AEG Støvsuger – Her er de beste AEG støvsugerne ifølge ekspertene

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Best i Test 2023 – Denne artikkelen handler om støvsugere fra merket AEG, som alle er blitt testet av eksperter og fått mye ros.

Vi har strukturert artikkelen slik at vi starter med å gjennomgå 5 vanlige støvsugere fra AEG som går på strøm, deretter tar vi fatt i 2 som er ledningsfrie.

Til denne artikkelen har vi sett nærmere på eksperttester fra henholdsvis den svenske forbrukerorganisasjonen Råd og Rön som begge har foretatt en stor test av ulike støvsugere.

I tillegg til dette har vi også brukt bidrag fra den britiske elektronikk-siden Kagoo.co.uk, og sett nærmere på brukeranmeldelser.

Hvis man ønsker å lese mer om testene og testkildene så finnes det en liste over linker til de undersøkelsene vi henviser til nederst i denne artikkelen

Denne AEG støvsuger testen inneholder:
🔸 Oversikt over 1 tradisjonel AEG-støvsugere
🔸 Oversikt over 2 ledningsfrie AEG-støvsugere
🔸 Informasjon om hva man bør tenke på før man kjøper ny støvsuger
🔸 Informasjon om merket AEG
🔸 Gjennomgang av de testene vi har undersøkt samt linker til eventuell videre lesning

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler resultatene fra upartiske tester slik at forbrukeren enkelt kan skaffe seg en oversikt over de beste produktene på markedet. 

AEG Støvsuger Test 2023 – De beste støvsugerne fra AEG ifølge ekspertene

I avsnittene nedenfor finner du en gjennomgang av de AEG-støvsugerne som har klart seg best i test. Forbrukerliv har analysert en rekke anerkjente tester, og viser deg de beste modellene ifølge ekspertene.

Du finner også en prissammenligning av de ulike AEG-støvsugerne slik at du raskt og enkelt kan få en oversikt over hvilke forhandlere som er billigst.


Ledningsfrie AEG-støvsugere

I det forrige avsnittet har vi gått igjennom 5 tradisjonelle AEG-støvsugere som går på strøm, og vi har sett nærmere på hva de kan, hvilke funksjoner de har, og hva ekspertene mener om de ulike modellene.

Nedenfor vil vi se nærmere på 3 ledningsfrie modeller som også er fra AEG, og vi gjennomgår de 3 alternativene på samme måte som de tradisjonelle modellene. Dette gir best mulig oversikt og grunnlag for sammenligning.


Guide: Dette bør du tenke på før du kjøper ny støvsuger

Ny støvsuger

Det finnes mange typer støvsugere på markedet, derfor kan det fort bli vanskelig å finne den modellen som passer best til ens individuelle behov.

Basert på ekspertinformasjon fra Sparenergi.dk, Astma-Allergi og ABCNyheter.no guider vi deg derfor i dette avsnittet til hva du bør tenke på når du skal kjøpe ny støvsuger.

Energimerking
Danske Sparenergi.dk forklarer at man først og fremst bør se etter energimerket, som er fastsatt av EU. EU har bestemte restriksjoner for hvor høy effekt støvsugerne må ha, og jo flere watt, desto mer strøm kommer støvsugeren til å bruke.

EnergimerkingVidere skriver ekspertene at hvor effektiv en støvsuger er ikke bare handler om antall watt, og de anbefaler at man i stedet ser etter best mulig energiklasse og rengjøringsevne. Dette kan man finne mer informasjon om på energimerket: Energiklassen vises ved hjelp av en bokstav med tilhørende farge, og rengjøringsevne vises som en bokstav for både harde gulv og tepper.

På energimerket finnes det også opplysninger om årlig energiforbruk, støynivå og støv-utslipp (hvor god støvsugeren er til å holde på det oppsamlede støvet).

Energimerket endres stadig i takt med kravene i EU, men fra september 2017 går skalaen fra A+++ på topp til D i bunn. Derfor finnes det 7 intervaller, nemlig A+++, A++, A+, A, B, C og D. Ekspertene anbefaler at man velger en modell i klasse A+ eller bedre.

Tepper eller harde gulv
Ekspertene forklarer som sagt at energimerket viser hvor god modellenes rengjøringsevne er på både harde gulv og tepper (hvis det kun står én bokstav på energimerket, er det fordi støvsugeren egnes til denne typen) – derfor bør man velge modell ut ifra hva slags underlag man har mest av hjemme.

Hvis man har mange tepper så kan det være lurt å velge en støvsuger med en høy rengjøringsevne på tepper da det samler seg ganske mye støv og skitt i teppefibrene.

Bråk
BråkStøvsugere vil alltid bråke litt, og de fleste støvsugere har et støynivå på mellom 65 og 85 dB. Hvis nivået når helt opp til 75 dB så vil det være vanskelig å opprettholde en samtale i et normalt stemmeleie. Hvis man er irritert over støyet fra støvsugeren, kan det være en god idé å velge en så stillegående modell som mulig. De aller mest stillegående støvsugerne ligger på rundt 60 dB.

Støv-utslipp
Når en støvsuger suger opp støv og skit så er det viktig at det ikke slipper ut i rommet igjen. Hvor god modellen er til dette kalles støv-utslipp, og dette angis også med en bokstav på energimerket. Ekspertene anbefaler at man går etter en modell som minst ligger i klasse B – og dersom det finnes allergikere i husstanden så er det nødvendig med klasse A.

Filter
HEPAAstma-Allergi forklarer at det også er viktig at støvsugeren har et godt filter som kan holde på støvpartiklene – spesielt hvis det finnes allergikere i husstanden.

De beste filtrene som finnes på markedet er HEPA-filtrene (High Efficient Particulate Air Filter) som kan holde på mikroskopiske partikler. Det beste HEPA-filteret heter HEPA 14. Det finnes imidlertid andre gode filtre på markedet som også kan ta seg av den samme oppgaven uten problemer.

Det praktiske
I tillegg til aspektene vi har nevnt ovenfor, bør man ifølge ekspertene også legge merke til de mer praktiske sidene av støvsugeren, som for eksempel:

💠 Er det enkelt å ta støvsugeren fra hverandre?
💠 Er det enkelt å bytte filter?
💠 Hvor stor er støvposen, og er den enkel å bytte? En full støvpose reduserer effektiviteten markant.
💠 Hvilke munnstykker medfølger?
💠 Har man kjæledyr hjemme? I så fall bør man velge en modell som er god til å fjerne dyrehår. Enkelte modeller har spesialmunnstykker til dyrehår.
💠 Kan støvsugeren stilles inn etter høyde?
💠 Kan sugestyrken reguleres manuelt?
💠 Er ledningen lang nok?
💠 Bevegelse – glir støvsugeren godt bortover gulv, tepper og dørstokker?
💠 Er det plass til støvsugeren i skapet?
💠 Har jeg bruk for en støvsuger uten ledning som heller går på batteri? Disse er ofte litt dyrere.

Robotstøvsugeren som supplement?
Astma-Allergi skriver også at dersom man har problemer med støvallergi, så kan det være en god idé å supplere den vanlige støvsugingen med en robotstøvsuger. Disse er imidlertid en del dyrere, men da slipper man mesteparten av den vanlige støvsugingen – som kan være problematisk for allergikere da man ikke kan unngå at støv virvles opp når man støvsuger manuelt.

Du kan med fordel lese mer om robotstøvsugere i andre artikler fra Forbrukerliv – for eksempel iRobot Roomba. Her har vi samlet de robotstøvsugerne på markedet som har fått best anmeldelser.


Om AEG

AEG logo
AEG ble grunnlagt i 1883 av Emil Rathenau fra Deutsche Edison Gesellschaft für Elektricität, men navnet AEG er kom til senere. Dette skjedde etter en fusjon og oppkjøp – først fra Daimler AG og senere fra Electrolux. Deretter ble AEG som vi kjenner i dag dannet – med fokus på innovasjon og fremtidsteknologi.

I dag er AEG mest kjent for å produsere støvsugere og harde hvitevarer.

Det betyr at AEG har som mål å lage maskiner ut ifra innovasjon som gir forbrukeren full kontroll over hverdagen – enten det er snakk om matlaging, husholdning eller klesvask. AEG jobber ut ifra en visjon om å kunne vite forbrukernes behov, og gi dem det de vil ha og det de trenger for å skape en lettere hverdag.

AEG har fokus på både fremtiden og nåtidens teknologi, og deres visjon er å kunne benytte teknologien til å gi en forbedret levestandard.

En av de mest kjente skikkelsene i AEG-regi var arkitekten Peter Behrens, som allerede i 1907 gikk foran med denne visjonen. Han jobbet som kunstnerisk konsulent hos virksomheten og startet slagordet «Perfeksjon i Form og Funksjon”, og dette arbeider AEG ut ifra den dag i dag.


FAQ – Ofte stilte spørsmål

🤩 Hvilke AEG støvsugere er best i test?

AEG VX4-1-EB og AEG CX7-2-45AN

🤓 Hvordan testes AEG støvsugerne?

Støvsugerne vurderes på deres evne til å suge støv, skitt og dyrehår opp fra forskjellige typer underlag og langs paneler. I tillegg testes de på deres sugeevne med helt full, halvfull og tom støvbeholder, samt de innebygde filtrenes evne til å holde på støvpartikler. Til slutt vurderes de på holdbarhet og brukervennlighet.

🤔 Hva bør jeg tenke på når jeg velger ny støvsuger?

Her hos Forbrukerliv anbefaler vi at du tenker over hvor stort areal du skal støvsuge – om du har harde gulv eller tepper og om du har husdyr. I tillegg bør du alltid velge en modell med energimerking A eller bedre.


AEG Støvsugere – Brukte kilder og linker Kagoo.co.uk 🇬🇧
Kagoo.co.uk er en britisk nettside med fokus på å teste elektroniske produkter. Her fokuseres det på sugeevne, funksjoner, design og brukervennlighet, og ekspertene foretar både testene og skriver anmeldelsene selv. Her har Kagoo.co.uk testet 2 AEG-støvsugere:

Les mer om testen av AEG VX7-2-DB på deres hjemmeside.

Les mer om testen av AEG CX7-2-45BM hos Kagoo.co.uk.

Råd & Rön 🇸🇪
Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön arbeider med flere ulike sider av svenskenes forbrukerliv, og dette inkluderer også tester av ulike forbrukerprodukter. Her har Råd & Rön foretatt to ulike tester av støvsugere.

Ønsker du å lese mer, kan du klikke her og her for de to testene. Legg imidlertid merke til at full tilgang til testenes spesifikke resultater krever abonnement. Hvis man kun ønsker å se resultatet av én enkelt test, kan man kjøpe seg tilgang til testene enkeltvis.


Andre relevante tester og artikler

Er du enda ikke overbevist om at en støvsuger fra AEG er det riktige valget for deg, så har vi her hos Forbrukerliv en rekke andre tester som kan være relevante for deg.

Ønsker du å skaffe deg en bedre oversikt over hva markedet har å by på, kan du lese vår generelle Støvsuger test eller vår generelle Poseløs støvsuger test. I disse artiklene finner du en lang rekke støvsugere fra ulike produsenter som alle har klart seg godt i ekspertenes tester.

Er du interessert i et annet merke enn AEG, kan du med fordel lese vår produsent-spesifikke tester. Her finner du blant annet vår Bosch støvsuger test, vår Nilfisk støvsuger test, vår Miele støvsuger test, vår Electrolux støvsuger test og vår Dyson Støvsuger Test. De ulike støvsugerne er plukket ut på grunnlag av resultatene deres i diverse eksperttester. Vi kommer også med en prissammenligning slik at du enkelt kan finne din nye støvsuger til best mulig pris.

Et annet populært valg er de praktiske ledningsfrie støvsugerne. Dersom man har lite plass så kan disse være en fordel da de er enkle å manøvrere rundt på gulvet – samt at de er plassbesparende under oppbevaring. Her kan du lese våre to artikler om Trådløse støvsugere og Håndstøvsugere. I disse testene finner du et bredt spekter av de ledningsfrie støvsugerne som har fått best anmeldelser på markedet.

Dyson ligger helt foran i feltet når det kommer til ledningsfrie støvsugere. Av den grunn finner du en rekke tester med fokus på Dyson sine toppmodeller. Les blant annet vår Dyson V10 test, vår Dyson V8 test eller vår Dyson V6 test.

Er du støvallergiker, elsker gadgets eller ønsker å slippe støvsugingen, bør du kanskje vurdere å kjøpe en robotstøvsuger. I vår generelle Robotstøvsuger test finner du en gjennomgang av de modellene på markedet som har fått best anmeldelser.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått 

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


AEG VX4-1-EB 

God anmeldelse hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

AEG VX4-1-EB

.
Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön har foretatt en stor test av støvsugere, og her er AEG VX4-1-EB blitt inkludert.

Alle modellene er blitt testet på utvalgte parametere som danner grunnlag for en samlet bedømmelse.

AEG VX4-1-EB klarer seg godt over hele linjen, og det resulterer i gode anmeldelser.

Enkel men sterk

AEG VX4-1-EB hører til blant de enkle og tradisjonelle støvsugerne som går på strøm. Her er det snakk om en effektiv modell på 750 watt som, kombinert med luftgjennomstrømning og munnstykke, gir en grundig rengjøring.

Produktet kommer nemlig med et Dust Pro-kombimunnstykke, som er designet til både å kunne jobbe på harde gulv som tregulv, parkettgulv og fliser, samt på myke gulvtepper.

Gode rengjøringsevner

Ettersom modellen er laget for å kunne jobbe på flere ulike underlag, plasseres den også i beste klasse (nemlig A) når det kommer til rengjøringsevner på hardt underlag. For tepper plasseres den i klasse C, men det er også vanskeligere for en støvsuger å komme helt ned i teppefibrene.

Munnstykket sørger også for at denne støvsugeren er effektiv til dyrehår.

Allergivennlig valg

Dyrehår kan være en utfordring for allergikere sammen med øvrige støvpartikler. AEG VX4-1-EB er derfor utstyrt med et vaskbart HEPA-filter som holder mer enn 99 prosent av skadelige partikler unna. Det gir en renere luft og bedre inneklima.

I tillegg til dette kommer AEG VX4-1-EB med en god arbeidsradius på 7,5 meter samt mulighet til å kunne regulere sugestyrken manuelt via de tydelige knappene. Modellen beveger seg på myke gummihjul som både virker støydempende og beskytter mot riper.

Spesifikasjoner – AEG VX4-1-EB
🔴 Type: Støvsuger
🔴 Merke: AEG
🔴 Motoreffekt: 750 watt
🔴 Rengjøringsevne på harde gulv: Klasse A
🔴 Rengjøringsevne på tepper: Klasse C
🔴 Støynivå: 80 dB
🔴 Energiklasse: A
🔴 Med ledning: Ja
🔴 Med pose: Ja
🔴 Arbeidsradius: 7,5 meter
🔴 Vekt: 4,9 kilo

Fordeler ved AEG VX4-1-EB
Enkel modell til både tepper og harde gulv
Kombi-munnstykke til alle oppgaver
Allergivennlig støvsuger med HEPA-filter
Enkel regulering av sugestyrken
Myke gummihjul


AEG CX7-2-35TM 

Gode brukeranmeldelser

AEG CX7-2-35TM

.
AEG CX7-2-35TM er ikke blitt inkludert med i noen offisielle eksperttester, men vi har likevel valgt å ta den med da det her er snakk om en desidert brukerfavoritt. Vi har nemlig sett nærmere på hva brukerne mener om modellen, og de er generelt sett svært fornøyde med dette produktet.

Uten pose og ledning

AEG CX7-2-35TM hører til blant de moderne støvsugerne som kommer både uten pose og ledning. Det betyr at modellen heller har en støvbeholder på 0,5 liter, og denne skal bare tømmes når den er full og ikke skal byttes som en vanlig pose – derfor er den også mer miljøvennlig. Enda en fordel ved denne modellen er at modellens effektivitet ikke reduseres selv om støvsugerposen er full.

Produktet er som sagt også ledningsfritt, og derfor er det ikke bruk for strøm. I stedet går den på batteri – her er det snakk om et moderne litium-ion batteri som har en lang levetid. Denne støvsugeren kan også jobbe i forholdsvis lang tid per lading, og driftstiden ligger på 35 minutter. Det bør være nok til å kunne rengjøre hele hjemmet avhengig av størrelsen. Deretter tar det ca. 4 timer å fullade batteriet.

Med turbo- og fugemunnstykke

For å kunne suge effektivt er AEG CX7-2-35TM utstyrt med moderne syklon-teknologi i støvopptaket.

Luftgjennomstrømningen jobber sammen med munnstykkene om å fjerne mest mulig skitt og støv, og det følger også med flere forskjellige munnstykker til ulike oppgaver.

Her dreier det seg derfor om et turbo-munnstykke som er spesielt bra til bruk på tepper og dyrehår – samt et fugemunnstykke som er fordelaktig til å rengjøre møbler, reoler, vinduskarmer og rundt andre gjenstander.

Mens man arbeider kan man velge å enten suge på normal hastighet eller bruke høy hastighet dersom man oppdager noen områder som er ekstra tilgriset – men det vil imidlertid redusere batteritiden en del.

4,5 av 5 stjerner hos brukerne

AEG CX7-2-35TM gir også forbrukeren en god bevegelse da den er enkel å manøvrere rundt og løfte opp. Vekten ligger på 3,15 kilo, noe som gjør den til en lett støvsuger.

Det finnes en 180 graders Easysteer-bevegelse i munnstykkene, slik at de enkelt kan komme til rundt hindringer, og hjulene på modellen er sterke slik at fleksibiliteten også økes.

AEG CX7-2-35TM er som sagt ikke blitt testet av eksperter, men til gjengjeld er det snakk om en brukerfavoritt. På AEG sin hjemmeside kan man som bruker gi modellen stjerner fra 0 til 5, og i gjennomsnitt har denne modellen fått 4,5 av 5 stjerner.

Spesifikasjoner – AEG CX7-2-35TM
🔴 Type: Ledningsfri støvsuger
🔴 Merke: AEG
🔴 Støynivå: 79 dB
🔴 Med ledning: Nei, går på batteri
🔴 Med pose: Nei, støvbeholder
🔴 Driftstid per lading: 35 minutter
🔴 Ladetid: 4 timer
🔴 Vekt: 3,15 kilo 

Fordeler ved AEG CX7-2-35TM
Modell uten ledning
Går på batteri – 35 minutters driftstid per lading
Munnstykker til ulike oppgaver
Lett støvsuger
Fokus på bevegelse og fleksibilitet


AEG CX7-2-45AN 

God anmeldelse hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

AEG CX7-2-45AN

.
Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön har foretatt en stor test av støvsugere fra ulike merker, og her er AEG CX7-2-45AN blitt inkludert. Modellene er blitt testet på utvalgte parametere før det deretter er blitt gitt en endelig score.

AEG CX7-2-45AN imponerer eksperten veldig, og derfor får den en god anmeldelse av de svenske ekspertene.

Lang driftstid

AEG CX7-2-45AN vil være et godt valg hvis man vil ha en ledningsfri støvsuger som har en lang driftstid. Ettersom modellen er utstyrt med det moderne litium-ion batteriet så får man en 45 minutters lang driftstid, noe som er ganske mye. Batteriet fullades på ca. 4 timer.

Det finnes 2 innstillinger for hastighet, og dersom man velger den raske så vil de 45 minutter bli litt forkortet – men da blir også sugestyrken mer effektiv. Modellen har også et smart lys i munnstykket, og dette gjør at man lettere kan holde øye med om alt støvet er blitt sugd opp.

2-i-1 modell som også er fordelaktig til kjæledyr

AEG CX7-2-45AN er en svært allsidig støvsuger som kommer med en smart 2-i-1-funksjon. Det betyr at man med få bevegelser kan konvertere modellen fra å være en vanlig støvsuger til å bli en håndholdt – denne kan med fordel brukes til å rengjøre møbler eller bilen.

Hvis man velger å gjøre støvsugeren håndholdt, egner den seg også godt til å fjerne dyrehår – det finnes nemlig et spesialmunnstykke som man kan montere på, og dette er spesialdesignet til å ta seg av både hunde- og kattehår.

Lett støvsuger

AEG CX7-2-45AN har fokus på bevegelighet og fleksibilitet. Derfor kommer modellen med en svært lav vekt på kun 2,48 kilo, noe som gjør det enkelt å flytte rundt på den og støvsuge langs vegger og i taket.

Her er det snakk om en poseløs støvsuger som i stedet har en støvbeholder på 0,5 liter. Det er mye enklere å tømme denne beholderen enn det er å foreta et poseskift.

Spesifikasjoner – AEG CX7-2-45AN
🔴 Type: Ledningsfri støvsuger
🔴 Merke: AEG
🔴 Støynivå: 79 dB
🔴 Med ledning: Nei, går på batteri
🔴 Med pose: Nei, støvbeholder
🔴 Driftstid per lading: 45 minutter
🔴 Ladetid: 4 timer
🔴 Vekt: 2,48 kilo 

Fordeler ved AEG CX7-2-45AN
Lang driftstid på 45 minutter
2 innstillinger for hastighet
2-i-1 modell
Også designet til å fjerne dyrehår
Lett vekt på kun 2,48 kilo


 

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere