Siemens Espressomaskin Test – Her er de beste Siemens espressomaskinene

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Best i Test 2021: Denne artikkelen handler om espressomaskiner fra merket Siemens. Her guider vi deg slik at du kan få best mulig oversikt over de beste Siemens espressomaskinene på markedet.
Her er det derfor snakk om espressomaskiner fra Siemens som har blitt vurdert i offisielle tester fra forskjellige ekspertkilder, pluss én modell som har fått veldig gode anmeldelser fra brukerne.

Disse ekspertkildene inkluderer blant annet den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön, testmagasinene Stiftung Warentest (Test.de), Which.co.uk og kaffe-sidene Coffeeness.de og Coffeenation.co.

Utover dette har vi også inkludert 3 alternativer til Siemens for å kunne belyse markedets mangfold. Alle de alternative espressomaskinene har blitt testet av eksperter på samme måte som Siemens-modellene.

Hvis man vil lese mer om testene og kildene så finnes det en liste over linker til de undersøkelsene vi henviser til nederst i artikkelen.

Denne Siemens espressomaskin-testen inneholder:

Oversikt over 3 forskjellige espressomaskiner fra Siemens
Oversikt over 2 alternativer til Siemens
Informasjon om hva en espressomaskin er
Kunnskap om forskjeller på ulike typer espressomaskiner
Råd til hva man bør se etter ved kjøp av en ny espressomaskin
Informasjon om forskjellen på kaffe og espresso
Guide til å lage den beste espressoen manuelt
Kunnskap om koffein 
Informasjon om Siemens
Gjennomgang av testene vi har undersøkt – samt linker til eventuell videre lesing

Vennligst legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler resultatene av utvalgte tester slik at forbrukeren enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet.


Siemens CT636LES1 Integrert espressomaskin

✅ Favoritt blant brukerne

Siemens CT636LES1

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

.
Siemens CT636LES1 er ikke blitt inkludert i noen offisielle eksperttester, men er til gjengjeld en brukerfavoritt. Forbrukerne liker nemlig denne integrerte espressomaskinen så godt at de har gitt den mange godt anmeldelser hos diverse forhandlere.

Forbrukerne skriver at Siemens CT636LES1 er en «god maskin som lager fantastisk kaffe» og at den er brukervennlig og enkel å rengjøre. Det nevnes ikke mange ulemper ved modellen, men én av brukerne nevner imidlertid at de opplevde et par startvanskeligheter med maskinen da man må bruke litt tid på å lære den å kjenne.

Siemens CT636LES1 må installeres i et kjøkkenskap – slik at man har mulighet til å lage en helt vanlig kopp kaffe og andre slags kaffe-drikker. Derfor har man god mulighet til å lage nøyaktig den drikken man helst vil ha.

Helautomatisk espressomaskin med melkeskummer 

Med Siemens CT636LES1 får man en helautomatisk espressomaskin, det betyr at maskinen gjør alt arbeidet for en.

Maskinen kommer med en vannbeholder med en kapasitet på 2,4 liter, og man har også mulighet til å tilsette opptil 500 gram kaffebønner i beholderen samtidig. Man kan også bruke den individuelle tilpasningen etter koppens størrelse da IndividualCup-volumet kommer med 3 forhåndsinnstilte koppstørrelser: Liten, medium og stor. Disse koppstørrelsene kan også tilpasses i 5 ekstra trinn til den ønskede mengden.

I tillegg til dette kommer Siemens CT636LES1 med en melkeskummer – derfor har man mulighet til å få melkeskum i de ulike drikkene. I tillegg til en melkeskummer er espressomaskinen også utstyrt med funksjonen AutoMilk-Clean. Denne funksjonen sørger for å rense melkesystemet automatisk etter bruk.

Forbrukerne: Nydelig og effektiv espressomaskin med mange funksjoner 

Siemens CT636LES1 er en populær integrert kaffemaskin blant brukerne, som beskriver modellen «nydelig», «fantastisk» og «effektiv». Én bruker skriver blant annet at «produktet ikke skuffet da det overgår alle forventninger».

En annen bruker forklarer at man har mulighet til å lage nøyaktig den typen kaffe man vil ha – samt at den kommer med en selvrensende funksjon slik at «det daglige vedlikeholdet kan gjøres raskt og enkelt».

I tillegg til dette forklarer flere brukere at Siemens CT636LES1 er utstyrt med et vell av funksjoner. Én bruker skriver for eksempel at «den har alle de funksjonene og mulighetene man kan drømme om». En annen bruker liker spesielt godt funksjonen AromaDouble-Shot som sikrer en «fantastisk aroma» med sine 2 male- og bryggeprosesser. Disse prosessene sørger nemlig for at man unngår en bitter ettersmak da det frigis færre bitre stoffer.

Sist, men ikke minst, mener forbrukerne at det beste ved maskinen er at den lager «en fremragende kopp kaffe». Én av brukerne nevner imidlertid at «en høyere temperatur på melkeskummet ville vært en fordel», men at produktet alt i alt er tilfredsstillende.

Enkel i bruk

Siemens CT636LES1 har en praktisk OneTouch-funksjon som gjør at man har mulighet til å brygge kaffe ved hjelp av kun ett trykk på en knapp. Man kan velge fritt mellom alt ifra espresso til svart kaffe, cappuccino og mye mer. Det er også mulig å brygge to kopper på én gangmed OneTouch DoubleCup.

Espressomaskinen kommer også med en intelligent kaffekvern som automatisk tilpasser malingsgraden etter bønnesorten. På den måten får man alltid den kaffestyrken man vil ha. Her kan man også justere malingsgraden avhengig av den typen kaffe man vil lage.

Som forbrukerne nevner, er Siemens CT636LES1 en espressomaskin som ikke krever manuell rengjøring. Den er nemlig utstyrt med et avkalkningsprogram og et rengjøringsprogram som renser alle maskinens ledninger etter hver brygging. Forbrukerne har stort sett kun rosende ord å komme medom denne modellen da den til og med er utstyrt med et innovativt varmesystem som sikrer en konstant bryggetemperatur.

Uvalgte fordeler ved Siemens CT636LES1 Integrerte espressomaskin:
 Helautomatisk maskin med kvern og melkeskummer
 Mange muligheter i forhold til valg av kaffetype
 Rengjørings- og avkalkningsprogram
 Med OneTouch-funksjon
 Med funksjonen AromaDouble-Shot


Alternativer til espressomaskiner fra Siemens

I det forrige avsnittet gikk vi igjennom 6 forskjellige espressomaskiner fra Siemens. I dette avsnittet vil vi gå igjennom 5 andre espressomaskiner for å vise hva markedets utvalg ellers byr på av gode modeller.

Vi gjennomgår de 5 alternativene på samme måte som modellene fra Siemens. Her er det snakk om espressomaskiner fra Philips, Delonghi, Melitta og Sage.


Delonghi ECAM21.117 Magnifica

✅ Testvinner hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Delonghi ECAM21.117

.
Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön gjennomfører omfattende tester av forbrukerprodukter slik at forbrukerne får bedre oversikt over markedets muligheter. Her har de svenske ekspertene testet espressomaskiner og inkludert modellen Delonghi ECAM21.117 Magnifica.

Delonghi ECAM21.117 Magnifica klarer seg overraskende godt på alle testområder og får derfor en flott plassering som testvinner hos Råd & Rön.

Modell med mange muligheter

Delonghi ECAM21.117 Magnifica hører til blant de espressomaskinene som kan gi forbrukeren veldig mange valgmuligheter. Derfor er denne modellen spesielt velegnet til forbrukeren som er kresen på kaffen og interesserer seg for kaffekunsten.

Her er det snakk om en modell som både har en innbygd melkeskummer og kaffekvern. Derfor kan man lage både en mørk espresso eller kaffe med melk.

Delonghi ECAM21.117 Magnifica har et spesielt cappuccino-system for å lage best mulig melkeskum. Systemet gjør dette ved å kombinere melk, damp og luft – noe som hever smaken og gjør melkeskummet enda mer kremaktig.

Justerbar kaffekvern

Delonghi ECAM21.117 Magnifica tilbyr en lang rekke forskjellige valg slik at man kan lage akkurat den kaffen man vil ha. Modellen kan tilpasses egne preferanser og man kan derfor velge mellom sterkere eller mildere aromaer. Man har også stor valgfrihet når det kommer til temperatur – velg mellom en rykende varm, medium eller lav temperatur.

Kaffekvernen er også justerbar og her kan man velge mellom 13 innstillinger for å male kaffen akkurat slik man vil ha den. Fin-/grovheten på malingsgraden har nemlig stor betydning for hvor sterk og bitter kaffen kommer til å bli.

Rengjør og slår seg av selv

Delonghi ECAM21.117 Magnifica tilbyr brukeren muligheten til å brygge kaffe av hele bønner eller forhåndsmalte bønner. Man kan selv justere både vann- og kaffemengde. For sikkerhetens (og miljøets) skyld er modellen utstyrt med en AutoSlukk-funksjon som automatisk slår av maskinen etter en viss tid uten aktivitet.

Delonghi ECAM21.117 Magnifica er en miljøvennlig espressomaskin med en energisparende funksjon samt en standby-funksjon. Delonghi ECAM21.117 Magnifica har også et automatisk rensing- og avkalkningsprogram som holder maskinen både ren og effektiv.

Utvalgte fordeler ved Delonghi ECAM21.117 Magnifica
 Modell til den kresne kaffeentusiasten med mange valgmuligheter
☕️ Innebygd melkeskummer og kaffekvern
☕️ Cappuccino-system for bedre melkeskum
☕️ Velg selv temperatur, aroma og malingsgrad på bønnene
☕️ AutoSlukk-funksjon 

Nedenfor kan du se en kort presentasjon av DeLonghi ECAM21.117 Magnifica: 


Melitta Caffeo Passione

✅ Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Melitta Caffeo Passione Espressomaskin

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

.
Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön har foretatt omfattende tester av espressomaskiner. I testene har Melitta Caffeo Passione blitt inkludert. Ekspertene har kommet frem til at Melitta Caffeo Passione er en utrolig bra og velfungerende espressomaskin. Derfor kåres modellen til toppscorer.

Liten helautomatisk modell

Melitta Caffeo Passione er kanskje ikke like stor og omfattende som mange andre espressomaskiner på markedet, men den er både plassbesparende og kompakt – derfor er den perfekt til et mindre kjøkken. Melitta Caffeo Passione har en liten og avtakbar vanntank med en kapasitet på 1,2 liter vann. Den har også en liten bønneholder med en kapasitet på 125 gram.

Utover dette er det her snakk om en modell som ikke er like dyr som mange av konkurrentene. Det er imidlertid ikke slakket på kvaliteten eller systemene, for Melitta Caffeo Passione er en helautomatisk espressomaskin som selv tar seg av de fleste arbeidsoppgavene. Modellen har også en melkeskummer og kan kverne kaffebønnene selv.

Allsidig modell med aroma-system

Melitta Caffeo Passione er laget til den forbrukeren som vil ha en sterk kaffe og kaffe med melk. For å opprettholde en god og intens smak er modellen utstyrt med Melitta Best Aroma System som sørger for at bønnene i bønneholderen er beskyttet slik at de ikke mister smak. Ettersom modellen har en bønner-til-kopp-funksjon blir kun de bønnene som skal brukes til den valgte kaffekoppen kvernet. Resten av bønnene etterlates forseglet.

OneTouch-funksjon med valg mellom mange spesialiteter

Melitta Caffeo Passione er en helautomatisk espressomaskin med inkludert melkeskummer. Dette sørger for at man kan lage sort espresso, men også andre kaffetyper med melk. Det finnes mange muligheter for forskjellige kaffetyper – blant annet espresso, latte macchiato, cafe creme, cappuccino, ristretto og lungo. Man velger bare den foretrukne varianten via én enkelt knapp med OneTouch-funksjon på TFT-displayet. Her kan man også velge mellom flere forskjellige forhåndsinnstilte kaffespesialiteter. Det finnes også 3 innstillinger for koppstørrelser: Liten, medium og stor.

På Melitta Caffeo Passione har det også vært fokus på enkel rengjøring, og derfor er modellen utstyrt med en automatisk rensefunksjon og en automatisk avkalkningsfunksjon. Melitta Caffeo Passione har også en tilhørende app man kan laste ned. Appen bidrar med flere forskjellige tips og triks.

Utvalgte fordeler ved Melitta Caffeo Passione
 Liten og kompakt espressomaskin – perfekt til små kjøkken
☕️ Helautomatisk modell med kvern og melkeskummer
☕️ Melitta Best Aroma System gir optimale oppbevaringsforhold for bønnene
☕️ Mange muligheter for valg av kaffetyper
☕️ Tilhørende app

Her kan du se en presentasjonsvideo av Melitta Caffeo Passione – produsert av Melitta: 


Hva er en Siemens espressomaskin?

Hva er en Siemens espressomaskinI dette avsnittet går vi inn på hva en Siemens espressomaskin er og hva den kan. Vi har sett nærmere på hvilke vanlige funksjoner som finnes, og deretter på forskjellige typer espressomaskiner. Noen espressomaskiner er nemlig helautomatiske mens andre er halvautomatiske. Vi sammenligner hva de forskjellige typene innebærer.

Dette kan Siemens espressomaskiner:

Siemens fører et stort sortiment av espressomaskiner. Hvis man vil vite mer om de forskjellige modellene kan man med fordel lese mer på deres hjemmeside. Her gjennomgår vi de vanligste funksjonene som finnes på de fleste espressomaskinene fra Siemens.

Display: Espressomaskinene er utstyrt med et informativt display angående valg av kaffe.

OneTouch: Det finnes flere hurtigknapper på displayet slik at man raskt kan lage den kaffen man vil ha. Derfor kan man lage sin ønskede kaffe med kun ett enkelt trykk.

Sterk kaffe med dobbel shot: Det finnes en AromaDouble-shot-funksjon som maler dobbelt så mange kaffebønner enn vanlig. Dette gir et sterkere resultat og er fordelaktig for den forbrukeren som liker sterk kaffe.

SensoFlow: SensoFlow er et innovativt varmesystem som opprettholder en konstant bryggetemperatur for å oppnå best mulig smak.

Automatisk tilpassing av kvernenAutomatisk tilpassing av kvernen: Maskinenes kaffekverner tilpasser seg automatisk bønnetypen som er fylt i maskinen. Man kan også som regel selv stille inn hvor fint bønnene skal males.

Individuell profil: Man kan stille inn individuelle profiler slik at man med ett trykk kan lage akkurat den kaffetypen man vil ha. Denne funksjonen er ekstra god å ha i familier med flere brukere.

Varsling for tomme beholdere: Man blir varslet når bønneholder og vannbeholder holder på å gå tomme. Det er spesielt viktig at man blir varslet når vannbeholderen er tom, da man kan ødelegge maskinen ved å lage kaffe på tom tank.

Automatisk rengjøringssystem: Siemens espressomaskiner er utstyrt med forskjellige rengjøringssystemer. Alle maskinene har en funksjon som gjør at de rengjør seg selv etter hver brygget kopp, og de fleste maskinene har også et rengjøringssystem til melkeskummeren som selv renser ut gammel melk.


Hel- eller halvautomatisk – hvilken modell skal jeg velge?

Basert på informasjon fra kaffesiden Rigtigkaffe.dk guider vi deg her slik at du kan forstå forskjellene på ulike typer espressomaskiner. Man vil vanligvis støte på ord som automatisk, helautomatisk og halvautomatisk når man er på utkikk etter en espressomaskin – men hva betyr det egentlig? Når du vet hva de betyr vil du også få en bedre idé om hvilken type du bør investere i.

Halvautomatisk espressomaskin

En halvautomatisk espressomaskin er den modellen med mest manuelt arbeid. Noen kaller halvautomatiske espressomaskiner for manuelle espressomaskiner. Denne modellen er fordelaktig for den forbrukeren som ikke bare vil ha en god kaffe, men også vil føle seg som en ordentlig barista og lage en opplevelse ut av det å brygge kaffe.

Halvautomatisk espressomaskinDette kan høres litt vanskelig ut, men det kan også gi en veldig smaksrik og individuelt tilpasset kaffe med optimal crema eller aroma. Disse modellene har ikke innebygd kaffekvern og derfor må man selv male kaffebønnene før man heller de i filteret. Her må man selv presse kaffen hardt sammen med en «tamper». Når det er gjort kan man sette filteret i maskinen og slå på vannet – deretter går espressoen ned i koppen.

Tampingsprosessen er vesentlig for det ferdige resultatet da det er her man sørger for at vannet får riktig tid til å trekke gjennom kaffen. For liten tid gir en tynn kaffe og for lang tid gir en bitter kaffe (les lengre ned i artikkelen for å finne ut hvordan man brygger den beste espressoen manuelt).

En halvautomatisk espressomaskin vil også ha en melkeskummer som brukes hvis man vil lage en kaffetype med melk.

Man bør være oppmerksom på at det krever en del ekstrautstyr hvis bryggingen på en halvautomatisk espressomaskin skal bli veldig god – her er det blant annet snakk om en espressokvern og en tamper.

Automatisk espressomaskin

En automatisk espressomaskin er det fordelaktige valget til den forbrukeren som vil brygge kaffe uten å stå for så mye av arbeidet selv. En automatisk espressomaskin kan brygge kaffe og espresso.

Automatisk espressomaskinEn automatisk espressomaskin kombinerer en halvautomatisk espressomaskin med en kaffekvern slik at den kan kverne kaffebønnene for brukeren. Disse modellene er utstyrt med et display hvor man bare trenger å trykke på én enkelt knapp for å brygge 1 eller 2 kopper espresso – avhengig av hvilken modell man velger.

Maskinen begynner med å male de kaffebønnene den trenger til å brygge den ønskede kaffen som deretter sendes ned i bryggeenheten. Her gjennomgår kaffen en automatisk tampingsprosess hvor vannet renner gjennom kaffen, og deretter kommer espressoen ut.

Man kan derfor selv velge hvor sterk kaffe man vil ha da maskinen bare bruker mer kaffe til å brygge hver kaffekopp.

En automatisk espressomaskin vil også ha en melkeskummer som brukes hvis man vil lage en kaffedrikk med melk. Denne prosessen skjer med damp i en stålkanne – akkurat som på den halvautomatiske espressomaskinen.

En automatisk espressomaskin vil i de alle fleste tilfeller ha et automatisk rengjøringsprogram. Man trenger bare sette det i gang og så vil maskinen selv ta seg av rengjøringen.

Helautomatisk espressomaskin

En helautomatisk espressomaskin vil være et godt valg hvis man stort sett ikke vil gjøre noe manuelt arbeid for å lage kaffe.

Helautomatisk espressomaskinEn helautomatisk espressomaskin fungerer ganske likt som den automatiske espressomaskinen og har derfor en innebygd kaffekvern. Den store forskjellen på de to typene ligger i at den helautomatiske espressomaskinen har et fullstendig og automatisk melkesystem hvor man med ett enkelt trykk kan få kaffetyper både uten melk og med melk – som for eksempel cappuccino eller latte macchiato.

Ofte vil disse modellene ha en slange til melk. Slangen plasseres rett i en melkekartong eller melkebeholder. Her sørger modellen selv for å varme den optimale mengden med melk før den skummes og sendes ut i koppen sammen med kaffen. Enkelte modeller kommer også med en hel melkekaraffel.

Ettersom en helautomatisk espressomaskin har et automatisk melkesystem vil det være mange muligheter for å lage kaffetyper med melk, hvor en vanlig automatisk espressomaskin ofte kun vil gi deg mulighet til å lage vanlig kaffe og espresso. Denne typen maskin har derfor flere valgmuligheter og innstillinger enn andre slags espressomaskiner.

En helautomatisk espressomaskin har som regel en automatisk rengjøringsfunksjon. En slik modell vil også gi beskjed når det er tid for rengjøring, påfyll, filterskift med mer.


Hva skal jeg overveie når jeg skal kjøpe en espressomaskin?

 Hvis man vurderer å investere i en espressomaskin fra Siemens, eller et hvilket som helst annet merke, er det noen faktorer man bør ta stilling til før man går til innkjøp av maskinen – for jo mer maskinen kan, desto mer vil den også koste. Basert på Forbrukerliv sin generelle artikkel om espressomaskiner er følgende parametere viktige:

Størrelse – vurder hvor mye plass du har til rådighet på kjøkkenbenken. De helautomatiske modellene krever ofte mye plass. Legg også merke til at modellene tar mer plass desto flere oppgaver de kan utføre.

Funksjoner – det er forskjell på hvor mye modellene kan og om de er halvautomatiske eller helautomatiske (se ovenfor for flere detaljer). Vurder om du har bruk for en modell som både har et intelligent bryggesystem med individuelle profiler og OneTouch-funksjon.

Tid – det er forskjell på hvor lang tid bryggeprosessen tar på hver enkelt maskin. Hvis man vil ha en rask kopp med morgenkaffe kan flere minutters forskjell virke veldig lenge.

Kaffekvern – noen modeller kommer med integrert kaffekvern og noen kommer uten. Malingen av kaffebønnene er veldig viktig for den endelige kvaliteten på espressoen, så hvis man kjøper en modell uten kaffekvern kan man også investere i en ekstern modell.


Hva er forskjellen på kaffe og espresso? 

Vad är det för skillnad på kaffe och espresso? Kaffe er et ord de fleste bruker som en fellesbetegnelse for alle slags kaffetyper. I virkeligheten er det stor forskjell på «vanlig» filterkaffe og espresso.

Forskjellige typer bønner

Forskjellige typer bønnerØristeriet.dk forklarer at espresso er ristet mørkere fordi bryggemetoden i espressomaskinen er annerledes da det her brygges under trykk. Øristeriet.dk forklarer også at bønnene i en espressoblanding ikke bare kommer fra én bønnetype. Det brukes ofte opptil 6 forskjellige bønnetyper, noe som gir en velbalansert helhet i smaken.

En av de viktigste oppgavene kafferisteren har er å finne akkurat de bønnetypene som komplementerer hverandre. Enkelte bønnetyper har en fruktig aroma med mye syrlighet, noen har en kraftig sødme og andre har en mer tradisjonell kaffesmak.

Det er også forskjell på bønnene som brukes til espresso og vanlig kaffe. Espressoen kommer som sagt fra flere forskjellige bønnetyper, mens den vanlige kaffen som regel kommer fra et bestemt land eller gård. Noen typer vanlig kaffe kommer også fra samme jorde.


Guide til å lage den beste espressoen manuelt

Guide til å lage den beste espressoen manueltMan kan oppleve veldig store forskjeller på espresso. Friele.no forklarer her hvordan man best lager den lille kaffekoppen manuelt, slik at den både får en intens aroma og crema på toppen:

Trinn 1 – Ved espressobrygging er bønnene og vannet i kontakt med hverandre i veldig kort tid – start derfor med å finmale bønnene slik at de kan avgi nok smak på den korte tiden.

Trinn 2 – Press kaffen hardt sammen med en «tamper» slik at den blir kompakt.

Trinn 3 – Når man skal lage espresso ligger det ideelle trykket på 9 bar og vannet bør være 92-96 grader varmt. Bønnene skal være i kontakt med vannet i ca. 25 sekunder. For kort tid vil resultere i en tynn espresso, og for lang tid vil resultere i en bitter espresso.

Trinn 4 – De fleste kjenner espressoen med et gyllent lag skum på toppen. Dette kalles crema og dannes hvis espressoen er laget riktig. En korrekt crema vil være kompakt og ha en høyde på 3-4 millimeter.


Kunnskap om koffein

Kunnskap om koffeinDe fleste kjenner kaffen som en drikk som kan vekke en opp på en trøtt morgen eller sørge for at man kan jobbe et par timer ekstra en sen kveld. Dette skjer på grunn av koffeinen, men hva er det egentlig koffeinen gjør? Dr.dk forklarer dette under.

Koffein minner om amfetamin

Selvfølgelig kan det virke voldsomt å sammenligne koffein med amfetamin, men de to stoffene påvirker faktisk kroppen på samme måte – de stimulerer og gir en oppkvikkende effekt. Det er derfor mange mennesker ikke klarer seg uten morgenkaffen som får de til å våkne. Kroppen påvirkes også negativt ved inntak av koffein. Bivirkningene inkluderer blant annet økt blodtrykk og søvnløshet – derfor anbefales det ikke å drikke kaffe sent om kvelden.

Kaffe er en av hovedkildene til koffein, men man kan også drikke energidrikker som for eksempel Red Bull.

Slik virker koffein i kroppen

Når man for eksempel drikker kaffe, absorberes koffeinen inn i blodomløpet og fordeles ut i hele kroppen. Det tar ca. en halv time etter inntak av koffein før man merker den største effekten, og etter 3-7 timer halveres mengden.

Man kan ikke innta for mye koffein

Man kan ikke innta for mye koffeinDet finnes flere skrekkhistorier om at for mye kaffe kan være farlig. Ekspertene forklarer at man ikke trenger å være redd for en «overdose» selv hvis man drikker mange kopper kaffe om dagen. Flere undersøkelser legger grunnlag for at det faktisk kan være gunstig å drikke kaffe hvis man har et forbruk på et par kopper om dagen.

Som voksen vil ikke koffein kunne skape giftige effekter i kroppen så lenge koffeinmengden er under 400 milligram om dagen. For at kaffeinntaket skal få et dødelig utfall må man ifølge ekspertene drikke ca. 80-100 kopper om dagen, og disse koppene må i så fall drikkes rett etter hverandre.

Helsedirektoratet har imidlertid andre retningslinjer og anbefalinger hvis man er barn eller gravid – se mer på Helsedirektoratets hjemmeside.


Kaffens opprinnelse 

Kaffens opprinnelse

For mange av oss er kaffe en viktig del av hverdagen. Kaffe er noe vi drikker hjemme om morgenen, på jobb og på kafé med venner – men hvor kommer kaffen fra?

Begynnelsen

Noen av de mest troverdige kildene hvor kaffe først nevnes kommer fra Sufi-klostre i Yemen i det 15. århundret. Det er flere versjoner av hvordan historien om kaffen startet. En av disse versjonene forteller at handelsmenn fra Yemen kom til Istanbul hvor de startet en kafé. En annen versjon forteller at den osmanske guvernøren i Yemen oppdaget kaffe i en lokal kafé før han deretter sendte kaffen til sultanen – som elsket den.

Ingen av disse historiene er blitt bekreftet, men man er imidlertid sikker på at kaffe spredte seg over den arabiske halvøya og i Nordøst-Afrika på midten av 1550-tallet.

Historien forteller også at kaféer ble et samlingssted i land som Syria, Egypt og Etiopia. Her var kaffe så sentralt for det osmanske livet at hvis en kone ikke kunne brygge en god kopp kaffe, var det god nok grunn til at mannen ville ha skilsmisse.

Kaffen kom til Europa

Det sies at kaffen kom til Europa via de tyrkiske slavene fra Malta. Kaffen fant også veien til Venezia hvor den raskt ble veldig populær. Paven Clement VIII prøvde selv kaffe, og godkjente det fort da kan mente det var en gave fra oven. På midten av 1600-tallet var det kaféer overalt i Italia. I løpet av de neste 30 årene spredte kaffen seg også til resten av Europa. Det sies også at det fantes mer enn 300 kaféer i London allerede på slutten av 1600-tallet.

Kaffe ble nå kjent over hele verden

Kaffe ble nå kjent over hele verden

Hele kaffens historie – selv med sin raske vekst i løpet av et par hundre år – hadde bare nettopp startet. Nå som kaffe var i hendene på verdens snart koloniserte nasjoner, ble det bare enda mer populært. Nederlenderne elsket å drikke kaffe, men så det som en stor forretningsmulighet før resten av Europa – derfor utnyttet de dette raskt.

Andre land fulgte raskt i de samme fotsporene. En fransk offiser tok derfor med seg kaffefrø til den karibiske øyen Martinique, samt Haiti og Mexico i 1720. På grunn av slavearbeid ble den dyrkede kaffen enormt lønnsom, noe som gjorde det mulig åspre den til andre områder i Amerika.

På1800-tallet vokste kaffens popularitet i bådeJamaica, Sørøst-Asia og på mange Stillehavsøyer. Kaffen var nåblitt til en stor forretning.

Brasil ble verdens ledende kaffeprodusent på 1800-tallet da landet på ett tidspunkt produserte hele 80% av verdens kaffebønner. Vietnam ble verdens nest største produsent – etterfulgt av Colombia og Venezuela.I 1850 drakk man kaffe over hele verden.

Kaffe i dag 

I dag er kaffe en av verdens største handelsvarer da den stort sett er en del av alles liv på én eller annen måte over hele verden.

Ønsker du å lese mer om kaffens opprinnelse så kan du ta en titt på denne artikkelen fra JavaPresse.com.


Om Siemens

siemens logo

Siemens er en tysk virksomhet som ble grunnlagt i 1847 av de to samarbeidspartnerne Werner von Siemens og Johann Georg Halske. Von Siemens var elektroingeniør og Halske var urmaker. I dag er Siemens kjent for diverse elektriske forbrukerprodukter fra vaskemaskiner til TV, men virksomhetens første suksess lå i oppfinnelsen av visertelegrafen.

Etter denne suksessen fokuserte Siemens på elektronikk og elektronisk utvikling. Virksomheten begynte da å produsere produkter til blant annet tog, trikk, heis og telefon.

Werner von Siemens oppfattes som hovedkraften bak virksomheten, og da han døde i 1892 etterlot han seg en stor og vellykket bedrift. Siemens hadde nå fått datterselskaper rundt omkring i Europa, og nesten 5000 personer jobbet for Siemens. I dag ligger tallet på ca. 350.000 medarbeidere på verdensbasis.

Siemens har for alvor markert seg innen forbrukerprodukter og er nå et kjent merke på markedet. Forbrukerne kjenner nok hovedsakelig til Siemens som produsenten bak elektriske produkter som TV, kjøleskap og vaskemaskiner – men de jobber også med en lang rekke industrioppgaver hvor de produserer komponenter til strøm, trafikk, bygningsbransjen og sykehus.

Siemens fokuserer også på å hele tiden være innovative og først ute når det kommer til teknologisk utvikling. Derfor har Siemens egne utviklingssentre hvor nye oppfinnelser og patenter finner sted hvert år.

Siemens opererer ut ifra 3 kjerneverdier som utgjør forretningsgrunnlaget: Ansvarlighet, fortreffelighet og innovasjon. Virksomheten har en målsetning rundt grønn teknologi og bærekraftighet, og Siemens jobber for å kunne gjøre hverdagen mer miljøvennlig via grønn innovasjon. For øyeblikket kommer nesten 50% av den globale omsetningen til Siemens fra miljøvennlige løsninger.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Siemens EQ. 3 s300 (TI313219RW)

✅ 4,5 av 5 stjerner hos den tyske kaffesiden Coffeeness.de 
✅ Anbefalt av den tyske avisen Frankfurter Allgemeine

Siemens EQ. 3 s300

De to tyske testpanelene fra kaffesiden Coffeeness.de og avisen Frankfurter Allgemeine har testet og vurdert modellen Siemens EQ. 3 s300 TI313219RW. Begge kildene er imponerte over modellen og anser den som en veldig god espressomaskin. Den kan lage fyldig espresso, male bønnene selv og skumme melken til kaffedrikker med melk.

Helautomatisk modell

Siemens EQ. 3 s300 TI313219RW er designet til den forbrukeren som vil ha en espressomaskin som tar seg av det meste av det manuelle arbeidet selv, og er litt utenom det vanlige.

Siemens EQ. 3 s300 TI313219RW er nemlig en helautomatisk espressomaskin som ifølge ekspertene skiller seg ut på flere områder. For det første er modellen liten og kompakt, og derfor passer den godt inn på mindre kjøkken. For det andre brygger modellen veldig god kaffe. Ettersom det her er snakk om en helautomatisk espressomaskin har Siemens EQ. 3 s300 TI313219RW også en innebygd melkeskummer, og ekspertene forklarer at det er her modellen virkelig briljerer.

Godt melkeskum

Siemens EQ. 3 s300 TI313219RW har et melkesystem som ikke krever en melkebeholder. Ekspertene nevner også at modellen leverer usedvanlig godt melkeskum. Det vil si at Siemens EQ. 3 s300 TI313219RW gjør det enkelt for forbrukeren å lage kaffe. Takket være det innovative varmesystemet kalt SensoFlow foregår oppvarmingen veldig raskt og minimerer derfor ventetiden på kaffen.

Ekspertene kommenterer også på brukervennligheten og sier at Siemens EQ. 3 s300 TI313219RW er en espressomaskin som er enkel å betjene. Modellen har en avtakbar vanntank med en kapasitet på 1,4 liter og en bønneholder som kan inneholde 250 gram bønner. Ekspertene kommenterer at de synes vanntanken har akkurat passe størrelse.

Enkel i bruk

Siemens EQ. 3 s300 TI313219RW har en smart OneTouch-funksjon som gjør at man kan brygge sin valgte kaffe med kun ett trykk (OneTouch). Her kan man fritt velge mellom blant annet espresso, sort kaffe, cappuccino og latte macchiato. Som sagt har Siemens EQ. 3 s300 TI313219RW en integrert, keramisk kaffekvern som sørger for å trekke så mye aroma ut av bønnene som mulig. Her kan man også justere malingsgraden etter hvilken type kaffe man vil ha.

Som nevnt er Siemens EQ. 3 s300 TI313219RW en espressomaskin som ikke krever mye manuelt arbeid. Derfor har modellen et automatisk rengjøringsprogram som selv tar seg av rengjøringen. Den har også et avkalkningsprogram og en AutoSlukk-funksjon. Ekspertene skryter for det meste av modellen, men gjør imidlertid oppmerksom på at denne modellen ikke hører til blant de mest stillegående.

Utvalgte fordeler ved Siemens EQ. 3 s300 (TI313219RW)
☕ Helautomatisk espressomaskin
☕️ Rask oppvarming med SensoFlow
☕️ Enkel å betjene med OneTouch
☕️ Inkludert melkeskummer og kaffekvern
☕️ Automatisk rengjørings- og avkalkningsprogram

Her kan du se en presentasjon av Siemens-maskinen. Videoen er utarbeidet av forhandleren Wupti.com: 


Siemens TI303203RW

✅ Gode brukeranmeldelser

Siemens TI303203RW

Siemens TI303203RW er ikke blitt inkludert i noen offisielle eksperttester, men er til gjengjeld en populær modell blant forbrukerne. Maskinen har nemlig fått en del gode brukeranmeldelser hos diverse forhandlere.

En av de aspektene som forbrukerne liker spesielt godt, er at maskinen lager en god kopp kaffe. I tillegg til dette nevner flere brukere at den er enkel åhåndtere slik at man raskt kan komme i gang med den.

Ingen av forbrukerne nevner mange ulemper ved Siemens TI303203RW, men det er imidlertid én forbruker som skriver at maskinen bråker en del – det er noe man bør være oppmerksom på.

Fantastisk og brukervennlig espressomaskin ifølge forbrukerne 

Ifølge forbrukerne er Siemens TI303203RW en «fantastisk espressomaskin» som kan brukes til litt av hvert. En brukes skriver for eksempel at de «ikke kan forstå hvordan de har kunnet leve uten den». De mener nemlig at den lager «en god, velsmakende og deilig varm kopp med kaffe».

Dette er en annen bruker enig i, og skriver at «maskinen lager god kaffe, og melkeskummeren fungerer svært godt». Brukeren mener at det er en god kaffemaskin i forhold til prisen, samt at man ikke trenger åbruke lang tid på å bli kjent med den.

Flere brukere er enige i dette, og en av forbrukerne nevner blant annet at «espressomaskinen er enkel å håndtere og bruke». Ifølge en annen forbruker bør man imidlertid være oppmerksom på at det drypper vann utover kjøkkenbenken ved bruk av maskinen – selv når dryppebrettet ikke er fullt.

Helautomatisk modell med flere innstillingsmuligheter

Med Siemens TI303203RW får man en helautomatisk espressomaskin med mulighet til åstille inn kaffestyrken og lage ulike kaffe-drikker. I og med at maskinen er en helautomatisk modell, tarden seg av alt arbeidet selv. Man har ogsåmulighet til åfylle i opptil 250 gram bønner i maskinen samt 1,4 liter vann i vannbeholderen.

Maskinen kommer med en melkeskummer slik at man har mulighet til å lage melkeskum til de ulike kaffe-drikkene. Melkeskummeren er automatisk og pisker melken rett i koppen – derfor trenger man bare å helle melken i koppen for at den skal skummes. Det er også enkelt å rengjøre melkeskummeren da den tåler å vaskes i oppvaskmaskin.

Rengjøringen av maskinens bryggeenhet er like enkel å rense som melkeskummeren da den bare kan tas av og vaskes under springen. Maskinen har også et system som sørger for rengjøring og avkalking i én og samme prosess slik at man slipper å gjøre det manuelt.

I tillegg til dette er Siemens TI303203RW utstyrt med et SensoFlow-system som sørger for at vannet alltid varmes opp til en optimal temperatur. Det betyr at man kan være sikker på at man får en god espresso.

Funksjonell espressomaskin med enkel betjening

Siemens TI303203RW er enkel å betjene da den er utstyrt med funksjonen OneTouch. Med denne funksjonen trenger man bare trykke på én enkelt knapp for at maskinen skal gå i gang med å brygge kaffe.

Man har også mulighet til å bruke dobbeltkopp-funksjonen hvor man kan lage to kopper kaffe samtidig. Man trenger bare sette de to koppene under det todelte munnstykket før man trykker på knappen slik at maskinen starter med å brygge drikken rett i koppene.

I tillegg til dette kommer Siemens TI303203RW med et høydejusterbart kaffemunnstykke som tilpasser seg alle koppstørrelser. Derfor kan man bruke både små og store kopper eller glass dersom man trenger det.

Siemens TI303203RW kommer også med en autoslukk-funksjon hvor den slår seg av automatisk dersom man ikke har brukt den på en stund. Dette hjelper til med å spare strøm. Sist, men ikke minst, er modellen utstyrt med en keramisk kvern som sikrer at man får maksimalt med aroma ut av hver kaffebønne.

Uvalgte fordeler ved Siemens TI303203RW:
 Helautomatisk espressomaskin med melkeskummer og keramisk kvern
 Med høydejusterbart kaffemunnstykke
 Med SensoFlow-system
 Mulighet til åbrygge 2 kopper kaffe samtidig
 Enkel i bruk med OneTouch-funksjon

Du kan her se en videopresentasjon av Siemens TI303203RW som er laget av danske RigtigKaffe:


FAQ – Ofte stilte spørsmål

Hvilke Siemens espressomaskiner er best i test?

Siemens EQ. 3 s300 (TI313219RW)

Hvordan testes Siemens espressomaskinene?

Espressomaskinene testes ut ifra parametere som brukervennlighet, herunder påfylling, finjustering av innstillinger og rengjøring. I tillegg vurderes kvaliteten av espressoen sombrygges samt temperatur og jevnheten dersom flere kopper brygges etter hverandre. Maskinene testes også på evnen til å skumme melk. Til slutt vurderes de på deres energiforbruk.

Hvordan velger jeg den riktige maskinen?

Start med å finne ut hvilken type kaffemaskin som dekker dine behov. Det finnes overordnet 5 typer kaffemaskiner: Kaffetrakter med filter, halvautomatisk espressomaskin, automatisk espressomaskin, helautomatisk espressomaskin og kapselkaffemaskin. Deretter bør du overveie ting som funksjoner, størrelse, brukervennlighet og pris.


Siemens Espressomaskin Test – brukte kilder og linker

gifCnet.com  
Cnet.com er et amerikansk teknologimagasin som arbeider med mange forskjellige aspekter innenfor den teknologiske verden. Her er det snakk om nyheter, guider, artikler, tester, forum og videoer. Cnet.com har testet espressomaskinen Sage The Barista Express. Ønsker du å lese mer kan du klikke på denne linken.


Coffeenation.co  
Coffeenation.co er en sveitsisk nettside som blant annet tester kaffemaskiner og kaffeprodukter. Her har Coffeenation foretatt en test av espressomaskinen Siemens EQ. 9 Connect (TI909701HC).

Ønsker du å lese mer kan du klikke på denne linken.


Coffeeness.de  
Coffeeness.de er en tysk nettside som jobber med kaffe. Siden kaller seg selv for en kaffeblogg og skriver om alle aspekter ved kaffe – inkludert espressomaskiner og kaffemaskiner. Her har Coffeeness.de testet modellen Siemens EQ. 3 s300 TI313219RW. Ønsker du å lese mer kan du klikke på denne linken. 


Expertreviews.co.uk  
Expertreviews.co.uk er en britisk nettside som hovedsakelig tester elektroniske produkter den vanlige forbrukeren trenger i hjemmet. Det er satt fokus på TV, datamaskiner og mobiltelefoner – men også på kjøkkenprodukter. Her har Expertreviews.co.uk testet espressomaskinen Sage The Barista Express. Ønsker du å lese mer kan du klikke på denne linken.


Frankfurter Allgemeine  
Frankfurter Allgemeine Zeitung er en tysk avis som i dagligtale bare kalles FAZ. Frankfurter Allgemeine er en av de største avisene i Tyskland, men avisen har også et stort opplag utenfor Tyskland. Avisen jobber med nyheter, sport og karriere – men har også plass til forbrukerstoff. Her har Frankfurter Allgemeine testet espressomaskinen Siemens EQ. 3 s300 TI313219RW.

Ønsker du å lese mer kan du klikke på denne linken.


Gastromand.dk
Gastromand.dk er et dansk mannemagasin med fokus på alt innenfor gastronomiens verden sett med menns øyne. Det innebærer både mattrender, oppskrifter, restauranter, kokebøker og tilbehør til kjøkkenet med mer. Gastromand.dk har testet espressomaskinen Siemens EQ. 9 Connect (TI909701HC). Ønsker du å lese mer kan du klikke på denne linken.Klikk.no  
Klikk.no er en stor forbrukernettside som foretar et stort antall forbrukertester. Dette inkluderer produkter til hus, hjem, hage, bil, teknologi, mote og helse. Her har Klikk.no testet espressomaskinen Siemens EQ. 6 Te607203rw i en test av 5 forskjellige modeller. Ønsker du å lese mer kan du klikke på denne linken.


Råd & Rön  
Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön arbeider med flere forskjellige sider av svenskenes forbrukerliv. Dette inkluderer også tester av 4 forskjellige forbrukerprodukter. Råd & Rön har her testet 31 forskjellige espressomaskiner.

Ønsker du å lese mer kan du klikke på denne linken. Legg imidlertid merke til at full tilgang til testens spesifikke resultater krever abonnement. Hvis man kun vil se resultatet av én test kan man kjøpe seg tilgang til testene enkeltvis.


Stiftung Warentest / Test.de  
Stiftung Warentest er et tysk magasin som foretar tester av forskjellige forbrukerprodukter. Stiftung Warentest har også en nettbasert versjon i form av nettsiden Test.de. I denne omgang har Stiftung Warentest testet 56 espressomaskiner – inkludert modellen Siemens EQ 8 TE803209RW. Ønsker du å lese mer kan du klikke på denne linken.


Stuff.tv
Stuff.tv er et britisk mannemagasin med et tilhørende online-univers. Stuff.tv skriver blant annet anmeldelser av elektroniske forbrukerprodukter, og her har de testet espressomaskinen Sage The Barista Express. Ønsker du å lese mer kan du klikke på denne linken.


Andre relevante tester

Hvis du er kaffeinteressert finnes det også en lang rekke andre artikler her på Forbrukerliv som kan være interessante for deg.

Du kan lese vår generelle espressomaskin test hvor vi samler espressomaskinene med best anmeldelser fra en lang rekke tester. I denne artikkelen finner du espressomaskiner fra mange forskjellige produsenter. I artikkelen finner du også gode råd til hva du skal være oppmerksom på når du skal kjøpe en ny espressomaskin.

Forbrukerliv har også publisert en kaffemaskin test. I denne artikkelen ser vi nærmere på tester av generelle kaffemaskiner. Som i alle andre artikler tester ikke Forbrukerliv produktene selv, men samler heller resultater fra forskjellige magasiner, aviser og tidsskrifter slik at du alltid kan finne den beste prisen på nettet.

Hvis du spesifikt ser etter en kaffemaskin med kvern kan du her få en oversikt over de beste modellene på markedet. Vi har utarbeidet en hel artikkel med fokus på nettopp kaffemaskiner med kvern – slik at du alltid kan få kaffe fra nymalte kaffebønner.

Hvis du velger en kaffemaskin uten kvern, men fremdeles er interessert i å kverne dine egne bønner, bør du lese vår kaffekvern-artikkel. I denne artikkelen har vi samlet en testoversikt over de kaffekvernene som klarer seg best i testene i forskjellige magasiner, aviser og tidsskrifter. I artikkelen kan du også lese mer om bryggemetoder og malingsgrader.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere