Vaskemaskin med Tørketrommel Test – Finn de beste modellene her

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Best i Test guide: Har du ikke plass til vaskemaskin og tørketrommel hjemme, så er en kombinert vaskemaskin med tørketrommel et opplagt valg. Spesielt er det en fordel for små husholdninger som til tider har bruk for tørketrommel, men ikke har plass til en. Forbrukerliv har sett nærmere på noen av de beste modellene på markedet og nedenfor kan du se en gjennomgang av de modellene som klarer seg best i testene.

Artikkelen inneholder:

 Oversikt over de beste vaskemaskinene med tørketrommel
 Informasjon om fordeler og ulemper ved kombinert vaskemaskin og tørketrommel
 En gjennomgang av testene vi har undersøkt og analysert

Merk at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men samler resultater fra utvalgte tester slik at du enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet.

Hva bør du vurdere før du kjøper en vaskemaskin/tørketrommel?

Størrelse og kapasitet
Størrelsen på familien din, mengden tøy du vil vaske hver uke, og den tilgjengelige plassen vil hjelpe deg med å bestemme hvilken modell som passer best for ditt hjem. Når du måler tilgjengelig plass, anbefales det å la det være rundt 2,5 centimeter rundt vaskemaskinen/tørketrommelen og nok plass til at lokket eller døren kan åpnes. For mindre lass og familier på to er en vaskekapasitet på 7 kg og en tørkekapasitet på 4 kg tilstrekkelig. Større tøy har en vaskekapasitet på 8 eller 9 kg og en tørkekapasitet på 5 til 6 kg tøy, som er nok for en middels til en større husholdning (på 2+ personer).

Vaskeinnstillinger
De fleste vaskemaskiner/tørketromler kan rengjøre vanlige materialer som bomull og syntetiske stoffer som polyester og viskose. For gjenstander som trenger spesiell pleie, som mer delikate ull- eller silkegjenstander, bør du se etter en modell med et bredt spekter av spesialiserte programmer. Noen modeller vil ha QuickWash-programmet slik at du kan friske opp klærne dine på kun 15-30 minutter, mens andre kommer med sensorteknologi som automatisk kan stille inn en syklus. DualCare-system for optimal vasketemperatur, Steam-funksjon for mindre stryking etter syklusen, og Auto-liquid dispenser er noen av de andre tilleggsfunksjonene som enkelte vaskemaskiner og tørketromler tilbyr. Sørg for å sjekke hvilke innstillinger du vil ha mest nytte av, og velg deretter en spesifikk modell, men ikke glem at jo flere funksjoner vaskemaskinen har, desto høyere blir prisen.

Energieffektivitet
Energieffektiviteten til en vaskemaskin/tørketrommel varierer fra A, som er den høyeste og mest økonomiske energimerkingen, til lavere karakterer som E, F og G. Vær oppmerksom på at produktene som tidligere ble vurdert med A eller A+++ på energieffektivitetsskalaen er nå merket som C, D eller E siden standarder og testprosedyrer har blitt forbedret og det har blitt flere kriterier å evaluere og vurdere. Noen modeller har Eco-alternativer eller program for kort vaks som begge bidrar til å redusere energikostnadene. Andre har en automatisk vektsensor, slik at lengden på vask og tørking er basert på kapasiteten i stedet for en innstilt tid, noe som reduserer syklustiden.

Pris
Det vil hjelpe å bestemme hvilke funksjoner du trenger for å fylle dine behov når du kjøper en vaskemaskin/tørketrommel og bestemme deg for hvor mye penger du er villig til å bruke. De dyreste modellene koster rundt 25000 NOK og mer, mens de i en lavere prisklasse går fra 4500 til 5500 NOK. Noen avanserte modeller har touchkontrollskjermer som gjør dem enklere å kontrollere, god energi- og vanneffektivitet og andre brukervennlige funksjoner. Budsjettalternativer har kanskje ikke for mange tilleggsfunksjoner og vaskeinnstillinger, men kan være tilstrekkelig for daglig bruk og mer grunnleggende vaskesykluser.

Bruker- og ekspertanmeldelser
For å hjelpe deg med å gjøre det beste kjøpet for dine behov, inkluderte vi bruker- og ekspertanmeldelser i guiden vår. Du kan finne informasjon om modellens ytelse i daglig bruk, hvor enkel den er å sette opp, og om det er noen problemer med modellen ved å lese brukeranmeldelser. Ekspertanmeldelser gir ytterligere detaljer om egenskaper, sammenligninger modellen med konkurrerende modeller og hjelper deg med å avgjøre hvilken vaskemaskin/tørketrommel som passer best for dine behov.

arrow-more


Electrolux EW7W5468E6 – vanneffektiv vaskemaskin/tørketrommel

Vår anbefaling

 • 4.5 Google Shopping
Electrolux PerfectCare 700 EW7W5468E6

Electrolux vaskemaskin/tørketrommel-kombinasjonen har kondenserende tørketeknologi som trekker ut fuktigheten fra klærne og hjelper dem å tørke raskere og mer grundig. Dette er ideelt for folk som ønsker å gi klærne best mulig pleie, siden det forhindrer både krymping og slitasje på stoff.

 • SensiCare system
 • Woolmark Blue-sertifiserte ullprogrammer
 • Spar 40 L vann med FreshScent

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Electrolux EW7W5468E6

Blandede og raske programmer
Vaskemaskin/tørketrommel-kombinasjonen er et fantastisk apparat som tilbyr ulike funksjoner for å optimalisere vaskeopplevelsen. Den har et Woolmark Blue-sertifisert ullprogram som er perfekt for de som ønsker å ta ekstra godt vare på sine sensitive plagg. I tillegg har den praktiske blandede og raske programmer som er ideelle for travle familier som trenger å få vasket klærne sine raskt. De korte programmene på 20 minutter er utmerket for de med lite klesvask, mens de blandede programmene på 69 minutter er perfekte for de som ønsker å vaske ulike type stoff samtidig.

Effektiv og skånsom vask/tørking
SensiCare-systemet endrer varigheten i henhold til hvor mye tøy som er i maskinen, mens DualCare-systemet justerer temperaturen og trommelbevegelsene for å gi optimal pleie for hvert plagg. SteamCare med FreshScent-funksjonen reduserer rynker og sparer vann mens den bruker damp for å friske opp klærne dine og sparer over 40 liter vann per syklus. Dette er grunnen til at den har A som energieffektivitetsvurdering. Siden maskinen har en skånsom trommel, vil vaskemaskinen/tørketrommelen beskytte klærne dine, slik at de vil være gode som nye i lang tid.. Modellen har også en barnesikring som hindrer barna dine i å åpne den under en vaskesyklus og en flomlås som hindrer at vaskemaskinen renner over hvis det er for mye vann.

Hva sier brukere og eksperter om Electrolux EW7W5468E6?

Vaskemaskinen/tørketrommelen har en god score på 4,5 av 5, med over 1000 anmeldelser som Google har samlet inn fra brukere fra ulike butikker. Brukerne elsket hvordan de kunne tilpasse både vaskingen og tørkingen ved hjelp av de forskjellige programmene. De var også svært fornøyde med den store trommelstørrelsen, der de forteller at den hadde plass til en hel families vaskebehov.

Fordeler

 • Vaskeenergiklasse A
 • Stille
 • Tørker klærne godt
 • Veldig enkel å bruke
 • Barne- og flomlås
Ulemper

 • Tørking kan ta litt lengre tid
 • Krever rengjøring av gummiene etter tørking

Forbrukerlivs vurdering

Dette er en veldig stillegående modell som vil tørke klærne dine godt. Den er også veldig enkel å bruke. Den eneste ulempen er at tørking kan ta litt mer tid, men det er definitivt verdt ventetiden. Vi vil anbefale denne maskinen til alle som leter etter en vaskemaskin/tørketrommel som er både stillegående og effektiv.

Spesifikasjoner
Energiklasse (vaskemaskin og tørketrommel): D
Energiklasse (vaskemaskin): A
Hastighet: 1600 rpm
Vannforbruk (per vask): 42 L
Vannforbruk per vask/tørking: 62 L
Energiforbruk per 100 vaskesykluser: 47 kW/t
Energiforbruk per 100 vask/tørr: 325 kW/t
Trommelvolum: 59 L
Vaskekapasitet: 8 kg
Tørkekapasitet: 5 kg
Lydnivå: 76 dB
Høyde: 84,7 cm
Bredde: 59,7 cm
Dybde: 55,1 cm
Vekt: 67 kg


Samsung WD90T984ASH – vaskemaskin/tørketrommel for større familier

Beste premiumvalg

 • 4.6 Google Shopping
Samsung WD90T984ASH
Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

Samsung vaskemaskin/tørketrommel er perfekt for de som leter etter en eksklusiv og moderne vaskemaskin. Den har en hygienisk dampsyklus som dreper opptil 99,9 % av bakteriene, noe som gjør den til et utmerket valg for de som leter etter en vaskemaskin som både er hygienisk og stilig.

 • Beskyttelse av klær takket være EcoBubble-teknologi
 • Automatisk væskedispenser
 • Hygienisk dampsyklus dreper opptil 99,9 % av bakteriene

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Samsung WD90T984ASH

Automatisk væskedispenser
Dette er et førsteklasses apparat som tilbyr overlegen ytelse og funksjoner. Den har en automatisk væskedispenser som sikrer optimale rengjøringsresultater, i tillegg til beskyttelse av klær takket være EcoBubble-teknologien. På grunn av dette vil du få riktig mengde vaskemiddel for hver mengde med klær og samtidig beskytte klærne dine mot skade.

Stor kapasitet og raske programmer
Vaskemaskinen/tørketrommelen har også en stor åpning, med en kapasitet på 9 kg for vask og 6 kg for tørking, som er tilstrekkelig kapasitet for en husholdning for fire personer. Hvis du har det travelt kan du velge de raske 15-minutters syklusen, der du kan vaske opptil 2 kg klær. Vaskemaskinen/tørketrommelen tilbyr også et SuperSpeed-program som vasker 5 kg klær på bare 39 minutter. I tillegg har den en praktisk AddWash-luke, som betyr at du enkelt kan legge til glemte klær i vaskemaskinen uten å måtte stoppe syklusen.

AI-kontroll
AI Control-funksjonen gjenkjenner dine vaskevaner og gir tilpassede vaskesykluser for optimale resultater. Appen gir en “ukentlig rapport” over de mest brukte programmene, slik at du kan holde oversikt over vaske- og tørkesyklusene dine.

Fordeler

 • Stor åpning
 • Enkel å sette opp
 • Lavt støynivå
 • God utforming av vaskemiddelbeholderen
 • Appen gir en “ukentlig rapport” over de mest brukte programmene
 • Godt bygget og robust
Ulemper

 • LCD-skjermen kan være større for bedre synlighet
 • På/av-knappen er litt berøringsfølsom

Hva sier brukere og eksperter på Samsung WD90T984ASH?

Enheten ble gitt 4,6 stjerner av 5 på grunnlag av brukervurderinger på Google, med brukere som oppga at den er stillegående, effektiv og rengjør klærne godt. En bruker bemerket at de hadde brukt vaskemaskinen i over et år og ikke hadde noe å klage på.

Forbrukerlivs vurdering

Denne veldesignede og robuste enheten vil garantert møte behovene til en gjennomsnittlig familie. Den er enkel  å sette opp, selv om du bør være klar over at av/på-knappen er litt berøringsfølsom, så pass på at du ikke tar på den ved et uhell. Vi tror denne modellen vil oppfylle vask/tørkebehovet til de som ønsker kvalitet og ikke har noe imot å betale en litt høyere pris.

Spesifikasjoner
Energiklasse: E
Hastighet: 1400 rpm
Vannforbruk (per vask): 50 L
Vannforbruk per vask/tørking: 90 L
Energiforbruk per 100 vaskesykluser: 49 kW/t
Energiforbruk per 100 vask/tørr: 377 kW/t
Trommelvolum: 63 L
Vaskekapasitet: 9 kg
Tørkekapasitet: 6 kg
Lydnivå: 74 dB
Høyde: 85 cm
Bredde: 60 cm
Dybde: 60 cm
Vekt: 67,4 kg


Bosch WNA134B0SN – nok en modell med brukervennlige funksjoner

Selvrensende tørketrommel

 • 4.8 Google Shopping

Bosch WNA134B0SN

Denne vaskemaskinen/tørketrommelen har et design som forhindrer vibrasjoner, som bidrar til å holde vaskemaskinen/tørketrommelen stabil, selv under sentrifugeringssyklusen. Dette er en utmerket funksjon for de som ønsker å unngå vibrasjoner og støy i hjemmet. Modellen er ideell for de med begrenset plass, men som fortsatt ønsker å nyte fordelene med en kombinert vaskemaskin/tørketrommel.

 • Pålitelig motor med 10 års garanti
 • 65 % raskere vaskesykluser
 • Antivibrasjonsdesign for økt stabilitet

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Bosch WNA134B0SN

Selvrensende kondensator
Denne modellen er for de som ønsker kraftig ytelse og et elegant design. Denne vaskemaskinen tilbyr en rekke funksjoner som skiller den fra konkurrentene. For det første har den en selvrensende kondensator som bidrar til å holde maskinen god som ny i lang tid.

Beskytter tøyet
For det andre har den en pålitelig motor med 10 års garanti. Det betyr at du kan regne med at denne vaskemaskinen holder i mange år fremover. For det tredje har den et raskt 15-minutters program som lar deg vaske 2 kg klær på bare en brøkdel av tiden som det vanligvis tar. og et spesialprogram for sportsklær som bidrar til å holde klærne dine i best mulig stand. Den har også en indikator for overdosering som beskytter tøyet ditt mot for høye temperaturer.

Brukervennlig display
I tillegg har den et stort LED-display som gjør det enkelt å holde oversikt over vaskemaskinens fremgang. Denne skjermen er lett å lese av, selv på avstand. Den viser informasjon som gjenværende tid på syklusen eller eventuelle feil som kan oppstå. Maskinen er, bortsett fra små forskjeller, som lavere energieffektivitet, i design identisk med Bosch WNA134L0SN.

Fordeler

 • Beskytter tøyet mot for høy temperatur
 • Stor LED-skjerm
 • Indikator for overdosering
 • Selvrensende kondensator
 • Eksepsjonelle tørkeresultater for sportsklær
Ulemper

 • Tar 3,5 timer å vaske en vanlig bomullsvask

Hva sier brukere og eksperter om Bosch WNA134B0SN?

Bosch vaskemaskin/tørketrommel fikk en score på 59 % på Taenk.dk-testen, hvor det står at den har en fantastisk vaske- og tørkeevne, men bruker mer strøm enn noen andre maskiner i testen. Brukere på Google ga den en gjennomsnittlig vurdering på 4,8 stjerner, og berømmet dens effektive vaske- og tørkeytelse og brukervennlige kontrollknapper.

Forbrukerlivs vurdering

En vaskemaskin/tørketrommel i ett har mange flotte funksjoner, som selvrensende kondensator og indikator for overdosering. I tillegg beskytter den tøyet ditt mot for høy temperatur, noe som er en viktig egenskap. Den eneste ulempen er at det tar 3,5 timer å vaske en vanlig bomullsvask, men dette kompenseres av brukervennlige hurtigvaskeprogrammer som gir mer effektiv og tidsbesparende vask.

Spesifikasjoner
Energiklasse: E
Hastighet: 1400 rpm
Vannforbruk (per vask): 41 L
Vannforbruk per vask/tørking: 70 L
Energiforbruk per 100 vaskesykluser: 313 kW/t
Trommelvolum: 63 L
Vaskekapasitet: 8 kg
Tørkekapasitet: 5 kg
Lydnivå (vask): 47 dB
Lydnivå (spinn): 70
Høyde: 84,8 cm
Bredde: 59,8 cm
Dybde: 59 cm
Vekt: 71,05 kg


Miele WTI370 WPM – miljøvennlig valg

Vaskemaskin som sparer energi ved hjelp av CapDosing

 • 57 % Taenk.dk

Miele WTI370 WPM

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
–>

Med denne vaskemaskin/tørketrommel-kombinasjonen vil du kunne spare tid og energi ved å kunne fjernstyre hvitevarene dine. Den har en praktisk, innebygd WiFi-funksjon og kapasitet til å tilfredsstille familier fra 2 til 3 personer.

 • Innebygd WiFi-funksjon
 • 50 % mindre stryking takket være SteamCare
 • Økonomisk og miljøvennlig

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Miele WTI370 WPM

App kontrollert
Vaskemaskin/tørketrommel-kombinasjonen er både økonomisk og miljøvennlig. Den har en funksjon for å vaske og tørke klærne dine på kun 1 time, som er halvparten av tiden av de fleste vaskemaskin/tørketrommel-kombinasjoner på markedet bruker. Berøringsskjermen og appfunksjonaliteten gjør den enkel å bruke, selv for førstegangsbrukere. App-funksjonaliteten lar deg styre den fra smarttelefonen, slik at du enkelt kan ta vare på tøyet uansett hvor du er. Den inkluderer et innebygd dryppbrett for å fange opp vann som kan lekke ut og beskytter enheten mot å bli skadet.

CapDosing-kapsler og PowerWash-funksjon
Denne modellen kan stoppes når som helst under alle programmer, noe som er en flott funksjon for førstegangsbrukere eller folk som er usikre på hvilken syklus de skal velge. Dette lar deg også tilpasse hver syklus til dine spesifikke behov, og sikrer at klærne dine hele tiden vaskes og tørkes slik du vil ha dem. I tillegg inkluderer den CapDosing-kapsler, som gir ekstra beskyttelse til ullgenseren eller silkeblusen din. PowerWash-funksjonen sparer vann og energi under syklusene, slik at du kan føle deg godt med å være miljøvennlig mens du rengjør klærne.

Fordeler

 • God berøringsskjerm og app-funksjonalitet
 • Etterlater ikke rynker i klærne
 • Kan stoppes når som helst under alle programmer
 • Innebygd dryppskål
 • Tar ikke mye plass
Ulemper

 • I høyere prisklasse
 • Det tar tid å forstå alle programmene

Hva sier brukere og eksperter om Miele WTI370 WPM?

Modellen er testet av den danske testsiden Taenk.dk. Den fikk en poengsum på 57 % for ytelsen og ble erklært å være den raskeste og mest stillegående modellen i testen. De var imidlertid ikke fornøyde med tørkeevnen til maskinen, selv om resultatet ble rene og friske klær.

Forbrukerlivs vurdering

Modellen er veldig kompakt; den tar ikke mye plass i det hele tatt – perfekt for små hjem eller leiligheter. I tillegg etterlater den ingen rynker i klærne som noen andre maskiner på markedet gjør. Selv om det er i den høyere prisklassen blant konkurrentene er det verdt investeringen på grunn av dens rengjøringsevner. Vi anbefaler dette produktet til alle på som er på utkikk etter en ny og avansert vaskemaskin/tørketrommel!

Spesifikasjoner
Energiklasse: D
Hastighet: 1600 rpm
Vannforbruk (per vask): 47 L
Vannforbruk per vask/tørking: 68 L
Energiforbruk per 100 vaskesykluser: 46 kW/t
Energiforbruk per 100 vask/tørr: 262 kW/t
Vaskekapasitet: 8 kg
Tørkekapasitet: 5 kg
Lydnivå: 70 dB
Høyde: 85 cm
Bredde: 59,6 cm
Dybde: 63,7 cm
Vekt: 97 kg


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått 

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


LG F2DV707S2WS – med integrert WiFi-tilkobling

Modell med praktisk og slank design

 • 4.6 Google Shopping

LG F2DV707S2WS

Den største fordelen med produktet er at det bruker TurboWash-teknologi, som bruker 3D-dyser for å vaske klær grundig på mindre enn en time. Dette innebærer at det renser klær mye raskere enn vanlige vaskemaskiner. Den er ideelt for folk som ikke vil at vaskemaskinen sin skal ta opp for mye plass siden den tar liten plass.

 • TurboWash 360°
 • Dampfunksjon fjerner 99 % av alle allergener
 • LG SmartThinQ-applikasjon

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av LG F2DV707S2WS

Slankt design og optimal kapasitet
LG-modellen er ideell for alle som søker etter en vaskemaskin med eksepsjonell vaskekapasitet. Modellen har en vaskekapasitet på 7 kg og en tørkekapasitet på 5 kg. Dette er omtrent gjennomsnittet på markedet for mellomstore husholdninger, som vanligvis er rundt 7-8 kg for vask og 5 kg for tørking. Vaskemaskinen har også et slankt og praktisk design, som gjør at den enklere kan få plass på mindre rom.

Smart kontroll og brukervennlige programmer
Den tilbyr også andre funksjoner som kan være attraktive for kjøpere, for eksempel dampfunksjonen som fjerner 99 % av allergener og LG SmartThinQ-applikasjonen. LG SmartThinQ-appen lar deg betjene vaskemaskinen fra smarttelefonen din, noe som gjør det enklere å holde styr på vasken. Du kan spore hvor godt klærne dine blir vasket, se den gjenværende tiden og til og med starte eller avslutte en vaskesyklus. Andre bemerkelsesverdige programmer inkluderer antirynkeprogrammet, silkeprogrammet og flekkfjerning.

TurboWash
Den har også en unik TurboWash-funksjon som bidrar til å få klærne renere på kortere tid. Den kombinerer høyt vanntrykk og spinnehastighet for å skape en kraftig vannstrøm som løsner både skitt og flekker. Denne vaskemaskinen er i den mellomste prisklassen, noe som kan være attraktivt for kjøpere som har et budsjett å følge.

Fordeler

 • Stilig display og enkel betjening
 • Plassbesparende design
 • God kvalitet i forhold til prisen
 • Godt doseringsbrett for vaskemiddel
 • Enkel å vedlikeholde
Ulemper

 • Vann har en tendens til å sette seg fast i gummipakningen
 • Tørkingen tar litt tid

Hva sier brukere og eksperter om LG F2DV707S2WS

LGs 2 i 1 tørke- og vaskemaskin har en rekke vaskesykluser å velge mellom, noe som gjør at den kan vaske mange ulike stoffer. Basert på Googles samling av anmeldelser fra forskjellige butikker, har denne modellen en vurdering på 4,4. Brukere satte pris på hvor gode resultater den produserte og de ulike vaskemulighetene.

Forbrukerlivs vurdering

Vi kan konkludere med at dette er en vaskemaskin som er enkel å vedlikeholde som gir mye valuta for pengene. Denne vaskemaskinen har en behagelig skjerm og en enkel betjening.

Den største ulempen er at vann kan sette seg fast i gummipakningen, så du må være forsiktig når du åpner den. Tiden det tar å tørke er lengre enn med andre konkurrenter, men med tanke på resten av maskinens funksjoner er denne modellen vel verdt pengene.

Spesifikasjoner
Vaskekapasitet: 7 kg
Støynivå (vask): 53 dB
Støynivå (spin): 70 dB
Trommelkapasitet: 58 L
Sentrifugehastighet: 1175 rpm
Restfuktighet: 53 %
Energiklasse: E
Energiforbruk per 100 vaskesykluser: 69 kW/t
Vannforbruk (per vask): 125 L
Høyde: 85 cm
Bredde: 60 cm
Dybde: 47,5 cm
Vekt: 63 kg


Hisense WDQY1014EVJM

Hisense WDQY1014EVJM

Hisense vaskemaskin/tørketrommel-kombinasjonen har en vaskekapasitet på 10 kg, noe som gjør den perfekt for større husholdninger som trenger en stor maskin. Med dette produktet vil du kunne få vasket raskt og enkelt uten å måtte bekymre deg for å gå tom for plass.

 • 10 kg vaskekapasitet
 • Kraftig vannstrøm takket være Jet Wash-systemet
 • Pure Steam-teknologi for mindre stryking

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Hisense WDQY1014EVJM

Jet Wash system
Denne kraftige og effektive maskinen som kan dekke alle dine klesvaskbehov.Jet Wash-systemet vil det gi en kraftig vannstrøm for å hjelpe deg med å ta vare på fylle alle dine vaskebehovene. En annen fantastisk funksjon er Pure Steam-teknologi som bruker damp for å fjerne rynker og lukt fra klær.

Forsinket start
Denne vaskemaskinen tilbyr også tidsbesparende funksjoner når det kommer til klesvask, som for eksempel forsinket start, som lar deg stille inn vaskemaskinen til å starte på et senere tidspunkt. Dette er perfekt hvis du vil spare strøm eller vil bruke vaskemaskinen når strømmen er billigst. Den har totalt 15 programmer som kan gi skreddersydd vask for alle typer tøy.

Brukervennlig grensesnitt og 10 kg vaskekapasitet
Modellen har et veldig brukervennlig skjermgrensesnitt. Den har en klar og presis layout som gjør det enkelt å navigere gjennom alle vaskemaskinens funksjoner. Denne vaskemaskinen er i stand til å håndtere store mengder tøy. Den har en vaskekapasitet på 10 kg og tørkekapasitet på 6 kg. Dette gjør den perfekt for større tøymengder som en stor husholdning kan generere.

Fordeler

 • Tåler store tøymengder
 • Praktisk skjermbetjening
 • Ingen slingring eller vibrasjon under bruk
 • Enkelt å endre innstillingene
 • Stillegående motor med lang levetid
Ulemper

 • Tørkesyklusen tar 3 til 4 timer
 • Instruksjonene kan forenkles og forklares tydeligere
 • Driftskostnadene er litt høye

Hva sier brukere og eksperter om Hisense WDQY1014EVJM?

Modellen har en rating på 4,5 på Amazon, som er en god indikasjon på at brukerne er fornøyde med produktet. Den har også en rating på 4/5 på Trustedreviews.com, hvor det står at den har god rense- og tørkekapasitet, men at energiforbruket er litt høyt.

Forbrukerlivs vurdering

Modellen har lav vibrasjon mens den er i bruk, slik at den vil ikke plage deg mens du gjør andre ting rundt i huset. Vi elsker også hvor enkelt det er å endre innstillingene og velge ønsket program. Selv om vi fant noen klager på den lange tørkesyklusen og uklare instruksjoner, anser både brukere og vi at denne modellen gir mye valuta for pengene.

Spesifikasjoner
Energiklasse: E
Hastighet: 1400 rpm
Vannforbruk (per vask): 43 L
Vannforbruk per vask/tørking: 90 L
Energiforbruk per 100 vaskesykluser: 189,2 kW/t
Trommelvolum: 68 L
Vaskekapasitet: 10 kg
Tørkekapasitet: 6 kg
Lydnivå (vask): 56 dB
Lydnivå (spin): 71 dB
Høyde: 85 cm
Bredde: 59,5 cm
Dybde: 66 cm
Vekt: 70 kg


Bosch WVH28420SN

Testvinner hos det svenske forbrukerrådet Råd & Rön

Bosch WVH28420SN

Denne modellen fra Bosch har både riktig god vaskeevne og energimerking. Vaskemaskiner med tørketrommel ligger nemlig i energiklasse A, som er i den beste enden for denne typen kombimaskiner. Det årlige energiforbruket ligger på 952 kWh og vannforbruket på 10 200 liter.

Utseende og betjening er veldig likt en helt vanlig vaskemaskin – det er bare litt flere muligheter på betjeningspanelet. Bosch har sørget for at det er enkelt å skille mellom de forskjellige funksjonene og har merket vaskefunksjonene med sort skrift, mens tørkefunksjonene er merket med rød skrift. På maskinen er det mulig å velge mellom flere forskjellige betjeningsprogram, blant annet alle de nordiske.

Displayet er konstruert slik at det guider deg gjennom bruken av maskinen ved for eksempel å vise anbefalt tøymengde ved hvert av programmene. Displayet viser også hvor langt vaskeprogrammet har kommet.

Vaskemaskinen

Vaskekapasiteten i maskinen er på 7 kilo, som tilsvarer ca. 45 T-skjorter i størrelse large, så denne maskinen er godt egnet selv til større husholdninger.

Maskinen har vaskeevne A og utover standardvask tilbyr den også flere spesialprogrammer som skylling, ull, silke, kortprogram og et ”SuperHurtig” program på kun 15 minutter. Det finnes også et flekkfjerningsprogram som tar seg av 6 forskjellige typer flekker. Maskinen har ikke en dampfunksjon til flekkfjerning, men et dampprogram som kan brukes til å friske opp tøyet.

Maskinen har også innstillingen Non-Stop vask og tørk hvor det er mulig å velge et program hvor maskinen går direkte fra vask til tørk uten at du behøver å gjøre noe. Man kan også stille inn vasken med utsatt start på opptil 24 timer slik at den er ferdig når det best passer deg.

Luken er spesielt stor, noe som betyr at større ting som for eksempel puter og tepper enkelt kan legges i maskinen uten problemer.

Tørredel

Tørkekapasiteten er på 4 kilo og tilsvarer ca. 20 våte T-skjorter – noe mindre enn vaskekapasiteten – så dersom du ønsker både vask og tørk i samme program, er det viktig at du ikke legger mer enn 4 kilo i maskinen av gangen. Hvis du har behov for å vaske mer må du dele vasken i to dersom du vil tørke tøyet i maskinen.

Tørketrommelen er utstyrt med sensorstyrt tørking, som betyr at maskinen automatisk stopper når tøyet er tørt. Slik sparer du både strøm og slitasje på tøyet. En spesiell luftkondensasjonsteknikk sikrer at det ikke er noe vannforbruk ved tørking.

Tørkedelen har en selvrensende kondensator som betyr at maskinen selv renser under tørk og sikrer effektiv tromling med lavt energiforbruk.

Motor, trommel og teknikk

Bosch WVH28420SN er utstyrt med en såkalt skånetrommel som sørger for å vaske og tørke tøyet ditt så skånsomt som mulig. Motoren er kull-fri og Bosch yter 10 års garanti på den. Utover dette er motoren utstyrt med Boschs EcoSilence Drive-teknologi som betyr at motoren er veldig stillegående og energibesparende.

Under vask sørger ActiveWater™Plus for at vannmengde automatisk tilpasses mengden tøy i maskinen. Slik unngår du å bruke unødvendig mye vann og strøm dersom du bare skal sette på en liten vask. En annen teknologi, VarioPerfect, sørger samtidig for at også energi- og tidsforbruk blir tilpasset hver enkelt vask.

Vennligst merk at testvinneren Bosch WVH28540SN er utgått av produksjon og erstattet med den oppgraderte utgaven av samme modell, nemlig Bosch WVH28420SN.

Utvalgte fordeler ved Bosch WVH28420SN:
Brukervennlig panel og display med fargemarkører
VarioPerfect: Energi- og tidsoptimering av vaskeprogrammer
Utsatt start med opptil 24 timer
Flekkprogram til 6 forskjellige typer flekker
EcoSilence Drive: Energibesparende og stillegående motorteknologi


LG F14A8YD2

Testvinner hos det svenske forbrukerrådet Råd & Rön

LG F14A8YD2

Vaskemaskiner med tørketrommel er vanligvis ikke de mest energivennlige maskinene på markedet, men denne modellen fra LG har likevel fått energimerking A; noe som er veldig bra for denne typen maskin. Det årlige strømforbruket ligger på 304 kWh og vannforbruket er estimert til 13 000 liter.

Vaskedelen er faktisk så effektiv at den alene får energimerking A, men fordi maskinen skal bedømmes som en helhet blir den samlede merkingen A. Bruker du hovedsakelig maskinen til å vaske, får du med LG F14A8YD2 en meget energivennlig maskin.

Vaskemaskinen

Vaskedelen i denne vaskemaskinen med tørketrommel har en kapasitet på 8 kilo klær og har i alt 14 forskjellige programmer, samt vaskeevne A. Utover standardprogrammene har modellen flere spesialprogrammer og tilleggsprogrammer som for eksempel allergiprogram – som fjerner 99,9% av alle allergener, sportsprogram, dyner, oppfriskning med damp, finvask, hurtigvask på 30 minutter og et strykefritt program.

Vær oppmerksom på at det ikke er mulig å vaske ved 30 grader. Du kan velge mellom følgende temperaturinnstillinger: Kald//20/40/60/95℃.

Maskinen har flere programmer hvor den anvender damp eller hvor dette kan velges. Dampfunksjonen løser opp flekker og skitt under vask, i tillegg til at den hjelper med å fjerne bakterier og allergener og krøller mindre. Dampen kan nemlig trenge inn i fibrene og fjerne skitt og allergener langt mer effektivt og skånsomt enn ved normal vask. Dampfunksjonen kan også brukes for å friske opp og rette ut krøllete klær på 20 minutter.

LG har med denne modellen tatt høyde for at forskjellige tekstiler vaskes best på forskjellige måter. Vaskemaskinen har derfor hele 6 forskjellige vaskebevegelser i stedet for kun 1, som er standarden for mange vaskemaskiner. Med de forskjellige vaskebevegelsene er maskinen i stand til å tilpasse vasken til for eksempel fine tekstiler i tillegg til at den vasker både effektivt og skånsomt.

Maskinen har mulighet for å utsette start, slik at man kan time vasken for nyvaskede og tørre klær om morgenen eller når man kommer hjem fra jobb.

Under sentrifugering kan maskinen komme helt opp på 1400 omdreininger i minuttet, som gir den sentrifugeringsevne A. Sentrifugeringsevnen avgjør restfuktigheten i klærne og angis på en skala fra A-G, hvor A er det beste. Jo bedre sentrifugeringsevne, desto lavere restfuktighet er det i klærne etter endt vask.

Maskinen har også innstillingen Non-Stop vask og tørk, hvor det er mulig å velge et program hvor maskinen går direkte fra vask til tørk uten at du behøver å gjøre noe. Den har også mengdeautomatikk hvor tids- og vannforbruk blir tilpasset vekten på klærne. Da bruker du ikke unødvendig mange ressurser dersom du bare skal sette på en liten vask.

Tørketrommelen

Tørkedelen i maskinen har en kapasitet på 5 kilo, noe som er litt mindre enn vaskekapasiteten. Dersom du vil vaske og tørke samtidig er det viktig at du ikke fyller maskinen med mer enn 5 kilo. Dette kommer av at maskinen har bruk for mer plass i trommelen for å tørke klærne enn hva den trenger for å vaske de.

LG kaller selv tørkedelen for en øko-tørketrommel. Dette skyldes at maskinen er utstyrt med LGs ECO Hybrid™ teknologi – og ved hjelp av varmepumpeteknologi kan den tørke ved lavere temperaturer enn normalt. Velger du å tørke klærne dine med ECO, kommer energimerkingen opp på B og maskinen bruker 100% mindre vann enn ved tørking i normal tilstand.

I likhet med en vanlig tørketrommel er det mulig å velge tørrhetsgrad og tørketid. Maskinen har også et spesielt tørkeprogram som heter ”Iron Dry” – som er utviklet spesielt til skjorter og andre tekstiler som skal strykes. Iron Dry tørker ikke tøyet helt, men sørger for at det er riktig mengde restfuktighet til at man kan stryke tøyet ytterligere rett etter vask og tørk.

Motor, trommel og teknikk

Over tid kan det samle seg såperester i trommelen og lo fra tøyet. Er man uheldig kan trommelen komme til å lukte surt, noe som kan smitte av på tøyet. Får man bruk for å rengjøre trommelen så har LG integrert et trommelrengjøringsprogram i maskinen som kalles ”Tub Clean”. Her kan man enkelt gjøre ren trommelen ved å trykke på en knapp.

LG har en patentert løsning hvor motoren er plassert direkte på trommelen, en teknikk som også kalles Direct Drive. Dette betyr blant annet at motoren har ekstra lang levetid da verken drivrem eller kullbørster benyttes. Ifølge LG selv er motorens levetid testet til å vare i minst 10 år og det er også en 10 års garanti på motoren. At motoren sitter direkte på trommelen betyr også at den er meget stillegående da det er færre bevegelige deler som gir færre vibrasjoner.

Modellen er utstyrt med Smart Diagnosis som betyr at maskinen selv kan filsøke og sende resultatet til LG’s servicesenter. I tilfelle det oppstår feil på maskinen så vil LED-skjermen vise forskjellige symboler, alt etter hva slag feil det er snakk om.

Dersom du installerer applikasjonen LG Smart Laundry på din Smartphone, som gratis kan lastes ned til både Android og iPhone, så er det mulig å lage en feilsøking basert på symbolet skjermen viser. Via appen er det mulig å foreta en feilsøking som gir deg tips til løsninger. Nedenfor kan du se hvordan programmet fungerer.

Vennligst merk at testvinneren LG F14A8YD er utgått av produksjon og erstattet med den nye og forbedrede utgaven av samme modell: LG F14A8YD2.

Utvalgte fordeler ved LG F14A8YD2:
Energiklasse: Vask: A/ Tørk: A
14 programmer inkludert allergiprogram
Mengdeautomatikk som tilpasser tids- og vannforbruk etter vekt
Direct Drive-motor med 10 års garanti
Mulighet for å tørke tøy i ECO tilstand
Integrert program til rengjøring av trommelen

Slik fungerer LG Smart Diagnosis:

Nedenfor kan du se en kort presentasjon av LG F14A8YD2 og dens funksjoner:


Fordeler og ulemper ved en vaskemaskin med tørketrommel

Der er både fordeler og ulemper forbundet med å investere i en kombinert vaskemaskin med tørketrommel. Det viktigste er å tenke over hva man har behov for. Dersom man sjeldent tørker klær i trommel og har lite plass i hjemmet, vil en kombinert maskin ofte være en god løsning som sparer plass.

Dersom du har masse plass hjemme og i budsjettet, vil en separat vaskemaskin og tørketrommel være mer effektivt – i hvert fall hvis du har et stort behov for å tørke klær. Ofte er vaskedelen like effektiv som en vanlig vaskemaskin, mens kompromisset ofte ligger i tørketrommelen.

Fordeler ved en vaskemaskin med tørketrommel:

Plass: I og med at både vaskemaskiner og tørketromler er kombinert i samme maskin, sparer det selvsagt masse plass.

Pris: En vaskemaskin med tørketrommel er ofte langt billigere enn å investere i en vaskemaskin og en tørketrommel.

Ulemper ved en vaskemaskin med tørketrommel:

Energiforbruk: Generelt er ikke vaskemaskiner med tørketrommel de mest energieffektive maskinene på markedet, noe som også kommer til uttrykk på energimerkingen. Ofte kan man få modeller hvor vaskedelen er merket med A hvor tørkedelen trekker ned sluttkarakteren. Dette skyldes ofte at det brukes kaldt vann til kondensering og hever vannforbruket ved tørk i forhold til vask.

Kapasitet: Har du en stor husholdning med stort vaske- og tørkebehov, så vil en kombinert vaskemaskin og tørketrommel kanskje slite med å oppfylle behovet deres – i hvert fall om man bruker trommelen like mye som vaskemaskinen. Det største problemet er ofte at tørkekapasiteten er langt mindre enn vaskekapasiteten – og dersom man vasker full maskin vil man trenge å dele den i to for å tørke ordentlig. Dette skyldes at en tørketrommel har bruk for større trommel enn en vaskemaskin, slik at det er mer plass til å tørke tøyet.

Effektivitet: T

Tørkeevnen er sjeldent like god i en kombinert vaskemaskin og tørketrommel som i en vanlig separat tørketrommel og restfuktigheten vil derfor ofte være litt høyere.

Vurderer du å investere i en helt vanlig vaskemaskin eller tørketrommel, kan du med fordel lese Forbrukerlivs store vaskemaskin test eller tørketrommel test. Der finner du en gjennomgang av de beste og mest testvinnende modellene på markedet innenfor deres respektive kategorier.


FAQ – Ofte stilte spørsmål 

Hvilke vaskemaskiner med tørketrommel er best i test?

Bosch WVH28420SN og LG F14A8YD2

Hvordan testes vaskemaskinene med tørketrommel?

Maskinene testes på vaskeevne, skylleevne og sentrifugeringsevne. I tillegg ses det også på vann- og strømforbruk, støynivå og brukervennlighet.

Hvilken energiklasse bør jeg se etter?

Skalaen for vaskemaskiner går fra A som det beste – helt til G som det dårligste. Det er anbefalt at man velger en maskin med C som et minimum.


Vaskemaskin med Tørketrommel Test – Disse kildene har vi brukt:

Råd & Rön 
Det svenske forbrukerrådet Råd & Rön har testet 8 forskjellige vaskemaskiner med tørketromler, og testen er basert på 2 delbedømmelser: Vaskeevne og tørkeevne. Du kan lese testen her, men merk at det krever abonnement for å få tilgang til hele innholdet.

Testberichte.de  
Denne tyske nettsiden samler forskjellige tester og forbrukeranmeldelser og analyserer de. Deretter danner de sin faglige mening og gir en samlet poengsum. Du kan lese mer her.

ETM Magazine  
ETM er et tysk testmagasin som utfører tester innen husholdningsprodukter, teknikk og fritid. Du kan lese testen deres av Samsung WD80K5400OW/EG her.

Testsieger.de  
Testsieger er et tysk nettsted som samler og kryss-refererer forskjellig testmateriale. På bakgrunn av dette genereres en samlet og unik vurdering av produktene. Du kan lese mer her.

Forbrugeranmeldelser ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Markedet for vaskemaskiner, tørketromler og vaskemaskin kombinert med tørketrommel er stort. Det er kun utvalgte modeller som kommer med i testene. Dette betyr ikke at de modellene som ikke er testet er dårligere – de har bare ikke blitt testet enda. I vår vurdering av forskjellige modeller har Forbrukerliv kikket på forbrukernes egne anmeldelser. Fordelen ved dette er at man får meninger som er basert på lengre bruksperioder. Ulempen ved de offisielle testene er ofte at produktet er testet over en kort tidsperiode. Vanlige tester ser ofte på funksjoner og innstillinger, mens forbrukere har mulighet til å vurdere produktenes egenskaper og bruk over lengre tid.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere