Beste Bæresjal: Vores bud på det beste bæresjalet for din baby

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

I småbarnstiden kan et bæresjal være en praktisk investering for familien. Babyen vil oppleve nærhet, trygghet og varme. Samtidig vil du få friheten til å utføre dine daglige oppgaver og ærend med babyen din.

Det er viktig å velge riktig bæresjal for deg og babyen din for optimal komfort, støtte og brukstid. Vi har laget en testoversikt over 5 bæresjal som er basert på bakgrunn av ekspertenes uttalelse og tester, slik at du enkelt kan finne bæresjalet som passer deg og din baby best.

Hva må du tenke på før du kjøper et bæresjal

 • Alder og vekt: Når du skal kjøpe et bæresjal er det viktig å følge retningslinjene for alder og vekt for å sikre babyen. Det finnes bæresjal som passer babyer som er født prematur og andre som er beregnet frem til barnet er 3-4 år.
 • Støtte og komfort: Det generelle komfortnivået til bæresjalet avhenger av materialet som er brukt, ekstra polstring og hvilke type støtte som tilbys for skuldre og korsrygg. Det skal være behagelig å gå med et bæresjal, det er derfor viktig å finne et som ikke skader kroppen mens du bærer babyen din.
 • Komfort for babyen: Det ideelle bæresjalet bør støtte babyens hode og nakke godt. Materialet skal ikke være for grovt og sjalet skal ikke gni mot babyens hud – for eksempel ved lårene. Et bæresjal skal være behagelig for babyen og gi en trygg og god opplevelse.
 • Pris: Før du kjøper et bæresjal må du vurdere hvor mye penger du er villig til å legge inn i handelen. Bæresjal kommer i forskjellige prisklasser, kvaliteten og brukstid følger som regel etter. Vurder behovet ditt og hvor mye penger du er villig til å bruke på et bæresjal.
 • Bruker og ekspertanmeldelser: Når du finner et bæresjal som passer deg og din baby, er det lurt å se på kundeomtalene, både fra leverandøren du vil kjøpe produktet av og ekspertanmeldelser. Ekspertanmeldelser inkluderer ofte tester og bruk av produktet

arrow-more

Slik vurderer og velger vi ut produktene

I denne artikkelen analyserer og sammenligner vi en rekke anerkjente og populære forhandlere på jakt etter de beste produktene på markedet. Vi har partnerskap med en rekke av landets største forhandlere, og selv om dette kan ha en innflytelse på utvalget av produkyrt til artikkelen, så beror anbefalingene våre på redaksjonens faglige og subjektive vurdering.

Hos Forbrukerliv vurderer vi produkterne ut ifra parametere som:

  1
 • Brukeranmeldelser, f.eks. Trustpilot score
 • 2
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • 3
 • Forhandlerens garantier, service og omdømme
 • 4
 • Kunnskap og data om hva leserne våre foretrekker
 • 5
 • Eventuelle offisielle tester

Alt dette måles opp imot pris og kvalitet. Det er viktig å nevne at rekkefølgen i artikkelen ikke representerer en rangering av produktene, men en gjennomgang av noen av markedets beste produkter til ulike behov.

Moonboon bæresjal – for babyer fra 3 til 6 måneder

Bæresjal

.
Det økologiske bæresjalet fra Moonboon er laget i 95% økologisk bomull og har en perfekt balanse mellom stretch og fasthet for maks støtte og komfort. Bæresjalet kommer i 5 nydelige pastellfarger og er GOTS sertifisert. Prisklassen på sjalet passer alle budsjett og har en fastpris uansett størrelse. Sjalet passer fra fødsel til barnet veier 10 kg og gir god komfort til både mor og barn. 

Redaksjonens vurdering

Vi anbefaler dette bæresjalet til alle nybakte mødre som ønsker god kontakt med sitt nyfødte barn. Vi synes sjalet har fullt fokus på komfort for både mor og barn og har god støtte og komfort. Vi synes brukstiden er noe kort, men den allsidige prisen og gode komforten gjør opp for seg.

Fordeler

 • Lett å knyte
 • Komfortabel rundt kroppen
 • Kan vaskes på 40 grader
 • Har en kjekk lomme med glidelås
Ulemper

 • Kort brukstid

Dette må du vite før du kjøper bæresjal

Perfekt komfort for nyfødte babyer opp til 10 kg
Med en perfekt balanse mellom stretch og fasthet, gir dette bæresjalet perfekt komfort for den minste. Sjalet gir god støtte til barnets nakke og hode, i tillegg til at den får god kontakt med mor eller far. Bæresjalet er laget i 95% økologisk bomull. I tillegg til å være GOTS- sertifisert, er dette et mykt og behagelig stoff for bar hud. Bæresjalet kan enkelt vaskes i vaskemaskin for god hygiene. Dette er et bæresjal for nyfødte babyer opptil 6 måneder og kommer i 2 størrelser for perfekt passform. 

Stort fokus på komfort og støtte for bæreren til en god pris
Moonboon har et stort fokus på komfort for den som skal bære barnet. Dette bæresjalet gir deg muligheten til å bære barnet komfortabelt flere ganger, uten å måtte knyte sjalet på nytt. Dette gjør det enkelt å være på farten i en ellers hektisk hverdag. I tillegg har sjalet en lomme med glidelås, slik at du enkelt har et sted å lagre smokk, mobil eller andre småting du vil ha for hånden når du går ut døren. Dette er et sjal som gir deg mye komfort for en god pris. 

Spesifikasjoner
Materiale: 95% økologisk bomull, 5% elastan
Størrelse: XS/S, M/L
Maks belastning: 10 kg
Vask: 40°C


Ergobaby Aura Wrap – babyer og småbarn mellom 3.6 og 13.6 kg

Ergobaby Aura Wrap

Ergobaby Aura Wrap er laget i 100% rayonviskose som er et lett og pustende stoff og er mykt mot babyens hud. Bæresjalet støtter babyer opptil 13.6 kg og er nesten 5 meter langt. Dette gir en størrelse som passer de aller fleste og gir god komfort, både til bæreren og babyen. Bæresjalet har en prisklasse som passer alle budsjett og gir god verdi for pengene.

Redaksjonens vurdering

Vi anbefaler Ergobaby Aura Wrap til deg som ser etter et bæresjal som kan brukes lenge. Vi mener dette sjalet har stort fokus på foreldre med sin enkle knyteteknikk og gode komfort. Vi synes størrelsen på sjalet er fint og liker vektklassen den dekker. I tillegg mener vi at prisklassen passer de aller fleste budsjett.

Fordeler

 • Lett og pustende stoff
 • God og sikker innpakning
 • Enkel å knyte
 • Enkel å justere under bruk
 • Gir enkel og diskre amming
Ulemper

 • Tar litt tid å bli vant til innpakningen
 • Kunne vært bredere

Dette må du vite før du kjøper Ergobaby Aura Wrap

Veiledende føringskant for å sikre støtte og komfort
For å sikre at foreldrene får den beste opplevelsen av bæresjalet har Ergobaby Aura Wrap en veiledende føringskant. Denne gjør det enkelt for selv førstegangsbrukere å ta i bruk sjalet og sikrer god støtte og komfort fra første bruk.

Sikker og komfortabel innpakning for babyer opptil 13.6 kg
Ergobaby Aura Wrap gir sikker og komfortabel støtte til babyer opptil 13.6 kg. Det slitesterke rayonmateriale som er laget i eukalyptus og akasie er et lett og pustende stoff som er mykt mot babyens hud. Bæresjalet vil støtte barnet på en komfortabel måte og gir mor muligheten til en diskre og enkel amming. Dette er et sjal som gir utrolig mye verdi for en god pris og vil bli mye brukt i hverdagen.

Hva sier forbrukere og eksperter om Ergobaby Aura Wrap

Ergobaby Aura Wrap får en gjennomsnittvurdering på 4.4 hos både Google Shopping og Amazon. Google Shopping har 185 vurderinger og Amazon har 1084 vurderinger. Forbrukerne synes lengden på sjalet er perfekt for alle type innpakninger, men fremhever at sjalet skulle vært bredere for en bedre opplevelse.

Ekspertene mener det tar noe tid å bli vant til innpakningen, men så fort man kommer inn i systemet går det greit. De anbefaler dette sjalet til sommerlig bruk og mener man får et fint bæresjal til en god pris.

Spesifikasjoner
Materiale: 100% rayonmateriale
Størrelse: 490 x 53.4
Maks belastning: 13.6 kg
Vask: 30°C


Coracor Baby Wrap – nyfødte og babyer opptil 12 kg

Coracor Baby Wrap

Coracor Baby Wrap er det perfekte bæresjalet for både mor og far. Sjalet har toveisstretch, dette gjør det fleksibelt og avlastende for maksimal komfort og støtte til bæreren. Det myke, GOTS-sertifiserte bomull stoffet er mykt og behagelig for babyen og holder opptil 12 kg. Det svenske designet er i en høyere prisklasse enn konkurrentene, men kvaliteten og funksjonene gjør opp for seg.

Redaksjonens vurdering

Vi anbefaler dette bæresjalet til deg som ser etter et komfortabelt sjal med fokus på kvalitet. Selv om prisklassen er noe høyere enn konkurrentene, mener vi at støtten og komforten som sjalet gir er verdt hver eneste krone. Vi liker vektklassen sjalet dekker og mener dette er en perfekt størrelse for det første året til babyen.

Fordeler

 • Fordeler babyens vekt jevnt
 • Myk på babyens hud
 • Mulig å ta babyen ut, uten å feste sjalet på nytt 
 • Moderne og stilrene mønster
 • Miljøvennlig pakning
Ulemper

 • Dyrere prisklasse

Dette må du vite før du kjøper Coracor Baby Wrap

Jevn fordeling av vekt for optimal komfort og støtte
Ettersom Coracor Baby Wrap er laget i et toveisstretch stoff er den meget fleksibel og avlaster babyens vekt jevnt fordelt. Sjalet gir optimal støtte til både bærer og baby. I tillegg vil det tynne og myke stoffet opprettholde en rimelig temperatur for god komfort.

Er stivere pris men lang brukstid
Prisen på Coracor Baby Wrap er noe dyrere enn konkurrentene men de gjennomtenkte løsningene gjør opp for seg og skaper det ultimate bæresjalet. Sjalet kan komfortabelt brukes til babyen veier 12 kg og vil avlaste babyens vekt jevnt gjennom oppveksten. Med 91% økologisk og GOTS-sertifisert bomull kan du handle med god samvittighet for miljøet.

Spesifikasjoner
Materiale: 91% økologisk bomull, 9% elastan
Størrelse: 480 x 40
Maks belastning: 12 kg
Vask: 40°C


Babylonia Tricot-Slen Organic – nyfødte til små barn i 3-4 års alderen

Babylonia Tricot-Slen Organic

Babylonia Tricot-Slen Organic er laget i 100% økologisk dyrket bomull og har en vektkapasitet opptil hele 15 kg. Dette bæresjalet gir en optimal komfort og støtte til deg og babyen uten å hoppe når du er i bevegelse. Babylonia har en spesiell knyteteknikk som gjør det mulig å bære barnet på mange ulike måter. Bæresjalet kommer i en prisklasse som passer de fleste budsjett og det miljøvennlige materialet vil gi deg god samvittighet når du handler.

Redaksjonens vurdering

Vi mener at Babylonia Tricot-Slen Organic passer perfekt til deg som er miljøbevisst og ser etter et bæresjal som kan brukes i flere år. Vi synes sjalet har stort fokus på komfort og støtte for både foreldre og baby, i tillegg til at vi liker den vennlige prisen.

Fordeler

 • Tykt og solid stoff
 • Mulig å knyte den på mange forskjellige måter
 • Gir full støtte til babyens hofter og lår
 • Rask å ta på seg
Ulemper

 • Passer kanskje ikke for varme sommerdager

Dette må du vite før du kjøper Babylonia Tricot-Slen Organic

Full støtte til babyens hofter og lår
Du kan enkelt knyte Babylonia Tricot-Slen Organic på kroppen før du setter babyen trygt, enkelt og raskt i bæresjalet. Babyen vil sitte i en ergonomisk M-posisjon, samtidig som det vil beholde den naturlige C-kurven på ryggen. Dette gir full støtte og komfort til babyens hofter og lår mens du gjør dine hverdags ærend.

Et prisvennlig bæresjal som kan brukes i mange år
Babylonia Tricot-Slen Organic har et stort fokus på miljø og bærekraft. Du kan derfor forvente en lang levetid med samme gode kvalitet. Bæresjalet kan brukes til barnet er i 3-4 årsalderen, eller veier 15 kg. Sjalet kommer i en vennlig prisklasse som passer de aller fleste budsjett og gir mye verdi for pengene.

Hva sier forbrukere og eksperter om Babylonia Tricot-Slen Organic

Basert på 27 vurderinger på Amazon får bæresjalet en gjennomsnittvurdering på 4.3 av 5. Forbrukerne mener at dette bæresjalet er enkelt å ta i bruk og gir en fantastisk komfort til foreldre og baby. De mener at sjalet er noe varmt og egner seg derfor ikke til sommeren.

Ekspertene mener dette er et kjempefint produkt som kan brukes i mange år og har gitt den en soleklar andreplass hos Pricerunner.dk. Den eneste som drar ned vurderingen er at sjalet blir noe varm om sommeren.

Spesifikasjoner
Materiale: 100% økologisk dyrket bomull
Størrelse: 550 x 550
Maks belastning: 15 kg
Vask: 40°C


Aldoria Bambu Soft – babyens første 6 måneder

Aldoria Bambu Soft

Aldoria Bambu Soft er et mykt og behagelig bæresjal som er laget i 100% bambus stoff. Bambus har den gunstige effekten av å virke antibakterielt og er et naturlig allergivennlig stoff. Sjalet kan brukes til babyen veier 10 kg og støtter både kropp og hode på en ergonomisk måte. Bæresjalet kommer i mange lekre farger til en god pris.

Redaksjonens vurdering

Vi anbefaler Aldoria Bambu Soft til deg som ser etter et behagelig bæresjal som kan brukes hele året. Vi mener det ergonomiske sjalet gir god støtte og komfort til begge parter og er behagelig å bruke i lengden. Selv om prisen er god mener vi at brukstiden er noe liten.

Fordeler

 • Regulerer varme og fukt veldig bra
 • Lengden passer alle
 • Støtter både foreldre og babyens kropp
 • Miljøvennlig produsert
Ulemper

 • Instruksjoner er kun tilgjengelig på svensk
 • Kort brukstid

Dette må du vite før du kjøper Aldoria Bambu Soft

Ergonomisk støtte til både foreldre og barn
Bæresjalet ble kåret til testvinner i 2021 av den svenske nettsiden bäst-i-test.se grunnet sin gode avlastning og mye materialer. Det ergonomiske bæresjalet sitter godt rundt babyen og kan brukes fra babyen er nyfødt. Den støtter både babyens kropp og hode, samt gir den god komfort til foreldre og er tilpasset for bruk ved amming.

Kort brukstid men en vennlig pris
Det allergivennlige bæresjalet kan tas i bruk fra fødsel til babyen veier 10 kg. Dette er noe mindre vekt enn konkurrentene og den må byttes ut etter kort tid. Bæresjalet kommer med en vennlig pris som passer de aller fleste budsjett og de nydelige fargene gjør det vanskelig å bestemme seg.

Hva sier forbrukere og eksperter om Aldoria Bambu Soft

Aldoria Bambu Soft får en gjennomsnittvurdering på 4.4 på Google Shopping. Forbrukerne skyter av det myke bambus stoffet som egner seg like godt til sommer som vinter.

Ekspertene har kåret Aldoria Bambu Soft til testvinner hos Pricerunner.dk. Som forbrukerne skryter de av det allsidige stoffet men brukstiden drar ned vurderingen.

Spesifikasjoner
Materiale: 100% bambus
Størrelse: 50 x 500
Maks belastning: 10 kg
Vask: 40°C


Hvordan knyter jeg et bæresjal?

Når du skal kjøpe et bæresjal er det viktig å finne et som støtter babyens hode og nakke. materialet som er brukt er også viktig for best mulig komfort. Det skal være mykt og ikke gni mot babyens hud når den er festet. Som regel følger det med bruksanvisninger som viser deg eksempler på hvordan du knyter og får best mulig støtte for både deg og babyen.

Bæresjal eller bæresele?

Når du skal velge mellom et bæresjal og en bæresele er det viktig å tenke på hvilke behov du har i hverdagen. Et bæresjal er lett, enkel å pakke og bære. Det gir et betryggende nærvær til babyen din og er betydelig billigere enn en bæresele.
En bæresele gir en stabil og god holdning til barnet, samt gir den en ergonomisk og god støtte til kroppen din. 

Hvilke bæresjal skal jeg velge?

Før du skal gå til innkjøp av et bæresjal er det viktig å se på behovene dine. Er du ute etter et sjal som kan brukes året rundt? Et sjal som skal brukes i mange år, eller kun det første året? Det finnes mange forskjellige bæresjal på markedet og du gjør det lurt i å sjekke bruker- og ekspert anmeldelser for å se hva andre tenker om produktet og forhandleren. Pris er også et faktum når du skal kjøpe et bæresjal. Lag et budsjett på hvor mye penger du er villig til å betale for sjalet.

Les også om de beste babynest for barnet dit.


Beskrivelse av kilder og tester

Vi håper du føler at det ligger mye arbeid bak denne artikkelen. Vi ønsker å gi deg en objektiv vurdering av alle produkter, og derfor stoler vi på både offisielle forbrukerråd, eksterne eksperter og forbrukernes egne anmeldelser på tvers av både danske og internasjonale nettbutikker. Vårt forskningsteam har undersøkt markedet og undersøkt alle relevante kilder.I vårt arbeid har vi brukt følgende ekspertkilder og tester:
Moonboon.no

Moonboon er et GOTS-sertifisert firma som fokuserer på bærekraftige materialer. Alle produktene blir designet, testet og produsert i Danmark i samarbeid med danske spesialister.

Du kan lese mer om Moonboon Bæresjal her

Prisjakt.no

Prisjakt.no er en produktsammenligningstjeneste som samler mye produkt fakta for å gjøre det lettere for deg som forbruker å finne den beste prisen på det produktet som møter dine behov. 

Du kan lese mer om Ergobaby Aura Wrap her
Du kan lese mer om Coracor Baby Wrap her
Du kan lese mer om Babylonia Tricot-Slen Organic her
Du kan lese mer om Aldoria Bambu Soft her

Google shopping

Google shopping er en viktig kilde for oss. Der henter vi ut forbruker vurderinger og får et godt innblikk i alt fra leveranse, produkt kvalitet og kundeservice.

Du kan lese mer om Ergobaby Aura Wrap her
Du kan lese mer om Aldoria Bambu Soft her

Amazon.com

Amazon er en annen viktig kilde for forbrukeranmeldelser. Amazon.com er et Amerikansk selskap hvor flere nettbutikker selger sine produkter og får tilbakemeldinger fra forbrukere.

Du kan lese mer om Ergobaby Aura Wrap her
Du kan lese mer om Babylonia Tricot-Slen Organic her

Sheenslings.com

For ekspertenes anmeldelser bruker vi Sheenslings.com. Denne nettsiden spesialiserer seg på de ulike bæresjalene og bæreselene på markedet og har som mål at det skal være enkelt å finne det produktet som passer deg.

Du kan lese mer om Ergobaby Aura Wrap her

Pricerunner.dk

Pricerunner.dk er en annen viktig kilde med ekspertanmeldelser. De er Danmarks største sammenligningstjeneste som utfører profesjonelle tester av produkter.

Du kan lese mer om Babylonia Tricot-Slen Organic her
Du kan lese mer om Aldoria Bambu Soft her

 


FAQ

Hvilket bæresjal er best?
Dette er et vanskelig spørsmål å svare på ettersom alle har et forskjellig behov når det kommer til bæresjal. Vi kan anbefale bæresjalet fra Moonboon som er et allsidig bæresjal i behagelige stoffer og fullt fokus på komfort for både baby og foreldre. Det finnes også mange andre produkter som kan passe ditt og din babys behov bedre. 
Hva må jeg vurdere når jeg skal kjøpe et bæresjal?
Når du skal kjøpe et bæresjal er det viktig å finne et som passer babyens alder og vekt, i tillegg til ditt behov i fremtiden. Støtte og komfort for både deg og babyen er veldig viktig og her spiller materiale og polstring en stor rolle. Hvor mye penger du er villig til å bruke på et bæresjal er også en faktor som må vurderes. Relevante forbruker og brukeranmeldelser av produktet vil gi deg et godt innblikk av hva andre mener, ikke bare om produktet men også butikken de kjøpte boksesekken av. 
Hvor lenge skal en baby sitte i et bæresjal?
Alle bæresjal har en maks belastning. Det er viktig å følge bæresjalets retningslinjer for alder og vekt. Dette er for babyens sikkerhet og for å forebygge ulykker. Det finnes flere typer bæresjal, noen er beregnet frem til barnet er 3-4 år, andre er laget for det første året. Alle bæresjal er godt merket med maks belastning slik at du enkelt skal finne det som passer deg og din baby. 

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere