Melitta Caffeo Solo Test & Prissammenligning – Her er ekspertenes vurderinger

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Best i Test 2024: I denne artikkelen gir vi deg en oversikt over de beste espressomaskinene som finnes på markedet fra Melitta. Vi starter med å gå igjennom modeller fra Melitta Caffeo Solo-serien, deretter vi tar vi en titt på andre modeller fra Melitta Caffeo. 

Alle espressomaskinene fra Melitta er blitt gjennomgått med fokus på modellenes spesifikke funksjoner og spesifikasjoner. I tillegg til dette er det også lagt fokus på eksperttester for å finne ut hva de mener om de ulike modellene.

Disse ekspertkildene inkluderer blant annet den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön, Trustedreviews.com, BeanToCupCoffee.co.uk, Which.co.uk, Coffeeness.de, Blackheartscoffee.com, Baristadelcaffe.co.uk og Techradar.com.

Hvis du vil lese mer om de ulike testene så finner du en liste over linker til de undersøkelsene vi henviser til nederst i denne artikkelen.

Denne Melitta Caffeo Solo testen inneholder:
Gjennomgang av Melitta Caffeo Solo espressomaskiner
Gjennomgang av andre modeller fra Melitta Caffeo
Informasjon om Melitta
Helsemessige fordeler ved å drikke kaffe
Guide til ulike kaffetyper
Gjennomgang av testkilder

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler resultater fra upartiske tester. På den måten kan forbrukeren enkelt skaffe seg en oversikt over de beste produktene på markedet. 

Melitta Caffeo Solo test 2024 – Her er de beste modellene

I avsnittene nedenfor har vi samlet de beste Melitta Caffeo Solo modellene. Hos Forbrukerliv har vi analysert eksperttester fra både inn- og utland, og samlet de modellene med best anmeldelser i denne artikkelen.

Vi kommer også med en prissammenligning av de ulike produktene slik at du raskt og enkelt kan finne den forhandleren som har den beste prisen på nettet.

Vi håper at denne artikkelen kan hjelpe deg med å finne din neste espressomaskin fra Melitta Caffeo Solo. 


Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk

God anmeldelse hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön
✅ 3 av 5 mulige stjerner hos testsiden Trustedreviews.com
✅ 72 av 100 poeng hos testsiden Which.co.uk

Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk

.
Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk er blitt testet og anmeldt av de ekspertkildene Råd & Rön, Trustedreviews.com og Which.co.uk. Ekspertkildene er svært imponerte over espressomaskinen, som de alle har gitt en god anmeldelse.

Råd & Rön liker spesielt godt at modellen er enkel å håndtere. Dette er de andre ekspertkildene enige i, men Which.co.uk forklarer også at det er en fordel at modellen er forholdsvis kompakt.

Ingen av ekspertene finner mange ulemper ved Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk.

Ekspertene: Kompakt og brukervennlig maskin

Ifølge ekspertkildene er Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk en kompakt og brukervennlig maskin som brygger en god espresso. Ekspertene er enige i at en av de største fordelene ved modellen er at den er enkel i bruk.

Ekspertene fra Trustedreviews.com skriver blant annet at Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk er enkel å håndtere da den kommer med et «enkelt betjeningspanel». De skriver også at espressomaskinen er et «attraktivt forslag» på grunn av modellens pris og bryggekvalitet, men de gjør også forbrukerne oppmerksomme på at kvaliteten på melkeskummeren «ikke lever opp til forventningene».

Flere ekspertkilder legger også merke til at Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk er en kompakt maskin, derfor er det «god plass til den på kjøkkenbenken». Selv om maskinen er mindre, kommer den fremdeles med en motoreffekt på 1400 Watt.

Ekspertene finner ikke mange ulemper ved Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk, men trekker imidlertid frem at modellen kan være for liten for mange brukere, samt at vannbeholderen kan forårsake litt problemer en gang iblant.

Liten modell med ulike kaffe-drikker

Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk kommer i et plassbesparende og kompakt design. Derfor har modellen heller ikke den største vann- eller bønnebeholderen, da disse kommer med en kapasitet på henholdsvis 1,2 liter og 125 gram. Man bør imidlertid være oppmerksom på at man ikke kan bruke forhåndsmalte bønner.

Til tross for den kompakte størrelsen er Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk en helautomatisk espressomaskin som både er utstyrt med en kaffekvern og en innebygd melkeskummer. Det vil si at man har mulighet til å lage espresso eller andre kaffe-drikker med melk etter behov.

Før hver bryggeprosess skylles kaffebønnene med vann. Dette sikrer at man oppnår maksimal smak da bønnenes aroma bevares. Det er også mulig å brygge 2 kopper kaffe samtidig dersom man har behov for det.

Enkel betjening og Auto Cappuccinatore-system

Det er enkelt å velge mellom de ulike innstillingene på Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk da det finnes et display med LED-symboler samt en skruknapp. Her kan man stille inn de ønskene man har for selve kaffe-drikken.

På displayet kan man også velge kaffestyrken via tre innstillinger samt justere på maskinen i forhold til vannets hardhet. I tillegg til dette kommer Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk med et Auto Cappuccinatore-system. Dette systemet tilbereder både varmt vann, varm melk og skummer melken.

Sist, men ikke minst, er Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk utstyrt med en praktisk koppvarmer som sørger for å holde kaffen varm lenger. Maskinen kommer også med et automatisk rengjøringsprogram som sørger for at den vedlikeholder og renser seg selv.

Spesifikasjoner ved Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk:
Type: Helautomatisk espressomaskin
Merke: Melitta
Effekt: 1400 watt
Vannbeholder: 1,2 liter
Bønnebeholder: 125 gram
Kaffekvern: Ja
Melkeskummer: Ja
Bar-trykk: 15
Høyde: 32,5 centimeter
Bredde: 20 centimeter
Dybde: 45,5 centimeter
Vekt: 8,1 kilo 

Fordeler ved Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk:
 Plassbesparende og kompakt modell
 Flere innstillingsmuligheter
 Med Auto Cappuccinatore-system
 Praktisk koppvarmer
 Med melkeskummer og kaffekvern


Melitta Caffeo Solo

✅ 4.5 av 5 mulige stjerner hos tyske Coffeeness.de
✅ 5 av 5 mulige stjerner hos Blackheartscoffee.com

.
Både Coffeeness.de og Blackheartscoffee.com har testet og anmeldt Melitta Caffeo Solo, som de henholdsvis har gitt 4,5 av 5 mulige stjerner og 5 av 5 mulige stjerner. Ekspertkildene elsker denne modellen da de mener at espressomaskinen er både effektiv og funksjonell – og at den lager en god kopp kaffe.

Hverken Coffeeness.de eller Blackheartscoffee.com finner mange ulemper ved Melitta Caffeo Solo. De legger imidlertid merke til at både bønne- og vannbeholderen samt dryppbakken er litt mindre i størrelsen sammenlignet med andre modeller.

Prisvennlig espressomaskin med god kaffe ifølge ekspertene

De to ekspertkildene Coffeeness.de og Blackheartscoffee.com er enige i at Melitta Caffeo Solo brygger en god kopp kaffe. Blackheartscoffee.com skriver for eksempel at maskinen lager en «sort kaffe av god kvalitet», og Coffeeness.de forklarer at modellen kommer med en god og justerbar espresso.

I tillegg til dette nevner begge ekspertkildene at Melitta Caffeo Solo er en forholdsvis prisvennlig modell og at man «får mye for pengene». Blackheartscoffee.com mener derfor at dette er en espressomaskin som egner seg godt til forbrukere som har lyst til å teste om de har bruk for en helautomatisk modell.

De gjør imidlertid forbrukerne oppmerksomme på at modellen er forholdsvis kompakt, derfor passer den ikke til alle husstander.

Helautomatisk espressomaskin med gode innstillingsmuligheter 

Med Melitta Caffeo Solo får man en helautomatisk modell med et kompakt design. Derfor egner den seg godt til en husstand som ikke har så mye plass på kjøkkenet. Vannbeholderen har en kapasitet på 1,2 liter, mens bønnebeholderen rommer 125 gram.

Selv om Melitta Caffeo Solo er en mindre modell, kommer den fremdeles med flere innstillingsmuligheter. Man kan selv justere på kaffestyrken og temperaturen. Med en enkelt omdreining kan man også justere kaffemengden avhengig av koppstørrelsen.

Man har også mulighet til å lage flere ulike kaffe-drikker dersom man har bruk for det. Maskinen kommer også med en kaffekvern. 

Maskin med en spesiell bryggemetode, 0-Watt-kontakt og høydejusterbart kaffeutløp 

Melitta Caffeo Solo er utstyrt med en spesiell bryggemetode. Det vil si at kaffebønnene skylles med vann før bryggeprosessen starter. Dette gjør at man får mest mulig ut av kaffens aromastoffer slik at man får en velsmakende kopp kaffe. Etter brygging kan man fjerne bryggeenheten og rengjøre maskinen.

I tillegg til dette kommer Melitta Caffeo Solo med en 0-Watt-kontakt som avbryter forbindelsen til el-nettet. Denne funksjonen kan også stilles inn slik at den automatisk kobles fra i et ønsket tidsrom.

Det er også mulig å benytte seg av forskjellige koppstørrelser med Melitta Caffeo Solo da modellen er utstyrt med et høydejusterbart kaffeutløp. Motoren har en effekt på 1400 Watt.

Spesifikasjoner ved Melitta Caffeo Solo:
Type: Helautomatisk espressomaskin
Merke: Melitta
Effekt: 1400 watt
Vannbeholder: 1,2 liter
Bønnebeholder: 125 gram
Kaffekvern: Ja
Melkeskummer: Nei
Bar-trykk: 15
Høyde: 32,5 centimeter
Bredde: 20 centimeter
Dybde: 45,5 centimeter
Vekt: 8 kilo 

Fordeler ved Melitta Caffeo Solo:
 Kompakt modell
 Med høydejusterbart kaffeutløp
 Spesiell bryggemetode
 Med 0-Watt-kontakt
 Flere innstillingsmuligheter


Melitta Caffeo Solo & Milk

✅ 7 av 10 mulige poeng hos BeanToCupCoffee.co.uk
✅ God anmeldelse hos britiske Baristadelcaffe.co.uk

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

.
De to britiske ekspertene BeanToCupCoffee.co.uk og Baristadelcaffe.co.uk har testet og anmeldt Melitta Caffeo Solo & Milk – som de har gitt henholdsvis 7 av 10 poeng samt en god anmeldelse.

Dette har de blant annet gjort på grunnlag av at espressomaskinen kommer i et stilrent og kompakt design – samt at den lager en god espresso.

Hverken BeanToCupCoffee.co.uk eller Baristadelcaffe.co.uk finner mange ulemper ved Melitta Caffeo Solo & Milk. De er imidlertid mindre imponerte over at man ikke kan bruke forhåndsmalte bønner.

Ekspertene: Fantastisk espresso og flere praktiske funksjoner 

Generelt sett er de to ekspertkildene imponerte over Melitta Caffeo Solo & Milk, derfor har de også valgt å gi espressomaskinen en god anmeldelse.

BeanToCupCoffee.co.uk skriver for eksempel at Melitta Caffeo Solo & Milk er en kompakt modell i et elegant og stilrent design. De mener at dette er en fordel da den dermed er enkel å få plass til. I tillegg til dette forklarer de at maskinen lager en «fantastisk espresso» samt at man har mulighet til å lage to kopper kaffe samtidig. Baristadelcaffe.co.uk er enige i dette, men trekker også frem at de mener kvaliteten på kaffekvernen er veldig god.

Selv om ingen av ekspertene finner noen utpregede ulemper ved modellen, mener de fremdeles at det er litt skuffende at den ikke kommer med en automatisk melkeskummer.

Helautomatisk maskin med mange muligheter

Med Melitta Caffeo Solo & Milk får man en maskin med mange muligheter. Her kan man nemlig lage en kopp kaffe med kun ett trykk på en knapp. Selv om det er en helautomatisk modell, har man fremdeles mulighet til å justere kaffen etter behov. Man kan justere på både kaffestyrken og størrelsen slik at den passer til ens egne ønsker.

I tillegg til dette kommer Melitta Caffeo Solo & Milk med en avtakbar melkeskumdyse som kan lage kremaktig melkeskum. Når man ikke bruker dysen så kan den fjernes, derfor er den enkel å rengjøre etter bruk.

Kaffebønnene skylles med vann før bryggeprosessen starter, da dette sikrer at man får mest mulig aroma ut av bønnene. Motoren har en motoreffekt på 1400 Watt.

Stilren og kompakt modell med høydejusterbart kaffeutløp

Melitta Caffeo Solo & Milk er laget i et stilrent design slik at den vil passe inn på de fleste kjøkken.

Modellen er forholdsvis kompakt, derfor vil den ikke ta mye plass. Man har derfor mulighet til å plassere den på kjøkkenbenken eller i kjøkkenskapet avhengig av hvor den skal stå. Det vil også si at vann- og bønnebeholderen er mindre med en kapasitet på henholdsvis 1,2 liter og 125 gram.

Kaffemaskinen kommer med et høydejusterbart kaffeutløp hvor man kan justere på kaffetuten i forhold til hva slags kopp man bruker. På den måten kan man få plass til flere ulike størrelser på både kopper og glass.

Spesifikasjoner ved Melitta Caffeo Solo & Milk:
Type: Helautomatisk espressomaskin
Merke: Melitta
Effekt: 1400 watt
Vannbeholder: 1,2 liter
Bønnebeholder: 125 gram
Kaffekvern: Ja
Melkeskummer: Nei
Bar-trykk: 15
Høyde: 32,5 centimeter
Bredde: 20 centimeter
Dybde: 45,5 centimeter
Vekt: 8,1 kilo

Fordeler ved Melitta Caffeo Solo & Milk:
 Plassbesparende modell
 Mulighet til å lage to kopper kaffe på én gang
 Med høydejusterbart kaffeutløp
 Flere innstillingsmuligheter
 Avtakbar melkeskumdyse


Andre modeller fra Melitta Caffeo

I dette avsnittet gjennomgår vi andre modeller fra Melitta Caffeo. Vi gir deg en oversikt over maskinenes spesifikasjoner, funksjoner, fordeler og ulemper slik at det blir enkelt og oversiktlig å finne ut om det er den rette maskinen til dine behov.  


Melitta Caffeo Passione

God anmeldelse hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Melitta Caffeo Passione

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

.
Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön har testet og anmeldt Melitta Caffeo Passione, og instansene har gitt modellen en god anmeldelse.

De mener nemlig at det er en god og effektiv espressomaskin, og de er spesielt imponerte over maskinens brukervennlighet og melkeskum. Ekspertene er imidlertid mindre imponerte over maskinens tidsforbruk sammenlignet med andre modeller.

Prisvennlig maskin med melkeskummer 

Med Melitta Caffeo Passione får man en prisvennlig espressomaskin som kan mange av de samme tingene som dyrere modeller på markedet. Maskinen kommer blant annet med en melkeskummer som gjør at man har mulighet til å lage en svart espresso eller en kaffe-drikk med melk.

Modellen kommer med en avtakbar vannbeholder med en kapasitet på 1,2 liter samt en bønnebeholder som kan romme 125 gram. Dette er ikke den største espressomaskinen på markedet, men det er til gjengjeld enkelt å finne plass til den på kjøkkenet på grunn av at modellen har en mindre størrelse. Motoren har en effekt på 1450 Watt.

Brygg flere forskjellige kaffe-drikker med One Touch-funksjonen

Selv om Melitta Caffeo Passione er en forholdsvis kompakt modell, er det fremdeles mulig å brygge flere slags kaffe-drikker. Disse kaffe-drikkene inkluderer blant annet cappuccino, espresso, latte macchiato, cafe creme, ristretto og lungo.

Maskinens intuitive betjeningspanel er enkelt i bruk, og man kan velge mellom tre forhåndsinnstilte koppstørrelser. Hvis en av disse knappene holdes nede, lagres den ønskede kaffemengden til neste gang. Det finnes også en funksjon hvor man kan brygge to kopper kaffe samtidig.

For å sikre best mulig resultat ved hver brygging har maskinen et aromasystem som sikrer at bønnenes aroma fremheves i smaken.

Rengjøringsvennlig modell og Auto Cappuccinatore-system 

I tillegg til å være en plassbesparende og liten modell, er Melitta Caffeo Passione også en rengjøringsvennlig espressomaskin. Den er nemlig utstyrt med en automatisk rengjørings- og avkalkningsfunksjon.

Begge funksjonene sørger for at maskinen renser og vedlikeholder seg selv slik at man ikke trenger å holde øye med dette. Dette gjør også for at modellens levetid forlenges.

Melitta Caffeo Passione kommer også med et Auto Cappuccinatore-system som gir et optimalt melkeskum. Dette systemet kan også sørge for varm melk eller vann til kakao eller te.

Spesifikasjoner ved Melitta Caffeo Passione:
Type: Helautomatisk espressomaskin
Merke: Melitta
Effekt: 1450 watt
Vannbeholder: 1,2 liter
Bønnebeholder: 125 gram
Kaffekvern: Ja
Melkeskummer: Ja
Bar-trykk: 15
Høyde: 39centimeter
Bredde: 25,3centimeter
Dybde: 38centimeter
Vekt: 8,3 kilo 

Fordeler ved Melitta Caffeo Passione:
 Med aromasystem
 Kan brygge to kopper kaffe samtidig
 Motor med en effekt på 1450 Watt
 Enkel å rengjøre


Melitta Caffeo Passione OT

God anmeldelse hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön 

Melitta Caffeo Passione OT

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

.
Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön har testet og anmeldt Melitta Caffeo Passione OT. Ekspertene elsker denne modellen, og har derfor gitt den en god anmeldelse.

Dette har de gjort på grunnlag av maskinens brukervennlighet og melkeskum. De er imidlertid mindre imponerte over modellens tids- og energiforbruk.

Helautomatisk espressomaskin med melkeskummer og kaffekvern

Melitta Caffeo Passione OT er en helautomatisk espressomaskin hvor man slipper å brygge kaffen selv. Vannbeholderen rommer 1,2 liter, mens bønnebeholderen rommer 125 gram. Vannbeholderen er også avtakbar.

Denne espressomaskinen er en budsjettvennlig modell. Selv om den er mindre og mer prisvennlig sammenlignet med andre modeller, kommer den fremdeles med både en melkeskummer og kaffekvern slik at man kan brygge flere ulike typer kaffe-drikker.

Med aromasystem og Bønne-til-kopp-funksjon 

Med Melitta Caffeo Passione OT får man en espressomaskin hvor det er blitt satt fokus på å beskytte bønnene for å bevare aroma og smak. Derfor kommer maskinen med et aromasystem som sørger for at kaffebønnene beskyttes.

I tillegg til dette kommer maskinen med en Bønne-til-kopp-funksjon som fungerer ved at maskinen kun kverner de bønnene som skal brukes her og nå. De resterende bønnene etterlates i forseglingen slik at de holder seg ferske.

Velg mellom ulike kaffe-drikker

Melitta Caffeo Passione OT kommer med flere typer kaffe-drikker som man kan velge mellom. Dette inkluderer espresso og kaffe-drikker med melk. Det betyr at man både kan lage cappuccino, lungo, ristretto og latte macchiato med mer.

Ved valg av kaffe trenger man bare å trykke på knapp for at bryggeprosessen skal starte. Her kan man også velge mellom flere forhåndsinnstilte kaffespesialiteter. Det finnes tre koppstørrelser: Liten, medium og stor.

Melitta Caffeo Passione OT kommer med et automatisk rengjørings- og avkalkningsprogram som sørger for at maskinen holder seg ren. Motorens effekt ligger på 1400 Watt.

Spesifikasjoner ved Melitta Caffeo Passione OT:
Type: Helautomatisk espressomaskin
Merke: Melitta
Effekt: 1400 watt
Vannbeholder: 1,2 liter
Bønnebeholder: 125 gram
Kaffekvern: Ja
Melkeskummer: Ja
Bar-trykk: 15
Høyde: 44,5 centimeter
Bredde: 39,7centimeter
Dybde: 58centimeter
Vekt: 11,5 kilo 

Fordeler ved Melitta Caffeo Passione OT:
 Med melkeskummer og kaffekvern
 Beskytter kaffebønnenes aroma og smak
 Med automatisk rengjørings- og avkalkningsprogram
 Mulighet for å velge flere typer kaffe-drikker
 Enkel å håndtere


Om Melitta

Melitta logo
Den tyske virksomheten Melitta selger kaffe, kaffefiltre og kaffemaskiner i store deler av verden. Virksomheten er en del av Melitta-konsernet som i dag har filialer i flere land. Hovedkontoret er plassert i Minden, Nordrhein-Westfalen.

Melitta sin reise begynte i 1908 hvor husmoren Melitta Bentz fra Dresden i Tyskland fant opp det aller første kaffefilteret. Senere samme år mottok hun en patentregistrering for oppfinnelsen og grunnla virksomheten Melitta.

Opp igjennom årene har Melitta fokusert på å utvikle nye produkter og teknikker for å forbedre alt ifra materialer til yteevne, form og produksjon når det kommer til alle deres produkter. De lanserte for eksempel kaffefilter bleket med naturlig oksygen i 1989, og utviklet et filter med mikrofine porer i 1997. I 2007 kom det også bambusfiltre fra Melitta på markedet.

I dag er Melitta kjent for kaffefiltre og kaffemaskiner som blir brukt i mange deler av verden.


Helsemessige fordeler ved å drikke kaffe

Helsemessige fordeler ved å drikke kaffeDe fleste av oss forbinder ikke kaffe med helse, men det finnes faktisk flere helsemessige fordeler ved å drikke kaffe. Her kan du lese mer om hvordan kaffe kan være bra for helsen din.

Kan virke smertestillende
Selv om det virker for godt til å være sant, kan kaffe ha en smertestillende effekt. Dette er blitt testet mange ganger opp igjennom årene på mennesker som for eksempel har vondt i magen eller hodet.

Kan øke forbrenningen
Kaffe kan være med på å øke forbrenningen din på grunn av koffeinen. Du bør imidlertid ikke drikke for mye kaffe hver dag, da dette ikke er nødvendig for å få en fettforbrennende effekt.

Nedsatt risiko for type 2-diabetes, Alzheimers og Parkinsons
Det er i flere undersøkelser blitt påvist at kaffe kan hjelpe til med å minske risikoen for flere sykdommer som for eksempel type 2-diabetes, Alzheimers og Parkinsons. Risikoen kan reduseres markant kun ved å drikke kaffe da det gir en slags beskyttelse av hjernen i forhold til Alzheimers og Parkinsons.

Kaffe har en positiv påvirkning på leveren
Det er viktig å passe godt på leveren sin da den er et viktig organ i kroppen. Undersøkelser har til og med påvist at kaffe kan hjelpe til med å passe på leveren da det reduserer risikoen for skrumplever.

Kaffe er godt for hjertet
Kaffe er godt for hjertetForskere ved Beth Israel Deaconess Medical Center (BIDMC) og Harvard School of Public Health konkluderte med at kaffe kan hjelpe til med å beskytte hjertet. Kaffe bør imidlertid kun inntas i moderate mengder, noe de definerte som to kopper om dagen.

Kan bekjempe depresjon
Depresjon er en alvorlig psykisk lidelse som forårsager en signifikant redusert livskvalitet. Ifølge flere studier kan depresjon bekjempes ved å drikke kaffe da det går inn og påvirker psyken din på en bestemt måte.

God kilde til antioksidanter
For folk som spiser en standard kost, kan kaffe være en av de sunneste aspektene. Kaffe er nemlig rik på antioksidanter, og undersøkelser viser at mange mennesker får flere antioksidanter fra kaffe enn fra frukt og grønnsaker.

Ønsker du å lese mer om de helsemessige fordelene ved kaffe, kan du klikke her og lese denne artikkelen fra Healthline.com eller denne artikkelen fra MedicalNewsToday.com.


Kjenn din kaffe – Her er de ulike typene

Det finnes mange slags kaffevarianter, derfor kan det være vanskelig å holde styr på hva de ulike navnene betyr. Med hjelp fra Latteartguide.com kan du her finne mer informasjon om hva det er i de ulike kaffe-drikkene:

Filterkaffe: Kaffe fra en helt vanlig kaffemaskin kalles filterkaffe. Her blir bønnene helt ned i et filter før vannet renner gjennom og blir til kaffe.

EspressoEspresso: Den helt sorte kaffen kalles for espresso og drikkes uten melk, sukker eller noe lignende. Espresso brygges under trykk slik at kaffebønnenes aroma presses ut på best mulig måte. Derfor har espresso også en sterkere smak.

Caffe latte: Caffe latte er laget av espresso og melkeskum. Denne varianten er mildere i smaken.

Cappuccino: Cappuccino er laget av både espresso, varm melk og melkeskum med en jevn fordeling. Kaffe-drikken er søt og serveres ofte med tilbehør på toppen i form av sjokolade eller kakaopulver.

Cortado: Cortado kan sammenlignes med en espresso, men det er ikke helt det samme da den er laget av både espresso og varm melk. 

Latte macchiatoLatte macchiato: Ved bestilling av en latte macchiato vil du få en drikk som er laget av litt kaffe og mye melk. Det er derfor også en mildere variant.

Espresso macchiato: Espresso macchiato er laget av espresso med litt melkeskum på toppen.

Americano: Americano er laget av to skudd espresso og varmt vann. Derfor er denne varianten forholdsvis konsentrert og sterk i smaken.

Mocha: Hvis du ser etter en søt kaffe-drikk så er mocha et åpenbart valg. Denne varianten består av kakaopulver og ett skudd med espresso – pluss tilsatt melk og melkeskum.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Melitta Caffeo CI

God anmeldelse hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön
✅ 4 av 5 mulige stjerner hos teknologisiden Techradar.com

Melitta Caffeo CI

Melitta Caffeo CI er blitt testet og anmeldt av  Råd & Rön samt Techradar.com. Ekspertkildene er imponerte over modellen, og de har alle gitt den en god anmeldelse.

Råd & Rön er imponerte over hvor enkel maskinen er å håndtere. Dette er Techradar.com enige i, men de nevner også at modellen er forholdsvis dyr og stor.

Stor espressomaskin som lager velsmakende kaffe, ifølge ekspertene 

Alle de tre ekspertkildene er enige i at Melitta Caffeo CI er en brukervennlig espressomaskin som er enkel i bruk. I tillegg til dette skriver Techradar.com at maskinen brygger en «velsmakende kaffe», noe som er en av de største fordelene.

Ekspertene fra Techradar.com forklarer videre at Melitta Caffeo CI «gir deg det beste fra begge verdener med dens innstillingsmuligheter og kafé-lignende kreasjoner». De trekker også frem at den er miljøvennlig da den er forholdsvis energibesparende.

Techradar.com er ikke så imponerte over maskinens størrelse da de mener den er altfor stor, derfor kan den være vanskelig å plassere på kjøkkenet. De er heller ikke imponerte over melkebeholderen – som de sier er direkte «stygg».

Espressomaskin med justeringsmuligheter  

Melitta Caffeo CI er en helautomatisk espressomaskin med funksjonen My Coffee Memory som gjør at man kan opprette fire brukerprofiler. Dette gjør at maskinen husker innstillingene til neste gang.

I tillegg til disse brukerprofilene er det også mulig å justere på temperatur, kaffemengde, kaffestyrke, vannmengde og melkeskum. Man kan derfor lage en kaffe-drikk som er akkurat slik man vil ha den.

I tillegg til dette kommer Melitta Caffeo CI med en melkeskummer og kaffekvern slik at man både kan lage en espresso og en kaffe-drikk med melk.

Modell som beskytter kaffebønnene 

Med Melitta Caffeo CI får man en maskin som er laget til å beskytte kaffebønnene. Dette er blant annet mulig med bønne-til-kopp-funksjonen som gjør at maskinen kun kverner de bønnene som skal brukes her og nå. Det vil si at resten av bønnene etterlates forseglet i beholderen slik at de bevarer aromaen. Bønnebeholderen har en kapasitet på 270 gram, mens vannbeholderen kan romme 1,8 liter vann.

Melitta Caffeo CI har også en melkeenhet som kan plasseres i oppvaskmaskinen. Den kan også oppbevares i kjøleskapet hvis det er bruk for det. Melkeskummeren rengjøres automatisk etter bruk.

Sist, men ikke minst, kan man brygge to kopper kaffe samtidig slik at man kan lage en kopp til seg selv, sin partner eller en gjest. Motorens effekt er på 1400 Watt.

Spesifikasjoner ved Melitta Caffeo CI:
Type: Helautomatisk espressomaskin
Merke: Melitta
Effekt: 1400 watt
Vannbeholder: 1,8 liter
Bønnebeholder: 270 gram
Kaffekvern: Ja
Melkeskummer: Ja
Bar-trykk: 15
Høyde: 35,2centimeter
Bredde: 25,5 centimeter
Dybde: 47,3centimeter
Vekt: 9,3 kilo 

Fordeler ved Melitta Caffeo CI:
 Beskytter og bevarer bønnenes aroma
 Kan brygge to kopper kaffe samtidig
 Med melkeskummer og kaffekvern
 Med My Coffee Memory
 Mange justeringsmuligheter


FAQ – Ofte stilte spørsmål

Hvilke Melitta Caffeo Solo espressomaskiner er best i test?

Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk og Melitta Caffeo Solo

Hvordan testes Melitta Caffeo Solo espressomaskinene?

Espressomaskinene testes ut ifra parametere som brukervennlighet, herunder påfylling, finjustering av innstillinger og rengjøring. I tillegg vurderes kvaliteten av espressoen sombrygges samt temperatur og jevnheten dersom flere kopper brygges etter hverandre. Maskinene testes også på evnen til å skumme melk. Til slutt vurderes de på deres energiforbruk.

Hvordan velger jeg den riktige maskinen?

Start med å finne ut hvilken type kaffemaskin som dekker dine behov. Det finnes overordnet 5 typer kaffemaskiner: Kaffetrakter med filter, halvautomatisk espressomaskin, automatisk espressomaskin, helautomatisk espressomaskin og kapselkaffemaskin. Deretter bør du overveie ting som funksjoner, størrelse, brukervennlighet og pris.


Gjennomgang av testkilder 

Baristadelcaffe.co.uk  
Den britiske kaffe-siden Baristadelcaffe.co.uk skriver guider og artikler om alt som har med kaffe å gjøre. I tillegg til dette anmelder og tester de også kaffeprodukter som for eksempel kaffemaskiner. Her har de testet Melitta Caffeo Solo & Milk. Du kan lese hele anmeldelsen her. 

BeanToCupCoffee.co.uk 
Den britiske kaffe-siden BeanToCupCoffee.co.uk arbeider med flere forskjellige aspekter innen kaffebrygging. Målet deres er å være behjelpelig med å finne den riktige kaffemaskinen til forbrukeren, noe de blant annet gjør med hjelp fra anmeldelser. Her har BeanToCupCoffee.co.uk testet espressomaskinen Melitta Caffeo Solo & Milk. Du kan lese hele anmeldelsen her.

Blackheartscoffee.com  
Blackheartscoffee.com fokuserer på kaffemaskiner, kaffekverner, kaffebønner og mye mer. De leverer artikler og guider om de ulike produktene, men skriver også anmeldelser hvor de opplyser om fordeler og ulemper ved produktet. De har blant annet testet Melitta Caffeo Solo, som de har gitt 5 av 5 stjerner. Ønsker du å lese hele anmeldelsen, kan du gjøre det her hos Blackheartscoffee.com.

Coffeeness.de  
Coffeeness.de er en av de største kaffesidene i Tyskland, og drives av Arne Preuß – som er en kaffeentusiast. Han tester også ulike kaffemaskiner som for eksempel espressomaskinen Melitta Caffeo Solo som har fått 4,5 av 5 mulige stjerner. Du kan lese hele anmeldelsen her.

Råd & Rön  
Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön arbeider med ulike aspekter som har med det danske forbrukerlivet å gjøre – dette inkluderer tester og anmeldelser av ulike forbrukerprodukter. Råd & Rön har her testet diverse espressomaskiner – inkludert modellene Melitta Caffeo Passione OT, Melitta Caffeo Passione, Melitta Caffeo CI og Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk.

Ønsker du å lese mer så kan du klikke på denne linken. Legg imidlertid merke til at full tilgang til testens resultater krever et abonnement. Hvis du kun vil se resultatet av én enkelt test, kan du kjøpe deg tilgang til testene enkeltvis.

Techradar.com
Teknologinettsiden Techradar.com skriver om alt som har med elektronikk og teknologi å gjøre. De både tester og anmelder et vell av produkter – inkludert espressomaskiner. Her har de testet Melitta Caffeo CI. Du kan lese hele testen her.

Trustedreviews.com 
Den britiske testsiden Trustedreviews.com tester forskjellige produkter som for eksempel espressomaskiner. Her har de testet Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk – som de har gitt henholdsvis 3 av 5 mulige stjerner. Du kan lese anmeldelsen ved å klikke her.

Which.co.uk 
Which.co.uk er Englands største forbrukermagasin med en visjon om å være forbrukernes hjelp i hverdagen slik at de kan velge de riktige produktene til sine behov. Which.co.uk tester stadig et stort utvalg av forbrukerprodukter, og her har de testet espressomaskinen Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk.

Ønsker du å lese mer om anmeldelsen av maskinen, kan du klikke på denne linken.

Legg imidlertid merke til at full tilgang til testens resultater krever et abonnement.


Andre relevante tester og artikler

Er du enda ikke helt overbevist om at en Melitta Caffeo Solo maskin er det riktige valget for deg, så finner du her en oversikt over andre tester som kanskje kan være relevante.

Du kan for eksempel lese vår generelle kaffemaskin test hvor vi har samlet de kaffemaskinene på markedet som har fått de beste anmeldelsene fra ekspertene.

Du kan også lese vår produsent-spesifikke artikler om for eksempel Bosch kaffetrakter, Siemens kaffetrakter og Moccamaster. Disse artiklene bygger på dyptgående analyser av eksperttester fra inn- og utland, og viser en oppsummering av de produktene som har fått best anmeldelser slik at du raskt og enkelt kan se hvilke modeller som er ekspertenes favoritter.

Hvis du allerede vet at du vil ha en espressomaskin så kan du også lese flere aktuelle artikler her. Vi har også et utvalg av artikler som samler markedets best anmeldte modeller. For en rask oversikt kan du lese vår generelle Espressomaskin test eller vår Helautomatiske espressomaskin test.

Er det et spesifikt merke du er interessert i, kan du for eksempel lese våre artikler hvor vi har samlet de beste modellene ifølge ekspertene. Her kan du lese artikler om DeLonghi Magnifica espressomaskin, Siemens espressomaskin eller DeLonghi espressomaskin. I alle disse artiklene finner du en oversikt over de modellene som er blitt kåret til «best i test» samt en prissammenligning av de ulike modellene slik at du raskt og enkelt kan danne deg en oversikt over de billigste forhandlerne på nettet.

Et annet populært valg er en Kapsel-kaffemaskin. I denne kategorien faller valget ofte på de praktiske maskinene fra Nespresso.

Til slutt bør vi nevne vår kaffekvern artikkel og melkeskummer artikkel hvor du finner de modellene på markedet som har klart seg best i test.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere