Skisko test-oversikt – De beste skiko til langrenn til dine behov

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Er du veldig glad i å gå på ski så har du helt sikkert erfart at du får den aller beste opplevelsen av å gå på ski i skog og mark – eller i bratte løyper – når du har skisko som passer perfekt til føttene dine. 

Hvis du føler deg fri mens du raser bortover snøen og kjenner vinden i håret og gjerne vil oppleve dette så ofte som mulig, så kan du med fordel lese videre i denne artikkelen. Vi har nemlig funnet en rekke skisko som kan gi deg en inspirerende skiopplevelse, og som kan hjelpe deg med å nå de målene du setter deg for skituren. 

Skisko kommer i alle mulige design, farger, størrelser og til ulike formål som både langrenn og slalåm, derfor er det viktig at du tenker godt over akkurat hva du har tenkt å bruke de nye skiskoene dine til. 

Skisko er designet til å overføre bevegelsene dine fra bena til skiene, samtidig som de beskytter føttene og anklene dine. Faktisk kan vi gå så langt som å si at gode skisko er enda viktigere enn gode ski – for har du gode ski, men dårlige eller for små skisko så kan du bare glemme å nyte skiopplevelsen din. 

Dette bør du tenke på før du kjøper deg skisko:

green-elmStørrelse: Det er viktig at skoen sitter godt og behagelig, men det lønner seg å velge sko som er en størrelse større en joggeskoene dine slik at du får plass til ullsokker inni skiskoen – uten at de blir for stramme og ingen luft kommer til. Da unngår du at du blir iskald. 
green-elmLengde: Velg en størrelse der tærne dine ikke butter imot tuppen på skiskoene dine. Dersom skoene er for korte i størrelsen så vil du bli iskald på tærne og få en ubehagelig skiopplevelse. 
green-elmBindinger: Sjekk at skoene du har tenkt å velge er kompatible med de bindingene du har på skoene dine. Enkelte modeller er kompatible med alle slags bindinger, mens andre skisko kun passer til et lite utvalg av bindinger.
green-elmStil: Tenk over hva slags stil du bruker – skal du for eksempel gå i skøytestil eller klassisk langrenn? Enkelte sko passer best til det ene, mens andre modeller passer best til det andre.
green-elmStøtte: Finn ut hvor god støtte du vil ha. Enkelte skisko kommer med ekstra støtte oppover anklene, mens andre sko er litt kortere i skaftet. Her må du tenke over egne behov og preferanser. 
green-elmRulleski: Dersom du står på rulleski utenfor skisesongen så kan du bruke skisko til rulleskiene dine også. Hvis dette er aktuelt så kan du sjekke om skiskoene du vurderer er kompatible med NNN Bindinger (NIS), for disse vil gjerne passe til rulleski i tillegg til langrennski. 

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler inn resultater fra upartiske tester. På den måten kan du enklere skaffe deg en oversikt over de beste produktene som markedet har å by på. 


Alpina Pro Classic S Skisko – skisko til herre med et skarpt design i rødt

Vår anbefaling

Alpina Pro Classic S Skisko
.
Alpina Pro Classic S Skisko er et ypperlig valg for deg som gjerne vil ha et par skisko til herre som er veldig komfortable samtidig som de puster.

Fresht design
Disse skiskoene fra Alpina er produsert i et design som leder tankene mot lynrask skigåing og toppidrett da de nærmest minner om brytesko. De er designet i en hovedsakelig rød farge med sort blandet inn i designet på siden av skoen. 

Når det gjelder Alpina Pro Classic S Skisko så er det ikke gått på kompromiss på hverken stil eller funksjonalitet, derfor har vi kåret modellen til «vår anbefaling» av alle de gode modellene i denne artikkelen. 

Velg riktig størrelse
Det er viktig at du velger riktig størrelse når du skal velge riktig skisko, ellers vil skituren bli en ubehagelig – og kanskje til og med en smertefull – opplevelse. 

Alpina Pro Classic S Skisko kan fås i alle mulige størrelser – helt ifra 37 til 47. Det kan hende at du vil gå opp en størrelse i forhold til hva du pleier å bruke dersom du for eksempel skal få plass til tykke ullsokker inni skoen, slik at du ikke blir iskald på tærne når du beveger deg bortover snølandskapet. 

Alpina Pro Classic S Skisko har mange gode fordeler – og en av de beste er den gode stabiliteten. Modellen har ikke mange ulemper, men det skal nevnes at skiskoene ligger i den litt dyrere enden av prisskalaen. 

Fordeler:

 • Flott passform
 • God stabilitet
 • Komfortabel skisko som puster
Ulemper:

 • Ligger i den dyrere enden av prisskalaen

Fischer Carbonlite Classic Skisko – lette langrennsko av ypperste kvalitet

Beste premium skisko

Fischer Carbonlite Classic Skisko
.
Fischer Carbonlite Classic Skisko er et ypperlig valg for deg som kun vil ha det beste av det beste når det gjelder treningsutstyr og utstyr til skigåing generelt. 

Veldig lette sko
Disse skiskoene er utrolig lette – noe som egner seg veldig godt til både trening og til konkurranser. Den ligner litt på forgjengeren Speedmax, men her tilbys det en enda bedre komfort og en bredere lest. 

En lett sko er utrolig viktig dersom du skal stå lenge på ski eller vil komme deg bortover skisporet så raskt som overhodet mulig. Tenk å måtte kave deg igjennom snøen med tunge sko – da kommer du nok ikke langt før du er helt utslitt. Dette slipper imidlertid du å måtte bekymre deg for med disse skoene fra Fischer.

Optimalisert kraftoverføring
Med Fischer Carbonlite Classic Skisko vil du kunne glede deg over en enda bedre kraftoverføring enn det tidligere modeller har kunnet tilby, og da vil du få en optimal skifølelse og en ekte skiglede. Ikke bare er skiskoen forbedret, men det er virkelig en premium modell som ligger i toppsjiktet blant alle skiskoene som markedet har å by på. 

En annen stor fordel ved Fischer Carbonlite Classic Skisko er at de passer til alle dagens bindingssystemer – derfor spiller det ingen rolle hva slags langrennski du har. Disse skoene vil passe enhver type binding. 

Fordeler:

 • Utrolig lette skisko
 • Passer til konkurranse og trening
 • Optimalisert kraftoverføring
 • Passer til alle dagens bindingssystemer
Ulemper:

 • Dyr modell

Salomon Men’s RC8 Nocturne Prolink Skisko – klassiske skisko til en rimelig pris

Beste skisko til prisen

Salomon Men's RC8 Nocturne Prolink Skisko

.
Salomon Men’s RC8 Nocturne Prolink
Skisko er skiskoen for deg som vil ha en skisko med et klassisk utseende, men som ikke har lyst til at det skal koste skjorta. 

Veldig god passform
Disse skiskoene fra Salomon har en ypperlig passform som gjør skoene veldig komfortable å gå med – til og med når du skal ut på lange skiturer. 

Modellen er designet i fargene sort og blå, og ser moderne ut på enhver fot uansett hva slags ski du har. Dersom du legger stor vekt på stabilitet og passform så er dette skiskoen for deg. 

Fransk design og kvalitet
Salomon er et fransk merke som forbindes med alt som har med ski å gjøre – og i og med at franskmennene er erfarne skiløpere i de franske alpene så kan du regne med at du her får gode skisko av beste kvalitet. Disse skiskoene er designet til herrer, og hver skisko veier i seg selv 840 gram. 

Salomon Men’s RC8 Nocturne Prolink Skisko har mange gode fordeler som sitt flotte og moderne design, uovertrufne stabilitet og komfort – samt den gode passformen. Det skal imidlertid også nevnes at glidelåsen på siden av skoen kan være litt utfordrende å nå da det ikke er så enkelt å komme til – samt at det kan være litt vanskelig å lukke glidelåsen helt. 

Fordeler:

 • Komfortabel skisko
 • Fantastisk stabilitet
 • Veldig god passform
 • Moderne look på designet
Ulemper:

 • Glidelåsen på siden er litt vanskelig å nå
 • Kan være vanskelig å lukke glidelåsen helt

Atomic Redster C9 Classic Unisex Skisko – optimal kraftoverføring til langløp

Best til deg som elsker klassisk trening

Atomic Redster C9 Classic Unisex Skisko

.
Atomic Redster C9 Classic Unisex Skisko er et perfekt valg til deg som ønsker deg unisex skisko til konkurranser eller til trening – og som elsker å trene klassisk. 

Passer godt til både trening og konkurranser
Atomic Redster C9 Classic Unisex Skisko passer bra om du trener langt og mye – for dette er en helt nyutviklet modell til langløp. Grunnen til at skiskoene passer perfekt til disse formålene er at skoene gir en optimal komfort, en ekte følelse av hvordan skiene beveger seg samt en veldig god kraftoverføring.

Dersom du skal begi deg ut på lange treningsturer i klassisk stil så vil Atomic Redster C9 Classic Unisex Skisko hjelpe deg med å nå nye høyder når det gjelder målene du setter for treningen din. I tillegg så er skoene designet med et utstrakt bruk av karbon rundt hælen som gir en ekstra god vridningsstivhet og stabilitet.

Passer til mange ulike bindinger
Atomic Redster C9 Classic Unisex Skisko er utstyrt med en Prolink såle slik at skoene passer til alle NNN, Turnamic, Atomic og Salomon Prolink bindinger. Det er en stor fordel som gjør at skoene passer til utrolig mange brukere. 

I tillegg kan du være sikker på at disse skoene holder deg tørr på bena da de er utstyrt med AAC (Atomic Air Control), som er en sømløs softshell-konstruksjon.

Fordeler:

 • Kult design i friske farger
 • Unisex til alle kjønn
 • Optimal komfort
 • God kraftoverføring
 • Til konkurranser og trening
 • Kompatibel med mange bindinger
Ulemper:

 • Litt dyr modell


Salomon Men’s RS8 Prolink Kombi Skisko – fantastisk ankelstøtte og ny teknologi

Mest komfortabel skisko

 • 4,3 av 5 mulige stjerner av brukerne hos Google Shopping

Salomon Men's RS8 Prolink Skisko

.
Salomon Men’s RS8 Prolink
Skisko er skiskoen for deg som legger aller mest vekt på en god passform og optimal støtte til foten. Skiskoene passer også til rulleski dersom du er glad i det.

Reduserer muskeltretthet med god støtte til anklene
Salomon Men’s RS8 Prolink Skisko er overlegne på markedet av skisko når det kommer til passform. Disse rulleski-skoene er designet på en måte som kombinerer skoene til både langrenn og slalåm med tanke på støtten du får til ankelen. 

Skoene kommer med justerbare stropper og et langt skaft som strekker seg litt oppover leggen, og det er på denne måten skoen kan gi deg eksepsjonell støtte. Den strekker seg nemlig mye lenger oppover leggen enn det tradisjonelle skisko til langrenn gjør. Dette vil hjelpe til med å redusere muskeltretthet og gi en helt unik støtte.

Utstyrt med SensiFit og Quicklace teknologi
Salomon Men’s RS8 Prolink Skisko er utstyrt med moderne teknologi slik at du kan få en optimal skiopplevelse. SensiFit er ansvarlig for den gode passformen som gir en perfekt kontroll på underlaget.  Teknologien Quicklace kan takkes for at du får en rask og effektiv påkledning – samt en glidelåslukking som dekker åpningen slik at ingen snø slipper inn i skoen.

Fornøyde brukere
Brukerne hos Google Shopping har gitt Salomon Men’s RS8 Prolink Skisko 4,3 av 5 mulige stjerner etter å ha testet skoene i praksis. En av brukerne har følgende å si om modellen:

«Jeg kjøpte disse skoene fordi jeg trengte en enkel, men effektiv modell. Jeg syntes umiddelbart at skoene var behagelige og varme. Under treningen fant jeg ingen feil. Anklene mine holdes godt fast, så vel som hælene mine. Jeg tok dem på for økter fra 1 til 3 timer og har alltid vært helt fornøyd» (oversatt fra fransk).

Fordeler:

 • Utstyrt med SensiFit og Quicklace teknologi
 • Glimrende passform
 • Reduserer muskeltretthet med god støtte til anklene
 • God balanse
 • Passer til rulleski
 • Justerbar ankelstropp for ekstra god stabilitet
Ulemper:

 • Tung skisko sammenlignet med andre modeller

Fischer Sprint Junior Classic Skisko – overtrekk i neopren for tørre føtter

Best til barn

Fischer Sprint Junior Classic Skisko

.
Fischer Sprint Junior Classic Skisko perfekt dersom du ser etter skisko til barn. Dette er en av de beste skiskoene du kan finne til de yngste skiløperne, både når det kommer til komfort, passform og design.

Holder barnet varmt og tørt
Med Fischer Sprint Junior Classic Skisko så har produsenten hatt et stort fokus på å holde barnet tørt og varmt. Det er nemlig fordi skoene er utstyrt med et overtrekk i neopren, og det er dette trekket som er ansvarlig for den gode isolasjonen. 

I tillegg til det praktiske designet i overtrekket så har produsenten også tenkt på utseendet når de har designet disse skiskoene. Skoene er nemlig designet i racer-stil, noe de fleste barn vil føle seg kule i og sette stor pris på når de skal rase bortover skiløypene i full fart. 

Ekstra myk såle og kompatibel med mange bindinger
Fischer Sprint Junior Classic Skisko har en ekstra myk såle som gir en veldig naturlig fleksibilitet for barnet. Dette er viktig da barnet må føle at det kan bevege seg på en fri og uhemmet måte for å få en god opplevelse av å gå på ski.

Med disse skiskoene kan du velge mellom et stort utvalg av størrelser – i tillegg til at modellen er kompatibel med mange bindinger. Disse skoene passer nemlig til NNN Rottefella, Turnamic og Salomon Prolink bindinger.

Fordeler:

 • God passform
 • Overtrekk i neopren
 • Myk såle for fleksibilitet
 • Kult racer-design
 • Kompatibel med mange bindinger
Ulemper:

 • Ingen utpregede ulemper

Alpina Outlander Eve Skisko – svært komfortable med maksimal isolasjon

Mest komfortabel og funksjonell til kvinner

 • 4,4 av 5 mulige stjerner fra brukerne hos Google Shopping

Alpina Outlander Eve Skisko

.
Alpina Outlander Eve
Skisko er et ypperlig valg for deg som vil ha en skisko til kvinner, som er utrolig komfortable og som er utstyrt med en maksimal isolasjon som holder deg tørr og varm gjennom hele skituren. 

Både tekstilstropper og snøring
Disse skiskoene er utstyrt med både tekstilstropper og snøring, noe som hjelper til med å holde deg ekstra varm og tørr på bena – uansett hvor mye våt snø du blir utsatt for. Her er det nemlig ingen snø som slipper inn, for disse skoene er isolert til det maksimale. 

God stabilitet
Alpina Outlander Eve Skisko er utstyrt med et ekstra høyt skaft slik at anklene dine vil få ekstra god støtte. Dette designet lånes på en måte fra slalåmverdenen da skiskoene der går langt oppover leggen for å stive av benet. 

På denne modellen vil du imidlertid kunne bevege deg fritt samtidig som skoen hjelper til med å redusere muskeltretthet på grunn av den gode støtten oppover anklene. 

Glade brukere
Brukerne hos Google Shopping har skrevet anmeldelser av Alpina Outlander Eve Skisko etter å ha testet skiskoene i praksis. Brukerne har tildelt modellen 4,4 av 5 mulige stjerner – noe som helt klart vitner om hvor fornøyde brukerne er med skoene samt hvor god kvaliteten er når skoene brukes over tid. 

Fordeler:

 • Svært komfortable skisko
 • God stabilitet
 • Maksimal isolasjon
 • Både tekstilstropper og snøring 
 • Komfortabelt grep
Ulemper:

 • Kan være litt kronglete å få av seg hvis skoene er våte

 


Slik tar du godt vare på skiskoene dine

Dersom du skal ha gode skisko så er det også veldig viktig at du vet hvordan du best kan ta godt vare på dem – for da vil skiskoene kunne vare i utrolig mange år, og se helt nye ut lenge etter at du har kjøpt de. 

Sålen er viktig 

Noe av det viktigste når det kommer til skisko er å sørge for at sålen er i tatt godt vare på da det er her skien festes til skiene dine. Enkelte skisko er utstyrt med en «gåmodus» slik at du kan ta av deg skiene og gå i løypene, noe som er veldig deilig dersom du må gå et stykke i snøen. 

Ikke gå på asfalt eller grus

Det er imidlertid utrolig viktig at du ikke gjør dette på asfalt eller på grus på parkeringsplassen, for skisko skal nemlig ikke brukes som vanlige sko da dette sliter veldig på sålen. Du kan imidlertid kjøpe en avtakbar ekstrasåle med pigger som du kan bruke til å gå på asfalt med – en god investering dersom du vil at skiskoene dine skal vare så lenge som mulig.

Hold skoene rene og tørre

Det er utrolig viktig at du rengjør og tørker skiskoene dine etter hver gang du har brukt de. Når du går på ski så blir det fort klamt inne i skoene, uansett om det er fra snø, regn eller svette. Dersom du ikke tørker skoene dine hver gang du har brukt de så kan fuktigheten fra skoene produsere mye bakterier i skoene, som igjen kan føre til mugg og ekkel lukt.  

I tillegg til disse aspektene så er det nok veldig få som har lyst til å stå opp fra en varm seng om morgenen, for deretter å sette bena rett i kalde og våte skisko før man skal ut på tur. 

Dersom du er glad i sport både om sommeren og vinteren så har vi i tillegg flere artikler som kanskje vil være interessante for deg å lese. Du kan for eksempel kaste deg over vår artikkel om SUP-brett dersom du er glad i vannsport, eller du kan ta en titt på vår artikkel om padelracketer dersom padel er av interesse for deg.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Madshus Hyper Classic Skisko

Madshus Hyper Classic Skisko

Madshus Hyper Classic Skisko er det beste valget for deg som vil ha tørre og varme skisko til herrer fra en produsent som har vist seg verdig til OL-medaljer.

Minimalistisk design
Disse skiskoene fra Madshus er designet i et mer minimalistisk utseende sammenlignet med mange andre skisko. Her får du et flott samspill mellom fargene sort, hvit og rødt – der selve skiskoen er sort, logoen er hvit og selve sålen er rød. 

Skoene gjør ikke mye ut av seg designmessig da de er klassiske og minimalistiske – men de vil se helt fantastiske ut dersom du for eksempel har fargerike ski som tar mye oppmerksomhet i løypa. De minner til og med litt om brytersko med den nette glidelåsen som gir en helt lukket åpning slik at ingen snø sniker seg inn til sokkene dine. 

Produsent med OL-medalje
Hyper Classic Skisko er designet av Madshus, som er et etablert merke innen skiverdenen, og som har produsert ski og skiutstyr i over 100 år. Skiproduksjonen startet allerede i 1906 d Madshus begynte å lage ski hjemme på gården, og 20 år senere vant en skiløper en OL-medalje med ski fra Madshus.

Du kan derfor være helt trygg på at du med Madshus Hyper Classic Skisko får skisko av ypperste kvalitet fra et tradisjonsrikt merke som har mange års erfaring med skiutstyr.

Fordeler:

 • Veldig god kvalitet
 • Holder føttene varme og tørre
 • Maksimal vanntetthet
 • Skisko som puster
 • Super passform
Ulemper:

 • Begrensede størrelser tilgjengelig

FAQ

Hvilke skisko er best?
Alpina Pro Classic S Skisko, Salomon Men’s RC8 Nocturne Prolink Skisko, Fischer Carbonlite Classic Skisko, Salomon Men’s RS8 Prolink Skisko, Fischer Sprint Junior Classic Skisko, Atomic Redster C9 Classic Unisex Skisko, Alpina Outlander Eve Skisko og Madshus Hyper Classic Skisko.
Skal tærne treffe tuppen av skiskoene?
Skisko til langrenn skal ikke treffe tuppen av skiskoene. Det lønner seg at du har litt ekstra plass til for eksempel ullsokker. Da vil du ha riktig materiale og litt luft i skoen slik at du holder på varmen og ikke blir iskald på tærne.
Hvor stramme skal skisko være?
Skiskoene skal være stramme nok til at de sitter godt fast og gir deg god fremgang på skiene – men det er imidlertid viktig at de ikke er så stramme at du mister følelsen i føttene eller synes det er ubehagelig og stivt å gå på ski. Mange liker å ha ullsokker i skiskoene, derfor lønner det seg å velge en størrelse større enn for eksempel joggeskoene dine.

 

 

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere