Artikkelen inneholder annonselenker og er dermed sponset. Les mer her.

Beste hygrometer: Få oversikt over kvaliteten på inneklimaet

Ifølge vår research og analyse Vi har valgt produkter som scorer høyt på parametrene vi vurderer dem på, men ikke en uttømmende liste over alle produktene på markedet

SENESTE ENDRING januar 17, 2024.

Beste hygrometer: Få oversikt over kvaliteten på inneklimaet

Utvelgelsen av produkter skjer på bakgrunn av forskning..., men vi begrenser oss primært til produkter tilgjengelige på prisportaler eller annonseplattformer. Våre artikler inneholder i hovedsak eksterne tester og anmeldelser fremfor egne tester. Oppføringen er ikke en rangering av produkter, og annonseavtaler kan påvirke plasseringen og utvalget av våre produkter – les mer her. Les mer

Opplever du ofte at hjemmet ditt er ubehagelig tørt om vinteren eller for fuktig om sommeren? Har du lagt merke til at huden din føles uttørket, eller har du kanskje sett mugg i hjørnene på badet? Slike problemer kan være mer enn bare ubehagelige eller skjemmende – de kan potensielt påvirke helsen, skade eiendommen din og til og med påvirke energieffektiviteten. I tillegg kan feil luftfuktighet hemme planter i å vokse, eller i verste fall ta livet av dem.

Den gode nyheten er at det finnes en enkel løsning på disse problemene: hygrometeret. Dette geniale apparatet måler luftfuktigheten og hjelper deg med å opprettholde den optimale luftfuktigheten hjemme, på kontoret, i drivhuset eller andre steder. I denne artikkelen gjennomgår vi hva et hygrometer er, hvordan den fungerer og hvordan du kan bruke det til å løse problemer med luftfuktighet en gang for alle. Vi gir deg også en grundig analyse og detaljert gjennomgang av noen av de beste og mest populære hygrometrene på markedet, slik at du kan finne hygrometeret som passer best for din situasjon. 

test-guiden

En test-guide som denne er en artikkel som analyserer produkter via en gjennomgang av bl.a. anmeldelser og tester.

De 4 beste hygrometrene i testguiden 2024:

Slik vurderer og utvelger vi produkter

Vi sammenligner en rekke anerkjente produkter og merker, og vi har partnerskap med mange store forhandlere. Selv om dette kan ha innflytelse på utvalget av produkter til artiklen, er våres anbefalinger basert på redaksjonens profesjonelle vurdering av de beste produktene.

Vårt forskningsteam vurderer produkter på parametre som:

  1
 • Produkttester fra ekspertkilder og forbrukermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser av produktet
 • 3
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Kunnskap og data på hva våre lesere foretrekker

Ovennevnte holdes opp mot pris og kvalitet. Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene for ulike behov.

Våre merkelapper som "Best i budsjettklassen", "Beste trådløse modell", "Mye for pengene" osv. er en individuell, uavhengig vurdering av den research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

Merk, vi har ikke klart å finne uavhengige tester av denne typen produkt, og har primært analysert kundens egen "test" av produktet, gjennom kundeanmeldelser om de aktuelle produktene. Kundeanmeldelsene er analysert i sammenheng med informasjon om produktet og pris.

Govee WiFi Thermometer Hygrometer - Kompatibel med mobilapp

Godt hygrometer med tilhørende app

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Govee WiFi Thermometer Hygrometer:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
 • Måler luftfuktighet og temperatur
 • Trådløs app-overvåking
 • Kompakt og bærbart design

Forbrukerlivs vurdering

Med en sveitsisk sensor med høy presisjon, som sikrer en nøyaktighet på 0,54°F for temperatur og ±3 %RH for luftfuktighet, kan du stole på at Govee gir pålitelige målinger i følsomme områder som drivhus eller inkubatorer. Nøyaktigheten er høyere enn for eksempel Beurer HM 22, som er mer egnet for enkel hjemmebruk. Datalagring i to år og gratis dataeksport er nyttige verktøy for å identifisere og forstå langsiktige trender. Selv om det kan være problemer med tilkoblingen til Google Home- og Alexa-assistentene, er det en stor fordel at hygrometeret kan overvåkes og styres via en app. Denne funksjonen gir direkte og lett tilgjengelig kontroll og innsikt i omgivelsene, uten behov for mellomliggende enheter. I tillegg er det verdt å merke seg at selv noen av de beste modellene mangler slike smarthustilkoblingsmuligheter. Den dedikerte appen gjør at dette hygrometeret skiller seg ut fra mange andre modeller i den øvre prisklassen.

Fordeler

 • Sensor med høy presisjon
 • Øyeblikkelig varsling
 • 2 års eksport og lagring av data
 • Intuitiv kalibrering

Ulemper

 • Kan være tilkoblingsproblemer med Google Home og Alexa

Govee WiFi Thermometer Hygrometer har nøyaktige temperatur- og fuktighetsavlesninger og er et godt alternativ for plante-entusiaster og hjemmebryggere som setter pris på konstante miljøforhold. Hygrometeret har en høypresisjonssensor som er laget av sveitsiske eksperter med en imponerende nøyaktighet på ±0,3 °C for temperatur og ±3 %RH for luftfuktighet.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Govee WiFi Thermometer Hygrometer

Spesifikasjoner

 • Strømforsyning: Batteri
 • Nøyaktighet: ±3%

Govee Home-appen
Govee WiFi Thermometer Hygrometer tar inneklimakontrollen et skritt videre ved å tilby trådløs overvåking i sanntid via den dedikerte Govee Home-appen. Denne funksjonen gjør det mulig å overvåke forholdene i omgivelsene, selv når man ikke er hjemme, noe som reduserer potensielle problemer som uttørking av planter eller ubehagelig innemiljø for kjæledyr. Den muliggjør proaktiv styring, slik at man kan fjernjustere innstillingene i hjemmet, for eksempel justere en smarttermostat eller informere noen hjemme om å gjøre en endring. I tillegg er funksjonen “Instant Notifications” en stor fordel, som varsler i sanntid når luftfuktigheten eller temperaturen faller utenfor det forhåndsinnstilte området. Dette kan for eksempel være uvurderlig for å opprettholde optimale forhold i reptiltanker, drivhus eller sigarkasser. Govee tilbyr dessuten 2 års lagring og eksport av data i skyen, slik at man kan observere langsiktige trender og mønstre.

Kompakt design
Med Govee-hygrometeret kan man oppdage trender og få kritisk informasjon på 2 sekunder eller mindre. Hyppig kalibrering sørger for at apparatet fungerer optimalt og gir konsekvent nøyaktige målinger. Sist, men ikke minst, er hygrometerets design bemerkelsesverdig. Det har en slank og kompakt formfaktor på bare 7×7 cm og 2 cm tykkelse, noe som gjør det ideelt for små rom eller soverom. Det estetiske uttrykket passer sømløst inn i moderne innredning samtidig som det gir viktige miljødata.

PROFFTIPS: Angi ønsket temperatur- og luftfuktighetsområde i Govee Home-appen, og la enheten varsle deg når disse områdene overskrides. Dette kan være spesielt nyttig i visse rom, for eksempel drivhus, vinkjellere eller rom med sensitivt utstyr.

Hva sier forbrukere om Govee WiFi Thermometer Hygrometer?

Googles samling av brukeranmeldelser viser mer enn 600, stort sett fornøyde, forbrukeranmeldelser som for det meste beskriver Govee WiFi Thermometer Hygrometer som enkelt å sette opp og bruke. En av brukerne skriver at det er “sjokkerende følsomt”. I Amazons over 4 000 anmeldelser beskriver de fleste brukerne dette hygrometeret som et nyttig apparat. En av dem kommenterte: “Denne enheten fungerer utmerket til å overvåke temperaturen og luftfuktigheten i bobilen vår mens vi er bortreist.”

Mer om Govee WiFi Thermometer Hygrometer

Spesifikasjoner

 • Strømforsyning: Batteri
 • Nøyaktighet: ±3%

Xiaomi Mi Smart Home Temperature / Humidity Sensor 2 - Hygrometer og termometer til hjemmebruk

Blant de beste hygrometrene i budsjettklassen

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Xiaomi Mi Smart Home Temperature / Humidity Sensor 2:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
 • Sanntidsregistrering av temperatur og luftfuktighet innendørs
 • Lettlest display
 • Innebygd avansert Sensirion-sensor

Forbrukerlivs vurdering

Xiaomi Mi Smart Home Temperature / Humidity Sensor 2s innebygde, avanserte Sensirion-sensor sikrer bemerkelsesverdig nøyaktighet. Bluetooth-tilkoblingen gir sømløs tilgang til overvåking og kontroll av innemiljøet fra smarttelefonen din. En stor fordel med Xiaomi Mi Smart Home Sensor 2 er at den er kompakt og lett, noe som gjør at den passer i mange ulike rom. Den digitale LED-skjermen viser tydelige temperatur- og luftfuktighetsmålinger, mens emoji-ansiktsuttrykk øker brukervennligheten ved at luftkvaliteten vises visuelt. I tillegg sørger det effektive CR2032-batteriet for at enheten har lang levetid takket være det ekstremt lave strømforbruket. Selv om enheten har en rekke imponerende funksjoner, er det imidlertid verdt å nevne at batteriet ikke følger med. Dette er likevel en logisk avgjørelse, ettersom det gir brukerne mulighet til å velge et pålitelig batteri etter eget ønske, noe som sikrer optimal ytelse.

Fordeler

 • Svært lavt strømforbruk
 • Bluetooth-tilkobling
 • Emoji-ansiktsuttrykk som viser luftkvaliteten
 • Lett og kompakt

Ulemper

 • Batteri er ikke inkludert

Xiaomi Mi Smart Home Sensor 2 tilbyr temperatur- og luftfuktighetssporing i sanntid og nøyaktig kontroll av inneklimaet. Den er spesielt godt egnet for husstander som ønsker optimalt innemiljø for helse, komfort eller bevaring av følsomme gjenstander som musikkinstrumenter eller kunst. 

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Xiaomi Mi Smart Home Temperature / Humidity Sensor 2

Spesifikasjoner

 • Strømforsyning: Batteri
 • Nøyaktighet: 0,1 %.

Avansert sensor
Xiaomi Mi Smart Home Temperature / Humidity Sensor 2 er utstyrt med en avansert temperatur- og fuktighetssensor fra Sensirion, utviklet i Sveits. Den er anerkjent for sin eksepsjonelle nøyaktighet på 0,1 grader når det gjelder temperatur, og 0,1 prosent når det gjelder fuktighet. Dette presisjonsnivået gjør det mulig for enheten å oppdage selv de minste endringene i omgivelsene – endringer så svake som et enkelt åndedrag. Xiaomi Temperature / Humidity Sensor 2 har også Bluetooth-tilkobling. Dette innebærer at den enkelt kan integreres med Mi-appen, slik at man kan overvåke og kontrollere innemiljøet på avstand direkte fra smarttelefonen. Et tips til bruk av Mi-appen er å bruke målingene fra fukt- og temperatursensoren til å automatisere andre enheter, for eksempel å slå på en luftfukter når luftfuktigheten innendørs blir for lav, eller aktivere et klimaanlegg når innetemperaturen blir for høy.

Lettlest skjerm
Displayet på Xiaomi Mi Smart Home Sensor 2 er designet for optimal lesbarhet. Den har store tegn og symboler som forblir tydelige og synlige under ulike lysstyrkenivåer og fra forskjellige synsvinkler. En av de unike funksjonene er bruken av emoji-ansiktsuttrykk for å formidle informasjon om luftkvaliteten på en brukervennlig og intuitiv måte. Til tross for at enheten har avanserte funksjoner er den lett og kompakt og måler bare 4×4 cm. Dermed er den enda mindre enn et av de minste hygrometrene vi har testet – Govee WiFi, som måler 7×7 cm. Hygrometeret drives av ett enkelt CR2032-batteri og har et svært lavt strømforbruk, noe som sikrer at batteriet holder i omtrent ett år under normale bruksforhold. Til slutt er det viktig å merke seg at Xiaomi Mi Smart Home Temperature / Humidity Sensor 2 ikke har støtte for oppheng, slik som den tidligere modellen har. I stedet har den et klebemiddel for montering.

Hva sier forbrukere om Xiaomi Mi Smart Home Temperature / Humidity Sensor 2?

Xiaomis andregenerasjons hygrometer får stort sett positive kommentarer ifølge de nesten 1 000 forbrukeranmeldelsene som Google har samlet inn. En av forbrukerne sier: “These are pretty good for what they are and what they cost”. Forbrukerne roser den lille enheten for å være enkel i bruk og ha lang batteritid. Forbrukerne hos Amazon gir den en litt lavere vurdering, men de fleste tilbakemeldingene er gode. Noen av forbrukerne var uenige om hvorvidt den kompakte størrelsen er bra eller dårlig. En skrev at: “This little thing is tiny and cute”, mens en annen kommenterte at den er for liten.

Mer om Xiaomi Mi Smart Home Temperature / Humidity Sensor 2

Spesifikasjoner

 • Strømforsyning: Batteri
 • Nøyaktighet: 0,1 %.

Beurer HM 22 - Hygrometer med temperaturmåling og klokkefunksjon

Mye for pengene

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Beurer HM 22:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
 • Lettlest display
 • Viser relativ luftfuktighet, temperatur, dato og klokkeslett
 • Med timerfunksjon

Forbrukerlivs vurdering

En av de fremste fordelene med Beurer HM 22 er det tydelige og lettleste displayet, som gjør det enkelt å få oversikt over temperatur, relativ luftfuktighet, klokkeslett og dato. Den praktiske timerfunksjonen med justerbare innstillinger og et akustisk signal gjør det enda enklere å styre tiden effektivt. Selv om Beurer HM 22 kanskje ikke har så mange avanserte funksjoner, kan enkelheten faktisk anses som en fordel, dersom det er det man ønsker. Beurer HM 22 utmerker seg som et enkelt og rimelig hygrometer som oppfyller de grunnleggende kravene.

Fordeler

 • Kan stilles inn på °C/°F
 • Utfellbart stativ og krok for veggfeste
 • Rimelig pris

Ulemper

 • Har kun grunnleggende funksjoner

Beurer HM 22 værstasjon har et lettlest display med store symboler og god kontrast. Dette gjør den til et godt alternativ for personer, inkludert eldre, som setter pris på tydelig og enkel visning av værinformasjon.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Beurer HM 22

Spesifikasjoner

 • Strømforsyning: Batteri
 • Nøyaktighet: ±5%

Nøyaktig og presis måling
Beurer HM 22 hygrometer gir pålitelig informasjon om temperatur, relativ luftfuktighet, dato og klokkeslett. Med et måleområde på 10 °C til 50 °C og en nøyaktighet på ±1 °C for temperatur, samt et måleområde på 20 % til 95 % og en nøyaktighet på ±5 % RH (40 % til 80 %) for relativ luftfuktighet, gir denne værstasjonen nøyaktige og presise målinger. Den har også muligheten til å veksle mellom Celsius- og Fahrenheit. Sammenlignet med dyrere enheter er dette en ganske enkel modell, men hvis du ikke krever mer informasjon enn det HM 22 gir, får du mye for pengene.

Timerfunksjon
I tillegg har Beurer HM 22 en timerfunksjon som enkelt kan justeres via sensorknappene, med et akustisk signal for ekstra bekvemmelighet. Hygrometeret har et utfellbart stativ og en krok for veggfeste, slik at du kan velge den plasseringen som passer best for deg. Beurer HM 22 har et praktisk design og en overkommelig pris som gjør det til et prisgunstig alternativ for deg som ønsker nøyaktig klimaovervåking og informasjon om tid og dato.

Mer om Beurer HM 22

Spesifikasjoner

 • Strømforsyning: Batteri
 • Nøyaktighet: ±5%

Denver WS-540 - Med innendørs og utendørs målinger

Godt innendørs/utendørs hygrometer

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Denver WS-540:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
 • Dobbel strømforsyning
 • Fargedisplay
 • Måler innendørs og utendørs temperatur og luftfuktighet

Forbrukerlivs vurdering

Denver WS-540 hygrometer er et pålitelig og rimelig verktøy for overvåking av temperatur- og fuktighetsmålinger innendørs og utendørs. Fargedisplayet gir tydelige og lettleste data, noe som gjør den ideell for friluftsentusiaster, gartnere og bønder. I tillegg er den kompakte størrelsen og den radiostyrte klokken praktiske funksjoner. En mulig ulempe med Denver WS-540 er at alle data tilbakestilles ved strømbrudd, men dette er ikke nødvendigvis noe stort problem. Siden den har en ekstern sensor, vil den fortsette å samle inn data selv om skjermen er slått av. Når strømmen er tilbake, kobler skjermen seg til sensoren og viser dataene igjen. Brukerne kan derfor være sikre på at værdataene ikke går tapt selv ved strømbrudd.

Fordeler

 • Prisgunstig
 • Ekstern sensor og strømadapter følger med
 • Kompakt størrelse
 • Radiostyrt klokke

Ulemper

 • Ved strømbrudd tilbakestilles alle data

Denver WS-540s doble strømforsyning gjør det mulig å koble den til vekselstrøm og bruke batterier (3 x AAA). Denne funksjonen gjør den ideell for dem som bor i avsidesliggende områder som er utsatt for strømbrudd.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Denver WS-540

Spesifikasjoner

 • Strømforsyning: Elektrisitet og batteri

Målinger innendørs og utendørs
Denver WS-540 hygrometer tilbyr mer enn bare temperatur- og fuktighetsmålinger. Enheten har også en tids-, dato- og alarmfunksjon i 12/24-timersformat, noe som gir allsidige muligheter for tidtaking. Det er også enkelt å veksle mellom Celsius- og Fahrenheit etter eget ønske. Hygrometerets fargedisplay gir bedre oversikt, slik at brukerne kan følge med på temperatur- og luftfuktighetsmålingene både innendørs og utendørs i sanntid. Denne funksjonen er spesielt nyttig for friluftsentusiaster, gartnere og bønder som er avhengig av nøyaktige værdata for optimal plantevekst og landbruksplanlegging.

Inkludert tilbehør
En av Denver WS-540s fremste egenskaper er den eksterne sensoren og strømadapteren som følger med i pakken. Dette er en stor fordel sammenlignet med andre hygrometre på markedet, som ofte krever ekstra kjøp for å få med dette tilbehøret. En radiostyrt klokke, ofte kalt atomur, er en type klokke som synkroniserer tiden med et svært nøyaktig tidssignal som sendes via en radiosender. Denver WS-540-værstasjonen bruker DCF-tidssignalet (Distributed Control Function). DCF er et radiotidssignal som sendes fra Mainflingen i Tyskland av Physikalisch-Technische Bundesanstalt (PTB).

Profftips: For å få mest mulig nøyaktige avlesninger fra Denver WS-540-hygrometeret må du plassere den eksterne sensoren i et skyggefullt område, borte fra direkte sollys og varmekilder. Dette sikrer at eksterne faktorer ikke påvirker temperatur- og luftfuktighetsmålingene, slik at du får så nøyaktige værdata som mulig.

Mer om Denver WS-540

Spesifikasjoner

 • Strømforsyning: Elektrisitet og batteri

5 ting du bør vurdere før du kjøper

 • Bruksområde

  Et hygrometer er et apparat som måler mengden fuktighet (eller vanndamp) i luften. Det kan brukes i en rekke ulike sammenhenger, avhengig av hvilke behov du har. Her er noen eksempler:

  1. Hjemmebruk: Mange huseiere bruker hygrometre for å opprettholde en behagelig og sunn luftfuktighet i hjemmet. Luftfuktigheten kan påvirke ulike områder, som komfort, helse og til og med tilstanden til gjenstander i hjemmet, som møbler og bøker. Hygrometre kan plasseres i ulike rom, men de brukes ofte i kjellere, baderom og kjøkken, der luftfuktigheten kan variere. Stuer og soverom kan også ha nytte av et hygrometer, spesielt i hjem med fukt- og muggproblemer eller der beboerne har luftveissykdommer.
  2. Bruk utenfor hjemmet: Hygrometre spiller en viktig rolle i styringen av drivhus. Disse apparatene brukes til å måle og regulere luftfuktigheten, en kritisk parameter for plantevekst. Hygrometre installeres vanligvis på ulike steder for å sikre jevn luftfuktighet i hele drivhuset. Hygrometre er også nyttige i humidorer, spesielt for personer som har sigarsamlinger. Sigarer krever et bestemt fuktighetsnivå (rundt 70 %) for å bevare kvaliteten over tid. Både museer og biblioteker bruker ofte hygrometre for å overvåke og kontrollere luftfuktigheten.
   Høye luftfuktighetsnivåer kan være skadelige for gjenstander, malerier og bøker, og derfor er det nødvendig med nøye regulering. I bransjer som tekstil-, papir- og elektronikkindustrien er det viktig å opprettholde riktig luftfuktighetsnivå under produksjon og lagring for å sikre produktkvaliteten. Her er hygrometre avgjørende for å spore og styre disse nivåene. Hygrometre er også viktige verktøy i værstasjoner som måler luftfuktigheten i atmosfæren – et kritisk element for værvarsling.

  Avhengig av dine spesifikke behov og tiltenkt bruksområde, bør du velge det hygrometeret som er best egnet for oppgaven. Til hjemmebruk kan det for eksempel være tilstrekkelig med et enkelt digitalt hygrometer. Til mer profesjonell bruk, f.eks. i et drivhus eller på et museum, trenger du kanskje et mer avansert og nøyaktig apparat. Bærbare hygrometre kan være en god idé hvis du har behov for å flytte dem ofte.

 • Tilleggsfunksjoner

  I tillegg til å måle luftfuktighet har mange moderne hygrometre tilleggsfunksjoner som kan være nyttige for å forstå og kontrollere det generelle inneklimaet. Her er noen av tilleggsfunksjonene som hygrometre kan ha:

  1. Måling av temperatur: De fleste hygrometre fungerer også som termometre. Temperatur og luftfuktighet går ofte hånd i hånd, så det er en stor fordel å kunne måle begge deler med ett og samme apparat. Høy luftfuktighet ved høye temperaturer kan føles trykkende, mens den samme luftfuktigheten ved en lavere temperatur kan føles mye mer behagelig.
  2. Barometrisk trykk: Enkelte hygrometre leveres også med et barometer som måler atmosfæretrykket. Endringer i barometertrykket kan ofte signalisere endringer i været, noe som kan være nyttig for å forutsi det lokale været.
  3. Indeks for luftkvalitet: Noen avanserte modeller kan også måle luftkvaliteten i innemiljøet, inkludert svevestøv og ulike kjemiske forurensninger. Dette er viktig for å sikre beboernes helse og sikkerhet.
  4. Komfort-indikatorer: Noen hygrometre har fargekodede eller tekstlige komfort-indikatorer som gir deg et raskt overblikk over om de aktuelle temperatur- og luftfuktighetsnivåene anses som komfortable basert på etablerte komfortområder.
  5. Noen hygrometre har også innebygd klokke- og kalenderfunksjon, slik at du kan følge med på klokkeslett og dato i tillegg til luftfuktighets- og temperaturavlesningene. Dette kan være spesielt nyttig hvis du registrerer data over tid eller ønsker å sammenligne endringer i luftfuktigheten med bestemte tider på dagen eller året. Disse multifunksjonelle enhetene anses som et omfattende verktøy for overvåking av innemiljøet, hvor brukervennlighet og funksjonalitet er kombinert i én og samme enhet.
 • Tilkoblingsmuligheter

  Moderne hygrometre er ofte utstyrt med tilkoblingsmuligheter som gjør det mulig å forbedre overvåking og kontroll av innemiljøet. Her er litt mer informasjon om disse funksjonene:

  1. Apper: Noen hygrometre kan kobles til en smarttelefon eller et nettbrett via en app. Med disse appene kan du overvåke og registrere luftfuktighets- og temperaturdata over tid, se grafer og trender og motta varsler når målingene overskrider det forhåndsdefinerte området. Denne eksterne tilgangen kan være spesielt nyttig hvis du ikke er hjemme, men har behov for å overvåke forholdene i for eksempel et drivhus eller en vinkjeller.
  2. Smart Home-assistenter: Enkelte hygrometre kan integreres med smarthjemsystemer som Google Home eller Amazon Alexa. Det betyr at du kan spørre smarthusassistenten din om gjeldende luftfuktighetsnivå eller temperatur, eller til og med sette opp rutiner eller triggere basert på disse målingene. Smarthussystemet kan for eksempel automatisk slå på en luftfukter hvis luftfuktigheten blir for lav.
  3. Bluetooth: Bluetooth-aktiverte hygrometre kan kobles direkte til smarttelefonen eller andre Bluetooth-kompatible enheter. Du kan bruke en dedikert app til å lese av data fra hygrometeret i sanntid eller lagre og analysere disse dataene over lengre perioder. Dette kan være nyttig for å oppdage trender eller problemer med luftfuktigheten i hjemmet eller andre steder.
  4. Wi-Fi: Noen hygrometre har Wi-Fi-tilkobling, noe som betyr at de kan kobles til hjemmenettverket ditt, og du kan få tilgang til dataene fra alle steder der du har internettforbindelse. Dette muliggjør fjernovervåking og -styring, noe som kan være spesielt nyttig for å overvåke forholdene i f.eks. fritidsboliger eller utleieboliger.
 • Pris

  I den lavere enden av prisskalaen finner du enkle hygrometere, som ligger på rundt 80 kr. Disse modellene måler vanligvis luftfuktighet og temperatur med rimelig nøyaktighet. De kan være mindre holdbare og ha færre tilleggsfunksjoner, men de er fullt ut i stand til å levere de viktigste dataene du trenger for å overvåke inneklimaet.

  Hvis du går opp i pris får du mer avanserte funksjoner. Modeller i mellomsjiktet, som ofte koster rundt 200-300 kr, kan ha forbedret nøyaktighet, større eller bakgrunnsbelyst display, trend-indikatorer eller komfortnivå-indikatorer.

  Hygrometre i toppsjiktet, som koster over 600-700 kr, har vanligvis premiumfunksjoner. Dette kan omfatte trådløs tilkobling, datalogging, kompatibilitet med smarthussystemer eller muligheten for å måle tilleggsvariabler som duggpunkt eller CO2-nivåer. Disse avanserte hygrometrene brukes ofte i mer krevende eller profesjonelle miljøer der nøyaktighet, langsiktig pålitelighet og avanserte funksjoner er nødvendig.

 • Bruker- og ekspertanmeldelser

  Når du skal kjøpe et hygrometer, er både bruker- og ekspertanmeldelser uvurderlige. Brukeranmeldelser gir førstehåndserfaringer og viser hvordan apparatet fungerer i praksis. De kan avdekke vanlige problemer eller brukervennlige funksjoner. Erfaringene varierer imidlertid fra person til person, så det er lurt å se etter temaer som går igjen i disse anmeldelsene. Ekspertanmeldelser, som vanligvis er mer tekniske, er skrevet av fagfolk som kan vurdere enhetens ytelse opp mot de oppgitte spesifikasjonene. De sammenligner ofte ulike modeller, noe som gir et bredere perspektiv på hvor mye hygrometeret gir for pengene.

arrow-more

Tester og anmeldelser av hygrometrene som er brukt i artikkelen

Kundeanmeldelser

Google Shopping

Google Shopping er en praktisk nettplattform som setter kjøpere i kontakt med et bredt utvalg av produkter fra ulike nettbutikker og lokale butikker. Brukeranmeldelser på Google Shopping gir potensielle kunder verdifull innsikt i produktets kvalitet, ytelse og selgerens kundeservice. Disse vurderingene, som består av stjernerangeringer og skriftlige kommentarer, er avgjørende for at kundene skal kunne ta informerte beslutninger. Selv om det av og til forekommer avvik eller subjektive synspunkter, gir de fleste brukeranmeldelser et nøyaktig bilde av produktet og selgerens omdømme, noe som gjør Google Shopping-anmeldelser til et pålitelig verktøy for kunder som handler på nett. 

Du kan lese brukeranmeldelser av Govee WiFi Thermometer Hygrometer her.

Du kan lese brukeranmeldelser av Xiaomi Mi Smart Home Sensor 2 her.

Amazon

Amazon er en global netthandelsplattform som tilbyr et omfattende utvalg av produkter. Systemet med brukeranmeldelser er en integrert del av handleopplevelsen, og hjelper potensielle kunder med å ta informerte beslutninger. Omtalene består av stjernerangeringer og skriftlige kommentarer, og gir ofte innsikt i produktets kvalitet, holdbarhet og funksjonalitet. Selv om systemet ikke er immunt mot en og annen partisk eller uredelig anmeldelse, sikrer det store volumet av tilbakemeldinger generelt en rettferdig fremstilling av produktet og selgeren, noe som gjør Amazon-anmeldelser til et viktig verktøy for netthandel. 

Du kan lese brukeranmeldelser av Govee WiFi Thermometer Hygrometer her.

Du kan lese brukeranmeldelser av Xiaomi Mi Smart Home Sensor 2 her.

FAQ

Hva gjør et hygrometer?
Et hygrometer måler luftfuktigheten eller vanndampnivået i atmosfæren, jordsmonnet eller lukkede rom. Denne informasjonen er viktig for å styre og kontrollere miljøforholdene i alt fra boliger og kontorer til industrianlegg.
Hva kan jeg gjøre med et hygrometer?
Med et hygrometer kan du overvåke og kontrollere luftfuktigheten i ulike miljøer, noe som sikrer komfort i hjemmet, optimale vekstforhold i drivhus, bevaring av kunst og bøker i museer og biblioteker og kvalitetskontroll i visse bransjer. Det er også et uunnværlig verktøy for sigarentusiaster for å sikre optimale oppbevaringsforhold i humidoren.
Hvilket hygrometer er best?
Hva som er det beste hygrometeret for dine behov, avhenger av flere faktorer. De viktigste faktorene er nøyaktigheten, brukervennligheten, tilleggsfunksjoner som tilkoblingsmuligheter for fjernovervåking, og om det er egnet for det miljøet du skal bruke det i. Ta alltid hensyn til dine spesifikke behov og ditt budsjett, og les brukeranmeldelser for å få et inntrykk av apparatets pålitelighet og ytelse.

Hva er et hygrometer?

Et hygrometer er et instrument som brukes til å måle mengden fuktighet eller vanndamp i atmosfæren, i jordsmonnet eller i lukkede rom. Luftfuktighet er en kritisk faktor i mange miljøer og påvirker alt fra menneskers og dyrs komfort og helse til bevaring av varer og materialer, plantevekst og maskiners funksjon.

Hygrometre muliggjør nøyaktig kontroll av luftfuktighet i rom som boliger, kontorer, drivhus, museer, humidorer, industriområder og mange andre steder. Ved å gi nøyaktige og presise målinger bidrar hygrometre til å opprettholde ønsket luftfuktighetsnivå for å sikre optimale forhold for hvert enkelt område.

Hvordan kalibrerer man et hygrometer?

Kalibrering av et hygrometer kan ofte gjøres ved hjelp av “salttest”-metoden, som innebærer følgende trinn:

 1. Tilberedning: Ha en teskje salt i en liten beholder som ikke er av metall, og tilsett deretter noen dråper vann for å fukte saltet uten å løse det opp. Legg beholderen med saltet i en lukket plastpose eller en større beholder sammen med hygrometeret, og pass på at hygrometeret ikke kommer i kontakt med saltet.
 2. Ventetid: La posen eller beholderen stå i ca. 6 til 24 timer (avhengig av produsentens anvisninger) på et sted med stabil temperatur.
 3. Justering: Etter ventetiden skal hygrometeret vise 75 % luftfuktighet, som er den relative luftfuktigheten som salt- og vannblandingen skaper. Hvis den ikke gjør det, må du justere hygrometeret til 75 % hvis det har en kalibreringsfunksjon, eller notere forskjellen for fremtidige avlesninger. 

 

Husk å følge de spesifikke instruksjonene fra produsenten av hygrometeret, da prosessen kan variere noe fra modell til modell.

Hvor skal hygrometeret plasseres?

Plasseringen av et hygrometer avhenger i stor grad av det spesifikke bruksområdet eller miljøet du ønsker å overvåke. Her er noen generelle anbefalinger:

 1. Boliger og kontorer: Et hygrometer kan plasseres i alle rom der du ønsker å overvåke luftfuktigheten, men det er ofte nyttig i soverom, kjellere og kjøkken der luftfuktigheten kan svinge. Unngå å plassere det i nærheten av varmekilder eller klimaanlegg, da dette kan påvirke målingene.
 2. Drivhus: For å få nøyaktige målinger bør du plassere hygrometre på plantenivå og flere steder i drivhuset for å sikre et jevnt fuktighetsnivå.
 3. Humidorer: Hygrometeret bør plasseres inne i humidoren for å overvåke miljøet der sigarene oppbevares.
 4. Museer og biblioteker: Hygrometre bør plasseres strategisk i områder der verdifulle eller sensitive gjenstander oppbevares.
 5. Industrielle miljøer: Plasseringen avhenger av de spesifikke kravene til den industrielle prosessen, men generelt bør de plasseres i områder der fuktighetskontroll er avgjørende for produksjon eller lagring.
 6. Meteorologiske stasjoner: Hygrometre plasseres vanligvis utendørs i værbestandige kabinetter.

 

Følg produsentens instruksjoner for plassering for å oppnå best mulig resultat, og sørg alltid for at apparatet er riktig kalibrert for å få mest mulig nøyaktige målinger.

Hva er en normal hygrometeravlesning?

Den “normale” avlesningen på et hygrometer, eller det ideelle fuktighetsnivået, avhenger i stor grad av det spesifikke miljøet og bruksområdet. Relativ luftfuktighet (RH) anses imidlertid ofte som behagelig mellom 30 % og 60 % for generelle innendørsforhold, for eksempel i boliger og på kontorer.

Her er noen typiske intervaller for andre bruksområder:

 • Drivhus: For de fleste planter bør den relative luftfuktigheten i et drivhus ligge mellom 50 % og 70 %.
 • Humidorer (oppbevaring av sigarer): Den optimale luftfuktigheten for oppbevaring av sigarer er vanligvis rundt 70 %.
 • Museer og biblioteker: For å bevare gjenstander, kunstverk og bøker best mulig, holdes luftfuktigheten ofte rundt 40-50 %.
 • Industrielle omgivelser: Ønsket luftfuktighet kan variere mye, avhengig av bransje og materialer.

Husk at ekstremt høye eller lave luftfuktighetsnivåer kan ha ulike uønskede effekter, fra ubehag og helseproblemer (i boliger og kontorer) til skader på materialer og varer (i kommersielle og industrielle miljøer). Derfor er det viktig å opprettholde riktig luftfuktighetsnivå for hvert enkelt område.

Hvis hjemmet mitt har for mye fuktighet, hva bør jeg gjøre?

Dersom hjemmet ditt har for mye fuktighet, finnes det flere tiltak du kan ta for å redusere fuktigheten. Her er noen råd:

 1. Ventilasjon: Sørg for god ventilasjon i hjemmet ved å jevnlig åpne vinduer og dører. Dette bidrar til å slippe ut fuktig luft og bringe inn tørrere luft.
 2. Bruk av vifter: Bruk vifter for å forbedre luftsirkulasjonen i hjemmet ditt. Dette kan hjelpe med å redusere fuktigheten.
 3. Unngå å tørke klær innendørs: Hvis du tørker klær inne, kan dette øke fuktighetsnivået i luften. Prøv heller å tørke klærne utendørs eller i et rom med god ventilasjon.
 4. Sjekk for lekkasjer: Inspeksjoner taket, veggene og rørledningene for eventuelle lekkasjer, da dette kan føre til økt fuktighet i hjemmet.
 5. Bruk av luftavfukter: En luftavfukter er en elektronisk enhet som bidrar til å fjerne overflødig fuktighet fra luften. En populær luftavfukter er “De’Longhi DNC 65”, som er kjent for sin effektivitet.

Husk at det er viktig å opprettholde en passende luftfuktighet i hjemmet, ettersom for mye fuktighet kan føre til mugg og helseproblemer. En ideell luftfuktighet ligger vanligvis mellom 30% og 50%. Du kan bruke en hygrometer for å måle luftfuktigheten og tilpasse tiltakene dine i henhold til resultatene.

Omvendt kan du bruke en luftfukter hvis hygrometeret ditt viser at luftfuktigheten i hjemmet ditt er for høy.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme