Slow Cooker Test 2021 – De beste slow cookerne – Best i Test guide

Senest opdateret den Artiklen er en annonce, da den er sponsoreret af vores partnere. 0

Best i Test guide: En slow cooker er en slags avansert smågryte hvor du kan tilberede både kjøtt og saus samtidig. Du legger ønsket mat i slow cookeren, så tilbereder den maten over en lengre periode (flere timer). I mellomtiden har du tid til andre oppgaver da slow cookeren passer seg selv. Slow cookeren er billig i bruk siden du ikke trenger så mange ingredienser for å lage et velsmakende måltid.

Denne artikkelen handler om tester av slow cookere fra forskjellige merker. Vi gjennomgår ekspertenes vurderinger av slow cookere fra ulike tester, der vi finner ut hvilke kvaliteter som fremheves hos hver maskin.

Vi har sett nærmere på tester fra ulike anerkjente aviser som engelske Independent, svenske Icakuriren og Aftonbladet.

Denne slow cooker testen inneholder:

🔸 Oversikt over de beste slow cookere
🔸
 Enkle oppskrifter til en slow cooker
🔸 Tips til bruk av en slow cooker
🔸 Gjennomgang av diverse tester vi har undersøkt og analysert

Vennligst merk at Forbrukerliv.no ikke tester produkter, men samler resultater fra uavhengige tester, slik at du enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet.


Electrolux ESC7400

Toppscorer hos Icakuriren
Toppscorer hos Aftonbladet.se

Electrolux ESC7400

Butik Pris

Annoncer

.
Electrolux ESC7400 har også blitt testet hos både Icakuriren og Aftonbladet, og begge avisene er enige om at modellen er en av de beste. De har testet matens kvalitet, størrelse, brukervennlighet og funksjoner. Electrolux ESC7400 får gode karakterer på nesten alle felt.

Fast og smakfullt kjøtt

Det ligger i navnet at tilberedning av mat i en slow cooker tar lang tid. Noen retter kan tilberedes i opptil 16 timer for best resultat. Det tar vanligvis 4-8 timer å lage mat i en slow cooker, men det avhenger av retten og valg av temperatur. Generell koketemperatur er lavere enn normalt i en slow cooker, hvor flere vitaminer, mineraler og næringsstoffer beholdes. Dermed får du et sunnere kosthold.

Ved koking i cirka 4 timer produserer Electrolux ESC7400 fast, smakfullt kjøtt og gode grønnsaker. Hvis du ønsker harde matvarer som rotgrønnsaker i retten, bør du legge disse i bunnen av gryten hvor de får mest varme. Electrolux ESC7400 har et standard utseende og materiale, med en gryte av keramikk med glasslokk. Keramikk holder på varmen, mens glasslokket gjør det enkelt å følge prosessen.

Mange funksjoner
Electrolux ESC7400 skiller seg spesielt ut på grunn av valgmulighetene: Den har 3 varmeinnstillinger i stedet for 2 og en spesiell suppefunksjon. Modellen er utstyrt med flere sovefunksjoner slik at maten holder seg varm før servering. Et stort pluss er romsligheten på hele 6,8 liter som enkelt kan mette 6 eller flere personer. Dette gjør modellen ideell for å lage mat til gjester.

Enkel å bruke
Mange funksjoner gjør Electrolux ESC7400 enkel å bruke. Displayet er også enkelt og tydelig, så denne modellen har tatt høyde for brukervennligheten. En slow cooker med en kapasitet på sju liter er stor knapp, noe som også gjør den tyngre. Electrolux ESC7400 veier 3,7 kilo og kan dermed være vanskelig å bruke. Du behøver deri mot ikke å vaske den for hånd, siden den tåler oppvaskmaskin.

Utvalgte fordeler ved Electrolux ESC7400:
 Kjøtt og grønnsaker blir faste og smakfulle
 Tre varmeinnstillinger i stedet for to
Ekstra spesiell funksjon til suppe
 Romslig med sine 6,8 liter
 Enkelt og lett display

Her kan du se en videopresentasjon av modellen. – Vi beklager at videoen er på portugisisk:


Crock Pot 5,7 L. Digital Slow Cooker

Testvinner hos Aftonbladet.se

Crock Pot 5,7 L. Digital Slow Cooker

Butik Pris

Annoncer

.
Aftonbladet har testet og sammenliknet 5 forskjellige slow cookere, og alle modellene som er testet klarte seg godt. En av testvinnerne er Crock Pot 5,7 L. Digital slow cooker, nemlig storebroren til Crock Pot 4,7 L. Digital Slow Cooker. Det fremheves at både mat og brukervennlighet er bra for denne modellen.

Mørt og saftig kjøtt

Småkokt mat ble tidligere forbundet med besteforeldre og tunge retter, men nymoderne retter som boeuf bourguignon har vært en økende trend i mange kjøkken, etter at det har blitt et større fokus på sunn og næringsrik mat. En rett som pulled pork er også blitt populært, og nå kan du gjøre det samme selv.

En slow cooker kan tilberede kjøtt så det blir ekstra mørt og lett å skjære, siden den lange steketiden gir kjøttet tid til å modnes. Dette er en oppgave som en slow cooker klarer bedre enn vanlige gryter og panner. En god slow cooker må kunne produsere mørt, saftig og velsmakende kjøtt, og dette klarer Crock Pot 5,7 L. Digital slow cooker i høy grad. Kjøttet blir veldig mørt og grønnsaker forblir faste uten å bli overkokt.

Stor kapasitet

Crock Pot 5,7 L. Digital slow cooker er en av de større modellene, hvilket betyr at du kan lage mat til flere. En tommelfingerregel er at en kapasitet på mellom 1,5 og 3 liter kan lage mat til 1-2 personer, og en kapasitet på mellom 3 og 5 liter kan lage mat til 3-4 personer. En slow cooker med en kapasitet på 5-6,5 liter er nok til 5 eller flere personer. Med Crock Pot 5,7 L. Digital slow cooker med en størrelse på 5,7 liter er dermed nok til ca. 5 personer, og dette er en god størrelse for de fleste husholdninger.

God variasjon
Crock Pot 5,7 L. Digital slow cooker gir brukeren en god og enkel opplevelse med både har timer-funksjon på opptil 20 timer og forhåndsprogrammerte tidsinnstillinger som kan endres etter behov. Det finnes også 2 varmeinnstillinger med sovemodus, samt en smart avtakbar ledning som gjør den lettere å oppbevare. Det følger også med et oppskriftshefte som gir gode muligheter til å komme i gang med slow cookeren, spesielt hvis du er nybegynner.

Utvalgte fordeler ved Crock Pot 5,7 L. Digital slow cooker:
 Lager veldig mørt og saftig kjøtt
 Størrelse på 5,7 liter
Forhåndsprogrammerte innstillinger
 Avtakbar ledning
 Hefte med oppskrifter

Her kan du se en liten presentasjonsvideo fra produsenten:


Kom i gang med lette oppskrifter

En er å investere i en slow cooker. Det neste er å begynne å bruke den. Det kan godt virke umulig til å begynne med, men her har vi samlet noen gode og allsidige videoer med retter, som ikke er for vanskelige å begynne med.

1: Her gjennomgås 4 småretter og det er tatt hensyn til alle smaksløkene. Den første retten er lapskaus med oksekjøtt, poteter og grønnsaker. Den andre er kylling med deigtopp og grønnsaker. Den tredje retten er til vegetarianere og består av fylt paprika med ris, salsa og ost. Den siste retten i denne videoen er en sterk rett bestående av maisbrød med svinekjøtt og chili.


2: Denne videoen gir en oppskrift de fleste vil like: Kylling med pasta og parmesanost.


3: Her snakker vi om en klassiker –nemlig lasagnen – Den nytolket versjon i en slow cooker.


4: Her er en annen hverdagsrett som er rimelig å lage: kylling med honning og hvitløk.


9 tips for å bruke en slow cooker

Basert på en artikkel fra engelske BBC sitt matunivers, gir vi deg ni tips for å lære om din slow cooker, funksjonalitet og fordeler:

Liten forberedelsestid: Noen oppskrifter krever en del forberedelsestid, men her er det er unødvendig. Legg alle de ubehandlede ingrediensene i slow cookeren og sett i gang (løk kan være et unntak, siden det tar toppen av den kraftige smaken hvis du legger den i gryten først, men dette er en smakssak).

Spar tid: Hvis du ikke har mye tid på dagen, kan du kutte grønnsakene kvelden før. Spar plass ved å legge de i gryten med en gang og oppbevar den i kjøleskapet over natten. Ideelt sett skal ingrediensene forberedes i slow cookeren når de er i romtemperatur, så ta de ut av kjøleskapet ca. 20 minutter før du starter med matlagingen.

Spar penger: Du kan lage et sunt og godt måltid for relativt lite penger med en slow cooker, for selv få ingredienser gir en god rett. Bruk den gjerne mer til grønnsaker, spesielt hvis det er barn som vanligvis ikke er så glad i grønt. Etter tilberedning i en slow cooker er retten kokt sammen og grønnsakene gjør ikke like mye ut av seg.

Mindre fett: Det er ikke nødvendig med olje eller margarin i slow cookeren, så lenge det er nok væske i retten. Normalt vil fettkanten forsvinne når du steker kjøtt, men dette skjer ikke i en slow cooker. Skjær derfor av fettet i forkant slik at du ikke risikerer fettringer i væsken/sausen.

Bruk mindre væske: Siden slow cookeren har et fast lokk, koker ikke væsken under tilberedningen. Derfor skal det være ca. en tredjedel mindre væske i retten – ellers kan det lekke ut fra under lokket. Som en tommelfingerregel bør væsken bare dekke kjøtt, poteter og grønnsaker. Husk at væsken heller ikke blir tykkere, så du kan ikke få tynn væske til å bli en fast saus.

Sakte er bra: Det er vanligvis ulike alternativer for varmeintensitet på en slow cooker, men bruk gjerne den laveste. De fleste retter nyter godt av en så lav temperatur som mulig, da dette fremhever smaksnyansene.

Passer seg selv: En slow cooker er utformet for å passe seg selv, så du trenger ikke å sjekke den hele tiden eller åpne lokket for å se til maten. Det er best å ikke løfte på lokket, siden varme slippes ut hver gang lokket fjernes. Jo flere ganger lokket fjernes, desto lengre tid tar det retten å bli ferdig.

Legg til ingredienser samtidig: Gå for retter der du kan legge alle ingrediensene i samtidig, i stedet for litt om gangen. Det er enklere og du slipper å ta av lokket. Det er imidlertid nødvendig å legge til for eksempel pasta og ris, mot slutten av tilberedningen.

Hvor lang tid tar det?: Mange solide ingredienser som rotgrønnsaker kan ta lengre tid å få møre enn kjøtt og poteter, så legg disse nederst i gryten. Det ligger i navnet at det tar sin tid å lage mat i en slow cooker.

– Retter som vanligvis tar 15-30 minutter, tar 1-2 timer på høy varme og 4-6 timer på lav varme.

– Retter som vanligvis tar 30-60 minutter, tar 2-3 timer på høy varme og 5-7 timer på lav varme.

– Retter som vanligvis tar 1-2 timer, tar 3-4 timer på høy varme og 6-8 timer på lav varme.

– Retter som vanligvis tar 2-4 timer, tar 4-6 timer på høy varme og 8-12 timer på lav varme.


FAQ – Ofte stilte spørsmål

🤩 Hvilke slow cookere er best i test?

Crock Pot 5,7 L. Digital Slow Cooker

🤓 Hvordan testes slow cookerne?

Slow cookerne er blitt vurdert ut ifra deres evner til å lage forskjellige mat etter oppskrifter og resultatene av dette.

🤔 Hva er en slow cooker?

Idéen bak slow cooking er ganske enkel da det går ut på å la maten småkoke i mange timer slik at kjøtt og grønnsaker blir møre og avgir mye smak til hverandre.


Slow cooker test – disse kildene har vi brukt:

Den engelske avisen Independent 🇳🇴
Avisen er en av de største og mest omfangsrike, engelske avisene. Det skrives om nyheter, sport, politikk og internasjonale spørsmål med mer, men mat og forbrukerstoff har også en plass i avisen. I denne testen har avisen funnet åtte gode slow cookere. Les mer her.


Den svenske avisen Icakuriren: 🇸🇪
Denne svenske ukeavisen er en av de mest leste i Sverige og kommer opprinnelig fra matkjeden ICA. Avisen skriver spesielt om mat og oppskrifter, og i denne sammenheng har avisen testet fem forskjellige slow cookere. Les mer her.


Den svenske avisen Aftonbladet 🇸🇪
Den svenske tabloidavisen Aftonbladet er også en av de mest leste avisene i Sverige og har både nyheter og underholdning hver dag. Avisen har også en del forbrukerstoff, og her har avisen testet fem slow cookere, hvor de har fokusert både på kvaliteten av tilberedt mat, funksjonalitet, brukervennlighet, størrelse og brukervennlighet.

Du kan lese mer om testen her, men for å få full tilgang må du ha abonnement.