Siemens vaskemaskin Test – Finn de beste testvinnerne her

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

I denne artikkelen får du oversikt over hvilke Siemens vaskemaskiner, som vurderes som de beste på markedet akkurat nå. Med overgangen til børsteløse motorer, har Siemens vaskemaskiner fått et lavere støynivå, vært betydelig mindre energikrevende og har lengre levetid enn tidligere modeller. Det gjør Siemens nyeste modeller av vaskemaskiner til en enda bedre investering enn før.

Forbrukerliv.no har gjennomgått uavhengige tester av Siemens vaskemaskiner hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön. Vi har også sett nærmere på hvordan de ulike modellene er vurdert av kundene på nettets mange nettbutikker for hvitevarer.

Vi så også sett nærmere på testvinnende vaskemaskiner fra andre produsenter, slik at du enkelt kan sammenligne Siemens vaskemaskiner med lignende modeller fra andre produsenter, som også har klart seg bra i tester av vaskemaskiner på nettet.

Vennligst merk at Forbrukerliv.no ikke tester produkter, men samler resultatene av uavhengige tester, slik at du enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet.


Alternativer til Siemens vaskemaskiner

Vi har også valgt en rekke gode alternativer, som har fått topplasseringer i de testene, hvor Siemens vaskemaskiner har deltatt. Vi ser nærmere på tre andre vaskemaskiner fra andre populære produsenter.


Om Siemens

siemens logo
Det tyske merket Siemens ble grunnlagt av Werner Von Siemens i 1847, etter at han hadde oppfunnet den såkalte utstillingstelegrafen. Basert på tidlige kommunikasjonsindustri, utviklet Siemens på slutten av 1800-tallet og tidlig 1900-tallet, en rekke industrielle og elektriske apparater.

På husholdningsfronten har Siemens i mange år konkurranse med et annet stort, tysk varemerke, nemlig Bosch. Siden begynnelsen av 1960-tallet produserte de to firmaene alle typer hvitevarer på deres felles fabrikk BSH, med hovedkontor i München.

Siden 2014 har Bosch eid fabrikken alene, men de produserer fortsatt husholdningsapparater for Siemens, akkurat som de produserer husholdningsapparater for en rekke andre Bosch-eide varemerker, som hovedsakelig er kjent lokalt i ulike land over hele verden. Det er derfor ikke uvanlig å finne vaskemaskiner og andre husholdningsapparater under andre og mer ukjente navn, som deler egenskaper, funksjonalitet og teknologi med både Siemens og Boschs sine kjent produkter. Du kan lese mer om Siemens her.


FAQ – Ofte stilte spørsmål 

🤩 Hvilke Siemens vaskemaskiner har fått de beste anmeldelsene?

Siemens WM14W4L7DN og Siemens WM14N0L7DN

🤓 Hvordan testes Siemens vaskemaskinene?

Maskinene testes på vaskeevne, skylleevne og sentrifugeringsevne. I tillegg ses det også på vann- og strømforbruk, støynivå og brukervennlighet.

🤔 Hvilken energiklasse bør jeg se etter?

Skalaen for vaskemaskiner går fra A+++ som det beste – helt til D som det dårligste. Det er anbefalt at man velger en maskin med A+ som et minimum.


Test av Siemens vaskemaskiner – Disse testene har vi gjennomgått

Råd & Rön 🇸🇪
Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd& Rön har testet 89 vaskemaskiner. I testen er det blant annet vurdert vaskemaskinens evne til å rengjøre klær, om det er igjen vaskemiddel på klærne, hvor mye fuktighet det er igjen etter sentrifugering, brukervennlighet, vann, strømforbruk og vasketid.

Du kan lese hele testen på deres nettsted her.

Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön har også testet og anmeldt Siemens WU14Q4L7DN og Siemens WM14W4L7DN. Ønsker du å lese begge anmeldelsene så kan du klikke her. Merk at det kreves betalt abonnement for å få adgang til testen


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Siemens WM14W4L7DN

✅ God anmeldelse hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Siemens WM14W4L7DN

 

.
Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön har testet og anmeldt Siemens WM14W4L7DN.

Ekspertkildene har gitt vaskemaskinen en god anmeldelse. De er nemlig svært fornøyde med modellens vaske- og sentrifugeringsevne.

Energieffektiv vaskemaskin med iQdrive-motor 

Med Siemens WM14W4L7DN får man en vaskemaskin som er utstyrt med en kapasitet på 7 kilo tøy. Det betyr at modellen er velegnet til en familie på ca. fire til fem personer.

Restfuktigheten etter endt vask er på 53 %. I tillegg kommer Siemens WM14W4L7DN med en kullfri motor som kalles iQdrive-motor. Denne motoren er både holdbar og støysvak og kommer med en garanti på 10 år.

Maskinen er i tillegg utstyrt med et AntiVibration-design som holder lydnivået nede.

Derfor er lydnivået også bare på 49 dB ved vask og 71 dB ved sentrifugering. Til sammenligning har en normal samtale et lydnivå på 60 dB.

Vaskemaskinen er plassert i energiklasse A+++ og derfor kan man trygt stole på at den ikke bruker mye energi i løpet av et år.

Vaskemaskin med flere vaskeprogram

Siemens WM14W4L7DN er utstyrt med flere vanlige programmer og spesialprogrammer.

Dette inkluderer blant annet utendørs vask, skjorter, mix, hygiene, dyner, vektdyner, ullvask, tømming og superrask 15. Med superrask 15 blir tøyet ferdig på kun 15 minutter.

Vaskemaskinen kommer i tillegg med funksjonen varioPerfect som energi- og tidssparer programmene med et optimalt resultat – samt varioSpeed som sikrer et effektivt vaskeresultat opp til 65 % raskere.

Alle funksjoner og programmer finner en på vaskemaskinens store og oversiktlige LED-display i fronten.

Flere praktiske funksjoner

Ved kjøp av Siemens WM14W4L7DN får man en vaskemaskin med flere praktiske funksjoner.

En av disse funksjonene er blant annet en timer-funksjon som gjør at man kan starte vaskemaskinen når det passer.

I tillegg kommer Siemens WM14W4L7DN med en skånsom og effektiv trommel takket være waveDrum-konstruksjonen. Dette sikrer at tøyet blir vasket lett og skånsomt.

Sist, men ikke minst, er Siemens WM14W4L7DN utstyrt med sikkerhetsfunksjonen aquaStop samt et sensorstyrt vaskeprogram.

Det sensorstyrte vaskeprogrammet optimerer vannforbruket når man vasker uansett hvor mye tøy som er fylt i maskinen.

Siemens WM14W4L7DN – mål 
🌀 Høyde: 84,8 centimeter
🌀 Bredde: 59,8 centimeter
🌀 Dybde: 59 centimeter
🌀 Nettovekt: 73,6 kilo

Siemens WM14W4L7DN – nøkkelopplysninger 
🔴 Type: Vaskemaskin, frontbetjent
🔴 Vaskekapasitet: 7 kilo
🔴 Energiklasse: A+++
🔴 Årlig energiforbruk: 122 kWh/år
🔴 Årlig vannforbruk: 8.800 liter
🔴 Sentrifugeringshastighet: 1384 omdreininger pr minutt
🔴 Støynivå, vask: 49 dB
🔴 Støynivå, sentrifugering: 71 dB

Utvalgte fordeler ved Siemens WU14Q4L7DN:
Flere praktiske funksjoner som sensorstyrt vaskeprogram og waveDrum
Timer-funksjon
varioSpeed og varioPerfect
AntiVibration-design
Energiklasse A+++


Siemens WM14Y748DN

Mange positive brukeranmeldelser

Siemens WM14Y748DN vaskemaskine

 

.
Modellen Siemens WM14Y748DN har ikke blitt inkludert i offisielle eksperttester, men vi har likevel valgt å inkludere modellen i artikkelen vår da brukerne er veldig fornøyde med den.

Brukerne forteller nemlig hvordan de opplever modellen fra et hverdagsperspektiv, og på forhandlersiden Skousen.dk finnes det mange positive brukeranmeldelser av Siemens WM14Y748DN.

Brukerne fremhever mange positive aspekter ved Siemens WM14Y748DN. Dette gjelder spesielt at modellen vasker veldig rent, er lett å bruke og har mange gode programmer.

Stor, men miljøvennlig modell

Denne modellen hører til blant de litt større vaskemaskinene med en kapasitet på 8 kilo. Det tilsvarer omtrent hva en husstand på 5 personer forbruker av tøy. Denne vaskemaskinen fra Siemens vil også være et fordelaktig kjøp for den forbrukeren som tenker på miljøet, for den ligger nemlig i markedets best energiklasse A+++.

Modellen respekterer både miljøet og forbrukerens økonomi. Siemens WM14Y748DN er også utstyrt med en kullfri motor som betyr 2 viktige ting: Den ene er at modellen er veldig stillegående, og det andre er at en kullfri motor forlenger levetiden på maskinen.

Et program til stort sett alle tekstiltyper

Siemens WM14Y748DN er laget til å imøtekomme alle kravene til forbrukeren med hensyn til vask av alle tenkelige tekstiler – også de som krever litt mer omsorg. Derfor har modellen mange spesialprogrammer som blant annet strykefri, undertøy, Outdoor, skjorter, mix, hygiene, dyne, stillegående, ull, håndvask, finvask og silke. Det finnes også et hurtigprogram som frisker opp tøyet på 15 minutter.

Denne modellen har også en annen funksjon som spesielt barnefamilier vil like godt – her er det snakk om en flekkfjerningsautomatikk med hele 16 forskjellige programmer for flekkfjerning.

Utover alle de forskjellige programmene på Siemens WM14Y748DN, er modellen også utstyrt med VarioPerfect som sørger for energi- og tidsoptimering av programmene for best mulig vaskeresultat. Den har også WaterPerfect som automatisk tilpasser vannmengden i forhold til mengde tøy og program.

Mange muligheter på displayet

I tillegg til alle de forskjellige programmene på Siemens WM14Y748DN finnes det også mange andre innstillinger man kan velge via displayet. Her er det snakk om et oversiktlig TFT-display som er enkelt å betjene, som først og fremst viser status på den pågående vasken, resterende tid og programtype.

Det finnes en rekke tilleggsfunksjoner som blant annet utsatt start, som gjør at man kan planlegge når man vil at vasken skal startes. På displayet finnes det mulighet for å slå maskinen av og på, ekstra sentrifugering og skylling, start, pause og flekkfjerningsvalg.

Det er god oversiktlighet på Siemens WM14Y748DN da trommelen har god og kraftig belysning, samt en åpningsvinkel på 180 grader.

Siemens WM14Y748DN måler 85 cm (h), 60 cm (b), 63,2 cm (d).

Derfor anbefales Siemens WM14Y748DN:
Brukerfavoritt med en kapasitet på 8 kilo
Miljøvennlig vaskemaskin i energiklasse A+++
Mange spesialprogrammer og 16 flekkfjerningsprogrammer
VarioPerfect og WaterPerfect sørger for optimalt vaskeresultat
Oversiktlig TFT-display med mange innstillinger og funksjoner


Siemens WM14B262DN  

Prisvennlig favoritt

 

.
Siemens WM14B262DN har ennå ikke vært med i noen tester, men på den annen side, har den fått mange positive brukervurderinger hos nettbutikker som selger hvitevarer. Hos WhiteAway har brukere i gjennomsnitt gitt maskinen 4,5 stjerner av 5 mulige. Dette, kombinert med en rimelig pris, gjør at vi har valgt å ta maskinen med i denne artikkelen.

Vaskemaskinen rommer seks kilo klær per vask, og er derfor ideell for mindre husholdninger. Vaskeytelsen ligger i klasse A og sentrifugeringshastigheten har 1400 omdreininger. Sentrifugeringsevnen ligger i klasse B. Dermed ligger den på nivå med flere langt dyrere modeller.

En god allround maskin med alle de riktige funksjonene

Maskinen har et informativt, digitalt display som gjør maskinen enkel å betjene, og du se hvor mye tid som er igjen av vasken.

Siemens WM14B262DN har alle de vanlige vaskeprogrammene som for eksempel ull, syntetisk og lignende. Trenger du en veldig rask vask, har Siemens WM14B262DN også et hurtigprogram som både vasker, skyller og sentrifugerer på bare femten minutter.

God miljøvennlighet med mange tidsbesparende funksjoner
Siemens WM14B262DN ligger i energiklasse A ++ +, som bare gis til de mest energi- og ressursbesparende vaskemaskinene på markedet. Årlig energiforbruk er beregnet til å ligge på 153 kWh og 10 560 liter vann.

Maskinen har også en rekke energi- og ressursbesparende funksjoner. For eksempel kan den utsette en vask i opptil 24 timer. Dette gir deg mulighet til å starte en vask om natten, når strømmen er billig, uten at du må stå opp og gjøre det manuelt.

VarioPerfect er et spesielt energi- og ressursprogram, som du kan velge via displayet. Her kan du prioritere vasketid opp mot energiforbruk, og spare 40% eller 10% på hver av disse parameterne. Du kan alltids tilpasse vasken for gjeldende behov.  Hvis du ikke har det travelt, kan du spare både miljøet og lommeboken for unødvendig belastning.

Siemens WM14B262DN er også utstyrt med en spesiell mengdeautomatikk – waterPerfect. Den tilpasser forbruket etter om du vasker med full maskin eller ikke. Det fungerer ved at maskinen veier klærne. Deretter tilpasses mengden vann og vaskelengde på valgt vaskeprogram. Dermed får du lavere regninger og en mindre belastning av miljøet.

Med en sentrifugeringshastighet på 1400 omdreininger i minuttet, sørger maskinen for at klærne har en lav restfuktighet, når vasken er ferdig. Klærne bruker kortere tid på å tørke, noe som ytterligere bidrar til å redusere maskinens innvirkning på miljøet.

Tradisjonell motor gir rimeligere vaskemaskin

Denne vaskemaskinen fra Siemens er utstyrt med en tradisjonell motor i stedet for børstefri motor, som de nyeste Siemens vaskemaskiner er utstyrt med. Dette betyr at maskinen bråker mer.

Til gjengjeld er modellen i en rimeligere prisklasse, og er like energi- og miljøvennlig som mange av Siemens dyre maskiner, så den er et godt valg. Det bekreftes av mange positive vurderinger og rangeringer, som Siemens WM14B262DN får av kjøperne.

Derfor anbefales denne modellen:
Brukervuderinger gir 4,5 av 5 stjerner hos WhiteAway og Skousen
Lavt energiforbruk med A +++ energimerke
Like miljøvennlig og økonomisk i drift som mange dyrere Siemens modeller
Ideell for en liten husholdning
VarioPerfect funksjon
Mulighet for å utsette vask


Siemens WM14N0L7DN

Siemens WM14N0L7DN vaskemaskine

 

.

Denne modellen er en vaskemaskin i normal størrelse som vil passe godt inn hos en mellomstor husstand.

God størrelse

Med en kapasitet på 7 kilo er Siemens WM14N0L7DN en mellomstor vaskemaskin som kan vaske ca. 7-8 sett med tøy av gangen.

Maskinen er designet til å være effektiv og derfor kan man bruke sentrifugering på opptil 1400 omdreininger per minutt. Når maskinen jobber ved høye sentrifugeringshastigheter så slynges vannet raskere ut av tøyet slik at det får en lavere restfuktighet.

Siemens WM14N0L7DN har en restfuktighet på 53%, som ligger mot den gode enden av skalaen. Selv om maskinen er kraftig er den fremdeles miljøvennlig. Den ligger nemlig i markedets beste energiklasse A+++, som sørger for et så lavt strøm- og vannforbruk som mulig.

Enkel men effektiv

Siemens WM14N0L7DN er kanskje ikke så avansert som andre vaskemaskiner på markedet, men til gjengjeld har den de funksjonene som de fleste har bruk for i hverdagen. Dette gjelder også de vanlige mulighetene til å velge temperatur og tekstiltype, men også spesialprogrammer som er designet spesifikt til å ta best mulig hånd om bestemte typer tekstiler.

Til dette formålet har maskinen spesialprogrammer for ull, håndvask, finvask, silke, mix, mørkt tøy og ekstra skylling. Utover dette er den utstyrt med teknologien VarioPerfect som går inn og analyserer program og tøymengde, før den deretter optimerer energi- og tidsforbruk.

Kullfri motor

Siemens WM14N0L7DN er både sterk og stillegående takket være motorteknologien iQdrive. Motoren er kullfri, som både gjør modellen mer stillegående og sikrer lengre levetid. Siemens gir også 10 års garanti på denne modellen.

Modellen er en enkel vaskemaskin når det kommer til design. Den er nøytral å se på med et brukervennlig kontrollpanel over trommelen. Her har knappene touch control slik at man kan tilpasse start, pause, sentrifugering og stille inn timeren med utsatt start. Denne funksjonen er ekstra lur hvis man vil planlegge når vasken skal være ferdig.

Siemens WM14N0L7DN måler 86 cm (h), 60 cm (b), 60 cm (d).

Derfor anbefales Siemens WM14N0L7DN:
Stor kapasitet på 7 kilo
Lav restfuktighet og mulighet for høye sentrifugeringshastigheter
Energivennlig modell i klasse A+++
Gode spesialprogrammer og VarioPerfect for optimalt resultat
Stillegående, kullfri motor med motorteknologien iQdrive


LG FH495BDS2

✅ Testvinner hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

LG FH495BDS2 vaskemaskine

.
Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön har foretatt en omfattende test av vaskemaskiner fra en lang rekke merker i mange forskjellige prisklasser. Modellen LG FH495BDS2 er inkludert i denne testen og har blitt testet på mange forskjellige områder.

Råd & Rön konkluderer med at modellen klarer seg så godt at de svenske ekspertene kårer den til testvinner.

Kapasitet på 12 kilo

LG FH495BDS2 er en veldig stor vaskemaskin med stor kapasitet. Den kan romme hele 12 kilo tøy, og derfor vil en stor husstand på 6+ medlemmer få glede av modellen. Det betyr at trommelen er ekstra stor slik at man kan vaske 11-12 sett med tøy av gangen.

Denne vaskemaskinen er laget til både å gi et intensivt vaskeresultat og en skånsom behandling av tøyet med teknologien 6 Motion Direct Drive. Teknologien fungerer via et utvalg av 6 trommelbevegelser som tilpasses til den typen tøy som vaskes.

LG FH495BDS2 er en veldig moderne og teknologisk basert vaskemaskin, og derfor kan modellen kommunisere via en app man kan laste ned til telefonen sin. Med appen kan man styre maskinen med telefonen, men det er også mulighet for å laste ned nye programmer til vaskemaskinen.

14 spesialprogrammer

I tillegg til muligheten for å laste ned flere programmer kommer modellen allerede med 14 forskjellige spesialprogrammer. Derfor vil det alltid finnes et program som passer til tekstiltypen. Her er det blant annet snakk om bomull, syntetiske stoffer, finvask, håndvask, ull, mørkt tøy, Outdoor, storvask og hurtigvask. Hurtigvaskprogrammet er spesielt lurt å bruke til tøy som bare er litt skittent, og programmet tar kun en halv time.

Utover dette har LG FH495BDS2 en unik dampfunksjon hvor damp trenger inn i fibrene til tøyet og fjerner all skitt effektivt. For å sikre en så kort vasketid som mulig så har LG FH495BDS2 også en funksjon som heter Turbo Wash. Den reduserer tidsforbruket på et vanlig vaskeprogram ned til ca. 1 time.

Allergivennlig

I tillegg til alle de forskjellige programmene, mulighetene og den store størrelsen vil denne modellen være et ypperlig valg til husstander som er miljø- og allergibevisste. LG FH495BDS2 ligger nemlig i energiklasse A+++ som er markedets beste. Maskinen er også utstyrt med 3-i-1-løsningen True Steam som fjerner 99,9% av alle allergener fra tøyet. Her tilsettes et veldig hygienisk skyllemiddel som også er ideelt til barn og sensitiv hud.

Betjening

Man betjener LG FH495BDS2 via fronten hvor det finnes et display og en skruknapp. Her kan man velge og stille inn programmer, tilleggsvalg og innstillinger mens status på den pågående vasken vises.

Displayet har også en barnesikring som gjør modellen tryggere. Her finnes det flere andre funksjoner som for eksempel pausefunksjonen – som er lur å ha hvis man har glemt å legge inn et par plagg. Da er det bare å sette vasken på pause, og etter 3 sekunder kan døren åpnes slik at man kan legge inn det glemte tøyet.

LG FH495BDS2 måler 85 cm (h), 60 cm (b), 64 cm (d).

Derfor anbefales LG FH495BDS2:
Veldig stor kapasitet på 12 kilo tøy
Mulighet for å styre modellen via appen, samt laste ned flere vaskeprogrammer
Laget med 14 spesialprogrammer
Med Turbo Wash, hurtigprogrammer og dampprogram
True Steam fjerner 99,9% av allergener i tøyet


Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere