Dyson V8 Test – Se ekspertenes vurdering – Prissammenligning

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

I denne artikkelen får du oversikt over en støvsugermodellen fra Dyson i V8-serien, kalt Dyson V8 Absolute, som både er en poseløs og trådløs støvsuger: Den har fått mye ros i ulike tester.

Modellen er nemlig testet av en rekke eksperter, som alle vurderer hva som er verdt å merke seg ved Dyson V8 Absolute.

Anmelderne er fra store anerkjente nettsteder som t3.com, trustedreviews.com, theguardian.com, expertreviews.co.uk, klikk.no, tek.no, digitaltrends.com, which.co.uk, gizmodo.co.uk, johnlewis.com, goodhousekeeping.co.uk, mirror.co.uk og techgearlab.com.

Vi gjennomgår ulike tester for å gi deg bedre oversikt over funksjonene på Dyson V8 Absolute, alternativer og brukervennlighet. I artikkelen linker vi også til ulike YouTube-videoer for å gi deg en bedre visuell oversikt.

I denne artikkelen finner du:
 En introduksjon til Dyson V8 Absolute.
En gjennomgang av ekspertenes vurdering av Dyson V8 Absolute.
Guide til hvordan du kan holde huset fritt for støv.
Informasjon om Dyson.
YouTube-videoer for å gi deg bedre visuell oversikt. 

Vennligst merk at Forbrukerliv.no ikke tester produkter, men samler resultatene av uavhengige tester, slik at du enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet. 


Introduksjon til Dyson V8 Absolute

✅ 5 stjerner av 5 hos amerikanske T3.com
✅ Tek.no kårer Dyson V8 Absolute til toppscorer
✅ Engelske Which.co.uk kårer Dyson V8 Absolute til “beste kjøp”

dyson v8

.
Effektiv og poseløs

Støvsuging kan være både slitsomt og et evigvarende arbeid, men Dyson V8 Absolute er laget for å gjøre støvsuging både enklere og mer effektivt. Dyson V8 Absolute er en poseløs modell, som først og fremst betyr at du slipper bryderiet med å bytte posen hele tiden. For det andre er den basert på skaperen James Dyson sitt idegrunnlag som gjør støvsugeren mer effektiv hvis en hel- eller halvfylt pose ikke går utover effektiviteten og sugeevne. I stedet plukkes støvet opp i en beholder som kan romme  0,54 liter støv.

Batteridrevet modell

Foruten å være poseløs, så er Dyson V8 er Asolute også trådløs. Dette betyr at modellen kjører på batteri i stedet, og levetiden på batteriet avhenger selvfølgelig av hvilket nivå man suger på, for jo flere krefter modellen skal brukes, dess mer tappes batteriet. En støvsuging på vanlig nivå vil gi en batterilevetid på 40 minutter. Modellen har også et maksnivå. Når batteriet er flatt, kan du lade det opp igjen ved å sette det i stikkontakten.dyson_v8_dyrehaar

Unik syklonteknologi

Dyson V8 Absolute er utstyrt med et unikt rengjøringssystem, som er bygget opp gjennom den spesielle 2 Tier Radial Cyclones-teknologien, som gir økt luftsirkulasjonen gjennom 15 forskjellige sykloner, som er plassert i to lag og arbeider parallelt med hverandre. Denne teknologien betyr at det blir lettere å støvsuge støv og smuss. Og det kombineres med spesielle munnstykker, som hver er bra for ulike overflater. Du får Soft Roller for harde gulv, Direct Drive for tepper, et mini-motorisert munnstykke for trapper og møbler og Combination Tool-munnstykket for fint støv.

Fleksibel og brukervennlig

Dyson V8 Absolute er også ment å være fleksibel og enkel å håndtere. Det er også årsaken til at modellen bare veier 2,61 kilo. På grunn av leddet på munnstykkene kan støvsugeren komme til overalt, også nå under sofaen, i hjørner og i kanter og på vegger, noe som øker fleksibiliteten. Med sine 2,61 kilo er det  også lett å løfte opp støvsugere, hvis du må støvsuge på overflater som er høyere opp eller i taket.

Allergivennlige filtre

Som en ekstra funksjon kan Dyson V8 Absolute konverteres fra en vanlig støvsuger til en håndstøvsuger, noe som øker bruksmulighetene, og både for miljøet og forbrukerens helse er modellen utstyrt med både et HEPA-filter og et vaskbart forfilter som sikrer den mest miljøvennlige støvsugingen som er mulig, og som hindrer allergi.

Utvalgte fordeler med Dyson V8 Absolute:
Bedre batterilevetid med opptil 40 minutter.
Lav vekt på bare 2,61 kilo.
Soft Roller-munnstykke for harde gulv og Direct Drive-munnstykke for tepper.
To-i-en modell med inkludert håndstøvsuger.
Med både HEPA-filter og vaskbart forfilter.

Du kan se mer om Dyson V8 her:

https://www.youtube.com/watch?v=tof1cmX6RqU


Dette sier ekspertene om Dyson V8 Absolute

I denne delen går vi igjennom hver av de 13 kildene, der ekspertene har testet Dyson V8 Absolute og gitt sin vurdering av støvsugeren.

T3.com 

Gadget-nettstedet T3.com beskriver Dyson V8 Absolute som den “ultimate trådløse støvsugeren”, og roser modellen med store ord. Det er flere sider ved Dyson V8 Absolute som ekspertene fremhever. Det blir derimot nevnt at modellen ikke er en billig løsning, men hvis du ønsker en støvsuger som virkelig kan gjøre rent og du ikke bor i et stort hus, så gir Dyson V8 Absolute deg mye verdi for pengene.

Hvis du bor i et enormt hus, vil du ikke kunne gjøre rent hele huset med Dyson V8 Absolute sin batterilevetid. T3.com bemerker også at batterilevetiden er betydelig forbedret fra Dyson V6-modellene, slik at du nå kan støvsuge opptil 40 minutter uten å lade.

T3.com mener at en av de store fordelene med Dyson V8 Absolute er modellens sugeevner. Støvsugeren er ganske utrolig, og de spesielt utformede munnstykkene gir en svært effektiv rengjøring av alle overflater – også høyere opp, siden modellen er lett å håndtere og løfte opp, med en vekt på bare 2,61 kilo.

Tidligere var det et problem med tømming av støvbeholderen på Dyson V6-modellene, men det har blitt utbedret på Dyson V8 Absolute og ny teknologi gjør at maskinen selv sørger for å skyve ut alt støvet ved tømming, der støvet tidligere manuelt måtte tas ut.

T3.com gir Dyson V8 absolutt 5 stjerner av 5 stjerner ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️


Trustedreviews.com 

Det amerikanske ekspert-testnettstedet TrustedReviews.com er også veldig fornøyd med Dyson V8 Absolute. Du nevner flere positive ting ved modellen, og de legger spesielt merke til at den gjør mye bedre rent enn de vanlige støvsugerne, som kjører på strøm og ledning. Ekspertene fra trustedreviews.com kaller Dyson V8 Absolute for en evolusjon og fremhever både sugeevne og fleksibilitet.

De velutformede munnstykkene som Direct Drive for tepper og Soft Roller for harde gulv, beveger seg lett over gulvet og suger opp nesten alt støvet. Det nevnes også at modellen er svært fleksibel, og det er hovedsakelig på grunn av de bevegelige leddene på munnstykkene,som gjør at støvsugeren lett kommer til under møbler, i hjørnene og langs kantene.

Selv når du løfter opp Dyson V8 Absolute, så føles den verken tung eller uhåndterlig.

TrustedReviews.com nevner også at Dyson V8 Absolute er langt mer stillegående i bruk enn forgjengeren sin, noe som er et stort pluss hvis du støvsuger når andre er tilstede. Tømming av støvbeholderen fungerer også fint og er enkelt.

Dyson V8 Absolute sørger for å rengjøre støvbeholderen ved å skyve bort støvet når du velger å tømme den, og som et ekstra pluss så er beholderen også 20 prosent større enn V6-modellene.

I tillegg er ekspertene veldig glad for den gode filtrering, som Dyson V8 Absolute gir. Med både HEPA-filter og vaskbart forfilter er det enkelt å holde støvet i sjakk, og filtrene sikrer at støvet ender opp i støvbeholderen og ikke virvler ut igjen i rommet.

Hvis du ønsker å lære mer om hvordan du vasker filtrene på Dyson V8 Absolute, så kan du se på denne YouTube-videoen:

Trustedreviews.com gir Dyson V8 Absolute 5 stjerner av 5 stjerner ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️


Theguardian.com 

Eksperter fra den engelske avisen The Guardian har i sin test av Dyson V8 Absolute i utgangspunktet bare positive kommentarer. Det omfatter først og fremst den trådløse fasongen, som både gjør den enklere å manøvrere rundt med, raskere å komme i gang med og som gir langt færre pauser, fordi du ikke må se etter en stikkontakt for å få strøm.

Den trådløse Dyson V8 Absolute har til gjengjeld en mindre beholder for støv enn en vanlig pose, den er mindre kraftig enn de strømbaserte og må lades, men ekspertene synes ikke at disse ulempene er i nærheten av å være like tungtveiende som det positive.

Det bemerkes at Dyson V8 Absolute har fått lengre batterilevetid, noe som er nok å gjøre rengjøringen selv i et stort hus, så lenge du ikke bruker maks sugefunksjon hele tiden. I såfallvil batteriet bare leve i syv minutter.

Ettersom modellen er utstyrt med motoriserte munnstykker som er svært effektive, så trenger du ikke å bruke maks-funksjonen like ofte, og det bemerkes at spesielt Soft Rolleren er virkelig effektiv, uten å spise kablene som kan ligge på gulvet.

Som en siste kommentar nevner eksperter fra den engelske nettavisen theguradian.com, at det eneste virkelige minuset ved Dyson V8 Absolute, er at den er dyr.

Theguardian.com gir Dyson V8 Absolute 5 stjerner av 5 stjerner ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️


Expertreviews.co.uk 

Det engelske testnettstedet expertreviews.co.uk kaller Dyson V8 Absolute “den beste trådløse støvsugeren du kan kjøpe i dag”, og det er langt flere plusser enn minuser.

Eksperter er spesielt imponert over hvor enkelt det er å arbeide med modellen, selv når du støvsuger loft. Den har også en sterkere motor enn på V6-modellene, som til gjengjeld er mer stillegående.

I tillegg mener de at det er en stor fordel at støvbeholderen er større enn forgjengeren– 0,54 liter mot tidligere 0,4 liter. Det er også langt lettere å tømme tanken nå som støvet utløses automatisk, uten at du selv må fjerne det hele manuelt med en liten støvkost.

Rengjøringsevnen er svært høy og ekspertene bemerker hvor lett Dyson V8 Absolute flytter seg over til ulike underlag uten problemer, og med mange ulike munnstykker er Dyson V8 Absolute en veldig allsidig støvsuger.

Du kan enkelt bytte munnstykker med noen få klikk, og det er en veldig stor fordel at modellen kan konverteres til en håndstøvsuger, siden dette øker allsidigheten ytterligere. Det bemerkes også at batterilevetiden er svært høy og Dyson V8 Absolute får ikke dårligere sugeevne selv når batteriet nesten er utladet. Dette skyldes det unike Fade-free Litium-batteriet.

Hvis du vil vite mer om hvordan du skifter batteriet, så kan du se denne YouTube-videoen:

Den eneste virkelige ulempen til Dyson V8 Absolute, mener den engelske nettsiden expertreviews.co.uk er prisen, og som en mindre justering ville de ha foretrukket at håndtaket, der du vekser mellom hastigheter, fikk et mykere belegg.

Expertreviews.co.uk gir Dyson V8 Absolute 5 stjerner av 5 stjerner ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️


Klikk.no 

Eksperterne fra det norske testsite klikk.no giver Dyson V8 Absolute rigtig gode kommentarer med på vejen. Udseendet er specielt – men det er en smagssag – og efter kort tids brug vurderes det, at man ikke længere har brug for den gamle, ledningsbaseret støvsuger længere.

Dyson V8 Absolute er udstyret med roterende børster, som let fjerner støvet fra gulvet meget effektivt, og de mange forskellige mundstykker gør, at der er tænkt på alle typer af overflader og underlag.

Klikk.no bemærker, at Dyson V8 Absolute er yderst let at manøvrere rundt med, og holder man blødt fast omkring grebet, så bliver man ikke træt i armene undervejs, for modellen er velbalanceret og enkel at styre.

Kontrollen og grebet på Dyson V8 Absolute er så let, at eksperterne sammenligner den med et joystick.

Når man igen er færdig med at støvsuge, så er det let at opbevare Dyson V8 Absolute, for der medfølger en docking-station, hvor støvsugeren kan placeres, når den ikke er i brug. Den sparer pladsen, og så oplader den samtidig batteriet.

Klikk.no har kun meget få anker angående Dyson V8 Absolute, men de kunne godt havde ønsket sig opbevaring til mundstykkerne, mens man støvsuger, så man ikke behøver at bruge lommerne.

Klikk.no giver Dyson V8 Absolute 5 stjerner ud af 6 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️


Tek.no 

Den norske testsiden Tek.no har testet en rekke lette  støvsugere og Dyson V8 Absolute er en av disse. De norske ekspertene la først merke til det fremtidsrettede utseendet, som er ikonisk for Dyson-støvsugerne og den allsidige bruken.

Tek.no har gjennomført sine egne tester. Modellens sugeevne imponerte ekspertene og det var lett for modellen å suge opp testens blanding med støv.

En annen god ting ved Dyson V8 Absolute er dens evne til å fjerne dyrehår. Selv om denne modellen ikke er en spesiell Animal-støvsuger, så bemerker ekspertene likevel at dyrehår ikke setter seg fast i munnstykket til Dyson V8 Absolute, men suges opp helt.

Den allsidige bruken er bra i ekspertenes øyne, og de bemerker også at alle de medfølgende munnstykkene gjør Dyson V8 Absolute egnet for både å rengjøre gardiner, møbler og biler.

En ulempe er prisen, som er litt høy. Ekspertene forventet også litt mer av Dyson V8 Absolute når det kom til rengjøring av harde gulv.

Tek.no kårer Dyson V8 Absolute til toppscorer


Digitaltrends.com 

Teknologisiden digitaltrends.com er generelt svært fornøyd med Dyson V8 Absolute. På plussiden er det ved første øyekast utseende, siden den futuristiske kanten gjør Dyson V8 Absolute til mer enn bare et arbeidsverktøy.

Etter testing av sugeevnene mener de Dyson V8 Absolute er god både på harde gulv og tepper. Dette skyldes ikke minst de mange ulike munnstykkene som følger med og gjør modellen svært allsidig. Motoren er veldig sterk, spesielt for en trådløs modell. og ekspertene er veldig imponert over at den har 40 minutter batterilevetid som lovet.

Digitaltrends.com mener at modellen er spesiel bra hvis du bor i et hjem der det er dyr, barn, både harde gulv og tepper, og hvis du ønsker en støvsuger som kan håndtere alt. Har du et stort hjem hjem vil oppladningstiden ta cirka fem timer, noe du kanskje ikke vil være så glad for.

Videre er modellen svært fleksibel, noe som både øker sugeevnen og brukervennligheten. Følelsen av at den er så lett er også uvurderlig når det skal støvsuges lenge.

Imidlertid hadde ekspertene ønsket at det ikke skule være nødvendig å holde sugekraft-knappen inne hele tiden under bruk, for etter 40 minutter gjør det litt vondt i fingrene. Prisen er også et minus, og ekspertene savner dessuten et sted å lagre tilbehøret.

Digitaltrends.com gir Dyson V8 Absolute 5 stjerner av 5 stjerner ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️


Gizmodo.co.uk 

Design, teknologi- og vitenskapssiden Gizmodo.co.uk har testet Dyson V8 Absolute og eksperter her må innrømme at støvsuging faktisk er litt mer moro med Dyson V8 Absolute. Utseendet i science fiction-stilen er et stort pluss, for eksperter liker godt å ha en støvsuger som ser tøff ut.

Foruten utseendet mener de at Dyson V8 Absolute virkelig er det beste støvsugermarkedet har å by på. At den har en høy pris, er det eneste store minuset ved modellen.

Eksperter anslår at modellen vil være fordelaktig for forbrukeren som ønsker det beste av det beste, samt en så lett støvsuging som mulig, hvor det er fokus på ergonomisk design og allsidighet.

Sugeevnene er i en klasse for seg og de mange tilhørende munnstykkene gjør at du stort sett ikke finner en overflate eller underlag som Dyson V8 Absolute ikke kan rengjøre.

I tillegg er batterilevetiden blitt lenger i forhold til de tidligere V6-modellene. Det samme gjelder for støvbeholderen, som kan inneholde 20 prosent mer støv enn hos V6-modellene.

Gizmodo kårer Dyson V8 Absolute til “støvsugernes Rolls Royce”


Johnlewis.com 

Den engelske butikkjeden johnlewis.com viser at Dyson V8 Absolute er en svært populær støvsuger. Blant over 1300 vurderinger får modellen en score på 4,7 stjerner av 5. Det nevnes at Dyson V8 Absolute har alt når det gjelder støvsuging.

For det første er modellen svært kraftig og allsidig, noe munnstykkene blant annet sørger for.  Det er spesielt de harde gulvene som har nytte av Soft Rolleren som følger med. Den suger opp både skitt og fint støv samtidig.

Det mini-motorisete munnstykket øker også allsidigheten, siden det både tar seg av dyrehår og skitt fra sprekker og kommer til på vanskelige steder og smale områder, som i bilen.

De to sugestyrkene utfyller hverandre veldig bra og maks-styrken er ganske god når det gjelder vanskelige flekker. Det kan imidlertid oppstå blokkeringer i munnstykkene om for store deler setter seg fast. Se på denne YouTube-videoen for å lære hvordan du kan se etter blokkeringer.

Videre bemerkes det at Dyson V8 Absolute sine filtre er virkelig gode og effektive, og luften som kommer ut av maskinen,er renere enn det som kommer inn. Mulige allergier blir fanget av filtrene og holdes tilbake, noe som både er en fordel i hjem med og uten allergikere, siden gode filtre gir bedre inneklima.

En siste funksjon ved Dyson V8 Absolute som ekspertene er veldig glad for, er muligheten til å gjøre om Dyson V8 Absolute til en håndstøvsuger, som de mener er spesielt god på sofaen, i trapper og i bilen.

Den engelske butikkjeden Johnlewis.com gir Dyson V8 Absolute 4,7 stjerner av 5 basert på 1332 vurderinger ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 


Goodhousekeeping.co.uk 

Den engelske hus- og hagesiden goodhousekeeping.co.uk har vurdert Dyson V8 Absolute i brukervennlighet, design, ytelse og instruksjoner. Første bemerkes det at designet både er unikt og interessant, og det gjør en kjedelig støvsuger morsom.

Når det gjelder prestasjonen, er ikke ekspertene i tvil om at Dyson V8 Absolute er utrolig god til å støvsuge, og modelle fjerner både smuss, skitt og dyrehår.

Videre bemerkes det at Dyson V8 Absolute klarer å fjerne støv, skitt og dyrehår fra alle typer underlag og overflater – og  den allsidige bruken skyldes mange ulike munnstykker.

Når det er fullt av støv og smuss i beholderen, så er det veldig enkelt å skifte den. Se gjerne på denne YouTube-videoen hvis du vil se hvordan du tømmer beholderen riktig.

Brukervennlighet er stor siden Dyson V8  Absolute føles lett og enkel å manøvrere rundt med. Det bemerkes imidlertid at håndstøvsugeren kan være litt tung i det og at du får vondt i fingrene av å måtte holde på sugekraft-knappen.

Goodhousekeeping.co.uk gir Dyson V8 Absolute 96 av totalt 100 poeng


Mirror.co.uk 

Den engelske avisen Mirror.co.uk kårer Dyson V8  Absolute for “den beste trådløse  støvsugeren”, og det vurderes også at denne støvsugeren henvender seg mest til forbrukere som ønsker det absolutte beste. Prisen er nemlig veldig høy.

Anskaffer du deg en Dyson V8  Absolute til tross  forprisen, så får du en effektiv støvsuger, som med den unike 2 Tier Radial Cyclones-teknologien gir grundig rengjøring.

Flere sykloner gjør at det etterlates lite smuss, og kombinert med mange ulike munnstykker er Dyson V8 Absolute en veldig allsidig modell, som både kan brukes på harde gulv, på tepper, i trappen, i bilen, på gardiner, i kanter og i hjørner.

Den har forbedret levetid sammenlignet med Dyson V6-serien og ekspertene bemerker at det nå er mulig å støvsuge et hus i vanlig størrelse på en lading. Du bør imidlertid legge merke til at maks-funksjonen raskt reduserer batterilevetiden.

Mirror.co.uk gir Dyson V8 Absolute 5 stjerner av 5 stjerner ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 


Techgearlab.com 

Den tekniske test- og forbrukersiden Techgearlab.com har testet Dyson V8 Absolute sammen med ni andre støvsugere og sammenlignet dem på seks ulike parametere, blant annet vekt, batteri, harde overflater, tepper og støy. Totalt sett ligger Dyson V8  Absolute øverst på de fleste parametere, og derfor ekspertene også veldig fornøyd med modellen.

Når det gjelder sugeevnene, når modellen ikke suger mot gulvet, så er Dyson V8  Absolute helt utmerket og får en god førsteplass i testen. Det samme gjelder for støvsuging på tepper, der Dyson V8 Absolute også ble den beste til å støvsuge  opp både dyrehår, mel, ris og deler av frokosten.

Når det kommer til parameteret på harde flater er Dyson V8 Absolute på toppen, og det samme gjelder for fleksibilitet, hvor det bemerkes at Dyson V8  Absolute støvsuger bra under møbler og  godt i kantene med to gode sugestyrker.

Techgearlab.com konkluderer med at Dyson V8 absolutt virkelig er en virkelig god Trådløs støvsuger med veldig god sugeevner og svært enkel i bruk. Men den er veldig dyr.

Den amerikanske forbrukersiden Techgearlab.com gir Dyson V8 Absolute 5 stjerner av 5 stjerner ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 

Dyson_V8_oversigt


Konklusjonen om Dyson V8

Etter å ha gjennomgått en rekke tester fra eksperter og deres kommentarer om Dyson V8  Absolute, kan det konkluderes med at det er svært bred enighet om at Dyson V8  Absolute er den beste trådløse støvsugeren på markedet.

Modell sugeevner er utrolig bra, og det er forsterkes av de mange ulike munnstykkene som følger med. Det øker allsidighet som modellen får masse ros for, fordi det nesten ikke finnes overflater eller underlag som Dyson V8 Absolute ikke kan gjøre rent.

Modellen er lett med en vekt på bare 2,61 kiloe, og ekspertene konkluderer med at modellen er veldig lett å flytte rundt på og bruke til å rengjøre høye overflater og tak. Det nevnes derimot at du kan få litt vondt i fingrene, fordi du må holde sugekraft-knappen nede når du støvsuger.

Med en batterilevetid på 40 minutter kan den holde i lang tid og ekspertene er veldig fornøyd med den forbedrede batterilevetiden, som har blitt mye bedre sammenlignet med Dyson V6-modeller. Men bruker du for eksempel maks-funksjonen så vil batteriet raskt bli utladet.

I forhold til Dyson V6-modellene bemerker flere av ekspertene at støvbeholderen til Dyson V8 Absolute er 20 prosent større og mye enklere å skifte.

Generelt sett har ikke ekspertene så mye å sette fingeren på når det kommer til denne modellen, men det er en faktor som de fleste nevner, og det er prisen. Dyson V8  Absolute er nemlig en svært dyrt støvsuger.


Guide: Slik holder du huset fri for støv

Støv er ikke bra for helsen, og i større mengder kan støv gi både hodepine, tretthet og irritasjon i luftveiene, og i verste fall føre til allergi. Støv er en uunngåelig del av hjemmet, men det er veldig mye vi kan gjøre for å holde hjemmet så støvfritt som mulig. Nedenfor har vi laget en guide om hvordan du mest effektivt kan gjøre rent huset for støv basert på en artikkel fra  den danske avisen Politiken.

Tørke støv

Stuen har mange myke overflater som puter, tepper og polstrede møbler, der støv raskt kan falle ned og skjule seg. I tillegg finnes i det både hyller, vinduskarmer og bord i de fleste rom der støvet samles. Sørg derfor for å gjøre alle gjenstander så tomme som mulig før støvsuging. Legg gjerne løse ting i en  kasse, slik at de ikke ligger i veien for støvsugeren.

Start med å bruke en tørr mikrofiberklut for å tørke dørkarmer, paneler, vinduskarmer, bilderammer og lampeskjermer, men pass på at du ikke rister kluten, slik at støv bare virvles videre rundt. Husk også bokhyllen, hvor du bør ta ut bøkene og riste dem utenfor.

Støvsuge

Etter å ha fått alle overflater frie, er det på tide å støvsuge både gulv og overflater. Start med å støvsuge veggene fra toppen og ned, møbler og teknisk utstyr som tv og høyttalere.

Ta med alle puter og dyner utenfor og gi dem en god rist, før du støvsuger vekk det siste støvet.
Løse tepper kan med fordel tas med utenfor og bankes før det støvsuges. Husk å støvsuge i overlappende baner. Ha gjerne vinduet åpent under støvsugingen.

Vask det av

Når støvet er sugd opp, vaskes alle overflater med en blanding av vann og såpe eller rengjøringsmidler. Husk både paneler, dører, håndtak, hyller, bord, vinduskarmer, radiatorer osv.. Husk å vri opp kluten grundig, så det ikke renner av masse vann. 

Vask vinduer

Vinduene kan raskt bli skitne og det samme gjelder for gardinene, som bør få en tur i vaskemaskinen.
Når vinduene skal pusses, er det mange ulike teknikker, men start med å blande vann og universalrengjøring og vask vinduene, før du med skraper vannet nedover. Tørk deretter med et tørt kjøkkenhåndkle for å unngå vannrester.

Husk også å se etter om det er sopp i vinduskarmene.  Det kan ofte sees som svarte flekker eller belegg llangs kanten på vindusrammen.

Husk plantene

Mange folk tenker ikke over at det også samler seg støv på stueplantenes overflater. Du bør derfor ta med plantene ut på badet og  dusje dem med kaldt vann. Det skal ikke være for kaldt, men planter har faktisk godt av en vask med litt kjølig vann. Støvet av bladene fjernes på denne måten effektivt, men ikke ta med planten inn i stuen igjen før den er tørr.

 


FAQ – Ofte stilte spørsmål 

Hvem har testet Dyson V8?

T3.com, Trustedreviews.com, Theguardian.com, Expertreviews.co.uk, Klikk.no, Tek.no, Which.co.uk, Johnlewis.com, Mirror.co.uk, Techgearlab.com, Gizmodo og Good Housekeeping Institute.

Hvordan er støvsugeren blitt testet?

Dyson V8 er blitt vurdert på sin evne til å suge støv, skitt og dyrehår opp fra forskjellige typer underlag og langs paneler. I tillegg testes batteritiden på hvor lenge den har strøm under bruk og hvor raskt sugeevnen avtar. Til slutt er støvsugeren blitt vurdert på energiforbruk, støynivå og brukervennlighet.

Hva bør jeg tenke på når jeg velger ny ledningsfri støvsuger?

Her hos Forbrukerliv anbefaler vi at du tenker over hvor stort areal du skal støvsuge – om du har harde gulv eller tepper og om du har husdyr. I tillegg bør du alltid velge en modell med energimerking A eller bedre.


Om Dyson

dyson logo

I 1979 kom den spede oppstarten til støvsugermerket Dyson. Da ble engelskmannen James Dyson irritert over den dårlige sugeevnen på støvsugeren sin. Derfor tok han den fra hverandre og fant ut at sugeeffekten ble dårlig fordi posen var helt tettet med støv. Han besluttet seg for å bygge en bedre støvsuger, og i 1983 var James Dyson sin første støvsuger virkelighet, etter over 5000 prototyper.

Det var i høyteknologiske Japan, at de først fikk øynene opp for Dyson sin poseløse støvsuger. Japanerne var imponert over støvsugeren som ble kalt G-Force, og i tillegg til den forbedrede standarden for støvsugere, så fikk modellen i 1991 den anerkjente International Design Fair-prisen. Prisen på G-Force var svært høy i begynnelsen, med sine cirka 2000 dollar per stykk.

Med pengene fra salget av G-Force-modellen startet James Dyson sin egen virksomhet, og i 1993 åpnet han sitt eget forskningssenter og fabrikk i England.

Her prøvde James Dyson å overgå den forrige G-Force-modellen ved å lage en ny modell som kunne plukke opp enda flere støvpartikler.
Denne modellen kalte Dyson for DC01 (DC stod for Double Cyclon), og det revolusjonerende med denne modellen var at sugeeffekten aldri ble forverret.

I dag forhandles Dyson-støvsugerne i over 65 land verden over, og over 1000 ingeniører arbeider hele tiden med å forbedre støvsugeren. Vil du vite mer om Dyson historie, kan du se denne YouTube-videoen der James Dyson selv forteller historien bak Dyson-merket.

Les også vår testoversikt til avfukter og robotstøvsuger.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere