Testoversikt: Her er de 11 beste DeLonghi espressomaskinene ifølge ekspertene

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Denne artikkelen handler om espressomaskiner fra merket DeLonghi, og i denne artikkelen kommer vi med en oversikt over noen av de beste DeLonghi espressomaskinene på markedet. 

Her finner du espressomaskiner fra DeLonghi som er blitt vurdert i ulike tester av forskjellige ekspertkilder. Testkildene inkluderer blant annet forbrukerinstansene den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön, testsiden Trustedreviews.com, avisen Independent.co.uk, teknologisiden Digitaltrends.com og forbruker-test-magasinet Which.co.uk.

I denne artikkelen får du:
Oversikt over ekspertenes favoritt espressomaskiner fra DeLonghi
Informasjon om virksomheten DeLonghi
Guide til hvordan du lager best mulig espresso
Informasjon om hvordan man lager best mulig melkeskum
Råd til hva man bør vurdere når man skal kjøpe ny espressomaskin
Guide til ulike typer kaffe
Informasjon om koffein og hva det gjør med kroppen
Gjennomgang av testene vi har undersøkt samt linker til eventuell videre lesning 

Hvis man vil lese mer om testene og testkildene så har vi inkludert en liste med linker til de undersøkelsene vi henviser til nederst i artikkelen.

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler resultater fra upartiske tester slik at forbrukeren enkelt kan få en oversikt over de beste produktene på markedet. 


Her er espressomaskinene fra DeLonghi

Her gjennomgår vi de espressomaskinene vi har funnet eksperttester av. Vi gjennomgår de mediene de er blitt testet i, og beskriver funksjonene til de ulike modellene: 


DeLonghi ECAM 650.75 MS Primadonna Elite – mange innstillinger og best i test på Tænk

Testvinner hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

.
Modellen DeLonghi ECAM 650.75 MS Primadonna Elite er blitt testet av testkilder. Dette inkluderer den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön.

Ekspertkildene har testet en lang rekke espressomaskiner og sett nærmere på bryggeevner, funksjoner, brukervennlighet og design.

DeLonghi ECAM 650.75 MS Primadonna Elite klarer seg veldig godt i testene, noe som resulterer i absolutte topplasseringer hvor modellen kåres til testvinner.

Flott og stor modell

Denne espressomaskinen fra DeLonghi er en flott, helautomatisk modell i rustfritt stål som vil glede den forbrukeren som er kresen på kaffe og liker et flott design på kjøkkenet.

Her er det snakk om en stor modell med en vanntank på hele 2 liter, pluss en bønnebeholder på 400 gram – som er mye.

DeLonghi ECAM 650.75 MS Primadonna Elite er utformet med kontrollpanelet plassert øverst på fronten. Bryggeenheten er plassert nedenfor, og man betjener modellen via et flott og oversiktlig fargedisplay. Her finnes det mange funksjoner, men et økt fokus på brukervennlighet gjør det enklere å betjene modellen. 

Kan brygge mange ulike kaffetyper

Denne modellen kommer med en egen kaffekvern som gjør det mulig å stille inn kverningsgraden etter egne preferanser slik at man selv kan bestemme hvor sterk kaffen skal være.

Maskinen er også utstyrt med en melkeskummer, og det betyr at man på denne modellen kan nyte en kopp espresso eller en kaffe med melk. Det følger også med en melkebeholder som sørger for at melken holdes kald. Den kalde temperaturen holder melken fersk, og dette gir en mye bedre kaffekvalitet og smaksopplevelse.

Det er mulig å brygge mange ulike kaffetyper med DeLonghi ECAM 650.75 MS Primadonna Elite. Dette inkluderer blant annet espresso, americano, lungo, cappuccino, latte, latte macchiato og ristretto. Videre er modellen også veldig smart dersom man har barn, for her det er mulig å lage varm kakao.

Enkel rengjøring

DeLonghi ECAM 650.75 MS Primadonna Elite er designet til å kunne lage en optimal kaffekopp hver gang. Modellen har et unikt temperatursystem som alltid brygger kaffen til den mest optimale temperaturen. Man kan brygge opptil 2 kopper samtidig, men hvis man bare lager én kopp av gangen er dette fremdeles en rask modell som brygger kaffen på et øyeblikk.

Modellen har også flere programmer som forlenger levetiden og gjør rengjøringen enklere. Her er det snakk om flere automatiske rengjøringsprogrammer samt et avkalkningsprogram slik at modellen selv tar seg av rengjøringen.

Nøkkelopplysninger – DeLonghi ECAM 650.75 MS Primadonna Elite
Kapasitet, vanntank: 2 liter
Kapasitet, bønnebeholder: 400 gram
Melkeskummer: Ja
Kaffekvern: Ja
Automatisk rengjøringssystem: Ja
Automatisk avkalkningsystem: Ja
Antall kopper som kan brygges samtidig: 2 

Utvalgte fordeler ved DeLonghi ECAM 650.75 MS Primadonna Elite:
Stor og flott espressomaskin
Kommer med både kvern, melkeskummer og melkebeholder
Stor og brukervennlig fargeskjerm
Kan brygge mange ulike kaffetyper pluss varm kakao
Med flere automatiske rengjøringsprogrammer  

Her kan du se en presentasjonsvideo av DeLonghi ECAM 650.75 MS Primadonna Elite. Videoen er produsert av DeLonghi: 


DeLonghi Dinamica ECAM 350.15.B – smart espressomaskin med kvern og enkel rengjøring

Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

DeLonghi Ecam 350.15. B (1)

.
Modellen DeLonghi ECAM 350.15.B er blitt inkludert i 2 ulike tester utført av den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön.

I testene er DeLonghi ECAM 350.15.B, sammen med flere andre espressomaskiner, blitt testet på parametere som bryggeevne, funksjoner, brukervennlighet og design. Ettersom DeLonghi ECAM 350.15.B klarer seg godt generelt sett får modellen en topplassering i testene.

Modell som kan justeres

DeLonghi ECAM 350.15.B er en stor og flott espressomaskin som har en vanntank med en kapasitet på 1,8 liter. Det er en god del – derfor kan man lage mange kopper før man må fylle på nytt vann. Man kan også lage 2 kopper samtidig.

DeLonghi ECAM 350.15.B har et litt enklere utseende sammenlignet med flere DeLonghi-modeller. Den er også litt enklere når det kommer til teknologien – men det skal imidlertid understrekes at modellen fremdeles kan håndtere veldig mange oppgaver.

Med denne modellen følger det med en kaffekvern hvor man selv kan justere blant annet malingsgraden slik at kaffen blir så sterk som man vil ha den. Man kan også lage melkeskum med denne modellen, men her bør man være oppmerksom på at man må skumme melken manuelt.

Til både forhåndsmalte og hele bønner

Denne modellen kommer med 2 kammer til bønnene. Det betyr at man kan bruke både forhåndsmalte og hele bønner på modellen – og bønnekapasiteten ligger på 300 gram, som er en god del. Man kan bruke modellen til å brygge flere ulike typer kaffe, men den er kanskje ikke den modellen på markedet som kan brygge flest kaffetyper.

På DeLonghi ECAM 350.15.B kan man lage blant annet espresso, americano og lungo. Hvis man vil lage kaffetyper med melk så blir man som sagt nødt til å skumme melken selv via dysen. Det finnes også en varmtvannsfunksjon slik at man kan få varmt vann dersom man for eksempel vil lage seg en kopp te.

Enkel å kontrollere

Ettersom det er her snakk om en enkel modell så er DeLonghi ECAM 350.15.B designet til å være enkel å kontrollere. Man betjener modellen via touch-knapper, og det finnes opplyste ikoner som gjør betjeningen mer visuell og oversiktlig. Her kan man også tilpasse kaffen til individuelle smaker da det er mulig å stille inn maskinen på flere trinn innenfor aromaintensitet.

For å sikre at kaffen blir optimal er DeLonghi ECAM 350.15.B utstyrt med 2 ulike varmesystemer som hver regulerer kaffen og melkens temperatur.

Maskinen er også utstyrt med et automatisk rengjøringsprogram samt et avkalkningsprogram slik at maskinens levetid forlenges.

Alle avtakbare deler tåler oppvaskmaskin, og bryggeenheten kan også fjernes og skylles under varmt vann.

Nøkkelopplysninger – DeLonghi ECAM 350.15.B
Kapasitet, vanntank: 1,8 liter
Kapasitet, bønnebeholder: 300 gram
Melkeskummer: Man må skumme melken manuelt via dysen
Kaffekvern: Ja
Automatisk rengjøringssystem: Ja
Automatisk avkalkningsystem: Ja
Antall kopper som kan brygges samtidig: 2

Utvalgte fordeler ved DeLonghi ECAM 350.15.B:
En litt enklere og mer prisvennlig modell
Justerbar kaffekvern
Også mulighet for å lage kaffedrikker med melk
2 ulike varmesystemer
Mulighet for å tilpasse kaffestyrken etter individuelle ønsker 

Her kan du se en videogjennomgang av DeLonghi ECAM 350.15.B: 


DeLonghi Primadonna Elite ECAM 650.55. MS 

Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

.
DeLonghi Primadonna Elite ECAM 650.55. MS er blitt inkludert i en test utført av den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön, hvor de svenske ekspertene har testet flere ulike espressomaskiner.

Denne espressomaskinen er, sammen med flere andre modeller, blitt vurdert i forhold til spesifikke parametere, og deretter er det gitt en samlet vurdering – DeLonghi Primadonna Elite ECAM 650.55. MS klarer seg godt i testen og får en flott topplassering.

Stor og helautomatisk modell

Denne modellen vil være et godt valg dersom man vil lage kaffe slik man får den på café, men helst vil gjøre det hjemme på sitt eget kjøkken uten å måtte gjøre for mye arbeid selv.

DeLonghi Primadonna Elite ECAM 650.55. MS er nemlig en helautomatisk espressomaskin som er designet til å ta seg av bryggeprosessen av den kaffetypen forbrukeren ønsker. Her er det snakk om en stor modell med en vannkapasitet på 2 liter – som er mye – og en bønnebeholder med plass til hele 400 gram bønner.

Maskinen kommer også med inkludert kaffekvern og melkeskummer, samt en melkebeholder som sørger for at melken opprettholder best mulig temperatur med det termiske glasset med dobbeltvegg.

Enkel betjening

Denne espressomaskinen fra DeLonghi er designet til raskt og enkelt å gi forbrukeren den typen kaffe han eller hun ønsker. Det er enkelt å betjene modellen via et intuitivt 3,5 tommer stort fargedisplay med tydelige knapper. Her kan man «bestille» den kaffen man ønsker med kun ett trykk.

Displayet har touchknapper og veileder forbrukeren steg for steg slik at selv nye brukere lett kan navigere seg rundt menyen på modellen. Som en ekstra bonus finnes det også smarte snarveier på displayet.

Man kan lage mange ulike kaffedrikker med DeLonghi Primadonna Elite ECAM 650.55. MS. Dette inkluderer blant annet espresso, lungo, cappuccino, americano og latte – som bonus kan man også lage varm kakao slik at modellen også kan glede barna.

Cappuccinatore-system

Denne modellen kommer også med det smarte Cappuccinatore-systemet som er et system designet til å tilberede temperatur på melk og vann i forhold til hverandre slik at man får den beste kombinasjonen.

Man kan også individualisere kaffen dersom man vil være med på å bestemme mer under prosessen. For å være sikker på at man får kaffen nøyaktig slik man laget den sist så er det mulig å lage opptil 6 brukerprofiler så modellen alltid husker de spesifikke brukerønskene – slik kan alle i familien få sin egen profil.

DeLonghi Primadonna Elite ECAM 650.55. MS er også designet til å være lett å rengjøre, for den kommer nemlig med en automatisk rengjøringsfunksjon som sørger for at modellen holdes ren og hygienisk.

Nøkkelopplysninger – DeLonghi Primadonna Elite ECAM 650.55. MS
Kapasitet, vanntank: 2 liter
Kapasitet, bønnebeholder: 400 gram
Melkeskummer: Ja
Kaffekvern: Ja
Automatisk rengjøringssystem: Ja
Automatisk avkalkningsystem: Ja
Antall kopper som kan brygges samtidig: 2

Utvalgte fordeler ved DeLonghi Primadonna Elite ECAM 650.55. MS:
Helautomatisk espressomaskin med kaffekvern, melkeskummer og melkebeholder
Melkebeholder med termisk glass som holder melken kald
Stort og oversiktlig display med veiledning og snarveier
Cappuccinatore-system
Mulighet for å opprette 6 forskjellige brukerprofiler 

Her kan du se en videopresentasjon av DeLonghi Primadonna Elite ECAM 650.55 MS. Videoen er produsert av DeLonghi: 


DeLonghi ECAM 23.120.B

DeLonghi ECAM 23.120.B

.

God størrelse og pris

DeLonghi ECAM 23.120.B hører ikke til blant de aller største og dyreste modellene, men den har likevel en god vannkapasitet og bønnekapasitet. Vanntanken kan romme 1,8 liter, og bønnebeholderen kan romme 250 gram.

Utseendemessig er DeLonghi ECAM 23.120.B en kraftig modell. Modellen har kanskje ikke et enkelt utseende, men den er til gjengjeld enkel å betjene. Her er det snakk om enkel betjening via fronten hvor det finnes et display med knapper som lar en foreta sitt kaffevalg.

Kaffe med og uten melk

Denne maskinen er laget til å brygge kaffe uten melk – det vil si for eksempel espresso eller lungo. Det finnes også en varmtvannsfunksjon på modellen hvor man for eksempel kan få varmt vann til te.

Det er imidlertid mulig å lage kaffe med melk – som for eksempel latte eller cappuccino – det må bare litt manuelt arbeid til. Man må nemlig skumme melken selv via dysen, men det gjør også mange profesjonelle baristaer, så dette gir en mulighet til å skumme melken etter behov.

Justerbar kaffekvern

I tillegg til at man selv kan foreta valg for skumming av melk, er det også mulig å endre på hvor grovt eller fint kaffebønnene skal males.

Denne modellen er nemlig utstyrt med en justerbar kaffekvern som kan reguleres alt etter hvor sterk man vil ha kaffen.

Det er også enkelt å rengjøre DeLonghi ECAM 23.120.B da den kommer med et automatisk skylleprogram, et automatisk rengjøringsprogram og et automatisk avkalkningsprogram. Det betyr at man alltid vil ha en espressomaskin som er godt vedlikeholdt med god effektivitet og hygiene.

Nøkkelopplysninger – DeLonghi ECAM 23.120.B
Kapasitet, vanntank: 1,8 liter
Kapasitet, bønnebeholder: 250 gram
Melkeskummer: Melken må skummes manuelt
Kaffekvern: Ja
Automatisk rengjøringssystem: Ja
Automatisk avkalkningsystem: Ja
Antall kopper som kan brygges samtidig: 2 

Utvalgte fordeler ved DeLonghi ECAM 23.120.B:
God pris og størrelse
Enkelt å betjene modellen
Mulighet til å lage kaffe både med og uten melk
Kaffekvern med mulighet for justering
Flere rengjøringsprogrammer

Her kan du se en video som viser hvordan man lager en cappuccino med espressomaskinen DeLonghi ECAM 23.120.B. Videoen er produsert av DeLonghi: 


DeLonghi Dedica 

4,5 av 5 stjerner hos testsiden Trustedreviews.com 
Anbefalt av den britiske avisen Independent.co.uk 
4 av 5 stjerner hos teknologisiden Digitaltrends.com 
Kåret til «Best Buy» hos det store britiske testmagasinet Which.co.uk

DeLonghi Dedica

.
Modellen DeLonghi Dedica er blitt testet av 4 forskjellige ekspertkilder med mange ulike eksperter. Disse kildene strekker seg helt fra ekspertene innen forbrukertester, nemlig Which.co.uk og Trustedreviews.com, til den britiske avisen Independent.co.uk og teknologisiden Digitaltrends.com.

Generelt sett imponerer DeLonghi Dedica ekspertene på mange ulike områder, og derfor får modellen god kritikk hos alle de 4 ekspertkildene.

Flott og stilig espressomaskin

DeLonghi Dedica ligner ikke på de fleste andre DeLonghi-espressomaskiner med firkantede og bastante uttrykk. DeLonghi Dedica er i stedet slank med runde kanter i tillegg til at den er kompakt og tar relativt liten plass.

Modellen har et blankt utseende og ligner på de maskinene profesjonelle baristaer bruker. Her er det snakk om en modell uten kaffekvern da DeLonghi Dedica bruker kaffekapsler eller forhåndsmalt kaffe til espressoen.

Med og uten melkeskum

DeLonghi Dedica kan brygge espresso uten anstrengelser, og det finnes også en varmtvannsfunksjon til brygging av for eksempel te. Med DeLonghi Dedica kan man også brygge kaffetyper med melk som for eksempel latte eller cappuccino dersom man ønsker det. Modellen har nemlig en manuell melkeskummer som bare krever litt håndarbeid.

Modellen kan stilles inn til å lage enten 1 eller 2 «skudd» med espresso, og dette gir brukeren mulighet til å selv bestemme intensiteten på kaffen.

Velsmakende espresso til et lite kjøkken, ifølge ekspertene

DeLonghi Dedica får gode kommentarer av de 4 ekspertkildene som har testet modellen. Ekspertene forklarer at det her er snakk om en kompakt modell som tar relativt liten plass, og derfor vil den være ideell til et lite kjøkken.

Ifølge ekspertene blir den bryggede espressoen fløyelsmyk og utrolig velsmakende, og melkeskummet til for eksempel en cappuccino blir også godt tilberedt.

Utseendet til DeLonghi Dedica får også skryt. Ekspertene mener at denne modellen er veldig flott og gir en profesjonell følelse. Det er i tillegg lurt at modellen kan brygge 2 kopper samtidig i tillegg til at den har en hurtigoppvarmingsfunksjon.

Ekspertene vurderer imidlertid at DeLonghi Dedica også har noen ulemper. Her nevnes det blant annet at modellen søler en del og at det kan ta litt tid å lære seg å kontrollere dysen.

Nøkkelopplysninger – DeLonghi Dedica
Kapasitet, vanntank: 1 liter
Kapasitet, bønnebeholder: Bruker forhåndsmalt kaffe
Melkeskummer: Man må skumme melken manuelt
Kaffekvern: Nei
Automatisk rengjøringssystem: Nei
Automatisk avkalkningsystem: Nei
Antall kopper som kan brygges samtidig: 2 

Utvalgte fordeler ved DeLonghi Dedica:
Flott og kompakt espressomaskin
Bruker forhåndsmalt kaffe
Manuell metode for melkeskumming
Varmtvannsfunksjon
Kan lage 1 eller 2 skudd med espresso  

Her kan du se en video som viser hvordan du får mest mulig ut av DeLonghi Dedica. Videoen er produsert av DeLonghi:


DeLonghi Nespresso Lattissima One EN500.BW 

Anbefalt av det store britiske testmagasinet Which.co.uk

DeLonghi Nespresso Lattissima One

.
Modellen DeLonghi Nespresso Lattissima One EN500.BW er blitt testet av de britiske ekspertene fra det store testmagasinet Which.co.uk.

Her er det snakk om en test der bare denne modellen er blitt testet, og derfor har ekspertene kun hatt fokus på DeLonghi Nespresso Lattissima One EN500.BW.

For å kunne gi en helhetsvurdering er modellen blitt testet på parametere som bryggeevner, brukervennlighet, design og funksjoner, og ut ifra disse kriteriene vurderer ekspertene at DeLonghi Nespresso Lattissima One EN500.BW er en utrolig velfungerende modell de anbefaler til forbrukerne.

Modell med kapsler

Noe av det som skiller DeLonghi Nespresso Lattissima One EN500.BW mest fra andre DeLonghi-espressomaskiner er at denne modellen bruker kaffekapsler i stedet for hele bønner.

Det betyr at det går raskere å lage kaffen, og det finnes også en knapp som gir en mange valgmuligheter dersom man ønsker å justere på eller individualisere kaffen.

Det er veldig enkelt å betjene DeLonghi Nespresso Lattissima One EN500.BW. Alt man trenger å gjøre er å trykke på én enkelt knapp for å lage både espresso og cappuccino. Modellen er middels stor til å være en kapselmaskin, og har en vannkapasitet på 1 liter.

Enkel å betjene

Denne maskinen er designet til å brygge kaffe raskt og enkelt. Modellen har også et lett tilgjengelig kontrollpanel som består av 3 knapper. Her kan man velge hva slags kaffe man vil ha – man kan velge mellom espresso eller lungo og cappuccino eller latte macchiato.

DeLonghi Nespresso Lattissima One EN500.BW kommer derfor med et integrert melkesystem hvor modellen selv skummer melken. Alt man trenger å gjøre er å fylle melkebeholderen, så tar modellen seg av skummingen i forhold til hva slags kaffe man har valgt.

Meget brukervennlig og enkel i bruk, ifølge ekspertene

Modellen får skryt av ekspertene, som mener det her er snakk om en espressomaskin som er veldig enkel å bruke med kaffekapsler – i tillegg til at den tar liten plass. Ekspertene forklarer at modellen er enkel i bruk da den har få knapper og er veldig intuitiv å bruke.

Ekspertene fremhever også kvaliteten på kaffen som en stor fordel ved DeLonghi Nespresso Lattissima One EN500.BW. De forklarer at både espresso og kaffedrikker med melk blir veldig gode, og at modellen er meget konsistent. Det betyr at man vil få den samme gode kvaliteten hver gang. Melkeskummet blir også fløyelsmykt og tykt.

På den negative siden finnes det også noen punkter som er verdt å nevne, ifølge ekspertene. Dette går blant annet ut på at modellen bråker en del, og at det kan føles som mye arbeid hver gang man vil lage seg en kopp kaffe.

Utover dette legger ekspertene også merke til at DeLonghi Nespresso Lattissima One EN500.BW er en ganske dyr modell. 

Nøkkelopplysninger – DeLonghi Nespresso Lattissima One EN500.BW
Kapasitet, vanntank: 1 liter
Kapasitet, bønnebeholder: Bruker kapsler
Melkeskummer: Ja
Kaffekvern: Nei
Antall kopper som kan brygges samtidig: 2

Utvalgte fordeler ved DeLonghi Nespresso Lattissima One EN500.BW:
Modell med kapsler i stedet for bønner
Enkel betjening med få knapper
Kan brygge espresso, lungo, cappuccino og latte macchiato
Med innebygd melkeskummer
Brygger kaffen raskt 

Her kan du se en presentasjonsvideo av DeLonghi Nespresso Lattissima One EN500.BW. Videoen er produsert av Nespresso:


DeLonghi Magnifica ESAM 3200

9.5 av 10 poeng hos kaffemagasinet Beantocupcoffeemachines.net
3 av 5 stjerner hos det tyske kaffemagasinet Coffeeness.de

DeLonghi Magnifica ESAM 3200

.
DeLonghi Magnifica ESAM 3 200 er blitt testet og anmeldt av de to ekspertkildene Beantocupcoffeemachines.net og Coffeeness.de. Begge ekspertene er imponerte over espressomaskinen som de har gitt henholdsvis 9,5 av 10 poeng og 3 av 5 stjerner.

Dette har de gjort da de liker espressomaskinens justerbare muligheter og svært lave pris spesielt godt. Ekspertene er imidlertid mindre imponerte over at den er treg til å varme opp en kopp.

God og billig espressomaskin ifølge ekspertene

Ifølge de to ekspertkildene er DeLonghi Magnifica ESAM 3200 «en god espressomaskin» som er brukbar for alle som elsker å lage sin egen kaffe hjemme på en rask og enkel måte.

For eksempel skriver ekspertene fra Beantocupcoffeemachines.net at modellen er utstyrt med «mange praktiske funksjoner» slik at man raskt kan komme i gang med å lage «velsmakende kaffe».

Dette er ekspertene fra Coffeeness.de enige i og forklarer maskinen er «svært enkel å betjene», og at den også er billig. Dette mener de bestemt er en fordel i forhold til at DeLonghi Magnifica ESAM 3200 fungerer akkurat som den skal.

Ingen av ekspertene finner noen utpregede ulemper ved modellen, men de nevner imidlertid kort at kvernen kan være litt langsom.

Helautomatisk espressomaskin

Med DeLonghi Magnifica ESAM 3200 får man en helautomatisk espressomaskin med et 15 bar pumpetrykk. Maskinen er forholdsvis romslig og kommer med både bønnebeholder og vannbeholder.

Bønnebeholderen har en kapasitet på 180 gram kaffebønner, mens vannbeholderen kan romme 1,8 liter vann. Vannbeholderen er avtakbar slik at det er enkelt å fylle på vann når det er behov for det.

I og med at DeLonghi Magnifica ESAM 3200 er en helautomatisk modell så kan den brygge flere forskjellige kaffedrikker. Den kan brukes med både kaffebønner og pulver – i tillegg til at maskinen kommer med en integrert kaffekvern og en cappuccino-skumdyse slik at man kan lage enten en espresso, en cappuccino eller noe annet.

Justerbare muligheter

DeLonghi Magnifica ESAM 3200 kommer med flere justerbare muligheter slik at man kan lage akkurat den kaffen man ønsker.

Malingsgraden kan for eksempel stilles inn individuelt, noe som også er mulig å gjøre med kaffestyrken.

Koppstørrelsen kan også justeres til ristretto, espresso og lungo. Ønsker man å lage te så finnes det også en varmtvannsfunksjon til dette.

I tillegg til dette så kommer DeLonghi Magnifica ESAM 3200 med et integrert utløp for kaffen som kan stilles i høyden – samt en 2-kopps-funksjon for å brygge to kopper samtidig.

Sist, men ikke minst har DeLonghi Magnifica ESAM 3200 et integrert rengjøringsprogram som består av et helautomatisk skylle- og avkalkningsprogram. Dette sørger for at man ikke trenger å rense maskinen manuelt etter bruk. 

Nøkkelopplysninger – DeLonghi Magnifica ESAM 3200:
Kapasitet vannbeholder: 1,8 liter
Kapasitet bønnebeholder: 180 gram
Melkeskummer: Ja
Kaffekvern: Ja
Automatisk rengjøringssystem: Ja
Automatisk avkalkningsprogram: Ja
Antall kopper som kan brygges samtidig: 2

Utvalgte fordeler ved DeLonghi Magnifica ESAM 3200:
Integrert rengjøringsprogram
Flere justerbare muligheter
Kan brygge to kopper kaffe samtidig
Varmtvannsfunksjon til te
Med kaffekvern og melkeskummer


DeLonghi ECAM 350.75. Dinamica

Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

DeLonghi Ecam 350.75. S Dinamica

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

Modellen DeLonghi ECAM 350.75. Dinamica er blitt inkludert i tester – her er det snakk om én test utført av en av den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön.

DeLonghi ECAM 350.75. Dinamica er, sammen med flere andre espressomaskiner, blitt testet på ulike parametere for å kunne demonstrere ulike kvaliteter. Modellen imponerer ekspertene, og kåres derfor til toppscorer.

Modell til kaffenerden

Denne modellen vil være et godt valg for den brukeren som er veldig interessert i kaffe og anser seg selv litt som en kaffenerd. Her er det nemlig snakk om en stor og helautomatisk espressomaskin med en vanntank med en kapasitet på 1,8 liter – samt en beholder til kaffebønner på 300 gram.

DeLonghi ECAM 350.75. Dinamica kommer også med mye tilbehør: Melkekanne, melkeskummer og kaffekvern. Det betyr at man kan gjøre flere valg på denne modellen og selv være med på å finjustere kaffen.

Man kan for eksempel justere malingsgraden på bønnene selv, noe som betyr at man kan gjøre smaken så sterk man bare ønsker.

Kan brygge mange ulike kaffetyper

Denne maskinen vil passe godt hvis man er mange i familien som foretrekker ulike typer kaffe. Man betjener modellen via kontrollpanelet med ikoner og touch, og her velger man fritt mellom ulike typer kaffe. Melkekannen holder melken fersk, mens melkeskummeren gjør at man kan få kaffe både med og uten melk.

DeLonghi ECAM 350.75. Dinamica kan brygge mange forskjellige typer kaffe. Dette inkluderer blant annet espresso, americano, lungo, cappuccino, latte, latte macchiato og ristretto. Man også få varmt vann dersom man for eksempel vil lage seg en kopp te.

Modell med 2 varmesystemer

Denne modellen er designet til å gi best mulig kaffe hver gang, og her er temperaturen spesielt viktig for det endelige resultatet. Derfor har modellen 2 varmesystemer – ett til kaffen og ett til melken – som gjør at både espressoen og melkeskummet komplementerer hverandre.

Kaffenerden vil også bli glad for at det her er mulig å tilpasse hver enkelt kopp til ens egne preferanser ved at man kan stille inn både aroma, kaffemengde og melkemengde.

Når man skal lage seg en kaffekopp kan man også tilpasse modellen til ulike kroppshøyder. Det er mulig å brygge opptil 2 kopper samtidig, og modellen kommer også med en automatisk rengjøringsfunksjon som gjør at rengjøringen blir så enkel som mulig.

Videre har denne modellen også et automatisk avkalkningsprogram.

Nøkkelopplysninger – DeLonghi ECAM 350.75. Dinamica
Kapasitet, vanntank: 1,8 liter
Kapasitet, bønnebeholder: 300 gram
Melkeskummer: Ja
Kaffekvern: Ja
Automatisk rengjøringssystem: Ja
Automatisk avkalkningsystem: Ja
Antall kopper som kan brygges samtidig: 2 

Utvalgte fordeler ved DeLonghi ECAM 350.75. Dinamica:
 Stor og flott modell til kaffeentusiasten
 Kommer både med melkekanne, melkeskummer og kaffekvern
Mulighet for å tilpasse hver enkelt kopp
2 forskjellige varmesystemer – til både kaffe og melk
Enkel rengjøring med automatisk rengjøringsfunksjon 


Om DeLonghi 

Delonghi_logo
DeLonghi er et italiensk merke som stammer fra Treviso i Italia. Virksomheten ble grunnlagt i 1902 av en familie med etternavnet DeLonghi, men det tok noen år før virksomheten var ferdig utviklet. Det skjedde først på 1950-tallet.

Produktutvikling

Frem til DeLonghi-virksomheten for alvor ble utviklet til det vi kjenner den som i dag, produserte de mindre apparater til hjemmet – hovedsakelig bærbare varmeapparater og aircondition-maskiner. Med årene utvidet repertoaret seg, men hovedfokuset var fremdeles på mindre apparater til hjemmet.

Med utvidet repertoar ble det også satt fokus på kaffebrygging og matlaging. Samtidig som DeLonghi konsentrerte seg om innovasjon og teknologi ble det også satt fokus på design. På designfronten var det spesielt viktig å trekke linjer tilbake til de italienske røttene.

Fokus på kjøkkenet

DeLonghi sin popularitet steg med bedriftens unike kombinasjon av innovasjon, teknologi og design. DeLonghi gjorde stor fremgang på 1970-tallet og 1980-tallet – både nasjonalt og internasjonalt. Dette skyldtes spesielt at markedet begynte å spørre etter flere produkter til kjøkkenet.

I 2001 kjøpte DeLonghi merket Kenwood, som er et veldig stort navn innen kjøkken- og husholdningsprodukter, og bedriftens størrelse vokste til nye høyder.

Kaffemaskinene er virksomhetens kjennetegn

kaffeI dag forbinder mange DeLonghi med kaffe og kaffemaskiner, og kaffemaskiner er også et av virksomhetens kjerneprodukter.

Virksomheten har som mål å kunne oppfylle hver eneste kaffedrikker sine behov. Det betyr at DeLonghi både har fokus på å produsere veldig avanserte modeller i tillegg til veldig enkle modeller.

Fabrikkene har spesialister som hele tiden sørger for å ligge i forkant når det kommer til trender og utviklinger slik at standarden kan forbli høy.

Både ytelse og utseende

DeLonghi har en visjon om å kunne tilby forbrukerne innovative produkter til husholdningen, som er sterke både når det kommer til stil og ytelse.

Det skal også tas hensyn til internasjonalisering og globalisering slik at produktene appellerer til ulike kulturer og miljøer. DeLonghi prøver hele tiden å balansere vekten mellom teknologien som finnes i maskinene med designet forbrukerne umiddelbart stifter bekjentskap til. Dette er så de kan produsere toppmoderne produkter som også ser flotte ut på kjøkkenbenken.

Ifølge DeLonghi skal hverdagen gjøres spesiell, og alle forbrukere skal kunne dra nytte av dette.


Slik brygger du best mulig espresso

espressoFor mange er kaffebrygging en kunst, og det krever finesse å kunne brygge den beste kaffekoppen. Basert på artikler fra den britiske avisen Guardian.com og det britiske testmagasinet Which.co.uk veileder vi her til hvordan du brygger best mulig espresso:

Valg av espressomaskin: Når du kjøper ny espressomaskin må du være klar over at det finnes 3 ulike typer på markedet. Noen er helautomatiske, mens andre er halvautomatiske (også kalt manuelle modeller). Helautomatiske espressomaskiner tar seg av stort sett alle bryggeoppgavene selv.

Ofte har maskinene både kaffekvernmelkeskummer og melkebeholder, og med få trykk på kontrollpanelet brygger maskinen den valgte kaffen.

Det finnes ofte mange valgmuligheter som gjør at man kan lage blant annet espresso, lungo, americano, latte, cappuccino, latte macchiato, ristretto og så videre.

De halvautomatiske modellene gir brukeren flere muligheter til å påvirke kaffen da man her må gjøre flere arbeidsoppgaver manuelt. Her må man ofte skumme melken selv.

Manuell brygging av espresso: En helautomatisk espressomaskin vil ofte klare alle oppgavene selv, men hvis man ikke har en helautomatisk espressomaskin, eller ønsker å finjustere kaffen, må man lage espressoen selv: Først skal kaffen males i en kaffekvern, og her kan man også justere fin- og grovhetsgraden.

Deretter skal kaffen stampes med en tamper, og så skal vannet renne igjennom den malte kaffen.

kaffe tamperUnder tampingen bestemmer man hvor lang tid vannet skal bruke på å renne igjennom den malte kaffen. Dette er litt av en kunst, for hvis kontakten mellom vannet og kaffen blir for lenge vil kaffen bli bitter – og hvis kontakten er for kort vil kaffen bli for tynn.

Ifølge ekspertene ligger den ideelle kontakttiden mellom kaffe og vann på ca. 25 sekunder, og trykket skal ligge på 9-15 bar.

Man kan se at man har brygget en perfekt espresso hvis man får en intens aroma – i tillegg til at man kan se et lag med skum på toppen kalt crema.

Cremaen skal helst ha en høyde på 3-4 millimeter. Når man har laget espressoen er den også grunnlaget for andre typer kaffe – man kan blande den med vann, melk eller melkeskum for å få den drikken man ønsker.

Les videre i artikkelen der vi gjennomgår forskjellige typer kaffedrikker.

Klargjøring av espressomaskinen: Ekspertene forklarer at espressomaskinen bør gjøres ren hver gang man skal bruke den. Dette gjør man enkelt ved å fylle tanken med vann, plassere en tom kopp under tuten og slå på maskinen. Deretter skylles maskinen slik at den er fri for rester av gammel kaffe. Maskinen er skyllet ferdig når vannet som kommer ut i koppen er klart.

kaffebönorValg av kaffebønner: Kvaliteten på den ferdige kaffen avhenger i høy grad av kvaliteten på kaffebønnene. Velg derfor en god blanding og vær nøye med malingsgraden slik at kaffen hverken blir for fin eller grov.

Mange espressomaskiner kommer med en integrert kaffekvern hvor man kan regulere malingsgraden selv. Man kan også kjøpe en separat kaffekvern.

Oppvarming av koppen: Det er en liten detalj, men en varm kopp holder kaffen varm lengre. Enkelte espressomaskiner har en integrert koppvarmings-funksjon, men ellers kan man varme den opp ved å fylle den med varmt vann.

Brygging av espresso med maskinen: Mange espressomaskiner lager espressoen selv, og alt man trenger å gjøre er å trykke på én enkelt knapp.

Ifølge ekspertene går det raskt å lage espresso med maskinen – ofte tar det ikke mer enn ca. 20 sekunder.

For å kunne lage best mulig kaffe skal bryggetemperaturen ligge på mellom 92 og 96 grader. Modeller med PID-varmekontroll (står for Proportional Integral Derivative)er spesielt gode til å holde riktig bryggetemperatur.

Melkeskum: Hvis man vil ha mer enn bare espresso – og heller velger en kaffetype med melk som latte eller cappuccino – skal det tilføres melk og melkeskum.

MelkeskumDe helautomatiske espressomaskinene har ofte et helt melkesystem med integrert melkeskummer slik at man med få trykk kan få en komplett ferdig brygget kaffe med melk.

Andre modeller har en melkedyse hvor man selv må skumme melken.

Hvis man skal skumme melken selv, anbefaler ekspertene at man først heller et par centimeter melk i beholderen. Slå deretter på melkesteameren med dysen, plasser beholderen under, og la dysen puste damp inn i melken.

Start rolig slik at det kommer luft i all melken. Melken vil begynne å vokse da det dannes bobler, og den blir nå til et mykt melkeskum.

Bland espresso og melkeskum: Når man har laget melkeskummet manuelt må man blande espressoen med melkeskummet for å lage den kaffedrikken man vil ha. Les lengre ned der vi gjennomgår ulike typer kaffe.


Lag best mulig melkeskum

MelkeskumUansett om man har en espressomaskin som lager melkeskummet selv eller man må lage det manuelt, må man fremdeles velge melk med omhu. Danske Videnskab.dk forklarer at melkeskum dannes når det pustes luft og damp inn i melken.

Det vil oppstå små luftbobler som holdes oppe via små kanaler hvor fettdråpene fra melken setter seg fast. Det skjer også en overflatespenning i skummet da proteinmolekylene i melken tiltrekker hverandre og skaper en slags sammenheng hvor de holder fast i hverandre – det gjør at melkeskummet ikke faller sammen.

Helmelk er best

Hvis man vil lage best mulig melkeskum må man også være oppmerksom på valg av melketype.

Danske Arla.dk forklarer at fettinnholdet i melken er viktig for konsistensen skummet får da fett gir et stabilt skum. Det betyr at helmelk er den beste melken til melkeskumming, og som en ekstra bonus har helmelk et høyere fettinnhold som gir kaffen en god avrunding.

melkSelv om lettmelk har et høyere fettinnhold enn skummetmelk og ekstra lett melk, er ikke lettmelk det nest beste valget dersom man skal lage melkeskum. Lettmelk gir nemlig et ustabilt skum, mens både skummetmelk og ekstra lett melk gir skummet bedre stabilitet.

Konsistensen på melkeskummet blir ikke like bra som ved bruk av helmelk, og disse magre melketypene gir heller ikke kaffen samme avrunding.

I tillegg til helmelk bør man også velge homogenisert melk når man skal lage melkeskum.

Melk som ikke er homogenisert gir nemlig også et ustabilt skum som lett faller sammen da den har for store fettdråper. Det vil si at man heller ikke bør velge økologisk melk, for økologisk melk vil ikke være homogenisert.


Hva bør jeg tenke på når jeg skal kjøpe en espressomaskin? 

espressomaskin

Det finnes mange ulike espressomaskiner på markedet, så det kan være vanskelig å finne ut hvilken modell man bør velge. Her kan du lese mer om hva du bør se etter og være oppmerksom på når du skal gå til anskaffelse av en ny modell:

Type: Tenk over hva slags espressomaskin du har bruk for. De store og helautomatiske modellene kan brygge både espresso og kaffe med melk med få trykk, men de er som regel ganske dyre. Hvis du vil ha mer manuell kontroll kan du heller gå for en manuell modell – disse er ofte billigere.

Fysisk størrelse: Tenk over hvor mye plass du har til rådighet på kjøkkenbenken. De helautomatiske modellene krever ofte mye plass. Legg merke til at modellen tar større plass jo mer den kan.

Funksjoner: Det er forskjell på hvor mye modellene kan og om de er manuelle eller helautomatiske, og prisen avhenger også av antall funksjoner. Tenk over om du trenger en modell med et intelligent bryggesystem som tar seg av alle oppgavene selv, og om du vil ha en modell med for eksempel individuelle profiler, hukommelsesfunksjon, betjening via én enkelt knapp, automatisk rengjøringssystem og app-tilkobling.

Kaffekvern: En del modeller kommer med en integrert kaffekvern med justerbar kverningsgrad. Malingen av kaffebønnene er veldig viktig for den endelige kvaliteten på espressoen, så hvis man kjøper en modell uten kaffekvern bør man investere i en ekstern modell.

Melkeskummer: Enkelte maskiner kommer med et helt melkesystem hvor maskinen selv doserer melk og melkeskum i forhold til den valgte kaffetypen. Andre maskiner kommer med manuell melkeskumming hvor man selv skummer melken via dysen. Den manuelle skummingen gir brukeren mulighet til å foreta flere valg.

Tid: Det er forskjell på hvor lang tid bryggeprosessen tar på hver enkelt maskin. Hvis man vil lage en rask kopp morgnekaffe kan flere minutter føles veldig lenge. De fleste maskiner brygger espressoen veldig raskt, men det kan ta tid å brygge kaffe med melk.


Guide: Hva består de ulike kaffetypene av?

Det finnes veldig mange kaffetyper som folk nevner i fleng på trendy cafeer, men hva består de faktisk av? Mange av de populære kaffetypene ligner ganske mye på hverandre, så det kan være vanskelig å vite hva forskjellen er.

Basert på informasjon fra Latteartguide.com forklarer vi her alle de moderne kaffetypene én etter én:

espressoEspresso: Espresso er den mørke kaffen som brygges under trykk. Trykket presser smaksstoffene ut av bønnene og gir en veldig intens smak. Man kan få espressoen i flere «skudd» avhengig av hva slags styrke man foretrekker. En espresso med 2 skudd kalles en dobbel espresso – denne kaffen er imidlertid veldig sterk. Espresso kan drikkes alene eller brukes som byggekloss i de andre kaffetypene.

Americano: Americano hører også til blant de sterke kaffetypene og består av 1 tredjedel espresso tilsatt 2 tredjedeler vann.

Ristretto: Ristretto er en mildere versjon av espresso, og kan også brukes som byggekloss i andre kaffetyper. Ristretto består av en halv mengde espresso – derfor er den mindre syrlig og bitter enn ren espresso. 

CortadoCortado: Cortado kalles også Macchiato, og ettersom det finnes flere macchiato-varianter kan det godt være litt forvirrende. Cortado/macchiato hører også til blant de sterkere kaffetypene da den består av 2 skudd espresso tilsatt en skvett varm melk uten skum. 

Espresso Macchiato: Espresso Macchiato er en macchiato-variant, og denne varianten består av 1 skudd espresso med melkeskum oppå.

Latte Macchiato: Denne macchiato-varianten er litt annerledes enn de andre. Her er det nemlig snakk om en mye mildere kaffetype som ligner veldig på caffe latte. Latte Macchiato består nemlig kun av litt espresso med mye melk i – ofte laget med et melkelag nederst, deretter en blanding av espresso og melk, med ren espresso øverst.

Cafe Latte: Latte er en av de mildere kaffetypene som består av mer melk enn kaffe. Man kan lage latte på ulike måter, og ofte består den av 1 tredjedel espresso og 2 tredjedeler varmt melkeskum. Hvis man vil drikke cafe latte i utlandet heter den Cafe au Lait.

CappuccinoCappuccino: Cappuccino er en søt blandingskaffe og består av 1 tredjedel espresso, 1 tredjedel varm melk og 1 tredjedel melkeskum. Hvis man vil ha en mer fremtredende kaffesmak kan man bruke litt mindre skum. Ofte serveres cappuccino med et sjokoladedryss på toppen.

Mocha: Mocha er også en søt kaffetype som er en mellomting mellom kakao og cappuccino. Mocha består derfor av 1 skudd espresso som blandes med kakaopulver, deretter tilsettes melk og melkeskum.


Hva er koffein og hvordan påvirker det kroppen?

koffeinDe fleste kjenner til kaffe som en måte å våkne på, og det er det en god grunn til. Å drikke kaffe gir nemlig en oppvåknings-boost en tidlig morgen, og sørger for at man kan jobbe et par timer ekstra en sen ettermiddag. Dette er på grunn av stoffet koffein som finnes i kaffe.

Svenske Kaffeguide.se forklarer at kaffe består av en høy konsentrasjon av stoffet koffein. Koffein ble oppdaget allerede i 1819 av den tyske kjemikeren Friedrich Ferdinand Runge og er et sentralnervestimulerende stoff som påvirker både kropp og sinn. 

Fungerer akkurat som euforiserende stoffer

Ekspertene fra danske Dr.dk forklarer at man faktisk kan sammenligne koffein med amfetamin. Selv om det høres voldsomt ut har de to stoffene samme påvirkning på kroppen – de stimulerer og gir en oppkvikkende effekt. Det betyr også at man kan få problemer med å sove dersom man drikker kaffe sent om kvelden da kroppen fremdeles er våken på innsiden.

Kaffe er en av hovedkildene til koffein, men man kan også drikke energidrikker som for eksempel Red Bull, som inneholder store mengder koffein. Cola, noen typer te og sjokolade inneholder også koffein, men ikke i like store mengder.

Blir i kroppen veldig lenge

kaffe blir i kroppenOppvåkningseffekten i kroppen skjer fordi koffeinen absorberes i blodomløpet når man for eksempel drikker kaffe. Deretter fordeles koffeinen ut i hele kroppen. Det går ca. en halv time etter inntak av koffein før man merker den største effekten, og etter 3-7 timer halveres mengden.

Koffein har en lang halveringstid på 5 timer, og det er dette som gjør at man påvirkes av en kopp kaffe i lang tid etter man har drukket den. Den lange halveringstiden betyr at det tar lang tid før koffeinen i kroppen forsvinner igjen, og en halveringstid på 5 timer betyr at det tar 5 timer før koffeinnivået i kroppen er halvert.

Ekspertene anbefaler at man ikke inntar mer kaffe etter klokken 17 dersom man sliter med å sovne og er kaffedrikker.

Kropp og sinn påvirkes av kaffen

Videnskab.dk forklarer at koffein er et helt naturlig stoff som tilhører gruppen plante-alkaloider.

Når man inntar koffein – for eksempel via kaffe – begynner kroppen å produsere mer adrenalin. Dette øker følelsen av våkenhet i kroppen, og adrenalinet gjør at kroppen føles sterkere, sinnet blir mer oppmerksomt og bedre til å ta beslutninger.

koffeinI tillegg til dette finnes det også en del sunne stoffer i kaffe som kan være helsefremmende. Danske Videnskab.dk og britiske Telegraph.co.uk forklarer at ved et moderat inntak av kaffe (3-5 kopper om dagen) beskytter stoffene i kaffe mot utvikling av bestemte krefttyper. Her er det snakk om kreft i galleblæren, eggstokkene, livmoren og tykktarmen.

Risikoen for å utvikle type 2 diabetes nedsettes også – samt Parkinsons med 25% – og risikoen for å få blodpropp eller hjerneblødning reduseres med 10%.

Kaffe har også den helsefremmende funksjonen at stoffene styrker hukommelsen og dermed beskytter mot demenssykdommer. Hjernen skjerpes når kroppen får koffein da nivået av adrenalin økes.

Kaffe hjelper til med å redusere inflammasjon i kroppen slik at betennelsestilstander lettere kan nøytraliseres. Ettersom kaffe inneholder mange antioksidanter styrkes også beskyttelsen av kroppens celler.

I tillegg til langvarige kroppslige forbedringer har kaffe også mer umiddelbare påvirkninger som øker glede. Når man inntar kaffe økes også produksjonen av kroppens lykkehormoner serotonin og dopamin. Det vil gjøre at man føler seg gladere.

KaffeKaffedrikking har også noen mindre heldige påvirkninger på kroppen – spesielt hvis man drikker for mye. I tillegg til at man vil få vansker med å sove vil også blodtrykket stige når adrenalinet stiger. Dersom man har problemer med for høyt blodtrykk kan dette være et problem.

Adrenalin har flere gode funksjoner i kroppen, og er spesielt bra hvis man skal prestere eller er i en truende situasjon, men økt produksjon av adrenalin kan også føre til skjelving, kvalme og kaldsvette.

Selv om det å drikke for mye kaffe kan påvirke kroppen negativt, er ikke kaffe farlig. Selv om skrekkhistoriene sier det motsatte kan man faktisk ikke ta en overdose av kaffe.

Dersom man skal nå et farlig koffeinnivå i kroppen sier ekspertene at man må innta minst 80 kopper kaffe rett etter hverandre.


FAQ – Ofte stilte spørsmål

Hvilke DeLonghi espressomaskiner er best i test?

DeLonghi ECAM 510.55 M, DeLonghi ECAM 650.75 MS Primadonna Elite, DeLonghi Scultura ECZ 351 W og DeLonghi Dedica

Hvordan testes DeLonghi espressomaskinene?

Espressomaskinene testes ut ifra parametere som brukervennlighet, herunder påfylling, finjustering av innstillinger og rengjøring. I tillegg vurderes kvaliteten av espressoen sombrygges samt temperatur og jevnheten dersom flere kopper brygges etter hverandre. Maskinene testes også på evnen til å skumme melk. Til slutt vurderes de på deres energiforbruk.

Hvordan velger jeg den riktige maskinen?

Start med å finne ut hvilken type kaffemaskin som dekker dine behov. Det finnes overordnet 5 typer kaffemaskiner: Kaffetrakter med filter, halvautomatisk espressomaskin, automatisk espressomaskin, helautomatisk espressomaskin og kapselkaffemaskin. Deretter bør du overveie ting som funksjoner, størrelse, brukervennlighet og pris.


DeLonghi espressomaskin test – brukte kilder og linker 

Digitaltrends.com 
Digitaltrends.com er en amerikansk teknologiside som skriver om de seneste digitale trendene i den teknologiske verden. Digitaltrends.com kommer med nyheter, artikler, guider, videoer og tester som har med det digitale livet å gjøre. Her har Digitaltrends.com testet modellen DeLonghi Dedica.

Ønsker du å lese mer om testen kan du klikke her.

 


Independent.co.uk 
The Independent er en av Storbritannias største aviser. Avisen behandler mange forskjellige nyheter fra både inn- og utland, politikk, sport og kultur – men det er også gjort plass til det kulinariske og forbrukerprodukter. The Independent har testet en rekke ulike espressomaskiner – inkludert modellen DeLonghi Dedica. Du finner hele artikkelen på hjemmesiden deres her.


Råd & Rön 
Den svenske forbrukerorganisasjon Råd & Rön arbeider med flere sider av svenskenes forbrukerliv. Dette inkluderer også tester av ulike forbrukerprodukter. Råd & Rön har her testet en rekke forskjellige espressomaskiner.

Ønsker du å lese mer kan du klikke på denne linken. Legg imidlertid merke til at full tilgang til testens spesifikke resultater krever abonnement. Dersom man kun vil se resultatet av én enkelt test kan man kjøpe seg tilgang til testene enkeltvis.


Trustedreviews.com 
Trustedreviews.com er en internasjonal testside som foretar en lang rekke ekspertundersøkelser og tester av de nyeste elektroniske forbrukerproduktene.

Trustedreviews.com har som jobb å gi de besøkende den nyeste og beste informasjonen om produktene, komma og sørge for at de er godt informerte før de investerer i dem.

Her har Trustedreviews.com testet espressomaskinen DeLonghi Dedica. Ønsker du å lese mer om testen kan du klikke her.


Which.co.uk 
Which.co.uk er Englands største forbrukermagasin med en visjon om å være forbrukernes forlengede arm og hjelper i hverdagen, og sørge for at forbrukeren får best mulig informasjon før kjøp av produkter.

Which.co.uk tester jevnlig et stort utvalg forbrukerprodukter, og her er det snakk om 1 espressomaskin:

Ønsker du å lese mer om testen av DeLonghi Nespresso Lattissima One EN500.BW kan du klikke på denne linken.

Legg imidlertid merke til at full tilgang til testen spesifikke resultater krever abonnement.


Beantocupcoffeemachines.net
Det amerikanske kaffemagasinet Beantocupcoffeemachines.net arbeider hovedsakelig med alt som har med kaffe og kaffe maskiner å gjøre. De tester et bredt utvalg av produkter innenfor kaffens verden. Her har de testet DeLonghi Magnifica ESAM 3200 og DeLonghi Magnifica ESAM 4000 som begge har fått gode anbefalinger.

Les hele anmeldelsen av DeLonghi Magnifica ESAM 3200 her.

Les hele anmeldelsen av DeLonghi Magnifica ESAM 4000 her.


Beantocupcoffee.co.uk
Beantocupcoffee.co.uk er et kaffemagasin som arbeider med alt som har med kaffe og kaffebrygging å gjøre, derfor tester og anmelder de også forskjellige produkter.

Her har Beantocupcoffee.co.uk testet espressomaskinen DeLonghi Magnifica ESAM 4000. Du kan lese hele anmeldelsen her.


Coffeeness.de
Det tyske kaffemagasinet Coffeeness.de drives av kaffeentusiasten Arne Preuß. Han skriver om kaffe og tester også forskjellige kaffemaskiner som for eksempel espressomaskinen DeLonghi Magnifica ESAM 3200som har fått 3 av 5 stjerner. Du kan lese hele anmeldelsen her.


Andre relevante artikler

Hvis du ikke er fast bestemt på at du skal ha en espressomaskin fra DeLonghi, kan du med fordel lese vår Siemens espressomaskin test. I denne artikkelen finner du en komplett oversikt over de espressomaskinene fra Siemens som klarer seg best i ulike tester.


DeLonghi Magnifica ESAM 4000

9.3 av 10 poeng hos kaffemagasinet Beantocupcoffeemachines.net
9 av 10 poeng hos kaffemagasinet Beantocupcoffee.co.uk

DeLonghi Magnifica ESAM 4000

.
DeLonghi Magnifica ESAM 4000 er blitt testet og anmeldt av de to ekspertkildene Beantocupcoffeemachines.net og Beantocupcoffee.co.uk. Begge ekspertkildene er imponerte over espressomaskinen som de har gitt henholdsvis 9,3 av 10 poeng og 9 av 10 poeng.

Dette har de gjort fordi de er fornøyde med modellens velsmakende kaffe og praktiske funksjoner.

Ekspertene er imidlertid mindre fornøyde med betjeningen, som de mener passer best til de brukerne som helst vil ha en avansert modell.

Velsmakende kaffe med fantastisk melkeskum, ifølge ekspertene

Ifølge de to ekspertkildene er DeLonghi Magnifica ESAM 4000 en utmerket espressomaskin som produserer en «velsmakende kopp kaffe». Ekspertene fra Beantocupcoffee.co.uk skriver for eksempel at maskinen «lager svært god kaffe og et profesjonelt melkeskum». De merker seg også at maskinen er prisvennlig, noe de mener er en fordel.

Ekspertene fremhever også at DeLonghi Magnifica ESAM 4000 kommer med en lang rekke funksjoner som gjør opplevelsen enda bedre.

Beantocupcoffeemachines.net forklarer at det er en fordel at man enkelt kan rengjøre modellen når det er behov for det.

Ingen av ekspertene finner noen utpregede ulemper ved denne modellen, men de nevner imidlertid at den kan være vanskelig å bruke for nybegynnere.

Helautomatisk espressomaskin med autostopp-funksjon

Med DeLonghi Magnifica ESAM 4000 får man en helautomatisk espressomaskin som gjør alt arbeidet for deg.

Den kommer med en bønnebeholder med plass til 200 gram kaffebønner og en vannbeholder som rommer opptil 1,8 liter vann. Vannbeholderen er avtakbar.

I tillegg slår maskinen seg av automatisk når den ikke er i bruk. Dette sørger ikke bare for en ekstra sikkerhet, men hjelper også til med å redusere strømforbruket.

DeLonghi Magnifica ESAM 4000 kan brukes både med kaffebønner og malt kaffe, slik at man kan velge det man foretrekker. Man har også mulighet til å tilberede to kopper kaffe samtidig.

Mange muligheter

DeLonghi Magnifica ESAM 4000 kommer med mange justerbare muligheter slik at man kan brygge den perfekte koppen med kaffe.

Maskinen har blant annet en melkeskummer slik at man kan lage kaffe både med og uten melk.

I tillegg har den en integrert kaffekvern med 13 innstillinger som man kan justere etter behov. Det er også mulig å justere alt ifra kaffemengden til vannmengden, dampmengden og koppstørrelsen.

Sist, men ikke minst er DeLonghi Magnifica ESAM 4000 utstyrt med et skylle- og avkalkningsprogram som renser maskinen automatisk etter kaffebryggingen. Dette gjør at man ikke trenger å gjøre dette manuelt.

Nøkkelopplysninger – DeLonghi Magnifica ESAM 4000:
Kapasitet vannbeholder: 1,8 liter
Kapasitet bønnebeholder: 200 gram
Melkeskummer: Ja
Kaffekvern: Ja
Automatisk rengjøringssystem: Ja
Automatisk avkalkningsprogram: Ja
Antall kopper som kan brygges samtidig: 2

Utvalgte fordeler ved DeLonghi Magnifica ESAM 4000:
Skylle- og avkalkningsprogram
Flere justerbare muligheter
Integrert kaffekvern
Melkeskummer
Autostopp-funksjon


DeLonghi Scultura ECZ 351 W 

Kåret til «Best Buy» i sin prisklasse hos det store britiske testmagasinet Which.co.uk

DeLonghi Scultura

.
Modellen DeLonghi Scultura ECZ 351 W er blitt testet av det store britiske testmagasinet Which.co.uk. Her er det snakk om en test hvor ekspertene har konsentrert seg kun om denne modellen.

DeLonghi Scultura ECZ 351 W er blitt gjennomtestet på spesifikke parametere, og modellen vekker stor begeistring blant de britiske ekspertene. Derfor kåres modellen til «Best Buy» av Which.co.uk.

Flott og annerledes utseende

Noe av det første man legger merke til ved DeLonghi Scultura ECZ 351 W er utseendet. Mange andre DeLonghi-modeller er firkantede og kompakte, men DeLonghi Scultura ECZ 351 W ser helt annerledes ut. Her er det snakk om en modell som ligner på de maskinene profesjonelle baristaer bruker, men den har flere former, runde kanter og avbrytelser i designet.

Modellen er designet til den forbrukeren som vil ha en større barista-følelse hjemme. Den kommer med flere automatiske funksjoner samt mulighet for personlige innstillinger. Legg merke til at modellen skal brukes med forhåndsmalt kaffe eller kaffekapsler.

Barista på eget kjøkken

DeLonghi Scultura ECZ 351 W gir forbrukeren mulighet til å påvirke flere faktorer i forbindelse med kaffebryggingen – dette inkluderer valg av temperatur, kaffe og skumming.

Man kan lage espresso med modellen dersom man ønsker det, men man kan også lage kaffedrikker med melk via dysen hvor man skummer melken manuelt. Man kan brygge opptil 2 kopper espresso samtidig, og modellen kommer med en vannkapasitet på 1,4 liter. Det er imidlertid litt mindre sammenlignet med andre DeLonghi-modeller.

Den beste espressomaskinen ifølge ekspertene

DeLonghi Scultura ECZ 351 W er blitt testet av det store britiske testmagasinet Which.co.uk, som er veldig imponert over modellen.

De forklarer at de synes DeLonghi Scultura ECZ 351 W lager en utrolig velsmakende espresso som blir sterk med et kick. Cremaen blir flott og gylden, og aromaen blir også veldig god.

Dersom man vil ha kaffe med melk så forklarer ekspertene at modellen også er god til å skumme melken da det går raskt uten at det bråker for mye. Melkeskumming skal foretas manuelt via dysen, og ifølge ekspertene er dette forholdsvis enkelt.

Ekspertene kommer imidlertid også med et par ulemper ved DeLonghi Scultura ECZ 351 W. Det er ikke snakk om mange ulemper, men de nevner at modellen ikke er den raskeste på markedet når det kommer til å brygge kaffe. Den kan også dryppe litt når den er ferdig med å brygge kaffen.

Nøkkelopplysninger – DeLonghi Scultura ECZ 351 W
Kapasitet, vanntank: 1,4 liter
Kapasitet, bønnebeholder: Bruker forhåndsmalt kaffe
Melkeskummer: Melken må skummes manuelt
Kaffekvern: Nei
Antall kopper som kan brygges samtidig: 2 

Utvalgte fordeler ved DeLonghi Scultura ECZ 351 W:
Flott modell med et profesjonelt utseende
Brygger espresso med forhåndsmalt kaffe
Manuell melkeskumming via dysen
Kapasitet på 1,4 liter vann
Lager en fyldig og sterk espresso med godt skum ifølge ekspertene


DeLonghi Primadonna ECAM 510.55 M

DeLonghi Ecam 510.55 M

.

Modell som klarer det meste selv

DeLonghi ECAM 510.55 M er en helautomatisk espressomaskin – det betyr at man ikke trenger å gjøre noe særlig manuelt arbeid selv. Alt man trenger å gjøre er å fylle på bønner og vann, og deretter velge hva slags kaffe man vil ha – så brygger modellen kaffen.

Denne espressomaskinen fra DeLonghi er en stor modell med god vannkapasitet. Vanntanken rommer 2 liter vann – og bønnebeholderen har også en god kapasitet da den kan romme 250 gram bønner.

Mange funksjoner

DeLonghi ECAM 510.55 M vil også være et godt valg for den brukeren som vil ha en allsidig espressomaskin, for denne modellen kommer med både melkeskummer og kaffekvern.

For å holde kaffebønnene så ferske som mulig kommer DeLonghi ECAM 510.55 M med en smart bønne-til-kopp-funksjon som gjør at den bare kverner den mengden bønner som skal brukes her og nå – de resterende bønnene blir igjen i beholderen i hel tilstand slik at aromaen beskyttes.

Selv om det her er snakk om en modell med mange funksjoner er det lett å kontrollere maskinen via det enkle og lett tilgjengelige touch-displayet hvor man kan velge den kaffetypen man foretrekker.

Ettersom modellen har en melkeskummer kan man selv velge om man vil ha en mørk espresso eller en kaffedrikk med melk. DeLonghi ECAM 510.55 M kan brygge mange typer kaffe – dette inkluderer espresso, americano, lungo, cappuccino, latte, latte macchiato og ristretto.

Mange individuelle muligheter

Muligheten til å lage en individuell kaffe med DeLonghi ECAM 510.55 M er en av mange punkter de har satt fokus på, for på displayet finner man en meny som gir en mulighet til å justere kaffe- og vannmengde. Her finner man også en hukommelsesfunksjon som lagrer de valgte innstillingene slik at man raskt kan finne de igjen.

Hvis man vil ha en kaffe med en optimal mengde melk kan man også benytte seg av det unike Latte-crema-systemet. Dette systemet er designet til å gi den mest optimale blandingen av melk og kaffe. Dette sørger for at melkeskummet blir mykt, kremaktig og har riktig temperatur.

Med denne espressomaskinen fra DeLonghi trenger man generelt sett aldri gjøre noe særlig manuelt. Dette gjelder også når det kommer til rengjøringen da modellen har et automatisk rengjøringsprogram – samt et avkalkningsprogram som sikrer en lengre levetid på maskinen og høyere effektivitet.

Nøkkelopplysninger – DeLonghi ECAM 510.55 M
Kapasitet, vanntank: 2 liter
Kapasitet, bønnebeholder: 250 gram
Melkeskummer: Ja
Kaffekvern: Ja
Automatisk rengjøringssystem: Ja
Automatisk avkalkningsystem: Ja
Antall kopper som kan brygges samtidig: 2 

Uvalgte fordeler ved DeLonghi ECAM 510.55 M:
Stor og romslig helautomatisk espressomaskin
Bønne-til-kopp-funksjon beskytter bønnenes aroma
Brukervennlig touch-display
Smart hukommelsesfunksjon
Latte-crema system for perfekt melkeskum 

Her kan du se en video som viser hvordan man lager en perfekt cappuccino med espressomaskinen DeLonghi ECAM 510.55 M: 


DeLonghi ECP 35.31

DeLonghi ECP 35.31

.Liten og enkel modell

Denne maskinen hører til i den mer prisvennlige enden av skalaen, og det betyr at den ikke har like mange funksjoner og muligheter som andre DeLonghi-modeller.

Espressomaskinen DeLonghi ECP 35.31 har imidlertid et firkantet og tradisjonelt utseende der man betjener kaffebryggingen via knappene på fronten.

Her er det også snakk om en modell med lavere kapasitet enn normalt da vannkapasiteten ligger på 1,1 liter. Det er nesten halvparten av de store maskinene, men man kan fremdeles brygge 2 kopper espresso samtidig.

Til ren espressobrygging

DeLonghi ECP 35.31 kommer ikke med en kaffekvern eller bønnebeholder slik som de fleste andre DeLonghi-modeller gjør. I stedet bruker modellen forhåndsmalt kaffe som ikke kan males med modellen.

Denne espressomaskinen fra DeLonghi er hovedsakelig laget for å brygge espresso, og hvis man foretrekker en mørk espresso fremfor andre typer espresso vil denne modellen være et godt valg.

Man kan godt lage kaffedrikker med melk med DeLonghi ECP 35.31 – man må bare skumme melken manuelt via dysen og selv blande med kaffen dersom man for eksempel vil lage en latte eller en cappuccino.

Manuell modell

I tillegg til espresso kan man også bruke DeLonghi ECP 35.31 til å få varmt vann til te, men generelt sett er dette en manuell modell.

I likhet med at man må skumme melken manuelt dersom man vil ha en kaffe med melk, må man også rengjøre modellen manuelt.

Dette gjelder dersom man vil rense melkesystemet, rengjøre maskinen eller skylle igjennom med vann. Avkalkningen av modellen må også foretas manuelt.

Nøkkelopplysninger – DeLonghi ECP 35.31
Kapasitet, vanntank: 1,1 liter
Kapasitet, bønnebeholder: Bruker forhåndsmalt kaffe
Melkeskummer: Melken må skummes manuelt
Kaffekvern: Nei
Automatisk rengjøringssystem: Nei
Automatisk avkalkningsystem: Nei
Antall kopper som kan brygges samtidig: 2 

Utvalgte fordeler ved DeLonghi ECP 35.31:
Liten og prisvennlig espressomaskin
Fokus på manuelt arbeid
Hovedsakelig til espresso, men med mulighet for manuell melkeskumming
Varmtvannsfunksjon
Mulighet for å brygge 2 kopper espresso samtidig 

 

 

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere