Artikkelen inneholder annonselenker og er dermed sponset. Les mer her.

Få en mer aktiv livsstil: En detaljert guide om aktivitetsarmbånd

Ifølge vår research og analyse Vi har valgt produkter som scorer høyt på parametrene vi vurderer dem på, men ikke en uttømmende liste over alle produktene på markedet

SENESTE ENDRING mai 13, 2024.

Få en mer aktiv livsstil: En detaljert guide om aktivitetsarmbånd

Utvelgelsen av produkter skjer på bakgrunn av forskning..., men vi begrenser oss primært til produkter tilgjengelige på prisportaler eller annonseplattformer. Våre artikler inneholder i hovedsak eksterne tester og anmeldelser fremfor egne tester. Oppføringen er ikke en rangering av produkter, og annonseavtaler kan påvirke plasseringen og utvalget av våre produkter – les mer her. Les mer

I dagens hektiske hverdag havner helsen vår ofte lenger ned på prioriteringslisten. Det er ikke lett å måle fysisk aktivitet nøyaktig og bruke dataene til å forbedre helsen. Dersom du ikke har kunnskap om aktivitetsnivået ditt, kan dette føre til en usunn livsstil, langvarig stillesitting og helseproblemer. Tenk om du bare kunne ha hatt en personlig helseassistent på håndleddet ditt?

Det er her aktivitetsarmbånd med skritteller kommer inn i bildet. De kompakte og stilige enhetene holder nøyaktig oversikt over hvor mange skritt du går hver dag, og mye mer. Du blir ikke bare informert, men også rustet til å gjøre endringer og motivert til å bevege deg mer, slik at du kommer på rett spor mot en sunnere livsstil. Start treningsreisen din i dag med et aktivitetsarmbånd. I denne artikkelen gir vi deg verdifull informasjon om ulike typer og modeller av aktivitetsarmbånd, slik at du enkelt kan velge det som passer best for deg.

test-guiden

En test-guide som denne er en artikkel som analyserer produkter via en gjennomgang av bl.a. anmeldelser og tester.

De 5 beste skrittellere i testguiden 2024:

Slik vurderer og utvelger vi produkter

Vi sammenligner en rekke anerkjente produkter og merker, og vi har partnerskap med mange store forhandlere. Selv om dette kan ha innflytelse på utvalget av produkter til artiklen, er våres anbefalinger basert på redaksjonens profesjonelle vurdering av de beste produktene.

Vårt forskningsteam vurderer produkter på parametre som:

  1
 • Produkttester fra ekspertkilder og forbrukermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser av produktet
 • 3
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Kunnskap og data på hva våre lesere foretrekker

Ovennevnte holdes opp mot pris og kvalitet. Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene for ulike behov.

Våre merkelapper som "Best i budsjettklassen", "Beste trådløse modell", "Mye for pengene" osv. er en individuell, uavhengig vurdering av den research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

Se priser og tilbud på Fitbit Charge 5:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
 • AMOLED-berøringsskjerm
 • Integrert GPS
 • EKG

Forbrukerlivs vurdering

AMOLED-skjermen på Fitbit Charge 5 gir en god innsynsvinkel og er synlig selv i sterkt sollys, slik at du ikke trenger å ta en pause i aktivitetene for å sjekke skjermen. Den bredere og tynnere skjermen, sammen med designet uten knapper, bidrar til en mer brukervennlig opplevelse. Charge 5 skiller seg ut med nye smartfunksjoner, blant annet en SpO2-måler for måling av oksygennivået i blodet i sanntid, en EKG-app for pulsanalyse og muligheten til å spore søvnmønsteret med detaljert informasjon om våkenhet, rastløshet og sovetid. Daily Readiness Score tar hensyn til søvnmønster, aktivitetsnivå og pulsvariabilitet for å måle beredskapen for aktiviteter. Det er verdt å nevne at tilgang til alle funksjonene, inkludert Daily Readiness Score, krever et Fitbit Premium-abonnement, men vi mener at fordelene veier opp for dette. Den verdifulle innsikten og de persontilpassede analysene som abonnementet gir, kan gi deg en bedre forståelse av din generelle helse og forbedrer treningsrutinene dine.

Fordeler

 • Daily readiness poengsum
 • Kompatibel med Android og iOS
 • God søvnregistrering
 • God batteritid (opptil 7 dager)
 • Vannbestandig

Ulemper

 • Premium-abonnement er nødvendig for å få tilgang til alle funksjoner

Fitbit Charge 5 er en oppgradert versjon av de tidligere modellene og er den perfekte balansen mellom funksjonalitet og pris. Den har integrert GPS, noe som er et fint alternativ for folk som liker utendørsaktiviteter og ikke ønsker å ta med seg smarttelefonen.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Fitbit Charge 5

Spesifikasjoner

 • Skjerm: Ja
 • Batterilevetid: 7 dager
 • Gps: Ja

Flotte visningsvinkler

AMOLED-skjermer er basert på tynnfilm-transistorer som kan aktivere piksler raskere enn i andre konvensjonelle skjermer. Den store fordelen er at AMOLED har gode innsynsvinkler, noe som er viktig for en enhet som et aktivitetsarmbånd. Dessuten er synligheten på Fitbits skjerm utmerket selv i det sterkeste sollyset. Det betyr at du ikke trenger å stoppe aktiviteten for å se på skjermen, noe som kan være irriterende. Sammenlignet med eldre Fitbit-modeller, som Charge 4 og Luxe, er skjermen bredere, tynnere, enklere å bruke og helt uten knapper. Det er mulig å la skjermen alltid være på, men husk at dette alternativet vil redusere batterilevetiden betydelig, som ellers er ganske bra og kan vare i opptil 7 dager.

Flere smarte funksjoner

Noe av det beste med Fitbit Charge 5 er at den har tilleggsfunksjoner som ikke fantes i den forrige modellen. Den har for eksempel en SpO2-måler, slik at du kan måle oksygennivået i blodet i sanntid. Den har også en EKG-app som fungerer ved å måle hjertefrekvensen din via elektriske sensorer. Målingene dokumenteres og analyseres deretter i Fitbit-appen. For å registrere søvnmønsteret må du ha på deg Fitbit-aktivitetsarmbåndet når du sover. Mønsteret viser hvor mye tid du har vært våken, urolig og sovet. Søvnregistrering er en av faktorene som alternativet Daily Readiness Score tar hensyn til når du analyserer dataene som Charge 5 har målt. Basert på søvnmønster, aktivitet og pulsvariabilitet får du en poengsum som viser hvor klar du er for aktiviteter. 

Tips: Daily Readiness Score på Fitbit Charge 5 kan være et effektivt verktøy for å forbedre treningsrutinene og håndtere stressnivået. På dager med lav poengsum kan du vurdere å fokusere på lettere aktiviteter eller restituerende øvelser som yoga eller meditasjon i stedet for å legge opp til en intens treningsøkt. Omvendt kan en høy poengsum være et signal om å utfordre deg selv med mer anstrengende trening. 

Hva sier brukere og eksperter om Fitbit Charge 5?

Ekspertene er svært fornøyde med aktivitetsarmbåndet Fitbit Charge 5 og gir det stort sett 1. plass i sine anmeldelser og tester. Tom’s Guide plasserer det på førsteplass og beskriver det som det beste treningsarmbåndet. Eksperter fra Wired er spesielt begeistret for designet og den store, skarpe AMOLED-skjermen. Også PCmag, Cnet, Techradar, Expertreviews og magasinet Forbes gir gode skussmål. I brukeromtalene som er samlet inn av Google Shopping-plattformen, roser brukerne for det meste aktivitetsarmbåndets skjerm, komfort og praktiske funksjoner. Gjennomsnittsvurderingen på Amazon samsvarer med tilbakemeldingene på Google Shopping og brukerne liker Charge 5s design og det langvarige batteriet.

Mer om Fitbit Charge 5

Spesifikasjoner

 • Skjerm: Ja
 • Batterilevetid: 7 dager
 • Gps: Ja

Huawei Band 7 - Blant de rimeligste aktivitetsarmbåndene

Mest valuta for pengene

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Huawei Band 7:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
 • Godt pris-kvalitet-forhold
 • To ukers batterilevetid
 • Alle funksjoner er gratis

Forbrukerlivs vurdering

Huawei Band 7 har en rekke imponerende funksjoner, og de fleste av dem er gratis. Enheten har et Always On Display-modus som er kompatibel med både Android og iOS, noe som gjør det enkelt å svare på meldinger under treningsøktene. Med hele 96 treningsmoduser og tilpassbare favoritter er det enkelt å skreddersy treningsopplevelsen. Band 7 har også en søvnmåler, oksygenmetningsmåler og pulsmåler som gir omfattende helseinformasjon. Band 7 har en bemerkelsesverdig batterilevetid på opptil 14 dager, basert på typiske bruksscenarier som Huawei har beskrevet. Huawei Band 7 har ikke innebygd GPS, men dette kan enkelt avhjelpes ved å bruke GPS-funksjonene på en sammenkoblet smarttelefon. Vi tror at dette vil gjøre det mulig for brukerne å spore utendørsaktiviteter nøyaktig og samtidig dra nytte av Band 7s andre imponerende funksjoner.

Fordeler

 • AMOLED-skjerm
 • Tilpasningsbare urskiver
 • Vannbestandig
 • Kompatibel med Android og iOS

Ulemper

 • Ingen GPS

Huawei Band 7 er et aktivitetsarmbånd som tilbyr en stor AMOLED-skjerm og mange forskjellige treningsmodus, som vanligvis bare dyre modeller har, til en rimelig pris. Det er et perfekt valg for nybegynnere, ettersom den har treningsplaner som alltid lager nye mål og motiverer deg til en ny runde meg trening.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Huawei Band 7

Spesifikasjoner

 • Skjerm: Ja
 • Batterilevetid: 14 dager
 • Gps: Nei

Alle funksjoner er gratis

Med unntak av de ekstra klokkebakgrunnene er alle funksjonene til Huawei Band 7 gratis. Band 7 har en Always On Display-modus som alltid viser grunnleggende informasjon, men vi anbefaler at du er forsiktig med denne modusen, da den tapper batteriet og fører til raskere batteriforbruk. Et profftips for bruk av AOD-modus er å dempe lyset på skjermen i hvilemodus. Den er i tillegg kompatibel med både Android og iOS, og du kan bruke den til å sende korte svar på meldinger du mottar under treningsøkten. Det er faktisk 96 treningsmoduser og du kan enkelt angi favoritter og slette de du ikke har tenkt å bruke. Huawei Band 7 har også søvnmåler, oksygenmetning og pulsmåling. 

14 dagers batteritid

Huaweis påstand om at Band 7s batteri kan holde i opptil 14 dager, må tas men en klype salt fordi det er beregnet ut fra et typisk bruksscenario. Ifølge produsenten er et typisk bruksscenario å ha pulsmåler og meldingsvarsler på hele tiden, søvnmåler på om natten, men kun én times trening i uken. Den faktiske batterilevetiden avhenger av brukeren. Hvis du bruker den til ulike formål hver dag og har AOD-modus på hele tiden, vil batterilevetiden reduseres tilsvarende. 

Hva sier brukere og eksperter om Huawei Band 7?

Eksperter fra livsstilsmagasinet T3.com likte Huawei Band 7 og skrev at den har: “fantastisk AMOLED-skjerm og en haug av trenings- og velværefunksjoner til halve prisen av konkurrentene”. Techradar.com anbefalte den for folk som vil starte en treningsrutine og ikke ønsker ekstra abonnementer. De nevner også at mangelen på støtte for GPS og Bluetooth-lyd gjør at du alltid må ha med deg smarttelefonen under utendørsaktiviteter. I tillegg er brukerne svært fornøyde med den, og den får svært gode skussmål på både Google Shopping-plattformen og Amazon. En av brukerne fra Googles samlede kommentarer sier at: “Den er veldig lett, praktisk og funksjonell.”

Mer om Huawei Band 7

Spesifikasjoner

 • Skjerm: Ja
 • Batterilevetid: 14 dager
 • Gps: Nei

Amazfit Band 5 - Aktivitetsarmbånd med stemmeassistent

Blant de beste aktivitetsarmbåndene med budsjettvennlig pris

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Amazfit Band 5:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
 • Innebygd stemmeassistent
 • Sporing av kvinners helse
 • PAI-score

Forbrukerlivs vurdering

Samlet sett er Amazfit Band 5 et flott aktivitetsarmbånd hvis du ønsker å holde oversikt over helsemålene dine uten å gå på kompromiss med stil eller bekvemmelighet. Med mulighet for pulsmåling døgnet rundt, Alexa-integrasjon og andre imponerende funksjoner som søvnmåler og akselerometer som måler hvor mange skritt du har tatt i løpet av dagen, er det absolutt verdt å vurdere hvis du er på utkikk etter en pålitelig løsning for treningsmåling og samtidig vil ha noe stilig som ser bra ut. I tillegg følger det med to utskiftbare klokkeremmer, slik at du kan tilpasse looken til det som passer deg best, til en svært rimelig pris.

Fordeler

 • AMOLED-skjerm
 • SpO2-overvåking
 • Overvåking av søvnkvalitet
 • 11 sportsmoduser
 • Vannbestandig

Ulemper

 • Ingen GPS

Amazfit Band 5s helsesporingsfunksjon for kvinner er et verdifullt verktøy for å overvåke og forstå menstruasjonssykluser, spore eggløsning og motta personlig innsikt om kvinnelig reproduktiv helse. Med sine omfattende helsesporingsfunksjoner og sitt brukervennlige grensesnitt er Amazfit Band 5 et godt alternativ for kvinner som ønsker å ha en proaktiv tilnærming til sitt generelle velvære.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Amazfit Band 5

Spesifikasjoner

 • Skjerm: Ja
 • Batterilevetid: 14 dager
 • Gps: Nei

Enkel tilgang til helsemålinger

En funksjon som Amazfit Band 5 tilbyr, er SpO2-måling av oksygen i blodet, som gjør det mulig å måle oksygenmetningsnivået i blodet til enhver tid. Denne teknologien hjelper idrettsutøvere med å prestere best mulig ved å sikre at kroppen får i seg nok oksygen under trening og andre aktiviteter. Aktivitetsarmbåndet har også funksjoner for sporing av kvinners helse, for eksempel sporing av menstruasjonssyklus, påminnelser om eggløsning og mye mer. Alt dette kan synkroniseres med den tilhørende appen slik at det er lett tilgjengelig når som helst. I tillegg har den en PAI-poengsum (Personal Activity Intelligence) – en indikator som forteller deg hvor aktiv du er på en gitt dag. Den fungerer ved å konvertere alle dataene som armbåndet samler inn, for eksempel puls, søvnmønster og annet, til en poengsum som er enkel å forstå for alle.

Andre viktige funksjoner

Amazfit Band 5 har en innebygd stemmeassistent – Amazons Alexa. Alexa kan hjelpe deg med å fullføre enkelte oppgaver uten å avbryte treningsøkten. Aktivitetsarmbåndet er utstyrt med 11 forskjellige sportsmoduser, og siden de fleste populære idretter er dekket, kan alle velge noe som passer dem. Du kan til og med svømme med armbåndet på håndleddet, ettersom det er vanntett. Batteriet oppgis å vare i 15 dager ved vanlig bruk og opptil 25 dager i strømsparingsmodus, men i likhet med andre aktivitetsarmbånd avhenger dette av brukerens vaner.

Hva sier brukere og eksperter om Amazfit Band 5?

Amazfit Band 5 har fått 4,5 poeng og Editor’s Choice Award på Tech Advisor. De fremhevet spesielt aktivitetsarmbåndets rimelige pris, helseovervåkingsfunksjoner og innebygde Amazon Alexa. Tom’s Guide-ekspertene likte Amazfits AMOLED-skjerm og nevnte også den rimelige prisen. Dette aktivitetsarmbåndet har en anstendig score på 4,1 på Amazon samlet fra mer enn 30000 brukeranmeldelser. En av brukerne uttalte at han lette etter et aktivitetsarmbånd på budsjett og forsøkte Amazfit Band 5, og han var: ” overrasket over hvor god kvaliteten og funksjonene er”.

Mer om Amazfit Band 5

Spesifikasjoner

 • Skjerm: Ja
 • Batterilevetid: 14 dager
 • Gps: Nei

Fitbit Luxe - Aktivitetsarmbånd for trening og velvære

Blant de best designede aktivitetsarmbåndene

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Fitbit Luxe:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
 • Slank og kompakt design
 • God støtte for apper
 • Imponerende pulsmåling

Forbrukerlivs vurdering

En stor fordel med Fitbit Luxe er at den gir nøyaktige pulsmålinger, noe som viser at den er pålitelig når det gjelder å overvåke treningsfremgangen din. I tillegg har den seks ulike treningsmoduser som kan tilpasses, slik at du kan skreddersy treningsrutinene dine etter dine spesifikke behov og preferanser. Fitbit Luxe skiller seg ut ved at den gir deg mulighet til å motta anrops- og tekstvarsler, slik at du kan holde kontakten selv under treningen. Denne funksjonen er ekstra praktisk, og sørger for at du aldri går glipp av en viktig melding eller samtale mens du er aktiv. Det er imidlertid viktig å merke seg at enkelte tilleggsfunksjoner og tilbehør kan kreve separat kjøp. Selv om dette kan oppleves som en ulempe, er det en logisk tilnærming som gjør det mulig for Fitbit å tilby en rimeligere basisenhet, samtidig som brukerne får muligheten til å utvide funksjonene basert på individuelle preferanser. Denne modulbaserte tilnærmingen sikrer at du kan tilpasse Fitbit Luxe-opplevelsen til dine unike behov.

Fordeler

 • Anrops- og tekstvarsler
 • AMOLED-skjerm
 • Daily Readiness poengsum
 • Svømmesikker

Ulemper

 • Tilleggskjøp nødvendig for enkelte funksjoner og tilbehør

Hvis du er på utkikk etter et aktivitetsarmbånd som er stilig og spekket med funksjoner, og som er spesielt kjent for sin eksepsjonelle appstøtte, kan Fitbit Luxe være det rette valget. Det er et godt valg for personer som ikke er profesjonelle idrettsutøvere, men som ønsker å holde oversikt over aktivitetene sine.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Fitbit Luxe

Spesifikasjoner

 • Skjerm: Ja
 • Batterilevetid: 5 dager
 • Gps: Nei

Fantastisk design

Det første som skiller Fitbit Luxe fra andre treningsarmbånd, er det elegante designet. Enheten har en slank profil som gjør den behagelig å ha på seg hele dagen, og den lyssterke AMOLED-skjermen gjør den lett å lese uansett hvor du er. Det kompakte designet er også treningsvennlig, ettersom det aldri er i veien. Luxe er et klassisk tilbehør som passer til ethvert antrekk på grunn av den slanke designen, det polerte huset i rustfritt stål og det smykkelignende armbåndstilbehøret. I tillegg kan du kjøpe flere ulike armbånd, blant annet mashes i rustfritt stål, lærarmbånd og lenkearmbånd i rustfritt stål, alle i forskjellige farger. Denne tilleggsfunksjonen er noe motebevisste personer vil sette pris på, men også noe du ikke finner hos andre modeller.

Trenings- og velværesporing

Pulsmålinger er av og til ikke de mest nøyaktige ved bruk av treningsmålere og aktivitetsarmbånd, fordi måling på håndleddet ikke er like bra som enheter som måler direkte på brystet. Fitbit Luxe gjør det imidlertid ganske bra på dette området, ifølge TechRadars test. I tillegg til å tilby seks tilpassbare treningsmoduser som kan tilpasses dine individuelle behov og vaner, skiller Fitbit Luxe seg også ut med sin svømmesikre funksjon, slik at du sømløst kan spore aktivitetene dine selv under vannbaserte øvelser. Ulempen er, i likhet med Fitbit Charge 5, at du trenger et premiumabonnement for å få tilgang til alle Fitbit-funksjonene, for eksempel trenings- og mindfulness-økter, men også sunne oppskrifter.

Hva sier brukere og eksperter om Fitbit Luxe?

TechRadars ekspertanmeldelse roser spesielt Luxes design og nøyaktige biometri. Ekspertene uttaler at: “Den er også god som hverdagsmotivasjon og holder deg på kurs mot sunnere vaner.”. Blant mer enn 20 000 brukeranmeldelser samlet inn av Amazon, skrev en av brukerne at: “Komfortabel, søt, lettlest, telefon- og kalendervarsler” er de største fordelene med Fitbit Luxe.

Mer om Fitbit Luxe

Spesifikasjoner

 • Skjerm: Ja
 • Batterilevetid: 5 dager
 • Gps: Nei

Xiaomi Mi Smart Band 6 - Forbedret versjon av den tidligere versjonen

Brukerens foretrukne aktivitetsarmbånd

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Xiaomi Mi Smart Band 6:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
 • Utmerket skjerm
 • Magnetisk lading
 • Snarveier for musikkstyring

Forbrukerlivs vurdering

I likhet med Amazfit tilbyr Xiaomi Band 6 mye til en overkommelig pris. Den eneste ulempen som nevnes er problemet med appen som kunne vært bedre designet og enklere å bruke. Takket være den fantastiske skjermen som aktivitetsarmbåndet har, kan du imidlertid justere nesten alt direkte på det, uten for mye bruk av smarttelefon-appen. Etter grundige undersøkelser kom vi til den konklusjonen at Xiaomi Band 6 har et utmerket forhold mellom kvalitet og pris, og det er en bedre versjon av forgjengeren – Band 5.

Fordeler

 • 30 treningsmoduser
 • Sporing av hjertefrekvens og SpO2
 • Seks båndfarger og ulike skjermbakgrunner

Ulemper

 • Appen har forbedringspotensial

Xiaomi Mi Smart Band 6 introduserer Music control shortcuts, en praktisk og effektiv måte å styre musikken på mens du er på farten. Denne funksjonen er spesielt tilpasset personer som prioriterer sømløs kontroll over lydopplevelsen, og som foretrekker å nyte favorittlåtene sine mens de er fysisk aktive.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Xiaomi Mi Smart Band 6

Spesifikasjoner

 • Skjerm: Ja
 • Batterilevetid: 14 dager
 • Gps: Nei

Forbedret AMOLED-skjerm

Xiaomis tilnærming med Mi Smart Band 6 er en gradvis forbedring fra generasjon til generasjon, noe som resulterer i et velkjent utseende. De har imidlertid gjort betydelige forbedringer av skjermen på dette aktivitetsarmbåndet, som nå er større og mer visuelt slående. Band 6 kommer med en tydelig større skjerm enn Band 5 hadde, den nøyaktige størrelsen er 1,56 tommer. Med sin skarphet, oppløsning og lysstyrke går den foran modeller fra samme produsent, men også fra dyrere konkurrenter, og den kan til og med sammenlignes med smarttelefonskjermer. På samme måte som rammene på smarttelefoner er trukket tilbake, har Mi Smart Band 6-skjermen fått et mer moderne og eksklusivt utseende og følelse. Større størrelse betyr også at det er lettere å håndtere enheten og bla gjennom ulike menyer.

Tips: Dra nytte av den større og visuelt slående skjermen på Xiaomi Mi Smart Band 6 ved å tilpasse urskiven for å vise mer informasjon på et øyeblikk.

Nyttige funksjoner

Xiaomis aktivitetsarmbånd bruker et magnetisk ladesystem. Dette er en type trådløs kraftoverføring som bruker elektromagnetisk induksjon for å overføre elektrisk energi. Batteriet oppgis å vare i opptil 14 dager i normal modus og rundt 5 dager ved mye bruk, og ifølge anmeldelsene virker dette riktig. I likhet med andre aktivitetsarmbånd på markedet tilbyr Xiaomi Band 6 ulike systemer for helseovervåking, inkludert hjertefrekvens, SpO2 og sporing av søvnmønster. Det er 30 treningsmoduser tilgjengelig, og du kan angi opptil 6 favoritter som gjenkjennes automatisk.

Hva sier brukere og eksperter om Xiaomi Mi Smart Band 6?

Tech Advisor-ekspertene er begeistret for Xiaomi Smart Band 6 og ga det Editor’s Choice-prisen. De skrev at “Med Mi Band 6 har Xiaomi forbedret det som allerede var det mest prisgunstige smartarmbåndet på markedet”. Dette aktivitetsarmbåndet fikk 4 stjerner fra både Expertreviews.com og Trustedreviews.com. Det er også svært populært blant brukerne, og det har til sammen mer enn 11 000 brukeranmeldelser på Google Shopping og Amazon.

Mer om Xiaomi Mi Smart Band 6

Spesifikasjoner

 • Skjerm: Ja
 • Batterilevetid: 14 dager
 • Gps: Nei

5 ting du bør vurdere før du kjøper skritteller

 • Skjerm

  Fordi den muliggjør samhandling med aktivitetsarmbåndet og gir deg all nødvendig informasjon, er skjermen en viktig faktor å ta hensyn til. AMOLED-skjermer er generelt bedre enn LCD-skjermer når det gjelder kontrast, farger og batterieffektivitet. Alle aktivitetsarmbåndene vi har evaluert, har en AMOLED-skjerm, som er allment anerkjent for sin overlegne kvalitet. Dette er en viktig egenskap som har stor betydning for at vi anbefaler disse enhetene.

 • Batteri

  Aktivitetsarmbånd med ulike funksjoner som GPS, pulsmåling og biometriske sensorer har en tendens til å kreve hyppigere lading hvis de brukes mye. Produsentene oppgir ofte en batterilevetid på mellom 7 og 14 dager, og i noen tilfeller opptil 20 dager, men husk at det er dine bruksvaner og behov som til syvende og sist avgjør den faktiske batterilevetiden. Hvis du er en flittig bruker som ofte trener og er svært avhengig av disse funksjonene, vil du sannsynligvis oppleve at batteriet tømmes raskere enn hvis du primært bruker armbåndet til skrittelling og sporadisk biometrisk sporing.

 • Tilleggsfunksjoner

  Aktivitetsarmbånd har utviklet seg fra å være rene skrittellere til å bli allsidige enheter med et utall funksjoner som kan optimalisere helsen og livsstilen din. Her er noen av tilleggsfunksjonene du kan finne i de nyeste modellene:

  • Søvnmåling: Mange armbånd overvåker nå søvnmønsteret ditt og gir innsikt i søvnkvalitet og varighet. Disse dataene kan bidra til å forbedre søvnvanene dine og din generelle livskvalitet.
  • Helsesporing i aktivitetsarmbånd gir en omfattende oversikt over ditt fysiske velvære, slik at du kan ta informerte livsstilsvalg. Disse enhetene gir deg innsiktsfull informasjon om alt fra antall daglige skritt, puls og søvnmønster til stressnivå, oksygenmetning (SpO2) og til og med menstruasjonssykluser. Gjennom kontinuerlig helsesporing kan du oppdage mønstre, sette deg mål og ta skritt i retning av en sunnere og mer aktiv livsstil.
  • Innebygd GPS: Denne funksjonen gjør det mulig for aktivitetsarmbåndet å spore utendørsaktiviteter som løping, gåing eller sykling, uavhengig av smarttelefonen din. Den registrerer rutene dine og gir nøyaktige målinger av tempo, distanse og høydemeter.
  • Bluetooth- og Wi-FI-tilkobling: Med Bluetooth kan aktivitetsarmbåndet kobles til smarttelefonen, slik at data kan synkroniseres mellom armbåndet og appen. Denne funksjonen gjør det også mulig for armbåndet å vise smarttelefonvarsler, styre musikk og mye mer. Wi-Fi-tilkobling i et aktivitetsarmbånd kan ha flere funksjoner. Noen modeller bruker Wi-Fi til å synkronisere dataene dine til nettskyen, slik at du kan få tilgang til dem fra hvilken som helst enhet. I andre tilfeller brukes Wi-Fi til programvareoppdateringer eller til funksjoner som musikkavspilling.
  • Svømmesporing: Vanntette modeller har ofte svømmesporing, som overvåker svømmeturer, svømmedistanse og tempo.

  Husk at utvalget av funksjoner kan variere betydelig mellom ulike modeller og merker, så det er viktig å velge det armbåndet som passer best til din livsstil og dine helsemål.

 • Pris

  Når det gjelder aktivitetsarmbånd, kan prisklassen variere betydelig avhengig av funksjoner og kvalitet. De som er på jakt etter et enkelt treningsarmbånd, kan finne mer budsjettvennlige modeller for rundt 400 kroner eller mindre. De beste aktivitetsarmbåndene starter gjerne på rundt 1500 kroner. Når du investerer mer, kan du vanligvis forvente bedre kvalitet og flere funksjoner. Det er imidlertid viktig å merke seg at mange rimelige modeller fortsatt tilbyr en rekke viktige funksjoner. Markedet i dag tilbyr mange ulike enheter som har forskjellige funksjoner til en pris som er tilgjengelig for de fleste, slik at du ikke trenger å ruinere deg selv for å komme i gang med treningen.

 • Bruker- og ekspertanmeldelser

  Når du skal velge aktivitetsarmbånd, kan både bruker- og ekspertanmeldelser gi deg verdifull innsikt i beslutningsprosessen. Brukeranmeldelser gir deg et innblikk i erfaringene til folk som bruker aktivitetsarmbåndene til daglig. De kan belyse praktiske aspekter som brukervennlighet, batterilevetid, holdbarhet og armbåndets ytelse i virkelige situasjoner.Brukeranmeldelser dekker ofte et bredt spekter av perspektiver og de kan være en god kilde til upartisk informasjon. Ekspertanmeldelser utføres vanligvis av bransjefolk som har inngående kjennskap til teknologien og funksjonene i aktivitetsarmbånd. Ekspertanmeldelser omfatter ofte grundige tester og gir detaljerte analyser av hver enkelt funksjon, fra nøyaktigheten i skrittellingen til hvor effektiv søvnregistreringen er. Disse vurderingene kan gi et teknisk perspektiv, fremheve styrkene og potensielle svakheter ved hver modell og ofte sammenligne flere modeller med hverandre.

arrow-more

Tester og anmeldelser av skrittellere som er brukt i artikkelen

Ekspert- og testkilder

Wired.com

Du finner deres anmeldelse av Fitbit Charge 5 her og her.

PCMag.com

Du finner deres test av Fitbit Charge 5 her.

TechRadar.com

Du kan lese deres anmeldelse av:

– Fitbit Charge 5 her.
– Huawei Band 7 her.
– Amazfit Band 5 her.
– Fitbit Luxe her og her.
– Xiaomi Mi Smart Band 6 her.

Tom’sGuide.com

Du kan lese deres ekspertanmeldelse av:
-Fitbit Charge 5 her og her.
– Amazfit Band 5 her og her.

ExpertReviews.co.uk

Du kan lese deres anmeldelse av:
-Fitbit Charge 5 her.
– Xiaomi Mi Smart Band 6 her.

T3.com

Du kan lese deres anmeldelse av Huawei Band 7 her.

Tech Advisor

Du kan lese deres anmeldelse av Xiaomi Mi Smart Band 6 her.

Kundeanmeldelser

Google Shopping

Du kan lese brukeranmeldelser for:
-Fitbit Charge 5 her
– Huawei Band 7 her
-Fitbit Luxe her
– Xiaomi Mi Smart Band 6 her.

Amazon

Du kan lese brukeranmeldelser for:
-Fitbit Charge 5 her
-Huawei Band 7 her
-Amazfit Band 5 her
-Fitbit Luxe her
-Xiaomi Mi Smart Band 6 her.

FAQ

Hvilket aktivitetsarmbånd er best?
Når du skal finne det ideelle aktivitetsarmbåndet, er det viktig å vurdere din livsstil og dine behov. Faktorer som bruksfrekvens, planlagte aktiviteter og ønskede sporingsfunksjoner bør tas i betraktning. Vurder ulike merker ut fra funksjoner som automatisk skrittelling, pulsmåling, vanntetthet og batterilevetid for å finne det armbåndet som passer best til dine individuelle behov. Til syvende og sist er det beste aktivitetsarmbåndet det som oppfyller disse kravene innenfor en rimelig prisklasse.
Hva gjør et aktivitetsarmbånd?
Et aktivitetsarmbånd, også kjent som en fitness tracker, er en bærbar enhet som hjelper deg med å overvåke og spore ulike aspekter ved din fysiske aktivitet og helse. Det har vanligvis sensorer, inkludert en skritteller, som teller skritt, måler tilbakelagt distanse, overvåker puls, kaloriforbruk, søvnmønster og noen ganger til og med GPS-sporing, og gir verdifulle data som hjelper deg med å vurdere og forbedre treningsnivået ditt.
Er aktivitetsarmbåndet kompatibelt med både Android og iOS?
Mange av aktivitetsarmbåndene på markedet er heldigvis kompatible med både Android- og iOS-operativsystemer. Selv om noen modeller ikke uten videre er kompatible med ett bestemt operativsystem, har mange merker designet produktene sine slik at de passer for et bredt spekter av brukere, uavhengig av hvilken enhet som brukes. Mange aktivitetsarmbånd er til og med forhåndsprogrammert til å være kompatible med begge, i tillegg til en rekke nedlastbare apper for en optimal brukeropplevelse.

Hva er et aktivitetsarmbånd?

Et aktivitetsarmbånd, også kjent som en fitness tracker eller et smartbånd, er en bærbar enhet som er utviklet for å overvåke og spore ulike aspekter ved fysisk aktivitet og helse. Armbåndet bæres vanligvis på håndleddet og har sensorer som samler inn data som skritt, tilbakelagt distanse, kaloriforbruk, puls, søvnmønster og noen ganger til og med GPS-sporing. Aktivitetsarmbånd synkroniseres ofte med mobilapper eller nettbaserte plattformer, slik at brukerne kan analysere treningsfremgangen, sette seg mål og ta informerte beslutninger om sitt generelle velvære.

Er et aktivitetsarmbånd bedre enn en app?

Hvorvidt en aktivitetsarmbånd er bedre enn en app, avhenger av individuelle preferanser og spesifikke behov. Begge har sine fordeler og begrensninger.

På den annen side kan apper for smarttelefoner tilby mange flere funksjoner enn bare skrittelling. Mange apper tilbyr omfattende helse- og treningssporing, integrering med andre helserelaterte apper, støtte fra nettsamfunn og detaljert dataanalyse. Appene kan bruke telefonens innebygde sensorer, inkludert akselerometer, GPS og gyroskop, for å gi nøyaktig aktivitetsmåling. De kan også tilby tilleggsfunksjoner som treningsplaner, coaching og muligheter for deling på sosiale medier.

Aktivitetsarmbånd vs. smartklokke, hva er best?

Begge er gode alternativer når det gjelder helse- og treningsmåling, men de har klare forskjeller som kan hjelpe deg med å ta det riktige valget for din livsstil. Et aktivitetsarmbånd er en bærbar enhet som brukes til å spore fysiske aktiviteter som løping, gåing, sykling og svømming. Det kan også måle puls, søvnkvalitet og kaloriinntak. De fleste aktivitetsarmbånd er laget av gummi eller silikon og har et enkelt display som viser hvor mange skritt du har gått og hvor mange kalorier du har forbrent i løpet av dagen. Noen modeller kan til og med ha tilleggsfunksjoner som alarmer eller påminnelser for å holde deg oppdatert. Den største fordelen med et aktivitetsarmbånd er at det er lett og komfortabelt å bære, samtidig som det gir nøyaktige data om dine fysiske aktiviteter.

En smartklokke er en bærbar enhet som kombinerer teknologi med mote. Den har alle funksjonene til et aktivitetsarmbånd, for eksempel sporing av fysiske aktiviteter og pulsmåling, men den har også andre funksjoner, som å motta varsler fra telefonen eller administrere kalenderhendelser. I tillegg har mange modeller mulighet for musikkstrømming, slik at du kan lytte til musikk under treningsøkten eller på vei til og fra jobb uten å måtte ta frem telefonen hver gang. Med sitt elegante design og avanserte funksjoner gir smartklokker både stil og funksjonalitet når du skal følge opp dine helsemål.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme