Bosch Kaffetrakter – Finn de beste kaffetrakterne fra Bosch

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

I denne artikkelen undersøker vi tester av forskjellige kaffetraktere fra merket Bosch. Ut ifra ekspertenes vurdering i ulike tester gjennomgår vi de forskjellige kaffetrakterne fra Bosch og ser nærmere på hvorfor ekspertene har anbefalt disse modellene som et godt kjøp.

I tillegg til de 5 kaffetrakterne fra Bosch har vi også inkludert noen alternativer til Bosch – da får du også en oversikt over noen alternative testvinnende kaffetraktere fra andre produsenter.

Alle kaffetrakterne i denne testen er av den tradisjonelle typen til filterkaffe.

Til dette formålet har vi sett nærmere på tester fra den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön og det tyske testmagasinet Stiftung Warentest.

Ønsker du å lese mer har vi nederst i artikkelen inkludert en liste over linker til de undersøkelsene vi henviser til.

Denne Bosch kaffetrakter-testen gir deg:

Oversikt over de beste kaffetrakterne fra Bosch
Oversikt over alternativer til Bosch-modellene 
 Informasjon om merket Bosch 
 Informasjon om kaffe og koffein 
 Guide til hvorfor kaffe er sunt for kroppen 
 Innblikk i hvordan kaffetraktere testes 
 Gode råd til hvordan man får den beste kaffekoppen 
Oppskrifter med kaffe som inspirasjon 
 Gjennomgang av diverse tester vi har undersøkt og analysert

Vennligst merk at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men heller samler resultatene fra upartiske tester slik at du enkelt får oversikt over de beste produktene på markedet. 


Bosch TKA6A041

.

Modellen Bosch TKA6A041 har blitt inkludert i denne testen, og modellen klarer seg så godt i testen at den kåres til testvinner.

Klassisk modell til en god pris

Bosch TKA6A041 er en moderne versjon av den klassiske kaffetrakteren. Modellen ser veldig flott ut med et stilrent og veldig enkelt design.

Modellen er designet til hverdagsbruk og er derfor laget for å være robust. Bosch TKA6A041 har den fordelen at den har en veldig god pris.

Bosch TKA6A041 er lett å bruke og kommer med en avtakbar vannbeholder – det betyr at man bare tar av vannbeholderen og fyller den med vann direkte fra springen. På siden av trakteren finnes det tydelige markeringer som viser hvor mye vann man har fylt i beholderen.

Nok til 10-15 kopper

Bosch TKA6A041 er en romslig kaffetrakter, og når man lager en full kanne vil det være nok til både familien og gjestene. Bosch TKA6A041 brygger nemlig opptil 10-15 kopper av gangen da kapasiteten er på 1,25 liter. Dette gjør at man bare trenger å brygge én gang. Hvis man skal lage en ny kanne så har Bosch TKA6A041 den fordelen at den er rask til å brygge.

Denne kaffetrakteren fra Bosch brygger kaffen ved en temperatur på 92 grader, noe som ifølge ekspertene er ganske nærme den perfekte bryggetemperaturen.

Velg selv kaffearoma

Bosch TKA6A041 er en moderne kaffetrakter som forstår at ikke alle vil ha lik kaffe. Derfor er modellen utstyrt med en smart funksjon som lar deg velge kaffearoma selv. Det gjør at man selv kan justere smaken.

Modellen kan også justeres i forhold til hardheten på vannet – noe som er ekstra lurt hvis man bor i et område hvor det er mye kalk i vannet.

Når det kommer til avkalkning foregår dette også enkelt da modellen har et integrert avkalkningsprogram.

Denne trakteren har også fokus på sikkerhet – derfor har den både autoslukk og dryppstopp.

Utvalgte fordeler ved Bosch TKA6A041:
☕ God pris
☕ Avtakbar vannbeholder
☕ Nok til 10-15 kopper
☕ Velg aroma selv
☕ Kan justeres i forhold til hardheten på vannet


Bosch TKA8633

.

Modellen Bosch TKA8633 er inkludert i testen og fikk gode anmeldelser.

Enkel betjening

Bosch TKA8633 er en flott og moderne kaffetrakter i et flott design hvor det er fokusert på minimalisme og estetikk uten å bryte stilen. Bosch TKA8633 har også en smart ledningsrulle til ledningen som bidrar til å beholde estetikken.

Bosch TKA8633 er designet slik at både vannbeholderen og filterholderen er avtakbare. Filterholderen kan svinges ut når den skal brukes. Bosch TKA8633 har en god kapasitet da vannbeholderen kan romme 1,25 liter vann når man brygger kaffe. Dette tilsvarer ca. 10 vanlige kopper – eller 15 små kopper.

Modell med 2 varmeelementer

For å være sikker på at man får en optimal bryggetemperatur (som ligger på litt over 90 grader) under hele bryggeprosessen er denne modellen utstyrt med 2 varmeelementer. Disse 2 varmeelementene jobber sammen slik at man kan være sikker på at kaffen brygges ved en ideell temperatur – i tillegg til at den får en optimal serveringstemperatur som gir en best mulig smaksopplevelse.

Bosch TKA8633 er også utstyrt med volum-automatikk – som betyr at den er designet til å gi en like god kaffeopplevelse ved brygging av få kopper som man ville fått ved en full kanne.

Enkel håndtering

Her er det snakk om en moderne, men samtidig tradisjonell, kaffetrakter som betjenes med knapper nederst på maskinen. Her finner man også et par gode funksjoner da Bosch TKA8633 er utstyrt med en timer med memory-funksjon og en klokke.

Modellen har en gjennomsiktig vannbeholder med et integrert håndtak for enkelhetens og sikkerhetens skyld. For å gi best mulig oversikt over påfylling av vann er den også utstyrt med måleenheter på begge sider.

Trygghet er et av nøkkelordene for Bosch TKA8633 da modellen har både autoslukk, som trer i kraft etter 40 minutter uten bruk, og dryppstopp som betyr at hullet mellom filteret og maskinen lukkes automatisk når kannen fjernes fra maskinen.

Utvalgte fordeler ved Bosch TKA8633:
☕ God kapasitet på 1,25 liter
☕ Avtakbar filterholder og vannbeholder
☕ Kaffetrakter med 2 varmeelementer
☕ Volum-automatikk sørger for god kaffe selv ved brygging av få kopper
☕ Modell med timer


Bosch TKA8011

 
 Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Bosch TKA8011

.
Modellen Bosch TKA8011 er blitt testet og anmeldt av 2 forskjellig ekspertkilder. Her er det snakk om den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön – som vurderer de testede modellene på faste områder.

Bosch TKA8011 klarer seg godt i begge testene og belønnes derfor med gode plasseringer og anbefalinger.

Flott modell med et moderne design

Bosch TKA8011 er en tradisjonell filterkaffetrakter, men på designfronten har den fått et stort løft. Modellens utseende er veldig moderne og stilrent. Designet er strømlinjet uten brudd på estetikken.

På denne modellen er kontrollpanelet plassert nederst, vannbeholderen til høyre, filter og kanne i midten. Den er laget så kompakt som mulig, så her finnes det ingenting som er overflødig. Til tross for dette har Bosch TKA8011 fremdeles en god kapasitet da vannbeholderen rommer 1,25 liter. I praksis tilsvarer dette ca. 10+ kopper avhengig av størrelse.

Dual Heating system

Denne kaffetrakteren fra Bosch er laget for å kunne holde en optimal bryggetemperatur, og derfor kommer modellen med varmesystemet Dual Heating system som består av 2 forskjellige varmeelementer. Disse varmeelementene sørger for at kaffen brygges ved en optimal temperatur, men også en optimal serveringstemperatur slik at kaffen blir velsmakende.

Bosch TKA8011 er en oversiktlig modell og har derfor en gjennomsiktig vannbeholder med måleenheter på begge sider av tanken. Modellen kommer også med en ledningsrulle som holder styr på ledningen.

Fokus på sikkerhet

Her er det snakk om en maskin til hverdagsbruk. Derfor er modellen både solid og robust med den fordelen at den er rask til å brygge kaffe. Betjeningen er enkel da modellen ikke har altfor mange funksjoner – fokuset ligger på bryggingen av kaffe. Modellen har også fokus på sikkerhet da det her er snakk om et elektrisk apparat som håndterer glovarm kaffe. Bosch TKA8011 kommer derfor med autoslukk som gjør at modellen automatisk slår seg av etter 40 minutter dersom den ikke blir brukt. Den har også en dryppstopp-funksjon. Vannbeholderen har et integrert håndtak som gjør at man får et godt grep om den.

Utvalgte fordeler ved Bosch TKA8011:
☕ Tradisjonell filterkaffetrakter i et flott og moderne design
☕ Kapasitet på 1,25 liter
☕ Med Dual Heating varmesystem
☕ Gjennomsiktig vannbeholder med måleenhet og integrert håndtak
☕ Autoslukk-funksjon


Bosch TKA6A043


✅ Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Bosch TKA6A0431

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

.
Bosch TKA6A043 er blitt testet og anmeldt av den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön. I begge testene er modellen blitt kåret til toppscorer da ekspertene elsker kaffen den lager – samt de ulike funksjonene som for eksempel aromafunksjonen.

Selv om ekspertene generelt sett elsker Bosch TKA6A043, forklarer de at maskinen har et forholdsvis høyt strømforbruk. De mener derfor at forbrukerne bør være oppmerksomme på at spesielt varmeplaten bruker mye energi.

Klassisk kaffemaskin med flere praktiske funksjoner

Bosch TKA6A043 er en klassisk og enkel kaffemaskin som er enkel i bruk. Den kommer med en av/på-knapp på fronten, og her kan man slå maskinen på og finne flere andre funksjoner, derfor er den enkel å betjene.

Selv om Bosch TKA6A043 er en forholdsvis enkel kaffemaskin så kommer den fremdeles med et par praktiske funksjoner.

Den er blant annet utstyrt med en autoslukk-funksjon som sørger for å slå av maskinen dersom den ikke brukes på en stund.

Autoslukk-funksjonen kommer med valgfrie tidspunkter slik at man selv kan velge hvor raskt den skal slå seg av etter bruk.

I tillegg til autoslukk-funksjonen så finnes det også en dryppstopp-funksjon som sørger for at kaffen ikke drypper ned på varmeplaten når man fjerner kannen.

Kaffemaskinen kommer også med en vannbeholder som har en kapasitet på 1 liter vann. Vannbeholderen er avtakbar slik at det er enkelt å fylle på vann og rengjøre maskinen etter bruk.

Kraftig kaffemaskin med aromafunksjon

Med Bosch TKA6A043 får man en forholdsvis kraftig kaffemaskin som har en motoreffekt på 1200 Watt. Dette sørger for at kaffen brygges både raskt og effektivt.

Man har også mulighet til å bruke maskinens praktiske aromafunksjon. Med denne funksjonen kan man brygge kaffen akkurat slik man vil ha den ved å trykke på en knapp. På den måten kan man alltid få en individuell kaffearoma, og man kan få den kaffestyrken man ønsker.

Man kan også lese av vannmengden på utsiden av kannen slik at man alltid kan se om det må fylles på vann – eller om det er nok til å brygge kaffen.

Rengjøringsvennlig modell med fleksibel filterholder

Bosch TKA6A043 er en rengjøringsvennlig kaffemaskin som sørger for at man enkelt kan avkalke maskinen.

Når man først har avkalket maskinen så har det en langtidsholdbar effekt slik at man ikke trenger å gjøre det igjen med én gang.

Kannen har også en stor åpning som hjelper til med å gjøre rengjøringen enklere slik at det er plass til å rengjøre på alle de stedene man ønsker.

Sist, men ikke minst, kommer Bosch TKA6A043 med en swing-out filterholder. Det vil si at man kan svinge filterholderen både fram og tilbake når man skal fylle filteret med kaffebønner – samt fjerne filteret igjen.

Utvalgte fordeler ved Bosch TKA6A043:
☕ Aromafunksjon
☕ Swing-out filterholder
☕ Rengjøringsvennlig modell
☕ Med autoslukk-funksjon
☕ Med dryppstopp-funksjon


Alternative modeller til kaffetraktere fra Bosch

I tillegg til de 5 kaffetrakterne fra merket Bosch har vi i denne artikkelen også inkludert 3 alternativer til Bosch-modellene. Det har vi gjort for å vise mer av bredden på markedet, og vi har behandlet de alternative modellene på samme måte som modellene fra Bosch.

De alternative modellene vi viser her har fått positiv kritikk av eksperter i forskjellige tester.


Melitta Aroma Signature Deluxe

 
 Testvinner hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Melitta Aroma Signature Deluxe kaffemaskine testvinder

.
Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön har foretatt en test av kaffetraktere hvor et stort antall modeller fra ulike merker har blitt testet på forskjellige parametere.

Modellen Melitta Aroma Signature Deluxe har blitt inkludert i begge testene og klarer seg veldig godt. Det betyr at modellen får 2 flotte plasseringer som henholdsvis toppscorer og testvinner.

Tradisjonell kaffetrakter

Hvis man vil ha en god gammeldags kaffetrakter som er laget etter moderne prinsipper så vil modellen Melitta Aroma Signature Deluxe være et veldig godt valg.

Melitta Aroma Signature Deluxe har et klassisk utseende med bryggenheten på den ene siden og kannen på den andre. Kaffefilteret er plassert over. Modellen brygger en tradisjonell kaffekopp av god kvalitet.

Modellen er veldig slitesterk og designet til hverdagsbruk. Melitta Aroma Signature Deluxe har en kapasitet på 1,25 liter, noe som tilsvarer ca. 10 kopper kaffe av gangen.

Spesialfunksjon til færre kopper kaffe

Selv om man kan brygge ca. 10 kopper kaffe av gangen med Melitta Aroma Signature Deluxe så finnes det også en spesialfunksjon som gjør at man kan brygge mellom 2-5 kopper hvis man ikke har bruk for så mange.

Melitta Aroma Signature Deluxe er utstyrt med 2 varmeelementer som hele tiden sørger for å opprettholde en optimal bryggetemperatur – uansett om man brygger en hel kanne eller bare et par kopper. Når kaffen er ferdig sier modellen ifra om dette med et signal.

Smart LED-belysning

Melitta Aroma Signature Deluxe er svært oversiktlig da den har en gjennomsiktig vannbeholder som er utstyrt med LED-belysning. Utover dette finnes det også LED-belysning i knappene – som er enkle å styre og betjene.

Ettersom hardheten på vannet varierer veldig fra lokalområde til lokalområde kan vannets hardhet påvirke kaffeopplevelsen en del. For å sikre at kaffeopplevelsen alltid blir like god uansett hvilken geografisk posisjon man har så er Melitta Aroma Signature Deluxe utstyrt med innstillinger som tar hensyn til hardheten på vannet. Det finnes også en autoslukk-funksjon og dryppstopp på Melitta Aroma Signature Deluxe.

Utvalgte fordeler ved Melitta Aroma Signature Deluxe:
☕ Klassisk kaffetrakter
☕ Kapasitet på 1,25 liter
☕ Kan brygge en hel kanne – eller bare et par kopper
☕ LED-belysning
☕ Kan justeres i forhold til hardheten på vannet


Om Bosch

bosch logo
Bosch
 er en tysk virksomhet som ble grunnlagt i 1886 av Robert Bosch, og etter starten i Tyskland er Bosch nå en verdenskjent bedrift som leverer varer til land over hele verden.

Bosch er spesielt kjent innenfor husholdnings- og verktøybransjen hvor man kan få produkter til husholdningen som for eksempel kaffetraktere, ovner, kjøleskap, støvsugere og vaskemaskiner – men også diverse verktøy til håndverkeren på hobbybasis.

Tidligere var produksjonsfokuset til Boschs noe annerledes enn i dag da virksomheten konsentrerte seg om håndverk og industriteknologi. Etterhvert spredte Bosch seg utover flere områder og forhandler i dag en lang rekke produkter også til den vanlige forbrukeren.

Fokus på husholdning

BoschOpp gjennom begynnelsen av 1900-tallet ble det fart på produksjonen hos Bosch, og spesielt på 1960-tallet satte de et større fokus på en mer behagelig og rask husholdning da kvinnene gikk mer og mer ut i arbeidslivet.

Det betød at de oppgavene som kvinnene hadde hatt tid til før – som for eksempel matlaging, klesvask, oppvask og rengjøring – nå ikke kunne tildeles like mye tid. Derfor var det nødvendig å fokusere på å gjøre komforten og produktiviteten i hjemmet bedre på kjøkkenet og vaskerommet. Derfor ble det satt større fokus på kjøkkenprodukter fra Bosch sin side – og i dag er kjøkkenet ett av virksomhetens største produksjonsområder.

Gode verdier

Bosch ble grunnlagt med veldig gode verdier som helt siden Robert Bosch sin tid har vært klare og tydelige: Virksomheten arbeider ut ifra nøkkelordene «initiativ, åpenhet, tillit, ansvar, bærekraft, pålitelighet, troverdighet og mangfold». Bosch har også alltid arbeidet ut ifra filosofien «orientering innenfor fremtid og resultater» – det betyr blant annet at de alltid har fulgt godt med når det kommer til utviklingen av moderne teknologi.

Moderne teknologi har vært et område som Bosch hele tiden har forsøkt å holde seg oppdatert på. På slutten av 1900-tallet ble det lagt større fokus på både fleksibilitet og luksus, og det ble mulig å bruke teknologi for å gjøre husholdningen lettere.

Moderne teknologi har blitt en integrert del av bedriftsfilosofien til Bosch. Virksomheten følger med i tiden da de i dag også forhandler produkter som er app-baserte slik at man kan overvåke og betjene hvitevarene sine med telefonen – også når man ikke er hjemme.

Hvis du vil lese mer om Bosch, deres produkter og verdier så kan du lese mer på den norske hjemmesiden deres.


Hva er kaffe og koffein?

kaffe videnKaffe er en drikk som stammer fra kaffebønnen – som tidligere var en veldig eksklusiv handelsvare under kolonitiden. Kaffen er spesielt kjent for å ha en oppkvikkende effekt på hjerne og kropp, og det er på grunn av koffeinen som finnes i en veldig høy konsentrasjon i kaffebønnen.  

Koffein minner om amfetamin

Kaffe og koffein henger naturlig sammen, og Kaffeguide.se skriver at koffein ble oppdaget i 1819 av den tyske kjemikeren Friedrich Ferdinand Runge. Koffein fungerer i grove trekk litt som euforiske stoffer som amfetamin og kokain da det er et sentralstimulerende middel som kan gi samme oppkvikkende effekt som disse stoffene.

Når kroppen inntar koffein opptas det raskt og sendes ut i kroppen. Man vil føle størst effekt av den oppfriskende koffeinen etter en halvtimes tid. Derfor er kaffe velegnet til å få deg våken om morgenen eller om du skal jobbe sent, men man skal være oppmerksom på at inntak av koffein også gjør at man kan slite med å sove da koffeinen vil gjøre at kroppen føler seg våken.

Kaffe gjør deg sterkere

Både Telegraph.co.uk og Videnskab.dk skriver om koffein og forklarer at stoffet vitenskapelig sett er et naturlig stoff som tilhører gruppen plante-alkaloider. Ved inntak av koffein produserer kroppen mer adrenalin, og i tillegg til at man føler seg mer våken så påvirkes også kroppen og hjernen slik at man vil føle seg mer oppmerksom, sterkere og bedre til å ta beslutninger.

Kaffe har lang halveringstid

Kaffe halveringstidGrunnen til at mange opplever at de ikke kan sove etter at de har drukket kaffe sent på dagen er at koffeinen har lang halveringstid. I praksis betyr dette at det går lang tid før koffeinen er ute av kroppen igjen, og halveringstiden ligger på rundt 5 timer. Det tar altså 5 timer før koffeinnivået i kroppen er halvert.

Som hovedregel bør man derfor ikke drikke kaffe etter klokken 17 dersom man har problemer med å sove, for da kan det ta opptil hele 15 timer før kroppen ikke er påvirket av koffeinen lengre.

Ikke kun koffein i kaffe

Selv om koffein i høy grad forbindes med kaffe så finnes det også koffein i andre drikker og matvarer. Det finnes for eksempel spesielle energidrikker som har et høyt innhold av koffein slik at de tilfører kroppen mer energi – som for eksempel Red Bull – men det finnes også koffein i cola, te og sjokolade.

Ikke kun koffein i kaffeHvis man spiser 100 gram mørk sjokolade får kroppen tilført stort sett samme mengde koffein som hvis man skulle drukket en hel kopp kaffe. Cola inneholder også koffein, men i mindre mengder – for her må man drikke en hel liter for å kunne komme opp på det samme koffeinnivået som finnes i én enkelt kopp kaffe. Te inneholder også koffein, men det avhenger av typen te. Spesielt kan svart te inneholde store mengder koffein.

Kaffe er ikke farlig

Det finnes mange myter om at man kan drikke seg ihjel av for mye kaffe, men ekspertene skriver at det er feil. De anbefaler imidlertid at man holder seg til et moderat inntak på 3-5 kopper om dagen, og hvis man skal klare å få i seg en dødelig dose så må man drikke hele 80 kopper rett etter hverandre.


Hva er best? Pulver eller hele bønner?

Pulver eller hele bønnerDet er en smakssak om man foretrekker pulverkaffe eller hele bønner. Forhåndsmalt kaffe er litt lettere dersom man vil ha ferdig kaffe raskt, men hvis man skal bruke hele bønner krever det at man har en kaffekvern. Forhåndsmalt kaffe har imidlertid markant kortere holdbarhet enn hele bønner og skal helst drikkes innen 1 uke.  

Søndagsavisen skriver at det er nødvendig med kaffekvern dersom man vil male bønnene selv. Enkelte kaffetraktere kommer med en integrert kaffekvern, men hvis modellen ikke har det kan man lett skaffe seg en. Det finnes både kaffemøller og kaffekverner – igjen er det en smakssak hva man foretrekker.

Med kaffemøllene kan det imidlertid være vanskeligere å få et godt resultat fordi de ofte er mindre og maler kaffebønnene med kniver, mens kaffekvernene fungerer ved å kverne bønnene. Derfor kan det være vanskelig å styre kaffemøllen slik at man får en riktig balanse av grov- og finhet på kaffepulveret. Rengjøringen er imidlertid ofte enklere på en kaffemølle da de ofte består av færre deler enn kaffekvernene.

Ekspertene fra Søndagsavisen foretrekker imidlertid kaffekvernene fremfor møllene da de synes at de både maler bønnene bedre og gir en mer nyansert smaksopplevelse. Det anbefales at man går etter en modell hvor man både kan stille inn mengden og malegraden. Rengjøringen kan imidlertid være litt problematisk, men det er viktig å fjerne den gamle kaffen da selv små mengder gammel kaffe kan påvirke smaken på den nye kaffen.

Kaffemesteren.no skriver at det er mange fordeler ved å velge hele bønner hvis man har verktøy, tid og lyst til å være nøye med kaffen sin – ellers kan man også kjøpe gode pulverkaffeblandinger i spesialbutikker. Med bønner kan man nemlig kverne kaffen akkurat slik man foretrekker den – samt eksperimentere og blande akkurat som man vil. Det er også enklere å sortere fra dårlige og umodne bønner. Kaffe brygget på hele bønner har ifølge ekspertene den fordelen at smaken vil være mer intens og nyansert da de naturlige oljene forblir i bønnene helt til de kvernes før de skal brukes.

Hvis man ikke er kaffeentusiast så vil pulverblandingene ofte være et bedre valg da det går mye raskere.

Valg av kaffebønner

kaffeHvis man velger å kverne kaffebønnene selv må man være oppmerksom på at kaffebønner smaker veldig forskjellig. Beanit.se skriver at det generelt sett finnes 2 sorter – Arabica og Robusta.

Arabica-bønnene er de mildeste bønnene og de det brukes mest av. Denne sorten ligger til grunn for 70-80% av verdens kaffeproduksjon. Arabica-bønnene har en mild, aromatisk og fyldig smak, og Arabica-kaffen vokser i tropisk klima.

Robusta-bønnene dyrkes i litt hardere klima og inneholder mye mer koffein enn Arabica – faktisk nesten dobbelt så mye. Generelt sett koster Robusta-bønnene mindre enn Arabica og blir ofte brukt til blandingskaffe. Robusta har en bitrere, sterkere og syrligere smak.

Bønner fra forskjellige områder

BønnerKaffebønnenes smak avhenger i stor grad av hvor de er dyrket, og derfor kan man bruke geografien som pekepinn når man velger bønner:

Kaffebønner fra Afrika (spesielt Kenya og Etiopia) har ofte fruktige aromaer og inneholder toner av både vin og bær.

Kaffebønner fra Sør- og Mellom-Amerika er mer delikate, søte og renere i smaken med noter av sjokolade og bakverk – og den fruktige smaken er mildere. Ofte blir kaffe fra Brasil og Colombia fremhevet.

Kaffebønner fra Asia er en tredje mulighet, og disse bønnene er fyldigere og mer jordaktige med en krydret smak.

I tillegg til opprinnelsesområde bør man også se på hvordan bønnene er ristet – det finnes både lyse og mørke ristinger. En mørk risting betyr at bønnene smaker mer brent, mens en lys risting gir en mildere smak hvor man bedre kan smake karakteristikken til bønnene.

Ekspertene anbefaler at man velger ristingen etter den kaffetypen man brygger: De lyse ristingene passer best til filterkaffe, mens de mørke ristingene passer bedre hvis man har en espressomaskin.

Slik males bønnene korrekt

KaffemoelleHvis man bestemmer seg for å kverne sine egne kaffebønner så skriver Whiteaway at man skal være veldig forsiktig med kverningen. De anbefaler at man maler bønnene medium-fint hvis man drikker filterkaffe, for en grov kverning vil gjøre at vannet renner igjennom for raskt (noe som gir en tynn og utvannet smak), og en for fin kverning vil gjøre at vannet renner igjennom for sakte (noe som vil gi en veldig sterk og bitter smak).


Fordeler ved å drikke kaffe

Fordeler ved å drikke kaffeKaffe smaker godt, og de fleste hyppige kaffedrikkere kan slite med å takke nei til en god kopp kaffe. Forskning viser at det heller ikke er nødvendig da et moderat inntak av kaffe faktisk er sunt for kroppen – det vil si mellom 3-5 kopper om dagen.

Basert på artikler fra Videnskab.dkForskning.noSondagsavisen.dk og Telegraph.co.uk guider vi her til hvilke helsefremmende virkninger kaffen har på kroppen.

Legg merke til at det er filterkaffen som har blitt undersøkt av ekspertene, og derfor er det denne kaffetypen som gir de positive påvirkningene. Det kan imidlertid ikke utelukkes at det samme også gjelder for andre kaffetyper.

Høyt innhold av antioksidanter
Kaffe inneholder mange antioksidanter som ellers ofte finnes i frukt, og de fungerer slik at de beskytter kroppens celler. En av de viktigste antioksidantene er klorogensyre som også kan beskytte mot kreft.

Kaffe hjerneStyrker hukommelsen og hjernen
Forskning har vist at et moderat inntak av kaffe kan styrke hukommelsen og beskytte en mot å utvikle Alzheimers. Når man drikker kaffe blir sentralnervesystemet påvirket slik at hukommelsen, hjernen og oppmerksomheten skjerpes. Kroppen begynner å produsere mer adrenalin – som også styrker synet. Man blir derfor bedre i stand til å vurdere situasjoner og prestere.

Minsker risikoen for utvikling av flere sykdommer
Kaffe har en helsefremmende virkning mot mange slags sykdommer – blant annet senkes risikoen for å utvikle type 2 diabetes og Parkinsons med 25%, og risikoen for å få blodpropp eller hjerneblødning er 10% lavere hvis man drikker kaffe.

Beskytter mot bestemte former for kreft 
Forskere har funnet ut at kaffe kan beskytte mot å utvikle bestemte typer kreft – dette gjelder kreft i galleblæren, leverkreft, livmorhalskreft, tykktarmkreft og kreft i eggstokkene.

Reduserer betennelse i kroppen
Folk som drikker kaffe lever i gjennomsnitt lengre enn folk som ikke gjør det – og jo eldre man blir desto høyere blir betennelsesnivået i kroppen. Et moderat kaffeinntak har den virkningen at kaffen hjelper til med å nøytralisere betennelsesstoffene som finnes i cellene og dermed reduserer betennelse i kroppen.

KaffeKaffe gjør deg glad
Kaffe er gunstig mot depresjon da det øker produksjonen av serotonin og dopamin i hjernen – det er 2 av kroppens egne «lykkestoffer». Det vil føre til at man føler seg gladere og mer tilpass etter man har drukket kaffe.

Kaffe hjelper på astma 
Forskning viser at kaffe har en dempende effekt på astma, bronkitt og eventuelle anfall. Faktisk er det bare bra for astmaen hvis man drikker litt mer enn de anbefalte 3-5 koppene om dagen.

Kaffe gjør deg slank
Ettersom kaffe øker produksjonen av adrenalin stiger også pulsen, blodtrykket og forbrenningen. Det betyr at man vil forbrenne flere kalorier. Kaffe bør imidlertid ikke brukes som et slankemiddel.

KaffeKaffe har også negative innvirkninger på kroppen
Til tross for at kaffe har mange helsefremmende virkninger på kroppen så finnes det også noen negative innvirkninger. For høyt koffeininntak kan føre til søvnproblemer da koffein øker våkenheten markant i kroppen. Man kan også oppleve forhøyet blodtrykk og forverret angst dersom man lider av det. For mye kaffe medfører også en større produksjon av adrenalin (som imidlertid er bra i mindre mengder) som kan føre til rastløshet, kvalme, kaldsvette og skjelvinger.


Slik testes kaffetrakterne fra Bosch

Slik testes kaffetrakterne fra BoschDet finnes mange kaffetraktere på markedet, og det kan derfor være vanskelig å finne ut hvilke modeller som er best.

Mengde: Kaffetraktere kommer med ulik kapasitet – noen er små og resulterer kun i et par desiliter kaffe, mens andre kan produsere opptil halvannen liter kaffe per brygging.
Hurtighet: 

Med eller uten TV-kanne?:

Avkalkning: Kalk vil alltid være et problem for en kaffetrakter, men enkelte modeller er lette å avkalke og kommer med automatiske avkalkningsprogrammer. Dette er spesielt viktig hvis man bor i et område hvor det er mye kalk i vannet.


7 råd: Slik brygger du den beste kaffekoppen

Gode rådDet danske forbrukerrådet Tænk guider oss her til hvordan man som forbruker kan brygge den beste kaffekoppen med en kaffetrakter hjemme:

Pass på trakteren: Kalk utgjør en stor trussel for kaffetrakterens effektivitet og funksjonalitet, så sørg for å avkalke den ofte.

Friskt vann: Bruk i utgangspunktet friskt vann da «gammelt» vann som har stått lenge i maskinen får en flat og tam smak. Husk også alltid å tømme trakteren for vann etter bruk – enkelte modeller har imidlertid spesielle vanndepoter hvor det er meningen at vannet bare kan bli stående. Det kan det også – med mindre man for eksempel skal på ferie. Da bør trakteren tømmes helt for vann.

Riktig temperatur: Den beste bryggetemperaturen ligger på mellom 92 og 96 grader. Tænk råder til at man aldri brygger kaffe på over 100 grader da det vil gjøre smaken dårligere.

Forskjell på kaffeForskjell på kaffe: I utgangspunktet blir kvaliteten på den ferdige kaffen like bra som kvaliteten på bønnene eller kaffepulveret er. Doseringen er også viktig – dette står ofte på pakken. Hvis ikke anbefaler Tænk at man som tommelfingerregel bruker 7 gram kaffe til 1 kopp, eller 45 gram til 1 liter vann. Oppbevaringen av kaffen er også viktig. Den bør plasseres kjølig, mørkt og lufttett – og drikk den helst i løpet av et par uker. Hvis man har kjøpt for mye kaffe som man ikke rekker å drikke i løpet av et par uker så skriver Tænk at man godt kan legge kaffen i fryseren der den vil holde seg bedre. Husk imidlertid å legge den i en lufttett frysepose først. Ta den opp igjen dagen før den skal drikkes.

Optimal bryggetid: Kaffe som har vært i kontakt med varmt vann for lenge får en bitter smak. Kaffe som har vært i kontakt med varmt vann i for kort tid vil smake tynt og utvannet.
Filter kan gi en bismakFilter kan gi en bismak: Tænk skriver at spesielt kaffefiltre som er laget av papir kan «smitte» av og gi kaffen en ubehagelig bismak. I stedet kan man bruke de såkalte gulfiltrene som kan gjenbrukes. Disse filtrene har den fordelen at de ikke filtrerer ut kaffens eteriske oljer. Pass også på å ikke bruke for tette filtre da de kan gi en kaffe som er altfor sterk siden vannet ikke renner fort nok igjennom.

Ren kaffekanne: Som tidligere nevnt anbefaler Tænk at man oppbevarer den ferdige kaffen i en TV-kanne. Den må holdes ren, ellers kan det resultere i at kaffen får en uheldig og bitter bismak. Hvis man lar kaffen stå i trakterens glasskanne for lenge kan det også føre til at kaffen blir bitter.


Gode desserter med kaffe 

Kaffekake

KaffekakeIngredienser: 
– 170 gram sukker
– 170 gram smør eller margarin samt ekstra til smøring
– 3 store egg
– 170 gram mel
– 1,5 ts. bakepulver
– 1 ss. kaffe
– Glasur
– 225 gram melis
– 100 gram smør eller margarin
– 1,5 ss. kaffe
– Jordbærsyltetøy (valgfritt)
– Valnøtter eller kirsebær til pynt (valgfritt)

Oppskrift: 
1. Varm ovnen til 160 grader. Smør 2 bakeformer på 18 centimeter.
2. Hell sukker og smør i en bolle og pisk til konsistensen blir luftig.
3. Pisk eggene i en kopp med en gaffel og tilsett de i sukker- og smørmassen sammen med 1 ss. mel for hvert egg.
4. Når eggene er helt pisket tilsettes resten av melet og bakepulveret. Bland forsiktig.
5. Tilsett kaffen til blandingen og hell massen over i kakeformene.
6. Stek i 25-30 minutter. Deretter lar du de avkjøles.
7. I mellomtiden skal glasuren lages: Bland melis med smør til konsistensen er lett, og tilsett deretter kaffen.
8. Når kaken er helt kald fordeles glasuren på den nederste av de to kakene. Fordel jordbærsyltetøy på den andre og legg de sammen. Fordel resten av glasuren på toppen. Pynt eventuelt med valnøtter og kirsebær.

Kaffe-is 

Kaffe-isIngredienser: 
– 1 ss. kaffe
– 1 ss. brandy
– 4 store egg (pasteuriserte)
– 100 gram sukker
– 300 milliliter fløte
– 100 gram finhakket Toblerone
– Revet mørk sjokolade til pynt 

Oppskrift: 
1. Smør en 1-liters bakeform.
2. Bland kaffe, brandy, eggeplommer og sukker i en bolle.
3. Bruk en annen bolle til eggehviter, og en tredje bolle til fløten.
4. Pisk eggehvitene til de er stive, og pisk fløten til den er fast.
5. Hell den piskede kremen over i kaffe-blandingen og tilsett eggehvitene og Toblerone.
6. Bland sammen og hell over i bakeformen. Dekk til massen med plastfolie og sett den i fryseren.
7. Ved servering snus formen på hodet på en tallerken. La isen slippe formen. Pynt med revet sjokolade og server med én gang.

Kaffe-sjokolademousse  

Kaffe-sjokolademousseIngredienser: 
– 100 gram hakket mørk sjokolade
– 0,5 desiliter eggeplommer (pasteuriserte)
– 2 x 1 ss. sukker
– 1 ss. Nescafé
– 1 ss. kaffelikør
– 0,5 desiliter eggehviter (pasteuriserte)
– 1,5 desiliter kremfløte
– Pisket krem og makroner til pynt 

Oppskrift: 
1. Lag et vannbad og smelt sjokoladen i det.
2. Pisk 1 ss. sukker og eggeplommene til en kremaktig masse. Tilsett deretter den smeltede sjokoladen, Nescafé og kaffelikør.
3. I en annen bolle skal eggehvitene piskes stive sammen med den andre spiseskjeen med sukker.
4. I en tredje bolle skal fløten piskes til krem.
5. Hell den piskede kremen og eggehvitene i sjokoladeblandingen og rør forsiktig rundt.
6. Fordel moussen i 4-6 kopper eller glass. La de avkjøles et kaldt sted.
7. Server sammen med pynt av pisket krem og knuste makroner.

Kaffe-brownies

BrowniesIngredienser: 
– 175 gram smør
– 175 gram hakket mørk sjokolade
– 4 egg
– 250 gram sukker
– 2-3 ss. Nescafé
– 2-3 ss. kaffelikør
– 2 ts. vanilje
– 200-250 gram hvetemel
– 1 ts. bakepulver
– ¼ ts. salt
– 2-3 ss. kakao til pynt

Oppskrift: 
1. Varm opp ovnen til 170 grader.
2. Smelt sjokoladen og smøret over et vannbad.
3. Pisk egg, sukker, kaffe, likør og vanilje sammen.
4. Tilsett sjokolademassen i eggemassen. Tilsett deretter de tørre ingrediensene litt av gangen.
5. Kle en bakeform (22 cm x 22 cm) med bakepapir og hell i deigen. Stek kaken midt i ovnen i 25-30 minutter.
6. La kaken avkjøles og server i små firkanter med siktet kakao som pynt.


FAQ – Ofte stilte spørsmål

Hvilke Bosch kaffetrakter er best i test?

Bosch TKA6A041

Hvordan testes kaffetrakterne?

Kaffetrakterne testes ut ifra parametere som kaffebrygging, herunder bryggetid og temperatur, smak, brukervennlighet, finjustering av de forskjellige innstillingene, vedlikehold og rengjøring. Til slutt vurderes maskinenes energiforbruk.

Hvordan velger jeg den riktige maskinen?

Start med å finne ut hvilken type kaffemaskin som dekker dine behov. Det finnes overordnet 5 typer kaffemaskiner: Kaffetrakter med filter, halvautomatisk espressomaskin, automatisk espressomaskin, helautomatisk espressomaskin og kapselkaffemaskin. Deretter bør du overveie ting som funksjoner, størrelse, brukervennlighet og pris.


Bosch kaffetrakter test – disse kildene har vi brukt:

gifDet danske forbrukerrådet Tænk  
Det danske forbrukerrådet Tænk utfører grundige tester og sammenligninger av hverdags- og forbrukerprodukter. Her er det snakk om en test av 31 kaffetraktere.

Du kan lese mer om testen her, men full tilgang krever imidlertid abonnement. Det er også mulig å kjøpe seg tilgang til enkelte tester individuelt.


Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön  
Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön utfører også tester av forskjellige produkter som forbrukerne bruker til hverdags. Til denne artikkelen har vi sett nærmere på en test av hele 47 kaffetraktere.

Du kan lese mer om testen her, men full tilgang krever imidlertid abonnement. Det er også mulig å kjøpe seg tilgang til enkelte tester individuelt.


Stiftung Warentest  
Stiftung Warentest er et tysk testmagasin som arbeider med alle former for elektronikk og husholdningsprodukter. Her har Stiftung Warentest utført en test av kaffetraktere. Du kan lese mer om testen her.


Andre relevante artikler:
Hos Forbrukerliv har vi også utarbeidet en generell kaffemaskin test. I denne artikkelen finner du en stor samling av testvinnere og ekspertfavoritter fra en lang rekke forskjellige kaffetrakterprodusenter. I testen av kaffetraktere finner du også en prissammenligning av alle produktene slik at du enkelt kan se hvilke forhandlere som er billigst på nettet.

I artikkelen kan du også lese mye mer om hva kaffen generelt sett gjør med hjernen og kroppen vår. Du finner også gode råd om hvordan du kan få mer ut av kaffen din slik at både smaken og konsistensen blir bedre.

Hvis du vil lese mer om alternativer til kaffetraktere fra Bosch anbefaler vi at du leser vår test av Siemens kaffemaskiner. I denne artikkelen har vi samlet de kaffemaskinene fra Siemens som har fått best kritikk i ulike anerkjente tester. I artikkelen gjennomgår vi både tradisjonelle kaffetraktere og en rekke espressomaskiner fra Siemens da de generelt sett er veldig populære i norske hjem.

Hvis du vurderer å kanskje investere i en espressomaskin kan du lese vår artikkel om Siemens espressomaskiner hvor vi har utarbeidet en hel test som kun fokuserer på espressomaskiner fra Siemens. Her finner du en oversikt over de espressomaskinene fra Siemens som får best kritikk av ekspertene.

Du kan også lese vår generelle espressomaskin test. Her finner du de beste espressomaskinene på markedet. Artikkelen har samlet en lang rekke ulike modeller fra forskjellige produsenter. Alle modellene du finner i denne testen har fått gode anmeldelser i ulike anerkjente tester.

Mange nordmenn velger en helautomatisk espressomaskin. En helautomatisk espressomaskin vil være et godt valg hvis du vil ha en espressomaskin som stort sett tar seg av alle arbeidsoppgavene selv. Her slipper man å gjøre noe manuelt arbeid selv.

Når det kommer til brygging fungerer en helautomatisk espressomaskin ved at den har en innebygd kaffekvern og melkeskummer – enkelte modeller har også et helt melkesystem innebygd.

Hvis du foretrekker å holde deg til tradisjonelle kaffemaskiner og setter pris på nymalt kaffe anbefaler vi at du leser vår artikkel om kaffemaskiner med kvern. I denne artikkelen har vi samlet en lang rekke testresultater slik at du raskt og enkelt kan få oversikt over de beste kaffemaskinene med kvern som finnes på markedet. Dette er basert på resultater fra en lang rekke anerkjente tester.

Du kan også velge å bare kjøpe en kaffetrakter slik at du heller kan kjøpe en kaffekvern i tillegg. Disse kan ofte kjøpes relativt billig. Hvis dette er et alternativ for deg bør du lese vår kaffekvern test.

Hvis du har bestemt deg for å kjøpe en tradisjonell kaffetrakter bør du vurdere en Moccamaster kaffetrakter. Kaffetrakterne fra Moccamaster er noen av de mest populære trakterne på markedet, og de ligger i en prisklasse de fleste har råd til. Hvis du vurderer å gå til anskaffelse av en Moccamaster bør du lese artikkelen vår hvor vi har samlet en lang rekke testresultater og vurderinger av de ulike modellene slik at du enkelt kan finne de modellene ekspertene liker best.

Et annet alternativ som stadig blir mer og mer populært er kapselmaskiner. Med denne typen kaffemaskin kan du raskt og enkelt lage velsmagende kaffe.

Fordelen er at det er utrolig enkelt, og du er sikret en deilig kaffe hver gang. Du har også mulighet til å velge mellom en lang rekke ulike kaffekapsler – noe som gjør det enkelt å variere smaken.

Ulempen ved en kapselmaskin er at det er dyrere å lage en kopp kaffe hvis du sammenligner det med en tradisjonell kaffetrakter. Her må du selv vurdere om du er villig til å betale litt mer per kopp. Til gjengjeld kan du lage mange forskjellige typer kaffe raskt og enkelt.

Hvis du velger en kapselmaskin bør du også vurdere å lese vår test av kaffemaskiner fra Nespresso. Nespresso er den mest solgte og populære produsenten av kapselmaskiner. I artikkelen har vi samlet alle de modellene som har fått gode anmeldelser i ulike tester.

I Nespresso-testen finner du naturligvis også prissammenligning av de forskjellige produktene – akkurat som du gjør i alle de andre testene våre.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått 

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Siemens TC86303

 Testvinner hos det tyske testmagasinet Stiftung Warentest

Siemens TC86303

.
Modellen Siemens TC86303 har blitt testet av 2 forskjellige ekspertkilder – nemlig det tyske testmagasinet Stiftung Warentest.

Begge ekspertkildene har testet forskjellige kaffetraktere på parametere som bryggevner, funksjoner og brukervennlighet. Modellen Siemens TC86303 klarer seg så bra i testene at den utnevnes til testvinner begge steder.

Modell med 2 varmeelementer

Siemens TC86303 er en tradisjonell og moderne kaffetrakter med et nydelig design i en flott kombinasjon av sort og sølv. Her er det snakk om en modell med en god kapasitet på 1,25 liter, noe som tilsvarer litt over 10 kaffekopper av gangen.

Siemens TC86303 er en litt avansert modell i forhold til de tradisjonelle kaffetrakterne, men selges fremdeles til en god pris.

Derfor er denne kaffetrakteren utstyrt med 2 forskjellige varmeelementer: Den ene sørger for at kaffens bryggetemperatur alltid holdes stabil og optimal, og det andre sørger for å holde kaffen varm når den er ferdig brygget. For å kunne holde en jevn og stabil temperatur har Siemens TC86303 en sensor som holder styr på temperaturen og justerer seg selv underveis.

Kan selv velge antall bryggede kopper

Denne modellen har som sagt en kapasitet som tilsvarer 10 kopper kaffe, men hvis man ikke har bruk for så mye kaffe på én gang kan man velge å brygge færre kopper.

For å være sikker på at denne kaffen blir like god som en full kanne er modellen utstyrt med funksjonen Aroma Sense Plus. Funksjonens hovedoppgave er å sikre at både store og små mengder kaffe blir av samme kvalitet.

Modell med timer

Siemens TC86303 er utstyrt med en smart timer-funksjon som gjør at man kan «bestille» kaffen til å brygges ferdig til et bestemt tidspunkt. Her er det også snakk om en brukervennlig modell med en gjennomsiktig vannbeholder som kan tas av. Vannbeholderen har et integrert håndtak for enklere håndtering i tillegg til at det finnes måleenheter på begge sider av beholderen.

Maskinen har både funksjonene dryppstopp og autoslukk for bedre sikkerhet.

Utvalgte fordeler ved Siemens TC86303:
☕ Kapasitet på 1,25 liter
☕ 2 forskjellige varmeelementer
☕ Temperatur-sensor
☕ Aroma Sense Plus
☕ Modell med timer


Electrolux EKF7800


✅ Testvinner hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Electrolux EKF7800 

 

.
Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön har testet og anmeldt kaffemaskinen Electrolux EKF7800.

De to ekspertene har hatt fokus på å teste kaffemaskinen med fokus på dens ulike funksjoner, brukervennlighet, design, yteevne og mye mer.

Her har begge ekspertene gitt kaffemaskinen en god anmeldelse da den i begge testene er blitt kåret til en av testvinnerne. Dette har ekspertene gjort fordi de mener at Electrolux EKF7800 brygger en velsmakende kaffe og kommer med en god aromafunksjon.

Ekspertene nevner ogsåkort at Electrolux EKF7800 har et forholdsvis høyt strømforbruk – spesielt når det kommer til modellens varmeplate.

Enkel og romslig kaffemaskin

Electrolux EKF7800 er en tradisjonell kaffemaskin hvor man har mulighet til åbrygge filterkaffe.

Modellen er enkel og stilren, og er laget i rustfritt stål. Den er forholdsvis rask til å brygge kaffe da det tar ca. 12 minutter å brygge en full kanne.

I tillegg til dette kommer Electrolux EKF7800 med en vannbeholder som har en kapasitet på 1,65 liter. Dette sørger for at man kan brygge opptil 12 kopper om gangen. Man kan også velge å brygge en mindre mengde dersom man kun har bruk for å lage én kopp med kaffe.

Modell med aromafunksjon

Med Electrolux EKF7800 får man en kaffemaskin hvor man kan brygge kaffe akkurat slik man ønsker.

Den er nemlig utstyrt med en aromafunksjon, som betyr at man har mulighet til å tilpasse kaffen akkurat slik man foretrekker den. Med aromafunksjonen kan man velge mellom ulike nivåeri forhold til kaffestyrken.

Electrolux EKF7800 kommer ogsåmed et PureAdvantage Vannfilter som hjelper til med å sikre kaffens gode smak.

Vannfilteret hjelper til med å sørge for en optimal filtrering, noe som også hjelper til med å holde maskinen ren lenger.

Maskinen er utstyrt med et LCD-display der man kan betjene modellen og velge mellom de ulike innstillingene. Displayet er både enkeltog oversiktlig.

Kaffemaskin med timer- og autoslukk-funksjon

Selv om Electrolux EKF7800 er en tradisjonell kaffemaskin, er den fremdeles utstyrt med et par praktiske og brukbare egenskaper. Den kommer nemlig både med en timer-funksjon og en autoslukk-funksjon.

Maskinens timer-funksjon gjør at man har mulighet til åstille den inn til åbrygge kaffe når man ønsker det. Den kan derfor stilles inn til åha kaffen klar når man står opp eller kommer hjem fra jobb.

Med modellens autoslukk-funksjon er man sikret at Electrolux EKF7800 slår seg av automatisk dersom den ikke er blitt brukt på en stund.Autoslukk-funksjonen sørger for at maskinen slår seg av automatisk etter40 minutter dersom den ikke er bruk.

Utvalgte fordeler ved Electrolux EKF7800: 
☕ Stor kapasitet på 1,65 liter
☕ Aromafunksjon
☕ Med autoslukk-funksjon
☕ Med timer-funksjon
☕ Med PureAdvantage Vannfilter


Bosch TKA8653

 Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Bosch TKA8653

.
Modellen Bosch TKA8653 er blitt inkludert i det svenske forbrukerrådet Råd & Rön sin test av hele 47 ulike kaffetraktere. Modellene har blitt testet på flere forskjellige områder.

Bosch TKA8653 klarer seg veldig godt i denne testen, og de gode resultatene gjør at modellen kåres til toppscorer av de svenske ekspertene.

Nok til 8 kopper

Denne modellen er en tradisjonell filterkaffetrakter når det kommer til teknologi, men utseendemessig er det her snakk om en moderne maskin som kommer i et mørkt og stilfullt design med myke kanter uten brudd på estetikken. For å bevare stilen kommer modellen også med en smart ledningsrulle til ledningen for å unngå forstyrrende elementer.

Her er det snakk om en modell med en litt mindre kapasitet enn normalt. Det betyr at modellen kan brygge opptil 8 kopper av gangen. Bosch TKA8653 har nemlig en kapasitet på litt over 1 liter.

Like god til full kanne som til få kopper

Bosch TKA8653 er designet til å sikre at man får den samme høye kvalitetsopplevelsen hvis man brygger en hel kanne som hvis man kun brygger et par kopper. Dette sikres med volum-automatikk-funksjonen. Kannen er designet til mer enn bare å være funksjonell og flott – her er det nemlig snakk om en kanne som holder på kaffens aroma slik at kaffen ikke blir flat etter at bryggingen er ferdig.

Oversiktlig modell

Man betjener denne modellen via kontrollpanelet som er plassert nederst på modellen. Her er det snakk om enkel betjening med få knapper, men Bosch TKA8653 har også et par moderne funksjoner som er lure å ha når man skal brygge kaffe. Dette inkluderer blant annet en smart timer som også har en memory-funksjon samt en klokke. Filterholderen og vannbeholderen er oversiktlige og enkle å håndtere da de begge er avtakbare. Vannbeholderen har et integrert håndtak og tydelige indikatorer på begge sider.

Bosch TKA8653 er en trygg modell da den har funksjonene autoslukk og dryppstopp. Autoslukk trer automatisk i kraft når kaffen er brygget, og dryppstopp gjør at hullet mellom filteret og maskinen lukkes automatisk når kannen fjernes fra maskinen.

Utvalgte fordeler ved Bosch TKA8653:
☕ Stilfullt design
☕ Nok til 8 kopper
☕ Modell med volum-automatikk
☕ Timer med memory-funksjon
☕ Autoslukk


 

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere