Philips espressomaskin – Best i Test – Her er de beste Philips espressomaskinene ifølge ekspertene

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Best i Test: I denne artikkelen gjennomgår vi forskjellige espressomaskiner fra Philips. Testen er lagt opp slik at vi ut ifra ekspertenes og forbrukernes vurderinger tar en titt på spesifikasjonene og funksjonene på de ulike modellene samt fordeler og ulemper. 

Vi har sett nærmere på tester fra en rekke ekspertkilder som inkluderer det danske Forbrukerrådet Tænk, den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön, de tyske kaffemagasinene Coffeeness.de og Siebland.com samt testmagasinene Testberichte.de, Kagoo.co.uk og Testsieger.de.

Hvis du ønsker å lese mer om de ulike testene så finner du linker til de undersøkelsene vi henviser til nederst i denne artikkelen.

Denne Philips espressomaskin testen inneholder: 
Gjennomgang av de beste espressomaskinene fra Philips
 
Kjøpsguide: Dette skal du se etter når du velger en ny espressomaskin
 
Skal jeg velge en halv- eller helautomatisk espressomaskin?
 
Hva betyr bønnene for kaffen?
 
Slik reagerer kroppen på kaffe
 
Philips sin historie
 
Gjennomgang av testkilder

Vennligst vær oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler inn resultater fra upartiske tester. På den måten kan forbrukerne enklere skaffe seg en oversikt over de beste produktene som finnes på markedet.

Philips espressomaskin Test – Her er de 7 beste espressomaskinene fra Philips

Nedenfor følger det en gjennomgang av de espressomaskinene fra Philips som har fått de beste karakterene i ulike anerkjente tester.

Her hos Forbrukerliv har analysert anerkjente eksperttester fra både inn- og utland, og samlet de modellene som har fått best vurderinger i denne testen slik at du enkelt kan skaffe deg en oversikt over de beste espressomaskinene fra Philips som markedet har å by på.

Under produktnavnene i de grønne boksene kan du se hvilke tester maskinene er blitt anmeldt i og hvordan de har klart seg.


 

Philips Series 2200 EP2220

 Kåret til «Bra Kjøp» hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön 
 God anmeldelse hos det tyske testmagasinet Testberichte.de 
 5 av 5 stjerner hos det tyske kaffemagasinet Coffeeness.de

Philips Series 2200 EP2220

.

Philips Series 2200 EP2220 er blitt testet og anmeldt av den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön, det tyske kaffemagasinet Coffeeness.de og det tyske testmagasinet Testberichte.de.

De tre ekspertkildene liker espressomaskinen veldig godt på grunn av modellens funksjoner og enkle betjening. Selv om ekspertene generelt sett er imponerte over Philips Series 2200 EP2220 så nevner de også at de er mindre imponerte over modellens design. 

Velsmakende kaffe ifølge ekspertene

Ifølge ekspertene er Philips Series 2200 EP2220 en «fremragende espressomaskin», og Coffeeness.de skriver at «både kaffen og melkeskummet er velsmakende». De mener derfor at man med denne maskinen får «en god verdi for pengene».

Ekspertene fra Testberichte.de er enige i disse uttalelsene og forklarer at Philips Series 2200 EP2220 «brygger en god varm espresso og kaffe ved kun ett trykk på en knapp». De er også glade for at modellen er enkel å rengjøre, men de nevner imidlertid at det er litt ergerlig at «den har behov for rundt ett minutt for å varmes opp».

Enkel betjening

Philips Series 2200 EP2220 er en helautomatisk espressomaskin med en vannbeholder på 1,8 liter og en bønnebeholder med en kapasitet på opptil 275 gram bønner. Takket være den intuitive touchskjermen kan man brygge kaffe med kun ett enkelt trykk.

Med denne maskinen kan man velge mellom de to forskjellige kaffedrikkene espresso og svart kaffe. Det er også mulig å lage kaffevarianter med melk med den klassiske melkeskummeren. Denne består av to deler slik at den er enkel å rengjøre.

Ønsker man å tilpasse kaffen sin så kan man justere den ønskede kaffemengden og styrken via menyen My Coffee Choice. Den keramiske kaffekvernen kan også justeres med 12 trinn.

Rengjøringsvennlig espressomaskin

Med Philips Series 2200 EP2220 får man en rengjøringsvennlig espressomaskin med flere praktiske funksjoner. Modellen kommer blant annet med en automatisk avkalkning, en avtakbar bryggeenhet og andre avtakbare deler.

Den automatiske avkalkningen gjør at man selv kan angi hvor ofte avkalkningen skal skje i forhold til hardhetsgraden på vannet. De avtakbare delene tåler å settes i oppvaskmaskinen, derfor slipper man å måtte vaske de for hånd. Den avtakbare bryggeenheten kan skylles under springen.

Spesifikasjoner ved Philips Series 2200 EP2220: 
Type: Helautomatisk 
Merke: Philips 
Vannbeholder: 1,8 liter 
Bønnebeholder: 275 gram 
Kaffekvern: Ja 
Melkeskummer: Ja 
Høyde: 37,1 centimeter 
Bredde: 24,6 centimeter 
Dybde: 43,3 centimeter 
Vekt: 7,5 kilo 

Utvalgte fordeler ved Philips Series 2200 EP2220: 
Rengjøringsvennlig maskin 
Enkel betjening 
My Coffee Choice 
Melkeskummer 
Keramisk kvern 

Her kan du se en video som viser hvordan man rengjør og vedlikeholder espressomaskinen Philips Series 2200. Videoen er produsert av Philips:


Philips Series 3200 EP3241/50

 God anmeldelse hos det tyske testmagasinet Testberichte.de

Philips Series 300 EP3241/50

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
–>

Philips Series 3200 EP3241/50 er blitt testet og anmeldt av det tyske testmagasinet Testberichte.de.

De tyske ekspertene har gitt espressomaskinen en god anmeldelse da de er imponerte over modellens enkle betjening og praktiske funksjoner. Selv om ekspertene generelt sett er fornøyde med maskinen så er de mindre imponerte over prisen.

Fantastisk maskin ifølge ekspertene

Ifølge ekspertene er Philips Series 3200 EP3241/50 en kompakt espressomaskin som er «veldig flott». Testberichte.de skriver for eksempel at modellen er «fantastisk» da den fungerer som den skal og lager «utrolig god kaffe».

Ekspertene legger også merke til at Philips Series 3200 EP3241/50 er «enkel å bruke». De mener at «alt er logisk strukturert» slik at man raskt kan komme i gang med å bruke den etter kjøp. De nevner ikke andre ulemper ved modellen annet enn prisen.

Fem nymalte kaffevarianter

Philips Series 3200 EP3241/50 er en helautomatisk espressomaskin som tilbyr fem nymalte kaffevarianter med kun ett trykk på en knapp. Takket være det raske LatteGo-systemet er det mulig å lage melkeskum til kaffen sin.

Ønsker man å justere på enten kaffemengden eller aromastyrken så er dette mulig ved hjelp av menyen My Coffee Choice. Denne menyen gjør at man kan brygge akkurat den koppen med kaffe man foretrekker å drikke. Den keramiske kvernen kan også justeres med 12 trinn slik at man kan male kaffebønner til alt ifra helt fint pulver til grovmalt pulver.

Veldig enkel å rengjøre

Med Philips Series 3200 EP3241/50 får man en espressomaskin som er enkel å rengjøre. Selve melkesystemet er laget i to deler og kan rengjøres på under 15 sekunder under springen eller i oppvaskmaskinen.

Både bryggeenheten og mange av delene er avtakbare. De avtakbare delene kan også vaskes i oppvaskmaskinen, men bryggeenheten må tørkes av med en fuktig klut eller skylles under rennende vann.

Sist, men ikke minst har Philips Series 3200 EP3241/50 en vannbeholder på 1,8 liter samt en bønnebeholder med en kapasitet på 275 gram.

Spesifikasjoner ved Philips Series 3200 EP3241/50: 
Type: Helautomatisk 
Merke: Philips 
Vannbeholder: 1,8 liter 
Bønnebeholder: 275 gram 
Kaffekvern: Ja 
Melkeskummer: Ja 
Høyde: 37,1 centimeter 
Bredde: 24,6 centimeter 
Dybde: 43,3 centimeter 
Vekt: 8 kilo

Utvalgte fordeler ved Philips Series 3200 EP3241/50: 
Rask rengjøring 
Keramisk kvern 
Justerbar kaffemengde og aromastyrke 
LatteGo-system 
Fem nymalte kaffevarianter


Philips Series 2200 EP2224

 4 av 5 stjerner i brukeranmeldelser hos britiske Amazon.co.uk

Philips Series 2200 EP2224

 

 

Philips Series 2200 EP2224 er ikke blitt inkludert i noen offisielle eksperttester, men er til gjengjeld en favoritt blant forbrukerne. Brukerne har nemlig anmeldt espressomaskinen hos britiske Amazon.co.uk hvor de har gitt modellen 4 av 5 stjerner.

Dette har de blant annet gjort på grunn av maskinens velsmagende kaffe og kompakte design. Brukerne nevner imidlertid også at modellen er litt for dyr.

Velsmakende kaffe ifølge forbrukerne

Ifølge forbrukerne hos Amazon.co.uk er Philips Series 2200 EP2224 en veldig god espressomaskin med et kompakt og flott design. Derfor mener flere brukere at modellen passer godt inn på de fleste kjøkken hvor den lett kan stå fremme på kjøkkenbenken.

Andre brukere fremhever også at Philips Series 2200 EP2224 brygger «velsmakende kaffe raskt og enkelt» ved kun ett trykk på en knapp. Dette forklarer brukerne er ideelt hvis man vil ha en maskin som skal ta seg av hele bryggeprosessen på egenhånd.

Ingen av brukerne finner mange ulemper ved maskinen. De nevner imidlertid at Philips Series 2200 EP2224 ikke er billig, men at den er verdt alle pengene.

Justerbare innstillinger

Med Philips Series 2200 EP2224 får man en helautomatisk espressomaskin med flere justerbare innstillinger. Man kan for eksempel justere aromastyrken, kaffemengden og den keramiske kvernen i 12 forskjellige trinn slik at man selv kan velge hvor fint eller grovt bønnene skal males.

Det er også mulig å brygge to kaffevarianter med nymalte bønner som alltid oppnår en optimal temperatur takket være det intelligente brygge-systemet. Den klassiske melkeskummeren gjør det også mulig å lage melkeskum slik at man kan lage kaffedrikker både med og uten melk.

Automatisk avkalkning

Philips Series 2200 EP2224 er enkel å rengjøre på grunn av den automatiske avkalkningen, den avtakbare bryggeenheten og de andre avtakbare delene.

Den automatiske avkalkningen sørger for at det er enkelt å rengjøre og vedlikeholde maskinen da den gir beskjed når det er på tide med en avkalkning. Da kan man selv angi hvor ofte denne prosessen skal skje i forhold til hardhetsgraden på vannet.

Espressomaskinen har flere avtakbare deler og en avtakbar bryggeenhet, og disse kan alle skylles under rennende vann. De avtakbare delene tåler også å vaskes i oppvaskmaskinen. Sist, men ikke minst kommer modellen med en vannbeholder på 1,8 liter og en bønnebeholder på 275 gram.

Spesifikasjoner ved Philips Series 2200 EP2224: 
Type: Helautomatisk 
Merke: Philips 
Vannbeholder: 1,8 liter 
Bønnebeholder: 275 gram 
Kaffekvern: Ja 
Melkeskummer: Ja 
Høyde: 37,1 centimeter 
Bredde: 24,6 centimeter 
Dybde: 43,3 centimeter 
Vekt: 7,5 kilo

Utvalgte fordeler ved Philips Series 2200 EP2224: 
Automatisk avkalkning 
Intelligent bryggesystem 
Justerbare innstillinger 
Klassisk melkeskummer 
Keramisk kvern

Her kan du se en video som viser hvordan man stiller inn Philips Series 2200. Videoen er produsert av Philips:


Kjøpsguide: Dette bør du se etter når du velger ny espressomaskin

Philips espressomaskin test

Er du på utkikk etter en espressomaskin så har du med stor sannsynlighet allerede tatt en titt på de ulike valgmulighetene dine. Er dette tilfellet så vet du nok at finnes et hav av ulike maskiner på markedet.

Så hva bør du se etter? Basert på guider fra Perfectdailygrind.com finner du her en oversikt over hva du bør se etter før du går til innkjøp av en ny espressomaskin.

Hvilke drikker skal espressomaskinen kunne lage? 
kaffeFørst og fremst må du tenke over hvilke kaffevarianter du vil at espressomaskinen skal kunne brygge. Du må selvfølgelig velge en modell hvor du har mulighet til å brygge favorittdrikkene dine. I tillegg til å sjekke om maskinen kan brygge favorittdrikkene dine så er det verdt å sjekke om den også kan brygge andre.

Dette er spesielt en god idé hvis du ønsker å tilby forskjellige drikker til gjestene eller vennene dine. I dag finnes det maskiner som kan lage kaffedrikker både med og uten melk. Er du interessert i en espressomaskin som kan lage kaffedrikker med melk så bør du velge en modell med en melkeskummer.

Hvor enkel er espressomaskinen å betjene? 
En annen ting du bør ta en titt på er betjeningen. Alle vil naturligvis helst ha en espressomaskin som er så enkel som overhodet mulig.

Ønsker du å ikke være en stor del av selve bryggeprosessen så er det verdt å velge en modell hvor du bare kan trykke på en knapp for å brygge kaffen. Da trenger du ikke bruke mye tid på dette hvis du for eksempel har det ekstra travelt om morgenen.

Hvor stor bør espressomaskinen være?
Philips Series 2200 EP2231Du bør alltid være oppmerksom på espressomaskinens størrelse slik at du er sikker på at den passer inn på kjøkkenet samt at det er plass til den på kjøkkenbenken. Hvis du ikke har mye plass på kjøkkenbenken så er det ingen grunn til å velge en modell som tar opp halvparten av plassen.

Her kan det også være en fordel å ta en titt på hvor mye espressomaskinen veier. Er du nødt til å flytte rundt på den iblant eller sette den i et kjøkkenskap så er det viktig at den ikke veier altfor mye slik at det ikke blir tungt og vanskelig å flytte den.

Hvilke funksjoner skal espressomaskinen ha?
De fleste av oss har individuelle ønsker og behov når det kommer til en espressomaskin. Det kan for eksempel være at du gjerne vil ha en maskin som kan brygge to kopper kaffe av gangen – eller en som renser seg automatisk. Eller kanskje du gjerne vil ha en espressomaskin med en autoslukk-funksjon?

Uansett hva slags ønsker du har så bør du ta en titt på maskinens spesifikasjoner og funksjoner for å se om den valgte modellen oppfyller alle dine behov.

Hvor ofte skal du bruke espressomaskinen?
Skal du kun bruke espressomaskinen til én enkelt kopp kaffe om morgenen, eller vil du bruke den gjennom hele dagen til flere drikker? Vil du tilby venner og familie kaffe, og kommer de ofte på besøk?

Bruker du ikke espressomaskinen din så mye så er det ingen grunn til å investere i den smarteste og nyeste modellen markedet har å by på. Dersom du i stedet er en kaffeentusiast som ikke kan få nok av maskinen din så er det verdt å kjøpe en modell som kan klare det meste.

Hvor mye bør espressomaskinen koste? 
prisI og med at utvalget innen espressomaskiner er stort så betyr det også at prisene varierer en del fra maskin til maskin og fra merke til merke. Hvis du fastsetter et budsjett så vil det bli mye enklere å velge noen modeller som ligger innenfor din prisklasse som du kan se nærmere på.

Det er dette vi til slutt i denne artikkelen vil gi deg en god oversikt over – slik at du vet hvilke muligheter du har og ikke trenger å se igjennom alle de ulike espressomaskinene som finnes. Nederst kan du sammenligne modellenes design og funksjoner når du har funnet noen modeller som passer innen budsjettet ditt.


Bør jeg velge en halv- eller helautomatisk espressomaskin?

Det finnes flere typer espressomaskiner på markedet – inkludert halvautomatiske espressomaskiner og helautomatiske espressomaskiner. Hva er egentlig forskjellen mellom disse to maskinene, og burde du velge den ene eller den andre typen? Her kan du få hjelp til å ta et valg basert på en artikkel fra danske Rigtigkaffe.dk.

Hva er en halvautomatisk espressomaskin? 
Sage the Bambino PlusEn halvautomatisk espressomaskin er en modell hvor du selv har kontroll over alt som foregår i maskinen. Det vil si at du må stampe og kverne kaffebønnene selv, steame melkeskummet og bestemme mengden med vann som skal renne igjennom kaffen.

Med en halvautomatisk espressomaskin er det mulig å brygge kaffedrikker både med og uten melk. Velger du en halvautomatisk modell så kan det være en fordel å investere i ekstra tilbehør til maskinen som for eksempel en kaffekvern med mer.

Dette er derfor en maskin for den som elsker å gjøre mye selv og gjerne vil ha kontroll over hele bryggeprosessen.

Hva er en helautomatisk espressomaskin? 
Philips 3000 Series HD8827Med en helautomatisk espressomaskin trenger du ikke gjøre noe av arbeidet selv. Maskinen tar seg av alt automatisk slik at du hverken trenger å kverne bønnene selv eller steame melken. Det er derfor heller ikke nødvendig å kjøpe ekstra tilbehør til denne modellen.

En helautomatisk espressomaskin er også enkel i bruk da du som regel bare kan trykke på en knapp for å starte bryggeprosessen. Her har du mulighet til å brygge en lang rekke kaffevarianter både med og uten melk.

En slik type maskin er ideell for den som gjerne vil ha minimalt med jobb og slit når man skal brygge kaffe, men som fremdeles gjerne vil ha en velsmakende kopp kaffe.

Hvilken maskin bør jeg velge? 
Når du skal ta en beslutning om hvilken espressomaskin du bør velge så er det viktig at du tenker over noen ting. Du bør spesielt tenke over hva du helst vil ha, hva espressomaskinen skal kunne, hvor mye tid du selv vil bruke på bryggeprosessen og hvor involvert du vil være i selve bryggeprosessen.

Med den halvautomatiske modellen kreves det en del mer arbeid for deg i forhold til om du velger en helautomatisk modell. Du får til gjengjeld større kontroll over hele bryggeprosessen – som er sett på som en fordel av enkelte og som en ulempe av andre.

Det anbefales at du tenker deg godt om og tar en titt på hva slags behov du har når du skal velge en ny maskin. I bunn og grunn handler det om dine individuelle preferanser da maskinene er svært forskjellige.


Hva betyr bønnene for kaffen?

Hva betyr bønnene for kaffen?

Kaffe er en drikk som er laget av bønner fra en kaffeplante. Opprinnelig er kaffeplanten fra Afrika og Asia, men den dyrkes i dag også andre steder som for eksempel i Mellom-Amerika og Sør-Amerika.

Hvis du elsker kaffe så er det lurt å kjenne godt til de ulike kaffebønnene. Som enhver kaffeelsker vet så finnes essensen av en god kopp kaffe i selve bønnene.

I og med at bønnene har så stor betydning for drikken så får du her en gjennomgang av ulike typer kaffebønner. 

Hvilke typer kaffebønner finnes det? 
bønneneGenerelt sett finnes det to typer kaffebønner ved navn Robusta og Arabica.

Robusta 
Robusta er en type kaffebønne som stammer fra Afrika. Den blir som regel brukt til instant kaffe og espresso da den har en tendens til å være mer konsentrert og har en forholdsvis skarp smak. Bønnen har også et høyere innhold av koffein.

Denne typen kaffebønne er ofte enklere å dyrke i forhold til andre sorter. Derfor er Robusta som regel billigere enn for eksempel Arabica.

Arabica 
Arabica stammer originalt fra Etiopia, men dyrkes i dag også i andre regioner og områder i verden. Disse kaffebønnene er veldig populære da de har en delikat og søt smak samt et lavt syreinnhold.

Hvor er kaffebønnene dine dyrket?

Hvor er kaffebønnene dine dyrket? 
Alle kaffebønner på markedet er forskjellige. Derfor har bønnene en stor betydning for kaffen. En faktor som har en stor innvirkning på bønnene er for eksempel hvor de er dyrket.

Området eller regionen hvor bønnene er dyrket har nemlig en stor effekt på smaken, koffeininnholdet, syreinnholdet og mye mer. Det kan derfor være en fordel for deg å teste et par forskjellige kaffebønner for å finne de du liker aller best.

Ønsker du å lære mer om kaffebønner så kan du lese denne artikkelen fra Thespruceeats.com og denne artikkelen fra Caffeaiello.it.


Slik reagerer kroppen på kaffe

kaffeMange mennesker elsker å våkne opp om morgenen og drikke en god kopp kaffe som det første de gjør. Det hjelper nemlig med å få en god start på dagen. Kaffe er kjent for å være en drikk som virker oppkvikkende slik at du føler deg frisk og våken – men hvordan påvirker kaffe deg ellers? Det kan du lese mer om her basert på informasjon fra Self.com og Healthline.com.

Kaffe stimulerer sentralnervesystemet ditt 
Koffein går inn i blodomløpet ditt og finner raskt veien til hjernen din. Her fungerer koffeinen som en stimulans som øker årvåkenheten din og får deg til å føle deg våken og frisk. Det tar faktisk bare rundt 10 minutter fra du drikker en kopp kaffe til koffeinen har en effekt på energinivået ditt.

Blodtrykket ditt kan stige på grunn av kaffe 
kaffeI tillegg til å stimulere sentralnervesystemet ditt så kan kaffe også få blodtrykket ditt til å stige. Det er imidlertid kun i en kort periode. Det sies at det skyldes kroppens adrenalinnivå som stiger – eller på grunn av en blokkering av hormoner. Det gjør nemlig at blodårene i kroppen utvider seg.

Selv om det ikke har så stor effekt på lang sikt i forhold til blodtrykket ditt så er det likevel verdt å være oppmerksom på det hvis du har hjerteproblemer eller hvis du har et for høyt blodtrykk.

Fordøyelsessystemet ditt påvirkes også av kaffe 
I og med at kaffe og koffein ikke lagres i kroppen så kommer det i stedet ut når du tisser. Du kan derfor risikere at du må på toalettet oftere etter at du har drukket en kopp kaffe. Kaffe og koffein kan også gi deg vondt i magen, problemer med magesyre og halsbrann.

Koffein kan forårsake søvnløshet 
KoffeinHvis du drikker kaffe med koffein sent på dagen så kan det forårsake problemer med å sove – og i verste fall søvnløshet. Det kan også gjøre at det blir enda verre for deg hvis du for eksempel allerede lider av søvnløshet.

Drikker du kaffe nært sengetiden din så kan det hende at du blir sittende oppe lenger og at det til slutt går utover søvnen din. Dette er selvsagt ikke en fordel da søvn er viktig for at alle kroppens funksjoner skal kunne fungere så bra som mulig.

Derfor er det essensielt at du ikke drikker kaffe altfor sent på dagen hvis du vet at det har en innvirkning på søvnen din.

Ikke drikk kaffe hvis du er gravid 
Kaffe kan også påvirke reproduksjonssystemet ditt, og derfor kan det være en god idé å unngå kaffe hvis du for eksempel er gravid. Det sies nemlig at kaffe kan påvirke fosteret på flere forskjellige måter. Er du i tvil om hvordan du skal forholde deg til dette så kan det være lurt å snakke med legen din om det.

Kaffe kan påvirke humøret ditt 
kaffeKoffein kan påvirke humøret ditt og faktisk sørge for at du blir gladere og i bedre humør. Kaffe øker nemlig nivået med dopamin i hjernen din, og det kan ende med å forbedre humøret ditt og gjøre at du følger deg lykkelig. Hvis du drikker kaffe ofte så kan det imidlertid føre til at du blir avhengig av det, noe som igjen resulterer i abstinenssymptomer som for eksempel hodepine og irritabilitet med mer.


Philips sin historie

Philips logo
I 1891 finansierte Frederik Philips kjøpet av en beskjeden fabrikk i Eindhoven. Planen var å lage rimelige og pålitelige elektriske lyspærer til alle som hadde bruk for dem.

Philips begynte med å lage lyspærer og ble fort en av de største produsentene i Europa. Philips var helt fra starten av en eksportorientert virksomhet. I 1912 ble Philips et aksjeselskap med børsnoterte aksjer som ble notert på børsen i Amsterdam.

I tillegg til dette etablerte Philips i 1914 et forskningslaboratorium hvor det var mulig å studere fysiske og kjemiske fenomener samt stimulere produktinnovasjon. Allerede to år senere begynte Philips å utvide produktsortimentet sitt, og da ble det etablert kontorer over hele Europa samt i land som Kina, Brasil og Australia.

I 1927 begynte Philips å produsere radioer, og i løpet av fem år hadde de allerede solgt mange av dem. De endte derfor med å bli verdens største produsent av både radiorør og radioer. Seks år senere begynte virksomheten med å produsere medisinsk røntgenutstyr i USA, mens de i 1939 lanserte den første elektriske barbermaskinen.

Mange nye spennende produkter og idéer fortsatte å produseres i løpet av 1970-tallet. Her hadde Philips spesielt begynt å interessere seg for energibesparende lamper samt CD-er. CD-er ble produsert i samarbeid med virksomheten Sony. Andre milepæler på 1970-tallet og 1980-tallet inkluderte masseproduksjon av TV-er og grunnleggelsen av Philips China Ltd i 1985.

1990-tallet var et tiår med betydelige forandringer for Philips da virksomheten forenklet strukturen sin og reduserte antall områder de opererte innenfor. En annen ting var at Philips igjen inngikk et samarbeid med Sony om å lage en DVD-spiller. Dette skjedde i 1997 hvor det banebrytende produktet endte med å bli det raskest voksende hjemmeelektronikkproduktet i historien.

Siden den gang har Philips konstant utviklet seg og bidratt til et vell av innovative oppfinnelser og produkter. De nyere produktene inkluderer alt ifra Philips Azurion til Philips Smart Air Purifier. I dag er Philips en av de mest populære merkene når det kommer til elektronikk til hjemmet. De lager nemlig alt ifra TV-er til lydlister, hodetelefoner, klokkeradioer og mye mer.

Vil du lese mer om Philips sin historie opp igjennom årene så kan du ta en titt her på Philips sin hjemmeside.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Philips Series 2200 EP2231

 Kåret til «Bra Kjøp» hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön 
 5 av 5 stjerner hos det tyske kaffemagasinet Coffeeness.de

Philips Series 2200 EP2231

 


Både den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön og det tyske kaffemagasinet Coffeeness.de har testet og anmeldt Philips Series 2200 EP2231 som de begge har gitt en god anmeldelse.

Dette har de blant annet gjort på grunn av maskinens gode brukervennlighet og deilige espresso samt melkeskum. De er imidlertid mindre imponerte over støynivået.

Kaffebrygging med ett enkelt trykk

Philips Series 2200 EP2231 er en helautomatisk espressomaskin som tar seg av hele bryggeprosessen selv. Man lager derfor en kopp kaffe ved å bare trykke på en knapp, derfor den er veldig enkel i bruk.

I tillegg til dette kommer Philips Series 2200 EP2231 med en melkeskummer slik at man kan lage flere kaffedrikker både med og uten melk. Selve vannbeholderen har en kapasitet på 1,8 liter, mens bønnebeholderen kan romme opptil 275 gram bønner.

Har man glemt å slå av espressomaskinen etter bruk så vil den automatisk slå seg av etter en viss periode med inaktivitet.

Enkel og intuitiv espressomaskin ifølge ekspertene

Ifølge ekspertene fra Coffeeness.de er Philips Series 2200 EP2231 en «enkel og intuitiv espressomaskin» som er enkel å betjene. De forklarer også at maskinen brygger en «god espresso» og at den lager et «deilig melkeskum».

Ekspertene fremhever også at Philips Series 2200 EP2231 gir en «fantastisk verdi for pengene» da maskinen har flere smarte funksjoner og kommer med en «relativt stor bønnebeholder». Ekspertene fra Coffeeness.de er imidlertid mindre imponerte over at maskinen kun er laget av plastikk.

Rengjøringsvennlig og justerbar espressomaskin

Med Philips Series 2200 EP2231 får man en rengjøringsvennlig og justerbar espressomaskin slik at man kan brygge akkurat den kaffen man ønsker. Man kan for eksempel regulere både kaffemengden og styrken på kaffen.

Samtidig gir den keramiske kvernen brukeren mulighet til å kunne regulere malingsgraden takket være de 12 ulike trinnene.

Sist, men ikke minst er Philips Series 2200 EP2231 enkel å rengjøre. Alle de avtakbare delene tåler å vaskes i oppvaskmaskinen, mens bryggeenheten kan skal tørkes av med en fuktig klut. Funksjonen AquaClean sørger for at maskinen ikke har bruk for en avkalkning før man har laget rundt 5.000 kopper.

Spesifikasjoner ved Philips Series 2200 EP2231: 
Type: Helautomatisk 
Merke: Philips 
Vannbeholder: 1,8 liter 
Bønnebeholder: 275 gram 
Kaffekvern: Ja 
Melkeskummer: Ja 
Høyde: 37,1 centimeter 
Bredde: 24,6 centimeter 
Dybde: 43,3 centimeter 
Vekt: 8 kilo

Utvalgte fordeler ved Philips Series 2200 EP2231: 
AquaClean-funksjon 
Justerbare innstillinger 
Kaffedrikker både med og uten melk 
Autoslukk-funksjon 
Keramisk kvern 

Her kan du se en video som viser hvordan man klargjør og bruker espressomaskinen Philips Series 2200 EP2231. Videoen er produsert av Philips:


Philips Series 3000 HD8829

 4 av 5 stjerner hos det tyske kaffemagasinet Coffeeness.de 
 80 av 100 poeng hos det tyske Philips Series 3000 HD8829

 

Philips Series 3000 HD8829 er blitt testet og anmeldt av fem ekspertkilder. Disse kildene inkluderer Coffeeness.de, Siebland.com, Råd & Rön, Forbrukerrådet Tænk og Testberichte.de. Alle ekspertene er imponerte over espressomaskinen som de har gitt en god anmeldelse.

Dette har de blant annet gjort på grunn av modellens kompakte design og fremragende kaffe. Ekspertene er imidlertid mindre imponerte over at Philips Series 3000 HD8829 ikke kommer med et stort utvalg av kaffevarianter.

Billig espressomaskin med kvalitetskaffe ifølge ekspertene

Ifølge ekspertene er Philips Series 3000 HD8829 en god og kompakt espressomaskin som oppfyller de flestes behov. Ekspertene fra Coffeeness.de skriver for eksempel at maskinen er «billig» og «enkel å rengjøre», noe som alltid er en fordel.

Dette er ekspertene fra Siebland.com enige i og forklarer at modellen «tilbyr mange smarte funksjoner til en rimelig pris». De merker seg også at Philips Series 3000 HD8829 «totalt sett er en god enhet som er anbefalelsesverdig».

Ekspertene fra Testberichte.de har også testet Philips Series 3000 HD8829 og fremhever at maskinen er enkel å betjene. De nevner imidlertid at denne modellen «har det minste utvalget av drikkevarer» og «ikke noe temperaturvalg».

Lag kaffe med ett enkelt trykk

Med Philips Series 3000 HD8829 kan man brygge ens foretrukne kaffe med ett enkelt trykk på en knapp. Maskinen tilbyr fem forskjellige former for kaffe.

Ved kjøp av Philips Series 3000 HD8829 følger det med en ekstern melkebeholder slik at man kan lage kaffedrikker med melk. Melkebeholderen kan avmonteres fra maskinen og vaskes i oppvaskmaskinen.

Selv om modellen er forholdsvis kompakt så kan bønnebeholderen fremdeles romme opptil 250 gram bønner, mens vannbeholderen har en kapasitet på 1,8 liter. Man har også mulighet til å tilpasse kaffeutløpet til hvilken som helst koppstørrelse.

Justerbar maskin som er enkel å rengjøre

Philips Series 3000 HD8829 er en justerbar maskin som tilbyr flere muligheter for å tilpasse kaffedrikkene sine etter ens egne preferanser. Man kan nemlig både tilpasse og lagre styrken og mengden for hver drikk.

I tillegg til dette kommer Philips Series 3000 HD8829 med en automatisk rensing av kaffekretsløpet, en avkalkningsguide og en melkerensingsfunksjon. Det sikrer at man alltid kan nyte en fersk og hygienisk kopp kaffe. Bryggeenheten er også avtakbar og kan renses under rennende vann.

Sist, men ikke minst er espressomaskinen utstyrt med funksjonen ThermoBlock. ThermoBlock sørger for at kaffen alltid brygges ved en optimal temperatur.

Spesifikasjoner ved Philips Series 3000 HD8829: 
Type: Helautomatisk 
Merke: Philips 
Vannbeholder: 1,8 liter 
Bønnebeholder: 250 gram 
Kaffekvern: Ja 
Melkeskummer: Ja 
Høyde: 33 centimeter 
Bredde: 21,5 centimeter 
Dybde: 42,9 centimeter 
Vekt: 7,2 kilo

Utvalgte fordeler ved Philips Series 3000 HD8829: 
Fem kaffedrikker 
Enkel rengjøring 
Justerbare muligheter 
Ekstern melkebeholder 
ThermoBlock 

Her kan du se en video som viser hvordan man bruker og vedlikeholder espressomaskinen Philips Series 3000. Videoen er produsert av Philips: 


Philips 3000 Series HD8827

 71 av 100 poeng hos det britiske testmagasinet Kagoo.co.uk 
 God anmeldelse hos det tyske testmagasinet Testsieger.de

Philips 3000 Series HD8827

Både det britiske testmagasinet Kagoo.co.uk og det tyske testmagasinet Testsieger.de har testet og anmeldt Philips 3000 Series HD8827 som de har gitt henholdsvis 71 av 100 poeng og en god anmeldelse. Dette har de blant annet gjort på grunn av maskinens praktiske funksjoner. De er imidlertid mindre imponerte over modellens pris.

Kaffe av høy kvalitet ifølge ekspertene

Ifølge de to ekspertkildene er Philips 3000 Series HD8827 en brukervennlig og smart espressomaskin som alle kaffeentusiaster vil elske å ha hjemme.

Ekspertene fra Testsieger.de skriver for eksempel at maskinen brygger «kaffe av høy kvalitet» samt at modellens «melkeskum er deilig». Coffeeness.de trekker også frem at maskinen «gir mulighet til en individuell justering av forskjellige parametere».

Ekspertene fra Kagoo.co.uk fremhever også at Philips 3000 Series HD8827 er utstyrt med flere praktiske funksjoner slik at man kan brygge akkurat den koppen med kaffe man liker best. De er også glade for at den er rask å rengjøre selv om prisen er ganske dyr.

Espresso og kaffe ved ett enkelt trykk på en knapp

Med Philips 3000 Series HD8827 får man en helautomatisk espressomaskin hvor man kan brygge fire typer kaffe ved kun ett enkelt trykk på en knapp. Uansett om man foretrekker svart kaffe, espresso eller kaffe med melk så har man mulighet til å lage dette takket være den klassiske melkeskummeren.

I tillegg til dette kommer Philips 3000 Series HD8827 med mulighet til å tilpasse drikkene sine etter behov. Man kan for eksempel tilpasse og regulere mengden og styrken for alle drikkene hvis man ønsker det. Vil man justere kaffeutløpet så er dette også mulig. Selve vannbeholderen er på 1,8 liter og bønnebeholderen har en kapasitet på 250 gram.

Optimal kaffetemperatur

Philips 3000 Series HD8827 er utstyrt med flere praktiske egenskaper som for eksempel ThermoBlock og en Dobbel Kopp-funksjon. ThermoBlock sørger for at kaffen alltid brygges ved en optimal temperatur, og Dobbel Kopp-funksjonen gjør at man kan brygge to kopper kaffe av gangen.

Man kan også lagre favorittkaffen sin i ens personlige brukerprofil slik at man raskt og enkelt kan finne de drikkene man brygger aller mest.

Ved rengjøring av Philips 3000 Series HD8827 foregår dette ved hjelp av avkalkningsguiden og den automatiske rengjøringen. Bryggeenheten er avtakbar og skal bare tørkes av med en fuktig klut eller skylles under rennende vann.

Spesifikasjoner ved Philips 3000 Series HD8827: 
Type: Helautomatisk 
Merke: Philips 
Vannbeholder: 1,8 liter 
Bønnebeholder: 250 gram 
Kaffekvern: Ja 
Melkeskummer: Ja 
Høyde: 33 centimeter 
Bredde: 21,5 centimeter 
Dybde: 42,9 centimeter 
Vekt: 7,2 kilo

Utvalgte fordeler ved Philips 3000 Series HD8827: 
Personlig brukerprofil 
Avkalkningsguide og automatisk rengjøring 
ThermoBlock 
Dobbel Kopp-funksjon 
Melkeskummer


Philips EP5360/10

 4.3 av 5 stjerner i brukeranmeldelser hos tyske Amazon.de

Philips EP5360:10Philips EP5360/10 er ikke blitt inkludert i noen offisielle eksperttester, men er en populær espressomaskin blant forbrukerne. Maskinen er nemlig blitt testet og anmeldt av forbrukere hos tyske Amazon.de.

Her skriver brukerne at de er imponerte over modellen på grunn av dens gode kaffe og enkle betjening. De er imidlertid mindre imponerte over at Philips EP5360/10 gir fra seg mye damp når den lager melkeskum.

Brukervennlig maskin med god kaffe ifølge forbrukerne

Ifølge brukerne hos Amazon.de er Philips EP5360/10 en espressomaskin som lager «god kaffe» mens den samtidig er «enkel å betjene». En av brukerne skriver for eksempel at modellen «fullt ut innfrir alle forventninger og behov» da man kan brygge kaffen «slik man liker den aller best».

En annen bruker forklarer også at Philips EP5360/10 «er enkel å rengjøre og vedlikeholde» samt at prisen er rimelig i forhold til maskinens yteevne og design. Ingen av brukerne finner mange ulemper ved maskinen. Et par stykker nevner imidlertid at modellen gir fra seg «mye damp» når man lager melkeskum.

Fem forskjellige kaffevarianter

Philips EP5360/10 tilbyr fem forskjellige kaffevarianter med et trykk på en knapp. Alle de ulike kaffedrikkene kan tilpasses i forhold til styrke, mengde og temperatur – så her kan man brygge kaffe nøyaktig etter ens egne preferanser.

Takket være melkeskummeren er det mulig å lage melkeskum. Kannen kan fjernes fra maskinen og oppbevares i kjøleskapet. Selve rengjøringen foregår raskt og enkelt ved bruk av melkerensingsfunksjonen.

Kaffen blir også brygget ved en optimal temperatur med funksjonen ThermoBlock. Vannbeholderen har en kapasitet på 1,8 liter, og bønneholderen kan romme opptil 250 gram bønner.

Lagre favorittdrikkene dine

Med Philips EP5360/10 har man mulighet til å lagre favorittdrikkene sine med MEMO-funksjonen. Med denne funksjonen vet maskinen nøyaktig hvordan man vil ha kaffen sin.

Sist, men ikke minst kommer Philips EP5360/10 med en avtakbar bryggeenhet og en AquaClean-funksjon. Den avtakbare bryggeenheten kan skylles under rennende vann eller tørkes av med en fuktig klut. Maskinen sier ifra når det er på tide å bytte ut filteret, og man trenger heldigvis ikke avkalke maskinen før den har brygget opptil 5.000 kopper.

Spesifikasjoner ved Philips EP5360/10: 
Type: Helautomatisk 
Merke: Philips 
Vannbeholder: 1,8 liter 
Bønnebeholder: 250 gram 
Kaffekvern: Ja 
Melkeskummer: Ja 
Høyde: 34 centimeter 
Bredde: 22,1 centimeter 
Dybde: 43 centimeter 
Vekt: 7,2 kilo 

Utvalgte fordeler ved Philips EP5360/10: 
AquaClean-funksjon 
Avtakbar bryggeenhet 
ThermoBlock-funksjon 
Fem forskjellige kaffevarianter 
Avtakbar melkeskummer


FAQ – Ofte stilte spørsmål

Hvilke espressomaskiner fra Philips er best i test?

Philips Series 2200 EP2231 og Philips Series 2200 EP2220

Hvordan testes espressomaskinene fra Philips?

Espressomaskinene testes ut ifra parametere som brukervennlighet – og det inkluderer påfylling, finjustering av innstillinger og rengjøring. Kvaliteten av den bryggede espressoen vurderes også – samt temperatur og jevnhet så fremt flere kopper brygges rett etter hverandre. Maskinenes evne til å skumme melk testes også, og helt til slutt vurderes modellene på energiforbruket deres.

Hvordan velger jeg den riktige maskinen?

Begynn med å finne ut av hvilken type kaffemaskin som dekker dine behov. Det finnes generelt sett 5 typer kaffemaskiner: Kaffetrakter med filter, halvautomatisk espressomaskin, automatisk espressomaskin, helautomatisk espressomaskin og kapselkaffemaskin. Deretter bør du tenke over ting som funksjoner, størrelse, brukervennlighet og pris.


Gjennomgang av testkilder

Coffeeness.de
Coffeeness.de er et tysk kaffemagasin som drives av kaffeentusiasten Arne Preuß. På nettsiden finner man alt ifra artikler om kaffe til kaffebrygging, kaffemaskiner og mye mer. I tillegg til dette utfører Arne både tester og anmeldelser av ulike produkter. Her har han testet og anmeldt Philips Series 2200 EP2231, Philips Series 3000 HD8829 og Philips Series 2200 EP2220.

Ønsker du å lese hele anmeldelsen av Philips Series 2200 EP2231så kan du klikke her.

Ønsker du å lese hele anmeldelsen av Philips Series 3000 HD8829 så kan du klikke her.

Ønsker du å lese hele anmeldelsen av Philips Series 2200 EP2220 så kan du klikke her.

Forbrukerrådet Tænk
Det danske Forbrukerrådet Tænk arbeider med alt som har med det danske forbrukerlivet å gjøre. Det inkluderer grundige vurderinger og tester av et vell av ulike forbrukerprodukter. I denne omgang er det snakk om en test av en rekke ulike espressomaskiner – inkludert Philips Series 3000 HD8829.

Du kan lese mer her hos det danske Forbrukerrådet Tænk. Legg imidlertid merke til at full tilgang til testens spesifikke resultater krever et abonnement. Hvis man kun ønsker å se resultatet av én enkelt test så kan man kjøpe seg tilgang til testene enkeltvis.

Kagoo.co.uk
Den britiske nettsiden Kagoo.co.uk sammenligner et bredt utvalg av elektroniske produkter. Dette gjør de som en hjelp til forbrukerne som da får det mye enklere med å finne og velge de beste produktene på markedet når det kommer til brukervennlighet, yteevne og design med mer. Her har Kagoo.co.uk testet og anmeldt Philips 3000 Series HD8827 som de har gitt 71 av 100 poeng. Du kan lese hele anmeldelsen her.

Råd & Rön
Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön arbeider med mange forskjellige aspekter som har med svenskenes forbrukerliv å gjøre. Dette inkluderer tester og anmeldelser av ulike forbrukerprodukter. Råd & Rön har her testet en rekke forskjellige espressomaskiner – inkludert Philips Series 2200 EP2231, Philips Series 3000 HD8829 og Philips Series 2200 EP2220.

Ønsker du å lese mer så kan du klikke her på denne linken. Legg imidlertid merke til at full tilgang til testens spesifikke resultater krever et abonnement. Hvis man kun ønsker å se resultatet av én enkelt test så kan man kjøpe seg tilgang til testene enkeltvis.

Testberichte.de
Det tyske testmagasinet Testberichte.de tester og anmelder forbrukerprodukter som de vurderer på grunnlag av anmeldelser og tester fra ulike kilder. Deretter videreformidler de resultatene til forbrukerne slik at det blir enklere å finne de beste produktene til hjemmet. Her har de testet Philips Series 2200 EP2220 og Philips Series 300 EP3241/50 som begge har fått en god anmeldelse.

Ønsker du å lese hele anmeldelsen av Philips Series 2200 EP2220 så kan du klikke her.

Ønsker du å lese hele anmeldelsen av Philips Series 300 EP3241/50 så kan du klikke her.

Testsieger.de
Testsieger.de er et tysk testmagasin som tester forbrukerprodukter innen kategoriene hus og hage. På nettsiden samler de forskjellige tester før de deretter vurderer og sammenligner de ulike produktene i forhold til hverandre.

Til slutt lager de sin egen vurdering og anmeldelse av produktet som forbrukerne kan lese og ta stilling til. I denne omgang har de tyske ekspertene vurdert Philips 3000 Series HD8827 som de har gitt en god anmeldelse.

Ønsker du å lese hele testen så kan du klikke her på denne linken.

Brukeranmeldelser ⭐⭐⭐⭐⭐
Denne testen av espressomaskiner fra Philips er basert på anmeldelser fra både eksperter og forbrukere. I og med at det ikke finnes offisielle eksperttester av alle espressomaskinene så har vi også valgt å inkludere anmeldelser fra forbrukere hos diverse forhandlere. På den måten får man en god oversikt over hvilke modeller som er forbrukernes favoritter og hva de mener maskinene har av fordeler og ulemper.

Vi har brukt forhandlere som Amazon.de og Amazon.co.uk. Hvis man ønsker å lese brukeranmeldelsene av de ulike espressomaskinene så kan man finne linker til de anmeldelsene som er blitt inkludert i denne artikkelen nedenfor.

Du kan lese brukeranmeldelser av Philips EP5360/10 hos Amazon.de her.

Du kan lese brukeranmeldelser av Philips Series 2200 EP2224 hos Amazon.co.uk her.


Andre relevante tester og artikler

Hvis du ikke fant den rette espressomaskinen til dine behov i denne testen så har vi her hos Forbrukerliv også en rekke andre tester som du kanskje vil synes er interessante.

Med vår generelle espressomaskin test og helautomatisk espressomaskin test kan du skaffe deg en oversikt over hva markedet ellers har å by på av andre testvinnende espressomaskiner.

Hvis det er et bestemt merke du gjerne vil vite mer om så kan du med fordel lese vår produsent-spesifikke tester.

Her finner du blant annet vår DeLongi Magnifica test, vår Siemens espressomaskin test, vår Krups espressomaskin test, vår DeLonghi espressomaskin test og vår Melitta Caffeo Solo test som inneholder de best vurderte modellene fra de ulike produsentene.

Du kan også lese vår samling av dyptgående tester av det australske kvalitetsmerket Sage. Her finner du våre tester av Sage the Bambino PlusSage the Oracle og Sage the Barista Pro som alle blir rost opp i skyene av både eksperter og forbrukere.

Skulle du imidlertid være interessert i en vanlig kaffetrakter så kan vi også være behjelpelige med dette.

Med våre generelle tester av kaffemaskiner og kaffemaskiner med kvern kan du få en god oversikt over markedet og se hvilke modeller som har fått de beste anmeldelsene.

I denne kategorien finner du også en rekke produsent-spesifikke tester. Her kan du blant annet lese vår KitchenAid kaffemaskin test, vår Moccamaster test, vår Siemens kaffemaskin test og vår Bosch kaffemaskin test.

 

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere