og luftfukteren har en innebygd nattlampe som gir en behagelig stemning om natten. Den lydløse luftfukteren har en kapasitet på 350 ml/time og er tilpasset rom på opptil 30m². Air&me Gota har blitt kåret til “best i test” blant de mindre modellene på markedet av Anbefaler.com. 

Forbrukerlivs vurdering

Vi anbefaler Air&me Gota til deg som ser etter en stilren luftfukter som er enkel å ta i bruk. Den budsjettvennlige fukteren skaper et optimalt inneklima og er lett å ta i bruk. Vi liker den nette størrelsen og den gode kapasiteten og mener denne er ideell for mindre rom. 

Dette må du vite før du kjøper Air&me Gota

Den praktiske størrelsen gjør det enkelt flytte Air&me Gota fra rom til rom. I tillegg har den et stilrent og diskré design som gjør seg godt i stuen, på soverommet eller andre rom i huset. Luftfukteren er tilgjengelig i 2 farger i en matt finish.
I tillegg til å være lett å håndtere er Air&me Gota lett å rengjøre. Luftfukteren kan deles i to, slik at du både kommer lett til  vanntanken og får god tilgang for rengjøring.

Drøy brukstid til en god penge

Denne luftfukteren har et kalkfilter som reduserer hvitt støv, en god vanntank på 3 liter og en kapasitet på inntil 350 ml i timen. Dette betyr drøy brukstid og helsemessige fordeler i hverdagen.
Prisklassen passer alle budsjett og med sitt lekre design tar den seg også godt ut i hjemmet.  

Hva sier forbrukerne om Air&me Gota

Basert på 64 forbrukeranmeldelser på Google Shopping har Air&me Gota fått en gjennomsnittvurdering på 4.1 av 5. Forbrukerne mener at dette er et flott produkt som står til forventningene og er lett å ta i bruk. Det fine designet kommer som et stort pluss i tillegg til den hyggelige prisen.

Fordeler
 • Effektiv og enkel å bruke
 • Romsparende 
 • Enkel å flytte rundt
 • Kraftig
Ulemper
 • Lyset på luftfuktighets detektoren kan være for sterkt i mørket for noen brukere

Spesifikasjoner:

 Vanntank kapasitet: 3 liter
Anbefalt romstørrelse: 30
Kapasitet: Inntil 350 ml i timen
Vanntank: 3 liter


Levoit Classic 300 Smart Luftfukter – Nyt velduftende aromaterapi

Beste luftfukter med en kompatibel app

 • 4,6 av 5 mulige stjerner av forbrukerne hos Google Shopping
 • Mye for pengene: Ingen dyre mellomledd 
 • 2 års garanti
 

Levoit Classic 300 Smart Luftfukter

.
Luftfukteren Levoit Classic 300 Smart er et godt valg for deg som vil ha en moderne luftfukter med en stor kapasitet – som også kan styres via smarttelefonen dersom du for eksempel befinner deg i et annet rom. 

Stor vanntank

Luftfukteren Classic 300 Smart fra Levoit er utstyrt med en stor vanntank som kan romme hele 6 liter. Tanken er laget for å være så brukervennlig som overhodet mulig, derfor er den også veldig enkel å rengjøre. 

Alt du trenger å gjøre for å fylle opp tanken er å åpne lokket på toppen av luftfukteren og helle i vann til den er full. Da slipper du også å irritere deg over lekkasjer eller søling. 

Stillegående luftfukter

Luftfukteren Levoit Classic 300 Smart  er svært stillegående med et lydnivå på maksimalt 28 dB. Det vil si at den ikke virker forstyrrende dersom du for eksempel sover i samme rom som du plasserer apparatet. 

Luftfukteren er utstyrt med en ny og moderne lydteknologi som gjør at den kan brukes både i en profesjonell setting på jobb, og på soverommet, helt uten å virke forstyrrende. 

Dersom du imidlertid har lyst til at det skal være fullstendig stille mens du sover eller jobber, har du også mulighet til å sette modellen i sovemodus.

Aroma diffusor

Luftfukteren Levoit Classic 300 Smart er utstyrt med smarte innebygde sensorer. Disse sensorene kan automatisk justere dampeffekten basert på hvilket fuktighetsnivå du velger i «Auto Mode». 

Dersom du setter pris på god lukt i hjemmet kan du benytte deg av aromaterapi-funksjonen ved å tilsette eteriske oljer i aromaboksen. Da vil luftfukteren lage en velduftende luft i huset, noe som skaper en deilig og beroligende atmosfære.

Kommer med 3 effektnivåer og en roterende dyse

Denne luftfukteren er utstyrt med 3 forskjellige effektnivåer. Det finnes flere fordeler ved å oppholde seg i et rom med luftfukter -blant annet kan det hjelpe til med å lindre stress og gi en mer behagelig følelse av å trekke pusten.

Dysen roterer hele 360 grader og gjør at dampen kan spres i alle retninger for et optimalt fuktighetsnivå. Her vil du kunne velge mellom 3 ulike nivåer ut ifra egne preferanser og klimaet i rommet du befinner deg. 

Fordeler
 • Kompatibel med app
 • 2 års garanti
 • Romstørrelse på 20-47 m²
 • Stor vanntank på 6 liter
 • Lang brukstid på 60 timer
 • 3 effektnivåer
 • Fungerer som aroma diffusor
Ulemper
 • Litt dyr, men verdt pengene

Spesifikasjoner:

Kompatibel med app: Ja
Romstørrelse: 20 – 47 m²
Vanntank: 6 L
Lydnivå: 24 – 28 dB
Maks brukstid: 60 timer
Effektnivåer: 3 stk.


Levoit Dual 100 Luftfukter – Moderne og minimalistisk design 

Beste luftfukter for prisen

 • Mye for pengene: Ingen dyre mellomledd 
 • 2 års garanti
.
Luftfukteren Levoit
Dual 100 er en komplett modell i jungelen av luftfuktere. Dette apparatet passer godt for deg som vil ha en liten luftfukter med et moderne design – som også skiller seg fra konkurrentene.

Fungerer både som luftfukter og diffuser

Denne luftfukteren fra Levoit kan både brukes som en diffuser og som en vanlig luftfukter. Dersom du tilsette noen dråper med eteriske oljer vil denne luftfukteren kunne skape en behagelig og velduftende atmosfære. 

Mellomstor kapasitet

Luftfukteren Levoit Dual 100 har mellomstor kapasitet – det vil si at den passer best til bruk i mellomstore rom, men ikke veldig store rom. 

Du kan her velge mellom 3 ulike effektnivåer – på den måten kan du justere luftfuktigheten til et optimalt nivå for akkurat dine behov og preferanser. 

Til tross for den lille størrelsen er Levoit Dual 100 en kraftig luftfukter -dersom du har et rom på ca. 10 til 24 m²  vil denne modellen være ypperlig.

Utstyrt med sovemodus

Luftfukteren Levoit Dual 100 er i tillegg utstyrt med et sovemodus som gjør at du kan redusere støynivået og optimere fuktighetsnivået mens du sover. Slik vil du kunne forbedre sovevilkårene dine for å få en god natts søvn, slik at du føler deg opplagt dagen etter. 

En annen fordel ved denne luftfukteren er at den kan lidre plager som hoste, tørr hals og allergier da luften ikke vil være tørr og kald. Luftfukteren hjelper til med å holde slimhinnene dine fuktige – det er nemlig ofte det motsatte som skjer når man plages av hoste eller forkjølelse. 

Fordeler
 • 2 års garanti
 • Kan brukes i rom på 11 til 27 m²
 • Vanntank på 2,4 liter
 • Lydnivå på maksimalt 28 dB
 • Maksimal brukstid på hele 24 timer
 • 3 ulike effektnivåer 
 • Sovemodus
Ulemper
 • Litt mindre vanntank sammenlignet med andre modeller 

Spesifikasjoner:

Product specification
Kompatibel med app: Nei
Romstørrelse: 11-27 m²
Vanntank: 2,4 L
Lydnivå: 24-30 dB
Maks brukstid: 24 timer
Effektnivåer: 3 stk.


Philips AC2729 – luftfukter med NanoCloud-teknologi

 • God anmeldelse hos det tyske testmagasinet Testberichte.de
 • 4.2 av 5 mulige stjerner av forbrukerne hos Google Shopping

Philips AC2729 er blitt testet og anmeldt av det tyske magasinet Testberichte.de og nettmagasinet Breathequality.com. Begge ekspertkildene er imponerte over luftfukteren og har gitt henholdsvis en god anmeldelse og 4,2 av 5 stjerner.

I anmeldelsene sine skriver ekspertene at de liker luftfukterens smarte funksjoner og fremragende sensor svært godt. Ekspertene nevner imidlertid også at de er mindre imponerte over at Philips AC2729 er utstyrt med en kort strømledning.

Luftfukter med smarte funksjoner ifølge ekspertene

Ifølge ekspertene er Philips AC2729 en «god luftfukter» som oppfyller de flestes behov når det kommer til et bedre inneklima i hjemmet. Ekspertene fra Testberichte.de skriver for eksempel at den er «velegnet til større rom» og er «laget til å kunne filtrere bort selv små partikler», noe de mener er en fordel.

Dette er ekspertene fra Breathequality.com enige i og de fremhever også at Philips AC2729 er utstyrt med «flere smarte funksjoner» som gjør opplevelsen enda bedre. De påpeker også at luftfukteren har «en fantastisk sensor». De forklarer imidlertid også at modellen har «en forholdsvis lav vifteeffekt i forhold til prisen».

Fjerner opptil 99,97 % av alle allergener

Med Philips AC2729 får man en luftfukter som sikrer et bedre inneklima da den fjerner 99,97 % av alle allergener, samt at den motvirker tørr luft i rom på opptil 65 m2. Samtidig filtrerer modellen også bort bakterier og virus.

I tillegg har Philips AC2729 det som kalles NanoCloud-teknologi som gir en ytelse på opptil 500 kubikkmeter luft per time. Her har modellen sensorer som måler luftkvaliteten og automatisk velger den beste innstillingen til luftrensingen.

Opplysninger om luftkvaliteten vises i sanntid via en lysindikator samt en allergiindeks fra 1 til 12. Da kan man være sikker på at luften i hjemmet alltid er ren og sunn. Når luftfukteren er i gang er den ekstra stille slik at den ikke forstyrrer hverken om dagen eller om natten.

Flere praktiske innstillinger

Philips AC2729 er utstyrt med flere praktiske innstillinger som for eksempel automatiske innstillinger og forhåndsinnstilte luftfuktighetsnivåer.

Med de tre automatiske innstillingene – normal, allergener og nattinnstilling – kan man selv stille inn maskinen etter ønske og behov. Det er også mulig å forhåndsinnstille luftfukteren til den ønskede luftfuktigheten.

Når den ønskede luftfuktigheten er nådd vil modellen automatisk slå seg av -og omvendt slår den seg på om det er nødvendig for å bevare dette nivået. Man kan også velge både luftrensing og luftfukting, eller kun å rense luften dersom det er bruk for det.

Sist, men ikke minst er Philips AC2729 forholdsvis kompakt, derfor tar den heller ikke stor plass. Den har fire hjul slik at den kan flyttes på helt uten problemer.

Utvalgte fordeler ved Philips AC2729: 
 Automatiske innstillinger
 Forhåndsinnstilte luftfuktighetsnivåer
 NanoCloud-teknologi
 Fjerner 99,97 % av alle allergener
 Filtrerer vekk både bakterier og virus


Soehnle Airfresh Clean 300 – luftfukter med UV-stråler
 • 4,5 av 5 mulige stjerner av forbrukerne hos Google Shopping
 • God anmeldelse hos det tyske testmagasinet Testberichte.de
 • God anmeldelse hos det tyske testmagasinet Testsieger.de

Soehnle Airfresh Clean 300

Soehnle Airfresh Clean 300 er blitt testet og anmeldt av de to tyske testmagasinene Testsieger.de og Testberichte.de som har gitt luftfukteren henholdsvis en god anbefaling og 5 av 5 stjerner.

Ekspertene er imponerte over modellens brukervennlighet, merkbare resultater og lave lydnivå. De er imidlertid mindre imponerte over at Soehnle Airfresh Clean 300 ikke viser luftkvaliteten i rommet det gjelder.

Overbevisende produkt til en billig penge, ifølge ekspertene

Ifølge ekspertene er Soehnle Airfresh Clean 300 «en vidunderlig luftfukter», og ekspertene fra Testsieger.de skriver at «det er et overbevisende produkt til en billig penge».

De forklarer at de «spesielt er imponerte over brukervennligheten og de raskt merkbare resultatene – samt at den er veldig stillegående».

Disse betraktningene er ekspertene fra Testberichte.de enige i, og fremhever også at man med Soehnle Airfresh Clean 300 «får mye for pengene» da den «tilbyr en veldig god yteevne». De nevner imidlertid også at luftfukteren noen ganger kan «lukte litt plastikk».

Luftfukter med 3-lags filtersystem

Med Soehnle Airfresh Clean 300 får man en luftfukter hvor luftrensingen fungerer via et 3-lags filtersystem.

Dette systemet består av et pre-filter, et EPA-filter og et aktivt kull-filter som fjerner opptil 99 % av allergener og forurensende stoffer. Da er man sikret effektiv luftrensing som filtrerer vekk både luft, virus, bakterier, pollen, dyrehår og støvmidd med mer.

Når luften er renset i dette filtersystemet blir den gjennomlyst av UV-stråler som dreper de siste bakteriene. Dette resulterer i et rent og sunt inneklima. Luften blåses ut igjen etter rensingen og fordeles da jevnt i hele rommet.

Mulighet til å stille inn maskinen etter behov

Soehnle Airfresh Clean 300 er en praktisk luftfukter som er utstyrt med tre effektnivåer og en timer-funksjon på to, fire og åtte timer. På den måten kan man selv tilpasse varigheten og intensiteten av luftrensingen etter ønske og behov.

I tillegg til dette kommer Soehnle Airfresh Clean 300 med et nattmodus som gjør at luftfukteren slår av displayet og arbeider ekstra stille slik at man ikke blir forstyrret når man sover. Dersom nattmodus ikke er slått på vil displayet være opplyst.

Luftfukteren renser opptil 170 kubikkmeter luft per time, derfor kan den rense luften i rom på opptil 30 m2. Sist, men ikke minst sier maskinen ifra automatisk når det er på tide å bytte ut filteret slik at luften kan holde seg ren.

Utvalgte fordeler ved Soehnle Airfresh Clean 300: 
 Tre effektnivåer
 Timer-funksjon
 UV-stråler som dreper de siste bakteriene
 3-lags filtersystem
 Nattmodus

Nedenfor kan du se en kort presentasjonsvideo av Soehnle Airfresh Clean 300:


Beurer LB88 luftfukter – luftfukter med stor vanntank

 • 4,3 av 5 mulige stjerner av forbrukerne hos Google Shopping

Beurer LB88 luftbefugter

.
Denne stilige luftfukteren fra Beurer er både kompakt, kraftig og svært stille under bruk. Den benytter seg av en helt ny ultralyd luftfuktings-teknologi, som gir både hygienisk og steril fordamping. Den er veldig effektivt og har et damputslipp på hele 550 ml per time. Modellen er egnet for rom opptil 48kvm, og har en vannbeholder på seks liter, slik at du enkelt kan fylle tanken når den er tom. Vanntanken er også gjennomsiktig slik at det er lett å se når det må fylles på vann. Dersom du har glemt å fylle tanken, slår Beurer LB88 seg av selv slik at du ikke trenger å være bekymret for om luftfukteren tar skade med tom tank eller unødvendig strømforbruk.

Beurer LB88 benytter en spesiell fordampingsteknologi via ultralyd, som produserer vanndamp som både er ren, duftfri og steril. Hvis du vil tilsette duft er dette mulig med en av Beurers aromaputer. Det følger 15 puter med maskinen, og de er alle duftfri.

Beurer LB88 aroma puder

Du tilsetter den duften du ønsker på aromaputen, deretter settes en liten boks i luftfukteren. Vær oppmerksom på at vannløselige oljer er best egnet til putene. Ønsker du bare å fylle hjemmet ditt med duften av essensielle oljer, er det også langt tryggere å bruke Beurer LB88 enn en oljebrenner.

Stille i bruk og effektiv antikalk-beskyttelse

Som standard følger det med 15 antikalk-puter som beskytter luftfukteren mot forkalkninger, samt en rengjøringsbørste.  Bor du i et område med veldig kalkholdig vann kan du kjøpe et annet filter til maskinen. Bruk av svært kalkholdig vann i en luftfukter kan være usunt, siden vannet har høyt mineralinnhold. Når vannet blir utgitt som damp, kan mineraler bli omgjort til støv som slippes ut i luften. Dette unngås enkelt ved å kjøpe et filter. I tillegg til å være bra for din helse, vil det også bidrar til å holde luftfukteren ren, siden det reduserer forekomsten av kalkavleiringer der hvor dampen blåses ut.

Tradisjonelt har luftfuktere både vært store og bråkete, men med denne modellen fra Beurer vil du få en liten og kompakt modell som er så stille at du kan bruke den om natten. Beurer GmbH har stått for innovative produkter av høy kvalitet innen helse og velvære i mer enn 96 år, og denne luftfukteren er ikke et unntak. Du får 3 års garanti på modellen, og den er tilgjengelig i både svart og hvit.

Utvalgte fordeler med Beurer LB88: 
 Ren, duftfri og steril damp
6 liters vannbeholder
 Mulighet for bruk av aromaputer
Slår seg automatisk av når vanntanken er tom
Lett og trinnløs regulering av damp

Nedenfor kan du se en kort presentasjonsvideo av Beurer LB88:


Stadler Form Oskar – svært energivennlig luftfukter

 • 4,2 av 5 mulige stjerner av forbrukerne hos Google Shopping

Stadler Form Oskar

 

.
Denne luftfukteren er en av de mer energivennlige modellene på markedet. Den gir effektivt et bedre inneklima og holder sitt energiforbruk til et absolutt minimum.

Oskar kan brukes i rom opptil 40 kvm og har en vanntank på 3,5 liter. Modellen har integrert hygrostat som brukes til overvåking og kontroll av fuktighet. Det sikrer dermed optimalt inneklima. Luftfukteren er veldig stille under bruk og kan derfor enkelt brukes både på dagtid og om natten. Modellen har en natt-funksjon, hvor lyset i luftfukteren dempes slik at det ikke forstyrrer din nattesøvn. Hvis vannbeholderen blir tom under bruk slår luftfukteren seg av automatisk. Du trenger derfor ikke bekymre deg for om motoren tar skade ved å kjøre på tom tank eller at strømregningen kommer ut av kontroll hvis du ønsker å bruke luftfukter om natten.

Stadler form oskar opfyldningAntibakterielt vannfilter og damp med duft

Modellen har også et antibakterielt vannfilter som sikrer at alle bakterier blir absorbert og ikke sprer seg i hjemmet ditt. Når tanken er tom for vann kan du fylle den gjennom en liten luke på siden av luftfukteren. Du kan også tilsette duft i vanndampen. Ønsket duft tilsettes i det lille duftkabinettet; se videoen under for en demonstrasjon.

Med Stadler Form Oskar luftfukter får du en elegant, kompakt og effektiv luftfukter som sørger for å skape det mest optimale inneklimaet. 

Utvalgte fordeler med Stadler Form Oskar luftfukter: 
 Rekkevidde på opptil 40 kvm
 Mulighet for å legge til duft
 Svært energivennlig
 Natt-funksjon
 Innebygd hygrostat

Nedenfor kan du se en kort presentasjonsvideo av Stadler Form Oskar:


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Air&me Solnan luftfukter

Med sitt elegante design og lysende touch-kontrollpanel, passer luftfukteren Air&me Solnan inn i ethvert skandinavisk hjem. Du kan enkelt stille inn timeren for å kontrollere når den skal være påslått. Denne luftfukteren har 3 hastigheter og nattmodus med høy presisjon og fleksibel hygrostat, som gir riktig fuktighet i rom på opptil 30m². Luftfukteren Air&me Solnan er både enkel å fylle og tømme og har en kapasitet på 280 ml/time. Prisklassen passer de fleste budsjett og du får mye for pengene.

Forbrukerlivs vurdering

Vi anbefaler Air&me Solnan til deg som ser etter en rimelig og effektiv luftfukter. Vi mener at størrelsen og kapasiteten gjør at den passer godt til mindre rom, og den er lett å rengjøre og vedlikeholde. Vi liker den enkle timeren som lar deg styre når på døgnet luftfukteren skal være på og av. 

Fordeler
 • Lett å rengjøre
 • Mulighet for aromaterapi
 • Stillegående
 • Integrert timer
Ulemper
 • Passer best til mindre rom

Dette bør du vite før du kjøper Air&me Solnan luftfukter

God størrelse og kapasitet for mindre rom til en god pris

Denne luftfukteren ble kåret til “Best i test” i kategorien “billig og god luftfukter” av Anbefaler.com. Dette er ikke uten grunn -denne luftfukteren er nemlig svært rimelig og effektiv. Air&me Solnan passer best til mindre rom på opptil 30m² for å være mest mulig effektiv. På en time har den en kapasitet på inntil 280 ml, i tillegg kan eteriske oljer brukes for å få den duften du ønsker i rommet.

Enkel å rengjøre for god hygiene

God hygiene er viktig for apparater som står med vann over lengre tid. Luftfukteren Air&me Solnan har derfor en enkel løsning for rengjøring og opprettholdelse av god hygiene -bunnen fjernes enkelt og gir god tilgang til rengjøring av apparatet. 

Brukervennlig timer som lar deg styre brukstiden

Med kontrollpanelet kan du enkelt stille inn både timer og viftehastighet til dine personlige preferanser. Timeren lar deg enkelt kontrollere når luftfukteren skal jobbe og når den skal gå i nattmodus. Luftfukteren har høy presisjon og fleksibel hygrostat for riktig fuktighet, både i dag- og nattmodus, slik at du kan oppleve alle fordelene som kommer med en luftfukter.

Spesifikasjoner

Vanntank kapasitet: 5,5 liter
Anbefalt romstørrelse: 30m²


Soehnle Airfresh Hygro 500

 • Anbefalt av det tyske testmagasinet Testsieger.de
 • 4 av 5 stjerner hos det tyske testmagasinet Testberichte.de

Soehnle Airfresh Hygro 500

 

.
De to tyske testmagasinene Testsieger.de og Testberichte.de har testet og anmeldt Soehnle Airfresh Hygro 500 som har fått henholdsvis en god anbefaling og 4 av 5 stjerner.

Begge ekspertkildene er imponerte over luftfukteren og fremhever modellens lave lydnivå og gode yteevne. Ekspertene er imidlertid mindre imponerte over at Soehnle Airfresh Hygro 500 er temmelig dyr i forhold til andre modeller.

Sikrer et behagelig inneklima ifølge ekspertene

Ifølge ekspertene er Soehnle Airfresh Hygro 500 en luftfukter som «fungerer godt til vanlig bruk i hjemmet». Ekspertene fra Testsieger.de skriver for eksempel at luftfukteren «er for alle som setter pris på et behagelig inneklima innenfor sine egne fire vegger».

De fremhever også at Soehnle Airfresh Hygro 500 «ikke bråker mye» og at den har «flere individuelle justeringsmuligheter, som er et stort pluss». Ekspertene fra Testberichte.de har også testet luftfukteren. De legger merke til at «håndteringen er super-enkel» samt at «den fungerer veldig bra». De er imidlertid mindre imponerte over prisen.

Hygienisk og effektiv luftfukter

Med Soehnle Airfresh Hygro 500 får man en luftfukter med en forstøver-teknologi som sikrer en hygienisk og effektiv luftfukting uten å varme opp vannet eller produsere synlig vanndamp. Den suger inn tørr luft, filtrerer luften og skiller ut støvpartiklene. Til slutt tilføyes nye ferskvannsmolekyler til luften.

Soehnle Airfresh Hygro 500 overvåker hele tiden luftens fuktighet og viser alle data på LCD-displayet. Det er også mulig å stille inn luftfukteren manuelt via tre ulike trinn når det gjelder viftehastigheten og mengden av fukt i rommet.

Velegnet til rom på opptil 50 m2

Soehnle Airfresh Hygro 500 har en avtakbar vanntank med en kapasitet på 4,9 liter. Det gjør at den er velegnet til rom på opptil 50 m2. Den avtakbare tanken er både enkel å fylle og rengjøre.

Når den ønskede luftfuktigheten er nådd i rommet, eller hvis vanntanken er tom, vil Soehnle Airfresh Hygro 500 slå seg av automatisk. Det er også mulig å forhåndsinnstille varigheten på luftfuktingen i opptil 12 timer med timer-funksjonen.

Sist, men ikke minst viser luftfukteren når det er på tide å bytte ut filtret. Da slipper man å bekymre seg for om det er på tide å gjøre dette eller ikke.

Utvalgte fordeler ved Soehnle Airfresh Hygro 500:
 Timer-funksjon
 Stor vanntank
 LCD-display
 Forstøverteknologi
 Mulig å stille inn luftfukteren via tre ulike trinn


Trenger du en luftfukter?

Når du varmer opp hjemmet ditt blir luften automatisk tørrere. Dette kan føre til et ubehagelig og irriterende inneklima. Aircondition, som mange kjenner fra jobbene sine, kan skape et inneklimamiljø med ekstremt tørr luft. Det er ikke bare oss mennesker som plages av den tørre luften, også møbler og planter trives bedre i høy luftfuktighet. Det spiller ingen rolle hvilken kilde du bruker for varme -både radiatorer, varmepumper og vedovner har samme effekt. Et tørt inneklima kan forårsake ubehag som tørre øyne, hud og slimhinner. Mens noen ikke merker ubehag, kan tørr luft føre til store plager for andre.

Spesielt om vinteren er luften hjemme og på arbeidsplassen ekstra tørr, som for noen kan føre til ubehag i nese og hals. Tørr luft kan derfor være til stor irritasjon for luftveier og forverre eksisterende problemer, selv om du ikke har noen medisinske problemer. En måte å redusere tørr luft og tilknyttede ubehag på er selvsagt ved å gjøre luften mindre tørr. Ifølge lungespesialister kan en luftfukter være et svært effektivt verktøy for å overvinne luftveisubehag forårsaket av tørr luft. Bruk av luftfukter kan spesielt lindre kronisk rennende nese, symptomer på høysnue, utbrudd av astma og allergi, tørr hals og problemer med nese.

Hvis du lider du av astma eller allergi er det spesielt viktig med et godt inneklima. Når man snakker om luftforurensning og dårlig luft, tenker vi ofte på utendørsmiljøet og eksos fra biler, fabrikker og skorsteiner. Ifølge Norges astma og allergiforbund er det derimot ofte i våre egne hjem at dårlig luft er verst. Dårlig ventilasjon i hjemmet betyr at for eksempel pollen, støv, røyk, støvmidd, kjemikalier, pelsallergener og andre irriterende stoffer ikke luftes ut, men derimot forblir i huset. Er du utsatt for dårlig inneklima over en lengre periode kan dette føre til både astma og allergi som forverrer eksisterende symptomer. Det er derfor viktig å alltid lufte godt ut for å sikre et godt inneklima.

Det er ikke nok bare å ventilere ut, så en luftrenser som filtrerer ut partikler og urenheter i luften kan, ifølge den svenske organisasjonen Astma- & Allergilinjen, gjøre livet mer behagelig for astmatikere og allergikere når sykdommen er på sitt verste. I kombinasjon med lufterenseren kan du bruke en luftfukter, som ytterligere sørger for å optimalisere inneklimaet. En luftfukter produserer damp som absorberes i luften i rommet, der det vil spres og tilføre fuktighet til hud, nese, luftveier, planter og møbler.

Hvis du velger å bruke en luftfukter, kan det være lurt å holde øye med luftfuktigheten på et hygrometer som måler luftfuktigheten. Akkurat som at luften ikke må bli for tørr, så er det heller ikke bra hvis den blir for fuktig. For høy luftfuktighet kan føre til gunstige vilkår for midd, bakterier og mugg i hjemmet, som kan forårsake eller forverre allergiske symptomer.

Hvis du velger å investere i en luftfukter, er det viktig å skifte vannet ofte og kontrollere at alle filtre og selve apparatet er rent, slik at du unngår bakterier og mugg. Vanndamp fra en skitten luftfukter kan føre til astma og allergisymptomer hos friske personer, og i verste fall føre til lungeinfeksjoner.

En luftfukter kan være en god idé hvis du opplever ubehag som tørre øyne og hud, eller tørre slimhinner og luftveier, som følge av et tørt inneklima.


Hvor høy bør luftfuktigheten være i hjemmet?

Enkelt sagt er luftfuktighet er et mål på hvor mye vanndamp luften inneholder. Det er vanskelig å si akkurat hvilket nivå av fuktighet som er best, men slik som at for lav fuktighet kan forårsake stort ubehag, kan også for høy luftfuktighet i hjemmet være et problem. Høy luftfuktighet kan føre til mer alvorlige konsekvenser som mugg og fuktighetsskader, akkurat som det også kan gi hodepine og allergier. Hvis du velger å investere i en luftfukter bør du være klar over hva fuktighetsnivået i hjemmet ditt er.

Ifølge det danske nettmagasinet Bolius, skal fuktigheten i hjemmet være 40-45% om vinteren, og 60-65% om sommeren. Du kan enkelt måle fuktigheten i luften og justere den med et hygrometer. Det er helt avgjørende for ditt velvære hjemme at luftfuktigheten ligger på et optimalt nivå. Blir nivået for høyt kan det gi grobunn for både støvmidd og mugg.

Bolius har 5 tips til hvordan du kan vedlikeholde god luftfuktighet hjemme:

1) Luft ut flere ganger daglig. Dette er noe av det beste du kan gjøre for å holde fuktighet ute av boligen.

2) Luft ekstra godt ut når fyringssesongen begynner -møbler, tepper og gulv tar opp fuktighet fra luften i løpet av sommeren. Når det blir vinter og fuktigheten faller, så avgir møblene fuktighet for å få balanse med luften.

3) Luft godt ut i vaskerommet – både tørketrommel og vaskemaskin avgir mye fuktighet.

4) Unngå rom som ikke er oppvarmet – når varm luft kommer inn i et rom som ikke er oppvarmet, øker fuktigheten og det kan dannes kondens.

5) Gi luften fri passasje i avtrekk og ventiler. Sørg for at dine ventilasjonskanaler er rene og velfungerende.

Du kan lese mer om de ovennevnte punktene og få flere gode råd for et godt inneklima på det danske nettmagasinet Bolius’ sin nettside.

Det danske Astma- og Allergiforbundet understreker også viktigheten av at din boligs luftfuktighet ikke blir for høy eller lav. Grunnen til at tørr luft er så dårlig for allergi, er at det irriterer din nesepassasje og potensielt kan føre til bihulebetennelse. Tørr luft kan også føre til at kroppen produserer mer slim enn nødvendig, som er spesielt plagsom hvis du har astma. Som nevnt ovenfor kan for mye fuktighet gi gunstige forhold for støvmidd, og i verste tilfelle mugg. Det gjelder å finne den rette balansen – derfor er det anbefalt å investere i et hygrometer hvis du investerer i en luftfukter.


Tips for bruk av luftfukter

Veldig tørr luft kan forårsake dårlig inneklima, men for høy luftfuktighet også føre til dårlig inneklima. Hvis du bruker en luftfukter, bør du holde øye med luftfuktigheten i rommet slik at den ikke blir for høy. Flere modeller har innebygd hygrostat, noe som måler fuktighet – og hvis dette ikke er tilfelle, kan de skaffes rimelig i ulike bygg-butikker.

Rengjøring av luftfukteren er et annet viktig punkt: Avhengig av hvilke filtre og rensesystemer luftfukteren har, bør den rengjøres ofte, da det kan komme bakterier i stillestående vann. Sørg for å skifte vannet ofte, slik at alle filtrene er rene. Damp fra en skitten luftfukter kan føre til astma og allergi og i verste fall luftveisinfeksjoner. Du kan lese flere gode tips til bruk av luftfukter i ditt hjem her.


FAQ – Ofte stilte spørsmål

🤩 Hvilken luftfukter har fått de beste anmeldelsene?

Soehnle Airfresh Hygro 500, Philips AC2729 og Soehnle Airfresh Clean 300

🤓 Hva skal jeg se etter når jeg velger en luftfukter?

Når det kommer til valg av luftfukter er det anbefalt at du starter med å se på hvor mange kvadratmeter luftfukteren skal jobbe på. Deretter kan det være verdt å vurdere om du vil ha en modell med innebygd luftfilter som også renser luften mens den fukter.

🤔 Hvordan virker en luftfukter?

En luftfukter gjør helt enkelt luften mer fuktig. Det gjør den ved å lage damp som absorberes i luften i det rommet der dampen blir spredt. Dette kan ha svært positive effekter på pustingen hos personer med astma, allergi eller andre luftveisinfeksjoner. Mange vil også oppleve at nese, øyne og slimhinner føles mindre tørre.


Gjennomgang av testkilder

Testberichte.de 🇩🇪
Det tyske testmagasinet Testberichte.de tester og anmelder forskjellige forbrukerprodukter. De vurderer produktene på grunnlag av anmeldelser og tester fra diverse kilder, og deretter videreformidler de disse resultatene til forbrukerne. I denne omgang har de testet både Soehnle Airfresh Hygro 500, Philips AC2729 og Soehnle Airfresh Clean 300.

Du kan lese hele anmeldelsen av Soehnle Airfresh Hygro 500 her.

Du kan lese hele anmeldelsen av Philips AC2729 her.

Du kan lese hele anmeldelsen av Soehnle Airfresh Clean 300 her.

Testsieger.de 🇩🇪
Testsieger.de er et tysk testmagasin som tester forbrukerprodukter innenfor kategoriene hus og hage. På nettsiden samler de tester, og deretter vurderer og sammenligner de ulike produkter. Deretter skriver de sin egen vurdering og anmeldelse av produktet. I denne omgang har de testet og anmeldt Soehnle Airfresh Hygro 500 og Soehnle Airfresh Clean 300.

Ønsker du å lese hele anmeldelsen av Soehnle Airfresh Hygro 500 så kan du klikke her.

Ønsker du å lese hele anmeldelsen av Soehnle Airfresh Clean 300 så kan du klikke her.


Andre relevante tester og artikler

I forlengelse av testen ovenfor vil vi her fremheve noen av de andre artiklene vi har skrevet om testvinnende og toppscorende produkter.

Det kan være mange grunner til at du opplever du at inneklimaet i huset ditt eller i leiligheten din ikke er optimalt. En av de vanligste årsakene er imidlertid grunnet dårlig rengjøring.

Når man gjør rent er det alltid en god idé å starte ovenfra og avslutte med å rengjøre gulvet. På den måten unngår man at skitt og støv faller ned på det nylig rengjorte gulvet.

Ønsker du deg en maskin som kan utføre flere ulike rengjøringsoppgaver kan du med fordel lese vår dampvasker test. Fordelen med en dampvasker er at den er litt som en alt-i-en maskin. Dampvaskerne kan brukes til å rengjøre alt ifra vinduer, gulv og tekstiler til hvitevarer og vanskelig tilgengelige fuger og sprekker. Den varme dampen dreper effektivt bakterier og muggsopp, og løsner alle former for skitt.

Når gulvet skal klargjøres for rengjøring er det ingenting som slår en god støvsuger. Her finner du våre generelle tester av støvsugere og poseløse støvsugere som begge inneholder testvinnende modeller.

Heller du mer mot de ledningsfrie modellene har vi også en rekke gode artikler om dette. Her kan du lese vår trådløs støvsuger test og vår håndstøvsuger test som alle inneholder ekspertenes favoritter. 

Ønsker du å slippe støvsugingen helt så kan kanskje en robotstøvsuger være det beste valget for deg. Her kan du lese vår artikkel om robotstøvsugere generelt, eller dykke ned i en av våre mange produsent-spesifikke tester.

Etter støvsugingen kommer selve gulvvasken. I våre testartikler av gulvrensere og gulvvaskere finner du en oversikt over markedets best anmeldte remedier til gulvvask – samt en prissammenligning av de ulike modellene slik at du enkelt kan finne den forhandleren som har den beste prisen.

 

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere