Bakemaskin Test – Finn de beste brødbakemaskinene

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

I denne bakemaskintesten har vi tatt en titt på noen av de beste brødbakemaskinene på markedet, både de billige og dyrere modellene; så her er det noe for ethvert budsjett. Etter presentasjonen av modellene, gir vi litt mer generell informasjon om bakemaskiner og tilslutt en kildeliste slik at du eventuelt kan undersøke mer selv.

Denne bakemaskin testen inneholder:

🔸 Presentasjon av testvinnende bakemaskiner
🔸 Tips og triks til hvordan du får mest ut av en bakemaskin
🔸 Gjennomgang av de forskjellige testene vi har analysert

Vær oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men samler resultater fra uavhengige tester, slik at du enkelt får oversikt over de beste produktene på markedet.


Gastroback Advanced 42823

 Testvinner hos det tyske testmagasinet ETM-testmagazin.de
 God anmeldelse hos det tyske testmagasinet Testberichte.de 
 79 av 100 poeng hos det britiske testmagasinet Kagoo.co.uk

Gastroback Advanced 42823

.
Gastroback Advanced 42823 er blitt testet og anmeldt av de to tyske testmagasinene ETM-testmagazin.de og Testberichte.de samt det britiske testmagasinet Kagoo.co.uk. Alle de tre ekspertkildene er fornøyde med bakemaskinen som de har gitt en god anmeldelse.

Dette har de blant annet gjort på grunn av modellens praktiske funksjoner og gode resultater. De er imidlertid mindre imponerte over at Gastroback Advanced 42823 er temmelig dyr.

Meget bra brødresultat ifølge ekspertene

Ifølge ekspertene fra ETM-testmagazin.de er Gastroback Advanced 42823 en god bakemaskin som er forholdsvis allsidig i bruk. De er nemlig imponerte over at man kan bruke den både til å lage pizzadeig og kakedeig i tillegg til brøddeig.

Ekspertene fra Testberichte.de fremhever i tillegg at Gastroback Advanced 42823 sikrer et «meget godt brødresultat» slik at man får et «velsmakende brød hver eneste gang».

Kagoo.co.uk er enige i disse betraktningene og merker seg i tillegg at man får «mye for pengene med denne maskinen på grunn av dens praktiske funksjoner». Derfor anbefaler de at man kjøper Gastroback Advanced 42823 hvis man har bruk for en bakemaskin.

Ingen av ekspertene finner noen utpregede ulemper ved maskinen, men Testberichte.de mener imidlertid at lokket blir for varmt noen ganger.

Enkel baking av brød

Med Gastroback Advanced 42823 får man en allsidig bakemaskin som kan både blande, elte, heve og bake. Man skal derfor bare finne frem ingrediensene selv, og helle de i maskinen når man ønsker å bake.

Dersom man ønsker å tilføre ingredienser i maskinen under bakeprosessen så har man mulighet til dette via lokket.

Takket være timer-funksjonen på opptil 15 timer har man mulighet til å stille inn bakemaskinen til å være ferdig med prosessen på et bestemt tidspunkt. Det er derfor mulig å sørge for at

Gastroback Advanced 42823 for eksempel har et ferskt brød klart om morgenen.

18 forskjellige programmer

Gastroback Advanced 42823 er utstyrt med en effekt på 500 Watt og 18 programmer til blant annet brød, marmelade, yoghurt, deig, kaker og is. Det er derfor også mulig å bruke maskinen til annet enn bare å bake brød hvis man har bruk for det. Det finnes også et program med justerbare programfaser.

I tillegg kommer Gastroback Advanced 42823 med en ingrediensbeholder øverst til alt ifra nøtter til frukt og sjokoladebiter.

Man kan også lage brød i forskjellige størrelser som 500 g., 750 g., og 1000 g.

Sist, men ikke minst har bakemaskinen et avtakbart fat og en avtakbar eltekrok med non-stick-belegg. Dette sikrer at disse delene er enkle å rengjøre etter bruk.

Mål og vekt ved Gastroback Advanced 42823:
🌀 Høyde: 29,3 centimeter
🌀 Bredde: 34,9 centimeter
🌀 Dybde: 22,4 centimeter
🌀 Vekt: 5,5 kilo

Spesifikasjoner ved Gastroback Advanced 42823:
🔴 Type: Bakemaskin
🔴 Produsent: Gastroback
🔴 Antall innstillinger: 3
🔴 Antall programmer: 18
🔴 Timer: Ja, på opptil 15 timer

Utvalgte fordeler ved Gastroback Advanced 42823:
 18 programmer
 Ingrediensbakke
 Timer-funksjon
 Allsidig
 Non-stick-belegg


OBH-6544

 “Beste valg” hos danske Familiejournal.dk
✅ Testvinner hos danske Ekstra Bladet

obh-6544-bagemaskine

.
Bakemaskinen OBH-6544 ligger rent prismessig i mellomområdet, men du får likevel en skikkelig god maskin. Da danske Ekstra Bladet testet 5 modeller på dette prisnivået, ble OBH-6544 en klar testvinner. I en relativt ny test hos danske Familie Journal kommer denne brødbakemaskinen også inn på en flott annenplass, bare så vidt overgått av en maskin til mye høyere pris. Familie Journal er derfor ikke sene med å kåre OBH-6544 til ”Beste valg”, prisen tatt i betraktning.

Både Ekstra Bladet og Familie Journal er enige om at maskinen er enkel og praktisk å bruke. Blant annet blir den lette rengjøringen av den uttakbare brødformen og den generelle komforten ved å slippe deig og mel på kjøkkenbordet trukket frem, ettersom OBH-6544 både knar, hever og baker helautomatisk etter at ingrediensene er tilsatt. Denne maskinen er også lett å flytte på, takket være et integrert bærehåndtak.

Fleksibel programmering og gode oppskrifter

Sammen med OBH-6544 får du en omfattende instruksjonsmanual og målebeger, samt gode oppskrifter og tips til forskjellige brødtyper, også glutenfritt brød.

Med 12 forskjellige bakeprogrammer kan du bake både lyst brød og mørkt rugbrød i forskjellige varianter. De to testene viser at maskinen baker disse brødtypene til perfeksjon, og du kan velge fritt hvor stekt du vil ha skorpen. Selv om OBH-6544 har et ganske kompakt design, klarer den likevel å levere store brød på opptil 900 gram.

Dersom du skulle du få lyst å stå opp til lukten av nybakt brød, kan du bruke den forsinkede bakingen (opptil 13 timer) der du bare fyller ingrediensene i maskinen kvelden før. Modellen har dessuten en innebygd varmefunksjon slik at du kan holde brødet deilig varmt i opp til en time etter bakingen, spesielt om det er litt vanskelig å komme seg ut av sengen i helgene.

Fordeler ved OBH-6544:
 God kvalitetsmaskin til en billig pris
 Lett og komfortabel brødbaking
 Integrert bærehåndtak
 Målebeger og oppskrifter følger med
 12 bakeprogrammer og innstillbar skorpe
 Mulighet for forsinket baking og varming


Morphy Richards 48319 

 Testvinner hos danske Familiejournal.dk

morphy-richards-48319

.
I det danske bladet Familie Journalens store test av brødbakemaskiner ble Morphy Richards 48319 testvinner ut av 7 forskjellige modeller. Maskinene i testen ble vurdert basert på resultater etter baking av ciabattabrød, fullkornsbrød, franskbrød, rugbrød og kake.

Selve testen blev utført av den danske husholdningslæreren Susi Toft Pedersen, som konstaterer at kakebaking ikke er favorittdisiplinen for bakemaskiner. Ingen av maskinene som ble testet imponerte ved kakebaking, og heller ikke Morphy Richards 48319 klarer å levere et optimalt resultat, ettersom kaken blir litt for myk. Dette er stort sett det eneste negative som dukket opp i testen av denne modellen. Morphy Richards 48319 triumferer når det gjelder baking av brød. I testen skriver de at den både blander og knar perfekt, og det er mye skryt av brødets kvalitet.

Lydsvak maskin med mange programmer

Morphy Richards 48319 imponerer blant annet med en ganske støysvak drift og stor fleksibilitet i bakingen. Det er nemlig hele 19 forskjellige bakeprogrammer å velge mellom, i tillegg til tre brødstørrelser: 450, 680 og 900 gram. Det er også mulig å stille inn den ønskede brødskorpen enten til lys og myk, vanlig eller mørk og sprø. Med denne modellen får du også en smart dispenser som kan hjelpe med doseringen av nøtter, frukt og lignende, om du lager et ekstra spennende brød.

Morphy Richards 48319 bruker kun 650 Watt, og kan bake et brød på bare 70 minutter. Strømforbruket til bakingen er derfor svært begrenset. Er du en av de som setter pris på helt ferskbakt brød til frokosten, har denne bakemaskinen også tidsinnstilling på inntil 12 timer hvilket betyr at du kan putte ingrediensene i maskinen om kvelden og stå opp til lukten av nybakt brød.

Fordeler ved Morphy Richards 48319:
 Solid byggekvalitet
 Både lyst og mørkt brød bakes perfekt
 19 bakeprogrammer og 3 brødstørrelser
 Mulig å velge skorpe-sprøhet
 Lavt strømforbruk og rask baking
 Innebygd tidsforsinkelse

Her kan du se en video som viser litt om hvordan man lager brød med maskinen: 


Hvorfor bruke bakemaskin i stedet for ovn?

Det er flere grunner til å foretrekke en bakemaskin fremfor tradisjonell brødbaking i ovn; en av disse er strømforbruk. De fleste bakemaskinene bruker rundt 5-700 Watt, der en vanlig ovn bruker mange ganger så mye. Det kommer blant annet av at ovnen må varme opp et stort ovnsrom og i tillegg har større varmetap under bakingen.

bedste-bagemaskineEn annen fordel ved bakemaskiner er at det hverken blir skittent eller rotete på kjøkkenet. Alle ingrediensene går direkte i maskinen, og du slipper å få mel på bordet, deig på hendene og kjøkkenmaskiner og redskaper som må vaskes. Alle bakemaskiner blir levert med en brødform som enkelt slipper baksten og vanligvis bare trenger å tørkes av etter bruk, så det er bare en mini-deigkrok eller to du må klikke av og vaske etter bruk. Enklere og raskere blir det ikke.

Mange liker også veldig godt timer-funksjonen som de fleste bakemaskinene har, slik at man kan utsette selve bakingen. Dette betyr for eksempel at man kan stå opp til helt nybakt brød eller ha det klart når man kommer hjem fra jobb. Mange av de bedre modellene kan også holde brødet varmt dersom man ikke er klare til å spise på det tidspunktet man først hadde planlagt.

Her kan du se en engelsk video med eksempel på hvordan man kan lage brød med bakemaskin:


Tidligere gjennomgåtte produkter – nå avviklet

Nedenfor finner du produkter som vi tidligere har fremhevet. Det har ikke vært mulig for oss å identifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til fordel for deg som leser.


Panasonic SD ZB2512

 Testvinner hos det tyske testmagasinet Haus & Garten
✅ 5 av 5 stjerner hos engelske Expertreviews.co.uk

panasonic-sd-zb2512

.
Toppmodellen SD ZB2512 fra Panasonic skiller seg ut fra de andre bakemaskinene i denne presentasjonen når det gjelder pris. Den er nemlig litt dyrere, men i følge Expertreviews.co.uk får man også en maskin som “leverer konsistente og perfekte brød”.

Denne modellen er også mye mer avansert og fleksibel enn de andre testvinnerne, og kan for eksempel bake surdeigsbrød, lage syltetøy og bake vellykkede kaker.

Vanligvis må du legge alle ingrediensene i en bakemaskin før bakingen starter, som ikke alltid gir et optimalt resultat. For eksempel blir brødet bedre hvis du tilsetter gjær på det rette tidspunktet osv. Panasonic SD ZB2512 skiller seg ut ved å ha spesialbeholdere til tørrgjær og frukt/rosiner slik at disse ingrediensene automatisk kan bli blandes inn i deigen på det optimale tidspunkt. Dette er faktisk noe man ser direkte i brødkvaliteten, vurderer testpanelet hos Expertreviews.co.uk. Det er spesielt maskinens evne til å lage luftig og velhevet brød de kaller en ren “åpenbaring”.

Solid kompakt maskin med utvidet funksjonalitet

Vekten på elektriske produkter er som regel en god målestokk for kvaliteten, og med utgangspunkt i dette er Panasonic SD ZB2512 et kvalitetsprodukt. Vekten på hele 7,6 kilo sikrer samtidig at bakemaskinen står sikkert og solid på bordet. Ikke desto mindre er testpanelene storfornøyde for det svært kompakte designet, som faktisk tar opp mindre plass på kjøkkenbenken enn mange billigere modeller.

Til prisen kan det ikke overraske at funksjonaliteten er svært fleksibel. Du får hele 33 automatiske bakeprogram i tillegg til avanserte funksjoner, slik som temperaturføler som måler romtemperaturen på kjøkkenet og optimerer bakingen etter det. Panasonic SD ZB2512 er virkelig toppmodellen innen bakemaskiner, og den kan ting som stort sett ingen andre maskiner kan. Likevel beskriver testpanelene kontrollpanelet som lett, brukervennlig og oversiktlig å bruke.

Fordeler ved Panasonic SD ZB2512:
 Vellykkede og jevne brød hver gang
 Mere luftige brød med styring av gjærtilsetting
 Solid kompakt kvalitetsmaskin
 33 bakeprogrammer og en haug av funksjoner
 Brukervennlig og simpel kontroll

Du kan se en liten video om bakemaskinen her: 

 


Tips og triks til kjøp og bruk av bakemaskin

Bakemaskiner får du i alle prisklasser, og avhengig av behovet ditt kan en billig maskin fint være en utmerket løsning. I det billigere prislaget kan du ikke regne med at den dyreste modellen nødvendigvis er den beste. Dette opplevde man for eksempel hos den danske avisen Politiken under en test av bakemaskiner, der den dyreste maskinen ble vurdert til å være den dårligste. På en annen side er det ikke tvil om at de billigere maskinene ikke kan måle seg med toppmodellene slik som Panasonic- og Kenwood-modellene vi har presentert i denne artikkelen. Her får du rett og slett større driftssikkerhet og flere muligheter, men da stiger prisen selvsagt.

Dersom du enkelt plages av støy, kan du med fordel undersøke lydnivået før du velger brødbakemaskin. Det er stor forskjell på hvor mye maskinene bråker mens de elter deigen. Likevel trenger du ikke ta hensyn til strømforbruket da de fleste bakemaskinene ligger på rundt 5-700 Watt – forskjellen spiller ingen praktisk rolle for strømregningen.

En del bakemaskiner tilbyr også en quick-funksjon som gjør det mulig å bake brød på så lite som 1 time. Dette er en praktisk funksjon i nødstilfeller, men generelt anbefaler vi å bruke de vanlige bake-funksjonene. Disse tar kanskje litt lengre tid – gjerne 3-4 timer – men brødet blir mye finere og får en bedre konsistens.

For at brødet skal heve riktig må du som ved all annen baking, tilsette gjær. Her er det best å bruke tørrgjær. Vanlig gjær kan brukes, men det vil gi det ferdige brødet større gjærsmak. Tørrgjær tåler litt mer enn vanlig gjær, men pass på at det ikke kommer i kontakt med salt eller vann før bruk. Bruker du en billig bakemaskin, kan du lage en haug av de tørre ingrediensene og legge tørrgjæren i et tilegnet lite hull. Dersom du velger en av de dyrere og mer avanserte modellene, kan de ha en egen beholder til gjæren slik at du ikke trenger å tenke på dette.

Selv om bakemaskinene kan brukes både til syltetøylaging og kakebaking, er funksjonen optimert til brødbaking. Kaker kan være litt vanskelige og krever nok litt eksperimentering før du får helt kontroll på innstillingene.

Dersom du bruker bakemaskin er det ekstra viktig å følge oppskriften, spesielt i forhold til gjærmengde. Bakingen foregår tross alt i et lukket rom, og derfor er det viktig at brødet ikke hever for mye og risikerer å klistre seg fast på innsiden av lokket. Les mer om dette og andre tips i en glimrende artikkel om emnet hos Danmarks Radio.


FAQ – Ofte stilte spørsmål

🤩 Hvilke bakemaskiner er best i test?

Gastroback Advanced 42823, OBH-6544, Panasonic SD ZB2512 og Morphy Richards 48319

🤓 Hvordan testes bakemaskinene?

Bakemaskinene bli vurdert ut ifra en smakstest av brødet samt maskinenes brukervennlighet. I tillegg blir de også testet på deres konstruksjonskvalitet, energiforbruk, støynivå, tilberedningstid og bruksanvisningen som følger med.

🤔 Hvordan velger jeg riktig modell?

Sjekk om bakemaskinen har følgende: 1. Programmer til det du vil bake. 2. En innebygd timer med valg av starttidspunkt. 3. Innstillinger til forskjellige skorper på brødet. 4. Mulighet til å bake brød i forskjellige størrelser.


Bakemaskin test – Disse kildene har vi bruk:

I analysen av bakemaskiner har vi brukt uavhengige tester fra flere land. Kildene ser du under sammen med direkte linker dersom du selv vil grave dypere.

Familie Journal 🇩🇰
Den danske Familie Journalen utførte i løpet av høsten 2015 en test av 7 bakemaskiner i samarbeid med husholdningslæreren Susi Toft Pedersen. Her gjennomgår de fordeler og ulemper ved de ulike bakemaskinene i testen. Du kan lese testen her.

Ekstra Bladet 🇩🇰
Den danske avisen Ekstra Bladet er landets største tabloidavis og tar for seg alt mellom himmel og jord – også forbrukerstoff. Her fant vi en test av 5 bakemaskiner. Den er ikke helt ny, men fremdeles interessant. Du kan lese hele testen via denne linken.

Haus & Garten 🇩🇪
Magasinet Haus & Garten er et populært forbrukermagasin i Tyskland. Det kommer ut i printet utgave, men deler av stoffet kan også leses på nettet. Magasinet fokuserer mest på forbrukerstoff som nyheter, anmeldelser og tester. Et eksempel på sistnevnte er en test av 4 bakemaskiner som du kan lese her. Linken gir gratis tilgang til alle de generelle konklusjonene, og for et lite beløp kan du kjøpe tilgang til det komplette testmaterialet som også inkluderer tips og triks om hver maskin.

Expertreviews.co.uk 🇬🇧
Det britiske nettmagasinet Expertreviews.co.uk fokuserer for det meste på nyheter, tester og anmeldelser av forbrukerelektronikk, og magasinet utmerker seg ved å gå i dybden og ta for seg emnene grundig. Dette gjelder også anmeldelsene og testene av bakemaskiner. De relevante artiklene i denne sammenhengen er testene deres av toppmaskinene Panasonic SD ZB2512 og Kenwood BM450.

Breadmakersreview.co.uk 🇬🇧
Som navnet antyder er Breadmakersreview.co.uk et magasin som har spesialisert seg i bakemaskiner. Her fant vi blant annet en en grundig gjennomgang av Kenwood BM450, men du finner også en hel del informasjon om en rekke andre merker og modeller.

ETM-testmagazin.de 🇩🇪
Det tyske testmagasinet ETM-testmagazin.de tester en lang rekke forbrukerprodukter til hjemmet. Her har de tyske ekspertene laget en stor test av bakemaskiner, og det inkluderer Gastroback Advanced 42823 som de har kåret til testvinner. Du kan lese hele anmeldelsen her.

Kagoo.co.uk 🇬🇧
Det britiske testmagasinet Kagoo.co.uk sammenligner og vurderer forbrukerprodukter. Dette gjør de for å hjelpe forbrukerne med å finne frem til de beste produktene.

De britiske ekspertene har i denne omgang testet og anmeldt Gastroback Advanced 42823 som de har gitt 79 av 100 poeng. Ønsker du å lese hele anmeldelsen av Gastroback Advanced 42823 så kan du klikke her.

Testberichte.de 🇩🇪
Det tyske testmagasinet Testberichte.de har spesialisert seg på å lage anmeldelser og tester av en lang rekke forbrukerprodukter. Ut ifra diverse resultater og anmeldelser fra forskjellige kilder vurderer Testberichte.de produktene. Deretter har forbrukerne mulighet til å lese resultatene.

I denne omgang har de testet Gastroback Advanced 42823 som de har gitt en god anmeldelse. Ønsker du å lese hele anmeldelsen av Gastroback Advanced 42823 så kan du klikke her.


Andre relevante tester og artikler

Dersom du ikke fant den rette bakemaskinen for deg i denne artikkelen så har vi her hos Forbrukerliv også en rekke andre tester som du kanskje vil synes er interessante.

Her kan du lese våre generelle kjøkkenmaskin test som gir deg en oversikt over markedets best anmeldte modeller på tvers av de ulike produsentene.

Hvis det er et bestemt merke du ønsker å vite mer om så kan du med fordel lese en av våre mange produsent-spesifikke tester. Her finner du blant annet vår KitchenAid kjøkkenmaskin test, vår Electrolux mikser test og vår Bosch kjøkkenmaskin test som alle inneholder testvinnende og toppscorende modeller.

Når det kommer til testvinnende miksere er det imidlertid én produsent som spesielt utmerker seg. Her er det selvfølgelig snakk om det britiske kvalitetsmerket Kenwood.

Derfor finner du her vår Kenwood kjøkkenmaskin test.

Dersom det er en bestemt Kenwood-modell du er spesielt interessert i så kan du også lese vår linjespesifikke Kenwood test. Les for eksempel vår Kenwood Chef test, vår Kenwood Chef XL test, vår Kenwood Major test og vår Kenwood kMix test som alle inneholder testvinnende modeller.

Vi håper du finner det du leter etter.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere