Innbyggingskaffemaskin test – Her er de beste modellene basert på brukernes anmeldelser – Best i Test

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Best i Test: I denne artikkelen ser vi nærmere på innbygningskaffemaskiner fra ulike produsenter i forskjellige prisklasser.

Det finnes ingen offisielle eksperttester av innbyggingskaffemaskiner, og det finnes heller ikke så mange brukeranmeldelser der ute.

Vi har imidlertid likevel undersøkt de ulike modellene og funnet frem til de som hat fått gode brukeranmeldelser – samt en rekke andre toppmodeller for å gi deg en oversikt over hva som finnes av innbyggingskaffemaskiner på markedet.

I gjennomgangen av de ulike modellene blir det tatt utgangspunkt i produktenes funksjoner og spesifikasjoner.

Etter gjennomgangen av de ulike innbyggingskaffemaskinene kan du finne informasjon om kaffe og koffein samt en kaffe-guide.

Denne artikkelen inneholder:
🔸 Oversikt over forskjellige innbyggingskaffemaskiner
🔸 Slik påvirkes kroppen din av koffein
🔸 Guide om de ulike kaffetypene som finnes
🔸 Informasjon om kaffens opprinnelse
🔸 Gjennomgang av kilder

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men heller samler resultater fra upartiske tester. På den måten kan du enklere skaffe deg en oversikt over de beste produktene som finnes på markedet. 

Innbyggingskaffemaskin test – Her er de beste modellene

I avsnittene nedenfor vil du finne en oversikt over de beste innbyggingskaffemaskinene som finnes på markedet.

Innbyggingskaffemaskinen er et relativt nytt fenomen, og derfor finnes det ingen offisielle eksperttester og kun svært få brukeranmeldelser av maskinene. Av den grunn har vi tatt utgangspunkt i modellenes spesifikasjoner, og viser deg her de mest imponerende og lovende maskinene.

Vi håper at denne oversikten kan hjelpe deg med å ta det riktige valget når du skal kjøpe en ny innbyggingskaffemaskin.


Siemens CT636LES6

Beste innebygde kaffemaskin ifølge forbrukere

 5 av 5 stjerner i brukeranmeldelser hos den norske forhandleren Skousen.no
 5 av 5 stjerner i brukeranmeldelser hos den norske forhandleren WhiteAway.no

Siemens CT636LES6

Siemens CT636LES6 er ikke blitt inkludert i noen offisielle eksperttester, men er til gjengjeld en populær innbyggingskaffemaskin blant forbrukerne. Maskinen har nemlig fått hele av 5 stjerner hos begge de norske forhandlerne Skousen.no og WhiteAway.no.

Her skriver brukerne at de er imponerte over modellen på grunn av dens deilige kaffe og mange funksjoner. Ingen av brukerne nevner noen utpregede ulemper ved Siemens CT636LES6.

Fantastisk kaffemaskin ifølge brukerne

Ifølge brukerne er Siemens CT636LES6 en god kaffemaskin som fungerer bra. En av brukerne skriver for eksempel at dette er en «fantastisk kaffemaskin» som «brygger kaffe som om var man på den beste kaféen».

En annen bruker forklarer også at Siemens CT636LES6 har «mange funksjoner og ser flott ut», noe som er en fordel når det er snakk om en innbyggingskaffemaskin. Én av brukerne fremhever imidlertid at modellen «lager en fremragende kaffe raskt og enkelt», og at man derfor «ikke kan leve uten den».

Innebygd helautomatisk espressomaskin med Home Connect

Siemens CT636LES6 er en innbyggingskaffemaskin som skal integreres i et kjøkkenskap. Det finnes også helautomatiske espressomaskiner som tar seg av alt arbeidet og starter kaffebryggingen ved ett enkelt trykk på en knapp.

I tillegg til dette kan Siemens CT636LES6 betjenes via appen Home Connect på ens smarttelefon eller nettbrett, og den kan også betjenes ved bruk av stemmekommando ved hjelp av Amazon Alexa.

Maskinen kan lage et vell av kaffevarianter som for eksempel espresso, cappuccino og caffe latte med mer. Man kan derfor lage kaffedrikker både med og uten melk takket være den medfølgende melkeskummeren samt at man kan få nymalt kaffe med den keramiske kvernen.

Melkesystemet renses helt automatisk med funksjonen autoMilk Clean. Det kan både brygges én og to kopper av gangen dersom man ønsker det.

Intelligent kaffemaskin

Med Siemens CT636LES6 får man en intelligent kaffemaskin med flere praktiske funksjoner og teknologier.

Modellen kommer for eksempel med aromaDouble Shot og et SensoFlow-system. AromaDouble Shot sørger for å gi kaffen best mulig aroma, og SensoFlow-systemet sørger for at vannet varmes opp til en helt perfekt temperatur.

Har man glemt å slå av maskinen så er det ingen grunn til bekymring, for dette skjer helt automatisk etter en viss tid med inaktivitet. Selve bønnebeholderen har en kapasitet på 500 gram og vannbeholderen kan romme opptil 2,4 liter vann.

Sist, men ikke minst har Siemens CT636LES6 tre forhåndsinnstilte koppstørrelser som kan justeres individuelt i fem trinn for å passe perfekt til koppen man bruker.

Spesifikasjoner ved Siemens CT636LES6 – mål:
🌀 Innbyggingshøyde: 44,9 centimeter
🌀 Innbyggingsbredde: 55,8 centimeter
🌀 Innbyggingsdybde: 35,6 centimeter
🌀 Vekt: 20,428 kilo

Spesifikasjoner ved Siemens CT636LES6 – nøkkelopplysninger:
🔴 Type: Innbyggingskaffemaskin, helautomatisk
🔴 Kapasitet: 2,4 liter
🔴 Bønnebeholder kapasitet: 500 gram
🔴 Motoreffekt: 1600 Watt
🔴 Melkeskummer: Ja
🔴 Trykk: 19 bar
🔴 Spenning: 220-240 V

Utvalgte fordeler ved Siemens CT636LES6:
aromaDouble Shot
SensoFlow-system
Autoslukk-funksjon
Home Connect
Kaffedrikke både med og uten melk


Bosch CTL636E

Vår Rekommendation

 4.5 av 5 stjerner basert på brukeranmeldelser hos WhiteAway.no
 4.3 av 5 stjerner basert på brukeranmeldelser hos Skousen.no

Bosch CTL636E

Bosch CTL636E er ikke blitt inkludert i noen offisielle eksperttester, men har til gjengjeld fått gode anmeldelser fra brukerne hos de to forhandlerne WhiteAway.no og Skousen.no. Innbyggingskaffemaskinen har fått henholdsvis 4.5 av 5 stjerner og 4.3 av 5 stjerner av forbrukerne.

Brukerne nevner gjentatte ganger at den største fordelen ved Bosch CTL636E er at modellen lager «veldig god kaffe». Det finnes også et par forbrukere som skriver at kaffemaskinen er enkel i bruk.

Ingen av brukerne nevner noen utpregede ulemper ved modellen, men det finnes imidlertid et par stykker som mener at man må tømme dryppebrettet litt for ofte – og det er noe de er litt skuffet over.

Man bør imidlertid være oppmerksom på at Bosch CTL636E er en innbyggingskaffemaskin og at den derfor skal integreres i et kjøkkenskap. Det anbefales derfor at man sjekker produktets mål før man kjøper det.

Maskin med flere funksjoner 

Bosch CTL636E er en helautomatisk maskin som er utstyrt med flere praktiske funksjoner. Kaffen brygges med et trykk på bar 19, og det er også mulig å fylle på 2,4 liter vann i vannbeholderen samt 500 gram kaffebønner i bønnebeholderen. Motoren har en effekt på 1600 Watt.

Kaffemaskinen kommer blant annet med et SensoFlow-system som sørger for en optimal bryggetemperatur samt at maskinen er dobbelt så rask i forhold til andre modeller helt fra den blir påslått til den første koppen er klar.

Bosch CTL636E kommer også med funksjonen AromaDoubleShot som gjør at den brygger en ekstra sterk kaffe uten bitterhet da maskinen benytter seg av to brygge- og maleprosesser. Den keramiske kvernen er lydisolert, derfor bråker den heldigvis ikke mye under bruk. Man kan endre malingen med modellens fire forskjellige innstillinger.

Bosch CTL636E kommer også med memory-programmet MyCoffee. Dette systemet sørger for at man kan lagre opptil åtte forskjellige drikker slik at man enkelt kan finne de igjen.

Forbrukerne: Effektiv kaffemaskin med brukervennlige innstillinger 

Ifølge forbrukerne er Bosch CTL636E en effektiv kaffemaskin som «virkelig er en luksus i hverdagen». En av brukerne skriver for eksempel at maskinen «har mange fordeler samt at den lager en perfekt kopp kaffe med kun ett trykk».

Dette er en annen bruker enig i og forklarer at «maskinen er utrolig enkel å betjene og lager en super-god kopp kaffe og espresso». Når det kommer til maskinens brukervennlighet så er den enkel å bruke både i forhold til betjeningen og rengjøringen.

En av brukerne nevner også at det er enkelt å fylle på både vann, bønner og melk – samt «at man har mulighet til å raskt og enkelt rengjøre melkebeholderen og resten av maskinen». Brukeren ser det som en fordel at man ikke trenger å rengjøre den hele tiden.

Andre forbrukere mener også at kaffemaskinens «design er flott og elegant» da modellen er laget til å være enkel og stilren. Det finnes imidlertid et par brukere som mener at modellen er forholdsvis stor – som er noe man bør være oppmerksom på.

Helautomatisk maskin med OneTouch-funksjon

Bosch CTL636E kommer med en praktisk OneTouch-funksjon som gjør at man har mulighet til å brygge kaffe med kun ett enkelt trykk. Man kan velge fritt mellom blant annet svart kaffe, espresso og cappuccino med mer. Man kan også brygge to kopper kaffe på én gang med funksjonen OneTouch DoubleCup.

Modellen er også enkel i bruk da den er utstyrt med et TFT-display. Displayet sørger for å gi en optimal skarphet hvor man tydelig kan se hva det står fra alle vinkler.

Som flere av forbrukerne nevner så er Bosch CTL636E en innbyggingskaffemaskin som er enkel å rengjøre. Den innebygde melkeskummeren kommer nemlig med et automatisk rengjøringssystem som starter automatisk etter bruk.

Det er også enkelt å holde selve maskinen ren da bryggeenheten er avtakbar og derfor kan rengjøres manuelt.

Kaffemaskinen blir også avkalket og renset i en sammenhengende prosess med funksjonen Calc’n Clean. Maskinen renser seg også selv etter hver gang man bruker den slik at kaffesmaken blir optimal.

Sist, men ikke minst kommer Bosch CTL636E med en funksjon som gjør at koppstørrelsen kan tilpasses individuelt slik at koppen blir akkurat så full som man vil ha den.

Spesifikasjoner ved Bosch CTL636E – mål:
🌀 Innbyggingshøyde: 44,9 centimeter
🌀 Innbyggingsbredde: 55,8 centimeter
🌀 Innbyggingsdybde: 35,6 centimeter
🌀 Vekt: 19,7 kilo

Spesifikasjoner ved Bosch CTL636E – nøkkelopplysninger:
🔴 Type: Innbyggingskaffemaskin, helautomatisk
🔴 Kapasitet: 2,4 liter
🔴 Kaffebønnebeholder kapasitet: 500 gram
🔴 Motoreffekt: 1600 Watt
🔴 Melkeskummer: Ja
🔴 Trykk: 19 bar
🔴 Spenning: 220-240 V

Utvalgte fordeler ved Bosch CTL636E:
Brukervennlig innbyggingskaffemaskin
Enkel å rengjøre med flere rengjøringsfunksjoner
OneTouch-funksjon
Med SensoFlow-system
Mulighet til å lagre favorittdrikkene sine


Siemens CT636LE

Beste innebygde kaffemaskin for deg som ønsker mange funksjoner

 4.7 av 5 stjerner basert på brukeranmeldelser hos WhiteAway.no
 4.8 av 5 stjerner basert på brukeranmeldelser hos Skousen.no

Siemens CT636LES1

Siemens CT636LE er ikke blitt inkludert i noen eksperttester, men har til gjengjeld fått gode anmeldelser av forbrukerne hos de to forhandlerne WhiteAway.no og Skousen.no. Forbrukerne mener nemlig at Siemens CT636LE er en innbyggingskaffemaskin av høy kvalitet som lager en velsmakende og god kopp kaffe.

I anmeldelsene forklarer forbrukerne at Siemens CT636LE er en «effektiv kaffemaskin som leverer en fantastisk kaffe». I tillegg til dette forklarer flere brukere at maskinen også er enkel å både bruke og rengjøre.

Ifølge forbrukerne finnes det ikke mange ulemper ved modellen, for de nevner ingen utpregede ulemper i anmeldelsene sine. Det eneste som blir nevnt er at et par av forbrukerne opplevde at det var litt vanskelig å komme i gang med maskinen de første par gangene de prøvde den.

Man bør også være oppmerksom på at Siemens CT636LE skal integreres i et kjøkkenskap, derfor må man huske å sjekke produktets mål før man kjøper det.

Effektiv maskin med innebygd melkeskummer 

Siemens CT636LE er en helautomatisk maskin, derfor trenger man ikke gjøre noe som helst manuelt da maskinen sørger for å brygge kaffen akkurat slik man ønsker.

I tillegg til dette kommer Siemens CT636LE med en vannbeholder som kan romme 2,4 liter samt en bønnebeholder med en kapasitet på 500 gram.

Der er også mulig å bruke funksjonen IndividualCup-volum som gjør at man kan tilpasse koppens størrelse slik at den fylles helt opp.

Størrelsene kommer allerede i liten, medium og stor, men man kan tilpasse de ytterligere dersom det er behov for det.

Siemens CT636LE er også utstyrt med en innebygd melkeskummer slik at man kan lage et vell av ulike kaffe-drikker. I tillegg til den innebygde melkeskummeren kommer maskinen med AutoMilk-Clean som sikrer at melkeskummeren blir rengjort etter bruk.

Maskin med alle de funksjonene man har bruk for, ifølge forbrukerne 

Ifølge forbrukerne kommer Siemens CT636LE med «alle de funksjonene man har bruk for». De skriver også at modellen «ikke skuffer da den overgår alle forventninger».

I tillegg nevner brukerne også, at Siemens CT636LE kommer i et «nydelig design slik at den passer inn på de fleste kjøkken».

En annen forbruker nevner også at man med Siemens CT636LE har mulighet til å lage flere typer kaffe-drikker slik at man «kan brygge nøyaktig den kaffen man liker best». Daglig vedlikehold kan også gjøres «raskt og enkelt» da den er utstyrt med en selvrensende funksjon.

Sist, men ikke minst er forbrukerne imponerte over AromaDoubleShot-funksjonen som sørger for en «fantastisk aroma» med modellens to brygge- og maleprosesser. Disse prosessene sørger for at det ikke er blir noen som helst bitter ettersmak da det ikke blir frigjort særlig mange bitre stoffer.

Enkel å bruke

Med Siemens CT636LE får man en maskin som er enkel å bruke. Den er nemlig utstyrt med en OneTouch-funksjon. Denne funksjonen gjør det mulig å brygge kaffe med kun ett enkelt trykk uansett om man vil ha en ristretto, espresso, svart kaffe, cappuccino eller noe annet.

Hvis man har bruk for å brygge to kopper kaffe på én gang så kan man bruke funksjonen OneTouch DoubleCup.

Maskinen er også utstyrt med en kaffekvern som sørger for at varigheten på malingen automatisk blir tilpasset kaffebønnene. Dette sørger for at man oppnår akkurat den kaffestyrken man ønsker.

Man har også mulighet til å tilpasse malingsgraden avhengig av kaffetypen. Den er også utstyrt med et varmesystem som sørger for en konstant og jevn bryggetemperatur.

Som forbrukerne nevner så er Siemens CT636LE en rengjøringsvennlig modell da den kommer med et rengjøringsprogram og et avkalkningsprogram. Disse programmene renser modellen etter hvert bruk slik at man ikke trenger å bruke mye tid på å vedlikeholde den manuelt.

Spesifikasjoner ved Siemens CT636LE – mål:
🌀Innbyggingshøyde: 44,9 centimeter
🌀 Innbyggingsbredde: 55,8 centimeter
🌀 Innbyggingsdybde: 35,6 centimeter
🌀 Vekt: 20,14 kilo

Spesifikasjoner ved Siemens CT636LE – nøkkelopplysninger:
🔴 Type: Innbyggingskaffemaskin, helautomatisk
🔴 Kapasitet: 2,4 liter
🔴 Kaffebønnebeholder kapasitet: 500 gram
🔴 Motoreffekt: 1600 Watt
🔴 Melkeskummer: Ja
🔴 Trykk: 19 bar
🔴 Spenning: 220-240 V

Utvalgte fordeler ved Siemens CT636LE:
Helautomatisk maskin
Brygg kaffe med kun ett trykk
Velg mellom flere forskjellige typer kaffe
Enkel å rengjøre
Med melkeskummer og kaffekvern


Smeg CMS8451

Beste innebygde kaffemaskin i vintage design

 Innbyggingskaffemaskin i vintagedesign

Smeg CMS8451

Smeg CMS8451 er ikke blitt inkludert i noen offisielle eksperttester, men er kjent for å være en innbyggingskaffemaskin i et stilig vintagedesign.

Kaffemaskinen er nemlig laget i et enkelt og stilrent design som vil passe inn på de fleste kjøkken hvis man gjerne vil ha kjøkkenmaskiner med et vintagedesign.

Man bør imidlertid være oppmerksom på at maskinen skal integreres i et kjøkkenskap, derfor må man huske å sjekke produktets mål før man kjøper det.

Helautomatisk maskin med flere praktiske funksjoner 

Smeg CMS8451 er en helautomatisk maskin, og det betyr at den gjør alt arbeidet for en.

Med denne innbyggingskaffemaskinen er det mulig å brygge flere ulike typer kaffe – alt ifra en svart kaffe til en cappuccino eller en americano.

Maskinen kommer med en vannbeholder som har en kapasitet på 1,8 liter samt en bønnebeholder som kan romme til sammen 220 gram bønner. Motoreffekten ligger på 1350 Watt.

I tillegg til dette kommer Smeg CMS8451 med en autoslukk-funksjon, og det betyr at den vil slå seg av automatisk hvis man ikke har brukt den på en viss tid. Det sørger for at man ikke bruker unødvendig med strøm.

Med melkeskummer og innebygd kaffekvern 

Med Smeg CMS8451 får man en innbyggingskaffemaskin som kommer med både en automatisk melkeskummer samt en innebygd kaffekvern.

Melkeskummeren sørger for at man får skummet melk rett ned i koppen til for eksempel en cappuccino.

Smeg CMS8451 kommer også med en innebygd kaffekvern som kverner bønnene før de skal brygges. På kaffekvernen kan man stille inn malingsgraden slik at bønnene kan kvernes akkurat slik man ønsker. Man har også mulighet til å velge varmt vann til te hvis man har bruk for det.

Enkel i bruk

Smeg CMS8451 er en kaffemaskin som er enkel i bruk. Maskinen kommer for eksempel med et LCD-display hvor man kan finne alle innstillinger og funksjoner. På displayet er det også mulig å velge mellom flere ulike språk.

I tillegg til dette kommer Smeg CMS8451 med mulighet til å velge mellom en liten, medium eller stor kopp samt med mulighet til å kunne tilberede to kopper kaffe samtidig. Det finnes også en indikator som viser når det er på tide å avkalke maskinen samt når kaffegrutbeholderen er full.

Smeg CMS8451 er også utstyrt med et teleskoputtrekk som sikrer at påfyllingen av vann og kaffebønner foregår raskt og enkelt. Hver gang maskinen blir slått på så vil det startes en automatisk skylling.

Spesifikasjoner ved Smeg CMS8451 – mål:
🌀 Innbyggingshøyde: 45 centimeter
🌀 Innbyggingsbredde: 56 centimeter
🌀 Innbyggingsdybde: 55 centimeter
🌀 Vekt: 26 kilo

Spesifikasjoner ved Smeg CMS8451 – nøkkelopplysninger:
🔴 Type: Innbyggingskaffemaskin, helautomatisk
🔴 Kapasitet: 1,8 liter
🔴 Kaffebønnebeholder kapasitet: 220 gram
🔴 Motoreffekt: 1350 Watt
🔴 Melkeskummer: Ja
🔴 Trykk: 15 bar
🔴 Spenning: 220-240 V

Utvalgte fordeler ved Smeg CMS8451:
Brygg to kopper kaffe samtidig
Med melkeskummer og kaffekvern
Med teleskoputtrekk for enkel påfylling
Med autoslukk-funksjon
Enkel i bruk


Slik påvirkes kroppen din av koffein 

koffeinDe fleste av oss drikker kaffe om morgenen som et fast morgenritual da det gjør oss klare for dagen. Flere av oss drikker også kaffe på andre tidspunkter av døgnet da det er en måte å holde seg våken og klar i hodet på. Det er selve koffeinen i kaffen som fører til denne oppkvikkende effekten – men hvordan påvirkes kroppen av koffein?

Sentralnervesystemet
Koffein virker som et stimulerende stoff for sentralnervesystemet. Når det når frem til hjernen din så er den mest merkbare effekten at du føler deg mer våken og opplagt.

Undersøkelser har også vist at folk som drikker kaffe regelmessig har en lavere risiko for å utvikle Alzheimers og demens.

Blodtrykket
Koffein kan heve blodtrykket ditt i en kort periode. Det antas at denne effekten skyldes enten at adrenalinet i kroppen stiger – eller en midlertidig blokkering av hormoner som naturlig utvider blodårene dine. Hos de fleste mennesker har ikke kaffe noen langvarig effekt på blodtrykket, men hvis du har uregelmessig hjerterytme så kan koffein få hjertet ditt til å jobbe hardere. Hvis du har et høyt blodtrykk eller andre hjerterelaterte problemer så anbefales det at du konsulterer legen din for å finne ut om det er trygt for deg å innta koffein.

Fordøyelsessystemet
Koffein øker mengden av syre i magen og kan forårsake halsbrann eller vondt i magen. Koffein lagres imidlertid ikke i kroppen din, men bliver behandlet i leveren og kommer ut sammen med urinen. Det er derfor du kanskje må på toalettet kort tid etter du har inntatt koffein.

Reproduksjonssystemet
Koffein kan medføre at babyens puls og stoffskifte økes. For mye koffein kan også forårsake nedsatt vekst av fosteret samt en økt risiko for abort. I de fleste tilfeller så er en mindre dose av koffein relativt trygt under graviditeten, men det kan være en god idé å ta en prat med legen din hvis du er gravid.

Ønsker du å lese mer om hvordan koffein påvirker kroppen så kan du klikke her på denne linken.


Kaffe guide – Her er de ulike kaffetypene

Det finnes et vell av ulike kaffetyper, derfor det kan være vanskelig å finne ut av hva som er forskjellen på drikkene. Basert på en artikkel fra Latteartguide.com finner du her en oversikt over de forskjellige kaffe-drikkene:

Filterkaffe: Filterkaffe blir laget på en helt vanlig kaffemaskin med trakt og filter. Her helles de malte bønnene ned i filteret før vannet renner igjennom. 

EspressoEspresso: Espresso er en helt svart kaffe og drikkes uten noe annet. Den blir brygget under trykk hvor aromaen blir presset ut av bønnene, noe som gir den en sterkere og mer konsentrert smak.

Caffe latte: Denne varianten består av espresso og et kremaktig melkeskum. Det er derfor en mildere type kaffe som i utlandet ofte kalles Café au lait.

Cappuccino: Cappuccino består av 1/3 espresso, 1/3 melkeskum og en 1/3 varm melk. Denne varianten er forholdsvis søt og serveres ofte med et dryss av enten sjokolade eller kakao på toppen av skummet.

Cortado: Cortado ligner litt på en espresso da den består av espresso og litt varm melk. Den blir ofte laget med to skudd espresso samt en litt melk og uten skum. 

Latte macchiatoLatte macchiato: Latte macchiato består av litt kaffe og mye melk, derfor minner den litt om de mildere variantene som for eksempel en caffe latte. Den serveres som regel lagvis hvor melken er i bunnen og espressoen øverst.

Espresso macchiato: Denne kaffevarianten består av espresso og et lag med melkeskum på toppen.

Americano: Americano er enda en variant med en sterk smak. Den består nemlig av to skudd espresso samt litt varmt vann.

Mocha: Mocha er en søt variant som består av ett skudd espresso samt kakaopulver. Det blir også tilsatt melkeskum og melk.


Kaffens opprinnelse

Kaffens opprinnelse

Kaffens opprinnelse

Kaffens historie går langt tilbake i tid, og dens opprinnelse kan spores helt tilbake til Etiopia rundt år 500. Her fortelles det en historie om at en bonde ved navn Kaldi oppdaget bønnene da geitene hans ble mer våkne og energiske etter å ha spist bær fra et bestemt tre. Dette fortalte Kaldi til en munk som prøvde å helle varmt vann over kaffebønnene slik at det ble til en drikk som gjorde at han kunne holde seg våken i mange timer. Ryktet om kaffens egenskaper begynte å spre seg og nådde etterhvert helt til Arabia.

Det sies at Etiopia er kaffens opprinnelsessted da en fortelling forklarer at en arabisk Sheikh reiste til Etiopia hvor han ble betatt av kaffens effekt. Da han dro tilbake til Arabia ba han de religiøse om å drikke kaffe slik at de kunne be om natten, og slik ble kaffe til en slags religiøs drikk.

Den første kaféen

Den første kaféen ble åpnet i Mekka rundt år 1470. Dette ble starten på en helt ny kultur hvor man holdt forsamlinger på kaféene. Disse kaféene bredte seg raskt rundt omkring i Østen hvor folk drakk kaffe og hygget seg.

Kaffen kom til Europa

Etterhvert spredte kaffen seg også til Europa. Dette skjedde via Italia rundt år 1615 hvor Venezia var den første byen til å åpne en kafé. London åpnet også flere kaféer og åpnet raskt flere tusen kaféer rundt omkring i byen. Kaffe ble populært i store deler av Europa hvor mange drakk drikken hver eneste dag.

Kaffen spredte seg også til Norden cirka 50 år etter at den kom til Venezia. Det tok imidlertid en liten stund før folk begynte å drikke kaffe i hverdagen, men det skjedde likevel sakte men sikkert. I dag er kaffe en av de mest populære drikkene i hele verden, og folk drikker kaffe både morgen og kveld.

Man vet ikke med full sikkerhet akkurat når og hvor kaffen først ble dyrket. Noen kilder forteller at den første dyrkingen av kaffe foregikk ved Rødehavet i det 7. århundret. Kaffedyrking var imidlertid ikke vanlig før i det 15. århundret hvor spesielt Yemen hadde flere kaffeplantasjer. Deretter begynte Nederland å dyrke mye kaffe og ble en av de første landene til å virkelig finne ut hvor god forretning det var å selge kaffe.


FAQ – Ofte stilte spørsmål

🤩 Hvilke innbyggingskaffemaskiner har fått de beste anmeldelsene?

Siemens CT636LES6, Bosch CTL636E og Siemens CT636LE

🤓 Hvordan testes innbyggingskaffemaskinene?

Innbyggingskaffemaskinene testes ut ifra parametere som brukervennlighet, og det inkluderer påfylling, finjustering av innstillinger og rengjøring. Kvaliteten på den bryggede espressoen vurderes også – samt temperatur og jevnhet så fremt flere kopper brygges rett etter hverandre. Modellenes evne til å skumme melk testes også. Helt til slutt vurderes modellene på energiforbruket deres.

🤔 Hvordan velger jeg den riktige maskinen?

Begynn med å finne ut hvilken type kaffemaskin som dekker behovene dine. Det finnes generelt sett 5 typer kaffemaskiner: Kaffetraktere med filter, halvautomatiske espressomaskiner, automatiske espressomaskiner, helautomatiske espressomaskiner og kapselkaffemaskiner. Deretter bør du tenke over ting som funksjoner, størrelse, brukervennlighet og pris.


Gjennomgang av kilder

Brukeranmeldelser ⭐⭐⭐⭐⭐
I denne artikkelen har vi tatt en titt på diverse brukeranmeldelser av de ulike innbyggingskaffemaskinene. Vi har blant annet tatt en titt på anmeldelsene hos de to forhandlerne WhiteAway.no og Skousen.no. Ønsker du å lese mer om de forskjellige brukeranmeldelsene om de to kaffemaskinene Bosch CTL636E og Siemens CT636LE så kan du klikke her og her eller her og her.


Andre relevante tester og artikler

Har du enda ikke bestemt deg for om du vil ha en innbyggingskaffemaskin så har vi her hos Forbrukerliv også en lang rekke andre artikler som du kanskje vil synes er interessante.

Skaff deg en oversikt over markedets best vurderte maskiner med vår generelle tester av kaffemaskiner og kaffemaskiner med kvern – eller fordyp deg i en av våre mange produsent-spesifikke tester.

Her finner du blant annet vår KitchenAid kaffemaskin test, vår Moccamaster test, vår Siemens kaffemaskin test, vår Melitta kaffemaskin test og vår Bosch kaffemaskin test. I disse testene finner du en oversikt over de kaffemaskinene fra de ulike produsentene som har fått best anmeldelser.

Dersom du lurer på om en espressomaskin kanskje er det beste valget for deg så kan vi også være behjelpelige med dette. Bli introdusert til markedet med vår generelle espressomaskin og helautomatisk espressomaskin tester, og se hvilke modeller som klarer seg best i testene.

I denne kategorien finner du også en rekke produsent-spesifikke tester. Her kan du blant annet lese vår Philips espressomaskin test, vår DeLonghi Magnifica test, vår Siemens espressomaskin test, vår Krups espressomaskin test, vår DeLonghi espressomaskin test og vår Melitta Caffeo Solo test som alle inneholder best anmeldte modellene fra de ulike produsentene.

Når det kommer til å lage de beste espressomaskinene til hjemme-baristaen så er det imidlertid én produsent som spesielt skiller seg ut. Her er det selvfølgelig snakk om det australske kvalitetsmerket Sage.

Her kan du lese våre dyptgående tester av blant annet Sage the Bambino PlusSage the Oracle og Sage the Barista Pro som alle blir rost opp i skyene av både eksperter og forbrukere.

Til slutt vil vi gjerne fremheve vår kaffekvern test. I denne testen finner du en oversikt over markedets beste kaffekverner samt nyttig informasjon om kaffebønner, hvordan man lager den beste koppen med kaffe og mye annet.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere