Dyson støvsuger test – Finn de beste støvsugerne fra Dyson her

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

I denne artikkelen ser vi på støvsugermodellen Dyson Cinetic Big Ball AnimalPro fra Dyson Cinetic Big Ball-serien.

Lenger ned i artikkelen går vi kort igjennom andre modeller fra Dyson.

I tillegg har vi også undersøkt andre typer støvsugere fra Dyson, som ikke er fra Cinetic Big Ball eller V8-serien.

For å kunne gi forbrukeren best mulig oversikt, har vi analysert en rekke ulike eksperttester, der eksperter har testet og vurdert ulike støvsugere.

Ønsker du å lese mer, gir vi deg en liste over linker til testene vi refererer til, nederst i denne artikkelen.

Vennligst merk at Forbrukerliv.no ikke tester produkter, men samler resultatene av uavhengige tester, slik at du enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet. 


Dyson V-serien


Dyson V8 Absolute

✅ 5 av 5 stjerner på T3.com
 5 stjerner fra norske Klikk.no
Toppscorer hos Tek.no

Dyson V8 Absolute

.
Dyson V8 Absolute er en del av Dyson sin nye og kraftigere V8-serie, og denne modellen har blitt testet av en rekke eksperter fra blant annet nettsidene trustedreviews.com, expertreviews.co.uk og den engelske avisen The Guardian. Det er bred enighet blant ekspertene om at Dyson V8 Absolute er en virkelig god støvsuger, og derfor får modellen toppkarakterer.

Lang batterilevetid

Siden Dyson V8 Absolute er kraftigere enn tidligere modeller, blir støvsugingen enklere for forbrukeren og eksperter kaller modellen for en “evolusjon” blant støvsugere, ikke minst fordi Dyson V8 Absolute både er poseløs og trådløs (derfor kjører Dyson V8 Absolute på batteri).

Du kan suge opp støv og skitt ved å holde utløseren nede når støvsugeren skal suge opp. Denne metoden gir batteriet lengre levetid, siden støvsugeren da kun bruker krefter når den suger. Ekspertene bemerker også at batterilevetiden på Dyson V8 Absolute er betydelig forbedret i forhold til andre gode modeller, siden Dyson V8 Absolute kan støvsuge i 40 minutter på en enkelt opplading (hvis du bruker vanlige sugestyrke og ikke maksstyrken).

Mange munnstykker

Med en vekt på bare 2,61 kilo er Dyson V8 Absolute en svært enkel modell, og det er lett å håndtere, løfte den opp og fjerne støv fra øvre overflater – også loft. Fleksibilitet er et av Dyson V8 Absolute sine karakteristikker, takket være at leddene på munnstykkene gjør at støvsugeren kan komme til overalt, også under sofaen, i hjørner, kanter og vegger.

Dyson V8 Absolute kommer med mange ulike munnstykker for å gjøre sugeevnen så god som mulig, og hvert munnstykke er laget spesielt for et bestemt formål. Soft Roller er laget for harde gulv, Direct Drive til tepper, Mini Motorised-munnstykke for trapper og møbler og Combination Tool-munnstykket for fint støv. Ekspertenelegger merke til at rengjøringen med disse munnstykkene, samt den fleksible utformingen går lett og uanstrengt, og sugeevnen er veldig bra.

Modell med lav støy

Dyson V8 haandstoevsuger

Ekspertene bemerker også at selv om Dyson V8 Absolute har en kraftig V8-motor, så lager den så lite lyd at det knapt merkes når i bruk.

Siden Dyson V8 Absolute er poseløs,, samler støvet seg i en beholder som kan romme 0,54 liter støv, og med ny teknologi er det mye lettere å tømme beholderen. Ekspertene noterer seg dette som spesielt positivt, siden andre poseløse modeller ofte har problemer her.

Videre er Dyson V8 Absolute en to-i-en-støvsuger, siden den tradisjonelle støvsugeren kan gjøres om til en håndstøvsuger, og modellen utstyrt med både HEPA-filter og et vaskbart forfilter. Dette sikrer så miljøvennlig støvsuging som mulig, noe som verner mot allergi.

Utvalgte fordeler med Dyson V8 Absolute:
Batterilevetid på opptil 40 minutter
️ Lav vekt på bare 2,61 kilo
️ Flere munnstykker inkludert Soft Roller- munnstykke for harde gulv og Direct Drive-munnstykke for tepper
️ Inkludert håndstøvsuger
️ Med både HEPA-filter og vaskbart forfilter

Nedenfor kan du se en kort presentasjon av Dyson V8 og dens funksjoner:

https://www.youtube.com/watch?v=tof1cmX6RqU


Dyson Cinetic Big Ball AnimalPro

✅ “Very good” hos britiske Which.co.uk
 4,5 stjerner av 5 hos Trustedreviews.com
 Anbefalt hos amerikanske Techcrunch.com
 9,43 poeng av 10 hos Toptenreviews.com
 4 av 5 stjerner hos Techgearlab.com
 5 av 5 stjerner hos T3.com

Dyson Cinetic Big Ball Animal Pro

 

Modellen Dyson Cinetic Big Ball AnimalPro er en av modellene i Dyson Big Ball-serien. Serien kjennetegnes av den unike Ball-teknologien som sikrer et lavt tyngdepunkt og mer stabilitet og fleksibilitet med den bevegelige kulen i leddet. Dyson Cinetic Big Ball AnimalPro er spesielt designet for hjem med kjæledyr og har blitt testet av mange eksperter. Eksperter fra blant annet nettsidene trustedreviews.com, Gizmodo.co.uk og Techradar.com har testet støvsugeren, og det er bred enighet om at Dyson Cinetic Big Ball AnimalPro er en utrolig god støvsuger med både sterk sugeevne, gode munnstykker og høy brukervennlighet.

Dyson Cinetic syklon-teknologi

Det første du legger merke til med Dyson Cinetic Big Ball AnimalPro, er at den har et noe futuristisk utseende med en liten rund motor med påsatt stang og et rør som munner ut i munnstykket. Det er svært lett å montere modellen, og den er klar for bruk i løpet av ti minutter. Modellens styrke sitter først og fremst i Dyson Cinetic-teknologien, der sykloner arbeider sammen for å samle støv, og dette systemet samler både så mye støv som mulig og sørger for at det ikke slippes ut igjen.

Spesielle munnstykker øker funksjonaliteten

Dyson Cinetic Big Ball AnimalPro mundstykke

Ekspertene er imponert over Dyson Cinetic Big Ball AnimalPro sine støvsugerevner. Motoren har en meget kraftig sugeeffekt på 250 AW og luftstrømmen er både høy og kraftig. Det er imidlertid munnstykkene som imponerer mest. Munnstykkene Turbine Head og Musclehead følger med til henholdsvis tepper og harde gulv, men begge kan brukes på begge typer underlag.

Musclehead er laget for harde gulv og har et bredt hode med mange små sugeseksjoner, noe som gir full bevegelsesfrihet. På grunn av Ball-teknologi er det stort sett mulig i å gjøre rent helt ned langs gulvet og under svært lave møbler. Det finnes også en heve-/senke-funksjon for munnstykket, som styres med foten.

Den suger veldig sterkt, og legger nesten ikke noe støv tilbake. Den samme effektiviteten gjelder for Turbine Head på tepper. Munnstykket har en rad med stive nylonbørster, som er laget spesielt for å fjerne små partikler fra gulvteppet, og en rad med myke karbonbørster som fjerner det  aller fineste støvet.

Tangle-Free Turbine tool for dyrehår

Dyson Cinetic Big Ball AnimalPro har fått navnet sitt fordi modellen er ideell for husholdninger som har kjæledyr med pels. Eksperter bemerker at Turbine Head-munnstykket klarer seg veldig bra når det gjelder å fjerne dyrehår, ved å fjerne det meste av håret med kun få støv støvsuginger. Ønsker du å gå virkelig grundig til verks, så følger det med et munnstykke som heter Tangle-Free Turbine tool, og som er spesielt laget for å fjerne dyrehår.

Dette munnstykket er svært lite og er tungvint å bruke på store tepper, men på den annen side så er den skreddersydd for mindre områder som matter, mindre tepper, senger, små hundesenger og møbler. På mindre enn ti sekunder blir hårene sugd opp av munnstykket, og det er få hår som ligger igjen. Dyson Cinetic Big Ball AnimalPro vil derfor også være et godt valg for husholdninger hvor det bor allergikere.

Fleksibel i bruk

toem Dyson Cinetic Big Ball Animal Pro

Dyson Cinetic Big Ball AnimalPro har ikke pose, men kommer med ledning. Støvet samles opp i en støvbeholder som har en imponerende kapasitet på 1,6 liter. Dette betyr at du kan rengjøre store områder av huset, før beholderen må tømmes.

I tillegg sørger kraftige sykloner for at støvet presses godt og grundig sammen til kompakte størrelser, som er enkelt å helle ut av beholderen. Du trykker bare på en enkelt trykk og skyver opp støvet, helt uten å røre det. Ledningen på Dyson Cinetic Big Ball AnimalPro er 6,5 meter lang, noe som ikke er den lengste ledningen på markedet.

På den annen side har modellen et fleksibelt håndtak og støvsugerrør, som kan utvides slik at du kan fortsatt gå rundt med modellen. Håndtaket kan roteres i tre retninger, og gir en 360-graders bevegelsesfrihet, som gir bedre kontroll.

Modellen veier litt over seks kilometer, så den er ikke lett å flytte rundt på, men til gjengjeld sørger Ball-teknologien for at leddene kjører på en kule, slik at det er lett å snu rundt på munnstykkene. Ball-teknologien gir også økt stabilitet, og det er lett å komme seg rundt hindringer som møbler og rundt hjørner. Mister du tilfeldigvis støvsugeren, eller du skal legge den fra deg, så retter den seg opp av seg selv, noe som sparer rygg og muskler.

Uten filter

Dyson Cinetic Big Ball AnimalPro motor

Dyson Cinetic-teknologien bruker små fleksible munnstykker i enden av syklonene, som stopper selv små støvpartikler fra å komme ut igjen i rommet. Dermed er det ingen filtre å blokkere, men Dyson Cinetic Big Ball AnimalPro er laget for å være uten filter.

Det sikrer for det første at tette filtre aldri begynner å skape et verre innendørs klima, og du behøver ikke stå å vask og skrubbe filtrene selv. Adskillelsen av støv i Dyson Cinetic Big Ball AnimalPro er så effektiv at filtre ikke er nødvendig.

Det høres kanskje for godt ut til å være sant, men ekspertenes tester viser at teknikken fungerer veldig bra, og Dyson Cinetic Big Ball AnimalPro sitt støvoppdrag får en fin A-karakter på energimerket.

Mye tilbehør

I tillegg til spesielle munnstykker for harde gulv, tepper og dyrehår, så følger det også med munnstykker til sprekker og møbler, samt en støvbørste, som kan settes fast på håndtaket eller røret, mens du støvsuger. Det gir lett tilgang til disse verktøyene og gjør rengjøringen raskere og mer effektiv. Ekspertene har testet alt det ekstra tilbehøret og konkluderer med at de er utmerket for sine formål.

Etter endt test konkluderer ekspertene med at Dyson Cinetic Big Ball AnimalPro er en meget god og effektiv støvsuger, som kun har noen små ulemper. Den ene er at det er relativt kort ledning, og den andre er prisen, som ligger høyt på prisskalaen.

Utvalgte fordeler med Dyson Cinetic Big Ball AnimalPro:
Med Dyson Cinetic-teknologi
 Turbine Head munnstykke for tepper
 Musclehead munnstykke til harde gulv
 Spesiallaget Tangle-Free Turbine tool munnstykke for dyrehår
 Ball-teknologi gir økt fleksibilitet
 Modell uten filter Ekstra munnstykker til sprekker og møbler, samt at det følger med en støvbørste

Nedenfor kan du se hvordan Dyson Cinetic Big Ball AnimalPro fungerer:

Nedenfor kan du se hvordan støvbeholderen på Dyson Cinetic Big Ball AnimalPro tømmes:


Historien om Dyson
dyson logo

I 1979 kom den spede starten til støvsugermerket Dyson. Da ble engelskmannen James Dyson irritert over den dårlige sugeevnen på støvsugeren sin. Derfor tok han den fra hverandre og fant ut at sugeeffekten ble dårlig fordi posen var helt tettet med støv. Han besluttet seg for å bygge en bedre støvsuger, og i 1983 var James Dyson sin første støvsuger virkelighet, etter over 5000 prototyper.

Det var i høyteknologiske Japan, at de først fikk øynene opp for Dyson sin poseløse støvsuger. Japanerne var imponert over støvsugeren som ble kalt G-Force, og i tillegg til den forbedrede standarden for støvsugere, så fikk modellen i 1991 den anerkjente International Design Fair-prisen. Prisen på G-Force var svært høy i begynnelsen, med sine cirka 2.000 dollar per stykk.

Med pengene fra salget av G-Force-modellen startet James Dyson sin egen virksomhet, og i 1993 åpnet han sitt eget forskningssenter og fabrikk i England. Her prøvde James Dyson å overgå den forrige G-Force-modellen ved å lage en ny modell som kunne plukke opp enda mer støvpartikler. Denne modellen kalte Dyson for DC01 (DC stod for Double Cyclon), og det revolusjonerende med denne modellen var at sugeeffekten aldri ble forverret.

I dag forhandles Dyson-støvsugerne i over 65 land verden over, og over 1000 ingeniører arbeider hele tiden med å forbedre støvsugeren. Nedenfor kan du høre grunnleggeren av Dyson, James Dyson, fortelle historien om Dyson-merket.


FAQ – Ofte stilte spørsmål

Hvilke støvsugere er best i test?

Dyson Cinetic Big Ball AnimalPro og Dyson V8

Hvordan testes Dyson støvsugerne?

Støvsugerne vurderes på deres evne til å suge støv, skitt og dyrehår opp fra forskjellige typer underlag og langs paneler. I tillegg testes de på deres sugeevne med helt full, halvfull og tom støvbeholder, samt de innebygde filtrenes evne til å holde på støvpartikler. Til slutt vurderes de på holdbarhet og brukervennlighet.

Hva bør jeg tenke på når jeg velger ny støvsuger?

Her hos Forbrukerliv anbefaler vi at du tenker over hvor stort areal du skal støvsuge – om du har harde gulv eller tepper og om du har husdyr. I tillegg bør du alltid velge en modell med energimerking A eller bedre.


Dyson støvsugertest –Vi har brukt disse kildene:

Chip.de 
Tysk nettmagasin som hovedsakelig skriver om teknologi, datamaskiner, telefoner og kommunikasjon. Magasinet skriver både om nyheter, artikler, informasjon og tester utvalgte produkter. Her er det snakk om en test av Dyson 360 Eye. Les mer her.

 


Digitaltrends.com 
Internasjonal teknologiside som blant annet tester ulike elektroniske produkter. Her snakker vi om en test av Dyson V6 og Dyson V8. Les mer her.


Dinside.no 
Norsk forbrukernettsted som skriver mye forbrukerstoff. Nettstedet skriver stort sett om motor, data, mobil og bolig. Her har nettstedet testet en Dyson V6-støvsuger. Les mer her.


Expertreviews.co.uk 
Denne engelske testsiden utfører uavhengige tester av en rekke elektroniske produkter for hjemmet. De tester blant annet Tver, datamaskiner, mobiltelefoner og kameraer, men også hvitevarer, som for eksempel vaskemaskiner. Her snakker vi om en test av Dyson V6 og Dyson V8 Absolute, som nettsiden vurderer innen sugeevner, batteri og brukervennlighet. Les mer her.


Gizmodo.co.uk 
Engelsk design, teknologi og vitenskapsside, som både skriver artikler om emnene, men som også testet utvalgte nye produkter. Her snakker vi om testing av ulike Dyson-støvsugere. Les mer her.


Goodhousekeeping.co.uk 
Denne engelske siden både tester og skriver om ulike produkter som har med hus og hage å gjøre. Det er ikke snakk om en egentlig test av et stort antall produkter samtidig, men siden har kontinuerlig testet en rekke støvsugere. Her får produktene karakterer på en skala på opptil 100 for å avgjøre hvor gode de er. Les mer her.


Johnlewis.com 
Den engelske varehuskjeden John Lewis har testet Dyson V6 AnimalPro og Dyson V8 Absolute og har sett nærmere på modellens ytelse, teknikk, styrke, batterilevetid og brukervennlighet. Les mer her.


Klikk.no 
Den norske forbrukersiden klikk.no gjør hundrevis av forbrukertester hvert år, hvor de spenner bredt, alt fra bolig og bil til mote, helse, elektronikk osv. I denne testen har de testet Dyson V8 Absolute. Les mer her.


M3.se 
Svensk testside som har hovedfokus på å teste og evaluere de nyeste teknologiproduktene. Her dreier det seg om en test av Dyson 360 Eye. Les mer her.


Stuff.tv 
Nettversjon av det engelske herremagasinet Stuff, som skriver mye på teknologi og digitale trender. Magasinet utgir også omfattende anmeldelser og tester av forbrukerprodukter innen det teknologiske området. Her er det snakk om en test av Dyson 360 Eye. Les mer her.


Techcrunch.com 
Ledende teknologiside som hovedsakelig er rettet mot nye bedrifter, men de har også fokus på vurderinger av nye produkter, samt å produsere nyheter om teknologibransjen. Her snakker vi om en test av to ulike Dyson-støvsugere. Les mer her.


Techradar.com 
Internasjonal teknologi-side som bringer de siste nyhetene fra teknologiens verden. De skriver mye om datamaskiner, hjemmeunderholdnings-systemer, gadgets og mer. Her snakker vi om en test av to ulike Dyson-støvsugere. Les mer her.


Tek.no 
Norges største nettsted for forbrukerteknologi med mer enn 300.000 lesere hver uke. Her finner du nyheter, artikler, guider og tester. Her snakker vi om en test av 13 ulike støvsugere. Les mer her.


Testberichte.de 
Denne tyske nettsiden samler ulike tester og forbrukervurderinger og analyserer dem. Nettsiden kommer også med sin egen profesjonelle mening, og en samlet poengsum blir gitt. Her er det snakk om en test av Dyson 360 Eye. Les mer her.


The Guardian 
En av de største engelske avisene. Ble grunnlagt i 1821 og publiseres hver dag fra mandag til lørdag. Avisen har alt fra nyheter og sport til bedriftsnyheter. Avisen inkluderer også iblant stoff om forbrukerliv, og her har avisen testet Dyson V8 Absolute og Dyson 360 Eye. Les mer her.


The Independent  
Avisen er en av de største og mest omfangsrike, engelske avisene. Det skrives om nyheter, sport, politikk og internasjonale spørsmål med mer, men forbrukerstoff har også en plass i avisen. I denne testen har avisen testet Dyson 360 Eye. Les mer her.


The Mirror 
Ledende engelsk tabloidavis som ble grunnlagt i 1903. Avisen publiseres daglig og har både utenriks og innenriksnyheter, sport, underholdning og mer. Avisen har også et stor nettside, hvor forbrukerliv har en stor plass. Her er det snakk om en test av Dyson V8 Absolute. Les mer her.


Theverge.com 
Amerikansk nyhetsside om teknologi som drives av Vox Media. Theverge.com dekker bredt med teknologi, vitenskap, kunst og kultur. De gir forbrukeren en så god oversikt over den høyteknologiske verden som mulig. Her er det snakk om en test av Dyson 360 Eye. Les mer her.


Toptenreviews.com 
Amerikansk forbrukernettsted, hvor deres viktigste oppgave er å hjelpe forbrukere med å investere i de beste produktene på markedet, hovedsaklig innenfor teknologi og elektronikk-verden. Nettstedet har derfor et eget laboratorium, hvor det både forskes, undersøkes og testes. Her er det snakk om en test av Dyson Cinetic Big Ball AnimalPro. Les mer her.


Trustedreviews.com 
Siden gir daglig og detaljerte ekspertvurderinger av elektroniske forbrukerprodukter, samt ytterligere analyser. Her er tre ulike Dyson-støvsugere testet. Les mer her.


T3.com 
Gadget-siden T3.com skriver jevnlig om ulike gadgets, nyheter og anmeldelser. T3.com har testet tre ulike Dyson-støvsugere. Les mer her.


Which? 
Englands største forbrukermagasin med nesten 700 000 magasinabonnenter. Which? er til for forbrukerne, og målet er å gjøre en forskjell for forbrukerne. Which? tester kontinuerlig ulike husholdningsprodukter, og her vi snakker om flere tester av fire forskjellige støvsugere fra Dyson. Du kan lese mer her, men full tilgang til hele testen krever abonnement.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere