Barnevogn Test 2021 – De beste barnevognene ifølge ekspertene

Senest opdateret den 0

Denne artikkelen handler om tester av ulike barnevogner. Her har vi analysert offisielle eksperttester for å gi informasjon videre om hvilke modeller som er de beste på markedet ifølge ekspertene.

Her er det snakk om en rekke barnevogner hvor vi under hvert produkt inkluderer forskjellige eksperttester og forklarer hva ekspertene fremhever av fordeler og ulemper ved hver modell.

Til denne testen av barnevogner er det snakk om et bredt utvalg av ekspertkilder. Dette inkluderer det danske forbrukerrådet Tænk, den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön samt testsidene/magasinene Which.co.uk, Testfamilien.dk, Klikk.no og Forbrugerlab.dk og den danske avisen Jyllands-posten.dk.

Hvis man ønsker å lese mer om testene og testkildene så finnes det nederst i denne artikkelen en liste over linker til de undersøkelsene vi henviser til.

Denne barnevogn testen inneholder:

🔸 Oversikt over de barnevognene som klarer seg best i ulike tester
🔸 Oversikt over 3 alternative modeller i form av sammenleggbare vogner
🔸 Guide til hva du bør tenke på før du kjøper en barnevogn 
🔸 Informasjon om barnevogner, sikkerhet og reklamasjon 
🔸 Guide til å vedlikeholde barnevognen 
🔸 Råd til hva man skal bør være oppmerksom på når barnet skal sove ute 
🔸 Tips til hvordan man best kan ta med seg barnevognen på ferie 
🔸 Informasjon om hvordan barnevogner testes 
🔸 Gjennomgang av de testene vi har undersøkt samt linker til eventuell videre lesning

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler inn resultatene fra upartiske tester slik at forbrukeren enkelt kan skaffe seg en oversikt over de beste produktene markedet har å by på.

Barnevogn Test 2021 – Her er de 6 beste

I avsnittene nedenfor finner du de barnevognene som klarer seg best i testene. Forbrukerliv har analysert en rekke eksperttester, og viser deg her alle de modellene som er best ifølge ekspertene. Du finner også en prissammenligning av de ulike barnevognene slik at du raskt og enkelt kan skaffe deg en oversikt over de billigste forhandlerne.Baby Jogger City Mini GT 

 Testvinner hos det danske forbrukerråd Tænk

Baby-Jogger-City-Mini-GT

Butik Pris Totalpris Les mer

Modellen Baby Jogger City Mini GT er blitt inkludert i en stor produkttest av sportsvogner som det danske forbrukerrådet Tænk har utført. Sammen med en rekke andre modeller er Baby Jogger City Mini GT blitt testet på faste parametere for å finne frem til hvilke modeller som klarer seg best.

Ekspertene er svært imponerte over Baby Jogger City Mini GT, og ettersom modellen klarer seg veldig godt i testen så får denne modellen et flott stempel som testvinner.

God til løpeturen

Baby Jogger City Mini GT er designet til den aktive forelderen som gjerne vil ta med seg barnet sitt på løpeturen. Baby Jogger City Mini GT kommer derfor i et aerodynamisk design med 3 hjul hvor forhjulet har et smart dreibart ledd og stor svingradius slik at modellen kommer til å gli lett bortover alle slags underlag.

I og med at Baby Jogger City Mini GT er designet til bevegelse så er modellen også ekstra støtabsorberende slik at barnet ikke blir påvirket av for eksempel en løpetur på en ujevn skogsvei. Baby Jogger City Mini GT er også laget til å være både smidig og lett, derfor veier den heller ikke mye med kun 9,5 kilo.

Hjul som ikke kan punktere

Baby Jogger City Mini GT kommer som sagt med 3 solide hjul, og for å kunne stå imot alle slags underlag så er de også punkteringsfrie slik at modellen hverken går i stykker underveis eller utsetter barnet for fare.

For at barnet skal kunne sitte godt og trygt fast i vognen – til og med på ujevnt underlag – så finnes det en justerbar 5-punkts-sele som også er utstyrt med beskyttelsesputer for en økt komfort og sikkerhet.

God ventilasjon

Baby Jogger City Mini GT er designet til å kunne brukes i alt slags vær, derfor er det også fokus på ventilasjon til barnet slik at han eller hun alltid får de optimale klima-forholdene – til og med på en varm sommerdag med en stekende sol eller en høstdag med mye vind og regn.

Baby Jogger City Mini GT kommer med en stor kalesje som gir en optimal beskyttelse av barnet, og det finnes både ventilasjon og vindu i kalesjen.

Modellen kommer også med et justerbart håndtak slik at også voksne i alle høyder kan bruke modellen, og for et så godt grep som mulig for hendene er håndtaket polstret.

Spesifikasjoner ved Baby Jogger City Mini GT

🔴 Høyde: 84 centimeter (sammenlagt)
🔴 Bredde: 62 centimeter (sammenlagt)
🔴 Dybde: 25 centimeter (sammenlagt)
🔴 Totalvekt: 9,5 kilo
🔴 Hjultype: Punkter-frie hjul
🔴 Antall hjul: 3
🔴 Justerbart håndtak: Ja

Fordeler ved Baby Jogger City Mini GT:

God til jogge- eller løpetur i alt slags terreng
Punkteringsfrie hjul og stor svingradius i forhjulet
Lett modell
Justerbar 5-punkts-sele for økt sikkerhet
Stor og beskyttende kalesje

Her kan du se en videoanmeldelse av Baby Jogger City Mini GT:


Chicco Echo 

 Toppscorer hos det danske forbrukerrådet Tænk
 Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Chicco-Echo

Butik Pris Totalpris Les mer

Modellen Chicco Echo er blitt inkludert i 2 forskjellige tester hvor modellen klarer seg veldig bra. Her er det snakk om tester fra henholdsvis det danske forbrukerrådet Tænk samt den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön. Ekspertene har testet Chicco Echo sammen med en rekke andre modeller.

Etter å ha undersøkt og vurdert modellen nøye så konkluderer både de danske og svenske ekspertene med at Chicco Echo skal ha en høy plassering i begge testene slik at modellen er å finne blant de beste modellene.

Sportsvogn med lett ramme til utflukten

Chicco Echo hører til blant de sportsvognene som man kaller en reisebarnevogn (eller paraplyvogn), for her er det snakk om en barnevogn med et klassisk utseende, men som er kompakt bygget – som også har en lav vekt.

Chicco Echo er dermed designet til å være smidig og lett å manøvrere, og den er spesielt fordelaktig til bruk i byer med smale gater eller kanskje på reise – modellen er nemlig også veldig lett å klappe sammen og ta med seg i bil, på buss eller tog.

Best til jevnt terreng

Chicco Echo er ikke skapt til å brukes på en ujevn skogstur slik som andre modeller, men den er derimot veldig god til jevne underlag som asfalterte veier og fortau. Modellen har et godt og smidig bevegelsessystem, og den triller lett og friksjonsfritt.

Chicco Echo kan brukes både til små og store barn (maksvekt på 22 kilo), og derfor kommer modellen også med en justerbar ryggstøtte – rygglenet kan også legges helt ned slik at barnet kan ta seg en lur underveis.

For å sikre at barnet sitter godt fastspent underveis så finnes det en justerbar 5-punkts-sele med polstring som holder barnet godt fast. Et sikkerhetslås gjør at selen er helt trygg.

Lett modell

Chicco Echo er skapt av lette materialer som gjør at denne modellen ikke veier mye – her er det kun snakk om 8,3 kilo, noe som er en lav vekt. Den lave vekten øker også smidigheten både mens man triller og når modellen skal klappes sammen. Modellen kommer med en liten kalesje som er med på å beskytte barnet mot den sterkeste solen eller det kraftigste regnet – og det følger også med et regntrekk som kan brukes under kraftig regn. Chicco Echo byr også på oppbevaringsmuligheter selv om det her er snakk om en mindre barnevogn, da det her følger med et romslig handlenett.

Spesifikasjoner ved Chicco Echo

🔴 Høyde: 105 centimeter (sammenlagt)
🔴 Bredde: 31 centimeter (sammenlagt)
🔴 Dybde: 26 centimeter (sammenlagt)
🔴 Totalvekt: 8,3 kilo
🔴 Hjultype: Gummihjul
🔴 Antall hjul: 4
🔴 Justerbart håndtak: Nei

Fordeler ved Chicco Echo:

Barnevogn med lett ramme på kun 8,3 kilo
Lett å manøvrere
God til reisen og jevne overflater
Med justerbar 5-punkts-sele
Justerbar ryggstøtte


Baby Jogger City Elite Single 

 6 av 6 stjerner hos den norske testsiden Klikk.no

Baby-Jogger-City-Elite-Single-Klapvogn

Butik Pris Totalpris Les mer

Modellen Baby Jogger City Elite Single er blitt testet av den norske testsiden Klikk.no for å finne frem til hvilke fordeler og ulemper denne modellen har.

Baby Jogger City Elite Single er derfor blitt testet på parametere som for eksempel sikkerhet, brukervennlighet og funksjonalitet, og etter endt test er de norske ekspertene veldig imponerte over modellen. Modellen får en maksimal toppscore på hele 6 av 6 stjerner.

Sportsvogn designet til den aktive forbrukeren

Baby Jogger City Elite Single er en flott og smart sportsvogn i sort. Modellen er designet til å bli brukt til mer enn bare å bli trillet rundt. Baby Jogger City Elite Single er nemlig ideell til den aktive forelderen som gjerne vil ta med seg barnet ut og bevege seg i terreng og ved løping.

Baby Jogger City Elite Single har et aerodynamisk design som gjør modellen fordelaktig til bevegelse. Baby Jogger City Elite Single kommer derfor også med store gummidekk på 12 tommer som er punkteringsfrie, og for en helt optimal bevegelse på for eksempel en ujevn skogsvei har modellen et smart 360 graders dreibart forhjul med støtdemper.

God komfort til barnet

Baby Jogger City Elite Single er designet til å bli brukt til litt større barn fra 3 år, og for at barnet skal kunne sitte godt selv i ujevnt terreng så finnes det god støtdemping i setet. Setet kan også justeres slik at barnet nesten kan ligge slik at det også kan ta seg en liten lur underveis.

Det finnes også ventilasjon i setet som regulerer varmen, og Baby Jogger City Elite Single er utstyrt med vindbeskyttelse slik at barnet ikke sitter i vind eller trekk. Barnet holdes fast med en 5-punkts-sele med puter, og det finnes også flere muligheter for oppbevaring i denne vognen.

Absolutt testvinner ifølge ekspertene

Baby Jogger City Elite Single er blitt testet av de norske ekspertene fra Klikk.no, og de er veldig imponerte over modellen. De forklarer at denne modellen er veldig god i bruk – til både ujevnt terreng og til løping. De fremhever også at Baby Jogger City Elite Single har en veldig god bevegelse med en svært enkel styring, og den er utrolig enkel å legge sammen.

Baby Jogger City Elite Single får også skryt for den gode komforten for barnet, og det går raskt og enkelt å klappe sammen modellen hvis den skal tas med på tur i bilen.

Ekspertene trekker også frem at Baby Jogger City Elite Single har en smart og trinnløs regulering av ryggstøtten.

Spesifikasjoner ved Baby Jogger City Elite Single

🔴 Høyde: 85 centimeter (sammenlagt)
🔴 Bredde: 67 centimeter (sammenlagt)
🔴 Dybde: 36 centimeter (sammenlagt)
🔴 Totalvekt: 11,9 kilo
🔴 Hjultype: Gummihjul på 12 tommer
🔴 Antall hjul: 3
🔴 Justerbart håndtak: Ja

Fordeler ved Baby Jogger City Elite Single:

Ideell til løpeturen
Store hjul som ikke kan punktere
360 graders dreibart forhjul
5-punkts-sele med puter
Barnet har mulighet til å både ligge og sitte


Bugaboo Fox 2

 Godt førsteinntrykk hos Englands største testmagasin Which.co.uk
 Anbefalt av den amerikanske bloggen Mbeans.com
 8.5 av 10 stjerner hos magasinet Strollerbase.com

bugaboo-fox-2

Butik Pris Totalpris Les mer
Babyshop.no 12.575,00 12.575,00 Les mer

Bugaboo Fox 2 er blitt testet og anmeldt av tre ekspertkilder. Dette inkluderer Which.co.uk, Mbeans.com og Strollerbase.com. Alle ekspertene er imponerte over barnevognen som de har gitt henholdsvis en god anbefaling samt 8,5 av 10 stjerner.

Det har de blant annet gjort da dette er en god og solid barnevogn som er enkel å legge sammen og ta med på farten. Selv om ekspertene generelt sett er imponerte over Bugaboo Fox 2, så nevner de likevel at modellen er forholdsvis dyr.

Must-have for moderne mødre, ifølge ekspertene

Ifølge ekspertene er Bugaboo Fox 2 en «stor og solid» barnevogn som kan klare alle slags underlag uten problemer. Ekspertene fra Mbeans.com skriver for eksempel at modellen «kan legges sammen til en relativt liten størrelse slik at det er enkelt å sette den inn og ta den ut av bilen».

I tillegg til dette forklarer ekspertene fra Strollerbase.com at Bugaboo Fox 2 «er et must-have for en moderne mor» selv om den er forholdsvis dyr da «du kan kjøpe mange ting separat»”. De mener imidlertid også at den er verdt pengene dersom man har budsjett til det.

Ekspertene fremhever også at Bugaboo Fox 2 er «klar til å bli brukt allerede fra fødselen og til barnet ikke lenger har bruk for den», noe de mener er en veldig stor fordel.

Barnevogn med stabil kjøring

Med Bugaboo Fox 2 får man en barnevogn med en stabil og jevn kjøring på alle underlag for både barn og for foreldre takket være de store hjulene og fjæringen. Vognen har 21,5 centimeter låsbare hjul og svinghjul foran, og 30 centimeter store bakhjul.

Barnevognen har også et liggemål på 80 centimeter og er forholdsvis lett med en vekt på kun 9,9 kilo. Den kan også legges sammen slik at den kan tas med i bilen, noe som er optimalt når man skal på tur eller besøke venner og familie. Barnevognen stå av seg selv – til og med når den er lagt sammen.

I og med at barnevognen kan brukes med en del forskjellig tilbehør så er det mulig å tilpasse den etter ens egen livsstil og behov. Man kan for eksempel kjøpe ekstra utstyr som alt ifra et ståbrett til barn og til poser som kan festes. Det følger også med et sete ved kjøp av modellen da dette er en kombivogn, derfor kan den brukes både som barnevogn og som sportsvogn.

Mange praktiske funksjoner

Bugaboo Fox 2 er utstyrt med mange praktiske funksjoner – inkludert en solkalesje med vindu, utluftningspanel og UPF 50+ solbeskyttelse. Det er også mulig å legge det vendbare setet helt ned og justere det med ett enkelt klikk. Setet kan også lenes helt tilbake ved bruk av et håndtak.

Videre kommer Bugaboo Fox 2 med et håndtak som kan justeres i høyden opptil 20 centimeter. Det gjør at vognen kan brukes av alle. Alt stoffet kan tas av og på, og kan vaskes etter behov. Den komfortable 5-punkts sikkerhetsselen er også enkel å justere.

Sist, men ikke minst har Bugaboo Fox 2 en stor kurv som kan romme opptil 10 kilo, innebygde lommer i kurven samt en anordning med to ekstra lommer. Det finnes derfor massevis av lagringsplass til for eksempel shopping og stelleveske med mer.

Spesifikasjoner ved Bugaboo Fox 2:

🔴 Høyde: 90 centimeter (sammenlagt)
🔴 Bredde: 60 centimeter (sammenlagt)
🔴 Dybde: 47 centimeter (sammenlagt)
🔴 Totalvekt: 9,9 kilo
🔴 Liggemål: 80 centimeter
🔴 Hjultype: 21,5 centimeter forhjul og 30 centimeter bakhjul
🔴 Antall hjul: 4
🔴 Justerbart håndtak: Ja

Fordeler ved Bugaboo Fox 2:

Stabil kjøring på alle underlag
Mye lagringsplass
Praktisk solkalesje
Lettvekts-modell
Kan klappes sammen


Bugaboo Donkey 3 Mono

 Godt førsteinntrykk hos Englands største testmagasin Which.co.uk
 4 av 5 stjerner hos det britiske magasinet Motherandbaby.co.uk

bugaboo-donkey-3

Butik Pris Totalpris Les mer
Babyshop.no 15.399,00 15.399,00 Les mer

Bugaboo Donkey 3 Mono er blitt testet og anmeldt av de to ekspertkildene Which.co.uk og Motherandbaby.co.uk som begge er imponerte over barnevognen.

De to ekspertene liker modellen spesielt godt på grunn av dens gode kvalitet og enkle styring. De er imidlertid mindre imponerte over barnevognens brede styre.

Barnevogn av god kvalitet ifølge ekspertene

Ifølge ekspertene er Bugaboo Donkey 3 Mono en god barnevogn som er «av veldig god kvalitet». De britiske ekspertene fra Motherandbaby.co.uk skriver for eksempel at barnevognen er «enkel å manøvrere rundt med» samt at «byggekvaliteten er helt på topp.

Ekspertene fremhever også at Bugaboo Donkey 3 Mono «er super stillegående». De testet modellen både i byen og på landeveier, og den fungerte godt på de ulike typene av underlag.

De trekker også frem at barnevognen «var super komfortabel» både for barn og foreldre. Alt i alt anbefaler ekspertene fra Motherandbaby.co.uk derfor modellen til andre mødre som har behov for en ny barnevogn.

Romslig barnevogn

Med Bugaboo Donkey 3 Mono får man en romslig barnevogn med et liggemål på 80 centimeter som vokser sammen med barnet. Barnevognen kan nemlig brukes ifra fødselen og helt til barnet er rundt tre år eller 17 kilo.

Modellen kan også enkelt gjøres om til en Duo eller Twin dersom man kjøper et ekstra sete til det nyeste tilskuddet i familien. I og med at dette er en kombivogn så er det også mulig å benytte den som både en barnevogn og som en sportsvogn når barnet blir større. Man kan enkelt ta med seg barnevognen med på farten da den er sammenleggbar og kun veier 13 kilo.

Bugaboo Donkey 3 Mono har også en solskjerm i XXL med et vindu og et integrert panel til lufting slik at barnet konstant har det behagelig. Kalesjen er utstyrt med en solbeskyttelse med SPF 50+.

Enkel å manøvrere

Bugaboo Donkey 3 Mono er enkel å manøvrere selv med én hånd – også når den tungt lesset. Takket være svinghjulene foran, den stramme svingradiusen og det justerbare håndtaket er barnevognen komfortabel å kjøre med. Forhjulene er 25 centimeter og bakhjulene er 30 centimeter.

I tillegg til dette kan barnevognen brukes på alle slags underlag med de store skumfylte hjulene. Disse dekkene gjør turen behagelig for både barn og foreldre. Det er også mulig at gjøre om hjulene til «fremover-hjul» slik at turen blir enklere når man skal kjøre gjennom snø og sand.

Sist, men ikke minst kommer Bugaboo Donkey 3 Mono med oppbevaringsplass i form av en sidekurv ved siden av setet til en veske eller handlevarer. Det vendbare setet kan også legges helt ned og justeres med få klikk, mens ryggen kan justeres i høyden. 

Spesifikasjoner ved Bugaboo Donkey 3 Mono:

🔴 Høyde: 91 centimeter (sammenlagt)
🔴 Bredde: 60 centimeter (sammenlagt)
🔴 Dybde: 24 centimeter (sammenlagt)
🔴 Totalvekt: 13 kilo
🔴 Liggemål: 80 centimeter
🔴 Hjultype: 25 centimeter forhjul og 30 centimeter bakhjul
🔴 Antall hjul: 4
🔴 Justerbart håndtak: Ja

Fordeler ved Bugaboo Donkey 3 Mono:

Sammenleggbar
Vokser med barnet
Enkel å manøvrere
Praktisk solskjerm
Oppbevaringsplass


Bugaboo Fox Stroller

✅ Anbefalt hos Littlebabygear.com
✅ 3 av 5 stjerner hos den britiske avisen Daily Mail
✅ 5 av 5 stjerner hos det amerikanske magasinet Madeformums.com

bugaboo-fox-stroller

Butik Pris Totalpris Les mer
Babyshop.no 11.555,00 11.555,00 Les mer

Bugaboo Fox er blitt testet av til sammen 3 forskjellige ekspertkilder som inkluderer Littlebabygear.com, den britiske avisen Daily Mail og det amerikanske magasinet Madeformums.com. De 3 ekspertkildene har testet barnevognen på alt ifra brukervennlighet til sikkerhet.

Ekspertene trekker spesielt frem at barnevognen kommer med et vell av funksjoner som gjør det til en brukervennlig og praktisk modell. Littlebabygear.com nevner også at materialet er av toppkvalitet.

Ekspertkildene nevner imidlertid også at Bugaboo Fox har en ganske høy pris, noe som ifølge ekspertene er den største ulempen ved modellen.

Kombivogn med lett ramme

Bugaboo Fox er en modell som kan sammenlignes med modellen Bugaboo Buffalo. Bugaboo Fox er nemlig, i likhet med Bugaboo Buffalo, en stilren barnevogn som er produsert med fokus på å være komfortabel og behagelig for både barnet og foreldrene.

Videre er Bugaboo Fox en kombivogn, derfor er det også mulig å bruke den som både en barnevogn og en sportsvogn.

Modellen Bugaboo Fox er utstyrt med en lett samme – som betyr at den er enkel å håndtere. Barnevognen er produsert for å være en solid og robust barnevogn, men det forhindrer ikke modellen i å være enkel å håndtere. Bugaboo Fox veier nemlig mindre enn 10 kilo – 9,9 kilo for å være helt nøyaktig – noe som er en forholdsvis lav vekt for en kombivogn.

Praktisk kombivogn med flere justeringsmuligheter

Bugaboo Fox blir kalt en «luksusmodell» av ekspertene fra Madeformums.com. Dette sier de ikke bare på grunn av modellens attraktive design, men også fordi den er så enkel og håndterbar uansett om man bruker den i byen eller på landet. Kombivognen kan også velges i flere forskjellige farger hvor man har mulighet til å velge den fargen som man liker aller best.

Det finnes også flere justeringsmuligheter ved Bugaboo Fox. Man har nemlig mulighet til å justere kalesjen som både er beskyttende og romslig i tillegg til at man kan klappe den sammen etter bruk. Det følger også med en del tilbehør, derfor trenger man ikke kjøpe mange ekstra deler utenom da det allerede følger med ved kjøp av kombivognen.

Bevegelig modell med svingbare forhjul

Bugaboo Fox kommer med 4 store hjul som sørger for at kombivognen er bevegelig og fleksibel. Hjulene sørger også for at det er mulig å bruke vognen på de fleste underlag selv om det er et ganske ujevnt terreng.

Man har også mulighet til å justere håndtaket slik at flere mennesker kan bruke barnevognen uansett høyde. Bugaboo Fox kommer med en stor og lett tilgjengelig kurv som er plassert under liggedelen.

Spesifikasjoner ved Bugaboo Fox:

🔴 Høyde: 88 centimeter (sammenlagt)
🔴 Bredde: 60 centimeter (sammenlagt)
🔴 Dybde: 23 centimeter (sammenlagt)
🔴 Totalvekt: 9,9 kilo
🔴 Liggemål: 80 centimeter
🔴 Hjultype: Faste hjul. Forhjulene er svingbare.
🔴 Antall hjul: 4
🔴 Justerbart håndtak: Ja

Fordeler ved Bugaboo Fox:

Kan brukes som barnevogn og sportsvogn
Svingbare forhjul
God på ulike typer underlag
Veier kun 9,9 kilo
Stilren barnevogn

Her kan du se en presentasjon av Bugaboo Fox:


Dette bør du tenke på før du kjøper en barnevogn

Som foreldre skal man tilbringe mye tid sammen med barnevognen sin, derfor er det en god idé å skaffe seg den perfekte modellen fra begynnelsen av. Det finnes veldig mange barnevogner på markedet, og det kan være vanskelig å finne ut hvilken modell man skal velge og hva man bør være oppmerksom på.

Her skriver de danske ekspertene fra Sikkerhetsrådet Sik.dk, forbrukerrådet Tænk og Sikkerhverdag.dk om hva man bør tenke på før man går til innkjøp av en ny barnevogn:

Størrelse: Begynn med å tenke på behovene til både barn og foreldre – vil man for eksempel gjerne bruke barnevognen i flere år så bør man skaffe seg en modell som har en liggedel som er minst 80 centimeter lang. Når barnet er eldre så vil det også kunne sette seg opp selv, så her bør man være oppmerksom på at barnet ikke kan komme til skade eller falle ut.

Stabilitet: Test barnevognen og sjekk om du synes modellen er stabil når du kjører med den. Barnet skal ligge godt og komfortabelt uansett hvor man kjører.

Bevegelse: Test barnevognen og legg også merke til hvor lett den er å manøvrere med. Det skal være lett å kjøre med vognen – og ikke irriterende.

Hjul: Barnevogner kommer med forskjellige typer hjul. Noen har luft som vil gi en god fjæring, men mindre fleksibilitet. Andre hjul er mindre og mer dreibare, noe som gjør dem fordelaktige i byer, men mindre fordelaktige å gå med i naturen. Gå etter den typen som du vil få mest bruk for.

Sele: Barnevognens sele er viktig for sikkerheten – spesielt når barnet tar seg en middagslur alene i vognen. Velg derfor en barnevogn med en sele med flere trinn hvor man kan regulere hvor stramt den skal sitte over barnet. Det er spesielt viktig at barnet ikke kan komme seg ut av selen ved et uhell, for da kan det komme til skade.

Kalesje: Kalesjen er veldig viktig for at man skal få optimal beskyttelse av barnet. Den beskytter både mot sol, regn, snø og vind, og derfor må den dekke barnet helt. Enkelte modeller kommer med kalesjer som har innebygd solskjerm, ventilasjon eller en overdel med glidelås, og disse vil gi en enda bedre beskyttelse. Legg merke til at enkelte kalesjer bråker en del og kan forstyrre barnets søvn.

Lommer og oppbevaring: Man kan ikke unngå at man blir litt bevegelseshemmet når man går med en barnevogn. Gjør det derfor så lett som mulig for deg selv og velg en modell som har lommer og oppbevaringsplass til for eksempel ting til barnet, en veske, lokkebok og nøkler.

Håndtak: Er håndtaket lett å justere, og hvordan føles materialet mot hendene? Gå gjerne etter en modell med justerbart håndtak slik at foreldre med ulik høyde uten problemer kan gå med vognen.

Lett å klappe sammen: Hvis man skal ta barnevognen med i en bil eller noe lignende – eller om den skal bæres opp trapper – så bør du sjekke om den er lett å legge sammen. Her er det snakk om en kombi-vogn hvor modellen både kan brukes som barnevogn og sportsvogn, så er dette ekstra viktig. Sjekk også om det er enkelt å avmontere tekstilene slik at det er lett å vaske dem.

Les bruksanvisningen: Les med fordel bruksanvisningen før du bruker barnevognen for å finne ut av om modellen er sikker og lett å få satt opp. Barnevogner skal ofte settes sammen selv, så vær sikker på at alle delene er med. Har man med en kombi-vogn å gjøre så skal det være veldig tydelig hvordan man endrer modellen fra barnevogn til sportsvogn eller omvendt.

Still spørsmål i butikken: Gi deg selv god tid når du skal velge en barnevogn, og spør personalet hvis du er i tvil.

Tilbehør: Barnevogner vil komme med forskjellig tilbehør som blant annet varekurv, stelleveske og søskenplattform, så finn ut hva du faktisk har bruk for. Man vil også ofte ha bruk for både regntrekk og myggnetting.

Brukt barnevogn: Hvis man skaffer seg en brukt barnevogn så bør man ta de samme vurderingene med i betraktning som om det var en ny modell. Husk alltid å få med bruksanvisningen– også dersom modellen er brukt.

Sikkerhet: Sikkerhet er et vesentlig aspekt – les videre om dette i avsnittet om barnevogner og sikkerhet hvor vi går inn på de aspektene som har med sikkerhet å gjøre.


Barnevogner og sikkerhet

Sikkerheten er noe av det viktigste når det kommer til barnevogner, for det er her man legger sitt lille skjøre barn når man er ute. Derfor er det en god idé å vite litt om sikkerhet og internasjonale standarder før man går ut og kjøper seg en barnevogn.

Det danske Sikkerhetsrådet Sik.dk forklarer her hva man bør være oppmerksom på når det kommer til sikkerhet:

Sjekk sikkerhetsmerket

Ekspertene anbefaler at man først og fremst ser etter det europeiske standard-merket som for barnevogner heter DS / EN 1888, og det er forbrukerens garanti for at modellen lever opp til sikkerhetsreglene. Vær imidlertid oppmerksom på at hvis man kjøper barnevognen sin brukt, så er den ofte eldre og vil derfor muligens ikke overholde de nye sikkerhetskravene. Man bør også alltid se nærmere på bruksanvisningen før man kjøper en vogn, for det er den som skal guide brukeren til å gjøre vognen klar til bruk. Sjekk om instruksene er klare og tydelige.

Sjekk vognens konstruksjon


Man bør inspisere barnevognen nøye før man går til innkjøp av den. Her bør man legge merke til om vognens ramme og konstruksjon virker solid, for det er den som skal bære barnet. Sjekk også om modellen har skarpe kanter eller åpninger som kan utgjøre en fare for barnet, eller om barnet lett kan falle ut eller komme i klem. Barnets fingre er nemlig små og kan raskt komme i klem i både kalesjen, rygglenet eller fotstøtten.

Bremser


Sjekk også om vognens bremser er velfungerende, for det er svært viktig at man kan stoppe vognens bevegelse – spesielt hvis man bor i en trafikkert by eller skal gå i nedoverbakker. Vær også sikker på at barnet aldri kan nå bremsen selv. Enkelte bremser bråker en del og lager et ubehagelig rykk når de aktiveres, og andre bremser kan være vanskelige å nå.

Størrelse


Sjekk om barnevognens størrelse passer til barnets størrelse og at er det er plass til at barnet kan vokse. Hvis man planlegger å bruke vognen i et par år så bør liggedelen være minst 80 centimeter lang. Sjekk også om vognens fulle størrelse gjør at den er klossete og vanskelig å håndtere. Skal man for eksempel benytte barnevognen på buss eller tog så bør den være både lett og enkel å håndtere. Hvis man skal mye ut i naturen så bør barnevognen ha en god fjæring da underlaget ofte vil være ujevnt – og barnet skal kunne ligge godt uansett underlag.

Test vognen

Som utgangspunkt bør du ikke kjøpe en barnevogn som du ikke har testet i praksis først. Be om lov i butikken til å ta en prøvetur ute på fortauet slik at den ikke bare testes inne i butikken hvor forholdene er optimale. Kjenn etter hvordan den ligger i hendene og om den er lett å manøvrere. Husk at det er stor forskjell på om den som skal trille vognen er en liten person på 50 kilo og 155 centimeter, eller en stor person på 100 kilo og 2 meter. Vognen skal nemlig passe til alle de som skal gå med den.


Barnevogner og reklamasjoner

En barnevogn er et forbrukerprodukt i likhet med for eksempel vaskemaskiner, TV, barbermaskiner, hårfønere eller brødristere – derfor må man også være oppmerksom på aspekter som returrett, angrerett og reklamasjon før man kjøper en vogn.

Basert på råd fra danske Konkurranse- og Forbrukerkontoret på Forbrug.dk guider vi deg her til hva man som forbruker bør kjenne til:

Brukt eller ny?

Først må man bli enig med seg selv om man helst vil ha en ny eller en brukt barnevogn. Det er ofte penger å spare ved å kjøpe en brukt vogn, men med en brukt vogn får man ofte ikke de samme garantiene som med en ny.

Videre bør man også bli enig med seg selv om man ønsker å kjøpe en barnevogn i en fysisk butikk eller på nett:

Ved kjøp av barnevogn på nett – 14 dagers angrerett og 2 års reklamasjonsrett

Det kan være flere grunner til å kjøpe en barnevogn på nett, for der finnes det ofte et stort utvalg til svært gode priser.

Hvis man velger å kjøpe en barnevogn på nett så får man som utgangspunkt 14 dages angrerett med på kjøpet. Det betyr at hvis man angrer på kjøpet innen 2 uker, så kan man få tilbake pengene– man må imidlertid selv betale for å få vognen sendt i retur til forhandleren, og legg merke til at det ikke er så billig når det gjelder en så stor en gjenstand som en barnevogn.

Dersom man heller oppdager at det er feil på barnevognen som ikke er selvforskyldt så har man fremdeles 2 års reklamasjonsrett. Det betyr at forhandleren skal tilby å reparere vognen eller bytte den.

Ved kjøp av barnevogn i butikk – butikkens egne regler gjelder

Det er også noen fordeler ved å kjøpe en barnevogn i en fysisk butikk, for her kan man få lov til å teste modellen først.

Hvis man kjøper en barnevogn i butikk så må man være oppmerksom på at man ikke får en automatisk returrett. Mange butikker tilbyr det likevel slik at man kan levere tilbake vognen og enten få pengene tilbake eller bytte til en annen vare, men det er ikke et krav. Man vil imidlertid alltid kunne få informasjon om butikkens regler rundt returrett før man kjøper produktet. Det vil som regel også stå på kvitteringen.

Legg merke til at en bestilling i en fysisk butikk etter loven også er en avtale om kjøp, og derfor gjelder de samme bindende reglene – selv om man ikke har mottatt varen ennå, eller kanskje heller ikke har betalt for varen.

Butikkene kan selv, med all rett, bestemme forholdene rundt returen. Hos de fleste stedene vil det være et krav at barnevognen er både ubrukt og i original stand, slik at den igjen kan selges som ny. I tillegg må man selvfølgelig også kunne vise en kvittering.

De fysiske butikkene vil også fra tid til annen ha salgsvarer, og her vil det ofte ikke være returrett på varene – dette må også alltid fremgå tydelig, slik at forbrukerne ikke er i tvil.

Dersom man derimot oppdager at det er feil eller mangler på barnevognen som ikke er selvforskyldt, så er butikken ansvarlig for varen. Det betyr at de enten må tilby å reparere varen eller bytte den. I en fysisk butikk har man også alltid 2 års reklamasjonsrett.

Ta alltid vare på kvitteringen

Under alle omstendigheter er det viktig å ta vare på kvitteringen og andre dokumenter som følger med ved kjøp av barnevognen – det er nemlig disse som er din sikkerhet hvis man skulle oppdage problemer med vognen etter veien.


Slik vedlikeholder du barnevognen din

Noen velger å kjøpe en helt ny barnevogn, andre en brukt og noen foreldre har allerede en stående etter det første barnet, men felles for alle typer er at man må huske å vedlikeholde dem.

Forhandleren Pixizoo forklarer nedenfor hvordan man best vedlikeholder barnevognen sin:

Ikke kun for syns skyld

Ekspertene forklarer at vedlikehold av barnevognen ikke bare må gjøres for at vognen skal se pen og ny ut. Det må også gjøres for barnets sikkerhet skyld.

Ekspertene forklarer også at med det rette vedlikeholdet så kan en barnevogn lett holde til både det første, andre og tredje barnet.

Vask av tekstiler

De fleste tekstiler i barnevognen kan fjernes og vaskes i maskinen – ofte ved 40 grader, og det er derfor viktig med regelmessig vask av både trekket og de resterende tekstilene. Husk på at barnet ligger sammen med dem ofte hver dag i flere timer. De tekstilene som ikke kan fjernes og kalesjen, bør i stedet vaskes med en fuktig klut.

Vask av understell

Understellet på barnevognen må også rengjøres, og dette kan lett gjøres samtidig med bilvasken, for man kan bruke de samme såpene til begge kjøretøyene. Etter vask bør man jevnlig smøre understellet, også for å unngå rust – husk at barnevognen ofte er ute og det gjerne hele året.

Har man problemer med et knirkende understell så anbefaler ekspertene at man bare sprayer litt silikonspray på de delene som knirker. Husk å smøre understellet regelmessig også etter at det er blitt rengjort. Husk spesielt alle bevegelige ledd som bremser og fjærer.

Vask av hjul

En barnevogn er ute i all slags vær, og hjulene blir ekstra medtatt. Dette gjelder spesielt i de kalde månedene med sludd, snø og slaps, gjørme og veisalt. Fjern skitt og lort fra hjulene regelmessig og vask dem med såpevann – men husk også å tørke dem grundig etterpå for å unngå rust.

Smør hjulene også jevnlig med olje, gjerne av den syrefrie sorten. Legg merke til hjulene – slik som med sykkeldekk – for de skal være pumpet hardt opp hvis det her er snakk om lufthjul. Helt oppumpete hjul gjør det ikke bare lettere for den voksne å trille vognen, men det forlenger også barnevognens levetid.

Beskytt vognen mot været  

Som nevnt blir en barnevogn utsatt for litt av hvert når det gjelder vær, men man kan ta forholdsregler slik at været påvirker barnevognens levetid og vedlikehold så lite som mulig. I solrike perioder kan solen påvirke stoffet og få det til å falme, så hvis det er mulig så sett barnevognen i skyggen – også for barnets skyld selvfølgelig. Selv om de fleste barnevogner er impregnerte fra produsentens side, så kan man ikke være sikker på at tekstilene er helt vanntette. Unngå derfor for mye kontakt med fukt ved å dekke til vognen med et regntrekk når det regner eller snør. Fukt har også den virkningen at den over lengre tid kan gi fuktskader som i verste fall blir til muggsopp. Når barnevognen har vært ute i dårlig vær så bør man alltid tørke av den når man kommer hjem.

Luft vognen godt

Når et varmt og inntullet barn legges ned i en kald vogn blir det også fukt og kondens, og det kan man ikke unngå. Sørg derfor for å lufte barnevognen godt når den ikke brukes og ta ut madrassen når barnet ikke ligger i vognen – kondens kan nemlig også, slik som fukt, på lengre sikt i verste fall føre til muggsopp.

Dersom det er mulig så oppbevar barnevognen innendørs når den ikke er i bruk. Da beskyttes den mot vær og vind, og den holdes relativt oppvarmet – noe som minsker kondensen.

Ikke overfyll barnevognen

Alle barnevogner har en maksimum-belastning som man ikke bør overskride. La derfor være å fylle opp vognen med mange tunge handleposer eller med storebror eller storesøster. Ellers vil barnevognen begynne å trille skjevt og bli ødelagt.

Ekspertene foreslår at man generelt foretar vedlikehold av barnevognen en gang i måneden, men at man alltid bør huske det daglige vedlikeholdet også

– for eksempel ved å unngå regn, snø og å tørke av understellet når barnevognen har vært ute i fuktig vær.


Gode råd til når barnet ditt skal sove ute

Barn kan ha godt av å sove utendørs i frisk luft fordi det gir en bedre søvn, men mange foreldre er bekymret for å skulle la barnet ligge ute i kulden. Spesielt fordi små barn ikke kan fortelle om de fryser eller svetter selv.

Men hvis man tar sine forholdsregler så er det ikke noe å være bekymret for.

Basert på ekspertkunnskap fra de danske ekspertene hos Livsstil.tv2.dk og Dr.dk, supplert av de faglærte ekspertene hos både Sundhedsstyrelsen.dk og Sundhedsplejersken.dk guider vi her til råd og tips.

Pass på de helt små barna: Barn under 12 måneder (og spesielt under 6 måneder) tåler ikke så mye kulde som eldre barn, og de vil vanligvis heller ikke gi lyd ifra seg eller bevege seg særlig mye. Derfor kan de ligge lenge og bli altfor kalde. Pass derfor på å ikke legge helt små barn utendørs lenge av gangen – spesielt hvis det er kaldt. Husk at et helt lite barn vil ligge helt stille i kalde perioder uten å bevege seg slik at barnet blir fortere kaldt.

Kan sove ute tidlig: Som tommelfingerregel sier man at barnet kan sove utendørs fra det er rundt 5-6 uker.

Individuelle behov: Noen barn vil trives godt med å sove utendørs, mens andre ikke gjør det. Se etter individuelle behov og la det bestemme hvor barnet skal sove.

Bare friske barn skal sove ute: For tidlig fødte barn eller barn med kroniske sykdommer bør ikke sove utendørs.

Maksimalt 2 timer: Barnet bør ikke sove utendørs i mer enn 2 timer – og mindre hvis det er kaldt. Se regelmessig etter barnet.

Minus 10 grader er grensen: Det er bra å la barnet sove utendørs selv om det er vinter, men barnet bør ikke sove ute hvis temperaturen er under minus 10 grader.

Beskytt mot vær og vind: Plasser barnevognen med det sovende barnet i et område med le og beskytt den mot regn, snø og direkte sol. Unngå også steder med trekk.

Kle på barnet riktige tøy: Riktig påkledning er viktig når barnet skal sove utendørs. Kle på barnet lue, ermer og votter når det er kaldt slik at både hode og hender er beskyttet. Sjekk jevnlig at barnet hverken fryser eller svetter – hvis det er vått eller svett i nakken eller foran på brystet så svetter det og hvis nakken eller brystet er kaldt så fryser barnet. Hvis det er varmt ute så skal ikke barnet ha på lue da det ikke kan bli kvitt varmen selv. Det vil også ofte være nok med en body eller undertrøye i varme perioder.

Dyne eller pose: I kalde perioder kan man legge en dyne over barnet, og med en dyne må barnet også ha varmt tøy på. I en sovepose kan man bruke litt mindre tøy.

Pass på huden: Barnets ansikt vil ikke være tildekket, men huden er sart og må passes på. Bruk helst en fettkrem som er vannfri fordi vann kan gi frostskader på huden. Lotion inneholder en del vann, så det bør man også unngå.

Dropp stoff over åpningen i barnevognen: Mange foreldre henger et bleiestoff over åpningen i barnevognen, men det anbefalers ikke av ekspertene. Dette øker nemlig temperaturen og fuktigheten inne i vognen, og det er ikke hensiktsmessig for barnet.

Myggnett: Hvis det er sommer kan det være en god ide å henge et myggnett over barnevognen – pass imidlertid på, for myggnettet er også med på å holde varmen og gjøre klimaet for varmt i sommervarmen.

Slik må man kle på barnet: Alt etter årstid må barnet ha forskjellig tøy på, og lag-på-lag-metoden er den enkleste. Det må kles på i denne rekkefølgen: Bleie, body, lue, kortermet og tynn trøye i bomull, kort og tynn bukse i bomull, trøye med lange ermer i bomull, sparkebukse med ben i bomull, ulltrøye med lange ermer, votter, sokker og dyne.


Barnevognen med på ferie?
 Dette bør du være oppmerksom på

Selv om man har et lite barn i familien, kan det allikevel bli med på reise – og også hvis destinasjonen krever at man må ut å fly. Det er imidlertid noen regler som gjelder, og det store reisebyrået Tui.dk forklarer her hva man må være oppmerksom på:

Kan man ta barnevognen eller sportsvognen med på flyet?

Det finnes ikke et entydig svar på dette spørsmålet for det er avhengig av hvilket flyselskap man flyr med, i tillegg hvor stor barnevognen er.

Derfor anbefales det at man kontakter det enkelte flyselskapet eller konsulterer deres hjemmeside for å få et endelig svar. De forskjellige barnevognene og sportsvognene kommer nemlig også med svært forskjellige mål, og det er også modeller som er så små at man faktisk kan ta de med som håndbagasje.

Hvordan får jeg med barnevognen på flyturen?

Hvis barnevognen eller sportsvognen overholder flyselskapets mål, men ikke kan gå som håndbagasje, så må den sjekkes inn som spesialbagasje.

Dette vil ofte foregå via spesialskranker på flyplassen og dermed ikke der koffertene blir sjekket inn. For å beskytte barnevognen på turen kan man også skaffe seg en transportveske til formålet eller det finnes også plastposer som er laget til spesialbagasjen. Tui.dk anbefaler også at man tar av hjulene hvis det er mulig – både for barnevognens sikkerhet og av hensyn til annen bagasje.

Tui.dk anbefaler dessuten å bruke en bæresele eller slynge til barnet etter sjekk-inn, som både gir mer frihet til å håndtere annen bagasje og eventuelt også taxfree-handel, dersom man ønsker det. En bæresele eller en slynge er også lett håndterlig om bord på flyet.

Tips til reiser med barnevogn

Tui.dk forklarer at når man reiser utenlands så er det en god ide med en barnevogn eller sportsvogn som er så lett og smal som mulig – det gjør det også lettere på lengre gåturer. Tui.dk forklarer i tillegg at hvis man reiser sydover så må man huske å være oppmerksom på at man må ha en god kalesje slik at barnet ligger helt beskyttet mot den sterke solen som her er hardere mot den sarte huden til barnet enn solen i de nordiske landene. Når man reiser utenlands med barnevogn eller sportsvogn så må man også huske på at fotgjenger- og fortauforholdene ikke alltid er slik man er vant til hjemmefra. Fortauene er ofte ujevne, mangelfulle eller har høy kantstein, og det kan være vanskelig å manøvrere vognen rundt.

Tui.dk bemerker avslutningsvis at det ofte er mulig å leie barnevogner eller sportsvogner på reisemålet, så derfor behøver man ofte ikke en gang å ta med sin egen vogn.


Slik testes barnevogner

Det store britiske testmagasinet Which.co.uk har testet både barnevogner og sportsvogner, og det har de gjort gjennom mer enn 50 år. Her forklarer de hva de legger spesielt vekt på når det kommer til vurderingen av hver modell:

Sikkerhet

Sikkerheten er utrolig viktig når det kommer til valg av barnevogn, og derfor er sikkerhetsaspektet et av de parameterne som Which.co.uk legger aller mest vekt på. Hver modell blir utsatt for flere krevende tester for å se om de lever opp til de fastsatte standardene. De testes også på kvelningsfarer, og om armer eller bein kan komme i klem.

Utholdenhet

Which.co.uk tester også modellenes utholdenhet ved å sette hver modell (med innhold som tilsvarer barnets vekt) fast på en tredemølle for å se hvor mange kilometer de kan klare. I denne delen av testen testes modellene for om de kan klare distansen fra London til Birmingham – nemlig 206 kilometer.

Komfort

Which.co.uk legger også stor vekt på barnets komfort når det ligger i barnevognen eller sitter i sportsvognen. Når man kjøper en vogn som hevder at barnet kan være i den fra fødselen til for eksempel 10 kilo, så forventer man at dette nettopp kan la seg gjøre. Which.co.uk tester dette og ser blant annet på om man kan flytte setet, om det er nok støtte til barnet, og om det er nok plass til at barnet kan ligge forsvarlig i vognen.

Brukervennlighet  

Which.co.uk undersøker vognene for hvordan de er i bruk fysisk, og om de er komfortable å gå med for den voksne. Modellene testes ved at de navigeres gjennom en bestemt rute som er full av utfordringer som man finner i hverdagen – for eksempel på underlag av grus, ujevne gressplener, skarpe hjørner og kantstein. Håndtakene testes dessuten også på komfort og funksjonalitet.

På sportsvogner hevdes det ofte at de kan klappes sammen ved hjelp av kun en hånd, og ekspertene undersøker om dette faktisk er sant.


FAQ – Ofte stilte spørsmål

🤩 Hvilke barnevogner er best i test?

Emmaljunga Big Star Supreme og Bugaboo Fox Stroller

😄 Hvordan er barnevognene blitt testet?

Barnevognene er blitt vurdert ut ifra deres sikkerhet og holdbarhet samt merking og innhold av uønskede kjemikalier. I tillegg er de blitt brukertestet av virkelige barnefamilier og senere er de blitt vurdert ut ifra hvor gode de er i praksis.

🧐 Kan det lønne seg å kjøpe en dyr barnevogn?

I forbrukerrådet Tænk sin test av barnevogner fant de ingen sammenheng mellom pris og holdbarhet av barnevognene. Det er imidlertid allikevel områder der de billige modellene skiller seg fra de dyre. Generelt betaler man for design og lekre detaljer på de dyrere modellene, mens man derimot finner noen litt eldre løsninger på de billige modellene.


Brukte kilder og linker til denne barnevogntesten 

Alt for Damene

Alt for Damene leverer alt helt fra guider til kunnskap, ideer og inspirasjon om barn, skjønnhet, mat, sunnhet, mote, mosjon m.m.

I tillegg lager Alt for damene også tester og anmeldelser av diverse forbrukerprodukter. De har blant annet laget en stor test av 11 forskjellige barnevogner inklusive Bugaboo Buffalo.

Du kan lese hele testen her.

Daily Mail

Daily Mail er en britisk tabloidavis fra 1896. Avisen kommer ut i en fysisk versjon, men det er også en online-side. På begge mediene kan en finne nyheter om alt helt ifra kultur til sport, underholdning og forbrukerliv. Her kan det også finnes tester og anmeldelser av forskjellige forbrukertester. Daily Mail har blant annet laget en stor test med 8 barnevogner, blant andre Bugaboo Fox Stroller. Du kan lese hele testen her.

Forbrugerlab.dk 

Forbrugerlab.dk er websiden for testsenteret Forbruker-Laboratoriet i Danmark, og ekspertene herfra utfører forskjellige tester av forbrukerprodukter som den vanlige forbrukeren bruker i hverdagen. Her har Forbrugerlab.dk testet barnevognen Trille Dream Light. Du kan lese mer hos Forbrugerlab.dk her.

Forbrukerrådet Tænk

Tænk er det danske forbrukerrådet som fungerer som danskenes vakthund i samfunnet. Forbrukerrådet Tænk beskjeftiger seg med alle tenkelige aspekter av det danske forbrukerlivet, og det inkluderer grundige tester av en lang rekke forskjellige forbrukerprodukter.

I denne omgangen er det snakk om 3 forskjellige tester – en av barnevogner, en av kombivogner og en av sportsvogner.

Ønsker du å lese mer om testen av barnevogner kan du klikke her.

Ønsker du å lese mer om testen av kombivogner kan du klikke her.

Ønsker du å lese mer om testen av sportsvogner kan du klikke her.

Legg imidlertid merke til at full tilgang til testenes spesifikke resultater krever et abonnement. Dersom man ønsker å se resultatene fra en enkelt test kan man kjøpe seg tilgang til testene enkeltvis.

Jyllands-posten.dk 🇩🇰

Jyllands Posten er en av 3 ledende aviser i Danmark, sammen med Berlinske Tidende og Politiken.

Jyllands Posten ble grunnlagt helt tilbake i 1871 og kommer fortsatt ut hver dag. Avisen beskjeftiger seg hovedsakelig med nyheter fra inn- og utland, men har også fokus på både sport, kultur, debatt og arbeid. Jyllands Posten har også fokus på forbrukerliv og livsstil, og i den forbindelse har avisen testet 11 forskjellige barnevogner – blant andre modellene Babytrold Star og Emmaljunga Big Star Supreme.

Hvis du ønsker å lese mer om testen kan du klikke på denne linken. I testen kan du også finne en anmeldelse av Bugaboo Buffalo.

Jyllands-Posten.dk har også testet og anmeldt Babytrold Star som de har gitt en anbefaling.

Klikk.no 🇳🇴

Klikk.no er en stor norsk forbruker-webside som foretar et stort antall forbrukertester, og dette inkluderer produkter innen både hus, hjem, hage, bil, teknologi, mote og helse.

Her har Klikk.no testet sportsvognen Baby Jogger City Elite Single. Du kan lese hele testen hos Klikk.no her.

Littlebabygear.com 🇺🇸

Littlebabygear.com er en amerikansk blogg eiet av en mor som ønsker å hjelpe nybakte foreldre med å finne det rette babyutstyret til deres behov.

I tillegg tester og anmelder Littlebabygear.com også en masse babyutstyr.

Her er Bugaboo Fox Stroller blitt anmeldt. Du kan lese hele testen her.

Madeformums.com

Den amerikanske websiden Madeformums.com skriver om alt helt ifra graviditet til fødsel og amming. De anmelder dessuten også en lang rekke barneprodukter som Bugaboo Fox Stroller. Du kan lese hele testen her.

Råd & Rön 🇸🇪

Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön beskjeftiger seg med mange sider av svenskenes forbrukerliv som blant annet inkluderer generell forbrukerinformasjon, men også tester av forskjellige forbrukerprodukter.

Råd & Rön har her testet forskjellige barnevogner og sportsvogner.

Ønsker du å lese mer kan du klikke på denne linken.

Legg imidlertid merke til at full tilgang til testens spesifikke resultater krever et abonnement. Hvis man kun ønsker å se resultatet av en enkelt test kan man kjøpe seg tilgang til testene enkeltvis.

Stiftung Warentest

Den tyske testsiden Stiftung Warentest tester et vell av forskjellige forbrukerprodukter hver eneste dag. Resultatene av disse testene blir utgitt på deres hjemmeside til nytte for forbrukerne. De har blant annet laget en stor test av 14 barnevogner som inkluderer Bugaboo Cameleon. Du kan lese hele testen her.

Barnetsunivers.dk 🇩🇰

Barnetsunivers.dk er et dansk online-magasin for forbrukerliv og livsstil. Ekspertene fra Barnetsunivers.dk utfører i den forbindelse forskjellige tester av forbrukerprodukter som brukes i hverdagen – og målgruppen er spesielt barnefamilier. Her har Barnetsunivers.dk testet flere forskjellige barnevogner.

Which.co.uk  

Which.co.uk er Englands største forbrukermagasin med en visjon om å være forbrukernes forlengede arm og hjelper til i hverdagen og sørger for at forbrukeren får den best mulig kunnskap før kjøp av produkter. Which.co.uk har fortløpende tester av et stort utvalg av forbrukerprodukter, og her gjelder det en test av barnevognen Stokke Trailz. Ønsker du å lese mer om testen kan du klikke på denne linken.

Legg imidlertid merke til at full tilgang til testens spesifikke resultater krever et abonnement.

Which.co.uk har også testet og anmeldt barnevognen Bugaboo Buffalo. Du kan lese hele testen her.

I tillegg har de også testet og anmeldt Bugaboo Fox 2 og Bugaboo Donkey 3 Mono.

Les hele anmeldelsen av Bugaboo Fox 2 her.

Les hele anmeldelsen av Bugaboo Donkey 3 Mono her.

Mbeans.com

Den amerikanske bloggen Mbeans.com skriver om alt som handler om barn og babyer. I tillegg tester og anmelder de også forskjellige barneprodukter, blant annet barnevogner.

Her har de testet Bugaboo Fox 2 som de har gitt en anbefaling. Du kan lese hele anmeldelsen her.

Motherandbaby.co.uk

Det britiske magasinet Motherandbaby.co.uk skriver om alt innen verdenen med barn og babyer. På siden er det mulig å finne artikler, guider samt anmeldelser av diverse barneprodukter. I denne omgangen har de testet Bugaboo Donkey 3 Mono som de har gitt 4 av 5 stjerner. Ønsker du å lese hele anmeldelsen kan du klikke her.

Strollerbase.com

Strollerbase.com er et magasin som skriver om alt som man trenger å vite om barnevogner, sportsvogner og mye mer. I tillegg tester og anmelder de også produkter der de har testet Bugaboo Fox 2. Du kan lese hele anmeldelsen her.