Bosch Vaskemaskin Test – Finn de beste Bosch vaskemaskinene

0

Om du skal ha ny vaskemaskin kan det være vanskelig å vurdere hvilken modell som er best for deg. Det finnes mange forskjellige produsenter på markedet som har en rekke ulike modeller å velge mellom, så i denne artikkelen tar vi for oss resultatene av ulike skandinaviske tester av Bosch-vaskemaskiner og undersøker modellene ekspertene og forbrukerne mener er best.

Nedenfor finner du en gjennomgang av ulike testvinnere fra Bosch. Etterfølgende presenterer vi et par testvinnere fra andre merker slik at du har muligheten til å danne deg en oversikt over hva som finnes av alternativer til testvinnerne fra Bosch.

Denne artikkelen inneholder:
🔸 Gjennomgang av testvinnende vaskemaskiner fra Bosch
🔸 Alternative testvinnere fra andre merker
🔸 Gjennomgang av testkildene vi har brukt i artikkelen

Vær oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men samler resultater fra uavhengige tester, slik at du enkelt får oversikt over de beste produktene på markedet.


Bosch WAN280L8SN 

Kåret til “bra valg” av svenske Råd & Rön

Bosch WAN280L8SN

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
4 442,00 Kr. 0,00 Kr. 4 442,00 Kr. Les mer
4 542,00 Kr. 0,00 Kr. 4 542,00 Kr. Les mer
5 265,00 Kr. 0,00 Kr. 5 265,00 Kr. Les mer

 

Svenske Råd & Rön mener at Bosch WAN280L8SN er et svært godt valg, og det danske forbrukerrådet Tænk gir også sin anbefaling. Begge testorganisasjonene fremhever at maskinen er svært miljøvennlig, da den hverken bruker mye vann eller strøm. I tillegg har du mulighet til å velge halv vask når maskinen ikke er full, noe som videre minimerer vann- og strømforbruk.

Du kan vaske 8 kilo klær i denne Bosch-vaskemaskinen. Den har selvsagt alle de vanlige vaskeprogrammene i tillegg til at du kan optimere klesvasken i forhold til tid eller energi, slik at du vasker på den mest forsvarlige måten,både økonomisk og miljømessig.

Bosch WAN280L8SN er en A+++ 10% maskin. Det vil si at den er 10% mer effektiv enn den beste energimerkingen krever.

Vask 

Både Tænk og Råd & Rön gir gode karakterer til maskinens bomullsprogrammer. Det er nemlig utviklet med fokus på å spare vann og energi uten at det går på kompromiss med vaskeresultatet. Tænk gir også toppkarakter til sentrifugering av syntetisk tøy.

Teknikk og oppsetting 

Begge testinstituttene ender med en konklusjonen om at Bosch WAN280L8SN er en meget brukervennlig vaskemaskin som er enkel å stille inn.

Maskinen er utstyrt med en EcoSilence Drive-motor og et spesielt ”antivibrasjonsdesign” som minsker støy fra maskinen.

I tillegg er både Tænk og Råd & Rön positive til manualen, som de finner lett å lese. Dette gjør det enkelt for nye eiere å sette opp vaskemaskinen og bli kjent med de ulike funksjonene.

Derfor anbefales denne modellen:
🔵 Lavt vann- og energiforbruk
🔵 Lavt støynivå
🔵 God bomullsvask
🔵 God sentrifugering av syntetisk tøy
🔵 Brukervennlig kontrollpanel
🔵 God manual


Bosch WAN2828ISN

✅ Mange positive brukeranmeldelser

Bosch WAN2828ISN

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
4 995,00 Kr. 0,00 Kr. 4 995,00 Kr. Les mer
6 499,00 Kr. 0,00 Kr. 6 499,00 Kr. Les mer
6 699,00 Kr. 0,00 Kr. 6 699,00 Kr. Les mer

 

Modellen Bosch WAN2828ISN har ikke blitt tatt med i noen offisielle eksperttester, men vi har likevel valgt å inkludere modellen i artikkelen vår. Dette skyldes at den har fått veldig mange positive brukeranmeldelser på diverse forhandlersider som Whiteaway.no og Skousen.no.

Forbrukerne bruker ofte modellen i praksis og vil derfor kunne si noe om funksjonaliteten over lengre tid. Noe av det som Bosch WAN2828ISN får mest skryt for er dens gode vaskeevner da modellen vasker veldig rent – samt det veldig lave støynivået.

Stor og effektiv modell

Denne modellen har en kapasitet som ligger i den høye enden av skalaen med plass til 8 kilo tøy. I praksis vil dette tilsvare omtrent 7-8 sett med klær til en husstand på ca. 5 personer. Bosch WAN2828ISN er designet med funksjonalitet og effektivitet som formål, da produsenten er klar over at klesvask er en nødvendighet for forbrukeren – og ikke en glede. Derfor er kapasiteten stor, og tøyet vaskes så rent som mulig – så raskt som mulig.

For å oppfylle disse kriteriene er Bosch WAN2828ISN utstyrt med et sentrifugeringssystem som kan sentrifugere med opptil 1400 omdreininger per minutt. Dette sørger for at vannet blir slynget raskere ut av tøyet og trenger kortere tørketid etterpå.

Selv om det kan høres ut som dette krever mye strøm, er Bosch WAN2828ISN en miljøvennlig modell i markedets beste energiklasse – nemlig A+++.

Spesialprogrammer til tøyet

Forbrukerne skriver at Bosch WAN2828ISN er i stand til å vaske tøyet veldig rent, noe som er en av de største fordelene ved modellen. Den er også designet til å ta vare på forskjellige typer tekstiler og gi de den mest optimale behandlingen. Derfor finnes det en lang rekke spesialprogrammer som med fordel kan brukes når man har behov for mer enn bare en bomullsvask.

Blant disse spesialprogrammene finnes blant annet dun, mørkt tøy, gardiner, skjorter, sport, mix, hygiene, ull, finvask og silke. Det finnes også 2 hurtigprogrammer på henholdsvis 15 og 30 minutter som frisker opp tøyet hvis tekstilene kun er litt skitne.

Støysvak modell

I tillegg til alle spesialprogrammene er Bosch WAN2828ISN også utstyrt med teknologien VarioPerfect, som sørger for optimalt energi- og tidsforbruk ved hvert enkelt program.

Enda et positivt aspekt som veldig mange forbrukere skriver om i sine anmeldelser av Bosch WAN2828ISN, er at modellen er veldig stillegående. Dette er mulig på grunn av motorteknologien Eco Silence Drive som sikrer en relativt stillegående arbeidsprosess. Den kullfrie motoren sørger også for en så lang levetid som mulig.

Lydnivået under pågående vask er bare 55 dB og litt mer under sentrifugering. Utover dette har Bosch WAN2828ISN også stort fokus på brukervennlighet med det store LED-displayet på fronten. Her kan man styre og overvåke vask og programmer.

Bosch WAN2828ISN måler 85 cm (h), 60 cm (b), 60 cm (d).

Derfor anbefales Bosch WAN2828ISN:
🔵 Brukerfavoritt med en kapasitet på 8 kilo
🔵 Sentrifugeringshastighet på opptil 1400 omdreininger per minutt
🔵 Energiklasse A+++
🔵 VarioPerfect sikrer effektivt vaskeresultat
🔵 Veldig stillegående modell med kullfri motor


Bosch WAY32899SN

✅ Mange positive brukeranmeldelser

Bosch WAY32899SN

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
12 999,00 Kr. 0,00 Kr. 12 999,00 Kr. Les mer
12 999,00 Kr. 0,00 Kr. 12 999,00 Kr. Les mer
13 099,00 Kr. 0,00 Kr. 13 099,00 Kr. Les mer

 

Modellen Bosch WAY32899SN har ikke blitt inkludert i eksperttester som har gitt en offisiell vurdering av modellen. Vi har likevel tatt den med i denne artikkelen da forbrukerne er veldig fornøyde med modellen. Dette kommer godt frem i flere positive brukeranmeldelser på forhandlersider som Whiteaway.com og Skousen.dk.

Forbrukerne fremhever mange forskjellige velfungerende aspekter ved Bosch WAY32899SN. Det er spesielt det automatiske doseringssystemet, den effektive vaskingen og den stillegående motoren som går igjen i mange anmeldelser.

Kapasitet på 9 kilo

Denne vaskemaskinen vil være fordelaktig til husstander med mange medlemmer. Modellen har nemlig en veldig stor kapasitet på hele 9 kilo. Dette er over gjennomsnittet som vanligvis ligger på 7 kilo. I praksis betyr det at man kan vaske 9-10 sett med tøy av gangen, og modellen er derfor passende til en husstand på 5-6 personer.

Utover dette gjør den store kapasiteten også at man kan bruke Bosch WAY32899SN til å vaske store objekter som tepper og dyner uten problemer. Trommelen og teknologien er nemlig sterk nok til å kunne håndtere dette.

Lav restfuktighet

Selv ved stor kapasitet klarer Bosch WAY32899SN å vaske rent. Dette er et aspekt som fremheves flere ganger av brukerne. Her gjelder også den gode sentrifugeringsevnen på opptil 1600 omdreininger per minutt – dette sikrer en lav restfuktighet i tøyet som ved denne modellen ligger på 44%.

Selv om det er snakk om en kraftig maskin så er den hverken en strøm- eller vannsluker. Bosch WAY32899SN ligger nemlig i energiklasse A+++ som er markedets beste klasse. Modellen er laget med kullfri motor som sørger for både lang levetid og stillegående vask.

iDOS doserer selv vaskemiddelet

Maskinen er designet til å vaske helt rent og ta hensyn til tekstilene. Derfor har modellen iDOS som selv doserer vaskemiddelet etter program og tøymengde. Dette er en funksjon som flere forbrukere er veldig fornøyde med.

Hvis man har bruk for å vaske tøy som ikke passer til for eksempel bomullsvask på 40 eller 60 grader, så har Bosch WAY32899SN et stort antall spesialprogrammer. Disse inkluderer blant annet strykefritt, skjorter, sport, mix, skånsom, hygiene, dyne, stillegående, ull, håndvask, finvask og silke.

Det finnes også funksjoner som ekstra skylling og trommelrengjøring, samt et program på kun 15 minutter. Utover disse har Bosch WAY32899SN også kunnskap om flekkfjerning og hele 16 flekkfjerningsprogrammer til formålet.

Man styrer modellen via et kontrollpanel i form av et TFT-display som er lett å betjene. Her vises programforløp og resterende tid, og det er også mulig å velge utsatt start samt en rekke andre funksjoner.

Bosch WAY32899SN måler 85 cm (h), 60 cm (b), 63,2 cm (d).

Derfor anbefales Bosch WAY32899SN:
🔵 Brukerfavoritt med plass til hele 9 kilo tøy
🔵 Kan brukes til dyner og tepper
🔵 Høy sentrifugeringsevne og lav restfuktighet
🔵 iDOS selvdoseringssystem
🔵 Mange spesialprogrammer og hurtigprogram – samt 16 flekkfjerningsprogrammer


Bosch WAB28266SN

Populær blant forbrukerne

Bosch WAB28266SN

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
3 239,00 Kr. 0,00 Kr. 3 239,00 Kr. Les mer
3 309,00 Kr. 0,00 Kr. 3 309,00 Kr. Les mer
3 995,00 Kr. 0,00 Kr. 3 995,00 Kr. Les mer

 

Bosch WAB28266SN er et populært valg blant brukerne, som gir den 4,5 av 5 mulige stjerner på portalen Whiteaway.no. Den kan vaske opp til 6 kilo klær og er velegnet til mindre husholdninger.

Maskinen er i energiklasse A+++, hvilket betyr at det er den mest energivennlige vaskemaskinen du kan ha. Maskinen har til og med et spesielt vaskeprogram der du kan velge mellom å spare 40% på vasketiden eller 10% på energiforbruk.

Displayet utmerker seg ved å være svært brukervennlig og ha en meget enkel innstilling. Det er lett å stille inn maskinen og enkelt å følge med på hvor langt den har kommet i vaskeprogrammet.

En annen detalj som gjør denne modellen ekstra miljøvennlig, er det sensorstyrte 2-trinns vannsparingssystemet.

Spesialprogram og allergivenlig 

På displayet er det også mulig å stille inn maskinen en rekke ulike spesialprogram. I tillegg til vanlige program som strykelett, ull og finvask, har Bosch WAB28266SN også spesielle vaskeprogram både til skjorter, treningsklær og en såkalt ”hygiene-vask”.

Bosch WAB28266SN har blitt tildelt et Allergipluss/ECARF-kvalitetsstempel, hvilket betyr at maskinen er velegnet til bruk i husholdninger med allergikere.

Derfor anbefales denne maskinen: 
🔵 God til mindre husholdninger
🔵 Miljøvennlig
🔵 Allergivennlig
🔵 Spesialprogram til for eksempel treningsklær og hygiene
🔵 Display med god brukergrenseflate
🔵 Viser status og hvor lenge det er til vasken er ferdig


Verdt å vite om Bosch

Dersom du velger en Bosch vaskemaskin, får du en maskin som er produsert av en av de største produsentene av hvitevarer og husholdningsmaskiner. Bedriften ble grunnlagt i 1886 av tyskeren Robert Bosch, og kom til Norge i 1920.

Med tiden har Bosch blitt en global bedrift som produserer blant annet støvsugere, oppvaskmaskiner, kjøleskap, komfyrer, vaskemaskiner og andre husholdningsmaskiner. I tillegg har de stor produksjon av elektroniske deler til bilindustrien og mange andre industrier.

All produksjon av husholdningsmaskiner fra Bosch er samlet i BSH, som opprinnelig var forkortelse for Bosch-Siemens Hausgeräte, men i dag har Bosch fullt eierskap. I tillegg til merkevarene Bosch og Siemens, produserer fabrikken husholdningsmaskiner under navn som Gaggenau og Neff, samt en rekke andre varemerker på lokale markeder i noen få land, for eksempel Thermador, Junker, Viva og Constructa.

Fokus på å gjøre husholdningen lettere

Bosch har helt siden begynnelsen hatt fokus på å utvikle nyskapende og brukbare produkter som gjør husholdning enklere – slik at folk har mer tid til å bruke på det de brenner for.

Det medmenneskelige fokuset blir også uttrykt gjennom Bosch Fonden, ett av de største fondene i Tyskland som hvert år støtter en rekke prosjekter både i hjem- og utland.

Effektiv hvitevareservice

Ifølge loven må Bosch tilby 2 års reklamasjonsrett på den nye vaskemaskinen din. I tillegg får du med Bosch PlusService mulighet til å kjøpe 3 ekstra år med reklamasjonsrett.

I tillegg har Bosch de siste 40 årene drevet en spesiell hvitevareservice som står klar til å hjelpe deg dersom Bosch-produktet ditt går i stykker. Du kan få hjelp på mange forskjellige måter via både nett og telefon.

Hvis du opplever et problem, er det stor sannsynlighet for at det er noe du selv kan fikse. På hjemmesiden deres har Bosch samlet en rekke spørsmål og svar, slik at du selv kan prøve å løse problemet.

Klarer du det ikke selv, kan du ringe eller maile til Bosch. Så kan de guide deg og hjelpe med å løse problemet. Hvis det fremdeles ikke hjelper, kan du bestille en tekniker til å komme hjem til deg. Det kan du også gjøre via telefon eller på hjemmesiden.

Hvis vaskemaskinen din går i stykker, er det en god idé å kontakte Bosch. De har et stort korps av serviceteknikere som er klar for utrykking. Det gjør ingenting at vaskemaskinen har noen år bak seg, for Bosch sikrer deg reservedeler til vaskemaskinen din helt opp til ti år etter at du har kjøpt den.


Bosch Vaskemaskin Test – Disse testene har vi brukt

Tænk.dk 🇩🇰
Danske Forbrukerrådet Tænk har utført en test av 69 vaskemaskiner. De ble testet på en rekke ulike områder, blant annet vaskeevne, skylleevne, sentrifugeringsevne, vann- og strømforbruk, brukervennlighet, vasketid og støynivå.

Alle vaskemaskinene ble testet grundig, både på bomullsprogram og syntetisk program på 40°, før ekspertene fra Tænk kåret vinnerne. Du kan lese hele testen på Tænk´s hjemmeside her. Merk at det krever betalt abonnement for å få tilgang til testen.

Råd & Rön 🇸🇪
Svenske Råd & Rön har testet 89 vaskemaskiner i februar 2016. Her har de blant annet vurdert vaskemaskinenes evne til å vaske klær, om alt vaskemiddelet er vasket ut av tøyet, hvor mye fukt som er igjen etter sentrifugering, brukervennlighet, vann- og strømforbruk pluss vasketid. Du kan lese hele testen på hjemmesiden deres her. Merk at det krever betalt abonnement for å få tilgang til testen.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Be the first to leave a review.

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse