Luftfukter Guide 2021 – Finn de beste luftfukterne her

Senest opdateret den 0

En luftfukter kan være et utmerket verktøy for å forbedre inneluft og bli kvitt tørr luft. Mange opplever ubehag om vinteren, som en luftfukter kan enkelt redusere.

Et tørt inneklima kan forårsake ubehag som tørre øyne, slimhinner og luftveier. Mens noen mennesker knapt merker noe, kan det bety stort ubehag for andre. Lider du av astma eller allergi så er et godt inneklima spesielt viktig, og ifølge eksperter kan luftfuktere være et effektivt verktøy for å overvinne ubehag med åndedrett og tørre slimhinner forårsaket av tørr luft.

Nedenfor finner du en oversikt over noen av de beste luftfukterne på markedet. Ingen av modellene har vært med i offisielle tester, siden det ikke er laget noen for luftfuktere. I stedet har Forbrukerliv.no sett nøye på allergiorganisasjoner og eksperter anbefaler, og hva de mener det er viktig å være klar over når man investerer i en luftfukter.

I denne artikkelen får du:
🔸 En gjennomgang av de beste luftfukterne på markedet akkurat nå
🔸 En guide til hva du bør vurdere før du investerer i en luftfukter
🔸 En guide for å få et godt inneklima 

Luftfukter Guide – Her er de beste luftfukterne

Nedenfor følger det en gjennomgang av de luftfukterne som har fått de beste karakterene i ulike anerkjente tester.

Her hos Forbrukerliv har analysert anerkjente eksperttester fra både inn- og utland, og samlet de modellene som har fått best vurderinger i denne testen slik at du enkelt kan skaffe deg en oversikt over de beste luftfukterne som markedet har å by på.

Under produktnavnene i de grønne boksene kan du se hvilke tester maskinene er blitt anmeldt i og hvordan de har klart seg.


Philips AC2729

✅ God anmeldelse hos det tyske testmagasinet Testberichte.de 
✅ 4.2 av 5 stjerner hos nettmagasinet Breathequality.com

Philips AC2729

Butik Pris

Annoncer

3.539,00 Les mer
3.641,00 Les mer
3.641,00 Les mer

.
Philips AC2729 er blitt testet og anmeldt av det tyske magasinet Testberichte.de og nettmagasinet Breathequality.com. Begge ekspertkildene er imponerte over luftfukteren som de har gitt henholdsvis en god anmeldelse og 4,2 av 5 stjerner.

I anmeldelsene sine skriver ekspertene at de liker luftfukterens smarte funksjoner og fremragende sensor svært godt. Ekspertene nevner imidlertid også at de er mindre imponerte over at Philips AC2729 er utstyrt med en kort strømledning.

Luftfukter med smarte funksjoner ifølge ekspertene

Ifølge ekspertene er Philips AC2729 en «god luftfukter» som oppfyller de flestes behov når det kommer til et bedre inneklima i hjemmet. Ekspertene fra Testberichte.de skriver for eksempel at den er «velegnet til større rom» og er «laget til å kunne filtrere bort selv små partikler», noe de mener er en fordel.

Dette er ekspertene fra Breathequality.com enige i og fremhever også at Philips AC2729 er utstyrt med «flere smarte funksjoner» som kun gjør opplevelsen med denne modellen enda bedre. Samtidig mener de også at luftfukteren har «en fantastisk sensor». De forklarer imidlertid også at modellen har «en forholdsvis lav vifteeffekt i forhold til prisen».

Fjerner opptil 99,97 % av alle allergener

Med Philips AC2729 får man en luftfukter som sikrer et bedre inneklima da den fjerner 99,97 % av alle allergener samt motvirker tørr luft i rom på opptil 65 m2. Samtidig filtrerer modellen også bort bakterier og virus.

I tillegg til dette kommer Philips AC2729 med en NanoCloud-teknologi som gir en ytelse på opptil 500 kubikkmeter luft per time. Her har modellen sensorer som måler luftkvaliteten og automatisk velger den beste innstillingen til luftrensingen.

Opplysninger om luftkvaliteten vises i sanntid via en lysindikator samt en allergiindeks fra 1 til 12. Da kan man være sikker på at luften i hjemmet alltid er ren og sunn. Når luftfukteren er i gang så er den ekstra stille slik at den ikke forstyrrer hverken om dagen eller om natten.

Flere praktiske innstillinger

Philips AC2729 er utstyrt med flere praktiske innstillinger som for eksempel automatiske innstillinger og forhåndsinnstilte luftfuktighetsnivåer.

Med de tre automatiske innstillingene – normal, allergener og nattinnstilling – kan man selv stille inn maskinen etter ønske og behov. Det er også mulig å forhåndsinnstille luftfukteren til den ønskede luftfuktigheten.

Når den ønskede luftfuktigheten er nådd så vil modellen automatisk slå seg av og på etter behov for å bevare dette nivået. Man kan også velge både luftrensing og luftfukting, eller kun å rense luften dersom det er bruk for det.

Sist, men ikke minst er Philips AC2729 forholdsvis kompakt, derfor tar den heller ikke stor plass. Den har fire hjul slik at den kan flyttes på helt uten problemer.

Utvalgte fordeler ved Philips AC2729: 
 Automatiske innstillinger
 Forhåndsinnstilte luftfuktighetsnivåer
 NanoCloud-teknologi
 Fjerner 99,97 % av alle allergener
 Filtrerer vekk både bakterier og virus


Soehnle Airfresh Clean 300

✅ Anbefalt av det tyske testmagasinet Testsieger.de 
✅ 4 av 5 stjerner hos det tyske testmagasinet Testberichte.de

Soehnle Airfresh Clean 300

Butik Pris

Annoncer

1.955,00 Les mer
1.955,00 Les mer
1.955,00 Les mer

.
Soehnle Airfresh Clean 300 er blitt testet og anmeldt av de to tyske testmagasinene Testsieger.de og Testberichte.de som har gitt luftfukteren henholdsvis en anbefaling og 5 av 5 stjerner.

Dette har de blant annet gjort fordi de er imponerte over modellens brukervennlighet, merkbare resultater og lave lydnivå. Ekspertene er imidlertid mindre imponerte over at Soehnle Airfresh Clean 300 ikke viser luftkvaliteten i rommet det gjelder.

Overbevisende produkt til en billig penge, ifølge ekspertene

Ifølge ekspertene er Soehnle Airfresh Clean 300 «en vidunderlig luftfukter», og ekspertene fra Testsieger.de skriver at «det er et overbevisende produkt til en billig penge».

De forklarer at de «spesielt er imponerte over brukervennligheten og de raskt merkbare resultatene – samt at den er veldig stillegående».

Disse betraktningene er ekspertene fra Testberichte.de enige i, og fremhever også at man med Soehnle Airfresh Clean 300 «får mye for pengene» da den «tilbyr en veldig god yteevne». De nevner imidlertid også at luftfukteren noen ganger kan «lukte litt plastikk».

Luftfukter med 3-lags filtersystem

Med Soehnle Airfresh Clean 300 får man en luftfukter hvor luftrensingen fungerer via et 3-lags filtersystem.

Dette systemet består av et pre-filter, et EPA-filter og et aktivt kull-filter som fjerner opptil 99 % av allergener og forurensende stoffer. Da er man sikret en effektiv luftrensing som filtrerer vekk både luft, virus, bakterier, pollen, dyrehår og støvmidd med mer.

Når luften er renset i dette filtersystemet så blir den gjennomlyst av UV-stråler som dreper de siste bakteriene. Dette resulterer i et rent og sunt inneklima. Luften blåses ut igjen etter rensingen og fordeles da jevnt i hele rommet.

Mulighet til å stille inn maskinen etter behov

Soehnle Airfresh Clean 300 er en praktisk luftfukter som er utstyrt med tre effektnivåer og en timer-funksjon på to, fire og åtte timer. På den måten kan man selv tilpasse varigheten og intensiteten av luftrensingen etter ønske og behov.

I tillegg til dette kommer Soehnle Airfresh Clean 300 med en nattmodus som gjør at luftfukteren slår av displayet og arbeider ekstra stille slik at man ikke blir forstyrret når man sover. Dersom nattmodus ikke er slått på så vil displayet være opplyst.

Luftfukteren renser opptil 170 kubikkmeter luft per time, derfor kan den rense luften i rom på opptil 30 m2. Sist, men ikke minst sier maskinen ifra automatisk når det er på tide å bytte ut filteret slik at luften kan holde seg ren.

Utvalgte fordeler ved Soehnle Airfresh Clean 300: 
 Tre effektnivåer
 Timer-funksjon
 UV-stråler som dreper de siste bakteriene
 3-lags filtersystem
 Nattmodus

Nedenfor kan du se en kort presentasjonsvideo av Soehnle Airfresh Clean 300:


Beurer LB88 luftfukter

Beurer LB88 luftbefugter

Butik Pris

Annoncer

970,00 Les mer
970,00 Les mer
970,00 Les mer

.
Denne stilige luftfukteren fra Beurer er både kompakt, kraftig og svært stille under bruk. Den benytter seg av en helt ny ultralyd luftfuktings-teknologi, som gir både hygienisk og steril fordamping. Den er veldig effektivt og har et damputslipp på hele 550 ml per time. Modellen er egnet for rom opptil 48kvm, og har en vannbeholder på seks liter, slik at du enkelt kan fylle tanken når den er tom. Vanntanken er også gjennomsiktig slik at det er lett å se, når det må fylles på vann. Dersom du har glemt å fylle tanken, slår Beurer LB88 seg av selv slik at du ikke trenger å være bekymret for om luftfukteren tar skade med tom tank eller unødvendig strømforbruk.

Beurer LB88 benytter en spesiell fordampingsteknologi via ultralyd, som produserer vanndampen som både er ren, duftfri og steril. Vil du tilsette duft, er dette mulig med en av Beurers aromaputer. Det følger 15 puter med maskinen, og de er alle duftfri.

Beurer LB88 aroma puder

Du tilsetter den duften du ønsker på aromaputen, deretter settes en liten boks i luftfukteren. Vær oppmerksom på at vannløselige oljer er best egnet til putene. Ønsker du bare å fylle hjemmet ditt med duften av essensielle oljer, er det også langt tryggere å bruke Beurer LB88 enn en oljebrenner.

Stille i bruk og effektiv antikalk-beskyttelse

Som standard følger det med 15 antikalk-puter som beskytter luftfukteren mot forkalkninger, samt en rengjøringsbørste.  Bor du i et område med veldig kalkholdig vann, så kan det kjøpes et annet filter til maskinen. Bruk av svært kalkholdig vann i en luftfukter kan være usunt, siden vannet har høyt mineralinnhold. Når vannet blir utgitt som damp, kan mineraler bli omgjort til støv som slippes ut i luften. Dette unngås enkelt ved å kjøpe et filter. I tillegg til å være bra for din helse og bidrar til å holde luftfukteren ren, siden det reduserer forekomsten av kalkavleiringer der hvor dampen blåses ut.

Tradisjonelt har luftfuktere både vært store og bråkete, men med denne modellen fra Beurer, vil du få en liten og kompakt modell som er så stille at du kan bruke den om natten. Beurer GmbH har stått for innovative produkter av høy kvalitet innen helse og velvære i mer enn 96 år, og denne luftfukteren er ikke et unntak. Du får 3 års garanti på modellen, og den er tilgjengelig i både svart og hvit.

Utvalgte fordeler med Beurer LB88: 
 Ren, duftfri og steril damp
6 liters vannbeholder
 Mulighet for bruk av aromaputer
Slår seg automatisk av når vanntanken er tom
Lett og trinnløs regulering av damp

Nedenfor kan du se en kort presentasjonsvideo av Beurer LB88:


Stadler Form Oskar luftfukter

Stadler Form Oskar

 

Butik Pris

Annoncer

1.295,00 Les mer
1.295,00 Les mer
1.295,00 Les mer
4.035,00 Les mer

.
Denne luftfukteren er en av de mer energivennlige modellene på markedet. Den gir effektivt et bedre inneklima og holder sitt energiforbruk til et absolutt minimum.

Oskar kan brukes i rom opptil 40 kvm og har en vanntank på 3,5 liter. Modellen har integrert hygrostat som brukes til overvåking og kontroll av fuktighet. Det sikrer dermed optimalt inneklima. Luftfukteren er veldig stille under bruk og kan derfor enkelt brukes både på dagtid og om natten. Modellen har en natt-funksjon, hvor lyset i luftfukteren dempes slik at det ikke forstyrrer din nattesøvn. Hvis vannbeholderen blir tom under bruk, slår luftfukteren seg av automatisk. Du trenger derfor ikke bekymre deg for om motoren tar skade ved å kjøre på tom tank eller at strømregningen kommer ut av kontroll hvis du ønsker å bruke luftfukter om natten.

Stadler form oskar opfyldningAntibakterielt vannfilter og damp med duft

Modellen har også et antibakterielt vannfilter, som sikrer at alle bakterier blir absorbert og ikke sprer seg i hjemmet ditt. Når tanken er tom for vann, kan du fylle den gjennom en liten luke på siden av luftfukteren. Hvis du ønsker, er det også mulig å tilsette duft i vanndampen. Ønsket duft tilsettes i det lille duftkabinettet; se videoen under for en demonstrasjon.

Med Stadler Form Oskar luftfukter får du en elegant, kompakt og effektiv luftfukter som sørger for å skape det beste innendørsmiljøet til ditt hjem.

Utvalgte fordeler med Stadler Form Oskar luftfukter: 
 Rekkevidde på opptil 40 kvm
 Mulighet for å legge til duft
 Svært energivennlig
 Natt-funksjon
 Innebygd hygrostat

Nedenfor kan du se en kort presentasjonsvideo av Stadler Form Oskar:


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Soehnle Airfresh Hygro 500

✅ Anbefalt av det tyske testmagasinet Testsieger.de 
✅ 4 av 5 stjerner hos det tyske testmagasinet Testberichte.de

Soehnle Airfresh Hygro 500

 

.
De to tyske testmagasinene Testsieger.de og Testberichte.de har testet og anmeldt Soehnle Airfresh Hygro 500 som har fått henholdsvis en anbefaling og 4 av 5 stjerner.

Begge ekspertkildene er imponerte over luftfukteren på grunn av modellens lave lydnivå og gode yteevne. Ekspertene er imidlertid mindre imponerte over at Soehnle Airfresh Hygro 500 er temmelig dyr i forhold til andre modeller.

Sikrer et behagelig inneklima ifølge ekspertene

Ifølge ekspertene er Soehnle Airfresh Hygro 500 en luftfukter som «fungerer godt til vanlig bruk i hjemmet». Ekspertene fra Testsieger.de skriver for eksempel at luftfukteren «er for alle som setter pris på et behagelig inneklima innenfor sine egne fire vegger».

De fremhever også at Soehnle Airfresh Hygro 500 «ikke bråker mye» og at den har «flere individuelle justeringsmuligheter, som er et stort pluss». Ekspertene fra Testberichte.de har også testet luftfukteren. De legger merke til at «håndteringen er super-enkel» samt at «den fungerer veldig bra». De er imidlertid mindre imponerte over prisen.

Hygienisk og effektiv luftfukter

Med Soehnle Airfresh Hygro 500 får man en luftfukter med en forstøverteknologi som sikrer en hygienisk og effektiv luftfukting uten å varme opp vannet eller produsere synlig vanndamp. Den suger inn tørr luft, filtrerer luften og skiller ut støvpartiklene. Til slutt tilføyes nye ferskvannsmolekyler til luften.

Soehnle Airfresh Hygro 500 overvåker hele tiden luftens fuktighet og viser alle data på LCD-displayet. Det er også mulig å stille inn luftfukteren manuelt via tre ulike trinn når det kommer til viftehastigheten og mengden av fukt i rommet.

Velegnet til rom på opptil 50 m2

Soehnle Airfresh Hygro 500 har en avtakbar vanntank med en kapasitet på 4,9 liter. Det gjør at den er velegnet til rom på opptil 50 m2. I og med at vanntanken er avtakbar så er det enkelt å både fylle og rengjøre den.

Når den ønskede luftfuktigheten er nådd i rommet, eller hvis vanntanken er tom, så vil Soehnle Airfresh Hygro 500 slå seg av automatisk. Det er også mulig å forhåndsinnstille varigheten på luftfuktingen i opptil 12 timer med timer-funksjonen.

Sist, men ikke minst viser luftfukteren når det er på tide å bytte ut filtret. Da slipper man å bekymre seg for om det er på tide å gjøre dette eller ikke.

Utvalgte fordeler ved Soehnle Airfresh Hygro 500:
 Timer-funksjon
 Stor vanntank
 LCD-display
 Forstøverteknologi
 Mulig å stille inn luftfukteren via tre ulike trinn

Nedenfor kan du se en kort presentasjonsvideo av Soehnle Airfresh Hygro 500:


Trenger du en luftfukter?

Når du varmer opp hjemmet ditt, blir luften automatisk tørrere. Dette kan føre til et irriterende inneklima. Aircondition, som mange kjenner fra jobbene sine, kan skape et inneklimamiljø med ekstremt tørr luft. Det er ikke bare oss mennesker som plages av den tørre luften, også møbler og planter trives bedre i høy luftfuktighet. Det spiller ingen rolle hvilken kilde du bruker for varme, siden både radiatorer, varmepumper og vedovner har samme effekt. Et tørt inneklima kan forårsake ubehag som tørre øyne, hud og slimhinner. Mens noen ikke merker ubehag, kan det bety store plager for andre.

Spesielt om vinteren er luften hjemme og på arbeidsplassen ekstra tørr, som for noen kan føre til ubehag i nese og hals. Tørr luft kan derfor være til stor irritasjon for dine luftveier og forverre eksisterende problemer, selv om du ikke har noen medisinske problemer. En måte vi kan få både tørr luft og tilknyttede ubehag mindre på, er selvsagt ved å gjøre luften mindre tørr. Ifølge lungespesialister kan en luftfukter være et svært effektivt verktøy til å overvinne luftveisubehag forårsaket av tørr luft. Bruk av luftfukter kan spesielt lindre kronisk rennende nese, symptomer på høysnue, utbrudd av astma og allergi, tørr hals og problemer med nese.

Lider du av astma eller allergi, så er godt inneklima spesielt viktig. Når man snakker om luftforurensning og dårlig luft, tenker vi ofte på utendørsmiljøet og eksos fra biler, fabrikker og skorsteiner. Ifølge Norges astma og allergiforbund, er det derimot ofte i våre egne hjem at dårlig luft verst. Dårlig ventilasjon i hjemmet betyr at for eksempel pollen, støv, røyk, støvmidd, kjemikalier, pelsallergener og andre irriterende stoffer ikke luftes ut, men derimot forblir i huset. Er du utsatt for dårlig inneklima over en lengre periode, kan dette føre til både astma og allergi som forverrer eksisterende symptomer. Det er derfor viktig å alltid lufte godt ut for å sikre et godt inneklima.

Det er ikke nok bare å ventilere ut, så en luftrenser som filtrerer ut partikler og urenheter i luften kan, ifølge den svenske organisasjonen Astma- & Allergilinjen, gjøre livet mer behagelig for astmatikere og allergikere når sykdommen er på sitt verste. I kombinasjon med lufterenseren kan du bruke en luftfukter, som ytterligere sørger for å optimalisere inneklimaet. En luftfukter produserer damp som absorberes i luften i rommet, der det vil spres og tilføre fuktighet til hud, nese, luftveier, planter og møbler.

Hvis du velger å bruke en luftfukter, kan det være lurt å holde øye med luftfuktigheten på et hygrometer som måler luftfuktigheten. Akkurat som at luften ikke må bli for tørr, så er det heller ikke bra hvis den blir for fuktig. For høy luftfuktighet kan føre til gunstige vilkår for midd, bakterier og mugg i hjemmet, som kan forårsake eller forverre allergiske symptomer.

Hvis du velger å investere i en luftfukter, er det viktig å skifte vannet ofte og kontrollere at alle filtre og selve apparatet er rent, slik at du unngår bakterier og mugg. Vanndamp fra en skitten luftfukter kan føre til astma og allergisymptomer hos friske personer, og i verste fall føre til lungeinfeksjoner.

En luftfukter kan være en god idé hvis du opplever ubehag som tørre øyne og hud, eller tørre slimhinner og luftveier, som følge av et tørt inneklima.


Hvor høy bør luftfuktigheten være i hjemmet?

Enkelt sagt er luftfuktighet er et mål på hvor mye vanndamp luften inneholder. Det er vanskelig å si akkurat hvilket nivå av fuktighet som er best, men slik som for lav fuktighet kan forårsake store ubehag, kan også for høy luftfuktighet i hjemmet være et problem. Høy luftfuktighet kan føre til mer alvorlige ting som mugg og fuktighetsskader, akkurat som det også kan gi hodepine og allergier. Hvis du velger å investere i en luftfukter, så du bør være klar over hva fuktighetsnivået i hjemmet ditt er.

Ifølge det danske nettmagasinet Bolius, skal fuktigheten i hjemmet være 40-45% om vinteren, og 60-65% om sommeren. Du kan enkelt måle fuktigheten i luften og justere den med et hygrometer. Det er helt avgjørende for ditt velvære hjemme at luftfuktigheten ligger på et optimalt nivå. Blir nivået for høyt, så det kan gi grobunn for både støvmidd og mugg.

Bolius har 5 tips til hvordan du kan vedlikeholde god luftfuktighet hjemme:

1) Luft ut flere ganger daglig. Dette er noe av det beste du kan gjøre for å holde fuktighet ute av boligen.

2) Luft ekstra godt ut når fyringssesongen begynner -møbler, tepper og gulv tar opp fuktighet fra luften i løpet av sommeren. Når det blir vinter og fuktigheten faller, så avgir møblene fuktighet for å få balanse med luften.

3) Luft godt ut i vaskerommet – både tørketrommel og vaskemaskin avgir mye fuktighet.

4) Unngå rom som ikke er oppvarmet – når varm luft kommer inn i et rom som ikke er oppvarmet, øker fuktigheten og det kan dannes kondens.

5) Gi luften fri passasje i avtrekk og ventiler. Sørg for at dine ventilasjonskanaler er rene og velfungerende.

Du kan lese mer om de ovennevnte punktene og få flere gode råd for et godt inneklima på det danske nettmagasinet Bolius’ sin nettside.

Det danske Astma- og Allergiforbundet understreker også viktigheten av at din boligs luftfuktighet ikke blir for høy eller lav. Grunnen til at tørr luft er så dårlig for allergi, er at det irriterer din nesepassasje og potensielt kan føre til bihulebetennelse. Tørr luft kan også føre til at kroppen produserer mer slim enn nødvendig, som er spesielt plagsom hvis du har astma. Som nevnt ovenfor, kan for mye fuktighet gi gunstige forhold for støvmidd, og i verste tilfelle mugg. Det gjelder å finne den rette balansen – derfor er det anbefalt å investere i et hygrometer hvis du investerer i en luftfukter.


Tips for bruk av luftfukter

Veldig tørr luft kan forårsake dårlig inneklima, men for høy luftfuktighet også føre til dårlig inneklima. Hvis du bruker en luftfukter, bør du holde øye med luftfuktigheten i rommet slik at den ikke blir for høy. Flere modeller har innebygd hygrostat, noe som måler fuktighet – og hvis dette ikke er tilfelle, kan de skaffes rimelig i ulike bygg-butikker.

Rengjøring av luftfukteren er et annet viktig punkt: Avhengig av hvilke filtre og rensesystemer luftfukteren har bør den rengjøres ofte, siden det kan komme bakterier i stillestående vann. Sørg for å skifte vannet ofte, slik at alle filtrene er rene. Damp fra en skitten luftfukter kan føre til astma og allergi, og i verste fall, luftveisinfeksjoner. Du kan lese flere gode tips til bruk av luftfukter i ditt hjem her.


FAQ – Ofte stilte spørsmål

🤩 Hvilken luftfukter har fått de beste anmeldelsene?

Soehnle Airfresh Hygro 500, Philips AC2729 og Soehnle Airfresh Clean 300

🤓 Hva skal jeg se etter når jeg velger en luftfukter?

Når det kommer til valg av luftfukter er det anbefalt at du starter med å se på hvor mange kvadratmeter luftfukteren skal jobbe på. Deretter kan det være verdt å vurdere om du vil ha en modell med innebygd luftfilter som også renser luften mens den fukter.

🤔 Hvordan virker en luftfukter?

En luftfukter gjør helt enkelt luften mer fuktig. Det gjør den ved å lage damp som absorberes i luften i det rommet der dampen blir spredt. Dette kan ha svært positive effekter på pustingen hos personer med astma, allergi eller andre luftveisinfeksjoner. Mange vil også oppleve at hus, øyne og slimhinner føles mindre tørre.


Gjennomgang av testkilder

Breathequality.com 🇺🇸
Breathequality.com er et nettmagasin som hjelper forbrukerne med å forbedre luftkvaliteten man har inne i hjemmet. Det gjør de ved å skrive informative artikler samt at de tester og anmelder diverse produkter. Her har de testet og anmeldt Philips AC2729 som de har gitt 4,2 av 5 stjerner. Du kan lese hele anmeldelsen her.

Testberichte.de 🇩🇪
Det tyske testmagasinet Testberichte.de tester og anmelder forskjellige forbrukerprodukter. De vurderer produktene på grunnlag av anmeldelser og tester fra diverse kilder, og deretter videreformidler de disse resultatene til forbrukerne. I denne omgang har de testet både Soehnle Airfresh Hygro 500, Philips AC2729 og Soehnle Airfresh Clean 300.

Du kan lese hele anmeldelsen av Soehnle Airfresh Hygro 500 her.

Du kan lese hele anmeldelsen av Philips AC2729 her.

Du kan lese hele anmeldelsen av Soehnle Airfresh Clean 300 her.

Testsieger.de 🇩🇪
Testsieger.de er et tysk testmagasin som tester forbrukerprodukter innenfor kategoriene hus og hage. På nettsiden samler de tester, og deretter vurderer og sammenligner de ulike produkter. Etter dette er gjort så skriver de sin egen vurdering og anmeldelse av produktet. I denne omgang har de testet og anmeldt Soehnle Airfresh Hygro 500 og Soehnle Airfresh Clean 300.

Ønsker du å lese hele anmeldelsen av Soehnle Airfresh Hygro 500 så kan du klikke her.

Ønsker du å lese hele anmeldelsen av Soehnle Airfresh Clean 300 så kan du klikke her.


Andre relevante tester og artikler

I forlengelse av testen ovenfor så vil vi her fremheve noen av de andre artiklene vi har skrevet om testvinnende og toppscorende produkter.

Opplever du at inneklimaet i huset ditt eller i leiligheten din ikke er så bra så kan det ha mange årsaker. En av de vanligste årsakene er imidlertid grunnet dårlig rengjøring.

Når man gjør rent så er det alltid en god idé å starte ovenfra og avslutte med å rengjøre gulvet. På den måten unngår man at skitt og støv faller ned på det nylig rengjorte gulvet.

Ønsker du deg en maskin som kan utføre flere ulike rengjøringsoppgaver så kan du med fordel lese vår dampvasker test. Fordelen ved en dampvasker er at den er litt som en alt-i-en maskin. Dampvaskerne kan brukes til å rengjøre alt ifra vinduer, gulv og tekstiler til hvitevarer og vanskelig tilgengelige fuger og sprekker. Den varme dampen dreper effektivt bakterier og muggsopp, og løsner alle former for skitt.

Når det kommer til å få gjort gulvet klart til å bli vasket så er det ingenting som slår en god støvsuging. Her finner du våre generelle tester av støvsugere og poseløse støvsugere som begge inneholder testvinnende modeller.

Heller du mer mot de ledningsfrie modellene så har vi også en rekke gode artikler om dette. Her kan du lese vår trådløs støvsuger test og vår håndstøvsuger test som alle inneholder ekspertenes favoritter. 

Ønsker du å slippe støvsugingen helt så kan kanskje en robotstøvsuger være det beste valget for deg. Her kan du lese vår generelle robotstøvsuger test eller dykke ned i en av våre mange produsent-spesifikke tester.

Etter støvsugingen kommer selve gulvvasken. I våre generelle tester av gulvrensere og gulvvaskere finner du en oversikt over markedets best anmeldte remedier til gulvvask – samt en prissammenligning av de ulike modellene slik at du enkelt kan finne den forhandleren som har den beste prisen.