iRobot Roomba robotstøvsuger test – Se ekspertenes favoritter – Testvinner-guide

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Denne iRobot Roomba testen er bygd slik at vi ut ifra ekspertenes vurderinger i forskjellige tester gjennomgår ulike modeller i serien Roomba fra iRobot én etter én, for å finne frem til hva som gjør hver enkelt modell til et godt kjøp.

Deretter gjennomgår vi også 3 alternative modeller fra andre merker for å få en større oversikt over utvalget på markedet.

Vi har sett nærmere på tester fra en lang rekke forskjellige kilder som blant annet inkluderer den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön, norske Dinside.no og Klikk.no. Vi har også sett på store internasjonale testsider som Trustedreviews.com, Toptenreviews.com, Expertreviews.co.uk og diverse teknologinettsteder som Cnet.com, Engadget.com, Digitaltrends.com og Techradar.com

Denne iRobot Roomba testen inneholder:

Oversikt over de beste robotstøvsugerne fra iRobot Roomba
Oversikt over 3 alternative modeller
Informasjon om hva man bør vite når man vurderer å kjøpe en robotstøvsuger
Gode råd til å holde støv borte fra hjemmet
Historien om iRobot
Gjennomgang av diverse tester vi har undersøkt og analysert

Vennligst legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler resultatene fra upartiske tester slik, at du enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet. 


Alternative modeller til iRobot Roomba


Electrolux Pure i9

Testvinner hos det svenske teknologimagasinet M3.se
4 av 6 mulige stjerner hos den norske avisen Dinside.no

Electrolux-Pure-i9-iRobot-Roomba-966-Electrolux-Anubis-ERV5210TG-Robotdammsugare

.
2 forskjellige nordiske eksperter har testet robotstøvsugeren Electrolux Pure i9. Her er det snakk om det svenske teknologimagasinet M3.se og den norske avisen Dinside.no. Både de svenske og norske ekspertene er fornøyde med modellen som presterer veldig bra i begge testene. Electrolux Pure i9 klarer seg faktisk så godt at M3.se kårer modellen til testvinner.

Unik form for bedre rengjøring

Electrolux Pure i9 ser litt annerledes ut enn de fleste andre robotstøvsugere da modellen har en trekantet form. Dette er imidlertid ikke kun for å kunne vise frem et unikt design, for den trekantede formen er medtenkt i rengjøringen da den gjør at Electrolux Pure i9 kan komme til der de runde robotstøvsugerne ikke kan – for eksempel helt inntil vegger og kanter.

Electrolux Pure i9 er ingen billig robotstøvsuger, men ekspertene vurderer at modellen har en meget avansert teknologi som sørger for at modellen er velfungerende når det kommer til selve rengjøringen – også helt inntil kanter, vegger og hjørner.

3D Vision System

Electrolux Pure i9 sin avanserte teknologi inkluderer også modellens 3D Vision System som via infrarød teknologi inndeler hjemmet i forskjellige soner. Det betyr at modellens evne til å registrere hindringer som møbler og andre gjenstander forbedres. Dette inkluderer også trappeavsatser slik at modellen ikke faller ned en av trappene og går i stykker. Som forbruker kan man aktivere en såkalt «virtuell vegg» på modellen. Det betyr at man på forhånd definerer et område hvor modellen skal arbeide og da kjører den ikke utenfor denne sonen.

Kan styres med en app

Electrolux Pure i9 er som sagt en avansert robotstøvsuger og derfor kan den også styres med en app man kan laste ned til telefonen. Via denne appen kan man både planlegge og overvåke modellen når man ikke er hjemme. Modellen har også en timer slik at man kan sette Electrolux Pure i9 til å støvsuge mens man ikke er hjemme.

Electrolux Pure i9 kan støvsuge i ca. 40 minutter i strekk. Når modellen registrerer at den holder på å gå tom for batteri så kjører den bare tilbake til ladestasjonen og lader seg opp på egen hånd. Deretter fortsetter den arbeidet og husker godt hvor den slapp. En full oppladning tar ca. 2 timer.

Utvalgte fordeler ved Electrolux Pure i9:

Unikt trekantet design
Designet sørger for bedre støvopptak
3D Vision System
«Virtuell vegg»
Kan styres med app til telefonen

Her kan du se en video fra det svenske teknologimagasinet M3 hvor de tester robotstøvsugeren:


Dette skal du vite hvis du vurderer å kjøpe en robotstøvsuger

Bolius.dk skriver at en robotstøvsuger fungerer ved at området som skal støvsuges avgrenses ved hjelp av små infrarøde sendere. Disse danner en usynlig grense som robotstøvsugeren holder seg innenfor. På det avgrensede områder bruker modellen roterende børster som leder skitt og støv inn i støvsugeren i bestemte og systematiske baner.

Robotstøvsugeren er utstyrt med sensorer som blant annet sørger for at den ikke støter borti møbler og lignende som står på gulvet. En annen sensor registrerer dersom det er en trappeavsats i farvannet og snur. Robotstøvsugeren kan imidlertid lett komme seg over dørstokker og teppekanter.

Når robotstøvsugeren er ferdig med å rengjøre et avgrenset område returnerer den til ladestasjonen dersom den registrerer at den holder på å gå tom for batteri. Da lader den seg selv før den fortsetter arbeidet der den slapp.

Fordeler og ulemper ved en robotstøvsuger

Det danske Bolius.dk skriver at det finnes både fordeler og ulemper ved en robotstøvsuger. Derfor er det et par ting man bør ta i betraktning dersom man kan tenke seg å gå til anskaffelse av en robotstøvsuger.

Fordeler ved en robotstøvsuger

På bakgrunn av Bolius.dk sin ekspertise lister vi her opp fordelene ved å skaffe seg en robotstøvsuger – utover den åpenlyse fordelen at man ikke trenger å støvsuge manuelt i like stor grad som tidligere.

Hindringer: De fleste robotstøvsugere er i stand til å klare mindre hindringer som dørstokker med en høyde på et par centimeter. Ekspertene er generelt imponerte over hvor godt robotstøvsugerne klarer hindringer.

Enkel innstilling: Moderne robotstøvsugere er enkle å stille inn med tanke på tidsplan, start og stopp. Man kan stille inn robotstøvsugeren til å støvsuge når man ikke er hjemme slik at man ikke plages av den.

Bra for allergikere: At man kan få robotstøvsugeren til å støvsuge når man ikke er hjemme er spesielt bra for støvallergikeren som da ikke vil utsettes for unødvendig oppvirvling av støv.

Modell med app: Man kan gå til anskaffelse av en robotstøvsuger som kan styres med en app via telefonen – da kan man styre modellen hele tiden selv om man ikke er hjemme.

Tar liten plass: En robotstøvsuger tar ikke mye plass, og det gjør heller ikke ladestasjonen.

Trapper er ikke et problem: Det virker som et åpenlyst scenario at støvsugeren styrter utover kanten på trappen og blir ødelagt, men det gjør den altså ikke. Robotstøvsugerne er nemlig utstyrt med en sensor som på forhånd oppdager trappeavsatsene og snur.

Glatte gulv: Generelt sett er robotstøvsugere veldig gode til å fjerne skitt og støv fra harde og glatte gulv – altså gulv uten tepper.

Husdyr: Generelt sett er robotstøvsugeren veldig god til å fjerne hår fra pelsdyr som hunder og katter – faktisk bedre enn vanlige støvsugere.

Kommer inn under sofaen: Normale støvsugere har vanskelig for å nå helt inn under møblene – det har ikke robotstøvsugeren med sin lave høyde.

Ulemper ved en robotstøvsuger

Selv om det virker som et drømmescenario bare å kunne få robotstøvsugeren til å utføre arbeidet så er det fremdeles ulemper ved en robotstøvsuger:

Kan ikke erstatte den vanlige støvsugeren: Ekspertene skriver at en robotstøvsuger aldri helt kan erstatte en vanlig støvsuger ettersom det er for mange steder robotstøvsugeren ikke kommer til.

Krevende vedlikehold: En robotstøvsuger krever mer vedlikehold enn en vanlig støvsuger. På en robotstøvsuger må man rense filteret oftere, rense hårbørster etter hvert bruk, fjerne hår fra hjulene og tømme støvbeholderen etter hvert bruk.

Møbler som hindringer: Det kan være nødvendig å fjerne mange ting fra gulvet hvis robotstøvsugeren skal kunne fungere ordentlig. Den kan også sette seg fast under møbler, i hjørner og mellom møbler.

Kabler og ledninger: Robotstøvsugeren sliter med kabler og ledninger på gulvet. Ofte suger robotstøvsugeren i dem, noe som kan resultere i ødelagte ledninger og kabler samt veltede elektroniske produkter som lamper eller andre ting som har ledning.

Høy følsomhet: Robotstøvsugeren er utstyrt med sensorer som kan være litt for fintfølende. Det kan for eksempel hende at robotstøvsugeren ikke beveger seg inn under gardiner som henger lavt.

Problemer rundt stolben: Robotstøvsugeren kan slite med å fange opp alt støvet rundt bordben og stolben samt i hjørner og ved kanter.

Tepper: Robotstøvsugeren sliter generelt med å rengjøre tykke tepper.


Gode råd til å holde støv borte fra hjemmet

Ifølge en vitenskapelig undersøkelse lider over 7% av befolkningen over 16 år av allergi mot husstøvmidd. Denne undersøkelsen er fra slutten av 1990-årene, og siden da har tallet steget markant uten at man vet de eksakte tallene.

Hvis man er allergisk husstøvmidd kan det gi mange plager for allergikeren i form av høysnue, astma, generelt dårlig velvære samt kløe og svie.

Basert på artikler fra den danske avisen Politiken, har Forbrukerliv kommet med en guide til hvordan man best holder støvet borte fra hjemmet. Her gjennomgår vi de viktigste punktene:

Støvsug 1 gang i uken: Man bør støvsuge hjemmet 1 gang i uken for å holde bestanden av støvmidd nede. Hvis man har barn eller pelsdyr bør man gjøre det oftere. Bruker man en robotstøvsuger kan man med fordel la robotstøvsugeren gå enda oftere.

Modell med HEPA-filter: Et HEPA-filter er et veldig effektivt filer. HEPA står for High Efficiency Particulate Air filter og sikrer at selv veldig små støvpartikler ikke slippes ut i luften igjen. Hvis det bor allergikere i husstanden er det ekstra viktig å ikke forverre allergien.

Rekkefølge: Det er ikke likegyldig hvilken rekkefølge man gjør rent. Tørk støv av overflatene før det skal støvsuges. Når man tørker av støvet kan en del av det ende på gulvet slik at man slipper å støvsuge flere ganger.

Luft ut: Når det støvsuges er det ikke til å unngå at støv virvles opp. Husk derfor å åpne vinduer og luft ut etter støvsuging. Dette gjelder også støvsuging med robotstøvsuger.

Husk sengetøyet: Husstøvmidd lever blant annet av hår og hudceller fra mennesker og dyr, og disse finnes det spesielt mange av i sengetøyet. Derfor er det viktig å skifte sengetøy ofte og vaske det ved minst 60 grader for å få bukt med støvmidd.

Uønskede kjemikalier: Det er ikke bare støvmidd som utgjør et problem for inneklimaet. Det avgis kjemikalier fra mange ting i hjemmet – som for eksempel møbler og elektronikk. Dette gjelder blant annet flammehemmere og ftalater som kan trekke til seg støv. Disse kjemikaliene er mistenkt for å være hormonforstyrrende og kreftfremkallende.


Historien om iRobot

Irobot-roomba-logo
iRobot har slagordet «your helping hand» og har derfor fokus på å fungere som forbrukerens hjelpende hånd. iRobot er den ledende virksomheten innenfor robotprodukter på forbrukerområdet. Virksomheten designer og bygger roboter for å gjøre hverdagen enklere for forbrukerne.

iRobot har fokus på oppfinnelse, oppdagelse og forskning innenfor den teknologiske bransjen for å kunne lage enda bedre robotprodukter til hjemmet. Virksomheten har fått flere priser for sin oppfinnsomhet og gode oppfinnelser og er pioner innenfor feltet. iRobot har nå solgt mer enn 15 millioner roboter på verdensplan.

iRobot ble grunnlagt i 1990 i Massachusetts i USA av Colin Angle, Helen Greiner og Rodney Brooks. Allerede året etter begynte produksjonen av roboter og her begynte de et stykke unna forbrukerområdet – nemlig med roboter målrettet mot ekspedisjoner i verdensrommet.

irobot-roomba-test

I 2002 produserte iRobot den første robotstøvsugeren til hjemmet, nemlig iRobot Roomba. I de følgende årene lanserte iRobot flere andre serier som alle har med rengjøring å gjøre. Dette gjelder blant annet serier til gulvvask, feiing, rengjøring av rennesteiner og rengjøring av basseng.

I 2008 utvides utvalget av robotstøvsugere med modeller som er spesialdesignet til å ta seg av hjem med kjæledyr. I årene frem til i dag har det blitt produsert stadig flere modeller til forbrukerne – som alle har spesialområder. Flere modeller kan nå også styres via en app til telefonen. Modellene rengjør med en stor grad av intelligens og selvstendighet.

Du kan lese mer på deres hjemmeside her.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått 

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


iRobot Roomba 980

Testvinner hos det norske teknologimagasinet Tek.no
Toppscorer hos den norske avisen Dinside.no
4,5 av 5 mulige stjerner hos teknologimagasinet Techradar.com
9 av 10 mulige stjerner hos det amerikanske teknologimagasinet Wired.com
9,63 av 10 mulige stjerner hos testsiden Toptenreviews.com
85 av 100 poeng hos Engadget.com
«Sehr gut» ifølge det tyske teknologimagasinet Chip.de

irobot-roomba-980-robotstoevsuger

.
Hele 7 forskjellige eksperter som har spesialisert seg innenfor elektroniske og teknologiske forbrukerprodukter har testet og vurdert modellen iRobot Roomba 980. Deretter har de skrevet en anmeldelse av robotstøvsugeren. Ut ifra de gode karakterene kan vi se at det her er snakk om en veldig bra robotstøvsuger som lever opp til de harde kravene som stilles av ekspertene. iRobot Roomba 980 får nesten rene toppkarakterer over hele linjen.

Modell som klarer seg selv

Ekspertene er veldig imponerte over evnen iRobot Roomba 980 har til å klare seg selv. Dette er en stor fordel hvis man hører til de forbrukerne som ønsker å komme hjem til rene gulv og tepper.

Ekspertene skriver at iRobot Roomba 980 har en utmerket rengjøringsevne – noen modeller vil kanskje være litt bedre – men til gjengjeld er den selvdreven og setter seg stort sett ikke fast. Det gjør at man faktisk ikke trenger å holde øye med modellen. Testpanelene er enige om at iRobot Roomba 980 er god til å fange opp forskjellig typer skitt og støv – alt fra dyrehår til frokostrester.

Avansert teknologi

iRobot Roomba 980 er utstyrt med markedets nyeste teknologi, noe som også er medvirkende til at modellen er så selvdreven og selvstendig som den er. Den fanger opp støv og skitt med 2 store roterende børster samt sidebørster som rengjør kanter og vegger.

For å kunne navigere rundt i hjemmet uten problemer har iRobot Roomba 980 iAdapt-navigasjonssystemet som med sine mange sensorer registrerer møbler, kanter og vegger. Modellen markerer hvor det har blitt rengjort underveis for å utnytte batteriet så effektivt som mulig.

Kan styres med app til telefonen

iRobot Roomba 980 har en batteritid på maksimalt 2 timer, noe som er veldig høyt. Når modellen registrerer at batterinivået begynner å bli lavt returnerer den til ladestasjonen. Etter oppladningen fortsetter den der den slapp. iRobot Roomba 980 har et integrert wifi-system som gjør at man kan kommunisere med modellen elektronisk dersom man laster ned den tilhørende appen.

Med appen kan man planlegge og overvåke rengjøringen. Via en timer kan man selv stille inn modellen til å gjøre rent når det er mest hensiktsmessig for forbrukeren.

iRobot Roomba 980 kan brukes på alle slags underlag – til og med harde gulv som tregulv, linoleumsgulv, fliser og gulvtepper. På grunn av den lave høyden kan modellen også kjøre inn under møbler som sofaer, stoler og senger.

iRobot Roomba 980 måler 9,2 cm (h) x 35,1 cm (diameter) og veier 4 kilo.

Utvalgte fordeler ved iRobot Roomba 980:


Utrolig selvstendig robotstøvsuger
God til all slags skitt og støv
Med iAdapt-navigasjonssystem
Batteritid på 2 timer
Kan styres via app

Her kan du se en video om iRobot 980 fra Roboteksperten:


iRobot Roomba 966

4,5 av 6 mulige stjerner hos den danske avisen Jyllands-posten.dk
4 av 5 mulige stjerner hos testsiden Expertreviews.co.uk
 

irobot-roomba-966-robotstoevsuger

.
Robotstøvsugeren iRobot Roomba 966 har blitt testet av 2 forskjellige ekspertkilder. Her er det snakk om den danske avisen Jyllands-posten.dk samt den britiske testsiden Expertreviews.co.uk. Begge steder har kyndige eksperter testet modellen innenfor aspekter som prestasjon ved støvopptak, design, brukervennlighet og funksjoner.

iRobot Roomba 966 får flotte kommentarer og karakterer, noe som viser at det her er snakk om en utrolig velfungerende robotstøvsuger.

AeroForce-munnstykke for rengjøring

Ekspertene er enige om at iRobot Roomba 966 er en veldig god robotstøvsuger som oppfyller mange av kravene forbrukeren har til en robotstøvsuger. Først og fremst komplimenteres modellen for å ha en veldig god rengjøringsevne som fjerner skitt både fra harde og myke underlag som gulv og tepper.

Modellen fanger til og med opp støvet inntil kantene og hjørnene i rommet. Dette er mulig da iRobot Roomba 966 er utstyrt med et AeroForce-munnstykke for rengjøring og Generation 2-motor samt børster på sidene.

Beveger seg bra

Ekspertene legger også merke tile at iRobot Roomba 966 beveger seg veldig bra. Som et stort pluss fremheves det at modellen ikke setter seg fast i møbler eller hjørner. Dette er delvis på grunn av at modellen er utstyrt med en sensor som kan registrere eventuelle hindringer på forhånd.

Hvis modellen registrerer hindringer så velger den en annen rute i stedet. Som forbruker kan man også selv bestemme hvor i hjemmet iRobot Roomba 966 skal gjøre rent.

Modellen har en såkalt «virtuell vegg» som betyr at man på forhånd definerer et område modellen skal jobbe på, og da går den ikke utenfor dette området. iRobot Roomba 966 sitt runde design fremmer bevegeligheten ytterligere.

75 minutters arbeidstid

iRobot Roomba 966 er fordelaktig både i mindre og større hjem da den har en maksimal arbeidstid på 75 minutter. På denne tiden kan modellen komme ganske langt, men den kan ikke fullføre hele det valgte området på 1 oppladning. Den vet selv når den holder på å gå tom for batteri og vender tilbake til ladestasjonen for å lades opp før den går helt tom for strøm. Når den er ferdig oppladet (det tar ca. 2 timer å fullade batteriet) så fortsetter iRobot Roomba 966 der den slapp.

iRobot Roomba 966 kan styres med en app til telefonen hvor man kan planlegge og holde øye med modellen. Her finnes det også en timer hvor man kan stille inn modellen til å begynne med støvsugingen på et bestemt tidspunkt – også hvis man ikke er hjemme – slik at man slipper oppvirvling av støv.

iRobot Roomba 966 måler 13,3 cm x 42 cm x 52 cm og veier 3,9 kilo.

Utvalgte fordeler ved iRobot Roomba 966:


Gode rengjøringsevner med AeroForce-munnstykke
Børster på sidene
Modell som ikke setter seg fast
Arbeidstid på 75 minutter
Kan styres med app til telefonen

Her kan du se en reklamevideo fra iRobot hvor de viser frem modellen:


iRobot Roomba 616

Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

irobot-roomba-616-robotstoevsuger

.

Tredobbelt rengjøringssystem

iRobot Roomba 616 er en enklere og mer prisvennlig støvsuger som kanskje vil være fordelaktig for den forbrukeren som aldri har prøvd en robotstøvsuger før, eller for den som vil ha en enklere modell som supplement til den tradisjonelle støvsugeren.

iRobot Roomba 616 er fremdeles utstyrt med iRobot Roomba-seriens velfungerende tredobbelte rengjøringssystem. Dette systemet består av 2 store roterende børster som fanger opp både støv og skitt. Det finnes også en sidebørste som tar seg av vegger og kanter i hjemmet.

iAdapt-navigasjonssystem

Utover det tredobbelte rengjøringssystemet er iRobot Roomba 616 også utstyrt med et unikt iAdapt-navigasjonssystem som sørger for at modellen beveger seg effektivt rundt i hjemmet. Dette systemet måler arealet jevnlig og registrerer gulvets tilstand. Deretter tilpasser modellen rengjøringsbevegelsene etter forholdene. Da er man sikret en optimal rengjøring av alle arealer i hjemmet.

Skittdetektoren på iRobot Roomba 616 er en funksjon som registrerer de mest tilgrisede områdene av arealet og gir disse en ekstra grundig rengjøring.

Mange sensorer

iRobot Roomba 616 har et Xlife-batteri som sikrer så lang batteritid som mulig, og den selvoppladbare ladestasjonen lader opp batteriet.

Mens iRobot Roomba 616 arbeider har den sensorer som konstant beskytter seg selv, møbler og vegger. iRobot Roomba 616 har nemlig både en fallsensor og en light-touch støtfangersensor. Fallsensoren gjør at modellen kan registrere at det finnes en trappeavsats i nærheten, slik at den ikke faller ned. Light-touch støtfangersensoren gjør at modellen ikke krasjer inn i vegger og møbler og skader dem.

iRobot Roomba 616 måler 34 centimeter i diameter og veier 3,6 kilo.

Utvalgte fordeler ved iRobot Roomba 616:


Enkel og prisvennlig robotstøvsuger
Tredobbelt rengjøringssystem med 3 børster
iAdapt-navigasjonssystem
Skittdetektor
Fallsensor og light-touch støtfangersensor

Se iRobot sin egen presentasjon av deres 600-serie som også inkluderer iRobot Roomba 616:


iRobot Roomba 875

✅ Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön 

iRobot Roomba 875 robot

.
Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön har i sin grundige test av robotstøvsugere også vurdert denne modellen. Her har Råd & Rön testet robotstøvsugeren iRobot Roomba 875, og de svenske ekspertene er så imponerte over modellen at den får en plassering som toppscorer i testen deres.

AeroForce-rengjøringssystem

Robotstøvsugere er riktignok best på flate områder, men iRobot Roomba 875 er designet til å kunne komme frem overalt i hjemmet. For optimal rengjøring er modellen utstyrt med rengjøringssystemet AeroForce som er et tretrinnssystem som fjerner 50% mer skitt fra alle gulv – både harde gulv og tepper. Modellen fjerner skitt, støv, mindre partikler og hår.

At iRobot Roomba 875 er så effektiv spesielt når det kommer til dyrehår betyr at den er spesielt velegnet til hjem med allergikere. iRobot Roomba 875 er derfor utstyrt med det allergivennlige HEPA-filteret som sørger for at oppfangede støvpartikler ikke kommer ut i rommet igjen.

Intelligent robotstøvsuger

iRobot Roomba 875 er veldig selvstendig og kan registrere og fange opp mange elementer selv. Man trenger bare trykke på knappen «clean» for at modellen skal starte arbeidet.

Underveis er modellen intelligent nok til å oppdage ekstra tilgrisede områder som får en ekstra runde med rengjøring. Utover detter modellen utstyrt med sensorer som registrerer forholdene i rommet slik at den unngår både møbler, andre gjenstander og trapper.

Man kan selv etablere et skjema for modellens rute dersom man vil ha full kontroll over rengjøringen. Modellen har en «virtuell vegg» som er en usynlig grense man selv setter for modellen slik at den kun gjør rent på et avgrenset område.

Lader seg selv

iRobot Roomba 875 har en god arbeidstid på ca. 1 time på én oppladning og en ladetid på ca. 3 timer i ladestasjonen. Når iRobot Roomba 875 har gjort rent i hjemmet returnerer den selv til ladestasjonen hvor den lades opp igjen slik at den er klar til neste gang.

iRobot Roomba 875 er også utstyrt med en timer man kan stille inn slik at modellen gjør rent når det passer forbrukeren – det kan for eksempel være når man ikke er hjemme.

Hvis man vil oppholde seg i hjemmet mens iRobot Roomba 875 arbeider så sørger det lave støynivået på 58 dB for at modellen ikke bråker for mye.

iRobot Roomba 875 veier 3,6 kilo.

Utvalgte fordeler ved iRobot Roomba 875:


AeroForce-rengjøringssystem
Utstyrt med allergivennlig HEPA-filter
Registrerer spesielt tilgrisede områder
Mulighet for «virtuell vegg»
Timer-funksjon

Her kan du se en presentasjon av deres Roomba 800-serie som også inkluderer 875-modellen:


iRobot Roomba 866

Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

irobot-roomba-866

.
iRobot Roomba 866 har blitt testet av  den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön. Felles for de nordiske ekspertkildene er at de foretar veldig grundige tester.

iRobot Roomba 866 har derfor blitt testet på aspekter som generell kvalitet, evne til å suge opp støv på forskjellige underlag, brukervennlighet og funksjoner. Svenske ekspertene konkluderer med at det her er snakk om en utmerket robotstøvsuger.

Gjør rent på 3 nivåer

iRobot Roomba 866 er utstyrt med den sedvanlige og avanserte rengjøringsteknologien som finnes i alle iRobot Roomba-seriens modeller. Her er det snakk om tretrinns-rengjøringssystemet AeroForce som kan fjerne 50% mer skitt med en høy vakuumeffekt.

iRobot Roomba 866 er designet til å kunne brukes på alle underlag som harde tregulv, mykere gulv som linoleumsgulv, fliser og tepper. iRobot Roomba 866 fanger ikke bare opp støv fra underlagene – modellen er også designet til å fange opp skitt, mindre partikler og dyrehår.

Allergivennlig modell

Ettersom iRobot Roomba 866 er god til å fange opp dyrehår vil modellen være fordelaktig for hjem med kjæledyr – spesielt hvis det er allergikere i hjemmet.

iRobot Roomba 866 rengjør veldig grundig og hvis den oppdager ekstra tilgrisede områder i hjemmet så intensiverer den rengjøringen av disse områdene. iRobot Roomba 866 har også veldig god stedsans, for etter man har slått den på kan den selv registrere møbler og hindringer som for eksempel ledninger. Den finner selv veien rundt i rommet.

iRobot Roomba 866 er også designet til å registrere trapper slik at den ikke faller ned og går i stykker. På grunn av den lave høyden beveger den seg inn under møbler og gjør rent der også.

Planlegg rengjøringen selv

iRobot Roomba 866 er kanskje en litt enklere robotstøvsuger enn andre modeller på markedet, men iRobot Roomba 866 har en smart timer-funksjon som gjør at man selv kan planlegge når modellen skal rengjøre – også når man ikke er hjemme. Med en batteritid på 60 minutter kan den arbeide ganske lenge, og en oppladning tar ca. 3 timer.

iRobot Roomba 866 måler 9,2 cm (h) x 35,3 cm (b) x 35,3 cm (d) og veier 3,8 kilo.

Utvalgte fordeler ved iRobot Roomba 866:


Enkel modell med tretrinns-rengjøringssystemet AeroForce
Allergivennlig modell som er god til dyrehår
Detektor for ekstra tilgrisede områder
Registrerer selv hindringer og styrer utenom
Med timer-funksjon

Her kan du se en liten presentasjonsvideo av støvsugeren:


iRobot Roomba 605

iRobot Roomba 605

.

Enkel men sterk

iRobot Roomba 605 er en av iRobot Roomba-seriens enklere modeller som ikke har så mange funksjoner. Den har for eksempel ikke wifi-tilkobling som andre modeller i serien har.

iRobot Roomba 605 er fremdeles en god og robust robotstøvsuger som tar seg av de mest vesentlige rengjøringsoppgavene for forbrukeren, men modellen kan ikke erstatte en tradisjonell støvsuger.

iRobot Roomba 605 er i likhet med de andre robotstøvsugerne i iRobot Roomba-serien utstyrt med et tretrinns-rengjøringssystem med roterende børster og effektiv vakuumeffekt. Den er derfor designet til å kunne fange opp støv, skitt, hår og mindre partikler. iRobot Roomba 605 er også laget til å kunne støvsuge på alle slags underlag – både myke og harde.

Eget navigasjonssystem

For å kunne finne veien rundt på arealet i huset så effektivt som mulig er iRobot Roomba 605 utstyrt med navigasjonssystemet iAdapt. Via dette systemet sørger iRobot Roomba 605 for at hver eneste del av arealet blir rengjort effektivt. Hvert område blir også rengjort flere ganger.

For optimal rengjøring av vegger og kanter er iRobot Roomba 605 utstyrt med en sidebørste som også fungerer som en slags kollisjonspute mot eventuelle hindringer.

iRobot Roomba 605 kan også registrere om det er trapper i nærheten slik at den unngår å falle ned. Modellen er laget til å kunne jobbe på arealer hvor møbler står tett samlet.

Lader seg selv

iRobot Roomba 605 har den smarte Spot Clean-funksjonen som kan utføre en mer intensiv rengjøring på mindre områder som er spesielt tilgrisede. iRobot Roomba 605 har en arbeidstid på 1 time, noe som verken ligger i den høye eller lave enden av skalaen for en gjennomsnittlig arbeidstid på 1 oppladning.

iRobot Roomba 605 kan selv vurdere når batteriet holder på å gå tomt og returnerer da selv til ladestasjonen for å lades opp på nytt. En full oppladning tar ca. 3 timer – som er standarden innenfor dette området.

iRobot Roomba 605 veier 3,6 kilo.

Utvalgte fordeler ved iRobot Roomba 605:


Med tretrinns-rengjøringssystem
Kan støvsuge på alle slags underlag
Med navigasjonssystemet iAdapt
Sidebørste til rengjøring av vegger og kanter
Spot Clean-funksjon

Her kan du se en presentasjon av 600-serien som også inkluderer 605-modellen:


FAQ – Ofte stilte spørsmål

Hvilke iRobot Roomba robotstøvsuger er best i test?

iRobot Roomba 980

Hvordan testes iRobot Roomba robotstøvsugerne?

Robotstøvsugerne vurderes ut ifra deres evne til å suge støv, skitt og dyrehår opp fra forskjellige typer underlag, langs paneler og rundt bord og stolben. I tillegg vurderes deres navigasjonsevne, energiforbruk, ladetid og aktiv arbeidstid. Til slutt evalueres de på brukervennlighet.

Hva bør jeg tenke på, når jeg velger en robotstøvsuger?

Her hos Forbrukerliv anbefaler vi at du tenker over hvor stort areal du skal støvsuge – om du har harde gulv eller tepper og om du har husdyr. I tillegg bør du alltid velge en modell med energimerking A eller bedre.


iRobot Roomba test – disse kildene har vi brukt:

Aftenposten.no

Aftenposten.no er Norges største avis basert på opplag som også har et stort online-univers. Avisen utgis 2 ganger daglig og fokuserer hovedsakelig på nyhetsstoff. Boligområdet prioriteres også, og her har avisen testet robotstøvsugeren Miele Scout RX1. Les mer om testen her. 

Chip.de

Chip.de er en tysk teknolognettside som handler om alt innenfor teknologiens verden. Her er det fokus på både elektronikk og teknologi, og nettstedet bringer nyheter, trender, artikler, guider og tester. Chip.de har her testet iRobot Roomba 980. Les mer om testen her. 

Cnet.com

I nesten 25 år har Cnet.com fungert som en internasjonal nettside som omhandler teknologi. Cnet.com bringer nyheter, informasjon og guider om teknologiske emner til forbrukerne. De har også forum, videoer og tester av forskjellige elektroniske forbrukerprodukter. Cnet.com har her testet modellen iRobot Roomba 880. Les mer om testen her.

Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön utfører også tester av forskjellige produkter som forbrukerne benytter seg av i hverdagen. Til denne artikkelen har vi sett nærmere på en test hvor de svenske ekspertene har testet et utvalg robotstøvsugere på aspekter som rengjøringsevne, brukervennlighet og batteri.

Du kan lese mer om testen her, men full tilgang krever imidlertid abonnement. Det er også mulig å kjøpe seg tilgang til enkelte tester.

Digitaltrends.com

På den amerikanske teknologisiden Digitaltrends.com finner man både kunnskap og informasjon til forbrukerne om mangfoldet av valgmuligheter i den digitale verden. Digitaltrends.com gjør dette via en lang rekke artikler, nyheter, guider, tester og videoer. Her er det snakk om et stort utvalg forbrukerprodukter. Ekspertene har testet modellen iRobot Roomba 650. Les mer om testen her.

Engadget.com

Engadget.com er en internasjonal teknologinettside med fokus på å gi forbrukerne best mulig oversikt over produktene i den teknologiske verden. Derfor utfører Engadget.com blant annet tester av elektroniske forbrukerprodukter. Her har de testet robotstøvsugeren iRobot Roomba 980. Les mer om testen her.

Expertreviews.co.uk

Expertreviews.co.uk er en britisk testside som utfører uavhengige tester av et stort utvalg elektroniske produkter til hjemmet. Dette inkluderer blant annet TV, datamaskiner, mobiltelefoner og kameraer – men også tester av hvitevarer. Her er det snakk om en test av robotstøvsugeren iRobot Roomba 966. Les mer om testen her.

Dinside.no

Dinside.no er en norsk forbrukerside som skriver om mye forskjellig forbrukerstoff. Hovedsakelig arbeider Dinside.no med motor, data, mobil og bolig. Dinside.no har foretatt flere forskjellige tester av robotstøvsugere. Her er det snakk om en test av iRobot Roomba 880, iRobot Roomba 980 og Electrolux Pure i9. Les mer om testene av iRobot Roomba 880 her, om iRobot Roomba 980 her samt Electrolux Pure i9 kan du lese mer om her.

Guardian.com

Guardian.com er en av de største britiske avisene i Storbritannia. Avisen ble grunnlagt i 1821 og utgis hver dag fra mandag til lørdag. Guardian.com arbeider med alt fra nyhetsstoff og sport til business. Avisen inkluderer også stoff om forbrukerliv fra tid til annen og her har de testet robotstøvsugeren iRobot Roomba 880. Les mer om testen her.

Jyllands-posten.dk

Jyllands-posten.dk ble grunnlagt i 1871 og er en av de største danske morgenavisene sammen med Berlingske Tidende og Politiken. Jyllands-posten.dk utgis både som papiravis og nettavis. På begge plattformene utføres det journalistikk angående verdensnyheter, innland, utland, finans, karriere, politikk og kultur. Jyllands-posten.dk har også plass til forbrukerliv og har her testet modellen iRobot Roomba 966. Les mer om testen her.

Klikk.no

Klikk.no er en norsk forbrukernettside som årlig foretar hundrevis av forbrukertester om alle slags emner – alt fra bolig og bil til mote, helse, teknologi og mye mer. Her har Klikk.no testet robotstøvsugeren iRobot Roomba 880. Les mer om testen her.

M3.se

M3.se er et svensk teknologimagasin som skriver om alt innen teknologiens verden. M3.se kommer derfor med nyheter, artikler, guider og tester som alle omhandler teknologi, data og elektronikk. M3.se er kjent for å være veldig detaljorienterte og kan fremstå som noe teknisk. Magasinet har testet robotstøvsugerne Electrolux Pure i9 og Neato Botvac Connected i én samlet test. Les mer om testen her.

Techradar.com

Techradar.com er et teknologinettsted med bredt fokus på forbrukerprodukter innen den teknologiske verden. Nettstedet har eksperter som skriver artikler og nyheter om teknologirelaterte emner. Techradar.com utfører også forskjellige tester, og her er det snakk om en test av modellen iRobot Roomba 980. Les mer om testen her.

Tek.no

Tek.no er Norges største nettside for forbrukerteknologi og utgis også som magasin. På nettsiden finnes både nyheter, artikler, guider og tester. Her er det snakk om en test av robotstøvsugeren iRobot Roomba 980. Les mer om testen her.

Tomsguide.com

Tomsguide.com er en internasjonal teknologinettside som hovedsakelig jobber med å foreta tester av forskjellige produkter innen den elektroniske verden. Tomsguide.com kommer derfor blant annet med produktanmeldelser, guider og opplæringsvideoer på hjemmesiden sin. Her har Tomsguide.com testet robotstøvsugeren iRobot Roomba 650. Les mer om testen her.

Toptenreviews.com

Toptenreviews.com er en internasjonal portal som har til formål å teste diverse elektroniske forbrukerprodukter for å gjøre hverdagen enklere for forbrukerne. Toptenreviews.com har et eget laboratorium hvor de tester produktene. Deretter skriver ekspertene en anmeldelse på bakgrunn av testresultatene. Toptenreviews.com har her testet 3 forskjellige robotstøvsugere: iRobot Roomba 650, iRobot Roomba 980 og Neato Botvac Connected.

Klikk her for å lese mer om testen av iRobot Roomba 650, klikk her for å lese mer om testen av iRobot Roomba 980, og klikk her for å lese mer om testen av Neato Botvac Connected.

Trustedreviews.com

Trustedreviews.com er et britisk testnettsted som kommer med daglige og detaljerte ekspertvurderinger av elektroniske forbrukerprodukter samt ytterligere analyser. Her har én enkelt robotstøvsuger, Neato Botvac Connected, blitt gjennomtestet. Deretter har ekspertene skrevet en detaljert anmeldelse. Les mer om testen her.

Wired.com

Wired.com er et amerikansk magasin som fokuserer på IT, telekommunikasjon, data og teknologi. Wired.com kommer på trykk og har også et online-univers. Hovedfokuset ligger på hvordan den fremadgående teknologien påvirker kultur, økonomi og politikk. Wired.com skriver også om enklere emner – dette gjelder blant annet produkttester. Her har nettstedet testet robotstøvsugeren iRobot Roomba 980. Les mer om testen her.

Andre relevante tester:

Forbrukerliv har også utarbeidet en robotstøvsuger test. I denne artikkelen inkluderes testvinnende robotstøvsugere fra en rekke forskjellige merker. Du får en gjennomgang av robotstøvsugere fra iRobot Roomba, men også andre kjente merker som Electrolux og Miele.

Hvis du lurer på om en robotstøvsuger eller en tradisjonell støvsuger er det beste valget for deg, så bør du også lese vår støvsuger test også. Denne testen gjennomgår en lang rekke tradisjonelle støvsugere hvor du får en komplett oversikt over ekspertenes favoritter.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere