Vaskemaskin Test: Finn best i test vaskemaskinene her

0

Vaskemaskin Test: I denne artikkelen har Forbrukerliv samlet en oversikt over en rekke vaskemaskiner som har vundet ulike tester. Målet med denne artikkelen er å gjøre det enkelt over oversiktlig å få overblikket over de beste – i følge diverse forbrukerråd og testmagasiner – vaskemaskinene på markedet.

Hos Forbrukerliv.no går vi gjennom tester fra hele Skandinavia. Vi bruker noen av de mest anerkjente testmagasinene, avisene og forbrukerrådene i de skandinaviske landene.

I beskrivelsene kan du lese om fordelene ved de ulike vaskemaskinene, og nederst i artikkelen finner du linker og kilder til testene vi refererer til.

Vær oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men samler resultater fra uavhengige tester, slik at du enkelt får oversikt over de beste produktene på markedet.


Bosch WAT283L8SN

✅ Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön
✅ Toppscorer hos det danske forbrukerrådet Tænk
✅ Gode vurderinger blant forbrukerne

Bosch WAT283L8SN

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
5 185,00 Kr. 0,00 Kr. 5 185,00 Kr. Les mer
5 185,00 Kr. 0,00 Kr. 5 185,00 Kr. Les mer
5 185,00 Kr. 0,00 Kr. 5 185,00 Kr. Les mer

 

Bosch WAT283L8SN er både energieffektiv og romslig, og er også toppscorer hos det danske forbrukerrådet Tænk og forbrukerorganisasjonen Röd & rön i Sverige. I tillegg scorer den gjennomsnittlig 4,7 stjerner av 5  mulige stjerner fra nettbutikken WhiteAway, og får mange gode vurderinger av brukere hos Skousen.no.

Maskinen har en kapasitet på åtte kilo, slik at den passer for en større husholdning. Den har også et estimert årlig energiforbruk på 137 kWh og et vannforbruk på 9900 liter. I tillegg har modellen energimerking A+++ – 30%, noe som betyr at vaskemaskinen bruker 30% mindre strøm enn kravet for den beste energiklassen A+++.

Lett betjening og brukervennlig LED-skjerm
I testen utmerker vaskemaskinen seg spesielt ut for sin brukervennlighet og enkle betjening. På forsiden av maskinen er det en stor LED-skjerm, som viser all informasjon om for eksempel gjeldende vask, programutvalg eller gjenværende vasketid. Du kan selvsagt velge selv hvilket språk du ønsker at skjermen skal bruke.

Et eksempel på god brukervennlighet, er at vaskemaskin har en selvrensende såpeskuf. Vaskemaskinen gir selv beskjed,, hvis du har tatt for mye såpe eller tøymykner i skuffen. Dette gjør også maskinen mer miljøvennlig enn mange andre, fordi du ikke belaster miljøet med unødvendig mange såperester og andre kjemikalier.

Vaskeevnen er klassifisert til klasse A, mens en sentrifugeringshastighet på 1400 omdreininger gir modellen en sentrifugeringsevne i klasse B. Maskinen har også et spesielt Antivibration Design som gir økt stabilitet og gjør den mer stille under både vask og sentrifugering.

I tillegg til standardvask, så tilbyr maskinen også flere spesielle programmer for vask av for eksempel silke, skjorter, sportsklær og en såkalt hygienevask. I tillegg kan du velge lynprogrammer på 15 og 30 minutter, hvis du ønsker at det skal gå raskt.

Maskinen har også en såkalt VarioPerfect-funksjon som sikrer at den vasker med optimalt tids- og strømforbruk. Du kan få dermed få en mye merstrømeffektiv og miljøvennlig vask.

Bosch WAT283L8SN har også en innebygd tidstaker, der det er mulig å sette maskinen til å vaske for eksempel på natten, når strømmen er billigere. Du kan også stille den inn slik at den er klar til å henges opp, når du står opp eller kommer hjem fra jobb. Det er mulig å legge mer klær i maskinen, helt frem til maskinen starter, akkurat som du kan avbryte tidtakeren og kjøre vasken manuelt, hvis det er et presserende behov for å vaske. Det gir deg ekstra fleksibilitet og sikrer at du ikke er låst til ditt valg.

Bosch WAT283L8SN er utstyrt med funskjonen ActiveWater™ Plus, som utifra klesmengde og valgt vaskeprogram, tilpasser mengde vann som trengs for hver vask. Dette sparer både deg og miljøet for unødvendig vannforbruk.

Børsteløs motor og EcoSilenceDrive
Den har EcoSilenceDrive og børsteløs motor, som gjør den både strømffektiv og relativt rolig. Ved en vanlig vask er lydnivået på 49dB og ved den raskeste sentrifugeringen er nivået på 74dB. Til sammenligning så er nivået for en samtale i vanlig toneleie på 60dB. En børstefri motor er nesten vedlikeholdsfri og den vurderes derfor til å ha lengre levetid enn tradisjonelle motorer. Bosch gir derfor ti års motorgaranti inkludert i prisen.


Siemens WM14W447DN

Testvinner hos danske Tænk.dk
✅ Testvinner hos svenske Råd & Rön
Siemens-WM14W447DN

A+++ maskin med riktig god vaske- og sentrifugeringsevne.

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
6 995,00 Kr. 0,00 Kr. 6 995,00 Kr. Les mer
6 995,00 Kr. 0,00 Kr. 6 995,00 Kr. Les mer

 

Siemens WM14W447DN ble kåret som testvinner både hos det danske forbrukerrådet Tænk og svenske Råd & Rön, Sveriges største testmagasin.

Ekspertene roser denne modellen for å ha svært god vaskeevne, og bomullsprogrammet klarer seg spesielt bra. Den gjør det også svært bra på sentrifugering og energibruk, der evnen til å spare på vannet trekker den samlede karakteren opp. Den får merket Energiklasse A+++, noe som er det beste på energiskalaen.

Denne maskinen klarer seg faktisk 30% bedre på energiforbruk enn hva som kreves for å oppnå klasse A+++ og har kapasitet på 7 kg klær per vask, som er en stor fordel for en stor familie.

Betjening:
Denne vaskemaskinen får også ros for brukervennlighet, da den er veldig enkel å betjene. Den er utstyrt med et stort LED-display, som lett gir deg overblikk over de forskjellige funksjonene. Maskinen har en lang rekke vaskeprogrammer og lekre TouchControl-knapper.

Teknikk:
Siemens WM14W447DN er en av de vaskemaskinene fra Siemens som inneholder den innovative iSensoric-teknologien. Denne revolusjonerende teknologien består av sensorer og intelligent Software som sikrer meget gode vaskeresultater. Du kan blant annet stille inn på vaskeprogrammet “SpeedPerfect” som gjør at du kan vaske 65% raskere enn ved et vanlig vaskeprogram.

Motoren er en kull-fri IQdrive-motor med 10 års garanti. Den er støysvak, effektiv og nærmest slitasjefri grunnet at den er kull-fri, som vil si at man slipper å skifte den ut etter lang tids bruk. Dessuten reduserer en kull-fri motor også strømforbruket.

Til slutt er det verdt å nevne at den er utstyrt med en WaveDrum-trommel, som er ekstra skånsomt mot tøyet ditt.


Zanussi ZWF81663W

Testvinner hos danske Tænk.dk
vaskemaskine test

Billig modell med god vaskeevne.

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
5 999,00 Kr. 0,00 Kr. 5 999,00 Kr. Les mer
5 999,00 Kr. 0,00 Kr. 5 999,00 Kr. Les mer
5 999,00 Kr. 0,00 Kr. 5 999,00 Kr. Les mer

 

Her får du en billig vaskemaskin som også er på listen over Tænk.dk’s testvinnere. Ekspertene roser denne modellen for å ha en veldig god vaskeevne og et sentrifugeringsprogram som er blant de beste på markedet. Den har også fått energimerket A+++, som er det beste merket en vaskemaskin kan få.

Zanussi ZWF81663W er utstyrt med AutoSense-funksjon som setter ned vann- og energiforbruk, samt automatisk tilpasser vasketid, vann og strøm til mengden klær i vaskemaskinen. QuickWash-funksjonen gjør at du kan redusere vaskeprogrammet med opp til 50% sammenlignet med et vanlig vaskeprogram.

Maskinen har XXL-trommel med plass til hele 8 kg tøy.

Betjening:
Denne modellen er enkel og oversiktelig å betjene. Sammenligner man med den ovenstående maskinen Siemens WM14W447DN må det noteres at Siemes får bedre karakter når det gjelder hvor lett den er å betjene.

Motor:
Zanussi ZWF81663W har en kull-fri Silence Inverter-motor, en veldig robust motor med svært lang levetid. Zanussi har 10 års garanti på motoren, som sikrer bedre stabilitet, økt yteevne, lenger holdbarhet og minst mulig støy – både under vask og sentrifugering. Fordi motoren er kull-fri, varer den lenger enn vanlige motorer da det ofte er kullet som blir slitt ned i motoren.


Miele WDA 111

Testvinner hos danske Tænk.dk
Miele-WDA111 vaskemaskine test

En toppmodell fra tyske Miele.

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer

 

Denne vaskemaskinen fra Miele ble kåret til testvinner i Tænks test, hvor den utmerker seg med eksepsjonelt god vaskeevne. Samtidig blir sentrifugeringen fremhevet, da den etterlater vasken med lav restfuktprosent som gjør at klærne tørker raskere etter vask.

Miele WDA 111 er samtidig miljøvennlig, og er merket med energimerket A+++, det beste en vaskemaskin kan få.

Den har innebygd mengdeautomatikk som sørger for at maskinen tilpasser seg mengden klær i maskinen og reduserer vannforbruket dersom maskinen ikke er helt full.

Denne modellen har også Watercontrol-systemet, som kontrollerer vanntilførselen via en sensor slik at vannivået konstant er korrekt og forhindrer vann i å trenge inn i maskinens indre. Maskinen har plass til 7 kg klær og passer perfekt til en husholdning på 3-4 personer.

Betjening:
Denne modellen har – som alle andre Miele-modeller – et enkelt og oversiktlig display som gjør den lett å betjene. Generelt utmerker ikke betjeningen seg spesielt ved modellen, men den er stabil og enkel å bruke.

Motor:
Miele er kjent for å lage kraftige kvalitetsmotorer, og denne er intet unntak. Den er utstyrt med en kvalitets-PWM-motor, som er en av de beste motorene på markedet. Trommelen er SoftCare, og sørger for skånsom behandling av tøyet.


Samsung WW9000 (WW10H9600EW)

Testvinner hos Klikk.no
✅ Anbefalt hos Expert Reviews
✅ Anbefalt av Teknikmagasinet M3
✅ Anbefalt av Trustedreviews.com

Samsung WW10H9600EW/EG

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
15 999,00 Kr. 0,00 Kr. 15 999,00 Kr. Les mer
15 999,00 Kr. 0,00 Kr. 15 999,00 Kr. Les mer
15 999,00 Kr. 0,00 Kr. 15 999,00 Kr. Les mer

 

Samsung WW9000 blir også kalt Samsung WW10H9600EW og utmerker seg på flere punkter. Britiske Expert Reviews gir vaskemaskinen 5 av 5 stjerner og kaller den for en av de mest moderne de noensinne har testet. Nettmagasinet M3 kaller denne modellen for verdens tøffeste vaskemaskin. Her er det altså snakk om en vaskemaskin som har alt en vaskemaskin bør ha av moderne teknikk, som for eksempel touch-skjerm som kan kobles på det trådløse nettet slik at du kan styre vaskemaskinen fra smarttelefonen. Dermed kan du følge med på resterende vasketid og få beskjed når vasken er ferdig. Maskinen husker også de mest brukte vaskeprogrammene og sørger for at disse er lett tilgjengelige.

Vaskemaskinen er utstyrt med et integrert doseringssystem som automatisk tilsetter vaskemiddel og måler type tekstil du vasker slik at dosen alltid passer til klærne. Det er innebygde sensorer som kan måle mengden tøy i maskinen og hvor skittent det er. Deretter doserer systemet selv hvor mye vaskemiddel og vann som trengs, som gjør at du sparer både strøm og vannforbruk. Vaskemaskinen har også energimerke A+++, som er det beste det går an å få.

Samsung WW10H9600EW har også en funksjon som heter Super Speed Wash, der dobbelt vanninntak sørger for at maskinen raskere fylles med vann. Kombinert med funksjonen Speed Spray, som gjør at vannet spyler med høyere trykk, blir vasketiden redusert med opptil 60 minutter. Det raskeste vaskeprogrammet på maskinen tar for eksempel bare 15 minutter. Takket være en innovativ teknologi som reduserer vibrasjoner og lyd, er maskinen også svært stille når den er på.

Eco Bubble-teknologien betyr at klærne dine blir rene ved lavere temperaturer, og vaskemiddelet raskt blir oppløst og skummet opp med luftbobler slik at det lettere trenger inn i stoffet enn konsentrert vaskemiddel. Eco Bubble-teknologien sparer dermed energi og beskytter klærne, og om du vil du unngå å vente for lenge på at vasketøyet tørker, bør du velge en vaskemaskin som kan sentrifugere på høy hastighet. Denne modellen kan sentrifugere helt opp til 1600 omdreininger i minuttet.

Med en kapasitet på 10 kilo passer maskinen perfekt for store familier. Døren er plassert høyt og gjør det mer behagelig å fylle og tømme vaskemaskinen, og lyset inni trommelen gir deg fin oversikt slik at du ikke glemmer noe i mørket.

Kontroll:
Maskinen har en stor 5 tommers touch-skjerm som gjør det lett å styre vaskemaskinen. Du kan også koble til smarttelefonen din, slik at du kan styre maskinen via mobilen, men dette krever at du laster ned Samsungs app. App-en fungerer til alle nyere Android- og iOS (Apple)-mobiler. Tidsinnstillingsfunksjonen gjør det også mulig for deg å kode starttidspunktet på klesvasken, slik at du for eksempel kan dra på jobb tidlig om morgenen og stille inn maskinen til å starte senere, slik at vasken kan være ferdig akkurat når du kommer hjem.

Motor:
Vaskemaskinen har en digital inverter-motor som gjør at trommelen roterer ved hjelp av magneter, som betyr at trommelen får mindre friksjon og lavere lydnivå under vask og sentrifugering. Det er spesielt lydnivået som blir fremhevet i alle testene vi har gjennomgått, da det er uvanlig lavt. Motoren er kull-fri og energibesparende med hele 10 års garanti.


Miele WMB 120

Testvinner hos danske Tænk
Anbefalt hos Expert Reviews
Testvinner hos Råd & Rön
Anbefalt av Good Housekeeping Institute

miele-wmb-120

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
9 935,00 Kr. 0,00 Kr. 9 935,00 Kr. Les mer

 

Expert Reviews beskriver Miele WMB 120 som en eksepsjonelt god vaskemaskin og gir modellen 5 av 5 stjerner. Maskinen har en kapasitet på 8 kilo, kontrollpanel på fronten og tilsammen 11 ulike vaskeprogrammer samt energimerket A+++, som er det beste man kan få. Dersom støynivået er viktig for valg av vaskemaskin, er Mieles WMB 120 et godt valg. Både Goodhousekeeping.co.uk og Expert Reviews trekker flere ganger frem at støyen under bruk er minimal, og særlig at sentrifugeringen er svært stille til tross for opptil 1600 rotasjoner i minuttet.

Kontroll
Miele har gjort styringen enkel på maskinens frontpanel, hvor man via en skive raskt og enkelt velger programmet man ønsker. Du kan tilføye ekstra spesifikasjoner og programmer til vasken, slik som temperatur, forvask og sentrifugeringshastighet. I tillegg er det mulig å oppgi hvor skittent tøyet er for å skreddersy programmet til hver vask, slik at klærne blir renest mulig og bruker minst mulig strøm. Maskinen har også et antikrøll-program som Miele selv kaller ”for-stryking”. Programmet kan settes som avslutning på en vask, slik at du bruker mindre tid med strykejernet. Det er også vanlig å sette på forsinket vasking, der vaskestart kan utsettes opptil 24 timer. Det raskeste programmet tar 20 minutter, og skjermen lar deg følge med på hvor mye tid som er igjen av vasken. Det er innebygd mengdeautomatikk, som betyr at energi- og vannforbruket blir tilpasset automatisk etter hvor full vaskemaskinen er for en miljøvennlig vask.

Motor
Miele WMB 120 har kull-fri motor, og med en kull-fri motor er det ikke bare én reservedel mindre å tenke på – motoren er også mye mer stabil og støysvak. Ifølge Expert Reviews, får du med Mieles WMD 120 en veldig effektiv og stabil vaskemaskin i meget god kvalitet og solid konstruksjon.


Dette bør du være oppmerksom på når du kjøper ny vaskemaskin

Miljømerket:
Det er lurt å se nærmere på hvilket miljømerke vaskemaskinen har. Merkeordningen går fra D, som er de maskinene som bruker mest strøm og vann, til A+++ som er de mest miljøvennlige på markedet.

Vi anbefaler at du går for en maskin med A+++, da de fleste nyere vaskemaskinene lever opp til disse kravene.

vaskemaskin test 

Sentrifugeringsevne:
Når vaskemaskiner blir testet, måles restmengden av vann i tøyet etter sentrifugering.

Jo mindre vann tøyet inneholder etter en vask, jo bedre er vaskemaskinens sentrifugeringsevne. God sentrifugering er viktig fordi det reduserer tørketid. De fleste nye maskiner er gode til å sentrifugere.

Motor:
Motoren er en svært viktig del av vaskemaskinen. Hvis du velger den riktige motoren varer maskinen ofte i veldig mange år.
De fleste produsentene tilbyr 10 års garanti på motorene deres, og vi anbefaler at du velger en produsent som tilbyr 10 års garanti, fordi det betyr at de er trygge på kvaliteten. Vi anbefaler også kull-fri motor, da disse generelt holder mye lenger og bruker mindre strøm.

Vaskemiddel:
Vaskeevnen er naturligvis den helt sentrale funksjonen, som vaskemaskinen skal utføre til perfeksjon. Alle de testene vi har gjennomgått har naturligvis også hatt fokus på evnen til å vaske tøyet rent, og alle testvinnerne du finner her i artikkelen har scoret toppkarakter på deres vaskeevne.

Det kan være vanskelig å velge riktig vaskemiddel, ettersom det finnes et hav av forskjellige typer og merker. Klikk.no har testet 19 forskjellige vaskemiddel, hvor de viser at det billigste vasker best.

Du kan se hele testen her. Tænk.dk har også testet flytende vaskemiddel til hvit tøyvask her. De har også testet vaskemiddel til farget tøy, som du kan lese her.


Vaskemaskin Test – Disse testene har vi undersøkt

Klikk.no 🇳🇴
Nettavisen Klikk har utført en test av 10 vaskemaskiner. Testen har tatt utgangspunkt i 7 hovedelementer: vaskeresultat, sentrifugeringsevne, vasketid, strøm- og vannforbruk, brukervennlighet, lydnivå og skylleevne.

Ekspertene har eksempelvis testet vaskemaskinene på 2 hovedprogrammer – ett bomullsprogram og ett syntetisk program. Sentrifugeringsevnen ble utført ved å måle restfukten i tøyet etter vask. De har gitt poeng fra 1 til 6 for vaskemaskinens evne til å utføre de ulike oppgavene. Du kan lese hele testen gratis her.

Tænk.dk 🇩🇰
Det danske forbrukerrådet Tænk har testet hele 69 vaskemaskiner hvor de undersøkte de en rekke funksjoner som vaskeevne, skylleevne, sentrifugeringsevne, vann- og strømforbruk, brukervennlighet, vasketid og støynivå.

Alle vaskemaskinene ble grundig testet og vasket med bomullsprogram og syntetisk program på 40 grader.

Du kan lese hele testen på Tænk.dk her. Vær oppmerksom på at det krever betalt abonnement å få tilgang til testen.

Råd & Rön 🇸🇪
Svenske Råd & Rön har testet 89 vaskemaskiner i februar 2016. I testen har de vurdert vaskemaskinenes evne til å vaske klærne, om vaskemiddelet er renset ut av tøyet, fukt etter etter sentrifugering, brukervennlighet, vann- og strømforbruk, vasketid og mye mer.

Du kan lese hele testen på hjemmesiden deres her. Vær oppmerksom på at det krever betalt abonnement å få tilgang til testen.

TV2 🇩🇰
Her kan du se danske TV2s program om vaskemaskiner, hvor den kjente journalisten Morten Spiegelhauer undersøker hvilke vaskemaskiner som er best i test.

Maskinene ble testet på mange forskjellige områder og fikk prøvd seg på klær med vanskelige flekker. Ekspertene simulerte flekker ved å vaske olivenolje, fett, blekk og kosmetikk sammen med t-skjorter, laken, dongeribukser og annet tøy. Du kan se programmet gratis på TV2´s hjemmeside her.


Andre relevante tester

Hos Forbrukerliv har vi samlet en rekke tester av vaskemaskiner fra noen av verdens største og mest populære produsenter. Her har vi undersøkt hvilke modeller som får de beste anmeldelsene fra ekspertene, og vi har også sammenlignet priser slik at du enkelt kan få oversikt over de billigste forhandlerne.

Du kan lese mer om følgende produsenter her:

Siemens vaskemaskin test

Miele vaskemaskin test

Bosch vaskemaskin test

Hvis du i stedet foretrekker en toppmatet vaskemaskin kan du lese vår test her. Vi har samlet de modellene ekspertene vurderer som de beste på markedet. I denne artikkelen sammenlignes prisene på de forskjellige modellene slik at du enkelt kan få oversikt over de billigste forhandlerne.