Moccamaster Test – De beste kaffemaskinene – Best i Test guide

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Moccamaster kaffemaskiner er noen av de mest populære på markedet med god grunn. Alle modellene har et elegant design og gir en god kopp kaffe hver gang.

Selv om alle Moccamasters modeller utmerker seg på kvalitet, er det ikke sikkert at alle modellene passer dine behov. I denne artikkelen gjennomgår Forbrukerliv.no noen av de beste og mest testvinnende Moccamaster-modellene på markedet, så du kan finne modellen som passer ditt kaffebehov og husholdning.

Forbrukerliv.no har også sett nærmere på testvinnende kaffemaskiner fra andre produsenter, slik at du enkelt kan sammenligne Moccamasters kaffemaskiner med lignende modeller fra andre produsenter som også har klart seg bra i tester.

Denne Moccamaster testen inneholder:

 En gjennomgang av de beste og mest testvinnende Moccamaster kaffemaskinene.
 Prisvennlige alternativer til en Moccamaster kaffemaskin.
 En gjennomgang av alle testene vi har undersøkt og gjennomgått.

Vennligst merk at Forbrukerliv.no ikke tester produkter, men samler resultater fra uavhengige tester, slik at du enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet. 


Moccamaster KBGT741

✅ Testvinner hos Råd & Rön
✅ Testvinner hos TV2.no
✅ Toppscorer hos Icakuriren

Moccamaster KBGT741

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

.
Denne Moccamasteren er utformet i rustfritt stål, som gir den et elegant og tidløst design.

En av de smarte funksjonene som skiller denne Moccamasteren fra andre modeller i serien, er at den brygger kaffen direkte i en termos som rommer 1,25 liter kaffe (10 kopper). Det er derfor ikke langt fra kaffebrygging, til lett servering av kaffe i termos med denne modellen. Modellen har også en svært pålitelig motor på 1450 watt som vil sikre at du har en god kaffemaskin de neste årene.

Kaffemaskinen er også utstyrt med en antidryppfunksjon og temperaturbeskyttelse, som gjør at kaffemaskinen ikke overopphetes. Som med alle de andre Moccamaster kaffemaskinene i denne artikkelen, får du her en kvalitet utenom det vanlige. Hvis du leter etter en kaffemaskin i toppklasse, som også har innebygd termos, er Moccamaster KBGT741 det opplagte valget.

Maskinen er håndlaget og testet individuelt ved Moccamasters fabrikk i Nederland. Du får 5 års garanti på bryggeenheten, men løse deler som kanner og plastdeler dekkes ikke av garantien. Hvis du registrerer din kaffemaskin på Moccamasters nettsted, har du mulighet til å øke garantien på bryggeenheten med totalt 10 år.

Utvalgte fordeler ved Moccamaster KBGT741: 

 Automatisk av-funksjon
 Godkjent av European Coffee Brewing Centre
Integrert termos
Design i rustfritt stål


Moccamaster Cup-one

✅ 5 av 6 stjerner hos Gastromand.dk
✅ Anbefalt af Rigeligtsmør.dk
✅ Anbefalt af Goodfood.com.au

Moccamaster Cup one

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

.
Cup-one er den eneste filtermaskinen i verden med en kopp som er godkjent av European Coffee Brewing Center. Dette betyr at kaffemaskinen er en av de fremste innen kaffeutstyr, som bare tillater de beste produktene for kaffebrygging. Å bli godkjent av European Coffee Brewing Center er en europeisk standard for maskiner som leverer riktig bryggetemperatur, bryggetid og serveringstemperatur.

Modellen er en ekstra kompakt og rask kaffemaskin, som brygger 0,3 liter kaffe i på cirka 4 minutter og har en effekt på 1090 W. Cup-one har ikke et varmeelement og slås derfor av automatisk når vannbeholderen er tom. Ifølge produsenten varmes vannet opp til 92-96 grader, og den ferdige kaffen har en temperatur på 80-84. Selv om modellen ikke har varmeelement, blir kaffen fremdeles mer enn varm nok. Danmarks største nettsamfunn om gastronomi, Gastromand.dk, har testet Cup-one modellens kvalitet på kaffe. Konklusjonen er at denne modellen er super til noen som elsker filterkaffe og bare trenger å brygge en stor kopp om gangen. De tilføyer at det ikke er noe på å sette fingeren på når det gjelder produktets kvalitet.

De fleste vil kanskje spørre hva man skal gjøre med en kaffemaskin som bare kan brygge én kopp kaffe om gangen – hvorfor ikke bare brygge én kopp på en normal kaffemaskin? Det er selvfølgelig mulig bare å brygge én kopp kaffe i stedet for en hel kanne på en vanlig kaffemaskin, men fordi vannet renner raskere igjennom blir det både en dyr og dårlig kopp kaffe. Det avgjørende er tiden det tar for vannet å filtreres gjennom kaffen. På en vanlig kaffemaskin renner vannet vesentlig raskere enn på en Cup-one modell, så resultatet vil bli en tynn og bitter kopp med kaffe. I utformingen av Cup-one er det tatt hensyn til dette og både dosering av vann og kaffe, samt temperatur, er balansert for å gi en god kopp.

Moccamaster Cup-one leveres med 2 hvite porselenskrus med dobbeltisolerende silikon, slik at du ikke brenner deg på koppen som samsvarer med fargen på din Moccamaster. I tillegg får du også 10 takeaway krus med lokk, slik at du har mulighet til å ta med morgenkaffen på farten. Det følger også 80 kaffefiltre med modellen og en liten børste til å rengjøre filtertrakten. Modellen er tilgjengelig i flere fine farger for enhver smak.

Utvalgte fordeler ved Moccamaster Cup-one: 

Godkjent av European Coffee Brewing Centre
Brygger 3,3 dl kaffe på cirka 4 minutter
Spesielt utformet for å avbalansere bryggetid og smak for bare én kopp kaffe
Leveres med 2 porselenskrus som passer nøyaktig til mengden kaffe som brygges


Moccamaster KB952 AO

Anbefalt av svenske Energimyndigheten.se

Moccamaster KB952 AO

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
–>

.
Denne modellen er en klassiker fra Moccamaster, som gir den velkjente Moccamaster-kvaliteten, stilen og brukervennligheten. Modellen kan brygge hele 10 kopper kaffe (1,25 liter) på bare 6 minutter, og kaffemaskinen har et dobbelt varmeelement som sikrer at varmen er optimal både under bryggeprosessen og etterpå. Dersom du har glemt å slå av kaffetrakteren, slukker den automatisk selv etter 40 minutter. Det øverste varmeelementet slår seg automatisk av når vanntanken er tom. Dette øker både sikkerheten og reduserer strømforbruket. Modellen har også automatisk drypp-stopp.

KB952 AO blir anbefalt av den svenske energistyrelsen, hvor den blir rost for sin brukervennlighet og energiforbruk, som ligger på 65 kWh/år. Dette forbruket er basert på at man brygger 1 kanne kaffe hver dag i 365 dager og deretter lar den stå i 30 minutter på varmeelementet.

Kaffemaskinen er laget av ripesikker aluminium og er derfor motstandsdyktig mot riper og skrammer, som kaffemaskiner som står fremme lett kan få. Denne modellen er også godkjent av European Coffee Brewing Center, hvilket betyr at kaffemaskinen er en av de fremste innen kaffeutstyr, som bare tillater de beste produktene for kaffebrygging. Å bli godkjent av European Coffee Brewing Center er også en europeisk standard for maskiner som leverer riktig bryggetemperatur, bryggetid og serveringstemperatur.

Du får 5 års garanti på bryggeenheten, men løse deler som kanner og plastdeler ikke er omfattet av 5-års garantien. Maskinen er tilgjengelig i 3 farger: Polert sølv, svart og hvit metallisk.

Utvalgte fordeler ved Moccamaster KB952 AO: 

Lavt energiforbruk
Slår seg automatisk av etter 40 minutter
Design i ripesikker aluminium
Godkjent av European Coffee Brewing Centre


Billigere alternativer til Moccamaster

Det er ingen tvil om at du med Moccamaster får noe av det beste innen kaffemaskiner, noe som også gjenspeiles i prisen. Er du ute etter en litt mer prisvennlig kaffemaskin enn hva Moccamaster kan tilby, har Forbrukerliv.no funnet et par gode alternativer som har utmerket seg både på god kvalitet, funksjonalitet, design og pris.


Bosch TKA6A041

Bosch TKA6A041

.
Vannbeholderen på modellen har en kapasitet på 1 liter og er både gjennomsiktig og demonterbar, og det finnes også utvendig avlesing av vannivået. Filterbeholderen har swing-out design, så det er ekstra lett å sette i filteret og tilsette kaffe. Bosch har tenkt på både sikkerhet og strømforbruk i denne modellen, og kaffemaskinen har derfor en smart funksjon som kan slå av maskinen etter 20, 40 eller 60 minutter. Modellen også dryppstopp, så hvis kannen fjernes risikerer du ikke at kaffen brenner seg fast på varmeplaten.

Kaffemaskinen fra Bosch er en solid maskin med enkelt design uten mange ekstrafunksjoner, som brygger en solid kanne med kaffe hver gang.

Utvalgte fordeler ved Bosch TKA6A041:

Integrert avkalkningsprogram
 Slår seg automatisk av: 20, 40 eller 60 minutter kan velges
Avtakbar swing-out filterbeholder
 Dryppstopp-funksjon
 Godkjent av European Coffee Brewing Centre


Hvorfor velge Moccamaster

I dag regnes maskinene som noe av det beste innenfor sitt område, noe de mange utmerkelsene i tester også vitner om. Moccamaster har en meget enkel og grunnleggende ide bak alle sine kaffemaskiner, nemlig å kontrollere temperaturen på vannet og kaffen gjennom hele bryggeprosessen. Dette påvirker valg av materialer til kaffemaskinene, akkurat som den også påvirker utformingen av enkeltmodeller. Hver enkelt Moccamaster kaffemaskin er montert for hånd og individuelt testet før den forlater fabrikken i Nederland.

Alle Moccamaster-maskiner er godkjent av European Coffee Brewing Center, hvilket betyr at kaffemaskinen er en av de fremste innen kaffeutstyr, som bare tillater de beste produktene for kaffebrygging. Å bli godkjent av European Coffee Brewing Center er også en europeisk standard for maskiner som leverer riktig bryggetemperatur, bryggetid og serveringstemperatur. Med en Moccamaster kaffemaskin får du et produkt hvor du er garantert både kvalitet og en god kopp kaffe. Du kan lese mer om Moccamaster her.

Er du ute etter en ny kaffekvern til kaffemaskinen, kan du med fordel lese Forbrukerliv.no sin store test av kaffekverner, der vi vurderer de beste modellene på markedet akkurat nå. Å kverne sine egne kaffebønner er noe av det beste du kan gjøre for smaken på kaffen, og dette påvirker i stor grad den endelige koppen med kaffe.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått 

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Siemens TC86303

Siemens TC86303

.
Vannbeholderen på kaffemaskinen har en kapasitet på 1 liter vann og har et ekstra varmeelement som sørger for å holde kaffen varm når den er ferdig. Vannbeholderen fylles raskt og enkelt gjennom tuten øverst, uten at du behøver å åpne lokket. Kaffemaskinen har også dryppstopp, slik at kaffen stopper å renne når kannen er tatt av.

Utvalgte Fordeler med Siemens TC86303: 

 Avtakbar vannbeholder for enkel påfylling
 Dryppstopp-funksjon
Timer og autostopp-funksjon
 Stor brukervennlighet
Godkjent av European Coffee Brewing Centre


Moccamaster KBG962 AO

✅ Testvinner hos Testfakta
✅ Testvinner hos Dinside.no
✅ Testvinner hos Familie Journal

Moccamaster KBG962 AO

 

.
Denne Moccamaster-modellen er en av de beste modellene i sortimentet. Kaffemaskinen har en kjent kvalitet, brukervennlighet og stil som karakteriseres av alle Moccamasters modeller, og det er også en av de mest populære modellene for private husholdninger.

Modellen brygger 1,25 liter kaffe, tilsvarende 10 kopper, på bare 6 minutter. Kaffen brygges ikke bare raskt, men også stille. Modellen har også et ekstra varmelegeme som kan holde kaffen varm etter brygging. Glemmer du kaffen og den påslåtte kaffemaskinen, sørger en automatisk funksjon for at bryteren slås av etter 40 minutter.

Modellen har også en smart og automatisk funksjon for dryppstopp, slik at du unngår at det brenner seg fast kaffe på varmeelementet. Kannen er elegant laget i glass, og selve maskinen er laget i ripe-fri aluminium.

I likhet med alle Moccamasters kaffemaskiner er denne modellen godkjent av ECBC (European Coffee Brewing Center), hvilket betyr at kaffemaskinen er en av de fremste innen kaffeutstyr, som bare tillater de beste produktene for kaffebrygging. Å bli godkjent av ECBC er også en europeisk standard for maskiner som leverer riktig bryggetemperatur, bryggetid og serveringstemperatur.

Maskinen er håndlaget og testet individuelt ved Moccamasters fabrikk i Nederland. Du får 5 års garanti på bryggeenheten, men løse deler som kanner og plastdeler dekkes ikke av garantien. Hvis du registrerer din kaffemaskin på Moccamasters nettsted, har du mulighet til å øke garantien på bryggeenheten med totalt 10 år.

Denne modellen er tilgjengelig i 5 forskjellige farger: Antrasitt, rød, lys elfenben, polert hvit og svart. Da finner du en modell som passer perfekt for deg og ditt kjøkken.

Utvalgte fordeler ved Moccamaster KBG 962 AO:

Automatisk av-funksjon
Godkjent av European Coffee Brewing Centre
Dobbelt varmeapparat, slik at kaffen holdes varme
Automatisk funksjon for dryppstopp
Design i ripefritt aluminium


Moccamaster CD-011

Testvinner hos svenske Smartson

Moccamaster CD-011

 

.
Denne modellen fra Moccamaster har blitt kåret som den «raskeste i test» av det svenske nettmagasinet Smartson. Smartson har testet 12 ulike modeller hvor Moccamaster CD-011 overlegent brygget kaffen raskest. Modellen ble testet for å kunne brygge 1,25 liter kaffe på 4 minutter og 55 sekunder, noe som er meget raskt.

Bryggetid er imidlertid ikke det eneste denne modellen utmerker seg på. Smartson påpeker at kaffemaskinen imponerer i alle aspekter av kaffebrygging, og du får et solid og kompetent produkt der pris og kvalitet og matcher.

Som med de andre Moccamaster-modellene, er CD-011 laget av høyeste kvalitet og er håndlaget i Nederland. Modellen er laget av aluminium, som gir kaffemaskinen et fint og strømlinjeformet utseende.

Maskinen har automatisk dryppstopp og 2 varmeelementer, som betyr at kaffen er brygget ved en temperatur og holder varmen av en annen. Dermed brygges og varmes kaffen med rett temperatur, siden disse to tingene ikke krever samme temperatur. Modellen slår seg også automatisk av etter 40 minutter. Modellen er tilgjengelig i fargene hvitt og polert stål.

Utvalgte fordeler ved Moccamaster KB952 AO:

Veldig rask brygging av en kanne kaffe
Slår seg automatisk av etter 40 minutter
Dryppstopp-funksjon
Godkjent av European Coffee Brewing Centre


FAQ – Ofte stilte spørsmål

Hvilke Moccamaster er best i test?

Moccamaster KBG962 AO, Moccamaster KBGT741 og Moccamaster CD-011

Hvordan testes Moccamasterne?

Moccamasterne testes ut ifra parametere som kaffebrygging, herunder bryggetid og temperatur, smak, brukervennlighet, finjustering av de forskjellige innstillingene, vedlikehold og rengjøring. Til slutt vurderes maskinenes energiforbruk.

Hvordan velger jeg den riktige maskinen?

Start med å finne ut hvilken type kaffemaskin som dekker dine behov. Det finnes overordnet 5 typer kaffemaskiner: Kaffetrakter med filter, halvautomatisk espressomaskin, automatisk espressomaskin, helautomatisk espressomaskin og kapselkaffemaskin. Deretter bør du overveie ting som funksjoner, størrelse, brukervennlighet og pris.


Test av Moccamaster – Disse testene har vi gjennomgått

Disse kildene har vi bruktTestfakta
Det svenske forskningsinstituttet Testfakta har laget en grundig test av 8 forskjellige kaffemaskiner, inkludert Moccamasters klassiske modell Clubline. Ulike modeller har blitt testet på bryggetemperatur og tid, kaffemaskinens evne til å holde kaffen varm, samt brukervennlighet. Du kan lese hele testen her.

DinSide.no

Det norske forbrukermagasinet Dinside.no har testet 10 forskjellige kaffemaskiner som de delte inn i 3 kategorier: klassisk, programmerbare og traktere med vanntanken på toppen. I sin test har Dinside.no vurdert modeller basert på temperatur, bryggetid, funksjoner, design og materialvalg. Du kan lese hele testen her.

Familie Journal
Det danske nettmagasinet Familie Journal har gjennomført en test av 6 kaffemaskiner i forskjellige prisklasser. I testen har de sett på brukervennlighet, smak, bryggetid og vurdert om tid og temperatur tilsvarer det produsentene lover. Du kan lese hele testen ved å besøke familiejournal.dk her.

TV2.no
TV2.no har i samarbeid med Norsk Kaffeinformasjon testet 37 forskjellige kaffemaskiner. Testformålet var bare å avklare de ulike modellenes mulighet til å brygge en god kopp kaffe. Du kan lese hele testenher.

Icakuriren
Det svenske forbrukermagasinet har testet 10 forskjellige modeller av kaffemaskiner som alle har tilsvarende kanne som kaffen brygges direkte i. Icakuriren har testet de ulike modellenes bryggetemperatur, den ferdigbryggede kaffens temperatur i kannen, design, kvalitet og praktiske funksjoner. Du kan lese hele testen her.

Gastromand.dk
Gastromand.dk er det største nettfellesskapet for gastronomi og kjøkkenutstyr for menn. På Gastromand.dk er det en stor interesse og lidenskap for gastronomi og deres misjon er å være det største og beste fellesskapet om mat og drikke, av og for menn. Noen ganger utfører Gastromand.dk også tester, som var tilfellet når de testet Moccamaster Cup-one kaffemaskin. Du kan lese hele testen her.

Rigeligtsmør.dk
Rigeligtsmør.dk er en dansk blogg der forfatterne bak ønsker å informere, inspirere og vise sin lidenskap for og kunnskap om mat, vin og gastronomi. Rigeligtsmør.dk utfører også tester, som blant annet har ført til en grundig vurdering av Moccamasters Cup-one modell. Du får hele testen her.

Goodfood.com.au

Good Food er et australsk nettmagasin, som spesialiserer seg på restaurantanmeldelser, mat og kjøkkentilbehør. Magasinet har gjort en grundig gjennomgang av Moccamaster Cup-one som du kan lese her.

Energimyndigheten.se
Svenske Energimyndigheten gjennomførte en test av 8 kaffemaskiner. Modellene er først og fremst testet på energiforbruk og hvor lett det var å brygge en kanne kaffe, funksjoner og hvor enkle de er å rengjøre. Du kan lese hele testen her.

Smartson

Det svenske nettmagasinet Smartson gjennomførte en test av 12 forskjellige kaffemaskiner. Modellene er vurdert på alt fra bryggetid, serveringstemperaturer, design, funksjoner og kaffesmak. Du kan lese hele testen her.

Råd & Rön
Det svenske testmagasinet Råd & Rön er Sveriges største forbrukerorganisasjon som tester ulike produkter. Rådet & Rön gjorde en test av kaffemaskiner hvor en rekke kaffeeksperter i et laboratorium testet 24 forskjellige kaffemaskiner i forskjellige prisklasser. Du kan lese hele testen på deres nettsted ved å klikke her. Merk at det krever et betalt abonnement å få adgang til alt innholdet.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere