Bosch Vaskemaskin Test-oversikt – Finn de beste Bosch vaskemaskinene

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Best i Test 2023: Om du skal ha ny vaskemaskin kan det være vanskelig å vurdere hvilken modell som er best for deg. Det finnes mange forskjellige produsenter på markedet som har en rekke ulike modeller å velge mellom, så i denne artikkelen tar vi for oss resultatene av ulike skandinaviske tester av Bosch-vaskemaskiner og undersøker modellene ekspertene og forbrukerne mener er best.

Nedenfor finner du en gjennomgang av ulike testvinnere fra Bosch. Etterfølgende presenterer vi et par testvinnere fra andre merker slik at du har muligheten til å danne deg en oversikt over hva som finnes av alternativer til testvinnerne fra Bosch.

Denne Bosch vaskemaskin testen inneholder:

Gjennomgang av testvinnende vaskemaskiner fra Bosch
Alternative testvinnere fra andre merker
Gjennomgang av testkildene vi har brukt i artikkelen

Vær oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men samler resultater fra uavhengige tester, slik at du enkelt får oversikt over de beste produktene på markedet. 


Bosch WAN280L3SN vaskemaskin – minimerer vann- og strømforbruk

Kåret til “bra valg” av svenske Råd & Rön

Bosch WAN280L8SN

.
Svenske Råd & Rön mener at Bosch WAN280L3SN er et svært godt valg. Testorganisasjon fremhever at maskinen er svært miljøvennlig, da den hverken bruker mye vann eller strøm. I tillegg har du mulighet til å velge halv vask når maskinen ikke er full, noe som videre minimerer vann- og strømforbruk.

Du kan vaske 8 kilo klær i denne Bosch-vaskemaskinen. Den har selvsagt alle de vanlige vaskeprogrammene i tillegg til at du kan optimere klesvasken i forhold til tid eller energi, slik at du vasker på den mest forsvarlige måten,både økonomisk og miljømessig.

Bosch WAN280L3SN er en energiklasse D maskin. Det vil si at den er den er veldig energieffektiv og bruker kun 63 kWh og 48 liter vann per 100 vaskesykler.

Vask 

Råd & Rön gir gode karakterer til maskinens bomullsprogrammer. Det er nemlig utviklet med fokus på å spare vann og energi uten at det går på kompromiss med vaskeresultatet.

Teknikk og oppsetting 

Begge testinstituttene ender med en konklusjonen om at Bosch WAN280L3SN er en meget brukervennlig vaskemaskin som er enkel å stille inn.

Maskinen er utstyrt med en EcoSilence Drive-motor og et spesielt ”antivibrasjonsdesign” som minsker støy fra maskinen.

I tillegg er Råd & Rön positive til manualen, som de finner lett å lese. Dette gjør det enkelt for nye eiere å sette opp vaskemaskinen og bli kjent med de ulike funksjonene.

Fordeler

 • Lavt vann- og energiforbruk
 • Lavt støynivå
 • God bomullsvask
 • God sentrifugering av syntetisk tøy
 • Brukervennlig kontrollpanel
 • God manual
Ulemper

 • Energiklasse C

Spesifikasjoner:

 • Energiklasse: D
 • Energiforbruk pr. 100 vaskesykler: 63 kWh
 • Vand pr. vaskesyklus: 48 L
 • 1400 omdrejninger pr. minut
 • Restfuktighet: 53 %
 • Børsteløs motor
 • Vaskekapasitet: 8 kg
 • Lydnivå: 74 dB

Bosch WAN280L2SN vaskemaskin – liten vaskemaskin 

Bosch WAN280L7SN

.

Bosch WAN280L2SN er en frontbetjent vaskemaskin som er utstyrt med en vaskekapasitet på 7 kilo. Dette er en størrelse som passer godt til en familie på ca. 4 personer. Vaskemaskinen har i tillegg en sentrifugeringshastighet på 1400 omdreininger per minutt.

Energibesparende vaskemaskin med ActiveWater og VarioPerfect
Vaskemaskinen kommer med et par effektive funksjoner som ActiveWater-teknologien og funksjonen VarioPerfect.

Med VarioPerfect er det mulig å spare både tid og energi uten å gå på kompromiss med vaskeresultatet. Ved valg av de fleste av maskinens programmer kan man ved bruk av VarioPerfect stille de inn til å utføres raskere eller mer energibesparende.

I tillegg til VarioPerfect kommer Bosch WAN280L2SN med teknologien ActiveWater. Denne teknologien sørger for at man alltid oppnår et optimalt vannforbruk da man kun bruker nøyaktig den vannmengden som trengs. Maskinens innebygde sensorer justerer nemlig vannforbruket etter mengde og tekstiler.

Modell med mange programmer og EcoSilence Drive-motor
Med Bosch WAN280L2SN får man en vaskemaskin som er utstyrt med et hav av programmer. Disse programmene inkluderer blant annet de vanlige programmene samt de raske spesialprogrammene på 15 og 30 minutter.

Videre kommer maskinen med EcoSilence Drive som sørger for å redusere støy slik at man kan vaske klær til alle døgnets tider. Den børsteløse motoren er ikke bare lydsvak – den sikrer også en høy effektivitet.

På grunn av den stillegående motoren og maskinens AntiVibration-design som sikrer en mindre og lyddempende vibrasjon, har Bosch WAN280L2SN et lydnivå på 54 dB ved vask samt 75 dB ved sentrifugering.

Brukervennlig display og barnesikring
Bosch WAN280L2SNer en vaskemaskin som er utstyrt med et stort LED-display foran på maskinen. Dette displayet er både brukervennlig og praktisk da man raskt kan velge akkurat det programmet man ønsker å bruke. På displayet kan man se hvor mye tid som er igjen av vasken.

I tillegg til det brukervennlige LED-displayet kommer Bosch WAN280L2SN også med en elektronisk barnesikring. Barnesikringen sørger for at små fingre ikke kan komme i klem i døren, i tillegg til at de ikke kan endre på innstillingene når vaskemaskinen har gått i gang med arbeidet.

Bosch WAN280L2SN måler 84,8 cm (h), 59,8 cm (b), 55 cm (d).

Fordeler

 • ActiveWater-teknologi
 • VarioPerfect
 • Elektronisk barnesikring
 • EcoSilence Drive-motor
 • AntiVibration-design
Ulemper

 • Energiklasse D
 • 7 kg vaskekapasitet

Spesifikasjoner:

 • Energiklasse: D
 • Energiforbruk pr. 100 vaskesykler: 69 kWh
 • Vand pr. vaskesyklus: 45 L
 • 1400 omdrejninger pr. minut
 • Restfuktighet: 53 %
 • Børsteløs motor
 • Vaskekapasitet: 7 kg
 • Lydnivå: 75 dB

Dette bør du tenke på når du kjøper ny vaskemaskin

Det er mulig å finne et vell av ulike vaskemaskiner. Det kan derfor være tidkrevende og uoversiktlig å finne den maskinen som passer best til dine behov. Her kan du lære mer om hva du bør tenke på når du kjøper en ny vaskemaskin basert på artikler fra Cnet.com og Goodhousekeeping.com:

Hvor stor bør vaskemaskinen være?
Bosch WAY32899SNNår du er på utkikk etter en ny vaskemaskin så bør du være sikker på at maskinens størrelse passer inn der du har tenkt å plassere den. Det er lurt å unngå at vaskemaskinen du kjøper er for stor og ikke kan stå der du har tenkt at den skal stå. 

For å være sikker på at vaskemaskinen kan plasseres på det rette stedet, så hold minimum 1 centimeter fri på alle sider av maskinen. På den måten sitter den ikke fast og kan flyttes litt rundt der du trenger det.

Hva slags vaskemaskin vil du ha?
Det finnes flere typer vaskemaskiner, så du må bestemme deg for om du vil ha en toppbetjent eller en frontbetjent modell. Den frontbetjente modellen er den vanligste modellen i de fleste hjem. 

Tøyet legges i vaskemaskinen ved hjelp av en dør foran på en frontbetjent vaskemaskin, mens det fylles i øverst via en luke på en toppbetjent vaskemaskin. 

Hvor stor skal trommelen være? 
De fleste vaskemaskiner har plass til cirka 7 kilo tøy, men det er også mulig å finne vaskemaskiner som har plass til både 5 kilo og helt opptil 12 kilo tøy. 

Det er en fordel å velge en vaskemaskin med plass til 7 kilo tøy da dette tilsvarer ca. 7 klesskift. Det er i tillegg viktig at du aldri fyller vaskemaskinen helt full da tøyet ikke vil bli vasket ordentlig. Dersom du fyller maskinen helt full av klær vil du også risikere at du skader den. 

Hvilke programmer og funksjoner skal vaskemaskinen ha?
programmer og funksjonerSom tommelfingerregel bør du kjøpe en vaskemaskin som er utstyrt med programmer som du bruker til hverdags. Dersom du bruker forskjellige former for spesialprogrammer er det alltid en god ide å være sikker på at vaskemaskinen har disse. 

I dag kommer de fleste vaskemaskiner med flere programmer som for eksempel syntetisk, bomull, miks og ull med mer. Andre vaskemaskiner har også de mer avanserte programmene som skjorter, jeans, sport, badetøy og dyner med mer. 

Når det kommer til funksjoner så er også dette noe du bør være oppmerksom på. Mens enkelte modeller ikke har spesialfunksjoner, har andre alt i fra timer-funksjon til en automatisk registrering av tøymengde med mer. 

Ta en titt på vaskemaskinens sentrifugeringshastigheter
Vaskemaskiner er utstyrt med forskjellige sentrifugeringshastigheter. Jo høyere hastigheten er, desto raskere blir tørkingen. Det er en fordel å være oppmerksom på sentrifugeringshastigheten avhengig av hva man har bruk for. 

Det finnes vaskemaskiner med en sentrifugeringshastighet på alt i fra 1400 omdreininger i minuttet til 1600 omdreininger i minuttet, og helt opp til 1800 omdreininger i minuttet. For de fleste husstander er det nok med en vaskemaskin som arbeider med 1400 omdreininger i minuttet.

Vær oppmerksom på energimerkingen
energimerkingenEn av de viktigste faktorene du bør være oppmerksom på ved kjøp av ny vaskemaskin er energimerkingen. Det anbefales at du velger en vaskemaskin som minst er plassert i energiklasse A++ eller A+++. På den måten er du sikret en modell som ikke bruker mye energi i løpet av et år.
 

Hva slags motor har vaskemaskinen?
En god vaskemaskin skal helst ha en levetid på 10 år. Dette er ikke noe du finner ut av når du kjøper en ny vaskemaskin, men du kan få en indikasjon på om vaskemaskinen er av god kvalitet eller ikke. Her skal du ikke bare ta en titt på materialet, men du bør også ta en titt på motoren. Det anbefales at du velger en ny vaskemaskin med en kullfri motor. En kullfri motor er nemlig både holdbar, effektiv og samtidig støysvak.


Forstå vaskemaskinens energimerke

energimerkeDet å ha en vaskemaskin i hjemmet betyr at du har et apparat som bruker strøm. Du skal naturligvis betale for strømmen, og da er det en fordel med en vaskemaskin som både er energieffektiv og energibesparende, men hvordan finner du ut av det?

Du kan ta en titt på maskinens informasjonsmerke der du kan finne informasjon om vaskemaskinens energimerking.

Sørg for å investere i en energibesparende vaskemaskin
Dersom du velger å kjøpe en energibesparende og energivennlig vaskemaskin er det mulighet at du kan senke ditt vann- og strømforbruk hjemme. Dette er ikke bare en fordel for lommeboken din, men også en for miljøet – men hvordan finner du en energivennlig vaskemaskin? 

Dette gjør du ved å ta en titt på energimerket som kan hjelpe deg når du leter etter en ny vaskemaskin. Energimerket kommer med flere skalaer. Dette avhenger nemlig av hvilket produkt det er snakk om. Når det kommer til vaskemaskiner, går energiskalaen opp til A+++. A+++ er derfor den beste energimerkingen for vaskemaskiner. 

Det anbefales at du kjøper en vaskemaskin med minimum energimerking A++ dersom du vil ha en energivennlig modell. 

Hva ligger vaskemaskinens forbruk på?
På energimerkingen kan du imidlertid også finne mer enn bare energiklassen.

Du har nemlig også mulighet til å skaffe deg en oversikt over vaskemaskinens gjennomsnittlige forbruk.

Her kan du for eksempel avlese vaskemaskinens strømforbruk og vandforbruk. Dette er en fordel for deg som ønsker å vite hvor mye modellen bruker gjennomsnittlig av både vann og strøm. 

Avles mer enn bare maskinens forbruk på energimerkingen 
I tillegg til maskinens forbruk er det også mulighet for å finne modellens størrelse i form av modellens kapasitet og lydnivå. Du kan derfor finne ut hvor mye tøy det er plass til, samt hvor mye maskinen egentlig bråker ved vask og sentrifugering.

 


Verdt å vite om Bosch

bosch logo
Dersom du velger en Bosch vaskemaskin, får du en maskin som er produsert av en av de største produsentene av hvitevarer og husholdningsmaskiner. Bedriften ble grunnlagt i 1886 av tyskeren Robert Bosch, og kom til Norge i 1920.

Med tiden har Bosch blitt en global bedrift som produserer blant annet støvsugere, oppvaskmaskiner, kjøleskap, komfyrer, vaskemaskiner og andre husholdningsmaskiner. I tillegg har de stor produksjon av elektroniske deler til bilindustrien og mange andre industrier.

All produksjon av husholdningsmaskiner fra Bosch er samlet i BSH, som opprinnelig var forkortelse for Bosch-Siemens Hausgeräte, men i dag har Bosch fullt eierskap. I tillegg til merkevarene Bosch og Siemens, produserer fabrikken husholdningsmaskiner under navn som Gaggenau og Neff, samt en rekke andre varemerker på lokale markeder i noen få land, for eksempel Thermador, Junker, Viva og Constructa.

Fokus på å gjøre husholdningen lettere

Bosch har helt siden begynnelsen hatt fokus på å utvikle nyskapende og brukbare produkter som gjør husholdning enklere – slik at folk har mer tid til å bruke på det de brenner for.

Det medmenneskelige fokuset blir også uttrykt gjennom Bosch Fonden, ett av de største fondene i Tyskland som hvert år støtter en rekke prosjekter både i hjem- og utland.

Effektiv hvitevareservice

Ifølge loven må Bosch tilby 2 års reklamasjonsrett på den nye vaskemaskinen din. I tillegg får du med Bosch PlusService mulighet til å kjøpe 3 ekstra år med reklamasjonsrett.

I tillegg har Bosch de siste 40 årene drevet en spesiell hvitevareservice som står klar til å hjelpe deg dersom Bosch-produktet ditt går i stykker. Du kan få hjelp på mange forskjellige måter via både nett og telefon.

Hvis du opplever et problem, er det stor sannsynlighet for at det er noe du selv kan fikse. På hjemmesiden deres har Bosch samlet en rekke spørsmål og svar, slik at du selv kan prøve å løse problemet.

Klarer du det ikke selv, kan du ringe eller maile til Bosch. Så kan de guide deg og hjelpe med å løse problemet. Hvis det fremdeles ikke hjelper, kan du bestille en tekniker til å komme hjem til deg. Det kan du også gjøre via telefon eller på hjemmesiden.

Hvis vaskemaskinen din går i stykker, er det en god idé å kontakte Bosch. De har et stort korps av serviceteknikere som er klar for utrykking. Det gjør ingenting at vaskemaskinen har noen år bak seg, for Bosch sikrer deg reservedeler til vaskemaskinen din helt opp til ti år etter at du har kjøpt den.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått 

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Bosch WAN282I3SN vaskemaskin – gode vaskeevner

✅ Mange positive brukeranmeldelser

Bosch WAN2828ISN

.
Modellen Bosch WAN282I3SN har ikke blitt tatt med i noen offisielle eksperttester, men vi har likevel valgt å inkludere modellen i artikkelen vår. Dette skyldes at den har fått veldig mange positive brukeranmeldelser på diverse forhandlersider som Whiteaway.no og Skousen.no.

Forbrukerne bruker ofte modellen i praksis og vil derfor kunne si noe om funksjonaliteten over lengre tid. Noe av det som Bosch WAN282I3SN får mest skryt for er dens gode vaskeevner da modellen vasker veldig rent – samt det veldig lave støynivået.

Stor og effektiv modell
Denne modellen har en kapasitet som ligger i den høye enden av skalaen med plass til 8 kilo tøy. I praksis vil dette tilsvare omtrent 7-8 sett med klær til en husstand på ca. 5 personer. Bosch WAN282I3SN er designet med funksjonalitet og effektivitet som formål, da produsenten er klar over at klesvask er en nødvendighet for forbrukeren – og ikke en glede. Derfor er kapasiteten stor, og tøyet vaskes så rent som mulig – så raskt som mulig.

For å oppfylle disse kriteriene er Bosch WAN282I3SN utstyrt med et sentrifugeringssystem som kan sentrifugere med opptil 1400 omdreininger per minutt. Dette sørger for at vannet blir slynget raskere ut av tøyet og trenger kortere tørketid etterpå.

Spesialprogrammer til tøyet
Forbrukerne skriver at Bosch WAN282I3SN er i stand til å vaske tøyet veldig rent, noe som er en av de største fordelene ved modellen. Den er også designet til å ta vare på forskjellige typer tekstiler og gi de den mest optimale behandlingen. Derfor finnes det en lang rekke spesialprogrammer som med fordel kan brukes når man har behov for mer enn bare en bomullsvask.

Blant disse spesialprogrammene finnes blant annet dun, mørkt tøy, gardiner, skjorter, sport, mix, hygiene, ull, finvask og silke. Det finnes også 2 hurtigprogrammer på henholdsvis 15 og 30 minutter som frisker opp tøyet hvis tekstilene kun er litt skitne.

Støysvak modell
I tillegg til alle spesialprogrammene er Bosch WAN282I3SN også utstyrt med teknologien VarioPerfect, som sørger for optimalt energi- og tidsforbruk ved hvert enkelt program.

Enda et positivt aspekt som veldig mange forbrukere skriver om i sine anmeldelser av Bosch WAN282I3SN, er at modellen er veldig stillegående. Dette er mulig på grunn av motorteknologien Eco Silence Drive som sikrer en relativt stillegående arbeidsprosess. Den kullfrie motoren sørger også for en så lang levetid som mulig.

Lydnivået under pågående vask er bare 55 dB og litt mer under sentrifugering. Utover dette har Bosch WAN282I3SN også stort fokus på brukervennlighet med det store LED-displayet på fronten. Her kan man styre og overvåke vask og programmer.

Bosch WAN282I3SNmåler 85 cm (h), 60 cm (b), 60 cm (d).

Fordeler

 • Brukerfavoritt med en kapasitet på 8 kilo
 • Sentrifugeringshastighet på opptil 1400 omdreininger per minutt
 • VarioPerfect sikrer effektivt vaskeresultat
 • Veldig stillegående modell med kullfri motor
Ulemper

 • Energiklasse C

Spesifikasjoner:

 • Energiklasse: D
 • Energiforbruk pr. 100 vaskesykler: 63 kWh
 • Vand pr. vaskesyklus: 59 L
 • 1400 omdrejninger pr. minut
 • Restfuktighet: 53 %
 • Børsteløs motor
 • Vaskekapasitet: 8 kg
 • Lydnivå: 74 dB

Bosch WAY32899SN

✅ Mange positive brukeranmeldelser

Bosch WAY32899SN

 

.
Modellen Bosch WAY32899SN har ikke blitt inkludert i eksperttester som har gitt en offisiell vurdering av modellen. Vi har likevel tatt den med i denne artikkelen da forbrukerne er veldig fornøyde med modellen. Dette kommer godt frem i flere positive brukeranmeldelser på forhandlersider som Whiteaway.com og Skousen.dk.

Forbrukerne fremhever mange forskjellige velfungerende aspekter ved Bosch WAY32899SN. Det er spesielt det automatiske doseringssystemet, den effektive vaskingen og den stillegående motoren som går igjen i mange anmeldelser.

Kapasitet på 9 kilo

Denne vaskemaskinen vil være fordelaktig til husstander med mange medlemmer. Modellen har nemlig en veldig stor kapasitet på hele 9 kilo. Dette er over gjennomsnittet som vanligvis ligger på 7 kilo. I praksis betyr det at man kan vaske 9-10 sett med tøy av gangen, og modellen er derfor passende til en husstand på 5-6 personer.

Utover dette gjør den store kapasiteten også at man kan bruke Bosch WAY32899SN til å vaske store objekter som tepper, vektdyner og dyner uten problemer. Trommelen og teknologien er nemlig sterk nok til å kunne håndtere dette.

Lav restfuktighet

Selv ved stor kapasitet klarer Bosch WAY32899SN å vaske rent. Dette er et aspekt som fremheves flere ganger av brukerne. Her gjelder også den gode sentrifugeringsevnen på opptil 1600 omdreininger per minutt – dette sikrer en lav restfuktighet i tøyet som ved denne modellen ligger på 44%.

Selv om det er snakk om en kraftig maskin så er den hverken en strøm- eller vannsluker. Bosch WAY32899SN ligger nemlig i energiklasse A+++ som er markedets beste klasse. Modellen er laget med kullfri motor som sørger for både lang levetid og stillegående vask.

iDOS doserer selv vaskemiddelet

Maskinen er designet til å vaske helt rent og ta hensyn til tekstilene. Derfor har modellen iDOS som selv doserer vaskemiddelet etter program og tøymengde. Dette er en funksjon som flere forbrukere er veldig fornøyde med.

Hvis man har bruk for å vaske tøy som ikke passer til for eksempel bomullsvask på 40 eller 60 grader, så har Bosch WAY32899SN et stort antall spesialprogrammer. Disse inkluderer blant annet strykefritt, skjorter, sport, mix, skånsom, hygiene, dyne, stillegående, ull, håndvask, finvask og silke.

Det finnes også funksjoner som ekstra skylling og trommelrengjøring, samt et program på kun 15 minutter. Utover disse har Bosch WAY32899SN også kunnskap om flekkfjerning og hele 16 flekkfjerningsprogrammer til formålet.

Man styrer modellen via et kontrollpanel i form av et TFT-display som er lett å betjene. Her vises programforløp og resterende tid, og det er også mulig å velge utsatt start samt en rekke andre funksjoner.

Bosch WAY32899SN måler 85 cm (h), 60 cm (b), 63,2 cm (d).

Derfor anbefales Bosch WAY32899SN:
 Brukerfavoritt med plass til hele 9 kilo tøy
Kan brukes til dyner og tepper
Høy sentrifugeringsevne og lav restfuktighet
iDOS selvdoseringssystem
Mange spesialprogrammer og hurtigprogram – samt 16 flekkfjerningsprogrammer


Bosch WAB28266SN

Populær blant forbrukerne

Bosch WAB28266SN

 

.
Bosch WAB28266SN er et populært valg blant brukerne, som gir den 4,5 av 5 mulige stjerner på portalen Whiteaway.no. Den kan vaske opp til 6 kilo klær og er velegnet til mindre husholdninger.

Maskinen er i energiklasse A+++, hvilket betyr at det er den mest energivennlige vaskemaskinen du kan ha. Maskinen har til og med et spesielt vaskeprogram der du kan velge mellom å spare 40% på vasketiden eller 10% på energiforbruk.

Displayet utmerker seg ved å være svært brukervennlig og ha en meget enkel innstilling. Det er lett å stille inn maskinen og enkelt å følge med på hvor langt den har kommet i vaskeprogrammet.

En annen detalj som gjør denne modellen ekstra miljøvennlig, er det sensorstyrte 2-trinns vannsparingssystemet.

Spesialprogram og allergivenlig 

På displayet er det også mulig å stille inn maskinen en rekke ulike spesialprogram. I tillegg til vanlige program som strykelett, ull og finvask, har Bosch WAB28266SN også spesielle vaskeprogram både til skjorter, treningsklær og en såkalt ”hygiene-vask”.

Bosch WAB28266SN har blitt tildelt et Allergipluss/ECARF-kvalitetsstempel, hvilket betyr at maskinen er velegnet til bruk i husholdninger med allergikere.

Derfor anbefales denne maskinen: 
 God til mindre husholdninger
Miljøvennlig
Allergivennlig
Spesialprogram til for eksempel treningsklær og hygiene
Display med god brukergrenseflate
Viser status og hvor lenge det er til vasken er ferdig


Bosch WAT323I8SN

Bosch WAT323I8SN

.
Bosch WAT323I8SN er en frontbetjent vaskemaskin med en vaskekapasitet på 8 kilo. Derfor er dette en vaskemaskin som vil passe bra til en familie på 4 til 5 personer. Modellen kommer også med en sentrifugeringshastighet på 1600 omdreininger per minutt.

Vaskemaskinen er utstyrt med en restfuktighet på 44%. Det vil si at restfuktigheten til denne modellen er optimal da tøyet vil tørke raskere.

Energivennlig vaskemaskin med timer-funksjon og kullfri motor

Bosch WAT323I8SN er en energivennlig vaskemaskin som ligger i energiklasse A+++. Dette er en utmerket plassering når det gjelder vaskemaskiner, og derfor kan man trygt stole på at vaskemaskinen ikke bruker mye energi på ett år.

I tillegg til dette er Bosch WAT323I8SN utstyrt med en kullfri motor som sørger for en mer stillegående og effektiv vask. Den kullfrie motoren hjelper også til med å forlenge vaskemaskinens levetid.

Det finnes også en timer-funksjon hvor man kan stille inn vaskemaskinen til å starte når det passer best. Det er også mulig å forhåndsinnstille vaskemaskinen opptil 24 timer frem i tid. Man kan også velge vaskemaskinens hurtigprogram som kun tar 15 minutter.

Vaskemaskin med praktiske funksjoner

Bosch WAT323I8SN er utstyrt med flere praktiske funksjoner som VarioPerfect og VarioDrum.

VarioPerfect er en funksjon som sørger for at man oppnår et optimalt vaskeresultat uansett type tekstiler og mengde. Mange av vaskemaskinens programmer kan kombineres med funksjonen VarioPerfect – på denne måten kan man spare både tid og energi.

Med det patenterte systemet VarioDrum sørger vaskemaskinen for at alle tekstiler vaskes på en skånsom måte. Systemet sikrer at tøyet føres inn mot midten uansett rotasjonsretning, noe som er mer skånsomt for tøyet.

I tillegg til VarioPerfect og VarioDrum, kommer Bosch WAT323I8SN med funksjonen ActiveWater Plus. Med ActiveWater Plus holdes vannforbruket lavt da vaskemaskinen kommer med en vannivåsensor og en flowsensor. Disse sensorene tilpasser vannmengden slik at den blir optimal i forhold til tøyet som er i maskinen.

Modell med AntiVibration

Med Bosch WAT323I8SN får man en stilren vaskemaskin hvor det er lagt vekt på mindre vibrasjon. Vaskemaskinen er derfor utstyrt med AntiVibration – som sørger for at maskinen er relativt stillegående. Det vil si at maskinen ikke bråker vesentlig mye – til og med under sentrifugering.

I tillegg til AntiVibration er Bosch WAT323I8SN også utstyrt med systemet EcoSilence. EcoSilence hjelper til med å redusere støy fra vaskemaskinen. Det vil si at vaskemaskinens lydnivå ligger på ca. 48 dB under vask – samt 74 dB under sentrifugering. Dette er forholdsvis lavt sammenlignet med at en samtale i et normalt stemmeleie har et lydnivå på 60 dB.

Bosch WAT323I8SN kommer med et stort LED-display med touchskjerm. Derfor er det enkelt å stille inn maskinen til akkurat den innstillingen man ønsker.

Bosch WAT323I8SN måler 85 cm (h), 59,8 cm (b), 63,4 cm (d).

Derfor anbefales Bosch WAT323I8SN:
 Utstyrt med ActiveWater Plus, VarioDrum og VarioPerfect
Brukervennlig LED-display
AntiVibration
EcoSilence-system
Kullfri motor
Timer-funksjon

Her kan du se en videopresentasjon av Bosch WAT323I8SN som er laget av WhiteAway.com:


Bosch WAT323L7SN

God vurdering hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Bosch WAT323L7SN

.
Bosch WAT323L7SN er blitt testet og anmeldt av de svenske ekspertene fra Råd & Rön.

Ekspertene er imponerte over modellen, som de mener har en god vaskeevne og sentrifugering. De er imidlertid mindre imponerte over maskinens evne til å skylle, som de mener kunne vært bedre sammenlignet med andre modeller.

Bosch WAT323L7SN er en frontbetjent vaskemaskin som er utstyrt med en vaskekapasitet på 8 kilo. Dette er en størrelse som passer godt til en familie på 4 til 5 personer. I tillegg til dette kommer vaskemaskinen med en sentrifugeringshastighet på 1600 omdreininger per minutt.

Videre er modellen utstyrt med en restfuktighet på 44%, dette er en optimal restfuktighet da tøyet dermed har mulighet til å tørke raskere.

Energivennlig modell med mange programmer

Bosch WAT323L7SN er en klassisk vaskemaskin i hvitt som er utstyrt med et kontrollpanel som er plassert øverst på fronten av maskinen. Her kan man velge og stille inn det programmet man ønsker å bruke.

Vaskemaskinen kommer med mer enn 15 forskjellige programmer – heriblant de vanlige programmene som syntetisk og bomull. Det finnes imidlertid også en del spesialprogrammer som sport, mix, skjorter, skylling, ull, finvask og silke – samt hurtigprogrammene Super 15 og Super 30. Derfor har man mulighet til å finne et program som passer uansett hva man skal vaske.

Videre er Bosch WAT323L7SN er en energivennlig vaskemaskin da den er plassert i energiklasse A+++. Dette er ikke bare en fordel for forbrukerens lommebok, men også for miljøet da den ikke bruker mye energi i løpet av et år.

Stillegående vaskemaskin med EcoSilence Drive-motor

Med Bosch WAT323L7SN får man en forholdsvis stillegående vaskemaskin med en kullfri EcoSilence Drive-motor. Denne motoren sikrer en vask som er både optimal, stillegående og effektiv. Motoren er en patentert motor fra Bosch.

Den kullfrie motoren er også med på å forlenge vaskemaskinens levetid slik at den kan holde i mange år fremover.

I og med at motoren hjelper til med å holde lydnivået nede, har Bosch WAT323L7SN et lydnivå på kun 50 dB under vask. Det betyr at maskinen bråker svært lite under bruk.

I tillegg til EcoSilence Drive-motoren, kommer Bosch WAT323L7SN med et AntiVibration-design. AntiVibration skaper mindre vibrasjon slik at den gir en lyddempende effekt under bruk.

Brukervennlig vaskemaskin med VarioPerfect og VarioDrum

Bosch WAT323L7SN kommer med flere funksjoner som for eksempel VarioPerfect og VarioDrum. VarioPerfect sørger for å optimere programmene slik at de passer til det tøyet som skal vaskes for å spare mest mulig energi- og vannforbruk, mens VarioDrum hjelper til med å sikre en skånsom vask.

I tillegg til dette kommer Bosch WAT323L7SN med teknologien ActiveWater som sørger for at vannforbruket holdes nede uten å gå på kompromiss med vaskeresultatet.

Vaskemaskinen styres ved hjelp av et LED-display med touchskjerm som blant annet gjør det mulig å bruke funksjonen Reload. Denne funksjonen gjør at maskinen kan stoppes slik at man kan legge inn mer tøy i maskinen dersom man har glemt noen plagg.

Bosch WAT323L7SN måler 84,8 cm (h), 59,8 cm (b), 59 cm (d).

Derfor anbefales Bosch WAT323L7SN:
 Energivennlig modell
ActiveWater-teknologi
Utstyrt med VarioPerfect og VarioDrum
Vaskekapasitet på 8 kilo
Reload-funksjon
Mange vanlige programmer samt spesialprogrammer


Alternative modeller

I denne artikkelen har vi gjennomgått flere vaskemaskiner fra Bosch som har fått gode anmeldelser fra ekspertkilder.

I tillegg til de nevnte vaskemaskinene ovenfor fra Bosch, finnes det også gode modeller fra andre produsenter på markedet.

For å sikre en så nyansert oversikt som mulig vil vi i de følgende avsnittene gjennomgå vaskemaskiner fra andre merker som har fått gode anmeldelser fra ekspertkilder.


LG FH495BDS2

✅ Testvinner hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

LG FH495BDS2

 

.
LG FH495BDS2 er blitt testet og anmeldt av den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön. Her er ekspertene svært fornøyde med vaskemaskinen, som de har kåret til en av testvinnerne i deres store test.

Dette har de blant annet gjort fordi de er svært fornøyde med modellens vaske- og sentrifugeringsevne. De forklarer også at vaskemaskinen er brukervennlig og enkel å betjene. Selv om ekspertene generelt sett er fornøyde med LG FH495BDS2, nevner de at den største ulempen ved modellen er skylleevnen.

Energivennlig vaskemaskin med dampfunksjon og stor trommel 

LG FH495BDS2 er en energivennlig vaskemaskin med et lavt energiforbruk da den er plassert i energiklasse A+++. Man kan derfor trygt stole på at modellen ikke bruker mye strøm på et år.

I tillegg kommer LG FH495BDS2 med en effektiv dampfunksjon som kalles True Steam. Dampfunksjonen frisker raskt opp krøllete tøy og gjør det enklere å stryke det etter vask. Denne funksjonen er effektiv når det kommer til rensing av tøyet. Dampen trenger inn i tøyets fibre, noe som løser opp i både skitt og lort.

LG FH495BDS2 er i tillegg en romslig modell med en kapasitet på 12 kilo. Den er derfor velegnet til en stor familie med mange personer.

Brukervennlig modell med kullfri motor 

Med LG FH495BDS2 får man en brukervennlig vaskemaskin som betjenes via et LCD-display. På det innebygde LCD-displayet er det mulig å stille inn og styre maskinens funksjoner, innstillinger og programmer i forhold til hva man har bruk for.

LG FH495BDS2 er også utstyrt med en kullfri motor som gjør den både holdbar og slitesterk. Denne motoren er en Direct Drive-motor og er plassert inne i selve trommelen i maskinen. Dette øker motorens levetid samtidig som den er støysvak.

Det er i tillegg mulig å benytte seg av LG FH495BDS2 sitt hurtigvaskeprogram.
Programmet vasker tøyet på bare 30 minutter. Man kan derfor raskt få rent tøy dersom man ønsker det.

Praktisk vaskemaskin 

Ved kjøp av LG FH495BDS2 får man en praktisk vaskemaskin. Blant annet er modellen utstyrt med et Smart Diagnosis-system.

Det betyr at dersom det oppstår en feil i maskinen, så har den mulighet til å gjøre brukeren oppmerksom på hvor feilen er. Deretter kan brukeren sende informasjon til et servisesenter hos LG.

Det er også mulig å laste ned en app som heter LG Smart Laundry. Her kan man selv prøve å finne ut hva som er feil med vaskemaskinen.

LG FH495BDS2 måler 85 cm (h), 60 cm (b), 64 cm (d).

Derfor anbefales LG FH495BDS2:
 Smart Diagnose-system
Kapasitet på 12 kilo
Direct Drive-motor
True Steam-dampfunksjon
Enkel betjening


Siemens WI14W540EU

✅ God anmeldelse hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Siemens WI14W540EU

 

.
Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön har testet og anmeldt Siemens WI14W540EU. Her er modellen blitt testet sammen med andre vaskemaskiner på forskjellige parametere.

Ekspertkildene er fornøyde med denne modellen som de har gitt en god anmeldelse. Ekspertene er spesielt fornøyde med at Siemens WI14W540EU vasker og sentrifugerer godt, men de er mindre fornøyde med maskinens skylleevne.

Siemens WI14W540EU har en kapasitet på 8 kilo, derfor er den velegnet til en familie på rundt fire til fem personer. Vaskemaskinen arbeider med 1400 omdreininger i minuttet.

Effektiv motor og lavt lydnivå 

Siemens WI14W540EU er en energivennlig vaskemaskin som er plassert i energiklasse A+++. Det betyr at modellen ikke bruker mye energi i løpet av et år.

Modellen er utstyrt med en iQdrive-motor som har en garanti på 10 år. Motoren er både effektiv og holdbar, og er utstyrt med en energibesparende og stillegående motorteknologi. Den er i tillegg kullfri slik at den kan vare i mange år fremover.

Derfor har Siemens WI14W540EU også et lavt lydnivå på 41 dB ved vask og 67 dB ved sentrifugering. Til sammenligning har en normal samtale et lydnivå på 60 dB, derfor vil man ikke oppleve at maskinen forstyrrer mye under bruk.

Med et vell av programmer 

Siemens WI14W540EU er utstyrt med et vell av forskjellige vaskeprogram.

Dette inkluderer både vanlige program og spesialprogram som blant annet inneholder PowerWash, Finvask, Super 15 min., Super 30 min., Dyner, Mørkt Tøy, Skjorter, Utendørs og Miks med mer.

I tillegg kommer Siemens WI14W540EU med en trommelrengjøring med påminnelsesfunksjon samt et display som sitter i fronten på maskinen. På displayet kan man finne de ulike programmene og funksjonene der man kan stille inn vaskemaskinen alt etter behov. Det er også mulig å programmere vaskemaskinen til å starte en vask opptil 24 timer i forveien.

Praktisk og hurtig vaskemaskin 

Siemens WI14W540EU kommer med flere praktiske funksjoner som for eksempel timeLight og VarioSpeed. Funksjonen timeLight sørger for at maskinens programstatus projiseres direkte ned på gulvet. Man kan derfor bare kikke ned på gulvet, og ikke på selve displayet, for at holde øye med tiden.

VarioSpeed-funksjonen gir i tillegg brukeren mulighet til å vaske raskere. Dette er derfor en vaskemaskin som kan klare vasken enkelt og raskt uten å gå på kompromiss med vaskeresultatet.

Sist, men ikke minst, har Siemens WI14W540EU en selvrensende såpeskuff samt en aquaStop-funksjon. AquaStop-funksjonen gjør at man er sikret mot eventuelle vannskader.

Siemens WI14W540EU måler 81,8 cm (h), 69,6 cm (b), 57,4 cm (d).

Derfor anbefales Siemens WI14W540EU:
 Energiklasse A+++
Mulighet for å forhåndsprogrammere en vask opptil 24 timer
Vasker raskt og effektivt
Med flere vanlige program og spesialprogram
timeLight-funksjon


FAQ – Ofte stilte spørsmål

Hvilke Bosch vaskemaskiner har fått de beste anmeldelsene?

Bosch WAN280L3SN, Bosch WAT323I8SN, Bosch WAT323L7SN og Bosch WAN280L2SN

Hvordan testes Bosch vaskemaskinene?

Maskinene testes på vaskeevne, skylleevne og sentrifugeringsevne. I tillegg ses det også på vann- og strømforbruk, støynivå og brukervennlighet.

Hvilken energiklasse bør jeg se etter?

Skalaen for vaskemaskiner går fra A+++ som det beste – helt til D som det dårligste. Det er anbefalt at man velger en maskin med A+ som et minimum.


Bosch Vaskemaskin Test – Disse testene har vi brukt

Råd & Rön
Svenske Råd & Rön har testet 89 vaskemaskiner i februar 2016. Her har de blant annet vurdert vaskemaskinenes evne til å vaske klær, om alt vaskemiddelet er vasket ut av tøyet, hvor mye fukt som er igjen etter sentrifugering, brukervennlighet, vann- og strømforbruk pluss vasketid. Du kan lese hele testen på hjemmesiden deres her.

Råd & Rön har også testet og anmeldt de fire vaskemaskinene Miele WCF 120 NDS, Siemens WI14W540EU, Miele WCE 320 NDS og LG FH495BDS2. Du kan lese anmeldelsene her. Merk at det krever betalt abonnement for å få tilgang til testen.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere