Keramisk komfyr Test 2020 – Finn den beste keramiske komfyren

0

I denne artikkelen ser vi nærmere på noen av de beste keramiske komfyrene på markedet. Vi har valgt ut modeller i ulike prisklasser, slik at det er noe for en hver økonomi. Vi har analysert de testvinnerne som er tilgjengelige offentlig og i tillegg tatt med noen keramiske komfyrer som ikke har blitt testet, men som er blant bestselgerne i Skandinavia.

Nederst i artikkelen finner du en kort guide til feilfinning og forbedring av vanlige problemer som kan oppstå med en keramisk komfyr, og vi går også inn på regler for installasjon.

Vær oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men samler resultater fra uavhengige tester, slik at du enkelt får oversikt over de beste produktene på markedet. 


Electrolux EKC6051BOW

Best i test hos svenske Råd & Rön

electrolux-ekc6051bow

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
6 775,00 Kr. 0,00 Kr. 6 775,00 Kr. Les mer

 

Da den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön testet en rekke keramiske komfyrer, stakk Electrolux EKC6051BOW av med tittelen “best i test”. Modellen leverte en solid prestasjon som på alle områder og skilte seg ut, med blant annet lavt støynivå. Rent prismessig ligger denne komfyren midt på treet, men svenskene vurderer den til å være lagt bedre enn mye dyrere modeller.

Med Electrolux EKC6051BOW får du en helt klassisk komfyr i hvitt design med tradisjonelle skruknapper som sikrer enkel og problemfri styring. Det er verdt å legge merke til det store ovnsrommet i denne modellen, som med et volum på 72 liter ligger over normalen, og i tillegg er det største i denne presentasjonen. Dette er et ideelt valg for en stor familie eller for deg som vil ha litt ekstra plass når du lager mat.

Praktisk og sikker konstruksjon
Ovnsdøren i Electrolux EKC6051BOW er bygget med hele 3 lag glass, og sammen med det aktive kjølesystemet sikrer konstruksjonen en kjølig front man ikke brenner seg på. Døren er selvsagt også barnesikret. Utslippet av varm luft skjer ved den bakerste kanten av ovnen, noe som minimerer risikoen for å komme i kontakt med den varme luften. Platetoppen har restvarmeindikatorer slik at du lett kan se hvilke kokesoner som fremdeles er varme. På denne komfyren forsvinner restvarmen kjapt i forhold til mange andre modeller.

Modellen er merket med energimerket A og har medfølgende langpanne, 2 bakepanner og 1 rist. Den innebygde skuffen sørger for praktisk oppbevaring tilbehøret når det ikke er i bruk. Ovnen har en rengjøringsvennlig konstruksjon i form av en avtakbar glassplate på innsiden samt standard skruknapper.

Utvalgte fordeler med Electrolux EKC6051BOW:
🔵 Testvinner i Sverige
🔵 Solid ytelse over middels på alle områder
🔵 Lavt støynivå
🔵 Klassisk hvit design med brukervennlige skruknapper
🔵 Tre-lags glass og aktiv kjøling
🔵 Barnesikring og restvarmeindikatorer
🔵 Rengjøringsvennlig konstruksjon med avtagbar glassplate


Gram EKP 12654-92 X

✅ Med pyrolyse-rengjøring

gram-ekp-12654-92-x

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer

 

Gram EKP 12654-92 X er en komfyr som ligger litt høyere på prisskalaen, og i følge brukernes vurderinger på Whiteaway.com er dette en svært god komfyr. Her ligger resultatet fra brukerne en del over middels med hele 4,5 stjerner av 5 mulige stjerner.

En av egenskapene som uten tvil er med på å gjøre Gram EKP 12654-92 X ekstra populær, er pyrolyse-funksjonen som gjør vaskingen av ovnsrommet mye enklere. Man kan velge mellom 3 forskjellige pyrolyse-programmer som sørger for å brenne fett og matrester til et fint lag med aske, som du bare kan tørke av med en klut når det er ferdig.

Moderne design og praktiske ekstrafunksjoner
På designfronten ligger Gram EKP 12654-92 X helt i teten med anti-fingerprint-overflate i rustfritt stål og smarte pop-up skruknapper. Dette bidrar til et strømlinjet uttrykk og gjør rengjøringen enkel. Ovnsdøren har full innside i glass for lettere rengjøring og standardkapasitet med 66 liter. Denne modellen har energimerke A.

Inkludert i prisen får du innebygd steketermometer og touch-timer med minuttklokke. Du får også teleskoputtrekk som gjør det enklere å sjekke lammesteken uten å få saft over alt. Når det kommer til sikkerhet, er ovnsdøren er ekstra kjølig på overflaten grunnet 4 lag glass mellom lokalet og ovnsrommet. Den innebygde barnesikringen kan du koble av eller på som du ønsker.

Udvalgte fordeler med Gram EKP 12654-92 X
🔵 Svært populær hos brukerne
🔵 Tre forskjellige pyrolyseprogrammer
🔵 Moderne design med stål og popup-skruknapper
🔵 Full innerdør og fire lag glass
🔵 Fullt teleskoputtrekk
🔵 Barnesikring som kan kobles av


Zanussi ZCV65000WA

Hvis du er på utkikk etter noe billig

zanussi-zcv65000wa

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer

 

Zanussi ZCV65000WA er en av de virkelig billige komfyrene på markedet, men den klarer seg likevel svært godt i følge forbrukerne. Vurderingene på den danske hvitevareportalen Whiteaway gir denne modellen en gjennomsnittskarakter på 4,3 av 5 stjerner.

På tross av prisen får du en stor ovn på 68 liter med Zanussi ZCV65000WA, som byr på alle nødvendige standardfunksjoner slik som over- og undervarme, varmluft og grill. I tillegg er de 5 ristene og stekeplatene som følger med er ekstra store.

Klassisk design med energimerke A
Zanussi ZCV65000WA har energimerke A og designet er klassisk med store, robuste skruknapper og hvit finish med svarte kontrastfarger og 4 tradisjonelle kokesoner i forskjellige størrelser.

Utvalgte fordeler med Zanussi ZCV65000WA:
🔵 Svært attraktivt prisnivå
🔵 God brukertilfredshet
🔵 Stort ovnsrum på 68 liter
🔵 Alle standardfunksjoner er inkludert
🔵 Energiklasse A
🔵 Klassisk design og robuste skruknapper


Electrolux EKC6051FOW

Ett av de mest solgte

electrolux-ekc6051fow

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
5 809,00 Kr. 0,00 Kr. 5 809,00 Kr. Les mer
6 410,00 Kr. 0,00 Kr. 6 410,00 Kr. Les mer
6 899,00 Kr. 0,00 Kr. 6 899,00 Kr. Les mer

 

Svært rimelig pris og ekstra stort ovnsrom på 70 liter er bare noen av elementene som har gjort Electrolux EKC6051FOW til en av de mest solgte keramiske komfyrene. Hvis man tar en titt på den danske hvitevareportalen Whiteaway.com, skiller denne komfyren seg ut med mange anmeldelser og høy tilfredshet – og en gjennomsnittskarakter på 4,3 av 5 stjerner. Den smarte “Hold Varm”-funksjonen er noe av det som gjør den populær blant forbrukerne.

Det som er mest fascinerende med Electrolux EKC6051FOW er den ekstra gode isoleringen som i praksis betyr at den er mer energivennlig enn de fleste andre modellene, og sparer hele 10% ekstra strøm enn det som må til for å få A-merket.

Avanserte funksjoner og god sikkerhet
I tillegg til strømsparing fra ekstra isolering byr Electrolux EKC6051FOW også på energiregulering av alle kokesonene. Dette kan være nyttig dersom du ønsker å koke noe uten at det koker over, eller har laget en gryterett som skal stå og putre en lang stund. Det er restvarmeindikatorer på alle kokesonene, som gjør matlagingen tryggere og samtidig lar deg utnytte restvarmen – og dermed energien – bedre.

Ovnsdøren har barnesikring som du kan koble av eller på etter behov og er laget av 3 lag med glass slik at du ikke brenner deg på utsiden. Du kan også ta døren fra hverandre uten verktøy dersom det er behov for ekstra grundig vask. Døren kan også tas helt av, slik at ovnsrommet lett kan rengjøres. Emaljebelegget inni ovnen gjør at vanlig rengjøring går som en drøm.

Utvalgte fordeler med Electrolux EKC6051FOW:
🔵 Populær modell hos brukerne
🔵 Ekstra stort ovnsrom på 70 liter
🔵 God isolering og andre energisparende funksjoner
🔵 Restvarmeindikatorer og energiregulering på alle kokesoner
🔵 Avtagbar ovnsdør
🔵 Valgfri barnesikring


Vanlige problemer med keramisk komfyr

Alle komfyrene vi har presentert i denne artikkelen har god kvalitet og høy driftssikkerhet, hvilket betyr at du sannsynligvis ikke vil få problemer med noen av disse produktene. Dersom problemer oppstår er det ofte andre elementer som er årsaken, og her tar vi for oss noen av de vanligste.

Komfyren virker ikke
Hvis komfyren slett ikke reagerer, eller det kanskje bare er noen av kokesonene som fungerer, er problemet som regel at en sikring har gått. En komfyr bruker en del strøm, og derfor tilføres den vanligvis via flere sikringer. Hvis en av de ryker eller skrur seg av, kan du risikere at bare en deler komfyren virker. Før du ringer etter hjelp bør du altså sjekke sikringsgruppen. Dette kan vanligvis løse problemet og du sparer deg selv for kostnader med servicebesøk.

Kokesonerne varmer ikke nok
En kokesone på en keramisk komfyr fungerer typisk enten optimalt eller ikke i det hele tatt (dersom det er defekt). Om sonen ikke blir varm – eller varm nok – er det sannsynligvis noe galt. En klassisk feil er at man bruker en gryte eller stekepanne som er for stor i forhold til kokesonen. Idealsituasjonen er at bunnen akkurat dekker sonen, men dersom bunnen er større klarer ikke kokesonen å avgi nok varme til å varme den opp nok.

Man burde heller ikke bruke gryter som er mindre enn kokesonen da det blir stort varmetap og fast-brente matrester dersom man søler eller maten koker over. Det er også viktig at gryter og panner har helt rett bunn slik at varmen overføres optimalt. Dersom stekepannen står og vipper litt, blir ikke varmen overført effektivt nok til metallet. Da bør du bytte ut gamle gryter og stekepanner med nye.

Vær oppmerksom på at noen typer moderne stekepanner har aluminiums-bunn som er veldig bra til svak varme, men dersom man skal bruke sterk varme er det best med jern eller rustfritt stål.

Skjolder og flekker på kokesonene
En av de aller største fordelene med glasskeramiske komfyrer er den rengjøringsvennlige overflaten som du faktisk kan holde helt ren og flott. Derfor er det ekstra plagsomt dersom det kommer merker på den. Dette er ikke på grunn av feil i platen, men kommer vanligvis fordi gryter eller stekepanner blir satt på en våt eller fuktig kokesone, eller fordi det er såperester under bunnen. Som regel kan du rense dette av med litt håndkraft og gnikking, og forebygge det ved å holde flatene helt tørre og rene. Aluminiums-gryter og utsyr med sandwich-bunn kan med tiden også lage sølvlignende flekker som ser ut til å sitte under glassflaten. Dette er synsbedrag og flekkene kan fjernes. Det er ikke helt enkelt, men med glasskeramisk rensemiddel, kjøkkenpapir og gode knoker kan du få de bort. Det krever litt innsats, og kanskje må du ta de flere ganger.

L’easy har en guide hvor både disse og flere andre typiske problemstillinger blir forklart. Her finner du både tips til glasskeramiske og andre typer komfyrer.


Installering av komfyr

I dag er det strengere krav til elektrisk installasjon enn før, og det er grenser for hva du selv kan gjøre av installering. Dersom det er snakk om et kjøleskap med påmontert plugg, kan du selvsagt selv sette det i kontakten, men det er ikke lovlig å fikse på ledninger i veggen selv.

Reglene finnes selvsagt både for din egen og andres sikkerhet. Selv om du kanskje kan få det til å fungere selv, er det ingen grunn til å utfordre skjebnen. Dersom installasjonen ikke er utført lovmessig, kan du i prinsippet risikere bot. Det er verre at man potensielt setter andre i fare, pluss at forsikringen ikke dekker skadene dersom en uautorisert installasjon er årsaken til brann eller andre skader.

Komfyrer må alltid konteres på av en autorisert installatør, derfor er det sjeldent at en ledning følger med en ny komfyr. Om det følger med ledning med plugg som passer til en kontakt har du lov til å installere den selv, men ellers må den monteres via en autorisert installatør. Du kan eventuelt spørre selgeren på forhånd dersom du er i tvil, eller kontakte en lokal installatør.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Be the first to leave a review.

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse