Keramisk komfyr Test – Finn den beste keramiske komfyren

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

I denne artikkelen ser vi nærmere på noen av de beste keramiske komfyrene på markedet. Vi har valgt ut modeller i ulike prisklasser, slik at det er noe for en hver økonomi. Vi har analysert de testvinnerne som er tilgjengelige offentlig og i tillegg tatt med noen keramiske komfyrer som ikke har blitt testet, men som er blant bestselgerne i Skandinavia.

Nederst i artikkelen finner du en kort guide til feilfinning og forbedring av vanlige problemer som kan oppstå med en keramisk komfyr, og vi går også inn på regler for installasjon.

Vær oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men samler resultater fra uavhengige tester, slik at du enkelt får oversikt over de beste produktene på markedet.


Scandomestic SK 803-1

5 av 5 stjerner i brukeranmeldelser hos forhandleren Skousen.no

Scandomestic SK 803-1

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
–>

.
Scandomestic SK 803-1 er ikke blitt inkludert i noen offisielle eksperttester, men er til gjengjeld en populær keramisk komfyr blant forbrukerne. Modellen har nemlig fått hele 5 av 5 stjerner i brukeranmeldelser hos forhandleren Skousen.no.

Her skriver forbrukerne at dette er en helt perfekt komfyr som er billig, men fremdeles veldig bra. Ingen av brukerne finner noen utpregede ulemper ved Scandomestic SK 803-1.

Velegnet til et mellomstort hjem

Med Scandomestic SK 803-1 får man en keramisk komfyr med fire kokesoner og et ovnsrom med en kapasitet på 60 liter. Det gjør at modellen egner seg godt til et mellomstort hjem da matlagingen enkelt kan gjøres til en familie på rundt tre til fire personer.

Denne keramiske komfyren er også enkel å komme i gang med da man hverken trenger å ha en gasstilkobling eller kjøpe nye gryter, panner og så videre til koketoppen. Scandomestic SK 803-1 er en frittstående komfyr, derfor kan den plasseres akkurat der den passer best inn på kjøkkenet.

Energi- og rengjøringsvennlig keramisk komfyr

Scandomestic SK 803-1 er en forholdsvis energivennlig keramisk komfyr som er plassert i energiklasse A. Dette er i den gode ende av skalaen og betyr at modellen ikke bruker mye energi i løpet av et år.

I og med at komfyren har en glassoverflate så er det enkelt å holde koketoppen ren. Den kan bare tørkes av med en fuktig klut når det trengs.

Enkel betjening

Scandomestic SK 803-1 er en komfyr i et stilrent design som er enkel å betjene. Her har man mulighet til å velge mellom seks forskjellige ovnsfunksjoner, og én av disse er varmluft. Dermed kan man uten problemer sette to stekeplater i ovnen samtidig og oppnå et jevnt resultat.

Komfyren betjenes ved hjelp av skruknapper på fronten. Man trenger bare skru på disse knappene for å velge den funksjonen eller temperaturen man vil ha. Ved kjøp av Scandomestic SK 803-1 følger det også med flere tilbehørsdeler som for eksempel en bakeplate, en stekeplate og en grillrist.

Spesifikasjoner ved Scandomestic SK 803-1 – mål:
Høyde: 88/90 centimeter
Bredde: 60 centimeter
Dybde: 60 centimeter
Vekt: 58 kilo 

Spesifikasjoner ved Scandomestic SK 803-1 – nøkkelopplysninger:
Type: Keramisk komfyr
Kapasitet: 60 liter
Energiklasse: A
Energiforbruk/konvensjonell varme: 0,85 kWh
Energiforbruk/varmluft: 0,81 kWh
Antall kokesoner: 4

Fordeler ved Scandomestic SK 803-1:
Enkel betjening med skruknapper
Seks ovnsfunksjoner
Rengjøringsvennlig modell
Energivennlig
Fire kokesoner og et ovnsrom på 60 liter


Vanlige problemer med keramisk komfyr

Alle komfyrene vi har presentert i denne artikkelen har god kvalitet og høy driftssikkerhet, hvilket betyr at du sannsynligvis ikke vil få problemer med noen av disse produktene. Dersom problemer oppstår er det ofte andre elementer som er årsaken, og her tar vi for oss noen av de vanligste.

Komfyren virker ikke
Hvis komfyren slett ikke reagerer, eller det kanskje bare er noen av kokesonene som fungerer, er problemet som regel at en sikring har gått. En komfyr bruker en del strøm, og derfor tilføres den vanligvis via flere sikringer. Hvis en av de ryker eller skrur seg av, kan du risikere at bare en deler komfyren virker. Før du ringer etter hjelp bør du altså sjekke sikringsgruppen. Dette kan vanligvis løse problemet og du sparer deg selv for kostnader med servicebesøk.

Kokesonerne varmer ikke nok
En kokesone på en keramisk komfyr fungerer typisk enten optimalt eller ikke i det hele tatt (dersom det er defekt). Om sonen ikke blir varm – eller varm nok – er det sannsynligvis noe galt. En klassisk feil er at man bruker en gryte eller stekepanne som er for stor i forhold til kokesonen. Idealsituasjonen er at bunnen akkurat dekker sonen, men dersom bunnen er større klarer ikke kokesonen å avgi nok varme til å varme den opp nok.

Man burde heller ikke bruke gryter som er mindre enn kokesonen da det blir stort varmetap og fast-brente matrester dersom man søler eller maten koker over. Det er også viktig at gryter og panner har helt rett bunn slik at varmen overføres optimalt. Dersom stekepannen står og vipper litt, blir ikke varmen overført effektivt nok til metallet. Da bør du bytte ut gamle gryter og stekepanner med nye.

Vær oppmerksom på at noen typer moderne stekepanner har aluminiums-bunn som er veldig bra til svak varme, men dersom man skal bruke sterk varme er det best med jern eller rustfritt stål.

Skjolder og flekker på kokesonene
En av de aller største fordelene med glasskeramiske komfyrer er den rengjøringsvennlige overflaten som du faktisk kan holde helt ren og flott. Derfor er det ekstra plagsomt dersom det kommer merker på den. Dette er ikke på grunn av feil i platen, men kommer vanligvis fordi gryter eller stekepanner blir satt på en våt eller fuktig kokesone, eller fordi det er såperester under bunnen. Som regel kan du rense dette av med litt håndkraft og gnikking, og forebygge det ved å holde flatene helt tørre og rene. Aluminiums-gryter og utsyr med sandwich-bunn kan med tiden også lage sølvlignende flekker som ser ut til å sitte under glassflaten. Dette er synsbedrag og flekkene kan fjernes. Det er ikke helt enkelt, men med glasskeramisk rensemiddel, kjøkkenpapir og gode knoker kan du få de bort. Det krever litt innsats, og kanskje må du ta de flere ganger.

L’easy har en guide hvor både disse og flere andre typiske problemstillinger blir forklart. Her finner du både tips til glasskeramiske og andre typer komfyrer.


Installering av komfyr

I dag er det strengere krav til elektrisk installasjon enn før, og det er grenser for hva du selv kan gjøre av installering. Dersom det er snakk om et kjøleskap med påmontert plugg, kan du selvsagt selv sette det i kontakten, men det er ikke lovlig å fikse på ledninger i veggen selv.

Reglene finnes selvsagt både for din egen og andres sikkerhet. Selv om du kanskje kan få det til å fungere selv, er det ingen grunn til å utfordre skjebnen. Dersom installasjonen ikke er utført lovmessig, kan du i prinsippet risikere bot. Det er verre at man potensielt setter andre i fare, pluss at forsikringen ikke dekker skadene dersom en uautorisert installasjon er årsaken til brann eller andre skader.

Komfyrer må alltid konteres på av en autorisert installatør, derfor er det sjeldent at en ledning følger med en ny komfyr. Om det følger med ledning med plugg som passer til en kontakt har du lov til å installere den selv, men ellers må den monteres via en autorisert installatør. Du kan eventuelt spørre selgeren på forhånd dersom du er i tvil, eller kontakte en lokal installatør.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Electrolux EKC6051BOW

✅ Best i test hos svenske Råd & Rön

electrolux-ekc6051bow

Da den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön testet en rekke keramiske komfyrer, stakk Electrolux EKC6051BOW av med tittelen “best i test”. Modellen leverte en solid prestasjon som på alle områder og skilte seg ut, med blant annet lavt støynivå. Rent prismessig ligger denne komfyren midt på treet, men svenskene vurderer den til å være lagt bedre enn mye dyrere modeller.

Med Electrolux EKC6051BOW får du en helt klassisk komfyr i hvitt design med tradisjonelle skruknapper som sikrer enkel og problemfri styring. Det er verdt å legge merke til det store ovnsrommet i denne modellen, som med et volum på 72 liter ligger over normalen, og i tillegg er det største i denne presentasjonen. Dette er et ideelt valg for en stor familie eller for deg som vil ha litt ekstra plass når du lager mat.

Praktisk og sikker konstruksjon

Ovnsdøren i Electrolux EKC6051BOW er bygget med hele 3 lag glass, og sammen med det aktive kjølesystemet sikrer konstruksjonen en kjølig front man ikke brenner seg på. Døren er selvsagt også barnesikret. Utslippet av varm luft skjer ved den bakerste kanten av ovnen, noe som minimerer risikoen for å komme i kontakt med den varme luften. Platetoppen har restvarmeindikatorer slik at du lett kan se hvilke kokesoner som fremdeles er varme. På denne komfyren forsvinner restvarmen kjapt i forhold til mange andre modeller.

Modellen er merket med energimerket A og har medfølgende langpanne, 2 bakepanner og 1 rist. Den innebygde skuffen sørger for praktisk oppbevaring tilbehøret når det ikke er i bruk. Ovnen har en rengjøringsvennlig konstruksjon i form av en avtakbar glassplate på innsiden samt standard skruknapper.

Utvalgte fordeler med Electrolux EKC6051BOW:
Testvinner i Sverige
Solid ytelse over middels på alle områder
Lavt støynivå
Klassisk hvit design med brukervennlige skruknapper
Tre-lags glass og aktiv kjøling
Barnesikring og restvarmeindikatorer
Rengjøringsvennlig konstruksjon med avtagbar glassplate


Gorenje EC62CLB

5 av 5 stjerner i brukeranmeldelser hos forhandleren Skousen.no
5 av 5 stjerner i brukeranmeldelser hos forhandleren WhiteAway.no

Gorenje EC62CLB

 

Gorenje EC62CLB er ikke blitt inkludert i noen offisielle eksperttester, men har til gjengjeld fått gode anmeldelser fra forbrukerne. Hos de to forhandlerne Skousen.no og WhiteAway.no har brukerne gitt denne keramiske komfyren 5 av 5 stjerner.

De skriver at de er spesielt imponerte over komfyrens fantastiske funksjoner og flotte design – og de forklarer også at modellen er både rask og enkel i bruk. Ingen av forbrukerne nevner noen utpregede ulemper ved Gorenje EC62CLB.

Stort keramisk komfyr

Med Gorenje EC62CLB får man en keramisk komfyr som kan tas i bruk med én gang uten at man har en gasstilkobling eller skal bruke spesielle kokekar.

Denne komfyren er stor takket være modellens fire kokesoner og ovnsrom på 71 liter. Det gjør at modellen egner seg godt til en større husstand med mer enn fem personer.

Gorenje EC62CLB er en energivennlig keramisk komfyr som er plassert i energiklasse A. Det betyr at modellen ikke bruker mye energi i løpet av et år, noe som både er en fordel for lommeboka og for miljøet.

Enkel rengjøring

Gorenje EC62CLB er en keramisk komfyr som er enkel å rengjøre. På grunn av modellens glatte glassoverflate så kan koketoppen tørkes av med en fuktig klut når det er bruk for det.

Modellen kommer også med funksjonen AquaClean. Her skal man bare helle vann i en stekepanne og aktivere funksjonen. På cirka en halv time vil flekker og fett mykgjøres slik at det er enklere å fjerne.

I tillegg til dette er Gorenje EC62CLB utstyrt med PerfectGrill med en 3D-varmefordeling. Den jevne varmefordelingen med et stort varmeelement på utsiden og et lite varmeelement på innsiden sikrer et jevnt matlagingsresultat der maten blir sprø på utsiden og saftig på innsiden.

Mange ovnsfunksjoner

Gorenje EC62CLB er utstyrt med flere forskjellige funksjoner slik at man kan velge akkurat det programmet man ønsker. Disse programmene inkluderer

over- og undervarme, infra grill, infra grill med vifte, varmluft, nedre varme med vifte, nedre varme med varmluft, liten infra grill, tining og rask oppvarming.

I og med at ovnen har varmluft så har man mulighet til å tilberede mat på flere forskjellige nivåer samtidig – uten at maten på den ene stekeplaten tilberedes raskere enn på den andre. Når man åpner ovnen så vil en ovnsbelysning slå seg på slik at man raskt kan skaffe seg en oversikt over hvordan det går med maten.

Spesifikasjoner ved Gorenje EC62CLB – mål:
Høyde: 90 centimeter
Bredde: 60 centimeter
Dybde: 60 centimeter
Vekt: 48,7 kilo 

Spesifikasjoner ved Gorenje EC62CLB – nøkkelopplysninger:
Type: Keramisk komfyr
Kapasitet: 71 liter
Energiklasse: A
Energiforbruk/konvensjonell varme: 0,94 kWh
Energiforbruk/varmluft: 0,81 kWh
Antall kokesoner: 4

Fordeler ved Gorenje EC62CLB:
Mange ovnsfunksjoner
PerfectGrill
AquaClean
Stort keramisk komfyr
Energivennlig modell


Electrolux EKC6051FOW

✅ Ett av de mest solgte

electrolux-ekc6051fow

Svært rimelig pris og ekstra stort ovnsrom på 70 liter er bare noen av elementene som har gjort Electrolux EKC6051FOW til en av de mest solgte keramiske komfyrene. Hvis man tar en titt på den danske hvitevareportalen Whiteaway.com, skiller denne komfyren seg ut med mange anmeldelser og høy tilfredshet – og en gjennomsnittskarakter på 4,3 av 5 stjerner. Den smarte “Hold Varm”-funksjonen er noe av det som gjør den populær blant forbrukerne.

Det som er mest fascinerende med Electrolux EKC6051FOW er den ekstra gode isoleringen som i praksis betyr at den er mer energivennlig enn de fleste andre modellene, og sparer hele 10% ekstra strøm enn det som må til for å få A-merket.

Avanserte funksjoner og god sikkerhet

I tillegg til strømsparing fra ekstra isolering byr Electrolux EKC6051FOW også på energiregulering av alle kokesonene. Dette kan være nyttig dersom du ønsker å koke noe uten at det koker over, eller har laget en gryterett som skal stå og putre en lang stund. Det er restvarmeindikatorer på alle kokesonene, som gjør matlagingen tryggere og samtidig lar deg utnytte restvarmen – og dermed energien – bedre.

Ovnsdøren har barnesikring som du kan koble av eller på etter behov og er laget av 3 lag med glass slik at du ikke brenner deg på utsiden. Du kan også ta døren fra hverandre uten verktøy dersom det er behov for ekstra grundig vask. Døren kan også tas helt av, slik at ovnsrommet lett kan rengjøres. Emaljebelegget inni ovnen gjør at vanlig rengjøring går som en drøm.

Utvalgte fordeler med Electrolux EKC6051FOW:
 Populær modell hos brukerne
Ekstra stort ovnsrom på 70 liter
God isolering og andre energisparende funksjoner
Restvarmeindikatorer og energiregulering på alle kokesoner
Avtagbar ovnsdør
Valgfri barnesikring


FAQ – Ofte stilte spørsmål 

Hvilke keramisk komfyr er best i test?

Electrolux EKC6051BOW

Hvordan testes de keramiske komfyrene?

De keramiske komfyrene vurderes ut ifra hvor raskt de blir varme, hvor stabilt de holder temperaturen og hvor stort energiforbruk de har. I tillegg ses det også på brukervennlighet og støynivå, samt den elektriske og mekaniske sikkerheten.

Hvilken energiklasse bør jeg se etter?

Skalaen for ovner går fra A+++ som er det beste – og helt til D som er det dårligste. Det er anbefalt at man velger en modell med A+ som et minimum.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere