Bosch Vaskemaskin Test – Finn de beste Bosch vaskemaskinene

0

Om du skal ha ny vaskemaskin kan det være vanskelig å vurdere hvilken modell som er best for deg. Det finnes mange forskjellige produsenter på markedet som har en rekke ulike modeller å velge mellom, så i denne artikkelen tar vi for oss resultatene av ulike skandinaviske tester av Bosch-vaskemaskiner og undersøker modellene ekspertene og forbrukerne mener er best.

Nedenfor finner du en gjennomgang av ulike testvinnere fra Bosch. Etterfølgende presenterer vi et par testvinnere fra andre merker slik at du har muligheten til å danne deg en oversikt over hva som finnes av alternativer til testvinnerne fra Bosch.

Vær oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men samler resultater fra uavhengige tester, slik at du enkelt får oversikt over de beste produktene på markedet.


Bosch WAT283L8SN

Toppscorer hos den svenske forbrugerorganisasjonen Råd & Rön 
Toppscorer hos det danske forbrukerrådet Tænk

Bosch WAT283L8SN

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
4 286,00 Kr. 0,00 Kr. 4 286,00 Kr. Les mer
4 286,00 Kr. 0,00 Kr. 4 286,00 Kr. Les mer

 

Bosch WAT283L8SN er en av toppscorerne både hos Råd & Rön og Tænk. Begge er enige om at dette er en svært miljøvennlig vaskemaskin – spesielt i forhold til vannforbruk. Den har energimerket A+++ 30 %. A+++ er den beste merkingen på skalaen og de 30% betyr at den er 30% mer effektiv enn en maskin med A+++ trenger å være.

Vaskemaskinen har en kapasitet på opptil 8 kilo i trommelen, samt en funksjon som gjør det mulig å vaske en halv maskin, der såpe og vannforbruk blir tilpasset mengden klær. Dette sparer vann og unngår å bruke flere ressurser enn nødvendig.

Bosch WAT283L8SN får pluss for AllergiPlus/ECARF-kvalitetsstempelet, som vil si at den med fordel kan brukes av personer som har problemer med allergier fordi den vasker ekstra rent og skånsomt.

Innstilling
Maskinen har et stort LED-display der du enkelt kan stille inn det ønskede programmet. Både danske Tænk og svenske Råd & Rön har gitt maskinen gode karakterer for kontroll og brukervennlighet.

Denne modellen har selvrensende såpeskuff, en detalj Råd & Rön er spesielt imponerte over.

Teknikk
Bosch WAT283L8SN har et program hvor du kan velge å spare enten 65% på tidsbruk eller 50% på energiforbruk. Dette lar deg velge den mest økonomiske vasken i forhold til behov.

Motoren har såkalt EcoSilence Drive og er samtidig designet slik at den sjelden vibrerer noe særlig. Kombinasjonen av disse 2 elementene betyr at den bråker mindre under bruk, og støy fra maskinen overstiger aldri med enn 49 dB under vasking (som er mindre støy enn en samtale i normalt stemmeleie).

Derfor anbefales denne modellen:

🔵 Allergivennlig
🔵 Mulighet for å vaske “halv vask”
🔵 Miljøvennlig, spesielt i forhold til vannforbruk
🔵 LED-display
🔵 Selvrensende såpeskuff
🔵 Mulighet til å tilpasse vasken i forhold til tids- eller energiforbruk
🔵 Antivibrasjonsdesign og stille motor
🔵 Lydnivå på maksimum 49 dB


Bosch WAN280L8SN 

Kåret til “bra valg” av svenske Råd & Rön

Bosch WAN280L8SN

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
6 754,00 Kr. 0,00 Kr. 6 754,00 Kr. Les mer
6 754,00 Kr. 0,00 Kr. 6 754,00 Kr. Les mer
6 754,00 Kr. 0,00 Kr. 6 754,00 Kr. Les mer

 

Svenske Råd & Rön mener at Bosch WAN280L8SN er et svært godt valg, og det danske forbrukerrådet Tænk gir også sin anbefaling. Begge testorganisasjonene fremhever at maskinen er svært miljøvennlig, da den hverken bruker mye vann eller strøm. I tillegg har du mulighet til å velge halv vask når maskinen ikke er full, noe som videre minimerer vann- og strømforbruk.

Du kan vaske 8 kilo klær i denne Bosch-vaskemaskinen. Den har selvsagt alle de vanlige vaskeprogrammene i tillegg til at du kan optimere klesvasken i forhold til tid eller energi, slik at du vasker på den mest forsvarlige måten,både økonomisk og miljømessig.

Bosch WAN280L8SN er en A+++ 10% maskin. Det vil si at den er 10% mer effektiv enn den beste energimerkingen krever.

Vask
Både Tænk og Råd & Rön gir gode karakterer til maskinens bomullsprogrammer. Det er nemlig utviklet med fokus på å spare vann og energi uten at det går på kompromiss med vaskeresultatet. Tænk gir også toppkarakter til sentrifugering av syntetisk tøy.

Teknikk og oppsetting
Begge testinstituttene ender med en konklusjonen om at Bosch WAN280L8SN er en meget brukervennlig vaskemaskin som er enkel å stille inn.

Maskinen er utstyrt med en EcoSilence Drive-motor og et spesielt ”antivibrasjonsdesign” som minsker støy fra maskinen.

I tillegg er både Tænk og Råd & Rön positive til manualen, som de finner lett å lese. Dette gjør det enkelt for nye eiere å sette opp vaskemaskinen og bli kjent med de ulike funksjonene.

Derfor anbefales denne modellen:

🔵 Lavt vann- og energiforbruk
🔵 Lavt støynivå
🔵 God bomullsvask
🔵 God sentrifugering av syntetisk tøy
🔵 Brukervennlig kontrollpanel
🔵 God manual


Bosch WAT324L7SN

Kåret til “bra valg” av svenske Råd & Rön

 

Bosch WAT324L7SN

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer

 

Bosch WAT324L7SN ble vurdert som et godt kjøp av svenske Råd & Rön. Hos danske Tænk får vaskemaskinen vurderingen ”god”, som er den nest beste plasseringen et produkt kan få i testene deres.

Maskinen kan vaske opptil 7 kilo klær og passer bra i et hjem med opptil 5 personer. Modellen har den meget miljøvennlige energimerkingen A+++ og hele 10 års garanti på EcoSilence Drive-motoren, som er spesialutviklet av Bosch. Motoren bruker så lite energi som mulig og er meget støysvak i drift.

Funksjoner
Bosch WAT324L7SN kommer også med en rengjøringsfunksjon av trommelen i maskinen. Dersom det er lenge siden trommelen ble rengjort, kommer programmet til å minne deg om det. Slik unngår du misfarging eller uforklarlige flekker på klærne.

Maskinen har også en indikator for energiforbruk og overdosering. Hver gang du velger et program, viser indikatoren deg hvor mye energi det bruker. Dersom du bruker for mye vaskemiddel vil overdoseringsindikatoren si ifra. Dette gjør deg mer bevisst om energiforbruk og hjelper med å redusere forbruket av vaskemiddel.

En annen funksjon i Bosch WAT324L7SN gjør det mulig å sette maskinen til å vaske på tidsinnstilling, hvilket betyr at du kan legge klærne i vaskemaskinen og forhåndsinnstille når vasken skal starte. Slik kan du tilpasse klesvasken slik at den er klar når du kommer hjem fra jobb, eller at maskinen vasker om natten når strømmen er billigere.

Maskinen er god på både vask og sentrifugering, noe som trekker maskinens sluttresultat opp i begge testene utført av Tænk og Råd & Rön.

Derfor anbefales denne modellen:

🔵 Minner deg om å rengjøre trommelen
🔵 Energiforbruksindikator
🔵 Overdoseringsindikator
🔵 Mulighet for utsatt starttid
🔵 Brukervennlig betjening
🔵 God vaske- og sentrifugeringsevne


Bosch WAB28266SN

Populær blant forbrukerne

Bosch WAB28266SN

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
3 927,00 Kr. 0,00 Kr. 3 927,00 Kr. Les mer
4 199,00 Kr. 0,00 Kr. 4 199,00 Kr. Les mer
4 199,00 Kr. 0,00 Kr. 4 199,00 Kr. Les mer

 

Bosch WAB28266SN er et populært valg blant brukerne, som gir den 4,5 av 5 mulige stjerner på portalen Whiteaway.no. Den kan vaske opp til 6 kilo klær og er velegnet til mindre husholdninger.

Maskinen er i energiklasse A+++, hvilket betyr at det er den mest energivennlige vaskemaskinen du kan ha. Maskinen har til og med et spesielt vaskeprogram der du kan velge mellom å spare 40% på vasketiden eller 10% på energiforbruk.

Displayet utmerker seg ved å være svært brukervennlig og ha en meget enkel innstilling. Det er lett å stille inn maskinen og enkelt å følge med på hvor langt den har kommet i vaskeprogrammet.

En annen detalj som gjør denne modellen ekstra miljøvennlig, er det sensorstyrte 2-trinns vannsparingssystemet.

Spesialprogram og allergivenlig
På displayet er det også mulig å stille inn maskinen en rekke ulike spesialprogram. I tillegg til vanlige program som strykelett, ull og finvask, har Bosch WAB28266SN også spesielle vaskeprogram både til skjorter, treningsklær og en såkalt ”hygiene-vask”.

Bosch WAB28266SN har blitt tildelt et Allergipluss/ECARF-kvalitetsstempel, hvilket betyr at maskinen er velegnet til bruk i husholdninger med allergikere.

Derfor anbefales denne maskinen:

🔵 God til mindre husholdninger
🔵 Miljøvennlig
🔵 Allergivennlig
🔵 Spesialprogram til for eksempel treningsklær og hygiene
🔵 Display med god brukergrenseflate
🔵 Viser status og hvor lenge det er til vasken er ferdig


Andre testvinnere

Selv om Bosch leverer gode og robuste vaskemaskiner, er det kun én modell som har vært toppscorer i vaskemaskintestene vi har analysert hos danske Tænk og svenske Råd & Rön. De andre testene ble vunnet av maskiner fra andre produsenter. Disse blir presentert her.


Siemens WM14W447DN

✅ Testvinner hos den svenske forbrugerorganisasjonen Råd & Rön 
✅ Testvinner hos det danske forbrukerrådet Tænk

Siemens-WM14W447DN

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
6 800,00 Kr. 0,00 Kr. 6 800,00 Kr. Les mer
6 800,00 Kr. 0,00 Kr. 6 800,00 Kr. Les mer
6 800,00 Kr. 0,00 Kr. 6 800,00 Kr. Les mer

 

Siemens WM14W447DN ble testvinner både hos det danske forbrukerrådet Tænk og hos svenske Råd & Rön. Siemens- og Bosch-vaskemaskiner – samt andre husholdningsapparater fra disse merkene – blir produsert på samme fabrikk, nemlig Bosch-eide BSH. Kvaliteten er derfor lik på disse to merkene, og funksjoner og spesifikasjoner er stort sett de samme.

Vaskemaskinen fra Siemens har en kapasitet på 7 kilo tøy, så den er ideell for en familie på 3-4 personer. Den har energimerkingen A+++ og god sentrifugeringsevne med 1400 omdreiinger i minuttet.

Det høye omdreiningstallet under sentrifugering betyr at klærne holder mye mindre vann etter vask. Da tørker klærne raskere, noe både Tænk og Råd & Rön trekker fram i testene sine. Tænk påpeker dessuten at maskinen er spesielt effektiv til å sentrifugere syntetisk tøy.

Begge organisasjonene framhever også at maskinen er svært støysvak. Siemens WM14W447DN har kull-fri motor, noe er med på å senke støynivået til kun 49 dB(A) – det samme som Bosch WAT283L8SN.

Tænk og Råd & Rön har begge notert seg at maskinen er veldig brukervennlig; dette gjelder både det fysiske med å ta klærne ut av maskinen og i forhold til å stille den inn på de ulike programmene.

Funksjoner
Siemens WM14W447DN har flere forskjellige funksjoner, for eksempel tidsinnstilling slik at du kan legge klærne i maskinen og selv bestemme når den skal starte. Dette betyr at du kan slenge skittentøyet i maskinen hele dagen eller i løpet av helgen, og vaske det samlet når det basser best for deg.

Maskinen har også en gjenoppfriskingsfunksjon: Den tar ikke like lang tid som en vanlig vask, og fjerner lukten klær kan få om de har ligget litt for lenge i ferdigvasket maskin.

Derfor anbefales denne maskinen:

🔵 God sentrifugeringsevne
🔵 Lavt støynivå
🔵 Miljøvennlig
🔵 Timer og gjenoppfriskingsfunksjon
🔵 God vaskeevne


LG F1496TDA3

Testvinner hos det danske forbrukerrådet Tænk

LG F1496TDA3 bedste vaskemaskine

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
6 999,00 Kr. 0,00 Kr. 6 999,00 Kr. Les mer
6 999,00 Kr. 0,00 Kr. 6 999,00 Kr. Les mer
6 999,00 Kr. 0,00 Kr. 6 999,00 Kr. Les mer

 

LG F1496TDA3 er en annen testvinner hos det danske forbrukerrådet Tænk. Denne maskinen har plass til 8 kilo tøy og har kull-fri motor, som betyr at den er svært støysvak under vasking.

Maskinen har høy sentrifugeringsevne på rundt 1400 omdreiinger i minuttet. Når klærne blir sentrifugert blir vannet slynget ut, og jo bedre sentrifugeringsevne vaskemaskinen har, jo fortere tørker klærne.

I likhet med mange andre vaskemaskiner vi har presentert, har denne også en tidsinnstillingsfunksjon så du kan stille inn når du vil at klesvasken skal være ferdig. Dette gir deg muligheten for å vaske på det beste tidspunktet for deg.

Tænk og Råd & Rön har begge notert at maskinen er veldig brukervennlig, både når det kommer til det fysiske med å ta klærne ut av maskinen og i forhold til å stille den inn på de ulike programmene.

Derfor anbefales denne modellen: 

🔵 Støysvak
🔵 Høy sentrifugeringsevne
🔵 Timer
🔵 Hurtigprogram


Miele WKB120

Testvinner hos det danske forbrukerrådet Tænk
✅ Toppscorer hos Råd & Rön

Miele WKB120

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
9 441,00 Kr. 0,00 Kr. 9 441,00 Kr. Les mer
10 490,00 Kr. 0,00 Kr. 10 490,00 Kr. Les mer
10 490,00 Kr. 0,00 Kr. 10 490,00 Kr. Les mer

 

Miele WKB120 er en av testvinnerne hos danske Forbrukerråd Tænk, og også toppscorer hos svenske Råd & Rön. Maskinen kan vaske opptil 8 kilo tøy per vask –nok til en familie på 2 voksne og 4 barn.

Maskinen har den beste energimerkingen en vaskemaskin kan få, nemlig A+++. Miele WKB120 har kull-fri motor som gjør at den blir mindre slitt og ikke bråker så mye når den er i bruk.

Faktisk har den det laveste støynivået vi har sett i de vaskemaskintestene vi har analysert: Beskjedne 48 dB(A), som tilsvarer hvisking.

Høy sentrifugeringsevne og lett å bruke
Denne maskinen har god sentrifugeringsevne på hele 1600 omdreiinger i minuttet, noe som betyr at den er svært god til å slynge vann ut av klærne dine. Og det resulterer i at tøyet tørker raskere, når du tar det ut av maskinen.

Den har et display som lar deg følge med på hvor langt den har kommet i programmet, og du kan velge språk og få informasjonen på norsk.

Miele WKB120 har en timer så du selv kan styre når klærne skal være ferdigvasket, i tillegg til et flott hurtigprogram.

Derfor anbefales denne modellen:

🔵 God energimerking
🔵 Kullfri motor – mindre slitasje og mindre støy
🔵 Høy sentrifugeringsevne
🔵 Display med flere språk og mulighet for å følge prosessen
🔵 Timer og hurtigprogram


Miele WDA101 

Testvinner hos det danske forbrukerrådet Tænk

Miele WDA101

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer

 

Miele WDA101 er enda en vinner fra testene til det danske forbrukerrådet Tænk, og denne modellen får god plassering i svenske Råd & Röns vaskemaskintest. Maskinen kan vaske 7 kilo klær på en gang, hvilket tilsvarer 30-35 t-skjorter i voksenstørrelse. Maskinen passer bra for en husholdning på 3-4 personer.

Miele tester maskinene deres i 10.000 timer for å se hvor lenge de holder. 10.000 timer er omtrent så mye en gjennomsnittlig familie bruker en vaskemaskin i løpet av 20 år.

Sentrifugering og vask
Miele WDA101 har god sentrifugeringsevne og med 1400 omdreiinger i minuttet. Etter sentrifugering har klærne en restfuktighet på 52%. Den lave restfuktigheten kommer av at vasketrommelen har et spesielt design og bruker unike bevegelser når den sentrifugerer, slik at klærne blir fordelt veldig jevnt i trommelen. Den gode sentrifugeringsevnen blir fremhevet både av Tæst og Råd & Rön.

Begge organisasjonene er også enige om at maskinen her gode vaskeevner. Miele WDA101 har en rekke forskjellige program og kan blant annet vaske på kalde temperaturer på 20 grader eller mindre. Har du bruk for å bare vaske yndlingsskjorten, har maskinen også et hurtigprogram som kun bruker 20 minutter på å vaske klærne rene.

Råd & Rön og Tænk trekker også fram at det er enkelt å lese av informasjon om vasken når den er i gang – for eksempel resterende vasketid.

Miele WDA101 har det beste energimerket på markedet, A+++. Samtidig har den en spesiell funksjon som registrerer hvor mye klær det er i maskinen slik at den tilpasser forbruket av vann og strøm best mulig. Slik kan du holde energi- og ressursforbruket i hjemmet så lavt som mulig.

Derfor anbefales denne modellen:

🔵 Testet i 10.000 timer
🔵 God sentrifugeringsevne – trommelen fordeler klærne
🔵 God vaskeevne
🔵 Kan vaske med kaldt vann
🔵 Hurtigprogram på 20 minutter
🔵 God energimerking
🔵 Kan tilpasse vann- og strømforbruk


Verdt å vite om Bosch

Dersom du velger en Bosch vaskemaskin, får du en maskin som er produsert av en av de største produsentene av hvitevarer og husholdningsmaskiner. Bedriften ble grunnlagt i 1886 av tyskeren Robert Bosch, og kom til Norge i 1920.

Med tiden har Bosch blitt en global bedrift som produserer blant annet støvsugere, oppvaskmaskiner, kjøleskap, komfyrer, vaskemaskiner og andre husholdningsmaskiner. I tillegg har de stor produksjon av elektroniske deler til bilindustrien og mange andre industrier.

All produksjon av husholdningsmaskiner fra Bosch er samlet i BSH, som opprinnelig var forkortelse for Bosch-Siemens Hausgeräte, men i dag har Bosch fullt eierskap. I tillegg til merkevarene Bosch og Siemens, produserer fabrikken husholdningsmaskiner under navn som Gaggenau og Neff, samt en rekke andre varemerker på lokale markeder i noen få land, for eksempel Thermador, Junker, Viva og Constructa.

Fokus på å gjøre husholdningen lettere

Bosch har helt siden begynnelsen hatt fokus på å utvikle nyskapende og brukbare produkter som gjør husholdning enklere – slik at folk har mer tid til å bruke på det de brenner for.

Det medmenneskelige fokuset blir også uttrykt gjennom Bosch Fonden, ett av de største fondene i Tyskland som hvert år støtter en rekke prosjekter både i hjem- og utland.

Effektiv hvitevareservice

Ifølge loven må Bosch tilby 2 års reklamasjonsrett på den nye vaskemaskinen din. I tillegg får du med Bosch PlusService mulighet til å kjøpe 3 ekstra år med reklamasjonsrett.

I tillegg har Bosch de siste 40 årene drevet en spesiell hvitevareservice som står klar til å hjelpe deg dersom Bosch-produktet ditt går i stykker. Du kan få hjelp på mange forskjellige måter via både nett og telefon.

Hvis du opplever et problem, er det stor sannsynlighet for at det er noe du selv kan fikse. På hjemmesiden deres har Bosch samlet en rekke spørsmål og svar, slik at du selv kan prøve å løse problemet.

Klarer du det ikke selv, kan du ringe eller maile til Bosch. Så kan de guide deg og hjelpe med å løse problemet. Hvis det fremdeles ikke hjelper, kan du bestille en tekniker til å komme hjem til deg. Det kan du også gjøre via telefon eller på hjemmesiden.

Hvis vaskemaskinen din går i stykker, er det en god idé å kontakte Bosch. De har et stort korps av serviceteknikere som er klar for utrykking. Det gjør ingenting at vaskemaskinen har noen år bak seg, for Bosch sikrer deg reservedeler til vaskemaskinen din helt opp til ti år etter at du har kjøpt den.


Bosch Vaskemaskin Test – Disse testene har vi brukt

Tænk.dk 🇩🇰
Danske Forbrukerrådet Tænk har utført en test av 69 vaskemaskiner. De ble testet på en rekke ulike områder, blant annet vaskeevne, skylleevne, sentrifugeringsevne, vann- og strømforbruk, brukervennlighet, vasketid og støynivå.

Alle vaskemaskinene ble testet grundig, både på bomullsprogram og syntetisk program på 40°, før ekspertene fra Tænk kåret vinnerne. Du kan lese hele testen på Tænk´s hjemmeside her. Merk at det krever betalt abonnement for å få tilgang til testen.

Råd & Rön 🇸🇪
Svenske Råd & Rön har testet 89 vaskemaskiner i februar 2016. Her har de blant annet vurdert vaskemaskinenes evne til å vaske klær, om alt vaskemiddelet er vasket ut av tøyet, hvor mye fukt som er igjen etter sentrifugering, brukervennlighet, vann- og strømforbruk pluss vasketid. Du kan lese hele testen på hjemmesiden deres her. Merk at det krever betalt abonnement for å få tilgang til testen.