Kaffekvern Test 2020 – Finn den beste kaffekvernen her

0

I denne artikkelen gjennomgår vi de beste kaffekvernene på markedet, slik at du raskt og enkelt får oversikt og kan sammenligne modellene. Å kverne sine egne kaffebønner er noe av det beste man kan gjøre for smaken på kaffen, og det er viktig at man velger den riktige kaffekvernen for hver bryggemetode.

Det er nemlig stor forskjell på om du skal male kaffebønner til presskanne eller espresso, og derfor er det viktig at kaffekvernen kan kverne kaffen akkurat slik du ønsker. Nederst i artikkelen finner du linker til de testene vi refererer til underveis.

Denne kaffekvern testen inneholder: 

🔸 Oversikt over de beste kaffekvernene på markedet
🔸 Oversikt over bryggemetoder og malingsgrad
🔸 Gjennomgang av testene vi har brukt som grunnlag for artikkelen

Vær oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men samler resultater fra uavhengige tester, slik at du enkelt får oversikt over de beste produktene på markedet.


Wilfa WSCG-2

Toppscorer hos danske Tænk
Toppscorer hos svenske Råd & Rön
✅ Mottaket av prisen “Den gylne Bønne”

Wilfa WSCG-2

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
799,00 Kr. 0,00 Kr. 799,00 Kr. Les mer
799,00 Kr. 0,00 Kr. 799,00 Kr. Les mer
799,00 Kr. 0,00 Kr. 799,00 Kr. Les mer
802,00 Kr. 0,00 Kr. 802,00 Kr. Les mer
802,00 Kr. 59,00 Kr. 867,00 Kr. Les mer
888,00 Kr. 0,00 Kr. 888,00 Kr. Les mer
1 719,00 Kr. 0,00 Kr. 1 719,00 Kr. Les mer

Denne kaffekvernen fra Wilfa klarer alt fra espressokaffe til presskannekaffe. Det danske forbrukerrådet Tænk trekker spesielt frem evnen til å kverne fin kaffe, og brukervennligheten får også ros. Det svenske forbrukermagasinet Råd & Rön gir god vurdering av kvalitetsinntrykk og kaffekvalitet. I likhet med Tænk, framhever Råd & Rön den fine kaffen og gir den nesten toppkarakter. Prismessig ligger denne kaffekvernen midt på treet, men kvaliteten er topp.

Kaffekvernen fra Wilfa har en kapasitet på 250 gram og er velegnet både til espresso, aeropress, filterkaffe og presskannekaffe – og det er lett å justere malingsgraden. Maskinen er designet med koniske blader, som betyr at det blir produsert minimalt med varme når du kverner kaffebønnene. Aromaen blir heller ikke skadet selv om kaffekvernen er plassert et sted med mye sol.

Wilfa WSCG-2 er utstyrt med elektronisk klokke som kan stilles inn på 0-30 sekunder. Slik kan du kontrollere kvernet kaffemengde, som sikrer at du får jevnt malt kaffe hver gang. Selve kvernen er i rustfritt stål og ledningen kan skjules under maskinen. Kaffekvernen har til og med blitt tildelt «Den Gylne Bønne» av European Coffee Brewing Center, som er et kvalitetsstempel for kaffeutstyr som kun går til de beste produktene innen kaffebrygging.

Fordeler med Wilfa WSCG-2 kaffekværn:

🔵 Bønnebeholder med kapasitet på 250 gram
🔵 Velegnet til både espresso-, filter-, aeropress- og presskannekaffe
🔵 Tidsfunksjon
🔵 UV-filter i bønnebeholderen
🔵 Mottaket av prisen “Den gylne Bønne”

Under ser du en kort presentasjon av Wilfa-kaffekvernen:

https://www.youtube.com/watch?v=CdISA4SINDI

DeLonghi KG79

Toppscorer hos danske Tænk
Toppscorer hos svenske Råd & Rön

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
600,00 Kr. 0,00 Kr. 600,00 Kr. Les mer

Kaffekvernen fra DeLonghi får mye ros, spesielt for brukervennlighet og robusthet, og selvsagt for kvaliteten på den kaffen den lager. Hos danske forbrukerrådet Tænk handler godordene spesielt om den grove kaffen, og kaffen fra mediuminnstillingen får også mange poeng. Maskinen er utført med kvern i rustfritt stål og gjennomsiktig lokk, slik at du lett kan følge med på prosessen. Selve kaffebeholderen kan tas av, og under er det sklisikre føtter slik at kvernen står stabilt under bruk. Den øverste delen av stålkvernen kan tas av, som letter rengjøringen.

Maskinen er velegnet både til espresso-, filter- og presskannekaffe. Den har en bønnebeholder med kapasitet på 120 gram, og du kan stille inn kvernen til å male mellom 2 og 12 kopper hver gang. Kvernen stopper automatisk når den har malt nok kaffe til ønskede antall kopper. Kaffekvernen har 12 trinn av malingsgrad, og du velger enkelt den innstillingen du ønsker på siden av maskinen. På fronten velger du hvor mange kopper du trenger å kverne kaffe til, og når kaffen er kvernet ferdig drysser den ned i en liten skuffbeholder som på de gammeldagse kaffekvernene.

Fordeler med DeLonghi KG79 kaffekvern:

🔵 Velegnet til både espresso-, filter- og presskannekaffe
🔵 12 forskjellige innstillinger for malingsgrad
🔵 Bønnebeholder med kapasitet på 120 gram
🔵 Sklisikkert design


Graef CM800

Toppscorer hos danske Tænk
Toppscorer hos svenske Råd & Rön
Testvinner hos svenske Icakuriren

Graef CM800

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
1 679,00 Kr. 0,00 Kr. 1 679,00 Kr. Les mer
1 875,00 Kr. 0,00 Kr. 1 875,00 Kr. Les mer
1 885,00 Kr. 0,00 Kr. 1 885,00 Kr. Les mer

Denne modellen fra Graef ble vurdert som best i test hos svenske Icakuriren, der den fikk toppkarakter for espresso- og filterkaffe. Hos det danske forbrukerrådet Tænk får kvernen gode vurderinger på brukervennlighet og konstruksjon, og svenske Råd & Rön trekker frem den finmalte kaffen. Den eneste negative kommentaren er at kaffekvernen tar en del plass på kjøkkenet da den er en del større enn andre modeller, men så har denne kaffekvernen også større kapasitet og flere funksjoner enn mange av de andre modellene som finnes. Det er plass til 350 gram kaffebønner i bønnebeholderen og medfølges er et grep til bajonett på henholdsvis 60 og 70 mm som du lett monterer på kvernen.

Modellen har ikke mindre enn 40 forskjellige malingsgrader, så her får du virkelig mulighet til å få kaffen akkurat slik du liker den. Du kan kverne kaffe både til espresso, filterkaffe og presskannekaffe. Som nevnt over gir Icakuriren toppkarakter på både filterkaffe og espresso, og Tænk og Råd & Rön roser kaffekvernen for den finmalte kaffen.

Selve kaffekvernen er av rustfritt stål og har sklisikre gummiføtter, slik at den står stabilt på bordet under bruk. Den har konisk kvern og lavhastighetsmotor som gjør at kaffebønnene ikke blir overopphetet under bruk og bevarer aroma og smak. På tross av mange innstillingsmuligheter er denne kaffekvernen lett å bruke, noe både Tænk og Råd & Rön påpeker i testene sine.

Fordeler med Graef CM800 kaffekvern:

🔵 Velegnet til både espresso og filterkaffe
🔵 Bønneholder med kapasitet på 350 gram
🔵 Holder til bajonett
🔵 40 forskjellige innstillinger av malingsgrad
🔵 Konisk kvern


Krups GVX242

✅ Testvinner hos danske Tænk
✅ Testvinner hos svenske Råd & Rön
✅ Testvinner hos danske Familie Journal

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
583,00 Kr. 0,00 Kr. 583,00 Kr. Les mer

Kaffekvernen Krups GVX242, som også går under modellnavnet Grind Expert, klarer seg svært godt i flere tester. Det danske forbrukerrådet Tænk roser kaffekvernen for enkel betjening og god kaffekvalitet, mens bladet Familie Journal konkluderer at den kvernede kaffen er av ekstremt god kvalitet.

Denne modellen fra Krups har hele 17 forskjellige innstillinger av malingsgrad – dermed er kaffekvernen velegnet både til espresso-, filter- og presskannekaffe, fordi du selv kan bestemme hvor grove eller finmalte bønnene skal være. Kaffekvernen kan male 2-12 kopper om gangen med kapasitet på 200 gram tilsammen. Modellen er utstyrt med en konisk kvern og et helt spesielt knusesystem som sikrer at bønnene ikke blir overopphetet når de blir kvernet. Kaffekvernen er også utrolig lett å rengjøre da motordelen kan tas av – det samme gjelder den integrerte kaffebeholderen. Derfor er denne kvernen er lett å rengjøre og bruke.

Kaffekvernen har en innebygd sikkerhetsfunksjon som sørger for at kvernen kun kan starte når lokket til bønnebeholderen og kaffebeholderen er satt på plass. Flere tester påpeker at brukervennligheten er super og at maskinen er enkel å bruke. På siden av kvernen velger du ett av de 17 nivåene på malingsgrad, og på fronten velger du antall kopper du ønsker å kverne kaffe til. Deretter kverner maskinen automatisk til ønsket antall kopper.

Fordeler med Krups GVX242 kaffekvern:

🔵 17 forskjellige innstillinger for malingsgrad
🔵 Velegnet for både espresso-, filter- og presskannekaffe
🔵 Bønnebeholder med kapasitet på 200 gram
🔵 Koppinnstilling på 2-12 kopper
🔵 Dobbel sikkerhetsfunksjon
🔵 Konisk kvern


Bryggemetoder og malingsgrad

For å få den beste kaffen er det ikke nødvendigvis kaffebønnene som er avgjørende. Dyre kaffebønner er ikke bedre enn andre per definisjon, så billige kaffebønner er ikke alltid dårlige. Det viktigste er å male bønnene riktig – du oppnår utvilsomt den beste kaffesmaken dersom du bruker nymalte kaffebønner og du kverner de korrekt. Det beste er å velge en kaffekvern med koniske skiver/kvern, både fordi koniske kverner maler jevnere og fordi varmedannelsen under bruk er minimal slik at du unngår overoppheting av kaffebønnene.
Dersom kaffebønner blir for varme i kvernen risikerer du at det går ut over aroma og smak.

Dersom du nettopp har investert i en ny kaffemaskin eller espressomaskin, er det viktig at du setter deg inn i hvilken malingsgrad kaffebryggingen krever. En espressomaskin krever for eksempel veldig fin maling av kaffebønnene, mens presskannekaffe krever grovere kverning.

Dersom du vil lese hva en ekspert mener er det viktigste når du skal velge kaffekvern, kan du ta en titt på bloggen til Jacobsen & Svart Kaffebrenneri. Her presenterer de detaljerte forklaringer om kaffekverning, bryggemetode og andre ting en bør være oppmerksom på når man brygger kaffe. De ulike bryggemetodene krever ikke samme type malt kaffe. Uansett hvordan du brygger kaffen, er målet at vannet skal absorbere mest mulig smak av kaffen.

Malingsgrad og hvor lenge vannet er i kontakt med kaffen må derfor justeres etter bryggemetoden og hvor lang tid det tar for vannet å trekke ut smaken:

Malingsgrader kan deles inn i 4 kategorier:
Espressomaskin
: ekstra fin
Mokkabrygger: fin
Filterkaffe: medium
Presskanne: grov

Grunnen til at det er viktig å investere i en skikkelig kaffekvern er at man produserer mye bedre kaffe. Dersom du for eksempel vil lage presskannekaffe, er det viktig at kaffen er passe grov slik at du unngår for mye grut i kaffen.

Det er spesielt viktig at kaffen er malt jevnt om du kverner bønner til en espressomaskin. Er det ujevnheter i espressokaffen, risikerer du at vannet renner for raskt ned i koppen via hullene som ujevnhetene danner, og du får en bitter espresso. Om du bruker finmalt espressokaffe i filterkaffemaskin, kommer du også til å oppleve at kaffen er bitrere enn vanlig fordi det tar lenger tid å renne gjennom den finmalte kaffen. Derfor kommer vannet til å være i kontakt med kaffen for lenge og trekke ut uønskede smaksstoffer. Bruker du grov kaffe til kaffemaskinen, får du en ganske syreholdig kaffe.

Norsk Kaffeinformasjon har laget en svært detaljert og informativ side om malingsgrad, kontakttid og andre ting kaffeentusiaster bør vite: Her finner du oversikten.

Peter Slott Henriksen som er profesjonell ristemester, har 5 gode råd til hvordan man lager perfekt presskannekaffe:

1) Mal dine kaffebønner selv

2) Malingsgraden på kaffen avgjør smaken, ikke mengden

3) Det beste forholdet er 60 gram malte bønner i presskannen og 0,9 liter vann

4) La kaffen trekke i 4 minutter uten lokk. Rør deretter forsiktig rundt 2 ganger med en skje, så synker kaffen til bunns.

5) Fjern ekstra skum med en skje, sett stempelet på og trykk kaffen ned. Server kaffen straks.

Du kan lese mye mer her om Peter Slott Henriksens gode råd til kaffebrygging.

Er du også på utkikk etter en ny kaffe- eller espressomaskin, kan du med fordel lese vår store kaffemaskintest og espressomaskintest, som begge presenterer de beste modellene på markedet. I artiklene får du oversikt over pris hos de forskjellige leverandørene, slik at du raskt og enkelt kan finne hvor du gjør det beste kjøpet.


FAQ – Ofte stilte spørsmål

🏆 Hvilke kaffekverner er best i test?

Wilfa WSCG-2, Graef CM800 og Krups GVX242

🔍 Hvordan testes kaffekvernene?

Kaffekvernene blir evaluert på hvor jevn konsistensen på den malte kaffen blir på innstillingene grov, medium og fin. I tillegg vurderes modellene på kvernens brukervennlighet, støynivå og konstruksjonskvalitet.

🤔 Hvordan velger jeg den riktige kaffekvernen?

En kaffekvern med koniske skiver eller kvern er ofte å foretrekke både fordi koniske kverner maler mer jevnt, men også fordi vanndannelsen under bruk er minimal i tillegg til at du derfor unngår overoppheting av kaffebønnene dine.


Kaffekvern test – Disse testene har vi analysert

Disse kildene har vi bruktForbrugerrådet Tænk 🇩🇰
Det danske forbrukerrådet Tænk har utført en omfattende test av kaffekverner der hele 17 forskjellige modeller ble testet. De ulike modellene ble testet på brukervennlighet, støynivå, konstruksjonskvalitet og kverningskvalitet på 3 forskjellige innstillinger: fin, medium og grov.  

Du kan lese hele testen fra Tænk her. Vær oppmerksom på at det krever betalt abonnement for å få tilgang til alt innholdet.

Råd & Rön 🇸🇪
Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön har testet 18 forskjellige kaffekverner og vurdert de på evne til å male fin, medium og grov kaffe i tillegg til brukervennlighet, støynivå og kvalitetsinntrykk. Du kan lese hele testen her. Vær oppmerksom på at det krever betalt abonnement for å få tilgang til hele innholdet.

Familie Journal 🇩🇰
Danske Familie Journal har fått hjelp av en husholdningslærer og elevene hans til å teste 5 forskjellige modeller. Testpanelet har blant annet vurdert hvor bra de forskjellige modellene malte kaffebønner, kaffekvaliteten av de nykvernede bønnene og brukervennligheten. Du kan lese hele testen gratis her.

Icakuriren 🇸🇪
Svenske Icakuriren har testet 10 forskjellige kaffekverner. I testen har de blant annet vurdert hvor gode maskinene er til å kverne jevnt, og kvaliteten på den ferdigmalte kaffen ble grundig analysert. Icakuriren har også vurdert bruksanvisning, montering, brukervennlighet, støynivå og rengjøring hos hver modell. Se hele testen gratis her.

Søndagsavisen 🇩🇰
Danske Søndagsavisen har fått hjelp av den store danske kaffekjeden Baressos coffee-master og baristatrener Katrine Buhl Eriksen, til å teste 7 forskjellige kaffekverner. De forskjellige modellene ble vurdert på evnen til å male fin og grov kaffe, hastighet, brukervennlighet og enkelthetsgrad av rengjøring. Du kan lese hele testen her.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Be the first to leave a review.

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse