Sage the Barista Pro test – Her er ekspertenes vurderinger

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

I denne artikkelen finner du en gjennomgang av espressomaskinen Sage the Barista Pro. Vi har undersøkt en lang rekke tester av Sage the Barista Pro og viser deg her alle testresultatene. Vi har også laget en prissammenligning slik at du raskt og enkelt kan finne den billigste forhandleren på nett.

Artikkelen er bygget opp slik at vi starter med en gjennomgang av modellen der vi kommer inn på maskinens funksjoner, fordeler og ulemper. Deretter gjennomgår vi flere prisbelønnede maskiner fra Sage med fokus på ekspertenes vurderinger. 

Hvis du ønsker å lese mer om testene og testkildene, finner du nederst i artikkelen en liste over linker til de undersøkelsene vi henviser til.

Denne Sage the Barista Pro testen inneholder: 
Gjennomgang av espressomaskinen Sage the Barista Pro  
Gjennomgang av alternative testvinnende modeller 

Kjøpsguide: Slik velger du den rette espressomaskinen
 
Tips til å lage en god kopp 
kaffe 
Informasjon om kaffens reise
 
Derfor er kaffe sunt for deg
 
Informasjon om Sage 
Gjennomgang av testkilder 

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler inn resultatene av upartiske tester. På denne måten kan forbrukeren enkelt skaffe seg en oversikt over de beste produktene som finnes på markedet. 


Sage the Barista Pro

Kåret til «Best Buy» hos Storbritannias største testmagasin Which.co.uk 
9.9 av 10 stjerner hos det britiske testmagasinet Trustedcoffeereviews.co.uk 
5 av 5 stjerner hos det britiske testmagasinet Expertreviews.co.uk 
8.5 av 10 stjerner hos det amerikanske magasinet Beantocupcoffeemachines.net 
God anbefaling hos den amerikanske avisen Businessinsider.com

Sage Barista Pro

.
Sage the Barista Pro er blitt testet og anmeldt av fem forskjellige ekspertkilder som inkluderer Beantocupcoffeemachines.net, Businessinsider.com, Expertreviews.co.uk, Trustedcoffeereviews.co.uk og Which.co.uk. 

Alle ekspertertene er imponerte over espressomaskinen som de har gitt en god anmeldelse. Ekspertene er spesielt fornøyde med at Sage the Barista Pro kommer med smarte funksjoner mens maskinen samtidig er brukervennlig. 

Til gjengjeld er flere eksperter mindre fornøyde med at maskinen er forholdsvis dyr, og at den ikke er utstyrt med en trykkmåler. 

Halvautomatisk espressomaskin med PID-temperaturkontroll

Sage the Barista Pro er en halvautomatisk espressomaskin. Det vil si at maskinen selv tar seg av noen av oppgavene. Modellen sørger blant annet for å kverne kaffebønner, dosere, stampe og lage melkeskum bare ved at man trykker på en knapp. Dersom man selv ønsker å ha full kontroll over bryggeprosessen så er det mulig å velge en manuell innstilling. 

Maskinen er utstyrt med et ThermoJet-varmesystem som oppnår en optimal ekstraksjons-temperatur på omkring 3 sekunder. 

Espressomaskinen er fremstilt i et stilrent og robust design slik at den vil passe godt inn på de fleste kjøkkenbenker. For å få den beste koppen med kaffe kommer Sage the Barista Pro med en PID- temperaturkontroll. 

Dette er en digital kontroll som sørger for at den optimale temperaturen holder seg konstant for å oppnå det beste smaksresultatet. 

Kommer med kvern og melkeskummer

Med Sage the Barista Pro har man mulighet til å brygge et vell av ulike kaffedrikker. Enten det er til en espresso, en cappuccino eller latte så kan dette lett la seg gjøre. 

Modellen kommer blant annet med en melkeskummer slik at man kan lage kaffedrikker med melk. Melkeskummet blir laget ved hjelp av en kraftig dampdyse som man selv også kan gi seg i kast med dersom man ønsker det. 

I tillegg kommer Sage the Barista Pro med en bønnebeholder med en kapasitet på 250 gram og en vannbeholder med en kapasitet på 2 liter. Når kaffebønnene skal kvernes bestemmer man selv hvor grovt eller fint bønnene skal males. Man kan nemlig justere både dosering og malingsgrad. 

Maskinen kommer med 30 forskjellige innstillinger. Med ett enkelt trykk leverer den integrerte koniske kvernen, med doseringskontroll, den mengden man ønsker. 

Ekspertene: Godt valg for kaffeelskere 

Ifølge de fem ekspertkildene er Sage the Barista Pro en espressomaskin som er et godt valg for folk som elsker kaffe. Ekspertene fra Which.co.uk skriver blant annet at maskinen er «et godt valg for ivrige kaffedrikkere» da espressosmaken er særdeles god. 

I tillegg roser flere eksperter espressomaskinens melkeskummer. De mener nemlig at melkeskummet får en god konsistens. Her skriver Trustedcoffeereviews.co.uk at konsistensen er kremaktig mens det samtidig er enkelt å lage melkeskum til kaffen sin. 

Ekspertene fra Which.co.uk noterer seg at Sage the Barista Pro er enkel å bruke, stille i bruk og rengjøringsvennlig. Til gjengjeld nevner de at den er stor og tar en del plass på kjøkkenbenken. 

Rask espressomaskin ifølge ekspertene 

En annen egenskap som flere eksperter merker seg ved Sage the Barista Pro er at den er rask til å brygge kaffe. For eksempel skriver ekspertene fra Expertreviews.co.uk at modellen byr på en høyere kvalitet i forhold til mindre maskiner og at den raskt produserer en fantastisk kaffe. 

De skriver at noen av de største fordelene ved espressomaskinen er den raske oppvarmingstiden, og at den nesten øyeblikkelig har både varmt vann og damp. 

Ekspertene fra Businessinsider.com er enige i dette og forklarer i tillegg at Sage the Barista Pro er raskere og mer stillegående sammenlignet med andre modeller. 

Beantocupcoffeemachines.net mener at Sage the Barista Pro minner mye om andre modeller, men at den er verdt å ha på kjøkkenet. Den vil ta seg godt ut på kjøkkenbenken. Til gjengjeld nevner et par av ekspertene at vannbeholderen ser litt for plastikkaktig ut. 

Spesifikasjoner ved Sage the Barista Pro:
 
Type: Halvautomatisk espressomaskin 
Merke: Sage 
Effekt i watt: 1680 
Pumpetrykk: 15 bar 
Kapasitet vannbeholder: 2 liter 
Kapasitet bønnebeholder: 250 gram 
Med melkeskummer: Ja 
Med kaffekvern: Ja 
Høyde: 44 centimeter 
Bredde: 40,7 centimeter 
Dybde: 40,7 centimeter 
Vekt: 10,6 kilo

Utvalgte fordeler ved Sage the Barista Pro:
 
Integrert konisk kvern 
30 justerbare innstillinger 
PID-temperaturkontroll 
ThermoJet-varmesystem 
Rask oppvarmningstid 

Her kan du se en demonstrasjonsvideo av Sage the Barista Pro. Videoen er produsert av Sage Appliances: 


Andre prisbelønnede maskiner fra Sage

I avsnittet ovenfor har vi gjennomgått espressomaskinen Sage the Barista Pro hvor vi både har sett nærmere på maskinens funksjoner samt hva de ulike ekspertkildene mener om modellen. For å få en så nyansert oversikt over andre maskiner på markedet som mulig, finner du her en gjennomgang av alternative maskiner fra Sage.


Sage the Barista Touch

72 av 100 poeng hos det britiske magasinet Goodhousekeeping.co.uk 
4 av 5 stjerner hos det britiske testmagasinet Trustedreviews.com 
5 av 5 stjerner hos det britiske testmagasinet Expertreviews.co.uk 
Anbefalt hos det amerikanske teknologimagasinet T3.com 
Anbefalt av den engelske avisen The Independent 

Sage The Barista Touch

 
 

.
Sage the Barista Touch er blitt testet og anmeldt av fem forskjellige ekspertkilder som inkluderer Goodhousekeeping.co.uk, Trustedreviews.com, Expertreviews.co.uk, T3.com og The Independent. Ekspertkildene er imponerte over espressomaskinen som de alle har gitt en god anmeldelse hver for seg. Mens noen eksperter er imponerte over modellens høye kvalitet, er andre fornøyde med maskinens brukervennlige betjening. 

Imidlertid nevner et par av ekspertene at Sage the Barista Touch ikke er billig, som er noe man bør være oppmerksom på. 

Stilren automatisk espressomaskin med PID-temperaturkontroll 

Med Sage the Barista Touch får man en stilren espressomaskin som pynter opp på enhver kjøkkenbenk. Espressomaskinen er fremstilt i et robust, men elegant design og kan kjøpes i flere forskjellige farger. 

Sage the Barista Touch er en automatisk espressomaskin, noe som betyr at den gjør jobben for deg. Den brygger kaffen ved kun å trykke på en knapp. 

Man har også mulighet til å velge hvordan man ønsker å få kaffen sin i form av hvilken kaffe man liker best. Man kan programmere inntil seks forskjellige innstillinger for kaffe dersom man har en bestemt drikk man lager hele tiden. 

I tillegg kommer Sage the Barista Touch med en PID-temperaturkontroll som via en digital styring sørger for at den mest optimale temperaturen holdes hele tiden. Dette sørger for en velsmakende kopp kaffe. 

Utstyrt med integrert kvern og melkeskummer 

Sage the Barista Touch gir mulighet til å brygge flere typer kaffe i form av en espresso, latte og cappuccino med mer. Dette er blant annet mulig på grunn av melkeskummeren. Med melkeskummeren kan man få en kaffe-drikk med melk og velge hvordan man ønsker at skummet skal være. 

Maskinen kommer i tillegg med en integrert kvern som kverner kaffebønnene når de skal brukes. Dette sikrer den beste smaksopplevelsen. Kaffekvernen er utstyrt med 18 innstillinger, og man kan velge både dosering og om det skal males grovt eller fint. 

Sage the Barista Touch kommer med et innebygget rengjøringsprogram som sikrer at maskinen holder seg ren. Man kan også få koppen forvarmet eller gjøre bruk av funksjonen med varmt vann dersom man ønsker te eller varm kakao. 

Maskinen kommer med en bønnebeholder som rommer 250 gram, mens vannbeholderen har en kapasitet på 2 liter. 

Ekspertene: Espressomaskin i høy kvalitet 

Ifølge de fem ekspertkildene er Sage the Barista Touch en espressomaskin som fungerer godt på et kjøkken. Her skriver flere eksperter at modellen er av høy kvalitet og at den er et godt kjøp for alle som elsker å brygge kaffe hjemme. 

For eksempel skriver ekspertene fra Goodhousekeeping.co.uk at Sage the Barista Touch gir en mulighet til å skreddersy sin egen kopp kaffe, noe ekspertene fra Expertreviews.co.uk også fremhever som å være en stor fordel. 

Å skreddersy sin egen kopp kaffe er enkelt, og ekspertene fra Trustedreviews.com forklarer at maskinen generelt sett er svært brukervennlig. Ekspertene nevner også at maskinen er rask til å varme opp slik at man på kort tid kan lage kaffe når man ønsker det. 

I tillegg skriver ekspertene fra T3.com at maskinen produserer fantastisk kaffe hver eneste gang. De opplevde at alle kopper var velsmakende og levde opp til akkurat det de hadde håpet på. 

Ingen av ekspertene finner mange ulemper med Sage the Barista Touch. De nevner imidlertid kort at cremaen er litt tynn i konsistensen og at modellen koster en del. 

Spesifikasjoner ved Sage the Barista Touch: 
Type: Automatisk espressomaskin 
Merke: Sage 
Effekt i watt: 1850 
Pumpetrykk: 15 bar 
Kapasitet vannbeholder: 2 liter 
Kapasitet bønnebeholder: 250 gram 
Med melkeskummer: Ja 
Med kaffekvern: Ja 
Høyde: 44 centimeter 
Bredde: 40,7 centimeter 
Dybde: 40,4 centimeter 
Vekt: 10,6 kilo

Utvalgte fordeler ved Sage the Barista Touch:
 
PID-temperaturkontroll 
Med integrert kvern og melkeskummer 
Mulighet til å skreddersy sin egen kopp kaffe 
Innebygget rengjøringsprogram 
Mulighet til å få koppen forvarmet 

Her kan du se en demonstrasjonsvideo av Sage the Barista Touch. Videoen er produsert av Sage Appliances: 


Sage Barista Express

5 av 5 stjerner hos det amerikanske teknologimagasinet Stuff.tv 
4 av 5 stjerner hos det britiske testmagasinet Expertreviews.co.uk 
4,4 av 5 stjerner hos det britiske magasinet Coffeeteaclub.co.uk 
Editors’ Choice 2018 hos det amerikanske magasinet Latteartguide.com 
4,5 av 5 stjerner hos det amerikanske teknologimagasinet Cnet.com 
God anmeldelse hos Storbritannias største testmagasin Which.co.uk 
73 poeng av 100 hos det britiske magasinet Goodhousekeeping.co.uk 
8 stjerner av 10 hos det britiske magasinet Beantocupcoffee.co.uk

Sage The Barista Express

 

 

 

.
Sage Barista Express er blitt testet og anmeldt av åtte forskjellige ekspertkilder. Dette inkluderer Stuff.tv, Expertreviews.co.uk, Coffeeteaclub.co.uk, Latteartguide.com, Cnet.com, Which.co.uk, Goodhousekeeping.co.uk og Beantocupcoffee.co.uk. Alle ekspertkildene er svært fornøyde med modellen som de gir en god anmeldelse. 

Dette gjør de blant annet på grunn av modellens funksjonelle egenskaper og muligheten til at man kan brygge flere forskjellige kaffe-drikker. Til gjengjeld er ekspertene mindre imponerte over at espressomaskinen ikke er den raskeste som finnes på markedet. 

Robust manuell espressomaskin med et flott design 

Sage Barista Express er en manuell espressomaskin som kommer i et flott design. Maskinen er designet på en forholdsvis enkel måte slik at den kan stå fremme på kjøkkenbenken. 

Dette er en robust og kraftig espressomaskin som arbeider ved 1850 watt. Vannbeholderen har en kapasitet på 2 liter mens bønnebeholderen rommer 250 gram. Betjeningen av espressomaskinen skjer foran på modellen ved bruk av de ulike knappene. Denne modellen kommer nemlig ikke med et display. 

I og med at maskinen er manuell så betyr dette at man må stå for kaffebryggingen på egenhånd. På den måten får man mer kontroll over bryggeprosessen enn man vil få med en automatisk modell. 

Brukervennlig espressomaskin med melkeskummer og kvern 

Med Sage Barista Express får man en brukervennlig espressomaskin som man enkelt kan betjene. Den kommer med flere funksjoner som gjør det mulig å få akkurat den kaffen man ønsker. 

Blant annet er Sage Barista Express utstyrt med en kvern og en melkeskummer. Kaffekvernen sørger for at bønnene blir malt først når man skal lage kaffen – slik at man får en bedre smaksopplevelse. Kvernen kommer med 18 innstillinger, så man kan selv justere dette etter ønske og behov. 

Ønsker man en kaffe-drikk med melk er det også mulighet til dette med maskinens melkeskummer. Man kan justere på skummets konsistens, og man kan også benytte seg av muligheten til å brygge to kopper kaffe samtidig. 

Kaffen blir brygget via en PID-temperaturkontroll slik at temperaturen holder seg optimal under hele bryggeprosessen. Sist, men ikke minst, kommer maskinen med en koppvarmer. 

Kvalitets-espressomaskin med flere praktiske funksjoner, ifølge ekspertene 

De åtte ekspertkildene som har testet Sage Barista Express er alle svært fornøyde med espressomaskinen. De mener nemlig at den er av høy kvalitet. 

For eksempel skriver ekspertene fra Expertreviews.co.uk at modellen er et kvalitetsprodukt der man hele tiden har god kontroll over kaffeprosessen. De merker seg at maskinen kommer med en integrert kvern og en melkeskummer som begge gjør som de skal. 

I tillegg forklarer Which.co.uk at Sage Barista Express er utstyrt med ekstrautstyr, noe de ser som en fordel. Selve kaffesmaken er også svært god. Til gjengjeld er de ikke like fornøyde med prisen, og nevner også at rengjøringen kan være litt vanskelig. 

Ekspertene fra Goodhousekeeping.co.uk har også testet Sage Barista Express. De skriver at modellen er et godt valg for brukere som ønsker en maskin hvor man selv har full kontroll over prosessen. 

Noe av det ekspertene fra både Cnet.com og Stuff.tv trekker frem er maskinens design. De skriver at det er elegant og flott, men at man til gjengjeld må sette seg en god del inn i de forskjellige funksjonene til maskinen før man går i gang. 

Spesifikasjoner ved Sage Barista Express:
 
Type: Manuell espressomaskin 
Merke: Sage 
Effekt i watt: 1850 
Pumpetrykk: 15 bar 
Kapasitet vannbeholder: 2 liter 
Kapasitet bønnebeholder: 250 gram 
Med melkeskummer: Ja  
Med kaffekvern: Ja 
Høyde: 40 centimeter 
Bredde: 33 centimeter 
Dybde: 31 centimeter 
Vekt: 10 kilo

Utvalgte fordeler med Sage Barista Express:
 
Full kontroll over bryggeprosessen 
PID-temperaturkontroll 
Kvern med 18 innstillinger 
Med melkeskummer 
Enkel betjening

Her kan du se en presentasjonsvideo av Sage Barista Express. Videoen er produsert av danske KitchenOne: 


Slik velger du den riktige espressomaskinen for deg 

Sage Barista ProEr du på utkikk etter en ny espressomaskin? Det kan være vanskelig å velge den helt riktige espressomaskinen til hjemmet. 

Her finner du en kjøpsguide til kjøp av en espressomaskin slik at du kan velge den perfekte modellen til dine ønsker og behov. 

Hvilken type espressomaskin skal jeg velge?
 
Det finnes flere typer espressomaskiner på markedet. Du kan velge mellom automatiske maskiner og manuelle maskiner. I forhold til om du skal velge den ene eller den andre så avhenger det i stor grad av hvor mye du selv ønsker å være en del av bryggeprosessen. 

Velger du en manuell modell så har du full kontroll over bryggeprosessen og må derfor gjøre det meste selv. Hvis du derimot velger en automatisk modell behøver du ikke stå for noen ting selv, for da alt blir ordnet for deg. 

En fordel ved å velge en manuell espressomaskin er at du har mulighet til å påvirke kaffen og selve bryggingen. Da har du også en større kontroll i forhold til hvordan kaffen kommer til å smake. 

Fordelen ved en automatisk espressomaskin er til gjengjeld at du kan brygge kaffe med kun ett enkelt trykk – samt at bryggingen ofte går en del raskere. Du må derfor bestemme deg for om du vil ha den ene eller den andre typen espressomaskin.

Hvilke kaffe-drikker foretrekker du?
 
kaffeEtter at du har funnet ut hvilken espressomaskin du vil ha så bør du tenke over hvilke kaffe-drikker du foretrekker. Mens enkelte espressomaskiner kun kan lage espresso, finnes det andre som kan lage et vell av ulike kaffe-drikker som blant annet drikker med melk. 

Hvilke funksjoner skal espressomaskinen ha? 
En annen ting du bør tenke på før du kjøper en espressomaskin er hvilke funksjoner du har bruk for. Spesielt de automatiske espressomaskinene kommer med mange forskjellige funksjoner. 

Det er alltid en fordel med en espressomaskin som gir deg mulighet til å justere på kaffe-drikken slik at du kan skreddersy den akkurat etter dine ønsker. I tillegg kan du også finne maskiner med alt ifra autoslukk-funksjon til et innebygget rengjøringsprogram. 

Har espressomaskinen en kaffekvern og en melkeskummer? 
Hvis du kjøper en espressomaskin anbefales det at du velger en modell som både er utstyrt med en kaffekvern og en melkeskummer. Dette gir deg mulighet til å lage flere forskjellige kaffe-drikker og justere på kaffens smak. 

Hvor enkelt er det å rengjøre maskinen? 
Når du har brukt en espressomaskin skal den selvfølgelig rengjøres. Ta en titt på hvor enkelt det er å demontere maskinen da dette har betydning for hvor rengjøringsvennlig modellen er. 

Imidlertid er det enkelte maskiner som kommer med innebygget rengjøringsprogram – noe som er en fordel dersom du ikke ønsker å bruke tid på rengjøring. 

Hva er budsjettet ditt? 
prisEspressomaskiner kommer i mange forskjellige prisklasser. Det betyr at prisen varierer svært mye fra maskin til maskin. En automatisk espressomaskin er som oftest dyrere i forhold til en manuell espressomaskin. 

Kvalitet og pris henger ikke alltid sammen, så det er en fordel å ta en titt på ekspertanmeldelser for å finne ut av hva som er fordelene og ulempene ved den spesifikke modellen du ser på. 

Hvor stor bør maskinen være? 
Hvis du har begrenset med plass på kjøkkenet ditt så bør du se etter en bestemt størrelse når du leter etter den perfekte maskinen. 

Når du kjøper på nett er det mange størrelser å velge mellom. Du kan finne de største maskinene på nett, men det finnes også modeller som er mer kompakte og dermed ikke tar så stor plass på kjøkkenbenken.

 


Kaffens utrolige reise

Kaffens utrolige reise

Har du noen gang tenkt på hvordan det kan ha seg at kaffebønner til slutt endte med å bli kaffe? I dette avsnittet kan du lese mer om kaffens utrolige reise fra bønne til en kopp kaffe. 

Begynnelsen på kaffens reise
 
Til å begynne med er det et frø i jorden som er en grønn kaffebønne. Opprinnelig stammer kaffe fra Yemen og Etiopia, men i dag produseres det mange steder i verden. Alle de forskjellige landene og regionene produserer kaffe på hver sin måte, derfor har du mulighet til å finne et vell av kaffebønner. 

Selv om to produksjoner foregår side om side, kan det være stor forskjell på bønnene. Når frøet er plantet vil kaffeplanten begynne å produsere små bær etter ca. to til fem år. I disse bærene finnes det to kaffefrø som kalles de grønne kaffebønnene. 

Slik behandles kaffebønnene 
kaffebønneneEtter innhøstningen av kaffebønnene blir de utvunnet fra bærene. Behandlingen av kaffebønner varierer, men vanligvis er det stort sett den samme metoden som brukes. De kan for eksempel behandles med den tørre metoden dersom de høstede kaffebærene blir tørket i solen på et stort område i to til fire uker. De må snus jevnlig for å sikre at tørker helt. Alle de tørre frøene skrelles med en maskin ved å kjøre de gjennom en valse, og deretter faller bønnene ut. De skilles fra skallene med en sil. 

Den andre metoden for behandling av kaffebønner er den våte metoden. Her blir kaffebønnene renset og lagt i vann i cirka 36 timer. De modne bærene vil synke til bunns, men de umodne blir på overflaten. 

Alle modne bær presses gjennom en sil der fruktkjøttet skilles fra kjernen.

Fermentering fjerner eventuelt slim på kjernen. De siste restene skylles vekk med vann. 

Kaffebønnene fraktes rundt til mange land 
I dag er det forholdsvis enkelt å frakte kaffebønner rundt til flere deler av verden. Det kan likevel oppstå problemer underveis, som for eksempel oppbygging av fukt dersom de fraktes over havet. 

Kaffebønnene blir ristet 
KaffebønneneDet kan nesten betegnes som vitenskap når de grønne kaffefrøene skal lages om til ristede kaffebønner. Her bruker spesialister måleinstrumenter og sin ekspertise til å utvikle smaken på kaffen. Få sekunder kan ha en stor betydning når det kommer til risting av kaffebønner i forhold til om det blir en mild, søt eller sterk smak. Når bønnene blir ristet er det også andre faktorer som påvirker bønnene, som for eksempel fuktighet, temperatur, tid, luftmengde og temperatursvingninger. 

Kaffen brygges
 
Helt til slutt blir kaffebønnene laget om til en velsmakende kopp kaffe.

Det er flere ting som kan gå galt i denne prosessen. Det kan nemlig være vanskelig å brygge en optimal kopp med kaffe. Det er viktig at vannet er ferskt og at temperaturen er korrekt med mer. 

Man har også mulighet til å brygge sin egen kaffe hjemme med sin egen kaffemaskin eller espressomaskin. 

Ønsker du å lese mer om kaffens utrolige reise, kan du klikke her og lese denne artikkelen fra Javapresse.com.


Derfor er kaffe sunt for deg

Derfor er kaffe sunt for degSvært mange mennesker elsker kaffe og drikker det hver eneste dag.

Flere undersøkelser viser at det slett ikke er noe galt med å drikke kaffe hver dag. Faktisk så er et moderat inntak av kaffe sunt for deg. 

Her kan du lese mer om hvorfor kaffe er sunt for deg basert på artikler fra Healthline.com og Medicalnewstoday.com.

Kaffe inneholder mange antioksidanter
 
Det er blitt påvist at kaffe inneholder svært mange antioksidanter som ellers vanligvis finnes i frukt. Antioksidanter fungerer slik at de beskytter cellene i kroppen.

Kaffe er bra for hjernen og hukommelsen din 
Forskning har påvist at et moderat inntak av kaffe kan være til nytte for hjernen og hukommelsen din. Faktisk viser flere undersøkelser at kaffe styrker hukommelsen og beskytter deg mot Alzheimers. 

Reduserer risikoen for utvikling av sykdommer
 
Kaffe har en slags helsebringende effekt mot flere forskjellige sykdommer. Disse sykdommene er blant annet type 2-diabetes og Parkinsons. En undersøkelse viser også at du ved å drikke kaffe reduserer risikoen for å få en hjerneblødning eller en blodpropp med 10 prosent. 

Kaffe beskytter deg mot flere kreftformer
 
Noen forskere har kommet frem til at kaffe kan beskytte deg mot flere typer kreft. Dette gjelder for eksempel leverkreft, livmorhalskreft, kreft i galleblæren og tykktarmskreft.

Kaffe påvirker humøret ditt på en bra måte 
KaffeKaffe gjør deg faktisk glad. Den er nemlig til nytte mot depresjon fordi det øker produksjonen av dopamin og serotonin i hjernen. Det vil si at du vil føle deg gladere etter at du har drukket en kopp kaffe. 

Reduserer betennelser i kroppen din 
Hvis du drikker kaffe sies det at du gjennomsnittlig lever lenger enn folk som ikke drikker kaffe. Et moderat inntak av kaffe har dessuten vist at betennelser i kroppen reduseres. 

Dette er på grunn av at kaffe nøytraliserer betennelsesstoffer i cellene dine.

På den måten blir kroppen din mindre betent.

Kaffe hjelper med vekttap
 
Kaffe øker produksjonen av adrenalin i kroppen. Det vil si at pulsen din, blodtrykket og fordøyelsen din øker. Til syvende og sist betyr dette at du forbrenner flere kalorier. Det kan derfor være til nytte for et vekttap, men skal ikke brukes som et slags slankemiddel. 


Om Sage

Sage logo 
Her i Europa er merket kjent som Sage, men det er ikke det merket heter i andre deler av verden. Opprinnelig het merket nemlig Breville. Det er fordi Breville har flere samarbeidspartnere rundt om i verden, og her i Europa er det snakk om Sage. 

Det hele startet tilbake i 1932 hvor de to samarbeidspartnerne Harry Norville og Bill O’Brien grunnla Breville. Navnet Breville oppstod fordi det var en sammensetning av deres to navn. I begynnelsen produserte ikke Sage/Breville kjøkkenprodukter. De fokuserte nemlig i stedet på produksjon av radioer. 

Under 2. verdenskrig skiftet Breville imidlertid retning og begynte å produsere minedetektorer. Etter 2. verdenskrig endret de enda en gang kurs, og begynte å fokusere mer og mer på forbrukerprodukter til hjemmet i hverdagen. 

I dag er Sage/Breville kjent for sine produkter til kjøkkenet, noe de begynte å lage på 1970-tallet. Faktisk står Breville bak den første toastmaskinen på markedet som ble lansert i 1974. 

Sage/Breville produserer i dag en lang rekke forskjellige produkter til kjøkkenet, og dette inkluderer alt ifra blandemaskiner til blendere og naturligvis også espressomaskiner. 

Produktene deres er ledende over hele verden, og de har også vunnet priser for deres design. Designet holdes i et enkelt og stilrent design med fokus på det industrielle og profesjonelle.

Ønsker du å vite mer om Sage og Breville så kan du se dette intervjuet med Heston Blumenthal og Phil McKnight fra Sage: 


FAQ – Ofte stilte spørsmål

Hvem har testet Sage the Barista Pro?

Storbritannias største testmagasin Which.co.uk, det britiske testmagasinet Trustedcoffeereviews.co.uk, det britiske testmagasinet Expertreviews.co.uk, det amerikanske magasinet Beantocupcoffeemachines.net og den amerikanske avisen Businessinsider.com.

Hvordan er Sage the Barista Pro blitt testet?

Maskinen er blitt testet ut ifra parametere som brukervennlighet, herunder påfylling, finjustering av innstillinger og rengjøring. Kvaliteten på den bryggede espressoen vurderes også, samt temperaturen og jevnheten dersom flere kopper brygges etter hverandre. I tillegg testes maskinens evne til å skumme melk. Til slutt vurderes den på energiforbruk.

Hvordan velger jeg den riktige maskinen?

Start med å finne ut hvilken type kaffemaskin som dekker dine behov. Det finnes overordnet 5 typer kaffemaskiner: Kaffetrakter med filter, halvautomatisk espressomaskin, automatisk espressomaskin, helautomatisk espressomaskin og kapselkaffemaskin. Deretter bør du overveie ting som funksjoner, størrelse, brukervennlighet og pris.


Gjennomgang av testkilder 

Beantocupcoffee.co.uk 
Beantocupcoffee.co.uk er et britisk magasin som skriver om flere forskjellige emner i forhold til kaffebrygging. Her har Beantocupcoffee.co.uk testet espressomaskinen Sage Barista Express. Du kan lese hele anmeldelsen her. 

Businessinsider.com 
Businessinsider.com er en amerikansk avis som leverer forretningsnyheter, nyhetshistorier og andre internasjonale artikler. I tillegg lager de tester og anmeldelser av forskjellige produkter, blant annet espressomaskiner. 

Her har Businessinsider.com testet Sage the Barista Pro som de har gitt en god anbefaling. Du kan lese hele anmeldelsen her.

Cnet.com 
Cnet.com er et amerikansk teknologimagasin som skriver om teknikk og teknologi. Siden gir nyheter, informasjon og guider til forbrukere om elektronikk og teknologi, mens de samtidig har fokus på å lage tester av ulike produkter. Her har Cnet.com testet espressomaskinen Sage Barista Express som de har gitt 4,5 av 5 stjerner. Du kan lese mer på deres hjemmeside her.

Coffeeteaclub.co.uk 
Coffeeteaclub.co.uk er et britisk magasin som skriver om varme drikker. De har spesielt fokus på kaffe og te, men de skriver også om andre ting. Her har Coffeeteaclub.co.uk testet og anmeldt espressomaskinen Sage Barista Express, som de har gitt 4,4 av 5 stjerner. Du kan lese hele anmeldelsen her.

Expertreviews.co.uk 
Expertreviews.co.uk er et britisk testmagasin som lager uavhengige tester av et vell av produkter til hjemmet. Her har de britiske ekspertene testet og anmeldt tre forskjellige espressomaskiner.

Les mer om testen av Sage Barista Express her.

Les mer om testen av Sage the Barista Pro her.

Les mer om testen av Sage the Barista Touch her.

Goodhousekeeping.co.uk 
Goodhousekeeping.co.uk tester og skriver om forskjellige produkter som omhandler hus og hage. Ekspertene fra Goodhousekeeping.co.uk tester produktene og videreformidler deretter vurderingen av det spesifikke produktet til forbrukerne.  Her har de testet to forskjellige espressomaskiner.

Les mer om testen av Sage Barista Express her.

Les mer om testen av Sage the Barista Touch her.

Latteartguide.com 
Latteartguide.com er et amerikansk magasin som skriver om kaffe og kaffemaskiner. Her har siden testet espressomaskinen Sage Barista Express. Les hele anmeldelsen her. 

Stuff.tv 
Stuff.tv er et amerikansk teknologimagasin som arbeider med gadgets, teknologi og elektronikk. Samtidig tester ekspertene også forskjellige teknologiprodukter. Stuff.tv har her testet espressomaskinen Sage Barista Express. Du finner hele testen på deres hjemmeside her.

T3.com 
Det amerikanske teknologimagasinet T3.com skriver om alt som har med gadgets å gjøre. I tillegg til å levere artikler og guider så anmelder og tester de også forskjellige produkter. Her har T3.com laget en test av flere espressomaskiner som inkluderer blant annet Sage the Barista Touch. Du kan lese hele anmeldelsen her.

The Independent 
Den engelske avisen The Independent er en av de største britiske avisene. De skriver nyheter om hva som skjer i verden samt sport, politikk og utland med mer. Her kan man også finne artikler og nyheter angående forbrukerstoff og mat. I denne testen har avisen funnet noen av de beste espressomaskinene på markedet – blant annet Sage the Barista Touch. Ønsker du å lese hele anmeldelsen kan du klikke her.

Trustedcoffeereviews.co.uk 
Trustedcoffeereviews.co.uk er et britisk testmagasin som tester alt som har med kaffe å gjøre. I denne omgang har de testet og anmeldt espressomaskinen Sage the Barista Pro som de har gitt 9,9 av 10 stjerner. Du kan lese hele anmeldelsen her.

Trustedreviews.com
Trustedreviews.com er et britisk testmagasin som daglig leverer detaljerte ekspertvurderinger av elektroniske forbrukerprodukter. 

Her har de testet og anmeldt espressomaskinen Sage the Barista Touch, som de har gitt 4 av 5 stjerner. Du kan lese hele anmeldelsen her.

Which.co.uk 
Which.co.uk er Storbritannias største testmagasin og er laget for forbrukerne. Målet er å utgjøre en forskjell for forbrukerne ved å anmelde et vell av ulike produkter til hjemmet. 

Her har Which.co.uk testet de to espressomaskinene Sage the Barista Pro og Sage Barista Express som de henholdsvis har kåret til «Best Buy» og gitt en god anmeldelse.

Les hele anmeldelsen av Sage the Barista Pro her.

Les hele anmeldelsen av Sage Barista Express her.

Vær oppmerksom på at full tilgang til testene krever et abonnement.

Beantocupcoffeemachines.net
Beantocupcoffeemachines.net er et amerikansk magasin som arbeider med kaffe, tilbehør til kaffe og kaffemaskiner. Her har de testet espressomaskinen Sage the Barista Pro som de har gitt 8,5 av 10 stjerner. Les mere om testen på deres hjemmeside her. 


Andre relevante tester og artikler

Fant du ikke det du lette etter i denne testen så har vi her hos Forbrukerliv også en rekke andre artikler som kan være relevante for deg. 

Ønsker du å vite mer om de andre testvinnende modellene fra Sage så kan du lese vår dyptgående tester av blant annet Sage the Bambino Plus

Kanskje vurderer du også espressomaskiner fra andre merker enn Sage. Vi kan også være behjelpelige her. Skaff deg en oversikt over markedets andre anmelderroste maskiner med vår generelle espressomaskin test eller vår helautomatisk espressomaskin test.

Skulle det være et merke du er spesielt interessert i så kan du lese våre produsentspesifikke tester. Her finner du blant annet vår DeLonghi Magnifica test, vår Siemens espressomaskin test, vår Melitta Caffeo Solo test, vår DeLonghi espressomaskin test og vår Krups espressomaskin test. I disse testene finner du en oversikt over de best anmeldte modellene fra de ulike produsentene. 

Dersom du vurderer å skaffe deg en vanlig kaffetrakter så kan du med våre generelle tester av kaffemaskin og kaffemaskin med kvern skaffe deg en oversikt over ekspertenes favoritter.

I denne kategorien finner du også en lang rekke produsentspesifikke tester. Her kan du blant annet lese vår KitchenAid kaffemaskin test, vår Moccamaster test, vår Siemens kaffemaskin test og vår Bosch kaffemaskin test.

 

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere