Guide: Her er de beste blodtrykksmålerne for optimal helse

Sist oppdatert Artikkelen er en annonse 0

Er du interessert i helse, eller har du kanskje noen helseproblemer som du har lyst til å holde et øye med? Da kan en blodtrykksmåler være et godt valg for deg. Mange leger ber nå pasientene sine om å måle blodtrykket hjemme, slik at de får en god oversikt over blodtrykket ditt i hverdagen.

Det er imidlertid utrolig mange modeller å velge mellom – derfor har vi gjort arbeidet med å gå igjennom eksperttester og brukeranmeldelser for å hjelpe til med å redusere listen over potensielle kandidater for deg.

Sørg for at du velger en modell som passer for deg – og ikke nødvendigvis fordi vennen din eller naboen din liker den.

Dette bør du tenke på før du kjøper deg en ny blodtrykksmåler:

green-elmType: Vil du ha en modell som festes rundt overarmen – eller en kompakt modell som kan festes rundt håndleddet og tas med i vesken? Det finnes også automatiske og manuelle modeller å velge mellom.
green-elmPassform: Husk at det er viktig at armmansjetten passer til akkurat din arm. Dersom du velger feil størrelse så kan det påvirke målingene dine. Legen din, en sykepleier eller apoteket kan fortelle deg hvilken størrelse du trenger.
green-elmForsikring: I enkelte tilfeller kan det hende at forsikringsselskapet ditt dekker utgiftene ved å kjøpe en blodtrykksmåler. Du kan spare en del ved å sjekke om dette kan være aktuelt for deg.
green-elmFunksjoner: Finn ut hva slags ekstra funksjoner du vil ha. Vil du for eksempel ha ekstra mansjetter, eller en modell som lagrer informasjon fra mer enn kun én bruker? Skal knappene eller skjermen være stor? Enkelte modeller kommer også med oppbevaringsvesker eller bokser for enkel transport.
green-elmBrukervennlighet: Det lønner seg å teste ut et par modeller før du velger deg ut en. Du kan finne noen modeller som har skjermer som er mye enklere å bruke og lese av enn andre, eller kanskje du vil ha en liten modell som du kan ha med deg på tur. 

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler inn resultater fra upartiske tester. På den måten kan du enkelt skaffe deg en oversikt over de beste produktene som markedet har å by på.


Beurer BM 45 Helautomatisk Blodtrykksmåler – ekstra stor skjerm

Vår anbefaling

 • 4,5 av 5 mulige stjerner av brukerne hos Google Shopping
 • God anbefaling i test hos Pricerunner.se
 • 4 av 5 mulige stjerner av brukerne hos Amazon

Beurer BM 45

Beurer BM 45 Helautomatisk Blodtrykksmåler passer perfekt til deg som vil ha en enkel måte å måle blodtrykket på – og som gjerne vil ha en ekstra stor skjerm som viser tydelige resultater.

Måler også uregelmessig hjerterytme
Denne helautomatiske blodtrykksmåleren fra Beurer er designet til å brukes på overarmen. Den måler både systolisk og diastolisk trykk, og i tillegg vil du se indikasjoner for uregelmessig hjerterytme dersom dette skulle være aktuelt for deg.

Beurer BM 45 Helautomatisk Blodtrykksmåler kommer med et bånd som er regulerbart, og dette båndet kan brukes på alle overarmer som har en omkrets på 22 til 36 centimeter.

Patentert hvilepulsindikator
Beurer BM 45 Helautomatisk Blodtrykksmåler er også utstyrt med en patentert hvilepulsindikator. Dette gir en enda bedre oversikt over hva som foregår inne i kroppen din. Modellen er også helautomatisk, og det vil si at du får en pålitelig måling – samt at blodtrykksmåleren er svært enkel i bruk.

Stor skjerm og store taster
Denne blodtrykksmåleren er utstyrt med et stort og tydelig LCD display, slik at det blir enkelt å lese av resultatene dine – også dersom du ser dårlig. Modellen har også store taster slik at du ikke kommer til å trykke feil.

Modellen lagrer målinger for både morgen og kveld de siste 7 dagene, og etter hver måling så slår den seg av automatisk. Dette er en flott funksjon som sparer på batteriet. Beurer BM 45 Helautomatisk Blodtrykksmåler kommer imidlertid også med en egen indikator som sier ifra når batterinivået er lavt, slik at du får mer enn nok tid til å bytte batteri før det går tomt.

Gode brukeranmeldelser
Brukerne hos Google Shopping har gitt denne blodtrykksmåleren hele 4,5 av 5 mulige stjerner etter å ha testet den i praksis over tid. En av brukerne kommenterer med følgende:

«I bought it to have one around the house, as I sometimes have strange palpitations that are not captured during medical checks. It helped me understand that my blood pressure goes low when I feel strange, and this is helping me have a better discussion with my family doctor.»

Fordeler

 • Ekstra stor skjerm
 • Nøyaktige målinger
 • Enkel i bruk
 • God kvalitet
Ulemper

 • Startknappen er litt for følsom

Spesifikasjoner:

  Stil: Øvre arm
  Mansjettstørrelse: 22- 36 cm
  Funksjoner: WHO-klassifisering, klokkeslett og dato, applikasjonsfeilmelding og automatisk drift
  Indikatorer: Uregelmessig puls
  Minne: Lagrer 120 resultater
  Type: Digital
  Funksjoner: Indikator for lite batteri
  Automatisk utkobling: Ja
  Bredde: 10.7 cm
  Dybde: 16.5 cm
  Høyde: 5 cm


Medisana BU 512 Blodtrykksmåler – med egen arytmiindikator 

Best til prisen

 • 4,6 av 5 mulige stjerner av brukerne hos Google Shopping
 • 4,4 av 5 mulige stjerner av brukerne hos Amazon

Medisana BU 512

Medisana BU 512 Blodtrykksmåler er et glimrende valg for deg som vil ha en blodtrykksmåler som gir deg mye valuta for pengene du investerer – samt som er både enkel og praktisk i bruk.

Stor nøyaktighet
Medisana har et rykte på seg for å gi veldig nøyaktige målinger. Mange kliniske studier er blitt gjort i henhold til strenge internasjonale standarder, og på denne måten kan du være sikker på at du får et bra produkt fra en produsent med mange års erfaring.

For å få et resultat som er så nøyaktig som overhodet mulig, så anbefales det at du måler blodtrykket ditt på samme tid hver dag, slik at du kan sammenligne verdiene dine.

Stor skjerm og store tall
Medisana BU 512 Blodtrykksmåler er utstyrt med store tall og en stor skjerm. Dette gjør det ikke bare enklere og mer oversiktlig for alle slags brukere – men dersom du sliter med synet ditt så trenger du ikke bekymre deg for at skriften skal være for liten til at du ser hva som skjer på skjermen.

Viser mange ulike målinger
Med denne blodtrykksmåleren fra Medisana vil du kunne følge med på mange målinger. Dette inkluderer blant annet systolisk og diastolisk trykk, puls, klokkeslett og dato. Modellen har også en arytmiindikator dersom hjertet ditt skulle slå uregelmessig.

Fornøyde brukere
Brukerne hos Google Shopping har skrevet grundige brukeranmeldelser etter å ha testet Medisana BU 512 Blodtrykksmåler i praksis. Brukerne har tildelt blodtrykksmåleren hele 4,6 av 5 mulige stjerner. En av brukerne har følgende å si om modellen:

«I have had a great experience using this product,  as well as my old parents who love to have a bold and big display. And accurate measurement of Blood pressure and Palpitation.»

Fordeler

 • Enkel og praktisk i bruk
 • Egen indikator for arytmi
 • Store tall og stort display
 • Mye valuta for pengene
Ulemper

 • Bruker litt lang tid på å pumpes opp og måle

Spesifikasjoner:

  Målemetoder: Oscillometrisk teknologi
Måleområde: Trykk 40 – 299 mmHg, puls 40 – 199 slag/min
Stil: Øvre arm
Mansjettstørrelse: 22- 36 cm
Indikatorer: Tid, dato, puls, uregelmessig puls, systolisk og diastolisk trykk
Minne: 2 brukere, 90 resultater
Display: Digitalt
Medisinsk klassifisering: WHO
Inkludert tilbehør: Oppbevaringspose og AA batterier x 4
Strømkilde: AA batterier
Antall nødvendige batterier: 4
Bredde: 13 cm
Dybde: 11 cm
Høyde: 6 cm
Vekt: 0.3 kg
Garanti: 3 år


Withings BPM Core Blodtrykksmåler – kan oppdage sykdommer

Beste premiumvalg

 • 4,4 av 5 mulige stjerner av brukerne hos Google Shopping
 • 4 av 5 mulige stjerner av ekspertene hos Nextpit.com
 • 3 av 5 mulige stjerner i test hos Pricerunner.se

Withings BPM Core

Withings BPM Core Blodtrykksmåler er modellen for deg som kun vil ha det beste av det beste når det kommer til kropp og helse.

Kan oppdage sykdommer i tillegg til blodtrykksmåling
Helsen vår er det viktigste vi har når det kommer til å ha en god livskvalitet. Withings BPM Core Blodtrykksmåler er et redskap som kan hjelpe deg med å følge med på helsen din daglig – noe som kan være betryggende og gi deg mulighet til å ha en grundigere samtale med legen din. Denne modellen har nemlig et slags digitalt stetoskop.

Withings BPM Core Blodtrykksmåler er en premium modell – det vil si at den kan være litt dyr, men den leverer virkelig på alle plan når det kommer til helsemålinger. Ikke bare måler den systolisk trykk og diastolisk trykk, men den kan også oppdage enkelte hjerteklaffsykdommer og AF – for dette er ofte vanlig dersom du har høyt blodtrykk. Alle målinger lagres i appen, slik at du kan dele målingene med legen din.

Behagelig opplevelse, ifølge brukerne
Brukerne er spesielt imponerte over hvor behagelig det er å utføre målingene med denne modellen. En av brukerne hos Google Shopping har følgende å si om Withings BPM Core Blodtrykksmåler:

«The Withings BPM Connect by itself is a fine device. I greatly enjoy the convenience of having the ability to take my blood pressure with a device mounted solely on my upper arm. No dangling tubes or separate cuff and monitor. This unit is small enough to wear to the gym to see if your BP is getting out of bounds while exercising. I am recovering from a heart attack so that information is important to me and my heath providers.»

Fordeler

 • God kvalitet på konstruksjonen
 • Pålitelige målinger
 • Flott design
 • Batteriet er oppladbart
Ulemper

 • Litt vanskelig å plassere måleren på riktig sted

Spesifikasjoner: 

Stil: Øvre arm
Drift: Automatisk
Mansjettstørrelse: 22- 42 cm
Indikatorer: Systolisk trykk, diastolisk trykk
Minne: 8-resultatersminner
Kompatibel med smarttelefon: Ja
Type: LED-display
Kommunikasjonsteknologi: Bluetooth, Wi-Fi
Materiale: Plast, rustfritt stål, silikon og stoff
Inkludert tilbehør: Mikro-USB-kabel
Strømkilde: Batteri
Batteriopplading: Ja
Batterilevetid: Inntil 6 måneder
Bredde: 56 cm
Dybde: 16.5 cm
Høyde: 45 cm
Vekt: 430 g
Garanti: 2 år


Medisana BU 510 Blodtrykksmåler – kompakt og trådløs modell

Best til deg som er på farten

 • 8,9 av 10 mulige poeng hos nettsiden Coolblue.nl
 • 3,5 av 5 mulige stjerner av ekspertene hos nettsiden Pricerunner.se

 

Medisana BU 510

Medisana BU 510 Blodtrykksmåler er det perfekte valget for deg som vil ha en eksperttestet blodtrykksmåler som både er kompakt og trådløs.

Mange gode målinger
Denne blodtrykksmåleren fra Medisana er laget til å kunne gi deg mange gode målinger – også når du er på farten. Modellen er liten og kompakt, slik at den enkelt får plass i en veske dersom du ønsker å ha den med deg.

Medisana BU 510 Blodtrykksmåler måler både puls, uregelmessig puls, systolisk trykk og diastolisk trykk. Dette er gode målinger å ha for hånden dersom du ønsker å følge med på hvordan det står til med kroppen din.

2 brukere
Denne blodtrykksmåleren har et minne som inkluderer 2 brukere samt at den lagrer 90 resultater. Da kan du og din bedre halvdel for eksempel dele på blodtrykksmåleren, og være sikre på at de siste målingene deres lagres, slik at legen også kan få en bedre oversikt over helsen deres.

Testet av eksperter
Medisana BU 510 Blodtrykksmåler er blitt testet av de svenske ekspertene hos nettsiden Pricerunner.se. Ekspertene har gitt modellen hele 3,5 av 5 mulige poeng – som er en god poengsum å få. Ekspertene synes modellen er svært anvendelig og lettlest, samt at de liker det faktum at den lagrer resultatene fra to ulike brukere. Det eneste negative ekspertene har å komme med er at trykket under målingen føles hardt, samt at det tar litt lang tid å slippe ut luften igjen.

Fordeler

 • Enkel å lese av målinger på skjermen
 • Fantastisk kvalitet
 • Kompakt og liten i størrelsen
 • Komfortabel i bruk
Ulemper

 • Trykket føles hardt
 • Bruker litt lang tid på å slippe ut luften

Spesifikasjoner:

Stil: Øvre arm
Mansjettstørrelse: 22- 36 cm
Funksjoner: WHO-klassifisering, gjennomsnittsfunksjon, oscillometrisk måleteknologi, klokkeslett og dato, automatisk forvalg av trykk og luftutslipp
Indikatorer: Puls, uregelmessig puls, systolisk trykk, diastolisk trykk
Minne: 2 brukere og 90 resultater
Display: LCD
Funksjoner: Indikator for lite batteri
Inkludert tilbehør: Oppbevaringspung
Spenning: 6 V
Batteritype: AA
Product specification Antall nødvendige batterier: 4
Bredde: 10.9 cm
Dybde: 13 cm
Høyde: 6 cm
Vekt: 254 g


Withings BPM Connect Blodtrykksmåler – rask modell med autosync

Best til minimalisten

 • 4,4 av 5 mulige stjerner av brukerne hos Google Shopping
 • 4,4 av 5 mulige stjerner av brukerne hos Amazon
 • 4,4 av 5 mulige stjerner av brukerne hos Bestbuy.com

Withings BPM Connect

Withings BPM Connect Blodtrykksmåler er perfekt til deg som vil ha en enkel blodtrykksmåler med et minimalt design, for denne modellen har nemlig kun én knapp du kan trykke på for å få den informasjonen du trenger om helsen din.

Utviklet av kardiologer
Denne blodtrykksmåleren er blitt utviklet i samarbeid med kardiologer, slik at du kan være sikker på å få målinger med svært stor nøyaktighet. Modellen er utstyrt med en fleksibel mansjett som kan brukes på overarmer med en omkrets på 22 til 42 cm, så denne modellen vil passe til de fleste. Den fleksible mansjetten gjør det også enkelt å ta med seg modellen dersom du vil ha den med på tur.

Automatisk synkronisering
Withings BPM Connect Blodtrykksmåler synkroniserer automatisk målingene dine ved hjelp av Wifi. Dette gjør det enkelt for deg å få målingene digitalt på telefonen, for denne modellen kan nemlig synkroniseres med Apple Health appen, slik at du har all helseinformasjonen din på ett og samme sted.

Gode målinger på kort tid
Brukerne hos Google Shopping er spesielt imponerte over hvor raskt modellen klarer å måle blodtrykket. En av brukerne har følgende å si om Withings BPM Connect Blodtrykksmåler:

«In my last doctors visit my blood pressure measured high and my doctor asked me to keep records for two weeks. I bought this for that task. It works great. It only takes a couple of minutes to take a reading and it even has an option to do three at a time. Put on the cuff, press the button to turn on, press the button again to take a measurement. Measurements upload automatically and show up in the app immediately afterwards. So far I haven’t had to charge the battery once since I started using it.»

Fordeler

 • Innbygd oppladbart batteri
 • Viser puls, systolisk trykk og diastolisk trykk
 • Veldig enkelt og raskt oppsett
 • Kompatibel med Bluetooth og Wifi
Ulemper

 • Målingene er ikke alltid 100 % korrekte

Spesifikasjoner:

Stil: Øvre arm
Drift: Automatisk
Mansjettstørrelse: 22- 42 cm
Indikatorer: Puls, systolisk trykk, diastolisk trykk
Kompatibel med smarttelefon: Ja
Display: LED
Kommunikasjonsteknologi: Bluetooth, Wi-Fi
Tilpassede standarder: FDA
Materiale: Plast, metall
Inkludert tilbehør: Mikro-USB-kabel
Strømkilde: Batteri
Batteriopplading: Ja
Batterilevetid: Inntil 6 måneder
Bredde: 6.5 cm
Dybde: 15.5 cm
Høyde: 5 cm
Vekt: 250 g
Garanti: 1 år


Beurer BC 28 Blodtrykksmåler – til bruk på håndleddet

Til den budsjettbevisste

 • 4,3 av 5 mulige stjerner av brukerne hos Google Shopping
 • 3,8 av 5 mulige stjerner av brukerne hos Amazon

 

Beurer BC 28

Beurer BC 28 Blodtrykksmåler er et briljant valg for deg som vil ha en god blodtrykksmåler av eksepsjonell kvalitet – men som ikke vil blakke deg helt på kjøpet.

Brukes på håndleddet
Dette er en svært praktisk og kompakt blodtrykksmåler. Modellen er designet til å festes rundt håndleddet og ta alle målinger på den måten. Her får du målt både systolisk trykk og diastolisk trykk samt pulsen din. Modellen viser gjennomsnittsmålingene for blodtrykket ditt ut ifra alle de lagrede verdiene dine.

Kommer med risikoindikator
Beurer BC 28 Blodtrykksmåler kommer med en egen risikoindikator som kan oppdage potensielle arytmier, i tillegg til at modellen slår seg av automatisk, sier ifra når batteriet begynner å gå tomt – samt at du får feilmeldinger dersom det skulle oppstå noen problemer. Modellen kommer også med en egen oppbevaringsboks slik at du enkelt kan ta den med deg i vesken.

Tar nøyaktige målinger
Brukerne hos Google Shopping har skrevet ærlige anmeldelser av Beurer BC 28 Blodtrykksmåler etter å ha testet modellen i praksis over tid. En av brukerne har følgende å si om modellen:

«Bought it for my wife due to her high blood pressure at the age of 20. Whenever she’s having a headache she checks her blood pressure and sometimes twice a day. The accuracy is \- 5 but very accurate. I matched it with the hospitals when I had an appointment with the doctor.»

Fordeler

 • Lagrer målinger fra både morgen og kveld de siste 7 dagene
 • Arytmiindikator
 • LCD displayet er enkelt å lese
 • Komfortabel i bruk
Ulemper

 • Litt vanskelig å få en relevant verdi

Spesifikasjoner:

Målemetoder: Oscillometrisk teknologi
Måleområde: Systolisk 60-260 mmHg, diastolisk 40-199 mmHg, puls 40-180 slag/min
Stil: Håndledd
Drift: Automatisk
Mansjettstørrelse: 14- 19.5cm
Automatisk tids/dato-stempel: Ja
Indikatorer: Arytmi, puls, systolisk trykk, diastolisk trykk, lavt batterinivå og risikoindikator
Minne: 120 resultater
Display: LCD
Tilpassede standarder: IPX0, Directive 93/42/EEC
Inkludert tilbehør: Oppbevaringsboks
Spenning: 1.5 V
Batteriformfaktor: AAA
Antall nødvendige batterier: 2
Automatisk utkopling: Ja
Bredde: 8.4 cm
Dybde: 6 cm
Høyde: 2.9 cm
Vekt: 92 g
Garanti: 3 år


Slik velger du riktig blodtrykksmåler til dine behov

Det kan fort bli forvirrende å skulle navigere igjennom jungelen av ulike blodtrykksmålere dersom du aldri har gjort det før. Det er imidlertid et par ting du kan lese deg opp på før du begynner jakten, og dette vil gjøre valget ditt mye enklere.

Leger ber stadig flere mennesker med høyt blodtrykk om å sjekke målingene på egenhånd hjemme. Grunnen til dette er at legen vil ha et reelt inntrykk av blodtrykket ditt over tid – og ikke bare akkurat i det øyeblikket du besøker legekontoret. Den aller beste måten å måle blodtrykket på er å måle det flere ganger om dagen i et par måneder.

Dobbeltsjekk målingene dine

Husk imidlertid at ikke alle blodtrykksmålere er helt nøyaktige, derfor kan det være lurt å ta den med til legen før du begynner å bruke den slik at du kan dobbeltsjekke målingene mot målingene som tas på legekontoret.

Blodtrykksmålere til overarmen

Du kan som regel velge mellom en blodtrykksmåler som festes på overarmen, eller en som festes rundt håndleddet. Dersom du velger en som festes rundt overarmen så fungerer den ved at mansjetten rundt armen blåses opp (enkelte modeller gjør dette for deg, mens du må gjøre det manuelt på andre modeller). Deretter kan du lese av blodtrykket ditt på skjermen. Enkelte modeller tilbyr til og med en papirutskrift som både er enkle å bruke og å lese.

Blodtrykksmålere til håndleddet

En blodtrykksmåler til håndleddet er en enkel, praktisk og kompakt måte å måle blodtrykket på. De kan imidlertid være litt mindre nøyaktige enn de som bruker en mansjett rundt overarmen. Det er fordi du må ta avlesningen med armen i hjertehøyde. Andre posisjoner kan påvirke målingene dine. En håndledds-modell kan uansett være et godt alternativ hvis en mansjett gjør vondt eller hvis overarmen din er for stor for en mansjett.

Apper

Er du interessert i moderne teknologi, så kan du synes det er fint om blodtrykksmåleren kan synkronisere målingene dine med apper – som for eksempel Apple Health. Mange modeller tilbyr nå dette – og enkelte har også egne apper. Om dette er interessant for deg så lønner det seg å finne ut om modellen du vurderer er av den høyteknologiske typen.


Beskrivelse av kilder og tester

Vi håper du forstår at det ligger mye arbeid bak denne artikkelen. Vi ønsker å gi deg en objektiv vurdering av samtlige produkter, og derfor lener vi oss til både offisielle forbrukerråd, eksterne eksperter og forbrukernes egne anmeldelser på tvers av både norske og internasjonale nettbutikker. Vårt research-team har gransket markedet og undersøkt alle relevante kilder. I undersøkelsene våre har vi brukt følgende ekspertkilder og tester:

Google Shopping

Google Shopping lar brukerne søke på produkter slik at de kan finne og sammenligne ulike modeller. Her har brukerne anmeldt modellene Beurer BM 45 Helautomatisk Blodtrykksmåler, Medisana BU 512 Blodtrykksmåler, Withings BPM Core Blodtrykksmåler, Withings BPM Connect Blodtrykksmåler og Beurer BC 28 Blodtrykksmåler.

Du kan lese mer om Beurer BM 45 Helautomatisk Blodtrykksmåler her.
Du kan lese mer om Medisana BU 512 Blodtrykksmåler her.
Du kan lese mer om Withings BPM Core Blodtrykksmåler her.
Du kan lese mer om Withings BPM Connect Blodtrykksmåler her.
Du kan lese mer om Beurer BC 28 Blodtrykksmåler her.

Pricerunner.se

Pricerunner.se er den svenske versjonen av den internasjonale sammenligningssiden Pricerunner der du som forbruker kan finne prisen på en gitt vare hos ulike forhandlere. I denne omgang er det snakk om modellen Medisana BU 510 Blodtrykksmåler.

Testen ble oppdatert: Den 2. juli 2021
Du kan lese mer om Medisana BU 510 Blodtrykksmåler her.

Andre relevante tester og artikler

Her hos Forbrukerliv finner du også en lang rekke andre artikler om andre testvinnende produkter som du kanskje vil synes er interessante. Du kan for eksempel kaste deg over en av våre andre artikler om helse-relaterte produkter.

Vil du ha mer utstyr som kan hjelpe deg med å få verdifull informasjon om kroppen din? Da kan du for eksempel kaste deg over våre andre artikler om termometere og badevekter. Dersom du er interessert i hjelpemidler som kan hjelpe til når musklene er såre og du er sliten så kan du med fordel også ta en titt på vår artikkel om massasjepistoler.

Les også vår ellipsemaskin, SUP brett og tredemølle test guides.


FAQ

Hvilke blodtrykksmålere er best?
Beurer BM 45 Helautomatisk Blodtrykksmåler, Medisana BU 512 Blodtrykksmåler, Withings BPM Core Blodtrykksmåler, Withings BPM Connect Blodtrykksmåler, Beurer BC 28 Blodtrykksmåler og Medisana BU 510 Blodtrykksmåler.
Er blodtrykksmålere til overarmen eller håndleddet best?
Dette kommer veldig an på preferansene dine. En blodtrykksmåler til overarmen vil gi veldig nøyaktige målinger, men være vanskeligere å ta med seg på tur. En blodtrykksmåler til håndleddet er en enkel, praktisk og kompakt måte å måle blodtrykket på. De kan imidlertid være litt mindre nøyaktige enn de som bruker en mansjett rundt overarmen. Det er fordi du må ta avlesningen på armen i hjertehøyde, fordi andre posisjoner kan påvirke målingene dine. En håndledds-modell kan være et godt alternativ hvis en mansjett gjør vondt eller hvis overarmen din er for stor for mansjetten.
Hva er et normalt blodtrykk?
Et blodtrykk på ca. 120/80 regnes som et normalt blodtrykk hos voksne personer. Blodtrykket måles når hjertet trekker seg sammen og når det slapper av igjen.

 

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere