Vaskemaskin Test – Finn “Best i Test” vaskemaskinene her

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Vaskemaskin Test: I denne artikkelen har Forbrukerliv samlet en oversikt over en rekke vaskemaskiner som har vundet ulike tester. Målet med denne artikkelen er å gjøre det enkelt over oversiktlig å få overblikket over de beste – i følge diverse forbrukerråd og testmagasiner – vaskemaskinene på markedet.

Hos Forbrukerliv.no går vi gjennom tester fra hele Skandinavia. Vi bruker noen av de mest anerkjente testmagasinene, avisene og forbrukerrådene i de skandinaviske landene.

I beskrivelsene kan du lese om fordelene ved de ulike vaskemaskinene, og nederst i artikkelen finner du linker og kilder til testene vi refererer til.

Vær oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men samler resultater fra uavhengige tester, slik at du enkelt får oversikt over de beste produktene på markedet.

Hva bør du tenke på før du kjøper en vaskemaskin?

 • Størrelse og kapasitet – Størrelsen på familien din og mengden tøy du vasker på ukentlig basis, i tillegg til den tilgjengelige plassen du har, vil hjelpe deg med å avgjøre hvilken vaskemaskin som passer best for hjemmet ditt. La det alltid være rundt 2,5 centimeter rundt maskinen og noter nøye ned målene, og la det være nok plass til at lokket eller døren kan åpnes. En gjennomsnittlig vaskemaskin har en kapasitet på 7 til 8 kg, noe som er nok for en familie på fire. Har du en mindre familie kan du få en vaskemaskin med mindre kapasitet. Lastekapasitet på 4 til 6,5 kg er mer enn tilstrekkelig for én til to personer, men hvis du er en med en større familie (på 5+ personer) eller har mange klær som trenger hyppig vask, trenger du en lastekapasitet på 9 kg .
 • Vaskeinnstillinger – Når du skal kjøpe vaskemaskin, er det viktig å tenke på de forskjellige vaskeinnstillingene. Dette er fordi forskjellige klær må vaskes på forskjellige måter. De fleste vaskemaskiner kan rengjøre vanlige materialer som bomull og syntetiske stoffer som polyester og viskose. Men hvis du har artikleri garderoben som trenger spesiell pleie, som mer delikate, ull- eller silkeartikler, bør du velge en vaskemaskin med et bredt utvalg av spesialprogrammer. For eksempel kan miljøvennlige programmer bidra til å redusere strøm- og vannregningene dine. Hvis du har en allergiker i familien, kan det være lurt å se etter en vaskemaskin med Allergen-fjerning syklus, som er laget for å fjerne pollen og støvmidd fra klærne dine under hele vaskingen. Det kan også være lurt å se etter en vaskemaskin med redusert strykeprogram, som på grunn av lavere sentrifugering kan gjøre det raskere og enklere å stryke klærne. De fleste vaskemaskiner vil også ha en flekk syklus, som er designet for å takle noen av de vanligste merkene som oppstår i hverdagen, som gress, blekk, kaffe og sminke. Med QuickWash-programmet kan du friske opp klærne dine på bare 15-30 minutter, noe som er flott hvis du har en travel hverdag eller bare trenger en ren ting på farten. Noen vaskemaskiner har til og med sensor teknologi som automatisk kan stille inn en syklus, noe som kan være til stor hjelp, men jo flere funksjoner vaskemaskinen har, jo høyere vilo prisen bli.
 • Energi- og vanneffektivitet – En annen faktor som er viktig å vurdere er energi- og vanneffektivitet. Dette er fordi vaskemaskiner som er mer effektive bruker mindre strøm og vann, noe som hjelper miljøet og kan spare deg for penger. De fleste av de nyere modellene har rangeringer fra A rangering til B, men noen av de eldre modellene er fortsatt merket med D, E, F energiklassifisering. Selv om høyere vurdering betyr mer energieffektivitet, er det viktig å huske at vurderingene kanskje ikke er nøyaktige hvis du bruker andre sykluser enn de som ble testet. I tillegg bruker frontladede vaskemaskiner mindre vann enn toppladede vaskemaskiner. I gjennomsnitt bruker en helautomatisk frontmatet vaskemaskin 50 til 60 liter vann per vask, mens en toppmatet vaskemaskin bruker rundt 140 liter. Hvis du kjører vaskemaskinen sjeldnere, vil du spare enda mer vann, samt tid, vaskemiddel og strøm, så prøv å begrense deg selv ved å slå på vaskemaskinen når du har full last.
 • Pris – Budsjett kommer til å være en viktig faktor når du kjøper en vaskemaskin. Jo flere funksjoner en vaskemaskin har, jo dyrere blir den. Noen high-end vaskemaskiner har touch-kontrolldisplay som gjør det enklere å kontrollere og sikre god energi- og vanneffektivitet. Budsjett alternativer har kanskje ikke for mange tilleggsfunksjoner og vaskeinnstillinger, men kan være mer enn tilstrekkelig for daglig bruk og mer grunnleggende vaskesykluser. Du må bestemme deg for hva som er viktig for deg når du skal kjøpe vaskemaskin og hvor mye penger du er villig til å bruke, med tanke på at de dyreste modellene koster rundt 30000 NOK mens de i en lavere prisklasse går fra 3000 til 4000 NOK.
 • Bruker– og ekspertanmeldelser – En annen faktor å vurdere er andre mennesker sine meninger, både brukere og eksperter. Brukeranmeldelser kan fortelle deg hvor godt vaskemaskinen fungerer, hvor enkel den er å sette opp og om det er noen problemer med den. Ekspertanmeldelser kan gi deg mer informasjon om funksjoner, sammenligne resultater med andre vaskemaskiner i utvalget og hjelpe deg med å bestemme hvilken som er best for deg.

arrow-more


Miele WCG 670 WCS TDos – den smarte vaskemaskinen

Vår anbefaling

Miele WCG670 WCS TDos

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

Miele WCG 670 WCS TDos er en langvarig vaskemaskin i høy kvalitet. Den kommer med en praktisk funksjon, som kalles Ironing Ready. Dette betyr at det vil ta mindre tid og krefter å stryke klærne dine, siden de kommer ut av maskinen nesten klare til bruk. Dette er veldig bra funksjon for store familier eller alle som ikke har mye tid til å stryke.

 • Strykeklar – 50 % mindre stryking
 • Miele @ home – smart tilkoblet
 • TwinDos – Automatisk vaskemiddel dosering

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Miele WCG 670 WCS TDos

EXPRESS 20
Miele WCG 670 WCS TDos er en vaskemaskin med mange nyttige funksjoner. TwinDos frigjør vaskemiddel i to faser på optimale tidspunkter, og bruker mindre vaskemiddel enn vanlig. Dette kan minske utgifter til klesvask. WCG 670 WCS er utstyrt med Miele @ home-funksjonen, som kobler alle intelligente husholdningsprodukter fra Miele enkelt og sikkert til nettverket. Du kan betjene den ved hjelp av Miele-appen, stemmestyring eller ved å integrere den med eksisterende Smart Home-løsninger.

Denne modellen kan håndtere belastninger på 9 kg og skaper et støynivå på 68 dB under sentrifugering. Sentrifugehastigheten er på 1400 rpm, som er omtrent gjennomsnittet på markedet, og det samme er maskinens pris. Energiforbruket til maskinen er et annet pluss, både når det gjelder miljø og penger. Den bruker kun 49 kW/t og har A i energimerkingen. Denne Miele-modellen kommer med det pene EXPRESS 20-programmet. Avhengig av innstillingen lar dette deg vaske og tørke tøyet på ca. 20-30 minutter.

FORDELER

 • CapDosing – spesialvaskemidler optimalt dosert
 • Enkel betjening med ett tastetrykk – DirectSensor
 • Automatisk vann- og strømforbruk basert på mengde
 • EXPRESS 20 – Vask og tørking på rekordtid
 • Vannkontrollsystem – oppdager vannlekkasjervv
ULEMPER

 • Ingen trommebelysning
 • Ingen vendbar dør

Forbrukerlivs vurdering

Miele WCG 670 WCS TDos er veldig enkel å bruke, takket være DirectSensor-funksjonen. Watercontrol-systemet gjør at den skiller seg ut fra andre maskiner når det gjelder generell sikkerhet. Selv om det ikke er noen trommelbelysning eller vendbar dør, er dette relativt små ulemper sammenlignet med alle funksjonene til produktet. Alt i alt er Miele WCG 670 WCS TDos et høyt anbefalt produkt.

Spesifikasjoner:
Vekt: 94 kg
Kapasitet: 9 kg
Støy under sentrifugering: 68 dB
Energiforbruk: 49 kW/t
Sentrifugehastighet: 1400 rpm
Energiklasse: A
Høyde: 850 mm
Bredde: 596 mm
Dybde: 600 mm


Hoover HWP414AMBC1-S – den store vaskemaskinen til husholdningen

Beste alternativet med høy kapasitet

Hoover HWP414AMBC1-S

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

Hoover HWP414AMBC1-S er en vaskemaskin utstyrt med en ekstra stor trommel. Dette gjør den perfekt for folk som bor i veldig store husholdninger som trenger å vaske for mange mennesker samtidig. Den ekstra store trommelen kan holde opptil 14 kilo per tøy, slik at du kan vaske mye mer klær på en gang.

 • Ekstra stor trommel
 • Scan to Care-funksjon
 • hOn App

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Hoover HWP414AMBC1-S

Skann klær for optimal vasking
Hoover HWP414AMBC1-S er en frontmatet vaskemaskin med mange funksjoner for å gjøre vaskingen enklere. Scan to Care-funksjonen lar deg ta et bilde av plagget ditt og gi spesifikke instruksjoner om det beste programmet og behandlingen. Den lagrer også informasjonen, slik at du ikke trenger å gjøre det hver gang.

Dette vil gjøre vaskedagen mye enklere. Med hOn-appen kan du sjekke vaskemaskinen din, slik at du kan få statusen på syklusen din fra hvor som helst, få varsler, forslag og ytterligere 40 sykluser for å ta vare på spesifikk tøy. Maskinen har også en sentrifugehastighet på 1400 o/min og rangerer midt i energiklassen med sine 56 kW/t strømforbruk. Hoover HWP414AMBC1-S veier kun 74 kg, noe som betyr at den er relativt lett med tanke på størrelsen.

FORDELER

 • Eco-Power invertermotor
 • 9 omsorgssykluser
 • Aktiv balanseteknologi
 • KG-modus + tilpasser vaskehandlingen til belastningen, 60 % mer effektivitet
 • Spesifikt hygieneprogram
ULEMPER

 • Ingen innvendig belysning
 • Over gjennomsnittlig dybde

Forbrukerlivs vurdering

Hoover HWP414AMBC1-S kommer med en Eco-Power invertermotor, som bruker en av de lengstvarige og kraftigste belteteknologiene som er tilgjengelig på markedet. Maskinen har også 9 spesielle pleieprogrammer for å øke brukervennligheten. Noe vi synes mangler er  innvendig belysning, som ville forbedret maskinens stilige utseende ytterligere. Samlet sett er Hoover HWP414AMBC1-S et meget anbefalt produkt for personer med ekstra store vaskebehov.

Spesifikasjoner:
Vekt: 74 kg
Kapasitet: 14 kg
Støy: 53 dB
Energiforbruk: 56 kW/t
Sentrifugehastighet: 1400 rpm
Energiklasse: A
Høyde: 85 cm
Bredde: 60 cm
Dybde: 67 cm


Bosch WAU28UE9SN – med effektive vaskekontroller

Beste stille alternativ

 • 4.6 Google Shopping

Bosch WAU28UE9SN

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
–>

Bosch-vaskemaskinen er for de som ønsker en stillegående vaskemaskin med EcoSilence Drive-motor. SpeedPerfect-funksjonen gir rask vask, noe som gjør den perfekt for de som har kort tid. Med denne kan du rengjøre klærne dine på opptil 65 % kortere tid.

 • Effektiv VarioDrum
 • SpeedPerfect alternativ for rask vask
 • Automatisk justering av vannforbruk

Hva du bør vurdere før du kjøper Bosch WAU28UE9SN

Stor kapasitet
Denne toppmodellen tilbyr mange funksjoner som ikke finnes på andre maskiner. Den har en lastekapasitet på 9 kg, som er mye høyere enn gjennomsnittlig kapasitet på 7 til 8 kg. Det er også mer effektivt med vannforbruk. Den bruker kun 66 L per syklus mens de fleste vaskemaskiner bruker 70 L. I tillegg snurrer den med 1400 rpm, som er rundt markedsgjennomsnittet (1200 til 1400 rpm). Funksjonsmessig har Bosch automatisk justering av vannforbruket, som sikrer at det brukes riktig mengde vann til hver vask, uavhengig av størrelsen. Dette bidrar til å spare vann og energi, samtidig som det beskytter klærne dine mot å bli skadet av for mye vann.

Antivibrasjonsdesign og effektive vaskekontroller
Den tilbyr effektiv vaskeytelse med VarioDrum. Denne vaskemaskinen er i stand til å vaske større mengde mer effektivt enn gjennomsnittet, og sparer deg for tid og energi. I tillegg har maskinen et enkelt kontrollpanel med lettleste ikoner. Vaskemaskinen har en stor LCD-skjerm som viser program status, temperaturvalg, maks. sentrifugehastighet, gjenværende tid og 24-timers forsinket avstenging. Denne modellen har et spesielt antivibrasjon design som bidrar til å holde den både stabil og stillegående under drift, slik at du kan få vasket tøyet uten å måtte bekymre deg for at vaskemaskinen forstyrrer freden i hjemmet ditt.

Evne til å legge til flere klær etter å ha slått den på
Den lar deg legge til flere klær selv etter at du har startet den, noe som er en flott funksjon hvis du glemmer å legge til noe eller hvis du trenger å vaske en liten mengde. Vaskemaskinen vil også slutte å vaske hvis den oppdager lekkasje eller mer skum enn vanlig, slik at du ikke trenger å bekymre deg for vannskader. Denne vaskemaskinen gir mye valuta for pengene fordi den tilbyr mange funksjoner som ikke finnes på andre vaskemaskiner i sin prisklasse.

Fordeler

 • Ulike temperaturinnstillinger
 • Veldig stille
 • Krymper ikke sensitive klær
 • Enkle kontrollalternativer
 • Mulighet for å skreddersy eget program
Ulemper

 • Lengden på utgående rør er litt kort
 • Mangler kortere programmer (15-30 min)

Forbrukerlivs vurdering

Med denne modellen kan du tilpasse ditt eget program, legge til klær etter å ha startet det, slutte å skylle når som helst og nyte uforstyrret stillhet i hjemmet på grunn av det stille designet. Noen av de få ulempene inkluderer mangel på korte programmer, noe som kan være nyttig hvis du er noen med et travelt liv og en noe kort utgående pipe. Til tross for dette, basert på vår testing av produktet, kan vi forsikre deg om at dette er et godt funksjons-fylt alternativ av førsteklasses kvalitet.

Spesifikasjoner:
Vaskekapasitet: 9 kg
Støynivå (vask): 48 dB
Støynivå (spin): 72 dB
Trommelkapasitet: 63 L
Sentrifugehastighet: 1400 rpm
Restfuktighet: 53 %
Energiklasse: C
Energiforbruk per 100 vaskesykluser: 66 kW/t
Vannforbruk (per vask): 44 L
Høyde: 84,8 cm
Bredde: 59,8 cm
Dybde: 59 cm
Vekt: 69 kg


Miele WSG 363 WCS – energieffektiv modell

Best energieffektivt alternativ

 • 81/100 Which.co.uk

Miele WSG363 WCS PWash

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
–>

Miele WSG 363 WCS er en vaskemaskin i energiklasse A som passer for alle med en travel hverdag som trenger å vaske økonomisk, smart og fleksibelt. Med denne vaskemaskinen sparer du penger på strømregningen, fordi det er en av de mest energieffektive maskinene på markedet.

 • Energiklasse A 
 • Automatisk registrering av klesmengde

Hva bør du vurdere før du kjøper Miele WSG 363 WCS?

Intelligent mengde automatisering
Dette høykvalitetsapparatet kommer med mange forskjellige funksjoner og programmer, en av dem er SingleWash-programmet for tøy opp til 1 kg. Dette er en flott funksjon for de som ikke har mye tøy å vaske på en gang eller bare ønsker å vaske et bestemt klesplagg. QuickPowerWash-programmet med en varighet på 49 minutter kan vaske opptil 40 % mer økonomisk. CapDosing-funksjonen er perfekt for plagg som krever spesiell behandling, og deretter tilsetter maskinen vaskemiddelet på riktig tidspunkt i syklusen. Den har en lastekapasitet på 9 kg, noe som gjør den perfekt for store laster og større familier. Med et gjennomsnitt på bare 48 l per syklus, bruker den mindre vann enn mange andre vaskemaskiner (rundt 70 l).

Brukervennlige funksjoner
Denne modellen har funksjonen for automatisk registrering av antall klær. Dette betyr at vaskemaskinen automatisk oppdager størrelsen på tøyet og justerer vann- og energiforbruket deretter. Dette resulterer i en mer effektiv vask og at du sparer penger på strømregningen. I tillegg har vaskemaskinen AddLoad-funksjonen, som lar brukere legge til en ekstra mengde tøy under vaskesyklusen uten å starte maskinen på nytt.

WiFi Connect
Som de fleste av de avanserte modellene kommer denne også med WiFi Connect, noe som betyr at du kan fjernstyre den ved hjelp av smarttelefonen eller nettbrettet. Dette er en flott funksjon hvis du vil spare tid, da du kan starte eller stoppe en syklus uten å måtte være hjemme.

Fordeler

 • Lavt vannforbruk
 • Lav restfuktighet i klærne
 • Rask 20 min program for oppfriskende klesvask
 • Intuitiv kontroll
 • Fleksibel omlasting
Ulemper

 • Tar noen forsøk på å koble appen til maskinen
 • I høyere prisklasse

Forbrukerlivs vurdering

Quick 20 min-programmet for oppfriskende klesvask og den intuitive kontrollen er bare noen av mange funksjoner som gjør denne modellen superenkel å bruke. Vi fant ut at det tar noen forsøk å koble appen til maskinen, men når du først har gjort det, fungerer det bra. Basert på vår forskning, kan vi si at denne modellen bør være på toppen av listen for alle som ønsker å kjøpe et høykvalitetsprodukt og har et budsjett for det.

Spesifikasjoner:
Vaskekapasitet: 9 kg
Støynivå (vask): 48 dB
Støynivå (spin): 73 dB
Trommelkapasitet: 63 L
Sentrifugehastighet: 1400 rpm
Restfuktighet: 44 %
Energiklasse: A
Energiforbruk per 100 vaskesykluser: 49 kW/t
Vannforbruk (per vask): 48 L
Høyde: 85 cm
Bredde: 59,6 cm
Dybde: 64,3 cm
Vekt: 93 kg


Samsung WW90T986ASH – high end-modell med brukervennlig design

Kraftfull vaskemaskin med AI-kontroll

 • 4.7 Google Shopping

Samsung WW90T986ASH(1)

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

Samsung-vaskemaskinen kommer med unike teknologiske vaskefunksjoner- Eco Bubble og Bubble Soak. Disse jobber sammen for å trenge dypt inn i tekstiler og fjerne skitt og flekker effektivt. Vaskemaskinen er perfekt for de som trenger en høyteknologisk vaskemaskin med utmerkede funksjoner.

 • Automatisk dosering av vaskemiddel
 • Unike vaske teknologier Eco Bubble og Bubble Soak
 • Digital inverter-teknologi for større energieffektivitet

Hva bør du vurdere før du kjøper Samsung WW90T986ASH?

Energieffektiv og romslig design
Denne maskinen bruker digital inverter-teknologi for å gi større energieffektivitet, noe som kan spare deg for penger på strømregningen. Den har en kapasitet på 9 kg som er mer enn tilstrekkelig for familier på 4+ personer. Siden dette er en avansert modell får du et automatisk doseringssystem for vaskemiddel, som betyr at du ikke trenger å bekymre deg for å tilsette riktig mengde vaskemiddel hver gang – maskinen vil gjøre det for deg. Den kan også forlenge skyllesyklusen om nødvendig. Dette er en flott funksjon, siden den sikrer deg at klærne dine alltid blir rengjort ordentlig og grundig.

Hygiene damp- og trommel rengjøringsprogram
Et annet flott program er Hygiene Steam som bruker damp til å vaske og desinfisere klærne dine. Programmet er utviklet for å drepe bakterier og fjerne lukt, slik at klærne dine blir rene og lukter friskt. Denne vaskemaskinen er designet for å vare i mange år siden den har en digital børsteløs motor som er ekstremt slitesterk og vil vare mye lenger enn tradisjonelle vaskemaskinmotorer. I tillegg kommer vaskemaskinen med det det selvrensende programmet Drum Clean + som bidrar til å holde maskinen i god stand lenger også. Den renser effektivt trommelen, slik at du slipper å gjøre det manuelt.

SmartThings-appen
Den er utstyrt med SmartThings-appen, som lar deg kontrollere vaskemaskinen din fra hvor som helst. Du kan starte, stoppe eller pause vaskemaskinen din eksternt, og til og med få varsler på telefonen når vaskemaskinen er ferdig. Den lar deg også sette tidsplaner og overvåke vaskemaskinens status. Denne modellen er plassert i en høyere prisklasse, men funksjonene den har å tilby kan være verdt investeringen.

Fordeler

 • Vasker klær effektivt
 • Kraftig
 • Utmerket flekkfjerning
 • Vaskeprogram for alle typer tekstiler
 • Damprensing
 • Moderne design
Ulemper

 • Instruksjonene kunne vært bedre
 • Litt høy lyd på slutten av programmene

Hva sier eksperter og brukere om Samsung WW90T986ASH

Samsung-vaskemaskinen har generelt fått positive anmeldelser fra brukere. De har gitt vaskemaskinen en høy vurdering på 4,7 i henhold til Googles samling av anmeldelser på tvers av butikker, for vaskemaskinens stillegående drift og fantastiske evne til å fjerne flekker. Noen av dem opplyste at det tok litt tid før de ble vant til appen, men totalt sett elsket de fleste alle funksjonene til vaskemaskinen.

Forbrukerlivs vurdering

Denne modellen har mange flotte funksjoner, som forskjellige vaskeprogrammer for alle typer tekstiler og damprengjøring. Designet er veldig moderne og elegant, så det passer lett inn i enhver kjøkkeninnredning. Noen få negative sider som vi merket er noe høy støy på slutten av programmene og litt uklare instruksjoner som kan forbedres for å nå ut til flere folk, men alt i alt er dette en av de beste avanserte modellene med AI-kontroll.

Spesifikasjoner:
Vaskekapasitet: 9 kg
Støynivå (vask): 52 dB
Støynivå (spin): 72 dB
Trommelkapasitet: 63 L
Sentrifugehastighet: 1600 rpm
Restfuktighet: 44 %
Energiklasse: A
Energiforbruk per 100 vaskesykluser: 49 kW/t
Vannforbruk (per vask): 50 L
Høyde: 85 cm
Bredde: 60 cm
Dybde: 60 cm
Vekt: 77 kg


Beko EWTV9716XSPT – budsjettvalg med fjernkontroll

Kompakt frontmatet vaskemaskin

 • 4.3 Google Shopping

Beko EWTV9716XSPT

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

Den største fordelen med vaskemaskinen er at den har en stor 50L trommel i rustfritt stål, noe som gjør den perfekt for husholdninger på 4 personer eller færre. Den er designet for å rengjøre klær raskt og effektivt, samtidig som den gir overløp beskyttelse og fjerner flekker som kan være tilstede. Det er også budsjettvennlig, noe som gjør det til et flott alternativ for de som har et stramt budsjett.

 • 50L trommel i rustfritt stål
 • HomeWhizz app for smart fjernkontroll
 • Budsjettvennlig

Hva du bør vurdere før du kjøper Beko EWTV9716XSPT

HomeWhizz-appen
Denne vaskemaskinen er et apparat av høy kvalitet som tilbyr mange funksjoner og fordeler for sine brukere. For det første gir HomeWhizz-appen mulighet for å kontrollere vaskemaskinen med en smart fjernkontroll. Du kan starte, stoppe og sette vaskesyklusen på pause, eller endre vaskealternativene, alt fra smarttelefonen eller nettbrettet. HomeWhizz-appen gir deg også beskjed når vaskesyklusen er ferdig, slik at du enkelt kan få klærne ut av vaskemaskinen så fort som mulig.

Steam funksjon
I tillegg fjerner Steam-funksjonen 99 % av vanlige husholdnings-allergener, noe som gjør den til et godt valg for familier som har allergier. Dette er en flott funksjon for folk som lider av allergi, da det kan hjelpe å rense klærne grundigere og fjerne eventuelle allergener som kan være tilstede i klærne.

Forsinket start
Funksjonen for forsinket start betyr at du kan stille inn vaskemaskinen til å starte på et senere tidspunkt, slik at du kan komme hjem til nyvaskede klær uten å måtte vente. Den lar deg utsette starten av vaskesyklusen i opptil 24 timer. Dette er en flott funksjon hvis du vil vaske klærne dine på et bestemt tidspunkt, for eksempel sent på kvelden når strømprisene er lavere.

Fordeler

 • Høy effektivitet
 • Dampfunksjon for fjerning av flekker
 • God app-funksjonalitet
 • Skånsom vask av ull og andre delikate stoffer
 • Enkel å sette opp
Ulemper

 • Døren føles ut som plastikk
 • Lager litt høy lyd under sentrifugering

Forbrukerlivs vurdering

Denne Beko vaskemaskinen har mange flotte funksjoner, som en brukervennlig app og skånsom vask av ømfintlige stoffer. Vi setter også pris på at den er veldig kompakt for en frontmatet vaskemaskin. Den eneste ulempen er at døren føles litt plastisk og maskinen er litt støyende under sentrifugeringen.

Spesifikasjoner:
Vaskekapasitet: 9 kg
Støynivå (vask): 52 dB
Støynivå (spin): 74 dB
Trommelkapasitet: 64 L
Sentrifugehastighet: 1400 rpm
Restfuktighet: 44 %
Energiklasse: B
Energiforbruk per 100 vaskesykluser: 57 kW/t
Vannforbruk (per vask): 49 L
Høyde: 84 cm
Bredde: 60 cm
Dybde: 64 cm
Vekt: 72 kg


LG F2DV707S2WS

Godt valg for vaskemaskin/tørketrommel

 • 4.4 Google Shopping

LG F2DV707S2WS

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

Hovedfordelen med produktet er at det bruker TurboWash-teknologi som benytter 3D-dyser for grundig vasket tøy på under en time. Dette betyr at produktet kan rense klær raskere enn tradisjonelle vaskemaskiner. Den er perfekt for alle som har begrenset plass i hjemmet, fordi den er kompakt og tar dermed ikke opp mye plass.

 • TurboWash 360°
 • Dampfunksjon fjerner 99 % av allergenene
 • LG SmartThinQ-applikasjon

Hva du bør vurdere før du kjøper LG F2DV707S2WS

Vaskemaskin og tørketrommel i ett
LG vaskemaskinen er perfekt for alle som leter etter en maskin med overlegen rengjøring ytelse. Med en vaskekapasitet på 7 kg ligger dette på markeds-gjennomsnittet, som vanligvis er rundt 7-8 kg. Men det som skiller den fra andre på listen er at denne modellen også har en innebygd tørketrommel, med 5 kg tørkekapasitet. 

SmartThinQ-appen
Denne vaskemaskinen har også en unik dampfunksjon som fjerner 99 % av allergenene, noe som er en flott funksjon for alle som har allergi enten selv eller i familien, fordi den kan bidra til å redusere mengden allergener i hjemmet ditt. LG SmartThinQ-appen lar deg kontrollere vaskemaskinen fra smarttelefonen, noe som gjør det enklere enn noen gang å holde styr på tøyet ditt. Du kan overvåke vaske progresjonen din, sjekke gjenværende tid og til og med starte eller stoppe en mengde vask.

Plassbesparende design
Siden den har en praktisk slank design, er den perfekt for alle som er ute etter en vaskemaskin som tar minimalt med plass. Med sin smale bredde tar den mindre plass enn tradisjonelle vaskemaskiner, noe som gjør den enkel å passe inn i alle områder og hjem. Det slanke designet gjør den også til et vakkert element til ethvert hjem. Prisene for LG vaskemaskin varierer fra middels til høye, avhengig av funksjonene du ønsker. Denne er plassert i en middels prisklasse, så den er tilgjengelig for de fleste.

Fordeler

 • Stilig display og enkel betjening
 • Plassbesparende design
 • Flott kvalitet for prisen
 • Bra doseringsbrett for vaskemiddel
 • Enkel å vedlikeholde
Ulemper

 • Vann har en tendens til å sette seg fast i gummipakningen
 • Tørkingen tar litt tid

Hva sier eksperter og brukere om LG F2DV707S2WS?

LGs 2 i 1 tørke- og vaskemaskin kommer med en rekke vaskesykluser å velge mellom, noe som gjør den til et allsidig alternativ. Brukere ga denne modellen en vurdering på 4,4 av 5 basert på Googles samling av anmeldelser på tvers av butikker. De elsket den stillegående vaskingen og tilpassbare alternativer.

Forbrukerlivs vurdering

Etter vår testing og undersøkelse kan vi si at dette er en enkel å vedlikeholde modell som har bra kvalitet i forhold til prisen, og den stilige skjermen og enkle betjeningen gjør den til en enkel å bruke. Den eneste ulempen er at vann har en tendens til å sette seg fast i gummipakningen, så du må være forsiktig når du åpner den. Tørkeprosessen tar litt lengre tid enn med andre lignende modeller, men hvis vi tar i betraktning alle de andre funksjonene den har som et 2 i 1 apparat, er denne modellen vel verdt investeringen.

Spesifikasjoner:
Vaskekapasitet: 7 kg
Støynivå (vask): 53 dB
Støynivå (spin): 70 dB
Trommelkapasitet: 58 L
Sentrifugehastighet: 1175 rpm
Restfuktighet: 53 %
Energiklasse: E
Energiforbruk per 100 vaskesykluser: 69 kW/t
Vannforbruk (per vask): 125 L
Høyde: 85 cm
Bredde: 60 cm
Dybde: 47,5 cm
Vekt: 63 kg


Dette bør du tenke på før du kjøper ny vaskemaskin

ny vaskemaskinDet finnes utrolig mange vaskemaskiner på markedet, og det kan være vanskelig å finne den riktige da alle modellene har mange funksjoner og muligheter. Noen ligner på hverandre, mens andre er helt forskjellige.

Her kan du lese mer om hva du bør tenke på før du kjøper ny vaskemaskin:

Materiale:
De fleste vaskemaskiner kommer enten i plastikk eller rustfritt stål. Begge er gode alternativer da ingen av de kan ruste. Ofte vil modeller i rustfritt stål være mer robuste over lengre tid. 

Fysisk størrelse:
Det høres nesten dumt ut, men før man skaffer seg en vaskemaskin må man være sikker på at det er nok plass til den – derfor er det viktig å måle plassen hjemme før man sjekker modellens mål. Sørg for å ha minst 1 centimeter med ekstra plass på alle sidene av maskinen slik at den ikke står helt inntil veggen. Den kan nemlig bevege seg en del under sentrifugeringen.

Legg også merke til dybden – altså hvor langt den stikker ut – men dette er mest av praktiske årsaker og for syns skyld.

Påfylling av klær:
Det finnes både frontbetjente og toppbetjente vaskemaskiner. Den frontbetjente varianten er den vanligste. Frontbetjente modeller karakteriseres ved at man legger inn tøyet via en dør foran på maskinen. Disse modellene kommer med en standardstørrelse og har ofte en del flere funksjoner enn toppbetjente vaskemaskiner.

De toppbetjente modellene fungerer ved at man legger inn tøyet via en luke øverst på maskinen. Disse modellene er som regel høyere og smalere enn de frontbetjente vaskemaskinene. De toppbetjente modellene er et opplagt valg dersom man har veldig liten plass hjemme.

Hvis man ikke har så mye plass, men likevel vil ha en frontbetjent modell (generelt sett har frontbetjente vaskemaskiner et bedre rykte enn toppbetjente – som ofte anses for å være en nødvendighet hvis man ikke har plass til en frontbetjent) så finnes det også ekstra smale frontbetjente vaskemaskiner.

Kapasitet/trommelstørrelse:
Kapasitet/trommelstørrelseEn vaskemaskin med standardstørrelse kan romme omtrent 7 kilo tøy. Dette tilsvarer ca. 7 skift med tøy, men man kan også få vaskemaskiner med en kapasitet på mellom 5 og 12 kilo. De 7 skiftene med tøy er en tommelfingerregel – og man bør heller aldri fylle trommelen helt opp slik at det ikke er noe plass igjen. Da vil ikke vasken bli optimal.

Som tommelfingerregel bør man kunne holde en hånd inn over tøyet i trommelen uten å være nær toppen. Hvis man har en veldig stor familie kan man heller velge en litt større maskin, men husk at større tromler lettere går i stykker da de er mer sårbare enn mindre tromler – selv om større tromler kan vaske mer tøy på én gang.

Hvis man er en mellomstor familie bør man imidlertid ikke skaffe seg en vaskemaskin med veldig stor kapasitet bare for å slippe å vaske en ekstra runde med skittentøy, for en halvfull vask er ikke særlig effektiv.

Programmer og funksjoner:
Som utgangspunkt bør man skaffe seg en vaskemaskin som har de programmene man trenger hvis man vanligvis bare vasker hvitt eller farget tøy på 40 eller 60 grader på standardprogrammer. Da vil det ikke være nødvendig å investere i en dyr vaskemaskin med mange smarte funksjoner og programmer.

De fleste av dagens vaskemaskiner kommer allerede med forskjellige programmer som bomull, syntetisk, delikat, ull, mix og hurtigvask – pluss at man har mulighet til å stille inn temperatur og farge, noe som allerede gir brukeren flere alternativer. De mer avanserte modellene vil vanligvis også ha en del spesialprogrammer til blant annet sport, badetøy, tepper, baby, jeans, skjorter og så videre. Det vil også være individuelt hvilke programmer man har behov for.

Ekspertene sier imidlertid at det kan være en fordel å skaffe seg en vaskemaskin som har en Half Load-funksjon dersom man sliter med å fylle opp vaskemaskinen hver gang. Dette optimerer vaskeresultatet når maskinen bare er halvfull.

En timer-funksjon med utsatt start kan også være nyttig slik at man kan planlegge vasken sin bedre. Man kan for eksempel programmere når vasken skal starte slik at klærne er rene når man kommer hjem – slik kan man også spare en del tid.

Sentrifugering:
Sentrifugeringen fungerer ved at den slynger vannet ut av tøyet når det er ferdig vasket – da blir det så tørt som mulig. Det gjør også tørkeprosessen raskere (både hvis man henger opp tøyet på en tørkesnor eller hvis man bruker en tørketrommel).

Vaskemaskiner kommer med ulike sentrifugeringshastigheter, og en høyere hastighet vil gjøre at tøyet tørker raskere – men det bråker også mer. En høy sentrifugeringshastighet er en dårlig idé hvis det er snakk om delikat tøy eller ull – som ikke vil tåle den harde behandlingen. Ofte vil man kunne velge vaskemaskiner som har opptil 1600 omdreininger per minutt, men man kan også finne modeller med opptil 1800 omdreininger per minutt. For de flestes vedkommende vil det holde med 1400 omdreininger per minutt.

Energimerket:
EnergimerketVaskemaskiner kommer i en energiklasse som viser om det her er snakk om en energivennlig modell. Velg med fordel en modell som ligger i energiklasse A++ eller A+++ som er de 2 beste klassene på markedet. 

Levetid:
En velbygd vaskemaskin skal helst kunne holde i minst 10 år, og det kan være vanskelig å finne ut hvor lang levertid en modell har. Som tidligere nevnt kan man i tillegg til materialet velge en modell med kullfri motor. Dette sørger for at maskinen får en lengre levetid.

Når det er snakk om levetid bør man også tenke på om man faktisk vil ha en vaskemaskin som er utstyrt med det seneste innen teknologi – for teknologien utvikler seg med høy fart. Da kan man unngå at dagens toppmoderne vaskemaskin blir umoderne om et par år. Derfor kan det være nødvendig å bytte den ut oftere.

Teknologi:
Som sagt utvikler teknologien seg hele tiden, og i dag kan man lett få en vaskemaskin med wifi som kan styres via en smarttelefon. Tenk godt over om dette er noe du har bruk for, for disse maskinene koster ofte en del mer. Mange av dagens vaskemaskiner har også Near Field Communication (NFC) som gjør at man kan laste ned nye programmer til modellen fortløpende.


Gode råd til klesvask

Gode råd til klesvask

Etter at man har bestemt seg for å gå til anskaffelse av envaskemaskin skal den også brukes. Det høres kanskje åpenbart ut, men det er faktisk mange nyttige ting man bør vite før man legger inn alt skittentøyet og trykker på start. Basert på en artikkel fra det store britiske husholdningsmagasinet Goodhousekeeping.com gir vi deg her gode tips og råd til hvordan du skal vaske klær:

Separer skittentøyet etter temperatur:
Ikke alle klær tåler å vaskes sammen. Som hovedregel bør man vaske håndklær, sengetøy ogundertøy på 60 grader (90 grader hvis det har vært sykdom med oppkast og diaré), og bukser og bluser på 30-40 grader. Hvis T-skjorter eller bluser ikke er særlig skitne kan man godt vaske de ved lavere temperatur (15-20 grader) – en lavere temperatur er heller ikke like skadelig for fargene på tøyet sammenlignet med høye temperaturer. Høyere temperaturer sliter spesielt på sterke farger.

Legg imidlertid merke til at tøy som vaskes ved lavere temperaturer trenger spesialvaskemiddel til kald vask, ellers fjernes ikke bakteriene. Vask imidlertid aldri undertøy, sengetøy eller håndklær på kald vask, for her finnes det mange bakterier den kalde vasken ikke kan fjerne. 

Separer skittentøyet etter tekstiltype:
Enkelte typer tekstiler skal også vaskes separat basert på materialet – blant annet bør man vaske bomull, syntetiske materialer, ull og silke hver for seg.

Separer skittentøyet etter vekt:
Det er også en god idé å separere klær som T-skjorter eller laken fra tungt tøy som jeans eller denim generelt sett. Siden lette tekstiler tørker raskere enn tunge, vil man risikere at de blir «overtørket» inni maskinen – noe som igjen kan skade fibrene og krympe tøyet. 

Separer skittentøyet etter farger:
Separer skittentøyet etter fargerMørkt tøy kan lett smitte av på lyst tøy, og denne misfargingen vil være vanskelig å bli kvitt. Bruk også ulikt vaskemiddel til henholdsvis farget og hvitt tøy da vaskemidler til farget tøy er designet til å holde fargene friske – mens vaskemiddel til hvitt tøy er designet til å bleke det litt.

Hvis man vil beholde den hvite fargen kan man med fordel tørke tøyet ute i solen da solstrålene vil ha en blekende effekt.

Separer skittentøyet etter hvor tilgriset det er:
Veldig tilgriset tøy med tydelige flekker og lett tilgriset tøy som kanskje føles litt «brukt» bør vaskes hver for seg.

Bruk vaskemaskinens programmer:
Vaskemaskinen vil komme med enten få eller mange spesialprogrammer for ulike områder. Bruk disse programmene for å få et optimalt resultat.

Vaskeposer:
Beskytt delikat tøy som BHer ved å vaske de i en vaskepose i vaskemaskinen.

Legg inn sokker først:
Sokker kan fort rotes bort under vask – legg de derfor inn først slik at de ikke like lett vikler seg inn i andre tekstiler. 

Snu klærne på vrangen:
klærne på vrangenMan kan ikke unngå at maskinvask sliter på klærne. Tekstilene gnis mot hverandre under vask – noe som går ut overbåde farge og form.

Man kan imidlertid minimere skaden ved å snu tøyet på vrangen. Man bør også sørge for at alle glidelåser er lukket og at plagget ikke har for mange detaljer som kan lage rifter i stoffet, eller i de andre plaggene i maskinen.

Tilsett eddik:
Bruk av eddik under vask er et kjerringråd som faktisk kan gjøre klærnes farger sterkere – i tillegg til at hvitt tøy blir hvitere. Tilsett et målebeger med eddik til vaskemiddelet – selv om eddiken lukter sterkt vil ikke lukten smitte av på tøyet. Noen bruker også salt i stedet for eddik.

Ikke skrubb bort flekken: 
Hvis tøyet har fått en synlig flekk hjelper det ikke å skrubbe løs på den med vaskemiddel og sterke krefter– flekken kan muligens spre seg utover og gjøre det verre.

Man bør heller ha litt vaskemiddel på flekken og deretter legge tøyet i vaskemaskinen – eller man kan bruke flekkfjerner. Husk at jo fortere man behandler en flekk – desto større er sjansen for at man får fjernet den. 

Hardt vann:
Mange har hardt vann i springen, og det betyr at klærne også vaskes i hardt vann som inneholder mye kalk og magnesium. Dette er harmløst, men kan føre til problemer for klærne. For det første kan det kalke til vaskemaskinen, og mineralene fra vannet kan påvirke vaskemiddelet slik at det ikke er like effektivt. Klærne kan også komme ut mindre rene, føles stivere og bli mattere i fargene.

Lær deg å lese vaskeanvisningen riktig – grader:
Det finnes alltid en vaskeanvisning på klærne, og dette bør man følge for å få best mulig resultat. Først og fremst vil det stå et tall som angir makstemperaturen plagget kan vaskes på. Hvis det er bilde av en skål med en hånd så kan plagget kun vaskes for hånd.

Man kan også finne en skål med en strek under – det betyr at plagget er delikat og helst skal vaskes skånsomt. Dersom det er 2 streker skal vasken være ekstra skånsom.

Lær deg å lese vaskeanvisningen riktig – tørking:
Tørkemulighetene vises via en lukket firkant. Dersom det finnes en firkant med en sirkel og en prikk betyr det at plagget tåler tørketrommel ved lav temperatur. En firkant med en sirkel og 2 prikker betyr at plagget kan tørkes i trommel ved normal temperatur.

En firkant med en sirkel med et kryss over betyr at plagget ikke tåler å tørkes i tørketrommel – det skal heller lufttørkes.

Lær deg å lese vaskeanvisningen riktig – stryking: 
Tøyet kan fort bli krøllete av å vaskes, og stryking med strykejern vil derfor være en god måte å gjøre det glatt på igjen. Stryking er imidlertid en påkjenning for tøyet, og ikke alle materialer tåler å strykes. På vaskeanvisningen vises merket for stryking med et symbol som er formet som et strykejern.

Et symbol med et strykejern med 1 prikk betyr at man ikke må stryke tøyet ved en temperatur som er høyere enn 110 grader.
Et symbol med et strykejern med 2 prikker betyr at man kan stryke tøyet ved en temperatur på opptil 150 grader.
Et symbol med et strykejern med 3 prikker betyr at man kan stryke tøyet ved en temperatur på opptil 200 grader.
Et symbol med et strykejern med et kryss over betyr at man ikke bør stryke dette plagget. 

Ikke vask tøy som skal rensesIkke vask tøy som skal renses: 
Hvis vaskeanvisningen forteller at plagget ikke kan vaskes så må det renses på et renseri. Dette symbolet viser en skål med et kryss over. Man bør ikke ignorere dette – for spesielt dresser, skinn, lær, frakker og semsket skinn kan ta skade av det og miste fasong og utseende. 

Riktig mengde vaskemiddel:
Man skal hverken bruke for lite eller for mye vaskemiddel. For lite vaskemiddel resulterer i at tøyet ikke blir ordentlig rent, og for mye vaskemiddel kan lage flekker på tøyet. Doser i forhold til hardheten på vannet. Til dette finnes det ofte en guide på baksiden av vaskemiddelet.

Legg jeans i fryseren:
Hvis man vil spare litt på vaskemaskinen kan man med fordel gjøre det med jeans. Jeans tar nemlig mye plass i trommelen, og hvis de ikke er spesielt skitne, men bare litt brukt, kan man heller legge de i fryseren. Den kalde luften vil drepe eventuelle bakterier og gjøre stoffet friskt igjen.

Sorter tøyet etter vask:
Hvis man har en stor familie kan klesvasken være en stor oppgave. For å gjøre jobben litt enklere kan man med fordel sortere tøyet i forskjellige kurver rett etter at det er vasket – enten etter tekstiltype eller person – slik at familiemedlem nummer 1 har sitt tøy i én kurv, familiemedlem nummer 2 i en annen kurv og så videre. 

Krympet tøy kan reddes:
Krympet tøy kan reddesIkke alt tøy som har krympet kan reddes, men tøy som T-skjorter av for eksempel bomull eller syntetisk stoff har en sjanse. Legg det krympede tøyet i bløtt i en balje med lunkent vann og tilsett litt babyshampoo. Det mykgjør fibrene slik at man kan strekke de ut igjen.

Hold maskinen ren:
Selv om vaskemaskinen vasker tøyet rent flere ganger i uken så vil hyppig klesvask faktisk gjøre at maskinen blir møkkete. Den kan begynne å lukte, og det kan også oppstå uheldig bakterievekst. En gang i måneden bør man derfor foreta en tom vask på høyest mulig temperatur. Tilsett eventuelt litt eddik eller bakepulver. 

Vær forsiktig med tøyet etter vask:
Når tøyet er vasket og tørket må man fremdeles passe på å oppbevare det riktig. Ekspertene anbefaler blant annet at man ikke henger gensere på hengere på samme måte som man gjør med skjorter eller T-skjorter, for gensere er tunge og tyngdekraften vil føre til at områdene rundt nakke og skuldre vil trekkes ned og ødelegge fasongen.

Pass også på BHer og la være å brette de sammen når de oppbevares. Brett de helt ut og legg skålene inni hverandre som skjeer i en bestikkskuff. Deretter kan du legge de i en undertøysskuff.

Vær også forsiktig med håndvasken:
Vær også forsiktig med håndvaskenSelv om håndvask er mye mer skånsom enn maskinvask, og noen tekstiler kun bør vaskes for hånd, så er det ikke likegyldig hvordan man håndterer håndvasken.

Bruk gjerne en balje og unngå å skylle tøyet under rennende vann – vann er nemlig tungt, og delikate tekstiler vil ikke alltid være i stand til å holde denne vekten. Dette kan resultere i at fasongen på tøyet blir ødelagt. Bruk derfor heller en balje, og legg gjerne tøyet i en sikt slik at vannet lettere kan renne gjennom.

Vær forsiktig med tørketrommelen:
Vaskemaskinen er hard mot tøyet, og tørketrommelen er kanskje enda hardere. Derfor anbefales det at man tørker klærne utendørs dersom det er mulig – noe som både er bedre for tøyet og mer skånsomt for miljøet. Hvis man for eksempel bor i en leilighet, eller hvis det er vinter, så kan det være nødvendig å bruke en tørketrommel – men pass på varmen i tørketrommelen og sørg for at klærne ikke blir «overtørket».

Legg også merke til at hvis klesvasken kommer ut igjen med en flekk som ikke ble fjernet under vask, så er det viktig at man lar være å legge dette plagget i tørketrommelen. Varmen vil nemlig føre til at flekken setter seg enda bedre fast. La heller plagget tørke og vask det på nytt – eventuelt med litt flekkfjerner.


FAQ – Ofte stilte spørsmål 

Hvilke vaskemaskiner har fått de beste anmeldelsene?

Bosch WAT323L7SN, LG F4J5QN4W og Electrolux PerfectCare 600 EW6F6248G5

Hvordan testes vaskemaskinene?

Maskinene testes på vaskeevne, skylleevne og sentrifugeringsevne. I tillegg ses det også på vann- og strømforbruk, støynivå og brukervennlighet.

Hvilken energiklasse bør jeg se etter?

Skalaen for vaskemaskiner går fra A som det beste – helt til G som det dårligste. Det er anbefalt at man velger en maskin med C som et minimum.


Vaskemaskin Test – Disse testene har vi undersøkt

Klikk.no
Nettavisen Klikk har utført en test av 10 vaskemaskiner. Testen har tatt utgangspunkt i 7 hovedelementer: vaskeresultat, sentrifugeringsevne, vasketid, strøm- og vannforbruk, brukervennlighet, lydnivå og skylleevne.

Ekspertene har eksempelvis testet vaskemaskinene på 2 hovedprogrammer – ett bomullsprogram og ett syntetisk program. Sentrifugeringsevnen ble utført ved å måle restfukten i tøyet etter vask. De har gitt poeng fra 1 til 6 for vaskemaskinens evne til å utføre de ulike oppgavene. Du kan lese hele testen gratis her.

Råd & Rön
Svenske Råd & Rön har testet 89 vaskemaskiner i februar 2016. I testen har de vurdert vaskemaskinenes evne til å vaske klærne, om vaskemiddelet er renset ut av tøyet, fukt etter etter sentrifugering, brukervennlighet, vann- og strømforbruk, vasketid og mye mer.

Du kan lese hele testen på hjemmesiden deres her.

Råd & Rön har også testet og anmeldt Siemens WU14Q4L7DN, Electrolux PerfectCare 600 EW6F6248G5 og Miele WCR 890 WPS.

Ønsker du å lese anmeldelsene av de tre vaskemaskinene, kan du klikke her.

Vær oppmerksom på at det krever betalt abonnement å få tilgang til testen.

TV2
Her kan du se danske TV2s program om vaskemaskiner, hvor den kjente journalisten Morten Spiegelhauer undersøker hvilke vaskemaskiner som er best i test.

Maskinene ble testet på mange forskjellige områder og fikk prøvd seg på klær med vanskelige flekker. Ekspertene simulerte flekker ved å vaske olivenolje, fett, blekk og kosmetikk sammen med t-skjorter, laken, dongeribukser og annet tøy. Du kan se programmet gratis på TV2´s hjemmeside her.


Andre relevante tester

Hos Forbrukerliv har vi samlet en rekke tester av vaskemaskiner fra noen av verdens største og mest populære produsenter. Her har vi undersøkt hvilke modeller som får de beste anmeldelsene fra ekspertene, og vi har også sammenlignet priser slik at du enkelt kan få oversikt over de billigste forhandlerne.

Du kan lese mer om følgende produsenter her:

Siemens vaskemaskin test

Miele vaskemaskin test

Bosch vaskemaskin test

Hvis du i stedet foretrekker en toppmatet vaskemaskin kan du lese vår test her. Vi har samlet de modellene ekspertene vurderer som de beste på markedet. I denne artikkelen sammenlignes prisene på de forskjellige modellene slik at du enkelt kan få oversikt over de billigste forhandlerne.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått 

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


AEG L6FAU741I AEG L6FAU741I

AEG L6FAU741I er en god vaskemaskin, med et overraskende stort antall nyttige funksjoner, med tanke på maskinens pris. Denne vaskemaskinen har Woolmark Blue-sertifiseringen, som bekrefter at den trygt kan vaske ull og andre sensitive stoffer.

 • Woolmark Blue sertifisert
 • Skånsom ProTex tromme
 • ØKOInverter motor

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av AEG L6FAU741I

ØKOInverter Motor
AEG L6FAU741I er en frontmatet vaskemaskin som har den skånsomme ProTex-trommelen i tillegg til en ØKOInverter-motor. Gentle ProTex-trommelen er designet for å være ekstra skånsom mot klærne dine, mens ØKOInverter-motoren er veldig pålitelig og slitesterk, pluss at den skaper færre vibrasjoner enn mange andre motorer, noe som gjør den veldig stillegående også. Støynivået til denne maskinen er 50dB. Sentrifugehastigheten er på 1400 rpm og er i energiklassen klassifisert med C.

Denne vaskemaskinen har også en funksjon som veier klesmengden hver gang du fyller og starter vaskemaskinen, og optimaliserer tid, energi og vannforbruk for hver vask . Du har også muligheten til å utsette starten på vask, samt barnesikringsfunksjonen. Med dette kan du trygt bruke maskinen uten å bekymre deg for at barna dine kan tukle med programmene.

FORDELER

 • Silkeprogram
 • Barnesikring
 • Valgfri flekkfjerning
 • Overdosekontroll
 • Elektronisk balansekontroll
ULEMPER

 • Gjenværende vasketidsklokke ikke særlig nøyaktig
 • Ingen wifi-tilkobling

Forbrukerlivs vurdering

Med AEG L6FAU741I vaskemaskin får du et unikt silkeprogram, som er utformet slik at silken din får en skånsom vask og et tilpasset sentrifugeringsprogram. En liten ulempe med denne maskinen er at den gjenværende vasketidsklokken noen ganger kan være litt unøyaktig og at det ikke er noe mulighet til å koble til Wifi. Denne AEG L6FAU741I er på det nedre sjiktet av av prisskalaen og er et veldig solid valg.

Spesifikasjoner:
Vekt: 68,5 kg
Kapasitet: 7 kg
Støy: 50 dB
Energiforbruk: 59 kW/t
Sentrifugehastighet: 1400 rpm
Energiklasse: C
Høyde: 847 cm
Bredde: 596 cm
Dybde: 547 cm


Bosch WAU24UL8SN

Bosch WAU24UL8SN

Bosch WAU24UL8SN vaskemaskinen kommer med VarioDrum, en skånsom og effektiv vasketrommel som er perfekt for de som leter etter en høykvalitets vaskemaskin. Denne vaskemaskinen er perfekt for alle som ønsker å spare tid på klesvask samtidig som du får flotte resultater.

 • Rengjør tøyet på 65 % kortere tid
 • VarioDrum – en skånsom og effektiv vasketrommel
 • Antivibrasjon design

Hva du bør vurdere før du kjøper Bosch WAU24UL8SN

Antivibrasjon design og stor LED-skjerm
Denne Bosch vaskemaskinen er en av de mest avanserte og innovative modellene på markedet. Den har en kapasitet på 8 kg som er rundt markedsgjennomsnittet for frontladede vaskemaskiner, noe som er mer enn tilstrekkelig for middels til større husholdninger. I tillegg er vannforbruket på 43L under vaskesyklusen mye lavere enn markedetsgjennomsnitt, noe som betyr at du vil spare på vannregningen i det lange løp.

Denne vaskemaskinen kommer også med en rekke andre flotte funksjoner, som AntiVibration-design som sikrer at vaskemaskinen ikke rister for mye under bruk, og holder både hjemmet og tøyet trygt. I tillegg har vaskemaskinen et stort, lett lesbart LED-display som gjør det enkelt å holde oversikt over vaskesyklusen. Denne vaskemaskinen kommer med en funksjon som låser maskinen, slik at barn ikke kan slå den på ved et uhell.

ActiveWater Plus og QuickWash-program
Denne vaskemaskinen kommer også med en svært effektiv motor som har 10 års garanti. Dette sikrer at vaskemaskinen din vil fungere i mange år fremover uten problemer. I tillegg er vaskemaskinen designet med ActiveWater Plus-funksjonen som sikrer at tøyet ditt blir rengjort effektivt med minimalt vann- og energiforbruk, noe som gjør produktet til et miljøvennlig valg. Bosch-vaskemaskinen kommer også med et QuickWash-program, som lar deg fullføre vaskesyklusen på kun 30 minutter. Dette er en praktisk funksjon når du har det travelt eller hvis du har kun en liten mengde tøy å vaske.

Fordeler

 • Energieffektiv drift
 • Stor LED-skjerm
 • Enkel å både fylle og ta ut tøyet
 • Elektronisk barnesikring
 • God spinne-evne selv ved lavere hastigheter
Ulemper

 • Uten Wi-Fi-tilkobling
 • Noen programmer er for lange

Hva sier eksperter og brukere om Bosch WAU24UL8SN?

Denne vaskemaskinen har et godt rykte blant brukerne. Den scorer høyt når det gjelder ytelse og holdbarhet og brukere gir den en vurdering 4,4 av 5 basert på samlede anmeldelser fra Google. Noen brukere klager på lengden på enkelte programmer, men de generelle positive kommentarene om vaskeevnene veier opp for denne ulempen.

Forbrukerlivs vurdering

Denne praktiske modellen har stor sentrifugering selv ved lavere hastigheter og den er enkel å fylle og ta ut tøy. Den eneste ulempen er at den ikke har en Wi-Fi-tilkobling, som gjør at du ikke kan fjernstyre den. Men totalt sett er denne vaskemaskinen utrolig effektiv og gjør en god jobb med å rengjøre klærne dine grundig.

Spesifikasjoner:
Vaskekapasitet: 8 kg
Støynivå (vask): 49 dB
Støynivå (spin): 72 dB
Trommelkapasitet: 63 L
Sentrifugehastighet: 1200 rpm
Restfuktighet: 53 %
Energiklasse: C
Energiforbruk per 100 vaskesykluser: 62 kW/t
Vannforbruk (per vask): 43 L
Høyde: 84,8 cm
Bredde: 59,8 cm
Dybde: 59 cm
Vekt: 68,2 kg


Bosch WAXH2KOLSN 

Bosch WAXH2KOLSN

Bosch WAXH2KOLSN er et veldig godt valg for store husholdninger på grunn av sin store trommelkapasitet. Dette betyr at du kan vaske mer på én gang, og du vil dermed spare tid, krefter og penger. Kapasiteten er 10 kg for en last.

 • 4D vaskesystem
 • Stor trommelkapasitet
 • Automatiske programmer

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Bosch WAXH2KOLSN

4D vaskesystem
Bosch WAXH2KOLSN er en frontmatet vaskemaskin med et 4D-vaskesystem. Den kombinerer en direkte vannstråle med ekstra sentrifugering for å bruke vaskemiddel og vann på den mest effektive måten. Dette er veldig nyttig, selv når trommelen er full, på grunn av vaskemiddelets penetrering – som også effektivt for veldig skitne plagg. Sentrifugehastigheten på 1600 rpm bidrar også til å fjerne overflødig vann fra klærne dine, slik at de tørker raskere.

Denne vaskemaskinen kommer i standard dimensjoner for å passe inn i den gjennomsnittlige husholdningen. Den faller i mellomprisklassen og er på markedsgjennomsnittet når det kommer til energiforbruket. Bosch WAXH2KOLSN er på den mindre støyende siden med sitt 48dB støynivå under vask. Den er utstyrt med EcoSilence Drive, slik at du får en stillegående og effektiv motor med 10 års garanti.

FORDELER

 • LED display
 • Live-varsler på telefonen din
 • i-Dos – automatisk dosering
 • EcoSilence Drive
 • Innvendig belysning
ULEMPER

 • Ingen avtakbar topplate
 • Ingen ekstra allergiprogram

Forbrukerlivs vurdering

Bosch WAXH2KOLSN er en vaskemaskin som er solid i alle ledd. LED-skjermen er brukervennlig og lett å lese, og live-varslene på telefonen din er praktiske. Innvendig belysning er en fin touch. Den automatiske programfunksjonen tilpasser syklusen til tøyet inne, slik at du kun trenger å fylle det og trykke på start. Det er noen ulemper – blant annet at det ikke er noen avtakbar topplate og ikke noe ekstra allergiprogram. Alt i alt så er  Bosch WAXH2KOLSN et høyt anbefalt produkt.

Spesifikasjoner:
Vekt: 83 kg
Kapasitet: 10 kg
Støy: 48 dB
Energiforbruk: 67 kW/t
Sentrifugehastighet: 1600 rpm
Energiklasse: C
Høyde: 85 cm
Bredde: 60 cm
Dybde: 59 cm


Siemens WM6HXK0LDN

Siemens WM6HXK0LDN

Siemens WM6HXK0LDN er en vaskemaskin som er veldig smarttelefonvennlig. Du kan koble denne maskinen til ditt hjemmenettverk, noe som vil føre til at du vil få mange nye muligheter til å bruke maskinen på. Du kan starte den, stoppe den, stille inn varigheten på vasken, få varsler om statusen og til og med betjene den med stemmen din gjennom Alexa.

 • Stor LED-skjerm
 • Trommelys
 • 10 års motorgaranti

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Siemens WM6HXK0LDN

Høy sentrifugehastighet
Siemens WM6HXK0LDN er en frontmatet vaskemaskin med en lastekapasitet på 8 kg over gjennomsnittet. I-Dos-systemet kan automatisk dosere den perfekte mengden vaskemiddel for hver mengde, og sparer deg for både tid og penger. Reload-funksjonen lar deg også legge til flere klær i en delvis fylt vaskesyklus uten å vente på at hele syklusen er ferdig.

Denne maskinen har også en sentrifugehastighet på 1600 rpm, noe som gjør den til en av de raskeste på markedet. Energiforbruket er på 67 kW/t, som er et gjennomsnittlig energiforbruk sammenlignet med an andre vaskemaskiner . Selv om denne Siemens vaskemaskinen er over gjennomsnittet når det gjelder kraft og kapasitet, gjør den jobben sin relativt stillegående på omtrent 48dB.

FORDELER

 • Reload funksjon
 • 10 kg trommelkapasitet
 • Home Connect: Fjernovervåking og kontroll
 • 1600 rpm sentrifugehastighet
 • i-Dos – automatisk doseringssystem
ULEMPER

 • Ingen flekkfjerningsprogram
 • Ikke noe skjorteprogram

Forbrukerlivs vurdering

Siemens WM6HXK0LDN er en veldig allsidig modell som har mange funksjoner, programmer og høy kapasitet. Trommelyset til maskinen er veldig praktisk og motoren har en garanti på 10 år. Selv om den ikke har et flekkfjerningsprogram, gir denne maskinen mye valuta for pengene.

Spesifikasjoner:
Vekt: 83 kg
Kapasitet: 10 kg
Støy: 48 dB
Energiforbruk: 67 kW/t
Sentrifugehastighet: 1600 rpm
Energiklasse: C
Høyde: 848 cm
Bredde: 598 cm
Dybde: 590 cm


Bosch WAT323L7SN

God bedømmelse hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Bosch WAT323L7SN

 

.

Bosch WAT323L7SN og de andre modellene ble testet og vurdert ut ifra spesifikke parametere som vaskeevner, forbruk, funksjoner og brukervennlighet. Bosch WAT323L7SN klarer seg godt i begge testene og belønnes med gode bedømmelser og uttalelser fra  Råd & Rön.

Markedets beste energiklasse

Bosch WAT323L7SN har en god og romslig trommel med en kapasitet på 7 kilo. Dette tilsvarer omtrent det en familie på 4 personer har bruk for. Her er det snakk om en klassisk, frontbetjent vaskemaskin i hvitt med et kontrollpanel øverst. Hvis man er veldig opptatt av energiforbruk så vil Bosch WAT323L7SN være et godt valg da det her er snakk om en modell som ligger i markedets aller beste energiklasse – nemlig A.

For å minimere bruken av tørketrommelen er denne modellen designet til å kunne tørke klærne så mye som mulig under sentrifugeringen slik at tørketrommelen ikke trenger å bruke like mange krefter når den jobber. Man kan velge en sentrifugeringshastighet på opptil 1600 omdreininger per minutt – noe som er veldig mye – og restfuktigheten i tøyet kan komme helt ned på 45%.

Modell med gode spesialprogrammer

Bosch WAT323L7SN kommer med de vanlige vaskeprogrammene som for eksempel bomull og syntetisk vask – men for å kunne utføre andre oppgaver finnes det også ulike spesialprogrammer. Her er det blant annet snakk om skjorter, sport, mix, skylling, ekstra sentrifugering, antikrøll, hygiene, Super 15, Super 30, ull, håndvask, finvask og silke.

Hurtigprogrammene Super 15 og Super 30 er spesielt gode hvis man skal vaske klær som ikke er spesielt skitne, men bare trenger å friskes opp litt. Da kan disse programmene på henholdsvis 15 og 30 minutter sørge for den nødvendige oppfriskningen.

Eco Silence Drive

Denne modellen er utstyrt med en Eco Silence Drive-motor som både garanterer et effektivt resultat og en stillegående og energieffektiv vask. Motoren er patentert og utviklet av Bosch, og har vunnet stor popularitet og anerkjennelse blant anmelderne.

Støynivået ligger på 50 dB under vasking – som betyr at denne modellen er forholdsvis stillegående når man bruker den. Vario Perfect sørger for å optimere programmene slik at de passer til mengden og type tøy. På den måten bruker ikke maskinen mer energi eller vann enn det som er nødvendig.

Bosch WAT323L7SN styres via et stort LED-display med touch, og her er det også mulig å velge en Reload-funksjon som gjør at maskinen settes på pause så du kan legge inn mer tøy dersom du har glemt noe.

Trommelen er en såkalt Vario Drum som er designet til å vaske klærne både skånsomt og effektivt uten at den rister altfor mye og sliter på tøyet. Dette er også et patentert Bosch-system.

Spesifikasjoner ved Bosch WAT323L7SN – mål 
Høyde: 84,8 centimeter
Bredde: 59,8 centimeter
Dybde: 59 centimeter
Bruttovekt: 80 kilo
Nettovekt: 79 kilo 

Spesifikasjoner ved Bosch WAT323L7SN – nøkkelopplysninger 
Type: Frontbetjent
Kapasitet: 7 kilo
Sentrifugering makshastighet: 1600 omdreininger per minutt
Energiklasse: A
Sentrifugeringsevne: A
Årlig vannforbruk: 8800 liter
Årlig energiforbruk: 122 kWh/år
Støynivå: 50 dB
Antall programmer: 15+

Fordeler ved Bosch WAT323L7SN: 
Modell i markedets beste energiklasse A
God størrelse med en kapasitet på 7 kilo
Både vanlige programmet og spesialprogrammer
Eco Silence Drive-motor
Vario Perfect optimerer vasken


LG F4J5QN4W

God bedømmelse hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

LG F4J5QN4W

 

.
Modellen LG F4J5QN4W er blitt testet og vurdert i 2 forskjellige tester utført av ekspertpanelene fra den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön.

Sammen med en rekke andre vaskemaskiner er LG F4J5QN4W blitt testet på parametere som vaskeevner, forbruk, funksjoner og brukervennlighet slik at ekspertene kunne finne ut hvilke modeller som er best. Generelt sett klarer LG F4J5QN4W seg godt i begge testene – derfor får den gode vurderinger både fra de danske og svenske ekspertene.

Kapasitet på 7 kilo og energiklasse A

Med en kapasitet på 7 kilo vil denne vaskemaskinen passe godt til en familie på ca. 4 personer. Hvis man er opptatt av miljøet vil denne modellen være et utmerket valg.

LG F4J5QN4W ligger i markedets aller beste energiklasse – noe som sørger for et lavere årlig energiforbruk enn det som er vanlig. Her er det nemlig snakk om energiklasse A på en skala som starter på G helt nederst og A helt på topp. Dette er altså en modell som ferdigstiller vasken med en lav restfuktighet på 44%. Det betyr at tørketrommelen ikke trenger å jobbe så hardt. Mindre arbeid for tørketrommelen gjør at energiforbruket blir lavere. Dette er blant annet takket være de 1400 omdreiningene i sentrifugeringen – som drenerer så mye vann ut av tøyet som mulig.

Modellen er utstyrt med en kullfri motor som bråker mindre enn andre motorer – i tillegg til at det forlenger maskinens levetid. LG F4J5QN4W har et støynivå på 55 dB – dette ligger i den gode enden av skalaen så man slipper støyforurensing. Dette er spesielt fordelaktig hvis vaskemaskinen er plassert i nærheten av et oppholdsrom eller soverom.

20+ programmer

LG F4J5QN4W hører til blant de vaskemaskinene med veldig mange spesialprogrammer til ulike formål. Som standard har modellen bomullsprogrammer, syntetiske programmer, blandet vask, strykelett, dyner, pleie, flekkfjerner, hygiene, baby, sportstøy, mørk vask, antikrøll og hurtigprogrammer. Ettersom modellen er utstyrt med NFC (Near Field Communication) er det mulig å få tak i enda flere programmer til maskinen. Med LG F4J5QN4W kan man blant annet bruke programmer som skole, barn, badetøy, regntøy, treningstøy, jeans, tepper og fargebevaring.

Hvis man har glemt å legge i noe skittent tøy så har man med LG F4J5QN4W mulighet til å sette vasken på pause, åpne døren og legge inn det tøyet man har glemt.

6 Motion Direct Drive

LG F4J5QN4W er utstyrt med teknologien 6 Motion Direct Drive som bruker 6 forskjellige trommelbevegelser i hvert av programmene for å tilpasse bevegelsene til typen klesvask. Det gjør at vasken blir veldig individuell siden man kan fokusere på spesialområder.

Selv om det her er snakk om en intensiv vask så er trommelen på LG F4J5QN4W designet til å være så skånsom som mulig slik at klærne ikke skades av bevegelsene. Vibrasjonene holdes også nede så mye som mulig.

Man betjener denne modellen via et sort display og en skruknapp. Her kan man både programmere vaskemaskinen og holde øye med den pågående vasken.

Spesifikasjoner ved LG F4J5QN4W – mål 
Høyde: 85 centimeter
Bredde: 60 centimeter
Dybde: 56 centimeter
Bruttovekt: 66 kilo
Nettovekt: 63 kilo

Spesifikasjoner ved LG F4J5QN4W – nøkkelopplysninger 
Type: Frontbetjent
Kapasitet: 7 kilo
Sentrifugering makshastighet: 1400 omdreininger per minutt
Energiklasse: A
Sentrifugeringsevne: A
Årlig vannforbruk: 9200 liter
Årlig energiforbruk: 121 kWh/år
Støynivå: 55 dB
Antall programmer: Varierende, men minst 20 via NFC

Fordeler ved LG F4J5QN4W: 
Kapasitet på 7 kilo og markedets beste energiklasse A
Kullfri motor som lever lengre og bråker mindre
Over 20 programmer og mulighet for å anskaffe flere
Pausefunksjon
6 Motion Direct Drive-teknologi


Electrolux PerfectCare 600 EW6F6248G5 

God anmeldelse hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Electrolux PerfectCare 600 EW6F6248G5

 

.
Electrolux PerfectCare 600 EW6F6248G5 er blitt testet og anmeldt av Råd & Rön.

Begge ekspertkildene har gitt modellen en god anmeldelse. Dette har de gjort på grunnlag av vaskemaskinens sentrifugerings- og vaskeevne som de er imponerte over, men ekspertene er imidlertid mindre fornøyd med modellens skylleevne og tidsforbruk.

Electrolux PerfectCare 600 EW6F6248G5 har en kapasitet på 8 kilo tøy, og derfor er den velegnet til en familie på fire til fem personer. Etter endt vask er restfuktigheten på 52 %.

Modellen er i tillegg støysvak med et lydnivå på 50 dB ved vask og 74 dB ved sentrifugering. Til sammenligning har en normal samtale et lydnivå på 60 dB.

Energivennlig vaskemaskin med SensiCare-system og SoftPlus

Med Electrolux PerfectCare 600 EW6F6248G5 får man en energivennlig vaskemaskin som er plassert i energiklasse A. Man kan derfor trygt stole på at modellen ikke bruker mye energi på ett år.

I tillegg kommer Electrolux PerfectCare 600 EW6F6248G5 med et SensiCare-system som tilpasser vannstanden for å unngå at tøyet blir vasket over for lang tid. Det sørger for at tøyet bevarer sin form og sitt utseende.

Med SoftPlus-funksjonen legges tøyet først i bløtt, deretter fordeles skyllemidlet jevnt slik at alle klærne får lik mengde av dette.

Fuzzy-Logic mengdeautomatikken overvåker og analyseres vaskeprosessen for å redusere forbruket av strøm, vann og vaskemiddel uten at det går på kompromiss med vaskeresultatet.

Velg mellom flere vaskeprogrammer

Electrolux PerfectCare 600 EW6F6248G5 kommer med et vell av forskjellige vaskeprogrammer slik som bomull, syntetisk, finvask, tepper, silke, ull, sportsklær, utendørs og denim med mer. Dette sørger for at man får en optimal tøyvask.

Vaskemaskinen er i tillegg utstyrt med et Anti-Allergi-program som kombinerer vanndamp med et høyeffektivt vaskeprogram som fjerner alle bakterier i klærne.

Med Eco TimeManager er mulighet for å tilpasse vaskeprogrammets lengde til den tiden man ønsker. Dette sparer ikke bare tid, men også vann og energi.

Man kan også velge å utsette start-funksjonen der man kan stille inn vaskemaskinen til å starte når det passer i løpet av dagen.

Modell med kullfri motor, brukervennlig display og barnesikring 

Electrolux PerfectCare 600 EW6F6248G5 er utstyrt med en sikker og holdbar kullfri Inverter-motor med en 10 års garanti. Motoren sørger for en bedre stabilitet og øker yteevnen.

I tillegg kommer Electrolux PerfectCare 600 EW6F6248G5 med et brukervennlig display der man får adgang til maskinens forskjellige programmer og funksjoner.

Displayet er stort nok til at man enkelt har mulighet til å finne frem til de riktige innstillingene.

Sist, men ikke minst, har Electrolux PerfectCare 600 EW6F6248G5 en barnesikring slik at dør og betjeningspanel låses under vask. Barnesikringen sørger for at programmet ikke kan endres.

Spesifikasjoner ved Electrolux PerfectCare 600 EW6F6248G5 – mål 
Høyde: 85 centimeter
Bredde: 60 centimeter
Dybde: 52 centimeter
Vekt: 68,5 kilo

Spesifikasjoner ved Electrolux PerfectCare 600 EW6F6248G5 nøkkelopplysninger 
Type: Frontbetjent vaskemaskin
Kapasitet: 8 kilo
Energiklasse: D (A inden de nye regler)
Sentrifugeringshastighet: 1400 omdreininger i minuttet
Sentrifugeringsklasse: B
Energiforbruk pr. år kWh: 156
Vannforbruk pr. år liter: 9999
Lydnivå ved vask dB(A): 50 dB
Lydnivå ved sentrifugering dB(A): 74 dB

Fordeler med Electrolux PerfectCare 600 EW6F6248G5:
Kullfri motor
Mange vaskeprogrammer blant annet Anti-Allergi
Eco TimeManager
Utsatt start-funksjon
SensiCare-system
Energivennlig modell

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere