Siemens vaskemaskin Test – Finn de beste testvinnerne her

0

I denne artikkelen får du oversikt over hvilke Siemens vaskemaskiner, som vurderes som de beste på markedet akkurat nå. Med overgangen til børsteløse motorer, har Siemens vaskemaskiner fått et lavere støynivå, vært betydelig mindre energikrevende og har lengre levetid enn tidligere modeller. Det gjør Siemens nyeste modeller av vaskemaskiner til en enda bedre investering enn før.

Forbrukerliv.no har gjennomgått uavhengige tester av Siemens vaskemaskiner hos det danske forbrukerrådet Tænk og den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön. Vi har også sett nærmere på hvordan de ulike modellene er vurdert av kundene på nettets mange nettbutikker for hvitevarer.

Vi så også sett nærmere på testvinnende vaskemaskiner fra andre produsenter, slik at du enkelt kan sammenligne Siemens vaskemaskiner med lignende modeller fra andre produsenter, som også har klart seg bra i tester av vaskemaskiner på nettet.

I denne artikkelen får du:
– En gjennomgang av Siemens beste vaskemaskiner.
– Gode alternativer til en Siemens vaskemaskin.
– En gjennomgang av alle testene vi har brukt.

Vennligst merk at Forbrukerliv.no ikke tester produkter, men samler resultatene av uavhengige tester, slik at du enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet.


Siemens WM14W447DN 

Testvinner hos svenske Råd & Rön
Testvinner hos det danske forbrukerrådet Tænk
Gode vurderinger blant forbrukere

Siemens-WM14W447DN

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
6 800,00 Kr. 0,00 Kr. 6 800,00 Kr. Les mer
6 800,00 Kr. 0,00 Kr. 6 800,00 Kr. Les mer
6 800,00 Kr. 0,00 Kr. 6 800,00 Kr. Les mer

 

Siemens WM14W447DN er kåret som testvinner både hos forbrukerrådet Tænk og hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön. Samtidig får den også gode vurderinger av forbrukerne. Den har derfor fått 4,8 stjerner av 5 mulige basert på 65 vurderinger hos Skousen. Maskinen kan håndtere opp til åtte kilo klær per vask. Dette gjør det egnet for familier på tre til seks personer i husholdningen, for eksempel to voksne og fire barn.

Presterer godt på alle parametere
Både hos danske Tænk og svenske Råd & Rön, klarer maskinen seg godt på alle parameterne, spesielt blir energiforbruk, sentrifugering, vaskeytelse og brukervennlighet fremhevet. Dette er fordi den har god vaskeytelse på alle programmer og en høy sentrifugeringshastighet på 1400 omdreininger i minuttet, noe som forkorter tørketiden betydelig. I henhold til spesifikasjoner, har Siemens WM14W447DN en vaskeytelse i klasse A og en sentrifugeringsevne i klasse B.

Brukervennlig med interessante funksjoner
Begge testinstituttene vurderer maskinen til å være meget brukervennlig og lett å betjene. Manualen er lett å forstå og gir en god oversikt over maskinens mange funksjoner, slik at det er mulig å bruke vaskemaskinen optimalt.

I tillegg til vanlig standard vask, har Siemens WM14W447DN en rekke ulike spesialvask. Blant annet ull, håndvask, delikat og blandede tekstilprogrammer, som alle kan velges med en knapp på forsiden. Du kan også sette maskinen til kun å sentrifugere eller skylle, i stedet for å kjøre et helt vaskeprogram.

Høyeste merking og lavt vannforbruk
Siemens WM14W447DN har en energimerking i klasse A ++ + – 30%. Dette betyr at maskinen vasker med 30% lavere energinivå, enn de høyeste verdiene som energiklasse A ++ + krever. Vaskemaskins årlige energiforbruk er estimert til beskjedne 122 kWh og vannforbruket til bare 8800 liter.

Maskinen inneholder også flere andre sparefunksjoner, for eksempel er det mulig å utsette starten av vasken i opptil 24 timer. Dermed kan du sette maskinen til å vaske om natten når strømmen er billig. Du har mulighet til å stille inn tid for vasken, slik at klærne for eksempel er ferdig vasket og klare for å henges opp eller sentrifugere, når du kommer hjem fra jobb.

Med de to funksjonene «Mengdeautomatikk» og «waterPerfect Plus» tilpasser maskinen energi- og vannmengden for hver vask, avhengig av hvor mye klær det er i maskinen. Det er med på å gjøre vaskemaskinen mer miljøvennlig.

Børsteløs, vedlikeholdsfri motor og lavt støynivå
Siemens WM14W447DN har en børstefri motor, som har mindre risiko for å bli ødelagt enn tradisjonelle vaskemaskinmotorer. Motorens lengre levetid medfører at Siemens gir 10-års motorgaranti på denne maskinen.

En annen fordel med børstefri motor er at vaskemaskinen blir roligere under drift. Siemens WM14W447DN lager faktisk bare bråk med 49 DB(a) under vask, noe som tilsvarer dempet snakk eller hvisking. Under sentrifugering når lydnivået opp på 71 dB (A), noe som tilsvarer høyrøstet tale. Det er vesentlig roligere enn mange andre vaskemaskiner på markedet.

Derfor anbefales denne modellen:

🔵 God kvalitet
🔵 Svært energivennlig
🔵 God tørke-effektivitet
🔵 Lavt støynivå
🔵 Enkel å betjene
🔵 Mange programmer
🔵 Lav støy


Siemens WM14B262DN  

Prisvennlig favoritt

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
3 695,00 Kr. 0,00 Kr. 3 695,00 Kr. Les mer
3 695,00 Kr. 0,00 Kr. 3 695,00 Kr. Les mer
3 695,00 Kr. 0,00 Kr. 3 695,00 Kr. Les mer

 

Siemens WM14B262DN har ennå ikke vært med i noen tester, men på den annen side, har den fått mange positive brukervurderinger hos nettbutikker som selger hvitevarer. Hos WhiteAway har brukere i gjennomsnitt gitt maskinen 4,5 stjerner av 5 mulige. Dette, kombinert med en rimelig pris, gjør at vi har valgt å ta maskinen med i denne artikkelen.

Vaskemaskinen rommer seks kilo klær per vask, og er derfor ideell for mindre husholdninger. Vaskeytelsen ligger i klasse A og sentrifugeringshastigheten har 1400 omdreininger. Sentrifugeringsevnen ligger i klasse B. Dermed ligger den på nivå med flere langt dyrere modeller.

En god allround maskin med alle de riktige funksjonene
Maskinen har et informativt, digitalt display som gjør maskinen enkel å betjene, og du se hvor mye tid som er igjen av vasken.

Siemens WM14B262DN har alle de vanlige vaskeprogrammene som for eksempel ull, syntetisk og lignende. Trenger du en veldig rask vask, har Siemens WM14B262DN også et hurtigprogram som både vasker, skyller og sentrifugerer på bare femten minutter.

God miljøvennlighet med mange tidsbesparende funksjoner
Siemens WM14B262DN ligger i energiklasse A ++ +, som bare gis til de mest energi- og ressursbesparende vaskemaskinene på markedet. Årlig energiforbruk er beregnet til å ligge på 153 kWh og 10 560 liter vann.

Maskinen har også en rekke energi- og ressursbesparende funksjoner. For eksempel kan den utsette en vask i opptil 24 timer. Dette gir deg mulighet til å starte en vask om natten, når strømmen er billig, uten at du må stå opp og gjøre det manuelt.

VarioPerfect er et spesielt energi- og ressursprogram, som du kan velge via displayet. Her kan du prioritere vasketid opp mot energiforbruk, og spare 40% eller 10% på hver av disse parameterne. Du kan alltids tilpasse vasken for gjeldende behov.  Hvis du ikke har det travelt, kan du spare både miljøet og lommeboken for unødvendig belastning.

Siemens WM14B262DN er også utstyrt med en spesiell mengdeautomatikk – waterPerfect. Den tilpasser forbruket etter om du vasker med full maskin eller ikke. Det fungerer ved at maskinen veier klærne. Deretter tilpasses mengden vann og vaskelengde på valgt vaskeprogram. Dermed får du lavere regninger og en mindre belastning av miljøet.

Med en sentrifugeringshastighet på 1400 omdreininger i minuttet, sørger maskinen for at klærne har en lav restfuktighet, når vasken er ferdig. Klærne bruker kortere tid på å tørke, noe som ytterligere bidrar til å redusere maskinens innvirkning på miljøet.

Tradisjonell motor gir rimeligere vaskemaskin
Denne vaskemaskinen fra Siemens er utstyrt med en tradisjonell motor i stedet for børstefri motor, som de nyeste Siemens vaskemaskiner er utstyrt med. Dette betyr at maskinen bråker mer.

Til gjengjeld er modellen i en rimeligere prisklasse, og er like energi- og miljøvennlig som mange av Siemens dyre maskiner, så den er et godt valg. Det bekreftes av mange positive vurderinger og rangeringer, som Siemens WM14B262DN får av kjøperne.

Derfor anbefales denne modellen:

🔵 Brukervuderinger gir 4,5 av 5 stjerner hos WhiteAway og Skousen
🔵 Lavt energiforbruk med A +++ energimerke
🔵 Like miljøvennlig og økonomisk i drift som mange dyrere Siemens modeller
🔵 Ideell for en liten husholdning
🔵 VarioPerfect funksjon
🔵 Mulighet for å utsette vask


Siemens WM14P467DN 

Toppkarakter blant forbrukere

Siemens WM14P467DN

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
6 429,00 Kr. 0,00 Kr. 6 429,00 Kr. Les mer
8 184,00 Kr. 0,00 Kr. 8 184,00 Kr. Les mer

 

Siemens WM14P467DN er en annen vaskemaskin fra Siemens, som ennå ikke har deltatt i noen av de store forbrukerorganisasjonene eller andre nettmedier sine tester. Imidlertid har modellen nesten toppkarakter med 4,8 stjerner av 5 mulige hos WhiteAway og Skousen. Vi har derfor valgt å ta Siemens WM14P467DN med i vår gjennomgang av Siemens vaskemaskiner.

Maskinen egner seg godt til en liten familie, siden den har en maksimal kapasitet på sju kilo klær. En familie med to voksne og to-tre barn kan enkelt få dekket sine vaskebehov, uten at maskinen er stappfull hver gang.

Siemens WM14P467DN er klassifisert i klasse A for vaskeytelse, og har en maksimal sentrifugeringshastighet på 1400 omdreininger i minuttet, noe som gir den klasse B for sentrifugeringsevne.

Enkel betjening og brukervennlige funksjoner
Siemens WM14P467DN betjenes via en stor skjerm på forsiden av maskinen. Det gjør det svært enkelt å gjøre innstillinger på maskinen. Samtidig kan du følge programmet og lese temperaturen underveis i vasken.

I tillegg til tradisjonell standardvask, har Siemens WM14P467DN en rekke spesialprogrammer til lett vask, ull og silke, samt spesielle vask for undertøy og utendørs tørking av klær. Til slutt har maskinen også en spesiell skjortevask og mulighet for å velge skånsom sentrifugering.

Vaskemaskinen kan stilles inn til å starte vasken, slik at vasken kan foregå om natten når strømmen er billig, eller du kan time vasken, slik at den er klar når du står opp eller kommer hjem fra jobben.

Til slutt har maskinen en spesiell antikrøll-funksjon, som kan brukes til skjorter og andre stoffer som lett krøller seg under vask.

Bedre enn A +++ og med mange energi- og ressursbesparende funksjoner
Siemens WM14P467DN er klassifisert som A + ++ – 20%. Den bruker 20% mindre energi enn det som er nødvendig for å bli klassifisert som en A+++-maskin. Modellen har et energiforbruk på 139 kWh per år og et vannforbruk på 9 240 liter per år.

En sentrifugeringshastighet på 1400 omdreininger i minuttet betyr at klærne har en svært lav restfuktighet etter vask. Derfor tørker klærne raskere, enten du velger å henge den på vaskesnoren eller sende det en tur i tørketrommelen etter vask.

Vaskemaskins mengdeautomatikk gjør at den selv tilpasser forbruket til den mengden klær som du vasker. På denne måten kan du enkelt sette på en mindre vask, uten at maskinen bruker unødvendig energi for å vaske det. Til slutt har maskinen en rekke funksjoner, som kan bidra til å redusere energi- og vannforbruket ytterligere.

Børstefri, helt stillegående motor
Siemens WM14P467DN er utstyrt med en børstefri motor, som har lengre levetid enn tradisjonelle motorer. Derfor gir produsenten deg 10 års motorgaranti med på kjøpet. Samtidig betyr en børstefri motor, at denne maskinen bråker betydelig mindre enn vaskemaskiner med tradisjonell motor.

Derfor anbefales denne modellen:

🔵 God energimerking
🔵 10-års motorgaranti
🔵 Lavt støynivå
🔵 Enkel betjening
🔵 Børstefri motor
🔵 Mengdeautomatikk
🔵 Antikrøll-funksjon


Alternativer til Siemens vaskemaskiner

Vi har også valgt en rekke gode alternativer, som har fått topplasseringer i de testene, hvor Siemens vaskemaskiner har deltatt. Vi ser nærmere på tre andre vaskemaskiner fra andre populære produsenter.


Bosch WAT283L8SN  

Testvinner hos Råd & Rön
Toppkarakter hos det danske forbrukerrådet Tænk 
✅ Gode anmeldelser blandt forbrugerne

Bosch WAT283L8SN

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
4 286,00 Kr. 0,00 Kr. 4 286,00 Kr. Les mer
4 286,00 Kr. 0,00 Kr. 4 286,00 Kr. Les mer

 

Bosch WAT283L8SN produseres i samme fabrikk som Siemens vaskemaskiner, nemlig Bosch-eide BSH. Fabrikken produserer Siemens hvitevarer, samt et bredt utvalg av hvitevarer for lokale og andre europeiske merker, som Bosch eier rettighetene til. Dette betyr at fleste av Bosch og Siemens sine modeller deler både spesifikasjoner og funksjoner med hverandre.

Bosch WAT283L8SN er både toppscorer hos det danske forbrukerrådet Tænk og forbrukerorganisasjonen Råd & Rön i Sverige. I tillegg scorer den gjennomsnittlig 4,7 stjerner av 5 mulige stjerner fra nettbutikken WhiteAway, og får mange gode vurderinger av brukere hos Skousen.no.

Maskinen har en kapasitet på åtte kilo klær, slik at det passer for en større husholdning, som ofte må vaskes ekstra.

God brukervennlighet
Brukervennlighet er en av de parameterne, hvor Bosch WAT283L8SN fått spesielt gode karakterer, både hos Tænk og Råd & Rön. Den store digital LED-skjermen kan konfigureres til å vise informasjon på norsk. Samtidig gir det en god oversikt over ulike alternativer og resterende vasketid. Det gjør det enkelt å planlegge tiden din.

Vaskeytelsen er klassifisert til å være i klasse A, mens en sentrifugeringshastighet på 1400 omdreininger i minuttet, setter maskinen i klasse B for sentrifugeringsevne.

Smart såpeskuff og overdoseringsalarm
En spesiell finesse ved Bosch WAT283L8SN er selvrensende såpeskuff. Samtidig vil maskinen gi beskjed hvis du har for mye såpe eller tøymykner i skuffen. Det gjør maskinen ekstra bruker- og miljøvennlig, ettersom du unngår å belaste miljøet med unødvendig mange såperester og andre kjemikalier.

Maskinen tilbyr i tillegg til standardvask, også spesialprogrammer for vask av skjorter, sportsklær, silke og såkalt hygienevask. I tillegg er det muligheten til å velge mellom kortprogram på 15 og 30 minutter, når det er behov for en rask vask.

Du har også muligheten til å bruke VarioPerfect-funksjonen, som optimaliserer energi og tidsbruk, og gir vasken det beste vaskeresultatet basert på dine preferanser. Har du det travelt, kan du bli vaske raskt og mindre energivennlig. Men har du tid, kan du velge en mer energieffektiv vask og spare miljøet for unødvendige belastninger.

Overgår de strengeste kravene med 30%
Maskinen har energimerke A + ++-30%, noe som betyr at vaskemaskinen bruker 30% mindre energi enn kravet til den beste energiklassen A +++. Dette gir et årlig energiforbruk på 137 kWh og et vannforbruk på 9 900 liter.

Samtidig gir sentrifugeringshastigheten på 1400 omdreininger en lav restfuktighet i klærne, slik at det kan henge kortere på tørkesnoren. Det krever ikke like mye strøm som å tørke det i tørketrommelen, og sparer deg både for tid og energi i hverdagen.

Det er også muligheten til å programmere Bosch WAT283L8SN til å vaske på natten, slik at vasken er klar til opphenging, eller at den er ferdig når du står opp eller kommer hjem fra jobb. Det er mulig å legge mer klær i maskinen, helt frem til maskinen starter, akkurat som du kan avbryte tidtakeren og kjøre vasken manuelt, hvis det er et presserende behov for å vaske. Det gir deg ekstra fleksibilitet og sikrer at du ikke er låst til valget ditt.

Til slutt er Bosch WAT283L8SN utstyrt med funksjonen ActiveWater™ Plus, som utfra klesmengde og valgt vaskeprogrammet, tilpasser mengde vann som trengs for hver vask. Dette sparer både deg og miljøet for unødvendig vannforbruk.

Børstefri, EcoSilence motor
Motoren har EcoSilenceDrive og bruker den samme børstefrie motoren, som de omtalte Siemens-maskinene bruker. Den gjør dette både energieffektivt og forholdsvis stille. Ved normal vask er vi helt nede i 49 dB (A), noe som tilsvarer hvisking. Ved den raskeste sentrifugeringen topper støynivået på 74 dB (A), noe som ligner på vanlig støy langs veien.

Siden den børstefrie motoren nesten er vedlikeholdsfri, vurderes den også til å ha lengre levetid enn tradisjonelle motorer. Derfor gir Bosch 10 års motorgaranti inkludert i prisen.

Derfor anbefales denne modellen:

🔵 God energimerking
🔵 10 års motorgaranti
🔵 Enkel å betjene
🔵 Justerer automatisk vannmengde
🔵 Stor kapasitet
🔵 Energi og tids-optimalisering
🔵 Børstefri motor
🔵 Mulighet for å utsette vask


LG F1496TDA3 

Testvinner hos det danske forbrukerrådet Tænk
300 + positive forbrukervurderinger hos WhiteAway

LG F1496TDA3 bedste vaskemaskine

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
6 999,00 Kr. 0,00 Kr. 6 999,00 Kr. Les mer
6 999,00 Kr. 0,00 Kr. 6 999,00 Kr. Les mer
6 999,00 Kr. 0,00 Kr. 6 999,00 Kr. Les mer

 

LG F1496TDA3 var testvinneren hos det danske forbrukerrådet Tænk, da de testet vaskemaskiner i desember 2014. Siden har maskinen fått over tre hundre positive anmeldelser fra kunder som har kjøpt den hos WhiteAway og Skousen. Begge steder har vaskemaskinen fått et gjennomsnitt på 4,7 av 5 mulige stjerner.

Med en kapasitet på åtte kilo er den egnet for en større familie. Modellen er klassifisert i klasse A, både når det gjelder vask- og sentrifugeringsevne. Dette til tross for at maksimalt antall omdreininger per minutt bare på 1400, noe som ellers kvalifiserer i klasse B for sentrifugeringsevne. Men med en restfuktighet på bare 44%, får det maskinen opp i den beste klassen.

God vaskeytelse og sentrifugering
Det er vaskeytelse og sentrifugering, det danske forbrukerrådet Tænk fremhever i deres test av maskinen. Her vurderes spesielt bomullsprogrammet og programmet for vask av syntetiske klær, til å være veldig bra, mens maskinen får karakteren «veldig bra», både for sentrifugering av bomull og syntetiske klær, samt sentrifugering av en halvfull vaskemaskin.

13 forskjellige vaskeprogrammer
LG F1496TDA3 tilbyr muligheten til å programmere sluttid for en vask opptil 24 timer frem, slik at du kan vaske om natten, eller stille vasken til å være ferdig når du kommer hjem fra jobb.

Maskinen har hele 13 forskjellige vaskeprogrammer, for eksempel økonomivask av bomull og mulighet for en rask vask på 30 minutter. En spesielt intensiv 60-minutters vask, sikrer deg at for eksempel sengetøy, undertøy og håndklær er fri for bakterier etter vask.

Betjeningen skjer via en dreieknapp for valg av programmer, samt en rekke knapper under maskinens LCD-skjerm, som viser hvor lang tid det tar før maskinen er ferdig med å vaske. Det er indikatorer på ulike alternativer for vaskeprogrammene.

30% bedre enn energiklasse A +++
Selv om LG F1496TDA3 har vært her i noen år, ligger den i energiklasse A +++ – 30%. Den har dermed et strømforbruk som er 30% under de strengeste kravene til energiklasse A +++. Dette gir et årlig energiforbruk på 137 kWh og 10 500 liter vann i året.

Lav gjenværende fuktighet på bare 44%, gjør at det blir rimeligere å ha klærne i tørketrommelen og forkorter tørketiden på tørkesnoren. Samtidig trenger du ikke å vente med å vaske til du har fylt opp maskinen, for å vaske økonomisk. Vaskemaskinen kan justere vannmengden og lengden på vaskeprogrammet, til den mengde klær som du vasker. På denne måten kan maskinen enkelt brukes i mindre husholdninger, uten at det gir unødvendig sløsing med vann eller energi.

En av de første maskinene med børstefri motor
Til tross for alderen er LG F1496TDA3 utstyrt med en børstefri motor. Det gir LG 10-års motorgaranti, slik både Siemens og andre vaskemaskinprodusenter får, når de bruker børstefri motor i sine vaskemaskiner.

LG utmerker seg samtidig, ved å ha såkalt Direct Drive-motor. Dette betyr at motoren sitter direkte på trommelen. Det gir mer presise rotasjoner og færre bevegelige deler i vaskemaskinen. Samtidig kan maskinen enkelt optimalisere og tilpasse seg bevegelser til de ulike vaskene, slik at klærne blir behandlet mer forsiktig.

Derfor anbefales denne modellen:

🔵 Energivennlig A +++ vaskemaskin
🔵 10-års motorgaranti
🔵 Anbefalt for god vask- og sentrifugeringsevne
🔵 Enkel betjening via LED-skjerm
🔵 Vektregistrering justerer vaskeprogrammet til klesmengden
🔵 Direct Drive motor
🔵 13 forskjellige vaskeprogrammer


Om Siemens

Det tyske merket Siemens ble grunnlagt av Werner Von Siemens i 1847, etter at han hadde oppfunnet den såkalte utstillingstelegrafen. Basert på tidlige kommunikasjonsindustri, utviklet Siemens på slutten av 1800-tallet og tidlig 1900-tallet, en rekke industrielle og elektriske apparater.

På husholdningsfronten har Siemens i mange år konkurranse med et annet stort, tysk varemerke, nemlig Bosch. Siden begynnelsen av 1960-tallet produserte de to firmaene alle typer hvitevarer på deres felles fabrikk BSH, med hovedkontor i München.

Siden 2014 har Bosch eid fabrikken alene, men de produserer fortsatt husholdningsapparater for Siemens, akkurat som de produserer husholdningsapparater for en rekke andre Bosch-eide varemerker, som hovedsakelig er kjent lokalt i ulike land over hele verden. Det er derfor ikke uvanlig å finne vaskemaskiner og andre husholdningsapparater under andre og mer ukjente navn, som deler egenskaper, funksjonalitet og teknologi med både Siemens og Boschs sine kjent produkter. Du kan lese mer om Siemens her.


Test av Siemens vaskemaskiner – Disse testene har vi gjennomgått

Det danske forbrukerrådet Tænk 🇩🇰
Forbrukerrådet Tænk har gjort en test av 69 vaskemaskiner, hvor det er testet på en rekke parametere som vaskeytelse, skylling, sentrifugeringsevne, vannkapasitet, strømforbruk, brukervennlighet, vasketid og støynivå.

Alle vaskemaskiner ble grundig testet, blant annet et bomulls-program og et syntetisk program på 40°C. Deretter kåret Tænk sine eksperter de beste vaskemaskinene.

Du kan lese hele testen på Tænks nettsted her. Merk at det kreves betalt abonnement for å få adgang til testen.

Råd & Rön 🇸🇪
Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd& Rön har testet 89 vaskemaskiner. I testen er det blant annet vurdert vaskemaskinens evne til å rengjøre klær, om det er igjen vaskemiddel på klærne, hvor mye fuktighet det er igjen etter sentrifugering, brukervennlighet, vann, strømforbruk og vasketid.

Du kan lese hele testen på deres nettsted her. Merk at det kreves betalt abonnement for å få adgang til testen