Dyson V10 test – Her er ekspertenes vurdering av støvsugeren Dyson V10

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

I denne artikkelen får du en oversikt over støvsugeren Dyson V10 som er en poseløs og ledningsfri modell.

Støvsugeren er blitt testet av en lang rekke eksperter som alle har testet og anmeldt Dyson V10 i forhold til modellens spesifikasjoner og funksjoner.

Anmelderne inkluderer flere ekspertkilder som for eksempel Techradar.com, Expertreviews.com, Trustedreviews.com, Stuff.tv, Which.co.uk, Good Housekeeping Institute, Techadvisor.co.uk og The Irish Times.

Vi gjennomgår de ulike testene én etter én for å gi deg en bedre oversikt over Dyson V10 sine funksjoner og muligheter.

Denne testen av Dyson V10 inneholder:
Introduksjon til Dyson V10
Gjennomgang av ekspertenes vurdering av Dyson V10
Samlet konklusjon om Dyson V10
Gjennomgang av testkilder

Vennligst legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler resultatene fra upartiske tester. På denne måten kan forbrukeren enklere få en oversikt over de beste produktene på markedet.


Introduktion til Dyson V10 

✅ 4,5 av 5 stjerner hos britiske Techradar.com
✅ 5 av 5 stjerner hos britiske Expertreviews.com
✅ 5 av 5 stjerner hos britiske Trustedreviews.com
✅ 5 av 5 stjerner hos det britiske teknologimagasinet Stuff.tv
✅ Kåret til «Best Buy» hos Englands største testmagasin Which.co.uk
✅ 99 av 100 poeng hos det britiske husholdningsmagasinet Good Housekeeping Institute
✅ 4,5 av 5 stjerner hos britiske Techadvisor.co.uk
✅ 5 av 5 stjerner hos den irske avisen The Irish Times

Dyson V 10

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

.
Den trådløs støvsugeren DysonV10 er blitt testet og anmeldt av en lang rekke ekspertkilder som alle er imponerte over støvsugeren.

Ekspertene er imponerte over flere faktorer, men er desidert imponerte over at den kommer med en så kraftig sugeevne. En ulempe som også går igjen i de fleste anmeldelsene er at støvsugerens pris er forholdsvis høy, derfor mener ekspertene at dette er noe man bør være oppmerksom på.

2-i-1 støvsuger med et effektivt batteri

Dyson V10 er utstyrt med et effektivt nikkel-kobolt-aluminium batteri som sikrer en lang levetid på batteriet. I og med at støvsugeren er ledningsfri, er det en fordel at batteriet har lang levetid da man dermed kan støvsuge i lengre tid. Med Dyson V10 ligger batteritiden på opptil 60 minutter per lading. Å fullade batteriet tar ca. 3,5 timer.

I tillegg til at den har et effektivt nikkel-kobolt-aluminium batteri, kan Dyson V10 også gjøres om til en håndholdt støvsuger – noe som gir flere muligheter ved rengjøring. Ved å gjøre om støvsugeren til en slags håndstøvsuger kan man håndtere den bedre dersom det for eksempel finnes spindelvev på loftet som skal støvsuges bort – eller til enklere å støvsuge trappetrinn.

Videre er Dyson V10 laget på en måte som gjør at den absorberer vibrasjoner og senker lyden ved bruk, derfor bråker den ikke så mye.

Kraftig modell med sykloner og filtrering

Støvsugeren Dyson V10 er utstyrt med til sammen 14 sykloner. Disse 14 syklonene genererer en kraftig effekt slik at støvsugeren kan fange opp alle de små støvpartiklene som finnes på underlaget.

Modellen sørger også for at ca. 99,97% av støv og skitt forblir inne i støvsugeren da den er utstyrt med et forseglet filtersystem. Det betyr at alt av skitt og støv ikke slippes direkte ut i luften i hjemmet igjen.

I forhold til Dyson V8 så kommer Dyson V10 med en sugeevne som er ca. 20% kraftigere. Dette er mulig fordi både syklonene, motoren og støvbeholderen arbeider sammen slik at luften suges inn ved hjelp av munnstykket – før den går i en direkte linje med støvsugerens sykloner.

Poseløs støvsuger med flere effektposisjoner

Med Dyson V10 får man en poseløs støvsuger, derfor slipper man å tenke på at man må bytte støvsugerposen. I stedet kommer støvsugeren med en beholder som er utstyrt med en kapasitet på 0,76 liter.

Beholderen kommer med en «pek og tøm»-funksjon som gjør at støvet tømmes automatisk med hjelp av kun én bevegelse. Da slipper man å ta i støvet, derfor sies det at modellen har en hygienisk beholdertømming.

Videre er Dyson V10 utstyrt med 3 effektposisjoner. Det betyr at man kan endre effekten avhengig av hva slags underlag man skal støvsuge og hvor støvete det er.

Det følger også med flere munnstykker ved kjøp av Dyson V10, derfor kan man bruke det munnstykket som passer best til det spesifikke underlaget man skal støvsuge. Det følger også med blant annet et mykt munnstykke, et kombinasjonsmunnstykke, et fugemunnstykke, et soft-roll munnstykke, en myk støvbørste og et motorisert mini-børstemunnstykke.

Spesifikasjoner ved Dyson V10 – mål:
  Høyde: 25 centimeter
  Bredde: 126,6 centimeter
  Lengde: 25,6 centimeter
  Vekt: 2,67 kilo

Spesifikasjoner ved Dyson V10 – nøkkelopplysninger:
Batteritid: 60 minutter
Ladetid: 3,5 timer
Justerbart rør: Ja
Batteridrevet: Ja
Batteritype: Li-Ion
Beholderkapasitet: 0,76 liter

Fordeler ved Dyson V10:
Poseløs støvsuger med beholder 14 sykloner
Kommer med flere munnstykker
Kraftig sugeevne
Forseglet filtersystem
60 minutters batteritid

Her kan du se en videopresentasjon av Dyson V10 fra Dyson:


Dette sier ekspertene om Dyson V10

I dette avsnittet gjennomgår vi hver av de 8 ekspertkildene som har testet og vurdert Dyson V10 og gitt som vurdering av den ledningsfrie støvsugeren.


Techradar.com

Techradar.com

Vurdering: 4,5 av 5 stjerner

Den britiske teknologisiden Techradar.com har testet og anmeldt støvsugeren Dyson V10, og har gitt modellen en god anmeldelse. Ekspertene fra Techradar.com er spesielt imponerte over Dyson V10 på bakgrunn av at den er «den beste støvsugeren Dyson noensinne har produsert».

Kraftig sugeevne og fantastisk tilbehør

Ekspertene fra Techradar.com finner mange fordeler ved Dyson V10. Noen av fordelene ekspertene legger ekstra godt merke til er at støvsugeren kommer med en veldig kraftig sugeevne på den maksimale innstillingen – i tillegg til at den kommer med fantastisk tilbehør.

Techradar.com forklarer at de i løpet av de ukene de testet Dyson V10 fant ut at modellen hadde en utrolig kraftig sugeevne som fungerte godt på de fleste underlag. Det var kun et par unntak, men ikke noe de mente er verdt å nevne.

I tillegg til dette fant de ut at det medfølgende tilbehøret var fantastisk da det var tilbehør som passet til alle de ulike scenarioene man kan oppleve mens man støvsuger.

Ekspertene fra Techradar.com fant til gjengjeld ikke mange ulemper ved Dyson V10. De gjør imidlertid brukerne oppmerksomme på at prisen er forholdsvis høy for denne modellen, derfor er dette noe man bør være oppmerksom på før man skal kjøpe den. Ekspertene bemerker også at batteriet fort går tomt for strøm dersom man bruker den på den maksimale innstilligen i en lengre periode.


Expertreviews.com    

Expertreviews.com

Vurdering: 5 av 5 stjerner

Den britiske nettsiden Expertreviews.com har vurdert Dyson V10 som de har gitt hele 5 av 5 stjerner. Expertreviews.com beskriver støvsugeren som et «fremragende produkt». De skriver at modellen både er effektiv og praktisk – i tillegg til at den leveres med et anstendig utvalg av tilbehør man kan bruke på mange ulike overflater.

Ekspertene fra Expertreviews.com nevner også at de største fordelene ved støvsugeren er dens kraftige sugeevne, store støvbeholder og at støvsugerhodet er enkelt og håndterbart. De mener imidlertid at den er litt tyngre enn tidligere modeller, noe som nok er den største ulempen da dette gjør det litt vanskeligere å styre modellen framover.

Bedre støvsuger enn Dyson V8

Ekspertene fra Expertreviews.com nevner at Dyson V10 er en bedre ledningsfri støvsuger enn V8. Faktisk mener de at V10 også kan kjøpes til en mye bedre pris da de mener den er en del billigere enn Dyson V8.

Selv om Expertreviews.com fremdeles mener at Dyson V10 er en stor investering og at produkter fra andre produsenter generelt sett er mye billigere, mener ekspertene at det ikke kan benektes at Dyson V10 er «en veldesignet og kraftig ledningsfri støvsuger.»

Dyson V10 er også betraktelig mye bedre enn Dyson V6, som lenge har vært populær på markedet på markedet – men nå er den blitt erstattet av den nye modellen V10.


Trustedreviews.com  

Trustedreviews.com
Vurdering: 5 av 5 stjerner

Den britiske testside Trustedreviews.com har testet og anmeldt Dyson V10, og gitt modellen 5 av 5 stjerner. De forklarer at Dyson har produsert en fantastisk ledningsfri modell som de er veldig imponerte over.

Ekspertene fra Trustedreviews.com skriver at Dyson V10 er «kraftig, fantastisk designet og leverer en utmerket støvsuging på enhver overflate». Ekspertene mener at denne modellen virkelig skiller seg ut når det gjelder batteritiden. Dersom de støvsugde på middels effekt kunne Trustedreviews.com støvsuge i hele 23 minutter. Dette mener de er veldig imponerende for en ledningsfri støvsuger.

Den beste ledningsfrie støvsugeren

Ekspertene fra Trustedreviews.com mener at Dyson V10 er «den beste ledningsfrie støvsugeren som de noensinne har testet.»

De finner mange fordeler ved denne modellen hvor de blant annet nevner støvsugerens utmerkede batteritid, flotte design, massevis av tilbehør, at den er velegnet til trapper og dyrehår, en beholder med en god størrelse og en fantastisk sugeevne. I tillegg til dette nevner Trustedreviews.com også at Dyson V10 gir en bedre støvsuging enn mange andre vanlige støvsugere.

I og med at Trustedreviews.com er så imponerte over Dyson V10, betyr det også at de ikke finner mange ulemper ved denne modellen. De nevner kun 3 ulemper – som at prisen er forholdsvis høy, at det kun er ett enkelt batteri og at støvsugeren ikke er så stillegående som de skulle ønske når den arbeider på den maksimale innstillingen.


Stuff.tv  

stuff-tv

Vurdering: 5 av 5 stjerner

Det britiske teknologimagasinet Stuff.tv beskriver Dyson V10 som «en like kraftig støvsuger som hvilken som helst støvsuger med ledning» hvor modellens eneste minus er prisen. Derfor ender de med å gi modellen hele 5 av 5 stjerner.

Ekspertene fra Stuff.tv forklarer at støvsugerens sugeevne først og fremst gir forbrukeren mulighet til å rengjøre med stor presisjon – og enda viktigere er det at man har mulighet til å svinge støvsugeren rundt bokhyller «så lett som bare det».

Videre forklarer også Stuff.tv at det er veldig enkelt å skifte munnstykkene – og at man kan velge mellom et vell av ulike munnstykker avhengig av det spesifikke underlaget dersom man har Dyson V10.

En av de beste ledningsfrie støvsugerne hittil

Utløserknappen gjør at man kun bruker strøm når man gjør rent. Med mer enn 40 minutters driftstid har den mer enn nok batteritid til å nå langt rundt i de fleste boliger, noe som imponerer ekspertene fra Stuff.tv.

Stuff.tv avslutter anmeldelsen med å skrive at «vi snakker med barnebarna våre om den tiden da støvsugere hadde lange, uhåndterbare kabler og ledninger, men med Dyson V10 har Dyson produsert en av de beste ledningsfrue støvsugerne hittil».

Det skal imidlertid sies at ekspertene fra Stuff.tv også nevner at støvbeholderen er litt vanskelig å tømme, da knappen man må trykke på for å tømme støvet i søpla «er litt hard».


Which.co.uk   

Which.co.uk
Vurdering: Kåret til ”Best Buy”

Englands største testmagasin Which.co.uk har testet og anmeldt Dyson V10 som de beskriver som en «strålende ledningsfri støvsuger». De ender derfor med å kåre modellen til et «Best Buy».

Ekspertene fra Which.co.uk forklarer at det er enkelt å rengjøre all slags støv fra både harde gulv og tepper – i tillegg til at den «også er fantastisk til å fjerne hår».

I tillegg til dette forklarer ekspertene at filtrene er effektive til å holde støv og allergener forseglet i maskinen når de først er sugd opp. Derfor blåses ikke støvet tilbake i luften igjen mens man støvsuger.

Enkel å håndtere og fantastisk rengjøring

Which.co.uk nevner at støvsugeren godt kan se «litt skremmende ut takket være den store støvbeholderen, men at den hverken er tung eller uhåndterbar». De mener det er enkelt å støvsuge med én hånd mens man bruker den andre til å flytte stoler og fjerne leker og så videre.

Ekspertene er spesielt imponerte over tillegget av den tynne gummistripen på undersiden av støvsugeren. De forklarer at «denne lille, men effektive funksjonen betyr at man kan lene støvsugeren mot en vegg uten at den sklir.

Which.co.uk konkluderer anmeldelsen med å svare på om man bør kjøpe denne ledningsfrie støvsugeren eller ikke. Til dette svarer de at «denne støvsugeren er strålende, og dens funksjoner og medfølgende deler gjør at den er veldig enkel å bruke».

Den eneste ulempen ekspertene nevner er at batteritiden er kort på den maksimale innstillingen da den kun holdt i 8 minutter når de testet støvsugeren.


Good Housekeeping Institute 

Good Housekeeping Institute

Vurdering: 99 av 100 poeng

Dyson V10 er blitt vurdert av det britiske husholdningsmagasinet Good Housekeeping Institute som har gitt modellen hele 99 av 100 poeng. Støvsugeren fikk toppkarakterer over hele linja i denne testen. Grunnene til dette var at modellen kunne støvsuge alle gulvtyper feilfritt og at den var effektiv til å samle opp dyrehår – derfor mener ekspertene at den er velegnet til et hjem med kjæledyr.

På en annen side så holder støvsugerens batteri i kun litt over 8 minutter ved den maksimale innstillingen, deretter må den lades i 3,5 timer. Dette er ekspertene fra Good Housekeeping Institute litt skuffet over, men de mener det er verdt det i og med at den er så effektiv som den er.

Høy pris, men en strålende utøver

Good Housekeeping Institute beskriver Dyson V10 som en støvsuger til «en høy pris, men en strålende utøver». Den er laget i et brukervennlig design som vil passe inn i mindre husholdninger.

Videre er ekspertene fra Good Housekeeping Institute svært imponerte over at Dyson V10 kommer med et hav av tilbehør hvor man har mulighet til å velge nøyaktig det munnstykket man har bruk for. Den kommer også med et minimunnstykke som de mener egner seg «perfekt til den håndholdte støvsugeren».

De største ulempene ved Dyson V10 er uten tvil prisen og at håndtaket blir ganske varmt dersom man bruker støvsugeren over en lengre periode.


Techadvisor.co.uk 

Techadvisor.co.uk
Vurdering: 4,5 av 5 stjerner

Den britiske nettsiden Techadvisor.co.uk er også veldig imponerte over Dyson V10 og kaller modellen en «fenomenal ledningsfri støvsuger», derfor får den 4,5 av 5 mulige stjerner. Selv om batteritiden ikke er god nok til at man kan støvsuge hele huset, i tillegg til at den veier en del, mener Techadvisor.co.uk likevel at støvsugeren er verdt alle pengene.

Ekspertene fra Techadvisor.co.uk forklarer at det er flere grunner til at man skal kjøpe Dyson V10 fremfor andre modeller. Ikke minst kommer Dyson V10, ifølge ekspertene, med en forbedret batteritid, sugeevne og effektivitet – men den er også mer håndterbar og brukervennlig enn tidligere modeller.

God til å støvsuge gulvtepper

Techadvisor.co.uk liker spesielt at Dyson V10 «relativt enkelt» kan fjerne sammenfiltrede hår, støv og skitt fra gulvtepper. De mener at det vil ta 3 til 4 ganger så lang tid for andre ledningsfrie støvsugere å fjerne dette.

Videre nevner ekspertene fra Techadvisor.co.uk at støvsugeren kommer med flere munnstykker som er velegnet til ulike typer underlag. Det følger blant annet med et munnstykke som er velegnet til harde gulv, og dette fungerer «veldig godt».


The Irish Times  

The Irish Times
Vurdering: 5 av 5 stjerner

Ekspertene fra den irske avisen The Irish Times har i sin test av Dyson V10 stort sett kun positive kommentarer. Det involverer først og fremst den raske ladetiden, den lange batteritiden og alt tilbehøret som følger med. Den irske avisen ender derfor med å gi modellen 5 av 5 mulige stjerner.

The Irish Times skriver at Dyson V10 er like god til å suge opp skitt fra harde gulv som den er til å suge opp skitt fra gulvtepper, noe de er svært imponerte over. De sjekket dette ved å ta en titt i støvbeholderen etter endt støvsuging, og der var det like fullt ved begge gulvtyper.

Praktisk støvsuger med gode funksjoner

Ekspertene fra The Irish Times finner mange fordeler ved Dyson V10. Ikke minst kommer den med en økt batteritid, men den er også mye enklere å håndtere enn tidligere modeller.

I tillegg til dette mener ekspertene at støvsugeren kommer med nok tilbehør til å finne et som passer til det spesifikke underlaget. Beholderen er også enklere å tømme, derfor forklarer de at det er «mindre sjanse for å få støv og skitt utover hele gulvet når man prøver å treffe søppelbøtta.

Selv om The Irish Times ikke finner mange ulemper ved støvsugeren mener de fortsatt at selv om modellen kommer med en forlenget batteritid, vil den fremdeles reduseres en del dersom man støvsuger med den maksimale innstillingen. I tillegg til dette bør man også være oppmerksom på den høye prisen.


Samlet konklusjon om Dyson V10 

Etter å ha gjennomgått en lang rekke tester og anmeldelser fra eksperter og deres fordeler og ulemper ved Dyson V10, kan det konkluderes med at ekspertene er enige om at modellen er en av de beste ledningsfrie støvsugerne på markedet.

Ekspertene er også enige i at modellens sugeevne er svært kraftig og effektiv – i tillegg til at alle de medfølgende munnstykkene hjelper til med å gjøre støvsugingen enda enklere og bedre. Støvsugeren får ros for å være velegnet til alle typer gulv i tillegg til at den fremdeles er effektiv til å samle opp dyrehår med mer.

Selv om et par eksperter nevner at de mener Dyson V10 er litt tung, er det stor enighet om at modellen både er brukervennlig og håndterbar i forhold til tidligere modeller. De mener at man lett kan rengjøre hele huset ved hjelp av denne støvsugeren, og at man har mulighet til raskt å rengjøre trapper og andre kriker og kroker med den håndholdte enheten.

Ekspertene er også svært imponerte over den forbedrede batteritiden da de mener man har mulighet til å støvsuge nesten et helt hus før den må lades igjen. De fleste eksperter nevner imidlertid at modellen ikke holder særlig lenge dersom man støvsuger med den maksimale innstillingen.

Alt i alt har ikke ekspertene mange negative ting å si om modellen, derfor kårer fremdeles de fleste ekspertene Dyson V10 til å være den beste ledningsfrie støvsugeren på markedet. Den største ulempen som går igjen når det kommer til denne modellen, er at den har en høy pris.

Du kan også lese vår generelle Dyson støvsuger artikkel hvor vi har samlet en oversikt over tester av flere forskjellige støvsugere fra Dyson slik at du raskt og enkelt kan skaffe deg en oversikt over hvordan ekspertene bedømmer de ulike modellene.


FAQ – Ofte stilte spørsmål

Hvem har testet Dyson V10?

Techradar.com, Expertreviews.com, Trustedreviews.com, Stuff.tv, Which.co.uk, Techadvisor.co.uk, The Irish Times og Good Housekeeping Institute.

Hvordan er støvsugeren blitt testet?

Dyson V10 er blitt vurdert på sin evne til å suge støv, skitt og dyrehår opp fra forskjellige typer underlag og langs paneler. I tillegg testes batteritiden på hvor lenge den har strøm under bruk og hvor raskt sugeevnen avtar. Til slutt er støvsugeren blitt vurdert på energiforbruk, støynivå og brukervennlighet.

Hva bør jeg tenke på når jeg velger ny ledningsfri støvsuger?

Her hos Forbrukerliv anbefaler vi at du tenker over hvor stort areal du skal støvsuge – om du har harde gulv eller tepper og om du har husdyr. I tillegg bør du alltid velge en modell med energimerking A eller bedre.


Gjennomgang av testkilder

Expertreviews.com
Det britiske nettmagasinet Expertreviews.co.uk leverer hovedsakelig nyheter, tester og anmeldelser av et vell av produkter. Ekspertreviews.com tester blant annet ledningsfrie støvsugere – dette inkluderer Dyson V10. Du kan lese hele testen her.


Good Housekeeping Institute
Det britiske husholdningsmagasinet Good Housekeeping Institute leverer guider, artikler og informasjon om diverse produkter til hjemmet. I tillegg til dette foretar Good Housekeeping Institute også tester av ulike produkter som for eksempel støvsugeren Dyson V10. Du kan lese hele testen her.


Stuff.tv
Det britiske teknologimagasinet Stuff.tv skriver om alt som har med teknologi og elektronikk å gjøre. I tillegg til dette skriver de også anmeldelser av elektroniske forbrukerprodukter som for eksempel den ledningsfrie støvsugeren Dyson V10. Du kan lese hele testen her.


Techadvisor.co.uk
Den britiske teknologisiden Techadvisor.co.uk arbeider med emner innenfor teknologi og teknikk. De skriver alt ifra artikler til guider og anmeldelser av diverse produkter som Dyson V10. Du kan lese hele testen her.


Techradar.com
Den britiske teknologisidenTechradar.com leverer nyheter, guider, tester og mye mer om alt som har med teknologiens verden å gjøre. Techradar.com har blant annet testet støvsugeren Dyson V10. Du kan lese hele testen her.


The Irish Times
The Irish Times er en irsk avis som leverer de siste nyhetene, sportsartikler, analyser, forretningsnyheter og værmeldinger med mer. I tillegg til tester så anmelder The Irish Times også diverse forbrukerprodukter – blant annet den ledningsfrie støvsugeren Dyson V10. Du kan lese hele testen her.


Trustedreviews.com
Den britiske testsiden Trustedreviews.com tester et vell av ulike produkter og videreformidler resultatene til forbrukerne på deres hjemmeside. De har blant annet anmeldt den ledningsfrie støvsugeren Dyson V10. Du kan lese hele testen her.


Which.co.uk
Which.co.uk er Englands største testmagasin med en visjon om å hjelpe forbrukerne når de skal velge riktig produkt til seg selv. Which.co.uk tester et stort utvalg av forskjellige forbrukerprodukter – dette inkluderer Dyson V10. Du kan lese hele testen her.

Legg imidlertid merke til at full tilgang til testens spesifikke resultater krever abonnement.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere