Ny Babynest?: De beste babynestene for barnet ditt å sove i

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Babynest er en fin måte å holde barnet trygt og komfortabelt mens det sover, men med så mange modeller  på markedet kan det være vanskelig å vite hvilken som er riktig for deg. Du trenger ikke å bekymre deg, vi har dekket deg. I denne Babynest-testoversikten hjelper vi deg med å finne ut hvilket babynest som er best for barnet ditt.

Vi har satt sammen en babynest test-guide for å hjelpe deg med å finne den beste for barnet ditt. Vi har sett på en rekke forskjellige babynest, og vi er sikre på at du vil finne den perfekte for familien din.

Hva bør man tenke på når man kjøper babynest?

 • Materiale
  Babynest skal være laget av materialer av høy kvalitet som er myke og hudvennlige. Stoffet skal også være luftgjennomtrengelig, slik at babyen ikke svetter under søvnen. Skum er et egnet fyllmateriale fordi det gir en varig beskyttende funksjon. Sørg for at babynest har kvalitetssertifiseringer, som GOTS og Standard 100 fra OEKO-TEX, som garanterer minimum bruk av kjemikalier og testing mot skadelige stoffer. Noen babynest har syntetiske materialer, som polyester, som kanskje ikke passer for babyens helse. Det er bedre å velge et babynest laget av naturlige materialer som er pustende og bærekraftige.
 • Aldersanbefaling og størrelse
  Mange produsenter gir informasjon om aldersanbefalinger. Hvis du fortsatt er usikker på hvilken størrelse babynest som passer best til barnet ditt, bør du også vurdere dimensjonene på soveplassen som er gitt for det respektive babynestet og sammenligne målene med barnets mål. For å finne riktig størrelse, mål babyen fra skulderen til sålen og legg til ca. 10-15 cm for ekstra plass til å vokse. Babynest i standardstørrelse (ca. 60×30 cm) er vanligvis egnet fra fødsel til rundt fem måneder gammel. Større babynest (ca. 75×35 cm eller 90×40 cm) er designet for babyer i alderen 5 – 1,5 år.
 • Vedlikehold
  Noen babynest har trekk som kan vaskes i maskin, noe som er veldig nyttig. Andre har avtagbare foringer som lett kan vaskes. Det kan også være ønskelig med et babynest med et trekk som kan tas av og vaskes. Hvis babyen din lager rot, kan du raskt rydde opp. Hvis babynest ikke kommer med et avtagbart deksel, sørg for at det er laget av et stoff som er lett å rengjøre. Babynest kan også vanligvis vaskes i maskin for enkel rengjøring etter reisen.
 • Pris
  Premium-alternativet koster rundt 1500 NOK og inkluderer justerbar størrelse, multifunksjonell design og luftgjennomtrengelige materialer. Budsjettalternativet koster rundt 300 NOK og har reir laget av 100% bomull med sidestøtter for sikkerhet. Til syvende og sist vil prisen avhenge av hva som er viktig for deg som forelder. Premium-alternativet er et godt valg hvis du leter etter et allsidig produkt som vil vokse med babyen din. Hvis du har et strammere budsjett, vil budsjettalternativet fortsatt gi babyen din et trygt og komfortabelt sted å sove.
 • Bruker- og ekspertanmeldelser
  Brukeranmeldelser kan være svært nyttige når du prøver å bestemme hvilket babynest du skal kjøpe. Du kan lære om kvaliteten på materialet, hvor enkelt det er å holde rent, og hvilket tilbehør som følger med babynest. Du kan også finne ut om babynest passer godt til babyen din. Eksperter vil ofte fokusere på sikkerheten og komforten til babynest.

arrow-more

Slik vurderer og velger vi ut produktene

I denne artikkelen analyserer og sammenligner vi en rekke anerkjente og populære forhandlere på jakt etter de beste produktene på markedet. Vi har partnerskap med en rekke av landets største forhandlere, og selv om dette kan ha en innflytelse på utvalget av produkyrt til artikkelen, så beror anbefalingene våre på redaksjonens faglige og subjektive vurdering.

Hos Forbrukerliv vurderer vi produkterne ut ifra parametere som:

  1
 • Brukeranmeldelser, f.eks. Trustpilot score
 • 2
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • 3
 • Forhandlerens garantier, service og omdømme
 • 4
 • Kunnskap og data om hva leserne våre foretrekker
 • 5
 • Eventuelle offisielle tester

Alt dette måles opp imot pris og kvalitet. Det er viktig å nevne at rekkefølgen i artikkelen ikke representerer en rangering av produktene, men en gjennomgang av noen av markedets beste produkter til ulike behov.


Liewood Babynest – Babynest med håndtak i økologisk bomull

Liewood Babynest

Liewood babynest er perfekt for foreldre som ønsker et trygt og behagelig sted for babyen å sove. De lange stroppene gjør det enkelt å bære babynesten rundt, slik at du alltid kan ha babyen i nærheten.
 • Lange stropper
 • Perfekt til sengen, i sofaen, og i noen barnevogner
 • Trekk kan vaskes

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Liewood Babynest

Miljøvennlig materiale
Liewood Babynest er det perfekte stedet for babyen din å sove. Dette babynest har en behagelig grå farge med små svarte prikker. Den er laget av økologisk bomull og er GOTS-sertifisert, noe som betyr at den er av høy kvalitet og er produsert miljøvennlig. Babynest er 84 cm x 45 cm, noe som gjør det egnet for å bære en baby opp til 10 måneder gammel (9 kg). Trekket kan maskinvaskes på 30 grader, noe som gjør det enkelt å holde rent.

Et godt egnet treunderstell
Babynest har høye kanter og en stabil overflate for å holde babyen din trygg og komfortabel. Trebrettet er en essensiell egenskap ved babynest, da den hjelper til med å holde babyen på plass. Brettet er også designet for å forhindre at babyen snur seg fra rygg til rygg, noe som er viktig for sikkerheten.

Hvis du trenger å vugge babyen din, kommer Liewood Babynest med et hendig håndtak. Håndtaket gjør den lett å holde, og det myke materialet vil holde babyen komfortabel.

Hva sier brukere om Liewood Babynest?

Ifølge Googles samling av brukeranmeldelser på tvers av butikker, har Liewood babynest en vurdering på 4,7. Foreldre synes det er mykt og koselig og gir en trygghet for de små.

Fordeler

 • Praktisk
 • Beste øko-materialer
 • God kvalitet
 • God stabilitet på grunn av treplate
Ulemper

 • Bærehåndtakene er innenfor rekkevidde for barnet

Vår dom

Vi anbefaler Liewood babynest fordi den er praktisk, den er av god kvalitet og den er generelt sett et veldig nyttig produkt. Selv om det ikke er uten noen få ulemper – som at bærehåndtakene er innen rekkevidde for barnet – synes vi dette produktet er en god investering for enhver forelder.

Spesifikasjoner:
Materiale: Bomull, Økologisk/GOTS
Ytre mål: 84 x 45 cm
Innvendig mål: 63 x 26 cm


Voksi Babynest Premium – justerbart babynest

Voksi Babynest Premium

Voksi Babynest Premium er et babynest som kan justeres for å passe babyer i forskjellige størrelser. Den kan brukes av nyfødte til småbarn, noe som gjør den til et allsidig alternativ for foreldre.

 • Justerbar størrelse
 • Passer fra 0-7 måneder
 • Myk, men fast skummadrass

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Voksi Babynest Premium?

Myk skummadrass
Voksi Babynest Premium er et allsidig produkt som kan brukes til nyfødte opp til 7 måneder gamle. Den har en ytre dimensjon på 91×53 cm og en indre dimensjon på 71×30 cm, noe som gjør den til den perfekte størrelsen for de fleste babyer.

Babynest er utstyrt med en 3D mesh-madrass som gir utmerket luftstrøm. Den myke, men faste skummadrassen gir ekstra støtte og komfort, mens den runde rammen og den glatte ytterkanten holder barnet på plass og beskytter det.

Et koselig og trygt miljø
Dette babynestet er designet uten snorer eller stropper som potensielt kan forårsake kvelning, og gir et trygt og behagelig miljø for babyen din. Den eggformede designen er også enkel å transportere, noe som gjør den perfekt for foreldre på farten.

Alle materialer som brukes i konstruksjonen av babynest er sertifisert i henhold til Oeko-Tex® Standard 100, noe som betyr at de er trygge for babyens sarte hud. Dette sikrer at materialer omgir babyen uten skadelige stoffer eller farlige kjemikalier. Veggene er 120 mm høye, og hindrer barnet i å løfte hodet på sideveggen uten å kunne trekke det tilbake.

Fordeler

 • Enkel å transportere
 • Solid og myk rund ramme
 • Ingen snorer eller stropper som kan forårsake kvelning
 • Den kommer i praktisk veske
Ulemper

 • Den har bare bærehåndtak på den ene siden

Vår dom

Dette babynestet er allsidig og kan brukes på mange forskjellige måter. At det følger med en praktisk veske er en stor bonus. Vi skulle bare ønske at den hadde et bærehåndtak på begge sider, men bortsett fra det har vi ingen klager.

Spesifikasjoner:
Materiale: Bomull, Oeko-Tex Standard 100
Ytre mål: 91 x 53 cm
Innvendig mål: 71 x 30 cm


Filibabba Kapok Babynest – babynest med glidelåsfunksjon

Filibabba Kapok Babynestest

Babynest er laget med glidelåsfunksjon som gjør det enkelt å ta barnet inn og ut uten å måtte forstyrre dem. Dette er perfekt for de som ønsker et vakkert og enkelt babynest som er enkelt å bruke.

 • Unikt lukkesystem med lærreim
 • For alle fra nyfødt til 6 måneder
 • Designet med glidelåsfunksjon

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Filibabba Kapok Babynest?

Lukkesystem med lærreim
Filibabba Kapok Babynest er et unikt produkt som er perfekt for nyfødte opp til 6 måneder gamle. Den har et lukkesystem med en lærreim og er laget av organisk GOTS-sertifisert stangvevd bomull, et materiale av meget høy kvalitet. Den er myk og skånsom mot babyens hud og er også temperaturregulerende, antibakteriell og allergivennlig.

Praktisk design
Babynest har et avtagbart, vaskbart trekk og er 100 % fri for kjemikalier, blekemidler og andre skadelige stoffer. Størrelsen er 85x50cm, og de indre målene er ca. 65×20 cm. Babynest har også en avtakbar kant, som gjør det enkelt å ta av og vaske.

Dette er en flott funksjon, siden babynest kan holdes rent og hygienisk. Den har et kordfløyeldesign, som gjør den både stilig og praktisk. Korffløyelmaterialet er mykt og skånsomt mot babyens hud og hjelper til med å regulere temperaturen på babyredet.

Fordeler 

 • avtagbart og vaskbart trekk
 • trekk i økologisk bomull
 • kan brukes som sengekant
 • temperaturregulerende
Ulemper

 • Ingen håndtak

Vår dom

Det er veldig behagelig og koselig for en baby å sove i, og det avtakbare dekselet er et stort pluss. Den eneste ulempen er at det ikke er noen håndtak – det kan være vanskelig å flytte rundt når babyen din sover i den, men totalt sett har det ikke vært en stor sak for oss.

Spesifikasjoner:
Materiale: Bomull, Økologisk/GOTS
Ytre mål: 85 x 50 cm
Innvendig mål: 65 x 20 cm


Najell SleepCarrier – justerbar babynest til vogn med integrert sele

Najell SleepCarrier

Najell SleepCarrier er et unikt produkt som fungerer som en bæresele og et babynest. Foreldre kan bruke dette allsidige produktet til å bære barnet nært seg mens de er på farten eller for å gi barnet et stille og behagelig sted å sove i.

 • Kombinert bæresele og babynest
 • Størrelsen kan enkelt tilpasses barnets lengde
 • Den integrerte selen er inkludert

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Najell SleepCarrier?

Trygge omgivelser for babyen din
Najell SleepCarrier er en unik og innovativ bæresele som tilbyr en rekke funksjoner og justeringer for å passe deg og barnet ditt perfekt. Størrelsen på dette babynest kan enkelt justeres til barnets lengde, noe som gjør det til et komfortabelt og trygt alternativ for babyen.

En integrert sele er også inkludert, noe som gjør den enkel å bruke og hjelper med å holde barnet trygt mens det er i bæreselen. Najell SleepCarrier er en av få bæreseler på markedet som har blitt sikkerhetstestet.

Allsidig valg
Bæreselen kan enkelt vaskes på 40 grader, og sideveggene kan åpnes med kun én hånd, noe som gjør den enkel å bruke og gir deg rask tilgang til barnet ditt. Treplaten kan enkelt fjernes, noe som gjør rengjøringen praktisk. Den har også praktiske håndtak som gjør det enkelt å bære barnet ditt.

De er også behagelige å holde, noe som gjør det enkelt å bære barnet i lengre perioder. I tillegg gjør babynest som kan gjøres om til en lekematte, barnevogn og bæresele denne bæreselen utrolig allsidig. I tillegg er langsidene laget av netting, noe som sikrer at barnet ditt forblir avslappet og komfortabelt når de sover.

Fordeler 

 • Sidevegger kan enkelt åpnes
 • Passer lett i alle barnevogner
 • Treplate kan enkelt fjernes
 • Lett å vaske
Ulemper

 • Det kunne vært litt mer stabilt

Vår dom

Najell SleepCarrier er et babynest som kan brukes i alle slags barnevogner. Det er enkelt å installere og veldig behagelig for babyer. Den eneste ulempen er at den kunne vært litt mer stabil, men vi anbefaler dette babynest til foreldre som ønsker et allsidig alternativ.

Spesifikasjoner:
Materiale: 100% Øko-tex sertifisert
Ytre mål: 64 x 40 x 21 cm


Liewood Edward Babynest – stor babynest som kan brukes på begge sider

Liewood Edward Babynest

Den største fordelen med Edward Babynest er at den kan brukes på begge sider. Dette gjør den perfekt for å få de minste til å føle seg trygge og komfortable, siden de vil kunne se deg uansett hvilken vei de vender.

 • Stort og miljøvennlig babynest
 • Den kan brukes på begge sider
 • Laget av naturlige materialer

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Liewood Edward Babynest?

Liewood Edward babynest er 100 x 60 cm i størrelse, og gir god plass for babyen din til å sove komfortabelt. Det er et økologisk babynest laget av 100 % bomull og polstring 100 % polyester. Dette gjør det til et komfortabelt og trygt sted for babyen din å sove.

De organiske materialene er skånsomme mot babyens hud og vil dermed ikke irritere. Hele reiret kan maskinvaskes på 30 grader, noe som gjør at det enkelt kan holdes rent. De tykke sidene gir god støtte og trygghet for babyen din, mens det myke brettet sørger for en koselig og behagelig søvn.

Fordeler

 • Hele reiret kan vaskes
 • Tykke sider
 • Komfortabel
 • Høye, polstrede sider for god beskyttelse
Ulemper

 • Det kunne vært litt mer stabilt siden bunnen er uten harde plater

Vår dom

Liewood Edward Babynest er myk og behagelig, med høye polstrede sider som gir ekstremt god komfort og beskyttelse. Den eneste ulempen er at den kunne vært litt mer stabil siden bunnen ikke har harde plater. Totalt sett anbefaler vi dette babynestet til alle som leter etter et behagelig sted for babyen å sove.

Spesifikasjoner:
Materiale: Bomull, Polyester, Økologisk/GOTS
Ytre mål: 100 x 60 cm


Hva er et babynest?

En Babynest er en liten seng som er designet for å holde din nyfødte baby trygg, varm og komfortabel. Babynest brukes ofte de første ukene og månedene etter fødselen, når babyen din fortsatt tilpasser seg livet utenfor livmoren.

Det finnes mange forskjellige typer babynest på markedet, så det er viktig å velge en som passer  til dine behov og ditt budsjett. Her er noen ting du bør vurdere når du velger en Babynest:

Hvilken størrelse trenger du?

Babynest kommer i en rekke ulike størrelser, så sørg for at du velger en som passer til babyens barneseng eller barneseng.

Hva slags stoff vil du ha?

Babynest er vanligvis laget av bomull eller andre myke, pustende stoffer. Noen har avtagbare trekk for enkel vask.

Hvilke funksjoner vil du ha?

Noen babynest kommer med innebygde puter, dyner eller andre praktiske  funksjoner. Andre har oppbevaringslommer for bleier, våtservietter og annet nødvendig utstyr.

Hvor mye koster det?

Babynest varierer i pris fra rundt 500 til 2000 NOK. Velg den som passer ditt budsjett og dine behov.

Må den passe inn i en barnevogn?

Skal den passe inn i en barnevogn så må du finne en i riktig størrelse. Ved å gjøre det kan du sette barnet ditt i barnevognen med en babycall uten å fjerne babyen fra babynest.

Er et babynest farlig?

Nei, babynest er ikke farlig. Babynest er designet for å gi et trygt og behagelig miljø for babyen din til å sove i. Babynests er laget av myke og pustende materialer som er trygge for babyen din å sove på. Babynest er også vanligvis lavere til bakken enn barnesenger, så hvis babyen din ruller ut av den, er det mindre sannsynlig at de skader seg selv.

Hva er fordelene med å bruke babynest?

Det er mange fordeler med å bruke en Babynest. Babynest kan gi en følelse av trygghet og komfort for babyen din. Babynest kan også bidra til å endre babyen din fra å sove i en barneseng til å sove i sin egen seng. De kan også bidra til å fremme båndet mellom deg og barnet ditt, og kan gjøre det lettere for deg å amme eller mate babyen din med flaske. Babynest kan også bidra til å forhindre at babyen din ruller ut av sengen og ned på gulvet.

Hvordan vaske et babynest

Det er viktig å holde babynestet rent, siden det har potensiale for bakterievekst. Babynest bør vaskes regelmessig, og du bør også passe på å desinfisere dem hvis de blir skitne.

Her er noen tips om hvordan du vasker et babynest:

 • Bruk et mildt vaskemiddel og varmt vann til å vaske stoffet til babynest.
 • Skyll babynest grundig for å fjerne alle spor av vaskemiddel.
 • La babynest lufttørke helt før du bruker det igjen.

Hvis babynest blir skittent, kan du desinfisere det ved å tørke det av. Sørg for å skylle babynest grundig etter at du har desinfisert det.

Du bør også vaske hendene grundig etter å ha håndtert babynest, liksom med en stellematte. Babyer har sensitiv hud, så det er viktig å holde babynestet ren for å unngå irritasjon.


FAQ

Hvilken babynest er best?
Babynest kommer i en rekke størrelser og stiler, så det er viktig å velge den rette for babyen din. De er vanligvis laget av bomull eller andre myke og pustende stoffer, og kan ha avtagbare trekk for enkel vask. Noen Babynests kommer med innebygde puter, dyner eller andre koselige funksjoner, mens andre har oppbevaringslommer for bleier, våtservietter og annet nødvendig utstyr.
Hva bør jeg vurdere før jeg kjøper et babynest?
Babynest kommer i et bredt spekter av størrelser og stiler, så det er viktig å finne den rette for barnet ditt. De er vanligvis laget av bomull eller et annet pustende materiale med avtakbare trekk for enkel vask. Noen babynest har innebygde puter, dyner eller andre praktiske funksjoner, mens andre har oppbevaringsrom for bleier, våtservietter og andre nødvendigheter.
Hvordan vasker jeg et babynest?

Noen tips om hvordan du vasker et babynest:

 • For å vaske stoffet til babynest, bruk et mildt vaskemiddel og varmt vann.
 • For å fjerne alle spor av vaskemiddel, skyll babynest godt.
 • La babynest tørke helt før du bruker den igjen.

Hvis babynestet blir skittent, bør du rengjøre det med en våt klut eller svamp.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere