Mikrobølgeovn Test – Oversikt over de beste mikrobølgeovnene

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Best i Test 2021: I denne artikkelen gjennomgår vi flere tester av mikrobølgeovner og ser på de kandidatene som klarer seg best. Målet med artikkelen er å gjøre det enkelt for deg å få et overblikk over hvilke mikroer som har vunnet tester og utmerkelser, slik at du slipper å bruke tid på å tråle nettet for informasjon.

Denne mikrobølgeovn testen inneholder:

Oversikt over de beste mikrobølgeovnene på markedet
 En guide til å bruke rett emballasje i mikrobølgeovnen din
 Gode råd for bruk av mikrobølgeovn
Gjennomgang av diverse tester, som vi har undersøkt og analysert

Vær vennligst oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men vi samler derimot resultatene av uavhengige tester, slik at du enkelt får overblikk over de beste produktene på markedet.


Whirlpool MWP101

✅ Kåret til «Bra Kjøp» hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Whirlpool MWP101

.
Whirlpool MWP101 er blitt testet og anmeldt av den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön som er imponerte over denne modellen.

I sin store test av mikrobølgeovner har de kåret modellen til å være et godt kjøp. Dette har de blant annet gjort på grunn av modellens lave energiforbruk. Ekspertene er imidlertid mindre imponerte over støynivået.

Klassisk mikrobølgeovn med god kapasitet

Med Whirlpool MWP101 får man en klassisk mikrobølgeovn med en god størrelse. Mikrobølgeovnen har nemlig en romslig kapasitet da ovnsrommet er på 20 liter. Derfor har man mulighet til å varme opp forholdsvis store porsjoner av gangen.

Inne i mikrobølgeovnen finnes det også en roterende plate som har en størrelse på 24,5 centimeter i diameter. Denne platen gjør at man kan plassere for eksempel en tallerken eller på platen uten problemer. Når maten er ferdig så kan man åpne døren via en knapp foran på modellen.

Enkel betjening og flere programmer

Whirlpool MWP101 er en brukervennlig mikrobølgeovn som er enkel å betjene. Det finnes to store skruknapper på fronten der man kan velge mellom de ulike programmene, mikrobølgeeffekt og tilberedningstid.

I tillegg til dette kommer Whirlpool MWP101 med flere programmer som inkluderer blant annet tining, småkok, matlaging og oppvarming med mer. Derfor er det mulig å bruke mikrobølgeovnen til mer enn bare oppvarming av mat.

Mikrobølgeovn med tinefunksjon

Whirlpool MWP101 er utstyrt med flere praktiske funksjoner som for eksempel en tinefunksjon. Her er det mulig å tine alt ifra kjøtt til kylling, fisk og grønnsaker ut ifra matvarens vekt. Dette er en fordel hvis man har glemt å ta opp middagen av fryseren.

Sist, men ikke minst har Whirlpool MWP101 flere effektnivåer slik at man kan velge akkurat det riktige nivået avhengig av maten. Det høyeste effektnivået er på 700 Watt.

Whirlpool MWP101 – mål:
Høyde: 26,2 centimeter
Bredde: 45,2 centimeter
Dybde: 36,5 centimeter

Whirlpool MWP101 – nøkkelopplysninger:
Type: Mikrobølgeovn, frittstående
Kapasitet: 20 liter
Tilberedningsprogrammer: Inkluderer både tining, oppvarming og matlaging
Watt: 700
Med grill: Nei

Fordeler ved Whirlpool MWP101:
Tinefunksjon
Flere forskjellige programmer
Enkel betjening
Kapasitet på 20 liter
Flere effektnivåer


Siemens BF634RGS1

Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Siemens BF634RGS1

.
Modellen Siemens BF634RGS1 er blitt inkludert i en stor test av ulike mikrobølgeovner utført av den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön.

Alle modellene er blitt testet på en rekke ulike parametere, og deretter er det gitt poeng for hvert punkt – i tillegg til en samlet poengsum. Siemens BF634RGS1 klarer seg godt i den svenske testen, derfor får modellen mye skryt. Den blir også tildelt plasseringen som toppscorer.

Flott mikrobølgeovn til integrering

Siemens BF634RGS1 er en flott og moderne mikrobølgeovn som ikke har det tradisjonelle og litt klossete utseende som de fleste mikrobølgeovner har. Denne modellen ligner faktisk mer på en ordinær ovn – bare i mindre format.

Modellen er strømlinjeformet og glatt i designet. Den har få knapper samt et diskret display som bryter det glatte uttrykket.

Legg merke til at det her er snakk om en mikrobølgeovn som skal integreres – noe som skiller modellen fra de fleste andre mikrobølgeovner. Det er nemlig meningen at denne modellen skal bygges direkte inn i det eksisterende designet på kjøkkenet slik at den utgjør en del av helheten.

Ettersom det her er snakk om en integreringsmodell så er målene veldig viktige. Disse finnes under beskrivelsen av produktet.

God størrelse og teknologi

Siemens BF634RGS1 kommer med en kapasitet på 21 liter, noe som er forholdsvis stort for en mikrobølgeovn. Derfor har man god plass til å tilberede mat. Selve tilberedningen foregår ved hjelp av moderne teknologi som gjør det energibesparende og gir best mulig resultat.

Her er det snakk om teknologiene InnoWave og Inverter, som både fordeler mikrobølgene bedre i ovnsrommet og gir en ekstra boost ved hvert watt-trinn. Det gjør også at maten tilberedes raskere – man kan faktisk spare opptil 30% av ventetiden.

Denne modellen kommer med 5 forskjellige trinn å velge blant når det kommer til å tilberede mat. Disse trinnene er på henholdsvis 90 watt, 180 watt, 360 watt, 600 watt og 900 watt. 900 watt er også maksimum for modellen.

Intelligent modell med kokebok

Hvis man er nybegynner når det kommer til mikrobølgeovner, eller nybegynner når det kommer til kjøkkenet, kan Siemens BF634RGS1 også hjelpe til og assistere. Modellen kommer nemlig med en integrert kokebok som heter Cook Control. Denne fungerer ved at den har forhåndsprogrammerte innstillinger for tilberedning slik at man bare kan sette retten eller matvaren rett i ovnen og deretter velge det passende programmet.

Legg imidlertid merke til at denne modellen ikke kommer med en grillfunksjon, og ettersom det her er snakk om en modell med mange funksjoner og teknologier så finner man heller ikke modellen i den prisvennlige enden av skalaen.

Siemens BF634RGS1 – mål:
Integreringshøyde, maksimum: 36,5 centimeter
Integreringsbredde: 56 centimeter
Integreringsdybde: 30 centimeter
Nettovekt: 16,73 kilo
Bruttovekt: 18,9 kilo

Siemens BF634RGS1 – nøkkelopplysninger:
Type: Mikrobølgeovn, integreringsmodell
Kapasitet: 21 liter
Tilberedningsprogrammer: Med integrert kokebok pluss 5 trinn
Watt: 900
Med grill: Nei

Fordeler ved Siemens BF634RGS1:
Flott og stilig mikrobølgeovn
Integreringsmodell
God kapasitet
Med InnoWave- og Inverter-teknologier
Kommer med integrert kokebok


Severin MW 7890

Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Severin MW 7890

.
Modellen Severin MW 7890 er blitt testet av de svenske ekspertene hos forbrukerorganisasjonen Råd & Rön. Testen er et ledd i en større test av mange forskjellige mikrobølgeovner hvor alle modellene er blitt testet og vurdert ut ifra de samme kriteriene.

Severin MW 7890 imponerer ekspertene i stor grad, og dette belønnes med en plassering som toppscorer i den samlede testen.

Tradisjonell mikrobølgeovn til en god pris

Hvis man er på utkikk etter en klassisk mikrobølgeovn og ikke har mange krav til modellens bruksområder, vil modellen Severin MW 7890 være et godt valg.

Her er det snakk om en enkel modell med en svært tradisjonelt utseende i en nøytral, hvit farge. Modellen har en dør av glass slik at man kan holde øye med tilberedningen. Kontrollpanelet er plassert til høyre for døren.

Ettersom det her er snakk om en enklere modell så ligger Severin MW 7890 også i den billigere enden av prisskalaen.

Enkel betjening og 5 programmer

Kontrollpanelet på Severin MW 7890 består av 2 separate skruknapper med tydelige henvisninger, og her kan man velge effekttrinn i watt og program. Modellen kommer med flere muligheter for valg av effekttrinn, og makseffekten ligger på 700 watt – det er forholdsvis mye, men ikke det høyeste som finnes på markedet. Det finnes også 5 forskjellige programmer på modellen som gjør at man lettere kan utføre handlinger og tilberede matvarene man ønsker.

Godt volum

Severin MW 7890 har en god størrelse dersom man er på utkikk etter en mikrobølgeovn med en romslig kapasitet, for ovnsrommet til modellen ligger på 20 liter. Det er like stort som hos mange konkurrenter som også ligger høyere i pris.

I tillegg til de 5 programmene og ulike effekttrinnene kommer Severin MW 7890 også med mulighet for å sette en timer som kan stilles inn på opptil 35 minutter.

Severin MW 7890 – mål:
Høyde: 25 centimeter
Bredde: 44 centimeter
Dybde: 35 centimeter
Vekt: 11 kilo

Severin MW 7890 – nøkkelopplysninger:
Type: Mikrobølgeovn, frittstående
Kapasitet: 20 liter
Tilberedningsprogrammer: 5 programmer og tinefunksjon
Watt: 700

Fordeler ved Severin MW 7890:
Enkel og tradisjonell modell
Prisvennlig mikrobølgeovn
Kommer med 5 programmer
Mulighet for å velge mellom flere effekttrinn
Modell med timer


Whirlpool MAX 38

✅ Testvinner hos svenske Test.se

Whirlpool MAX 38

.
Den svenske testportalen Test.se har sett nærmere på tester hvor Whirlpool MAX 38 klarer seg veldig godt. Modellen har blitt testet på flere parametere som blant annet effektivitet og funksjoner. Ettersom modellen presterer så bra kåres den til testvinner av de svenske ekspertene. Her er det snakk om en frittstående mikrobølgeovn.

Whirlpool MAX 38 har målene 39,2 cm (b), 35,3 cm (d) og 36 cm (h).

Liten modell

Whirlpool MAX 38 hører ikke til blant de største mikrobølgeovnene. Whirlpool MAX 38 kan nemlig kun romme 13 liter og vil derfor passe best i hjem hvor det skal tilberedes mindre porsjoner. Whirlpool MAX 38 vil for eksempel passe godt til pauserommet på jobben eller en leilighet hvor det bor 1-2 personer. Makseffekten på 700 watt gjør at det her er snakk om en kraftig mikrobølgeovn. Legg spesielt merke til modellens annerledes og unike design som gjør at den skiller seg ut.

Mange funksjoner

Selv om det er snakk om en mindre modell kommer Whirlpool MAX 38 med mange gode funksjoner. Her er det spesielt grill-funksjonen som fremheves slik at man kan få en sprø overflate, men den kan også tine mat raskt med Jet Defrost og 3D-systemet. Jet Defrost er et patentert system med den fordelen at den kan tine matvarene 7 ganger raskere enn vanlige mikrobølgeovner. Whirlpool MAX 38 har også en Jet Start-funksjon hvor ett enkelt trykk gjør at hele systemet starter raskt. Dette er spesielt fordelaktig når man vil tine mat raskt.

Best i test ifølge ekspertene

Ifølge de svenske ekspertene er Whirlpool MAX 38 en veldig bra mikrobølgeovn med gode funksjoner. Ekspertene er spesielt imponerte over modellens unike 3D-teknologi som er spesielt for Whirlpool. Ifølge ekspertene gir dette tredimensjonale systemet en jevn og effektiv oppvarming. Utover dette legger de også merke til alle de andre effektive funksjonene – spesielt Defrost Jet som i praksis får tineprosessen til å skje raskere, samt den effektive grillfunksjonen.

Fordeler ved Whirlpool MAX 38:
Liten modell som passer godt til en mindre husstand
Modell med grill-funksjon
Jet Defrost gjør tineprosessen mye raskere
God til rask oppvarming
Velfungerende 3D-teknologi


Bosch HMT75M451

✅ Anbefalt av den britiske avisen Independent.co.uk

Bosch HMT75M451

.
Modellen Bosch HMT75M451 har blitt testet i en test utført av den britiske avisen The Independent. Avisenes eksperter har sett nærmere på mikrobølgeovner og deretter kåret de 10 beste modellene. Bosch HMT75M451 er å finne på denne listen da det her er snakk om en velfungerende mikrobølgeovn som også er veldig fleksibel i bruk. Modellen er en frittstående mikrobølgeovn.

Bosch HMT75M451 har målene 46,2 cm (b), 32 cm (d) og 29 cm (h).

Mindre men kraftig modell

Bosch HMT75M451 hører hverken til blant de dyreste eller største mikrobølgeovnene på markedet. Denne modellen har nemlig en god pris og rommer 17 liter. Det er ikke så mye – men mer enn nok til en liten husstand eller ungdomsboligen. Til tross for størrelsen er det fremdeles snakk om en kraftig mikrobølgeovn da maks-effekten ligger på 800 watt. Utover dette er Bosch HMT75M451 klassisk å se på i rustfritt stål, og vil ikke gjøre mye ut av seg uansett hva slags kjøkken man har. Designet er enkelt, men fremdeles stilig.

Betjening med knapper og display

Bosch HMT75M451 har gjort mye for å bli brukervennlig. Modellen er utstyrt med et display, trykknapper og en skruknapp man kan bruke til å kontrollere matlagingen. Knappene er enkle å forstå slik at det er lett å bruke Bosch HMT75M451. Her er det snakk om en enkel modell som hverken har grill eller varmluft, men til gjengjeld finnes det 5 forskjellige watt å velge mellom: 800 watt, 600 watt, 360 watt, 180 watt og 90 watt samt 4 forskjellige tineprogrammer. Bosch HMT75M451 kan også tilberede mat ved hjelp av 3 ulike programmer for tilberedning.

Modell med god fleksibilitet

Ekspertene fra Independent.co.uk forklarer at Bosch vanligvis er kjent for de integrerte mikrobølgeovnene, men her er det snakk om en frittstående modell. Det fremheves at Bosch HMT75M451 er en liten modell som føles velbygd og fungerer bra. Modellen er enkel å bruke og har alle de essensielle funksjonene. Ekspertene legger spesielt merke til én fleksibel mulighet ved Bosch HMT75M451: Den kan monteres på undersiden av for eksempel et kjøkkenskap – slik at den ikke tar opp plass på kjøkkenbenken. Ifølge eksperten er dette veldig smart.

Fordeler ved Bosch HMT75M451:
Liten modell på 17 liter
Makseffekt på 800 watt
Brukervennlig modell med display og knapper
4 tineprogrammer og 3 programmer for tilberedning
Kan monteres under et skap for bedre plassutnyttelse


Sharp: R-642

✅ Testvinner hos Stiftung Warentest

Mikrovaagsugn Sharp- R-642

.
Denne modellen fra Sharp utmerker seg i tester på automatiserte programmer og enkel rengjøring, begge får toppkarakter, samt et lavt strømforbruk. Brukervennligheten og driften av ovnen utmerker seg i test hos tyske Stifting Warentest..

Med denne modellen får du en såkalt 2-i-1 mikrobølgeovn. Det vil si at du både får en klassisk mikrobølgeovn og en grillfunksjon.  Denne modellen har en effekt på1000 W og tilberedningsmulighetene er derfor mange med denne modellen. Ovnen har elleve forskjellige nivåer og maten varmes opp på klassisk vis, med en roterende plate i bunnen av ovnen.

Det er mulig å stille inn ovnen for å bruke en kombinasjon av mikrobølgeeffekt og grill. Navnet på innstillingen er passende og kalles “Mix Grill”. Dette alternativet bytter mellom de to ovn funksjonene under tilberedningen. I tillegg til Mix Grill-funksjonen, så kan du velge mellom åtte automatiske tilberedningsprogrammer. Ovnen har også en touch-skjerm, som gjør betjeningen enda enklere.

Ovnsrommet har en kapasitet på 20 liter og det er mulig å ta på foreldrekontroll, slik at ikke ovnen brukes uten tilsyn.  Med modellen fra Sharp får alle fordelene med ved en rask mikrobølgeovn og en grill, kombinert i en og samme ovn. Samtidig er både brukervennlighet og betjening på topp.


Siemens BF634RGW1 iQ700

✅ Brukerfavoritt

Siemens BF634RGW1 iQ700

.
Denne mikrobølgeovn fra Siemens er begge utstyrt med smarte funksjoner og design. Som en av få modeller på markedet, har ikke denne ovnen en roterende plate. På den annen side, har den en roterende antenne, som gir ekstra jevn fordeling av varme i ovnsrommet. Ovnen er også en innebygd modell med høyrehengt dør. Modellen har ikke inngått i noen offisielle tester ennå, men ser du på forbrukerens vurderinger, så er dette en svært populær modell som bare har fått gode kritikker og ros.

Brukerne gir modellen spesielt ros for at den er utrolig enkel å rengjøre. Både innvendige og utvendige flater er helt glatte, noe som gjør dem lett å tørke over med en klut. Designet blir også fremhevet ved flere anledninger, siden den er utrolig elegant til å være en mikrobølgeovn, akkurat som brukervennlighet og drift av ovnen også roses gjentatte ganger.

Ovnsrommet har en kapasitet på 21 liter og en takintegrert LED-teknologi, som sikrer at belysningen i ovnen gir ekstra god komfort og oversikt over maten. Mikrobølgeovnen drives via en TFT-skjerm, med en ekstra god skarphet som tilbyr stor brukervennlighet og enkel drift av de ulike programmene. Generelt er det lagt stor vekt på brukervennlighet i både design og drift av ovnen. Det er for eksempel syv forhåndsinnstilte programmer og en cookControl, som gir gode resultater.

Ovnen er utstyrt med Siemens’ spesielle “Inverter” teknologi, som øker ovnens effektivitet og for eksempel sikrer at maten blir tint 30% raskere enn i vanlige mikrobølgeovner. Ovnen har totalt fem forskjellige nivåer, og du kan dermed velge mellom 90 W, 180 W, 360 W, 600 M og 900 W.

Med denne modellen fra Siemens får du en elegant innbygningsovn, hvor brukervennligheten er i en klasse for seg. Det er tenkt på detaljer i alle aspekter ved ovnens design, noe som gjenspeiles i mange positive brukervurderinger.


Slik fungerer mikrobølgeovnen din

Den tiden da mikrobølgeovner kun kunne brukes til å poppe popcorn er forbi. Moderne mikrobølgeovner kan utføre mange flere oppgaver – men hva er egentlig en mikrobølgeovn og hvordan fungerer den i praksis?

Små bølger varmer vannmolekylene
Kort sagt bruker en mikrobølgeovn mikrobølger til å varme opp maten. Whiteaway.com forklarer at en mikrobølgeovn fungerer ved at bittesmå bølger (mikrobølger) beveger seg opp og ned på kryss og tvers i mikrobølgeovnen når den slås på. Når disse bølgene kommer i kontakt med maten i ovnen påvirkes vannmolekylene i maten. Vannmolekylene begynner å bevege seg, og det er denne bevegelsen som gjør at de varmes opp. Prosessen fortsetter med en snøballeffekt da de oppvarmede molekylene påvirker resten av vannmolekylene – noe som resulterer i at all maten varmes opp. Dette bevegelsesmønstret gjør også at maten blir oppvarmet både på innsiden og utsiden.

Mikrobølgeovnen er en gammel oppfinnelseMikrobølgeovnen er en gammel oppfinnelse 
Selv om mikrobølgeovnen for alvor ble populær på 1990-tallet så er det faktisk ikke en ny oppfinnelse. Frøet til de moderne mikrobølgeovnene ble plantet på 1940-tallet hos våpenelektronikkfabrikanten Raytheon. Her jobbet amerikaneren Percy Spencer som i ett av sine forsøk fant ut at vann, karbohydrater og fett utviklet varme ved hjelp av mikrobølger. I 1947 presenterte han verdens første patenterte mikrobølgeovn.

Matvarer i en vanlig ovn varmes opp annerledes
Oppvarmingsprosessen i en vanlig ovn fungerer annerledes enn i en mikrobølgeovn. I en vanlig ovn varmes matvarene opp utenfra og inn slik at de først blir varmet opp på utsiden – før varmen trenger inn i matvarene og gjør de varme på innsiden. Det er også derfor man sjekker kjernetemperaturen på for eksempel en stek for å se om den er ferdig. Kjernen er nemlig den siste delen av kjøttet som blir varm i en vanlig ovn.

En annen stor forskjell mellom en mikrobølgeovn og en vanlig ovn er at man må varme opp den vanlige ovnen først – dette er ikke nødvendig med mikrobølgeovnen. Her setter man bare inn matvarene i ovnsrommet og slår den på. Da sparer man også en del strøm.

Frittstående eller integrert
Når man skal velge en ny mikrobølgeovn støter man ofte på 2 typer: De frittstående eller de integrerte. Valget avhenger av eget ønske samt kjøkkentype og oppsett.

De integrerte mikrobølgeovnene er en del av kjøkkenets design i likhet med de integrerte ovnene. De er en del av stilen og er bygd direkte inn i selve kjøkkeninnredningen. En integrert mikrobølgeovn vil raskt bli en del av kjøkkenets helhet uten å stikke seg ut.

En frittstående mikrobølgeovn står fremme på kjøkkenbenken – noen kan imidlertid monteres under et kjøkkenskap. Derfor kan den frittstående varianten fort ta en del plass, og i et lite kjøkken kan det bli trangt om plassen dersom man vil ha en stor mikrobølgeovn. Hvis man er stilbevisst bør man også vurdere en modell som passer inn i designet på resten av kjøkkenet. De fleste modellene kommer i en nøytral farge – gjerne grå, sort eller hvit – men det er også mulig å få fargerike varianter dersom man ønsker det. Mørkerød er en spesielt populær farge.


Disse matvarene kan du spare tid ved å tilberede i mikrobølgeovnen

Alt.dk forklarer at det er mange matvarer som med fordel kan settes i mikrobølgeovnen dersom man vil tilberede de raskt – og ikke bare popcorn.

Hvis man har det travelt i hverdagen kan dette være en snarvei til mer overskudd og bedre tid. I tillegg til tidsfaktoren er det også en fordel at man slipper å ta ut en gryte og at matlukten ikke spres utover kjøkkenet når man bruker mikrobølgeovnen.

Ekspertene fra Alt.dk forklarer at man oppnår best resultat ved å bruke den høyeste effekten på mikrobølgeovnen – den vil ligge på mellom 700-900 watt avhengig av modellen. Ekspertene anbefaler at man leser mikrobølgeovnens bruksanvisning da temperaturer og funksjoner varierer fra modell til modell.

MaiskolberMaiskolber

Ekspertene forteller at man bare legger maiskolbene på en tallerken uten vann. Tiden avhenger av hvor mange kolber man vil tilberede, men hvis man kun har 1 så trenger den 1,5 minutt ved høyest effekt. Hvis man har 2 så trenger de 2-3 minutter. Hold øye med de hele tiden – det kan hende de trenger litt ekstra tid.

Poteter

PoteterDet finnes ulike typer poteter, og ifølge ekspertene er små og skrelte poteter de beste å tilberede i mikrobølgeovnen. Begynn med å vaske potetene – det er ikke nødvendig å skrelle de hvis skallet ikke er tykt. For å være sikker på at de blir ferdig tilberedt er det lurt å skjære et par dype hakk ned i hver potet – litt som når man tilbereder Hasselback-poteter. Da er man sikker på at de blir ordentlig gjennomvarme.

Legg deretter potetene på en tallerken og hell over litt olivenolje. Gi de 5 minutter ved høyest effekt. Det ferdige resultatet blir en konsistens som minner litt om en blanding av en kokt og bakt potet.

Østers og blåskjellØsters og blåskjell

Ta en tallerken og fordel blåskjellene eller østersene jevnt. Sett tallerkenen i mikrobølgeovnen og gi de 3-4 minutter. Hold øye med skjellene da de skal åpne seg før de er ferdige. Østers trenger ofte litt lengre tid – ca. 4-5 minutter – og man bør ikke tilberede mer enn 4 av gangen.

Blåskjellene avgir en væske som kan brukes til å lage suppe.

KrutongerKrutonger

Brød som har blitt litt tørt vil fungere bra som krutonger. Skjær brødet i små terninger og legg de på en tallerken. Sett krutongene i mikrobølgeovnen og gi de et par minutter. De er ferdige når de er helt sprø. Man bør holde godt øye med krutongene når man lager de i mikrobølgeovnen, for de går raskt fra å være myke til å bli ferdige.

risRis

Man sparer ikke mye tid ved å tilberede ris i en mikrobølgeovn i forhold til en vanlig gryte på komfyren, men man slipper en gryte som koker over eller at risen brenner seg fast. Ta den ønskede rismengden og hell i en høy skål som er beregnet til mikrobølgeovn. Tilsett samme mengde vann som du pleier og gi risen 10-12 minutter i mikrobølgeovnen.

AuberginerAuberginer

Man kan spare mye tid når det kommer til bakte auberginer. I en ovn tar det rundt 3 kvarter, men i en mikrobølgeovn kan de tilberedes på under halvparten av tiden. Husk å stikke hull i auberginene før de settes inn – ellers kan de eksplodere i mikrobølgeovnen. Gi auberginene 10-12 minutter.

Bacon

BaconDet er som regel vanskelig å tilberede sprø matvarer i en vanlig mikrobølgeovn, men det gjelder ikke bacon. Ta en tallerken og kle den med tørkepapir. Legg på 5-6 baconskiver og legg enda et stykke med tørkepapir over baconskivene – det gjør at fettet lettere samles opp. Gi baconskivene 3-5 minutter, men pass på at de ikke blir overstekt. Hold derfor godt øye med dem.

Grøt

GrøtDe fleste har hørt at det er lett å lage grøt i en mikrobølgeovn – dette er helt sant. Hvis man for eksempel vil lage havregrøt så tar man en dyp tallerken, heller i havregryn og den vanlige mengden vann eller melk. Sett deretter tallerkenen i mikrobølgeovnen og gi den 1-2 minutter. I tillegg til tidsaspektet har grøt i mikrobølgeovnen også den fordelen at den ikke brenner seg fast slik det ofte gjør med en gryte på komfyren.


Hva skal mikrobølgeovnen din kunne gjøre?

Moderne mikrobølgeovner kan mer enn bare å varme opp mat. Den er en kunst å finne akkurat den mikrobølgeovnen som passer til ens behov da det finnes mange ulike typer – alt fra de helt enkle til veldig avanserte. Basert på en artikkel fra Elgiganten.dk guider vi deg her til hvilke funksjoner de fleste kan ha glede av og bør se etter når de skal kjøpe en ny mikrobølgeovn.

Grill
Det er en god idé å investere i en mikrobølgeovn med grillfunksjon, og det finnes mange modeller som har denne funksjonen. Det kan være en utfordring å brune maten i en mikrobølgeovn da det er vanskelig å nå mer enn 120 grader i en slik type ovn. Det er fordampingen av vann som forhindrer at en oppnår en høyere temperatur. Hvis man har en mikrobølgeovn med grillfunksjon kan man oppnå en grillet overflate.

Det finnes mange forskjellige typer grillfunksjoner. Det vil ofte finnes en crisp- og grillfunksjon som er fordelaktig dersom man for eksempel vil ha en sprø pizza.

Enkelte modeller har også en Air & Grill-funksjon som gir matvarene en gylden overflate.

Varmluft
En mikrobølgeovn med varmluft kan også være en god idé dersom man vil bruke mikrobølgeovnen som en vanlig ovn. En mikrobølgeovn med varmluft vil nemlig kunne tilberede maten som en vanlig ovn hvor varmen sirkulerer jevnt i hele ovnsrommet.

3D
Enkelte mikrobølgeovner har en 3D-funksjon. En 3D-funksjon gjør at matvarene tilberedes på en tredimensjonal måte slik at hele ovnsrommet blir jevnt oppvarmet.

Sensor
De avanserte mikrobølgeovnene er utstyrt med sensorer som hele tiden måler fuktighetsnivået i matvaren. Det betyr at maten aldri blir tilberedt for lite eller for mye.

Defrost – tining
En mikrobølgeovn med tinefunksjon sørger for at maten blir raskere tilberedt dersom den er frossen.

Holde varm-funksjon
En holde varm-funksjon gjør at mikrobølgeovnen kan holde maten varm. Denne funksjonen er fordelaktig dersom det blir litt ventetid på kjøkkenet mellom rettene.

Mikrobølgeovnen blir til en kombiovn
Hvis det er snakk om en mikrobølgeovn som kan utføre mange forskjellige oppgaver så kan den i stedet flyte over i kategorien «kombiovn». Vær derfor oppmerksom på dette når du leter etter din nye mikrobølgeovn.


Mikrobølgeovn, kombiovn eller miniovn – hva skal jeg velge?

Det finnes mange forskjellige typer ovner på markedet dersom man vil ha et alternativ til en «ordentlig» ovn. Det kan for eksempel være at man ser etter noe til sommerhuset eller ungdomsboligen hvor det er trangt om plassen.

Mikrobølgeovnen

Denne artikkelen handler om mikrobølgeovner – som generelt sett har fått et dårlig rykte når det gjelder matlaging. Som sagt kan en moderne mikrobølgeovn mer enn bare å poppe popcorn eller varme en frossen pizza. Ofte har de moderne modellene mange funksjoner som for eksempel varmluft og grill – det betyr at man kan bruke mikrobølgeovnen som en vanlig ovn, men i et mindre omfang.

Kombiovnen

Skousen.dk forklarer at en kombiovn er en ovn som kombinerer flere funksjoner. En kombiovn kan faktisk være en mikrobølgeovn som kan flere ting enn en vanlig mikrobølgeovn, men det kan også være snakk om en tradisjonell ovn som også kan bruke for eksempel damp som tilberedningsmetode. En kombiovn vil som regel ha massevis av funksjoner som overvarme, over-/undervarme, grill og varmluft.

Hvis man vil ha mange ovnsfunksjoner, men ikke har så mye plass, kan en kombiovn være et strategisk godt valg. Man må bare være klar over sine egne behov.

Miniovnen

En miniovn vil være et godt valg dersom man ikke har så mye plass på kjøkkenet og vil ha et alternativ til en mer tradisjonell ovn. En miniovn er nok ikke like romslig som en tradisjonell ovn, men det er fremdeles plass til for eksempel lasagne, pizza eller baking av boller og kaker.

De fleste miniovnene har både over- og undervarme – og på noen modeller kan man også velge en grillfunksjon. En miniovn er, som navnet antyder, en miniutgave av en tradisjonell ovn.


Mikrobølgeovnen er ikke farlig

Til tross for mange vedvarende myter og rykter, så er ikke mikrobølgeovnen farlig. Det er ikke sant at mikrobølgeovner gir kreft eller at de ødelegger viktige vitaminer i matvarer. Det er heller ikke sant at den skader proteiner og dermed gjør maten ufordøyelig. Med andre ord er det ingen helserisiko forbundet med bruk av mikrobølgeovn. Det spiller ingen rolle hvilken måte maten blir varmet opp på, men det har derimot temperatur og tid – og i noen tilfeller også valg av emballasje. Hvis maten blir varmet opp for lenge eller feil, så kan vitaminer og mineraler gå tapt og blir den varmet for lite, så kan du risikere at det er bakterier i maten. Men dette skjer uansett om maten varmes i mikrobølgeovn eller i en vanlig ovn.

Ta hensyn til valg av emballasje

Selv om mikrobølgeovnen ikke er farlig, så du bør fortsatt være klar over hva slags emballasje eller underlag du bruker til å varme maten. Feil emballasjen kan avgi farlige kjemikalier, som du risikerer du å spise etterpå. En annen grunn til at det er viktig å velge riktig type emballasje, er at du må være sikker på at maten kan varmes opptil 75 grader, slik at alle bakterier dør.

Selv om det kan være fristende å varme mat i emballasjen det ligger i, så kan det være en dårlig idé. Som et utgangspunkt er det best å bruke glass eller porselen og boller av plast, som er spesialdesignet for varme i mikrobølgeovnen. Materialene er sikre å bruke.. Hvis du bruker brennbart materiale, kan du sette fyr både på maten og ovnen din.

Velger du for eksempel å varme hermetiske grønnsaker i metallboksen de selges i, så risikerer du at maten varmes opp ujevnt, siden det er vanskelig for mikrobølgeovnen å trenge igjennom metall. Du risikerer også at boksen slår gnister og skader ovnsrommet. Ferdige retter leveres ofte i plastbokser og selv om det er fristende å varme retten i den, så bør ikke maten varmes opp i plast, med mindre det er eksplisitt angitt av produsenten at boksen tåler mikrobølgeovn. Plastboksene inneholder PVC, som betyr at de kan avgi farlige kjemikalier, som i verste fall kan smelte inn i maten.

Du må ikke bruke plast som ikke er spesielt utformet for mikrobølgeovner, på grunn av farlige kjemikalie, siden det i verste fall kan løse seg opp når det utsettes for oppvarming med mikrobølgeovn.

Papptallerkener og annet papirmateriale kan brenne og bør alltid unngås. Kjøkkenhåndklær og servietter bør også holdes unna ovnsrommet, siden de kan være svært uhygieniske og avgi skadelige stoffer til maten. Hvis du ønsker å sette maten på et lett underlag, kan du i stedet bruke bakepapir.

Jyllands-Posten har utarbeidet en detaljert liste over hvilke materialer du kan bruke for oppvarming og tilberedning i mikrobølgeovner og du kan finne hele listen her.


Gode råd om mikrobølgeovnen

Danmarks svar på NRK, Danmarks Radio, har publisert en artikkel der de gir forskjellige gode råd til hvordan du får mest mulig glede av mikrobølgeovnen din. Nedenfor får du rådene deres.

Test om serviset ditt tåler mikrobølgeovnen:
Du kan teste om serviset ditt tåler mikro eller ikke ved å sette det inn i mikrobølgeovnen sammen med et glass vann i 30 sekunder.
Hvis serviset etter 30 sekunder har blitt så varmt at du føler du ikke kan røre det, bør du ikke bruke det i mikrobølgeovn.

Husk å la maten hvile:
DR råder deg til å la maten stå en liten stund i mikroen etter at klokken har pipt. Hvis du tar ut maten med en gang rekker den ofte ikke å bli skikkelig varm.

Bruk mikrobølgeovnsfilm

Hvis du varmer opp mat og ikke bruker varmluft eller grilleffekt er det en god idé å bruke plastfilm til mikrobølgeovn. Det gjør at maten blir varmet opp mye bedre. Husk å lage hull slik at dampen slipper ut.

Den danske siden Samvirke.dk har også skrevet en artikkel med gode råd til å få mest mulig ut av mikroen din. Her gir vi deg de mest interessante punktene

Stikk hull i eggeplommer og skinn

Det er en veldig lur ide å stikke små hull i for eksempel eggeplommer, tomater, poteter osv – faktisk alt som har fast skall og skinn. Når du stikker hull, unngår du at det “eksploderer” i mikrobølgeovnen, og dermed unngår du også mer rengjøring av ovnen etterpå.

Kok risen din i mikrobølgeovnen

Det er faktisk utrolig lett å koke ris i mikroen. Du kan for eksempel bruke 1 dl ris, 2 dl vann og 1/4 teskje salt i en høy skål du dekker over. Kok det på 900 w i 3 minutter. Etterpå setter du mikrobølgeovnen på 250 w og lar det varme i 5 minutter. Når det er ferdig, bør du la risen stå og dampe i 3-4 minutter.

Hev deigen i mikroen

Du kan la gjærdeigen heve i mikrobølgeovnen. For eksempel kan du forme bollene dine og sette dem på en tallerken med bakepapir. Etterpå kan du varme deigen på 900w i 30 sekunder. Ta det ut og la den heve normalt. Deretter bør den være ferdig hevet etter 20-25 minutter, og klar til baking.


Slik testes mikrobølgeovnene

Det store britiske testmagasinet Which.co.uk tester jevnlig mange forskjellige mikrobølgeovner – også modeller som har blitt inkludert i denne artikkelen. I dette avsnittet gjennomgår vi hvordan de britiske ekspertene egentlig tester de utvalgte modellene og hvilke parametere de ser nærmere på i testene.

Which.co.uk anbefaler at man først og fremst går etter en modell som er god på basisfunksjonene når man ser etter en ny mikrobølgeovn. Den skal kunne varme korrekt og helst ha en god tinefunksjon. Hvis det er snakk om en kombiovn skal den også være god til å grille og bake, og en god mikrobølgeovn skal være lett å betjene.

Når Which.co.uk tester og vurderer mikrobølgeovner bruker de alltid ordentlig mat, og det blir ofte brukt hakket kjøtt og kaker.

Oppvarming: Når Which.co.uk tester ovnene sine for oppvarmingsevner testes matvaren flere steder for å se om ovnen varmer jevnt. Det registreres om hele matvaren er gjennomvarmet med en forsvarlig temperatur. En mikrobølgeovn med en god oppvarming vil gi saftig mat.

Tining: Which.co.uk bruker frossent hakket kjøtt til denne testen. Det testes hvor godt auto-tinefunksjonen og den manuelle tiningen fungerer. Ved hver gjennomgang ser de etter varme og kalde områder i matvaren.

Brukervennlighet: Ekspertene ser etter hvor intuitive og enkle mikrobølgeovnene er i bruk. De ser også etter hvor lett det er å følge instruksjonene.

Grill: Which.co.uk sine eksperter tester hvor gode modellene er til å grille. Brød uten skorpe fordeles utover grilltallerkenen før de tester hvor godt grillet brødet blir.

Baking: Noen mikrobølgeovner kan også bake. Hvis det er snakk om en mikrobølgeovn med en bake-funksjon testes den ved å se hvor jevnt de utvalgte kakene blir bakt og hevet.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


OBH Nordica Vega 7541

✅ Brukerfavoritt

OBH Nordica Vega 7541

.
Modellen OBH Nordica Vega 7541 er ikke blitt inkludert i noen eksperttester fra ulike testpaneler. Her er det i stedet snakk om en brukerfavoritt som forbrukerne virkelig liker å bruke i hverdagen. Dette er et flott produkt som brukerne benytter seg av hver dag. Forbrukerne skryter veldig av modellen, men det er spesielt det flotte designet og den enkle bruken som nevnes gang på gang. Legg merke til at det her er snakk om en frittstående mikrobølgeovn.

OBH Nordica Vega 7541 har målene 44 cm (b), 35,5 cm (d) og 25,8 cm (h).

God til en liten husstand

OBH Nordica Vega 7541 har ikke et så stort ovnsrom, men med en kapasitet på 20 liter er den romslig nok til å være en mikrobølgeovn. Det vil imidlertid ikke holde til en stor husholdning, men dersom man ikke er så mange mennesker passer den fint. OBH Nordica Vega 7541 vil også være ideell til sommerhuset eller ungdomsboligen hvor det ikke er så mye plass på kjøkkenet. OBH Nordica Vega 7541 er kanskje ikke den største ovnen på markedet, men til gjengjeld er effektiviteten høy. OBH Nordica Vega 7541 har en effekt på 1000 watt, noe som helt klart ligger i den høye enden av skalaen.

8 forskjellige programmer

OBH Nordica Vega 7541 er designet til å kunne tilberede et godt måltid uansett hva slags matvarer man bruker. Derfor er modellen utstyrt med 8 forskjellige programmer samt 5 effekt-trinn slik at man alltid kan tilberede den maten en velger. OBH Nordica Vega 7541 har i tillegg noen gode funksjoner – som for eksempel en god tinefunksjon som tiner matvarene etter hvor mye de veier, og en grillfunksjon som sørger for en sprø overflate på maten.

Veldig flott mikrobølgeovn ifølge brukerne

Forbrukerne er generelt veldig fornøyde med OBH Nordica Vega 7541. Noen av aspektene som trekkes frem som positive er designet og fargen som virkelig tar seg godt ut. Brukerne er veldig fornøyde med den flotte røde fargen – og sammen med modellens LED-lys ser den utrolig flott ut. En bruker kaller modellen for «vakker». Utover dette kommenteres det også på den velfungerende brukervennligheten. OBH Nordica Vega 7541 er lett å bruke – og selv om den ikke har mange avanserte innstillinger leverer den fremdeles et flott resultat. Modellen har et display samt trykknapper og en skruknapp som alle er intuitive i bruk.

Fordeler ved OBH Nordica Vega 7541:
20 liters kapasitet og er derfor ideell til en liten husstand
Høy effekt på 1000 watt
8 programmer og 5 effekt-trinn
Med display, LED-lys og knapper
Pent design i flott rød farge


Siemens HF15M541

Siemens HF15M541

 

Effektiv mikrobølgeovn

Med Siemens HF15M541 får man en effektiv mikrobølgeovn som er blant de mindre modellene som finnes på markedet. Mikrobølgeovnen har nemlig en kapasitet på 17 liter, derfor passer den best til en liten husstand hvor det ikke bor så mange som skal bruke den.

Siemens HF15M541 har en effekt på 800 Watt, derfor er den likevel effektiv og varmer opp maten på en optimal måte. Det finnes til sammen fem forskjellige effekttrinn slik at man kan velge akkurat det trinnet som passer best til maten man skal lage.

Allsidig mikrobølgeovn med flere funksjoner

Siemens HF15M541 er en allsidig mikrobølgeovn som er utstyrt med flere forskjellige funksjoner. Den kan nemlig brukes til både tining, oppvarming og tilberedning.

I tillegg til dette har Siemens HF15M541 en cookControl-funksjon med syv automatiske programmer som sørger for en jevn og lik tilberedning hver gang. Man trenger bare velge det programmet man vil bruke, taste inn matens vekt, og deretter gjøres resten automatisk.

Enkel å betjene

Siemens HF15M541 er utstyrt med en skruknapp og andre knapper på fronten. Her kan man stille inn de ulike funksjonene, effekttrinnene og tilberedningstiden. Nederst finnes det en stor knapp hvor man åpner modellen når man skal sette maten inn og ut av mikrobølgeovnen.

Inni mikrobølgeovnen finnes det en roterende glasstallerken som har en størrelse på 24,5 centimeter i diameter. Derfor er det nok plass til at man kan plassere en forholdsvis stor tallerken med mat der. Når man åpner mikrobølgeovnen så vil en innvendig belysning slås på slik at man alltid kan se hva man holder på med.

Siemens HF15M541 – mål:
Høyde: 29 centimeter
Bredde: 46,1 centimeter
Dybde: 35,1 centimeter
Vekt: 12,78 kilo

Siemens HF15M541 – nøkkelopplysninger:
Type: Mikrobølgeovn, frittstående
Kapasitet: 17 liter
Tilberedningsprogrammer: Inkluderer oppvarming, tilberedning og tining
Watt: 800
Med grill: Nei

Fordeler ved Siemens HF15M541:
 cookControl-funksjon
Kan brukes til flere ting
Fem effekttrinn
Innvendig belysning
Roterende glasstallerken


Morphy Richards 511502

✅ Anbefalt av det britiske testmagasinet Which.co.uk

 Morphy Richards 511502Which.co.uk er et stort britisk test-magasin som tester og vurderer ulike forbrukerprodukter. Which.co.uk har blant annet stort fokus på kjøkkenapparater som for eksempel mikrobølgeovner. Her har de britiske ekspertene testet mikrobølgeovnen Morphy Richards 511502 og er generelt veldig imponerte over den da den klarer seg godt på de testede parameterne. Legg merke til at det her er snakk om en frittstående mikrobølgeovn.

Morphy Richards 511502 har målene 43 cm (b), 36 cm (d) og 25,5 cm (h).

Flott modell

Morphy Richards 511502 hører til blant de kjøkkenapparatene som bidrar med mer enn bare effektivitet. Morphy Richards 511502 er nemlig laget til å ta seg godt ut på kjøkkenet. Designet er elegant og enkelt – og vil passe godt inn på alle moderne kjøkken. Modellen kommer i mange flotte og skinnende farger – som for eksempel mørkerød som gir ekstra farge på kjøkkenet. Designet på Morphy Richards 511502 passer til mange av Morphy Richards sine andre kjøkkenapparater som vannkoker, brødrister, kaffemaskin og slow cooker.

Mange programmer

Morphy Richards 511502 kan romme 20 liter, noe som er en fornuftig størrelse når det kommer til mikrobølgeovner. For å være så allsidig som mulig kommer modellen med 8 forskjellige programmer som hver passer spesielt til pizza, kylling, kjøtt, grønnsaker, fisk, pasta, suppe og grøt. Det er også god styrke i Morphy Richards 511502 da makseffekten ligger på 800 watt. Hvis man vil bruke et lavere nivå er dette også mulig da det her finnes 5 nivåer.

«Best buy» ifølge ekspertene

Morphy Richards 511502 blir merket som «Best buy» hos Which.co.uk da modellen er et særdeles godt valg. Modellen fremheves for å ha en god varmefordeling og at den er god til å tine. Med Morphy Richards 511502 er det lagt stort fokus på å gjøre tining enklere da det både finnes en auto-funksjon og et manuelt valg. For å gjøre tilberedningen av maten enda enklere kommer Morphy Richards 511502 med en smart timer. Det digitale displayet veileder brukeren og er oversiktlig i bruk.

Fordeler ved Morphy Richards 511502:
 Veldig flott mikrobølgeovn
Kan romme 20 liter
8 programmer
5 watt-innstillinger
Brukervennlig modell


Panasonic NN-GD38HS

✅ Brukerfavoritt

 Panasonic NN-GD38HSPanasonic NN-GD38HS har ikke blitt inkludert i offisielle eksperttester hvor modeller har blitt testet og vurdert ut ifra spesifikke aspekter. Her er det i stedet snakk om en brukerfavoritt som har vekket begeistring blant hverdagsforbrukerne. Brukerne gir masse ros til Panasonic NN-GD38HS, og det som spesielt fremheves er de gode funksjonene og hvor rask modellen er. Her er det snakk om en frittstående mikrobølgeovn.

Panasonic NN-GD38HS har målene 48,8 cm (b), 39,5 cm (d) og 27,9 cm (h).

Litt større enn de aller minste mikrobølgeovnene

De aller minste mikrobølgeovnene har ofte et ovnsrom med en kapasitet på under 20 liter. Med en kapasitet på 23 liter er Panasonic NN-GD38HS litt større enn de aller minste modellene, men den vil fremdeles passe best til litt mindre husholdninger. Utover dette er Panasonic NN-GD38HS en kraftig mikrobølgeovn med høy effektivitet. Effektiviteten ligger på 1000 watt – noe som er mye for en mikrobølgeovn.

Mulighet for damp

Panasonic NN-GD38HS kan mer enn andre mikrobølgeovner. Med denne modellen har man mulighet til å tilberede matvarer ved hjelp av damp. Panasonic NN-GD38HS kommer nemlig med Steam+ Pot slik at maten beholder flere næringsstoffer, vitaminer og mineraler – noe som er mulig når man tilbereder mat med damp. Det finnes også andre gode funksjoner på Panasonic NN-GD38HS. Dette inkluderer blant annet en grillfunksjon samt hele 17 programmer. 8 av disse 17 programmene er dampfunksjoner.

God oppvarming ifølge brukerne

Brukerne har mye fint å si om Panasonic NN-GD38HS. Felles er at brukerne er imponerte over hvor god modellen er til å varme opp og tilberede maten – et stort pluss er at dette går veldig raskt med denne modellen. Brukerne synes også at funksjonene er veldig gode i tillegg til at Panasonic NN-GD38HS er fin å se på. Modellen kommer i svart og er mer avlang enn mange andre modeller. Designet er nøytralt og stilrent, og knappene forstyrrer ikke utseendet ved å avbryte symmetrien.

Fordeler ved Panasonic NN-GD38HS:
 Litt større enn de minste mikrobølgeovnene – modell på 23 liter
Effekt på 1000 watt
Kan tilberede mat ved hjelp av damp med Steam+ Pot
17 forskjellige programmer
Flott, sort og elegant modell


FAQ – Ofte stilte spørsmål 

Hvilke mikrobølgeovner er best i test?

Whirlpool MWP101, Whirlpool MAX 38 og Sharp: R-642

Hvordan testes mikrobølgeovnene?

Mikrobølgeovnene vurderes ut ifra forskjellige matlagingsoppgaver, hvor jevnt de varmer matvarene, deres tidsforbruk og det ferdige resultatet. I tillegg ses det også på energiforbruk, støy og brukervennlighet.

Hvilken energiklasse bør jeg se etter?

Skalaen for ovner går fra A som er det beste – og helt til G som er det dårligste. Det er anbefalt at man velger en modell med C som et minimum.


Mikrobølgeovn Test – Disse testene har vi gjennomgått:

Testfakta.se 
Testfakta er et uavhengig testmagasin i Sverige. Sammen med mange eksterne eksperter utfører magasinet ulike tester på forbrukerprodukter.

I testen av mikrobølgeovner har de gjennomgått sju forskjellige ovner, der de har sammenlignet en rekke fuksjoner på de forskjellige modellene. De har vurdert den generelle kvaliteten og oppvarmingsevne. Se testen her.

Test.se 
Test.se er et svensk testmagasin som har spesialisert seg i å samle eksperttester og sammenligne dem med hverandre. Les hele testen av mikrobølgeovner her.

Råd & Rön 
Råd & Rön er det største svenske forbrukermagasinet. I testen til Råd & Rön ble 31 mikrobølgeovner grundig undersøkt på mange parameter. Les hele testen ved å klikke her. Vær oppmerksom på at du må opprette en bruker og betale for adgang.

Stiftung Warentest 
Stiftung Warentest er Tysklands største og mest anerkjente forbrukerorganisasjon, og deres tester er kjent for grundig gjennomgang og sterke vurderinger. De har laget en vurdering av 17 ulike mikrobølgeovner, hvor modellen Sharp: R-642 klarte seg best. De ulike modellene er blant annet vurdert for brukervennlighet og betjening, deres evne til å varme opp og koke mat, samt sikkerhet. Du kan lese hele testen her. Merk at du enten må ha et abonnement for å lese hele artikkelen eller kjøpe tilgang til den enkelte artikkelen.

Independent.co.uk
The Independent er en britisk avis som er en av Storbritannias største. Avisen behandler et bredt utvalg av nyheter fra inn- og utland, politikk, sport og kultur – men det er også plass til det kulinariske og forbrukerprodukter. The Independent har testet de 10 beste mikrobølgeovnene og inkludert modellenBosch HMT75M451. Ønsker du å lesemer kan du klikke her. 

Which.co.uk
Which.co.uk er Englands største forbrukermagasin med en visjon om å være forbrukernes forlengede arm og hjelper i hverdagen. De vil sørge for at forbrukeren får mest mulig kunnskap om produktene før de går til innkjøp av noe nytt. Which.co.uk tester jevnlig et stort utvalg forbrukerprodukter, og her er det snakk om forskjellige mikrobølgeovner – blant annet modellen Morphy Richards 511502.

Ønsker du å lese merom testen kan du klikke på denne linken.
Legg imidlertid merke til at full tilgang til testens spesifikke resultater krever abonnement.

Forbrukervurderinger ⭐⭐⭐⭐⭐
I vurderingen av mikrobølgeovner har Forbrukerliv.no også sett på forbrukernes egne meninger, blant annet på www.whiteaway.com. Fordelen med disse vurderingene er at de vanligvis baseres på lengre bruk og tar utgangspunkt i en helt konkret hverdag og matlaging hos en “ekte” familie. Ulempen med offisielle tester er at de ofte utføres over en kort periode og i et laboratorium. Vanligvis testes ovnen kun på sin betjening og funksjoner, og ikke nødvendigvis på selve driften over lengre tid.


Andre relevante tester og artikler

Dersom du ikke fant det du så etter så har vi her hos Forbrukerliv også en rekke andre artikler du kanskje vil synes er interessante.

Dersom du skulle vært interessert i en ovn i en vanlig størrelse så kan vi også være behjelpelige med dette. Skaff deg en oversikt over markedet med våre generelle tester av ovner og varmluftsovner som begge inneholder testvinnende modeller.

Er det et bestemt merke som fanger oppmerksomheten din så kan du også gi deg i kast med våre mange produsent-spesifikke tester. Her kan du lese vår Bosch ovn test, vår Siemens ovn test og vår Electrolux ovn test som alle inneholder oversikter over ekspertenes favoritter.

Dersom du vil ha en ovn som kan integreres i resten av kjøkkeninnredningen din så kan du se etter en innbyggingsovn. Her kan du lese vår generelle innbyggingsovn test som gir deg en god oversikt over markedets beste modeller.

I denne kategorien finner du også en rekke produsent-spesifikke tester. Her kan du lese vår Siemens innbyggingsovn test.

Dersom det er noen bestemte funksjoner du vil at den nye ovnen din skal ha så kan du for eksempel lese vår dampovn test eller vår selvrensende ovn og pyrolyseovn tester.

Til slutt vil vi gjerne fremheve våre tester av komfyrer. Her kan du lese vår store test av keramiske komfyrer eller vår spesifikke Smeg komfyr test som begge inneholder testvinnende modeller.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere