Test-oversikt: Vifter 2022 – her er de beste viftene ifølge ekspertene

Sist oppdatert Artikkelen er en annonse 0

Vil du ha et kjøligere klima innendørs slik at du kan oppholde deg i den temperaturen du foretrekker? Da bør du vurdere å kjøpe en vifte.

En vifte er et apparat som blåser luften rundt i rommet slik at du ikke vil oppleve at varmen hindrer deg i å trekke pusten dypt og behagelig.

Vi har gjort alle undersøkelsene for deg og kan derfor presentere deg for de 6 modellene på markedet som etter vår vurdering er de beste.

Her er det snakk om 6 produkter som alle hører til blant ekspertenes favoritter, og som kan gi deg et behagelig klima innendørs uten svette og overoppheting. Legg merke til at det finnes forskjellige typer vifter som er tatt med i denne artikkelen. Du kan finne både vifter og aircondition-anlegg.

Vi gjennomgår alle modellene slik at du på en enkel og oversiktlig måte kan finne all den informasjon du trenger – dette gjelder både det ekspertene mener, og det som er verdt å vite om alt det praktiske.

Vi gir deg også inspirasjon til å finne andre typer vifter – vifteovner, varmepumper, aircondition- og klimaanlegg.

Dette anbefaler vi at du tar en titt på når du skal kjøpe en vifte:

Har du hengt deg opp i ideen om å få en behagelig nedkjøling av hjemmet så er det noen elementer du bør være oppmerksom på før du foretar et kjøp:

green-elmType: Leter du etter en vifte eller et helt airconditionanlegg? Du kan få ventilasjon som vifte med en bordvifte, frittståendestående vifte eller som tårnvifte. Valget avhenger av hva du har bruk for. En vifte får kun luften til å bevege seg og sirkulere, mens et airconditionanlegg kan senke selve temperaturen.
green-elmKapasitet: Skal du kjøle ned et lite eller et stort rom? Noen modeller egner seg best til det ene, og andre til det andre.
green-elmDesign: En vifte vil være synlig i rommet, så hvis du er bryr deg om estetikk kan det hende at designet har større betydning.
green-elmFunksjoner: Det kan være en god idé med en vifte med fjernkontroll, timer, flere hastigheter og bevegelighet (svingning) av hodet.
green-elmStøy: En vifte vil alltid bråke litt, men noen bråker mer enn andre.
green-elmPris: Prisen henger gjerne sammen med type, funksjoner og evner, derfor får du ofte det du betaler for.

Flere av faktorene over kan være vanskelige å undersøke på egen hånd. Her kan du se nærmere på det ekspertene har skrevet. Da er du sikker på å få en modell som er anbefalt av ekspertene. Du kan finne linker til undersøkelsene nederst i denne artikkelen.

Vår artikkel om tester av vifter inneholder:

green-elmOversikt over de 6 beste viftene på markedet
green-elmGjennomgang av hva ekspertene mener
green-elmInformasjon om hva apparatene kan
green-elmGuide til å velge den beste viften
green-elmFordeler og ulemper ved å kjøpe en vifte med kjøling
green-elmKunnskap om hvordan produktene blir testet
green-elmGjennomgang av diverse tester som vi har undersøkt og analysert
green-elmEn guide til andre relevante tester og artikler

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv. I stedet samler vi resultater fra upartiske tester slik at du raskt og enkelt kan få en bedre oversikt over de mest velfungerende modellene på markedet.

Test av vifter 2022 – Her er de 6 beste, ifølge ekspertene

Nedenfor følger det en gjennomgang av 6 av de beste viftene på markedet. Her finner du både testvinnere, toppscorere, favoritter og andre modeller slik at variasjonen blir stor. Det vil finnes noe for enhver lommebok og smak.

Under produktnavnene i de grønne boksene kan du se hva ekspertene fremhever ved hvert apparat, og her vil du også finne en prissammenligning av de ulike modellene. På den måten vil du raskt og enkelt kunne se hvor du kan oppnå de mest gunstige prisene.


 Maeco Fan 1056 – Ledende innen rask nedkjøling

 • Testvinner hos det britiske forbrukermagasinet Which.co.uk
 • 4,7 av 5 stjerner i brukeranmeldelser hos Amazon
 • Kraftig nedkjølingsevne
 • Stillegående
 • Svært sikker

Maeco Fan 1056

Maeco Fan 1056 er både en ekspertfavoritt og en brukerfavoritt: Den er blitt testet av ekspertene fra forbrukermagasinet Which.co.uk samt anmeldt av forbrukerne på Amazon.

Forbrukerne tildeler modellen 4,7 av 5 stjerner, mens Which.co.uk kårer den til testvinner i sin test av vifter.

Which.co.uk er en betalingskilde der du må betale hvis du vil lese alle resultatene. De avslører for deg at Maeco Fan 1056 sine største fokusområder ligger innenfor støysvakhet og et lavt energiforbruk.

Flott design og kraftige nedkjølingsevner

Maeco Fan 1056 vil være den beste viften for deg som leter etter en flott og stilig vifte i bordformat som kan fordele den kjølige luften i alle retninger.

Nøkkelordene for modellen er lavt strømforbruk, lavt støynivå og kraftig luftstrøm, og den er så liten at den er produsert til å bli plassert på bordet.

En vifte vil være synlig i hjemmet, så hvis du bryr deg om estetikk så vil det være en god idé å velge en modell som ser flott ut. Maeco Fan 1056 pynter rett og slett opp med sitt stilige ytre, og den vil passe inn i ethvert hjem med fokus på design.

Den har en kraftig luftgjennomgang på 1056 m3 pr. time – noe som betyr at den har en høy yteevne som enkelt kan kjøle ned rommet. Når den går, snur den seg både opp og ned og fra side til side, og slik sikrer modellen en best mulig fordeling av luft. Den har en 160 graders bevegelse og passer til alle rom.

Maeco Fan 1056 kommer med den såkalte DC-teknologien som du finner hos de store avfukterne, og derfor kan du være sikker på å få en kraftig teknologi av høyeste standard. Det betyr at prisen på modellen ikke ligger i den lave enden av prisskalaen, men til gjengjeld får du den beste kvaliteten du kan kjøpe for penger.

DC-teknologien sikrer også at viften din får en lengst mulig holdbarhetstid samt et lavt støynivå.

En vifte du kan sovne fra

Maeco Fan 1056 sitt største fokusområde er lyden. På grunn av DC-teknologien er den laget til å være så stillegående som mulig slik at den ikke er sjenerende hvis den står på mens du oppholder deg i rommet.

Produsenten hevder faktisk at du til og med kan sove mens produktet står påslått ved siden av deg.

Støynivået er avhengig av styrken, men setter du den på nattinnstilling på laveste fart vil den kun ha et lydnivå på 20 dB. Det ligger helt klart i den lave enden av skalaen.

Du kan stille inn modellen til hvor hardt den skal jobbe, men du vil ikke trenge så høy effekt for at du skal merke effektiviteten.

På grunn av de spesielle bevegelsene blander den luftstrømmen, og derfor blir luften spredt utover – på den måten beveger den seg raskt rundt uten at du vil føle at det er ubehagelig.

Alt i alt er Maeco Fan 1056 den beste viften for deg som ikke har noe imot å betale en høy pris, og som legger vekt på støysvakhet, design og høy effektivitet. Her får du også en vifte med fjernkontroll.

Spesifikasjoner ved Maeco Fan 1056 – nøkkelopplysninger

Produsent: Maeco
Type: Vifte til bord / Vifte med fjernkontroll
Luftgjennomstrømning: 1056 m3 pr. time
Støynivå: Fra 20 dB
Dreibar: 160 grader
Med timer: Ja
Med app: Nei
Med fjernkontroll: Ja
Høyde: 30 centimeter
Vekt: 3,2 kilo

Fordeler ved Maeco Fan 1056

🔵Testvinner i test av vifter
🔵Bordvifte med attraktivt design
🔵Eksklusiv modell
🔵Stillegående – ideell til soverommet
🔵Kraftig DC-teknologi


Rowenta VU5640 TURBO SILENCE EXTREME – Stillegående med svingning

 • God anmeldelse hos det tyske testmagasinet Gismo.at
 • 4,6 av 5 stjerner i brukeranmeldelser hos Amazon
 • Prisvennlig
 • Ekstremt stillegående

Rowenta VU5640

 

Rowenta VU5640 TURBO SILENCE EXTREME hører til blant ekspertenes og brukernes favoritter. Den mottar hele 4,6 av 5 stjerner i gjennomsnitt hos brukerne fra Amazon, og i en vifte test hos det tyske testmagasinet Gismo.at får den en god anmeldelse.

Gismo.at har mye positivt å si om viften. De forklarer at monteringen er utrolig enkel, spesielt takket være brukermanualen som er enkel å forstå. I tillegg er produktet laget i en god kvalitet rent håndverksmessig med en stabil base.

De fremhever også designet som er både flott og moderne. Til slutt har ekspertene undersøkt hvor stillegående modellen egentlig er. De kommer frem til at motoren er svært støysvak på dagtid når det er mer bakgrunnsstøy. På nattestid vil du imidlertid høre en svak summing som kan virke forstyrrende hvis du har ører som er veldig følsomme for lyd. Til gjengjeld fungerer selve vindstyrken og luftsirkulasjonen i rommet veldig godt.

Det prisvennlige valget

Hvis du leter etter en enkel vifte med blad som både er justerbar og prisvennlig, så vil Rowenta VU5640 TURBO SILENCE EXTREME være den beste viften for deg.

Prisen er en av de største fordelene, og den er så lav at alle vil kunne være med. Den lave prisen reflekteres imidlertid ikke i kvaliteten, for modellen er utrolig allsidig og brukbar.

Designet ligger kanskje ikke mot den mest stilige siden, og i tillegg kan den ta en del plass. Dette er en vifte på stativ som er laget for å stå på gulvet på en fot, med en tynn og enkel stang som fører opp til hodet med vifteblad som lager luftsirkulasjon.

På midten av stangen er det plassert et kontrollpanel der du kan stille den inn etter behov. Det kan for eksempel være hastigheter eller timer. Den har til sammen 4 hastigheter man kan velge mellom, og de sørger for at du får den kjølende effekten som du har behov for.

Laget til å være støysvak

Et annet av Rowenta VU5640 TURBO SILENCE EXTREME sine høydepunkter er lydnivået. Maskinen er laget til å være utrolig stillegående og er derfor ideell til den forbrukeren som ikke vil la seg sjenere av støy. Støynivået er målt til opptil 59 dB, og det vil bli lavere når du bruker de lavere hastighetene.

Det minimale lydnivået gjør apparatet perfekt til soverommet fordi lyden ikke vil være høy nok til å forstyrre søvnen. Den har også en timer som du kan stille inn på kontrollpanelet, og den kan du for eksempel stille inn til å stoppe når du har sovnet.

Modellen jobber med svingende bevegelser som betyr at hodet beveger seg fra side til side. Derfor oppnår du en bedre luftspredning som lettere kjøler ned hele rommet.

Bevegelsene er svært effektive, og det betyr at du raskt kommer til å oppleve en kjølende effekt i rommet.

Luftgjennomstrømningen ligger på 4800 m3 pr. time – noe som er høyt.

Som en ekstra bonus er Rowenta VU5640 TURBO SILENCE EXTREME justerbar i høyden.

Alt i alt er dette en prisvennlig vifte i stativ/gulvformat med en kraftig svingning og flere hastighetsinnstillinger.

Spesifikasjoner ved Rowenta VU5640 TURBO SILENCE EXTREME – nøkkelopplysninger

Produsent: Rowenta
Type: Vifte til gulv / på stativ
Luftgjennomstrømning: 4800 m3 pr. time
Støynivå: 59 dB
Bevegelse: svingbar (beveger seg fra side til side)
Med timer: Ja
Med app: Nei
Høyde: Justerbar
Vekt: 3,2 kilo

Fordeler ved Rowenta VU5640 TURBO SILENCE EXTREME

🔵God anmeldelse i test av vifter
🔵Prisvennlig
🔵Lavt støynivå – perfekt til soverommet
🔵4 hastighetsinnstillinger
🔵Kraftig svingradius


DeLonghi Pinguino PAC N90 – Jevn nedkjøling av rommet

 • Testvinner hos det britiske forbrukermagasinet Which.co.uk
 • 4 av 5 stjerner i brukeranmeldelser hos Amazon
 • Brukervennlig airconditionanlegg
 • Lett å flytte på

DeLonghi Pinguino PAC N90

 

DeLonghi Pinguino PAC N90 er et helt airconditionanlegg som i motsetning til viftene kan senke temperaturen i rommet og ikke bare skape en illusjon av en lavere temperatur.

Den hører til blant både ekspertenes og forbrukernes favoritter: Hos kundene fra Amazon mottar den 4 av 5 stjerner i gjennomsnitt, og hos forbrukermagasinet Which.co.uk blir den i en test av airconditionanlegg kåret til testvinner.

Which.co.uk er en betalingskilde der du må betale for å se alle resultatene, men de avslører for deg at modellen er svært stillegående. De mener at den vil være et godt valg hvis du vil ha en vifte som effektivt kan kjøle ned soverommet om natten og sikre en mer komfortabel søvn.

Nedkjøling av hele rommet

DeLonghi Pinguino PAC N90 vil være den beste viften for deg som foretrekker et airconditionanlegg i stedet for en vanlig vifte. Den store forskjellen ligger i at produktet her faktisk kan senke temperaturen i rommet, mens en vanlig vifte lager en vind som bare gir deg følelsen av en lavere temperatur.

I og med at DeLonghi Pinguino PAC N90 kan langt mer enn flere av konkurrentene i denne artikkelen så vil prisen også være høyere, men dersom du har behov for en effektiv nedkjøling av rommet så vil denne modellen være et godt valg.

Som en bonus er den mobil, og det betyr at du kan flytte den fra rom til rom alt etter hvor du vil ha nedkjøling. Vekten ligger på 27,4 kilo, noe som er bra for et mobilt airconditionanlegg. Du vil forholdsvis enkelt kunne flytte den selv.

Vær oppmerksom på at apparatet tar en del mer plass enn en vifte, og du vil få det tradisjonelle kasseformede designet som er likt for de fleste mobile airconditionanleggene. Derfor vil du helt tydelig kunne se kassen i stuen, men DeLonghi har gjort sitt beste for å lage den så stilig som mulig innenfor rammene.

Avfukter også

DeLonghi Pinguino PAC N90 er meget effektiv i bruk, og du vil få mange muligheter til å få nøyaktig den avkjølingen du ønsker. Den kommer med et selvforklarende, men omfattende kontrollpanel på toppen, der du vil kunne velge nivå og temperatur med mer. Den finnes to hastigheter, og luftstrømmen ligger på 320 ku m/t.

I tillegg til å kunne kjøle ned har modellen også en avfuktings-funksjon slik at den kan fjerne fukt fra rommet samtidig som at den kjøler ned. Den har en avfuktingskapasitet på 30 liter i døgnet.

Legg merke til at airconditionanlegget går på strøm. Den har energimerket A, som er utmerket, men du må vite at du raskt kan se dette på strømregningen dersom du lar anlegget gå mye.

I tillegg til det omfattende kontrollpanelet er det her snakk om en vifte med fjernkontroll, og fjernkontrollen er svært enkel. Den er ideell når du sitter i sofaen og har behov for å endre styrken. Du kan også finne en timer slik at du kan stille inn når du vil at den skal gå.

Vi vil også trekke frem at DeLonghi Pinguino PAC N90 kommer med et svært lavt støynivå – som betyr at du ikke vil oppleve på langt nær like mye støy i forhold til flere av konkurrentene.

Alt i alt er dette et mobilt airconditionanlegg som både kan kjøle ned rommet og avfukte det.

Spesifikasjoner ved DeLonghi Pinguino PAC N90 – nøkkelopplysninger

Produsent: DeLonghi
Type: Mobilt airconditionanlegg / Anlegg med fjernkontroll
Luftstrøm: 320 ku m/t
Støynivå: 51 dB
Energimerke: A
Med timer: Ja
Med app: Nei
Med fjernkontroll: Ja
Høyde: 75 centimeter
Vekt: 27,4 kilo

Fordeler ved DeLonghi Pinguino PAC N90

🔵Testvinner i test airconditionanlegg
🔵Mobilt anlegg
🔵Kan senke temperaturen og ikke bare blåse luft rundt
🔵Kan også avfukte
🔵Stillegående


Whirlpool PACW29COL – Kraftig valg med avfukting inkludert

 • Testvinner hos det danske forbrukerrådet Tænk
 • Testvinner hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön
 • God konstruksjonskvalitet
 • Kan kjøle ned store rom

Whirlpool PACW29COL

 

Whirlpool PACW29COL hører til blant ekspertenes største favoritter. Den har vært med i en stor test av airconditionanlegg hos henholdsvis det danske forbrukerrådet Tænk og den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön. Her har ekspertene sett nærmere på forskjellige kriterier, og ut ifra disse kriteriene vurderer begge hold med eksperter at modellen må ha et imponerende stempel som testvinner.

Både Tænk og Råd & Rön er betalingskilder, så du må betale dersom du ønsker å se alle resultatene. Du kan finne linker til begge undersøkelsene nederst i vår artikkel om tester av vifter.

Airconditionanlegg som også kan avfukte

Leter du etter noen av de beste og mest effektive innen nedkjøling av hjemmet så vil Whirlpool PACW29COL airconditionanlegg være det ideelle valget. Prisen er ikke i den lave enden sammenlignet med en vanlig vifte, men til gjengjeld får du mye for pengene.

Du får et apparat som kan senke temperaturen i hjemmet i stedet for å bare blåse luften rundt og gi en illusjon av et kjøligere klima. Effektiviteten er også svært høy på dette produktet, og kjølekapasiteten ligger på 9000 btu/t. Det er kapasitet nok til å kjøle ned selv store rom.

Du har bare behov for et åpent vindu til avtrekket, og her blir den varme luften pumpet ut. Kjøleegenskapene senker raskt temperaturen i rommet slik at du kan holde ut å være inne på en varm dag.

I tillegg til å kunne senke temperaturen kan Whirlpool PACW29COL også avfukte. Den avfuktende funksjonen sørger for å trekke fuktigheten ut av rommet, og dermed vil temperaturen bli mer behagelig – og også mer sunn.

Stillegående

Whirlpool PACW29COL kommer med alt det du måtte få bruk for. Her er det snakk om et airconditionanlegg med fjernkontroll, men du kan også benytte deg av det fysiske kontrollpanelet som er plassert på selve kroppen. Her kan du bestemme hastigheten og stille den inn etter behov.

Du vil få tilgang til en timer slik at du kan stille inn modellen til å gå når det passer deg. Den vil imidlertid lett kunne jobbe på soverommet om kvelden, for lyden er produsert til å være svært lav. Støynivået ligger på 51 dB, noe som er lavt i forhold til flere av konkurrentene, og derfor vil du lett kunne sovne uten støy som kan holde deg våken.

Her er det snakk om et mobilt airconditionanlegg, og det betyr at du kan flytte det etter behov. Du kan for eksempel plassere produktet i stuen om dagen og flytte det til soverommet på kvelden. Vekten ligger på 34 kilo, men du får hjelp til å manøvrere den via hjulene som er plassert under maskinen.

Legg merke til at et airconditionanlegg tærer en del på energiforbruket, så hvis du lar den gå ofte så vil du kunne se det på strømregningen. Apparatet har imidlertid energimerket A, noe som ligger omtrent midt på treet.

Alt i alt er dette et mobilt airconditionanlegg som både kan senke temperaturen og avfukte, og som i tillegg har hjul og kommer med timer og fjernkontroll.

Spesifikasjoner ved Whirlpool PACW29COL – nøkkelopplysninger

Produsent: Whirlpool
Type: Mobilt airconditionanlegg med fjernkontroll
Kjølekapasitet: 9000 btu/t
Støynivå: 51 dB
Energimerke: A
Med timer: Ja
Med app: Nei
Med fjernkontroll: Ja
Høyde: 74 centimeter
Vekt: 34 kilo

Fordeler ved Whirlpool PACW29COL

🔵Testvinner i test av airconditionanlegg
🔵Airconditionanlegg på hjul
🔵Både senker temperaturen og avfukter
🔵Stillegående
🔵Med fjernkontroll og timer


Honeywell HSF1630E4 – En av de beste gulvviftene

 • Testvinner hos det tyske teknologimagasinet Computerbild.de
 • 4,7 av 5 stjerner i brukeranmeldelser hos Amazon
 • Høy luftsirkulasjon
 • Svært holdbar

Honeywell HSF600

 

 

Honeywell HSF1630E4 er blitt testet av det tyske testmagasinet Computerbild.de i en test av vifter med 13 forskjellige modeller. De er så imponerte over produktet at de kårer det til testvinner.

De begrunner sin anmeldelse med at viften er svært velegnet til alle typer rom. Den har en svært god luftsirkulasjon som når ut i alle hjørner i rommet, til og med når det er snakk om svært store rom.  Effektiviteten blir heller ikke påvirket selv om det er hindringer eller møbler i veien, noe som ekspertene fremhever som en stor fordel. De konkluderer med at enheten «spesielt er bemerkelsesverdig da dette er en førsteklasses Honeywell-vifte» (oversatt fra tysk).

Brukerne er også imponerte, og kundene hos Amazon tildeler den i gjennomsnitt hele 4,7 av 5 stjerner.

Prisvennlig modell til gulvet

Honeywell HSF1630E4 vil være den beste viften for deg som leter etter en billig måte å få mer luft i det sommervarme hjemmet. Her er det snakk om en gulvvifte som er plassert på gulvet, og herfra jobber den ved å sende en bris igjennom stuen med den effektive viften.

Prisen er helt klart i den lavere enden av skalaen, men det er ikke ensbetydende med en dårligere kvalitet. Modellen leverer en svært høy luftsirkulasjon sammenlignet med flere av konkurrentene, og i tillegg egner den seg godt til større rom.

Konstruksjons-kvaliteten er solid og robust, og skulle den velte er den beskyttet mot at den lett blir ødelagt.

Den har en luftgjennomstrømning på 3498 m3 pr. time, og det er høyt sammenlignet med konkurrentene. Her kan du være sikker på en kraftig bris som trenger inn i alle kroker i rommet.

Svingning i bevegelsen

Honeywell HSF1630E4 har også fokus på en bred luftspredning, og derfor kommer den med svingning i bevegelsen av hodet. Det betyr at den svinger fra side til side, og det gjør den i en 90 graders vinkel. Da sprer den bedre luft til hele rommet.

Du kan selv bestemme hvor stor hastighet du har behov for, og det er avhengig av temperaturen innendørs. Den har til sammen 3 hastigheter å velge mellom. Du kan velge farten på kontrollpanelet selv, som er plassert på stangen under selve viften.

Selv om Honeywell HSF1630E4 jobber raskt og effektivt så har de klart å holde støynivået nede. Apparatet ligger helt klart i den støysvake enden av skalaen med et støynivå på 51 dB. Det gjør modellen svært stillegående – det er spesielt en fordel hvis du ønsker å bruke den på kvelden og om natten når du skal sove.

Modellen er 120 centimeter høy, men du kan justere den etter behov.

Alt i alt er dette en prisvennlig og lett-fungerende vifte i gulvformat som gir en effektiv luftstrømning.

Spesifikasjoner ved Honeywell HSF1630E4 – nøkkelopplysninger

Produsent: Honeywell
Type: Vifte til gulv / Vifte på stativ
Luftgjennomstrømning: 3498 m3 pr. time
Støynivå: 51 dB
Bevegelse: Svingning (beveger seg fra side til side) i 90 grader
Med timer: Ja
Med app: Nei
Høyde: 120 centimeter
Vekt: 4,5 kilo

Fordeler ved Honeywell HSF1630E4

🔵Testvinner i test av vifter
🔵Prisvennlig
🔵Modell på stang/gulvformat
🔵Effektiv luftsirkulasjon
🔵Stillegående


Guide: Slik velger du den beste viften

Det er mange vifter og flere forskjellige typer å velge mellom på markedet. Derfor kan det være vanskelig å finne ut hvilken du bør velge. Basert på ekspertkunnskap fra det britiske forbrukermagasinet Which.co.uk guider vi deg her til hva du bør tenke på før du kjøper:

Har jeg behov for en vifte i hjemmet mitt?

I de nordiske landene er det sjeldent at temperaturen blir så høy at du ikke vil kunne holde ut å være i ditt eget hjem, men det forekommer imidlertid perioder da solen og varmen gjør det ulidelig å være noen steder, og her kan en vifte være en god venn i nøden.

Hvis du hører til blant de som har vanskeligheter med å tåle høye temperaturer så vil en vifte helt klart være en god investering – ikke minst om natten når varmen kan gjøre det umulig å sove.

Type

Which.co.uk forklarer at du kan finne flere forskjellige typer innen vifte-området – spesielt i kategoriene bordvifter og tårnvifter.

Bordviften er – som navnet antyder – en mindre og kompakt modell som er beregnet til å bli plassert på bordet. Noen er helt enkle, mens andre er mer avanserte – men det de har til felles er å kjøle ned et lite areal.

Prisen vil også ofte være en del lavere sammenlignet med en tårnvifte – med mindre du går etter et av de mest kjente merkene.

En tårnvifte er – som navnet også antyder – en modell i søyle-format. Den vil ofte ta en del mer plass og være kraftigere enn bord-versjonen. Prisen vil som regel være høyere, men til gjengjeld vil den kunne kjøle ned et større område – for eksempel et helt rom.

En tårnvifte vil ta en del mer plass, så du må ha plass til den.

Pris

Prisen varierer veldig mye fra type til type og modell til modell. Du kan få helt billige bordvifter som kun kan blåse, og du kan få en høyteknologisk tårnvifte som kan kjøle ned hele rommet.

Jo mer du har behov for, desto høyere er også prisen. Tenk over hva du har behov for og hvilket budsjett du har før du kjøper.

En bordvifte behøver ikke å koste så mye, mens en avansert tårnvifte kan koste flere tusen kroner.

En billig vifte behøver ikke nødvendigvis være dårlig, og en dyr vifte er ikke automatisk god. En vifte har ett hovedformål og det er å blåse ut luft slik at du får en deilig nedkjøling.

Det kan være vanskelig å teste modellenes evner selv, så her kan du med fordel lese ekspertenes kommentarer – du kan finne linker til alle undersøkelsene nederst i denne artikkelen.

Støy

Alle modeller bråker litt, men det er stor forskjell på hvor mye. Ved hvert produkt har vi angitt hvor høyt støynivået er, og hvis du føler deg plaget av støy kan du velge en modell som bråker minst mulig. Vil du ha en vifte på soverommet så er det viktig å velge en stillegående – ellers risikerer du at du ikke sovner eller blir vekket av lydene.

Funksjoner: Hastighet

Ekspertene forklarer det finnes noen spesifikke funksjoner som kan være svært nyttige.

Det gjelder for eksempel muligheten til å stille inn produkter på flere hastigheter. Da får du en bedre kontroll og slipper å føle at du konstant blir blåst bort eller å oppleve en svak nedkjøling.

Funksjoner: Lysdemping

Noen enheter kommer med lys, og hvis du planlegger å plassere den på soverommet så kan det være en god idé med en vifte der du kan dempe lyset.

Funksjoner: Fjernkontroll

En vifte med fjernkontroll er veldig smart – både når det dreier seg om en bord- og gulvvifte eller en tårnvifte. Da kan du styre modellen fra sofaen og hele tiden ha full kontroll.

Funksjoner: App

De moderne modellene kommer med innmat som gjør at du kan styre den via en app på telefonen. Da blir telefonen en slags fjernkontroll. Dette er veldig smart, men det er selvfølgelig en smakssak om du har behov for det. Det er imidlertid langt ifra alle vifter som kommer med denne funksjonen.

Funksjoner: Timer

Med en timer kan du selv bestemme på forhånd når viften din skal starte. Du kan for eksempel stille den inn til å starte litt før du kommer hjem slik at du kommer hjem til en fin temperatur, eller du kan stille den inn til å stoppe når du har sovnet.

Som en ekstra bonus så kan en timer redusere strømregningen din fordi apparatet da kun vil gå når du har behov for det.

Funksjoner: Bevegelse (Svingning)

Noen vifter står helt stille når de jobber, mens andre kan bevege hodet. Med et bevegelig hode vil du få en bedre fordeling av luften, som kan gjøre inneklimaet mye mer behagelig. Da slipper du også å få en konstant strøm av luft i ansiktet.

Vifte eller airconditionanlegg?

Hvis du gjerne vil at hjemmet ditt skal kjøles ned og få en bedre temperatur så kan du enten bruke en vifte som beskrevet, eller du kan velge et aircondition-apparat.

Forskjellen ligger i at viften din bare blåser luften rundt, og du kan merke brisen – men denne prosessen kjøler faktisk ikke ned rommet. Et airconditionanlegg gjør imidlertid det.

Et airconditionanlegg tar unektelig mer plass enn en vifte, men det er også mer effektivt. Det kan du se på prisen som reflekterer dette. Det samme gjelder også strømregningen. Et airconditionanlegg er derfor ikke billig i drift sammenlignet med en vifte. Til gjengjeld vil du få en temperatursenking i hjemmet og ikke bare en illusjon av det.

En vifte vil være nok til de fleste nordiske sommerdagene, men et airconditionanlegg kan være fordelaktig hvis du plages mye av varmen. Hvis du i stor grad foretrekker et airconditionanlegg så kan du finne markedets beste modeller i vår artikkel om tester av aircondition.

Hvis du ønsker å investere i et airconditionanlegg så vil du måtte holde øye med mange av de samme elementene og kriteriene. Først må du tenke over om du vil ha en mobil eller en fastmontert versjon (se nedenfor), hva den skal koste og hvor stort rom du ønsker at den skal kjøle ned.

Ettersom airconditionanlegg er store strøm-slukere så bør du sjekke energimerket. Akkurat som du bør sjekke støy med en vifte så bør du også her sjekke støy, hastigheter, timer, app og fjernkontroll. Det vil også være en god idé å sjekke om anlegget i tillegg til nedkjøling også kan avfukte.

Fastmontert eller transportabel?

Ekspertene fra Which.co.uk forklarer i en annen artikkel om airconditionanlegg at du både kan få mobile og transportable airconditionanlegg. De mobile er gjerne litt billigere, og de er smarte fordi du kan flytte dem rundt etter behov. Det vil ha en «slange» som er et slags rør eller avtrekk der varm luft blir pumpet ut, og den skal du for eksempel plassere ut av et vindu. De mest avanserte av de mobile airconditionanleggene kan også rense luften og fjerne fuktighet.

De fastmonterte modellene har både en ute- og en inne-del som selv sørger for utsugingen, og de er gjerne litt mer effektive. Til gjengjeld vil de være dyrere, og i tillegg er installasjonsprosessen mer omfattende. På den positive siden så trenger du ikke å ha et vindu åpent, og den fastmonterede versjonen er også ofte mer stillegående.

Fordeler og ulemper ved å kjøpe en vifte med kjøling

Det finnes flere typer kjølende apparater du kan få til hjemmet. Det inkluderer vifter/airconditionanlegg og varmepumper. Det finnes fordeler og ulemper ved alle typene. Basert på ekspertkunnskap fra det danske Forbrukerrådet Tænk og forbrukermagasinet Which.co.uk guider vi deg her til fordelene og ulempene ved hver type:

Vifte

En vifte fungerer, som de fleste produktene i denne artikkelen, ved at den blåser luften rundt slik at du vil føle en kjølende bris – men luften blir ikke kjølt ned slik. Det vil bare føles som om den blir kjøligere.

Vifter kommer i flere utgaver slik som en bordvifte og tårnvifte – og det er en smakssak hva du vil foretrekke.

Fordelene vil inkludere:

 • Lav pris
 • Prisvennlig i bruk
 • Mange å velge mellom
 • Høy mobilitet
 • Vedlikehold ikke nødvendig
Ulemper vil inkludere:

 • Senker ikke temperaturen på rommet

Luftkjøler med vanntank

En luftkjøler med vanntank er gjerne en større maskin som du plasserer på gulvet i det rommet du ønsker å kjøle ned. Den ser ut som et mobilt airconditionanlegg, men her er ikke noe avtrekk til den varme luften. Luftkjøleren med vann fungerer ved at motoren blåser luften gjennom et fuktig filter som dermed gjør at luften blir nedkjølt.

Fordeler vil inkludere:

 • Lavt energiforbruk
 • Rensing av luften
 • Ingen installasjon er nødvendig
 • Ingen miljøfarlige stoffer
Ulemper vil inkludere:

 • Ikke så effektiv som et airconditionanlegg
 • Fukter luften
 • Best når varmen er tørr
 • Du må fylle på vann fortløpende selv
 • Filtrene krever vedlikehold

Mobilt airconditionanlegg

Et mobilt airconditionanlegg er et anlegg som du kan flytte rundt på ut ifra hvilket rom som har behov for nedkjøling. Et smart valg i et nordisk land der varmen bare en sjelden gang vil bli uutholdelig i lange perioder. Et mobilt airconditionanlegg har avtrekk til den varme luften og fungerer litt som et kjøleskap med kompressor og kjølesystem.

Fordeler vil inkludere:

 • God nedkjølingseffekt
Ulemper vil inkludere:

 • Bruker mye strøm
 • Bråker en del
 • Krever en del installasjon
 • Høy pris
 • Krever vindu til avtrekk
 • Best til mindre rom

Varmepumpe (luft til luft)

Mange hus har i dag en varmepumpe for å tilføre varme til boligen i de kalde periodene, men en luft til luft varmepumpe kan også kjøle ned huset.

Fordeler vil inkludere:

 • Høy effektivitet
 • Lav støy
 • Kan også varme opp huset
 • Energivennlig
 • God til større rom
Ulemper vil inkludere:

 • Høy pris
 • Krever installasjon av profesjonelle
 • Kontinuerlig vedlikehold er nødvendig
 • Er fastmontert på ett sted

Slik blir produktene testet

I vår artikkel om tester av vifter har vi inkludert 6 av de beste modellene på markedet ifølge ekspertene.

Er du nysgjerrig på hvordan ekspertene har testet og vurdert produktene, og hva de legger vekt på i sine vurderinger, så kan du lese mer i avsnittet nedenfor.

Du kan lese mer om ekspertenes vurderinger og testgrunnlag hos det danske Forbrukerrådet Tænk og forbrukermagasinet Which.co.uk.

Test av vifter

Ekspertene fra Which.co.uk har testet vifter og forklarer at de legger vekt på følgende parametere i sine vurderinger:

green-elmYteevne: Ifølge Which.co.uk så er det viktigste aspektet yteevnen. Ekspertene ser nærmere på spesifikke elementer innenfor yteevne. Det inkluderer effektiviteten på hastighetene, støy og følelsen av den blåste luften. Yteevnen blir vektlagt med 65 prosent i den samlede vurderingen.
green-elmBrukervennlighet: Det nest høyeste aspektet hos Which.co.uk i deres test av vifter er brukervennligheten. Her ser ekspertene på hvor enkle maskinene er i bruk. De ser også på fjernkontrollen til viften og presisjonen, og hvor vanskelig det er å installere modellen. Brukervennligheten blir vektlagt med 20 prosent i den samlede vurderingen.
green-elmFunksjoner: Ekspertene ser nærmere på hvilke funksjoner hvert apparat er utstyrt med. Det inkluderer antall hastigheter, fjernkontroll, timer og bevegelser på hodet med mer. Funksjonene blir vektlagt med 5 prosent i den samlede vurderingen.
green-elmEnergiforbruk: Ekspertene måler hvor mye energi og strøm modellene bruker på både det høyeste og laveste hastighetstrinnet. Energiforbruket blir vektlagt med 5 prosent i den samlede vurderingen.
green-elmKonstruksjonskvalitet og stabilitet: Ekspertene ser nærmere på hvilke materialer som er brukt og hvor solide produktene er. På samme måte tester ekspertene hvor lett eller vanskelig det er å velte dem. Konstruksjonskvalitet og stabilitet blir vektlagt med 5 prosent i den samlede vurderingen.
green-elmSikkerhet: Sikkerhet er ikke blitt inkludert som en egen kategori i vurderingen, men ekspertene fremhever at hvis sikkerheten ikke er i orden så vil modellen få et «Don’t buy» (ikke kjøp) stempel. Ekspertene ser også på om det er noen risiko for å komme til skade under bruk, om du kan få fingrene i klem, om hår kan komme i klem, hva som skjer hvis det oppstår en blokkering samt den elektriske sikkerheten (om du kan få støt og så videre).

Test av airconditionanlegg

Ekspertene fra Tænk har testet airconditionanlegg og forklarer at de legger vekt på følgende parametere i sine vurderinger:

green-elmTemperaturfordeling / temperaturmåling for jevn avkjøling: Tænk forklarer at de måler temperaturen i et gitt rom på 7 steder. Det dreier seg om et rom som apparatene må kjøle ned fra 35 grader til 25 grader. Når temperaturen 25 grader måler ekspertene de 7 stedene for å se jevnheten og eventuelle forskjeller. Temperaturfordelingen blir vektlagt med 30 prosent i den samlede vurderingen.
green-elmKjøletid / hastighet: Ekspertene fra Tænk vil som sagt kjøle ned rommet fra 35 til 25 grader. De tar tiden på hvor lang tid dette tar. Kjøletiden blir vektlagt med 30 prosent i den samlede vurderingen.
green-elmEnergiforbruk: Energiforbruk er et viktig element å tenke på, og Tænk måler hvor mye energi hver modell bruker på både høyeste nivå og på standby. Energiforbruket blir vektlagt med 15 prosent i den samlede vurderingen.
green-elmStøy: Støy er enda et nøkkelområde i ekspertenes vurderinger. Tænk måler støyen ved 3 hastighetsinnstillinger – den høyeste, mellomste og laveste. Støy blir vektlagt med 15 prosent i den samlede vurderingen.
green-elmBrukervennlighet: Brukervennlighet er også et element som ekspertene har fokus på, selv om dette ikke er så viktig som flere av områdene over. Brukervennligheten blir vurdert av et brukerpanel på 3 personer som skal vurdere hvordan modellene er å betjene ut ifra en brukers synspunkt. Brukervennlighet blir vektlagt med 10 prosent i den samlede vurderingen.

Tidligere anmeldte produkter – nå utgått 

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.

 

Dyson Hot & Cool Vifte/vifteovn AM09 – Rask til oppvarming og nedkjøling av et rom!

 • Toppscorer hos det britiske forbrukermagasinet Which.co.uk
 • God anmeldelse hos teknologimagasinet Techradar.com
 • Premium-valg
 • Høy sikkerhet 
 • Stilig design

 

Dyson Hot & Cool Vifte/vifteovn AM09 er blitt testet av to hold med eksperter: Det inkluderer det britiske forbrukermagasinet Which.co.uk og teknologimagasinet Techradar.com. Begge steder mottar modellen mye ros.

Which.co.uk er en betalingskilde, men de avslører for deg at modellen kommer til en høy pris – til gjengjeld har modellen et stilig og interessant design. Som en bonus er den utstyrt med en lang rekke med funksjoner som gjør betjeningen enklere og oppvarmingen mer effektiv.

Techradar.com gir Dyson Hot & Cool Vifte/Vifteovn AM09 en god anmeldelse. De roser det attraktive designet og mener at den er helt fantastisk å se på. Den er også enkel å bruke, og i tillegg mener ekspertene at den er svært allsidig fordi den er like god til å varme opp som den er til å kjøle ned.

Det er også tenkt på sikkerheten, og det betyr at du hverken vil komme til å brenne deg eller skjære deg på selve viften som er godt innpakket. De eneste ulempene er at den har en høy pris og at produktet bråker litt på full hastighet.

Alt i alt er ekspertene imidlertid fornøyde og kaller viften for «a great-looking, hard-working fan that will slip comfortably into many decors, quickly getting a room’s temperature to that just right temperature».

Fantastisk stilig

Dyson Hot & Cool Vifte/Vifteovn AM09 vil være den beste viften for deg som ønsker å kunne både kjøle ned og varme opp et rom i huset. I tillegg vil den være tiltalende for den forbrukeren som er estetisk orientert som ser etter en enhet som også kan pynte opp i hjemmet.

Denne viften fra Dyson har mange nøkkelområder, men det mest iøynefallende er designet da det simpelthen oser av eksklusivitet. Her er det snakk om et vifte-tårn som kommer i et høyt og slankt design. Høyden ligger på nesten 60 centimeter, og den er beregnet til å stå på gulvet. Tårnet er slankt og kommer i lyse sølvnyanser, og selve viftedelen er utformet som en oval bue med et hull igjennom til luftgjennomstrømningen.

To andre store fordeler er effektiviteten og allsidigheten, for i motsetning til flere av konkurrentene kan Dyson-modellen både varme opp og kjøle ned. Det betyr at du kan få glede av den både sommer og vinter – og i både kulde og varme.

På grunn av den høye eksklusiviteten må du være oppmerksom på at den ikke ligger i den lave enden av skalaen rent prismessig.

Air Multiplier-teknologi

Dyson Hot & Cool Vifte/Vifteovn AM09 kommer med den såkalte Air Multiplier-teknologien som sikrer en kraftig og sterk luftstrøm, som enten kan kjøle ned rommet eller varme det opp. Den er svingbar – noe som betyr at den kan bevege hodet fra side til side. Det gjør at varme- eller kuldefordelingen blir bedre og at luften sendes ut til et bredere område.

Den er en smart timer som du kan sette på slik at apparatet bare jobber når du har behov for det. Støynivået er i den gode enden, og det varierer alt etter hvilken styrke modellen jobber på. Lydnivået ligger derfor mellom 43 og 64 dB. Støynivået er så lavt at enheten er blitt Quiet Mark-sertifisert.

Her er det også snakk om en vifte med fjernkontroll som du kan styre fra sofaen. Da behøver du ikke å reise deg for å foreta småjusteringer.

Det er enkelt å få den rette temperaturen på Dyson Hot & Cool Vifte/Vifteovn AM09, for du skal bare velge temperaturen selv, så sørger den intelligente termostaten for å adlyde. Sikkerheten er høy da du ikke finner noen blader eller armer som du kan komme til å kollidere med. Rengjøringen er enkel, og den gjør du bare ved å tørke av modellen med en tørr eller en fuktig klut.

Alt i alt er dette en vifte av høyeste kvalitet med et estetisk design og mulighet til å både kjøle ned og varme opp.

Spesifikasjoner ved Dyson Hot & Cool Vifte/Vifteovn AM09 – nøkkelopplysninger

Produsent: Dyson
Type: Vifte med stativ / Vifte-tårn / Vifte med fjernkontroll
Støynivå: 43-64 dB
Bevegelse: Svingbar (beveger seg fra side til side)
Med timer: Ja
Med app: Nei
Med fjernkontroll: Ja
Høyde: 59,5 centimeter
ekt: 4,2 kilo

Fordeler ved Dyson Hot & Cool Vifte/Vifteovn AM09

🔵Toppscorer i test av vifter
🔵Vifte-tårn med eksklusivt design
🔵Kan både varme og kjøle
🔵Air Multiplier-teknologi
🔵Quiet Mark-sertifisert


FAQ

Vifte test: Hvilken er den beste viften?
Det er flere velfungerende vifter på markedet, og i vår artikkel om tester av vifter har vi gjennomgått 6 av de beste: De inkluderer Maeco Fan 1056, Dyson Hot & Cool Vifte/Varmevifte AM09, Rowenta VU5640 TURBO SILENCE EXTREME, DeLonghi Pinguino PAC N90, Whirlpool PACW29COL og Honeywell HSF1630E4.
Hva må jeg være oppmerksom på når jeg velger en vifte?
Du bør undersøke noen spesifikke kriterier før du kjøper en ny vifte. Dette gjelder spesielt hvilke typer du kan velge mellom – en bordvifte, gulvvifte, en tårnvifte eller et airconditionanlegg. Du bør også vurdere om du har behov for funksjoner som vifte med fjernkontroll, timer, hastighets-muligheter og bevegelser i hodet. Til slutt er prisen og støynivået også viktige parametere. Noen av forholdene kan være vanskelige å finne ut av selv, så her kan du med fordel lese ekspertenes kommentarer. Du kan finne linker til undersøkelsene nederst i artikkelen.
Har jeg behov for en vifte eller et airconditionanlegg?
Selv i de nordiske landene forekommer det sommerperioder der solen og varmen gjør det uutholdelig å være innendørs, og her kan den beste viften eller et airconditionanlegg være en god venn i nøden. Du vil kunne få kjølt ned rommet eller gjennomblåst det og få det bedre fysisk – det gjelder ikke bare om natten når varmen kan gjøre det umulig å sove.

 


Oversikt over kilder og tester

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:
Amazon
Amazon er en internasjonal markedsplass for handel der du kan finne alt ifra film og musikk til hageredskaper, bøker, klær, smykker og kjøkkenredskaper. Hos Amazon kan kjøperne legge inn vurderinger av varene de har kjøpt, og anmeldelsene kan komme andre potensielle kjøpere til gode.Les mer om hva brukerne mener om Maeco Fan 1056 her.
Les mer om hva brukerne mener om Rowenta VU5640 TURBO SILENCE EXTREME her.
Les mer om hva brukerne mener om DeLonghi Pinguino PAC N90 her.
Les mer om hva brukerne mener om Honeywell HSF1630E4 her.
Computerbild.de
Computerbild.de er et tysk teknologimagasin og -portal som har alt om tester og nyheter fra den teknologiske verden. Dette inkluderer tester av en lang rekke forskjellige elektroniske forbrukerprodukter. Her dreier det seg om en test av hele 13 vifter der Honeywell HSF1630E4 er inkludert. Du kan se testen i sin helhet hos Computerbild.de.
Forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Råd & Rön er en svensk forbrukerorganisasjon som hjelper de svenske forbrukerne med å finne frem i forbrukerjungelen. Dette gjelder spesielt forbrukerprodukter fra forskjellige kategorier som de uavhengige ekspertene utfører, vurderer og anmelder. Da stiller leserne bedre i forhold til å kunne velge med mer kunnskap i bagasjen.

Her gjelder det en test av mobile airconditionanlegg.

Du kan lese mer om testen og se resultatene hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön. Legg merke til at det her er snakk om en betalingstest, så du må betale for å kunne se alle resultatene.

Forbrukerrådet Tænk

Forbrukerrådet Tænk er det danske forbrukerrådet som fungerer som danskenes vakthund i samfunnet.  Ekspertene herfra undersøker en lang rekke forhold for å lage bedre og sterkere forbrukervilkår for det danske folket. Tænk foretar derfor mange forskjellige tester av forbrukerprodukter, og her er det snakk om en test av mobile airconditionanlegg.

Du kan lese mer om testen og se resultatene hos det danske Forbrukerrådet Tænk. Legg merke til at det her er snakk om en betalingstest, så du må betale for å kunne se alle resultatene.

Gismo.at
Gismo.at er et tysk test- og rådgivningsmagasin som hjelper forbrukerne med å finne frem i den teknologiske og forbrukerverden. Her dreier det seg om en test av modellen Rowenta VU5640 TURBO SILENCE EXTREME. Les mer hos Gismo.at.
Techradar.com
Techradar.com er et internasjonalt teknologimagasin som skriver om alt det som rører seg innen teknologiens verden. Dette gjelder både nyheter, trender, tips, videoer, guider og tester. Her dreier det seg om en vifte-test av modellen Dyson Hot & Cool vifte/vifteovn AM09. Du kan lese testen i sin helhet hos Techradar.com.
Which.co.uk

Which.co.uk er det største forbrukermagasinet i Storbritannia, og her er det fokus på å bringe informasjon videre og kunnskap rundt diverse forbrukerprodukter til leserne. Ekspertene foretar sine egne tester, og de kan leserne bruke som en pekepinn for å foreta det beste kjøpet.

Her har Which.co.uk foretatt tester av vifter fra flere forskjellige modeller:

Les mer om testen av Maeco Fan 1056 hos Which.co.uk.
Les mer om testen av Dyson Hot & Cool Vifte/Vifteovn AM09 hos Which.co.uk.
Les mer om testen av DeLonghi Pinguino PAC N90 hos Which.co.uk.

Legg merke til at det her er snakk om betalingstester slik at du må betale for å kunne se alle resultatene.

Andre relevante tester og artikler

I denne artikkelen om vifter har vi sett nærmere på 6 av de beste viftene og airconditionanleggene på markedet.

Hvis du er interessert i mer kunnskap om varme- og kjøleprodukter til hjemmet så har vi skrevet en rekke andre test artikler om andre produkter i samme stil:

Vi har skrevet en varmepumpe test-artikkel der du kan få en oversikt over de beste varmepumpene på markedet. En varmepumpe er en mye brukt måte å varme opp hjemmet på, og den har den fordelen at den er prisvennlig i drift. Her kan du også finne informasjon om alt det praktiske du bør vite om en varmepumpe før du velger din favoritt.

Hvis du er mer interessert i å få kjølt ned hjemmet ditt så kan du lese vår aircondition testartikkel. I tillegg til å presentere deg for de beste apparatene på markedet gir vi deg også et avsnitt med ekstra informasjon slik at du blir klokere på alt det praktiske.

 

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere