Våtdrakt test-guide: De beste våtdraktene til barn, dame, og herre

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Elsker du å være i vannet og drive med vannsport som trening eller annen aktivitet? Da er det viktig at du skaffer deg en våtdrakt. 

Våtdrakter brukes av mange som er glad i å drive med aktiviteter i vann. Kanskje liker du å svømme, snorkle, seile, dykkere og surfere som svømmer i kaldt vann. En våtdrakt hjelper til med å isolere svømmeren for å hjelpe de med å opprettholde kroppsvarmen. 

En våtdrakt fungerer nemlig ved at kroppen varmer opp et tynt lag med vann som samler seg inni drakten, og dette laget med kroppstemperert vann hjelper til med å opprettholde kroppstemperaturen din.

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler inn resultater fra upartiske tester. På den måten kan du enklere skaffe deg en oversikt over de beste produktene som markedet har å by på.

Hva bør du vurdere når du skal kjøpe en våtdrakt?

Størrelse
Ved kjøp av våtdrakt er størrelsen viktig for både komfort og funksjon. En våtdrakt som er for stor vil være vanskelig å svømme i, og vil kanskje ikke gi tilstrekkelig beskyttelse. På den annen side vil en våtdrakt som er for liten være ubehagelig og begrense bevegelse.

Som en tommelfingerregel er det bedre å velge en våtdrakt som er litt for stor, heller enn en som er litt for liten. I tillegg er det viktig å huske på at en våtdrakt typisk er formsittende og derfor kan føles strammere enn forventet. Våtdrakten skal sitte tett inntil huden og ikke slippe vann inn gjennom arm-, ben- og nakkeåpningene.

Dette sørger for at du holder deg varm og komfortabel. For å finne riktig størrelse på våtdrakten kan du se på høyden og bryststørrelsen din. Kvinner kan også bruke kjolestørrelse som veiledning. Det viktigste er at våtdrakten sitter tett slik at dens isolerende egenskaper fungerer.

Tykkelse
Jo tykkere våtdrakten er, jo varmere blir den, men den blir også mindre fleksibel. Våtdrakter kommer i forskjellige tykkelser avhengig av bruksområde. Våtdrakter har to tykkelser: 3/2 mm eller 4/3 mm). Det første tallet refererer til neoprentykkelsen rundt overkroppen, som sørger for at kjernen din holdes varm.

Det andre, lavere tallet, refererer til tykkelsen rundt områder som armer og ben, som krever større bevegelsesfrihet. Hvilke tykkelsen du trenger på våtdrakten avhenger også av sesong. For eksempel er en sommer-våtdrakt vanligvis 2 mm, mens en vinter-våtdrakt vanligvis er 6 mm tykk.

Funksjoner
Det finnes tre forskjellige typer glidelåser: glidelås foran, glidelås bak og glidelås på brystet. Glidelås foran er enklest å bruke, men den er mindre fleksibel enn de to andre typene. Glidelås bak er mer fleksibelt enn glidelås foran, men den kan være ubehagelig over lengre tid.

Brystglidelås er den mest fleksible og komfortable typen, men våtdrakter med denne typen glidelås kan være vanskelig å ta på. Det er også en type våtdrakt som ikke har glidelås i det hele tatt – det kalles en “glidelåsfri” våtdrakt.

Denne våtdrakten er den mest komfortable og varmeste, men den kan være vanskelig å ta på seg. Hvis du er nybegynner, bør du sannsynligvis starte med en heldrakt – denne vil dekke hele kroppen og holde deg varm selv i kjøligere vann. Hvis du er mer erfaren, kan det være lurt å vurdere en 3/4 eller 1/2 våtdrakt, som vil gi deg mer bevegelighet.

Pris
De dyrere våtdraktene koster mellom 2.500 og 3.000 NOK, og er heldrakt, som betyr at drakten dekker hele kroppen. Det billigere alternativet koster rundt 800 NOK og inkluderer neopren, som er en type motstandsdyktig gummi med god isolasjon.

Tykkelsen på våtdrakten er også avgjørende for prisen. Våtdrakter som er 3 mm tykke er vanligvis de billigste, mens de som er 5 mm eller 7 mm tykke er dyrere. Du kan også få delvis – våtdrakter for bare overkroppen eller underkroppen. Springdrakter er det billigste alternativet, mens heldress og tørrdrakter kan koste betydelig mer.

Forbruker- og ekspertanmeldelser
Forbrukeranmeldelser kan gi en pekepinn på hvorvidt våtdrakten er stilig og om den er av god kvalitet. De kan også si noe om funksjoner som er godt likt og mindre likt ved våtdrakten. Ekspertanmeldelser fokuserer vanligvis på hvor fleksibel og godt laget våtdrakten er, samt hvordan den fungerer sammenlignet med andre våtdrakter på markedet.

arrow-more


Orca Openwater Core TRN – svært fleksibel og flytende våtdrakt for menn

God våtdrakt for kaldere forhold

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
Orca Openwater Core-våtdrakten har stor fleksibilitet, spesielt i skulderområdet, noe som gjør aktivitet i åpent vann svært behagelig. Hvis du nybegynner eller trenger en drakt til daglig triatlon-orientert trening, mener vi derfor at denne våtdrakten er et godt valg.
 • Høy fleksibilitet
 • 3 mm tykk neopren
 • Nøytral oppdrift

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Orca Openwater TRN

Når det gjelder termisk komfort, har våtdrakten 3 mm tykk neopren som gir et lag med isolasjon mot kaldere vanntemperaturer. Denne tykkelsen er en balanse mellom varme og bevegelighet, noe som muliggjør lengre svømmeøkter under kjøligere forhold uten å begrense bevegelsesfriheten nevneverdig. I tillegg er drakten designet for å gi nøytral oppdrift takket være 3 mm tykke paneler som er strategisk plassert for å forbedre svømmeposisjonen og redusere luftmotstanden i vannet.

Vær imidlertid oppmerksom på at neopren kan ta skade av for mye salt eller kjemikalier som klor i svømmebassenger. For å vedlikeholde våtdrakten anbefaler vi at du skyller den grundig med vann etter bruk. Du kan bruke en mild såpe med nøytral pH-verdi og skylle den helt av etterpå. For å sikre at våtdrakten ikke holder på for mye fuktighet, bør den lufttørkes på et godt ventilert sted, enten utendørs eller innendørs, men ikke i direkte sollys, da dette kan skade materialet.

MERK: For å oppbevare våtdrakten på riktig måte anbefaler vi å brette den sammen i midjen og henge den på en kleshenger. Denne metoden sikrer at følsomme områder som skuldre og armer ikke utsettes for spenning. Vær også forsiktig så du ikke skader neoprenmaterialet med neglene når du tar på eller av drakten.

Fordele

 • Elastisk
 • Termisk beskyttelse
 • 3 mm paneler for oppdrift
Ulemper

 • Begrenset pusteevne

Forbrukerlivs vurdering 

Alt i alt mener vi at Orca Openwater Core-våtdrakten er et godt alternativ for deg som skal ut i åpent vann eller drive med daglig triatlonfokusert trening. Høy fleksibilitet, spesielt i skulderområdet, sikrer en behagelig opplevelse under treningsøkter i åpent vann, mens 3 mm tykk neopren gir en harmonisk balanse mellom varme og bevegelighet, noe som gjør det mulig å gjennomføre lengre svømmeøkter i kjøligere vann uten problemer. Dessuten bidrar draktens design til å oppnå nøytral oppdrift, noe som forbedrer svømmestillingen og reduserer motstanden i vannet. Neopren, som er et tett materiale, tillater imidlertid ikke mye luftsirkulasjon, så etter vår mening er den ikke så godt egnet hvis du har planer om å trene under varme forhold.

Spesifikasjoner
Materiale: 95 % neopren, 5 % nylon
Tykkelse: 3 mm
Kjønn: Mann
Størrelse: XS, M, L, XL, XXL


Head Sea Ranger Jr 1,5 mm Shorty – våtdrakt for junior og barn

Godt chpice for barn

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
Den største fordelen med Head Sea Ranger Jr 1,5 mm Shorty våtdrakt er at den beskytter mot UVA – UVB-stråling, noe som gjør den ideell for barn som tilbringer tid i og rundt vann.
 • Designet for komfort
 • Beskytter mot UVA – UVB stråling
 • Neoprenbelagt nylon

Hva bør du vurdere når du kjøper en Head Sea Ranger Jr 1,5 mm Shorty?

Denne våtdrakten er designet for å gi deg full komfort med god fleksibilitet. Dette er viktig når du svømmer eller dykker, slik at du lett kan bevege deg. Head Sea Ranger er laget av neoprenbelagt nylon som beskytter mot sol og kulde, samtidig som den gir god fleksibilitet. Den veier også lite, slik at du ikke føler deg tynget ned når du er i vannet. Head Sea Ranger Jr 1,5mm Shorty har også en god tykkelse for de fleste -den gir god varme uten å oppleves som tung. 

Fordele

 • Komfortabel og funksjonell
 • God fleksibilitet
 • Beskytter mot sol og kulde
 • Veier lite
Ulemper

 • Størrelsene er noe mindre enn annonsert

Forbrukerlivs vurdering 

Dette er en flott våtdrakt for barn og juniorer fordi den har god fleksibilitet. Størrelsene er litt mindre enn annonsert, men totalt sett er denne våtdrakten svært allsidig og ideell for enhver aktivitet i vannen. 

Spesifikasjoner
Materiale: Neopren
Maks. tykkelse: 1,5 mm


Colting Open Sea – Våtdrakt for kvinner med forbedret synlighet

God våtdrakt for svømming og triatlon

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
Colting Open Sea våtdrakt har fargerike skuldre og ben, noe som er en god fordel hvis du har behov for økt synlighet. Så uansett om du er fritidssvømmer, surfer eller vannsportentusiast, er våtdraktens design utformet for å fremme synlighet og samtidig sette et stilig preg på vannaktivitetene dine.
 • Yamamoto neopren
 • Fargerike skuldre og ben for økt synlighet
 • Tettsittende passform

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Colting Open Sea WetSuit

Colting Open SeaWetSuit er laget av høykvalitets Neopren og har utmerkede isolasjonsegenskaper, med slitesterk tekstilstruktur på viktige områder som skuldre, skritt og baksiden av beina. Denne strategiske kombinasjonen sikrer god holdbarhet og beskyttelse der det trengs mest. Den glatte overflaten på resten av våtdrakten reduserer motstand og gir deg et konkurransefortrinn. Spesielt skuldrene er utelukkende laget av 100 % Yamamoto-neopren, noe som garanterer optimal fleksibilitet. Den smarte kombinasjonen av 1,5 mm og 2,0 mm neoprenpaneler gir dessuten allsidighet, noe som gjør den egnet til både svømming i åpent vann og triatlonaktiviteter. I tillegg har drakten “all seal”-passform for å gi optimal passform rundt armene og effektivt holder vannet ute.

Fordele

 • Høy fleksibilitet, spesielt i skulderområdet
 • 100 % neopren
 • Kombinerende tykkelse – 1,5 mm med 2 mm
Ulemper

 • Våtdrakten har glidelås på baksiden, noe som gjør at den kanskje ikke er like enkel å få den på seg.

Forbrukerlivs vurdering 

Etter vår mening er Colting Open Sea våtdrakt et godt valg for vannsportentusiaster som ønsker bedre synlighet og ytelse. Det livlige og fargerike designet på skuldre og ben sørger for at du skiller deg ut og blir lett synlig. Våtdrakten er laget av høykvalitets neopren og gir god isolasjon, med slitesterk tekstilstruktur på viktige områder for god holdbarhet og beskyttelse. En potensiell ulempe er glidelåsen på baksiden, som kan gjøre det litt vanskeligere å komme inn i våtdrakten sammenlignet med andre glidelåsplaceringer, men vi synes det bidrar til draktens strømlinjeformede utseende og følelse.

Spesifikasjoner
Materiale: Neopren
Tykkelse: 2 mm
Kjønn: Kvinne
Størrelse: XS, S, M, L, XL


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått 

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Head Explorer BZ 3.2 / 2 (Herre) – 2 mm våtdrakt for svømming

Head Explorer BZ 3.2 / 2 (Herre) våtdrakt er ideell for deg som skal svømme bryst eller bytte mellom flere svømmestiler. Nylontrekket, både på utsiden og innsiden av drakten, gir svært god isolasjon.
 • Laget av fleksibelt neopren
 • Tilgjengelig i forskjellige størrelser
 • Nylon-trekk

Hva bør du vurdere når du kjøper en Head Explorer BZ 3.2 / 2 (Herre)?

En våtdrakt som er 2 mm tykk er ideell for deg som er ute etter en mer komfortabel og fleksibel våtdrakt. Den er laget av neopren, som gjør den vanntett og elastisk. Dette gir deg stor bevegelsesfrihet, samtidig som du holder deg varm i vannet.
Størrelser for Head Explorer BZ 3.2 / 2 våtdrakt varierer fra S til 3XL, slik at du kan finne den riktige passformen for deg. Armene og armhulene på våtdrakten er så elastiske som mulig, som gir god passform og komfort. Dette gjør den også lettere å bevege seg i -noe som er viktig når du skal utføre aktiviteter under vann.

Fordeler

 • Fleksibel
 • Moderne design
 • Enkel å ta på
 • Lav hals for komfort
Ulemper

 • Drakten føles litt stram på tørt underlag

Forbrukerlivs vurdering 

Denne våtdrakten er fleksibel og komfortabel, noe som gjør den til et godt valg for sommersvømming. Drakten kan likevel føles litt stram når kroppen er tørr, men den sitter godt når man først kommer ut i vannet. Totalt sett anbefaler vi denne våtdrakten for alle som leter etter en god våtdrakt for sommeren. 

Spesifikasjoner
Materiale: Neopren
Maks. tykkelse: 2,5 mm


Ocean Blue Lang Våtdrakt 3 mm til dame 

Ocean Blue Lang Våtdrakt 3 mm til dame

Ocean Blue Lang Våtdrakt 3 mm til dame er perfekt til deg som gjerne vil ha en hel våtdrakt av god kvalitet – men som ikke har lyst til å bruke så veldig mye penger på den. 

Flotte farger

Ocean Blue Lang Våtdrakt 3 mm til dame har et sporty og stilig design i lilla og sort. Her er glidelåsen plassert bak på drakten, som er en av de enkleste måtene du kan komme deg inn ut og av våtdrakten på.

Bra, men enkelt design

Ocean Blue Lang Våtdrakt 3 mm til dame har et veldig enkelt design – til tross for de flotte fargene – som gjør at erfarne brukere kanskje helst ville hatt litt tilleggsfunksjoner ved drakten sin. 

Du vil imidlertid få alt det grunnleggende du kan komme til å trenge med denne våtdrakten. Med Ocean Blue Lang Våtdrakt 3 mm til dame kan du finne en størrelse som passer til akkurat din kropp, for her rangerer størrelsene fra XS til XXL. 

 Fordeler ved Ocean Blue Lang Våtdrakt 3 mm til dame:

 • Miljøvennlige materialer
 • Budsjettvennlig modell
 • Forsterket på knærne
 Ulemper ved Ocean Blue Lang Våtdrakt 3 mm til dame:

 • Ganske enkelt design
 • Ingen tilleggsfunksjoner

Ocean Blue Lang Våtdrakt 3 mm til herre – populær modell til menn

Ocean Blue Lang Våtdrakt 3 mm til herre

Ocean Blue Lang Våtdrakt 3 mm til herre er et glimrende valg til mannen som vil ha en våtdrakt av god kvalitet, men som ikke vil bruke masse penger på den. 

Sporty design

Ocean Blue Lang Våtdrakt 3 mm til herre kommer i et sporty design i sort og blått. Den er i tillegg forsterket på knærne da det som regel er der våtdrakten blir raskest slitt.

Du kan velge mellom mange ulike størrelser, og modellen vil se bra ut på alle slags kroppstyper. Størrelsene rangerer fra XS til XXL. 

Miljøvennlig modell

Dersom bærekraft er viktig for deg, så kan du slappe helt av med denne modellen da den er laget av miljøvennlige materialer. 

Dette er en våtdrakt som er svært enkel i designet – derfor har den heller ikke så mange ekstra funksjoner annet enn at den kan opprettholde kroppstemperaturen din i kaldt vann. 

Fordeler ved Ocean Blue Lang Våtdrakt 3 mm til herre:

 • Miljøvennlige materialer
 • Forsterket på knærne
 • Rimelig modell
Ulemper ved Ocean Blue Lang Våtdrakt 3 mm til herre:

 • Enkelt design uten ekstrafunksjoner

JOBE Boston Våtdrakt Blå 3/2 mm til barn 

3,7 av 5 mulige stjerner av brukerne hos Google Shopping 

JOBE Boston Våtdrakt Blå 3/2 mm til barn
JOBE Boston Våtdrakt Blå 3/2 mm til barn er en premium våtdrakt til barn – til deg som kun vil ha det beste av det beste til barnet ditt. 

Varmeforbedrende teknologi

JOBE Boston Våtdrakt Blå 3/2 mm til barn er en helkroppsvåtdrakt som er utstyrt med en varmeforbedrende teknologi. Dette forlenger sommeren og er et must dersom barnet liker å leke i vann!

Sporty design

Dette er en sporty våtdrakt i blå og sort med et fresht design som gjør at barnet vil synes godt i vannet. Glidelåsen sitter bak på ryggen og gjør den enkel å ta av og på.

JOBE Boston Våtdrakt Blå 3/2 mm til barn er i tillegg utstyrt med flatlock-sømmer som er myke og fleksible for en optimal komfort. I tillegg er våtdrakten ekstra slitesterk da den har en forsterkningsteip på innsiden av glidelåsen for ekstra slitestyrke. 

JOBE Boston Våtdrakt Blå 3/2 mm til barn er laget av 83 % nylon og 17 % spandex for en perfekt isolering av barnet ditt. 

Gode brukeranmeldelser

Brukerne på Google Shopping er også fornøyde med JOBE Boston Våtdrakt Blå 3/2 mm til barn. Her har de tildelt modellen hele 3,7 av 5 mulige stjerner. Dette vitner om at kvaliteten på modellen også holder i praksis.

Fordeler ved JOBE Boston Våtdrakt Blå 3/2 mm til barn:

 • Fleksibel og tøyelig modell
 • Slitesterk modell 
 • Varmeforbedrende teknologi
 • Enkel å ta av og på
Ulemper ved JOBE Boston Våtdrakt Blå 3/2 mm til barn:

 • Dyr modell til barn

Head Våtdrakt Light Shorty Junior XXL Svart/Lyseblå – beste våtdrakt til barn

4,5 av 5 mulige stjerner av brukerne hos Google Shopping

Head Våtdrakt Light Shorty Junior XXL Svart/Lyseblå

Head Våtdrakt Light Shorty Junior XXL Svart/Lyseblå er en nydelig modell til barn som helst leker i varmere klima. 

Shorty våtdrakt

Head Våtdrakt Light Shorty Junior XXL Svart/Lyseblå er en såkalt «shorty» våtdrakt. Det vil si at den er mindre enn en hel våtdrakt – for den har korte ben og armer. Det vil si at den er våtdraktens svar på «shorts og t-skjorte». 

Behagelig våtdrakt 

Light Shorty er en veldig behagelig modell å ha på seg. Her er glidelåsen plassert foran på modellen, som gjør den ekstra enkel for barnet å ta av og på seg. 

Den er også utstyrt med varmende egenskaper for å kunne være ekstra behagelig å ha på seg dersom vannet skulle bli litt kjølig. Den er laget av neopren og lycra, og er dobbeltsidig laminert. 

UVA og UBA beskyttelse

I tillegg er denne modellen unik da våtdrakten er utstyrt med beskyttelse mot både UVA og UVB stråler. Dette er en allsidig våtdrakt som passer perfekt til en dag på stranden og til leking i vannet. 

Ifølge Google Shopping er også brukerne som har testet modellen i praksis svært fornøyde med modellen. Her får den 4,5 av 5 mulige stjerner, og én av brukerne har følgende å si om modellen:

«Myk og deilig til barnebarnet. Bra passform og størrelsen var i overenstemmelse med angitt alder. Varmende når vannet har vært kaldt» (oversatt fra svensk).

Fordeler ved Head Våtdrakt Light Shorty Junior XXL Svart/Lyseblå:

 • Enkel for barn å ta av og på
 • UV beskyttelse
 • Bra pris
 • Myk og fleksibel modell
Ulemper ved Head Våtdrakt Light Shorty Junior XXL Svart/Lyseblå:

 • Er ikke en hel våtdrakt
 • Ikke den beste beskyttelsen mot kulde som finnes

O’Neill Epic Z.E.N Zip 5/4 (Herre) – super stretchy våtdrakt for menn

O’Neill Epic Z.E.N Zip 5/4 (Herre) er en våtdrakt som er laget av 100 % super stretchy materiale og 100 % UltraFlex Neopren. Denne våtdrakten egner seg godt til bølge- og vindsurfing da den gir stor bevegelsesfrihet og komfort.

 • 100 % UltraFlex Neopren
 • Godt egnet til nordiske forhold
 • Tapede sømmer for ekstra varme

Hva bør du vurdere når du kjøper O’Neill Epic Z.E.N Zip 5/4?

O’Neill Epic Z.E.N våtdrakt er designet for kaldt vann, og derfor egner den seg godt for nordiske miljøer. Våtdrakten er lett, slik at du ikke føler deg tynget ned av materialet. I tillegg er våtdrakten varm og myk mot huden, slik at du har det komfortabelt selv når temperaturen synker.

De tapede sømmene på O’Neill Epic Z.E.N våtdrakt skaper en vanntett barriere slik at du kan holde deg varm og tørr selv under mer ekstreme værforhold. I tillegg forhindrer den innlimte, skjulte glidelåskonstruksjonen vann i å trenge inn, samtidig som glidelåsen bakpå er lett tilgjengelig. Kevlar-forsterkninger på knærne gir et ekstra lag med beskyttelse slik at du unnngår skrubbsår. 

Hva sier forbrukere og eksperter om O’Neill Epic Z.E.N Zip 5/4?

O’Neill Epic Z.E.N Zip 5/4 våtdrakt har en vurdering på 4,7 på Googles samling av forbrukeranmeldelser på tvers av butikker, og en vurdering på 4,3 på Amazon. Våtdrakten er generelt godt likt av forbrukerne. Mange påpeker at den er rimelig samtidig som den fungerer godt.

Eksperter og forbrukere sier at O’Neill Epic Z.E.N Zip 5/4 våtdrakt er et godt valg for surfere i nybegynnerklassen eller for deg med et litt strammere budsjett.

Fordeler

 • Behagelig å ha på
 • Varm og myk
 • Veier lite
 • Lett å komme inn i
Ulemper

 • Halskanten kan være stram for noen brukere

Forbrukerlivs vurdering

Vi anbefaler O’Neill Epic Z.E.N Zip 5/4 våtdrakt til alle som leter etter en våtdrakt som er lett å komme i, og som gir god beskyttelse mot kulde. Den eneste ulempen er at halsen kan være litt stram for noen brukere, men totalt sett er denne våtdrakten en god investering.

Spesifikasjoner
Materiale: Neopren
Maks. tykkelse: 5 mm


Trespass Aquaria BZ 5mm (Dame) – våtdrakt med lang glidelås på ryggen

Trespass Aquaria BZ 5mm (Dame) våtdrakt er perfekt for damer som elsker svømming og dykking. Den har en lang glidelås bak som er lett tilgjengelig, slik at du raskt kan komme deg inn og ut av våtdrakten.
 • Ergonomisk passform
 • Neopren laminert med dobbel nylon
 • Lang glidelås bak for enkel tilgang

Hva bør du vurdere når du kjøper en Trespass Aquaria BZ 5mm for damer?

Trespass Aquaria BZ våtdrakt er 5 mm neopren laminert med dobbel nylon. Dette sørger for at du holder deg varm og komfortabel. Det gode designet og den ideelle passformen gjør den til et godt valg for alle som leter etter en komfortabel våtdrakt.

I tillegg har våtdrakten kontrastfarger som gjør at den ser stilig ut. Det er det ergonomiske designet til Trespass Aquaria BZ våtdrakt som gjør at den sitter så behagelig og har riktig passform. Neopren er elastisk, slik at drakten lett beveger seg med deg mens du svømmer, surfer eller dykker.

Hva sier forbrukere og eksperter om Trespass Aquaria BZ 5mm (Dame)?

Trespass Aquaria BZ 5mm våtdrakt er et godt produkt som har fått høye scorer og positive tilbakemeldinger fra forbrukere. Våtdrakten har en score på 4,2, som tyder på at dette er et kvalitetsprodukt som er verdt pengene. Kunder roser våtdrakten for dens komfort, passform og holdbarhet, og de anbefaler den til alle som leter etter en god våtdrakt.

Fordeler

 • Svært god passform
 • Fleksibel -god bevegelsesfrihet
 • Varm og komfortabel
 • Godt design
Ulemper

 • Stroppen bak kunne vært litt lengre

Forbrukerlivs vurdering

Denne våtdrakten er fleksibel og lett å bevege seg i -altså er den godt egnet for svømming. Den eneste ulempen er at stroppen bak kunne vært litt lengre – men bortsett fra dette er våtdrakten ideell for alle som vil beskytte seg mot kaldt vann.

Spesifikasjoner
Materiale: Neopren
Maks. tykkelse: 5 mm


Hva er en våtdrakt?

En våtdrakt er en spesialisert drakt som brukes hovedsakelig i vannsportaktiviteter som surfing, dykking og paddleboarding. Denne drakten er designet for å holde brukeren varm i kaldt vann ved å isolere kroppen og begrense varmetapet.

En av de unike funksjonene til en våtdrakt er det tykke neoprenmaterialet den er laget av. Neopren er et fleksibelt og isolerende materiale som har evnen til å holde på varmen og beskytte kroppen mot den kalde vanntemperaturen. Våtdrakten har en tettsittende passform som begrenser vannstrømmen og tillater bare en tynn vannfilm å komme mellom drakten og huden. Denne vannfilmen varmes opp av kroppen, og dermed skapes en varmeisolasjon som forhindrer kroppen i å miste varme raskt.


Hva er forskjellen på en hel og «shorty» våtdrakt?

Det finnes mange ulike typer våtdrakter. Du kan velge mellom lange og korte ermer og ben. Du kan også velge mellom for eksempel en hel våtdrakt med lange ermer og ben, en Long John/Jane våtdrakt som har lange ben og stropper i stedet for lange ermer, en våtdrakt med separat over- og underdel eller en såkalt «shorty» våtdrakt.
En «shorty» våtdrakt er en kort modell uten ermer og ben (ser ut som en body). Velg derfor en modell som passer til aktivitetene du skal foreta deg – og klimaet du befinner deg i.

Velg en tykkelse som passer til akkurat deg

Tykkelsen du vil trenge kommer helt an på sesong og klima. Generelt sett så kan du få våtdrakter med tykkelser som rangerer fra 0,5 til 5+ mm.
Alt over 5 mm anses som spesialdrakter. Husk også at vanntemperaturen ikke er den eneste temperaturen som gjelder. Aktivitetsnivå, kald vind og temperaturen i luften vil også ha en innvirkning på hvor tykk du trenger at våtdrakten din skal være.
Det går også an å bruke ullundertøy under våtdrakten dersom du vil ha litt ekstra isolasjon og varme.

Størrelsen er viktig å få riktig

Det er veldig viktig at du velger en våtdrakt som ikke er for liten eller for stor til kroppen din. Det er imidlertid bedre at den føles litt for liten enn at den er litt for stor.
Sjekk derfor om du har nok plass til knær, skuldre og overkropp. Er det vanskelig å løfte hodet ordentlig over armene, er det tungt å røre på skuldrene – eller er det vanskelig å sette seg på huk?
Dersom du svarer «ja» på noen av disse spørsmålene så er nok modellen for liten til deg. Velg da en størrelse som er litt større.

Ekstra tilbehør til våtdrakten din

Det kan også hende at du vil trenge noe ekstra tilbehør til våtdrakten din. Dersom du går til innkjøp av en modell som er 3 til 4 mm eller tykkere, så er sjansen stor for at du også vil trenge noe tilbehør for å kunne holde kroppen varm.
Da kan du ta en titt på andre typer tilbehør som for eksempel hansker for å ikke bli iskald på hendene, sko for å beskytte tærne eller for eksempel en hette for at hodet ditt skal opprettholde riktig temperatur.
Kanskje du ser etter en våtdrakt fordi du er glad i vannsport? Da vil vi også fremheve vår artikkel om SUP brett. Dersom du elsker vannsport så kan dette være en fantastisk aktivitet for deg. Ta en titt på ekspertenes favoritter og finn ut hvilken modell som vil være best for deg.
Dersom du trener mye – enten det er i vann eller på land – så kan det hende at du blir støl i musklene. Dette kan vi også være behjelpelige med da vi i tillegg har skrevet en artikkel om massasjepistoler. Her kan du lese mer om de beste massasjepistolene som markedet har å by på.


FAQ

Hvordan velge våtdrakt?
Velg en våtdrakt som passer til klimaet du er i og aktivitetsnivået ditt. Du kan velge mellom lange og korte modeller både med og uten ben.
Hvilken våtdrakt bør jeg velge?
Velg en våtdrakt med en tykkelse som passer til sesongen og temperaturen på været og i vannet. Du kan få våtdrakter med tykkelser som rangerer fra 0,5 til 5+ mm. Alt over 5 mm anses som spesialdrakter.
Hvordan få på våtdrakt?
Det er forskjell på hvordan du kommer deg inn i ulike våtdrakter. Noen har en glidelås på ryggen, andre har en glidelås foran på brystet – og noen kommer helt uten noen glidelås. Finn ut hva du foretrekker til dine aktiviteter, og hvilken du synes er enklest å få på. Det skal ta ca. 15 sekunder å komme seg inn/ut av våtdrakten.

 

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere