Miele vaskemaskin test – Finn de beste testvinnerne her

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Miele er et av de mest veletablerte merkene innenfor vaskemaskiner, og det med god grunn. Navnet har etter hvert blitt synonymt med kvalitet og design av høyeste karakter, akkurat slik som levetiden på Mieles maskiner er en av de beste på markedet.

For å sikre at alle vaskemaskinene oppfyller de strenge kvalitetskravene, tester Miele selv produktene i svært strenge langtidskontroller. For eksempel varer testingen av Mieles vaskemaskiner i hele 10.000 driftstimer, noe som tilsvarer gjennomsnittlig bruk i løpet av 20 år. Ingen annen produsent utfører så strenge kontroller med vaskemaskinene sine, så med en vaskemaskin fra Miele får du derfor gjennomtestet design, levetid og kvalitet av beste sort.

Denne Miele vaskemaskin testen inneholder:

🔸 Oversikt over de beste Miele-vaskemaskinene på markedet
🔸 Årsaken til at Mieles vaskemaskiner er de eneste som kan repareres
🔸 Gjennomgang av de forskjellige testene vi har gjennomgått

Vær oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men samler resultater fra uavhengige tester, slik at du enkelt får oversikt over de beste produktene på markedet.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Miele WMB 120 NDS

Anbefalt av Expert Reviews
Testvinner hos svenske Råd & Rön
Anbefalt av Good Housekeeping Institute

miele-wmb-120

Expert Reviews kaller Miele WMB 120 en eksepsjonelt god vaskemaskin og trekker frem brukervennlighet og de god vaskeevne når de gir hele 5 av 5 stjerner. Denne maskinen har en kapasitet på 8 kilo, er frontbetjent og har til sammen 11 forskjellige vaskeprogram. Dessuten har den energimerket A+++ som er det beste man kan oppnå. Dersom støynivået er viktig for deg i valget av vaskemaskin, er Mieles WMB 120 et godt valg. Både Goodhousekeeping.co.uk og Expert Reviews nevner flere ganger at støyen som oppstår under bruk er minimal, og sentrifugeringen er uvanlig støysvak til tross for at den kjører med opptil 1600 omdreiinger i minuttet.

Betjening

Miele har gjort betjeningen enkel på maskinens frontpanel, hvor du raskt og enkelt velger programmet du ønsker ved hjelp av en skruknapp. Her kan du stille inn ekstra spesifikasjoner og programmering til vasken, slik som temperatur, forvask og sentrifugeringshastighet. I tillegg kan du angi hvor skitne klærne er, slik at du virkelig kan skreddersy vaskeprogrammet til hver klesvask. Da får du klærne så rene som mulig med bruk av minst mulig ressurser.

Betjening Miele WMB120

Denne maskinen har også et antikrøll-program som Miele kaller for «for-stryking».  Dette programmet kan du kjøre på slutten av en vask, slik at du kan bruke mindre tid ved strykebrettet. Du har også mulighet for å velge utsatt vask, der vaskestart kan utsettes opptil 24 timer. Det raskeste programmet tar 20 minutter, og displayet lar deg følge med på hvor mye tid som er igjen. Det er innebygd mengdeautomatikk som tilpasser energi- og vannforbruk etter hvor full vaskemaskinen er, slik at du er så energibesparende som mulig.

Teknikk

Miele WMB 120 er utstyrt med en kull-fri motor som sikrer best levetid. Motorer med kull blir slitt raskere enn motorer uten kull, som betyr at kullet må skiftes ut. Med kull-fri motor har du både en reservedel mindre å tenke på, og motoren er mye mer stabil og støysvak. I følge Expert Reviews får du med Miele WMD120 en veldig effektiv og stabil vaskemaskin i svært bra kvalitet og solid konstruksjon.

Derfor anbefales denne modellen:

Energimerking A+++
Kull-fri motor
 Lett betjening
 Antikrøll-program med ”for-stryking”
Kapasitet på 8 kilo
Mengdeautomatikk som tilpasser forbruket av vann og strøm
Svært støysvak under vask og sentrifugering


Miele WKG 130 NDS  

Best vurdering av forbrukerne
Testvinner hos tyske wfk-Forschungsinstitut

Miele WKG 130 NDS

Denne populære vaskemaskinen har til nå kun blitt testet i én offisiell test, nemlig hos tyske wfk-Forschungsinstitut für Reinigungstechnologie. De har testet vaskemaskiner fra 6 forskjellige produsenter og resultatet ble at kun 3 Miele-modeller bestod testen; den ene var Miele WKG 130 NDS.

Hvis man ser nærmere på brukervurderingene på ulike nettbutikker, er det tydelig at denne modellen er svært populær.. Den har ikke fått annet enn positive anmeldelser i tillegg til at det er den vaskemaskinen med flest anmeldelser.

Med denne vaskemaskinen fra Miele får du en miljøvennlig modell hvor kvaliteten er topp. Den har energimerking A+++, det beste en vaskemaskin kan ha. Det årlige energiforbruket er på 176 kWh, og det årlige vannforbruket er på 9900 liter – begge tall er basert på 220 vaskesykluser på et standard 60°C vaskeprogram. Vaskemaskinen har også funksjonen EcoFeedback som gir deg en nøyaktig tilbakemelding om det aktuelle vann- og strømforbruket. Før programstart kan du også hente en prognose om forbruket i det valgte programmet, og når det er ferdig ser du den nøyaktige forbruksinformasjonen.

Betjening

Denne modellen har alt man kan ønske seg når det kommer til moderne komfort, blant annet de to funksjonene TwinDos og CapDosing. TwinDos er Mieles helautomatiske dosering av flytende vaskemiddel med 2 muligheter: enten kan du fylle på ditt eget vaskemiddel/skyllemiddel i beholderne som følger med, eller du kan velge Mieles egne produkter. TwinDos-systemet sørger for å dosere vaskemiddelet slik at det blir brukt så effektivt som mulig og på riktig tidspunkt i vaskesyklusen. CapDosing er Mieles vaskekapsler til spesialprogrammene. Det finnes tilsammen 6 ulike spesialvaskemiddel: sport, dun, outdoor, woolcare, silkcare og impregnering. I tillegg finnes det 3 ulike skyllemiddel og 1 booster til ekstra vanskelige flekker.

Flekkfjerning har også blitt mye enklere med denne modelle: Vaskemaskinen har en integrert flekkguide der du målrettet kan behandle opptil 23 ulike flekktyper. Du velger vaskeprogrammet du ønsker, og programmet justeres til å takle disse flekkene.

Selve betjeningen foregår enkelt via frontpanelet på vaskemaskinen, der du bruker skruknapp til å velge programmet du ønsker. Når du har valgt vaskeprogram, er det mulig å legge til ekstra spesifikasjoner som temperatur, forvask og sentrifugeringshastighet.

Betjening Miele WKG 130 NDS


Teknikk

Denne vaskemaskinen fra Miele er utstyrt med kull-fri motor. Motortypen har lengst levetid fordi motorer med kull blir slitt raskere, hvilket betyr at du må skifte kull. Med kull-fri motor slipper du å tenke på reservedeler, og du får også en mer stabil og støysvak motor. Ved normal vask har denne maskinen et lydnivå på kun 48 dB – til sammenligning ligger samtale i vanlig stemmeleie på ca. 60 dB.

Vaskemaskinen har SoftCare-trommel 2.0, den mest avanserte SoftCare-trommelen av modellene vi har presentert her. I likhet med de andre SoftCare-tromlene, skaper overflatestrukturen et tynt vannlag mellom stoffet og tromleveggen som skåner tøyet fra slitasje. Strukturen på trommelen har også små polerte åpninger som sikrer at BH-spiler og andre ting ikke ender i avløpspumpen. Det som virkelig gjør at SoftCare 2.0 skiller seg ut fra de vanlige SoftCare-tromlene, er funksjonene Glatting og Dampglatting. Velger du en av disse funksjonene, blir trommelen varm etter den siste sentrifugeringen og da løsnes og glattes vasketøyet. Det betyr at strykingen blir mye lettere og raskere.

Derfor anbefales denne modellen:

Energimerking A+++
Svært støysvak under bruk
SoftCare-trommel
Integrert flekkguide
TwinDos
CapDosering
Kull-fri motor


Mieles historie

Miele ble grunnlagt i 1899 og har siden jobbet ut ifra kvalitetsløftet ”Immer besser” – alltid bedre. Produkter fra Miele er også kjent for å være noen av de beste og mest robuste på markedet. Som de fleste sikkert vet, produserer Miele ikke bare vaskemaskiner, men også tørketromler, ovner, komfyrer og støvsugere. Miele har også en produktrekke som retter seg mot industriell bruk, nemlig Miele Professional. Det som er felles for alle produktene er høy kvalitet og lang levetid.

Miele er den eneste produsenten av hvitevarer som tester produktene for en levetid på 20 år, som gjør du får et produkt av topp kvalitet. Det er med utgangspunkt i dette at man snakker om «Miele-kvaliteten», og har man valgt Miele én gang har man valgt Miele for livet.

Miele er et av de mest populære merkene innen vaskemaskiner og har mange ganger mottatt priser og premier basert på forbrukertilfredshet og produktenes pålitelighet og kvalitet. I Mieles hjemland Tyskland, har merket flere ganger blitt kåret til «Best brand ever» – det beste produktmerket noensinne.

Miele ble grunnlagt av teknikeren Carl Miele og forretningsmannen Reinhard Zinkann som hadde å fremstille melkesentrifuger som formål – og naturligvis de beste på markedet. De to grunnleggerne skrev allerede ”Immer Besser på de første produktene deres, og siden den gangen har ordene fungert som ledetråd for Mieles produkter og kvalitet gjennom den over 100 år lange historien til bedriften. Ikke lenge etter at bedriften ble grunnlagt, begynte Miele å eksperimentere med vaskemaskiner, og allerede i 1903 er firmaet klart med et forslag til en modell som bestod av en pendel med svingvekter. Den første vaskemaskinen som hadde elektrisk motor var klar i 1911 og i 1914 ble den første vaskemaskinen med vannmotor produsert. Også den gangen var Miele overbevist om kvaliteten av sine egne produkter og allerede i 1916 innførte Miele 10 års garanti på produktene sine.

Miele fortsetter utviklingen av vaskemaskiner, og i 1953 var den første vaskemaskinen som vi kjenner i dag ferdig utviklet. Frontbetjent med trommel og en liten glugg så man kan se inn.

I 1958 når Miele enda en milepæl i tekstilpleiens historie, da den første elektriske tørketrommelen til privat bruk blir sendt ut fra fabrikken. I 1981 når de enda et mål med den første datastyrte Miele-vaskemaskinen. Selv om den første datastyrte vaskemaskinen kom i 1981 har det skjedd mye siden da, og utviklingen kombinert med Mieles forsøk på å være «immer besser» har ført til at du i dag finner noen av de beste og mest robuste vaskemaskinene på markedet hos Miele.

Siden Miele ble grunnlagt i 1899 har bedriften vært uavhengig og familiedrevet, og Mieles visjon er å bli det mest populære merket i bransjen på alle relevante markeder. Ifølge Miele tilbyr bedriften produkter som setter standarden for hva en god vaskemaskin er, og hva den bør kunne levere både på design, betjeningskomfort, energieffektivitet, holdbarhet og ytelse. Du kan lese mer om Mieles historie og forretning her.Derfor er Miele et bra valg

Ifølge Miele er det 6 gode grunner til at man bør velge deres vaskemaskiner:

Miele-kvaliteten
Miele-teknikken
Miele-komforten
 Miele-designet
Mieles service
Miele-merket

Miele er det mest populære merket i bransjen i mange land, og punktene over er områder der Miele utmerker seg vokser stadig. Du kan lese mer om punktene her.

Miele gjør også en dyd ut av å ha best service og de beste teknikerne. Dersom du er i tvil om hvilken vaskemaskin som er riktig for deg, har spørsmål om et konkret problem eller trenger en tekniker til vaskemaskinen, har Miele serviceenheter med egne teknikere i og rundt de store byene på Østlandet, Vestlandet og i Trøndelag. I resten av Norge utføres reparasjoner av teknikere som er ansatt hos profesjonelle servicepartnere, og alle har spesialtrening med Mieles produkter. Du kan lese mer om Mieles ulike vaskemaskiner og service her.


FAQ – Ofte stilte spørsmål 

🤩 Hvilke Miele vaskemaskiner er best i test?

Miele WMB 120 NDS og Miele WKG 130 NDS

🤓 Hvordan testes Miele vaskemaskinene?

Maskinene testes på vaskeevne, skylleevne og sentrifugeringsevne. I tillegg ses det også på vann- og strømforbruk, støynivå og brukervennlighet.

🤔 Hvilken energiklasse bør jeg se etter?

Skalaen for vaskemaskiner går fra A+++ som det beste – helt til D som det dårligste. Det er anbefalt at man velger en maskin med A+ som et minimum.


Miele vaskemaskine test – disse tests har vi gennemgået:

WFK
Det tyske WFK Forschungsinstitut für Reinigungstechnologie e.V. i Krefeld har testet vaskemaskiner fra 6 forskjellige produsenter. Resultatet ble at kun 3 Miele-modeller bestod testen. WFK er kjent for strenge vurderinger og grundige tester, og de lager både tysk og internasjonalt standardiseringsarbeid i tillegg til utdannelse, undervisning og test av yteevne på vaske- og rengjøringsmiddel, vaskemaskiner og andre hygieneprodukter.

Råd & Rön
Svenske Råd & Rön har testet 89 vaskemaskiner i februar 2016. I testen har de blant annet vurdert vaskemaskinenes evne til å vaske klærne rene, om vaskemiddelet er vasket ut av tøyet, resterende fukt etter sentrifugering, i tillegg til brukervennlighet, vasketid og vann- og strømforbruk. Du kan lese hele testen på hjemmesiden deres her. Vær oppmerksom på at det krever betalt abonnement for å få tilgang til testen.

Good Housekeeping Institute
Good Housekeeping Institute er et britisk forbrukermagasin som tester produkter til hjemmet og husholdningen. For å få det beste sammenligningsgrunnlaget, utfører de alltid den samme typen test for å finne ut hvor bra vaskemaskinens vann- og strømforbruk, sentrifugeringsevne og flekkfjerning er. Deretter gir de et samlet antall poeng; 100 poeng er maks. Slik blir det mulig å sammenligne resultater uansett modell, størrelse og varemerke. Du kan lese Good Housekeeping Institute’s anmeldelse av Miele WMB 120 her.

Expert Reviews
Det britiske forbrukermagasinet Expert Reviews bruker alltid samme metode når de tester vaskemaskiner, derfor har deres vurdering alltid samme utgangspunkt. Testene deres består av en vask på 3 kilo klær uansett størrelse på trommelen. Prøvevasken blir vasket på bomullsprogram – først på 30 grader og så på 40 grader. Deretter sammenligner de vann- og strømforbruk, støynivå og maskinens grunnleggende vaskeprestasjon. Du kan lese Expert Reviews anmeldelse av Miele WMB 120 her.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere