På jakt etter en ny barnevogn? → De beste barnevognene ifølge ekspertene

Ifølge vår research og analyse Vi har valgt produkter som scorer høyt på parametrene vi vurderer dem på, men ikke en uttømmende liste over alle produktene på markedet

SENESTE ENDRING: november 20, 2023.
Annonse

Artikkelen er basert på research, men inneholder sponsede elementer inkludert annonseringslenker, derfor må artikkelen betraktes som en annonse.

På jakt etter en ny barnevogn? → De beste barnevognene ifølge ekspertene

Utvalget av produkter er basert på analyser og research..., men artikkelen inkluderer kun produkter som tilbys av våre kommersielle partnere. Artikkelen er derfor en annonse. Les her hvordan sponsede partnerskap påvirker rekkefølgen på produktene våre. Les mer

I en jungel av informasjon kan det være vanskelig å finne den rette barnevognen. For det første er du muligens tidspresset grunnet en termin som nærmer seg, for det andre finnes det mange ulike modeller og det kan være vanskelig å se forskjell mellom dem.

Vi har samlet de beste barnevognene, ifølge ekspertene og forbrukerne, slik at du enkelt kan finne den beste barnevognen for deg og dine behov. Vi har også laget en guide over hva du bør være oppmerksom på når du velger barnevogn.

Seneste endring:

Den 14. november 2023 la vi til en premium barnevogn i artikkelen: Bellino di Lusso

Tidligere endringer:

3. november 2023

3. november oppdaterte vi anmeldelsen vår med 4 nye produkter: Bugaboo Fox 3, Bugaboo Donkey 5 Mono, Cybex Talos S Lux og Thule Urban Glide 2.

17. oktober 2023

“Vi har gjort omfattende undersøkelser og analyser av produktenes spesifikasjoner og funksjoner for å kunne lage en detaljert sammenligning. Som et resultat av dette har vi utvidet artikkelen med en sammenligningstabell som gir en grundig oversikt over viktige produktegenskaper, spesifikasjoner og bruker- og ekspertanmeldelser. Formålet med tabellen er å gi deg en bedre forståelse av barnevogner i artikkelen vår, slik at du kan ta en mer informert beslutning.”

test-guiden

En test-guide som denne er en artikkel som analyserer produkter via en gjennomgang av bl.a. anmeldelser og tester.

De 9 beste barnevogner i testguiden 2023:

Vis mer +

Vis mindre -

Slik vurderer og utvelger vi produkter

Vi sammenligner en rekke anerkjente produkter og merker, og vi har partnerskap med mange store forhandlere. Selv om dette kan ha innflytelse på utvalget av produkter til artiklen, er våres anbefalinger basert på redaksjonens profesjonelle vurdering av de beste produktene.

Vårt forskningsteam vurderer produkter på parametre som:

  1
 • Produkttester fra ekspertkilder og forbrukermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser av produktet
 • 3
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Kunnskap og data på hva våre lesere foretrekker

Ovennevnte holdes opp mot pris og kvalitet. Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene for ulike behov.

Våre merkelapper som "Best i budsjettklassen", "Beste trådløse modell", "Mye for pengene" osv. er en individuell, uavhengig vurdering av den research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

Oversikt: Stor sammenligning av utvalgte barnevogner

Se hele tabellen

5 ting du bør vurdere før du kjøper barnevogn

 • Type og størrelse

  Det finnes et bredt utvalg av barnevogner på markedet, hver og en skreddersydd for spesifikke behov og livsstiler:

  • Standard barnevogner i full størrelse: Disse robuste, funksjonsrike vognene kan skilte med bekvemmeligheter som et polstret, tilbakelent sete, solskjerm, oppbevaringsrom og et eget babybrett. De er svært holdbare og kan brukes fra spedbarnsalder til småbarnsalder. De er ideelle for familier som er ute etter en barnevogn med lang levetid, men har en tendens til å være litt tyngre, både i størrelse og vekt.
  • Lette paraplyvogner: Som navnet antyder, er disse vognene kvikke og lette å klappe sammen, noe som gjør dem perfekte for reiser. De egner seg best for eldre småbarn fordi de ikke er nedfellbare, og er et godt valg for foreldre som trenger en ekstra barnevogn eller en som er lett å manøvrere.
  • Joggevogner: Disse trehjulsvognene er skreddersydd for treningsglade foreldre, og gjør det til en lek å løpe eller navigere i ujevnt terreng med et barn. De har innebygd fjæring som gir en jevnere kjøretur og et forhjul som kan låses for økt stabilitet, men de anbefales vanligvis ikke for de nyeste familiemedlemmene. Noen modeller kan også by på utfordringer i trange områder på grunn av størrelsen.
  • Dobbel- eller tandemvogner: De er ideelle for foreldre med tvillinger eller søsken i samme alder, og finnes i to varianter: side om side eller tandem (den ene bak den andre). Side-ved-side-versjonen gir like god oversikt for begge barna, men bredden kan gjøre det vanskelig å bevege seg i trange områder. Tandemutgaven er derimot mer strømlinjeformet, men kan gå på bekostning av utsikten og komforten i baksetet.
  • Modulære eller konvertible barnevogner: Disse vognene er selve symbolet på tilpasningsevne, og kan endres etter hvert som familiens behov utvikler seg. De kan gjøres om fra enkel til dobbel, har vendbare seter eller plass til bilsete eller babyseng. Et fornuftig valg for de som vurderer å utvide familien, og som gir fleksibilitet over tid.

  Når man leter etter den perfekte barnevognen, bør man ta hensyn til familiens daglige aktiviteter, økonomi og individuelle smak. Husk at den ideelle barnevognen for én familie kanskje ikke samsvarer med en annen families behov, så tenk alltid på familiens ulike behov.

 • Tilbehør

  Ved å velge riktig tilbehør til barnevognen kan du øke komforten og bekvemmeligheten for både deg og barnet ditt. Med et regnslag beskytter du den lille mot uventede regnskyll, og sammen med en solskjerm eller kalesjeforlengelse beskytter du mot skadelig UV-stråling. Dette fokuset på beskyttelse går sømløst sammen med en praktisk barnevognholder, som blir en viktig ressurs for oppbevaring av personlige eiendeler. Med koppholdere sørger du dessuten for at drikken alltid er innen rekkevidde, noe som øker komforten. Barnevognsleker med klips er ikke bare funksjonelle, men fungerer også som underholdning for barnet. Hvis du har et større barn, kan du integrere et barnevognsbrett slik at de kan være med på eventyret og gjøre det til en familieaffære. Barnevogntrekk som kan vaskes i vaskemaskinen, øker både renheten og komforten, og når dere skal ut i det fri, er det viktig med et myggnett som holder plagsomme insekter på avstand. Snackbrett, som passer for større babyer og småbarn, sørger for at man får i seg snacks i tide, mens en fotsopptrekk eller en vottepose er en varm omfavnelse i kjøligere klima. Barnevognkroker er en praktisk løsning for å henge opp vesker, men husk at hvis vognen ikke allerede er kompatibel med bilseter, kan det være nødvendig med en adapter. Du bør imidlertid alltid prioritere å sjekke om tilbehøret er kompatibelt, ettersom det ikke er garantert at det passer til alle barnevognmodeller. Ved å integrere dette tilbehøret på en gjennomtenkt måte optimaliserer du barnevognens praktiske egenskaper og sikrer en harmonisk og behagelig reise for både deg og barnet ditt.

 • Vekt

  Vekten og den maksimale vektkapasiteten til en barnevogn er avgjørende for sikkerheten, brukervennligheten og holdbarheten. En barnevogns vekt har direkte innvirkning på hvor lett den er å ta med seg. Avhengig av design og materialer kan vognvekten variere mye, ofte fra 7,5 kg til 16 kg eller mer. Byboere og folk som reiser mye, foretrekker lette barnevogner som er lettere å heise inn i bilen, dra opp trapper eller manøvrere gjennom travle områder. Disse barnevognene er vanligvis mer kompakte når de er sammenfoldet, noe som passer for dem som har begrenset plass eller en aktiv livsstil. Ideelt sett bør man velge en vogn som veier under 10 kg når man skal ut og reise. Tyngre barnevogner, som kanskje ikke er like lette å ta med seg, har til gjengjeld flere funksjoner, større oppbevaringsrom og større robusthet, noe som ofte betyr lengre holdbarhet og bedre egnethet i ujevnt terreng.

  Dessuten gjenspeiler barnevognens vektgrense hvor lang levetid den har når barnet vokser. Det er viktig å respektere denne grensen for å opprettholde vognens pålitelighet og sikkerhet. Hvis du overskrider den angitte vekten, kan du belaste barnevognens ramme og hjul, noe som kan føre til økt slitasje eller plutselige funksjonsfeil. Slike scenarier kan sette barnevognens konstruksjon i fare, og ikke minst barnets sikkerhet. Ved å vurdere begge vektaspektene kan foreldre velge en barnevogn som er tilpasset deres behov, samtidig som de prioriterer barnets sikkerhet og komfort.

 • Pris

  Prisen på en barnevogn varierer avhengig av modell, og avanserte multifunksjonsmodeller med ekstrautstyr kan koste over 15.000 kr. Disse dyrere modellene har vanligvis en rekke premiumfunksjoner som allsidige 2-i-1- eller 3-i-1-konfigurasjoner, overlegen hjuloppheng for jevnere gange, både fot- og håndbrems, justerbart styre og punkteringsfrie dekk. For de som er på jakt etter barnevogner til vanlige utflukter eller ærender der barnet kanskje sover middagslur, finnes det imidlertid budsjettvennlige alternativer til under 1000 kr. Selv om disse rimeligere modellene ligger under gjennomsnittsprisen på markedet, går de ikke nødvendigvis på bekostning av brukervennligheten; de har bare en mer strømlinjeformet design og færre ekstrafunksjoner.

 • Bruker- og ekspertanmeldelser

  Vi anbefaler at du leser både bruker- og eksperttester for å få en helhetlig forståelse av den samlede kundeopplevelsen. I denne artikkelen har vi tatt for oss et bredt spekter av barnevogntester, og ekspertenes innsikt er uvurderlig når man skal vurdere egenskapene til ulike barnevogner. Det er lurt å følge med på testvinnere og redaksjonens valg, da disse ofte representerer markedets beste produkter. For førstegangskjøpere gir brukeranmeldelser et grundig perspektiv på hva som er viktig å tenke på når man skal velge barnevogn. Vi erkjenner hvor viktig dette kjøpet er for familier, og har derfor integrert disse anmeldelsene i analysen vår for å hjelpe deg med å ta en informert beslutning.

arrow-more

Bugaboo Fox 3 - Førsteklasses barnevogn ifølge eksperter og brukere

Premium 2-i-1 valg

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden
 • check Beste premiumvalg på Pricerunner.dk
 • check 4 stjerner på ExpertReviews.co.uk
 • check 4,8 stjerner på Google Shopping

Se priser og tilbud på Bugaboo Fox 3:

 • Store, punkteringsfrie hjul med avansert fjæring
 • Brukervennlig firepunktssele
 • 2-i-1 pakke

Forbrukerlivs vurdering

Fox 3 har et tilpasningsdyktig 2-i-1-design som integrerer et barnevognsete og en liggedel, kombinert med tilleggsfunksjoner som en luftig solskjerm, en moderne, ventilert madrass og en romslig kurv under setet. I tillegg setter vi pris på de gjennomtenkte komfortstroppene og regnslaget, som sikrer en komfortabel og trygg tur for barnet ditt i all slags vær. Det som kan virke avskrekkende, er at Bugaboo Fox 3 ligger i den øvre prisklassen. Vi mener imidlertid at det er viktig å ta i betraktning vognens omfattende funksjoner, konstruksjon av høy kvalitet og langsiktige holdbarhet. Når du fordeler kostnadene på de årene denne vognen kan brukes, blir det tydelig at denne første investeringen kan spare deg for flere kjøp av produkter av lavere kvalitet.

Fordeler

 • Lett konstruksjon og enkel styring
 • Luftmadrass i setet
 • Svært kompakt sammenleggbar funksjon
 • Alle trekk kan vaskes på 30°C

Ulemper

 • Høyere prisklassen

Bugaboo Fox 3 har et understell som kan gjøres om til barnevognsete eller liggevogn, og i tillegg har den en luftig solkalesje, en romslig kurv under setet og et regnslag, noe som utgjør en omfattende og tilpasningsdyktig løsning. Hvis familien din prioriterer enkel tilpasning og gode løsninger for barnets reisebehov, passer denne gjennomtenkte vognen perfekt.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Bugaboo Fox 3

Spesifikasjoner

 • Dimensjoner (utfoldet): 60x90x47 cm
 • Dimensjoner (foldet): 52x86x34 cm
 • Vekt: 9,9 kg
 • Maks. vekt: 22 kg
 • Antall hjul: 4
 • Type hjul: Luftfylte hjul
 • Maks. vekt i kurv: ?

Forbedret versjon av Fox 1 og 2

Bugaboo Fox 3 er utstyrt med et brukervennlig firepunktssele-system som gjør at du slipper å måtte stramme stroppene eller bruke tid på å feste vanskelige spenner som på Fox 1 og 2. Stroppene er supermyke og polstrer skuldre, midje og sete gir god komfort. I tillegg sørger den luftige madrassen i setet for god pusteevne, mens den moderne bæreselen og solskjermen sørger for god ventilasjon og en behagelig temperatur for babyen.

Tips: For å holde Bugaboo Fox 3 hygienisk og ren anbefaler vi maskinvask av alle trekk ved 30 °C – som anbefalt, og skinnhåndtakene kan enkelt tørkes av med fuktig klut.

Lett med store hjul

Det er en lek å begi seg ut i ulendt terreng med Fox 3, takket være de store, punkteringsfrie hjulene – 12 tommer bak og 8,5 tommer foran – og fjæringen med sentralledd. Denne vognen er den perfekte løsningen for alle typer terreng, og vi mener at den er i stand til å tåle støt i alt fra bygater til terreng. Fox 3 har et avansert fjæringssystem med fire hjul og en lett konstruksjon som gjør den lett å styre og behagelig å kjøre for babyer og småbarn fra fødselen og opp til fire år. Den lette liggdelen gjør vognen enda mer fleksibel, og den kompakte sammenleggbare konstruksjonen gjør den enda mer attraktiv for familier på farten. Til slutt mener vi at det som gjør at Fox 3 skiller seg spesielt ut, er det innovative sammenleggbare systemet som ikke bare er enkelt å håndtere, men også kompakt å oppbevare.

Hva sier brukere og eksperter om Bugaboo Fox 3?

Når det gjelder ekspertvurderingene, beskriver Expertreviews.co.uk Bugaboo Fox 3 som et førsteklasses valg av 2-i-1-vogner og skriver at den har “avansert ergonomi som gjør at den føles lettere enn tidligere modeller”. Også ekspertene fra Pricerunner.dk er enige i at Bugaboo Fox 3 er et førsteklasses valg, og konkluderer med at den har “gjennomtenkte funksjoner” som passer for de fleste familier. Brukerne er derimot mer opptatt av det attraktive utseendet, kvaliteten og brukervennligheten. En av kommentarene fra Googles samling av brukeranmeldelser sier at Fox 3 er: “fantastisk kvalitet, godt designet og enkel å bruke (styre, klappe sammen og justere)”.

Mer om Bugaboo Fox 3

Spesifikasjoner

 • Dimensjoner (utfoldet): 60x90x47 cm
 • Dimensjoner (foldet): 52x86x34 cm
 • Vekt: 9,9 kg
 • Maks. vekt: 22 kg
 • Antall hjul: 4
 • Type hjul: Luftfylte hjul
 • Maks. vekt i kurv: ?

Bellino Di Lusso - god barnevogn i den øvre prisklassen

Premium barnevogn

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Bellino Di Lusso:

 • Kan foldes sammen i to deler for kompakt størrelse
 • To sett med hjul
 • Premium tilleggsfunksjoner

Forbrukerlivs vurdering

Selv om Bellino Di Lusso er dyrere enn alternativer som Silver Cross Pacific og Silver Cross Wave, mener vi at Bellino Di Lusso står i forhold til prisen. De to dekksettene for ulike årstider og terreng, kombinert med punkteringsfrie dekk, øker sikkerheten og manøvrerbarheten. Det omfattende setet, inkludert 5-punktssele og komfortabel fotstøtte, prioriterer barnets komfort og sikkerhet. I tillegg gir den romslige underkurven og den organiserte oppbevaringsposen god plass til det viktigste, noe som gjør den til et praktisk valg for daglig bruk. Bellino Di Lussos unike egenskaper og allsidighet rettferdiggjør investeringen hvis du er ute etter en barnevogn som kan tilpasses ulike behov og forhold.

Fordeler

 • 5-punkts sikkerhetssele
 • Punkteringsfrie dekk
 • Inkludert bæreveske
 • Romslig underkurv
 • Leveres med regntrekk og beskyttende myggnett

Ulemper

 • I den høyere prisklassen

Bellino Di Lussos unike sammenleggingsmekanisme deler vognen i to kompakte deler, noe som gjør det enklere å pakke den inn i bilen, spesielt når det er trangt om plassen. Hvis du ofte er ute og reiser eller har behov for å optimalisere plassen i bilen, er denne vognen et godt alternativ for å forbedre opplevelsen når du er på farten.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Bellino Di Lusso

Spesifikasjoner

 • Dimensjoner (utfoldet): 86 x 34 x 92 cm
 • Dimensjoner (foldet): 84 x 53 x 32 cm
 • Vekt: 9,8 kg
 • Maks. vekt: 22 kg
 • Antall hjul: 4
 • Type hjul: Punkteringsfrie dekk
 • Maks. vekt i kurv: ?

Vinter- og sommerdekk

Bellino Di Lusso-vognen skiller seg ut med sin tilpasningsevne til ulike årstider, takket være de to unike hjulsettene. Den har både sommer- og vinterdekk, noe som gjør det enkelt å tilpasse vognens kjøreegenskaper til vær- og terrengforholdene. Denne fleksibiliteten er viktig, enten du navigerer gjennom solfylte parkstier eller snødekte bygater. I tillegg har vognen punkteringsfrie dekk med størrelser som er nøye utvalgt for optimal balanse – 21 cm forhjul og 30 cm bakhjul. Denne spesifikke hjulplasseringen handler ikke bare om størrelse, men også om manøvreringsevne. Den korte avstanden mellom hjulene, kombinert med det omfattende hjulsettet, hjuldekslene og de ferdigmonterte håndtakene, gjør denne vognen til et praktisk valg for deg som setter pris på enkel bevegelse og tilpasningsdyktighet i hverdagen.

Et tips til deg som bruker Bellino Di Lusso: dra nytte av de doble dekksettene. Om sommeren kan du bruke de mindre dekkene for smidighet og enkel manøvrering på steder med mye trafikk, for eksempel i bygater eller parker. Om vinteren kan du bytte til de større dekkene for bedre stabilitet og enklere håndtering på snødekte eller glatte underlag.

Praktiske funksjoner

Bellino Di Lusso tar dessuten barnets komfort og sikkerhet til et nytt nivå. Setet er omfattende utstyrt med nødvendige beslag, fotstøtte, slitesterkt setestoff og en viktig 5-punkts sikkerhetssele som garanterer barnets sikkerhet. Bæreposen er utstyrt med luftige paneler og en luftig madrass som gir god komfort, i tillegg til bærerammen og stoffsettet. Vognen har også en romslig underkurv med en kapasitet på opptil 39 liter, som gir god oppbevaringsplass for alle nødvendige ting, og praktiske uttrekkbare klaffer. Beskyttelsen mot vær og vind er også gjennomtenkt; det gjennomsiktige regnslaget kan raskt monteres og beskytter mot regn, mens det medfølgende myggnettet holder insektene på avstand og sørger for at barnet har det komfortabelt på utflukter utendørs. Til slutt følger det med en praktisk og romslig veske med flere lommer og et bærehåndtak som gjør det enkelt å holde orden på babyens nødvendigheter.

Mer om Bellino Di Lusso

Spesifikasjoner

 • Dimensjoner (utfoldet): 86 x 34 x 92 cm
 • Dimensjoner (foldet): 84 x 53 x 32 cm
 • Vekt: 9,8 kg
 • Maks. vekt: 22 kg
 • Antall hjul: 4
 • Type hjul: Punkteringsfrie dekk
 • Maks. vekt i kurv: ?

Bugaboo Donkey 5 Mono - Barnevogn for to barn som er født tett på hverandre

Et godt valg for familier med to barn under to år

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden
 • check Best i test av søskenvogner på Pricerunner.dk

Se priser og tilbud på Bugaboo Donkey 5 Mono:

 • Punkteringsfrie dekk
 • 2-i-1-design (kuvøse og småbarnssete)
 • Ergonomisk styre

Forbrukerlivs vurdering

Bugaboo Donkey 5 Monos 2-i-1-design med kuvøse og småbarnssete gir lang brukstid fra nyfødt til småbarnsstadiet. Det romslige designet, den enkle manøvreringen, de punkteringsfrie dekkene og det integrerte brettet er andre egenskaper som gjør den til et godt valg for de som bor i byen og for de som ofte er på farten. Den ekstra selen med 5-punktsspenne og stropper gir barnet en sikker og komfortabel opplevelse. Det er imidlertid verdt å merke seg at den store størrelsen kan gjøre vognen uhåndterlig når den er sammenfoldet, selv om den gir fordeler i form av god plass og stabilitet. Vi mener at dette er en liten ulempe når man tar i betraktning det brede utvalget av funksjoner og det faktum at den større størrelsen bidrar direkte til at vognen passer til familier i vekst og sikrer en komfortabel kjøretur for de minste.

Fordeler

 • Kan brukes til nyfødte og småbarn
 • Integrert hjulbrett og mulighet for koppholder
 • Romslig og lett å manøvrere
 • Sele med hurtigkobling med 5-punkts spenne og stropper

Ulemper

 • Stor når den er brettet sammen

Bugaboo Donkey 5 Mono har et gjennomtenkt ergonomisk og teleskopisk styremekanisme som gir foreldrene komfort og letthet. Det er spesielt bra hvis du sliter med ryggproblemer, ettersom det sikrer en god holdning mens du skyver vognen.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Bugaboo Donkey 5 Mono

Spesifikasjoner

 • Dimensjoner (utfoldet): 60 x 111 x 85 cm
 • Dimensjoner (foldet): 60 x 35 x 89 cm
 • Vekt: 12,3 kg
 • Maks. vekt: 22 kg
 • Antall hjul: 4
 • Type hjul: Skumfylte hjul
 • Maks. vekt i kurv: ?

Fra nyfødt til småbarnsfasen

Vognen leveres med både kuvøse og småbarnssete, noe som gir en sømløs overgang etter hvert som barnet vokser. Det betyr at du kan begynne å bruke vognen fra det øyeblikket barnet er født, og bytte til småbarnssete når barnet er klart for det. En stor fordel med denne vognen er fleksibiliteten den gir foreldre, spesielt de som planlegger å få mer enn ett barn; du trenger ikke å kjøpe en separat barnevogn etter hvert som familien vokser. Bugaboo Donkey 5 Mono er dessuten romslig og enkel å manøvrere. Den romslige oppbevaringsplassen er en fordel når du skal bære med deg babyens mest nødvendige utstyr på lange spaserturer eller handleturer, og det smidige designet gjør det relativt enkelt å komme seg gjennom trange byrom, folkemengder og ujevne stier.

Mangfoldige funksjoner

Bugaboo Donkey 5 Mono er utstyrt med punkteringsfrie dekk. Det betyr at du ikke lenger trenger å bekymre deg for punktering når du er ute på tur. Barnevognens integrerte hjulbrett er en annen god egenskap. Dessuten har den en ekstra ståplass for et eldre søsken, noe som gjør vognen enda mer allsidig for familier med flere barn. For foreldre som liker å ta seg en kopp kaffe eller noe annet å drikke på farten, har vognen mulighet til å legge til en koppholder, noe som er en liten, men praktisk detalj i hverdagen. Disse to funksjonene er det som skiller Donkey 5 fra de eldre modellene av denne vognen, siden den er første generasjon med ståplattform og koppholder. I tillegg er selen med 5-punktsspenne og stropper enkel å justere, noe som gjør det enkelt å sikre barnet i vognen.

Tips: Kontroller og juster stroppene regelmessig etter hvert som barnet vokser, slik at de alltid sitter sikkert og komfortabelt.

Hva sier eksperter om Bugaboo Donkey 5 Mono?

Pricerunners eksperter beskrev Bugaboo Donkey 5 som “god for familien med pseudotvillinger” (som er to søsken som er født tett på hverandre). De likte også ståplassen, fordi det betyr at den har plass til 3 barn samtidig.

Mer om Bugaboo Donkey 5 Mono

Spesifikasjoner

 • Dimensjoner (utfoldet): 60 x 111 x 85 cm
 • Dimensjoner (foldet): 60 x 35 x 89 cm
 • Vekt: 12,3 kg
 • Maks. vekt: 22 kg
 • Antall hjul: 4
 • Type hjul: Skumfylte hjul
 • Maks. vekt i kurv: ?

Cybex Talos S Lux - Barnevogn egnet for alle værforhold

Et godt valg for spaserturer utendørs

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden
 • check 4,5 stjerner på Pricerunner.dk
 • check 4,6 stjerner på Google Shopping

Se priser og tilbud på Cybex Talos S Lux:

 • Rask sammenfolding
 • Punkteringsfrie terrenghjul med myk demping
 • XXL-kalesje med vindstopper

Forbrukerlivs vurdering

Cybex Talos S Lux utmerker seg med sin raske og fleksible sammenleggbarhet i ett stykke, noe som gjør den enkel å oppbevare og transportere. I tillegg sørger de punkteringsbestandige, terrenggående hjulene og den myke fjæringen for komfortable turer på ulike underlag. Den har også tilleggsfunksjoner som justerbart håndtak, vendbart sete og en stor handlekurv for ekstra brukervennlighet. Den store XXL-kalesjen med vindstopper gir dessuten god beskyttelse mot vær og vind. Det er imidlertid en liten designmessig svakhet med de unødvendige kalesjevinduene. Disse plastvinduene, som er dekket med svart netting, gir et mørkere interiør som kanskje ikke alle foretrekker. Dessuten synes vi at ventilasjonsluken bak på kalesjen, som bidrar til bedre luftsirkulasjon, gjør nettingvinduene overflødige.

Fordeler

 • Justerbart håndtak
 • Vendbart sete
 • Avtakbar frontstang
 • Romslig handlekurv

Ulemper

 • Unødvendige kalesjevinduer

Hvis du liker å tilbringe mye tid utendørs med familien, kan Cybex Talos S Lux, med sine punkteringsfrie hjul og skånsomme fjæring, være et godt valg for deg. Den robuste konstruksjonen og de svingbare offroad-hjulene gjør den allsidig nok til å takle en rekke ulike typer terreng.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Cybex Talos S Lux

Spesifikasjoner

 • Dimensjoner (utfoldet): 61 x 113 x 91 cm
 • Dimensjoner (foldet): 60 x 44 x 78 cm
 • Vekt: 14,2 kg
 • Maks. vekt: 22kg
 • Antall hjul: 4
 • Type hjul: Skumfylt
 • Maks. vekt i kurv: ?

Ti sekunders sammenfolding

Setet på S Lux kan vendes, og det er stort med et sammenleggbart ryggstøtte som kan legges helt ned til liggende stilling når barnet sover. Talos S Lux-vognen har den praktiske egenskapen at den kan klappes sammen i ett stykke, uansett hvordan setet vender, selv når det er festet. Når du først har blitt kjent med den enkle sammenleggingsmekanismen, tar det bare ti sekunder å klappe den sammen, og selv om målene og vekten ligger innenfor gjennomsnittet for andre Cybex-modeller, skiller den seg ut med sin mer brukervennlige sammenleggingsmetode.

Tips: For å bli god til å brette sammen barnevognen tror vi at det er en fordel å brette den sammen og ut et par ganger når du først har kjøpt den. Ved å gjøre deg kjent med de punktene som må trykkes sammen eller legges sammen, kan du garantere en sømløs pakkeprosedyre på ti sekunder hver gang du skal legge sammen vognen.

Justerbar for ulike behov

I tillegg til det vendbare setet har Cybex Talos S Lux et utall nyttige funksjoner som skiller den fra andre barnevogner. Den er utstyrt med en XXL-kalesje med vindstopper som gir barnet ditt god beskyttelse, selv under tøffe nordiske vinterforhold. Det høydejusterbare styret gjør det dessuten enkelt å tilpasse stolen til brukere med ulik høyde. Ikke minst er den romslige handlekurven en fordelaktig egenskap som gir god plass til de viktigste tingene dine, noe som gjør det enklere å handle.

Hva sier brukere og eksperter om Cybex Talos S Lux?

Pricerunner-ekspertene uttrykte særlig beundring for Talos S Lux’ romslige sitteplass og de skumfylte hjulene som er punkteringsfrie. De roste også XXL-kalesjen, og skrev at den er: “en vendbar barnevogn som er bedre tilpasset det nordiske klimaet enn mange andre modeller i samme kategori”. I Googles samling av brukeranmeldelser er dessuten flertallet 5 stjerner. Brukerne beskriver den som komfortabel og brukervennlig.

Mer om Cybex Talos S Lux

Spesifikasjoner

 • Dimensjoner (utfoldet): 61 x 113 x 91 cm
 • Dimensjoner (foldet): 60 x 44 x 78 cm
 • Vekt: 14,2 kg
 • Maks. vekt: 22kg
 • Antall hjul: 4
 • Type hjul: Skumfylt
 • Maks. vekt i kurv: ?

Thule Urban Glide 2 - Joggevogn som er enkel å manøvrere

Et godt valg for jogging

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden
 • check 4,6 stjerner på Amazon.com
 • check 4,6 stjerner på Google Shopping

Se priser og tilbud på Thule Urban Glide 2:

 • Lett og enkel å styre
 • Sammenleggingsmekanisme med én hånd
 • Sete som kan legges tilbake

Forbrukerlivs vurdering

Urban Glides lette design, enkle manøvrering med låsbart, svingbart forhjul, fjæring for jevn kjøring og et justerbart, ergonomisk styre viser at den har fokus på komfort for både foreldre og barn. Tilleggsfunksjoner som den integrerte håndbremsen som kan vris som gir bedre kontroll, og setet som kan justeres med én hånd, bidrar ytterligere til å gjøre vognen attraktiv. I tillegg synes vi at de mange oppbevaringsmulighetene og den godt ventilerte og justerbare kalesjen forsterker inntrykket av at denne vognen er designet med tanke på travle foreldres daglige behov. Det gjennomsiktige vinduet med magnetisk lukking er en ekstra gjennomtenkt detalj som sikrer at foreldrene alltid kan holde øye med de små. Vi har imidlertid også fått tilbakemeldinger fra noen kunder om at setet kunne vært litt romsligere. Det er viktig å huske at det er utfordrende å finne balansen mellom komfort, sikkerhet og bærbarhet. For mye plass kan gjøre vognen klumpete og vanskeligere å manøvrere, mens for lite plass kan gå ut over komforten. Vi mener at Thule har gjort et fornuftig kompromiss her, der målet er å holde vognen kompakt og byvennlig uten at det går på bekostning av de viktigste komfortfunksjonene.

Fordeler

 • Integrert håndbremse som kan vris
 • Justerbar hette med sideventilerte vinduer
 • Stor bagasjekurv med glidelås
 • Polstret 5-punkts sikkerhetssele
 • Fjæringen sørger for en komfortabel kjøretur
 • Ergonomisk og justerbart styre

Ulemper

 • Noen foreldre påpekte at setet kunne vært romsligere.

Thule Urban Glide 2 har en enkel sammenleggingsmekanisme som kan klappes sammen med én hånd, noe som forenkler oppbevaring og transport. Hvis du er en aktiv forelder som liker å jogge og holde deg i bevegelse, tilbyr denne robuste, men likevel letthåndterlige vognen den komforten barnet ditt trenger og den brukervennligheten den aktive livsstilen krever.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Thule Urban Glide 2

Spesifikasjoner

 • Dimensjoner (utfoldet): 69x102x104,5 cm
 • Dimensjoner (foldet): 69x87x34 cm
 • Vekt: 11,5 kg
 • Maks. vekt: 22 kg
 • Antall hjul: 3
 • Type hjul: Luftfylte hjul
 • Maks. vekt i kurv

Lett å manøvrere

Thule Urban Glide 2 er lett og enkel å manøvrere, og har et svingbart forhjul som kan låses på plass for jogging, støttet av de stabile 16-tommers bakhjulene. Denne funksjonen utfyller det integrerte fjæringssystemet og sørger for en jevn kjøretur uansett veiforhold. Av hensyn til foreldrenes komfort er vognen dessuten utstyrt med et ergonomisk styre som kan justeres for å dekke behovene til personer i ulike høyder. Styret har også en integrert håndbremser som kan vris og gir bedre fartskontroll, noe som er spesielt nyttig i kupert terreng.

Komfort for barnet

Når det gjelder komforten for barnet, er Thule Urban Glide 2 godt utstyrt med et sete som kan justeres med én hånd, slik at det er enkelt å tilpasse barnets komfortnivå. I tillegg gir den justerbare kalesjen med ventilerte sidevinduer ikke bare nødvendig beskyttelse, men sørger også for barnets velvære ved å fremme luftsirkulasjonen. Det er også plass til oppbevaring med en stor bagasjekurv med glidelås, en nettinglomme på baksiden og to nettingrom for snacks og leker, slik at det viktigste er lett tilgjengelig. Dessuten er setet designet med tanke på sikkerhet og komfort, med polstret 5-punkts sikkerhetssele og integrert ventilasjon. En ekstra gjennomtenkt funksjon er det gjennomsiktige vinduet med magnetisk lukking på hetten. Det gjør det mulig for foreldrene å holde et våkent øye med det sovende barnet uten å forstyrre det, noe som virkelig gjør Thule Urban Glide 2 til en omfattende løsning for aktive foreldre.

Hva sier brukere om Thule Urban Glide 2?

Etter å ha gått nøye gjennom brukeranmeldelser, kom vi frem til at de fleste setter pris på enkel manøvrering, lett design og byggekvalitet. En kommentar fra Googles samling av brukeranmeldelser beskriver Thule Urban Glide 2 som “ganske lett og smidig”. I tillegg har litt over 1 000 Amazon-brukere uttalt seg om Urban Glide 2, og flertallet av anmeldelsene og vurderingene er positive og fremhever barnevognens gode manøvreringsegenskaper og komfort.

Mer om Thule Urban Glide 2

Spesifikasjoner

 • Dimensjoner (utfoldet): 69x102x104,5 cm
 • Dimensjoner (foldet): 69x87x34 cm
 • Vekt: 11,5 kg
 • Maks. vekt: 22 kg
 • Antall hjul: 3
 • Type hjul: Luftfylte hjul
 • Maks. vekt i kurv

Joolz Day+ - to-i-en barnevogn

Godt 2-i-1-valg

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden
 • check 4,8/5 stjerner på Google Shopping

Se priser og tilbud på Joolz Day+:

 • Dobbel funksjonalitet - sovekupé og sete i ett
 • Punkteringsfrie forhjul
 • Støtter barn som veier opptil 22 kilo

Forbrukerlivs vurdering

Joolz Day+ utmerker seg med sitt dobbeltfunksjonelle design som gjør det mulig for barnet å både sove og sitte. Når det gjelder praktiske egenskaper er de punkteringsfrie forhjulene enkle å navigere. At vognen kan bære opptil 22 kg understreker dessuten holdbarheten. Den romslige kurven er også et svært praktisk funksjon dersom man skal ha med ekstra utstyr eller på handletur. Et annet høydepunkt er 5-punktsselen som kompletteres av click&go-systemet, som vektlegger barnesikkerhet. Og la oss ikke glemme at firehjulsopphenget sørger for en jevnere kjøring. Noen brukere har påpekt at regnslaget kan være litt vanskelig å håndtere. Men med litt øvelse og vane kan dette lille problemet enkelt løses, noe som gjør det til et overkommelig problem med tanke på de andre robuste funksjonene. Potensielle kjøpere bør veie disse egenskapene opp mot sine personlige behov før de bestemmer seg.

Fordeler

 • Robust vektkapasitet
 • Romslig handlekurv for alt du trenger
 • 5-punkts sikkerhetssele med nytt click&go system
 • Fjæring på alle hjul

Ulemper

 • Regntrekket er litt vanskelig å ta på og av

Den nye Joolz Day+ barnevognen er av høy kvalitet og består av et luksuriøst stoff. Den har et stort, uttrekkbar solseil med UPF 50+ solbeskyttelse, LED-lys for bedre synlighet på trilleturen og enhåndsstyring. Vognen har også fjæring på alle hjul for en behagelig trilletur. I tillegg har den en stor kurv med maksvekt på 10 kg.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Joolz Day+

Spesifikasjoner

 • Dimensjoner (utfoldet): 59,5 x 84 x 111 cm
 • Dimensjoner (foldet): 59,5 x 35 x 94 cm
 • Maks. vekt: 22 kg
 • Antall hjul: 4
 • Maks. vekt i kurv: ?
 • Vekt: 14,2 kg

Pris med fordeler
Selv om prisen på Joolz Day+ er høy, har denne vognen mange fordeler. Dersom du registrerer Jools Day+ på leverandørens nettside, innen 8 måneder etter kjøpet, tilbyr Joolz livstidsgaranti. Dette er et stort pluss som ikke alle leverandører tilbyr. Barnevognen kommer også med en handleveske i matchende stoff og farge, som kan være praktisk til både handleturer og små utflukter.

Sammenleggbar med en hånd
Joolz Day+ er enkel å slå sammen med én hånd. Dette gjør hverdagen lettere dersom man er mye på farten eller alene med barnet. Flere har kommentert at denne vognen er litt klumpete når den er slått sammen -men den tar likevel ikke mye plass og er enkel å håndtere.

Lite vekt og allsidige hjul
Jooolz Day+ er en allsidig vogn med sin lette vekt og tilpassede hjul. Alle hjulene har demping for å gjøre trilleturen behagelig for både barn og voksen. Den er lett å trille over ujevne flater, samtidig som den veier veldig lite. Dette gjør den enkel å trille og bære i trapper.

Hva sier forbrukere og eksperter om Joolz Day+?

Ekspertene mener at den nye og forenklede Joolz Day+ er stilig, enkel å håndtere og gir en jevn og god trilletur. Imidlertid kommer den med en heftig prislapp og kan oppleves som klumpete når den legges sammen.

Joolz Day+ har en solid gjennomsnittvurdering på 4,8 stjerner basert på 123 vurderinger på Google Shopping. Forbrukerne sier dette er en allsidig barnevogn som er lett å ta med på hverdagsturer og lange trilleturer. Setet er tilpasset barnet og kan enkelt legges ned til en flat liggestilling. Den stive prisen drar barnevognen noe ned.

Mer om Joolz Day+

Spesifikasjoner

 • Dimensjoner (utfoldet): 59,5 x 84 x 111 cm
 • Dimensjoner (foldet): 59,5 x 35 x 94 cm
 • Maks. vekt: 22 kg
 • Antall hjul: 4
 • Maks. vekt i kurv: ?
 • Vekt: 14,2 kg

Silver Cross Pacific - barnevogn for familier som tilbringer mye tid utendørs

Godt valg for lengre turer

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Silver Cross Pacific:

 • Antibakterielt og temperaturregulerende soveområde
 • Laget for familier som ferdes i ulikt terreng
 • Leveres med en lang rekke tilleggsfunksjoner

Forbrukerlivs vurdering

Vi anbefaler Silver Cross Pacific til den naturglade familien som vil ha en god vogn med på tur. Det lette karosseriet av aluminium gjør vognen lett og enkel å håndtere på tur. Vognen har også et justerbart håndtak med skinndetaljer for bedre komfort. Vi liker ekstra godt at stoffet er laget i komfortable og naturlige bambusstoffer. Hjulene er store og punkteringsfrie – ideelle for ulendt terreng. Imidlertid kan vognen oppleves litt klumpete når den er sammenslått, og vi tenker at prisklassen ikke passer alle budsjett.

Fordeler

 • Vendbart sete
 • UPF 50+ beskyttelse i alle tekstiler
 • Uavhengig fjæring på alle fire hjul
 • Lås- og svingbare hjul foran
 • Godt designet bæreseng

Ulemper

 • Høy prisklasse
 • Klumpete når den er sammenslått

Silver Cross Pacific er den ideelle barnevognen for familien som beveger seg mye utenfor asfalterte veier. Den har lett aluminiumskarosseri og store, punkteringsfrie hjul. Barnevognen har en godt designet bæreseng som er laget i komfortable, naturlige bambusstoffer.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Silver Cross Pacific

Spesifikasjoner

 • Dimensjoner (utfoldet): 60 x 90 x 107 cm
 • Dimensjoner (foldet): 60 x 33 x 86,5 cm
 • Maks. vekt: 22 kg
 • Antall hjul: 4
 • Maks. vekt i kurv: ?
 • Vekt: 11 kg

Lett vekt og hjul som er tilpasset den naturglade familien
Vekt og hjul er viktig når man beveger seg i ulendte terreng, Silver Cross Pacific er tilpasset nettopp dette, og vil ikke hindre deg i å nå turmålet ditt. De punkteringsfrie gummihjulene er lås- og svingbare. I tillegg er det uavhengig fjæring på alle fire hjul for en jevn kjøring.

Klumpete når den er sammenlagt
Silver Cross Pacific er enkel å slå sammen men den krever 2 hender, både for sammenlegging og når den skal settes opp igjen. Den er noe klumpete når den er slått sammen og dette drar vurderingen ned.

Høyere pris enn konkurrenter
Dette er en barnevogn som ikke passer alle budsjett, barnevognen gjør opp for seg med de mange gode funksjonene som følger med. Vognen har blant annet vendbart sete med flere tilbakelent posisjoner å velge mellom, koppholder og et stort uttrekkbart solseil.

Mer om Silver Cross Pacific

Spesifikasjoner

 • Dimensjoner (utfoldet): 60 x 90 x 107 cm
 • Dimensjoner (foldet): 60 x 33 x 86,5 cm
 • Maks. vekt: 22 kg
 • Antall hjul: 4
 • Maks. vekt i kurv: ?
 • Vekt: 11 kg

Maxi-Cosi Jaya Travel  - barnevogn for barn opp til 4 år

Godt valg for småbarn

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Maxi-Cosi Jaya Travel :

 • Automatisk sammenleggbar funksjon
 • Tilpasset til barn opp til 4 års alder
 • Kompakt og lett

Forbrukerlivs vurdering

Til å begynne med mener vi at Maxi-Cosi Jaya Travel er et optimalt valg for familier som ofte er på reise og er på utkikk etter en kostnadseffektiv barnevogn med høy standard. Denne barnevognen har en bemerkelsesverdig lav vekt og en brukervennlighet som er vanskelig å overse, spesielt med det automatiske sammenleggbare systemet. Det kompakte designet sørger dessuten for at den tar minimalt med plass, noe som gjør den ideell i en travel byhverdag. En egenskap vi er spesielt begeistret for, er de store hjulene som er utstyrt med full fjæring, noe som sikrer en jevn og behagelig kjøretur for både barn og foreldre. Men selv om den egner seg godt i urbane miljøer, er det ikke sikkert at utformingen er like gunstig for naturentusiaster eller de som ferdes i ulendt terreng. I slike tilfeller anbefaler vi Silver Cross Pacific som et bedre alternativ.

Fordeler

 • Spesielt utviklet for bylivet
 • 3 justerbare sitteposisjoner
 • Lett vekt for bæring
 • Solseil med UPF 50+ solbeskyttelse
 • Lett å manøvrere

Ulemper

 • Bedre egnet for bylivet og jevn grunn/fortau

Maxi-Cosi Jaya Travel er spesielt laget til familier på farten. Med sin automatiske foldefunksjon kan du slå sammen vognen på ett sekund, med én hånd. Vognen er tilpasset barnet fra fødsel og opp til 4-års alderen. Setet kan stilles i 3 forskjellige posisjoner, hvor en av posisjonene er helt flat. Vognen har en prisklasse som passer de fleste budsjett og har høy standard. I tillegg har den store hjul med full fjæring for en jevn trilletur.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Maxi-Cosi Jaya Travel

Spesifikasjoner

 • Dimensjoner (utfoldet): 103 × 79 × 46 cm
 • Dimensjoner (foldet): 26 × 46 × 55,5 cm
 • Maks. vekt: 22 kg
 • Antall hjul: 4
 • Maks. vekt i kurv: 5 kg
 • Vekt: 6,9 kg

Høy standard for en lav pris
Med sine mange løsninger for både barn og foreldre er dette en vogn som gir deg mye for pengene. Barnets sikkerhet er også tatt hensyn til -setet har tre posisjoner, hvor en er helt flat og tilpasset nyfødte babyer. Vognen har også en 5-punkts sikkerhetssele med magnetisk lukking for rask og enkel festing av barnet.

Automatisk sammenslåing
Ved å klikke på en knapp er vognen sammenslått og klar for å bæres eller settes vekk. Løsningen gjør det enkelt å være alene med barnet, uansett situasjon. Barnevognen er tilpasset foreldre som er mye på farten og som trenger smarte løsninger for en enkel hverdag.

Lett vekt og hjul som er tilpasset byliv
Vognen har store hjul med full fjæring for en jevn tur. Hjulene foran er også lås- og svingbare for enkel håndtering av vognen. Hjulene passer imidlertid ikke til alle underlag -vognen egner seg derfor best til bylivet. Barnevognen har en lett vekt som gjør den enkel å dytte og bære når man er på farten.

Hva sier brukere og eksperter om Maxi-Cosi Jaya Travel?

Av 237 vurderinger på Google Shopping har Maxi-Cosi Jaya Travel en gjennomsnittvurdering på 4,3. Forbrukere er positivt overrasket over at en så rimelig barnevogn har så høy standard. Vognen passer perfekt til det travle bylivet og den er enkel å håndtere i alle situasjoner. Både hjulene og vekten gjør vognen lett å dytte, og den er enkel å slå sammen og bære.

Mer om Maxi-Cosi Jaya Travel 

Spesifikasjoner

 • Dimensjoner (utfoldet): 103 × 79 × 46 cm
 • Dimensjoner (foldet): 26 × 46 × 55,5 cm
 • Maks. vekt: 22 kg
 • Antall hjul: 4
 • Maks. vekt i kurv: 5 kg
 • Vekt: 6,9 kg

Silver Cross Wave 2020 - 2-i-1 barnevogn med vendbart sete

Svært justerbar med mange valgmuligheter

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Silver Cross Wave 2020:

 • Fleksibelt reisesystem
 • Mykt og pustende bambusmateriale
 • Vendbar seteenhet med flere hvileposisjoner

Forbrukerlivs vurdering

Vi anbefaler Silver Cross Wave 2020 til den urbane familien som er mye på farten. Dette er en lett vogn som er tilpasset urbane forhold med sine punkteringssikre skumhjul. Vognen har mange smarte funksjoner som vi mener gjør en hektisk hverdag lettere. Ettersom barnevognen er tilpasset reise, er den lett å slå sammen og tar liten plass. Dette er en vogn med en dyr prislapp, derfor passer den nok ikke alle budsjetter.

Fordeler

 • Høydejusteringer for både barnesete og styre
 • Lett å skyve i terreng
 • Flott for høye foreldre
 • Utvidbar design

Ulemper

 • Dyr prislapp

Silver Cross Wave 2020 har et mykt og pustende bambus-stoff, i tillegg har den en vendbar seteenhet med flere tilbakelente posisjoner. Dette er en vogn som passer til urbane terreng med sine små hjul og lette vekt. I tillegg er den er tilpasset en travel hverdag med sitt enkle reisesystem.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Silver Cross Wave 2020

Spesifikasjoner

 • Dimensjoner (utfoldet): 60 x 111 x 109 cm
 • Dimensjoner (foldet): 60 x 39,5 x 95 cm
 • Maks. vekt: 25 kg
 • Antall hjul: 4
 • Maks. vekt i kurv: 5 kg
 • Vekt: 14,2 kg

Tilpasset reising med sin lette vekt, hjul og sammenslåing
Silver Cross Wave 2020 er tilpasset reising med sine smarte løsninger. Vognen veier lite, som gjør den enkel å frakte rundt. Hjulene er punkteringssikre og laget i skum, dette gir en behagelig trilletur for både barn og foreldre. I tillegg er vognen lett å slå sammen og tar liten plass. Perfekt for bilturer eller andre utflukter.

Dyr pris, men mange fordeler
Selv om Silver Cross Wave har en dyr prislapp henter den seg inn med sine mange fordeler. Vognen har et fleksibelt reisesystem, avtagbare frontbøyler og leveres med mye tilbehør. Denne vognen er også tilpasset høye foreldre med sine justeringer, da både barnesetet og styret kan stilles opp. Liggedelen har en beskyttende, termisk støpt base med et justerbart ventilasjonssystem, dette gjør vognen godt egnet for soving.

Mer om Silver Cross Wave 2020

Spesifikasjoner

 • Dimensjoner (utfoldet): 60 x 111 x 109 cm
 • Dimensjoner (foldet): 60 x 39,5 x 95 cm
 • Maks. vekt: 25 kg
 • Antall hjul: 4
 • Maks. vekt i kurv: 5 kg
 • Vekt: 14,2 kg

Tester og anmeldelser av barnevogner som er brukt i artikkelen

Ekspert- og testkilder

Pricerunner.dk

PriceRunner er en nettbasert tjeneste som sammenligner produkter både på priser og funksjoner på produkter fra ulike nettbutikker. Plattformen omfatter et bredt utvalg av kategorier, blant annet elektronikk, hjem og hage, mote og skjønnhet. Brukerne kan også lese og skrive produktanmeldelser, noe som gir verdifull innsikt for potensielle kjøpere. Dette brukergenererte innholdet gir produktopplevelser fra virkeligheten og kan ha stor innflytelse på kjøpsbeslutninger. Disse vurderingene er imidlertid subjektive og bør vurderes sammen med andre faktorer som produktspesifikasjoner, pris og forhandlerens omdømme.

Du kan lese en anmeldelse av Bugaboo Donkey 5 Mono her..

Du kan lese en anmeldelse av Bugaboo Fox 3 her..

Du kan lese en anmeldelse av Cybex Talos S Lux her..

ExpertReviews.co.uk

ExpertReviews.co.uk er en fremtredende britisk nettplattform som tilbyr grundige, pålitelige og objektive anmeldelser av et bredt utvalg av produkter og tjenester. Nettstedet utnytter ekspertisen til erfarne fagfolk på ulike områder og gir detaljert innsikt i teknologi, husholdningsapparater, kjøretøy, utendørsutstyr, helse- og treningsprodukter og mye mer. Gjennom grundige tester og grundige analyser har ExpertReviews.co.uk som mål å gi leserne nyttig veiledning slik at de kan ta informerte beslutninger. De omfattende og nyanserte anmeldelsene, sammen med de aktuelle nyhetene og rådene, hjelper forbrukerne med å orientere seg i det stadig skiftende markedet, og sikrer dermed at de får mest mulig valuta for pengene.

Du kan lese en anmeldelse av Bugaboo Fox 3 her..

Alt for Damene

Alt for Damene tilbyr guider, ideer og inspirasjon i forbindelse med barnestell, skjønnhet, mat, sunnhet, mote, mosjon m.m.

I tillegg lager Alt for damene også tester og anmeldelser av diverse forbrukerprodukter. De har blant annet laget en stor test av 11 forskjellige barnevogner inklusive Bugaboo Buffalo.

Du kan lese hele testen her.

Daily Mail

Daily Mail er en britisk tabloidavis fra 1896. Avisen kommer ut i en fysisk versjon, men det er også en online-side. På begge mediene kan en finne nyheter om alt fra kultur til sport, underholdning og forbrukerliv. Her kan det også finnes tester og anmeldelser av forskjellige forbrukertester. Daily Mail har blant annet laget en stor test med 8 barnevogner, blant andre Bugaboo Fox Stroller. Du kan lese hele testen her.

Jyllands Posten

Jyllands Posten er en av 3 ledende aviser i Danmark, sammen med Berlinske Tidende og Politiken.

Jyllands Posten ble grunnlagt helt tilbake i 1871 og kommer fortsatt ut hver dag. Avisen beskjeftiger seg hovedsakelig med nyheter fra inn- og utland, men har også fokus på både sport, kultur, debatt og arbeid. Jyllands Posten har også fokus på forbrukerliv og livsstil, og i den forbindelse har avisen testet 11 forskjellige barnevogner – blant andre modellene Babytrold Star og Emmaljunga Big Star Supreme.

Hvis du ønsker å lese mer om testen kan du klikke på denne linken. I testen kan du også finne en anmeldelse av Bugaboo Buffalo.

Jyllands-Posten.dk har også testet og anmeldt Babytrold Star som de har gitt en anbefaling.

Klikk.no

Klikk.no er en stor norsk forbruker-webside som foretar et stort antall forbrukertester, og dette inkluderer produkter innen både hus, hjem, hage, bil, teknologi, mote og helse.

Her har Klikk.no testet sportsvognen Baby Jogger City Elite Single. Du kan lese hele testen hos Klikk.no her.

Littlebabygear.com

Littlebabygear.com er en amerikansk blogg eiet av en mor som ønsker å hjelpe nybakte foreldre med å finne det rette babyutstyret til deres behov.

I tillegg tester og anmelder Littlebabygear.com også en masse babyutstyr.

Her er Bugaboo Fox Stroller blitt anmeldt. Du kan lese hele testen her.

Madeformums.com

Den amerikanske websiden Madeformums.com skriver om alt helt ifra graviditet til fødsel og amming. De anmelder dessuten også en lang rekke barneprodukter som Bugaboo Fox Stroller. Du kan lese hele testen her.

Stiftung Warentest

Den tyske testsiden Stiftung Warentest tester et vell av forskjellige forbrukerprodukter hver eneste dag. Resultatene av disse testene blir utgitt på deres hjemmeside til nytte for forbrukerne. De har blant annet laget en stor test av 14 barnevogner som inkluderer Bugaboo Cameleon. Du kan lese hele testen her.

Barnetsunivers.dk

Barnetsunivers.dk er et dansk online-magasin for forbrukerliv og livsstil. Ekspertene fra Barnetsunivers.dk utfører i den forbindelse forskjellige tester av forbrukerprodukter som brukes i hverdagen – og målgruppen er spesielt barnefamilier. Her har Barnetsunivers.dk testet flere forskjellige barnevogner.

Mbeans.com

Den amerikanske bloggen Mbeans.com skriver om alt som handler om barn og babyer. I tillegg tester og anmelder de også forskjellige barneprodukter, blant annet barnevogner.

Her har de testet Bugaboo Fox 2 som de har gitt en anbefaling. Du kan lese hele anmeldelsen her.

Motherandbaby.co.uk

Det britiske magasinet Motherandbaby.co.uk skriver om alt innen verdenen med barn og babyer. På siden er det mulig å finne artikler, guider samt anmeldelser av diverse barneprodukter. I denne omgangen har de testet Bugaboo Donkey 3 Mono som de har gitt 4 av 5 stjerner. Ønsker du å lese hele anmeldelsen kan du klikke her.

Strollerbase.com

Strollerbase.com er et magasin som skriver om alt som man trenger å vite om barnevogner, sportsvogner og mye mer. I tillegg tester og anmelder de også produkter der de har testet Bugaboo Fox 2. Du kan lese hele anmeldelsen her.

Kundeanmeldelser

Google Shopping

Google Shopping er en nettbasert markedsplass som er integrert i Googles søkeplattform. Brukerne kan søke etter produkter, sammenligne priser og handle fra ulike nettbutikker og lokale forhandlere direkte fra søkeresultatene. Når en bruker søker etter et produkt, viser Google Shopping en rekke alternativer med relevante detaljer som produktbilder, beskrivelser, priser og forhandlerinformasjon. Brukerne kan filtrere resultatene basert på flere faktorer, blant annet prisklasse, merke og forhandler, noe som gir en mer målrettet handleopplevelse. Google Shopping er et verdifullt verktøy for forbrukere som er på jakt etter konkurransedyktige priser og et variert produktutvalg, samtidig som det gir bedrifter en plattform for å nå ut til potensielle kunder.

Du kan lese brukeranmeldelser av Bugaboo Fox 3 her..

Du kan lese brukeranmeldelser av Thule Urban Glide 2 her..

Du kan lese brukeranmeldelser av Cybex Talos S Lux her..

Amazon

Amazon er en global e-handelsplattform som tilbyr et stort utvalg av produkter, blant annet elektronikk, klær, bøker og husholdningsartikler. En viktig funksjon hos Amazon er systemet for brukeranmeldelser, som gjør det mulig for kundene å vurdere og anmelde produkter de har kjøpt. Disse anmeldelsene, som kan variere fra detaljerte vurderinger til raske tilbakemeldinger, gir innsikt i produktets ytelse, kvalitet og pålitelighet. De fungerer som en verdifull ressurs for potensielle kjøpere som kan vurdere om produktet passer til deres ønsker basert på andres erfaringer. Amazons stjerneklassifisering, som følger med disse vurderingene, gir et raskt øyeblikksbilde av den generelle kundetilfredsheten for hvert produkt, noe som bidrar til en transparent og informativ handleopplevelse.

Du kan lese brukeranmeldelser av Thule Urban Glide 2 her..

Google Shopping

Google Shopping fungerer som en digital markedsplass der forbrukerne kan bla gjennom, sammenligne og kjøpe produkter fra en rekke ulike nettbutikker. Ved å integrere ulike selgere på én og samme plattform blir handleopplevelsen strømlinjeformet, slik at brukerne raskt kan finne det de leter etter til potensielt konkurransedyktige priser. En annen viktig del av Google Shopping er systemet for brukeranmeldelser. Denne funksjonen forsterker forbrukernes stemme ved at de kan dele sine personlige erfaringer, tilbakemeldinger og vurderinger av produkter og selgere. Ved å lese disse brukeranmeldelsene kan potensielle kjøpere vurdere produktets kvalitet, ytelse og selgerens pålitelighet.

Du kan lese en anmeldelse av Joolz Day+ her.

FAQ

Hvilke barnevogner er best i test?
Joolz Day+, Silver Cross Pacific, Maxi-Cosi Jaya Travel og Silver Cross Wave 2020.
Hvordan er barnevognene blitt testet?
Barnevognene er blitt vurdert ut ifra deres sikkerhet og holdbarhet samt merking og innhold av uønskede kjemikalier. I tillegg er de blitt brukertestet av virkelige barnefamilier og vurdert ut ifra hvor gode de er i praksis.
Kan det lønne seg å kjøpe en dyr barnevogn?
Det finnes områder der de billige modellene skiller seg fra de dyre. Generelt betaler man for design og lekre detaljer på de dyrere modellene, mens man derimot finner noen litt eldre løsninger på de billige modellene.

Dette bør du tenke på før du kjøper en barnevogn

Som foreldre skal man tilbringe mye tid sammen med barnevognen sin, derfor er det en god idé å skaffe seg den mest ideelle modellen fra begynnelsen av. Det finnes svært mange barnevogner på markedet, og det kan være vanskelig å finne ut hvilken modell man skal velge og hva man bør være oppmerksom på før man kjøper en barnevogn.

Størrelse: Begynn med å tenke på behovene til både barnet og deg som forelder – vil man for eksempel gjerne bruke barnevognen i flere år så bør man skaffe seg en modell som har en liggedel som er minst 80 centimeter lang. Når barnet er eldre vil barnet også kunne sette seg opp selv, så her bør man være oppmerksom på at barnet ikke kan komme til skade eller falle ut.

Stabilitet: Test barnevognen og sjekk om du synes modellen er stabil når du triller den. Barnet skal ligge godt og komfortabelt uansett hvor man triller.

Bevegelse: Test barnevognen og legg også merke til hvor lett den er å manøvrere. Det skal være lett å trille vognen – og ikke irriterende.

Hjul: Barnevogner kommer med forskjellige typer hjul. Noen har luft som vil gi god fjæring, men mindre fleksibilitet. Andre hjul er mindre og mer dreibare, noe som gjør dem fordelaktige i byer, men mindre fordelaktige å gå med i naturen. Gå etter den typen som du vil få mest bruk for.

Sele: Barnevognens sele er viktig for sikkerheten – spesielt når barnet tar seg en middagslur alene i vognen. Velg derfor en barnevogn med en sele med flere trinn, hvor man kan regulere hvor stramt den skal sitte over barnet. Det er spesielt viktig at barnet ikke kan komme seg ut av selen ved et uhell, for da kan det komme til skade.

Kalesje: Kalesjen er veldig viktig for at man skal få optimal beskyttelse av barnet. Den beskytter både mot sol, regn, snø og vind, og derfor må den dekke barnet helt. Enkelte modeller kommer med kalesjer som har innebygd solskjerm, ventilasjon eller en overdel med glidelås, og disse vil gi enda bedre beskyttelse. Legg merke til at enkelte kalesjer bråker en del og kan forstyrre barnets søvn.

Lommer og oppbevaring: Man kan ikke unngå at man blir litt bevegelseshemmet når man går med en barnevogn. Gjør det derfor så lett som mulig for deg selv og velg en modell som har lommer og oppbevaringsplass, til for eksempel ting til barnet, en veske, lommebok og nøkler.

Håndtak: Er håndtaket lett å justere, og hvordan føles materialet mot hendene? Gå gjerne etter en modell med justerbart håndtak slik at foreldre med ulik høyde kan gå med vognen uten problemer.

Lett å klappe sammen: Hvis man skal ta barnevognen med i en bil eller lignende – eller om den skal bæres opp trapper – bør du sjekke om den er lett å legge sammen. Er det snakk om en kombi-vogn, hvor modellen både kan brukes som barnevogn og sportsvogn, er dette ekstra viktig. Sjekk også om det er enkelt å avmontere tekstilene slik at det er lett å vaske dem.

Les bruksanvisningen: Les med fordel bruksanvisningen før du bruker barnevognen, for å finne ut av om modellen er sikker og lett å få satt opp. Barnevogner skal ofte settes sammen selv, så vær sikker på at alle delene er med. Har man med en kombi-vogn å gjøre, skal det være veldig tydelig hvordan man endrer modellen fra barnevogn til sportsvogn eller omvendt.

Still spørsmål i butikken: Gi deg selv god tid når du skal velge en barnevogn, og spør personalet hvis du er i tvil.

Tilbehør: Barnevogner vil komme med forskjellig tilbehør som blant annet varekurv, stelleveske og søskenplattform – finn ut hva du faktisk har bruk for. Man vil også ofte ha bruk for både regntrekk og myggnetting.

Brukt barnevogn: Hvis man skaffer seg en brukt barnevogn bør man ta de samme vurderingene med i betraktning som om det var en ny modell. Husk alltid å få med bruksanvisningen– også dersom modellen er brukt.

Sikkerhet: Sikkerhet er et vesentlig aspekt – les videre om dette i avsnittet om barnevogner og sikkerhet, hvor vi går inn på de aspektene som har med sikkerhet å gjøre.

Barnevogner og sikkerhet

Sikkerheten er noe av det viktigste når det kommer til barnevogner, for det er her man legger sitt lille skjøre barn når man er ute. Derfor er det en god idé å vite litt om sikkerhet og internasjonale standarder før man går ut og kjøper seg en barnevogn.

Sjekk sikkerhetsmerket

Ekspertene anbefaler at man først og fremst ser etter det europeiske standard-merket som for barnevogner heter DS / EN 1888. Dette er forbrukerens garanti for at modellen lever opp til sikkerhetsreglene. Vær imidlertid oppmerksom på at hvis man kjøper barnevognen sin brukt, er den ofte eldre og vil derfor muligens ikke overholde de nye sikkerhetskravene. Man bør også alltid se nærmere på bruksanvisningen før man kjøper en vogn, for det er den som skal guide brukeren til å gjøre vognen klar til bruk. Sjekk om instruksene er klare og tydelige.

Sjekk vognens konstruksjon

Man bør inspisere barnevognen nøye før man går til innkjøp av den. Her bør man legge merke til om vognens ramme og konstruksjon virker solid, for det er den som skal bære barnet. Sjekk også om modellen har skarpe kanter eller åpninger som kan utgjøre en fare for barnet, eller om barnet lett kan falle ut eller komme i klem. Barnets fingre er nemlig små og kan raskt komme i klem i både kalesjen, rygglenet eller fotstøtten.

Bremser

Sjekk også om vognens bremser er velfungerende, for det er svært viktig at man kan stoppe vognens bevegelse – spesielt hvis man bor i en trafikkert by eller skal gå i nedoverbakker. Vær også sikker på at barnet aldri kan nå bremsen selv. Enkelte bremser bråker en del og lager et ubehagelig rykk når de aktiveres, og andre bremser kan være vanskelige å nå.

Størrelse

Sjekk om barnevognens størrelse passer til barnets størrelse, og at er det er plass til at barnet kan vokse. Hvis man planlegger å bruke vognen i et par år, bør liggedelen være minst 80 centimeter lang. Sjekk også om vognens fulle størrelse gjør den klossete og vanskelig å håndtere. Skal man for eksempel benytte barnevognen på buss eller tog, bør den være både lett og enkel å håndtere. Hvis man skal mye ut i naturen bør barnevognen ha god fjæring, da underlaget ofte vil være ujevnt – og barnet skal kunne ligge godt uansett underlag.

Test vognen

Som utgangspunkt bør du ikke kjøpe en barnevogn som du ikke har testet i praksis først. Be om lov i butikken til å ta en prøvetur ute på fortauet slik at den ikke bare testes inne i butikken hvor forholdene er optimale. Kjenn etter hvordan den ligger i hendene og om den er lett å manøvrere. Husk at det er stor forskjell på om den som skal trille vognen er en liten person på 50 kilo og 155 centimeter, eller en stor person på 100 kilo og 2 meter. Vognen skal nemlig passe til alle de som skal gå med den.

Barnevogner og reklamasjoner

En barnevogn er et forbrukerprodukt i likhet med for eksempel vaskemaskiner, TV, barbermaskiner, hårfønere eller brødristere – derfor må man også være oppmerksom på aspekter som returrett, angrerett og reklamasjon før man kjøper en vogn.

Brukt eller ny?

Først må man bli enig med seg selv om man helst vil ha en ny eller en brukt barnevogn. Det er ofte penger å spare ved å kjøpe en brukt vogn, men med en brukt vogn får man ofte ikke de samme garantiene som med en ny.

Videre bør man også bli enig med seg selv om man ønsker å kjøpe en barnevogn i en fysisk butikk eller på nett:

Ved kjøp av barnevogn på nett – 14 dagers angrerett og 2 års reklamasjonsrett

Det kan være flere grunner til å kjøpe en barnevogn på nett -der finnes det for eksempel ofte et stort utvalg til svært gode priser.

Hvis man velger å kjøpe en barnevogn på nett får man som utgangspunkt 14 dages angrerett med på kjøpet. Det betyr at hvis man angrer på kjøpet innen 2 uker, så kan man få tilbake pengene– man må imidlertid selv betale for å få vognen sendt i retur til forhandleren, og legg merke til at det ikke er så billig når det gjelder en så stor en gjenstand som en barnevogn.

Dersom man heller oppdager at det er feil på barnevognen som ikke er selvforskyldt, har man fremdeles 2 års reklamasjonsrett. Det betyr at forhandleren skal tilby å reparere vognen eller bytte den.

Ved kjøp av barnevogn i butikk – butikkens egne regler gjelder

Det er også noen fordeler ved å kjøpe en barnevogn i en fysisk butikk, for her kan man få lov til å teste modellen først.

Hvis man kjøper en barnevogn i butikk må man være oppmerksom på at man ikke automatisk får returrett. Mange butikker tilbyr det likevel slik at man kan levere tilbake vognen og enten få pengene tilbake eller bytte til en annen vare, men det er ikke et krav. Man vil imidlertid alltid kunne få informasjon om butikkens regler om returrett før man kjøper produktet. Det vil som regel også stå på kvitteringen.

Legg merke til at en bestilling i en fysisk butikk etter loven også er en avtale om kjøp, og derfor gjelder de samme bindende reglene – selv om man ikke har mottatt varen ennå, eller kanskje heller ikke har betalt for varen.

Butikkene kan selv, med all rett, bestemme forholdene rundt returen. Hos de fleste stedene vil det være et krav at barnevognen er både ubrukt og i original stand, slik at den igjen kan selges som ny. I tillegg må man selvfølgelig også kunne vise en kvittering.

De fysiske butikkene vil også fra tid til annen ha salgsvarer, og her vil det ofte ikke være returrett på varene – dette må også alltid fremgå tydelig, slik at forbrukerne ikke er i tvil.

Dersom man derimot oppdager at det er feil eller mangler på barnevognen som ikke er selvforskyldt, så er butikken ansvarlig for varen. Det betyr at de enten må tilby å reparere varen eller bytte den. I en fysisk butikk har man også alltid 2 års reklamasjonsrett.

Ta alltid vare på kvitteringen

Under alle omstendigheter er det viktig å ta vare på kvitteringen og andre dokumenter som følger med ved kjøp av barnevognen – det er nemlig disse som er din sikkerhet hvis man skulle oppdage problemer med vognen.

Slik vedlikeholder du barnevognen din

Noen velger å kjøpe en helt ny barnevogn, andre en brukt og noen foreldre har allerede en stående etter det første barnet, men felles for alle typer er at man må huske å vedlikeholde dem.

Forhandleren Pixizoo forklarer nedenfor hvordan man best vedlikeholder barnevognen sin:

Ikke kun for syns skyld

Ekspertene forklarer at vedlikehold av barnevognen ikke bare må gjøres for at vognen skal se pen og ny ut. Det må også gjøres for barnets sikkerhet skyld.

Ekspertene forklarer også at med det rette vedlikeholdet så kan en barnevogn lett holde til både det første, andre og tredje barnet.

Vask av tekstiler

De fleste tekstiler i barnevognen kan fjernes og vaskes i maskinen – ofte ved 40 grader, og det er derfor viktig med regelmessig vask av både trekket og de resterende tekstilene. Husk på at barnet ligger på tekstilene hver dag i flere timer. De tekstilene som ikke kan fjernes og kalesjen, bør i stedet vaskes med en fuktig klut.

Vask av understell

Understellet på barnevognen må også rengjøres, og dette kan lett gjøres samtidig med bilvasken, for man kan bruke de samme såpene til begge kjøretøyene. Etter vask bør man jevnlig smøre understellet, også for å unngå rust – husk at barnevognen ofte er ute og det gjerne hele året.

Har man problemer med et knirkende understell så anbefaler ekspertene at man bare sprayer litt silikonspray på de delene som knirker. Husk å smøre understellet regelmessig også etter at det er blitt rengjort. Husk spesielt alle bevegelige ledd som bremser og fjærer.

Vask av hjul

En barnevogn er ute i all slags vær, og hjulene blir ekstra medtatt. Dette gjelder spesielt i de kalde månedene med sludd, snø og slaps, gjørme og veisalt. Fjern skitt og lort fra hjulene regelmessig og vask dem med såpevann – men husk også å tørke dem grundig etterpå for å unngå rust.

Smør hjulene også jevnlig med olje, gjerne av den syrefrie sorten. Legg merke til hjulene, for slik som med sykkeldekk, skal de være pumpet hardt opp hvis det her er snakk om lufthjul. Helt oppumpete hjul gjør det ikke bare lettere for den voksne å trille vognen, men det forlenger også barnevognens levetid.

Beskytt vognen mot været

Som nevnt blir en barnevogn utsatt for litt av hvert når det gjelder vær, men man kan ta forholdsregler slik at været påvirker barnevognens levetid og vedlikehold så lite som mulig. I solrike perioder kan solen påvirke stoffet og få det til å falme, så hvis det er mulig bør man sette barnevognen i skyggen – også for barnets skyld selvfølgelig. Selv om de fleste barnevogner er impregnerte fra produsentens side, kan man ikke være sikker på at tekstilene er helt vanntette. Unngå derfor for mye kontakt med fukt ved å dekke til vognen med et regntrekk når det regner eller snør. Fukt har også den virkningen at den over lengre tid kan gi fuktskader som i verste fall blir til muggsopp. Når barnevognen har vært ute i dårlig vær bør man alltid tørke av den når man kommer hjem.

Luft vognen godt

Når et varmt og inntullet barn legges ned i en kald vogn blir det også fukt og kondens, og det kan man ikke unngå. Sørg derfor for å lufte barnevognen godt når den ikke brukes og ta ut madrassen når barnet ikke ligger i vognen – kondens kan nemlig også, slik som fukt, på lengre sikt i verste fall føre til muggsopp.

Dersom det er mulig bør man oppbevare barnevognen innendørs når den ikke er i bruk. Det beskytter den mot vær og vind, og den holdes relativt oppvarmet – noe som minsker kondensen.

Ikke overfyll barnevognen

Alle barnevogner har en maksimum-belastning som man ikke bør overskride. La derfor være å fylle opp vognen med mange tunge handleposer eller med storebror eller storesøster. Ellers vil barnevognen begynne å trille skjevt og bli ødelagt.

Ekspertene foreslår at man generelt foretar vedlikehold av barnevognen en gang i måneden, men at man alltid bør huske det daglige vedlikeholdet også

– for eksempel ved å unngå regn, snø og å tørke av understellet når barnevognen har vært ute i fuktig vær.

Gode råd til når barnet ditt skal sove ute

Barn kan ha godt av å sove utendørs i frisk luft fordi det gir en bedre søvn, men mange foreldre er bekymret for å skulle la barnet ligge ute i kulden. Spesielt fordi små barn ikke kan fortelle om de fryser eller svetter selv.

Men hvis man tar sine forholdsregler så er det ikke noe å være bekymret for.

Basert på ekspertkunnskap fra de danske ekspertene hos Livsstil.tv2.dk og Dr.dk, supplert av de faglærte ekspertene hos både Sundhedsstyrelsen.dk og Sundhedsplejersken.dk guider vi her til råd og tips.

Pass på de helt små barna: Barn under 12 måneder (og spesielt under 6 måneder) tåler ikke så mye kulde som eldre barn, og de vil vanligvis heller ikke gi lyd ifra seg eller bevege seg særlig mye. Derfor kan de ligge lenge og bli altfor kalde. Pass derfor på å ikke legge helt små barn utendørs lenge av gangen – spesielt hvis det er kaldt. Husk at et helt lite barn vil ligge helt stille i kalde perioder uten å bevege seg, slik at barnet blir fortere kaldt.

Kan sove ute tidlig: Som tommelfingerregel sier man at barnet kan sove utendørs fra det er rundt 5-6 uker.

Individuelle behov: Noen barn vil trives godt med å sove utendørs, mens andre ikke gjør det. Se etter individuelle behov og la det bestemme hvor barnet skal sove.

Bare friske barn skal sove ute: For tidlig fødte barn eller barn med kroniske sykdommer bør ikke sove utendørs.

Maksimalt 2 timer: Barnet bør ikke sove utendørs i mer enn 2 timer – og mindre hvis det er kaldt. Se regelmessig etter barnet.

Minus 10 grader er grensen: Det er bra å la barnet sove utendørs selv om det er vinter, men barnet bør ikke sove ute hvis temperaturen er under minus 10 grader.

Beskytt mot vær og vind: Plasser barnevognen med det sovende barnet i et område med le og beskytt den mot regn, snø og direkte sol. Unngå også steder med trekk.

Kle på barnet riktige tøy: Riktig påkledning er viktig når barnet skal sove utendørs. Kle på barnet lue, ermer og votter når det er kaldt slik at både hode og hender er beskyttet. Sjekk jevnlig at barnet hverken fryser eller svetter – hvis det er vått eller svett i nakken eller foran på brystet så svetter det og hvis nakken eller brystet er kaldt så fryser barnet. Hvis det er varmt ute så skal ikke barnet ha på lue da det ikke kan bli kvitt varmen selv. Det vil også ofte være nok med en body eller undertrøye i varme perioder.

Dyne eller pose: I kalde perioder kan man legge en dyne over barnet, og med en dyne må barnet også ha varmt tøy på. I en sovepose kan man bruke litt mindre tøy.

Pass på huden: Barnets ansikt vil ikke være tildekket, men huden er sart og må passes på. Bruk helst en fettkrem som er vannfri fordi vann kan gi frostskader på huden. Lotion inneholder en del vann, så det bør man også unngå.

Dropp stoff over åpningen i barnevognen: Mange foreldre henger et bleiestoff over åpningen i barnevognen, men det anbefalers ikke av ekspertene. Dette øker nemlig temperaturen og fuktigheten inne i vognen, og det er ikke hensiktsmessig for barnet.

Myggnett: Hvis det er sommer kan det være en god ide å henge et myggnett over barnevognen – pass imidlertid på, for myggnettet er også med på å holde varmen og gjøre klimaet for varmt i sommervarmen.

Slik må man kle på barnet: Alt etter årstid må barnet ha forskjellig tøy på, og lag-på-lag-metoden er den enkleste. Det må kles på i denne rekkefølgen: Bleie, body, lue, kortermet og tynn trøye i bomull, kort og tynn bukse i bomull, trøye med lange ermer i bomull, sparkebukse med ben i bomull, ulltrøye med lange ermer, votter, sokker og dyne.

Babynest: Barnevogner kan også være utstyrt med ekstra funksjoner som justerbare solskjermer, oppbevaringskurver for å bære babyens utstyr og regntrekk. En annen populær funksjon er babynest, som er en myk madrass som ligger over sitte- eller liggedelen i barnevognen. Babynesten gir en myk og sikker plass for babyen å sove og hvile på under trillingen.

Barnevognen med på ferie?
 Dette bør du være oppmerksom på

Selv om man har et lite barn i familien, kan det allikevel bli med på reise – og også hvis destinasjonen krever at man må ut å fly. Det er imidlertid noen regler som gjelder, og det store reisebyrået Tui.dk forklarer her hva man må være oppmerksom på:

Kan man ta barnevognen eller sportsvognen med på flyet?

Det finnes ikke et entydig svar på dette spørsmålet for det er avhengig av hvilket flyselskap man flyr med, i tillegg hvor stor barnevognen er.

Derfor anbefales det at man kontakter det enkelte flyselskapet eller konsulterer deres hjemmeside for å få et endelig svar. De forskjellige barnevognene og sportsvognene kommer nemlig også med svært forskjellige mål, og det er også modeller som er så små at man faktisk kan ta de med som håndbagasje.

Hvordan får jeg med barnevognen på flyturen?

Hvis barnevognen eller sportsvognen overholder flyselskapets mål, men ikke kan gå som håndbagasje, så må den sjekkes inn som spesialbagasje.

Dette vil ofte foregå via spesialskranker på flyplassen og dermed ikke der koffertene blir sjekket inn. For å beskytte barnevognen på turen kan man også skaffe seg en transportveske til formålet -det finnes også plastposer som er laget til spesialbagasjen. Tui.dk anbefaler også at man tar av hjulene hvis det er mulig – både for barnevognens sikkerhet og av hensyn til annen bagasje.

Tui.dk anbefaler dessuten å bruke en bæresele eller slynge til barnet etter sjekk-inn, som både gir mer frihet til å håndtere annen bagasje og eventuelt også taxfree-handel, dersom man ønsker det. En bæresele eller en slynge er også lett håndterlig om bord på flyet.

Tips til reiser med barnevogn

Tui.dk forklarer at når man reiser utenlands så er det en god ide med en barnevogn eller sportsvogn som er så lett og smal som mulig – det gjør det også lettere på lengre gåturer. Tui.dk forklarer i tillegg at hvis man reiser sydover så må man huske å være oppmerksom på at man må ha en god kalesje slik at barnet ligger helt beskyttet mot den sterke solen som her er hardere mot den sarte huden til barnet enn solen i de nordiske landene. Når man reiser utenlands med barnevogn eller sportsvogn, må man også huske på at fotgjenger- og fortauforholdene ikke alltid er slik man er vant til hjemmefra. Fortauene er ofte ujevne, mangelfulle eller har høy kantstein, og det kan være vanskelig å manøvrere vognen rundt.

Tui.dk bemerker avslutningsvis at det ofte er mulig å leie barnevogner eller sportsvogner på reisemålet, så derfor behøver man ofte ikke en gang å ta med sin egen vogn.

Slik testes barnevogner

Det store britiske testmagasinet Which.co.uk har testet både barnevogner og sportsvogner, og det har de gjort gjennom mer enn 50 år. Her forklarer de hva de legger spesielt vekt på når det kommer til vurderingen av hver modell.

Sikkerhet

Sikkerheten er utrolig viktig når det kommer til valg av barnevogn, og derfor er sikkerhetsaspektet et av de parameterne som Which.co.uk legger aller mest vekt på. Hver modell blir utsatt for flere krevende tester for å se om de lever opp til de fastsatte standardene. De testes også på kvelningsfarer, og om armer eller bein kan komme i klem.

Utholdenhet

Which.co.uk tester også modellenes utholdenhet ved å sette hver modell (med innhold som tilsvarer barnets vekt) fast på en tredemølle for å se hvor mange kilometer de kan klare. I denne delen av testen testes modellene for om de kan klare distansen fra London til Birmingham – nemlig 206 kilometer.

Komfort

Which.co.uk legger også stor vekt på barnets komfort når det ligger i barnevognen eller sitter i sportsvognen. Når man kjøper en vogn som hevder at barnet kan være i den fra fødselen til for eksempel 10 kilo, så forventer man at dette nettopp kan la seg gjøre. Which.co.uk tester dette og ser blant annet på om man kan flytte setet, om det er nok støtte til barnet, og om det er nok plass til at barnet kan ligge forsvarlig i vognen.

Brukervennlighet

Which.co.uk undersøker vognene for hvordan de er i bruk fysisk, og om de er komfortable å gå med for den voksne. Modellene testes ved at de navigeres gjennom en bestemt rute som er full av utfordringer som man finner i hverdagen – for eksempel på underlag av grus, ujevne gressplener, skarpe hjørner og kantstein. Håndtakene testes dessuten også på komfort og funksjonalitet.

På sportsvogner hevdes det ofte at de kan klappes sammen ved hjelp av kun en hånd, og ekspertene undersøker om dette faktisk er sant.

Tidligere anmeldte produkter nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.

Britax B-Agile M Stroller Linen

Britax Smile III

Baby Jogger City Mini GT 

Leclerc Baby Magic Fold Plus

Baby Jogger City Elite Single 

Bugaboo Fox 2

Bugaboo Donkey 3 Mono

Bugaboo Fox Stroller

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme