Krups espressomaskin – Her er de beste modellene ifølge ekspertene

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Best i Test 2023: Denne artikkelen handler om espressomaskiner fra merket Krups. I artikkelen gir vi deg en oversikt over noen av de beste modellene på markedet fra Krups, samt alternative espressomaskiner fra andre produsenter. 

Vi har inkludert espressomaskiner fra Krups som er blitt vurdert i offisielle eksperttester fra ulike ekspertkilder. Testkildene inkluderer det Råd & Rön, Goodhousekeeping.com, Which.co.uk, Coffeeness.de, Trustedreviews.com, Cnet.com, Digitaltrends.com og Coffeedino.com.

Hvis du vil lese mer om ekspertkildenes vurdering av de spesifikke espressomaskinene, så finner du nederst i artikkelen linker til de anmeldelsene vi henviser til.

Denne Krups espressomaskin testen inneholder:
🔸 Gjennomgang av de beste espressomaskinene fra Krups
🔸 Gjennomgang av alternative espressomaskiner
🔸 Gode råd til å velge riktig espressomaskin
🔸 Guide om kaffe
🔸 Fakta om kaffe
🔸 Informasjon om Krups
🔸 Gjennomgang av testkilder

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler inn resultatene fra upartiske tester. På den måten kan du enklere skaffe deg en oversikt over de beste produktene på markedet.

Krups espressomaskin test 2023 – Her er de beste espressomaskinene fra Krups

I avsnittene nedenfor finner du en gjennomgang av de Krups espressomaskinene som har klart seg best i test. Forbrukerliv har analysert en rekke anerkjente tester, og viser deg de beste modellene ifølge ekspertene.

Du finner også prissammenligning av de ulike Krups espressomaskinene slik at du raskt og enkelt kan få en oversikt over hvilke forhandlere som er billigst. 


Alternativer til espressomaskiner fra Krups

I avsnittene ovenfor har vi sett nærmere på en rekke espressomaskiner fra produsenten Krups.

I avsnittene nedenfor viser vi deg alternative modeller fra andre produsenter for å gi deg en oversikt over hva annet som finnes av espressomaskiner på markedet – som har fått gode anmeldelser fra testkildene.

Vi gjennomgår de alternative modellene på samme måte som espressomaskinene fra Krups, slik at man også her kan skaffe seg en oversikt over modellenes spesifikasjoner og funksjoner med fokus på ekspertenes vurderinger.


DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS

Testvinner hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS

.
Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön har testet og anmeldt DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS. Ekspertkildene har laget en omfattende test av ulike espressomaskiner, og her er modellen blitt inkludert.

Her har de valgt å gi espressomaskinen en god anmeldelse da den er blitt kåret til en av testvinnerne i begge testene. De er nemlig imponerte over modellens espresso og melkeskum, samt at den er utstyrt med en del praktiske funksjoner.

Svenske Råd & Rön nevnte ikke mange ulemper med DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS. De skriver imidlertid at den kan være litt langsom til å brygge kopp nummer to i forhold til den første.

Romslig og elegant espressomaskin

Med DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS får man en elegant helautomatisk espressomaskin som er designet i rustfritt stål. Derfor vil den passe godt inn på de fleste kjøkken uansett innredning.

Modellen er også romslig da den er utstyrt med en vannbeholder med en kapasitet på 2 liter samt en bønnebeholder på 400 gram.

DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS er laget med et kontrollpanel som er plassert øverst foran på maskinen.

Bryggeenheten finner man nedenfor kontrollpanelet, og her kan man betjene modellen via det brukervennlige fargedisplayet. På fargedisplayet kan man finne alle funksjonene.

Mulighet til å brygge mange kaffevarianter 

DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS er utstyrt med en kaffekvern hvor man kan stille inn malingsgraden etter egne behov. På den måten har man selv mulighet til å bestemme kaffens styrke.

I tillegg til dette kommer DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS med en melkeskummer, derfor kan man lage kaffedrikker både med og uten melk. Det følger også med en melkebeholder som sørger for å holde melken fersk lenger.

Det er mulig å lage mange kaffevarianter med DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS. Dette inkluderer for eksempel espresso, lungo, cappuccino, americano, lungo, latte, ristretto og latte macchiato. Man kan også lage varm kakao.

Rengjøringsvennlig modell med mulighet til å brygge to kopper kaffe

DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS er utstyrt med flere programmer som sørger for at man enkelt skal kunne rengjøre og rense modellen etter bruk.

Disse rengjøringsprogrammene er automatiske, derfor sørger maskinen selv for rengjøringen. Den kommer også med et avkalkningsprogram.

Videre har DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS et temperatursystem som sikrer at kaffen brygges ved best mulig temperatur. Man kan også velge å brygge to kopper kaffe samtidig dersom man har bruk for det.

Spesifikasjoner ved DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS:
🔴 Type: Espressomaskin
🔴 Merke: DeLonghi
🔴 Vannbeholder: 2 liter
🔴 Bønnebeholder: 400 gram
🔴 Pumpetrykk: 15 bar
🔴 Høyde: 37,5 centimeter
🔴 Bredde: 26 centimeter
🔴 Dybde: 48 centimeter 

Fordeler ved DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS:
Rengjøringsvennlig modell
Kan brygge to kopper kaffe samtidig
Mange ulike kaffevarianter
Med melkeskummer
Med kaffekvern 

Her kan du se en video som viser hvordan du lager en god kopp cappuccino med espressomaskinen DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS: 


Velg den rette espressomaskinen

Krups EA8108Hvis du ser etter en ny espressomaskin så har du sikkert allerede vært inne og utforsket hvilke muligheter du har. I så fall har du nok oppdaget at det finnes mange forskjellige espressomaskiner å velge mellom på markedet.

Derfor kan det føles uoversiktlig dersom du ikke er helt sikker på hva du bør være oppmerksom på og hva du bør se etter.

I dette avsnittet kan du lese mer om hvordan du velger riktig espressomaskin til dine behov.

Hva slags espressomaskin bør du velge?
Til å begynne med bør du finne ut hva slags espressomaskin du skal velge. Det finnes nemlig flere typer, og de inndeles i:

💠 Halvautomatiske espressomaskiner
💠 Automatiske espressomaskiner
💠 Helautomatiske espressomaskiner

Det er vesentlige forskjeller på de tre espressomaskin-typene, derfor bør du finne ut hvilken maskin som best kan oppfylle behovene dine. Du bør også være oppmerksom på at det som regel er de helautomatiske modellene som er de dyreste.

Hvilke kaffetyper skal espressomaskinen kunne brygge?
Etter at du har bestemt deg for hva slags espressomaskin du har behov for hjemme, bør du bli enig med deg selv om hva den skal kunne når det kommer til de ulike kaffevariantene. Du bør naturligvis ha en espressomaskin som kan brygge den kaffetypen du liker best.

kaffetyperDet kan også hende at du vil ha en modell som kan brygge andre kaffevarianter til gjestene dine.

Mens enkelte espressomaskiner kun kan brygge kaffedrikker uten melk, kan man også lett finne modeller som har en melkeskummer og derfor kan brygge kaffedrikker med melk.

I dag kan de fleste espressomaskiner tilby kaffedrikker med melk – som for eksempel cappuccino eller caffe latte.

Hvor brukervennlig skal espressomaskinen være?
De fleste vil ha en enkel og brukervennlig espressomaskin som raskt kan brygge en kopp kaffe om morgenen eller når de kommer hjem fra skole eller jobb. Derfor er det alltid en fordel om du velger en modell som er enkel å bruke.

Å investere i en espressomaskin som kan brygge en kopp kaffe med kun ett enkelt trykk kan være en fordel for de som bare vil at bryggingen skal skje raskt og enkelt.

Har du noen spesifikke krav til espressomaskinen?
En annen ting du bør tenke på er om du har noen spesifikke krav til espressomaskinen. Dette er aldri likt fra person til person, i og med at det kommer an på dine individuelle preferanser og behov.

Derfor bør du finne ut av om espressomaskinen skal være utstyrt med noen bestemte funksjoner som for eksempel en innebygd kaffekvern, mulighet til å brygge to kopper kaffe samtidig eller mulighet til å lagre dine egne personlige innstillinger.

budsjetHva er budsjettet ditt?
I og med at utvalget er så stort når det kommer til espressomaskiner, betyr det også at de kommer i ulike prisklasser. Derfor vil det innskrenke søket ditt markant dersom du finner ut hva budsjettet ditt ligger på.

På den måten kan du raskt skaffe deg en oversikt over hva du har mulighet til å kjøpe, for da slipper du å bruke tid på modeller som ikke er innenfor budsjettet ditt.

Hvilken størrelse må espressomaskinen ha?
De fleste har en grense for hvor store kjøkkenmaskinene deres kan være. Dette gjelder også for espressomaskinen, derfor bør du alltid være oppmerksom modellens størrelse.

Espressomaskiner er vanligvis plassert oppå kjøkkenbenken, derfor vil du naturligvis ikke skaffe deg en modell som tar all plassen dersom du allerede har lite plass på kjøkkenet.

Når du har tatt en titt på modellens størrelse, er det enklere for deg å vurdere om den vil passe godt inn på kjøkkenet når det kommer til størrelse.

Her kan det også være en fordel å tenke over hvordan maskinen skal se ut dersom du har en bestemt innredning eller stil på kjøkkenet.

Ønsker du å lese mer om hva du bør være oppmerksom på når du skal velge en espressomaskin som passer best til dine behov, kan du klikke her på denne artikkelen fra Espressozone.com eller denne artikkelen fra danske Rigtigkaffe.dk.


Kaffeguide: Kjenn din kaffe

Kaffe-guideEr du i tvil om hva forskjellen er på de ulike kaffetypene? Det kan nemlig være vanskelig å vite forskjellen på for eksempel en americano i forhold til en cappuccino.

Hvis du har det på samme måte, vil denne kaffeguiden hjelpe deg da du her kan lese mer om hva de ulike kaffevariantene inneholder.

Svart kaffe: De fleste av oss kjenner til den vanlige svarte kaffen som mange drikker i hjemmet. Her er kaffen laget med vann som renner gjennom et filter med malte kaffebønner.

Americano: Americano er en enkel form for kaffe. Den inneholder espresso og kokende vann, derfor har mange kaféer erstattet den vanlige svarte kaffen med en americano.

Espresso: Espresso er en konsentrert og sterk type kaffe som vanligvis kommer som en liten «shot». Den er laget av malte kaffebønner og varmt vann. Det finnes både espresso med single- eller dobbel shot avhengig av hvor sterk man vil ha den.

Macchiato: En macchiato består av én shot med espresso med litt melkeskum på toppen. Det er en forholdsvis sterk kaffedrikk som har en kraftigere smak.

CappuccinoCaffe latte: Caffe latte er en mild kaffedrikk som består av 1/3 espresso og 2/3 melk. Derfor en dette drikk for de som ikke vil ha en sterk og kraftig smak av kaffe.

Cappuccino: En cappuccino er også en forholdsvis mild kaffetype. Den er imidlertid litt kraftigere i smaken enn en caffe latte. Den består av 1/3 espresso, 1/3 melk og en 1/3 melkeskum.

Ice Coffee: Dette er navnet på en iskaffe som er laget av masse kaffe, en del melk og mange isbiter. Noen ganger er det også tilsatt sirup for å gi den en søtere smak.

Hvis du er interessert i å lese mer om de ulike kaffevariantene så kan du klikke her på denne artikkelen fra Chrichri.dk.


15 fakta om kaffe

15 fakta om kaffe

De fleste av oss drikker kaffe hver dag, men vet du noe som helst om kaffens historie, hvor kaffebønner dyrkes mest, eller hvor mye verdens dyreste kaffe koster? Hvis du ikke allerede vet dette, gir vi deg her 15 fakta om kaffe – basert på denne artikkelen fra Goodhousekeeping.com. 

1. Drikken går tilbake til det 9. århundret
Historien sier at en mann fra det 9. århundret oppdaget effekten koffein hadde på geitene hans, som «danset» etter å ha spist frukten fra kaffeplanten. En lokal munk lagde deretter en drikk av fruktene, og fant ut at det holdt ham våken om natten. Slik ble den originale kaffekoppen født.

2. Kaffebønner er teknisk sett frø
Kaffebønner er små frø som ligner litt på kirsebær, og finnes på blomstrende busker. Vi kaller de «bønner» på grunn av at de ligner på belgfrukter.

Brasil3. Brasil er det landet som produserer mest kaffe i verden
I dag står Brasil for ca. en tredjedel av verdens kaffeproduksjon. Det er dobbelt så mye som Vietnam, som har inntatt andreplassen.

4. Kun to amerikanske stater produserer kaffe
Fordi kaffe som regel vokser best i klimaer langs ekvator, er været på Hawaii optimalt til høsting av kaffebønner. California har også begynt med kaffeproduksjon. Disse er de eneste to statene i USA som produserer kaffe.

5. Verdens dyreste kaffe kan koste mere end 600 dollar per halvkilo
En av de mest ettertraktede kaffetypene kommer fra avføringen til asiatiske manguster. Dyret spiser frukt, i dette tilfellet kaffekirsebær, men kan ikke fordøye bønnene. Man kan derfor bruke de til å brygge kaffe. Disse bønnene er kjent for å være verdens dyreste kaffebønner.

6. Flere mennesker har prøvd å forby kaffe
I 1511 forbød ledere i Mekka kaffedrikken. Noen italienske prester fra det 16. århundret prøvde også å forby kaffe fordi de trodde folk ble sataniske av å drikke den. Pave Clement VII elsket imidlertid kaffe så mye at han opphevet forbudet og fikk kaffen tilbake i 1600.

Du kan neppe få en overdose av kaffe7. Du kan neppe få en overdose av kaffe
Du trenger ikke bekymre deg for å få en overdose av å drikke for mye kaffe. Du skal nemlig drikke ca. 30 kopper på veldig kort tid for å komme i nærheten av en dødelig dose koffein, ifølge ekspertene.

8. Finland er landet med de største kaffeelskerne
Den gjennomsnittlige voksne i Finland drikker cirka 12,5 kilo kaffe hvert år. Det er mer enn for eksempel hva den voksne befolkningen drikker i gjennomsnitt per person i USA.

9. Kaffedrikkere har tendens til å leve lenger
Forskning har påvist en sammenheng mellom et moderat inntak av kaffe (ca. 3 til 4 kopper kaffe om dagen) med en lengre levetid – pluss en redusert risiko for hjertesykdommer, type 2-diabetes og Parkinson, ifølge Harvard Health Publishing.

10. The Boston Tea Party hjalp til med å popularisere kaffe i Amerika
Før Borgerkrigen i Amerika ble det patriotisk å drikke kaffe i stedet for te. Borgerkrigen gjorde også drikken mer utbredt, fordi den hjalp til med å gi energi til de slitne troppene.

11. Decaf betyr ikke koffeinfri
En «decaf» kaffe på ca. 200 til 250 ml. inneholder faktisk 2 til 12 milligram koffein. Til sammenligning har en gjennomsnittlig kopp kaffe mellom 95 og 200 milligram, mens en boks med cola har 23 til 35 milligram koffein.

12. Ordet «kaffe» kommer fra det arabiske ordet for «vin»
«Qahwah» ble senere «kahveh» på tyrkisk, og deretter «kaffe» på hollandsk, hvor ordet «kaffe» kommer fra.

svart kaffe13. En kopp svart kaffe inneholder kun 1 kalori
Tilsetning av søtningsstoffer, fløte og andre ingredienser kan raskt få en kopp kaffe til å inneholde mange kalorier. For eksempel inneholder en Venti Java Chip Frappuccino fra Starbucks 88 gram sukker og 600 kalorier, men hvis du drikker en kopp svart kaffe så inneholder den kun 1 kalori.

14. Starbucks åpner i gjennomsnitt to butikker hver dag
Du kan nå bestille kaffe hos Starbucks på mer enn 29.000 steder i verden. De åpner nemlig i gjennomsnitt to butikker hver eneste dag, og den aller første butikken ble åpnet for ca. 47 år siden i Seattle.

15. Du kan bestille kaffe på 25.000 ulike måter hos Dunkin Donuts
Hos Dunkin Donuts selger de ca. 2 milliarder kopper kaffe globalt årlig, og gir kundene mulighet til å bestille kaffe på 25.000 ulike måter.


Historien om Krups

krups logo
Krups er en tysk produsent av kjøkkenmaskiner, og er en del av Groupe SEB. Virksomheten er oppkalt etter grunnleggeren Robert Krups, og produserer i dag et stort utvalg av ulike husholdningsmaskiner.

Virksomheten ble grunnlagt og begynte med å lage presisjonsvekter, som var Krups hovedprodukt de neste 110 årene.

I 1951, etter 1950-tallets etterkrigsrekonstruksjon og det økonomiske krasjet i Tyskland, begynte Krups å fokusere på andre produkter. Derfor ble den populære 3Mix lansert i 1959, etterfulgt av kaffemaskinen ONKO i 1961. Deretter fortsatte Krups med å lansere andre produkter til bruk på kjøkkenet.

I 1983 ble den første kaffemaskinen fra Krups lansert. Kaffemaskinen er det mest populære produktet fra Krups, i og med at det er ett av de produktene de selger mest av.

På slutten av 2001 overtok Groupe SEB delvis Moulinex konsernet. Dette betød at de kunne styrke sin posisjon på markedet da de deretter fikk mulighet til å tilby produkter både fra Krups og Moulinex.

I dag har Groupe SEB flere avdelinger i mer enn 120 forskjellige land, med hundrevis av ansatte.


FAQ – Ofte stilte spørsmål

🤩 Hvilke Krups espressomaskiner har fått de beste anmeldelsene?

Krups Calvi og Krups EA8298

🤓 Hvordan testes Krups espressomaskinene?

Espressomaskinene testes ut ifra parametere som brukervennlighet, herunder påfylling, finjustering av innstillinger og rengjøring. I tillegg vurderes kvaliteten av espressoen sombrygges samt temperatur og jevnheten dersom flere kopper brygges etter hverandre. Maskinene testes også på evnen til å skumme melk. Til slutt vurderes de på deres energiforbruk.

🤔 Hvordan velger jeg den riktige maskinen?

Start med å finne ut hvilken type kaffemaskin som dekker dine behov. Det finnes overordnet 5 typer kaffemaskiner: Kaffetrakter med filter, halvautomatisk espressomaskin, automatisk espressomaskin, helautomatisk espressomaskin og kapselkaffemaskin. Deretter bør du overveie ting som funksjoner, størrelse, brukervennlighet og pris.


Gjennomgang av testkilder 

Cnet.com 🇺🇸
Det amerikanske teknologimagasinet Cnet.com jobber med emner innenfor den teknologiske verden. Her er det snakk om nyheter, guider, artikler, tester og mye mer. Her har Cnet.com testet espressomaskinen Krups EA9010. Les hele testen her.

Coffeedino.com 🇺🇸
Coffeedino.com er en kaffeside som leverer de beste og siste nyhetene, samt informasjon om kaffe og kaffeprodukter. I tillegg til dette tester og anmelder de også et vell av ulike produkter innen kaffeverdenen. Her har Coffeedino.com testet espressomaskinen Krups EA9010, som de har gitt 9,5 av 10 stjerner. Les hele testen her.

Coffeeness.de 🇩🇪 
Den store kaffesiden Coffeeness.de er tysk, og drives av kaffeentusiasten Arne Preuß. På nettsiden kan du finne massevis av nyttig informasjon om kaffe samt ulike anmeldelser av kaffeprodukter. I denne omgang har Coffeeness.de testet og anmeldt espressomaskinen Krups EA8108, som har fått 3 av 5 stjerner. Du kan lese hele anmeldelsen her.

Digitaltrends.com 🇺🇸
Den amerikanske teknologisiden Digitaltrends.com leverer artikler, nyheter, guider og tester om ulike produkter som har med teknologi å gjøre. Her har Digitaltrends.com testet Krups EA9010, og publisert en detaljert anmeldelse av deres opplevelse av produktet. Du kan lese hele anmeldelsen av espressomaskinen her på Digitaltrends.com sin hjemmeside.

Goodhousekeeping.com 🇬🇧
Den britiske nettsiden Goodhousekeeping.com hjelper forbrukerne med hverdagens utfordringer. Her finnes det nemlig alt ifra oppskrifter til artikler, guider og gode råd om flere ulike emner. I tillegg til dette tester og anmelder Goodhousekeeping.com også forbrukerprodukter. Her har de testet og anmeldt ulike espressomaskiner, som inkluderer Krups Calvi, Krups EA8108 og Krups EA8298.

Ønsker du å lese anmeldelsen av Krups Calvi, kan du klikke her.

Ønsker du å lese anmeldelsen av Krups EA8108, kan du klikke her.

Ønsker å lese anmeldelsen av Krups EA8298, kan du klikke her.

Råd & Rön 🇸🇪
Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön arbeider med aspekter som har med det svenske forbrukerlivet å gjøre. Dette inkluderer tester av ulike forbrukerprodukter som blendere, støvsugere, vaskemaskiner og espressomaskiner. Her har Råd & Rön testet forskjellige espressomaskiner – blant annet DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS, Philips 3000 Series HD8821 og Siemens TE655203RW. Du kan lese anmeldelsen av de tre espressomaskinene her på Råd & Rön sin hjemmeside.

Legg imidlertid merke til at full tilgang til testens resultater krever et abonnement. Hvis du kun ønsker å se resultatet av én enkelt test, kan du kjøpe deg tilgang til testene enkeltvis.

Trustedreviews.com 🇬🇧
Den britiske testsiden Trustedreviews.com tester ulike produkter, og her har de laget en test av en espressomaskin. I denne omgang er det snakk om Krups EA8298 – som de har gitt 3,5 av 5 stjerner. Du kan lese hele testen her.

Which.co.uk 🇬🇧
Which.co.uk er det største forbrukermagasinet i England, og de har en visjon om å hjelpe forbrukerne i hverdagen når det kommer til å velge riktige produkter. Which.co.uk tester stadig massevis av forbrukerprodukter. Her har de testet to espressomaskiner, nemlig Krups EA8298 som de har gitt 64 av 100 poeng, samt Krups Calvi som de har gitt en middels bedømmelse.

Ønsker du å lese mer om anmeldelsene av de to espressomaskinene, kan du klikke her på denne linken eller denne linken. Legg imidlertid merke til at full tilgang til testenes resultater krever et abonnement.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått 

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Krups Calvi

✅ 78 av 100 poeng hos britiske Goodhousekeeping.com
✅ Middels anmeldelse hos testsiden Which.co.uk

Krups Calvi

.
Både britiske Goodhousekeeping.com og testsiden Which.co.uk har testet og anmeldt Krups Calvi. Begge ekspertkildene er imponerte over modellen, derfor har de gitt den henholdsvis 78 av 100 poeng og en middels anmeldelse.

Ekspertene fra Goodhousekeeping.com liker spesielt at kaffen blir så god ved bruk av denne espressomaskinen, samt hvor raskt den varmes opp. Which.co.uk liker hvor enkelt maskinens design er.

Ingen av ekspertene finner mange ulemper ved Krups Calvi. De skriver imidlertid at de ikke er så imponerte over dryppebrettet, og at kaffesmaken kunne ha vært bedre sammenlignet med andre modeller.

Ekspertene: Enkel maskin med god espresso

Ifølge ekspertene er Krups Calvi en enkel maskin som er enkel i bruk. Which.co.uk skriver for eksempel at espressomaskinen er utstyrt med et enkelt design, derfor passer den inn på de fleste kjøkken.

Dette er ekspertene fra Goodhousekeeping.com enige i, og nevner også at Krups Calvi varmes opp raskt. Det tok mindre enn 30 sekunder å varme opp maskinen, derfor er ekspertene imponerte over at «man ikke trenger å vente lenge på morgenkaffen sin».

Which.co.uk liker også maskinens mange muligheter – som gjør at man kan lage akkurat den kaffen man vil ha.

I tillegg til dette forklarer begge ekspertene at maskinen lager en god espresso. Goodhousekeeping.com skriver blant annet at Krups Calvi brygget en espresso som både hadde «riktig temperatur, farge og tykk crema». Ekspertene nevner imidlertid at kaffen hadde en «litt flat smak».

Når det kommer til ulemper så nevner Goodhousekeeping.com at «det store hullet i midten av dryppebakken er frustrerende». Det sitter nemlig rett under filterholderen, og dette gjør at espressokoppen ikke står stabilt.

Kompakt espressomaskin med ThermoBlock-system

Med Krups Calvi får man en kompakt espressomaskin som hverken tar mye plass i skapet eller på kjøkkenbenken. Den kommer med et ThermoBlock-system som forvarmer vannet på kun 40 sekunder, derfor er det alltid varmt vann klart når man har bruk for det.

I tillegg til dette er Krups Calvi utstyrt med det patenterte Tampesystemet fra Krups. Dette systemet sikrer en optimal og konsistent espresso da det gir en progressiv stamping av den malte kaffen, avhengig av mengde kaffe man har i filteret.

Krups Calvi har også en vannbeholder med en kapasitet på 1,1 liter, derfor har man kapasitet nok til å lage et par kopper kaffe. Vannbeholderen er avtakbar, og motoreffekten ligger på 1460 Watt.

Med spesiell dampdyse og universal filterholder

Krups Calvi er en enkel og brukervennlig maskin som kan betjenes via skruknappen foran på maskinen. Den kommer med disse tre innstillingene som man har mulighet til å velge mellom: Espresso, Forvarming og Damp.

Videre er Krups Calvi utstyrt med en universal filterholder som kan brukes til forhåndsmalt kaffe. Filterholderen er egnet til 1 til 2 kopper. Maskinen har en manuell mengdekontroll, derfor kan man alltid være sikker på at man kan kontrollere dette selv.

Espressomaskinen er også utstyrt med en spesiell dampdyse til melkeskum. Dampdysen produserer melkeskum på mest optimal måte uansett om man vil ha en cappuccino eller latte.

Spesifikasjoner ved Krups Calvi:
🔴 Type: Espressomaskin
🔴 Merke: Krups
🔴 Vannbeholder: 1,1 liter
🔴 Pumpetrykk: 15 bar
🔴 Høyde: 28,6 centimeter
🔴 Bredde: 14,3 centimeter
🔴 Dybde: 30,8 centimeter 

Fordeler ved Krups Calvi:
Med ThermoBlock-system
Krups patenterte Tampesystem
Dampdyse til melkeskum
Avtakbar vannbeholder
Universal filterholder 

Her kan du se en video som viser hvordan man lager en god kopp espresso ved hjelp av espressomaskinen Krups Calvi: 


Krups EA8108

✅ 3 av 5 stjerner hos Coffeeness.de
✅ 62 av 100 poeng hos britiske Goodhousekeeping.com

Krups EA8108

.
Både Coffeeness.de og Goodhousekeeping.com har testet og vurdert Krups EA8108 for å finne ut hvilke fordeler og ulemper espressomaskinen har.

I testen har begge ekspertkildene gitt modellen gode anmeldelser. De har gitt den henholdsvis 3 av 5 stjerner og 62 av 100 poeng.

Ekspertene fra Coffeeness.de mener at fordelene ved Krups EA8108 er at den er enkel i bruk og forholdsvis liten, og ekspertene fra Goodhousekeeping.com liker at maskinen er enkel å justere.

Selv om ekspertene generelt sett liker modellen, finner de også flere ulemper ved den. Her nevnes det blant annet at Krups EA8108 ser litt billig ut på grund av plastikkdelene, samt at kvaliteten på espressoen ikke er like god sammenlignet med andre modeller.

Kompakt maskin som er enkel i bruk, ifølge ekspertene

Krups EA8108 er populær blant ekspertene på grunn av maskinens størrelse. Her forklarer ekspertene fra Coffeeness.de at de er imponerte over at modellen er kompakt og forholdsvis liten, da det derfor er plass til den selv om man har et lite kjøkken. De skriver også at den er velegnet til leiligheter da den er «forholdsvis stillegående».

Espressomaskinen er også blitt testet av ekspertene fra Goodhousekeeping.com, og de skriver at modellen er enkel i bruk og lett å justere når det kommer til kaffemengden. De er imidlertid mindre imponerte over de medfølgende instruksjonene da de ikke synes de er brukervennlige – samt at cremaen er forholdsvis «tynn og smakløs».

Til gjengjeld mener ekspertene at Krups EA8108 er prisvennlig sammenlignet med andre modeller, samt at den er rask til å varme opp, noe som sikrer at kaffen brygges ferdig raskt.

Elegant maskin med koppvarmer og ThermoBlock-system

Krups EA8108 er en elegant maskin i et sort design. Den er utstyrt med et ThermoBlock-system som sørger for en rask oppvarming slik at kaffen brygges mer effektivt.

I tillegg til dette kommer Krups EA8108 med en koppvarmer øverst på maskinen slik at kaffen kan holdes varm etter den er helt i en kopp. Det er også mulig å bruke maskinens høydejusterbare kaffeutløp, som betyr at man kan bruke flere størrelser av kopper og glass.

Maskinens motor har en effekt på 1450 Watt, noe som er mye i gjennomsnitt for de ulike modellene fra Krups.

Romslig modell med enkel betjening

Krups EA8108 er en romslig espressomaskin med en vannbeholder som har en kapasitet på 1,6 liter. I tillegg til dette kommer den med en bønnebeholder som kan romme 500 gram bønner. Vannbeholderen er avtakbar.

Den er utstyrt med en integrert kvern som kommer med tre malingsgrader slik at man selv kan justere den dersom det trengs. Krups EA8108 er enkel å betjene da den kommer med en skruknapp samt et par andre knapper på fronten. Med disse knappene er det mulig å velge de innstillingene man skal bruke.

Via skruknappen kan man også velge kaffemengde da man kan få både 1 og 2 kopper. Sist, men ikke minst, kommer Krups EA8108 med cappuccinatore slik at man har mulighet til å lage kaffedrikker med melk i tillegg til espresso, Americano og ristretto med mer.

Spesifikasjoner ved Krups EA8108:
🔴 Type: Espressomaskin
🔴 Merke: Krups
🔴 Vannbeholder: 1,6 liter
🔴 Bønnebeholder: 500 gram
🔴 Pumpetrykk: 15 bar
🔴 Høyde: 48,3 centimeter
🔴 Bredde: 28,7 centimeter
🔴 Dybde: 38,1 centimeter

Fordeler ved Krups EA8108:
Integrert kvern med tre malingsgrader
Med cappuccinatore
Med ThermoBlock-system
Koppvarmer
Justerbar skruknapp slik at man kan bestemme kaffemengde selv 

Her kan du se en video som viser hvordan man lager en god kopp espresso med espressomaskinen Krups EA8108. Videoen er produsert av Krups: 


Krups EA8298

✅ 3.5 av 5 stjerner hos testmagasinet Trustedreviews.com
✅ 64 av 100 poeng hos testsiden Which.co.uk
✅ 68 av 100 poeng hos britiske Goodhousekeeping.com

Krups EA8298

.
Krups EA8298 er blitt testet og anmeldt av tre ekspertkilder. Dette inkluderer Trustedreviews.com, Which.co.uk og Goodhousekeeping.com. De har alle gitt modellen en god bedømmelse da den har fått henholdsvis 3,5 av 5 stjerner, 64 av 100 poeng og 68 av 100 poeng.

Ekspertene er imponerte over espressomaskinens brukervennlighet, samt at den er enkel å rengjøre. De er imidlertid mindre imponerte over cappuccinoens smak, samt at maskinen kan se litt billig ut.

Ekspertene: Brukervennlig maskin med enkelt vedlikehold

Alle de tre ekspertkildene har flere rosende ord å komme med til Krups EA8298. De mener at maskinen generelt sett egner seg godt til de fleste hjem da den brygger kaffe med en «normal og god kvalitet». Ekspertene fra Goodhousekeeping.com er imponerte over espressoens crema, som de mener er «tykk og kremaktig».

I tillegg til dette skriver ekspertene fra Trustedreviews.co at Krups EA8298 er brukervennlig maskin som er enkel å vedlikeholde. De forklarer at den ikke er vanskelig å komme i gang med på grunn av at den har et oversiktlig LCD-display, samt at det er enkelt å rense og rengjøre den.

Dette er ekspertene fra Which.co.uk enige i, men skriver også at maskinen kommer med en funksjon som gjør at man kan brygge en cappuccino raskt og enkelt, noe de liker svært godt.

Ekspertene finner imidlertid også et par ulemper ved Krups EA8298. De mener at temperaturen burde være høyere, samt at cappuccino-funksjonen kan være vanskelig å komme i gang med.

Velg mellom flere ulike kaffevarianter

Med Krups EA8298 er det mulig å velge mellom flere ulike kaffevarianter, som for eksempel espresso, sterk espresso, vanlig kaffe, lungo og cappuccino. Man kan selv velge om man vil ha en mild eller sterk kaffe eller espresso. Det er også mulig å få varmt vann hvis man vil ha en kopp te eller varm kakao.

Krups EA8298 er også utstyrt med en automatisk cappuccino-funksjon slik at man kan få cappuccino kun ved å trykke på en knapp med hjelp fra modellens melkeskummingssystem.

I tillegg til dette kommer Krups EA8298 med en integrert kvern som er utstyrt med tre ulike malingsgrader. Man kan velge å bruke denne hvis man vil justere på kaffestyrken slik at man kan få kaffen akkurat slik man vil ha den.

Maskinen har en vannbeholder med en kapasitet på 1,8 liter samt en bønnebeholder som rommer 275 gram bønner. Motorens effekt er på 1450 Watt.

Med flere praktiske egenskaper

Krups EA8298 er utstyrt med flere praktiske egenskaper som et ThermoBlock-System. Dette systemet sikrer en varm kaffe og rask oppvarming som gjør at temperaturen stiger veldig raskt. Vanntemperaturen holdes på ca. 92 grader for at kaffearomaen skal trekkes ut optimalt.

Videre kommer Krups EA8298 med et Tampesystem som sørger for en maksimal og jevn stamping for en optimal aromaekstraksjon.

Krups EA8298 er enkel å rengjøre på grunn av modellens automatiske rengjørings- og avkalkningsprogram som sørger for at man slipper å gjøre dette manuelt. Beholderen til kaffegrut er også avtakbar slik at den kan rengjøres.

Spesifikasjoner ved Krups EA8298:
🔴 Type: Espressomaskin
🔴 Merke: Krups
🔴 Vannbeholder: 1,8 liter
🔴 Bønnebeholder: 275 gram
🔴 Pumpetrykk: 15 bar
🔴 Høyde: 29,5 centimeter
🔴 Bredde: 36,3 centimeter
🔴 Dybde: 39 centimeter 

Fordeler ved Krups EA8298:
Mulighet til å lage flere kaffevarianter
Med automatiske rengjørings- og avkalkningsprogrammer
Med Tampesystem
Med ThermoBlock-system
Integrert kvern med tre malingsgrader 

Her kan du se en presentasjonsvideo av espressomaskinen Krups EA8298. Videoen er produsert av Krups: 


Alternative artikler og tester

Dersom du enda ikke er fast bestemt på å velge en espressomaskin fra Krups, har vi hos Forbrukerliv også en rekke andre tester som kan være relevante for deg.

Skaff deg en oversikt over markedets andre testvinnende espressomaskiner med vår generelle Espressomaskin oversikt, eller vår Helautomatisk espressomaskin test hvor vi har samlet ekspertenes favoritter.

Du kan også lese vår produsent-spesifikke espressomaskin-tester som for eksempel vår DeLongi Magnifica test, vår Siemens espressomaskin test, vår DeLonghi espressomaskin test eller vår Melitta Caffeo Solo test som viser deg de modellene med best anmeldelser.

Hos Forbrukerliv finner du også en lang rekke tester av vanlige kaffemaskiner. Skaff deg en oversikt over markedets mest testvinnende modeller med vår generelle kaffemaskin test eller vår generelle test av kaffemaskiner med kvern.

Dersom du er spesielt interessert i et bestemt merke, kan du lese vår produsent-spesifikke tester hvor du kan få en oversikt over ekspertenes favoritter. Du kan for eksempel lese vår Siemens kaffemaskin test, og vår Bosch kaffemaskin test.

Til slutt vil vi fremheve vår test av de praktiske kapsel kaffemaskinene. Her finner du en gjennomgang av markedets best anmeldte modeller. Nespresso leder på markedet når det kommer til kapsel kaffemaskin-kategorien. Her kan du lese vår dyptgående gjennomgang av Nespresso maskinene.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere