Beste båndsliper – Finn riktig modell for ditt prosjekt

Ifølge vår research og analyse Vi har valgt produkter som scorer høyt på parametrene vi vurderer dem på, men ikke en uttømmende liste over alle produktene på markedet

SENESTE ENDRING: april 8, 2024.
Annonse

Artikkelen er basert på research, men inneholder sponsede elementer inkludert annonseringslenker, derfor må artikkelen betraktes som en annonse.

Beste båndsliper – Finn riktig modell for ditt prosjekt

Utvalget av produkter er basert på analyser og research..., men artikkelen inkluderer kun produkter som tilbys av våre kommersielle partnere. Artikkelen er derfor en annonse. Les her hvordan sponsede partnerskap påvirker rekkefølgen på produktene våre. Les mer

En båndsliper er et allsidig verktøy som gjør det enkelt å utføre en rekke ulike slipe- og formingsoppgaver. Den består av et bånd av sandpapir som beveger seg rundt , drevet av en elektrisk motor, som raskt fjerner materiale fra overflaten. Enten du er en som liker å gjøre ting selv eller profesjonell snekker, kan en båndsliper være et verdifullt tilskudd i verktøykassen.

For å sikre at du velger riktig, har vi satt sammen en liste over de beste modellene på markedet, der vi har tatt hensyn til alle viktige kriterier som størrelse, ergonomi, hastighet, støvoppsamler osv. Målet vårt er å hjelpe deg med å finne riktig båndsliper til prosjektet ditt, enten du er på utkikk etter din første sliper eller vurderer å bytte ut en du har hatt en stund.

test-guiden

En test-guide som denne er en artikkel som analyserer produkter via en gjennomgang av bl.a. anmeldelser og tester.

De 5 beste båndsliper i testguiden 2024:

Slik vurderer og utvelger vi produkter

Vi sammenligner en rekke anerkjente produkter og merker, og vi har partnerskap med mange store forhandlere. Selv om dette kan ha innflytelse på utvalget av produkter til artiklen, er våres anbefalinger basert på redaksjonens profesjonelle vurdering av de beste produktene.

Vårt forskningsteam vurderer produkter på parametre som:

  1
 • Produkttester fra ekspertkilder og forbrukermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser av produktet
 • 3
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Kunnskap og data på hva våre lesere foretrekker

Ovennevnte holdes opp mot pris og kvalitet. Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene for ulike behov.

Våre merkelapper som "Best i budsjettklassen", "Beste trådløse modell", "Mye for pengene" osv. er en individuell, uavhengig vurdering av den research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

Bosch PBS 75 A - Båndsliper med mikrofilter og Low Vibration-system

Forbrukerliv anbefaler

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Bosch PBS 75 A:

 • Automatisk båndsystem
 • Bosch microfilter system
 • Lavvibrasjonssystem

Forbrukerlivs vurdering

Samlet sett konkluderer vi med at Bosch PBS 75 A er et førsteklasses valg for både de som liker å utføre oppgaver på egen hånd og profesjonelle. Den drives av en robust motor på 710 W og har svært gode slipeegenskaper, spesielt på store overflater. Mikrofiltersystemet er et sentralt element som effektivt holder arbeidsområdet støvfritt og sikrer renere resultater.

Båndsliperen overbeviste oss også med sin fleksibilitet; enten den plasseres på siden eller brukes som en stasjonær enhet, er allsidigheten prisverdig. Selv om vekten kan være en fordel ved sliping av flate overflater, fordi den gir stabilitet og trykk, kan den være litt utfordrende å håndtere ved vertikale oppgaver. Maskinens vekt kan dessuten betraktes som et bevis på den kraftige konstruksjonen som sikrer lang levetid og holdbarhet. Vi mener at fordelene overgår ulempene med dette verktøyet, og anser det som ideelt for slipearbeid som krever høy materialfjerningshastighet på store flater.

Fordeler

 • Kan brukes stasjonært
 • Høy kvalitet og stabilitet grunnet komponenter i aluminium
 • Avtakbart ekstra håndtak for optimal håndtering
 • Egnet for en rekke ulike materialer, fra tre til metall
 • Låsbryter for økt sikkerhet
 • Myk gripeflate

Ulemper

 • Fungerer bare på full effekt
 • Føles litt tung i hånden når du utfører vertikale oppgaver

Bosch PBS 75 A har som mål å gi smidig trebearbeiding med sitt smarte automatiske båndsystem. Denne modellen sentrerer slipebåndet helt av seg selv og sørger for at det står riktig plassert hver gang du bruker det. Og når du skal bytte slipebånd, er det bare å løfte klemmespaken, og så løsner båndspenningen. Dette verktøyet er ideelt for krevende oppgaver som sliping av store flater, f.eks. gulv, bordplater og andre store treverk.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Bosch PBS 75 A

Spesifikasjoner

 • Effekt: 710 W
 • Hastighet: 350 m/min
 • Dimensjoner: 54,9 x 15,2 x 53,3 cm
 • Vekt: 3,4 kg

Kraftig motor og hastighet over gjennomsnittet

Bosch PBS 75 A skiller seg ut som en av elitesliperne i gjør-det-selv-serien, med en imponerende 710 W-motor. Denne effekten gir høy avvirkningshastighet, noe som gjør det enkelt å jevne ut store overflater. Og når det gjelder hastighet, ligger den med sine 350 m/min nær markedets toppnotering på 380 m/min. Enten du ønsker å slipe malte dører, ubehandlede bjelker, røffe utendørsflater eller store flater som bord og gulvbord, er PBS 75 A skreddersydd for å utføre oppgaven. Den har som mål å gi maksimal slipeytelse på tre, plast og metall.

Boschs mikrofilter og lavvibrasjonssystem

Denne sliperen er mer enn bare rå kraft. Boschs mikrofiltersystem sørger for at støvet suges effektivt rett ned i den medfølgende beholderen, slik at arbeidsområdet holdes rent. I tillegg viser PBS 75 A sin allsidighet ved at den kan plasseres på siden eller til og med opp-ned som en stasjonær enhet. Aluminiumskomponentene gir sliperen et eksklusivt preg og stabilitet. For å maksimere brukerkomforten har Bosch integrert Low Vibration-systemet, som reduserer støt og vibrasjoner under omfattende prosjekter.

Smart design for økt presisjon og sikkerhet

Ingen prosjekter er identiske, og Bosch har forståelse for dette. PBS 75 A er utstyrt med styringselektronikk som muliggjør trinnløs hastighetsinnstilling tilpasset materialet. En innebygd knapp i bryteren gir enkel kontroll over båndhastigheten. Sammen med en myk gripeflate sørger den for komfortabel og langvarig bruk. Et avtakbart støttehåndtak gir deg god håndtering, spesielt i nærheten av kanter og hjørner. Og for de som er ekstra opptatt av sikkerhet, fungerer låsebryteren som et sikkert vern mot utilsiktet aktivering, mens avtrekkeren sørger for at verktøyet forblir låst når det ikke er i bruk.

Hva sier brukere om Bosch PBS 75 A?

For å oppsummere er den generelle tendensen blant brukerne at Bosch PBS 75 A er et pålitelig og kraftig verktøy. Mange roser den effektive støvoppsamleren og beskriver den som “overraskende effektiv”, noe som gjør slipeprosessen renere og mer behagelig. Allsidigheten og ytelsen til sliperen er også viktig, og en av brukerne har bekreftet maskinens dyktighet ved å nevne at de har brukt den til å slipe et helt gulv uten problemer.

Bosch PBS 75 A har blitt rost for den robuste konstruksjonen, og brukerne kaller den en “svært kraftig maskin” som kan takle enhver slipejobb, enten det er hjemme eller i profesjonelle settinger.

Noen få brukere påpekte imidlertid at sliperen bare fungerer på full effekt. Selv om dette er utrolig effektivt for de fleste oppgaver, mente noen at muligheten til å skru ned effekten ville være en fordel for spesifikke jobber.

Mer om Bosch PBS 75 A

Spesifikasjoner

 • Effekt: 710 W
 • Hastighet: 350 m/min
 • Dimensjoner: 54,9 x 15,2 x 53,3 cm
 • Vekt: 3,4 kg

Makita 9911 - god båndslipermodell for generell hjemmebruk

Mye for pengene

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Makita 9911:

 • Lavt støynivå 83 dB
 • Regulering av båndhastigheten
 • Automatisk sentrering av båndet

Forbrukerlivs vurdering

Etter vår omfattende analyse av Makita 9911 kan vi slå fast at den er en solid konkurrent blant båndslipere. Verktøyet har en 650 W-motor som sømløst kombinerer kraft og presisjon. Designet vektlegger brukerkomfort, noe som kommer til uttrykk i det ergonomiske gummibelagte håndtaket som reduserer belastningen og sikrer god kontroll.

Ingen produkter er imidlertid uten svakheter. Vi oppdaget at det kan være litt utfordrende å styre sliperen inn på trange steder og nær veggkanter; den automatiske justeringen ligger rundt 5-6 mm fra kanten. Dette kan være et lite problem hvis du skal bruke den i små kroker. Likevel er helheten utvilsomt imponerende. Vi mener at Makita 9911 fortsatt er et glimrende valg, spesielt for prosjekter som krever kraft og presisjon på større flater.

Fordeler

 • Gummibelagt håndtak for godt grep og komfort
 • Den flate oversiden gjør det mulig å bruke maskinen som benksliper.
 • Enkelt båndskifte
 • Optimal vekt for komfortabel bruk

Ulemper

 • Det er litt vanskelig å bruke på trange steder og nær kanten av vegger osv.

Hvert prosjekt krever sitt unike preg, og Makita 9911 gjør sitt ytterste for å gi deg nettopp det. Det justerbare reguleringshjulet går enkelt fra 75 til 270 m/min, noe som sikrer en perfekt finish enten du arbeider med ømfintlig finér eller hardt treverk. Ulike materialer trenger ulike hastigheter for å oppnå et feilfritt resultat uten skader, og vi mener derfor at denne båndsliperen kan brukes av både profesjonelle som krever presisjon, og hobbyfolk som ønsker å forbedre håndverket sitt.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Makita 9911

Spesifikasjoner

 • Effekt: 650 W
 • Størrelse på slipebånd: 75 x 457 mm
 • Hastighet: 270 m/min
 • Dimensjoner: 13 x 13 x 26,2 cm
 • Vekt: 2,6 kg

Kraftig kjerne

Makita har i årevis vært kjent for sin høye kvalitet, og 9911 båndsliper er ikke bare et vanlig verktøy, men et kraftverk for verkstedet ditt. Denne båndsliperen er utstyrt med en robust 650 W-motor og leverer grundige resultater på kort tid. Dimensjonene på 76 x 457 mm gir effektiv håndtering av større overflater, noe som gjør at krevende oppgaver blir enkle.

Allsidig og komfortabel bruk

Takket være det gummibelagte håndtaket får brukeren et godt grep og god komfort. Og for de som setter pris på allsidighet, gir 9911s lave design ikke bare god stabilitet, men takket være den flate toppen kan den også enkelt brukes som bordverktøy. Verktøyet har dessuten automatisk remjustering. Når du har montert båndet er det ikke noe mer du trenger å gjøre ettersom båndsliperen sørger for at det holder seg på plass.

Stillegående drift og rent arbeidsmiljø

Makita 9911 er en av de mest stillegående slipemaskinene i sin klasse, med et lydnivå på bare 82 dB. Sammen med det avanserte støvsugersystemet sørger dette for en renere og mindre bråkete arbeidsplass.

Hva sier brukere og eksperter om Makita 9911?

PriceRunner.com omtaler Makita 9911 som en “letthåndterlig og kraftig kompaktmaskin”. I sin vurdering fremhever de maskinens effektivitet og dens imponerende kapasitet: “Det tar bare 10 sekunder å fjerne 1 mm av en 45 mm bred furuplanke.”

Brukernes tilbakemeldinger er gjennomgående samstemte. De roser den “som alltid gode Makita-byggekvaliteten” og fremhever hvor enkelt det er å bytte slipebånd, og at de sitter godt. Støvposen får også mye skryt, og brukerne fremhever den “store kapasiteten” og ikke minst den svært gode filtreringsevnen for ultrafint støv. Andre kommentarer beskriver sliperen som “behagelig i vekt for komfortabel bruk” og som en ” veldesignet maskin til prisen.”

Mer om Makita 9911

Spesifikasjoner

 • Effekt: 650 W
 • Størrelse på slipebånd: 75 x 457 mm
 • Hastighet: 270 m/min
 • Dimensjoner: 13 x 13 x 26,2 cm
 • Vekt: 2,6 kg

Black & Decker KA900E-QS - Båndsliper med hastighet opp til 1600 m/min

Budsjettvennlig båndsliper

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Black & Decker KA900E-QS:

 • Effektiv støvbeholder med syklonvirkning
 • Hastighet på 900-1600 m/min
 • 13 mm slipebånd

Forbrukerlivs vurdering

Konklusjonen etter våre undersøkelser er at vi er sikre på at båndsliperen KA900E-QS fra Black & Decker er en god investering for alle som er ute etter en kombinasjon av kraft, presisjon og renhold i prosjektene sine. Alt fra sliping og forming til sliping og rustfjerning – funksjonene, inkludert 13 mm-slipebåndet og den robuste 350 W-motoren, gjør den til en nødvendig ressurs.

En liten ulempe som vi har erfart fra tidligere kjøpere, er at støvoppsamleren fylles opp ganske raskt. På den positive siden er dette et tegn på at støvoppsamleren suger opp støv effektivt, noe som sikrer et rent og sunt arbeidsmiljø. Selv om det kan være nødvendig å tømme den ofte, mener vi at fordelene med en støvfri arbeidsplass overgår denne ulempen.

Fordeler

 • Smal slipearm for bedre tilgang på trange steder
 • Kan slipe på buede overflater
 • Skruestyrt båndstrammer for å holde båndet på plass
 • Enkel å håndtere
 • Det er enkelt å skifte slipebånd

Ulemper

 • Støvoppsamleren fylles raskt opp (men fungerer godt)
 • Litt bråkete

Black & Decker KA900E-QS er utstyrt med en syklonisk støvsugertank som holder arbeidsplassen din ryddig. Den er ideell for deg som verdsetter presisjon og renhold i prosjektene dine, og som prioriterer like mye helsen som selve håndverket.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Black & Decker KA900E-QS

Spesifikasjoner

 • Effekt: 350 W
 • Størrelse på slipebånd: 13 x 451 mm
 • Hastighet: 1600 m/min
 • Dimensjoner: 19,6 x 14,4 x 45,4 cm
 • Vekt: 2,5 kg

Fleksibel bruk

Denne sliperen fra Black & Decker er en 13 mm fingersliper med en smal slipearm som gir bedre tilgang på trange steder. Den har en skruestyrt remstrammer som holder reimen på plass, og justerbar hastighet for optimal kontroll under slipingen. Enten du arbeider med overflødig sveiseskjøter, setter inn dørlåser, former fliser og treverk eller rett og slett ønsker å gi rustne verktøy et nytt utseende, er denne sliperen perfekt for oppgaven.

Kraft og kontroll på samme tid

KA900E-QS drives av en kraftig 350 W-motor og sørger for rask fremdrift og en optimal materialfjerning. Men kraft er ubetydelig uten kontroll. Denne sliperen har en justerbar hastighet på 900-1600 m/min, noe som gjør det mulig å utføre grundig overflatebehandling på en rekke materialer, fra tre og metall til fliser, stein, gips og til og med plast.

Gjennomtenkt design for effektiv sliping

En vanlig frustrasjon med båndslipemaskiner er at slipebåndet sklir under arbeidet. Med KA900E-QS’ sentreringssystem, som kan justeres med skruer, slipper du dette problemet. Maskinens smale slipearm sørger for rask materialfjerning selv på steder som er vanskelige å komme til. I tillegg er maskinen elektrisk drevet og har en lang ledning på 3 meter, noe som gjør at du kan utvide arbeidsområdet ditt.

Hva sier brukere om Black & Decker KA900E-QS?

Verktøyet har blitt beskrevet som svært kraftig, og har overgått brukernes forventninger. En bruker skrev: “Det gjorde oppgaven veldig lett og var faktisk mye kraftigere enn jeg hadde forventet. Nå må jeg bare finne flere jobber der jeg kan bruke den. Definitivt et verktøy som er verdt å ha i samlingen.”

Mange fremhevet sliperens evne til å fjerne både metall og treverk effektivt og enkelt. Selv om noen få brukere bemerket at den bråker litt mye, var den generelle oppfatningen at den gode ytelsen kompenserer mer enn nok for denne lille ulempen.

Mer om Black & Decker KA900E-QS

Spesifikasjoner

 • Effekt: 350 W
 • Størrelse på slipebånd: 13 x 451 mm
 • Hastighet: 1600 m/min
 • Dimensjoner: 19,6 x 14,4 x 45,4 cm
 • Vekt: 2,5 kg

Makita 9404J - kraftig båndsliper for store prosjekter

Førsteklasses båndsliper

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Makita 9404J:

 • Kraftig motor på 1010 W
 • En av de høyeste slipehastighetene (440 m/min)
 • Dobbeltisolert

Forbrukerlivs vurdering

Etter vår grundige analyse av Makita 9404J kan vi med sikkerhet understreke dens enestående egenskaper og fordeler. Denne båndsliperen er skreddersydd spesielt for møbelsnekring og trebearbeiding, og er svært allsidig, enten du arbeider med trepaneler, møbler eller kompliserte skap. Den justerbare hastigheten, som varierer fra 210 til 440 m/min, sørger for tilpasning til ulike materialer, og den robuste 1010 W-motoren har fått mye skryt av brukerne.

Effektiviteten, kraften og det gjennomtenkte designet garanterer lang levetid og presisjon, noe som etter vår mening rettferdiggjør prislappen. Selv om startinvesteringen kanskje er litt høyere, er vi overbevist om at Makita 9404J er en banebryter i sin kategori og vel verdt å vurdere for alle seriøse trearbeidere.

Fordeler

 • Justerbar båndhastighet fra 210-440 m/min.
 • Effektiv motor med kullbørster
 • Automatisk sporing av båndet
 • Lang strømledning (5 m)

Ulemper

 • I høyere prisklasse

Makita 9404J skiller seg ut fra konkurrentene ved hjelp av en kraftfull motor på 1010 W som holder seg kjølig uansett hvor lenge du arbeider. Med denne styrken i motoren sørger verktøyet for en konstant høy hastighet på avvirkning, slik at du enkelt kan utføre selv de mest krevende prosjektene. Dette gjør modellen ideell for ulike oppgaver, slik som for eksempel omforming av hardt treverk, klargjøring av store overflater eller ganske enkelt presisjon.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Makita 9404J

Spesifikasjoner

 • Effekt: 1010 W
 • Størrelse på slipebånd: 100 x 610 mm
 • Hastighet: 440 m/min
 • Dimensjoner: 14,3 x 15,7 x 33,4 cm
 • Vekt: 4,8 kg

Enestående hastighet og allsidighet

En av de mest fremtredende egenskapene til Makita 9404J er det utrolige turtallet. Med en justerbar båndhastighet fra 210 m/min til hele 440 m/min har den en av de høyeste slipehastighetene på markedet. Den er spesielt utviklet for møbel- og trebearbeiding, og utmerker seg spesielt ved bruk på trepaneler, møbler, skap og annet. Uansett om du arbeider med mykere treverk eller tøffere materialer, kan du justere hastigheten for å oppnå optimale resultater.

Automatisk båndsentrering og slitesterk motor

I tillegg til kraft og presisjon har Makita 9404J funksjoner som gjør arbeidet smidigere. En bånddimensjon på 100×610 mm gir en stor arbeidsflate, mens den automatiske båndsentreringen sørger for at båndet holder seg på plass og forhindrer unødvendige avbrudd. I tillegg har den effektive motoren med kullbørster ikke bare lang levetid, men sørger også for at du slipper å tenke på vedlikehold.

Hva sier brukere om Makita 9404J?

Mange brukere har funnet en innovativ måte å bruke Makita 9404J på, og har lagt merke til at den kan brukes effektivt opp ned for sliping av mindre deler. Dette viser hvor fleksibelt og tilpasningsdyktig verktøyet er.

I tillegg ble slipemaskinens evne til å starte sakte fremhevet, noe som sikrer en myk start på hver slipeoppgave og forhindrer utilsiktede skader. Den egenskapen som brukerne var mest begeistret for, var sliperens kraftige motor, som gjør den i stand til å håndtere et stort antall oppgaver uten problemer.

Mer om Makita 9404J

Spesifikasjoner

 • Effekt: 1010 W
 • Størrelse på slipebånd: 100 x 610 mm
 • Hastighet: 440 m/min
 • Dimensjoner: 14,3 x 15,7 x 33,4 cm
 • Vekt: 4,8 kg

Einhell TE-BS 8540 E - fleksibelt og effektivt verktøy for ambisiøse gjør-det-selv-entusiaster

God og allsidig båndsliper

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Einhell TE-BS 8540 E:

 • Justerbart fronthåndtak i 3 posisjoner
 • Slitesterkt frontbånddeksel av støpt aluminium
 • Utløserhåndtak på siden for enkelt bytte av stropp

Forbrukerlivs vurdering

Vi kan konkludere med at dette verktøyet skiller seg ut som en rimelig løsning sammenlignet med resten av markedet, og at det er spesielt godt egnet til å håndtere store prosjekter, fra gulvbord og parkett til bygningsrammer i tre. Utformingen gjør det mulig å arbeide problemfritt selv i de vanskeligste hjørner, noe som sikrer en omfattende finish.

En liten ulempe som tidligere kjøpere har bemerket, er at sliperen ikke kan brukes stasjonært. Utformingen og hovedformålet gjør imidlertid at den utmerker seg i håndholdt bruk, og det er her den virkelig har sine sterke sider. Vi mener at de mange funksjonene og den kraftige motoren gjør den til et verdifullt tilskudd i verktøykassen for alle praktiske håndverkere.

Fordeler

 • Alle grepsflater har sklisikre softgrip-innlegg.
 • Frontdekselet kan vippes over for sliping i ytterkanten.
 • Justerbart ekstra håndtak
 • Integrert støvsuger og en adapter for ekstern støvsuger

Ulemper

 • Fordi motoren er rettet mot venstre, har maskinen en tendens til å tippe til siden av seg selv.
 • Kan ikke brukes stasjonært

Einhell TE-BS 8540 E båndsliper lar deg enkelt klikke det fremre håndtaket i tre forskjellige posisjoner med et enkelt knappetrykk. Enten du jobber i trange hjørner, ønsker presis sliping eller jobber med ulike overflater, sørger denne funksjonen for maksimal tilpasning til oppgaven.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Einhell TE-BS 8540 E

Spesifikasjoner

 • Effekt: 850 W
 • Størrelse på slipebånd: 75 x 533 mm
 • Hastighet: 400 m/min
 • Dimensjoner: 17,5 x 17,6 x 41,4 cm
 • Vekt: 3,1 kg

Robust drift for store prosjekter

Denne båndsliperen er skreddersydd for oppgaver som dekker store områder, fra grov- og finsliping av gulvbord eller parkett til trappetrinn, møbeloverflater i massivt tre og bygningsrammer i tre. Ikke vær bekymret for hardt treverk eller vanskelige lag med gammel maling og lakk – denne båndsliperen fjerner dem uten problemer. Sliperens unike design på fronten sørger dessuten for at selv de vanskeligst tilgjengelige hjørnene ikke overses.

Praktisk i design og bruk

En viktig egenskap ved denne slipemaskinen er det fremre bånddekselet som er laget av slitesterk, støpt aluminium. Hvis du trenger å jobbe med underkanten av panelene, trenger du ikke å ta deg bryet med å snu arbeidsstykket. Det er bare å brette opp bånddekselet og sette i gang. Båndjusteringen er også enkelt, takket være en elektronisk dreiebryter som sømløst skifter hastigheten mellom 300 og 400 m/min. Brukerne vil dessuten sette pris på den 140 mm store slipeflaten som er kompatibel med bånd på 533 x 75 mm. Når det er på tide å skifte bånd, sørger en spak på siden for et problemfritt båndskifte.

Hva sier brukere og eksperter om Einhell TE-BS 8540 E?

Den generelle oppfatningen blant brukerne er positiv, og mange fremhever maskinens prisgunstige pris kombinert med prisverdig ytelse. Brukerne fremhever maskinens akseptable støynivå under drift, noe som sikrer et mindre forstyrrende arbeidsmiljø.

En bruker som kjøpte sliperen for å renovere en tømmerhytte, roste resultatet som “fenomenalt”. Det er imidlertid verdt å ta et forbehold: På grunn av motorens venstreinnstilling har sliperen en tendens til å tippe til siden. Brukerne anbefaler at du er oppmerksom på dette og sørger for at den hele tiden ligger flatt mot arbeidsstykket.

Mer om Einhell TE-BS 8540 E

Spesifikasjoner

 • Effekt: 850 W
 • Størrelse på slipebånd: 75 x 533 mm
 • Hastighet: 400 m/min
 • Dimensjoner: 17,5 x 17,6 x 41,4 cm
 • Vekt: 3,1 kg

5 ting du bør vurdere før du kjøper

 • Beltestørrelse

  Størrelsen på båndsliperne bestemmes av dimensjonene på båndet de bruker. På tradisjonelle båndslipere er båndene vanligvis enten 75 mm eller 100 mm brede, og lengden varierer avhengig av modell. De vanligste størrelsene er:

  • 75mm x 457mm – vanlig størrelse for alminnelig hjemmebruk
  • 75mm x 533mm – en annen vanlig størrelse for alminnelig hjemmebruk
  • 75mm x 610mm – gir en større slipeflate; populær blant profesjonelle
  • 100mm x 610mm – passer best til større prosjekter og kan dekke en større flate
 • Ergonomi og brukerkomfort
  • Vekt og balanse – Selv om kraft er viktig, bør en båndsliper også være enkel å håndtere. For høy vekt kan føre til utmattelse ved langvarig bruk. Men du bør også huske på at kraftige båndslipere har en kraftig motor som vanligvis er tyngre enn vanlige motorer. Maskinens vekt har derfor en direkte innvirkning på dens effekt. Motorene har en inngangseffekt på mellom 600 W og 1400 W og veier mellom 2 kg og 7 kg.
  • Håndtak og grep – Se etter en sliper med ergonomisk grep og håndtak som passer til din håndstørrelse. Noen slipemaskiner har justerbare fronthåndtak som kan gi bedre kontroll og komfort.
  • Støvoppsamling – Et innebygd støvoppsamlingssystem bidrar til å holde arbeidsområdet rent og redusere mengden luftbåret støv. Dette er ikke bare en faktor for bekvemmelighet, men også avgjørende av helsemessige årsaker. Et godt støvoppsamlingssystem kan også forlenge sliperens levetid ved å hindre at støv trenger inn i maskinen.
 • Ytterligere betraktninger
  • Variabel hastighetskontroll – Muligheten til å justere hastigheten gir bedre kontroll over resultatet, noe som er spesielt verdifullt ved arbeid med ømfintlige materialer eller oppgaver som krever presisjon. Disse hastighetene ligger vanligvis mellom minimum 170 m/min og maksimum 380 m/min, men varierer avhengig av modell.
  • Justering av sporing – For at båndet skal spore riktig og holde seg sentrert på platen, må de fremre og bakre rullene på en slipemaskin være perfekt justert. Hvis de ikke er på linje, kan båndet gnisse mot maskinhuset og skade både båndet og muligens også slipemaskinen. Se etter slipemaskiner med automatisk sporingsfunksjon for å holde båndet sentrert på platen. Men vær oppmerksom på at du fortsatt kan måtte foreta justeringer manuelt etter at du har skiftet bånd på slipemaskinen.
  • System for raskt beltebytte – Tid er ofte en viktig faktor, spesielt i profesjonelle sammenhenger. En sliper som gjør det raskt og enkelt å skifte slipebånd, sparer tid og reduserer frustrasjon.
 • Pris

  I lavprisklassen (under 1600 NOK) kan du forvente å finne modeller som egner seg til sporadisk bruk eller enkle oppgaver. De kan imidlertid ha begrenset effekt og mangler funksjoner som justerbar hastighet, noe man ofte finner i mellom- og høyprisklassen. På den andre siden av skalaen finner du toppmodeller fra de beste merkene, som kan koste over 4000 NOK, men som vanligvis har justerbar hastighet, bedre ergonomi og mer effektiv støvoppsamling.De egner seg også til mer regelmessig bruk og et bredere utvalg av oppgaver. Det beste alternativet er en middels prisklasse (1 600 NOK til 4000 NOK), der du også kan finne modeller fra mer anerkjente merker som egner seg til regelmessig bruk og et bredere utvalg av oppgaver enn de rimelige modellene. Vi anbefaler alltid at du vurderer hva du skal gjøre (eller hva du har tenkt å bruke den til i fremtiden) og velger båndsliper ut fra det. Hvis du planlegger å bruke maskinen ofte, er profesjonell eller en som liker å gjøre ting selv, bør du velge en dyrere modell. Men hvis du bare planlegger å bruke maskinen et par ganger eller til en rask slipejobb, trenger du ikke å bruke for mye penger.

 • Bruker- og ekspertanmeldelser

  Når du skal kjøpe en båndsliper, kan du lese bruker- og ekspertanmeldelser for å få innsikt i produktets ytelse og pålitelighet. Disse vurderingene gir en omfattende forståelse av potensielle fordeler og ulemper som ikke alltid fremgår av produktbeskrivelsene. Vi har analysert alle disse tilbakemeldingene nøye før vi har valgt ut modellene på listen vår, slik at vi kan gi velinformerte anbefalinger.

arrow-more

Tester og anmeldelser av båndsliper som er brukt i artikkelen

Ekspert- og testkilder

PriceRunner.com

PriceRunner is a price comparison service that allows users to compare prices for various products from different retailers to find the best deals. It conducts rigorous tests on products to provide expert reviews and quality assessments, which helps users make informed purchasing decisions.

Se Pricerunner-testen om båndslipemaskiner her.

Testberichte.de

Testberichte.de er en fremtredende tysk plattform for produktanmeldelser. Ved å samle testresultater og innsikt fra ulike testorganisasjoner og publikasjoner gir den forbrukerne et helhetlig perspektiv på et produkts ytelse og anmeldelser.

 

Einhell TE-BS 8540 E – Se resultatene her.

Kundeanmeldelser

Amazon

Amazon er en stor nettbasert markedsplass der brukerne kan kjøpe et bredt utvalg av produkter fra ulike selgere. Her kan bedrifter og privatpersoner selge sine produkter og tjenester til et globalt publikum. Amazons brukeromtaler gir verdifull innsikt i produktkvalitet, selgernes pålitelighet og generell kundetilfredshet, og hjelper kundene med å ta informerte kjøpsbeslutninger.

Bosch PBS 75 A – Du kan se anmeldelsene her

Black & Decker KA900E-QS – Du kan se anmeldelsene her

Makita 9404J – Du kan se anmeldelsene her

Makita 9911 – Du kan se anmeldelsene her.

Einhell TE-BS 8540 E – Du kan se anmeldelsene her.

Google Shopping

Google Shopping er en tjeneste fra Google som gjør det mulig å søke etter produkter og sammenligne priser på tvers av ulike forhandlere. Tjenesten er integrert med Googles hovedsøkemotor og viser produktoppføringer som sponsede shoppingresultater. Brukeranmeldelser på Google Shopping hjelper potensielle kjøpere med å ta informerte beslutninger basert på andres erfaringer og tilbakemeldinger.

Bosch PBS 75 A – Du kan se anmeldelsene her.

Black & Decker KA900E-QS – Du kan se anmeldelsene her.

Makita 9404J – Du kan se anmeldelsene her

Makita 9911 – Du kan se anmeldelsene her

Einhell TE-BS 8540 E – Du kan se anmeldelsene her

Hvilken størrelse på båndsliperen er best?

Den ideelle størrelsen på en båndsliper i millimeter avhenger av hva slags jobb du skal gjøre. Her er en oversikt:

Tiltenkt bruk:

 • Store, flate overflater: For prosjekter som bordplater, dører og gulv vil en større båndsliper være mer effektiv. Eksempler er 100 mm x 610 mm eller 75 mm x 533 mm.
 • Små prosjekter og detaljarbeid: For oppgaver som håndverk, møbeldetaljer eller arbeid på trange steder kan en mindre båndsliper være mer egnet. Eksempler er 25 mm x 762 mm eller 13 mm x 457 mm.

Ergonomi og kontroll:

 • Større slipemaskiner er vanligvis tyngre, noe som gjør dem mindre manøvrerbare, men ofte mer effektive på horisontale flater på grunn av den ekstra vekten.
 • Mindre slipemaskiner er lette og gir bedre kontroll, spesielt på vertikale flater eller kompliserte oppgaver.

Tips til bruk av båndsliper

Båndslipemaskiner er enkle å bruke med litt øvelse, og de kan være svært nyttige til å jevne ut overflater og andre slipeoppgaver. Det er imidlertid visse regler du bør følge når du bruker en båndsliper for å sikre at du får best mulig resultat.

 • Hold overflaten rett – Det er viktig at du beveger sliperen i en så jevn og konsekvent bevegelse som mulig for å jevne ut overflater. Hvis du bruker en båndsliper med ledning, må du sørge for at strømledningen ikke er i veien og at arbeidsområdet er flatt og rett.
 • Bruk hørselsvern og annen beskyttelse – Båndslipere er høylytte maskiner, så det er viktig å bruke hørselsvern. Arbeidshansker kan beskytte hendene dine, og en støvmaske sørger for at du ikke puster inn små partikler.
 • Beveg slipemaskinen i samme retning som slipekornene – De beste resultatene får du ved å følge kornets retning når du bruker slipeverktøyet. Beveg slipemaskinen frem og tilbake i en rytmisk bevegelse.
 • Ikke bruk trykk – Vekten på sliperen skaper et godt trykk. Du trenger ikke å legge på mer kraft for å gjøre jobben skikkelig.
 • Trekk ut støpselet før du skifter belter eller tømmer støvposen – Hvis du lar slipemaskinen stå på mens du skifter belter eller tømmer støvposen, kan det føre til alvorlige personskader.
 • Bruk et anslag for å holde slipemaskinen på plass – Mens klemmer kan være i veien for arbeidet, vil et anslag bidra til å holde slipemaskinen på plass og hindre at den glir over arbeidsområdet når du bruker den.
 • Arbeid langsomt – Når du bruker en båndsliper, er det bedre å være på den sikre siden.Ta et langt sveip, og flytt deretter sliperen til siden med halvparten av denne avstanden for å sikre full dekning av overflaten. Ved å gå sakte frem unngår du å endre hastighet eller retning, noe som kan ødelegge materialet.

Sikkerhetstips for slipemaskiner

Slipemaskiner må til enhver tid håndteres med forsiktighet. Vær oppmerksom på følgende sikkerhetstips når du bruker en slipemaskin hjemme eller på arbeidsplassen:

 • Verneklær og verneutstyr: Det anbefales alltid å bruke vernebriller og ansiktsmaske. Hørselsvern og hansker kan også være en god idé hvis slipemaskinen skal brukes over lengre tid.
 • Bruk riktig slipeark: Ikke alle slipeark er beregnet for bruk på alle typer materialer. Det skal tydelig fremgå av emballasjen hvilken type underlag det kan brukes på, så sjekk dette før du kjøper det.
 • Les bruksanvisningen til slipemaskinen: Ved å lese bruksanvisningen er du ikke bare trygg, men du får også mest mulig ut av verktøyet.
 • Vær oppmerksom under bruk: Ikke la deg distrahere når du bruker slipemaskinen. Hvis du trenger hjelp et annet sted, må du alltid stoppe verktøyet og slå det av eller ta ut batteriet før du forlater stedet. Hvis du bruker slipemaskinen over lengre tid, anbefaler vi at du tar regelmessige pauser der det er mulig på grunn av vibrasjonene.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme