Trådløs støvsuger Test – De beste modellene ifølge ekspertene

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Best i Test Guide – I denne artikkelen har vi gjennomgått forskjellige tester av trådløse støvsugere på nettet. Vi gjennomgår trådløse støvsugere fra forskjellige produsenter slik at man lett kan få en oversikt over de ulike modellene.

Alle modellene er blitt anmeldt og testet av forskjellige eksperter. Dette inkluderer det Trustedreviews.com og Tek.no. Ekspertene forklarer hva man bør være oppmerksom på, samt fordeler og ulemper ved de forskjellige modellene.

Senere i artikkelen forklarer vi hva en trådløs støvsuger er, hvordan huset kan holdes fritt for støv, gode råd ved kjøp av ny støvsuger og mye mer.

I denne testen av trådløse støvsugere finner du:

🔸 Gjennomgang av trådløse støvsugere
🔸 Informasjon om trådløse støvsugere og hvordan de testes
🔸 Guide: Slik får du hjemmet til å lukte godt
🔸 Guide: Slik får du et bedre inneklima hjemme
🔸 Informasjon om støv, samt en guide til å holde huset fritt for støv og støvmidd
🔸 Gode råd når du skal kjøpe ny støvsuger
🔸 Informasjon om energimerking av støvsugere
🔸 Gjennomgang av testkilder

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv. Denne artikkelen er basert på anmeldelser fra andre ekspertkilder, og Forbrukerliv samler resultatene fra disse testene. På den måten er det mulig å enkelt skaffe seg en oversikt over de beste produktene på markedet. 


Neatsvor X600 Pro Robotstøvsuger – Beste robotstøvsuger

✅ God anmeldelse hos nettsiden Cleanerobot.com 

Neatsvor X600 Pro Robotstovsuger

 

Neatsvor X600 Pro Robotstøvsuger er en perfekt modell for deg som gjerne vil ha det beste av det beste – og spare massevis av tid og krefter – når det kommer til å rengjøre gulvene hjemme.

Fullstendig rengjøring med ett produkt

Neatsvor X600 Pro Robotstøvsuger er en modell som kan rengjøre gulvet fullstendig på egenhånd. Her trenger du ikke gjøre noen verdens ting manuelt. Du kan bruke modellen til å støvsuge alle rommene i huset, og deretter kan modellen både moppe og skrubbe gulvene. 

Innebygd bøtte og mopp

Med Neatsvor X600 Pro Robotstøvsuger vil du nemlig få en unik robotstøvsuger som er utstyrt med en innebygd bøtte og mopp. Det er ikke mange modeller som kommer med innebygd mopp og bøtte, men Neatsvor X600 Pro Robotstøvsuger har dette. 

Dersom du imidlertid kun har lyst til å støvsuge så går det fint an å slå av moppingen. 

No-Go-Zones

Neatsvor X600 Pro Robotstøvsuger er designet til kun å rengjøre de områdene du vil at den skal rengjøre. 

Du kan stille inn No-Go-Zones via smarttelefonen din ved hjelp av den medfølgende appen. Her kan du også følge med på robotstøvsugeren når du har lyst. 

Automatisk lading

Når modellen er ferdig med å rengjøre så returnerer den automatisk tilbake til ladestasjonen – det samme gjelder også når den er i ferd med å gå tom for strøm. 

Derfor trenger du ikke bekymre deg for at du må lade den manuelt for å kunne støvsuge når du vil – en deilig frihet å ha i en travel hverdag.

Fornøyde eksperter

Ekspertene hos nettsiden Cleanerobot.com har testet Neatsvor X600 Pro Robotstøvsuger og er svært fornøyde med modellen. De gir modellen en god anmeldelse og konkluderer med følgende:

«With its 360 degrees global cruise and scanning and LDS navigation and slam algorithm, you can do selective cleaning, whole house cleaning, scheduled cleaning, etc. In short, Neatsvor X600 vacuum will clean any area of your home thoroughly without you lifting a finger. It is truly a great cleaning device that can save you time, effort and a lot of hassle!»

Spesifikasjoner ved Neatsvor X600 Pro Robotstøvsuger:
Godkjenning: CE-merket
Størrelse: 33 cm x 33 cm x 9,8 cm høyde
Batterikapasitet: 5200 mAh
Trådløs: Ja
Støvoppsamling: Uten pose
Sugetrykk: 6000 Pa
Støynivå: 50 – 65DB
Klatreevne: 20 mm
Våt mopp: Ja
Trapp sensor: Ja
Smarthome kompatibel: Ja, Google og Amazon Alexa
Smarthome app: Ja
Automatisk lading: Ja
«No-go» soner: Ja
Rengjør flere rom: Ja
Navigasjon på kart: Ja
Beholderkapasitet: 600 ml støv, 350 ml vann

Fordeler

 • Smart kart for navigasjon
 • Kan både støvsuge, skrubbe og moppe gulvet
 • 180 minutters driftstid
 • Kan brukes på 250 kvadratmeter per lading
 • Kontrolleres via en app
 • Kompatibel med Alexa Smart Speaker
Ulemper

 • Dyrere i pris sammenlignet med andre modeller


Dyson V8 Absolute

Dyson V8 Absolute

Merk deg at Dyson V8 Absolute er utgått, derfor viser vi her prisen for Dyson V8 Absolute Plus som er en ny og forbedret versjon.

.

 

Effektiv støvsuger med syklon-teknologi 

Støvsugerens har en sugestyrke på 115 Watt. I tillegg til dette går motoren med opptil 110.000 omdreininger per minutt. Alle disse omdreiningene betyr at modellen har en kraftigere sugeevne enn mange andre trådløse støvsugere.

Dyson V8 Absolute er også utstyrt med et system som er bygget opp med en unik syklon-teknologi. Denne teknologien sørger for å øke luftsirkulasjonen ved hjelp av 15 sykloner som jobber parallelt med hverandre. Disse syklonene er plassert i 2 lag.

Syklon-teknologien gjør det enklere å støvsuge opp både skitt og støv. I kombinasjon med de 4 spesialmunnstikkene med hver sin funksjon, kan man gjøre støvsugingen enda mer effektiv. Man har også mulighet til å stille inn modellen på maksimal effekt når man skal utføre vanskeligere oppgaver.

Munnstykkene inkluderer Direct Drive til gulvtepper, Combination Tool til fint støv, Soft Roller til harde gulv samt Mini Motorisert til trapper.

Videre er Dyson V8 Absolute en effektiv støvsuger som er lett å håndtere da den er poseløs. I stedet samles støvet i en beholder med en kapasitet på 0,54 liter.

Allergivennlig og batteridreven modell

I tillegg til å være poseløs er Dyson V8 Absolute også ledningsløs. Det vil si at støvsugeren er batteridrevet. Batteritiden avhenger av om man bruker støvsugeren på et lavt eller høyt nivå. Dersom man bruker støvsugeren på et normalt nivå vil batteritiden ligge på ca. 40 minutter.

Når batteriet går tomt for strøm må man lade modellen i stikkontakten.

Dyson V8 Absolute kommer med en ekstra funksjon da man også kan bruke modellen som en håndstøvsuger. Modellen er også utstyrt med et vaskbart forfilter samt et HEPA-filter som er ideelt for brukere som lider av astma eller allergi.

Fleksibel og lett støvsuger 

I og med at Dyson V8 Absolute er en trådløs støvsuger, er det viktig at den også er lett å håndtere. Med en vekt på 2,63 kilo kan modellen betegnes som en forholdsvis lett støvsuger. Derfor er den også lett å håndtere.

Man kan også gjøre om støvsugeren slik at den kan gjøre rent i høyden. Det vil gjøre det enklere å håndtere modellen dersom man for eksempel vil fjerne spindelvev fra taket.

Videre er det også enkelt å komme til i alle kriker og kroker med denne støvsugeren på grunn av leddet på munnstykkene.

Spesifikasjoner ved Dyson V8 Absolute – mål
🔴 Høyde: 25 centimeter
🔴 Bredde: 22 centimeter
🔴 Dybde: 124 centimeter
🔴 Vekt: 2,63 kilo

Fordeler ved Dyson V8 Absolute:
Batteritid på 40 minutter
Flere munnstykker med ulike funksjoner
Utstyrt med et vaskbart forfilter og et HEPA-filter
Inkludert håndstøvsuger
Vekt på bare 2,63 kilo
Kraftig motor med syklon-teknologi


Dyson V15 Detect Absolute – En håndholdt støvsuger med støvdeteksjon-laser 

Blant de beste håndholdte støvsugerne

✅ Den beste støvsugeren hos Rtings
✅ 5/5 hos Techradar
✅ 4.6/5 hos Amazon
✅ 4.6/5 hos Google Shopping

 

Denne trådløse støvsugeren er et godt valg for travle husholdninger og teknologiinteresserte forbrukere, som ønsker god oversikt over rengjøringen hjemme. Støvsugeren har en lettlest LCD-skjerm som viser informasjon som batterinivå, rengjøringsmodus og mer.

 • Støvdeteksjon-laser
 • To flokefrie børstehoder
 • LCD-skjerm for enkel oversikt

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Dyson V15 Detect Absolute

Større støvbeholder og støvdeteksjon-laser
Dyson V15 Detect Absolute har en kraftig motor på 660W, og en støvbeholder på 0,77l. De fleste trådløse støvsugere har støvbeholdere med en kapasitet fra 0,5 L til 1,2 L, så en kapasitet på 0,77 L anses som svært godt. Den gode kapasiteten betyr at støvsugeren kan samle opp mer støv og rusk før den må tømmes. Støvdeteksjon-laseren finner frem til de mest støvete områdene, og de to flokefrie børstehodene gjør at man lett kan fjerne  skitt og rusk uten at det setter seg fast i børstehodet. I tillegg fanger denne støvsugeren opp små partikler og allergener, takket være HEPA-filteret. 

Enklere og raskere rengjøring med tre moduser
Denne håndholdte støvsugeren har tre moduser: auto-modus, øko-modus og boost-modus. Auto-modus justerer sugekraften automatisk, slik at den tilpasses til typen overflate du rengjør. Øko-modus er mer energieffektiv, samtidig som den er kraftig nok til å fjerne støv og skitt. Boost-modus har den høyeste sugekraften på 240 AW og kan suge opp mer robust skitt og rusk, sammenlignet med modusene med mindre sugekraft. Dette gjør rengjøringsjobben enklere og raskere.

Lang driftstid og lavt støynivå
I forhold til andre støvsugere har denne støvsugeren en god batterikapasitet på  29,4 V,  med en varighet på opptil 60 minutter og en ladetid på 4,5 timer. Grunnet utformingen er denne støvsugeren også enkel å bruke, og støynivået er relativt lavt ved 82dB. De fleste trådløse støvsugere har et gjennomsnittlig støynivå på 65 til 80dB.

Hva sier forbrukere og eksperter om Dyson V15 Detect Absolute?

Techradar-eksperter roser støvsugerens sugekraft og lette design, og laserens evne til å oppdage områder som trenger ekstra oppmerksomhet. De hevder imidlertid at den kun varer i 45 minutter mellom opplading ved bruk av boost-modus. Ifølge Rtings-eksperter har støvsugeren eksepsjonell ytelse, men de er mindre fornøyde med designet. Støvsugeren har også fått positive tilbakemeldinger fra forbrukerne. De påpeker at støvsugeren har god sugekraft og at batteriet varer lenge. Noen av forbrukerne nevner imidlertid at de synes prisen er litt høy. 

Fordeler

 • Støvdeteksjon-laser
 • HEPA filter
 • God sugekraft
 • Filteret og Fluffy™ børsten kan vaskes
 • LCD-skjerm
 • Ekstra tilbehør
Ulemper

 • Dyrere prisklasse
 • Må tømmes ofte ved rengjøring av større arealer

Forbrukerlivs vurdering

Denne støvsugeren har svært god sugekraft, et HEPA-filter og en støvdeteksjon-laser som gjør rengjøringen enklere. Den har også en LCD-skjerm, og kommer med ekstra tilbehør. Filteret og Fluffy™ børsten kan vaskes, noe som gjør vedlikeholdet av selve støvsugeren  enklere. Den eneste ulempen med denne støvsugeren er at den ligger i den dyrere prisklassen, og ofte må tømmes ved rengjøring av større arealer. Vi mener at den likevel er verdt prisen, grunnet utvalget av funksjoner den tilbyr, og de mange positive anmeldelsene fra både eksperter og forbrukere. .

Spesifikasjoner
Motoreffekt: 660 W
Sugeeffekt: 240 AW
Batteritid: 60 minutter
Batterilading: 4,5 timer
Støvbeholder: 0,77 L
Støynivå: 82 dB
Filtreringssystem: HEPA-filter
Mål (bxdxh): 26,6x25x126 cm
Vekt: 3 kg


Miele Triflex HX2 Pro Trådløs – En stangtøvsuger med lang batteritid

Mye for pengene

✅ God anmeldelse hos Techradar
✅ 4.5/5 hos Trustedreviews
✅ 4.6/5 hos Google Shopping

 

 

Miele Triflex HX2 Pro passer for alle som ønsker å rengjøre hjemmet sitt raskt og enkelt uten å måtte bruke ledning. Den har en elektrobørste som drives av et LED-lys, noe som muliggjør mer effektiv dyprengjøring av tepper og gulv. 

 • Tre forskjellige driftsmoduser
 • Elektrobørste med LED-lys
 • Lengre batteritid

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Miele Triflex HX2 Pro Trådløs

Sterkere motorkraft og forskjellige driftsmoduser
Denne støvsugeren har en kraftig 272W motor som er sterkere enn den forrige modellen, og en 0,5L støvbeholder. Beholderen er lett å tømme og kan raskt tas av for rengjøring. Den har også tre forskjellige driftsmoduser – komfort, rekkevidde og håndholdt modus – slik at du kan justere kraften til det spesifikke rengjøringsbehovet. Komfort-modus er godt egnet for daglig rengjøring, og gir den ideelle balansen mellom kraft og effektivitet. Rekkevidde-modus gjør det enklere å rengjøre områder som er vanskelig å nå, og håndholdt-modus er spesielt godt egnet for rengjøring av trapper, møbler og biler.

Lang batteritid og enkel å bruke
Sammenlignet med andre modeller, som varer i rundt 40 minutter, har denne støvsugeren lang batteritid. Li-ion-batteriet kan rengjøre i opptil 120 minutter på en enkelt opplading og kan lades opp på 4 timer. Miele Triflex HX2 Pro har også et støvoppsamlingssystem med et HEPA-filter, slik at du kan være sikker på at alt av støv og allergener fanges opp. Den høyeste innstillingen for sugeeffekt er på 145 AW, i tillegg er den svært stillegående (77dB). Med en vekt på 3,6 kg er den også enklere å bruke enn den forrige modellen.

Hva sier forbrukere og eksperter om Miele Triflex HX2 Pro Trådløs?

I følge Techradar-eksperter har denne støvsugeren god sugekraft og et solid design, men en litt for liten støvbeholder. Ifølge Trustedreview-eksperter er dette en allsidig støvsuger som kan bytte mellom moduser, og som er relativt stillegående.

Forbrukeropplevelsene reflekterer mye av det samme. De sier at de har prøvd mange forskjellige merker, og at denne støvsugeren gjør det bedre enn forventet. Forbrukerne er generelt veldig fornøyd med kvaliteten, batteritiden og brukervennligheten. Noen nevner imidlertid også at den er litt dyr. 

Fordeler

 • Sterkere motorkraft
 • Lang batteritid
 • Stillegående
 • Lett design
 • Bærbar ladestasjon
 • Allsidige børster
 • Veggfeste
Ulemper

 • Litt liten støvbeholder

Forbrukerlivs vurdering

Denne støvsugeren gir mye for pengene. Dette fordi den både har god sugekraft, er lett og stillegående, samtidig som den har lang batteritid og allsidige børstefester. Bærbarheten og muligheten for veggfeste gjør den til et enda mer attraktivt alternativ. Den eneste ulempen er den lille støvbeholderen, som krever hyppigere tømming.

Spesifikasjoner
 Motoreffekt: 272 W
Sugeeffekt: 145 AW
Batteritid: 120 minutter
Batterilading: 4 timer
Støvbeholder: 0,5 L
Støynivå: 77 dB
Filtreringssystem: HEPA-filter
Mål (bxdxh): 26x28x129,7 cm
Vekt: 3,6 kg


Electrolux PQ91-ANIMS – For dem som ønsker en trådløs støvsuger som enkelt kan bli en håndstøvsuger

Kåret til best i test av TestFakta

Electrolux PQ91 – ANIMS ble kåret til “best i test” av svenske TestFakta og dette er med god grunn. 2 i 1 støvsugeren er både en trådløs- og håndstøvsuger i ett, det er magnetisk montering i ladestasjonen og den står også oppreist uten støtte. 

Dette er en lett støvsuger som gir mye verdi for pengene. Levetiden på batteriet er 55 minutter og det tar kun 240 minutter å lade opp.

Dette må du vite før du kjøper Electrolux PQ91 – ANIMS

Høy kvalitet på motor og batteri
Støvsugeren har en høy kvalitetsmotor og et godt batteri. Dersom du bruker de laveste hastigheten er batterilevetiden på 55 minutter. Batteriet lades enkelt opp i den magnetiske ladestasjonen som tar minimal plass. 

Lav vekt for enklere håndtering
Støvsugeren veier kun 2,75 kg. Selv med den lille vekten er støvsugeren enkel å håndtere fordi tyngden er plassert nederst på skaftet. Støvsugeren er designet for en enkel og problemfri rengjøring med et stort komfort fokus. Håndtaket er behagelig å holde, samt er det lett å gå i fra støvsugeren når den kan stå av seg selv.

Mye verdi for pengene
Støvsugeren passer de fleste budsjett. Den kommer med tilbehør som gulvmunnstykke, fugemunnstykke turbobørste og møbelbørste. I tillegg har den et stilfullt, skandinavisk design som passer inn i nordiske hjem. LED lys er også inkludert, så det skal være enkelt å støvsuge selv på steder med mindre belysning.

Hva sier forbrukere og eksperter om Electrolux PQ91 – ANIMS

Ekspertene mener støvsugeren har en høy brukervennlighet. De liker at de elektroniske delene sitter lavt på skaftet, dette gjør det enklere å manøvrere. I tillegg blir det lite vekt på håndleddet og underarmen, noe som er fint for eldre eller bevegelseshemmede.

Fordeler

 • Lett vekt men likevel kraftig
 • Magnetisk ladestasjon
 • Midtdelen kan taes av og brukes som en håndstøvsuger
 • Designet for maksimal støyreduksjon
Ulemper

 • Batteriet har kort levetid når høyeste hastighet blir brukt

Redaksjonens vurdering

Dette er vår favoritt basert på de gode anmeldelsene og gode testresultatene. Vi anbefaler denne støvsugeren til alle som ser etter et kvalitetsprodukt med fint design. Batteriet og motoren stiller over all forventning og vi mener dette er en støvsuger som er lett å håndtere med en hånd grunnet den lette vekten og designet.

Spesifikasjoner
Kapasitet på beholder: 0.30 L
Batterispenning: 30 W
Lydnivå: 76 dB
Strømkilde: batteri
Levetid for batteri: 55 min
Ladetid: 240 min
Vekt: 2,75 kg


Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO

Toppscorer hos den svenske avisen Aftonbladet
Toppscorer hos teknologimagasinet Tek.no

Bosch BCH6ZOOO

 

.
Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO er en trådløs støvsuger som har fått mye skryt av ekspertene. Modellen er blant annet blitt kåret til toppscorer i den svenske avisen Aftonbladet sin store test – samt hos teknologimagasinet Tek.no hvor modellen får mye ros for sin evne til å fjerne dyrehår.

Bosch BCH6ZOOO er en modell som tilbyr brukeren en effektiv støvsuging takket være ulike teknologier og munnstykker som alle har ulike funksjoner.

Munnstykkene kan både hjelpe til med støvsuging av henholdsvis møbler, polstring og dyrehår. Videre er det også mulig å stille inn Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO til 3 nivåer avhengig av hvor skittent det spesifikke underlaget er. Støvsugeren kommer også med en indikator som viser både batterinivå og når filteret må rengjøres.

Velegnet til dyrehår 

Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO er en trådløs støvsuger som er spesielt godt egnet til dyrehår. Dette kommer blant annet til uttrykk i selve munnstykket som er utstyrt med roterende og kraftige børster. Disse børstene er laget spesielt til å kunne fjerne dyrehår.

Det følger også med et tilbehørssett kalt ProAnimal som er ideelt til å fjerne dyrehår. Dette settet inneholder tilbehør som for eksempel munnstykker, en forlengerslange og en skulderrem. Tilbehøret kan man bruke til å støvsuge blant annet trapper, polstring og møbler.

Modellen kommer med et ladestativ, men til gjengjeld kan Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO stå uten støtte, noe som er en stor fordel.

Oppladbare batterier med lang driftstid 

Med Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO får man en støvsuger som er utstyrt med oppladbare batterier. Batteriene er av Lithium-Ion teknologi, og er derfor kraftige, holdbare og har en lang driftstid. Selve driftstiden ligger på ca. 60 minutter.

I tillegg til dette er ladetiden også forholdsvis kort. Det tar 3 timer å lade batteriet til 80%, mens det tar 6 timer å fullade batteriet til 100%.

På støvsugeren finnes det en indikator som gir brukeren mulighet til å se hvor lang tid som er igjen av ladingen.

Enkel å håndtere samt romslig beholder 

Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO er en komfortabel støvsuger da den kun veier 3 kilo. Det gjør det enkelt å både håndtere og oppbevare modellen.

Modellen kommer også med systemet EasyClean som sørger for at det går raskt og enkelt å rengjøre sylinderen – samt et hygienisk filter som gjør at luften som blåses ut igjen er renere.

I tillegg til at det er enkelt å rengjøre sylinderen, er det også mulig å uten tømme beholderen for støv og skitt uten vansker. Det er nemlig enkel tilgang til beholderen slik at man raskt og enkelt kan ta den av og tømme den. Beholderen har en kapasitet på til sammen 0,9 liter.

Spesifikasjoner ved Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO – mål
🔴 Høyde: 116 centimeter
🔴 Bredde: 28,5 centimeter
🔴 Dybde: 18,5 centimeter
🔴 Vekt: 3 kilo

Fordeler ved Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO:
Beholder med en kapasitet på 0,9 liter
Driftstid på 60 minutter
Velegnet til dyr
Tilbehørssett følger med
Innstilling av sugestyrke i 3 trinn
Indikator for lading og rengjøring


Hva er en trådløs støvsuger? 

Dyson V7 Motorhead

En trådløs støvsuger skal naturligvis ikke settes i en stikkontakt under bruk da navnet tilsier at støvsugeren ikke har noen ledning. En trådløs støvsuger er nemlig designet til å fungere ved hjelp av et batteri – i stedet for å koble en ledning til en stikkontakt. De fleste modeller leveres med en ladestasjon som gjør det mulig å lade batteriene mellom hver gang man bruker støvsugeren.

De aller fleste trådløse støvsugere veier relativt lite – derfor er de forholdsvis enkle å håndtere. En trådløs støvsuger er også poseløs, derfor slipper man å måtte tenke på eller bytte ut støvsugerposer. Støvet går nemlig rett i beholderen som kan tømmes i søpla.

For mange er fordelen med en trådløs støvsuger at den ikke har en lang ledning man må være oppmerksom på mens man støvsuger. Her finnes det nemlig ingen ledning som vikler seg rundt bordben eller rundt selve støvsugeren.


Slik testes trådløse støvsugere

test

Det kan være vanskelig å finne ut hvor god en trådløs støvsuger egentlig er – derfor er det i mange tilfeller nødvendig å teste den. Det er det mange eksperter som har gjort for deg, og dersom du vil vite mer om hvordan ekspertene faktisk tester en trådløs støvsuger kan du lese videre i dette avsnittet:

Hvor fleksibel og håndterbar er støvsugeren?
Først og fremst tester ekspertene hvor brukervennlig støvsugeren er. Når det kommer til trådløse støvsugere skal de helst være enkle å gå rundt med. De skal heller ikke veie for mye. Jo mer fleksibel og håndterbar selve støvsugeren er, desto mer brukervennlig er modellen.

Er støvsugeren utstyrt med en god sugeevne?
En annen viktig faktor som må sjekkes når ekspertene tester en trådløs støvsuger er selve sugeevnen. Å støvsuge med en støvsuger er naturligvis en av funksjonene som alltid må testes, derfor må dette punktet også med på listen.

Her er det viktig å notere seg hvor effektivt støvsugeren kan suge opp forskjellig typer skitt og støv fra ulike underlag som for eksempel tepper eller harde gulv. De ulike munnstykkene testes også dersom det finnes flere av disse.

Er støvsugeren stillegående eller ikke?
I tillegg til dette tester de fleste eksperter hvor høyt lydnivået på støvsugeren er. Trådløse støvsugere er kjent for å bråke en del – derfor er dette spesielt viktig i denne kategorien. Støyen blir som regel vurdert av en støymåler slik at man kan måle lydnivået så nøyaktig som mulig.

Er støvsugeren en strøm-sluker?
Selv om det ikke er like relevant når eksperter tester trådløse støvsugere, er energiforbruket et punkt som generelt sett alltid blir sjekket – også når det gjelder andre typer støvsugere. Energiforbruket blir testet ved å måle hvor mye strøm en støvsuger bruker – både når den er i bruk og når den står på standby.

batteri

Lang eller kort batteritid?
Ekspertene tester selvfølgelig også batteriet på en trådløs støvsuger. Å teste batteriet gir nemlig en idé om hvor lang eller kort batteritiden er. Derfor må det testes hvor lenge batteriet holder under bruk, hvor lenge støvsugeren kan opprettholde en optimal sugeevne, samt når sugeevnen ikke lenger er den samme.

Det blir også notert når støvsugeren går tom for strøm.

Hvilken en faktor er den viktigste?
De fleste faktorer er viktige når det kommer til å teste og anmelde trådløse støvsugere, men det er imidlertid evnen til å støvsuge som er den viktigste faktoren. Deretter kommer brukervennlighet og batteritid som de to nest viktigste punktene.


Slik får du hjemmet til å lukte godt

De fleste forbinder ikke en støvsuger med noe som kan få hjemmet til å lukte godt, men med ett enkelt triks er dette mulig. Det er ingen grunn til å bruke penger på massevis av produkter som lover at hjemmet ditt skal lukte fantastisk. Du kan nemlig bare ta frem støvsugeren og litt vaniljesukker.

vaniljesukkerVed bruk av vaniljesukker vil alle de dårlige luktene bli absorbert. Vaniljesukker lukter godt, noe som også er en fordel. Det skal imidlertid nevnes at du kun kan benytte deg av denne muligheten dersom du eier en helt vanlig støvsuger, for man kan ikke gjøre dette med andre typer støvsugere.

Dersom du vil benytte deg av dette trikset må du begynne med å strø et par teskjeer vaniljesukker på gulvet. Det er viktig å ikke bruke for mye, for da kan støvsugeren ødelegges. Deretter bruker du støvsugeren til å suge opp vaniljesukkeret. Du trenger ikke gjøre dette så mange ganger da duften av vanilje vil spre seg rundt i hele hjemmet.

Ikke alle liker duften av vanilje – da kan du også prøve andre ingredienser. Det kan være alt ifra et krydder som lukter godt eller tørkede blomster.

Dersom du vil lese mer om hvordan du kan få hjemmet til å lukte godt ved å bruke dette trikset, kan du klikke her.


Slik får du et bedre inneklima i hjemmet

indeklima

Du kan gjøre mye for å forbedre inneklimaet i boligen, derfor har vi funnet noen råd og tips som du raskt og enkelt kan gjøre dersom du vil ha et bedre inneklima hjemme.

1. Luft ut hver dag
Forbedring av husets inneklima skjer først og fremst ved utlufting. Å lufte ut er en av de mest effektive måtene man kan få et godt inneklima på. Derfor bør du sørge for å åpne dører og vinduer for å skape gjennomtrekk, eller investere i et godt ventilasjonssystem. Det anbefales at du lufter ut minst 2 ganger om dagen.

2. Husk rengjøring og støvsuging minst 1 gang i uken
Rengjøring er enda en faktor som kan hjelpe deg med å få et bedre inneklima. Å rengjøre jevnlig vil minimere støvpartikler og bakterier, noe som er spesielt viktig for allergikere og astmatikere. Et rent hjem er imidlertid en fordel for alle – derfor er det en god idé å gjøre rent regelmessig – helst 1 gang i uken. Husk i hvert fall å støvsuge 1 gang i uken dersom du ikke har tid til mer enn det.

3. Ikke bruk for mange kjemikalier
Møbler, elektronikk og rengjøringsmidler inneholder kjemikalier som ikke er bra for oss mennesker. Derfor er det viktig at du minimerer disse kjemikaliene, noe du blant annet kan gjøre ved å lufte ut. Du bør alltid huske å slå av all elektronikk når du ikke bruker det – samt å kjøpe miljøvennlige produkter.

4. Åpne døren til soverommet
For å fordele eventuell forurensning og kjemikalier i hjemmet bør man huske å åpne døren til de forskjellige rommene. Det er ekstra viktig at man åpner døren til soverommet da det her er større mengder av CO2 enn i andre rom.

5. Minimer fuktighet
Både støvmidd og mugg er avhengig av fukt. Derfor er det en fordel å minimere fuktigheten i hjemmet. Dette vil ikke bare forbedre inneklimaet, men også være en fordel for både allergikere og astmatikere. Fukt kan blant annet minimeres ved at man ikke tørker klær innendørs, og at man lufter ut etter at man har dusjet eller laget mat.

6. Minimer røyking, lys og bruk av komfyr
Noen av de verste faktorene i forhold til inneklima er noe vi lager selv. Det kan være alt ifra å røyke innendørs til å tenne stearinlys. Sørg derfor for å minimere dette, i tillegg til å lufte ut når du bruker komfyren eller tenner flere stearinlys.

Med disse 6 tipsene er du på god vei til å forbedre inneklimaet hjemme. Dersom du vil lese mer om hvordan du forbedrer inneklimaet, samt finne flere råd og tips, kan du klikke her.


Hvor kommer støvet fra?

støv i hjemmet

Selv om du nettopp har gjort rent vil du raskt kunne se at støvet sakte men sikkert samler seg igjen. Hvorfor skjer dette, og hvor kommer støvet fra? Dette kan du lese mer om her.

Støv kommer først og fremst fra oss selv. En artikkel fra LHL.no forteller blant annet at støv inneholder alt ifra hudrester til dyrehår og sandkorn – og mye mer.

Støv er derfor noe som kommer fra oss mennesker. Det er blant annet også derfor det ikke vil være like støvete hjemme dersom du har vært borte en stund, sammenlignet med hvis du hadde oppholdt deg hjemme hele tiden.

Når vi støvsuger fjerner vi alt ifra hudceller til dyrehår og sandkorn, men fordi vi hele tiden oppholder oss i hjemmet vil det raskt samles nytt støv som vi deretter blir nødt til å fjerne igjen.

For eksempel er soverom ofte fulle av hudceller, derfor er det som regel mer støv på soverommet i forhold til andre rom i hjemmet. Dyne- og putetrekk er spesielt gode hjem for støvmidd, derfor må disse vaskes ofte. Det anbefales også at man ikke har for mange møbler på soverommet.

I tillegg til soverommet er også elektriske ladninger et mekka for støv. Elektriske ladninger er nemlig gode til å tiltrekke seg støv, derfor vil du ofte oppleve at det finnes mye mer støv på for eksempel TV-en enn på bokhyllen.

Selv om støv ikke er direkte farlig for oss mennesker anbefales det likevel at du gjør rent og støvsuger med jevne mellomrom, da støv kan forverre helsen vår. Det er også flere forskere som mener det er direkte helseskadelig for oss mennesker å leve i for mye støv.


Hold huset fritt for støv 

støv

Er du ute etter å vinne kampen mot støvet hjemme? Da får du her 5 tips til hva du ikke bør gjøre når det kommer til å fjerne støv. Ved bruk av disse tipsene kan du sørge for at huset ditt er så støvfritt som det kan bli.

1. Sørg for å rense filteret på støvsugeren
Støvfiltre er laget for å kunne fange opp små støvpartikler og deretter sende ut en renere luft. Dersom filteret blir tett kan det ikke fange opp støv, og vil derfor ende opp med å sende det ut i luften igjen. Derfor er det viktig å huske at man må bytte eller rengjøre filteret på støvsugeren.

2. Ikke bruk en fjærkost
Mange bruker fremdeles en fjærkost når de skal tørke støv hjemme, men dette er ikke en særlig god idé. Den kan nemlig være med på å forverre støvtilstandene i hjemmet. Ved bruk av en fjærkost vil du bare fjerne støvet fra ett sted og flytte det til et annet, derfor vil det ikke hjelpe i det hele tatt. Da er det bedre å for eksempel bruke en klut som kan holde på støvet.

3. Husk å tørke av alle ventilasjonssystemer
Usynlige gitter på vegger og i tak er skjulte støvmagneter. Hvis du glemmer å vaske de regelmessig vil de bare fylle rommet med støv dersom de går tette av støv. All den luften som egentlig skulle vært ren vil nå være full av støv.

4. Husk å fukte kluten du tørker støv med
Hvis kluten er tørr vil det være vanskeligere å samle opp og fjerne støv. Derfor må du sørge for å fukte kluten og bruke en mikrofiberklut da disse er optimale til tørking av støv.

5. Ikke bruk rengjøringsmidler direkte på møblene
Hvis du gjør dette risikerer du å danne et lag på overflaten som er vanskelig å fjerne og som bare vil tiltrekke seg mer støv. Bruk heller rengjøringsmidler direkte på kluten, og bruk den til å tørke over møblenes overflate.

Vil du lese mer om hvordan du kan holde hjemmet ditt fritt for støv, kan du klikke her.


Slik holder du støvmidd nede

husstøvmider

Støvmidd er mikroskopiske dyr som lever i alle hjem. De finnes spesielt der det er fuktig og varmt, og der det finnes mat, som for eksempel hudceller fra mennesker. Dette er en av grunnene til at de foretrekker å leve i sengene våre. Støvmidd trives imidlertid også godt i blant annet tepper.

Det finnes et par gode råd til hvordan man kan holde støvbestanden nede:

🌀 Luft ut 2 ganger om dagen, og sørg for at det skapes gjennomtrekk
🌀 Unngå å tørke tøy innendørs
🌀 Vask dyner og puter ved 60 grader ca. hver 3 måned
🌀 Vask sengetøy ved 60 grader og sørg for å skifte sengetrekk 2-4 ganger i måneden
🌀 Vask overmadrassen ved 60 grader hver eller annenhver måned
🌀 Sørg for å plassere møbler og lignende slik at det er lett å gjøre rent og fjerne støv
🌀 Vask bamser ved 60 grader regelmessig
🌀 Unngå å røyke innendørs – gjør det alltid ute
🌀 Varm opp alle rom til minst 20 grader
🌀 Gjør rent minst 1 gang i uken, men støvsug gjerne oftere enn dette (husk å lufte ut mens du gjør rent)

Ønsker du å lese flere gode råd til hvordan du blir kvitt støvmidd hjemme, kan du klikke her eller her.


Gode råd når du skal kjøpe ny støvsuger

Støvsuger

Hvis du ser etter en ny støvsuger bør du tenke på flere forskjellige faktorer. Det kan nemlig være vanskelig å finne den perfekte støvsugeren ved å lete etter en ny modell på nettet. Du bør ikke alltid gå for den «beste» eller «nyeste» modellen på markedet, for dette er ikke nødvendigvis den beste modellen for deg.

Derfor har vi sørget for å finne gode råd til hva du bør være oppmerksom på når du er på utkikk etter en ny støvsuger. Ved hjelp av våre råd kan du lettere skaffe deg en oversikt over hva du bør tenke på når du skal kjøpe ny støvsuger.

Harde gulv, gulvtepper eller begge deler?
En faktor du bør være spesielt oppmerksom på er om du har harde gulv, gulvtepper eller begge deler i hjemmet. Dette kan nemlig hjelpe deg med å velge en støvsuger som passer til dine behov. Ved hjelp av støvsugerens energimerking kan du se hvor effektiv den spesifikke støvsugeren er når det kommer til støvsuging av både harde gulv og tepper. Hvis du for eksempel har mange rom med gulvtepper hjemme, anbefales det at du velger en støvsuger som er god til å rengjøre tepper.

Skal støvsugeren ha få eller mange funksjoner?
Enkelte støvsugere er utstyrt med et vell av funksjoner, men det finnes også støvsugere som bare er utstyrt med et par funksjoner. Derfor må du selv bestemme deg for hva du faktisk har behov for når det kommer til ekstra funksjoner. Jo flere funksjoner støvsugeren har, desto dyrere er den som regel også.

Dyson DC33c Pro stoevbeholder

Skal støvsugeren være poseløs?
En annen faktor du bør vurdere er om du vil ha en støvsuger med eller uten pose. I dag kan du finne mange støvsugere hvor du ikke trenger å kjøpe en støvsugerpose, for støvet samles nemlig i en beholder som man kan tømme rett i søpla. I tillegg til dette finnes det mange andre støvsugere man kan velge mellom i dag.

 

Sjekk lydnivået
I tillegg til å vise energiklasse og rengjøringsevne, viser energimerket også støvsugerens lydnivå. For enkelte kan lydnivået være en avgjørende faktor dersom de vil ha en stillegående støvsuger. Vanligvis ligger lydnivået på støvsugere på ca. 65 til 85 dB, men det finnes imidlertid støvsugere med både lavere og høyere lydnivå.

Dyr eller billig støvsuger?
Naturligvis er pris også en faktor du bør være oppmerksom på. Du bør ikke nødvendigvis velge den billigste eller dyreste modellen. Prisen sier nemlig ikke så mye om modellen, for en billigere støvsuger kan være bedre enn en dyrere modell når prisen ligger på et par tusen kroner eller mer.

Allergivennlig støvsuger
Hvis du eller noen andre i hjemmet lider av astma eller allergi, kan det være en fordel å kjøpe en støvsuger som er allergivennlig. Å kjøpe en støvsuger med et HEPA-filter kan være en fordel for alle brukere da et slikt filter generelt sett kan hjelpe til med å forbedre inneklimaet i hjemmet.

HEPA

Støvsugerens størrelse
Dersom du ikke har mye plass til å oppbevare en støvsuger, vil du kanskje ha en støvsuger som ikke tar så mye plass? Da bør du i så fall se etter en plassbesparende støvsuger. Dette kan du gjøre ved å finne en mindre støvsuger som eventuelt kan foldes sammen. Det kan nemlig være stor forskjell på størrelsen på støvsugere, derfor bør du holde et øye med dette dersom du har en preferanse når det gjelder størrelse. 

Støvsugerens strømforbruk
De fleste av oss vil ha en støvsuger som ikke har et altfor høyt strømforbruk. Hvis dette også gjelder deg, bør du kjøpe en energivennlig støvsuger. Det er en stor fordel med en strømbesparende støvsuger da dette kan ha en betydning for strømregningen din. De fleste støvsugere i dag er utstyrt med en god energimerking, derfor vil man fremdeles finne et stort utvalg dersom dette er en avgjørende faktor for deg.

Dette bør du se spesielt godt etter når du leter etter en ny støvsuger:

Gode råd

1. Kjøp en støvsuger med en god rengjøringsevne og energimerking

2. Velg en støvsuger som er velegnet til de gulvtypene du har hjemme

3. Se etter en støvsuger med lavt støvutslipp. Du bør helst gå etter en modell i støvutslippsklasse A eller B, avhengig av om det finnes astmatikere eller allergikere i hjemmet. A er selvsagt å foretrekke, men B vil også være et godt valg for de aller fleste.

4. Sjekk støvsugerens lydnivå – er det høyt eller lavt, og hva kan du tolerere av Støy?

Generelt sett er det en fordel å velge en støvsuger basert på enten rengjøringsevne eller energiklasse. Disse faktorene er nemlig viktigere enn effekten. Ved å velge modell på grunnlag av rengjøringsevne og energiklasse er du sikret en støvsuger med en god yteevne samt effektiv rengjøring – som ikke bruker for mye strøm.

Når du har tatt en titt på hvilke faktorer du bør være oppmerksom på og vurdere, blir det enklere for deg å utelukke de støvsugerne du ikke trenger å se nærmere på. Disse rådene kan også hjelpe deg med å finne den riktige støvsugeren for dine ønsker og behov helt fra starten av.

Vil du se hva du ellers bør være oppmerksom på dersom den gamle støvsugeren din har gått i stykker, og det er på tide med en ny? Da kan du lese mer  her eller her.


Energimerking av støvsugere – Dette bør du vite

Energimärkningen

Ifølge EU skal alle støvsugere i dag ha en energimerking. Det er en fordel for deg da dette vil gjøre det enklere å velge den riktige støvsugeren til dine behov.

Energimerkingen er utviklet av EU og gjør det enklere å sammenligne forskjellige støvsugere (og andre produkter med energimerking). En energimerking beskriver produktets ulike egenskaper som energiforbruk, lydnivå og kapasitet. Disse 3 faktorene er avgjørende egenskaper når det kommer til å ta en beslutning om du skal velge den ene eller andre støvsugeren.

Når du ser på energimerking har du en mulighet til å se energiklassen øverst. Energiklassen beskriver hvor høyt modellens energiforbruk er. Energiklassene på en støvsuger går fra A til G, men det finnes også produkter hvor energimerkingen går fra A+++ til G. A er den beste energimerkingen, mens G er den dårligste.

Ved hjelp av energiklassen kan du derfor vurdere hvor mye energi produktet bruker i året. Det skal imidlertid trekkes frem at det ikke er en nøyaktig måling, men at det gir en god indikasjon på hvor mye strøm du kan forvente at produktet skal bruke hvert år.

Siden en støvsuger har lang levetid kan det være en fordel å holde øye med energimerkingen. Da slipper du å bytte ut støvsugeren fordi du finner ut at den bruker alt for mye strøm per år. Velg derfor en støvsuger som ligger i en god energiklasse dersom du vil ha en modell som både er en snill mot lommeboken og miljøet.

Les mer om støvsugeres energimerkning her.


Trådløs støvsuger vs. sentralstøvsuger

Sentralstøvsugere og trådløse støvsugere er to forskjellige typer støvsugere som har hver sine fordeler og ulemper. Begge typer støvsugere kan hjelpe deg å holde hjemmet ditt rent, men hvilken type som er best for deg avhenger av dine individuelle behov og preferanser.

Sentralstøvsugere er koblet til et fast montert skap i hjemmet ditt, og suger opp støv og skitt gjennom rør som er installert i veggene i hjemmet ditt. Fordelene med sentralstøvsugere inkluderer en mer kraftfull sugeevne, en lavere lydnivå, og en mer praktisk måte å tømme støvet på. Ulempen med sentralstøvsugere er at de krever en installasjon av et eget system i hjemmet ditt, og kan derfor være dyrere og mer komplisert å installere.

Trådløse støvsugere, også kjent som robotstøvsugere, er en type støvsuger som kan kjøres automatisk og kan manøvrere rundt i hjemmet ditt for å suge opp støv og skitt. Fordelene med trådløse støvsugere inkluderer at de er enkle å bruke, kan spare deg tid og energi, og kan hjelpe deg å rengjøre på steder hvor det er vanskelig å komme til. Ulempen med trådløse støvsugere er at de kan være dyrere å kjøpe, og at deres sugeevne ikke alltid er like kraftfull som sentralstøvsugere.

Alt i alt, begge typer støvsugere har sine fordeler og ulemper. Hvis du ønsker en mer kraftfull sugeevne og en mer praktisk måte å tømme støvsugerposen på, kan en sentralstøvsuger være et godt valg for deg. Hvis du ønsker en enklere og mer automatisert måte å rengjøre hjemmet ditt på, kan en trådløs støvsuger være et bedre valg.


Tidligere gjennomgåtte produkter – nå avviklet

Nedenfor finner du produkter som vi tidligere har fremhevet. Det har ikke vært mulig for oss å identifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til fordel for deg som leser.


Bosch Athlet BBH52550 

Gode brukeranmeldelser

Bosch Athlet BBH52550

 

 

Bosch Athlet BBH52550 er en klar favoritt blant brukerne som har gitt modellen mye skryt. Forbrukerne liker spesielt godt at modellen er så enkel å betjene.

Flere forbrukere forklarer også at modellens funksjoner er gode – i tillegg til at batteritiden er «helt perfekt».

Det er ikke mange som har negative ting å si om denne modellen. Det eneste et par forbrukere trekker frem er at det med denne modellen ikke følger med tilbehør i form av munnstykker.

Effektiv støvsuger med lang driftstid 

Ved kjøp av Bosch Athlet BBH52550 får man en effektiv støvsuger med ekstra lang driftstid. Driftstiden ligger nemlig på ca. 50 minutter når modellen er fulladet. Derfor har man god mulighet til å støvsuge hele huset grundig flere ganger.

Full opplading av støvsugeren tar ca. 6 timer. Dersom man trenger å støvsuge en rask runde så lades batteriet til 80% på bare 3 timer. Dette gjør det mulig å bruke støvsugeren selv om den ikke har ladet i 6 timer.

Støvsugeren kommer også med en LongLife-motor som er med på å sikre en effektiv støvsuging, i tillegg til at modellen er holdbar og har en lang levetid.

Elektrisk munnstykke og sensorkontroll

Bosch Athlet BBH52550 kommer med et elektrisk munnstykke som jobber med 5.000 omdreininger i minuttet. Derfor er den velegnet til flere ulike underlag – som for eksempel harde gulv og gulvtepper.

Med støvsugerens sensorkontroll blir modellens rengjøringsevne overvåket slik at yteevnen holdes optimal. Siden støvsugeren alltid yter sitt optimale vil også behovet for rengjøring bli mindre.

Takket være EasyClean-systemet og modellens lave vekt, er Bosch Athlet BBH52550 enkel både å oppbevare og rengjøre. Modellen veier lite og er frittstående – derfor kan man raskt og enkelt rense filteret mens det sitter i beholderen.

Beholderkapasiteten ligger på 0,9 liter.

Modell med tre forskjellige hastigheter 

Bosch Athlet BBH52550 er utstyrt med til sammen tre forskjellige hastigheter. Disse hastighetene kan velges etter behov. Nivå 1 er ideelt til en lettere rengjøring, mens nivå 2 er ideelt til en middels rengjøring. Nivå 3 vil egne seg bedre til mer krevende og vanskelige rengjøringsoppgaver.

På grunn av Bosch Athlet BBH52550 sine tre hastigheter er det mulig å velge den hastigheten som passer best til underlaget man skal støvsuge og hvor skittent det er.

Bosch Athlet BBH52550 kommer også med et Soft Touch-håndtak som gjør at det er behagelig og komfortabelt å støvsuge med denne modellen – også når man skal støvsuge i lengre tid.

Spesifikasjoner ved Bosch Athlet BBH52550 – mål
🔴 Høyde: 116 centimeter
🔴 Bredde: 18,5 centimeter
🔴 Dybde: 14,5 centimeter
🔴 Vekt: 3 kilo

Fordeler ved Bosch Athlet BBH52550:
EasyClean-funksjon
Tre forskellige hastigheter/nivåer
Sensorkontroll
Elektrisk munnstykke
LongLife-motor
50 minutters driftstid


Dyson V7 Motorhead 

Dyson V7 Motorhead

Dyson V7 Motorhead er en modell med flere forskjellige funksjoner. I tillegg til at den er trådløs, er den også poseløs og lett å håndtere da man kan gjøre den om til den til en håndholdt støvsuger.

Støvsugeren veier ca. 3 kilo, noe som betyr at den er enkel å håndtere. Beholderen har en kapasitet på ca. 0,54 liter.

2-i-1 støvsuger som går på batteri 

Dyson V7 Motorhead er, som tidligere nevnt, en 2-i-1 støvsuger. Her er det mulig å bytte mellom å bruke modellen som en vanlig støvsuger, og å bruke den som en håndstøvsuger. Derfor kan man bruke den på en måte som er mest optimal i forhold til rengjøringen.

I og med at Dyson V7 Motorhead er en trådløs støvsuger så går den på batteri. Selve batteriet har en levetid på ca. 30 minutter når det er fulladet. Man kan også stille den inn til «maksimal effekt» for høy effekt i opptil 6 minutter.

Når batteriet går tomt for strøm må det lades i ca. 3 timer før støvsugeren kan brukes igjen.

Flere munnstykker med ulike funksjoner 

Dyson V7 Motorhead kommer med flere forskjellige munnstykker som hver har sin funksjon. Disse munnstykkene inkluderer Direct Drive-, Soft Roller- og Mini turbo-munnstykket.

Med Direct Drive-munnstykket kan støvsugeren fange opp vanskelig tilgjengelig støv og hår ved hjelp av de små roterende børstene. Børstene presses ned i teppet, noe som øker effektiviteten med opptil 75%.

Soft Roller-munnstykket er designet til å gi en skånsom støvsuging av blant annet harde gulv. Munnstykket er i stand til å fange opp mindre støvpartikler da det er dekket med tråder av nylon.

Sist, men ikke minst, er Mini turbo-munnstykket et mindre munnstykke som er godt egnet til å fjerne hår fra for eksempel polstrede møbler. På grunn av munnstykkenes størrelse er det ekstra effektivt å bruke det på steder hvor det er vanskeligere å komme til ved hjelp av andre munnstykker.

Modell med god sugeevne og 15 sykloner 

Dyson V7 Motorhead kommer med en kraftig og effektiv motor med en god sugeevne på 100 Watt. Selve motoren har omdreininger på opptil 110.000 pr. minutt, derfor er sugeevnen bedre sammenlignet med andre modeller.

Takket være støvsugerens 15 sykloner skapes det kraftige sentrifugalkrefter som gjør at modellen fjerner selv de minste støvpartiklene.

Videre kan man velge én av de to ulike strøminnstillingene dersom man ønsker å justere rengjøringsevnen. Dette kan bestemmes avhengig av hvor skittent det er.

Som en ekstra funksjon er Dyson V7 Motorhead utstyrt med en hygienisk tømming hvor alt man trenger å gjøre er å trykke på én enkelt knapp for å fjerne støvet fra beholderen.

Spesifikasjoner ved Dyson V7 Motorhead – mål
🔴 Høyde: 24,8 centimeter
🔴 Bredde: 22,3 centimeter
🔴 Dybde: 124 centimeter
🔴 Vekt: 3 kilo

Fordeler ved Dyson V7 Motorhead:
2-i-1 støvsuger
Flere forskjellige munnstykker
Hygienisk tømming
Syklon-teknologi samt kraftig sugeevne
Batteritid på 30 minutter
Er også god til å fjerne hår og dyrehår


Electrolux EER77SSM Ergorapido 

Gode brukeranmeldelser

Electrolux EER77SSM Ergorapido

.
Electrolux EER77SSM Ergorapido er en modell som har fått flere gode anmeldelser fra forbrukerne. De nevner spesielt at modellen oppfyller alle forventningene de hadde, i tillegg til at den er enkel å håndtere.

En av faktorene som forbrukerne liker ekstra godt er at støvsugeren er praktisk i tillegg til at den er utstyrt med flere gode funksjoner.

Det eneste forbrukerne ikke liker så godt er modellens sugeevne, som flere mener at ikke er kraftig nok til vanskeligere arbeidsoppgaver.

Velegnet til både tepper og harde gulv

Ved kjøp av Electrolux EER77SSM Ergorapido får man en støvsuger som er velegnet til både tepper og harde gulv. Modellen kan også brukes på blant annet møbler, hyller og i taket – takket være den håndholdte enheten.

Electrolux EER77SSM Ergorapido er nemlig en 2-i-1 støvsuger, derfor vil man få både en vanlig støvsuger og en håndholdt støvsuger. Med den håndholdte enheten kan man komme til i alle kriker og kroker – samt raskt og enkelt rengjøre skuffer og lignende.

Med støvsugerens BrushRoll-teknologi er det også mulig å skjære over hår og andre fibre dersom de sitter fast i børsten. Dette kan gjøres ved å trykke på en pedal, deretter vil støvet og hårene suges inn.

Støvsuger med Lithium TurboPower-batteri og LED-lys 

Electrolux EER77SSM Ergorapido er utstyrt med et Lithium TurboPower-batteri med en høyere yteevne enn for eksempel nikkelbatterier. Batteriet har opptil 45 minutters driftstid ved normal hastighet – eller 16 minutters driftstid ved høy hastighet. Indikatoren viser når det er på tide å lade batteriet.

Når man er ferdig med å støvsuge, eller når batteriet må lades, må man sette støvsugeren i ladestasjonen. Det tar ca. 240 minutter å lade batteriet. Det er også mulig å montere ladestasjonen på veggen. Det tilbehøret som vanligvis oppbevares i ladestasjonen kan også plasseres bak på håndtaket.

LED-lyset som finnes i munnstykket gjør det mulig å raskt se om man har oversett en flekk på gulvet. LED-lyset vil lyse direkte ned på gulvet slik at man alltid kan se hva man gjør og om man har oversett noen områder.

Manøvreringsdyktig modell med EasyClean-funksjon 

Støvsugeren Electrolux EER77SSM Ergorapido er en manøvreringsdyktig modell som kommer med funksjonen 180-grader EasySteer. Med modellens 2 store bakhjul er det mulig å enkelt manøvrere støvsugeren og dytte den rundt – til og med når man skal nå inn i vanskelige kriker og kroker.

I tillegg til dette kommer Electrolux EER77SSM Ergorapido med et vaskbart filter som kan brukes gjentatte ganger. Filteret har en hurtigutløser som gjør det mulig å rengjøre raskt og enkelt mens filteret er plassert i beholderen.

Beholderen har en kapasitet på 0,5 liter. Man har også mulighet til å velge mellom 3 forskjellige sugestyrker avhengig av hva som passer best til underlaget man skal rengjøre og hvor skittent det er.

Spesifikasjoner ved Electrolux EER77SSM Ergorapido – mål
🔴 Høyde: 114,5 centimeter
🔴 Bredde: 26,5 centimeter
🔴 Dybde: 14,5 centimeter
🔴 Vekt: 2,46 kilo

Fordeler ved Electrolux EER77SSM Ergorapido:
EasyClean-funksjon
LED-lys i munnstykket
Gode brukeranmeldelser
2-i-1 støvsuger
BrushRoll-teknologi
Velegnet til flere overflader


Gennemgang af testkilder

Aftonbladet 🇸🇪
Den svenske avisen Aftonbladet er en av de mest leste og populære avisene i Sverige. Avisen leverer både nyheter og underholdningsartikler hver dag. Aftonbladet utfører også tester og anmeldelser av diverse forbrukerprodukter som for eksempel støvsugere. De har blant annet testet den trådløse støvsugeren Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO. Du kan lese hele testen her. Vær oppmerksom på at du må betale for å lese hele testen.
Cnet.com 🇺🇸 
Det amerikanske teknologimagasinet Cnet.com arbeider med alt som har med teknologi å gjøre. De skriver både nyheter, guider, tester og anmeldelser av teknologiprodukter. De har blant annet testet den trådløse støvsugeren Dyson V6 Digital Slim. Du kan lese hele testen  her.
Husmoderen.dk 🇩🇰 
Den danske bloggen Husmoderen.dk skriver om alt som har med hjem og husholdning å gjøre. I tillegg til dette tester og anmelder de diverse produkter som for eksempel støvsugeren Dyson V6 Digital Slim. Du kan lese hele testen her.
Tek.no 🇳🇴 
Det norske teknologimagasinet Tek.no skriver om alt som har med teknologi og elektronikk å gjøre. I tillegg til å skrive om nyheter og guider, både tester og anmelder Tek.no forskjellige produkter – deriblant støvsugere. De har blant annet testet Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO. Du kan lese testen her.
Toptenreviews.com 🇺🇸 
Det amerikanske testmagasinet Toptenreviews.com tester og anmelder et vell av forbrukerprodukter. De anmelder alt ifra tørketromler til kjøleskap og støvsugere. Ekspertene fra Toptenreviews.com har blant annet testet støvsugeren Dyson V6 Digital Slim. Du kan lese hele testen her.
Trustedreviews.com 🇬🇧 
Den britiske testsiden Turstedreviews.com tester mange forskjellige produkter før de presenterer testresultatene for forbrukerne. De har blant annet testet og anmeldt støvsugeren Dyson V6 Digital Slim. Du kan lese hele testen her.

FAQ – Ofte stilte spørsmål

Hvilke trådløse støvsugere er best i test?
Det finnes mange forskjellige merker og modeller av trådløse støvsugere på markedet, og det kan være vanskelig å si hvilken som er den absolutt beste. Det avhenger også av individuelle preferanser og behov.
Hvordan testes de trådløse støvsugerne?
Støvsugerne vurderes ut i fra deres evne til å suge støv, skitt og dyrehår opp fra forskjellige typer underlag og langs paneler. I tillegg testes batteritiden på hvor lenge de holder på strømmen under bruk, og hvor raskt sugeevnen avtar. Til slutt vurderes de på energiforbruk, støynivå og brukervennlighet.
Hva bør jeg tenke på når jeg velger ny trådløs støvsuger?
Her hos Forbrukerliv anbefaler vi at du tenker over hvor stort areal du skal støvsuge – om du har harde gulv eller tepper og om du har husdyr. I tillegg bør du alltid velge en modell med energimerking A eller bedre.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere