Melitta Kaffemaskin Test – Her er de beste Melitta kaffemaskinene ifølge ekspertene – Best i Test

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Denne artikkelen handler om tester av kaffetraktere og espressomaskiner fra Melitta. Artikkelen er basert på eksterne tester av kaffemaskiner fra flere forskjellige ekspertkilder.

I denne artikkelen gjennomgår vi forskjellige espresso- og kaffetraktermodeller som alle har fått gode anmeldelser fra ekspertene.

Kaffe- og espressomaskinene bli gjennomgått i forhold til modellenes funksjoner og spesifikasjoner for å gi et innblikk i modellenes fordeler og ulemper.

Både kaffetrakterne, espressomaskinene og de ulike testene blir gjennomgått med det formål å gi forbrukerne en oversikt over hvilken kaffetrakter eller espressomaskin som passer best til den enkeltes ønsker og behov.

Denne Melitta kaffetrakter testen inneholder:
Oversikt over kaffetraktere fra Melitta
Oversikt over espressomaskiner fra Melitta
Informasjon om virksomheten Melitta
 Tips til hvordan man får mer ut av kaffen sin
Gjennomgang av testkilder

Vær imidlertid oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester de kaffetrakterne og espressomaskinene som nevnes i denne artikkelen selv. Det blir nemlig samlet inn både informasjon og resultater fra de ulike testene slik at forbrukerne enklere kan skaffe seg en oversikt over de beste kaffetrakterne og espressomaskinene fra Melitta som markedet har å by på. 

Melitta kaffemaskin test 2023 – Her er de 9 beste Melitta kaffemaskinene

Hos Forbrukerliv har vi gjennomgått eksperttester fra inn- og utland og samlet de beste anmeldte Melitta kaffemaskinene i avsnittene nedenfor.

I tillegg har vi laget en prissammenligning slik at du raskt og enkelt kan skaffe deg en oversikt over hvilken forhandler som har det produktet du vil kjøpe til best mulig pris.


Melitta Aroma Signature Deluxe

Testvinner hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Melitta-Aroma-Signature-Deluxe-Testvinner-kaffemaskin

.
Modellen Melitta Aroma Signature Deluxe er en kaffetrakter som er designet i rustfritt stål med et vell av funksjoner. Med denne modellen er det snakk om en tradisjonell kaffetrakter som får mye ros i ekspertenes anmeldelser.

Kaffetrakteren er blitt testet av Råd & Rön som har kåret modellen til henholdsvis testvinner.

I tillegg er kaffetrakteren forholdsvis kompakt, derfor har man god mulighet til å få plass til den på kjøkkenbenken hvis den skal stå framme.

Melitta Aroma Signature Deluxe er også blitt tildelt den Gylne Bønne, noe som er et kvalitetsstempel på at kaffetrakteren trakter en god kopp kaffe. Den Gylne Bønne tildeles av European Coffee Brewing Center. 

Kraftig motor og 2 separate varmeelementer

Melitta Aroma Signature Deluxe er utstyrt med en motoreffekt på 1520 watt.

Kaffetrakteren kommer derfor med en kraftig motor som sikrer bedre drift, noe som igjen betyr at trakterens kvalitet ikke reduseres selv om den er blitt brukt en del ganger. Hvis det oppstår problemer med kaffetrakteren så gir produsenten en 5 års garanti.

Kaffetrakteren er også utstyrt med 2 varmeelementer – en til å holde varmen og en til trakting. Modellen trakter kaffe ved en temperatur på 96 grader, noe som sikrer en bedre smak. Dette er en optimal temperatur og gir alltid nytraktet kaffe.

I tillegg har trakteren en kapasitet på 1,25 liter og gir derfor brukeren mulighet til å trakte rundt 10 kopper kaffe av gangen. Når kaffen er klar så vil trakteren avgi en pipelyd.

Autostopp- og dryppstoppfunksjon 

Melitta Aroma Signature Deluxe er utstyrt med gjennomsiktige vannrør som sørger for at trakteren ikke kalker igjen så fort. Det sikrer det også en raskere og forholdsvis lydløs trakting av kaffe.

I tillegg til dette har trakteren en innebygd dryppstopp-funksjon i filteret, og derfor vil ikke kaffen dryppe ned på selve varmeplaten når kannen blir tatt vekk.

Den er også utstyrt med en autostopp-funksjon som setter trakteren på standby hvis man glemmer å slå den av selv. Funksjonen kan stilles inn til når man ønsker at den skal slå seg av automatisk etter bruk.

Automatisk aromakontroll og innstilling av hardhetsgrad

Melitta Aroma Signature Deluxe har en automatisk aromakontroll som gjør at man er sikker på en god smaksopplevelse når man trakter kaffe med denne trakteren – uansett om man trakter 2 eller 10 kopper kaffe av gangen.

Kaffetrakteren er også utstyrt med LED-belysning i både vannbeholder og knapper som slås på når man heller vann i trakteren. På den måten blir det enklere å unngå at man søler.

I tillegg til at trakteren har en LED-belysning så kommer den også med en varsellampe som advarer mot kalk og informerer brukeren om når trakteren må avkalkes.

Det er også raskt og enkelt å rengjøre modellen med det automatiske programmet når varsellampen lyser. Varsellampen lampen gir beskjed om når trakteren må avkalkes, og avkalkningsprogrammet sørger for at trakteren faktisk blir avkalket.

Trakteren er også utstyrt med avtakbare deler som tåler å vaskes i oppvaskmaskin.

Med Melitta Aroma Signature Deluxe har man også mulighet til å programmere trakteren til den aktuelle hardhetsgraden på vannet.

Utvalgte fordeler ved Melitta Aroma Signature Deluxe:
Dryppstopp- og autostopp-funksjon
To varmeelementer
Kapasitet til 1,25 liter
Automatisk aromakontroll
Mulighet for å stille inn hardhetsnivået
LED-belysning

Her kan du se en videogjennomgang av Melitta Aroma Signature Deluxe:


Melitta Look IV Timer 

✅ Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Melitta Look IV Timer 

.
Med Melitta Look IV Timer får man en kaffetrakter med filter som er blitt spesielt populær på grunn av trakterens praktiske timer-funksjon. Kaffen vil være nytraktet på det nøyaktige tidspunktet man har stilt den til å bli ferdig.

I tillegg er dette en kompakt kaffetrakter som både kan stå fremme på kjøkkenbenken eller settes bort i et kjøkkenskap.

Dette er en enkel og lett kaffetrakter der man kan velge en spesifikk funksjon ved hjelp av knappene på frontpanelet.

Melitta Look IV Timer er desuden en favorit blandt eksperterne i det svenske Råd & Rön har givet kaffemaskinen en god anmeldelse.

Råd & Rön har kåret modellen til toppscorer.

Velg intensiteten på kaffen og holde-varm-timer

Melitta Look IV Timer gir brukeren mulighet til å velge intensiteten på kaffen takket være den patenterte AromaSelectoren.

Det vil si at det er mulighet til å trakte en mild eller sterk kopp kaffe – avhengig av sine egne preferanser.

Kaffetrakteren er i tillegg utstyrt med en holde-varm-timer som gir mulighet til å velge et intervall for hvor lenge kaffen skal holde seg varm.

Hvis man for eksempel ikke har tid til å drikke en kopp kaffe eller ikke er hjemme når den er ferdig traktet så kan man stille inn trakteren til å holde kaffen varm i opptil 1 time.

I tillegg er trakteren utstyrt med en termokanne som også holder kaffen varm etter at den er fjernet fra varmeplaten.

Kapasitet til 10 store eller 15 små kopper kaffe 

Med Melitta Look IV Timer har man mulighet til å trakte opptil 10 store eller 15 små kopper kaffe. Trakteren har en kapasitet på totalt 1,2 liter.

Trakteren kommer med en motoreffekt på 1000 watt. Denne motoren er forholdsvis energivennlig, noe som er en fordel for både forbrukeren og for miljøet.

En annen energivennlig funksjon ved Melitta Look IV Timer er at trakteren har funksjonen auto-stopp. Denne funksjonen sørger for å slå av trakteren automatisk dersom den har stått lenge uten å bli brukt. På den måten er man sikker på at den ikke bruker unødvendig strøm.

I tillegg finner man en dryppstoppfunksjon på denne trakteren som stopper kaffen fra å renne hvis kaffekannen blir fjernet. Det vil si at det ikke vil dryppe kaffe ned på varmeplaten når kannen tas vekk.

Avkalkningsfunksjoner og programmerbar etter hardhet på vannet

Modellen er utstyrt med diverse avkalkningsfunksjoner. Det betyr at også avkalkningen er enkel på denne trakteren da den tar seg av dette automatisk.

Trakterens kompakte design gjør at den enkelt kan rengjøres med kun en fuktig klut over enhetens ulike deler.

Kaffetrakteren er også utstyrt med en programmerbar justering etter hardheten på vannet. Med denne innstillingen tar trakteren hensyn til hardhetsgraden på vannet, og da vil kaffeopplevelsen alltid være en suksess.

Utvalgte fordeler ved Melitta Look IV Timer:
Dryppstopp- og autostopp-funksjon
Mulighet til å trakte 10 store eller 15 små kopper kaffe
Avkalkningsfunksjoner
Timer-funksjon og holde-varm-timer
AromaSelector
Programmerbar etter hardhet på vannet


Melitta Aroma Boy

Melitta Aroma Boy

.
Melitta Aroma Boy har et stilig og moderne design. Kaffetrakteren er liten i størrelse og er derfor en kaffetrakter til en mindre husholdning. Dette er en kaffetrakter til filterkaffe som har en vannbeholder med en kapasitet på 0,3 liter. Det er derfor mulig å trakte rundt 2 kopper kaffe av gangen. Dette er ikke en stor mengde, men det er en kaffetrakter som egner seg spesielt til en husstand på 1-2 personer.

Slår seg av etter 40 minutter 

Kaffetrakteren er utstyrt med en av og på knapp, og slår seg automatisk av etter at det har gått 40 minutter uten at den er blitt brukt.

Det betyr at trakteren er forholdsvis strømbesparende da man på denne måten ikke bruker unødvendig mye strøm på en trakter som ikke blir brukt hele tiden.

Melitta Aroma Boy kan rengjøres raskt og enkelt da kaffetrakterens filterholder og glasskanne tåler å vaskes i oppvaskmaskin. Det gjør at man ikke trenger å bruke masse tid på å vaske delene selv.

500 watt motor og plassbesparende design 

Med Melitta Aroma Boy får man en kaffetrakter som er produsert i et plassbesparende design. På den måten vil kaffetrakteren hverken ta stor plass på kjøkkenbenken eller i kjøkkenskapet.

I tillegg er trakteren utstyrt med en integrert oppbevaring til ledningen slik at den ikke ligger utover hele benken.

Kaffetrakteren kommer med en mindre motor med en effekt på 500 watt. Selv om dette ikke er den kraftigste motoren som finnes på markedet så er det nok kraft til å trakte et par kopper kaffe med kaffetrakteren i og med at den er så kompakt.

Gjennomsiktig vanntank og koppskala

Melitta Aroma Boy kommer med en gjennomsiktig vanntank som gjør det mulig å følge med på hvor mye vann man fyller på.

I tillegg har man også mulighet til å se en koppskala som er lett å lese. Derfor kan man raskt finne ut hvor mye kaffe man er i gang med å trakte.

Hvis man kun vil trakte én enkelt kopp kaffe så kan man ta en titt på vanntanken og koppskalen for å finne ut om vannmengden passer til dette.

Utvalgte fordeler ved Melitta Aroma Boy:
Liten og kompakt bygget
Integrert ledningsoppbevaring
Automatisk stopp-funksjon
Gjennomsiktig vanntank og koppskala
Moderne og stilig design
Filterholder og glasskanne tåler oppvaskmaskin

Her kan du se en videopresentasjon av Melitta Aroma Boy. Videoen er produsert av Melitta:


Melitta Enjoy Top Therm 

God anmeldelse hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Melitta Enjoy Top Therm

.
Melitta Enjoy Top Therm er utstyrt med et vell av funksjoner som for eksempel en isolert kanne av rustfritt stål, en AromaSelector, en gjennomsiktig vannbeholder og mye mer.

Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön har blant annet testet kaffetrakteren som de er imponerte over. De er derfor endt med å gi modellen en god anmeldelse.

Kaffetrakteren er produsert i et moderne design med rustfritt stål og kan derfor gjerne stå fremme på kjøkkenbenken hvis man bor i en husstand med kaffeelskere.

Det vil si at man ikke trenger å sette kaffetrakteren i et kjøkkenskap dersom man bruker den hver dag.

Utstyrt med patentert AromaSelector 

Med den patenterte AromaSelectoren har man mulighet til å stille inn intensiteten og smaken på kaffen kun ved å trykke på en knapp.

Man kan derfor velge om kaffen skal være mild eller sterk. AromaSelectoren sikrer at kaffesmaken alltid vil være optimal uansett om man velger det ene eller det andre valget. I tillegg ligger traktetemperaturen på 82 grader.

For sikkerhets skyld sørger Melitta Enjoy Top Therm for å slå seg av selv etter at det er gått 15 minutter siden den har vært i bruk. Dette er ikke baren praktisk sikkerhetsfunksjon, men det er også strømbesparende da trakteren ikke står påslått ubrukt altfor lenge.

Trakt kaffe raskt

Melitta Enjoy Top Therm er utstyrt med en motoreffekt på 1000 watt og gir brukeren mulighet til å trakte opptil 10 store kopper eller 15 små kopper kaffe.

Kapasiteten ligger på 1,25 liter. Dette er en bra størrelse for en vanlig husstand som drikker kaffe hver dag. Man har også mulighet til å lage en nytraktet kopp kaffe raskt da trakteren kan gjøre dette på kun 9 minutter.

Modellen er også utstyrt med en avtakbar filterholder med en integrert dryppstopp-funksjon som sikrer at traktingen stopper automatisk hvis kannen fjernes. På denne måten unngår man unødig søl ved at varmeplaten blir full av kaffe.

Man har også mulighet til å vaske kaffetrakterens filterholder i oppvaskmaskinen hvis man ikke ønsker å vaske det for hånd.

Gjennomsiktig vannbeholder og praktisk termokanne samt kannelokk   

Kaffetrakteren er utstyrt med en isolert kanne som er produsert i rustfritt stål. I tillegg er den både brudd- og støtsikker.

Når man skal fylle kaffetrakteren med vann så kan dette gjøres enkelt og raskt da vannbeholderen er gjennomsiktig. I tillegg har vannbeholderen en koppmarkering slik at man kan fylle på vann opp til antall kopper man ønsker å lage.

Ved kjøp av Melitta Enjoy Top Therm følger det med en praktisk termokanne som kan tas med på farten uten at kaffen blir kald. Termokannen holder kaffen fersk og varm det meste av dagen.

Kannelokket på trakteren kommer også med en praktisk og enkel klikk-funksjon som gjør det enkelt å sette på og ta av.

Utvalgte fordeler ved Melitta Enjoy Top Therm:
Automatisk stopp-funksjon
Gjennomsiktig vannbeholder med koppmarkering
Avtakbar filterholder med dryppstopp
Trakter kaffe på 9 minutter
Utstyrt med AromaSelector
Termokanne som holder kaffen varm og fersk


Melitta espressomaskiner:


Melitta Caffeo Barista TS

God anmeldelse hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön
5 av 5 stjerner hos testsiden Expertreviews.co.uk
4.5 av stjerner hos testsiden Trustedreviews.com
76 av 100 poeng hos Goodhousekeeping.com

Melitta Caffeo Barista TS

.
Melitta Caffeo Barista TS er blitt testet av fire ekspertkilder og alle har gitt espressomaskinen en god anmeldelse.

Disse ekspertkildene inkluderer Råd & Rön, Trustedreviews.com, Expertreviews.co.uk og Goodhousekeeping.com. Ekspertene skriver at de er spesielt imponerte over maskinens brukervennlighet og at kaffen er god og velsmakende.

Selv om ekspertene er fornøyde med Melitta Caffeo Barista TS så nevner de imidlertid at dryppbakken kan være vanskelig å tømme.

Enkel i bruk og velsmakende kaffe, ifølge ekspertene 

De fire ekspertkildene mener at Melitta Caffeo Barista TS er lett og enkel i bruk. Her forklarer ekspertene fra Expertreviews.co.uk for eksempel at espressomaskinen er «fantastisk» da de mener at dette er den første automatiske modellen som de vil kjøpe i stedet for å velge en manuell kaffemaskin.

Dette er Trustedreviews.com enige i og skriver i tillegg at en fordel ved denne modellen er at man har mulighet til å velge mellom et vell av oppskrifter. Dette gjør det enklere å finne inspirasjon til de ulike kaffe-drikkene.

I tillegg nevner ekspertene fra Goodhousekeeping.com at Melitta Caffeo Barista TS er utstyrt med flere tilpasningsmuligheter slik at man kan brygge akkurat den koppen med kaffe man liker aller best. Dette er de fornøyde med da kaffen kan lages etter helt egne preferanser.

Til slutt i anmeldelsen merker flere ekspertkilder seg imidlertid at temperaturen ikke alltid er helt optimal ved alle kaffe-drikkene. Her skriver Expertreviews.co.uk at de mener at man må være oppmerksom på dette.

Med AromaSafe, Bønne-til-kopp og Automatic Bean Select

Melitta Caffeo Barista TS kommer med flere praktiske funksjoner som alle er med på å brygge en velsmakende og god kopp kaffe.

En av disse funksjonene er en AromaSafe-forsegling som hjelper til med å beskytte aromaen i kaffebønnene.

I tillegg kommer espressomaskinen med en Bønne-til-kopp-funksjon. Det vil si at maskinen bare kverner de kaffebønnene som skal brukes her og nå. På den måten blir alle de resterende bønnene igjen mens de er beskyttet og forseglet.

For å sikre den gode smaken på kaffen er Melitta Caffeo Barista TS også utstyrt med en funksjon som heter Automatic Bean Select. Denne funksjonen sørger for at maskinen selv velger mellom to bønnesorter avhengig av kaffe-drikken.

Man har også mulighet til å brygge en del kaffe av gangen da vannbeholderen har en kapasitet på 1,8 liter og bønnebeholden har en kapasitet på 270 gram. Motoren i maskinen har i tillegg en effekt på 1450 Watt.

Modell med One Touch-funksjon og personlige innstillinger

Melitta Caffeo Barista TS er en espressomaskin med innstillinger som gjør det enklere å brygge en optimal kopp med kaffe.

Den kommer blant annet med en kaffekvern samt en melkeskummer slik at man har mulighet til å velge mellom flere forskjellige drikker både med og uten melk.

Det er enkelt å brygge disse kaffe-drikkene da man ved hjelp av maskinens One Touch-funksjon kan brygge kaffe med kun ett trykk på en knapp. Man har også mulighet til å brygge to kopper kaffe samtidig hvis man har behov for det.

Melitta Caffeo Barista TS kommer i tillegg med en My Coffee Memory-funksjon som sikrer at temperaturen på kaffen og styrken med mer blir husket slik at man ikke trenger å taste inn dette hver gang. Man har også mulighet til å lagre opptil fire forskjellige brukerprofiler.

Utvalgte fordeler ved Melitta Caffeo Barista TS:
Kan lagre opptil fire brukerprofiler
Med One Touch-funksjon
Kan brygge to kopper kaffe samtidig
Med AromaSafe-forsegling og Automatic Bean Select
Bønne-til-kopp-funksjon

Her kan du se en presentasjonsvideo av Melitta Caffeo Barista TS. Videoen er produsert av Melitta:


Melitta Caffeo Passione OT

God anmeldelse hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Melitta Caffeo Passione OT

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
–>

.
Melitta Caffeo Passione OT er blitt testet og anmeldt av den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön. Begge ekspertkildene er fornøyde med maskinen som de har gitt en god anmeldelse.

Dette har de blant annet gjort på grunnlag av at espressomaskinen er enkel i bruk og lager et godt melkeskum.

Ekspertene er imidlertid mindre fornøyde med maskinens tidsforbruk i forhold til andre maskiner de har testet.

Liten espressomaskin med melkeskummer

Melitta Caffeo Passione OT er en prisvennlig og liten espressomaskin som kommer med en vannbeholder med en kapasitet på 1,2 liter. Bønnebeholderen har en kapasitet på 125 gram.

Dette er derfor en forholdsvis kompakt maskin som er enkel å plassere på kjøkkenet. Motoren har til gjengjeld en effekt på 1450 Watt.

I tillegg kommer Melitta Caffeo Passione OT med en melkeskummer så derfor har man mulighet til å brygge kaffedrikker både med og uten melk. Man kan derfor lage den koppen med kaffe man liker aller best.

Enkel i bruk med One Touch-funksjon

Melitta Caffeo Passione OT gir brukeren mulighet til å brygge opptil ti forskjellige kaffedrikker som inkluderer cappuccino, espresso, latte macchiato, cafe creme, ristretto og lungo.

Når man skal velge kaffetype så foregår dette enkelt med kun ett enkelt trykk via

One Touch-funksjonen på maskinens fargedisplay. Her har man også mulighet til å velge mellom de lagrede kaffe-drikkene.

Det er også mulig å velge tre koppstørrelser som inkluderer liten, medium og stor.

Hvis knappene holdes nede i et par sekunder vil den mengden man ønsker å brygge lagres til neste gang. Det er i tillegg en funksjon som gjør at man kan brygge to kopper kaffe samtidig.

Melitta Caffeo Passione OT er også utstyrt med en app. Det vil si at man kan laste ned en app som gir råd, tips og triks til brygging av kaffe.

Enkel å rengjøre

I tillegg til at den er liten i størrelse er Melitta Caffeo Passione OT en modell som er enkel å rengjøre. Den kommer nemlig med en automatisk avkalknings- og rengjøringsfunksjon slik at man ikke trenger å gjøre dette manuelt.

Melitta Caffeo Passione OT er også utstyrt med et aromasystem som sørger for at kaffebønnenes aroma kommer mest mulig frem i smaken.

Utvalgte fordeler ved Melitta Caffeo Passione OT:
Enkel å rengjøre
Rengjøringsvennlig modell
Kan brygge opptil ti forskjellige kaffe-drikker
Kan brygge to kopper kaffe samtidig
Med aromasystem

Her kan du se en kort video om hvilke kaffevarianter du kan lage med Melitta Caffeo Passione OT. Videoen er produsert av Melitta: 


Melitta Caffeo Passione 

Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Melitta Caffeo Passione 

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

.
Melitta Caffeo Passione er en espressomaskin som er testet og anmeldt av to ekspertkilder. Espressomaskinen er av anmeldt av eksperter fra svenske Råd & Rön.

Begge ekspertkildene er imponerte over espressomaskinen som de har kåret til toppscorer i testene sine.

Modellen er en kompakt espressomaskin som i kombinasjon med sine mange funksjoner gjør den til en smart og brukervennlig maskin.

Man har mulighet til å lage 10 forskjellige kaffetyper og kan derfor brygge alt ifra en vanlig kopp sort kaffe til en espresso, latte macchiato eller cappuccino.

I tillegg er maskinen produsert i et moderne og stilig design og kan derfor passe på de fleste kjøkken – også hvis den skal stå fremme på kjøkkenbenken hver dag.

Maskinen har en vannbeholderkapasitet på 1,2 liter.

Helautomatisk modell med melkeskummer 

Melitta Caffeo Passione er en helautomatisk modell som kommer med en melkeskummer.

Melkeskummeren er en del av systemet Auto Cappuccinatore som bidrar til en optimal blanding av luft, melk og damp for et fyldigere melkeskum.

Man har også mulighet til å varme enten melk eller vann dersom man har lyst på en kopp te eller noe lignende.

Espressomaskinen er kjent for å være en brukervennlig modell med store og tydelige knapper.

På knappene finner man symboler som forklarer den spesifikke funksjonen. Det er til og med mulig å velge mellom 3 forskjellige koppstørrelser.

Hvis en av espressomaskinens knapper holdes nede i cirka 2 sekunder så vil den valgte koppstørrelsen bli husket automatisk til neste gang.

I tillegg er det mulig å lage 2 kopper kaffe av gangen.

AromaSafe-system og nykvernet kaffe

Modellen Melitta Caffeo Passione sikrer at kaffen alltid er nykvernet fordi den ikke kverner bønnene på forhånd, men kverner til én kopp av gangen.

I tillegg er espressomaskinen laget til å kverne en nøyaktig mengde med kaffe, og dette sørger for en optimal tilbereding.

AromaSafe-systemet sørger for at bønnene bevarer aromaen da de blir forseglet, og kaffen vil alltid være fyldig og smakfull.

Funksjonen Caffeo Solo mykner kaffebønnene før bryggingen starter, noe som fremhever smaken på kaffen.

Maskinens kaffeutløp kan justeres i høyden og stilles inn med opptil 135 millimeter. Det vil si at man har mulighet til å bruke høye glass.

Energibesparende modell med enkel rengjøring 

Espressomaskinen er utstyrt med en energibesparende 0-knapp. Når denne aktiveres vil maskinen kobles fra strømnettet, noe som betyr at den ikke bruker strøm.

Melitta Caffeo Passione kommer med flere rengjøringsfunksjoner som for eksempel et automatisk avkalknings- og renseprogram. Hvis man trenger å avkalke maskinen så sier maskinen ifra om dette selv, og deretter kan man slå på renseprogrammet.

Bryggeenheten blir renset i denne prosessen, men den er avtakbar slik man kan også kan gjøre dette selv om man vil.

Utvalgte fordeler ved Melitta Caffeo Passione:
Kommer med en melkeskummer
Mulighet for brygging av 10 forskjellige kaffetyper
AromaSafe-system
Energibesparende modell
Flere rengjøringsfunksjoner
Justerbart kaffeutløp

Her kan du se en videopresentasjon av Melitta Caffeo Passione. Videoen er produsert av Melitta:


Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk

4,5 av 5 stjerner hos den tyske kaffesiden Coffeeness.de 

Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
–>–>

.
Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk er testet og vurdert av både danske og tyske eksperter. Espressomaskinen er populær hos kaffesiden Coffeeness.de.

Coffeeness.de gitt maskinen hele 4,5 av 5 stjerner.

Espressomaskinen er utstyrt med funksjonen Auto Cappuccinatore som sørger for at man kan lage alt ifra en caffe latte til en cappuccino.

Denne funksjonen sørger også for å lage melkeskum ved at man vrir på en knapp, og deretter har man mulighet til å bestemme mengden med melkeskum.

I tillegg er det mulig å justere både kaffens styrke, kaffens temperatur og koppstørrelsen.

Vannbeholderen har en kapasitet på 1,2 liter og det er mulighet til å brygge to kopper kaffe samtidig med Dobbel-kopp-funksjonen.

Helautomatisk espressomaskin med et kompakt design 

Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk er en helautomatisk espressomaskin som gir brukeren mulighet til å prøve forskjellige kaffebønner og lage en kopp kaffe med kun ett enkelt trykk.

Maskinen gir imidlertid brukeren mulighet til å justere og tilpasse kaffen om man ønsker mer smak, melkeskum eller en tredje variant.

Med espressomaskinens kompakte design er det plass til denne i de fleste hjem.

Den er designet i et slankt og moderne design og vil derfor passe godt inn på kjøkkenbenken uten å «forstyrre» innredningen.

Den tyske kaffesiden Coffeeness.de er spesielt fornøyde med det kompakte designet på modellen da det er plass til den på et lite kjøkken.

Ekspertene gjør imidlertid brukeren oppmerksom på at flere av delene er små, som for eksempel bønnebeholderen og vanntanken med mer.

Justerbar helling av kaffen og one touch betjening 

Om man enten bruker et høyt glass eller en liten kopp så har man mulighet til dette med Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk.

Hellingen av kaffen er justerbar, noe som betyr at det er plass til de fleste former for glass eller kopper.

I tillegg er modellen fremstilt med et LED-display med symboler som viser hvilken knapp man må trykke på for de spesifikke funksjonene.

Maskinens one touch-betjening gjør det raskt og enkelt å brygge en kopp kaffe – til og med for uerfarne brukere.

Energivennlig modell med enkel rengjøring 

Med espressomaskinens 0-watt-funksjon er dette en forholdsvis energibesparende modell.

Knappen kan beskrives som en slags autostopp-funksjon da maskinen slår seg av automatisk når kaffebryggingen er ferdig. På den måten bruker ikke maskinen noe strøm.

Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk er en espressomaskin som er enkel å rengjøre.

Maskinen er utstyrt med et rengjøringsprogram som hjelper til med å holde kaffemaskinen ren.

Bryggeenheten er i tillegg avtakbar og kan rengjøres med en ren klut eller vaskes for hånd under springen.

Ekspertene fra Coffeeness.de er imponerte over Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk som de mener er utstyrt med mange smarte og intuitive funksjoner. De skulle imidlertid ønske at melkeskummeren var mulig å bruke med noe annet enn bare Perfect Milk-variantene.

Utvalgte fordeler ved Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk:
Helautomatisk espressomaskin
Med Auto Cappuccinatore funksjon og melkeskummer
Automatisk rengjøringsprogram
Energivennlig modell med 0-watt-funksjon
One touch-betjening
Mulighet til å justere kaffestyrken med mer

Her kan du se en videogjennomgang av espressomaskinen Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk. Videoen er produsert av Melitta:


Om Melitta  

Melitta er en tysk virksomhet som selger kaffe, filter og kaffemaskiner. Den er en del av Melitta-konsernet som har filialer i flere land. Virksomheten har hovedkontor i Minden, Nordrhein-Westfalen.

I 1908 oppfant Melitta Bentz, en 35-årig husmor fra Dresden, Tyskland, det første kaffefilteret som senere mottok en patentregistrering for sin «Filter Top Device foret med filter-papir» fra Patent Office i Berlin. Hun grunnla deretter virksomheten med navnet Melitta det samme året.

Melitta har fortsatt med å jevnlig utvikle nye teknikker til forbedring av form, yteevne, materiale og produksjonsprosesser i sine kaffemaskiner og filtersystemer.

I 1989 ble det blant annet lansert kaffefilter som kun er bleket naturlig med oksygen.

I 1997 utviklet Melitta et filter med mikrofine porer som sikrer at det bare er de fineste aromastoffene som kommer ut i kaffen. I 2007 ble bambusfiltre introdusert.

I dag er Melitta spesielt kjent for sine kaffemaskiner og kaffefiltre som brukes av kaffeelskere over hele verden.

Melitta logo


Slik får du mer ut av kaffen din

kaffenHvor mange av dere har startet morgenen med å brygge en kopp kaffe for så å få en sur smak som ødelegger hele dagen? Vi har alle vært der.

La oss ta en titt på tips som gjør kaffen din bedre slik at du får mer ut av kaffen din. Ved å følge disse tipsene kan du slutte med å lage et surt ansikt om morgenen én gang for alle – og nyte en fantastisk kopp kaffe hver morgen.

Forbedre smaken på kaffen
Er du klar for å komme i gang med å forbedre smaken på kaffen din? Bra! Nedenfor finner du en liste over noen av de beste tipsene til å forbedre smaken på kaffen din. Disse tipsene er enkle for alle, så det burde ikke være noe problem å optimere kaffesmaken.

Kaffemaskinen
La oss først ta en titt på noen få tips som hjelper deg med å sikre at kaffemaskinen din eller trakteren er klar til å lage en god kopp kaffe.

Tips 1 – Rengjør din kaffemaskin/trakter
Gammel kaffegrut som ligger igjen i kaffemaskinen/trakteren vil raskt gjøre kaffesmaken sur. Du trenger ikke nødvendigvis rengjøre kaffemaskinen/trakteren etter hver gang den brukes, men du bør vurdere å rengjøre den regelmessig. Med regelmessig rengjøring unngår du faktorer som kan påvirke smaken på kaffen negativt.

Tips 2 – Prøv kaffemaskinen/trakteren først
kaffenNoen kaffemaskiner eller traktere kan ikke varme opp vannet korrekt når du slår de på. Dette gjelder spesielt de tradisjonelle kaffetrakterne. Vannet blir ikke varmt nok før etter den andre eller tredje gangen. For å forbedre vanntemperaturen kan du prøve å kjøre rent vann igjennom kaffetrakteren først. Dette vil gjøre det mulig for maskinen å varme vannet ordentlig opp før du koker den aktuelle kaffen.

Vannet
Nå som kaffemaskinen eller trakteren er klar så er det på tide å se på det vannet du bruker og hva som vil gi deg de beste resultatene.

Tips 3 – Bruk kaldt vann
Selv om du naturligvis vil ha kaffen din varm så vil kaldt vann faktisk brygge en bedre kopp kaffe. Prøv å bruke kaldt vann, eller i det minste vann som er kjølig.

Bruk aldri varmt vann elle kokende vann når du lager kaffen din. La kaffemaskinen/ trakteren varme opp vannet til riktig temperatur for deg.

Tips 4 – Kontroller temperaturen
Sørg for at vannet er rundt 90 til 96 grader. Dersom du koker ditt eget vann så må du investere i et godt termometer for å måle temperaturen.

Hvis du bruker en kaffetrakter som varmer opp vannet for deg så må du kontrollere det for å sikre at det varme vannet har den riktige temperaturen.

Hvis det ikke er tilfellet så må du muligens justere innstillingene eller bytte ut kaffemaskinen/trakteren for å få de beste resultatene. 

Kaffen
Nå skal vi se på den kaffen du bruker. Hvis du bruker dårlig kaffe så er det likegyldig hvor bra vannet er eller hvor god kaffemaskinen din er.

Tips 5 – Vær sikker på at bønnene er ferske
bønneneDet første du må kontrollere er hvor ferske kaffebønnene dine er. Dersom du har hatt de en god stund så er det en sjanse for at de ikke er ferske lenger. Hvis de er nye, men likevel smaker dårlig, så må du kanskje finne en annen måte å oppbevare bønnene på. Med mindre du kun kjøper en liten pose kaffebønner hver dag så må du ha en sikker måte å oppbevare de på. Sørg for å investere i en lufttett beholder og ikke oppbevar bønnene altfor lenge.

Tips 6 – Prøv andre bønner
Hvis du har fulgt alt annet på denne listen så kan det bare være den typen bønner som du kjøper som ikke er optimal. Prøv derfor andre typer kaffebønner for å finne ut hvilke du liker best. Ikke vær redd for å prøve nye typer kaffe og nye typer kaffebønner. Det kan godt være at du finner en annen type bønner som du elsker.

Nyt kaffen din!
Hvis du sørger for følge disse tipsene så vil du oppleve at du hver morgen kan glede deg til en god kopp kaffe.

Disse tipsene sørger også for at du får mest mulig ut av kaffen din alt etter ønsker og preferanser. De fleste ønsker ikke den samme typen kaffe, så derfor er det viktig å eksperimentere med både bryggingsmetode, kaffebønner og kaffetype for å finne ut hva man liker og hva man ikke liker.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått 

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Melitta AromaFresh

Toppmodell fra Melitta

Melitta AromaFresh

.
Melitta AromaFresh er enda ikke blitt testet av ekspertkilder, men modellen er imidlertid likevel blitt inkludert i denne artikkelen da den er en tradisjonell kaffemaskin med et vell av funksjoner som kan slukke kaffebehovet i de fleste husstander.

Kaffemaskinen er som sagt en tradisjonell kaffemaskin som er utstyrt med en integrert kaffekvern. Kaffekvernen gjør det mulig å både justere malingsgraden og kaffestyrken etter egen smak og preferanser. Med vannstand-indikatoren er det også mulig å fylle på riktig mengde vann da vanntanken er gjennomsiktig.

Det kan brygges opptil 10 kopper kaffe da maskinen har en kapasitet på 1,25 liter. Det er mulig å slå av selve kaffekvernen hvis man ønsker å brygge kaffen med malt kaffe.

Mulighet til å velge kaffestyrke

Med Melitta AromaFresh kan man lage nybrygget kaffe fordi det her er mulig å stille inn og velge kaffestyrken.

Maskinen er produsert med en intensjon om å henvende seg til kaffeelskere som enten vil ha en mild eller en sterk kopp kaffe.

Det er nemlig mulighet til å velge intensiteten på kaffen sin, og derfor kan kaffemaskinen brukes uansett om man ønsker det ene eller det andre.

Maskinen har en motoreffekt på 1000 watt, noe som sikrer en kontinuerlig drift uansett om man skal brygge 1 kopp kaffe eller 10 kopper. Kaffen blir brygget på cirka 9 minutter.

Timer-funksjon med ur og LCD-display 

Det finnes flere måter man kan tilpasse Melitta AromaFresh på etter egne preferanser.

Med kaffemaskinens timer-funksjon med klokke kan man programmere modellen slik at den starter å brygge en kopp kaffe når man kommer hjem fra jobb eller står opp om morgenen.

På den måten vil kaffen alltid være nybrygget og klar til akkurat det tidspunktet man ønsker.

I tillegg er Melitta AromaFresh utstyrt med et brukervennlig LCD-display som er lett og enkelt å håndtere.

Det betyr at man ikke trenger å bruke lang tid på å bli kjent med kaffemaskinen da man raskt finner ut hva man skal trykke på for å finne de enkelte funksjonene.

Varm kaffe i opptil 1 time 

Melitta AromaFresh er også utstyrt med en funksjon som kan holde kaffen varm. Hvis man er på vei ut og ikke ønsker å drikke mange kopper kaffe på en gang så kan man bruke denne funksjonen.

Programmeringen av hvor lenge kaffen skal holdes varm kan stilles inn til enten 20 minutter, 40 minutter eller 1 time. Når den programmerte tiden er oppnådd så slår kaffemaskinen seg av automatisk.

Det er også blitt satt fokus på rengjøringen fra Melitta som har utstyrt maskinen med en 3-i-2 kalkbeskyttelse med en avkalkningsindikator. Det vil si at man unngår opphopning av kalk i kaffemaskinen. Inkludert i denne funksjonen er det også mulig å programmere inn hardheten på vannet.

Utvalgte fordeler ved Melitta AromaFresh:
Rask brygging av kaffe på 9 minutter
Mulighet til å stille inn kaffestyrke
Enkel rengjøringsfunksjon
Timer-funksjon med klokke
Funksjon som holder kaffen varm
Kan brygge 10 kopper kaffe av gangen

Her kan du se en videopresentasjon av Melitta AromaFresh. Videoen er produsert av Melitta:


Melitta Caffeo CI

God anmeldelse hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön
4 av 5 stjerner hos teknologisiden Techradar.com

Melitta Caffeo CI

.
Råd & Rön samt Techradar.com har testet og anmeldt Melitta Caffeo CI. Alle ekspertene er fornøyde med modellen som de har gitt en god anmeldelse.

Ekspertene fra Techradar.com er enige i de andre ekspertenes betraktninger, men nevner også at espressomaskinen er nokså stor og dyr, som er noe man bør være oppmerksom på.

Ekspertene: Stor maskin med god kaffe

Ekspertene nevner at Melitta Caffeo CI er en espressomaskin som er enkel i bruk. De mener nemlig at den er enkel å komme i gang med da man ikke trenger å bruke lang tid på å bli kjent med den.

Techradar.com skriver i tillegg at modellen lager en god og velsmakende kopp kaffe, og det mener de er det beste med maskinen.

Ekspertene fra Techradar.com merker seg også at Melitta Caffeo CI gir forbrukeren det beste fra begge verdener. Med dette mener de at kaffemaskinen kommer både med flere tilpasningsmuligheter og «kafé-verdige kreasjoner» som forbrukeren kan bruke.

Selv om Techradar.com generelt sett er imponerte over Melitta Caffeo CI nevner de også at den er litt for stor. De mener nemlig at det kan være litt vanskelig å plassere den på det riktige stedet på kjøkkenet.

Modell med flere tilpasningsmuligheter

Med Melitta Caffeo CI får man en helautomatisk espressomaskin som er utstyrt med flere praktiske tilpasningsmuligheter. Her har man mulighet til å justere maskinens temperatur, kaffestyrke, kaffemengde, melkeskum og vannmengde.

På den måten kan man brygge akkurat den koppen med kaffe man liker aller best.

I tillegg er Melitta Caffeo CI utstyrt med en kaffekvern samt en melkeskummer slik at man kan lage kaffedrikker både med og uten melk.

Det er i tillegg mulighet til å benytte funksjonen My Coffee Memory som sørger for at man kan lagre fire brukerprofiler. Med disse brukerprofilene kan man lagre innstillinger slik at man ikke trenger å huske disse fra gang til gang.

Beskytter kaffebønnenes aroma

Melitta Caffeo CI er utstyrt med en Bønne-til-kopp-funksjon som sørger for at espressomaskinen kun kverner de bønnene som skal brukes her og nå.

Det betyr at de resterende kaffebønnene blir liggende igjen i den forseglede beholderen slik at aromaen blir bevart på best mulig måten.

I tillegg er det også mulig å brygge to kopper kaffe samtidig med denne modellen. På den måten kan man både lage en kopp kaffe til seg selv, en partner eller en gjest hvis man har behov for det.

Melitta Caffeo CI er dessuten utstyrt med en vannbeholder på 1,8 liter og en bønnebeholder på 270 gram.

Utvalgte fordeler ved Melitta Caffeo CI:
Bønne-til-kopp-funksjon
Kan brygge to kopper kaffe samtidig
Med flere tilpasningsmuligheter
Med kaffekvern og melkeskummer
Med funksjonen My Coffee Memory

Her kan du se en kort video om hvordan du bruker Melitta Caffeo CI. Videoen er produsert av Melitta: 


FAQ – Ofte stilte spørsmål

Hvilke Melitta kaffemaskiner er best i test?

Melitta Aroma Signature Deluxe

Hvordan testes Melitta kaffemaskinene?

Kaffemaskinene testes ut ifra parametere som kaffebrygging, herunder bryggetid og temperatur, smak, brukervennlighet, finjustering av de forskjellige innstillingene, vedlikehold og rengjøring. Til slutt vurderes maskinenes energiforbruk.

Hvordan velger jeg den riktige maskinen?

Start med å finne ut hvilken type kaffemaskin som dekker dine behov. Det finnes overordnet 5 typer kaffemaskiner: Kaffetrakter med filter, halvautomatisk espressomaskin, automatisk espressomaskin, helautomatisk espressomaskin og kapselkaffemaskin. Deretter bør du overveie ting som funksjoner, størrelse, brukervennlighet og pris.


Gjennomgang av testkilder

Coffeeness.de
Coffeeness.de er en tysk kaffeside som skriver om alt som har med kaffe å gjøre. De beskriver seg selv om en kaffeblogg som skriver om alt ifra kaffetraktere til espressomaskiner med mer. Coffeeness.de har blant annet testet og anmeldt espressomaskinen Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk. Ønsker du å lese hele testen så kan du lese den her.

Råd & Rön
Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön gennemfører test af forskellige forbrugerprodukter. Deretter formidler de videre resultatere til forbrukerne slik at de enklere kan skaffe seg en oversikt over fordeler og ulemper ved de spesifikke modellene.

Råd & Rön har blant annet anmeldt kaffetraktere og espressomaskiner som Melitta Look IV Timer, Melitta Aroma Signature Deluxe, Melitta Enjoy Top Therm og Melitta Caffeo Passione. Ønsker du å lese de forskjellige testene så kan du klikke her og her.

Vær oppmerksom på at full tilgang til testene krever et abonnement. Man har imidlertid mulighet til å kjøpe seg tilgang til testene enkeltvis.

Expertreviews.co.uk 
Expertreviews.co.uk er en britisk testside som tester og anmelder et vell av ulike forbrukerprodukter. Her har de testet Melitta Caffeo Barista TS som de har gitt hele 5 av 5 stjerner. Du kan lese hele anmeldelsen på hjemmesiden deres ved å klikke her.

Goodhousekeeping.com
Goodhousekeeping.com er en britisk forbrukerside som tester og anmelder et vell av ulike produkter. Etter utprøving videreformidler de testresultatene sine til forbrukerne.

I denne omgang har de testet espressomaskinen Melitta Caffeo Barista TS som de har gitt hele 76 av 100 poeng. Les hele testen her.

Techradar.com 
Techradar.com er en britisk teknologiside som leverer artikler, guider og nyheter innen elektronikk og teknologi. De tester og anmelder også produkter som for eksempel espressomaskiner. Her har de testet Melitta Caffeo CI. Du kan lese hele testen her.

Trustedreviews.com 
Trustedreviews.com er en testside som tester ulike produkter som for eksempel espressomaskiner. I denne omgang har de testet Melitta Caffeo Barista TS som de har gitt hele 4,5 av 5 stjerner. Du kan lese anmeldelsen ved å klikke her på denne linken.


Andre relevante tester

Hvis du enda er i tvil om hvilken kaffemaskin eller trakter du skal velge så kan vi anbefale at du leser vår kaffemaskin test. I denne testen har vi samlet testvinnende kaffemaskiner fra en lang rekke produsenter slik at du dermed enkelt kan skaffe deg en oversikt over hvilke modeller som klarer seg best i de ulike testene.

Dersom du ikke er fast bestemt på å kjøpe en kaffemaskin fra Melitta så kan du også lese vår Bosch kaffemaskin artikkel eller vår Siemens kaffemaskin artikkel. I disse to artiklene ser vi nærmere på de beste kaffemaskinene fra disse to merkene – basert på ulike eksterne tester utført av eksperter.

I tillegg får du i begge artiklene mange gode tips og triks til hvordan du lager best mulig kaffe.

En annen svært populær produsent av kaffemaskiner/ traktere er Moccamaster.

Her hos Forbrukerliv har vi også utarbeidet en Moccamaster artikkel der vi har samlet alle de Moccamaster modellene som ekspertene har gitt de beste karakterene.

Du kan også med fordel lese vår kaffemaskin med kvern artikkel der vi gjennomgår de modellene med kvern på markedet som har fått de beste anmeldelsene i diverse tester.

Når du går til anskaffelse av en kaffemaskin med kvern så har du alltid nymalte kaffebønner klare, noe som gir en deilig og fersk smak.

Dersom du heller vil investere i en tradisjonell kaffetrakter så kan du i stedet kjøpe en ekstra kaffekvern og dermed også få mulighet for å lage nykvernet kaffe hver dag.

Hvis du i stedet vil ha en deilig kaffe på en enklere måte så kan du også lese vår kapselmaskin artikkel der du får en oversikt over de beste kapselmaskinene som finnes på markedet.

Denne måten å lage kaffe på er dyrere enn tradisjonelle kaffetraktere, men til gjengjeld får du en virkelig velsmakende kaffe veldig enkelt.

Hvis du har havnet her på denne artikkelen fordi du er på jakt etter en espressomaskin, men enda ikke er overbevist om du vil ha en Melitta espressomaskin, så anbefaler vi at du leser vår generelle espressomaskin test. I denne testen har vi samlet testvinnende espressomaskiner fra en lang rekke ulike produsenter slik at du enkelt kan skaffe deg en oversikt over hvilke modeller som klarer seg best i test.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere