KitchenAid Kaffemaskin – Her er ekspertenes vurderinger

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Denne artikkelen handler om ekspertenes favoritt-kaffemaskiner fra merket KitchenAid, og formålet er å gi forbrukerne best mulig oversikt over de beste KitchenAid maskinene som finnes på markedet.

Her er det snakk om 4 KitchenAid kaffemaskiner og 4 alternative modeller fra andre merker. Alle maskinene behandles på samme måte, noe som hjelper en med å få best mulig oversikt.

Hvis man ønsker å lese mer om testene og testkildene så finnes det nederst i denne artikkelen en liste over linker til de undersøkelsene vi henviser til.

Denne KitchenAid kaffemaskin testen inneholder:
Oversikt over 4 forskjellige KitchenAid kaffemaskiner
Oversikt over 4 alternativer
Guide til hva man bør være oppmerksom på, når man kjøper ny kaffemaskin
Informasjon om kropp og kaffe
Bakgrunnsinformasjon om KitchenAid
Gjennomgang av de testene vi har undersøkt og linker til eventuell videre lesning
En guide til andre relevante tester og artikler

Lett merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler inn resultatene fra upartiske tester slik at forbrukeren enkelt kan skaffe seg en oversikt over de beste produktene på markedet.  

KitchenAid kaffemaskin test 2021 – Her er de beste modellene

I avsnittene nedenfor finner du en gjennomgang av de KitchenAid kaffemaskinene som har klart seg best i test. Forbrukerliv har analysert en lang rekke eksperttester fra både inn- og utland, og her viser vi deg de modellene som har fått best anmeldelser.

Du finner også en prissammenligning av de ulike KitchenAid kaffemaskinene slik at du raskt og enkelt kan skaffe deg en oversikt over hvilke forhandlere som er billigst.


Alternativer til KitchenAid kaffemaskiner

I avsnittet ovenfor har vi gått igjennom 4 ulike KitchenAid kaffemaskiner med fokus på hva de kan og hva ekspertene mener om dem.

I denne seksjonen viser vi deg fire kaffemaskiner fra andre merker som alternativer til de fra KitchenAid.


Braun KF7020 

✅ Testvinner hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Braun KF7020 

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
–>

.
Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön har hver foretatt en stor test av kaffemaskiner.

Ulike modeller fra forskjellige merker er blitt inkludert, og det gjelder også Braun KF7020.

Alle maskinene er blitt testet på utvalgte parametere som danner grunnlaget for den endelige poengsummen. Braun KF7020 imponerer ekspertene stort, og derfor kåres denne modellen til testvinner.

Flott, klassisk maskin

Braun KF7020 kommer i et flott, mørkt design i en enkel, moderne stil og vil se flott ut på kjøkkenbenken. Her er det også snakk om en klassisk modell som brygger filterkaffe.

Denne maskinen har en god kapasitet på 1,2 liter, og kan brygge opptil 12 kopper. Det er imidlertid også mulig å brygge færre hvis man ønsker det – med samme smak og dosering selvfølgelig.

OptiBrew-system

Dette produktet brygger kaffen via OptiBrew-systemet som kombinerer en optimal bryggetemperatur, tid og ekstraksjon for å få best mulig smak og konsistens.

Det er fokus på å bevare smak og aroma, derfor finnes det også AromaCarafe til oppbevaring av den nybryggede kaffen hvor både varme og aroma bevares lenger.

Flere funksjoner

Braun KF7020 kommer med flere nyttige funksjoner: Disse inkluderer blant annet muligheten til å selv velge styrken – samt en 24-timers timer.

Denne kan man stille inn slik at kaffen er ferdig brygget når man ønsker det. Alle disse valgene foretages via det moderne LCD-displayet som både er intuitivt og brukervennlig. Det finnes også en auto-slukk-funksjon.

Braun KF7020 – spesifikasjoner
Type: Kaffemaskin
Merke: Braun
Watt: 1000
Kapasitet, vannbeholder: 1,2 liter
Antall kopper per brygging: 12 

Utvalgte fordeler ved Braun KF7020
Flott og moderne
OptiBrew-system
AromaCarafe
Timer
Regulerbar styrke 

Her kan du se en dyptgående videopresentasjon om Braun KF7020. Videoen er produsert av Cnet.com:


Melitta Excellent 5.0 

✅ Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Melitta Excellent 5.0

.
Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön har hver foretatt en stor kaffemaskin-test. Her har de valgt ut maskiner fra ulike merker og testet de på spesifikke parametere.

Melitta Excellent 5.0 er blitt inkludert i disse testene og klarer seg veldig godt – derfor kåres den til toppscorer.

Enkel men velfungerende

Melitta Excellent 5.0 er en tradisjonell og enkel kaffemaskin, og dette synes også godt på designet. Modellen har en god kapasitet på 1,25 liter vann, noe som holder til ca. 10 kopper med kaffe.

Ettersom det her er snakk om en modell på mange watt (1525) så blir kaffen brygget raskt – nemlig en hel kanne på kun 6 minutter.

2 varmeelementer

Dette produktet er utstyrt med 2 ulike varmeelementer – det ene til kaffebryggingen og det andre til å holde kaffen varm. Denne holde-varm-funksjonen gir varm kaffe i opptil en halv time.

I tillegg til dette er produktet blitt tildelt EC BC Gold Bean for å leve opp til de høyeste europeiske standardene innen kaffebrygging.

Aromakontroll

Melitta Excellent 5.0 kan lage 10 kopper, men man kan også velge å brygge færre. Uansett antall sørger den innebygde Aromakontrollen for at kvaliteten alltid er den samme – også i mindre mengder.

I tillegg til dette finnes det også en smart auto-slukk-funksjon som trer i kraft etter 40 minutters inaktivitet.

Melitta Excellent 5.0 – spesifikasjoner
Type: Kaffemaskin
Merke: Melitta
Watt: 1525
Kapasitet, vannbeholder: 1,25 liter
Antall kopper per brygging: 10
Bryggetid: 6 minutter
Temperatur ved brygging: 96 grader 

Utvalgte fordeler ved Melitta Excellent 5.0
Flott og tradisjonell maskin
Kapasitet på 1,25 liter – tilsvarer 10 kopper
Rask brygging
2 varmeelementer
Gold Bean-produkt 


Moccamaster KBGC982 

✅ Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Moccamaster KBGC982

 

Moccamaster KBGC982 har blitt inkludert i forskjellige tester.

Ekspertene har sett nærmere på blant annet maskinenes evner, funksjoner og brukervennlighet, og det vurderes at Moccamaster KBGC982 yter godt over hele linja.

Rask modell

Moccamaster KBGC982 kommer i et flott og stilig design som man virkelig legger merke til. Her er det snakk om en hurtig modell med en god kapasitet, for vanntanken kan romme 1,25 liter. Det tilsvarer ca. 10 kopper. Disse 10 koppene kan brygges raskt, for det tar kun 6 minutter.

2 varmeelementer

Dette produktet kommer med 2 varmeelementer – ett til kaffebryggingen og ett til å holde kaffen varm. Derfor finnes det en smart holde-varm-funksjon dersom man ikke vil drikke kaffen med én gang.

Varmeelementet til kaffebryggingen sikrer at vannet får den rette temperaturen som gir kaffen best mulig smak. Dette produktet kommer også med en smart auto-slukk-funksjon som trer i kraft etter 45 minutter uten bruk.

Robust maskin

Moccamaster KBGC982 er designet til å være svært robust og holdbar, og til å bli brukt hver dag.

Derfor finnes det en 10 års garanti hvis man registrerer produktet sitt. Kroppen på maskinen er laget av kraftig aluminium som forlenger levetiden.

Legg merke til at det her er snakk om en litt dyrere modell når det kommer til vanlige kaffemaskiner, men denne har også et mer luksuriøst utseende.

Moccamaster KBGC982 – spesifikasjoner
Type: Kaffemaskin
Merke: Moccamaster
Watt: 1520
Kapasitet, vannbeholder: 1,25 liter
Antall kopper per brygging: 10
Bryggetid: 6 minutter
Temperatur ved brygging: 96 grader 

Utvalgte fordeler ved Moccamaster KBGC982
Flott luksus-modell
Kan brygge opptil 10 kopper
Hurtig brygging
2 varmeelementer
Robust produkt 

Her kan du se en videopresentasjon av Moccamaster KBG serien. Videoen er produsert av Moccamaster:


Dette bør du tenke på før du kjøper en kaffemaskin

KitchenAid Pour OverBasert på informasjon fra Thekitchn.com og Thespruceeats.com guider vi deg her til hva du bør tenke på før du kjøper en ny kaffemaskin:

Bryggetemperatur: Hvis man er kaffe-entusiast så bør man være sikker på hvilken temperatur maskinen brygger ved.

Selv små avvik kan gi ulike resultater. Bryggetemperaturen er ofte å finne på selve trakteren. Den ideelle bryggetemperaturen ligger ifølge ekspertene på mellom 92 og 96 grader.  

Funksjoner: Det finnes forskjellige funksjoner på ulike maskiner. Tenk godt over om en modell med timer og auto-slukk er en god idé. Med en timer kan man få morgenkaffen med én gang man står opp.

Rengjøring: Hvis maskinen brukes ofte så vil det ofte bli en del rengjøring. Gå derfor etter en som er enkel å gjøre ren.

Glass eller stål: Kannen kommer ofte i enten glass eller stål. Det utgjør ikke bare en visuell forskjell, men også en praktisk: Stål-kanner kan holde på varmen lenger, men må som regel vaskes for hånd.

Glasskanner kan ofte tåle å vaskes i oppvaskmaskin, men holder ikke på varmen like lenge – men til gjengjeld kan man enklere holde øye med kaffebryggingen. 

Tid: Det er forskjell på hvor lang tid bryggeprosessen tar på hver enkelt maskin. Ønsker man en rask kopp med morgenkaffe så kan flere minutters forskjell føles veldig lenge.


Kaffens utrolige reise

Kaffens utrolige reise

Javapresse.com forklarer at kaffebønnen faktisk er et frø som opprinnelig kommer fra Etiopia og Yemen. Nå dyrkes kaffen over hele verden, men hovedsakelig i Afrika, Asia og Sør-Amerika.

Hver region produserer kaffe med ulike smak på grunn av forskjeller i klima, jord, genetikk, vann, bakterier og mye mer. Til og med hvis to produsenter ved siden av hverandre vil lage kaffe, vil de ikke smake likt.

2-5 år etter kaffeplanten er blitt sådd så begynner den å produsere små kapsler. Inni disse finnes de grønne kaffebønnene, og arbeiderne er godt trent når det gjelder å kunne plukke de som er modne.

Deretter tilpasses aroma, smak, surt og søtt til bønnen på selve gården slik at man kan manipulere den opprinnelige bønnen – men det lages imidlertid ingenting unaturlig – de er heller åpne for det som finnes i bønnen naturlig.

Ved høstingen fjernes kaffebønnene fra kapslene før de skal tørkes og fermenteres, og det finnes ulike metoder for dette – som alle påvirker smaken og aromaen. Deretter er bønnene klare til å bli solgt og drukket i resten av verden.


Informasjon om kroppen og koffein

kroppen og koffeinHealthline.com forklarer at kaffe består av en svært høy konsentrasjon av stoffet koffein, som er et sentralnerve-stimulerende stoff som påvirker både kropp og sinn. Det både stimulerer og gir en oppkvikkende effekt på kroppen, og dette er grunnen til at mange drikker en kopp kaffe om morgenen for å våkne.

Koffeinen i kaffen påvirker kroppen på mange måter, og her gjennomgår vi de viktigste:

Hjernen
Koffein stimulerer først og fremst årvåkenheten slik at man føler seg kvikk. Kroppen begynner nemlig å produsere mer adrenalin som igjen øker følelsen av våkenhet i kroppen. Det gjør også at kroppen vil føles sterkere, og hodet mer oppmerksomt og bedre til å ta beslutninger. Økt produksjon av adrenalin kan imidlertid også føre til skjelvinger, kvalme og kaldsvette.

Kaffe styrker også hukommelsen og beskytter derfor mot demenssykdommer.

Kaffe påvirker humøret og øker gleden. Når man drikker kaffe så økes produksjonen av kroppens lykkestoffer, serotonin og dopamin, derfor vil man ofte føle seg gladere.

For mye kaffe kan imidlertid resultere i forvirring i hjernen på grunn av overstimulering, samt hodepine og irritabilitet hvis man ikke får sin daglige dose med kaffe.

Drikker man kaffe om kvelden, kan man også oppleve å få problemer med å sove da koffeinen kvikker opp kroppen i stedet for å gi den ro og hvile.

Hjertet
Koffein får hjertet til å slå raskere, noe som kan være et problem hvis man har hjerteproblemer. Det hever både pulsen og blodtrykket.

Musklene
KaffeHvis man ikke får den mengden kaffe som man pleier så kan man også oppleve at man får muskelsmerter.

Magen
Drikker man for mye kaffe så kan man oppleve kvalme og oppkast.

Blæren
Kaffe er vanndrivende, derfor opplever mange at de må tisse oftere når de drikker kaffe.

Fertilitet
Enkelte kaffe-drikkende kvinner kan slite med å bli gravide hvis de drikker for mye kaffe. Under en graviditet bør man også la være å drikke kaffe.

Sykdommer
Ved et moderat inntak av kaffe (3-5 kopper om dagen) beskytter stoffene i kaffen mot at enkelte typer kreft kan utvikle seg – her er det snakk om kreft i galleblæren, eggstokkene, livmoren og tykktarmen.

I tillegg til dette så reduseres risikoen for å utvikle type 2 diabetes samt Parkinsons med 25 prosent, og man reduserer også risikoen for å få blodpropp eller hjerneblødning med 10 prosent.

Kaffe hjelper også med å redusere betennelser i kroppen slik at betennelsestilstander lettere kan nøytraliseres. Ettersom kaffe inneholder mange antioksidanter så styrkes også beskyttelsen av kroppens celler.


Om KitchenAid

KitchenAid-logo
KitchenAid ble grunnlagt i 1919 i Michigan, USA, og lager kjøkkenapparater.

Det var en visp som satte i gang både produksjonen og firmanavnet: Ingeniøren Herbert Johnson oppfant nemlig den første elektriske vispen til hjemmebruk i 1919. Vispen ble en revolusjon på kjøkkenet, og det la også grunnlaget for navnet KitchenAid.

Navnet KitchenAid

Da den elektroniske vispen ble laget så hadde den enda ikke fått et navn, men en av testpersonene utbrøt at dette var den beste kjøkkenhjelpen (oversatt fra engelske «kitchen aid») hun noensinne hadde hatt – og slik oppstod navnet.

Deretter fortsatte KitchenAid med å skape innovasjon på kjøkkenet inspirert av profesjonelle kokker, og både vanlige folk og kjendiser fattet interessere for den nye vispen – inkludert John Barrymore, Henry Ford og Ginger Rogers.

Design og stil

KitchenAid hadde fra starten av fokus på både funksjonalitet, men også design og stil. På 1930-tallet lanserte KitchenAid sin berømte K-modell-serie som i dag har oppnådd noe som ligner kultstatus. Designet er så banebrytende at man kan se de originale modellene på museer.

Skilte seg ut med farger

Husholdningsproduktene som fantes før 1950-tallet var ofte laget utelukkende med tanke på funksjonalitet, og det ble også avspeilet i designet da disse ofte var hvite og anonyme. Dette endret KitchenAid på med massevis av farger og personlighet. De brukte farger som rosa, gul, grønn og blå – men det finnes også mer nøytrale farger som sort, hvit og grå.

I dag kan man få KitchenAid sine produkter i opptil 20 forskjellige farger, og det produceres ikke lenger kun en visp – men en lang rekke produkter til kjøkkenet.

Med i Kakekrigen

KitchenAid sin tendens til å være kjendisenes favoritt ble forsterket da merkets ulike kjøkkenprodukter ble brukt i den britiske versjonen av Kakekrigen. Det har blant annet ført til at KitchenAid for alvor også har slått igjennom i Europa.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


KitchenAid Pour Over 

✅ God anmeldelse hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

KitchenAid Pour OverKitchenAid Pour Over har blitt inkludert i eksperttester – her snakker vi om én test utført av den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Ron.

Her er et utvalg av kaffemaskiner som er blitt testet med en intensjon om å finne de beste, og KitchenAid Pour Over hører til i denne kategorien. Begge ekspertene gir dette produktet en god anmeldelse.

Pour-Over variant

KitchenAid Pour Over hører til blant de såkalte Pour-Over kaffemaskinene – som betyr at den imiterer den manuelle bryggeprosessen, noe som gir en fyldigere og bredere smak. Vannet føres i en jevn og smal strøm nedover de malte bønnene før bønnene frigir en kullsyre som gir de den fyldige smaken.

Kaffe med få trykk

Dette skjer imidlertid uten at man selv trenger å stå for bryggeprosessen. Denne teknikken kombineres med den nyeste brygge-teknologien, og det vil si at man med ett enkelt trykk kan få kaffe – man velger også selv om man vil ha den mellomristet eller mørkristet.

Brygges ved 93 grader

KitchenAid Pour Over foretar kaffebryggingen ved 93 grader, og det gir kaffen best mulig smak.

Man kan følge med på bryggeprosessen på den innebygde skjermen – alt ifra oppvarmingen av vannet til trekketiden. Man kan også bestemme om man vil ha få eller mange kopper da man kan velge mellom 2 og 8.

I tillegg til dette finnes det også en smart holde-varm-plate som kan brukes til å holde kannen varm.

KitchenAid Pour Over – spesifikasjoner
Type: Kaffemaskin
Merke: KitchenAid
Watt: 1200
Kapasitet, vannbeholder: 1,25 liter
Antall kopper per brygging: 2-8
Bryggetid: 12 minutter
Temperatur ved brygging: 93 grader 

Utvalgte fordeler ved KitchenAid Pour Over
Pour-Over bryggemetode
Fyldig smak
Kaffe med kun få trykk
Brygges ved 93 grader
Holde-varm-plate 

Her kan du se en videopresentasjon av kaffemaskinen KitchenAid Pour Over. Videoen er produsert av KitchenAid: 


KitchenAid Artisan 5KCM0812 

✅ God anmeldelse hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

KitchenAid Artisan 5KCM0812

KitchenAid Artisan 5KCM0812 har blitt testet av team av eksperter – nemlig den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Ron.

I begge testene har ekspertene inkludert en rekke ulike kaffemaskiner som er blitt testet på utvalgte parametere.

På grunnlag av disse er det blitt gitt en endelig vurdering, og KitchenAid Artisan 5KCM0812 får en god anmeldelse begge steder.

Innovativt design

KitchenAid Artisan 5KCM0812 er en kolbe-kaffemaskin og kommer i et interessant og innovativt design som gjør den unik. Den er laget av glass og ser litt ut som et kunstverk i seg selv.

Kaffen brygges via en automatisk vakuum-prosess som sikrer en perfekt og jevn temperatur under hele bryggingen. Det gir kaffe med en lett, frisk og fyldig smak.

Kun ett trykk

Dette produktet kan lage kaffen med kun 1 trykk på en knapp, derfor er det her snakk om en svært brukervennlig modell. Man kan brygge opptil 8 kopper per tank, og tanken har en kapasitet på 1 liter. Kannen er også enkel å bruke med et smart hellelokk.

Følg med selv

Ettersom KitchenAid Artisan 5KCM0812 kommer i et unikt glassdesign, får man mulighet til å følge med under hele bryggeprosessen, og for enkel betjening og rengjøring finnes det en bred hals med magnetisk forsegling av låsen. Det finnes også et hvitt LED-indikatorlys på siden, og her er også av- og på-knappen er plassert. 

KitchenAid Artisan 5KCM0812 – spesifikasjoner
Type: Kaffemaskin
Merke: KitchenAid
Watt: 1440
Kapasitet, vannbeholder: 1 liter
Antall kopper per brygging: Opptil 8 

Utvalgte fordeler ved KitchenAid Artisan 5KCM0812
Flott og innovativ stil
Kolbe-modell av glas
Automatisk vakuum-bryggeprosess
Få kaffe med kun ett enkelt trykk
Mulighet til å lage opptil 8 kopper  

Her kan du se en videopresentasjon av kaffemaskinen KitchenAid Artisan 5KCM0812. Videoen er produsert av KitchenAid: 


Electrolux EKF7800 

✅ Testvinner hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Electrolux EKF7800 

.

Klassisk maskin med timer

Electrolux EKF7800 hører til blant de klassiske kaffemaskinene som brygger filterkaffe. Selv om det her er snakk om en klassisk modell, kommer den med moderne teknologi i form av timer-funksjonen Auto-Start.

Denne kan nemlig stilles inn til å brygge kaffen når man foretrekker å ha den ferdig. I tillegg til dette har modellen en stor kapasitet på 1,65 liter, noe som tilsvarer 12 kopper.

Aromavelger

Dette produktet kommer også med en Aromavelger-funksjon som gir brukeren mulighet til å tilpasse smaken. Man trenger bare å trykke på en knapp for å velge styrken.

For å få optimal smak på kaffen kommer maskinen med det innebygde PureAdvantage-filteret som gir best mulig filtrering og dermed aroma.

Betjening på LCD-display

Electrolux EKF7800 hører til blant de brukervennlige kaffemaskinene som er enkle å bruke. Innstillingen foregår nemlig på det innebygde LCD-displayet som er designet til å være både intuitivt og oversiktlig.

I tillegg til dette kommer modellen med en smart auto-slukk-funksjon som sørger for at ingenting skjer dersom man glemmer å slå av maskinen. Etter 40 minutters inaktivitet slår den seg nemlig av selv.

Electrolux EKF7800 – spesifikasjoner
Type: Kaffemaskin
Merke: Electrolux
Watt: 1080
Kapasitet, vannbeholder: 1,65 liter
Antall kopper per brygging: 12
Bryggetid: 12 minutter
Temperatur ved brygging: 93 grader

Utvalgte fordeler ved Electrolux EKF7800
Klassisk modell med timer
Stor kapasitet
Aromavelger
PureAdvantage-filter
LCD-display

Her kan du se en videopresentasjon av Electrolux EKF7800. Videoen er produsert av Cnet.com:


KitchenAid Artisan Cold Brew 

✅ 9 av 10 stjerner hos kaffesiden Coffeereview.com
✅ God anmeldelse hos Everythingkitchens.com
✅ 4 av 5 stjerner hos kaffesiden Coffeedorks.com
✅ God anmeldelse hos Epicurious.com

KitchenAid Artisan Cold Brew

KitchenAid Artisan Cold Brew er blitt testet av 4 ulike ekspertkilder. Disse inkluderer kaffenettsidene Coffeereview.com og Coffeedorks.com, kjøkkensiden Everythingkitchens.com og matsiden Epicurious.com.

Alle de 4 ekspertene er imponerte over KitchenAid Artisan Cold Brew og gir den gode poeng og kommentarer.

Legges i bløtt i kaldt vann

KitchenAid Artisan Cold Brew er en cold-brew maskin som brygger kaffen med kaldt vann. Det gjør modellen ved å legge kaffen i bløtt i kaldt vann mellom 12 og 24 timer, noe som sørger for å trekke mest mulig aroma ut av bønnene. Det kan brygges opptil 14 kopper per tank, og tanken har en kapasitet på 0,85 liter.

Designet er av rustfritt stål, og glasset er svært iøynefallende. Glasset er spesialdesignet til å gjøre rengjøringen enklere. Det finnes også et håndtak av aluminium som gjør den transportabel slik at man kan ta den med seg.

Kraftig konstruksjon og smarte funksjoner, ifølge ekspertene

Dette produktet er blant annet blitt testet av ekspertene fra Coffeereview.com, som er svært imponerte over den.

De forklarer at det her er snakk om en solid og kraftig konstruksjon med noen smarte funksjoner som får modellen til å skille seg ut.

Også filtreringen får ros, og det samme gjør designet i forhold til rengjøringen, men prisen er imidlertid litt høy.

Flott og håndterbar modell ifølge ekspertene

KitchenAid Artisan Cold Brew er også blitt testet av Everythingkitchens.com som har en lang liste med fordeler ved dette produktet: Her går de for eksempel inn på at den har en kompakt størrelse, kommer i et flott design som vitner om kvalitet, har et vaskbart filter som gjør det unødvendig å kjøpe kaffefiltre, og at er den dryppfri.

Videre forklarer ekspertene at denne maskinen også er svært håndterbar og enkel å flytte på, i tillegg til at den er enkel å bruke. Den har også en tendens til å etterlate litt kaffegrut i brygge-systemet.

KitchenAid Artisan Cold Brew – spesifikasjoner
Type: Kaffemaskin
Merke: KitchenAid
Kapasitet, vannbeholder: 0,85 liter
Antall kopper per brygging: 14 

Utvalgte fordeler ved KitchenAid Artisan Cold Brew
Cold Brew-maskin
Unik bryggemetode
Opptil 14 kopper
Kraftig konstruksjon
God filtrering 

Her kan du se en video om kaffemaskinen KitchenAid Artisan Cold Brew. Videoen er produsert av KitchenAid:


KitchenAid 1204EOB 

✅ 4,7 av 5 stjerner i brukeranmeldelser hos Skousen.dk
✅ 4,7 av 5 stjerner i brukeranmeldelser hos Whiteaway.com

KitchenAid 1204EOB

KitchenAid 1204EOB er ikke blitt inkludert i eksperttester. Vi har likevel valgt å inkludere dette produktet i og med at det her er snakk om en brukerfavoritt.

Vi har undersøkt hva brukerne på Skousen.dk og Whiteaway.com mener om modellen, og dette ser vi nærmere på etter gjennomgangen av produktet.

Klassisk kaffemaskin i KitchenAid-design

KitchenAid 1204EOB hører til blant de helt tradisjonelle kaffemaskinene som kommer i det vanlige, flotte og stilige KitchenAid-designet.

Her er det snakk om en romslig modell på 1,7 liter som kan gi opptil 12 kopper kaffe per brygging. Man får enkelt kaffen via det enkle one touch-systemet, og man kan selv velge styrken. Det finnes også et resirkulerbart filter.

Med timer

En av de unike funksjonene ved dette produkt er den 24-timers timeren som gjør at man kan programmere den til å brygge kaffen slik at den er klar akkurat når man vil ha den.

Man betjener maskinen enkelt via LED-skjermen – som gir en enkel veiledning.

I tillegg til dette kan man også nøye seg med å brygge få kopper dersom det er det man vil, for denne modellen sørger for å optimere systemet slik at man får best mulig smak på kaffen.

Velfungerende kaffemaskin ifølge brukerne

KitchenAid 1204EOB hører til blant brukerfavorittene, og brukerne uttrykker seg positivt om denne maskinen i flere anmeldelser på forhandlersider.

Modellen roses for mange aspekter som for eksempel design, timer, kaffekvalitet, filter og funksjoner. En av brukerne skriver: «Den har selvfølgelig det flotte KitchenAid-designet, og i tillegg til å lage god kaffe så har den også en timer-funksjon». En annen bruker kommenterer: «Enkel å programmere og bruker ikke papirfilter».

KitchenAid 1204EOB – spesifikasjoner
:
Type: Kaffemaskin
Merke: KitchenAid
Watt: 1200
Kapasitet, vannbeholder: 1,7 liter
Antall kopper per brygging: 12 

Utvalgte fordeler ved KitchenAid 1204EOB
Klassisk kaffemaskin
God romslighet
Kan brygge opptil 12 kopper
One touch-system
Timer 


FAQ – Ofte stilte spørsmål

Hvilke KitchenAid kaffemaskiner har fått de beste anmeldelsene?

KitchenAid Pour Over og KitchenAid Artisan Cold Brew

Hvordan testes KitchenAid kaffemaskinene?

Kaffemaskinene testes ut ifra parametere som kaffebrygging, herunder bryggetid og temperatur, smak, brukervennlighet, finjustering av de forskjellige innstillingene, vedlikehold og rengjøring. Til slutt vurderes maskinenes energiforbruk.

Hvordan velger jeg den riktige maskinen?

Start med å finne ut hvilken type kaffemaskin som dekker dine behov. Det finnes overordnet 5 typer kaffemaskiner: Kaffetrakter med filter, halvautomatisk espressomaskin, automatisk espressomaskin, helautomatisk espressomaskin og kapselkaffemaskin. Deretter bør du overveie ting som funksjoner, størrelse, brukervennlighet og pris.


KitchenAid Kaffemaskin test – brukte kilder og linker 

Epicurious.com  
Epicurious.com er en matside som konsentrerer seg om oppskrifter, restauranter, drikkevarer og ernæring. Her har Epicurious.com har sett nærmere på modellen KitchenAid Artisan Cold Brew før de har skrevet en anmeldelse og vurdering av maskinens egenskaper. Du kan lese anmeldelsen i sin helhet hos Epicurious.com.

Everythingkitchens.com  
Everythingkitchens.com er en internasjonal forhandler av kjøkkenutstyr. Everythingkitchens.com foretar derfor også tester av ulike typer kjøkkenutstyr, og her gjelder det kaffemaskinen KitchenAid Artisan Cold Brew. Hele anmeldelsen kan leses hos Everythingkitchens.com.

Coffeedorks.com  
Coffeedorks.com er en nettside som handler om kaffe, og her utfører de tester av ulike kaffemaskiner. Her er det snakk om en test av modellen KitchenAid Artisan Cold Brew som er blitt vurdert og anmeldt. Du kan lese mer om testen her.

Coffeereview.com  
Coffeereview.com er en nettside som handler om kaffe, og her arbeider de med kaffebrygging i et bredt spekter. Her finnes det blant annet ekspert-artikler, blogger og anmeldelser pluss tester av ulike redskaper til kaffebrygging. Her har Coffeereview.com testet KitchenAid Artisan Cold Brew. Hvis du ønsker å lese hele testen så finnes den her. 

Råd & Rön 
Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön arbeider med flere sider av svenskenes forbrukerliv, og det inkluderer også tester av ulike forbrukerprodukter – her er det snakk om kaffemaskiner. Ønsker du å lese mer så kan du klikke på denne linken. Full tilgang til resultatene krever imidlertid abonnement, men man kan også kjøpe seg tilgang til testene enkeltvis. 


Andre relevante tester og artikler

Har du enda ikke bestemt deg for en kaffemaskin fra KitchenAid så finner du her en rekke andre tester som kan være interessante for deg.

Er du på utkikk etter en tradisjonell kaffemaskin så kan du lese vår generelle Kaffemaskin test. Ønsker du at kaffen din alltid skal være nykvernet så kan du lese vår store test av kaffemaskiner med kvern. Kaffemaskinene er valgt på grunnlag av testresultatene deres i diverse eksperttester.

Er det et bestemt merke du er interessert i så kan du lese vår produsent-spesifikke kaffemaskin tester hvor vi gjennomgår de mest testvinnende modellene fra ulike produsenter. Her finner du blant annet vår  Siemens kaffemaskin test og vår Bosch kaffemaskin test.

Dersom det står mellom en tradisjonell kaffemaskin eller en espressomaskin, kan vi også være behjelpelige med dette. Skaff deg en oversikt over markedets best anmeldte modeller i vår generelle Espressomaskin test eller vår brede Helautomatisk espressomaskin test.

I espressomaskin-kategorien finner du også en rekke produsent-spesifikke tester. Her kan du blant annet lese vår DeLongi Magnifica test, vår Siemens espressomaskin test, vår DeLonghi espressomaskin test eller vår Melitta Caffeo Solo test som alle viser deg ekspertenes favoritter. Du finner også en prissammenligning slik at du enkelt kan finne den forhandleren som selger modellen til best pris.

Et annet populært valg er de praktiske kapselkaffemaskinene. Nespresso-maskinen leder når det kommer til å imponere ekspertene.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere