Sage the Bambino Plus – Se ekspertenes vurderinger

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Denne artikkelen handler om espressomaskinen Sage the Bambino Plus som er en av ekspertenes absolutte favoritter.

Artikkelen er bygd opp slik at vi starter med en detaljert gjennomgang av modellen før vi går inn på detaljene om hva ekspertene mener om den.

Deretter kommer vi også med et par alternativer til Sage the Bambino Plus som også har fått gode anmeldelser i diverse tester.

Hvis man ønsker å lese mer om testene og testkildene så finnes det en liste over linker til de undersøkelsene vi henviser til nederst i denne artikkelen.

Denne Sage Bambino testen inneholder:
🔸 Gjennomgang av Sage the Bambino Plus
🔸 Alternative modeller
🔸 Guide til hva man burde vite når man vurderer å kjøpe ny espressomaskin
🔸 Informasjon om hvordan man lager best mulig espresso
🔸 Guide: Kjenn dine kaffetyper
🔸 Informasjon om hva kaffe gjør med kroppen
🔸 Bakgrunnsinformasjon om Sage
🔸 Gjennomgang av de testene vi har undersøkt samt linker til eventuell videre lesning

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler resultater fra upartiske tester slik at forbrukeren enkelt kan få en oversikt over de beste produktene på markedet. 


Sage the Bambino Plus 

Testvinner hos det amerikanske teknologimagasinet Thewirecutter.com
9,6 av 10 stjerner hos det britiske testmagasinet Trustedcoffeereviews.co.uk
66 av 100 poeng hos det britiske forbruker-testmagasinet Which.co.uk
4 av 5 stjerner hos det britiske testmagasinet Expertreviews.co.uk
4,5 av 5 stjerner hos britiske Bbcgoodfood.com
71 av 100 poeng hos det britiske magasinet Good Housekeeping Institute
God anmeldelse hos det amerikanske teknologimagasinet T3.com

Sage Bambino Plus

.
Sage the Bambino Plus er blitt testet av 7 forskjellige hold eksperter som alle er svært imponerte over denne maskinen.

Ekspertkildene spenner vidt – fra teknologimagasinene Thewirecutter.com og T3.com til testmagasinene Trustedcoffeereviews.co.uk, Which.co.uk og Expertreviews.co.uk – i tillegg til britiske Bbcgoodfood.com og husholdningsekspertene fra Good Housekeeping Institute.

Ekspertene har sett nærmere på maskinens bryggeevner, funksjonalitet, brukervennlighet, design, pris, anvendelighet og funksjoner, og ut ifra disse kriteriene er det blitt gitt en anmeldelse.

Sage the Bambino Plus klarer seg svært godt over hele linjen, og derfor får den flotte anmeldelser.

Flott og kompakt modell

Sage the Bambino Plus vil være et godt valg hvis man vil ha en fin og liten espressomaskin å ha stående på kjøkkenbenken. Modellen er nemlig kompakt og smal, og passer derfor også til et mindre kjøkken.

Den er også veldig flott å se på, derfor vil den være fin å vise frem. Modellen kommer i en flott lysegrå farge og et stilrent utseende.

Det er kun et par knapper som bryter det strømlinjede designet, derfor minner dette produktet veldig om de profesjonelle espressomaskinene man ser på kaffebarene.

Maskinen er uten display, og man styrer kaffebryggingen via knappene – det gjør også modellen svært brukervennlig og lett tilgengelig.

Nøyaktig temperaturstyring

Sage the Bambino PlusFor å oppnå en mest mulig velsmakende kopp med kaffe er temperaturen viktig. På Sage the Bambino Plus sikres den mest optimale bryggetemperaturen via den såkalte PID-kontrollen.

Dette er en digital temperaturstyring som hele tiden holder øye med vanntemperaturen slik at det ikke oppstår for store variasjoner.

Maskinen brygger kaffen ved å gradvis øke vanntrykket, og denne bryggemetoden brukes ofte av de profesjonelle. Metoden sikrer nemlig at det stigende trykket utvider bønnene og åpner opp for flere smaksnyanser som kan nytes i kaffen.

Der er også satt fokus på uttrekk av bønnene da trykket sørger for at det optimale uttrekket finnes – det gir en mer fasettert og kompleks smaksaroma.

Med melkeskummer

Sage the Bambino Plus vil være et godt kjøp for espresso-drikkeren, men også den kaffedrikkeren som foretrekker kaffen sin med melk. Her finnes det nemlig en helautomatisk melkeskummer som gir brukeren flere forskjellige valg.

Det er både mulig å stille inn temperatur og konsistens på melkeskummet, og det påvirker også smaken og smaksopplevelsen av kaffen. Ulike konsistenser på melken passer nemlig til ulike kaffetyper med melk.

Mulig å justere styrke

Sage the Bambino Plus er ikke utstyrt med en kaffekvern slik som andre espressomaskiner er, men det er likevel mulig å leke barista selv da man kan justere kaffestyrken og dermed smaksopplevelsen. Her finnes det 3 forskjellige nivåer.

I tillegg til dette er det snakk om en espressomaskin med fokus på rengjøring: Etter bruk av melkeskummeren rengjør maskinen selv skummerens utløp slik at det ikke setter seg fast gammel melk – det sikrer en god hygiene.

Maskinen kommer også med en smart auto-slukk funksjon samt mulighet til å brygge 2 kopper espresso av gangen, og den har også der en stor kapasitet på 1,9 liter i vanntanken.

Den beste modellen til kaffe-entusiasten, ifølge ekspertene

Sage the Bambino Plus er blant annet blitt testet av teknologimagasinet Thewirecutter.com som er svært imponerte over modellen – derfor utnevnes den til testvinner i en test hvor til sammen 9 espressomaskiner er blitt testet i løpet av 60 timer med research.

Ekspertene forklarer at dette produktet simpelthen er det beste på markedet for kaffe-entusiasten – og gjerne for den mer erfarne brukeren også.

Det forklares at Sage the Bambino Plus er svært kraftig, og har man litt erfaring med espressomaskiner så er den både enkel og brukervennlig å benytte seg av.

Kvaliteten på kaffen er veldig god ifølge ekspertene, og smaken er rik og har en perfekt tekstur. Det gjelder også melkeskummet – som får en veldig god konsistens.

Det nevnes også at apparatet har et flott og kompakt design som gjør den lett å få plass til på stort sett alle kjøkken.

God til nybegynneren innenfor manuelle espressomaskiner, ifølge ekspertene

sage the bambino plusExpertreviews.co.uk gir Sage the Bambino Plus en høy score på 4 av 5 stjerner, og er generelt sett svært imponerte.

De mener at modellen vil være et godt valg for den forbrukeren som er nybegynner på det manuelle espressomaskin-området, derfor kan det hende at den mer erfarne brukeren vil synes den for enkel.

Expertreviews.co.uk forklarer også at maskinen er kompakt i designet, noe som er en stor fordel. Den er også enkel å bruke.

Den bryggede kaffen blir konsistent og jevn, og kaffen smaker også utmerket, mener ekspertene.

Melkeskummeren får ekstra mye ros, og ekspertene kaller den rett og slett for «brilliant» i sin arbeidsprosess – det er nemlig stort sett umulig å brygge kaffe som ikke smaker godt.

De britiske ekspertene kommenterer imidlertid at apparatet er litt dyrt, og så er det overordnede potensialet litt for lavt.

Attraktiv maskin og enkel å komme i gang med, ifølge ekspertene

Sage the Bambino Plus er også blitt testet av blant annet Good Housekeeping Institute, som generelt sett er enige med de andre ekspertene, men det nevnes også et par ulemper.

Maskinen får imidlertid langt flere fordeler enn ulemper av Good Housekeeping Institute, som først og fremst kommenterer at den er virkelig flott og attraktiv å se på, og at selve designet er strømlinjet og tøft.

Ekspertene gir også ros til den automatiske steameren, som kan brukes uten forhåndskunnskap – det er en stor fordel.

I tillegg til dette finnes det gode og interaktive knapper som både gir klare instrukser og er enkle å finne ut av, og modellen er i tillegg stillegående i bruk og arbeider svært raskt.

Ekspertene er imidlertid litt skuffet over kaffens temperatur, som de synes er for lav. De hadde også forventetflere smaksnyanser i kaffen.

Brukervennlig ifølge ekspertene

Det britiske forbruker/testmagasinet Which.co.uk hører til blant de litt mer skeptiske ekspertene som heller ikke gir maskinen toppkarakter. De forklarer at Sage the Bambino Plus er svært brukervennlig å ha med å gjøre, og den er også kompakt i størrelsen. Ekspertene roser den for det flotte utseende med enkle knapper, pluss at den brygger kaffen veldig raskt.

Which.co.uk har imidlertid ikke bare ros å komme med til denne espressomaskinen, for de synes ikke at kaffen smaker så godt som Sage selv markedsfører modellen med.

Smaken er ifølge ekspertene gjennomsnittlig, og her er det også snakk om et dyrt apparat. Modellen har en irriterende tendens til å dryppe innholdet utenfor koppen.

Sage the Bambino Plus – spesifikasjoner
🔴 Type: Espressomaskin
🔴 Merke: Sage
🔴 Type: Manuel
🔴 Effekt i watt: 1700
🔴 Pumpetrykk: 15 bar
🔴 Kapasitet, vannbeholder: 1,9 liter
🔴 Antall kopper per brygging: 2
🔴 Med melkeskummer: Ja
🔴 Med kaffekvern: Nei
🔴 Med rengjøringsprogram: Ja
🔴 Med display: Nei
🔴 Mulighet til å justere på kaffestyrken: Ja, 3 nivåer
🔴 Høyde: 31 centimeter
🔴 Bredde: 19,5 centimeter
🔴 Dybde: 32 centimeter
🔴 Vekt: 8 kilo

Utvalgte fordeler ved Sage the Bambino Plus
Flott og kompakt modell
Enkel betjening med få knapper
PID-temperaturkontroll
Fokus på optimalt uttrekk av bønnene
Med melkeskummer
3 justeringer for styrke
Automatisk rengjøringsprogram
Mulig å brygge 2 kopper espresso samtidig 


Alternativer til Sage the Bambino Plus

I avsnittene ovenfor har vi gjennomgått espressomaskinen Sage the Bambino Plus, hvor vi både har sett nærmere på hva maskinen kan, og hva ekspertene mener. I dette avsnittet kommer vi med 3 alternative Sage-espressomaskiner:


Sage Barista Express 

5 av 5 stjerner hos det amerikanske teknologimagasinet Stuff.tv
4 av 5 stjerner hos det britiske testmagasinet Expertreviews.co.uk
4,4 av 5 stjerner hos det britiske magasinet Coffeeteaclub.co.uk
«Editor’s Choice» 2018 hos det amerikanske magasinet Latteartguide.com
4,5 av 5 stjerner hos det amerikanske teknologimagasinet Cnet.com
God anmeldelse hos det britiske forbruker-testmagasinet Which.co.uk
73 av 100 poeng hos det britiske magasinet Good Housekeeping Institute
8 av 10 stjerner hos det britiske magasinet Beantocupcoffee.co.uk

Sage The Barista Express

.
Sage Barista Express er en populær espressomaskin blant ekspertene, og faktisk har hele 8 forskjellige hold eksperter testet og anmeldt denne maskinen – med gode resultater:

Ekspertene har sett nærmere på bryggeevner, funksjonalitet, funksjoner og anvendelighet, og det vurderes over hele linjen at det her er snakk om en velfungerende modell.

Ekspertpanelene spenner vidt – fra teknologimagasinene Stuff.tv og Cnet.com til kaffeekspertene fra Latteartguide.com, Beantocupcoffee.co.uk og Coffeeteaclub.co.uk pluss testmagasinene Expertreviews.co.uk, Which.co.uk og husholdningsekspertene fra Good Housekeeping Institute.

Kraftig modell

Sage Barista Express hører til blant de kraftige espressomaskinene som opererer ved hele 1850 watt. Dermed er man sikret at den virkelig kan prestere og brygge kaffen raskt og nøyaktig.

Her er det snakk om en modell med en stor kapasitet, for vannbeholderen kan romme 2 liter, noe som er mye.

Her er også snakk om en svært profesjonell maskin som både ligner på de espressomaskinene man ser på kaffebarene og gir brukeren mulighet til å leke barista i eget hjem.

Produktet kommer i en flott lysegrå farge, og man foretar handlingene via knapper – her finnes det ikke et display.

Denne maskinen er en manuell espressomaskin, og det betyr at man selv må stå for bryggingen av kaffen. Det kan høres vanskelig ut, men til gjengjeld får man mye mer kontroll over bryggeprosessen i forhold til hvis man hadde valgt en helautomatisk versjon.

Med kvern og melkeskum

Sage Barista Express kommer med en del utstyr som øker anvendeligheten. Her er det blant annet snakk om en bønnebeholder med en kapasitet på 250 gram samt en integrert kaffekvern.

Kaffekvernen betyr at man kun bruker helt ferske og nykvernede bønner, noe som gir det beste resultatet og trekker flest smaksnyanser ut av bønnene.

Men det finnes også hele 18 forskjellige innstillinger i kvernen, og det gjør at man selv kan justere smaksnyansene helt ned til de minste detaljene.

Sage Barista Express brygger kaffen via PID-temperaturkontroll, noe som sikrer en konsistent temperatur gjennom hele byggeprosessen, og man har også mulighet til å lage melkeskum.

Det betyr at maskinen kan brukes til mer enn bare å lage espresso. Her finnes det en munning hvor man kan justere konsistensen på skummet, og det er også mulig å brygge 2 kopper espresso samtidig. Her finnes det også en smart kopp-varmer, og apparatet indikerer selv når det er på tide med en rengjøring.

Kvalitetsprodukt ifølge ekspertene

Sage Barista Express er blitt anmeldt av hele 8 ekspertpaneler. Blant annet skriver Expertreviews.co.uk at det her er snakk om et kvalitetsprodukt hvor man har god kontroll over kaffebryggingen.

Videre fremheves den integrerte kvernen og smaken, hvor espressoen blir fantastisk og melkeskummet får en perfekt konsistens.

Which.co.uk skriver at det er smart at maskinen kommer med massevis av ekstrautstyr, noe som er usedvanlig for en manuell modell, og de fremhever også at kaffen er god.

De synes imidlertid at prisen er litt dyr. Det er også vanskelig å holde maskinen ren, og det kan ta litt tid å komme i gang.

Sage Barista Express er blant annet også blitt testet av Good Housekeeping Institute, og de skriver at modellen er fordelaktig for den forbrukeren som vil ha stor kontroll over bryggeprosessen.

Maskinen er ikke den raskeste som finnes på markedet, men smaken blir god med en rik aroma. Bitterheten er også svært lav.

Ekspertene fremhever også at instruksjonene er svært enkle å forstå, noe som gjør det enkelt å brygge kaffen, men det finnes imidlertid et par ulemper: Det trekkes for eksempel frem at melkeskummet ikke blir tykt nok, at melkedysen blir veldig varm, og at det kan være litt komplisert å finne riktig kverningsgrad.

Stuff.tv har også anmeldt Sage Barista Express, og de roser modellens elegante design som de mener oser av luksus.

Kaffekvernen og melkeskummeren får også mye ros, og kaffen er ifølge ekspertene utrolig velsmakende – faktisk bedre enn den man kan få på caféer.

Det nevnes imidlertid et par ulemper ved modellen, og de går spesielt på den dyre prisen og selve størrelsen på apparatet da den tar mye plass på kjøkkenet.

Cnet.com skriver at Sage Barista Express er en svært brukervennlig maskin i et utrolig flott design. Rengjøringen foregår lett, og kaffen blir enda bedre enn den hos flere av de dyrere konkurrentene.

Ifølge ekspertene krever det imidlertid en god del å sette seg inn i maskinens mange funksjoner og utstyr, og prisen er også ganske dyr.

Til gjengjeld får man mye for pengene da kaffen smaker fantastisk.

Sage Barista Express – spesifikasjoner
🔴 Type: Espressomaskin
🔴 Merke: Sage
🔴 Type: Manuel
🔴 Effekt i watt: 1850
🔴 Pumpetrykk: 15 bar
🔴 Kapasitet, vannbeholder: 2,0 liter
🔴 Antall kopper per brygging: 2
🔴 Med melkeskummer: Ja
🔴 Med kaffekvern: Ja
🔴 Med rengjøringsprogram: Nei
🔴 Med display: Nei
🔴 Mulighet til å justere kaffestyrke: Ja, 18 nivåer
🔴 Høyde: 44 centimeter
🔴 Bredde: 40,4 centimeter
🔴 Dybde: 40,7 centimeter
🔴 Vekt: 10,6 kilo

Utvalgte fordeler ved Sage Barista Express
Kraftig og profesjonell modell
Mulighet til å selv påvirke kaffen
Med integrert kaffekvern
Mulighet til å lage melkeskum
PID-temperaturkontroll 


Sage the Barista Touch 

72 av 100 poeng hos det britiske magasinet Good Housekeeping Institute
4 av 5 stjerner hos testmagasinet Trustedreviews.com
5 av 5 stjerner hos det britiske testmagasinet Expertreviews.co.uk
Anbefalt hos det amerikanske teknologimagasinet T3.com
Anbefalt hos den britiske avisen Indpendent.co.uk

Sage The Barista Touch

.
Sage the Barista Touch er blitt inkludert i 5 ulike tester utført av henholdsvis testmagasinene Trustedreviews.com og Expertreviews.co.uk, teknologimagasinet T3.com, avisen Independent.co.uk og husholdningsekspertene fra Good Housekeeping Institute.

Automatisk modell – maskinen klarer alt

Hvis man vil ha en espressomaskin hvor man kan nyte mer enn man må jobbe så vil Sage the Barista Touch være et godt valg.

Her er det snakk om automatisk modell som selv tar seg av arbeidet med temperatur, kverning, skumming og dosering slik at man bare kan trykke på en knapp for at kaffen skal brygges.

Den kommer med en PID-temperaturkontroll som via digital styring sikrer at den optimale temperaturen hele tiden holdes konstant – det gir det beste resultatet.

Sage the Barista Touch er en flott maskin med et profesjonelt uttrykk, og på fronten finnes det et display hvor man styrer bryggeprosessen.

Her kan man velge hvilken kaffetype man vil ha, og deretter brygger maskinen den selv. Her er det snakk om en touch-skjerm, og det er mulig å lagre opptil 6 ulike innstillinger for kaffe slik at man raskt kan lage sin yndlingsdrikk.

Med kvern og skummer

Sage the Barista Touch kan både brygge espresso og kaffe med melk. Det kan den takket være det integrerte melkeskummer-systemet som omdanner melk til skum.

Man kan selv stille inn hvordan man foretrekker skummet, og deretter tar maskinen seg av resten av arbeidet.

Der finnes også en integrert kaffekvern som kverner bønnene etterhvert som de skal brukes. Det sikrer den beste aromatiske opplevelsen.

Kvernen kommer med 18 forskjellige innstillinger som gjør at man kan male bønnene både grovt og fint.

I tillegg til dette finnes det også et innebygd rengjøringsprogram som holder maskinen ren, og det er også mulig å forvarme koppene. Hvis man heller vil ha en kopp te så vil man like at maskinen også har en varmtvannsfunksjon.

Høy pris, men også høy kvalitet ifølge ekspertene

Sage the Barista Touch er blant annet blitt testet av Good Housekeeping Institute som mener maskinen er svært brukervennlig med mulighet til å skreddersy sin egen kopp kaffe via det velfungerende displayet.

Ekspertene kommenterer at den heller ikke må varmes opp først, så kaffen brygges ferdig veldig raskt – og smaken er også veldig god.

Cremaen (det lille gyllne skumlaget som ligger øverst på espressoen når den er ferdig brygget) er imidlertid litt tynn i konsistensen, men til gjengjeld er den fylt med smaksnyanser.

Også melkeskummet fremheves som deilig med en kremaktig og fløyelsmyk konsistens.

Sage the Barista Touch er også blitt testet av Expertreviews.co.uk som fremhever muligheten til å kunne skreddersy kaffen til ens egne individuelle ønsker.

I tillegg til dette legger maskinen kraftig opp til at man kan slippe kreativiteten løs da den prøver å lære alle typer forbrukere å bli baristaer i eget hjem.

Ekspertene merker seg at den er ikke så billig, men til gjengjeld produserer den veldig god kaffe, er svært tilgjengelig og brukervennlig.

Blant annet har T3.com også testet Sage the Barista Touch i en test sammen med en rekke andre espressomaskiner. Dette produktet ender i toppen av testen da ekspertene mener at den lager fantastisk kaffe – hver gang.

I tillegg til dette varmes den opp raskt, og melkeskummeren er i særklasse ifølge ekspertene. Er man av den eksperimenterende typen så vil dette produktet appellere enda mer til en, forklarer ekspertene.

Sage the Barista Touch – spesifikasjoner
🔴 Type: Espressomaskin
🔴 Merke: Sage
🔴 Type: Automatisk
🔴 Effekt i watt: 1850
🔴 Pumpetrykk: 15 bar
🔴 Kapasitet, vannbeholder: 2,0 liter
🔴 Med melkeskummer: Ja
🔴 Med kaffekvern: Ja
🔴 Med rengjøringsprogram: Ja
🔴 Med display: Ja
🔴 Mulighet til å justere kaffestyrken: Ja, 18 nivåer
🔴 Høyde: 44 centimeter
🔴 Bredde: 40,7 centimeter
🔴 Dybde: 40,4 centimeter
🔴 Vekt: 10,6 kilo

Utvalgte fordeler ved Sage the Barista Touch
Automatisk modell – maskinen klarer stort sett alt
PID-temperaturkontroll
Betjening via touch-skjerm
Memory-funksjon
Med melkeskummer og kaffekvern 


Kjøpsguide: Alt du trenger å vite før du kjøper en espressomaskin

Sage the Bambino Plus

Basert på ekspertkunnskap fra Perfectdailygrind.com guider vi her forbrukeren til hva man bør ha i tankene når man skal kjøpe en espressomaskin:

Typer espressomaskiner 

Det finnes flere forskjellige typer espressomaskiner på markedet – disse omtales ofte som enten automatiske eller manuelle. Ekspertene forklarer at det store spørsmålet er hvor mye av arbeidet man selv ønsker å stå for når man skal lage seg en kopp kaffe.

Hvis man går for en manuell modell så ligger det i ordet at man selv må stå for det meste. De manuelle versjonene krever nemlig at man først må ha kvernet bønnene, og dersom maskinen ikke har en integrert kaffekvern (det er langt ifra alle manuelle modeller som har) så må man også investere i en kaffekvern.

Når bønnene er kvernet så må den malte kaffen manuelt trykkes sammen (prosessen kalles på engelsk «tampering») med en slags stav med et metallfilter.

De automatiske espressomaskinene kommer ofte med en beholder til hele bønner hvor man bare heller i den ønskede mengden.

Når man skal brygge kaffen så sørger maskinen selv for å kverne den optimale mengden med bønner, deretter lager den kaffen. Som regel trykker man bare på et par knapper, og så brygges den ønskede kaffetypen.

De automatiske versjonene har ofte også et integrert melkesystem slik at de selv kan lage melkeskum, og det betyr at man kan få ferdig bryggede kaffedrikker med melk.

Grunner til å velge en manuell espressomaskin:
🔴 Er du en kaffeentusiast så vil det være artig å selv kunne påvirke kaffen og dens brygging
🔴 Gir større kontroll over kaffens smak
🔴 Det er lettere å foreta finjusteringer enn på en automatisk modell
🔴 Ofte kommer det frem flere smaksnyanser i bønnene når man selv preparerer dem
🔴 De manuelle maskinene er ofte mye enklere å bruke
🔴 Prisen på de manuelle maskinene er generelt sett lavere enn på de automatiske
🔴 Større mulighet til å selv leke barista hjemme
🔴 Rengjøring av melkesystemet er ofte enklere

Grunner til å velge en automatisk espressomaskin:
Man kan få kaffen med kun få trykk
Man trenger ikke gjøre så mye av arbeidet selv
Raskere brygging
Raskere hvis man har gjester
Enkel melkeskumming, men rengjøringsarbeidet kan være større
Mulighet til å kunne justere flere aspekter av kaffen via displayet
Enkelt å få kaffe med melk, som cappuccino eller latte

Bruk
Når man har valgt den typen maskin man vil ha så bør man også vurdere hvilke kaffetyper man foretrekker. Enkelte espressomaskiner er best til espresso, mens andre er gode til å brygge kaffetyper med melk.

Enkelte maskiner kan klare mange typer kaffe med kun få trykk, mens andre har færre muligheter. Det kan være en fordel med en maskin som har en varmtvanns-funksjon hvis man er glad i te.

Funksjoner
De automatiske espressomaskinene kommer ofte med forskjellige funksjoner. En memory-funksjon kan være nyttig, og det samme kan en koppvarmer.

Gå også gjerne etter en modell med en auto-slukk funksjon og et bra dryppebrett. Enkelte espressomaskiner gir også brukeren mulighet til å selv kunne justere temperaturen.

Kaffekvern
KaffekvernDersom man går til anskaffelse av en automatisk modell så anbefales det at man velger en der kaffekvernen tilbyr flere innstillinger. Da har man mulighet til å nyansere smaken mer.

Melkeskum
De fleste automatiske espressomaskiner kommer med en slags melkeskummer. Man kan få helt enkle dyser, men også modeller hvor man kan regulere skummets konsistens og volum.

Rengjøring
Det vil alltid følge med rengjøring når man kjøper en espressomaskin. Finn ut hvor enkel modellen er å ta fra hverandre, og om det er lett å komme til i alle kroker. Enkelte produkter kommer med innebygde rengjøringssystemer, og andre kommer med indikatorer for når det er på tide med en avkalkning og rengjøring.

Pris
Prisen varierer veldig fra maskin til maskin. Som regel ender man med å måtte betale mer hvis den er automatisk og har mange funksjoner.

Pris og kvalitet henger imidlertid ikke alltid sammen, så her kan du med fordel lese igjennom hva ekspertene konkluderer med. De har selv testet produktene og vet derfor hvordan de virker. Du kan finne linker til alle ekspertundersøkelsene nederst i denne artikkelen.


Hjemmebaristaens guide: Slik lager du den beste espressoen

Hjemmebaristaens guide

Er du ny i barista-verden eller vil du gjerne perfeksjonere kaffen din? Her guider avisen Theguardian.com og det britiske forbruker/testmagasinet Which.co.uk til hvordan du gjør dette på best mulig måte:

Forberedelse
Start med å fylle tanken med kaldt og rent vann. Plasser en tom kopp under tuten på dryppebrettet og slå på maskinen. Deretter kjøres vannet igjennom og renser systemet. Vannet skal komme ut helt klart i koppen før maskinen er klar til bruk.

Temperatur
Bryggetemperaturen er avgjørende for kaffens endelige smak. Den optimale bryggetemperaturen ligger på mellom 92 og 96 grader, og den bør holdes konstant under hele bryggingen.

Ekspertene forklarer at flere av de maskinene man kan kjøpe til hjemmet sliter med å holde temperaturen jevn – så for å komme dette problemet i forkjøpet bør man skaffe seg en modell med en PID-temperaturkontroll.

Bønner
BønnerKaffen blir ikke bedre enn de bønnene man bruker. Ønsker man kvalitetskaffe så må man også bruke kvalitetsbønner. Ekspertene benytter seg av de mørkristede bønnene, og de bruker helst mellom 9 og 11 dager etter ristning. De mørkristede bønnene har den fordelen at de er mer komplekse i smaksnyansene med noter av sjokolade og karamell. De lystristede smaker mer av frukt og blomster.

Dosering
Ekspertene fra Theguardian.com anbefaler at man brygger en 30 milliliter double espresso og bruker 18 gram malt kaffe til formålet – dette er imidlertid litt mer enn hva andre eksperter anbefaler. For eksempel skriver ekspertene fra Which.co.uk at man bør bruke 7 gram malt kaffe til en enkel espresso og 14 gram til en dobbel.

Når den malte kaffen legges i en manuell maskin så sørg for at kaffen er presset godt ned slik at den er kompakt. Det tillater at vannet enklere finner en vei gjennom kaffen.

Uttrekking og kverning
Ekspertene anbefaler at kaffe og vann er i kontakt med hverandre i cirka 30 sekunder, noe som gir best uttrekk av smaksnyansene fra de malte bønnene.

Vær også nøye med kverningen av bønnene – avhengig av malingsgraden kan kaffen både bli for tynn eller for bitter. Er espressoen perfekt brygget så vil det legge seg et lag med gylden crema på toppen.

Melkeskum
Enkelte maskiner lager selv melkeskum – mens man selv må stå for denne prosessen på andre maskiner dersom man vil ha en kaffe med melk som for eksempel en latte eller cappuccino.

Ekspertene forklarer at hvis man selv skal klare å lage et godt melkeskum så bør man bruke en metallkanne da de holder bedre på varmen enn for eksempel en av keramikk.

Fyll kannen med et par centimeter melk og velg gjerne helmelk som generelt sett gir det beste skummet. Slå på dysen og hold kannen under slik at dampen pustes inn i melken.

Beveg kannen opp og ned i et rolig tempo slik at luft og damp fordeles bedre i melken. Snart vil melken begynne å reise seg og lage bobler. Vent til melkeskummet har et godt volum og en fløyelsmyk konsistens.

Varm opp koppen
Hvis espressomaskinen har en koppvarmer så er det lurt å bruke den. Det gjør at kaffen holdes varm lenger. Hvis man ikke har en koppvarmer så kan man heller fylle koppen med varmt vann slik at sidene og bunnen varmes opp.

Espresso er generelt sett også litt kjøligere enn andre kaffetyper, så det er viktig at den kan holde seg relativt varm lenge.

Eksperimenter
Til slutt forklares det at det vil ta litt tid å mestre espressobrygningen. Derfor skriver ekspertene at man bør prøve seg litt frem og eksperimentere. Med tid og øvelse vil man kunne lære seg den beste bryggingen.


Kjenn din kaffe – informasjon om de ulike kaffetypene

Kjenn din kaffe

Bare en rask titt på menyen på en café avslører at det finnes veldig mange kaffetyper. Med hjelp fra ekspertene hos Latteartguide.com forklarer vi her hva hver av de mest populære kaffetypene består av når det kommer til espresso, melk og vann:

Espresso: Espressoen er byggesteinen i de andre kaffetypene, men kan også drikkes alene. Den brygges under trykk på maskinen i en prosess hvor smaksstoffer og oljer presses ut av bønnene og avgir smak. Espresso kan godt smake ganske bittert alene. Man får espresso i såkalte «skudd», og ofte kan man høre baristaen snakke om ett eller to skudd. Jo flere skudd, jo mer intens blir kaffen.

Dobbel espresso: Dobbel espresso betyr 2 skudd espresso i stedet for 1. Denne kaffetypen er derfor veldig sterk.

AmericanoAmericano: Americano-kaffen hører til blant de sterke kaffetypene og kalles ofte en «manne-kaffe». Den består av 2 skudd espresso og varmt vann. Det varierer hvordan fordelingen ser ut, men ofte er det 1/3 espresso og 2/3 vand.

Ristretto: Ristrettoen er en espresso som er brygget med samme mengde kaffe, men kun halv mengde vand. Derfor er det her snakk om en veldig konsentrert kopp med kaffe.

Cortado: Her er det igjen snakk om en sterk kaffe-variant som består av espresso tilsatt litt varm melk. Brygges ofte med 2 skudd espresso og helmelk uten skum. Melken skal ligge på toppen av espressoen som en slags crema. Man bør være oppmerksom på at Cortado på italiensk kalles for «Macchiato», noe som kan skape forvirring – det finnes nemlig også andre Macchiato-varianter som er annerledes enn denne. Disse gjennomgås nedenfor.

Cafe Latte: Den klassiske og søte kaffen som stort sett kan drikkes av alle. Cafe Latte består av espresso og melk, og ekspertene anbefaler fordelingen: 1/3 espresso og 2/3 melk. Enkelte steder i utlandet kalles denne kaffe-typen for Cafe au Lait.

CappuccinoCappuccino: Cappuccinoen er en annen av de mest populære kaffe-drikkene med melk. Den er søt som en Cafe Latte og minner også veldig om den. Ekspertene anbefaler en fordeling som ser slik ut: 1/3 espresso, 1/3 varm melk og 1/3 melkeskum. Er smaken for søt så kan man holde igjen på melkeskummet. Flere steder serveres Cappuccinoen også med et dryss med sjokolade eller kakao på toppen av skummet.

Latte Macchiato: Her er en av de andre Macchiato-variantene: Denne er imidlertid annerledes enn Cortadoen da den er veldig søt og minner en del om Cafe Latte. Latte Macchiato består nemlig av litt espresso og mye melkeskum.

Espresso Macchiato: Enda en av Macchiato-variantene, men denne er litt sterkere og består av espresso med melkeskum på toppen.

Latte macchiatoShort Macchiato: Short Macchiato minner veldig om espresso, men er tilsatt litt melk og melkeskum for å dempe espressoens litt bitre smak.

Long Macchiato: Long Macchiato minner om Short Macchiato, men med 2 skudd espresso i stedet for 1.

Mocha: Mocha minner mest om en blanding mellom Cappuccino og kakao, og består også av litt espresso i bunnen. I tillegg til dette tilsetter man sjokoladesirup og melk. Mochaen er dermed veldig søt og mild.


Fakta: Dette gjør koffein med kroppen

Dette gjør koffein med kroppenMange drikker morgenkaffen for å våkne opp, og nettopp dette er en av de beste egenskapene koffeinen i kaffen har. Basert på informasjon fra University of Michigan og Healthline forklarer vi her hva som skjer i kroppen når man drikker kaffe med koffein:

Hva er koffein?
Koffein er et sentralnervestimulerende stoff som påvirker både kropp og sinn, og konsentrasjonen er størst i kaffebønnene, men finnes også i for eksempel cola, te og sjokolade. Koffein påvirker kroppen litt som euforiserende stoffer (men på en ufarlig måte) slik at hele systemet blir oppkvikket og stimulert.

Den oppkvikkende effekten
Den mest kjente effekten av å drikke en kopp kaffe med koffein er den oppkvikkende effekten. Når man drikker koffein så går det i blodet og får kroppen til å våkne opp slik at man føler seg mindre trøtt og sliten – ofte innen 15 minutter etter inntak. Det sendes signaler til hjernen, og det er her årvåkenheten stimuleres.

Det medfører at man føler seg mer våken da kroppen begynner å produsere adrenalin. Dette øker følelsen av våkenhet i kroppen.

Bedre og raskere beslutninger
Produksjonen av adrenalin påvirker mer enn bare hjernen – man blir også i stand til å foreta beslutninger raskere, men kroppen følger også med da musklene styrkes, sansene skjerpes og øynene blir mer oppmerksomme – akkurat som hvis man stod ovenfor en truende situasjon.

Godt mot demens
Koffein har i flere studier vist at det styrker hukommelsen, og dermed kan et moderat inntak av koffein også beskytte mot demenssykdommer.

Kaffe gjør deg lykkelig
Kaffe gjør deg lykkeligKanskje ikke direkte lykkelig, men koffeinen i kaffen påvirker humøret og fremmer glede. Det skjer da produksjonen av kroppens lykkestoffer, dopamin og serotonin, stiger når man drikker kaffe. Det gjør at man vil føle seg mer glad.

Beskytter mot kreft
Ekspertene forklarer at hvis man har et moderat kaffeinntak (3-5 kopper per dag) så kan man bli bedre beskyttet mot å utvikle enkelte typer kreft – her er det snakk om kreft i galleblæren, eggstokkene, livmoren, halsen og tykktarmen.

Senker risikoen for å utvikle diabetes
Ekspertene har funnet en sammenheng mellom inntak av kaffe og en redusert risiko for å utvikle Type 2 Diabetes med 25 prosent. Risikoen for å utvikle Parkinsons reduseres også med 25 prosent.

I tillegg til dette hjelper kaffe til med å redusere inflammasjon i kroppen slik at betennelsestilstandene lettere kan nøytraliseres. Ettersom kaffe inneholder mange antioksidanter så styrkes også beskyttelsen av kroppens celler.

Bivirkninger ved inntak av koffein
En av de vanligste bivirkninger av et for høyt inntak av koffein er skjelving og kaldsvette, og man føler ofte at man har abstinenser. Derfor kan enda en kopp kaffe fjerne den umiddelbare skjelvingen, men det kan komme mer senere.

Hjernen kan også bli påvirket negativt av for mye kaffe – systemet blir overstimulert, og det kan føre til hodepine og irritabilitet. Igjen vil enda en kopp kaffe fjerne de umiddelbare problemene, men det vil gi flere problemer senere.

Har man hjerteproblemer så bør man være oppmerksom på at inntak av kaffe med koffein kan få hjertet til å slå raskere, noe som kan skape problemer. Også puls og blodtrykk stiger når man drikker kaffe.

Kaffe har en tendens til å påvirke magen og blæren: Man kan få vondt i magen eller kvalme av for mye kaffe, og i tillegg er kaffe også vanndrivende – derfor vil man kunne oppleve at man må tisse oftere.

Problemer med søvn
KaffeDet mest utbredte problemet i forbindelse med inntak av koffeinholdig drikke er søvnproblemer. Det tar nemlig veldig lang tid for kroppen å skille ut koffeinen igjen, derfor kan til og med én enkelt kopp til kvelds gjøre at man føler seg våken lenge og ikke får sove.

Ekspertene anbefaler at hvis man har søvnrelaterte problemer og er kaffedrikker, så bør man ikke drikke kaffe senere enn klokken 17.

For mye kaffe kan ikke drepe deg
Der finnes flere skrekkhistorier om personers om er døde grunnet et for høyt inntak av koffein. Det trenger man imidlertid ikke bekymre seg for når det gjelder kaffe, forklarer ekspertene.

For at man skal kunne komme i nærheten av slike problemer så anslår ekspertene at man skal drikke 80 kopper kaffe rett etter hverandre.


Kaffens historie

Kaffens historie

Kaffens historie går langt tilbake i tid. Ifølge fortellinger kan kaffens historie spores helt tilbake til Etiopia til rundt det 9.århundre. Det kan ikke dokumenteres hvem som faktisk oppfant kaffen, men det er imidlertid helt sikkert at kaffebønnen for første gang ble brukt i Etiopia der den først ble tygd. Det finnes også flere historier om kaffens opprinnelse.

En historie fra det 9. århundre sier for eksempel at en gjeter som het Kaldi oppdaget bønnene fordi geitene hans var så energiske etter de hadde spist bønner fra en kaffeplante.

Med tiden spredte kaffen seg fra Etiopia og helt til Yemen. Her ble kaffen for aller første gang bearbeidet og ristet på rundt 1500-tallet. Kaffen fikk navnet Arabica. Araberne ville helst ikke dele kaffen, men Nederland fikk smuglet fruktbare kaffebønner ut av Yemen rundt år 1615.

Det gikk ikke mer enn ett år før nederlenderne hadde laget flere plantasjer på Sri Lanka og på Java i Indonesia. Kaffen kom først til Norge på midten av 1600-tallet, men da var ikke alle nordmennene like begeistret for denne nye drikken.

Selv om kaffen ikke ble ønsket velkommen med åpne armer så spredte den seg raskt gjennom hele landet. Det gjorde at den ble svært populær i de norske hjemmene. Kaffen ble etterhvert et slags samlingspunkt for både kvinner og menn.  

Kaffe til kongen

På begynnelsen av 1700-tallet var kaffen utbredt rundt omkring i hele Europa. Kaffe var derfor nå blitt til en svært ettertraktet handelsvare.

Nederlenderne satt imidlertid fremdeles på mesteparten av markedet da det ikke var andre land som hadde direkte tilgang til kaffebønner.

I 1714 ga imidlertid Amsterdam sin borgermester en kaffeplante til den franske kongen Louis den 14.

kaffe

På denne måten endte faktisk kaffen med å bli spredt over hele verden. Den franske kongen passet godt på kaffeplanten, noe som resulterte i at den ble til flere hundre planter.

Den franske flåteoffiseren Gabriel Mathieu de Clieu fikk tak i én av disse plantene og tok den med seg til Martinique i 1723. Det betydde at planten spredte seg til hele Nord- og Sør-Amerika – og til slutt til hele verden.

Amerikanerne var svært imponerte over kaffen, så derfor ble det laget store kaffehus på kort tid.

På 1830-tallet ble Brasil den største produsenten av kaffe, etterfulgt av Java, Haiti og Cuba.

På det tidspunktet var kaffe også svært populært i Norge og kunne fås de fleste steder. Dette satte 2.verdenskrig imidlertid en stopper for da ble det ikke lenger var mulig å få tak i kaffebønner. Det ble derfor laget erstatninger slik at kaffen kunne vare i mye lenger tid enn den kunne tidligere.

Da krigen var overstått var kaffen fortsatt populær. Kaffeforbruket økte i størrelse, og til slutt endte det faktisk med at kaffemaskinen ble oppfunnet.

I dag finnes det nemlig kaffemaskiner i de fleste hjem. Kaffe er imidlertid blitt en av de største industriene i verden og omsettes for mange milliarder dollar hvert eneste år.

Den eneste industrien som overgår kaffe i dag er selve oljeindustrien. Kaffe er også den mest utbredte drikken i hele verden.

Er du interessert i å lese mer om kaffens historie så kan du klikke her og lese denne artikkelen fra Waterlogic.no.


Om Sage

Sage logo
I Europa kjenner vi merket som «Sage», men faktisk heter det opprinnelig noe annet, nemlig Breville. Grunnen til dette er at Breville har samarbeidspartnere i hele verden, og i Europa er det snakk om Sage.

Breville ble startet i Australia i 1932 av de to samarbeidspartnere Bill O’Brien og Harry Norville. De satte sammen navnene sine, og merket ble da hetende Breville.

Vi kjenner til Sage/Breville som en produsent av produkter til kjøkkenet, men faktisk var det opprinnelige fokuset på produksjon av radioer, og under 2. Verdenskrig endret Breville kurs og begynte å produsereminedetektorer.

Kursen endret seg enda en gang etter 2. Verdenskrig, og nå begynte de å eksperimentere med forbrukerprodukter til hjemmet. Breville prøvde seg også på produksjon av fjernsyn, men denne delen av firmaet ble solgt i 1968.

Sage på kjøkkenet

Som sagt kjenner vi i dag til Sage/Breville som en produsent av apparater til kjøkkenet, og på 1970-tallet ble det satt fokus på denne delen av hjemmet – faktisk er Breville produsenten bak verdens første originale toastjern som så dagens lys i 1974. Maskinen ble en stor suksess og ble solgt i mer enn 400.000 eksemplarer det første året. Det satte for alvor virksomheten på verdenskartet.

I dag produserer Sage/Breville en lang rekke produkter til kjøkkenbruk, og det inkluderer blant annet kjøkkenmaskiner, røremaskiner, kaffemaskiner, espressomaskiner, vannkokere, toastjern, bordgriller og blendere. I tillegg til dette har flere av produktene vunnet priser for design, og designet er holdt i den industrielle og profesjonelle stilen.

Sage by Heston Blumenthal

Ikke nok med at Breville er kjent som «Sage» i store deler av Europa, men merket er også flere stedet kjent som «Sage by Heston Blumenthal». Det er fordi flere av de europeiske produktene er blitt produsert i samarbeid med den verdenskjente kokken Heston Blumenthal. Her er det satt fokus på profesjonalismen slik at forbrukerne kun får de aller beste redskapene å jobbe med.

Heston Blumenthal er en britisk prisbelønnet kokk som også er kjent fra tv. Han eier flere Michelin-restauranter hvor en av de mest berømte er «The Fat Duck» som har fått tildelt hele 3 Michelin-stjerner.

I tillegg til dette har Heston Blumenthal vært med i flere tv-programmer, og han har skrevet flere kokebøker. Filosofien bak rettene er at det skal være en lett og vitenskapelig tilgang til matlagingen.

Hvis du vil vite mer om Sage så kan du ta en titt på denne YouTube-videoen:


FAQ – Ofte stilte spørsmål

🤩 Hvem har testet Sage the Bambino Plus?

Thewirecutter.com, Trustedcoffeereviews.co.uk, Which.co.uk, Expertreviews.co.uk, Bbcgoodfood.com, T3.com og Good Housekeeping Institute.

🤓 Hvordan er Sage the Bambino Plus blitt testet?

Maskinen er blitt testet ut ifra parametere som brukervennlighet, herunder påfylling, finjustering av innstillinger og rengjøring. Kvaliteten på den bryggede espressoen vurderes også, samt temperaturen og jevnheten dersom flere kopper brygges etter hverandre. I tillegg testes maskinens evne til å skumme melk. Til slutt vurderes den på energiforbruk.

🤔 Hvordan velger jeg den riktige maskinen?

Start med å finne ut hvilken type kaffemaskin som dekker dine behov. Det finnes overordnet 5 typer kaffemaskiner: Kaffetrakter med filter, halvautomatisk espressomaskin, automatisk espressomaskin, helautomatisk espressomaskin og kapselkaffemaskin. Deretter bør du overveie ting som funksjoner, størrelse, brukervennlighet og pris.


Sage the Bambino Plus test – brukte kilder og linker 

Bbcgoodfood.com 🇬🇧
BBC er Storbritannias leverandør av offentlig tjenesteytelse, og har både flere radio- og nasjonale tv-kanaler samt internasjonale kanaler. BBC fungerer litt som norske NRK og har dermed fokus på blant annet nyheter, politikk, sport, underholdning og læring. BBC har et stort online-univers, og det inkluderer også emner som har med husholdning, gastronomi og forbrukerliv å gjøre – dette kalles Bbcgoodfood.com.

Her har de britiske ekspertene testet espressomaskinen Sage the Bambino Plus. Hele testen kan leses hos Bbcgoodfood.com.

Beantocupcoffee.co.uk 🇬🇧
Beantocupcoffee.co.uk er en britisk kaffe-side som arbeider med forskjellige aspekter som har med kaffebrygging å gjøre. Her har Beantocupcoffee.co.uk testet espressomaskinen Sage Barista Express. Hvis du foretrekker å lese hele testen i full lengde så kan den finnes på hjemmesiden deres.

Cnet.com 🇺🇸
Cnet.com er et amerikansk teknologimagasin som arbeider med et bredt spekter av emner innenfor den teknologiske verden. Her er det snakk om nyheter, guider, artikler, tester, forum og videoer. Her har Cnet.comtestet espressomaskinen Sage Barista Express. Ønsker du å vite mer så kan hele anmeldelsen leses hos Cnet.com.

Coffeescience.org 🇺🇸
Coffeescience.org er et amerikansk magasin med fokus på alt innenfor kaffe. Derfor utføres det også tester av kaffe- og espressomaskiner, og her gjelder det en test av espressomaskinen Sage Barista Pro. Du kan lese anmeldelsen i sin helhet her hos Coffeescience.org.

Coffeeteaclub.co.uk 🇬🇧
Coffeeteaclub.co.uk er en britisk nettside hvor kaffe og te er i fokus, men også tilbehør til drikkene. Derfor har Coffeeteaclub.co.uk her foretatt en test av espressomaskinen Sage Barista Express – les hele anmeldelsen på ekspertenes hjemmeside.

Expertreviews.co.uk 🇬🇧
Expertreviews.co.uk er en britisk test-nettside som hovedsakelig tester elektroniske produkter som den vanlige forbrukeren har bruk for i hjemmet. Det er hovedfokus på TV, datamaskiner og mobiltelefoner – men også kjøkkenprodukter. Her har Expertreviews.co.uk foretatt tester av 3 forskjellige espressomaskiner:

Ønsker du å lese mer om testen av Sage the Bambino Plus, kan du klikke her.
Ønsker du å lese mer om testen av Sage Barista Express, kan du klikke her.
Ønsker du å lese mer om testen av Sage the Barista Touch, kan du klikke her.

Goodhousekeeping.com 🇬🇧
Hos britiske Good Housekeeping Institute kan man som forbruker finne både fakta, informasjon og vurderinger av forskjellige hus-, hjem- og hageprodukter. Goodhousekeeping.com foretar nye tester jevnlig og vurderer produktene ut ifra funksjonalitet, brukervennlighet, miljøvennlighet og pris. Her har de britiske ekspertene testet flere forskjellige espressomaskiner:

Ønsker du å lese mer om testen av Sage the Bambino Plus, kan du klikke på denne linken.
Ønsker du å lese mer om testen av Sage Barista Express, kan du klikke på denne linken.
Ønsker du å lese mer om testen av Sage the Barista Touch, kan du klikke på denne linken.

Independent.co.uk 🇬🇧
The Independent er en britisk avis som er en av landets største. Avisen behandler et bredt spekter av nyheter fra inn- og utland, politikk, sport og kultur, men det er også plass til det kulinariske og forbrukerprodukter. The Independent har her testet forskjellige espressomaskiner hvor blant annet modellen Sage the Barista Touch er blitt inkludert. Testen kan leses hos Independent.co.uk.

Latteartguide.com 🇺🇸
Latteartguide.com er en internasjonal kaffe-nettside som henvender seg til baristaer på alle nivåer. Latteartguide.com skriver generelt sett om kaffe og tilbehør, og her har siden testet modellen Sage Barista Express. Du kan lese anmeldelsen i sin helhet på hjemmesiden deres.

Seattlecoffeegear.com 🇺🇸
Seattlecoffeegear.com er et amerikansk kaffe-magasin med fokus på kaffebrygging. Magasinet utfører også tester av forskjellige produkter, og her gjelder det en test av espressomaskinen Sage Barista Pro. Du kan lese hele testen hos Seattlecoffeegear.com.

Stuff.tv 🇬🇧
Stuff.tv er et britisk teknologimagasin med et tilhørende online-univers. Stuff.tv skriver blant annet anmeldelser av elektroniske forbrukerprodukter, og her har de testet espressomaskinen Sage Barista Express. Ønsker du å lese mer om testen så kan den finnes hos Stuff.tv.

Trustedreviews.com 🇬🇧
Trustedreviews.com er en internasjonal testside som foretar en lang rekke ekspertundersøkelser og -tester av de nyeste elektroniske forbrukerproduktene. Her har Trustedreviews.com testet espressomaskinen Sage the Barista Touch. Testen kan leses i sin helhet hos Trustedreviews.com.

Thewirecutter.com 🇺🇸
Thewirecutter.com er et amerikansk teknologimagasin. Her har ekspertene testet forskjellige espressomaskiner og tilbehør til espressomaskiner, heriblant også modellen Sage the Bambino Plus. Les hele anmeldelsen hos Thewirecutter.com.

Trustedcoffeereviews.co.uk 🇬🇧
Trustedcoffeereviews.co.uk er en britisk nettside med fokus på testing av kaffemaskiner, tilbehør og smaksvarianter. Her er det snakk om en test av flere forskjellige espressomaskiner:

Les hele anmeldelsen av Sage the Bambino Plus her på hjemmesiden deres.
Les hele anmeldelsen av Sage Barista Pro her på hjemmesiden deres.  

T3.com 🇺🇸
T3.com er et amerikansk teknologi- og gadget-magasin med fokus på diverse emner innenfor teknologi – blant annet nyheter, anmeldelser, guider og artikler. Her fokuseres det spesielt på elektroniske forbrukerprodukter som telefoner, datamaskiner, lyd, spill og fitness hos T3.com, men også kjøkkenprodukter tas i betraktning.

Her har magasinet laget en test av espressomaskinen Sage the Bambino Plus for å finne ut hvordan den presterer. Hele testen kan leses hos T3.com.

T3.com har også foretatt en stor test av flere ulike espressomaskiner hvor modellen Sage the Barista Touch er blitt inkludert. Denne testen kan leses her.

Which.co.uk 🇬🇧
Which.co.uk er Storbritannias største forbrukermagasin med over en halv million abonnenter. Which.co.uk tester jevnlig et stort utvalg forbrukerprodukter, og her er det snakk om ulike espressomaskiner:

Ønsker du å lese mer om testen av Sage the Bambino Plus, kan du klikke på denne linken.
Ønsker du å lese mer om testen av Sage Barista Express, kan du klikke på denne linken.
Ønsker du å lese mer om testen av Sage Barista Pro, kan du klikke på denne linken.

Legg imidlertid merke til at full tilgang til testens spesifikke resultater krever et abonnement.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere