Guide: De beste våtdraktene til barn, dame, herre

Sist oppdatert Artikkelen er en annonse 0

Elsker du å være i vannet og drive med vannsport som trening eller annen aktivitet? Da er det viktig at du skaffer deg en våtdrakt. 

Våtdrakter brukes av mange som er glad i å drive med aktiviteter i vann. Kanskje liker du å svømme, snorkle, seile, dykkere og surfere som svømmer i kaldt vann. En våtdrakt hjelper til med å isolere svømmeren for å hjelpe de med å opprettholde kroppsvarmen. 

Det er veldig viktig da du bør unngå å oppholde deg i kaldt vann for lenge, for det kan føre til at du kan få hypotermi – som er når du får en farlig lav kroppstemperatur. I motsetning til en tørrdrakt så vil en våtdrakt slippe inn en del vann, men ikke mer enn at vannet kan varmes opp av kroppsvarmen raskt. 

En våtdrakt fungerer nemlig ved at kroppen varmer opp et tynt lag med vann som samler seg inni drakten, og dette laget med kroppstemperert vann hjelper til med å opprettholde kroppstemperaturen din.

Dette bør du tenke på før du kjøper en våtdrakt:

 • Type våtdrakt: Det finnes mange ulike typer våtdrakter. Du kan velge mellom lange og korte ermer og ben. Velg derfor en modell som passer til aktivitetene du skal foreta deg – og klimaet du befinner deg i.
 • Tykkelse: Tykkelsen du vil trenge kommer an på sesong og klima. Generelt sett så kan du få våtdrakter med tykkelser som rangerer fra 0,5 til 5+ mm.
 • Størrelse: Det er viktig at du velger en våtdrakt som ikke er for liten eller for stor til kroppen din. Det er imidlertid bedre at den føles litt for liten enn at den er litt for stor. Sjekk om du har nok plass til knær, skuldre og overkropp.
 • Design: Det er forskjell på hvordan du kommer deg inn i ulike våtdrakter. Noen har en glidelås på ryggen, andre har en glidelås foran på brystet – og noen kommer helt uten noen glidelås. Finn ut hva du foretrekker til dine aktiviteter. 
 • Tilbehør: Hvis du kjøper en våtdrakt som er 3-4 mm eller tykkere, så vil du nok trenge tilbehør for å klare å holde kroppen varm. Dette kan inkludere sko, hansker og hette.

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler inn resultater fra upartiske tester. På den måten kan du enklere skaffe deg en oversikt over de beste produktene som markedet har å by på.


Hva er forskjellen på en hel og «shorty» våtdrakt?

Det finnes mange ulike typer våtdrakter. Du kan velge mellom lange og korte ermer og ben. Du kan også velge mellom for eksempel en hel våtdrakt med lange ermer og ben, en Long John/Jane våtdrakt som har lange ben og stropper i stedet for lange ermer, en våtdrakt med separat over- og underdel eller en såkalt «shorty» våtdrakt.

En «shorty» våtdrakt er en kort modell uten ermer og ben (ser ut som en body). Velg derfor en modell som passer til aktivitetene du skal foreta deg – og klimaet du befinner deg i.

Velg en tykkelse som passer til akkurat deg

Tykkelsen du vil trenge kommer helt an på sesong og klima. Generelt sett så kan du få våtdrakter med tykkelser som rangerer fra 0,5 til 5+ mm. 

Alt over 5 mm anses som spesialdrakter. Husk også at vanntemperaturen ikke er den eneste temperaturen som gjelder. Aktivitetsnivå, kald vind og temperaturen i luften vil også ha en innvirkning på hvor tykk du trenger at våtdrakten din skal være. 

Det går også an å bruke ullundertøy under våtdrakten dersom du vil ha litt ekstra isolasjon og varme. 

Størrelsen er viktig å få riktig

Det er veldig viktig at du velger en våtdrakt som ikke er for liten eller for stor til kroppen din. Det er imidlertid bedre at den føles litt for liten enn at den er litt for stor. 

Sjekk derfor om du har nok plass til knær, skuldre og overkropp. Er det vanskelig å løfte hodet ordentlig over armene, er det tungt å røre på skuldrene – eller er det vanskelig å sette seg på huk? 

Dersom du svarer «ja» på noen av disse spørsmålene så er nok modellen for liten til deg. Velg da en størrelse som er litt større.

Ekstra tilbehør til våtdrakten din

Det kan også hende at du vil trenge noe ekstra tilbehør til våtdrakten din. Dersom du går til innkjøp av en modell som er 3 til 4 mm eller tykkere, så er sjansen stor for at du også vil trenge noe tilbehør for å kunne holde kroppen varm.

Da kan du ta en titt på andre typer tilbehør som for eksempel hansker for å ikke bli iskald på hendene, sko for å beskytte tærne eller for eksempel en hette for at hodet ditt skal opprettholde riktig temperatur.

Kanskje du ser etter en våtdrakt fordi du er glad i vannsport? Da vil vi også fremheve vår artikkel om SUP brett. Dersom du elsker vannsport så kan dette være en fantastisk aktivitet for deg. Ta en titt på ekspertenes favoritter og finn ut hvilken modell som vil være best for deg. 

Dersom du trener mye – enten det er i vann eller på land – så kan det hende at du blir støl i musklene. Dette kan vi også være behjelpelige med da vi i tillegg har skrevet en artikkel om massasjepistoler. Her kan du lese mer om de beste massasjepistolene som markedet har å by på.

FAQ

Hvordan velge våtdrakt?
Velg en våtdrakt som passer til klimaet du er i og aktivitetsnivået ditt. Du kan velge mellom lange og korte modeller både med og uten ben. 
Hvilken våtdrakt bør jeg velge?
Velg en våtdrakt med en tykkelse som passer til sesongen og temperaturen på været og i vannet. Du kan få våtdrakter med tykkelser som rangerer fra 0,5 til 5+ mm. Alt over 5 mm anses som spesialdrakter.
Hvordan få på våtdrakt?
Det er forskjell på hvordan du kommer deg inn i ulike våtdrakter. Noen har en glidelås på ryggen, andre har en glidelås foran på brystet – og noen kommer helt uten noen glidelås. Finn ut hva du foretrekker til dine aktiviteter, og hvilken du synes er enklest å få på. Det skal ta ca. 15 sekunder å komme seg inn/ut av våtdrakten.

Tidligere anmeldte produkter – nå utgått 

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.

Ocean Blue Lang Våtdrakt 3 mm til dame 

Best til prisen

Ocean Blue Lang Våtdrakt 3 mm til dame

Ocean Blue Lang Våtdrakt 3 mm til dame er perfekt til deg som gjerne vil ha en hel våtdrakt av god kvalitet – men som ikke har lyst til å bruke så veldig mye penger på den. 

Flotte farger

Ocean Blue Lang Våtdrakt 3 mm til dame har et sporty og stilig design i lilla og sort. Her er glidelåsen plassert bak på drakten, som er en av de enkleste måtene du kan komme deg inn ut og av våtdrakten på.

Bra, men enkelt design

Ocean Blue Lang Våtdrakt 3 mm til dame har et veldig enkelt design – til tross for de flotte fargene – som gjør at erfarne brukere kanskje helst ville hatt litt tilleggsfunksjoner ved drakten sin. 

Du vil imidlertid få alt det grunnleggende du kan komme til å trenge med denne våtdrakten. Med Ocean Blue Lang Våtdrakt 3 mm til dame kan du finne en størrelse som passer til akkurat din kropp, for her rangerer størrelsene fra XS til XXL. 

 

 Fordeler ved Ocean Blue Lang Våtdrakt 3 mm til dame:

 • Miljøvennlige materialer
 • Budsjettvennlig modell
 • Forsterket på knærne
 Ulemper ved Ocean Blue Lang Våtdrakt 3 mm til dame:

 • Ganske enkelt design
 • Ingen tilleggsfunksjoner

Ocean Blue Lang Våtdrakt 3 mm til herre – populær modell til menn

Ocean Blue Lang Våtdrakt 3 mm til herre

Ocean Blue Lang Våtdrakt 3 mm til herre er et glimrende valg til mannen som vil ha en våtdrakt av god kvalitet, men som ikke vil bruke masse penger på den. 

Sporty design

Ocean Blue Lang Våtdrakt 3 mm til herre kommer i et sporty design i sort og blått. Den er i tillegg forsterket på knærne da det som regel er der våtdrakten blir raskest slitt.

Du kan velge mellom mange ulike størrelser, og modellen vil se bra ut på alle slags kroppstyper. Størrelsene rangerer fra XS til XXL. 

Miljøvennlig modell

Dersom bærekraft er viktig for deg, så kan du slappe helt av med denne modellen da den er laget av miljøvennlige materialer. 

Dette er en våtdrakt som er svært enkel i designet – derfor har den heller ikke så mange ekstra funksjoner annet enn at den kan opprettholde kroppstemperaturen din i kaldt vann. 

Fordeler ved Ocean Blue Lang Våtdrakt 3 mm til herre:

 • Miljøvennlige materialer
 • Forsterket på knærne
 • Rimelig modell
Ulemper ved Ocean Blue Lang Våtdrakt 3 mm til herre:

 • Enkelt design uten ekstrafunksjoner

JOBE Boston Våtdrakt Blå 3/2 mm til barn 

3,7 av 5 mulige stjerner av brukerne hos Google Shopping 

JOBE Boston Våtdrakt Blå 3/2 mm til barn
JOBE Boston Våtdrakt Blå 3/2 mm til barn er en premium våtdrakt til barn – til deg som kun vil ha det beste av det beste til barnet ditt. 

Varmeforbedrende teknologi

JOBE Boston Våtdrakt Blå 3/2 mm til barn er en helkroppsvåtdrakt som er utstyrt med en varmeforbedrende teknologi. Dette forlenger sommeren og er et must dersom barnet liker å leke i vann!

Sporty design

Dette er en sporty våtdrakt i blå og sort med et fresht design som gjør at barnet vil synes godt i vannet. Glidelåsen sitter bak på ryggen og gjør den enkel å ta av og på.

JOBE Boston Våtdrakt Blå 3/2 mm til barn er i tillegg utstyrt med flatlock-sømmer som er myke og fleksible for en optimal komfort. I tillegg er våtdrakten ekstra slitesterk da den har en forsterkningsteip på innsiden av glidelåsen for ekstra slitestyrke. 

JOBE Boston Våtdrakt Blå 3/2 mm til barn er laget av 83 % nylon og 17 % spandex for en perfekt isolering av barnet ditt. 

Gode brukeranmeldelser

Brukerne på Google Shopping er også fornøyde med JOBE Boston Våtdrakt Blå 3/2 mm til barn. Her har de tildelt modellen hele 3,7 av 5 mulige stjerner. Dette vitner om at kvaliteten på modellen også holder i praksis.

Fordeler ved JOBE Boston Våtdrakt Blå 3/2 mm til barn:

 • Fleksibel og tøyelig modell
 • Slitesterk modell 
 • Varmeforbedrende teknologi
 • Enkel å ta av og på
Ulemper ved JOBE Boston Våtdrakt Blå 3/2 mm til barn:

 • Dyr modell til barn

Head Våtdrakt Light Shorty Junior XXL Svart/Lyseblå – beste våtdrakt til barn

4,5 av 5 mulige stjerner av brukerne hos Google Shopping

Head Våtdrakt Light Shorty Junior XXL Svart/Lyseblå

Head Våtdrakt Light Shorty Junior XXL Svart/Lyseblå er en nydelig modell til barn som helst leker i varmere klima. 

Shorty våtdrakt

Head Våtdrakt Light Shorty Junior XXL Svart/Lyseblå er en såkalt «shorty» våtdrakt. Det vil si at den er mindre enn en hel våtdrakt – for den har korte ben og armer. Det vil si at den er våtdraktens svar på «shorts og t-skjorte». 

Behagelig våtdrakt 

Light Shorty er en veldig behagelig modell å ha på seg. Her er glidelåsen plassert foran på modellen, som gjør den ekstra enkel for barnet å ta av og på seg. 

Den er også utstyrt med varmende egenskaper for å kunne være ekstra behagelig å ha på seg dersom vannet skulle bli litt kjølig. Den er laget av neopren og lycra, og er dobbeltsidig laminert. 

UVA og UBA beskyttelse

I tillegg er denne modellen unik da våtdrakten er utstyrt med beskyttelse mot både UVA og UVB stråler. Dette er en allsidig våtdrakt som passer perfekt til en dag på stranden og til leking i vannet. 

Ifølge Google Shopping er også brukerne som har testet modellen i praksis svært fornøyde med modellen. Her får den 4,5 av 5 mulige stjerner, og én av brukerne har følgende å si om modellen:

«Myk og deilig til barnebarnet. Bra passform og størrelsen var i overenstemmelse med angitt alder. Varmende når vannet har vært kaldt» (oversatt fra svensk).

Fordeler ved Head Våtdrakt Light Shorty Junior XXL Svart/Lyseblå:

 • Enkel for barn å ta av og på
 • UV beskyttelse
 • Bra pris
 • Myk og fleksibel modell
Ulemper ved Head Våtdrakt Light Shorty Junior XXL Svart/Lyseblå:

 • Er ikke en hel våtdrakt
 • Ikke den beste beskyttelsen mot kulde som finnes

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere