Helautomatisk Espressomaskin Test – Se ekspertenes favoritter

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Best i Test 2021: Denne artikkelen handler om tester av helautomatiske espressomaskiner. I artikkelen finner du en oversikt over de beste helautomatiske espressomaskinene på markedet, basert på en lang rekke eksterne testresultater.

Her er det derfor snakk om 10 forskjellige helautomatiske espressomaskiner som alle har blitt vurdert i offisielle tester fra ulike ekspertkilder. Vi har inkludert flere forskjellige merker for å gjøre utvalget mer nyansert. Det dreier seg om merkene DeLonghi, Philips, Melitta, Siemens og Sage.

I artikkelen har vi blant annet undersøkt tester fra følgende forbrukerinstanser: Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön, testmagasinene/testnettsidene Stiftung Warentest (Test.de), ETM Testmagazin, Trustedreviews.com og Expertreviews.co.uk, kaffenettsidene Coffeeness.de og Coffeenation.co samt avisene Berlingske Tidende og Frankfurter Allgemeine.

Hvis man vil lese mer om testene og testkildene så finnes det en liste over de undersøkelsene vi henviser til nederst i artikkelen.

Denne testen av helautomatiske espressomaskiner inneholder følgende:

 Oversikt over 10 forskjellige helautomatiske espressomaskiner
 Informasjon om hva en helautomatisk espressomaskin er
 Guide til å forstå forskjellene på forskjellige typer espressomaskiner
 Kunnskap om koffein
 Gjennomgang av de testene vi har undersøkt – samt linker til eventuell videre lesning

Vennligst merk at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men heller samler resultatene fra upartiske tester slik at forbrukeren enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet. 


Melitta Barista T Smart

Testvinner hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön
5 av 5 stjerner hos det britiske testmagasinet Expertreviews.co.uk

Melitta Barista T Smart

.
Melitta Barista T Smart er blitt testet og anmeldt av den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön og det britiske testmagasinet Expertreviews.co.uk. Begge ekspertkildene er imponerte over denne espressomaskinen som de henholdsvis har kåret til testvinner samt gitt hele 5 av 5 stjerner.

Dette har de blant annet gjort fordi de liker maskinens fleksibilitet og velsmakende kaffe svært godt. De er imidlertid mindre imponerte over modellens energiforbruk og pris.

Genial helautomatisk espressomaskin ifølge ekspertene

Ifølge ekspertene er Melitta Barista T Smart en god espressomaskin som passer til de flestes behov. Ekspertene fra Expertreviews.co.uk skriver for eksempel at dette er en «genial espressomaskin» som er «meget fleksibel».

Ekspertene fremhever også at Melitta Barista T Smart er «enkel å rengjøre og vedlikeholde» slik at man ikke trenger å bruke masse tid på dette. Samtidig trekker de også frem at modellen kommer med flere smarte funksjoner.

Selv om ekspertene generelt sett er fornøyde med espressomaskinen så nevner de at den er temmelig dyr og stor, noe som man bør være oppmerksom på.

Espressomaskin med mange kaffevarianter

Med Melitta Barista T Smart får man en helautomatisk espressomaskin som tar seg av alt arbeidet med å brygge kaffe kun ved at man trykker på en knapp. Bønnebeholderen har en kapasitet på 270 gram, og vannbeholderen rommer til sammen 1,8 liter vann.

Med denne modellen er det mulig å lage hele 18 forskjellige kaffedrikker både med og uten melk takket være melkeskummeren. Modellen betjenes enten manuelt på selve maskinen eller via appen Melitta Connect.

Det er også mulig å justere alt ifra kaffestyrke til kaffemengden samt om det skal være malt kaffe eller bønner. Man kan derfor lage akkurat den kaffekoppen man liker aller best. Har man glemt å slå av maskinen etter bruk så trenger man ikke bekymre seg for dette da den slår seg av automatisk hvis man ikke bruker den.

Funksjonell espressomaskin

Melitta Barista T Smart er en funksjonell espressomaskin med flere praktiske funksjoner. Modellen er blant annet utstyrt med My Coffee Memory slik at man kan programmere de kaffetypene man liker aller best til opptil 4 personer.

I tillegg til dette kan man med Double-Cup-funksjonen brygge all slags kaffe til to personer på én gang dersom det er bruk for det. Rengjøringen av Melitta Barista T Smart er nemlig veldig enkel med de automatiske rengjørings- og avkalkningsprogrammene. Både melkesystemet og bryggeenheten er avtakbare slik at man raskt kan rense dem.

Utvalgte fordeler ved Melitta Barista T Smart:
 My Coffee Memory
 18 forskjellige kaffevarianter
 Justerbare innstillinger
 Double Cup-funksjon
 Automatiske rengjørings- og avkalkningsprogrammer

Her kan du se en presentasjonsvideo fra Melitta om modellen Melitta Barista T Smart:


Siemens EQ.9 Plus Connect s500

Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön
73 av 100 poeng hos Englands største testmagasin Which.co.uk
4.3 av 5 stjerner hos det tyske testmagasinet Chip.de
Anbefalt av de tyske kaffeekspertene hos Coffeeness.de

Siemens EQ.9 Plus Connect s500

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
–>

.
De fire ekspertkildene Råd & Rön, Which.co.uk, Chip.de og Coffeeness.de har testet og anmeldt Siemens EQ.9 Plus Connect s500. I alle anmeldelsene får espressomaskinen mange rosende ord med på veien i og med at ekspertene er svært imponerte over denne modellen.

De skriver blant annet at maskinen kommer med mange praktiske funksjoner i tillegg til at den lager en velsmagende kopp kaffe. Selv om ekspertene generelt sett er imponerte over Siemens EQ.9 Plus Connect s500 så nevner de at den koster forholdsvis mye.

Holdbar espressomaskin av høy kvalitet ifølge ekspertene

Ifølge ekspertene så er Siemens EQ.9 Plus Connect s500 «en pålitelig kaffemaskin» som blir kalt for både «holdbar» og «av høy kvalitet» av ekspertene fra Coffeeness.de. I deres anmeldelse forklarer de at hvis espressomaskinen var enklere å rengjøre så ville det vært den beste modellen på markedet.

Dette er ekspertene fra Coffeeness.de enige i, og fremhever i tillegg at Siemens EQ.9 Plus Connect s500 lager en velsmakende kopp kaffe mens den samtidig er forholdsvis stillegående. Prisen er imidlertid ganske høy, noe som man bør være oppmerksom på.

Mulighet til å brygge kaffe etter ens egne preferanser

Med Siemens EQ.9 Plus Connect s500 får man en helautomatisk espressomaskin som via et trykk på en knapp går i gang med å brygge kaffe. Ønsker man å tilpasse kaffen etter ens egne preferanser så er det mulig å justere både kaffestyrken og bønnenes malingsgrad.

I tillegg til dette kan man brygge kaffevarianter både med og uten melk takket være maskinens melkeskummer. Modellen kan lage opptil to kopper kaffe på én gang slik at man raskt kan lage en kopp til seg selv, ens partner eller en gjest.

Den avtakbare vannbeholderen har til sammen en kapasitet på 2,3 liter vann, mens bønnebeholderen rommer opptil 290 gram bønner.

Enkel betjening

Siemens EQ.9 Plus Connect s500 er enkel å komme i gang med da modellen kan betjenes via en app eller manuelt på selve maskinen. Man kan derfor lett betjene maskinen når man ikke er hjemme dersom det er behov for det.

Hvis man har glemt å slå av espressomaskinen så trenger man ikke bekymre seg for dette fordi modellen slår seg av automatisk etter en viss tid. Det er også mulig å legge til sine helt egne personlige kaffeinnstillinger til menyen slik at man raskt kan brygge sin favorittkaffe.

Rengjøringen av Siemens EQ.9 Plus Connect s500 foregår også automatisk på grunn av det helautomatiske rengjørings- og avkalkningsprogrammet. Derfor trenger man bare rense selve bryggeenheten og dryppbakken.

Utvalgte fordeler ved Siemens EQ.9 Plus Connect s500:
 Rengjøringsvennlig
 Autoslukk-funksjon
 Justerbar espressomaskin
 Melkeskummer
 Enkel betjening

Her kan du se en presentasjonsvideo fra Siemens Home International om Siemens EQ.9 serien:


 DeLonghi Ecam 21.117.B

Testvinner hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

DeLonghi Ecam 21.117.B Espressomaskin

.
Denne espressomaskinen passer til deg som vil ha en god og robust helautomatisk espressomaskin som både er flott å se på og har mange funksjoner. DeLonghi Ecam 21.117.B vil også passe godt til den forbrukeren som vil ha en litt billigere modell.

DeLonghi Ecam 21.117.B har blitt testet av den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön i en omfattende test av en lang rekke espressomaskiner. DeLonghi Ecam 21.117.B har blitt testet og vurdert ut ifra forskjellige parametere, og ettersom modellen klarer seg svært godt utnevner de svenske ekspertene DeLonghi Ecam 21.117.B til testvinner.

Nederst i artikkelen finner du en direktelink til Råd & Rön sin hjemmeside hvor du kan lese hele testen deres. Legg imidlertid merke til at det koster penger å lese denne testen.

Justerbar helautomatisk modell

DeLonghi Ecam 21.117.B er en helautomatisk espressomaskin – som betyr at modellen tar seg av de fleste arbeidsoppgavene selv. DeLonghi Ecam 21.117.B har nemlig innebygd melkeskummer og integrert kaffekvern, noe som gjør at man kan brygge mange forskjellige kaffetyper med denne modellen.

Man kan derfor lage kaffetyper med melk, som for eksempel cappuccino, latte og macchiato, men man kan også nyte en kopp mørk espresso. Her er det snakk om en helautomatisk espressomaskin som gir forbrukeren mange muligheter da man selv kan bestemme hvordan kaffen skal males i kvernen – her finnes det nemlig 13 justerbare innstillinger i tillegg til at man kan velge mellom 3 forskjellige bryggetemperaturer.

Cappuccino-melkesystem

Med kvernens 13 justerbare innstillinger kan man få både milde og sterkere aromaer, og man kan også velge hvor «lang» kaffen skal være. Man kan fritt velge mellom å bruke egne utplukkede bønner, men man kan også bruke ferdigmalt kaffe.

DeLonghi Ecam 21.117.B har en stor bønneholder på 250 gram og en vanntank på 1,8 liter. Denne helautomatiske espressomaskinen fra DeLonghi kan også lage melkeskum til kaffen via modellens cappuccino-system. Dette systemet kombinerer både damp, luft og melk – og sluttproduktet blir et melkeskum som er både fyldig og kremaktig.

Klarer selv rengjøringen

DeLonghi Ecam 21.117.B er utstyrt med et automatisk rengjøringsprogram som holder maskinen ren og rask. Dette er ekstra viktig når melk er involvert. For å kunne opprettholde effektiviteten har modellen også et avkalkningsprogram som avkalker maskinen selv.

DeLonghi Ecam 21.117.B gir også mulighet til å lage 2 kopper samtidig. Her er det snakk om en miljøvennlig espressomaskin med en energibesparende funksjon samt en AutoSlukk-funksjon. Både bønneholderen og vanntanken har indikatorer som viser når de holder på å gå tomme.

Utvalgte fordeler ved DeLonghi Ecam 21.117.B:
 Testvinnende helautomatisk espressomaskin
 Cappuccino-melkesystem for kremaktig melkeskum
 Kaffekvern med 13 innstillinger
 Prisvennlig modell i god størrelse
 Med både automatisk rengjøringsprogram og avkalkningsprogram


Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk

4,5 av 5 stjerner hos den tyske kaffesiden Coffeeness.de
Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

 Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk

.
Denne espressomaskinen passer til deg som vil ha en espressomaskin som tar liten plass og samtidig er enkel å bruke. 

Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk har blitt testet av 2 forskjellige ekspertpaneler. Dette inkluderer den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön og den tyske kaffesiden Coffeeness.de.

Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk får skryt i alle de 3 testene og får veldig gode resultater. Her er det snakk om en kompakt, robust og slitesterk modell som er designet til å bli brukt i en travel hverdag.

Liten og plassbesparende modell

Den lille modellen Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk hører med sitt kompakte design til blant de mindre espressomaskinene på markedet. Derfor tar den liten plass og vil være fordelaktig dersom man har lite plass til rådighet på kjøkkenet. Det betyr at modellen heller ikke har så stor vannkapasitet da den kun kan romme 1,2 liter – i tillegg til at bønneholderen også har en mindre kapasitet på 125 gram bønner. Legg merke til at denne modellen ikke kan bruke forhåndsmalte bønner.

Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk er til tross for sin lille størrelse fremdeles en helautomatisk espressomaskin som har både en innebygd melkeskummer og kaffekvern. Derfor kan man få en mørk espresso og kaffedrikker med melk ved bruk av Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk – hvor cremaen på espressoen blir myk og rund, og skummet blir lett og luftig.

Enkel å bruke ifølge ekspertene

Ekspertene fra Coffeeness.de skriver at Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk vil være ideell til et hjem hvor 2 personer vil benytte seg av maskinen. Ekspertene kommer med masse skryt til modellen, og det er spesielt det flotte utseendet og hvor enkelt det er å bruke maskinen som fremheves som de største fordelene.

Ekspertene forklarer at det her er snakk om en smart og liten modell som lager veldig god kaffe. De sier det er utrolig enkelt å finne ut av hvordan man skal bruke modellen da kontrollpanelet er minimalistisk og intuitivt å bruke.

Ekspertene har ikke mange ulemper å nevne ved Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk, og avslutningsvis mener de at modellen er akkurat passe stor når det kommer til kapasiteten. De nevner også at vanntanken av og til kan lage litt problemer.

Auto Cappuccinatore-system

Valgene på Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk foretas veldig enkelt da det her finnes et display med LED-symboler i tillegg til en skruknapp som brukes til å justere ønskene for kaffen.

Her kan man også justere kaffestyrken via 3 forskjellige innstillinger samt programmere modellen i forhold til hardheten på vannet. Skruknappen brukes også med funksjonen Auto Cappuccinatore som er et helt forberedelsessystem som forbereder varm melk, varmt vann og skummer melken.

Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk har også en smart koppvarmer som holder kaffen varm lengre – i tillegg til et automatisk rengjøringsprogram som selv sørger for å holde modellen ren og rask.

Utvalgte fordeler ved Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk:
 Liten og kompakt helautomatisk espressomaskin
 Fordelaktig i et mindre hjem med 2 personer
 Roses for god brukervennlighet
 Mulighet for flere individuelle valg
 Auto Cappuccinatore-system gir godt melkeskum


Hva er en helautomatisk espressomaskin?

Basert på kunnskap fra den danske kaffesiden Rigtigkaffe.dk samt kaffebloggen Kaffe-blog.dk vil vi videre i artikkelen guide deg slik at du bedre forstår hva en helautomatisk espressomaskin er. Som forbruker har man kanskje hørt uttrykkene «helautomatisk espressomaskin», «automatisk espressomaskin» og «halvautomatisk espressomaskin». Her forklarer vi forskjellene på de ulike typene.

Helautomatisk espressomaskinHva er en Helautomatisk Espressomaskin

En helautomatisk espressomaskin vil være et ypperlig valg for den forbrukeren som vil ha en espressomaskin som tar seg av de aller fleste arbeidsoppgavene selv – og helst ikke vil gjøre noe særlig manuelt arbeid.

Når det kommer til brygging fungerer en helautomatisk espressomaskin slik at den har en innebygd kaffekvern og en melkeskummer – noen modeller har også et helt melkesystem. Det betyr at man både kan lage en mørk espresso og kaffetyper med melk – som for eksempel cappuccino, latte, macchiato og så videre. Ofte har de helautomatiske modellene en slange til melk som plasseres rett i en melkekartong eller -beholder. Enkelte modeller kommer også med en melkekaraffel. Her varmes melken opp før den skummes og sendes ned i koppen sammen med kaffen. Noen modeller har kun 1 valg for melkeskum, mens man på andre modeller også kan justere tykkelsen på skummet.

Med få trykk på maskinens display kan man lage sin valgte kaffedrikk med melk, og det vil som regel også være mange valgmuligheter og innstillinger.

Ettersom en helautomatisk espressomaskin har et automatisk melkesystem vil det være mange muligheter for kaffedrikker med melk. En vanlig automatisk espressomaskin kan som oftest bare lage kaffe og espresso. Kaffekvernen byr også på flere justeringer og muligheter, for med en helautomatisk espressomaskin vil man ofte få en medfølgende kvern som kan justere malingsgraden på bønnene. Dette fremhever ulike smaksnyanser i den ferdige kaffen.

Til slutt vil en helautomatisk espressomaskin ofte ha en automatisk rengjøringsfunksjon som varsler når det er tid for rengjøring, påfyll og filterskift med mer. I tillegg har de helautomatiske modellene ofte flere rengjøringssystemer samt en avkalkningsfunksjon.

Noen helautomatiske espressomaskiner har også en manuell funksjon man kan slå på hvis man vil gjøre mer av bryggeprosessen manuelt, men det er mange modeller som ikke tilbyr dette.

Ettersom de helautomatiske espressomaskinene kan utføre så mange oppgaver koster de også en del mer enn andre modeller. Mange av de avanserte modellene kan godt komme opp i over 15.000 kroner.

Automatisk espressomaskin

En automatisk espressomaskin er et fordelaktig valg for den forbrukeren som vil ha en espressomaskin som kan brygge kaffe og espresso. Denne typen modell er ideell til den forbrukeren som vil brygge en enkel kaffe uten å måtte stå for så mye av arbeidet selv.

En automatisk espressomaskin kommer med en kaffekvern og ofte en melkeskummer, men det vil ikke være mulig å brygge like mange forskjellige kaffedrikker med melk som man kan med en helautomatisk variant – og heller ikke med få trykk på displayet. Det er dette som er den vesentlige forskjellen på de to variantene.

Kaffekvernen maler bønnene slik at kaffen alltid serveres fersk, og prosessen startes ved å sende de valgte bønnene ned i bryggeenheten. Her gjennomgår kaffen en automatisk tampingsprosess hvor vannet renner igjennom kaffen. Deretter kommer espressoen ut som kaffe. Man kan ofte velge hvor sterk man vil ha kaffen.

De automatiske espressomaskinene kommer med et display hvor man velger den kaffen man vil ha. De fleste automatiske espressomaskinene har også et automatisk rengjøringsprogram man bare trenger å sette i gang. Deretter tar maskinen seg selv av rengjøringen.

En automatisk espressomaskin vil som regel passe best til den forbrukeren som ikke vil gjøre mye manuelt arbeid, men som foretrekker espresso som kaffedrikk. Dessuten er den mye billigere enn en helautomatisk espressomaskin.

Helautomatisk EspressomaskinHalvautomatisk espressomaskin

En halvautomatisk espressomaskin er fordelaktig til den forbrukeren som vil gjøre det meste av bryggeprosessen selv og lage en opplevelse ut av det å brygge kaffe. Her er det manuelle arbeidet i fokus, og denne modellen kommer som regel uten kaffekvern og melkeskummer. Noen kaller derfor en halvautomatisk espressomaskin for en manuell espressomaskin.

Her må man selv male kaffebønnene og helle de i filteret. Dette gjøres ved å presse kaffen med en «tamper». Når det er gjort kan man sette filteret i maskinen og skru på vannet – deretter renner espressoen ned i koppen.

Tampingsprosessen er et veldig viktig ledd i kaffebryggingen på en halvautomatisk modell, og har stor betydning for det endelige resultatet. Det er nemlig her man sørger for at vannet får riktig tid til å trekke gjennom kaffen. For lang tid gir en bitter kaffe, og for kort tid gir en tynn kaffe.

Det kan høres litt vanskelig ut å gå til anskaffelse av en halvautomatisk espressomaskin, men det kan også gi en utrolig smaksrik kaffe med optimal crema og aroma som er tilpasset individuelle ønsker.

Man bør være oppmerksom på at det kreves en del ekstrautstyr hvis bryggingen på en halvautomatisk espressomaskin skal bli veldig god. Her er det blant annet snakk om en espressokvern, melkeskummer (til kaffedrikker med melk) og en tamper.

En halvautomatisk espressomaskin har også den fordelen at den ikke på langt nær er like dyr som de helautomatiske modellene. Man kan få en halvautomatisk espressomaskin til et par tusen kroner.

I korte trekk: Hvilken modell skal jeg velge?

Kort sagt forklarer den danske bloggen Kaffe-blog.dk at man bør velge en helautomatisk espressomaskin hvis man ikke vil stå for mye av det manuelle arbeidet selv – og hvis man vil kunne lage mange forskjellige kaffedrikker med melk med kun få trykk på displayet.

Man bør velge en automatisk espressomaskin hvis man vil ha et billigere alternativ til den helautomatiske varianten og ikke har behov for å drikke så mange forskjellige kaffedrikker med melk. Denne varianten er spesielt god til espresso-drikkeren.

Hvis man er kaffe-entusiast og foretrekker å brygge kaffen manuelt bør man velge en halvautomatisk modell som gir forbrukeren store muligheter til å påvirke bryggeprosessen.


Informasjon om kaffens virkning på kroppen

Slik påvirker koffeinen i kaffen kroppen dinEspressomaskin test

Mange inntar morgenkaffen i håp om å våkne og føle seg mer klar for dagens arbeid, eller kanskje til en sen kveld når man trenger å holde seg våken og klar i hodet når man fremdeles har jobb å gjøre. Det er koffeinen i kaffen som gir den oppkvikkende effekten, og nedenfor forklarer vi hvordan koffein faktisk virker på kroppen basert på en artikkel fra Dr.dk.

Samme effekt som amfetamin

Grovt sett har koffein mange av de samme egenskapene som det farlige stoffet amfetamin. Begge stoffene stimulerer og har en oppkvikkende virkning på kroppen. Dette er selvfølgelig en voldsom sammenligning, for kaffe inneholder ikke de samme skadelige stoffene som amfetamin.

Det oppkvikkende stoffet i koffeinen gjør derfor at morgenkaffen får kroppen til å føles friskere og mer aktiv – og at man ikke sovner så lett en sen kveld.

Dette kan imidlertid også være en ulempe. Mange mennesker bør la være å drikke kaffe etter middagen da koffeinen kan holde kroppen våken i mange timer. I tillegg til søvnløshet finnes det også andre negative bivirkninger ved å innta koffein. Koffein forårsaker nemlig økt blodtrykk.

Det er imidlertid ikke bare i kaffe man finner koffein. Kaffe er en av hovedkildene til koffein, men man kan også få koffein fra energidrikker som for eksempel Red Bull.

Slik virker koffeinen i kroppen

Når man inntar koffein i for eksempel kaffe, absorberes koffeinen i blodomløpet. Deretter fordeles det ut i hele kroppen. Man våkner ikke umiddelbart av kaffen, for det tar ca. en halv time etter inntak før man merker den største effekten. Effekten minskes over tid, og etter 3-7 timer halveres mengden. Derfor er det også tydelig at inntak av kaffe sent på dagen kan føre til søvnløshet da det tar lang tid før koffeinen er ute av kroppen igjen.

Man kan ikke drikke for mye kaffe

Av og til hører man skrekkhistorier om at folk har dødd av å drikke for mye kaffe. Dette stemmer ikke helt da ekspertene fastslår at det ikke er farlig å drikke for mye kaffe. De forklarer at man ikke skal være redd for en «overdose» selv om man drikker mange kopper om dagen. Ifølge flere undersøkelser er det bevist at det kan være svært gunstig og sunt å drikke et par kaffekopper om dagen.

Ekspertene forklarer at koffein ikke vil kunne ha en giftig effekt på kroppen til en voksen person – så lenge koffeinmengden er under 400 milligram om dagen. For at kaffeinntaket skal gi et dødelig resultat vurderer ekspertene at man må innta ca. 80-100 kopper om dagen – og disse koppene skal i så fall drikkes rett etter hverandre.

Helsedirektoratet har imidlertid andre retningslinjer og anbefalinger hvis man er barn eller gravid – les mer på helsedirektoratets hjemmeside.


FAQ – Ofte stilte spørsmål

Hvilke helautomatiske espressomaskiner er best i test?

Melitta Barista T Smart, DeLonghi Ecam 21.117.B, DeLonghi Ecam 510.55 M, Melitta Caffeo CI og DeLonghi Ecam 44.660.B

Hvordan testes espressomaskinene?

Espressomaskinene testes ut ifra parametere som brukervennlighet, herunder påfylling, finjustering av innstillinger og rengjøring. I tillegg vurderes kvaliteten av espressoen sombrygges samt temperatur og jevnheten dersom flere kopper brygges etter hverandre. Maskinene testes også på evnen til å skumme melk. Til slutt vurderes de på deres energiforbruk.

Hvordan velger jeg den riktige maskinen?

Start med å finne ut hvilken type kaffemaskin som dekker dine behov. Det finnes overordnet 5 typer kaffemaskiner: Kaffetrakter med filter, halvautomatisk espressomaskin, automatisk espressomaskin, helautomatisk espressomaskin og kapselkaffemaskin. Deretter bør du overveie ting som funksjoner, størrelse, brukervennlighet og pris.


Helautomatisk Espressomaskin Test – Brukte kilder og linker

gif


Coffeenation.co 
Coffeenation.co er en kaffe-nettside som blant annet tester kaffemaskiner, espressomaskiner og tilbehør til kaffebrygging. Her har Coffeenation.co testet 2 espressomaskiner. Ønsker du å lese mer om testen av Siemens EQ. 9 Connect (TI909701HC) kan du klikke på denne linken.


Coffeeness.de 
Coffeeness.de er en tysk nettside som jobber med kaffe. Nettsiden kaller seg selv for en kaffeblogg og skriver om alle aspekter ved kaffe – inkludert espressomaskiner og kaffemaskiner. Her har Coffeeness.de testet 4 forskjellige modeller. Klikk på denne linken for å lese mer om testen av Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk.

Ønsker du å lese mer om testen av Siemens EQ. 3 s300 TI313219RW kan du klikke på denne linken.

Ønsker du å lese mer om testen av Melitta Caffeo CI kan du klikke på denne linken.

Ønsker du å lese mer om testen av Philips Saeco Incanto HD8914/01 kan du klikke på denne linken.

Coffeeness.de har også testet og anmeldt Siemens EQ.9 Plus Connect s500 som de har gitt en anbefaling. Du kan lese hele anmeldelsen her.


ETM Testmagazin 
ETM Testmagazin er et tysk magasin som tester et stort utvalg forbrukerprodukter til hjemmet, teknologi og fritid. Her har ETM testet espressomaskinen Melitta Caffeo Passione One Touch. Ønsker du å lese mer kan du klikke på denne linken. Legg merke til at full tilgang til testens spesifikke resultater krever abonnement. 


Expertreviews.co.uk 
Expertreviews.co.uk er en britisk testnettside som hovedsakelig tester elektroniske produkter den vanlige forbrukeren trenger i hjemmet. Det er hovedfokus på TV, datamaskiner, mobiltelefoner og kjøkkenprodukter. Her har Expertreviews.co.uk testet 2 forskjellige espressomaskiner. Ønsker du å lese mer om testen av Melitta Caffeo Barista kan du klikke på denne linken. 

Expertreviews.co.uk har også testet og anmeldt Melitta Barista T Smart som de har gitt hele 5 av 5 stjerner. Du kan lese hele anmeldelsen her.Frankfurter Allgemeine 
Frankfurter Allgemeine Zeitung er en tysk avis som i dagligtale kun kalles FAZ. Frankfurter Allgemeine er en av de mest populære avisene i Tyskland og har også et stort opplag utenfor Tyskland. Avisen jobber både med nyheter, sport og karriere, men har også plass til forbrukerstoff. Her har Frankfurter Allgemeine testet espressomaskinen Siemens EQ. 3 s300 TI313219RW.

Ønsker du å lese mer kan du klikke på denne linken.


Gastromand.dk 
Gastromand.dk er et dansk magasin for menn med fokus på alt innen gastronomiens verden – sett med menns øyne. Dette innebærer både mattrender, oppskrifter, restauranter, kokebøker og tilbehør til kjøkkenet med mer. Gastromand.dk har testet espressomaskinen Siemens EQ. 9 Connect (TI909701HC). Ønsker du å lese mer kan du klikke på denne linken.


Goodhousekeeping.co.uk 
Hos britiske Good Housekeeping Institute kan man som forbruker finne kunnskap, informasjon og vurderinger av forskjellige hus-, hjem- og hageprodukter. Goodhousekeeping.co.uk foretar jevnlig nye tester og vurderer produktene ut ifra funksjonalitet, brukervennlighet, miljøvennlighet og pris. Her har Good Housekeeping Institute testet espressomaskinen Melitta Caffeo Barista. Ønsker du å lese mer kan du klikke på denne linken.


Haus Garten Test 
Haus Garten Test er et tysk blad som jobber med bolig, kjøkken, hus og hage. Haus Garten Test foretar en lang rekke tester av forbrukerprodukter til hus og hage. Her har de testet modellen Melitta Caffeo Passione One Touch.

Ønsker du å lese mer kan du klikke på denne linken. Legg merke til at full tilgang til testens spesifikk resultater krever abonnement.


Klikk.no 
Klikk.no er en stor norsk forbrukernettside som foretar mange forbrukertester. Dette inkluderer produkter til både hus, hjem, hage, bil, teknologi, mote og helse. Her har Klikk.no testet espressomaskinen Siemens EQ. 6 Te607203rw i en test av 5 forskjellige modeller. Ønsker du å lese mer kan du klikke på denne linken.


Råd & Rön 
Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön arbeider med flere sider av svenskenes forbrukerliv. Dette inkluderer også tester av ulike forbrukerprodukter. Råd & Rön har her testet hele 31 forskjellige espressomaskiner.

Ønsker du å lese mer kan du klikke på denne linken. Legg merke til at full tilgang til testens spesifikke resultater krever abonnement. Hvis man kun vil se resultatet av én enkelt test kan man kjøpe seg til gang til testene individuelt.


Stiftung Warentest / Test.de 
Stiftung Warentest er et testmagasin fra Tyskland som foretar tester av ulike forbrukerprodukter. Stiftung Warentest har også en nettbasert versjon i form av nettsiden Test.de. I denne omgang har Stiftung Warentest testet forskjellige espressomaskiner. Ønsker du å lese mer kan du klikke på denne linken.


Techradar.com 
Techradar.com er en internasjonal teknologi-nettside som handler om utviklingen i den teknologiske verden. Techradar.com skriver om nyheter, trender, guider og tester av forskjellige elektroniske produkter. Her har Techradar.com testet 2 ulike espressomaskiner. Ønsker du å lese mer om testen av Melitta Caffeo CI kan du klikke på denne linken.


Trustedreviews.com 
Trustedreviews.com er en internasjonal testside som foretar en lang rekke ekspertundersøkelser og -tester av de nyeste elektroniske forbrukerproduktene. Det er Trustedreviews.com sin jobb å gi de besøkende den nyeste og beste kunnskapen om produktene, og sørge for at de er godt informerte om produktene før de investerer i dem. Her har Trustedreviews.com testet 4 forskjellige espressomaskiner. Ønsker du å lese mer om testen av Melitta Caffeo Barista kan du klikke på denne linken.

Ønsker du å lese mer om testen av DeLonghi Ecam 44.660.B kan du klikke på denne linken.

Ønsker du å lese mer om testen av Sage The Oracle (BES980UK) kan du klikke på denne linken.


Chip.de
Det tyske testmagasinet Chip.de tester og anmelder et vell av ulike forbrukerprodukter innen kategoriene elektronikk og teknologi. Her har de testet Siemens EQ.9 Plus Connect s500 som de har gitt 4,3 av 5 stjerner. Du kan lese hele anmeldelsen her.


Andre relevante tester og artikler

Dersom denne artikkelen hjalp deg med å finne den rette helautomatiske espressomaskinen til dine behov såhar vi her hos Forbrukerliv også en rekke andre artikler som du kanskje vil synes er interessante.

Skaff seg en oversikt over markedets ulike testvinnende modeller med vår generelle espressomaskin test, eller søk videre i en av våre mange produsent-spesifikke tester.

Her finner du for eksempel vår vår DeLonghi Magnifica test, vår Siemens espressomaskin test, vår Melitta Caffeo Solo test, vår DeLonghi espressomaskin test og vår Krups espressomaskin test.

Spesielt én produsent skiller seg ut når det kommer til å lage testvinnende espressomaskiner av god kvalitet. Her er det selvfølgelig snakk om det australske merket Breville – også kalt Sage.

Av den grunn finner du her en rekke dyptgående tester av blant annet Sage the Bambino PlusSage the Oracle og Sage the Barista Pro som alle blir rost opp i skyene av bådeeksperter og forbrukere.

Dersom du vurderer om en helt vanlig kaffetrakter kan være det rette valget for deg så kan vi også være behjelpelige på dette området.

Her kan du lese vår generelle kaffemaskin og kaffemaskin med kvern tester som begge inneholder testvinnende modeller samt spennende informasjon om kaffe, koffein, kroppen og mye mer.

I denne kategorien finner du også en rekke produsent-spesifikke tester. Les for eksempel vår KitchenAid kaffemaskin test, vår Moccamaster test, vår Siemens kaffemaskin test og vår Bosch kaffetrakter test.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


 Melitta Caffeo CI

Testvinner hos den svenske avisen Aftonbladet.se
4 av 5 stjerner hos teknologisiden Techradar.com
Anbefalt hos kaffesiden Coffeenation.co
Toppscorer hos det tyske testmagasinet Stiftung Warentest
4,5 av 5 stjerner hos den tyske kaffe-nettsiden Coffeeness.de

 Melitta Caffeo CI

.
Denne espressomaskinen passer til den som vil ha en espressomaskin hvor man kan foreta veldig mange personlige valg og lage nøyaktig den kaffekoppen man ønsker.

Melitta Caffeo CI har blitt testet av hele 6 forskjellig ekspertpaneler. Disse inkluderer den svenske avisen Aftonbladet.se, teknologisiden Techradar.com, kaffesidene Coffeenation.co og Coffeeness.de og testmagasinet Stiftung Warentest.

Alle de 6 kildene har testet Melitta Caffeo CI på flere parametere og kommet frem til den konklusjonen at det her er snakk om en ytterst velfungerende espressomaskin.

Få en individuell kaffeopplevelse

Melitta Caffeo CI er skapt til å imøtekomme alle de forskjellige preferansene forbrukerne kan ha når det kommer til kaffe. Melitta Caffeo CI er en helautomatisk espressomaskin med funksjonen My Coffee. Denne funksjonen gjør at man kan opprette opptil 4 individuelle brukerprofiler.

Under disse profilene kan man blant annet justere kaffestyrke, temperatur, melk, kaffemengde, vannmengde, og melkeskum. Når man lagrer disse valgene under ens egen profil husker modellen dem. Når man velger profilen kommer også de individuelle valgene frem.

God beskyttelse av bønnene

Melitta Caffeo CI er laget til å ta ekstra godt vare på kaffebønnene med bønne-til-kopp-funksjonen. Da kvernes kun de bønnene som skal brukes til den valgte bryggingen mens de resterende bønnene i beholderen forblir forseglet og hele. Dette bevarer både aroma og smak. Dette er en funksjon som ekspertene har lagt godt merke til og er imponerte over. Etter å ha testet modellen forklarer de at det her er snakk om en utrolig velsmakende kaffe som også tilbyr forbrukeren mange forskjellige valg.

Ettersom modellen både kverner bønnene selv, og har en melkeskummer, kan man lage en espresso eller kaffe med melk og melkeskum. Også kvaliteten på melkeskummet roses av ekspertene. Ifølge ekspertene er den største fordelen ved Melitta Caffeo CI kvaliteten på kaffen den lager.

Enkel i bruk

De forskjellige testpanelene er også imponerte over hvor enkel Melitta Caffeo CI er i bruk – her kan man raskt lage sin fortrukne kopp kaffe uten mye om og men.

I de ulike testene får modellen skryt for å være miljøvennlig da den har en energibesparende funksjon. Enkel rengjøring er også en nøkkelfunksjon på Melitta Caffeo CI da modellen skyller igjennom melkesystemet hver gang det brukes, slik at det ikke dannes bakterievekst.

Ekspertene avslutter sin vurdering av Melitta Caffeo CI med at det ikke er mange ulemper å finne ved modellen. Den er imidlertid litt dyr og vinner ikke på utseendet da designet er ganske stort og klumpete.

Utvalgte fordeler ved Melitta Caffeo CI:
My Coffee-funksjon med opptil 4 individuelle brukerprofiler
 Mange valg for en personlig kaffe – kan justere både vann, temperatur, kaffe og melk
 Bønne-til-kopp sørger for bedre beskyttelse av bønnene
 Enkel i bruk og miljøvennlig
 Grundig rengjøring av melkesystemet


DeLonghi Ecam 510.55 M

 DeLonghi Ecam 510.55 M

.
Denne espressomaskinen passer til deg som vil ha en helautomatisk espressomaskin med veldig lite manuelt arbeid – og til deg som vil ha en modell med mange funksjoner.

Veldig lite manuelt arbeid

DeLonghi Ecam 510.55 M er en helautomatisk espressomaskin, hvilket betyr at det er minimalt med manuelt arbeid som må gjøres for å få en god kopp kaffe. Det eneste som kreves er at man selv fyller på bønner og vann.

Denne espressomaskinen er en stor modell med stor vannkapasitet – vanntanken kan nemlig romme hele 2 liter vann. Bønneholderen er også stor og kan romme hele 250 gram bønner. Legg imidlertid merke til at denne modellen ikke er kompatibel med forhåndsmalte bønner.

Med og uten melk

DeLonghi Ecam 510.55 M er en veldig allsidig espressomaskin som både kommer med melkeskummer og kaffekvern. Modellen har en bønne-til-kopp-funksjon som betyr at den kun kverner så mye bønner den trenger til hver kopp. Dermed forblir de resterende bønnene i beholderen hele, samtidig som aromaen deres beskyttes.

DeLonghi Ecam 510.55 M styres via et enkelt og lett tilgjengelig touch-display hvor man kan velge sin foretrukne type kaffe. Man kan velge en mørk espresso eller en kaffedrikk med melk ettersom modellen også har en melkeskummer.

Melkeskummeren kan med fordel brukes til for eksempel cappuccino, latte eller macchiato.

Latte-crema system

DeLonghi Ecam 510.55 M er laget til å produsere optimalt melkeskum. På displayet finnes en meny som gir brukeren mange valg og tilvalg. Her får man blant annet mulighet til å brygge akkurat den kaffekoppen man vil ha ved å justere kaffe- og vannmengde. Det finnes også en hukommelsesfunksjon som lagrer de valgte innstillingene slik at man raskt kan finne de frem igjen. Hvis man vil ha en kaffe med melk er det også her man finner Latte-crema-systemet. Dette systemet er designet til å gi den mest optimale blandingen av melk og kaffe, som gir mykt og kremaktig melkeskum med riktig temperatur.

Rengjøringen foretas også med få valg på DeLonghi Ecam 510.55 M. Denne modellen har et automatisk rengjøringsprogram som holder hygienen på topp – pluss et avkalkningsprogram som sørger for lengre levetid for maskinen samt bedre effektivitet.

Utvalgte fordeler ved DeLonghi Ecam 510.55 M:
 Stor og romslig helautomatisk modell som klarer det meste selv
 Beskytter bønnene med bønne-til-kopp-funksjon
 Styres via brukervennlig touch-display
 Minnefunksjon
 Vellaget melkeskum med Latte-crema-systemet


Philips Series 2200 EP2231

Kåret til «Bra Kjøp» hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Philips Series 2200 EP2231

.
Philips Series 2200 EP2231 er blitt testet og anmeldt av den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön som har kåret espressomaskinen til å være et godt kjøp. Dette har de blant annet gjort fordi de er elsker modellens melkeskummer og maskinens praktiske funksjoner. De er imidlertid mindre imponerte over modellens energiforbruk.

Rask og enkel kaffebrygging

Med Philips Series 2200 EP2231 får man en helautomatisk espressomaskin som lager en kopp kaffe kun ved at man trykker på en knapp. Maskinen tar seg av alt arbeidet slik at man slipper å gjøre noe som helst selv.

Bønnebeholderen rommer opptil 275 gram bønner, og vannbeholderen har en kapasitet på 1,8 liter vann. I tillegg til dette har modellen en melkeskummer slik at man kan lage kaffedrikker både med og uten melk. Man kan derfor lage alt ifra svart kaffe til espresso eller cappuccino.

Hvis man ikke bruker maskinen på en stund så vil den slå seg av automatisk. Dette sparer ikke bare på strømforbruket, men også for bekymringer.

Justerbare muligheter

Philips Series 2200 EP2231 er utstyrt med flere justerbare innstillinger slik at kan lage akkurat den kaffen man liker best. Med My Coffee Choice kan man velge den ønskede kaffestyrken og mengden slik at det passer til ens egne preferanser.

Den keramiske kaffekvernen er utstyrt med hele 12 ulike trinn som kan reguleres etter ønske og behov. Bønnene kan derfor justeres til å bli til enten fint pulver eller grovmalt pulver.

Takket være aromauttrekkssystemet lager maskinen den mest ideelle balansen mellom aromauttrekk og bryggetemperatur hver eneste gang. Dette sikrer en mer aromatisk og velsmakende kopp med kaffe.

Enkel å rengjøre

Philips Series 2200 EP2231 er en espressomaskin som er rask og enkel å rengjøre. Den er blant annet utstyrt med avtakbare deler som alle tåler å vaskes i en oppvaskmaskin. I tillegg til dette er bryggeenheten også avtakbar. Den skal imidlertid renses og tørkes med en fuktig klut.

Sist, men ikke minst kommer Philips Series 2200 EP2231 med AquaClean slik at man slipper å avkalke maskinen manuelt hele tiden. Den trenger nemlig ikke avkalkes før etter at man har brygget rundt 5.000 kopper.

Utvalgte fordeler ved Philips Series 2200 EP2231:
 Keramisk kaffekvern
 Melkeskummer
 Rengjøringsvennlig
 Autoslukk-funksjon
 My Coffee Choice

Her kan du se en presentasjonsvideo fra Philips om modellen Philips Series 2200 EP2231:


Melitta Caffeo Passione One Touch

God anmeldelse hos tyske Haus Garten Test
God anmeldelse hos det tyske testmagasinet ETM Testmagazin
God anmeldelse hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

 Melitta Caffeo Passione One Touch

.
Denne espressomaskinen passer til deg som vil ha en helautomatisk espressomaskin som ikke koster masse penger og ikke har så mye plass på kjøkkenet.

Melitta Caffeo Passione One Touch er kompakt i designet og tar derfor liten plass, samtidig som at den kan brygge individuelle kaffetyper på en enkel måte.

3 forskjellige ekspertkilder har testet modellen Melitta Caffeo Passione One Touch. Her er det snakk om 2 tyske og 1 svensk panel. Alle panelene gir modellen en flott anmeldelse da det her er snakk om en espressomaskin som generelt sett er utrolig velfungerende.

Ekspertpanelene inkluderer den tyske hus-og-hage-siden Haus Garten Test, det tyske testmagasinet ETM Testmagazin og den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön. Alle ekspertene har vurdert Melitta Caffeo Passione One Touch ut ifra forskjellige parametere.

Liten og prisvennlig modell

Melitta Caffeo Passione One Touch tar ikke stor plass sammenlignet med andre helautomatiske espressomaskiner på markedet. Derfor er modellen plassbesparende og ideell til et mindre kjøkken. Den lille størrelsen gjør også at Melitta Caffeo Passione One Touch bare har en liten vanntank med en kapasitet på 1,2 liter vann (som er avtakbar) pluss en mindre bønneholder med en kapasitet på 125 gram.

Her er det snakk om en mindre og billigere modell, men det er ikke blitt spart på hverken funksjoner eller kvalitet, for Melitta Caffeo Passione One Touch kommer med både moderne teknologi, melkeskummer og mulighet for å kverne kaffebønner selv.

Melitta Best Aroma System

Med Melitta Caffeo Passione One Touch har det fra produsentens side blitt lagt stor vekt på at bønnene i beholderen skal beskyttes best mulig for å opprettholde smak og aroma. Derfor er Melitta Caffeo Passione One Touch utstyrt med Melitta Best Aroma System som sørger for å beskytte bønnene ekstra godt. Kaffebønnene beskyttes enda bedre fordi Melitta Caffeo Passione One Touch har en bønne-til-kopp-funksjon. Den fungerer ved å kun kverne de bønnene som skal brukes til den valgte koppen. Resten etterlates forseglet.

Velg selv kaffetype med One Touch

Melitta Caffeo Passione One Touch kan brygge mange forskjellige typer kaffe. Dette inkluderer både mørk espresso og kaffetyper med melk. Derfor har modellen en melkeskummer som gir forbrukeren mange forskjellige muligheter i tillegg til espresso – som for eksempel latte macchiato, cafe creme, cappuccino, ristretto og lungo.

Når man skal velge kaffen man vil lage så foregår dette veldig enkelt. Alt som trengs er ett trykk på One Touch-fargedisplayet. Her kan man også velge mellom forskjellige forhåndsinnstilte kaffespesialiteter. Det finnes 3 innstillinger for koppstørrelse: Liten, medium og stor.

Melitta Caffeo Passione One Touch er også utstyrt med moderne teknologi da det er mulig å laste ned en tilhørende app til telefonen. Denne appen kan gi forbrukeren flere tips til å brygge bedre kaffe. Modellen er også utstyrt med en automatisk rengjørings- og avkalkningsfunksjon.

Utvalgte fordeler ved Melitta Caffeo Passione One Touch:
 Kompakt design som gjør modellen ideell til et lite kjøkken
 Melitta Best Aroma System bevarer og beskytter bønnene
 Helautomatisk modell som både kan kverne bønner og har melkeskummer
 Mange forskjellige typer kaffe – kan brygges med One Touch
 Tilhørende app og automatisk rengjøringsprogram


DeLonghi Ecam 44.660.B

Testvinner hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön
4 av 5 stjerner hos testsiden Trustedreviews.com

 DeLonghi Ecam 44.660.B

.
Denne espressomaskinen passer til deg som vil ha en helautomatisk espressomaskin som leverer veldig godt melkeskum – og til deg som vil ha en romslig modell med mange gode funksjoner og valg.

Både den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön og den internasjonale testsiden Trustedreviews.com har testet og vurdert modellen DeLonghi Ecam 44.660.B på parametere som brukervennlighet, design og kaffekvalitet. DeLonghi Ecam 44.660.B klarer seg veldig bra i begge testene – Råd & Rön utnevner til og med modellen til testvinner.

Laget for å kunne klare det meste selv

DeLonghi Ecam 44.660.B er designet til å kunne brygge akkurat den kaffekoppen forbrukeren måtte ønske – uten vansker.

Modellen er nemlig helautomatisk og kommer med både innebygd kaffekvern og melkeskummer. Derfor tar modellen seg av de fleste arbeidsoppgavene selv – uten at man trenger å gjøre særlig mye manuelt arbeid. Her er det snakk om en modell med en stor vanntank på hele 2 liter. Bønneholderen er også svært romslig da den kan inneholde hele 400 gram bønner. Med denne modellen kan man bruke både hele bønner og forhåndsmalte bønner.

God kvalitet og enkel i bruk

DeLonghi Ecam 44.660.B roses av ekspertene for å være en veldig god og robust espressomaskin som brygger god kaffe. Ifølge ekspertene produserer modellens melkeskummer et mektig, tykt og fløyelsmykt melkeskum. Dette skummet brukes til å lage en perfekt latte, cappuccino eller macchiato – man kan også bare nyte en kopp mørk espresso hvis man ønsker det.

Ekspertene fremhever også at denne modellen er utrolig enkel i bruk og veldig brukervennlig. Det finnes også en oversiktlig touch-skjerm øverst på modellen som guider forbrukeren til å forstå de forskjellige valgmulighetene og velge riktig.

Mange valgmuligheter

Displayet på DeLonghi Ecam 44.660.B tilbyr mange forskjellige valgmuligheter slik at man kan lage en personlig kaffe. Derfor kan man blant annet velge mellom ulike kaffestyrker som enten gjør den ferdige kaffen intens eller mild. Man kan også programmere modellen ut ifra hardheten på vannet slik at alle miljøer kan gi den samme gode smaken.

Utover dette kan modellen brygge 2 kopper samtidig. Det firkantede designet gjør også at den er enkel å plassere på kjøkkenbenken. Man kan stille inn modellen på hele 16 forskjellige språk, og den har også funksjonen AutoSlukk. Som en siste bonus får modellen skryt for å være veldig stillegående – noe som gjør den ideell til morgenkaffen.

Utvalgte fordeler ved DeLonghi Ecam 44.660.B:
 
Stor og romslig modell
 Robust modell som er god til melkeskum
 Brukervennlig espressomaskin med touch-skjerm
 Mange valgmuligheter for personlig kaffe
 Stillegående modell


 Siemens EQ. 3 s300 (TI313219RW)

4,5 av 5 stjerner hos den tyske kaffesiden Coffeeness.de
Anbefalt av den tyske avisen Frankfurter Allgemeine

Siemens EQ. 3 s300 (TI313219RW)

Denne espressomaskinen passer til deg som ikke har så mye plass på kjøkkenet, men som likevel vil ha en helautomatisk espressomaskin. Siemens EQ. 3 s300 (TI313219RW) er liten og kompakt, men har likevel mange funksjoner og muligheter til å brygge god kaffe.

Siemens EQ. 3 s300 (TI313219RW) har blitt testet av 2 forskjellige tyske ekspertpaneler. Her er det snakk om henholdsvis kaffesiden Coffeeness.de og avisen Frankfurter Allgemeine. De har testet modellen på flere parametere og deretter gitt en samlet bedømmelse.

Siemens EQ. 3 s300 (TI313219RW) får masse skryt av de tyske ekspertene som er veldig begeistret over modellen. De anser den for å være en veldig god espressomaskin som både kan kverne bønner selv, produsere en fyldig espresso og skumme melk til kaffetyper som cappuccino, latte og macchiato.

Kompakt og helautomatisk modell

Siemens EQ. 3 s300 (TI313219RW) er liten og kompakt, men er fremdeles en helautomatisk espressomaskin som tar seg av de fleste arbeidsoppgavene slik at brukeren ikke selv trenger å gjøre noe særlig manuelt arbeid. Ekspertene forklarer at Siemens EQ. 3 s300 (TI313219RW) skiller seg ut på flere forskjellige områder.

Først legger de merke til det lille og kompakte designet som gjør at det her er snakk om en modell som tar liten plass – derfor vil den være et opplagt valg for brukeren med et mindre kjøkken.

Briljerer på melkeskum ifølge ekspertene

Ekspertene roser Siemens EQ. 3 s300 (TI313219RW) for mer enn bare det smarte designet. I sin anmeldelse av modellen legger de også stor vekt på at modellen brygger veldig god kaffe – spesielt når det kommer til melkeskummet. Det er her Siemens EQ. 3 s300 (TI313219RW) virkelig briljerer.

Siemens EQ. 3 s300 (TI313219RW) har nemlig en innebygd melkeskummer og et melkesystem som ikke trenger en melkebeholder. Melkesystemet produserer virkelig godt og kremaktig skum som gjør kaffetypene med melk veldig gode.

Kaffen blir også velsmakende grunnet modellens innovative varmesystem kalt SensoFlow, som sørger for at oppvarmingen foregår veldig raskt og at temperaturen holder seg konstant. Her er det snakk om en rask espressomaskin med kort bryggetid.

Enkel i bruk

Siemens EQ. 3 s300 (TI313219RW) hører til blant de brukervennlige espressomaskinene og dette er noe ekspertene legger merke til. De mener modellen både er enkel i bruk og lett å betjene. Siemens EQ. 3 s300 (TI313219RW) er utstyrt med en One Touch-funksjon som står for den enkle bryggeprosessen. Her kan man brygge kaffen sin med kun ett trykk – både espresso og andre kaffetyper med melk. Man kan lage kaffen akkurat slik man vil ha den da Siemens EQ. 3 s300 (TI313219RW) har en integrert kaffekvern med justerbar malingsgrad. Malingsgraden har stor betydning for smaken på kaffen.

Som en ekstra bonus har denne modellen både et automatisk rengjøringsprogram samt et avkalkningsprogram som sørger for at modellen alltid holdes ren og fri for kalk – noe som er med på å holde effektiviteten oppe.

Ekspertene trekker for det meste kun frem fordeler i sin vurdering av Siemens EQ. 3 s300 (TI313219RW), men fremhever også et par ulemper: Modellen er ikke så stillegående som de skulle ønske og de mener også at vanntanken på 1,4 liter er litt for liten.

Utvalgte fordeler ved Siemens EQ. 3 s300 (TI313219RW):
 Liten og helautomatisk modell – ideell til et lite kjøkken
Brygger god kaffe med godt melkeskum
Rask oppvarming og stabil temperatur med SensoFlow
Brukervennlig modell med One Touch
Inkludert melkeskummer og kaffekvern


Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere