Artikkelen inneholder annonselenker og er dermed sponset. Les mer her.

Vifte med kjøling - Best i test: Her er de beste viftene (Stor guide)

Ifølge vår research og analyse Vi har valgt produkter som scorer høyt på parametrene vi vurderer dem på, men ikke en uttømmende liste over alle produktene på markedet

SENESTE ENDRING mars 7, 2024.

Vifte med kjøling - Best i test: Her er de beste viftene (Stor guide)

Utvelgelsen av produkter skjer på bakgrunn av forskning..., men vi begrenser oss primært til produkter tilgjengelige på prisportaler eller annonseplattformer. Våre artikler inneholder i hovedsak eksterne tester og anmeldelser fremfor egne tester. Oppføringen er ikke en rangering av produkter, og annonseavtaler kan påvirke plasseringen og utvalget av våre produkter – les mer her. Les mer

En vifte er et apparat som blåser luften rundt i rommet slik at du ikke vil oppleve at luften rundt deg blir for varm og trykkende.

Vi har undersøkt de beste viftene på markedet og funnet frem til 7 modeller som etter vår vurdering er de beste. Disse 7 modellene hører til blant ekspertenes favoritter, og de kan bidra til å skape et mer behagelig innendørsklima. Legg merke til at det finnes forskjellige typer vifter i denne artikkelen -både vanlige vifter og aircondition-anlegg.

Vi gjennomgår alle modellene slik at du på en enkel og oversiktlig måte kan finne all den informasjon du trenger – dette gjelder både informasjon knyttet til hva ekspertene mener, og det som er verdt å vite om alt det praktiske. Vi gir deg også inspirasjon til å finne andre typer vifter – vifteovner, varmepumper, aircondition- og klimaanlegg.

test-guiden

En test-guide som denne er en artikkel som analyserer produkter via en gjennomgang av bl.a. anmeldelser og tester.

De 7 beste vifter med kjøling i testguiden 2024:

Slik vurderer og utvelger vi produkter

Vi sammenligner en rekke anerkjente produkter og merker, og vi har partnerskap med mange store forhandlere. Selv om dette kan ha innflytelse på utvalget av produkter til artiklen, er våres anbefalinger basert på redaksjonens profesjonelle vurdering av de beste produktene.

Vårt forskningsteam vurderer produkter på parametre som:

  1
 • Produkttester fra ekspertkilder og forbrukermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser av produktet
 • 3
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Kunnskap og data på hva våre lesere foretrekker

Ovennevnte holdes opp mot pris og kvalitet. Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene for ulike behov.

Våre merkelapper som "Best i budsjettklassen", "Beste trådløse modell", "Mye for pengene" osv. er en individuell, uavhengig vurdering av den research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

Maeco Fan 1056 - stillegående vifte med kjøling

Anbefalt av T3

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Maeco Fan 1056:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
 • Slankt design med skjerm og fjernkontroll
 • Stillegående drift med skånsom luftstrøm
 • Energieffektiv likestrømsteknologi

Forbrukerlivs vurdering

Maeco Fan 1056 er kåret som den beste viften i test hos det britiske forbrukermagasinet Which.co.uk. Forbrukerliv mener at Maeco Fan 1056 har en god blanding av stil og funksjonalitet, og at den med sitt elegante design og sin effektive luftsirkulasjon på 1056 m3 i timen er en praktisk kjøleløsning som vil pynte opp i ethvert hjem. Etter vår mening er en av de viktigste styrkene den integrerte DC-teknologien som sikrer god holdbarhet og lavt støynivå, så lavt at den ikke forstyrrer søvnen i det hele tatt. Vi merker oss imidlertid at den ikke kan justeres i høyden, men med den store bevegelsesmuligheten på 160 grader virker denne begrensningen relativt liten i praksis.
Det som ytterligere styrker vår tillit til Maeco Fan, er dens status som ekspert- og brukerfavoritt, noe som gjenspeiles i høye brukervurderinger og en dens rangering som testvinner. Selv om prisen er høyere, mener vi at fordelene rettferdiggjør investeringen. Til slutt vil vi nevne at fjernkontrollen gjør den enda mer praktisk, noe som i våre øyne gjør den til et svært godt valg.

Fordeler

 • Best i test vifte med kjøling
 • Funksjon for nattmodus
 • Attraktivt design
 • Eksklusiv modell
 • Stillegående – ideell til soverommet
 • Kraftig DC-teknologi

Ulemper

 • Mangler høydejustering

Maeco Fan 1056 er både en ekspertfavoritt og en brukerfavoritt: Den er blitt testet av ekspertene fra forbrukermagasinet Which.co.uk samt anmeldt av forbrukerne på Amazon. Forbrukerne tildeler modellen 4,7 av 5 stjerner, mens Which.co.uk kårer den til testvinner i sin test av vifter.

Hos Which.co.uk må du betale hvis du vil lese alle resultatene. Vi kan likevel avsløre at de største fordelen ved Maeco Fan 1056 er støysvakhet og lavt energiforbruk.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Maeco Fan 1056

Flott design og kraftige nedkjølingsevner
Maeco Fan 1056 er et godt valg f0r deg som leter etter en flott og stilig bordvifte som kan fordele den kjølige luften i alle retninger. Nøkkelordene for modellen er lavt strømforbruk, lavt støynivå og kraftig luftstrøm, og den er så liten at den fint kan plasseres på bordet.

En vifte vil være synlig i hjemmet, så hvis du bryr deg om estetikk så vil det være en god idé å velge en modell som ser flott ut. Maeco Fan 1056 pynter rett og slett opp med sitt stilige ytre, og den vil passe inn i ethvert hjem med fokus på design.

Den har en kraftig luftgjennomgang på 1056 m3 pr. time – noe som betyr at den har høy yteevne som enkelt kan kjøle ned rommet. Når den går, snur den seg både opp og ned og fra side til side, og slik sikrer modellen en best mulig fordeling av luft. Den har en 160 graders bevegelse og passer til alle rom.

Maeco Fan 1056 kommer med den såkalte DC-teknologien som du finner hos de store viftene, og derfor kan du være sikker på å få en kraftig teknologi av høyeste standard. Det betyr at prisen på modellen ikke ligger i den lave enden av prisskalaen, men til gjengjeld får du en vifte av svært god kvalitet.

DC-teknologien sikrer også at viften har god holdbarhet samt lavt støynivå.

En vifte du kan sovne fra
Maeco Fan 1056 sitt største fokusområde er lyden. På grunn av DC-teknologien er den så stillegående at man enkelt kan sove mens den går. Støynivået er avhengig av styrken, men setter du den på nattmodus på laveste fart, vil den kun ha et lydnivå på 20 dB. Det ligger helt klart i den lave enden av skalaen.

Du kan stille inn modellen til hvor hardt den skal jobbe, men du vil ikke trenge så høy effekt for at du skal merke effektiviteten. På grunn av de spesielle bevegelsene blander den luftstrømmen, og derfor blir luften spredt utover – på den måten beveger den seg raskt rundt uten at du vil føle at det er ubehagelig.

Alt i alt er Maeco Fan 1056 den beste viften for deg som ikke har noe imot å betale en høy pris, og som legger vekt på støysvakhet, design og høy effektivitet. Som en ekstra bonus følger det også med en fjernkontroll.

Nordic Home Bordvifte 310mm - kraftig vifte til bord

Se priser og tilbud på Nordic Home Bordvifte 310mm:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
 • 3 hastighetsinnstillinger
 • 40W motoreffekt
 • Svingende funksjon

Forbrukerlivs vurdering

Vi syns Nordic Home Bordvifte (310 mm) er et godt valg dersom du er på utkikk etter en efffektiv kjølevifte. Den er enkel å bruke med sine tre knapper som er plassert rett under viftehodet for enklere tilgang. Den er også relativt stillegående, slik at man ikke blir forstyrret dersom man ønsker å bruke den om natten. Det eneste ulempen er at selve konstruksjonen kunne vært bedre, men totalt sett er vi veldig fornøyde med denne viften, spesielt med tanke på at den kommer med tre års garanti.

Fordeler

 • Tilgjengelig i to farger
 • Lett å bruke
 • Ganske stille
 • 3 års garanti

Ulemper

 • Kvaliteten på selve konstruksjonen kunne vært bedre

Den største fordelen med Nordic Home sin bordvifte (310mm)  er at den har en 40W motor, noe som gjør den ideell for de som ønsker en kompakt kjølevifte med et oscillerende viftehode. Den er godt egnet for bruk i små rom, som for eksempel soverom, barnerom og kontorer.

Mer om Nordic Home Bordvifte 310mm

Nordic Home Bordvifte (310mm) er en høykvalitets kjølevifte som tilbyr tre hastighetsinnstillinger og en svingende funksjon for optimal luftstrøm. Med en diameter på 31 cm har den en av de bredeste ventilatorene på markedet i sin prisklasse, noe som gjør den ideell for middels store rom. Den har også en relativt kraftig 40 W motor, sammenlignet med de mindre kraftige motorene som finnes i lignende modeller.

Bredden (360 mm) og høyden (460 mm) gjør den til en av de mer kompakte viftene med såpass mye kraft, mens vekten på kun 2,1 kg gjør den enkel å transportere og installere. Denne Nordic Home bordviften kommer med 60 dagers returrett og har en pris som ligger på samme nivå som mange av de andre viftene på markedet, noe som innebærer at du får mye for pengene med tanke på viftens funksjoner.

Meaco 360 - svært stillegående vifte med 12 ulike hastigheter

Beste budsjettvalg

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Meaco 360:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
 • 12 hastigheter
 • Svært stillegående drift
 • Oscillerende funksjon - horisontal og vertikal

Forbrukerlivs vurdering

Meaco 360 svinger både horisontalt og vertikalt, noe som gjør den godt egnet for å kjøle ned et stort område. Den eneste ulempen er at det ikke følger med noen fjernkontroll, noe som gjør at du må reise deg for å endre innstillingene. Vi synes totalt sett at dette er et godt valg for de som leter etter en kjølevifte på et budsjett.

Fordeler

 • Kontroll med berøringsskjerm
 • Justerbar høyderetning
 • Plassbesparende design
 • Lett å installere
 • Lavt energiforbruk

Ulemper

 • Ingen fjernkontroll
 • Kabelen kunne være litt lengre

Meaco 360 er en svært stillegående kjølevifte som gjør den ideell for bruk i soverommet. Den er godt egnet for de som trenger en kompakt kjøleløsning og vil unngå å bli vekket av viften om natten.

Hva sier forbrukere og eksperter om Meaco 360?

Meaco 360 kjøleviften har en gjennomsnittlig vurdering på 4,9 av 5 hos Googles samling av brukeranmeldelser på tvers av butikker og 4,6 hos Amazon. Kjøleviften får ros for sin lille størrelse samtidig som den er kraftig nok til å kunne brukes til et helt rom og at den  stillegående driften gjør den ideell for bruk om natten. Noen brukere klager imidlertid over at LCD-skjermen ikke kan slås av.

Mer om Meaco 360

Meaco 360 kjøleviften har 12 hastigheter, noe som gjør den mer justerbar enn den gjennomsnittlige kjøleviften på markedet. Dette gjør det mulig å finne det perfekte kjølenivået for dine behov -enten du trenger en sterk bris for å kjøle deg raskt ned eller en svakere avkjølende bris for å sove.

DC-motoren av høy kvalitet gjør at kjøleviften blir kraftigere og varer lenger enn tradisjonelle kjølevifter for AC-motorer.

Den har et strømforbruk på mellom 2,5 til 10 watt, noe som gjør den til en av de mest energieffektive kjøleviftene på markedet. Dette kan bidra til at du både sparer penger på strømregningen og at du redusere karbonavtrykket ditt.

Denne modellen har en kontroll med berøringsskjerm , som gjør det enkelt å justere hastigheten og retningen på luftstrømmen. Berøringsskjermen gjør det også enkelt å slå viften av og på.

Meaco 360 kjøleviften har et støynivå på kun 15-50 db, som er betydelig mer stillegående enn den gjennomsnittlige kjøleviften på markedet. Meaco 360 kjøleviften er Quiet Mark-sertifisert, noe som betyr at den er uavhengig testet og verifisert for å være en av de mest stillegående kjøleviftene på markedet.

DeLonghi Pinguino PAC N90 - vifte med jevn nedkjøling av rommet

Beste allsidige vifte

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på DeLonghi Pinguino PAC N90:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
 • Bruker naturlig høyeffektiv gass
 • Bredt Soft-Touch-kontrollpanel
 • Lavt støynivå med Delonghis stille teknologi

Forbrukerlivs vurdering

Vi mener at DeLonghi Pinguino PAC N90 er et godt alternativ for deg som ønsker mer enn en vanlig vifte, da denne modellen både fungerer som et klimaanlegg og en avfukter. Den har evne til å effektivt senke romtemperaturen i rommet, i stedet for bare å skape en illusjon av kjølighet ved å sirkulere luft rundt. På den ene siden er den tyngre og mer uhåndterlig enn vanlige vifter, noe som kan påvirke rommets estetikk, men i denne kategorien er det verdt å merke seg dens mobilitet og elegante design. Dessuten har den en energiklassifisering på A, noe som tyder på effektiv energibruk. Det er verdt å merke seg at den har en høyere prislapp, men med tanke på funksjonene synes vi dette er berettiget. Til slutt  har den også en fjernkontroll og en timer, som gjør den svært brukervennlig.

Fordeler

 • Testvinner i test airconditionanlegg
 • Mobilt anlegg
 • Kan senke temperaturen og ikke bare blåse luft rundt
 • Kan også avfukte
 • Stillegående

Ulemper

 • Litt klumpete for begrenset plass

DeLonghi Pinguino PAC N90 er et helt airconditionanlegg som i motsetning til viftene kan senke temperaturen i rommet og ikke bare skape en illusjon av en lavere temperatur.

Den hører til blant både ekspertenes og forbrukernes favoritter: Hos Amazon har den fått 4 av 5 stjerner i gjennomsnitt basert på brukeranmeldelser, og hos forbrukermagasinet Which.co.uk blir den i en test av airconditionanlegg kåret til testvinner.

Hos Which.co.uk må man betale for å se alle resultatene, men vi kan avsløre at modellen er svært stillegående. De mener at den vil være et godt valg hvis du vil ha en vifte som effektivt kan kjøle ned soverommet om natten og sikre en mer komfortabel søvn.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av DeLonghi Pinguino PAC N90

Nedkjøling av hele rommet
DeLonghi Pinguino PAC N90 vil være det beste valget for deg som foretrekker et airconditionanlegg i stedet for en vanlig vifte. Den store forskjellen ligger i at denne modellen faktisk kan senke temperaturen i rommet, mens en vanlig vifte lager en vind som bare gir deg følelsen av en lavere temperatur.

I og med at DeLonghi Pinguino PAC N90 kan langt mer enn flere av konkurrentene i denne artikkelen, er prisen også  høyere, men dersom du har behov for effektiv nedkjøling vil denne modellen være et godt valg.

Som en bonus er den mobil, og det betyr at du kan flytte den fra rom til rom alt etter hvor du vil ha nedkjøling. Vekten ligger på 27,4 kilo, noe som er relativt lett for et mobilt airconditionanlegg. Du vil forholdsvis enkelt kunne flytte den selv.

Vær oppmerksom på at apparatet tar en del mer plass enn en vifte, og du vil få det tradisjonelle kasseformede designet som er likt for de fleste mobile airconditionanleggene. Derfor vil du helt tydelig kunne se kassen i stuen, men DeLonghi har gjort sitt beste for å lage den så stilig som mulig innenfor rammene.

Avfukter også
DeLonghi Pinguino PAC N90 er meget effektiv i bruk, og du vil få mange muligheter til å få nøyaktig den avkjølingen du ønsker. Den kommer med et selvforklarende, men omfattende kontrollpanel på toppen, der du vil kunne velge nivå og temperatur med mer. Modellen har også to hastigheter, og luftstrømmen ligger på 320 ku m/t.

I tillegg til å kunne kjøle ned har modellen også en avfuktings-funksjon slik at den kan fjerne fukt fra rommet samtidig som det kjøles ned. Den har en avfuktingskapasitet på 30 liter i døgnet.

Legg merke til at airconditionanlegget går på strøm. Den har energimerket A, som er utmerket, men du må vite at du raskt kan se dette på strømregningen dersom du lar anlegget gå hele tiden.

I tillegg til det omfattende kontrollpanelet har den også en svært enkel fjernkontroll. Den er ideell når du sitter i sofaen og har behov for å endre styrken. Modellen har også en timer slik at du kan stille inn når du vil at rommet skal kjøles ned.

Vi vil også trekke frem at DeLonghi Pinguino PAC N90 kommer med et svært lavt støynivå – som betyr at du ikke vil oppleve på langt nær like mye støy i forhold til flere av konkurrentene. Alt i alt er dette et mobilt airconditionanlegg som både kan kjøle ned rommet og avfukte det.

Meaco 1056P - kraftig kjølevifte med magnetisk fjernkontroll

Beste stående valg - Gulvvifte med fjernkontroll

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Meaco 1056P:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
 • Avkjøling fra helt opptil 40°C
 • LCD-skjerm
 • Timer (på/av) 1-12 timer

Forbrukerlivs vurdering

Meaco 1056P er en solid og godt konstruert kjølevifte, som gjør den ideell for bruk i alle rom. Den eneste ulempen er at den kan ha et litt høyt støynivå fra nivå 7 og utover, men selv da er den fortsatt en av de mest stående kjøleviftene på markedet.

Fordeler

 • Robust konstruksjon
 • Flerveis oscillasjon
 • Lett å flytte
 • Nattlysfunksjon
 • Enkel håndtering

Ulemper

 • Litt bråkete sammenlignet med andre modeller

Meaco 1056P er en ideell kjølevifte for de som ønsker en modell med kontinuerlig luftstrøm og nyttige innstillinger. Hovedfordelen med denn modellen er at det kan kjøle ned fra hele 40°, noe som gjør det perfekt for bruk i sommermånedene.

Hva sier forbrukere og eksperter om Meaco 1056P?

Eksperter fremhever viftens effektive ytelse og hvor enkelt det er å flytte på den., Brukeranmeldelser fremhever viftens  kjølekraft og den stillegående driften, med en samlet vurdering på 4,6 av 5 hos Googles samling av brukeranmeldelser på tvers av butikker. På Amazon har viften en svært høy vurdering på 4,9.

Mer om Meaco 1056P

Meaco 1056P kjølevifte er en av de mest avanserte kjøleviftene på markedet. Den har 12 hastigheter, noe som gjør den betydelig kraftigere enn den gjennomsnittlige kjøleviften. Flerveis oscillasjon lar viften sirkulere luft i alle retninger, og gir en jevnere kjøleeffekt. Dette er spesielt gunstig i større rom, hvor luften fort kan bli varm og tung. I tillegg har den et støynivå på kun 60 db, som er et mye lavere støynivå enn de fleste vifter på markedet.

Dette gjør den til et ideelt valg for alle som leter etter en effektiv måte å kjøle ned et rom uten all støyen. Viften justerer seg også til romtemperaturen, noe som betyr at du ikke trenger å fortsette å justere den hver gang været skifter.

Den har også 3 unike moduser: normal, naturlig og hvilemodus, som gjør den ideell til enhver situasjon. Den magnetiske fjernkontrollen kan festes til viften sørger for at du alltid vet hvor den befinner seg, og nattlysfunksjonen er perfekt for de som liker å lese i sengen. Til slutt gjør det lette og flyttbare designet at du kan ta viften med deg overalt.

Whirlpool PACW29COL - kraftig vifte med avfukting inkludert

God kjølevifte for mindre rom

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Whirlpool PACW29COL:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
 • Unik 6th sense-teknologi for optimal temperatur
 • Leveres med HEPA-filter som fjerner opptil 99,9 % av partiklene.
 • Velger automatisk den mest hensiktsmessige driftsmodusen

Forbrukerlivs vurdering

Etter vår mening har Whirlpool PACW29COL imponerende smarte funksjoner. Kjølekapasiteten på 9000 BTU er tilstrekkelig for rom på 14,5 til 17 m2, noe som er et godt alternativ for en mellomstor stue eller et mellomstort soverom. I tillegg setter vi pris på 6th sense-teknologien som gjør at modellen velger den beste driftsmodusen automatisk, noe som gir en skreddersydd kjøleopplevelse.

I tillegg tar HEPA-filteret hånd om de fleste allergener og bidrar til et sunnere miljø. Noen brukere vil kanskje synes at fjernkontrollens display er vanskelig å lese i dårlig belysning, men vi mener at fjernkontrollens generelle funksjonalitet, som f.eks. hastighetskontroll og timerinnstilling, veier opp for denne mindre ulempen. Alt i alt gir dette klimaanlegget med sin avfuktingsfunksjon og støysvake drift god verdi for pengene, og da er det også naturlig at den er litt er dyrere enn en vanlig vifte.

Fordeler

 • Innebygd avfukterfunksjon
 • Airconditionanlegg på hjul
 • Både senker temperaturen og avfukter
 • Stillegående
 • Med fjernkontroll og timer

Ulemper

 • Displayet på fjernkontrollen er vanskelig å lese i dårlig belysning.

Whirlpool PACW29COL hører til blant ekspertenes favoritter. Den har vært med i en stor test av airconditionanlegg hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön. Her har ekspertene sett nærmere på forskjellige kriterier, og ut ifra disse kriteriene vurderer begge gruppene med eksperter at denne modellen fortjener en plass som testvinner. Hos Råd & Rön må du betale dersom du ønsker å se alle resultatene. Du kan finne lenker til begge undersøkelsene nederst i denne artikkelen.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Whirlpool PACW29COL

Airconditionanlegg som også kan avfukte
Hvis du leter etter noen av de beste og mest effektive innen nedkjøling av hjemmet, er Whirlpool PACW29COL airconditionanlegg det ideelle valget. Prisen er ikke i den lave enden sammenlignet med en vanlig vifte, men til gjengjeld får du mye for pengene.

Du får et apparat som kan senke temperaturen i hjemmet i stedet for å bare blåse luften rundt og gi en illusjon av et kjøligere klima. Effektiviteten er også svært høy og kjølekapasiteten ligger på 9000 btu/t. Det er kapasitet nok til å kjøle ned selv store rom.

Det eneste du trenger å gjøre er å åpene et vindu til avtrekket, og her blir den varme luften pumpet ut. Kjøleegenskapene senker raskt temperaturen i rommet slik at du kan holde ut å være inne på en varm dag.

I tillegg til å kunne senke temperaturen kan Whirlpool PACW29COL også avfukte. Den avfuktende funksjonen sørger for å trekke fuktigheten ut av rommet, og dermed vil inneklimaet bli mer behagelig – og sunnere.

Stillegående
Whirlpool PACW29COL kommer med alt det du måtte få bruk for, og har både fjernkontroll og et fysiske kontrollpanelet som er plassert på selve viften. Her kan du bestemme hastigheten og stille den inn etter behov.

Modellen har også en timer slik at du kan stille inn modellen til å gå når det passer deg. Den kan også helt fint stå på  soverommet om kvelden, da den er svært stillegående i drift. Støynivået ligger på 51 dB, noe som er lavt i forhold til flere av konkurrentene, og derfor vil du lett kunne sovne uten støy som kan holde deg våken.

Dette er også et mobilt airconditionanlegg, og det betyr at du kan flytte det etter behov. Du kan for eksempel plassere modellen i stuen om dagen og flytte det til soverommet på kvelden. Vekten ligger på 34 kilo, men du får hjelp til å manøvrere den via hjulene som er plassert under maskinen.

Legg merke til at et airconditionanlegg tærer en del på energiforbruket, så hvis du lar den gå ofte vil du kunne se det på strømregningen. Apparatet har imidlertid energimerket A, noe som ligger omtrent midt på treet. Alt i alt er dette et mobilt airconditionanlegg som både kan senke temperaturen og avfukte, og som i tillegg har hjul og kommer med timer og fjernkontroll.

Honeywell HSF1630E4 - en av de beste viftene for nedkjøling

God, klassisk kjølevifte

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Honeywell HSF1630E4:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
 • Bred luftspredning fra side til side i 90 graders vinkel
 • Utstyrt med tre valgbare hastigheter
 • Høy luftsirkulasjon som er godt egnet for større rom

Forbrukerlivs vurdering

Honeywell HSF1630E4 er en enkel og brukervennlig vifte som vi anbefaler til deg som setter enkel effektivitet foran avanserte funksjoner. Vi setter pris på den høye luftsirkulasjonen, som gjør det mulig å kjøle ned større rom på en effektiv måte, kombinert med en oscillasjonsfunksjon som sikrer bred luftspredning. Til tross for den robuste ytelsen er viften svært stillegående. I tillegg kan komforten tilpasses ved hjelp av tre valgbare hastigheter og alternativer for bris. Den solide, justerbare konstruksjonen gjør den enda mer praktisk. Selv om den kanskje ikke har de samme avanserte funksjonene som andre modeller, har Honeywell HSF1630E4 god balanse mellom pris, kvalitet og brukervennlighet, noe som gjør den til et godt alternativ.

Fordeler

 • Testvinner i test av vifter
 • Prisvennlig
 • Modell på stang/gulvformat
 • Effektiv luftsirkulasjon
 • Stillegående

Ulemper

 • Færre avanserte funksjoner enn andre modeller

Honeywell HSF1630E4 er blitt testet av det tyske testmagasinet Computerbild.de i en test av vifter med 13 forskjellige modeller -og den ble kåret til testvinner. De begrunner sin anmeldelse med at viften er svært velegnet til alle typer rom. Den har en svært god luftsirkulasjon som når ut i alle hjørner i rommet, til og med når den brukes i svært store rom.

Effektiviteten blir heller ikke påvirket selv om det er hindringer eller møbler i veien, noe som ekspertene fremhever som en stor fordel. De konkluderer med at dette er en førsteklasses Honeywell-vifte. Forrukerne er også imponerte, og kundene hos Amazon tildeler den i gjennomsnitt hele 4,7 av 5 stjerner.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Honeywell HSF1630E4

Prisvennlig modell til gulvet
Honeywell HSF1630E4 vil være den beste viften for deg som leter etter en billig måte å få mer luft i det sommervarme hjemmet.

Prisen er helt klart i den lavere enden av skalaen, men det er ikke ensbetydende med en dårligere kvalitet. Modellen leverer en svært høy luftsirkulasjon sammenlignet med flere av konkurrentene, og i tillegg egner den seg godt til større rom.

Konstruksjons-kvaliteten er solid og robust, og skulle den velte er den beskyttet mot at den lett blir ødelagt. Den har en luftgjennomstrømning på 3498 m3 pr. time, og det er høyt sammenlignet med konkurrentene. Her kan du være sikker på en kraftig bris som trenger inn i alle kroker i rommet.

Svingning i bevegelsen
Honeywell HSF1630E4 har også fokus på en bred luftspredning, og derfor kommer den med svingning i bevegelsen av hodet. Det betyr at den svinger fra side til side, og det gjør den i en 90 graders vinkel. Da sprer den bedre luft til hele rommet.

Du kan selv bestemme hvor stor hastighet du har behov for, og det er avhengig av temperaturen innendørs. Den har til sammen 3 hastigheter å velge mellom. Du kan velge farten på kontrollpanelet selv, som er plassert på stangen under selve viften.

Selv om Honeywell HSF1630E4 jobber raskt og effektivt er støynibået likevel lavt. Apparatet ligger helt klart i den støysvake enden av skalaen med et støynivå på 51 dB. Det gjør modellen svært stillegående – det er spesielt en fordel hvis du ønsker å bruke den på kvelden og om natten når du skal sove.

Modellen er 120 centimeter høy, men du kan justere den etter behov. Alt i alt er dette en prisvennlig og lett-fungerende vifte i gulvformat som gir effektiv luftstrømning.

5 ting du bør vurdere før du kjøper vifte

 • Effekt

  Før du kjøper en vifte bør du undersøke hvor mye watt den bruker med tanke på strømforbruk. Den vanligste effekten for en kjølevifte 33W, men det finnes vifter med større og mindre strømforbruk. Den kraftigste vifteeffekten vi fant på var 220 watt. Den laveste fungerende effekten var på 1,1 watt. Hvis du leter etter en sterk vifte bør du gå for en med høyere wattstyrke. Husk at watt-effekten en vifte bruker varierer; vær derfor oppmerksom på spesifikasjonene til kjøleviften før du kjøper.

 • Støynivå

  Viftens hastighet, konstruksjon, materialer og bladets nærhet til beskyttelsen er alle faktorer som påvirker hvor mye lyd et vifteblad lager. Med mye energi kommer mye støy, men de beste modellene vil nesten alltid ha lavt støynivå. De største viftene produserer 60 til 70 desibel, som tilsvarer omtrent støynivåer på linje med normal tale. Det viktigste å tenke på er å velge en modell som ikke vil være for høylytt til at du ikke klarer å sove om natten.

 • Ekstra funksjoner

  Dette inkluderer funksjoner som om viften kan bevege seg fra side til side av seg selv, hvor mange hastigheter den har, om du kan endre på høyden til viften, og om den kommer med en fjernkontroll. Hvis du trenger en vifte til et stort rom, kan en justerbar høyde eller oscillerende funksjon være viktigere enn om du tenker å bruke bruker den på et mindre rom. På samme måte kan en fjernkontroll være viktigere hvis viften skal plasseres utenfor rekkevidde. Du bør også tenke på hva slags type vifte du trenger – for eksempel har tåkevifter sine egne unike funksjoner. Til syvende og sist er det opp til deg å bestemme hvilke funksjoner som er viktigst for dine behov.

 • Pris

  De dyreste alternativene koster ca 7.000 kr, mens de rimeligere alternativene koster ca 700 kr. Prisforskjellen skyldes forskjellene i funksjoner mellom de to alternativene. Premium-varianter har ofte en LCD-skjerm, solid konstruksjon, en rekke hastighetsinnstillinger og lavt støynivå. Budsjettalternativet mangler ofte hastighetsinnstillinger, er mer høylytt og kommer ikke med fjernkontroll.

 • Bruker- og ekspertanmeldelser

  Brukeranmeldelser av kjølevifter fokuserer vanligvis på to faktorer – støynivå og effekt. Ekspertanmeldelser går vanligvis mer detaljert inn på viftens funksjoner. Slike anmeldelser gir deg informasjon om faktorer som luftstrøm, design og ekstra funksjoner. Å lese anmeldelser kan være nyttige for å avgjøre hvilken vifte som er best for dine spesifikke behov.

arrow-more

Tester og anmeldelser av vifter med kjøling som er brukt i artikkelen

Vi ønsker å gi deg som forbruker en god vurdering av alle produkter slik at du sparer tid og føler deg trygg på ditt sluttvalg. Vi ser derfor til offisielle forbrukerråd, eksterne eksperter og forbrukernes egne vurderinger, på tvers av norske og internasjonale nettbutikker.
Vårt forskningsteam har gransket markedet og undersøkt alle relevante kilder. I vårt arbeid har vi brukt følgende ekspertkilder og tester:

Ekspert- og testkilder

Computerbild.de

Computerbild.de er et tysk teknologimagasin og -portal som har alt om tester og nyheter fra den teknologiske verden. Dette inkluderer tester av en lang rekke forskjellige elektroniske forbrukerprodukter. Her dreier det seg om en test av hele 13 vifter der Honeywell HSF1630E4 er inkludert. Du kan se testen i sin helhet hos Computerbild.de.

Råd & Rön

Råd & Rön er en svensk forbrukerorganisasjon som hjelper de svenske forbrukerne med å finne frem i forbrukerjungelen. Dette gjelder spesielt forbrukerprodukter fra forskjellige kategorier som de uavhengige ekspertene utfører, vurderer og anmelder. Da stiller leserne bedre i forhold til å kunne velge med mer kunnskap i bagasjen.

Her gjelder det en test av mobile airconditionanlegg.

Du kan lese mer om testen og se resultatene hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön. Legg merke til at det her er snakk om en betalingstest, så du må betale for å kunne se alle resultatene.

Gismo.at

Gismo.at er et tysk test- og rådgivningsmagasin som hjelper forbrukerne med å finne frem i den teknologiske og forbrukerverden. Her dreier det seg om en test av modellen Rowenta VU5640 TURBO SILENCE EXTREME. Les mer hos Gismo.at.

Techradar.com

Techradar.com er et internasjonalt teknologimagasin som skriver om alt det som rører seg innen teknologiens verden. Dette gjelder både nyheter, trender, tips, videoer, guider og tester. Her dreier det seg om en vifte-test av modellen Dyson Hot & Cool vifte/vifteovn AM09. Du kan lese testen i sin helhet hos Techradar.com.

Se anmeldelse av Maeco Fan 1056 her.

Which.co.uk

Which.co.uk er det største forbrukermagasinet i Storbritannia, og her er det fokus på å bringe informasjon videre og kunnskap om diverse forbrukerprodukter til leserne. Ekspertene foretar sine egne tester, og det kan leserne bruke som en pekepinn for å foreta det beste kjøpet.

Her har Which.co.uk foretatt tester av vifter fra flere forskjellige modeller:

Les mer om testen av Maeco Fan 1056 hos Which.co.uk.
Les mer om testen av Dyson Hot & Cool Vifte/Vifteovn AM09 hos Which.co.uk.

Ideal Homes

Ideal Home er et britisk nettsted som gir omfattende råd og anbefalinger om boliginnredning, renovering, hvitevarer og mye mer. De har et bredt publikum av boligentusiaster som søker inspirasjon og praktiske råd for å skape det perfekte hjem. Produktanmeldelsene deres, inkludert vifter, er kjent for å være grundige og informative. I sine anmeldelser av vifter vurderer Ideal Home-teamet vanligvis ulike faktorer som funksjonalitet, design, energieffektivitet, støynivå og totalverdi for pengene, noe som gir en balansert oversikt for potensielle kjøpere.

Se anmeldelse av Maeco Fan 1056 her.

TrustedReviews

TrustedReviews er en omfattende, anerkjent nettplattform som gir objektive ekspertanmeldelser og råd om et bredt spekter av forbrukerelektronikk og apparater, inkludert vifter. De vurderer produkter ved hjelp av strenge, objektive testmetoder og gir pålitelige vurderinger som hjelper forbrukerne med å ta informerte kjøpsbeslutninger. I sine viftetester vurderer de viktige faktorer som ytelse, design, brukervennlighet, funksjoner og verdi for pengene. Teamet tester hver enkelt vifte grundig under reelle forhold, slik at vurderingene gir praktisk innsikt i tillegg til tekniske analyser.

Se anmeldelsen av Maeco Fan 1056p her.

T3

T3 er en ledende nettplattform som er kjent for sine omfattende anmeldelser, nyheter og artikler om det siste innen forbrukerteknologi og gadgets. Nettstedet legger stor vekt på kvalitet, nøyaktighet og detaljer, og gir forbrukerne innsiktsfull og pålitelig informasjon om et bredt spekter av produkter. I anmeldelsesseksjonen har T3 tatt for seg et omfattende utvalg av vifter, og gir detaljerte vurderinger basert på effektivitet, støynivå, design og verdi for pengene. Gjennom sine grundige anmeldelser tilbyr de forbrukerne en informativ guide som hjelper dem med å velge den beste viften som passer deres behov og preferanser.

Se anmeldelsen av Maeco Fan 1056p her.

Kundeanmeldelser

Amazon

Amazon er en internasjonal markedsplass for handel der du kan finne alt ifra film og musikk til hageredskaper, bøker, klær, smykker og kjøkkenredskaper. Hos Amazon kan kjøperne legge inn vurderinger av varene de har kjøpt, og anmeldelsene kan komme andre potensielle kjøpere til gode.Les mer om hva brukerne mener om Maeco Fan 1056 her.
Les mer om hva brukerne mener om Rowenta VU5640 TURBO SILENCE EXTREME her.
Les mer om hva brukerne mener om DeLonghi Pinguino PAC N90 her.
Les mer om hva brukerne mener om Honeywell HSF1630E4 her.

Google Shopping

Google Shopping er en tjeneste fra Google som gjør det mulig å søke etter produkter på nettbutikker og sammenligne priser mellom ulike leverandører. Tjenesten er utviklet for å gjøre det enklere å handle på nettet, og lar deg søke etter produkter hos en rekke ulike forhandlere på ett og samme sted. Google Shopping inneholder også et brukervurderingssystem der kundene kan vurdere og rangere produktene de har kjøpt. Dette systemet gir potensielle kjøpere verdifull innsikt i kvaliteten og påliteligheten til produkter og forhandlere, noe som gjør det lettere å ta informerte kjøpsbeslutninger.

Se brukervurderinger av Maeco Fan 1056p her.

FAQ

Hvilken er den beste viften?
Det er flere velfungerende vifter på markedet, og i vår artikkel om vifter har vi gjennomgått 7 av de beste: De inkluderer Maeco Fan 1056, Nordic Home - Bordvifte 310mm, Meaco 360, DeLonghi Pinguino PAC N90, Meaco 1056P, Whirlpool PACW29CO og Honeywell HSF1630E4.
Hva må jeg være oppmerksom på før jeg kjøper en vifte?
Du bør undersøke noen spesifikke kriterier før du kjøper en ny vifte. Dette gjelder spesielt hvilke typer du kan velge mellom – en bordvifte, gulvvifte, en tårnvifte eller et airconditionanlegg. Du bør også vurdere om du har behov for funksjoner som vifte med fjernkontroll, timer, hastighets-muligheter og bevegelser i viftehodet. Til slutt er prisen og støynivået også viktige parametere. Noen av forholdene kan være vanskelige å finne ut av selv, så her kan du med fordel lese ekspertenes kommentarer. Du kan finne lenker til undersøkelsene nederst i artikkelen.
Har jeg behov for en vifte eller et airconditionanlegg?
Selv i de nordiske landene kan det i sommerperioden bli uutholdelig å være innendørs, og her kan den beste viften eller et airconditionanlegg være en god venn i nøden. Du vil kunne få kjølt ned rommet eller gjennomblåst det og få det bedre fysisk – det gjelder spesielt om natten når varmen kan gjøre det umulig å sove.

Guide: Slik velger du den beste viften

Det finne mange forskjellige typer vifter å velge mellom på markedet. Derfor kan det være utfordrende å finne akkurat den viften som passer for deg. Basert på ekspertkunnskap fra det britiske forbrukermagasinet Which.co.uk får du her en guide til  til hva du bør tenke på før du kjøper en vifte:

Har jeg behov for en vifte?

I de nordiske landene er det sjeldent at temperaturen blir så høy at du ikke vil kunne holde ut å være i ditt eget hjem, men i perioder om sommeren vil det likevel bli så varmt at det går utover nattesøvnen, og da kan en vifte være en god venn i nøden.

Hvis du hører til blant de som har vanskeligheter med å tåle høye temperaturer så vil en vifte helt klart være en god investering – ikke minst om natten når varmen kan gjøre det umulig å sove.

Type
Which.co.uk forklarer at det finnes mange forskjellige typer vifter å velge mellom – spesielt innefor kategoriene bordvifter og tårnvifter.

Bordviften er – som navnet antyder – en mindre og kompakt modell som er beregnet til å bli plassert på bordet. Noen er helt enkle, mens andre er mer avanserte – men det de har til felles er å kjøle ned et lite areal.

Prisen vil også ofte være en del lavere sammenlignet med en tårnvifte – med mindre du går etter et av de mest kjente merkene.

En tårnvifte er – som navnet også antyder – en modell i søyle-format. Den vil ofte ta en del mer plass og være kraftigere enn bord-versjonen. Prisen vil som regel være høyere, men til gjengjeld vil den kunne kjøle ned et større område – for eksempel et helt rom.

En tårnvifte vil ta en del mer plass, så du må ha plass til den.

Pris
Prisen kan varierer mye fra type til type og modell til modell. Du kan få helt billige bordvifter som kun kan blåse, og du kan få en høyteknologisk tårnvifte som kan kjøle ned hele rommet.

Jo mer du har behov for, desto høyere er også prisen. Tenk over hva du har behov for og hvilket budsjett du har før du bestemmer deg.

En bordvifte behøver ikke å koste så mye, mens en avansert tårnvifte kan koste flere tusen kroner.

En billig vifte behøver ikke nødvendigvis være dårlig, og en dyr vifte er ikke automatisk god. En vifte har ett hovedformål og det er å blåse ut luft for å kjøle ned rommet.

Det kan være vanskelig å teste modellenes evner selv, så her kan du med fordel lese ekspertenes kommentarer – du kan finne linker til alle undersøkelsene nederst i denne artikkelen.

Støy
Alle modeller lager noe lyd, men det er stor forskjell på hvor mye. Ved hvert produkt har vi angitt hvor høyt støynivået er, og hvis du føler deg plaget av støy kan du velge en modell som bråker minst mulig. Hvis du vil du ha en vifte på soverommet er det viktig å velge en som er stillegående – ellers risikerer du at du ikke sovner eller blir vekket av lydene.

Funksjoner: Hastighet
Ekspertene forklarer at det finnes noen spesifikke funksjoner som kan være svært nyttige.

Det gjelder for eksempel muligheten til å stille inn viften på flere hastigheter. Da får du bedre kontroll og slipper å føle at rommet blir for kjølig om natten, eller at viften ikke kjøler rommet nok ned.

Funksjoner: Lysdemping
Noen enheter kommer med lys, og hvis du planlegger å plassere den på soverommet så kan det være en god idé med en vifte der du kan dempe lyset.

Funksjoner: Fjernkontroll
En vifte med fjernkontroll er veldig smart – både når det dreier seg om en bord- og gulvvifte eller en tårnvifte. Da kan du styre modellen fra sofaen og hele tiden ha full kontroll.

Funksjoner: App
De moderne viftene kommer med funksjoner som gjør at du kan styre den via en app på telefonen. Da blir telefonen en slags fjernkontroll. Dette er veldig smart, men det er selvfølgelig ikke gitt at at du har behov for det. Det er imidlertid langt ifra alle vifter som kommer med denne funksjonen.

Funksjoner: Timer
Med en timer kan du selv bestemme på forhånd når viften din skal starte. Du kan for eksempel stille den inn til å starte litt før du kommer hjem slik at du kommer hjem til en fin temperatur, eller du kan stille den inn til å stoppe når du har sovnet.

Som en ekstra bonus kan en timer redusere strømregningen din fordi apparatet da kun vil gå når du har behov for det.

Funksjoner: Bevegelse (Svingning)
Noen vifter står helt stille når de jobber, mens andre kan bevege hodet. Med et bevegelig hode vil du få en bedre fordeling av luften, som kan gjøre inneklimaet mye mer behagelig. Da slipper du også å få en konstant strøm av kjølig luft i én retning.

Vifte eller airconditionanlegg?

Hvis du gjerne vil at hjemmet ditt skal kjøles ned og få en bedre temperatur, kan du enten bruke en vifte som beskrevet, eller du kan velge et aircondition-apparat.

Forskjellen ligger i at viften din bare blåser luften rundt, og du kan merke brisen – men denne prosessen kjøler faktisk ikke ned rommet. Et airconditionanlegg gjør imidlertid det.

Et airconditionanlegg tar unektelig mer plass enn en vifte, men det er også mer effektivt -noe som også reflketeres i prisen. Det samme gjelder også strømregningen. Et airconditionanlegg er derfor ikke billig i drift sammenlignet med en vifte. Til gjengjeld vil du få en reell temperatursenking i hjemmet og ikke bare en illusjon av det.

En vifte vil være nok til de fleste nordiske sommerdagene, men et airconditionanlegg kan være fordelaktig hvis du opplever at du plages mye av varmen. Hvis du i stor grad foretrekker et airconditionanlegg så kan du finne markedets beste modeller i vår artikkel om tester av aircondition.

Hvis du ønsker å investere i et airconditionanlegg så vil du måtte holde øye med mange av de samme elementene og kriteriene. Først må du tenke over om du vil ha en mobil eller en fastmontert versjon (se nedenfor), hva den skal koste og hvor stort rom du ønsker at den skal kjøle ned.

Ettersom airconditionanlegg kan være store strøm-slukere bør du sjekke energimerket. Akkurat som du bør undersøke en viftes støynivå, bør du også undersøke en airconditioners støynivå, hastigheter, timer, app og fjernkontroll. Det vil også være en god idé å sjekke om anlegget i tillegg til nedkjøling også kan avfukte.

Fastmontert eller transportabel?

Ekspertene fra Which.co.uk forklarer i en annen artikkel om airconditionanlegg at du både kan få mobile og transportable airconditionanlegg. De mobile er gjerne litt billigere, og de er smarte fordi du kan flytte dem rundt etter behov. Det vil ha en «slange» som er et slags rør eller avtrekk der varm luft blir pumpet ut, og den kan du for eksempel plassere ut av et vindu. De mest avanserte av de mobile airconditionanleggene kan også rense luften og fjerne fuktighet.

De fastmonterte modellene har både en ute- og en inne-del som selv sørger for utsugingen, og de er gjerne litt mer effektive. Til gjengjeld vil de være dyrere, og i tillegg er installasjonsprosessen mer omfattende. På den positive siden trenger du ikke å ha et vindu åpent, og den fastmonterede versjonen er også ofte mer stillegående.

Fordeler og ulemper ved å kjøpe en vifte

Det finnes flere typer kjølende apparater du kan få til hjemmet. Det inkluderer vifter/airconditionanlegg og varmepumper. Det finnes fordeler og ulemper ved alle typene. Basert på ekspertkunnskap fra forbrukermagasinet Which.co.uk tar vi deg her gjennom fordelene og ulempene ved hver type:

Vifte

En vifte fungerer, som de fleste produktene i denne artikkelen, ved at den blåser luften rundt slik at du vil føle en kjølende bris – men luften blir ikke kjølt ned slik. Det vil bare føles som om den blir kjøligere.

Vifter kommer i flere utgaver slik som en bordvifte og tårnvifte – og hva som er best er en er en smakssak.

Fordelene vil inkludere:

 • Lav pris
 • Prisvennlig i bruk
 • Mange å velge mellom
 • Høy mobilitet
 • Vedlikehold ikke nødvendig

Ulemper vil inkludere:

 • Senker ikke temperaturen i rommet

Luftkjøler med vanntank

En luftkjøler med vanntank er gjerne en større maskin som du plasserer på gulvet i det rommet du ønsker å kjøle ned. Den ser ut som et mobilt airconditionanlegg, men den har  ikke noe avtrekk til den varme luften. Luftkjøleren med vann fungerer ved at motoren blåser luften gjennom et fuktig filter som dermed gjør at luften blir nedkjølt.

Fordeler vil inkludere:

 • Lavt energiforbruk
 • Rensing av luften
 • Ingen installasjon er nødvendig
 • Ingen miljøfarlige stoffer

Ulemper vil inkludere:

 • Ikke så effektiv som et airconditionanlegg
 • Fukter luften
 • Best når varmen er tørr
 • Du må fylle på vann fortløpende selv
 • Filtrene krever vedlikehold

Mobilt airconditionanlegg

Et mobilt airconditionanlegg er et anlegg som du kan flytte rundt på ut ifra hvilket rom som har behov for nedkjøling. Et smart valg i et nordisk land der varmen bare en sjelden gang vil bli uutholdelig i lange perioder. Et mobilt airconditionanlegg har avtrekk til den varme luften og fungerer litt som et kjøleskap med kompressor og kjølesystem.

Fordeler vil inkludere:

 • God nedkjølingseffekt

Ulemper vil inkludere:

 • Bruker mye strøm
 • Bråker en del
 • Krever en del installasjon
 • Høy pris
 • Krever vindu til avtrekk
 • Best til mindre rom

Varmepumpe (luft til luft)

Mange hus har i dag en varmepumpe for å tilføre varme til boligen i de kalde periodene, men en luft til luft varmepumpe kan også kjøle ned huset.

Fordeler vil inkludere:

 • Høy effektivitet
 • Lavt støynivå
 • Kan også varme opp huset
 • Energivennlig
 • God til større rom

Ulemper vil inkludere:

 • Høyere startpris
 • Krever installasjon av profesjonelle
 • Kontinuerlig vedlikehold er nødvendig
 • Er fastmontert på ett sted

Slik blir produktene testet

I vår artikkel om vifter har vi inkludert 6 av de beste modellene på markedet ifølge ekspertene.

Er du nysgjerrig på hvordan ekspertene har testet og vurdert produktene, og hva de legger vekt på i sine vurderinger, så kan du lese mer i avsnittet nedenfor.

Du kan lese mer om ekspertenes vurderinger og testgrunnlag hos det danske Forbrukerrådet Tænk og forbrukermagasinet Which.co.uk.

Test av vifter

Ekspertene fra Which.co.uk har testet vifter og forklarer at de legger vekt på følgende parametere i sine vurderinger:

 • Yteevne: Ifølge Which.co.uk så er det viktigste aspektet yteevnen. Ekspertene ser nærmere på spesifikke elementer innenfor yteevne. Det inkluderer effektiviteten på hastighetene, støy og følelsen av den blåste luften. Yteevnen blir vektlagt med 65 prosent i den samlede vurderingen.
 • Brukervennlighet: Det nest høyeste aspektet hos Which.co.uk i deres test av vifter er brukervennligheten. Her ser ekspertene på hvor enkle maskinene er i bruk. De ser også på fjernkontrollen til viften og presisjonen, og hvor vanskelig det er å installere modellen. Brukervennligheten blir vektlagt med 20 prosent i den samlede vurderingen.
 • Funksjoner: Ekspertene ser nærmere på hvilke funksjoner hvert apparat er utstyrt med. Det inkluderer antall hastigheter, fjernkontroll, timer og bevegelser på hodet med mer. Funksjonene blir vektlagt med 5 prosent i den samlede vurderingen.
 • Energiforbruk: Ekspertene måler hvor mye energi og strøm modellene bruker på både det høyeste og laveste hastighetstrinnet. Energiforbruket blir vektlagt med 5 prosent i den samlede vurderingen.
 • Konstruksjonskvalitet og stabilitet: Ekspertene ser nærmere på hvilke materialer som er brukt og hvor solide produktene er. På samme måte tester ekspertene hvor lett eller vanskelig det er å velte dem. Konstruksjonskvalitet og stabilitet blir vektlagt med 5 prosent i den samlede vurderingen.
 • Sikkerhet: Sikkerhet er ikke blitt inkludert som en egen kategori i vurderingen, men ekspertene fremhever at hvis sikkerheten ikke er i orden så vil modellen få et «Don’t buy» (ikke kjøp) stempel. Ekspertene ser også på om det er noen risiko for å komme til skade under bruk, om du kan få fingrene i klem, om hår kan komme i klem, hva som skjer hvis det oppstår en blokkering samt den elektriske sikkerheten (om du kan få støt og så videre).

Dette anbefaler vi at du tar en titt på når du skal kjøpe en vifte:

Har du hengt deg opp i ideen om å oppnå behagelig nedkjøling av hjemmet? Da er det noen elementer du bør være oppmerksom på:

 • Type: Leter du etter en vifte eller et helt airconditionanlegg? Du kan få ventilasjon som vifte med en bordvifte, frittståendestående vifte eller som tårnvifte. Valget avhenger av hva du har bruk for. En vifte får kun luften til å bevege seg og sirkulere, mens et airconditionanlegg kan senke selve temperaturen.
 • Kapasitet: Skal du kjøle ned et lite eller et stort rom? Noen modeller egner seg best til det ene, og andre til det andre.
 • Design: En vifte vil være synlig i rommet, så hvis du er opptatt av estetikk kan det hende at designet har større betydning.
 • Funksjoner: Det kan være en god idé med en vifte med fjernkontroll, timer, flere hastigheter og bevegelighet (svingning) av hodet.
 • Støy: En vifte vil alltid bråke litt, men noen bråker mer enn andre.
 • Pris: Prisen henger gjerne sammen med type, funksjoner og evner, derfor får du ofte det du betaler for.

Flere av faktorene over kan være vanskelige å undersøke på egen hånd. Her kan du se nærmere på det ekspertene har skrevet. Da er du sikker på å få en modell som er anbefalt av ekspertene. Du kan finne linker til undersøkelsene nederst i denne artikkelen.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme