Siemens kombiovn – Best i Test – Her er de beste kombiovnene fra Siemens ifølge brukerne

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

I denne artikkelen ser vi nærmere på ulike kombi-ovner fra merket Siemens. En kombi-ovn er en slags mellomting mellom en vanlig ovn og en mikrobølgeovn – ofte designet som en mikrobølgeovn med flere funksjoner og tilberedningsmuligheter. Andre ganger kan den være designet som en vanlig ovn med for eksempel en dampfunksjon.

Vi har inkludert tre forskjellige Siemens kombi-ovner i denne artikkelen, men legg merke til at det ikke er snakk om ekspertvurderinger her – i stedet har vi sett på hva brukerne skriver om ovnene.

Vi går frem ved at vi starter med å beskrive ovnene og hva de kan, og deretter gjennomgår vi hva brukerne har skrevet om ovnene i brukeranmeldelser på forhandlersider som Whiteaway.com og Skousen.no

Denne Siemens kombiovn testen inneholder:
Oversikt over tre Siemens kombi-ovner
Informasjon om hva en kombi-ovn er
Kjøpsguide til hva man bør være oppmerksom på når man kjøper en kombi-ovn 

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men heller samler resultatene fra upartiske tester og brukeranmeldelser slik at du lett kan skaffe deg en oversikt over de beste produktene som finnes på markedet.

Siemens kombiovn test 2023 – Her er de 3 beste kombiovnene

I avsnittene nedenfor vil du finne en gjennomgang av de 3 beste kombiovnene fra Siemens. I og med at det ikke er utført noen offisielle tester av disse modellene så har vi i stedet analysert en lang rekke brukeranmeldelser, og her viser vi deg brukernes favoritter.

Du finner også en prissammenligning av de ulike modellene slik at du raskt og enkelt kan finne den forhandleren som selger produktene til best pris.


Siemens HM633GBS1S 

Siemens HM633GBS1S

.

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

Siemens HM633GBS1S hører til blant de største brukerfavorittene på flere forskjellige forhandlersider – her er det snakk om en gjennomsnittlig brukervurdering på 4,5 av 5 stjerner hos Whiteaway.com, 4,9 av 5 stjerner hos Skousen.no og 3.7 av 5 stjerner hos Tretti.no.

Les mer om hva brukerne mener om denne ovnen etter beskrivelsen av produktet.

Kombinert mikrobølge/innbyggingsovn

Siemens HM633GBS1S hører til blant de kombinerte mikrobølge/innbygningsovnene som kombinerer mikrobølger med vanlige ovnsfunksjoner.

Her er det likevel snakk om en modell med en stor kapasitet da denne modellen ligger på 67 liter – det er mye mer enn de vanlige kombi-ovnene.

På mikrobølge-siden kommer denne modellen med en effekt på maksimalt 900 watt, og det finnes også flere nivåer – nemlig 90 watt, 180 watt, 360 watt og 600 watt.

Mikrobølgene fungerer via Inverter-teknologien som hever effektiviteten på en skånsom måte.

Ettersom det her er snakk om en kombinert mikrobølge/innbyggingsovn er denne modellen til innbygging som skal integreres i kjøkkenets innredning og kan derfor ikke stå alene som en vanlig mikrobølgeovn.

Ti ovnsfunksjoner

Siemens HM633GBS1S kombinerer som sagt mikrobølgene med vanlige ovnsfunksjoner som for eksempel grill og varmluft, og det finnes til sammen ti forskjellige ovnsfunksjoner her – disse inkluderer varmluftsfunksjonene 4D varmluft og økovarmluft, kombi-funksjonen varmluft/grill, grill-funksjonene liten grill og stor grill samt over/undervarme, øko over/undervarme, undervarme, pizza-funksjon og cool start.

Det betyr at denne modellen kan fungere som en tradisjonell ovn – med mulighet til å tilberede maten ved bruk av mikrobølger også.

Siemens HM633GBS1S er også utstyrt med 14 forskjellige auto-programmer hvor man bare kan angi vekt og type matvare, og deretter finner ovnen selv ut tilberedningstid og -metode.

Man betjener modellen på det 2,8 tommer store fargedisplayet med touch, og i tillegg finnes det både LED-belysning og Soft Close når man åpner/lukker døren.

Brukerne: Smart med kombi

Siemens HM633GBS1S får mange rosende ord fra forbrukerne i diverse brukeranmeldelser, og rosen går på flere ulike aspekter – blant annet bruk, allsidighet, brukervennlighet, kvalitet og tilberedning.

Én bruker kommenterer på allsidigheten og skriver blant annet: «Hadde ikke plass til både mikrobølgeovn og vanlig ovn på kjøkkenet, så det er kjempelurt at man har alt i én modell uten å få et nevneverdig mindre ovnsrom».

En annen bruker oppsummerer ovnen i én enkelt setning: «Flott og komplett produkt, enkel å betjene, god mikro-, varmluft- og steke-funksjon».

Siemens HM633GBS1S – nøkkelopplysninger:
Merke: Siemens
Type: Kombi-ovn
Kapasitet: 67 liter
Mikrobølgeeffekt: 900 watt
Med varmluft: Ja
Med grill: Ja
Høyde: 59,5 centimeter
Bredde: 59,5 centimeter
Dybde: 54,8 centimeter
Nettovekt: 40,42 kilo
Bruttovekt: 42,80 kilo

Utvalgte fordeler ved Siemens HM633GBS1S
:
Stor kombi-ovn – ovnsrom på 67 liter
Fem nivåer for mikrobølger
Ti ovnsfunksjoner
Med mulighet for både tradisjonell varme, varmluft, grill og mikrobølger
14 auto-programmer


Siemens CM633GBW1

Siemens CM633GBW1

.j

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

Siemens CM633GBW1 er blitt testet og anmeldt av brukerne på både Whiteaway.com og Skousen.no.

Her er det snakk om brukere som er veldig fornøyde og som i gjennomsnitt gir modellen en score på henholdsvis 4,5 av 5 stjerner og 4,1 av 5 stjerner. Les mer om hva brukerne mener om denne ovnen etter beskrivelsen av produktet.

Legg merke til at det her er snakk om en kombinert mikrobølge/innbyggingsovn, derfor er denne typen til innbygging. Det betyr at den skal bygges inn i kjøkkenets innredning og dermed ikke kan stå alene som en vanlig mikrobølgeovn.

Stort ovnsrom og fem effekttrinn

Siemens CM633GBW1 kommer med et ovnsrom på 45 liter, noe som er standard for kombi-ovner. Her er det snakk om en mikrobølgeovn med flere av funksjonene fra de vanlige ovnene, noe som øker allsidigheten markant.

Denne modellen kommer med både en grill- og varmlufts-funksjon, derfor kan den også brukes som en vanlig ovn – bare med en mindre kapasitet.

Siemens CM633GBW1 er en kraftig ovn som kommer med en effekt på opptil 1000 watt. Det finnes også fire andre effekttrinn som i tillegg til 1000 watt ligger på 600 watt, 360 watt, 180 watt og 60 watt.

For en optimal effekt er ovnen utstyrt med Inverter-teknologi som øker hastigheten. Modellen kan for eksempel tine matvarer opptil 30 prosent raskere enn normalt på de lave trinnene.

6 ovnsfunksjoner og 14 auto-programmer

Siemens CM633GBW1 vil være et godt valg for den brukeren som vil ha en kombi-ovn med mange muligheter og en modell som stort sett kan klare seg selv.

Det finnes nemlig seks ovnsfunksjoner i tillegg til mikrobølgeeffekten, og det inkluderer blant annet 4D varmluft, øko varmluft, varmluft/grill, liten grill og stor grill slik at man kan tilberede mat med mer enn bare mikrobølger.

I tillegg til dette finnes det 14 auto-programmer hvor man bare kan angi mattype og vekt, og deretter beregner ovnen selv tilberedningstid og –metode.

Modellen betjenes via et 2,8 tommer fargedisplay med touch, og her er det Soft Close i døren. Når det kommer til annen god teknologi så finnes det også temperaturforslag, oppvarmingskontroll og matlagingshjelp.

Brukerne: Velfungerende ovn som er enkel i bruk

Siemens CM633GBW1 er blitt anmeldt av brukerne hos både Whiteaway.com og Skousen.no, og her får den gode poeng.

Brukerne fremhever ulike aspekter av ovnen som gode, og det strekker seg fra en lett programmering til svak støy og god tilberedning.

Én av brukerne skriver blant annet at modellen er «lett å programmere» fordi ovnen er enkel å finne ut av – og «stille og smidig» som kommentar til det lave støynivået mens den er påslått.

En annen bruker kaller denne ovnen for «en flott kombi-ovn» og fremhever produktets gode allsidighet med ordene: «Både ovn og mikrobølgeovn fungerer veldig godt».

Siemens CM633GBW1 – nøkkelopplysninger:
Merke: Siemens
Type: Kombi-ovn
Kapasitet: 45 liter
Mikrobølgeeffekt: 1000 watt
Med varmluft: Ja
Med grill: Ja
Høyde: 45,5 centimeter
Bredde: 59,5 centimeter
Dybde: 54,8 centimeter
Nettovekt: 35,43 kilo
Bruttovekt: 37,70 kilo

Utvalgte fordeler ved Siemens CM633GBW1:
Ovnsrom på 45 liter
Mulighet for både mikrobølger, varmluft og grill
Fem effekttrinn med mikrobølger
6 ovnsfunksjoner med varmluft og grill
14 auto-programmer


Siemens CM633GBS1S 

Siemens CM633GBS1S

.

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

Siemens CM633GBS1S er blitt testet og anmeldt av brukerne både hos Whiteaway.com og Skousen.no.

Her får modellen mye ros fra brukerne, og i gjennomsnitt får modellen 4,3 av 5 stjerner hos Whiteaway.com og 4,7 av 5 stjerner hos Skousen.no. Les mer om hva brukerne mener om denne ovnen etter beskrivelsen av produktet.

Legg merke til at det her er snakk om en kombinert mikrobølge/innbyggingsovn, derfor er dette en ovn til integrering. Det betyr at den skal bygges inn i kjøkkenets design og dermed ikke kan stå alene som en vanlig mikrobølgeovn.

Stort ovnsrom med en kapasitet på 45 liter

Siemens CM633GBS1S vil være et godt valg hvis man ikke har så mye plass på kjøkkenet og gjerne vil ha en liten ovn som har mange av de tradisjonelle funksjonene, men som ikke tar så mye plass.

Her er det derfor snakk om en ovn med en kapasitet på 45 liter, men som samtidig bare er 45 centimeter høy – til sammenligning ligger kapasiteten på de store vanlige ovnene på rundt 70 liter.

Her er det også snakk om en modell som er veldig kraftig, og effekten ligger på 1000 watt. Det finnes fem innstillinger for mikrobølge-effekten som går fra 1000 helt på topp – til 90 helt nederst.

De mellomliggende intervallene ligger på henholdsvis 180 watt, 360 watt og 600 watt. Til og med på de lave intervallene er effekten høy, for på både 90 og 180 watt går det 30 prosent raskere enn ellers å tine frosne matvarer. Dette sørger den unike Inverter-teknologien for.

Seks funksjoner – både varmluft og grill

Ettersom Siemens CM633GBS1S er mer enn bare en mikrobølgeovn så kommer den også med seks ovnsfunksjoner (i tillegg til mikrobølgene) som øker allsidigheten markant.

Dette inkluderer 4D-varmluft, øko varmluft, varmluft/grill, stor grill og liten grill samt en mulighet til å forvarme tallerkener. I tillegg til dette kan man også kombinere disse med mikrobølgene ettersom det her er snakk om en kombi-ovn.

Siemens CM633GBS1S tilbyr også temperaturforslag, har oppvarmingskontroll og Cook Control i tillegg til at den gir brukeren en unik matlagingshjelp for å lette tilberedningen.

Det finnes 14 auto-programmer som via vekt og type matvare selv kan regne ut hvor lang tid maten skal ha og med hvilken kombinasjon av ovn-funksjoner.

Brukerne: God kombi-ovn med mange funksjoner

Brukerne på både Whiteaway.com og Skousen.no er svært imponerte over Siemens CM633GBS1S, derfor gir de ovnen veldig gode poeng og flotte kommentarer.

Det er ulike aspekter brukerne velger å trekke frem, men flere fremhever at modellen fungerer godt både som mikrobølgeovn og som en vanlig ovn med mange funksjoner.

En av brukerne skriver blant annet: «Veldig god kombi-ovn med mange funksjoner – spesielt imponert over hvor god mikro-funksjonen er». En annen bruker skriver: «Helt fantastisk å lage mat og bake med».

Også installasjonen og brukervennlighet er aspekter som noteres flere ganger – for eksempel av en av brukerne med ordene: «Installerte den på 10 minutter. Enkel i bruk. Super mikrobølgeovn-funksjon».

Siemens CM633GBS1S – nøkkelopplysninger:
Merke: Siemens
Type: Kombi-ovn
Kapasitet: 45 liter
Mikrobølgeeffekt: 1000 watt
Med varmluft: Ja
Med grill: Ja
Høyde: 45,5 centimeter
Bredde: 59,5 centimeter
Dybde: 54,8 centimeter
Nettovekt: 36,03 kilo
Bruttovekt: 38,3 kilo

Utvalgte fordeler ved Siemens CM633GBS1S:
Kapasitet på 45 liter
Fem innstillinger for mikrobølge-effekt
Seks ovnsfunksjoner
Tilbyr temperaturforslag
14 auto-programmer 


Alternativer

I avsnittene ovenfor har vi gjennomgått et utvalg av kombiovner fra Siemens som har fått gode anmeldelser. I de følgende avsnittene gjennomgår vi alternativer til kombiovner fra Siemens da det også finnes modeller fra andre produsenter på markedet som er verdt en anbefaling. På den måten får du enklere skaffet seg en oversikt over andre muligheter slik at det blir enklere å sammenligne de ulike ovnene.


Bosch CMG633BS1

Beste Siemens kombiovn alternativ

✅ 75 av 100 poeng hos det britiske magasinet Kagoo.co.uk 
✅ Middels anmeldelse hos Englands største testmagasin Which.co.uk

Bosch CMG633BS1

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

.
Både Which.co.uk og Kagoo.co.uk har testet og anmeldt Bosch CMG633BS1 som begge har gitt ovnen mange poeng.

De er spesielt imponerte over modellens funksjoner og brukervennlighet, men nevner også at prisen er ganske høy sammenlignet med andre modeller.

Velger man å investere i Bosch CMG633BS1 så bør man være oppmerksom på målene da dette er en innbyggingsmodell.

Effektiv og sikker ovn ifølge ekspertene

Ifølge de to ekspertkildene er Bosch CMG633BS1 en «effektiv og sikker ovn» som er veldig enkel å komme i gang med. Betjeningen er enkel og fungerer optimalt slik at man raskt kan finne ut av hva man skal trykke på.

Ekspertene fra Kagoo.co.uk fremhever også at Bosch CMG633BS1 er utstyrt med en del funksjoner slik at man kan lage mat akkurat slik man ønsker det. De trekker også frem at ovnen er sikker takket være modellens ulike sikkerhetsfunksjoner.

Ingen av ekspertene finner mange ulemper ved Bosch CMG633BS1, men nevner kort at ovnen er ganske dyr.

Allsidig og funksjonell kombiovn

Med Bosch CMG633BS1 får man en allsidig og funksjonell kombiovn som kan brukes både som en mikrobølgeovn og som en vanlig ovn. Den kommer med en mikrobølgeeffekt på 1000 Watt og en grillfunksjon på 2800 Watt.

I og med at dette er en kombiovn så kan man lage mat på flere forskjellige måter.

Det er mulig å tilberede mat med blant annet varmluftsfunksjon hvis man ønsker det. Ovnsrommet har en kapasitet på 45 liter, så den har en god størrelse.

Flere ovnsfunksjoner

Bosch CMG633BS1 kommer med seks ovnsfunksjoner man kan velge mellom ut ifra hvordan man ønsker å tilberede maten. Disse ovnsfunksjonene inkluderer: Varmluft øko, varmluft/impulsgrill, stor vario grill, liten vario grill, forvarming av tallerkener og 4D-varmluft.

I tillegg til dette har Bosch CMG633BS1 en AutoPilot-funksjon med 70 tilberedningsprogrammer. Med disse programmene vil det bli valgt en spesifikk funksjon ut ifra matvaren man skal tilberede og hvor mye den veier.

Praktiske egenskaper

Bosch CMG633BS1 er en praktisk og brukervennlig ovn med en skruknapp og et TFT-display. Det er her man stiller inn ovnen og velger de funksjonene man vil bruke.

Når man åpner ovnen så vil en LED-belysning slås på slik at man alltid har en god oversikt over maten.

Videre kommer Bosch CMG633BS1 også med en SoftClose-funksjon slik at ovnsdøren aldri smeller igjen.

I stedet åpner og lukker den seg stille og rolig, noe som er en fordel hvis man har hendene fulle med varme stekepanner eller noe lignende.

Bosch CMG633BS1 – nøkkelopplysninger:
Merke: Bosch
Type: Kombiovn
Kapasitet: 45 liter
Mikrobølgeeffekt: 1000 Watt
Med varmluft: Ja
Med grill: Ja
Høyde: 45,5 centimeter
Bredde: 59,4 centimeter
Dybde: 54,8 centimeter
Nettovekt: 35,527 kilo
Bruttovekt: 37,8 kilo

Utvalgte fordeler ved Bosch CMG633BS1:
Seks ovnsfunksjoner
AutoPilot-funksjon
Varmlufts-funksjon
LED-belysning
SoftClose-funksjon


Bosch CMG633BW1

Bosch CMG633BW1

.

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

Det britiske magasinet Kagoo.co.uk har testet og anmeldt Bosch CMG633BW1 som de har gitt en god anmeldelse.

I anmeldelsen skriver de at de er spesielt imponerte over ovnens effektive tilberedning og mikrobølgeeffekt, men de mener imidlertid at ovnen mangler noen funksjoner sammenlignet med andre modeller.

Fleksibel kombiovn

I og med at Bosch CMG633BW1 er en kombiovn så kan man tilberede mat på flere forskjellige måter.

Ovnen kommer både med en mikrobølgeeffekt på 1000 Watt samt mulighet til å tilberede maten i en vanlig ovn med for eksempel en varmlufts-funksjon.

Videre har Bosch CMG633BW1 en innebygd grillfunksjon med en effekt på 2800 Watt. Det vil si at man kan grille maten i ovnen og lage grillmat året rundt. Ovnsrommet har en kapasitet på 45 liter.

6 ovnsfunksjoner inkludert 4D-varmluft

Med Bosch CMG633BW1 får man en kombiovn med 6 ovnsfunksjoner. Disse inkluderer varmluft øko, varmluft/impulsgrill, stor vario grill, liten vario grill, forvarming av tallerkener og 4D-varmluft.

4D-varmluft er et varmluftssystem som sørger for at luften blir jevnt fordelt i hele ovnsrommet slik at man oppnår et jevnt resultat uansett hvilket nivå man har plassert maten på. Man finner de ulike funksjonene og innstillingene på TFT-displayet og skruknappen.

Stillegående kombiovn

Bosch CMG633BW1 er en stillegående ovn da den er utstyrt med en EcoSilence Drive-motor. Denne motoren er uten kullbørster, derfor har ovnen en mer behagelig lyd mens motoren samtidig sørger for en forlenget levetid.

Sist, men ikke minst har Bosch CMG633BW1 en funksjon som kalles AutoPilot som er utstyrt med 70 tilberedningsprogrammer.

Alle programmene er forhåndsinnstilte og hjelper til med å tilberede maten på best mulig måte. Ved å velge et program og angi matvarens vekt vil ovnen selv starte og stoppe tilberedningen.

Bosch CMG633BW1 – nøkkelopplysninger:
Merke: Bosch
Type: Kombiovn
Kapasitet: 45 liter
Mikrobølgeeffekt: 1000 Watt
Med varmluft: Ja
Med grill: Ja
Høyde: 45,5 centimeter
Bredde: 59,4 centimeter
Dybde: 54,8 centimeter
Nettovekt: 35,527 kilo
Bruttovekt: 37,8 kilo

Utvalgte fordeler ved Bosch CMG633BW1:
Stillegående ovn
Mikrobølgeeffekt
Grillfunksjon
AutoPilot-funksjon
Brukervennlig


Hva er en kombi-ovn?

Siemens CM633GBS1SEn kombi-ovn er en ovn som kan dekke flere typer oppgaver og formål. Det finnes forskjellige typer kombi-ovner, men ofte vil det her være snakk om enten en mikrobølgeovn som kan mer enn en vanlig mikrobølgeovn kan (gjerne med varmluft og grill) eller en vanlig ovn som for eksempel også kommer med en damp-funksjon.

Det betyr at prisen på kombi-ovner derfor også er veldig ulik. Det britiske forbrukermagasinet Which.co.uk skriver at det er mest vanlig med de såkalte kombi-mikrobølgeovnene. Disse ovnene kan via kombi-funksjonen ofte både bake, steke og grille.

Det betyr at man med en god kombi-mikrobølgeovn vil kunne få stort sett alle de samme mulighetene som man ville hatt med en vanlig ovn.

I forhold til en mikrobølgeovn får man derfor mye mer fleksibilitet med denne varianten. Kombi-ovnen fungerer ved at den kombinerer mikrobølge-energien med grill og varmluft, noe som betyr at man både vil kunne varme opp, steke, bake, brune og gi en sprø overflate med mer – akkurat som man kan med en vanlig ovn.

Størrelsen på en kombi-ovn er ofte mindre enn på en vanlig ovn, noe som også gir en mindre kapasitet. Dette kan selvfølgelig gjøre det vanskelig å velge, men ovnsrommet vil til gjengjeld være raskere til å varmes opp slik at tilberedningen kan gå raskere.

Man får også mulighet til å kunne kombinere tilberednings-funksjoner slik at man sparer penger – for eksempel kan man mikrobølge maten og deretter grille den for å gjøre overflaten sprø.


Kjøpsguide: Dette bør du være oppmerksom på

HmmBasert på ekspertinformasjon fra det britiske forbrukermagasinet Which.co.uk guider vi deg i dette avsnittet til hva du bør være oppmerksom på hvis du vurderer å skaffe deg en kombi-ovn.

God erstatning
Ekspertene skriver at man kan bruke en kombi-ovn som en erstatning for både en vanlig ovn og en mikrobølgeovn – og det vil være spesielt fordelaktig på kjøkkenet der det ikke er så mye plass. I tillegg til dette kan kombi-ovnen også være et godt valg hvis man har behov for ekstra plass i ovnen til store måltider eller til høytider.

Ekspertene understreker imidlertid at man utelukkende bør investere i en kombi-ovn hvis man har som intensjon å benytte de ulike funksjonene – hvis man kun bruker den en gang iblant til for eksempel å varme opp litt mat eller lage popkorn så vil man lett kunne nøye seg med en vanlig mikrobølgeovn.

Hvis dette er nok for deg så kan du med fordel lese Forbrukerliv sin artikkel om mikrobølgeovner.

Priser
prisWhich.co.uk skriver også at en kombi-ovn vil koste mer enn en mikrobølgeovn og at prisene spenner fra rett under tusen kroner til flere tusen kroner. Ekspertene mener imidlertid at man lett kan finne kombi-ovner til en overkommelig pris.

De aller dyreste modellene er ofte laget av de mer kjente merkene, og disse kjennetegnes ofte ved at de har en større kapasitet (på størrelse med en vanlig ovn) samt flere smarte funksjoner (for eksempel tilberedning via damp).

Kapasitet
Kombi-ovnens kapasitet angis alltid i liter. For de vanlige ovnene ligger kapasiteten på rundt 60-70 liter, og for kombi-ovnene ligger kapasiteten på rundt 45 liter.

Auto-programmer
Auto-programmer kan være veldig brukbare når man tilbereder måltider da de automatisk sørger for å finne den riktige tilberedningstiden samt den riktige kombinasjonen av mikrobølger, varmluft og grill. Man trenger bare angi vekt og type matvare, og så klarer ovnen resten på egenhånd. De fleste kombi-ovner kommer med minst et par programmer – de mest avanserte variantene kan komme med opptil 30 programmer eller mer.

Auto-programmer

Multi-step programmer
Multi-step programmer tillater programmering av ulike tilberednings-stadier etter hverandre – for eksempel en pai som man først tiner og deretter tilbereder – og til slutt griller slik at toppen blir sprø.

Tilbehør
Enkelte kombi-ovner kommer med tilbehør som gjør bruken mer allsidig. Dette kan for eksempel være grønnsaks-dampere, ris-dampere og «crisp plates» som sørger for en sprø bunn på pizza eller pai.


Kombi-ovnen – fordeler og ulemper

Which.co.uk lister følgende fordeler og ulemper ved kombi-ovnen: 

Fordeler:
Tilbyr flere tilberedningsfunksjoner sammenlignet med en vanlig mikrobølgeovn.
Kan tilberede maten på samme måte som en vanlig ovn.
Kan være raskere enn en vanlig ovn – spesielt hvis man kombinerer tilberednings-funksjonene.
Kommer ofte med mange ekstra auto-funksjoner.
Kan ofte romme mer enn vanlige typer mikrobølgeovner.
Et godt valg hvis man ikke har plass til både en mikrobølgeovn og en vanlig ovn.

Ulemper:
Koster mer enn vanlige mikrobølgeovner.
Mer uhåndterlig enn vanlige mikrobølgeovner.
Muligens unødvendig hvis man ikke bruker alle funksjonene.
Mindre kapasitet enn en vanlig ovn.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


FAQ – Ofte stilte spørsmål

Hvilke kombiovner fra Siemens har fått de beste anmeldelsene?

Siemens HM633GBS1S og Siemens CM633GBS1S

Hvordan testes kombiovnene fra Siemens?

Det finnes ingen offisielle tester av kombiovnene. Her hos Forbrukerliv har vi derfor analysert en lang rekke brukeranmeldelser, og her gir vi deg en oversikt over de modellene som har fått best anmeldelser.

Hvilken energiklasse bør jeg gå efter?

Skalaen for ovner går fra A+++ som det beste, til D som det dårligste. Det er anbefalt at man velger en modell med A+ som minimum.


Gjennomgang av testkilder 

Kagoo.co.uk
Det britiske magasinet Kagoo.co.uk sammenligner ulike forbrukerprodukter slik at forbrukerne enklere kan finne frem til de beste produktene som finnes på markedet. I denne omgang har de testet og anmeldt de to kombiovnene Bosch CMG633BS1 og Bosch CMG633BW1.

Du kan lese hele anmeldelsen av Bosch CMG633BS1 her.

Du kan lese hele anmeldelsen av Bosch CMG633BW1 her.


Andre relevante tester og artikler 

Er du enda ikke overbevist om at en Siemens Kombiovn er det riktige valget for deg så har vi her hos Forbrukerliv også en rekke andre artikler som kanskje kan være interessante for deg.

Les blant annet vår generelle ovn test eller vår varmluftsovn test hvor vi gjennomgår en lang rekke av markedets best ekspert-anmeldte ovner.

Er det er spesielt merke du er ute etter så kan du lese vår produsent-spesifikke test. Her finner du blant annet vår Siemens ovn test, vår Electrolux ovn test og vår Bosch ovn test. I disse testene finner du en oversikt over testvinnende ovner testet av uavhengige ekspertpaneler. Vi inkluderer også en prissammenligning slik at du raskt og enkelt kan finne den forhandleren som har den beste prisen.

Skulle du være på utkikk etter en innbyggingsovn så kan vi også være behjelpelige med dette. Her kan du skaffe deg en oversikt over hva markedet har å tilby med vår generelle innbyggingsovn test.

I likhet med de vanlige ovnene kan du også lese vår produsent-spesifikke innbyggingsovn-tester som for eksempel vår Siemens innbyggingsovn test.

En annen viktig ting man bør tenke over er rengjøringen av ovnen. I vår selvrensende ovn test og vår pyrolyseovn test finner du en gjennomgang av markedets best anmeldte ovner med selvrengjørende programmer.

Til slutt vil vi fremheve de smarte dampovnene. Dampovnen er nemlig et mer og mer populært valg på grunn av modellens kulinariske muligheter. Ved å dampe matvarene sine holder man på fukten, men også mye smak, vitaminer og mineraler som ellers ville gått tapt. I tillegg er energiforbruket ved damping også lavere enn ved bruk av en vanlig ovn. Les mer om alt sammen her i vår dampovn test.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere