Vaskemaskin med Tørketrommel Test – Finn de beste modellene her

0

Best i Test guide: Har du ikke plass til vaskemaskin og tørketrommel hjemme, så er en kombinert vaskemaskin med tørketrommel et opplagt valg. Spesielt er det en fordel for små husholdninger som til tider har bruk for tørketrommel, men ikke har plass til en. Forbrukerliv har sett nærmere på noen av de beste modellene på markedet og nedenfor kan du se en gjennomgang av de modellene som klarer seg best i testene.

Artikkelen inneholder:

🔸 Oversikt over de beste vaskemaskinene med tørketrommel
🔸 Informasjon om fordeler og ulemper ved kombinert vaskemaskin og tørketrommel
🔸 En gjennomgang av testene vi har undersøkt og analysert

Merk at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men samler resultater fra utvalgte tester slik at du enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet.


Bosch WVH28420SN

Testvinner hos det svenske forbrukerrådet Råd & Rön

Bosch WVH28420SN

Denne modellen fra Bosch har både riktig god vaskeevne og energimerking. Vaskemaskiner med tørketrommel ligger nemlig i energiklasse A, som er i den beste enden for denne typen kombimaskiner. Det årlige energiforbruket ligger på 952 kWh og vannforbruket på 10 200 liter.

Utseende og betjening er veldig likt en helt vanlig vaskemaskin – det er bare litt flere muligheter på betjeningspanelet. Bosch har sørget for at det er enkelt å skille mellom de forskjellige funksjonene og har merket vaskefunksjonene med sort skrift, mens tørkefunksjonene er merket med rød skrift. På maskinen er det mulig å velge mellom flere forskjellige betjeningsprogram, blant annet alle de nordiske.

Displayet er konstruert slik at det guider deg gjennom bruken av maskinen ved for eksempel å vise anbefalt tøymengde ved hvert av programmene. Displayet viser også hvor langt vaskeprogrammet har kommet.

Vaskemaskinen

Vaskekapasiteten i maskinen er på 7 kilo, som tilsvarer ca. 45 T-skjorter i størrelse large, så denne maskinen er godt egnet selv til større husholdninger.

Maskinen har vaskeevne A og utover standardvask tilbyr den også flere spesialprogrammer som skylling, ull, silke, kortprogram og et ”SuperHurtig” program på kun 15 minutter. Det finnes også et flekkfjerningsprogram som tar seg av 6 forskjellige typer flekker. Maskinen har ikke en dampfunksjon til flekkfjerning, men et dampprogram som kan brukes til å friske opp tøyet.

Maskinen har også innstillingen Non-Stop vask og tørk hvor det er mulig å velge et program hvor maskinen går direkte fra vask til tørk uten at du behøver å gjøre noe. Man kan også stille inn vasken med utsatt start på opptil 24 timer slik at den er ferdig når det best passer deg.

Luken er spesielt stor, noe som betyr at større ting som for eksempel puter og tepper enkelt kan legges i maskinen uten problemer.

Tørredel

Tørkekapasiteten er på 4 kilo og tilsvarer ca. 20 våte T-skjorter – noe mindre enn vaskekapasiteten – så dersom du ønsker både vask og tørk i samme program, er det viktig at du ikke legger mer enn 4 kilo i maskinen av gangen. Hvis du har behov for å vaske mer må du dele vasken i to dersom du vil tørke tøyet i maskinen.

Tørketrommelen er utstyrt med sensorstyrt tørking, som betyr at maskinen automatisk stopper når tøyet er tørt. Slik sparer du både strøm og slitasje på tøyet. En spesiell luftkondensasjonsteknikk sikrer at det ikke er noe vannforbruk ved tørking.

Tørkedelen har en selvrensende kondensator som betyr at maskinen selv renser under tørk og sikrer effektiv tromling med lavt energiforbruk.

Motor, trommel og teknikk

Bosch WVH28420SN er utstyrt med en såkalt skånetrommel som sørger for å vaske og tørke tøyet ditt så skånsomt som mulig. Motoren er kull-fri og Bosch yter 10 års garanti på den. Utover dette er motoren utstyrt med Boschs EcoSilence Drive-teknologi som betyr at motoren er veldig stillegående og energibesparende.

Under vask sørger ActiveWater™Plus for at vannmengde automatisk tilpasses mengden tøy i maskinen. Slik unngår du å bruke unødvendig mye vann og strøm dersom du bare skal sette på en liten vask. En annen teknologi, VarioPerfect, sørger samtidig for at også energi- og tidsforbruk blir tilpasset hver enkelt vask.

Vennligst merk at testvinneren Bosch WVH28540SN er utgått av produksjon og erstattet med den oppgraderte utgaven av samme modell, nemlig Bosch WVH28420SN.

Utvalgte fordeler ved Bosch WVH28420SN:
🔵 Brukervennlig panel og display med fargemarkører
🔵 VarioPerfect: Energi- og tidsoptimering av vaskeprogrammer
🔵 Utsatt start med opptil 24 timer
🔵 Flekkprogram til 6 forskjellige typer flekker
🔵 EcoSilence Drive: Energibesparende og stillegående motorteknologi


LG F1496AD3

Toppscorer hos Testsieger.de
Gode brukeranmeldelser

LG F1496AD3

Denne vaskemaskinen med tørketrommel fra LG er både toppscorer hos det tyske online magasinet Testsieger og meget populær blant forbrukerne. Modellen roses av både Testsieger og forbrukerne for å ha en veldig god vaskeevne og være utrolig stillegående under vask.

Energimerkingen på modellen veldig bra: Vaskedelen befinner seg i energiklasse A+++ -10, som betyr at vaskemaskinen bruker 10% mindre strøm enn kravet for energiklasse A+++. Tørkedelen befinner seg i energiklasse B, som er ganske fornuftig for denne typen kombimaskin.

Både modellens luke og betjeningsknapper er utformet i krom, som gir maskinen et flott og strømlinjet utseende. Via betjeningsknappen kan du velge hvilket vaske- eller tromlingsprogram du vil bruke. Displayet sørger for å vise detaljer for valg og forløp av programmet.

Vaskemaskinen

Vaskekapasiteten er på 8 kilo og maskinen har i alt 13 forskjellige vaskeprogrammer. Utover standardprogrammene til bomull, er det mulig å velge syntetisk, håndvask, ull, hurtigvask 30 minutter, Baby Care og sport. Du kan også velge et ”NonStop-program” som betyr at vask og etterfølgende tromling kjører i ett uten at du trenger å gjøre noe.

Under vask bruker maskinen 6 forskjellige vaskebevegelser som sørger for at tøyet slynges og beveges på forskjellige måter for grundig vask og minimal slitasje.

Maskinen registrerer også vekten på klærne slik at den helt nøyaktig kan dosere både vann, tid og energi og unngå unødvendig sløsing av ressurser.

Du har også mulighet til å velge ”minute rinse” som skyller tøyet en ekstra gang på 40 grader. Dette skal sikre at alle såperester er ute av tøyet. Dette ekstravalget er velegnet til allergikere og folk med følsom hud.

Det er også mulig å utsette starttidspunktet på vasken slik at den er ferdig når du ønsker det. Du kan kjøre kun vask, eller vask etterfulgt av tromling slik at du har både rent og tørt tøy når du står opp om morgenen eller kommer hjem fra jobb.

Tørketrommelen

Tørkekapasiteten er på 4 kilo, så det er viktig å være oppmerksom på at man ikke vasker mer enn 4 kilo dersom man ønsker å vaske og tørke klær på en gang – selv om det er plass til mer i maskinen. Trommelen har nemlig bruk for mer plass til å tørke klærne enn den har til å vaske de.

Du kan enkelt velge hvilket program du ønsker å bruke til å tørke tøyet, og dersom det er nødvendig kan du stille inn lengden på tørketiden manuelt. Har du tøy som skal strykes umiddelbart etter tørking, kan du med fordel velge innstillingen ”Iron Dry” da en viss mengde fukt opprettholdes i tøyet slik at du enklere kan stryke det når du tar det ut av maskinen. Velger du et av de automatiske tromlingsprogrammene blir fuktinnholdet målt av sensorer som automatisk tilpasser tørketiden.

Motor, trommel og teknikk

Maskinen har en såkalt skånetrommel som sørger for minimal slitasje på klærne da gjentatte turer i vaskemaskin og tørketrommel kan sette sine spor på tøyet. Den skånsomme trommelen betyr også at fargene bevares enklere og at det er lettere å stryke etter vask og tørk.

Motoren er en Direct Drive motor og LG yter 10 års garanti på den. Direct Drive betyr at motoren sitter fast på trommelen slik at den lager langt mindre støy og har færre vibrasjoner. Motoren er kull-fri og benytter heller ikke drivrem. Når det verken benyttes kullbørster eller drivrem så har motoren lengre levetid enn de eldre modellene.

Den har i tillegg LGs 6 Motion Direct Drive motor som betyr at maskinen er i stand til å lage 6 forskjellige vaskebevegelser i stedet for bare 1, som ofte er tilfellet med vaskemaskiner. De 6 forskjellige vaskebevegelsene betyr at maskinen effektivt og skånsomt tilpasser seg vekten av tøyet etter valgt program.

Modellen er utstyrt med en SmartDiagnosis som betyr at maskinen selv kan foreta feilsøking og sende resultatet til LGs servicesenter. Hvis du installerer applikasjonen LG Smart Laundry på din Smartphone, som gratis kan lastes ned til både Android og iPhone, er det mulig å feilsøke direkte på maskinen som da gir deg tips til løsninger. Nedenfor kan du se hvordan programmet fungerer.

Utvalgte fordeler ved LG F1496AD3:
🔵 Vaskemaskin med energimerking A+++ -10
🔵 Mulighet for automatisk feilsøking via LGs app
🔵 6 forskjellige vaskebevegelser som tilpasser seg vask- og tekstiltype
🔵 Vektregistrering som tilpasser vann- og energiforbruk
🔵 Skånetrommel for minimal slitasje på tøyet

Slik fungerer LG Smart Diagnosis:

https://www.youtube.com/watch?v=pJiYUouAsuM&list=PLjnNuhWl50CM6ufK0fwc1eWvK3-6NErs0&index=7

LG F14A8YD2

Testvinner hos det svenske forbrukerrådet Råd & Rön

LG F14A8YD2

Vaskemaskiner med tørketrommel er vanligvis ikke de mest energivennlige maskinene på markedet, men denne modellen fra LG har likevel fått energimerking A; noe som er veldig bra for denne typen maskin. Det årlige strømforbruket ligger på 304 kWh og vannforbruket er estimert til 13 000 liter.

Vaskedelen er faktisk så effektiv at den alene får energimerking A+++, men fordi maskinen skal bedømmes som en helhet blir den samlede merkingen A. Bruker du hovedsakelig maskinen til å vaske, får du med LG F14A8YD2 en meget energivennlig maskin.

Vaskemaskinen

Vaskedelen i denne vaskemaskinen med tørketrommel har en kapasitet på 8 kilo klær og har i alt 14 forskjellige programmer, samt vaskeevne A. Utover standardprogrammene har modellen flere spesialprogrammer og tilleggsprogrammer som for eksempel allergiprogram – som fjerner 99,9% av alle allergener, sportsprogram, dyner, oppfriskning med damp, finvask, hurtigvask på 30 minutter og et strykefritt program.

Vær oppmerksom på at det ikke er mulig å vaske ved 30 grader. Du kan velge mellom følgende temperaturinnstillinger: Kald//20/40/60/95℃.

Maskinen har flere programmer hvor den anvender damp eller hvor dette kan velges. Dampfunksjonen løser opp flekker og skitt under vask, i tillegg til at den hjelper med å fjerne bakterier og allergener og krøller mindre. Dampen kan nemlig trenge inn i fibrene og fjerne skitt og allergener langt mer effektivt og skånsomt enn ved normal vask. Dampfunksjonen kan også brukes for å friske opp og rette ut krøllete klær på 20 minutter.

LG har med denne modellen tatt høyde for at forskjellige tekstiler vaskes best på forskjellige måter. Vaskemaskinen har derfor hele 6 forskjellige vaskebevegelser i stedet for kun 1, som er standarden for mange vaskemaskiner. Med de forskjellige vaskebevegelsene er maskinen i stand til å tilpasse vasken til for eksempel fine tekstiler i tillegg til at den vasker både effektivt og skånsomt.

Maskinen har mulighet for å utsette start, slik at man kan time vasken for nyvaskede og tørre klær om morgenen eller når man kommer hjem fra jobb.

Under sentrifugering kan maskinen komme helt opp på 1400 omdreininger i minuttet, som gir den sentrifugeringsevne A. Sentrifugeringsevnen avgjør restfuktigheten i klærne og angis på en skala fra A-G, hvor A er det beste. Jo bedre sentrifugeringsevne, desto lavere restfuktighet er det i klærne etter endt vask.

Maskinen har også innstillingen Non-Stop vask og tørk, hvor det er mulig å velge et program hvor maskinen går direkte fra vask til tørk uten at du behøver å gjøre noe. Den har også mengdeautomatikk hvor tids- og vannforbruk blir tilpasset vekten på klærne. Da bruker du ikke unødvendig mange ressurser dersom du bare skal sette på en liten vask.

Tørketrommelen

Tørkedelen i maskinen har en kapasitet på 5 kilo, noe som er litt mindre enn vaskekapasiteten. Dersom du vil vaske og tørke samtidig er det viktig at du ikke fyller maskinen med mer enn 5 kilo. Dette kommer av at maskinen har bruk for mer plass i trommelen for å tørke klærne enn hva den trenger for å vaske de.

LG kaller selv tørkedelen for en øko-tørketrommel. Dette skyldes at maskinen er utstyrt med LGs ECO Hybrid™ teknologi – og ved hjelp av varmepumpeteknologi kan den tørke ved lavere temperaturer enn normalt. Velger du å tørke klærne dine med ECO, kommer energimerkingen opp på A++ og maskinen bruker 100% mindre vann enn ved tørking i normal tilstand.

I likhet med en vanlig tørketrommel er det mulig å velge tørrhetsgrad og tørketid. Maskinen har også et spesielt tørkeprogram som heter ”Iron Dry” – som er utviklet spesielt til skjorter og andre tekstiler som skal strykes. Iron Dry tørker ikke tøyet helt, men sørger for at det er riktig mengde restfuktighet til at man kan stryke tøyet ytterligere rett etter vask og tørk.

Motor, trommel og teknikk

Over tid kan det samle seg såperester i trommelen og lo fra tøyet. Er man uheldig kan trommelen komme til å lukte surt, noe som kan smitte av på tøyet. Får man bruk for å rengjøre trommelen så har LG integrert et trommelrengjøringsprogram i maskinen som kalles ”Tub Clean”. Her kan man enkelt gjøre ren trommelen ved å trykke på en knapp.

LG har en patentert løsning hvor motoren er plassert direkte på trommelen, en teknikk som også kalles Direct Drive. Dette betyr blant annet at motoren har ekstra lang levetid da verken drivrem eller kullbørster benyttes. Ifølge LG selv er motorens levetid testet til å vare i minst 10 år og det er også en 10 års garanti på motoren. At motoren sitter direkte på trommelen betyr også at den er meget stillegående da det er færre bevegelige deler som gir færre vibrasjoner.

Modellen er utstyrt med Smart Diagnosis som betyr at maskinen selv kan filsøke og sende resultatet til LG’s servicesenter. I tilfelle det oppstår feil på maskinen så vil LED-skjermen vise forskjellige symboler, alt etter hva slag feil det er snakk om.

Dersom du installerer applikasjonen LG Smart Laundry på din Smartphone, som gratis kan lastes ned til både Android og iPhone, så er det mulig å lage en feilsøking basert på symbolet skjermen viser. Via appen er det mulig å foreta en feilsøking som gir deg tips til løsninger. Nedenfor kan du se hvordan programmet fungerer.

Vennligst merk at testvinneren LG F14A8YD er utgått av produksjon og erstattet med den nye og forbedrede utgaven av samme modell: LG F14A8YD2.

Utvalgte fordeler ved LG F14A8YD2:
🔵 Energiklasse: Vask: A+++/ Tørk: A
🔵 14 programmer inkludert allergiprogram
🔵 Mengdeautomatikk som tilpasser tids- og vannforbruk etter vekt
🔵 Direct Drive-motor med 10 års garanti
🔵 Mulighet for å tørke tøy i ECO tilstand
🔵 Integrert program til rengjøring av trommelen

Slik fungerer LG Smart Diagnosis:

https://www.youtube.com/watch?v=pJiYUouAsuM&list=PLjnNuhWl50CM6ufK0fwc1eWvK3-6NErs0&index=7

Nedenfor kan du se en kort presentasjon av LG F14A8YD2 og dens funksjoner:

https://www.youtube.com/watch?v=RFg2fh8tWfA

Samsung WD80K5400OW/EG

Toppscorer hos Testberichte.de
✅ Toppscorer hos ETM Magazine

Samsung WD80K5400OW-EG

Denne modellen fra Samsung er enda en effektiv kombinert vaskemaskin og tørketrommel som imponerer i testene. De forskjellig vaske- og tørkeprogrammene i modellen kan enten brukes individuelt eller kombinert.

Vaskemaskinen

Vaskedelen i maskinen har en kapasitet på 8 kilo og har 8 forskjellige programmer: bomull, finvask, ull, intensiv, utendørs, energibesparende, hurtigvask og mix. Utover dette har maskinen også flere smarte spesialprogrammer og tilleggs-valg, for eksempel forvaskprogrammet Bubble Soak™ som er spesielt bra til vanskelige flekker. Programmer sørger selv for at klærne blir lagt i bløtt i vaskemiddelskum før det vaskes. Maskinen har også funksjonen Air Wash som benytter luft til å rense sensitive materialer og sarte tekstiler. Det er også mulig å velge et program som er utviklet til å fjerne lukt fra klærne som for eksempel tobakksrøyk.

Det er også mulig å vaske klærne helt rene ved lave temperaturer. Modellen har nemlig en funksjon som Samsung kaller Eco Bubble™: En teknologi hvor luftbobler skummer vaskemiddelet slik at det lettere trenger inn i fibrene på tøyet, selv ved helt lave temperaturer.

Luken til AddWash-funksjonen

Luken til AddWash-funksjonen

Vaskedelen har funksjonen ”AddWash” hvor det i selve døren på maskinen er en ekstra luke hvor man kan sette en vask på pause, åpne døren og legge inn mer tøy etter påbegynt vask, som for eksempel en gjenglemt sokk.

Modellen har også en funksjon som utsetter start av vask, slik at man kan utsette en vask med opptil 19 timer så vasken er klar når du er klar.

Sentrifugen er på 1400 omdreininger i minuttet og maskinen har sentrifugeringsevne A. Sentrifugeringsevnen avgjør restfuktigheten i tøyet og angis på en skala fra A-G, hvor A er det beste. Jo bedre sentrifugeringsevne, desto lavere restfuktighet.

Tørketrommelen

Tørkedelen i maskinen har litt mindre kapasitet enn vaskedelen da den ligger på 6 kilo. Vær derfor oppmerksom på at dersom du ønsker å vaske og tørke i samme program, så er det viktig at vasken ikke veier mer enn 6 kilo.

Ved tørking kan du velge mellom automatisk og tidsstyrt tromling: Sistnevnte gjør det mulig å velge tørketid mellom 30 og 270 minutter i 30 forskjellige trinn. Dette velges via tørrhetsgrad-knappen. Tørkefunksjonen kan eventuelt utføres umiddelbart etter et vaskeprogram. Utover dette tilbyr modellen både tørking med kald og varm luft. Tørketrommelen bruker – i motsetning til vanlige tørketromler – vann til tørking. Ifølge produsenten er det ikke nødvendig å rengjøre verken filtre eller kondensator.

Motor, trommel og teknikk

Maskinen har en kull-fri Digital Inverter Motor. Teknologien bak motoren sørger både for å senke strømforbruket og forlenge levetiden.

Trommelen kalles Diamond Drum da den vasker tøyet ekstra skånsomt ved hjelp av små diamantformede fordypninger i selve trommelen. De diamantformede hullene sørger også for at tøyet ikke suges inn i trommelen og blir skadet. Slik gir Samsung Diamond Drum minimalt med skade på tøyet ditt.

Etter omtrent 40 vask anbefales det et trommelen rengjøres. Dette skjer enkelt via det automatiske rengjøringsprogrammet som tar ca. 2 timer. Programmet rengjør trommelen ved 70 grader og sørger for å oppløse vaskemiddelrester, eventuelle bakterier og skyller vekk rester av lo.

I tilfelle det oppstår en feil ved maskinen, så vil LED-skjermen vise forskjellige symboler – alt etter hvilken feil det er snakk om. Via SmartCheck-appen som gratis kan lastes ned til både Android og iPhone, så er det mulig å feilsøke basert på symbolet som skjermen viser og dermed få tips til løsninger.

Denne modellen har også barnesikring slik at man ikke risikerer at barn bruker maskinen alene eller kommer til skade.

Utvalgte fordeler ved Samsung WD80K5400OW/EG:
🔵 Mulighet til å tilføye mer vasketøy under vask med AddWash-funksjonen
🔵 Forvaskprogrammet Bubble Soak™
🔵 Skånsom DiamondDrum trommel
🔵 Mulighet for enkel feilsøking via Samsungs app
🔵 Automatisk rengjøringsprogram til trommelen

Nedenfor kan du se hvordan Samsungs AddWash-funksjon fungerer:

https://www.youtube.com/watch?v=vJL0JwnMbvA

Fordeler og ulemper ved en vaskemaskin med tørketrommel

Der er både fordeler og ulemper forbundet med å investere i en kombinert vaskemaskin med tørketrommel. Det viktigste er å tenke over hva man har behov for. Dersom man sjeldent tørker klær i trommel og har lite plass i hjemmet, vil en kombinert maskin ofte være en god løsning som sparer plass.

Dersom du har masse plass hjemme og i budsjettet, vil en separat vaskemaskin og tørketrommel være mer effektivt – i hvert fall hvis du har et stort behov for å tørke klær. Ofte er vaskedelen like effektiv som en vanlig vaskemaskin, mens kompromisset ofte ligger i tørketrommelen.

Fordeler ved en vaskemaskin med tørketrommel:

Plass: I og med at både vaskemaskiner og tørketromler er kombinert i samme maskin, sparer det selvsagt masse plass.

Pris: En vaskemaskin med tørketrommel er ofte langt billigere enn å investere i en vaskemaskin og en tørketrommel.

Ulemper ved en vaskemaskin med tørketrommel:

Energiforbruk: Generelt er ikke vaskemaskiner med tørketrommel de mest energieffektive maskinene på markedet, noe som også kommer til uttrykk på energimerkingen. Ofte kan man få modeller hvor vaskedelen er merket med A+++ hvor tørkedelen trekker ned sluttkarakteren. Dette skyldes ofte at det brukes kaldt vann til kondensering og hever vannforbruket ved tørk i forhold til vask.

Kapasitet: Har du en stor husholdning med stort vaske- og tørkebehov, så vil en kombinert vaskemaskin og tørketrommel kanskje slite med å oppfylle behovet deres – i hvert fall om man bruker trommelen like mye som vaskemaskinen. Det største problemet er ofte at tørkekapasiteten er langt mindre enn vaskekapasiteten – og dersom man vasker full maskin vil man trenge å dele den i to for å tørke ordentlig. Dette skyldes at en tørketrommel har bruk for større trommel enn en vaskemaskin, slik at det er mer plass til å tørke tøyet.

Effektivitet: T

Tørkeevnen er sjeldent like god i en kombinert vaskemaskin og tørketrommel som i en vanlig separat tørketrommel og restfuktigheten vil derfor ofte være litt høyere.

Vurderer du å investere i en helt vanlig vaskemaskin eller tørketrommel, kan du med fordel lese Forbrukerlivs store vaskemaskintesteller tørketrommeltest. Der finner du en gjennomgang av de beste og mest testvinnende modellene på markedet innenfor deres respektive kategorier.


Vaskemaskin med Tørketrommel Test – Disse kildene har vi brukt:

Råd & Rön 🇸🇪
Det svenske forbrukerrådet Råd & Rön har testet 8 forskjellige vaskemaskiner med tørketromler, og testen er basert på 2 delbedømmelser: Vaskeevne og tørkeevne. Du kan lese testen her, men merk at det krever abonnement for å få tilgang til hele innholdet.

Testberichte.de 🇩🇪 
Denne tyske nettsiden samler forskjellige tester og forbrukeranmeldelser og analyserer de. Deretter danner de sin faglige mening og gir en samlet poengsum. Du kan lese mer her.

ETM Magazine 🇩🇪 
ETM er et tysk testmagasin som utfører tester innen husholdningsprodukter, teknikk og fritid. Du kan lese testen deres av Samsung WD80K5400OW/EG her.

Testsieger.de 🇩🇪 
Testsieger er et tysk nettsted som samler og kryss-refererer forskjellig testmateriale. På bakgrunn av dette genereres en samlet og unik vurdering av produktene. Du kan lese mer her.

Forbrugeranmeldelser ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Markedet for vaskemaskiner, tørketromler og vaskemaskin kombinert med tørketrommel er stort. Det er kun utvalgte modeller som kommer med i testene. Dette betyr ikke at de modellene som ikke er testet er dårligere – de har bare ikke blitt testet enda. I vår vurdering av forskjellige modeller har Forbrukerliv kikket på forbrukernes egne anmeldelser. Fordelen ved dette er at man får meninger som er basert på lengre bruksperioder. Ulempen ved de offisielle testene er ofte at produktet er testet over en kort tidsperiode. Vanlige tester ser ofte på funksjoner og innstillinger, mens forbrukere har mulighet til å vurdere produktenes egenskaper og bruk over lengre tid.

Øvrige relevante tester

Hvis du leter etter en tradisjonell vaskemaskin kan du lese vår vaskemaskintest her, hvor vi har samlet modellene ekspertene har kåret til de beste på markedet. I artikkelen finner du også en lang rekke gode råd som er gode å vite før du kjøper ny vaskemaskin. Vi har også utarbeidet en tørketrommeltesthvor vi har samlet en oversikt over de beste tørketromlene ifølge ekspertene. Denne artikkelen inkluderer også naturligvis en prissammenligning i likhet med alle andre artikler hos Forbrukerliv.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Be the first to leave a review.

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse