Kaffekvern test-guide – Finn den beste kaffekvernen her

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

I denne artikkelen gjennomgår vi de beste kaffekvernene, slik at du raskt og enkelt får oversikt og kan sammenligne modellene. Å kverne sine egne kaffebønner er noe av det beste man kan gjøre for smaken på kaffen, og det er viktig at man velger den riktige kaffekvernen for hver bryggemetode.

Det er nemlig stor forskjell på om du skal male kaffebønner til presskanne eller espresso, og derfor er det viktig at kaffekvernen kan kverne kaffen akkurat slik du ønsker. Nederst i artikkelen finner du linker til de testene vi refererer til underveis.

Vær oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men samler resultater fra uavhengige tester, slik at du enkelt får oversikt over de beste produktene på markedet.


Wilfa WSCG-2 – kaffekvern med UV-filter i bønnebeholderen

Toppscorer hos svenske Råd & Rön
✅ Mottaket av prisen “Den gylne Bønne”

Wilfa WSCG-2

.
Denne kaffekvernen fra Wilfa klarer alt fra espressokaffe til presskannekaffe. Det svenske forbrukermagasinet Råd & Rön gir god vurdering av kvalitetsinntrykk og kaffekvalitet.Råd & Rön roser den fine kaffen og gir den nesten toppkarakter.

Prismessig ligger denne kaffekvernen midt på treet, men kvaliteten er topp.

Kaffekvernen fra Wilfa har en kapasitet på 250 gram og er velegnet både til espresso, aeropress, filterkaffe og presskannekaffe – og det er lett å justere malingsgraden. Maskinen er designet med koniske blader, som betyr at det blir produsert minimalt med varme når du kverner kaffebønnene. Aromaen blir heller ikke skadet selv om kaffekvernen er plassert et sted med mye sol.

Wilfa WSCG-2 er utstyrt med elektronisk klokke som kan stilles inn på 0-30 sekunder. Slik kan du kontrollere kvernet kaffemengde, som sikrer at du får jevnt malt kaffe hver gang. Selve kvernen er i rustfritt stål og ledningen kan skjules under maskinen. Kaffekvernen har til og med blitt tildelt «Den Gylne Bønne» av European Coffee Brewing Center, som er et kvalitetsstempel for kaffeutstyr som kun går til de beste produktene innen kaffebrygging.

Fordeler med Wilfa WSCG-2 kaffekværn:
Bønnebeholder med kapasitet på 250 gram
Velegnet til både espresso-, filter-, aeropress- og presskannekaffe
Tidsfunksjon
UV-filter i bønnebeholderen
Mottaket av prisen “Den gylne Bønne”


Melitta Molino – kaffekvern med justerbar malingsgrad

✅ Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön
✅ 4.3 av 5 stjerner hos den britiske kaffebloggen Coffeeteaclub.co.uk
✅ 3 av 5 stjerner hos det tyske kaffemagasinet Coffeeness.de

Melitta Molino

.
Melitta Molino er blitt testet og anmeldt av Råd & Rön, Coffeeteaclub.co.uk og Coffeeness.de.

Alle de fire ekspertkildene er imponerte over denne kaffekvernen som de har gitt flere rosende ord med på veien. De nevner blant annet at den er veldig kompakt og likevel enkel å rengjøre. De er imidlertid mindre imponerte over at Melitta Molino ikke har et spesielt fint design.

Ideell til kaffeelskere på et budsjett, ifølge ekspertene

Ifølge ekspertene er Melitta Molino en veldig god kaffekvern som mange kaffeelskere vil få glede av å ha hjemme. Ekspertene fra Coffeeteaclub.co.uk skriver for eksempel at kaffekvernen er «en ideell og enkel kaffekvern til den moderne kaffejunkien på et budsjett».

Dette mener de fordi kaffekvernen både har et lavt strømforbruk og fordi den er enkel å rengjøre, har flere avtakbare deler samt et intuitivt kontrollpanel.

Mange av disse betraktningene er ekspertene fra Coffeeness.de også enige, i de trekker også frem at Melitta Molino er «veldig kompakt» og «ekstremt billig».

Mal kaffebønner til alle behov

Med Melitta Molino har man mulighet til å male kaffebønner til alt ifra en espresso til både finmalt og grov filterkaffe. Den tilbereder automatisk kaffebønnene etter ens behov via den store bønnebeholderen med en kapasitet på 200 gram.

Bønnebeholderen har et avtakbart lokk slik at det er enkelt å plassere bønnene i beholderen. Samtidig kommer Melitta Molino med en justerbar kaffemengde på mellom 2 til 14 kopper. Dette kan stilles inn på maskinens skruknapp, og så vil den male den valgte mengden med kaffe.

Mulighet til å justere malingsgraden

Melitta Molino er en praktisk og justerbar kaffekvern hvor man kan benytte seg av en individuell justering av malingsgraden. Denne kan justeres i 17 ulike trinn og strekker seg fra 1 (veldig fint) til 17 (veldig grovt).

I tillegg til dette er Melitta Molino utstyrt med flere praktiske funksjoner som for eksempel en automatisk slukking samt en gjennomsiktig og avtakbar oppsamlingsbeholder med lokk. Autoslukk-funksjonen sørger for at kaffekvernen slår seg av automatisk når malingen er ferdig.

Sist, men ikke minst er Melitta Molino enkel å rengjøre etter bruk takket være alle de avtakbare delene – som for eksempel den avtakbare maleskiven, den avtakbare oppsamlingsbeholderen og bønnebeholderens avtakbare lokk.

Fordeler ved Melitta Molino:
Enkel å rengjøre
Justerbar malingsgrad
Autoslukk-funksjon
Justerbar kaffemengde
Stor bønnebeholder

Under ser du en kort presentasjon av Melitta Molino:


DeLonghi KG79 – kaffekvern til filter- og presskannekaffe

Toppscorer hos svenske Råd & Rön

 

.
Kaffekvernen fra DeLonghi får mye ros, spesielt for brukervennlighet og robusthet, og selvsagt for kvaliteten på den kaffen den lager. Maskinen er utført med kvern i rustfritt stål og gjennomsiktig lokk, slik at du lett kan følge med på prosessen. Selve kaffebeholderen kan tas av, og under er det sklisikre føtter slik at kvernen står stabilt under bruk. Den øverste delen av stålkvernen kan tas av, som letter rengjøringen.

Maskinen er velegnet både til espresso-, filter- og presskannekaffe. Den har en bønnebeholder med kapasitet på 120 gram, og du kan stille inn kvernen til å male mellom 2 og 12 kopper hver gang. Kvernen stopper automatisk når den har malt nok kaffe til ønskede antall kopper. Kaffekvernen har 12 trinn av malingsgrad, og du velger enkelt den innstillingen du ønsker på siden av maskinen. På fronten velger du hvor mange kopper du trenger å kverne kaffe til, og når kaffen er kvernet ferdig drysser den ned i en liten skuffbeholder som på de gammeldagse kaffekvernene.

Fordeler med DeLonghi KG79 kaffekvern:
Velegnet til både filter- og presskannekaffe
12 forskjellige innstillinger for malingsgrad
Bønnebeholder med kapasitet på 120 gram
Sklisikkert design


Graef CM800 – kaffekvern med holder til bajonett

Toppscorer hos svenske Råd & Rön
Testvinner hos svenske Icakuriren

Graef CM800

.
Denne modellen fra Graef ble vurdert som best i test hos svenske Icakuriren, der den fikk toppkarakter for espresso- og filterkaffe og svenske Råd & Rön trekker frem den finmalte kaffen. Den eneste negative kommentaren er at kaffekvernen tar en del plass på kjøkkenet da den er en del større enn andre modeller, men så har denne kaffekvernen også større kapasitet og flere funksjoner enn mange av de andre modellene som finnes. Det er plass til 350 gram kaffebønner i bønnebeholderen og medfølges er et grep til bajonett på henholdsvis 60 og 70 mm som du lett monterer på kvernen.

Modellen har ikke mindre enn 40 forskjellige malingsgrader, så her får du virkelig mulighet til å få kaffen akkurat slik du liker den. Du kan kverne kaffe både til espresso, filterkaffe og presskannekaffe. Som nevnt over gir Icakuriren toppkarakter på både filterkaffe og espresso, og Råd & Rön roser kaffekvernen for den finmalte kaffen.

Selve kaffekvernen er av rustfritt stål og har sklisikre gummiføtter, slik at den står stabilt på bordet under bruk. Den har konisk kvern og lavhastighetsmotor som gjør at kaffebønnene ikke blir overopphetet under bruk og bevarer aroma og smak. På tross av mange innstillingsmuligheter er denne kaffekvernen lett å bruke, noe Råd & Rön påpeker i testene sine.

Fordeler med Graef CM800 kaffekvern:
Velegnet til både espresso og filterkaffe
Bønneholder med kapasitet på 350 gram
Holder til bajonett
40 forskjellige innstillinger av malingsgrad
Konisk kvern


Krups GVX242 – konisk kaffekvern med dobbel sikkerhetsfunksjon

Testvinner hos svenske Råd & Rön
✅ Testvinner hos danske Familie Journal

 

.
Kaffekvernen Krups GVX242, som også går under modellnavnet Grind Expert, klarer seg svært godt i flere tester. Det Familie Journal konkluderer at den kvernede kaffen er av ekstremt god kvalitet.

Denne modellen fra Krups har hele 17 forskjellige innstillinger av malingsgrad – dermed er kaffekvernen velegnet både til espresso-, filter- og presskannekaffe, fordi du selv kan bestemme hvor grove eller finmalte bønnene skal være. Kaffekvernen kan male 2-12 kopper om gangen med kapasitet på 200 gram tilsammen. Modellen er utstyrt med en konisk kvern og et helt spesielt knusesystem som sikrer at bønnene ikke blir overopphetet når de blir kvernet. Kaffekvernen er også utrolig lett å rengjøre da motordelen kan tas av – det samme gjelder den integrerte kaffebeholderen. Derfor er denne kvernen er lett å rengjøre og bruke.

Kaffekvernen har en innebygd sikkerhetsfunksjon som sørger for at kvernen kun kan starte når lokket til bønnebeholderen og kaffebeholderen er satt på plass. Flere tester påpeker at brukervennligheten er super og at maskinen er enkel å bruke. På siden av kvernen velger du ett av de 17 nivåene på malingsgrad, og på fronten velger du antall kopper du ønsker å kverne kaffe til. Deretter kverner maskinen automatisk til ønsket antall kopper.

Fordeler med Krups GVX242 kaffekvern:
 17 forskjellige innstillinger for malingsgrad
Velegnet for både filter- og presskannekaffe
 Bønnebeholder med kapasitet på 200 gram
 Koppinnstilling på 2-12 kopper
 Dobbel sikkerhetsfunksjon
 Konisk kvern


Bryggemetoder og malingsgrad

For å få den beste kaffen er det ikke nødvendigvis kaffebønnene som er avgjørende. Dyre kaffebønner er ikke bedre enn andre per definisjon, så billige kaffebønner er ikke alltid dårlige. Det viktigste er å male bønnene riktig – du oppnår utvilsomt den beste kaffesmaken dersom du bruker nymalte kaffebønner og du kverner de korrekt. Det beste er å velge en kaffekvern med koniske skiver/kvern, både fordi koniske kverner maler jevnere og fordi varmedannelsen under bruk er minimal slik at du unngår overoppheting av kaffebønnene.
Dersom kaffebønner blir for varme i kvernen risikerer du at det går ut over aroma og smak.

Dersom du nettopp har investert i en ny kaffemaskin eller espressomaskin, er det viktig at du setter deg inn i hvilken malingsgrad kaffebryggingen krever. En espressomaskin krever for eksempel veldig fin maling av kaffebønnene, mens presskannekaffe krever grovere kverning.
Malingsgrad og hvor lenge vannet er i kontakt med kaffen må derfor justeres etter bryggemetoden og hvor lang tid det tar for vannet å trekke ut smaken:

Malingsgrader kan deles inn i 4 kategorier:
Espressomaskin
: ekstra fin
Mokkabrygger: fin
Filterkaffe: medium
Presskanne: grov

Grunnen til at det er viktig å investere i en skikkelig kaffekvern er at man produserer mye bedre kaffe. Dersom du for eksempel vil lage presskannekaffe, er det viktig at kaffen er passe grov slik at du unngår for mye grut i kaffen.

Det er spesielt viktig at kaffen er malt jevnt om du kverner bønner til en espressomaskin. Er det ujevnheter i espressokaffen, risikerer du at vannet renner for raskt ned i koppen via hullene som ujevnhetene danner, og du får en bitter espresso. Om du bruker finmalt espressokaffe i filterkaffemaskin, kommer du også til å oppleve at kaffen er bitrere enn vanlig fordi det tar lenger tid å renne gjennom den finmalte kaffen. Derfor kommer vannet til å være i kontakt med kaffen for lenge og trekke ut uønskede smaksstoffer. Bruker du grov kaffe til kaffemaskinen, får du en ganske syreholdig kaffe.

Norsk Kaffeinformasjon har laget en svært detaljert og informativ side om malingsgrad, kontakttid og andre ting kaffeentusiaster bør vite: Her finner du oversikten.

Peter Slott Henriksen som er profesjonell ristemester, har 5 gode råd til hvordan man lager perfekt presskannekaffe:

1) Mal dine kaffebønner selv

2) Malingsgraden på kaffen avgjør smaken, ikke mengden

3) Det beste forholdet er 60 gram malte bønner i presskannen og 0,9 liter vann

4) La kaffen trekke i 4 minutter uten lokk. Rør deretter forsiktig rundt 2 ganger med en skje, så synker kaffen til bunns.

5) Fjern ekstra skum med en skje, sett stempelet på og trykk kaffen ned. Server kaffen straks.

Du kan lese mye mer her om Peter Slott Henriksens gode råd til kaffebrygging.

Er du også på utkikk etter en ny kaffe- eller espressomaskin, kan du med fordel lese vår store kaffemaskin test og espressomaskin test, som begge presenterer de beste modellene på markedet. I artiklene får du oversikt over pris hos de forskjellige leverandørene, slik at du raskt og enkelt kan finne hvor du gjør det beste kjøpet.


FAQ – Ofte stilte spørsmål

Hvilke kaffekverner er best i test?

Wilfa WSCG-2, Graef CM800 og Krups GVX242

Hvordan testes kaffekvernene?

Kaffekvernene blir evaluert på hvor jevn konsistensen på den malte kaffen blir på innstillingene grov, medium og fin. I tillegg vurderes modellene på kvernens brukervennlighet, støynivå og konstruksjonskvalitet.

Hvordan velger jeg den riktige kaffekvernen?

En kaffekvern med koniske skiver eller kvern er ofte å foretrekke både fordi koniske kverner maler mer jevnt, men også fordi vanndannelsen under bruk er minimal i tillegg til at du derfor unngår overoppheting av kaffebønnene dine.


Kaffekvern test – Disse testene har vi analysert

Disse kildene har vi brukt

Råd & Rön
Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön har testet 18 forskjellige kaffekverner og vurdert de på evne til å male fin, medium og grov kaffe i tillegg til brukervennlighet, støynivå og kvalitetsinntrykk. Du kan lese hele testen her. Vær oppmerksom på at det krever betalt abonnement for å få tilgang til hele innholdet.

Familie Journal
Danske Familie Journal har fått hjelp av en husholdningslærer og elevene hans til å teste 5 forskjellige modeller. Testpanelet har blant annet vurdert hvor bra de forskjellige modellene malte kaffebønner, kaffekvaliteten av de nykvernede bønnene og brukervennligheten. Du kan lese hele testen gratis her.

Icakuriren
Svenske Icakuriren har testet 10 forskjellige kaffekverner. I testen har de blant annet vurdert hvor gode maskinene er til å kverne jevnt, og kvaliteten på den ferdigmalte kaffen ble grundig analysert. Icakuriren har også vurdert bruksanvisning, montering, brukervennlighet, støynivå og rengjøring hos hver modell. Se hele testen gratis her.

Søndagsavisen
Danske Søndagsavisen har fått hjelp av den store danske kaffekjeden Baressos coffee-master og baristatrener Katrine Buhl Eriksen, til å teste 7 forskjellige kaffekverner. De forskjellige modellene ble vurdert på evnen til å male fin og grov kaffe, hastighet, brukervennlighet og enkelthetsgrad av rengjøring. Du kan lese hele testen her.

Coffeeness.de
Det tyske kaffemagasinet Coffeeness.de drives av Arne Preuß. På nettsiden kan man finne alt ifra artikler til guider og anmeldelser av diverse kaffemaskiner og kaffeprodukter. I denne omgang har Coffeeness.de testet og anmeldt Melitta Molino som Arne har gitt 3 av 5 stjerner. Ønsker du å lese hele anmeldelsen så kan du klikke her.

Coffeeteaclub.co.uk
Den britiske kaffebloggen Coffeeteaclub.co.uk skriver hovedsakelig om varme drikker som kaffe og te. På nettsiden kan man finne guider, tips og triks samt anmeldelser av forskjellige produkter. Her har Coffeeteaclub.co.uk testet kaffekvernen Melitta Molino som de har gitt 4,3 av 5 stjerner.

Du kan lese hele anmeldelsen av Melitta Molino her.

Tek.no
Det norske teknologimagasinet Tek.no skriver om alt som har med teknologi og elektronikk å gjøre. I tillegg til dette så leverer de nyheter og guider, men de tester og anmelder også forskjellige slags forbrukerprodukter. I denne omgang har Tek.no utført en test med ulike kaffekverner – inkludert Bodum Bistro 11160 som de har gitt 3 av 10 stjerner. Ønsker du å lese hele anmeldelsen så kan du klikke her.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått 

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Bodum Bistro 11160

✅ Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön
✅ 3 av 10 stjerner hos det norske teknologimagasinet Tek.no

Bodum Bistro 11160

 

.
Bodum Bistro 11160 er blitt testet og anmeldt av de ekspertkildene Råd & Rön og Tek.no.

Alle ekspertene har funnet både fordeler og ulemper ved kaffekvernen, men de er mest imponerte over modellens kompakte design og gode brukervennlighet. De er imidlertid mindre imponerte over at Bodum Bistro 11160 etterlater de fleste malte bønnene i selve kvernen.

Brukervennlig og kompakt kaffekvern ifølge ekspertene

Ifølge ekspertene fra Tek.no er de største fordelene ved Bodum Bistro 11160 at den er en kompakt og brukervennlig kaffekvern.

Ekspertene skriver for eksempel at modellen er «meget plasseringsvennlig og har ledningsoppbevaring» slik at det er enkelt å ha den stående på kjøkkenbenken eller i et kjøkkenskap.

Ekspertene finner imidlertid en del ulemper ved denne kaffekvernen da de ikke mener at den gjør arbeidet optimalt. De mener nemlig også at «det er veldig vanskelig å bruke den» da den «heller ikke har noen justerbar kverninnstilling».

Praktisk kaffekvern

Med Bodum Bistro 11160 får man en praktisk kaffekvern som kan plasseres rett ved siden av kaffemaskinen. Kaffekvernen har en kapasitet på 60 gram hele kaffebønner, noe som tilsvarer den mengden som selve lokket kan inneholde.

Denne kaffekvernen kverner hele kaffebønner fra grovt til fint svært raskt slik at man på kort tid kan få nymalte kaffebønner til kaffen sin. Jo lengre bønnene males, desto finere vil de bli.
Samtidig har man også mulighet til å plassere ledningen inne i selve kaffekvernen slik at den kan stå fritt plassert på kjøkkenbenken helt uten problemer.

Sterke og holdbare knivblad

Bodum Bistro 11160 er utstyrt med sterke og holdbare knivblad som er laget av rustfritt stål. Disse knivene dreier med et presist antall runder per minutt.

I tillegg til dette kommer kvernen også med et gjennomsiktig lokk slik at man hele tiden har mulighet til å holde øye med malingsgraden. Da er man sikret at man oppnår den ønskede grovheten.

Sist, men ikke minst kan man benytte seg av den enkle trykknappen. Med denne knappen er det mulig å bruke enten pulsaktivitet eller kontinuerlig maling av bønnene.

Fordeler ved Bodum Bistro 11160:
Kompakt kaffekvern
Ledningsoppbevaring
Trykknapp
Gjennomsiktig lokk
Knivblad av rustfritt stål

Under ser du en kort presentasjon av Bodum Bistro 11160:

https://www.youtube.com/watch?v=5rexqmCCH9M&feature=emb_logo


Andre relevante tester og artikler

I forlengelse av denne artikkelen finner du her en rekke forslag til hvilke andre artikler du kanskje vil synes er interessante.

Ønsker du deg også en ny kaffemaskin så kan du her lese vår generelle tester av kaffemaskiner eller kaffemaskiner med kvern som alle gir en utmerket introduksjon til markedet og viser deg hvilke modeller som nå har blitt kåret til testvinnere og toppscorere.

Dersom det er et bestemt merke du gjerne vil vite mer om så kan du med fordel fordype deg i våre mange produsent-spesifikke tester. Her finner du blant annet vår KitchenAid kaffemaskin test, vår Moccamaster test, vår Siemens kaffemaskin test, vår Melitta kaffemaskin test og vår Bosch kaffetrakter test. Felles for alle disse testene er at de alle inneholder produsentenes beste anmeldte kaffemaskiner.

Dersom du lurer på om en espressomaskin kanskje kunne være det rette valget for deg så kan vi også være behjelpelige med gode artikler om dette.

Skaff deg en oversikt over markedets beste modeller med vår generelle espressomaskin og helautomatisk espressomaskin tester, eller fordyp deg i en av våre mange produsent-spesifikke tester.

Se for eksempel vår Philips espressomaskin test, vår DeLongi Magnifica test, vår Siemens espressomaskin test, vår Krups espressomaskin test, vår DeLonghi espressomaskin test og vår Melitta Caffeo Solo test.

Du kan også lese en av våre mange dyptgående tester om det australske kvalitetsmerket Sage. Her finner du blant annet tester av Sage the Bambino PlusSage the Oracle og Sage the Barista Pro som alle får mye ros med på veien av både eksperter og forbrukere.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere