Foodprosessor Test – Oversikt over testvinnende foodprosessorer

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Best i Test 2023: Vi vet alle hvordan det føles å stå på kjøkkenet og skrelle, hakke og kna. Det kan være veldig tidkrevende og ta noe av gleden ved å lage mat. Heldigvis finnes det redskaper som kan spare deg for masse tid på kjøkkenet – blant annet foodprosessore. En foodprosessor kan elte deig, blende smoothie, hakke grønnsaker og mye annet.

Det kan likevel være vanskelig å bestemme seg for hvilken foodprosessor man bør velge, fordi det ofte er vanskelig å finne ut hvilken modell som er best, og hvordan de ulike modellene er forskjellige.

Forbrukerliv.no har gått gjennom mange tester av foodprosessorer fra noen av de mest anerkjente testmagasinene og avisene i Skandinavia, og har samlet resultatene her i artikkelen. Nedenfor gjennomgår vi fordelene ved de ulike testvinnerene, og nederst i artikkelen finner du link og kilder til testene vi refererer til.

Artikkelen inneholder:

🔸 Oversikt over testvinnende foodprosessorer
🔸 Guide til valg av riktig foodprosessor
🔸 Foodprosessor eller blender – hva er forskjellen?
🔸 Gode råd til rengjøring
🔸 Deilige oppskrifter med bruk av foodprosessor
🔸 Gjennomgang av testene artikkelen er basert på

Vær vennligst oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men vi samler derimot resultatene av uavhengige tester, slik at du enkelt får overblikk over de beste produktene på markedet.


Kitchenaid 5KFP0919

Vår Anbefaling

✅ Anbefalt av den engelske avisen The Independent 
✅ God anmeldelse hos det tyske testmagasinet Testberichte.de 
✅ Middels anmeldelse hos Englands største testmagasin Which.co.uk
Kitchenaid 5KFP0919
Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

.
Kitchenaid 5KFP0919 er blitt testet og anmeldt av tre eksperter som inkluderer The Independent, Testberichte.de og Which.co.uk.

Alle ekspertene har gitt foodprosessoren en god anmeldelse da de er imponerte over modellens kompakte design og effektive tilberedning. Til gjengjeld nevner ekspertene at modellen dessverre ikke har noen oppbevaringsboks til tilbehøret.

Stor all-rounder til en god pris ifølge ekspertene

Ifølge ekspertene er Kitchenaid 5KFP0919 en god foodprosessor som alle matentusiaster vil elske å ha på kjøkkenet.

Ekspertene fra The Independent skriver for eksempel at Kitchenaid 5KFP0919 «er en stor all-rounder» som ikke koster veldig mye, noe som er en fordel.

De fremhever også at foodprosessoren klarer seg godt i alle matlagningstester da den den endte opp med enestående resultater både ved hakking, purering, elting, baking og skjæring med mer – noe ekspertene fra tyske Testberichte.de er enige i.

Ekspertene merker seg også at Kitchenaid 5KFP0919 er «fin og rolig samt at den har en god hastighetskontroll». De er imidlertid ikke så fornøyde med at ingrediensene kan lekke ut gjennom lokket dersom den blir helt full.

Brukervennlig og allsidig foodprosessor

Takket være en kapasitet på 2,1 liter så har man mulighet til å lage store porsjoner med Kitchenaid 5KFP0919. I tillegg kan den klare de fleste kjøkkenoppgaver – for den kan både hakke, blende, elte og purere diverse matvarer. Foodprosessoren kommer nemlig med mye tilbehør i form av en deigkrok, multiblad, rivjern til fin, mellomgrov og grov rivning med mer.

Det er i tillegg enkelt å betjene Kitchenaid 5KFP0919 da den har et stort håndtak og et vridningsfritt design som gjør at bollen kan monteres med ett enkelt klikk.

Lokket har i tillegg en praktisk forsegling og en 2-i-1- trakt til påfylling av bollen, noe som gjør håndteringen mye enklere.

Bolle, lokk og tilbehørsdeler tåler oppvaskmaskin. Alle tilbehørsdelene kan plasseres i bollen etter bruk slik at de ikke tar ekstra med plass når maskinen står på kjøkkenbenken eller i kjøkkenskapet.

Flere praktiske funksjoner 

Kitchenaid 5KFP0919 er utstyrt med tre hastighetsknapper til høy og lav hastighet samt puls. Knappene er utstyrt med LED-belysning.

Dette gjør det enklere å håndtere de ulike ingrediensene uansett om det er snakk om mer krevende eller myke matvarer.

Sist, men ikke minst kommer Kitchenaid 5KFP0919 med en ledningsoppruller slik at det er enklere å oppbevare maskinen etter bruk.

Utvalgte fordeler ved Kitchenaid 5KFP0919:
LED-belysning på knappene
Tre hastigheter
Mye tilbehør
Ledningsoppruller
2-i-1- trakt til påfylling
Vridningsfritt design

Her kan du se en liten presentasjonsvideo av Kitchenaid 5KFP0919. Videoen er utarbeidet av KitchenAid:


Bosch MCM3501M

Beste foodprosessorene for prisen

✅ 4.5 av 5 stjerner hos det britiske testmagasinet Trustedreviews.com
Bosch MCM3501M

.
Bosch MCM3501M er blitt anmeldt og testet av det britiske testmagasinet Trustedreviews.com hvor ekspertene har gitt foodprosessoren 4.5 av 5 stjerner.

Hos Trustedreviews.com nevner de at Bosch MCM3501M utmerker seg ved at den gjør matlagingen mye enklere. Det vil gjøre modellen ideell for alle som elsker å lage mat fra bunnen av, men som ikke har tid til å finhakke og kutte alle ingrediensene. I dette tilfellet mener ekspertene derfor at modellen er super for familier, mindre husstander eller de som gjerne vil leve sunnere.

Foodprosessoren får spesielt ros for alle funksjonene, det plassbesparende designet og at de fleste delene kan vaskes i oppvaskmaskinen.

Kort om Bosch MCM3501M 

Bosch MCM3501M er produsert for å være en hjelpende hånd på kjøkkenet, og kan derfor brukes til mange forskjellige oppgaver. Modellen er utstyrt med en motor på 800 Watt og 50 forskjellige funksjoner.

Modellen kan brukes både til å male, blende, piske, finhakke, kutte og mye mer. Med denne modellen er det derfor mulig å male kaffebønner, kutte løk, lage pisket krem, knuse isbiter og mye annet.

Bosch MCM3501M kommer med masse forskjellig tilbehør – noe som bidrar til å gi maskinen så mange ulike bruksområder. Det følger med en bolle, blender, universalkniv, vendbare kniver, eltekrok, tilbehørsholder og minihakker. Tilbehøret er både robust og holdbart da det er laget av rustfritt stål.

I tillegg til dette er både blenderen, stamperen, bollen og hakkeren laget av BPA-fri plast. Det meste av tilbehøret kan oppbevares i den medfølgende bollen slik at det ikke slenger rundt i kjøkkenskapet eller på kjøkkenbenken. Modellen har også et rom til en ledningsrulle slik at man kan skjule ledningen.

Bruk og funksjoner 

Bosch MCM3501M er utstyrt med 2 forskjellige hastigheter slik at det er mulig å justere hastigheten avhengig av innholdet og ingrediensene. Denne modellen gir deg mulighet til å lage forholdsvis store porsjoner på én gang da den medfølgende bollen har en kapasitet på 2.3 liter.

Den medfølgende blenderen har en kapasitet på 1 liter. Selve bruken av Bosch MCM3501M er ifølge Trustedreviews.com vanskeligere i forhold til andre foodprosessorer da den har så mange forskjellige funksjoner og bruksområder. Ifølge Trustedreviews.com kan det derfor være litt vanskelig å komme i gang, men når man først har lært seg hvordan man bruker modellen så fungerer maskinens yteevne effektivt og optimalt.

Ifølge ekspertene fra Trustedreviews.com er rengjøringen etter man har brukt maskinen både rask og enkel da alle delene til Bosch MCM3501M kan tas av og settes i oppvaskmaskinen.

I tillegg nevner ekspertene at det også går greit å vaske maskinen for hånd da det ikke er noen sprekker eller riller hvor ingrediensene satte seg fast.

Ekspertene fra Trustedreviews.com er imidlertid ikke så imponerte over at maskinen kun er utstyrt med 2 hastigheter – i tillegg til at instruksene gjerne kunne vært enklere å forstå.

Andre fordeler 

Bosch MCM3501M er utstyrt med gummiføtter laget av sugekopper, derfor vil maskinen stå fast og stødig på kjøkkenbenken.

Sikkerheten er også høy da maskinen ikke kan startes med mindre lokket er satt ordentlig fast i låseposisjon. Utover dette er det tydelig markert hvor og hvordan man setter fast tilbehøret, og monteringen er både rask og enkel.

Utvalgte fordeler ved Bosch MCM3501M:
2,3 liter bollekapasitet
50 forskjellige funksjoner
Avtakbare deler som tåler maskinoppvask
BPA-frie materialer
Ledningsrulle og plass til tilbehør i bollen


KitchenAid 3516EER 

Beste foodprosessor i budsjettklassen

✅ 4 av 5 stjerner basert på 848 brukeranmeldelser hos Amazon

KitchenAid 3516EER

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
–>–>

.
Vi har ikke kunnet finne noen tester av foodprosessorer hvor denne modellen er blitt anmeldt.

KitchenAid 3516EER er imidlertid blitt anmeldt av brukere på Amazon, og ut ifra 848 brukeranmeldelser kan vi konkludere med at forbrukerne er veldig fornøyde med foodprosessoren da de har gitt modellen mange gode anmeldelser.

Forbrukerne er spesielt fornøyde med maskinens yteevne og design da dette er uttalelser som går igjen flere ganger i anmeldelsene.

Maskinen får spesielt ros for å være kraftig, brukervennlig og enkel å komme i gang med. Det er imidlertid flere forbrukere som nevner at designet er litt for plastikkaktig og at de skulle ønske modellen så mer moderne og stilren ut.

Generelt sett får KitchenAid 3516EER masse skryt av forbrukerne på Amazon. Maskinen har nemlig fått 4 av 5 mulige stjerner av forbrukerne. 

Kort om KitchenAid 3516EER

Denne kompakte og lette mini-foodprosessoren KitchenAid 3516EER er ideell til daglig bruk uansett om man vil bruke den til å spise sunnere, være mer kreativ med maten eller bare spare tid på å forberede og tilberede diverse ingredienser.

Modellen er i stand til å tilberede blant annet sauser, supper og dressinger – samt å kuttegrønnsaker, nøtter, frukt og mye mer. I tillegg til dette kan KitchenAid 3516EER også brukes til å purere og blande ulike ingredienser.

Maskinen er utstyrt med en kniv som er laget i rustfritt stål og tåler en tur i oppvaskmaskinen. Mini-foodprosessoren har en kapasitet på 0,95 liter samt en motor på 240 Watt. Selv om motorens effekt ikke er den kraftigste på markedetså er den fremdeles brukbar som en hjelpende hånd til mindre oppskrifter eller 1 person.

KitchenAid 3516EER kommer med en BPA-fri plastbolle på 830 ml. I tillegg til dette har bollen også et håndtak, en låsekniv og en helletut. Både bollen og lokket tåler å settes i oppvaskmaskinen.

Bruk og funksjoner

Selv om KitchenAid 3516EER er en forholdsvis liten foodprosessor har den fremdeles flere ulike bruksområder. Modellen er derfor en ideell hjelper å ha på kjøkkenet dersom man vil ha en foodprosessor som ikke tar for mye plass på kjøkkenbenken eller i kjøkkenskapet.

Maskinen er utstyrt med 2 ulike hastigheter slik at man kan velge den hastigheten som passer best til ens egne behov.

Modellen kommer i tillegg med en pulseringsfunksjon som kan brukes til å lage både fine og grove resultater. KitchenAid 3516EER er praktisk og enkel å bruke med one-touch-betjening – noe forbrukerne på Amazon har lagt ekstra stor vekt på at er en stor fordel ved modellen. De ulike innstillingene sørger for at man kan justere og tilpasse effekten avhengig av ingrediensene.

Andre fordeler 

KitchenAid 3516EER er utstyrt med en dryppbeholder man kan bruke til å dryppe nøyaktig den mengden væske man trenger i innholdet under bruk. Alle de avtakbare delene til maskinen kan settes i oppvaskmaskinen, noe som gjør rengjøringen rask og enkel.

Utvalgte fordeler ved KitchenAid 3516EER:
Lettvekts-foodprosessor
Kan hakke, purere og blande ingredienser
Avtakbare deler tåler å settes i oppvaskmaskinen
One-touch-betjening
BPA-fri arbeidsbolle


Bosch MCM4200 foodprocessor

Beste foodprosessor med mange funksjoner

✅ Toppscorer hos Klikk.no

MCM4200

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
–>–>

.
Bosch MCM4200 er kåret til toppscorer hos Klikk.no, og en bred søking på internett viser også en utpreget tilfredshet blant forbrukerne. Dette er en foodprosessor som er relativt billig, men fremdeles er av høy kvalitet.

Bosch er generelt kjent for å fremstille maskiner med svært kraftfulle og langtidsholdbare motorer, og Bosch MCM4200 er ikke noe unntak.

Den er utstyrt med en motor på 800 watt som klarer diverse småoppgaver på kjøkkenet uten problemer.

Maskinen står støtt på kjøkkenbenken og det er lett å justere hastigheten så ingrediensene ikke skvulper rundt i skålen. Skålen passer med sine 2,3 liter til en familie på fire personer.

Du får med en haug av tilbehør, som alt sammen får plass i en liten, praktisk skuff i maskinsokkelen.
Med til maskinen får du: 1 multifunksjonskniv, 1 visp, 1 miksekanne i plast på 1,25 liter, 1 kutteskive (tykk og tynn), 1 raspeskive (tykk og tynn), 1 skiveinnsats, 1 kutteskive til pommes frites, 1 skiveholder i plas, 1 sitruspresser, 1 saftsentrifuge, 1 eltekrok og 1 sikkerhetslokk til skål og miksekanne.


Magimix CS5200XL

✅ Testvinner hos den britiske avisen Independent
✅ Testvinner hos Goodhousekeeping.co.uk

.
Magimix CS5200XL er blitt testet og anmeldt av eksperter fra The Independent samt Goodhousekeeping.co.uk. Begge ekspertkildene er imponerte over modellen, derfor har de endt med å kåre foodprosessoren til testvinner.

Begge ekspertkildene er enige i at Magimix CS5200XL er en allsidig og fleksibel foodprosessor med mange anvendelsesmuligheter. Ekspertene er spesielt imponerte over modellens yteevne og funksjonsdyktighet. The Independent beskriver blant annet maskinen som å være «en investering de ikke angrer på».

Magimix CS5200XL er en moderne foodprosessor som er produsert i et stilrent design. Derfor vil den passe inn på mange kjøkken da den også kommer i flere forskjellige farger.

Kort om Magimix CS5200XL

Magimix CS5200XL er utstyrt med en induksjonsmotor med en effekt på 1100 Watt. Det vil si at man ved kjøp av denne modellen får en foodprosessor med en motor som er kraftigere enn motoren til mange andre modeller.

Foodprosessoren gjør det mulig å få hjelp med alt ifra å lage puré til pisking, pressing, hakking, snitting og mye mer. Det følger også med en blender som man kan bruke til å lage blant annet supper og smoothies.

I tillegg til dette kommer Magimix CS5200XL med mer enn bare én bolle da den er utstyrt med 1 arbeidsbolle, 1 mellomstor bolle og 1 minibolle. Selve arbeidsbollen har en kapasitet på 3,7 liter – derfor er det plass til å tilberede selv større porsjoner. Den mellomstore bollen har en kapasitet på 2,6 liter, mens minibollen har en kapasitet på til sammen 1,2 liter.

Alle bollene er BPA-frie, og man kan bruke de hver for seg slik at man kan velge akkurat den bollen som passer til ens behov. Bollene kan også plasseres i hverandre, noe som er tidsbesparende da det gjør at man kan utføre flere oppgaver samtidig.

Bruk og funksjoner

Modellen Magimix CS5200XL kommer med 3 knapper som gir forbrukeren tilgang til de ulike funksjonene da selve motoren justerer seg automatisk i forhold til arbeidsoppgaven.

Magimix CS5200XL betegnes som å være en stillegående foodprosessor da den er utstyrt med et merke som heter «Quiet Mark». Dette merket sørger for at maskinen er diskret og stillegående under bruk, derfor vil den ikke ha et høyt lydnivå.

Videre kommer Magimix CS5200XL med et ekstra bredt påfyllingsrør. Det betyr at det er enklere å tilsette forskjellige ingredienser i selve maskinen uten at man trenger å kutte de opp først.

Foodprosessoren har kun én enkelt hastighet, men den har til gjengjeld en pulsfunksjon. Ifølge de to ekspertkildene er modellens eneste ulempe at den kun har én hastighet.

Andre fordeler

Det følger med mye tilbehør med Magimix CS5200XL. Dette inkluderer blant annet et lokk, en visp, et par rivjern, en sitruspresse, en rustfri kvalitetskniv fra Sabatier, en spatel, en oppskriftsbok og en oppbevaringsboks. Oppbevaringsboksen kan brukes til å oppbevare alt tilbehøret slik at det er samlet på ett sted.

Det er også enkelt å rengjøre alt tilbehøret, samt maskinens avtakbare deler, da alle delene tåler å vaskes i oppvaskmaskin. Man må imidlertid være oppmerksom på at selve basen bare skal tørkes av med en fuktig klut.

 Utvalgte fordeler ved Magimix CS5200XL foodprosessor:
Allsidig kjøkkenmaskin som både kan elte, piske, hakke og snitte med mer
Motor med en effekt på 1000 Watt
3 forskjellige boller følger med
Ekstra bredt påfyllingsrør
Arbeidsbollen har en kapasitet på 3,7 liter
Alt tilbehør og avtakbare deler tåler å vaskes i oppvaskmaskin

Her kan du se en video som forklarer Magimix-foodprosessoren nærmere:


Kenwood FPM810

✅ Kåret til «Best Buy» av Englands største testmagasin Which.co.uk 
✅ Anbefalt av den engelske avisen The Independent 
✅ Anbefalt av det engelske matmagasinet BBCgoodfood.com 
✅ 5 av 5 stjerner hos det britiske testmagasinet Trustedreviews.com 
✅ 76 av 100 poeng hos det britiske husholdningsmagasinet Good Housekeeping Institute

Kenwood FPM810

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

.
Kenwood FPM810 er blitt testet og anmeldt av de fem ekspertkildene Which.co.uk, The Independent, BBCgoodfood.com, Trustedreviews.com og Good Housekeeping Institute.

Alle ekspertene er imponerte over foodprosessoren som de har gitt en god anmeldelse.

Dette har de blant annet gjort på grunn av maskinens allsidige tilbehør, innebygde vekt og enkle betjening.

Selv om ekspertene generelt sett er fornøyde med Kenwood FPM810 så nevner de at foodprosessoren er forholdsvis dyr og i tillegg tung, noe man må være oppmerksom på.

En stjerne på kjøkkenet ifølge ekspertene

Ifølge de fem ekspertkildene er Kenwood FPM810 en «svært god foodprosessor» som kan brukes til mange ting på kjøkkenet.

Ekspertene fra The Independent skriver for eksempel at modellen er en «stjerne både når det kommer til å blande, piske og elte» – noe som er perfekt til de som elsker å bake.

Dette er ekspertene fra Good Housekeeping Institute og BBCgoodfood.com enige i, og de trekker også frem at maskinen kommer med en «enestående visp» og at «modellen er svært enkel å betjene».

Trustedreviews.com har også testet Kenwood FPM810 og fremhever at maskinen har en oppbevaringsboks til tilbehøret, noe de mener er praktisk.

Ingen av ekspertene finner mange ulemper ved Kenwood FPM810. De nevner imidlertid at den koster en del og at den tar mye plass på kjøkkenbenken eller i kjøkkenskapet.

Allsidig foodprosessor

Med Kenwood FPM810 får man en allsidig foodprosessor som kan brukes til alt ifra å piske til å hakke, presse og snitte med mer takket være det brede utvalget av tilbehør. Når maskinen ikke er i bruk så kan alt tilbehøret oppbevares i oppbevaringsboksen som følger med.

I tillegg har foodprosessoren en motoreffekt på 1000 Watt og et patentert Multipro dobbelt drivsystem som gir brukeren mulighet til å tilberede både myke og mer krevende ingredienser.

Med det kraftige ThermoResist blender-tilbehøret er det også mulig å håndtere både kalde og varme blandinger uten risiko for at materialet går i stykker.

I tillegg til dette kommer maskinen med en variabel og en automatisk hastighetsfunksjon som gjør at man kan velge den mest optimale hastigheten for hvert enkelt tilbehør.

Mens den automatiske hastighetsfunksjonen velger den riktige hastigheten automatisk, gir de åtte hastighetsinnstillingene og puls-alternativet brukeren mulighet til å ha full kontroll dersom man ønsker det.

Effektiv foodprosessor med praktiske funksjoner

Kenwood FPM810 er utstyrt med en bolle med en kapasitet på 3,5 liter. Det følger også med en minibolle på 1,5 liter. Begge bollene er BPA- fri og tåler å vaskes i oppvaskmaskin.

Kenwood FPM810 kommer i tillegg med en innebygd vekt slik at man kan veie ingrediensene i bollen uten å bruke en kjøkkenvekt. Dersom maskinen ikke har vært i bruk i 30 minutter vil den automatisk skifte til økotilstand, noe som reduserer energiforbruket med opptil 50 prosent.

Sist, men ikke minst har Kenwood FPM810 et Dual Drive-system. Dette systemet er utstyrt med to drev som gjør det mulig for både en foodprosessor og en blender å kjøre på den samme plattformen slik at man sparer plass på kjøkkenet.

Utvalgte fordeler ved Kenwood FPM810:
Variabel og automatisk hastighetsfunksjon
Motoreffekt på 1000 Watt
Innebygd vekt
Økotilstand
Kapasitet på 3,5 liter
Dual Drive-system

Her kan du se en liten presentasjonsvideo av maskinen. Videoen er utarbeidet av Kenwood Global:


OBH Nordica Double Force

✅ 3.8 av 5 stjerner basert på 5 anmeldelser hos Whiteaway.no
✅ 4 av 5 stjerner basert på 6 anmeldelser hos Skousen.no

OBH Nordica Double Force

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
–>

Denne foodprosessoren fra OBH Nordica er ikke blitt inkludert i noen offisielle tester, men har blitt anmeldt av forbrukere som kommer med positive vurderinger av modellen hos WhiteAway og Skousen. Modellen er populær blant brukerne på de to nettsidene da de har gitt modellen henholdsvis 3.8 av 5 stjerner og 4 av 5 stjerner.

Forbrukerne er generelt sett fornøyde med modellens funksjoner og design, og de fleste fremhever maskinens yteevne og kraft.

Kort om OBH Nordica Double Force 

OBH Nordica Double Force er utstyrt med 2 motorer som sørger for god hastighet samt en høy sentrifugeringshastighet.

Dette er en foodprosessor med et stilrent og moderne utseende – noe forbrukerne virkelig fremhever i brukeranmeldelsene. Modellen har en kraftig motor på 1000 Watt og kan derfor også brukes til litt hardere ingredienser.

Maskinen er utstyrt med 5 forskjellige programmer som kan utføre massevis av ulike oppgaver – som blant annet inkluderer å elte, piske, mikse og skjære ingrediensene.

OBH Nordica Double Force er også utstyrt med 2 programmer som hjelper brukeren med tilberedning i blenderen – derfor er det mulig å lage smoothies eller supper ved bruk av foodprosessoren. Blenderkapasiteten ligger på til sammen 2 liter.

OBH Nordica Double Force er produsert til å kunne tilberede mange ulike ingredienser uansett hva man skulle ha behov for. Foodprosessoren er også utstyrt med en sitronpresse og en minihakker som kan hakke alt ifra krydderurter til nøtter.

Det følger med en oppbevaringseske, 2 vendbare kniver og 2 boller på henholdsvis 2 og 3 liter. Bollen på 3 liter brukes til foodprosessoren, mens bollen på 2 liter brukes til blenderen. Foodprodsessoren er utstyrt med et Easy lock-system som betyr at det er mulig å låse både lokket og bollen i 2 ulike posisjoner slik at den er enkel å bruke for alle.

Den eneste ulempen forbrukerne uttaler seg om når det gjelder OBH Nordica Double Force er at den ikke fungerer like godt til elting av deig i forhold til de andre funksjonene maskinen har.

Bruk og funksjoner 

OBH Nordica Double Force har et intuitivt og brukervennlig display som lar deg velge de programmene du skal bruke. På dette displayet er det mulig å justere innstillingene slik at de passer til ingrediensene du skal tilberede. Displayet er brukervennlig slik at man raskt kan finne ut hvordan man finner eller endrer innstillingene på foodprosessoren.

Denne modellen har 2 hastighetsinnstillinger, som betyr at det er mulig å bruke foodprosessoren til flere forskjellige ingredienser – enten man skal bearbeide harde eller myke ingredienser. I tillegg til dette har foodprosessoren også en pulseringsfunksjon.

Andre fordeler 

OBH Nordica Double Force er enkel å rengjøre, og derfor trenger man ikke bruke masse tid på å rengjøre maskinen etter at man har laget mat på kjøkkenet. Alle de avtakbare delene til maskinen tåler å settes i oppvaskmaskinen.

Utvalgte fordeler ved OBH Nordica Double Force:
1000 Watt foodprosessor inkludert blender
Kan utføre flere forskjellige oppgaver som å skjære, blende, elte og purere
Avtakbare deler tåler å vaskes i oppvaskmaskin
Brukervennlig display
Easy lock-system


Braun FP3010


✅ Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön
✅ Testvinner hos Klikk.no

Braun FP3010

 

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

Braun FP3010 er en allsidig kjøkkenmaskin som kan hjelpe til med et vell av oppgaver. Dette liker de tre ekspertene svært godt, derfor er modellen blitt kåret til toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön. I tillegg til dette har Klikk.no kåret Braun FP3010 til testvinner.

Alle de tre ekspertene er imponerte over maskinens mange funksjoner og lydnivå. Klikk.no beskriver at de liker maskinens effektivitet og evne til «raskt å hakke nøtter» samt den store beholderen.

Ekspertene finner ikke mange ulemper ved modellen. Den største ulempen de trekker frem er at modellen ikke har noen oppbevaringsboks til det medfølgende tilbehøret, i tillegg til at maskinen ikke er utstyrt med en blender.

Kort om Braun FP3010

Braun FP3010 kan hjelpe til med arbeidsoppgaver på kjøkkenet som ofte er tidkrevende og vanskelige. Siden dette er en multifunksjonell kjøkkenmaskin kan foodprosessoren både hakke, elte, snitte og skjære diverse ingredienser.

Foodprosessoren har en motor med en effekt på 600 Watt som gjør at du kan bruke både hardere og mykere ingredienser uansett om de skal hakkes, snittes eller rives. Motoren er energieffektiv, noe som er med på å sikre et lavere strømforbruk.

Det følger også med en arbeidsbolle i plast ved kjøp av foodprosessoren. Arbeidsbollen har en kapasitet på 2 liter, noe som er litt mindre dersom man sammenligner med andre modeller. Det er imidlertid fremdeles mulig å lage porsjoner som er store nok til en gjennomsnittlig familie.

Bruk og funksjoner

Foodprosessoren Braun FP3010 er utstyrt med en variabel hastighetskontroll som gjør at man kan justere hastigheten i stedet for å velge én spesifikk hastighet. Hastigheten kan justeres mens man bruker foodprosessoren, derfor har man full kontroll over maskinens tempo.

Den variable hastigheten gjør at man får jevnere og mer nøyaktige resultater uansett hva man ønsker å tilberede. Maskinen kommer med 15 forskjellige hastigheter, derfor er det gode muligheter til å velge akkurat den hastigheten man har bruk for.

I tillegg til dette kommer Braun FP3010 med en pulsfunksjon.

Andre fordeler

Ved kjøp av Braun FP3010 følger det med forskjellig tilbehør som for eksempel en deigkrok, en visp og en plate til både fin og grov riving, samt til snitting. Det følger med 7 ulike tilbehørsdeler i alt – derfor finnes det riktig tilbehør uansett hva man skal tilberede.

En fordel ved Braun FP3010 er at den er produsert i et kompakt og plassbesparende design, derfor har man mulighet til å oppbevare maskinen enten på kjøkkenbenken eller i kjøkkenskapet uten at den tar alt for mye plass.

Videre er det også mulig å raskt og enkelt rengjøre foodprosessoren da alle maskinens avtakbare deler tåler å vaskes i oppvaskmaskin.

Utvalgte fordeler ved Braun FP3010 foodprosessor:
7 forskjellige tilbehørsdeler
Avtakbare deler tåler å vaskes i oppvaskmaskin
Variabel hastighetskontroll
Kan både elte, piske, hakke og snitte med mer
Plassbesparende design
Kommer med en pulsfunksjon


Philips HR7778

✅ Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön 
✅ God anmeldelse hos det tyske testmagasinet Testberichte.de

Philips HR7778

 

 

Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön og det tyske testmagasin Testberichte.de har begge testet og anmeldt Philips HR7778 som de henholdsvis har kåret til toppscorer og gitt en god anmeldelse.

Begge ekspertkildene er nemlig imponerte over foodprosessorens allsidighet og gode kvalitet, men de er imidlertid litt mindre fornøyde med rengjøringen.

Allsidig foodprosessor som er enkel i bruk, ifølge ekspertene 

Ifølge ekspertene er Philips HR7778 en god og allsidig foodprosessor som kan brukes til mange ting på et kjøkken.

Ekspertene fra Testberichte.de skriver for eksempel at maskinen «leverer gode kutteresultater» og «scorer svært godt på at det tar kort tid å piske fløte og egg».

Ekspertene fremhever i tillegg at Philips HR7778 er «svært enkel i bruk» og at modellen er «lett og relativt billig» i forhold til hva den kan brukes til.

De nevner ikke mange ulemper med foodprosessoren, men forklarer kort at maskinen vibrerer en del når man bruker den. Til gjengjeld skriver de at den «holder seg der den skal» slik at man ikke trenger å bekymre seg for at den flytter seg under bruk.

Kan brukes til mange kjøkkenoppgaver

Med Philips HR7778 får man en foodprosessor som kan brukes til mange ting på et kjøkken. Den kan brukes til å blant annet hakke, blende, elte og purere matvarer.

I og med at det finnes 12 forskjellige hastigheter og en puls-funksjon å velge mellom så kan man stille inn foodprosessoren selv etter ønske og behov.

Ved kjøp av Philips HR7778 følger det med et bredt utvalg av tilbehør i form av en sitruspresse, en dobbel ballongvisp, en spatel, eltetilbehør, verktøy til finriving, verktøy til finsnitting og mye mer.

Dette gjør det mulig å tilberede mange slags matvarer. Alle tilbehørsdelene tåler oppvaskmaskin.

Velegnet både til myke og harde ingredienser

Takket være PowerChop-teknologien er Philips HR7778 velegnet til å både hakke myke og harde ingredienser. Denne teknologien sørger nemlig for en optimal kombinasjon av formen på kniven, skjærevinkelen og den indre bollen som gir de beste hakkeresultatene.

I tillegg kommer foodprosessoren med tre knapper med enkelttrykk som kan velges ved å vri på skruknappen. Deretter stiller motoren automatisk inn den korrekte hastigheten og den automatiske pulseringsfunksjonen for å sikre et jevnt og ensartet resultat. Motoreffekten ligger på 1300 Watt.

I tillegg til dette så har Philips HR7778 en stor bolle på 3,4 liter og en blenderbeholder på 2,2 liter slik at man har mulighet til å lage store porsjoner av gangen.

Utvalgte fordeler ved Philips HR7778:
 PowerChop-teknologi
12 hastigheter og puls-funksjon
Stor bolle
Tre knapper med enkelttrykknapper
Mye tilbehør følger med
Stor blenderbeholder


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


KitchenAid 5KFP1335

✅ Testvinner hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

KitchenAid 5KFP1335

Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön har kåret KitchenAid 5KFP1335 til en av testvinnerne i deres test av foodprosessorer.

I begge testene får maskinen mye skryt for sine ulike funksjoner. Ekspertene er mest imponerte over maskinens evne til å hakke og piske eggehviter.

Generelt sett er ekspertene veldig imponerte over modellen, og de har heller ikke funnet noen store ulemper ved den. Det eneste de ikke er like imponerte over når det kommer til maskinens funksjoner, er at den ikke fungerer optimalt når den skal brukes til å lage pannekakerøre.

Kort om KitchenAid 5KFP1335

KitchenAid 5KFP1335 er en effektiv og brukervennlig foodprosessor som kommer med massevis av standardutstyr som en oppbevaringsboks, en spatel, en riveplate og en visp. Modellen har også en energieffektiv motor som klarer både enkle og vanskeligere oppgaver med en effekt på 300 Watt. Dette er mindre enn mange andre modeller, men på grunn av de ulike funksjonene har man fremdeles gode muligheter til å bruke foodprosessoren til mange ulike oppgaver.

Med denne modellen kan man hakke, piske, snitte, elte, blande, blende, jevne, skjære og rive dersom man trenger litt hjelp til å tilberede maten raskt og enkelt.

I tillegg til dette er det også mulig å justere hastigheten da KitchenAid 5KFP1335 kommer med 2 hastighetstrinn samt en pulsfunksjon.

KitchenAid 5KFP1335 kommer også med en 3,1 liters arbeidsbolle samt en minibolle på 950 milliliter. Begge er uten BPA.

Videre kommer maskinen med 3 kniver med hver sin funksjon. Mens det ene knivbladet egner seg godt til å hakke og blande sammen små blandinger, er det andre knivbladet velegnet til å blant annet hakke, blende og skjære veldig raskt. Det siste knivbladet er en deigkrok som kan elte ulike typer deig.

Funksjoner og bruk

Foodprosessoren har et «exactslice-system» som gjør det mulig å justere skivetykkelsen raskt og enkelt samtidig som maskinen kjører. Det finnes til sammen 6 forskjellige innstillinger hvor man kan justere skivetykkelsen fra 1 millimeter og helt opp til 6 millimeter.

Man trenger ikke slå av maskinen dersom man vil bytte kutteplaten. Knivene kan arbeide både vertikalt og horisontalt, derfor er det mulig å bruke både myke og harde matvarer.

Maskinen er utstyrt med en bred pusher til påfyllingsrøret som kommer i 3 ulike deler. Både det store, det mellomstore og det minste påfyllingsrøret passer inn i hverandre, derfor kan man bruke det røret som passer best til størrelsen på matvarene man skal bruke i foodprosessoren.

KitchenAid 5KFP1335 kommer også med en ekstern og justerbar kutteplate. Knivbladene på selve platen er utstyrt med små tagger som sørger for at man får en jevn størrelse på skivene.

Andre fordeler

KitchenAid 5KFP1335 kommer med en sklisikker base, derfor er det mulig å bruke foodprosessoren på kjøkkenbenken uten at man trenger å bekymre seg for at den kommer til å skli rundt.

I tillegg til dette er sidehåndtakene laget i et brukervennlig design slik at man er sikret en rask og enkel betjening av maskinen.

Maskinen minimerer også alle former for søl da både knivbladene og lokket er utstyrt med en silikonforsegling som slutter tett rundt modellen.

Utvalgte fordeler ved KitchenAid 5KFP1335 foodprosessor:
Justerbar skivetykkelse
Sklisikker base
Energieffektiv motor
Påfyllingsrør i 3 ulike størrelser
Tettsluttende silikonforsegling på lokk og knivblader
Kan brukes til flere ulike kjøkkenoppgaver


Kitchenaid Artisan 5KFP1644

✅ Toppkarakterer hos The Independent
✅ Brukerfavoritt

Kitchenaid Artisan 5KFP1644

 

.
KitchenAid Artisan 5KFP1644 er blitt testet hos The Independent, og ekspertene fra den britiske avisen er så imponerte over foodprosessoren at de gir den toppkarakter.

Ekspertene fra The Independent skriver at KitchenAid Artisan 5KFP1644 er en modell som er god å ha på kjøkkenet dersom man trenger en hjelpende hånd. De kaller modellen for «far til alle foodprosessorer» da de mener dette er en av de beste modellene på markedet.

Modellen får spesielt mye ros for sitt «exactslice-system» som gir brukeren mulighet til å justere tykkelsen på skiven når maskinen er i gang. De skryter også av foodprosessorens retroinspirerte design samt hvor funksjonsdyktig den er.

Foodprosessoren er en klar brukerfavoritt da brukerne nyter å få hjelp på kjøkkenet av denne maskinen.

Kort om KitchenAid Artisan 5KFP1644

KitchenAid Artisan 5KFP1644 er en multifunksjonell kjøkkenmaskin som kan brukes til alt ifra å piske til å elte, snitte, hakke og blende ulike ingredienser.

Med KitchenAid Artisan 5KFP1644 får man en foodprosessor med en stillegående induksjonsmotor med en effekt på 650 Watt. Det er også mulig å velge mellom 2 forskjellige hastigheter da modellen kan stilles inn i forhold til hva slags ingredienser man skal bruke.

Utover dette kommer modellen med 3 forskjellige boller uten BPA. Det følger også med en arbeidsbolle på 4 liter, en bolle på 2,4 liter samt en minibolle på 1 liter. Derfor har man mulighet til å tilberede både store og små porsjoner med denne modellen.

Det følger også med riveplater som kan brukes til flere ulike formål – pluss annet tilbehør som en spatel, en visp, en sitronpresse og en oppbevaringsboks som kan brukes til å holde styr på og beskytte tilbehøret.

Maskinen er designet på en måte som gjør at det er enkelt å sette den i kjøkkenskapet, men det er også mulig å la den stå fremme på kjøkkenbenken. Med sitt stilrene og retroinspirerte design vil modellen passe godt inn på de fleste kjøkken.

Bruk og funksjoner

Foodprosessoren KitchenAid Artisan 5KFP1644 er utstyrt med et «exactslice-system». Det gjør at man har mulighet til å justere tykkelsen på skiven.

Skivetykkelsen kan justeres i seks intervaller fra 1 millimeter til 6 millimeter. Man trenger heller ikke slutte å bruke maskinen eller slå den av dersom man vil bytte kutteskive.

Maskinens skarpe kniver gjør det mulig å skjære både horisontalt og vertikalt. De skarpe knivene, kombinert med foodprosessorens 2 hastigheter, gjør det mulig å bruke modellen til å håndtere både myke og hardere ingredienser.

Andre fordeler

KitchenAid Artisan 5KFP1644 kommer med en silikonforsegling som slutter tett rundt maskinens kniver og lokk. Dette gjør at man kan minimere søl på kjøkkenbenken.

Videre er modellen utstyrt med et ekstra bredt 3-i-1 påfyllingsrør. Det vil si at maskinen kommer med 3 påfyllingsrør i ulike størrelser. Påfyllingsrørene passer også inn i hverandre slik at de er enkle å oppbevare.

Foodprosessoren er både robust og stabil slik at det er mulig å bruke den på kjøkkenbenken. Med antiskli-ben vil den heller ikke skli rundt på kjøkkenbenken under bruk.

Utvalgte fordeler ved KitchenAid Artisan 5KFP1644 foodprosessor:
Justerbar skivetykkelse
Masse medfølgende tilbehør
Stillegående induksjonsmotor
Mulig å velge mellom 2 hastigheter
Multifunksjonell kjøkkenmaskin
3-i-1 påfyllingsrør

Her kan du se en liten presentasjonsvideo av maskinen. Videoen er utarbeidet av Kitchenone:


Braun FP5150

✅ 4,5 av 5 mulige stjerner hos Trustedreviews.com

Braun FP5150 foodprocessor

 

.
Braun FP5150 har blitt testet av nettstedet Trustedreviews.com, og her er ekspertene så fornøyde med foodprosessoren at den får hele 4,5 av 5 mulige stjerner.

Hos Trustedreviews.com skriver de at Braun FP5150 vil være et veldig godt valg for den forbrukeren som forventer mye av foodprosessoren sin – både i forhold til effektivitet, men også i forhold til å kunne bruke modellen til mange forskjellige formål.

Maskinen får spesielt mye skryt for å være veldig enkel å sette sammen, i tillegg til det ekstra tilbehøret som følger med i pakken. Ekspertene fra Trustedreviews er faktisk ikke så importerte over oppbevaringsmulighetene til ekstrautstyret. Her mener de at det burde følge med noen esker man kan oppbevare det i.

Alt i alt får maskinen som helhet masse skryt i testen. Derfor ender ekspertene med å gi modellen 4,5 av 5 mulige stjerner, noe som gjør den til en av de beste foodprosessorene de har testet.

Kort om Braun FP5150

Braun FP5150 er laget til å gjøre kjøkkenarbeidet enklere for forbrukeren. Derfor er modellen i stand til å utføre mange forskjellige oppgaver, og med den sterke motoren på 1000 watt og DualControl-systemet, er modellen både kraftig og holdbar.

Ettersom Braun FP5150 er laget til å være en hjelpende hånd på kjøkkenet, så kommer den med en lang rekke tilbehør til forskjellige formål. Det betyr at det med denne foodprosessoren også følger med blant annet en blender, tilbehør til pommes frites, sitronpresse, rivjern, deigredskap og skjæretilbehør.

Bruk og funksjoner

Ettersom Braun FP5150 kommer med alt det nevnte tilbehøret, så er det mange anvendelsesmuligheter med denne modellen. Bruk blenderen til å nyte en forfriskende smoothie, sitronpressen til å skjenke et glass nypresset og fersk appelsinjuice, rivjernet og skjæretilbehøret til å tilberede grønnsaker, og deigredskapet til å forberede en søt dessert.

Det finnes hele 11 forskjellige hastigheter på modellen – derfor finnes det en hastighet som passer når foodprosessoren skal kjøres veldig raskt, og en annen hastighet til ingredienser som skal behandles mer varsomt. Man styrer dette enkelt foran på modellen, hvor 2 skruknapper er plassert.

Videre er det mulig å lage store porsjoner med Braun FP5150, for den medfølgende skålen har en kapasitet på 2 liter – hvis man bruker deig tilsvarer dette ca. 1,5 kilo deig.

Andre fordeler

Braun FP5150 har en nøytral, hvit farge som gjør den lett å plassere på alle slags kjøkken, uavhengig av stil. Skålen er robust og laget av plast – og utover dette finnes det flere intelligente, forhåndsinnstilte programmer som man kan benytte seg av. Dette inkluderer blant annet programmer til å blende, blande og knuse is. Flere av delene tåler også maskinoppvask, og modellen har en smart oppruller til ledningen.

Braun FP5150 veier 6,4 kilo.

Utvalgte fordeler ved Braun FP5150:
 Foodprosessor på 1000 watt
Inklusiv blender og tilbehør til å hakke, skjære, rive og presse
11 hastigheter å velge blant
Forhåndsinnstilte programmer som sikrer gode resultater

Denne lille videoen fra Braun viser deg noen av mulighetene denne foodprosessoren gir deg:


OBH Nordica 6795 First Kitchen

✅ Testvinner hos det danske Forbrukerrådet
✅ Testvinner hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

OBH Nordica 6795

OBH Nordica 6795 First Kitchen er en foodprosessor som er blitt testet og anmeldt av den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön.

Både de danske og svenske ekspertene er så imponerte over modellen at de har kåret den til testvinner i sine tester av foodprosessorer.

Råd & Rön forklarer at foodprosessoren er en god maskin til familier som vil ha en brukervennlig hjelpende hånd på kjøkkenet. De legger spesielt merke til at maskinens mange funksjoner er enkle å bruke for alle som vil at tilberedningen skal skje raskt og enkelt.

Ekspertene fremhever også at maskinen er ganske prisvennlig til å være en multifunksjonell maskin med flere ulike funksjoner.

På grunn av foodprosessorens moderne og stilrene design er den velegnet til å stå fremme på kjøkkenbenken, eller til å settes inn i kjøkkenskapet.

Kort om OBH Nordica 6795 First Kitchen

OBH Nordica 6795 First Kitchen er en multifunksjonell kjøkkenmaskin som kan brukes til å snitte, elte, hakke, blende og mye mer. Modellen er utstyrt med en motor med en effekt på 700 Watt.

Det følger med en blenderkanne med en kapasitet på 1,8 liter ved kjøp av OBH Nordica 6795 First Kitchen, derfor trenger man ikke kjøpe en blender i tillegg dersom man investerer i denne maskinen. Det er også mulig å bruke blenderkannen til å lage både varme og kalde retter da den tåler varmt innhold. Blenderkannen er laget av knusesikker plast, derfor er den både trygg å bruke og holdbar.

Det følger også med en arbeidsbolle med en kapasitet på 3,5 liter. Den kan brukes til både små og store porsjoner. Dersom man bruker flytende ingredienser er det plass til 2 liter.

OBH Nordica 6795 First Kitchen kommer med en 2-i-1 trakt som gjør det mye enklere å fylle på ingredienser.

Bruk og funksjoner

Med OBH Nordica 6795 First Kitchen er det mulig å stille inn maskinen etter behov. Man kan nemlig justere hastigheten da den kommer med 2 ulike hastighetstrinn avhengig av hvor raskt maskinen skal arbeide. Det finnes også en momentfunksjon man kan bruke.

Maskinen har til sammen 5 rive- og kutteskiver, det betyr at man kan bruke de fleste ingrediensene man kan tenke seg. Man kan velge mellom en rive- eller en kutteskive avhengig av hva slags ingredienser man skal bruke. Rive- og kutteskivene kan kutte og rive både fint og grovt.

I tillegg til dette kommer OBH Nordica 6795 First Kitchen med en innebygd termostat som sørger for at maskinen ikke overopphetes. Dette er en ekstra sikkerhetsfunksjon for brukerne som ekspertene liker ekstra godt.

Andre fordeler

OBH Nordica 6795 First Kitchen er en brukervennlig kjøkkenmaskin hvor rengjøringen kan gjøres raskt og enkelt. Alle maskinens avtakbare deler tåler å vaskes i oppvaskmaskin, derfor er det ikke nødvendig å vaske de for hånd.

Foodprosessoren kommer med en innebygd skuff hvor man kan plassere alt tilbehøret som følger med. Denne skuffen gjør at man kan oppbevare de ulike delene på ett sted slik at de ikke forsvinner.

Ved kjøp av OBH Nordica 6795 First Kitchen følger det også med en kniv i rustfritt stål, samt en kniv i plast til elting av deig.

Utvalgte fordeler ved OBH Nordica 6795 First Kitchen foodprosessor:
Kommer med en blenderkanne
Avtakbare deler tåler å vaskes i oppvaskmaskin
Innebygd termostat
Oppbevaringsskuff til alt tilbehør
2 hastighetstrinn samt en momentfunksjon
2-i-1 trakt


Kenwood FDM780 BA

83 av 100 poeng hos Goodhousekeepinginstitute.co.uk

Kenwood FDM780 BA foodprocessor

 

Kenwood FDM780 BA har blitt testet av britiske Goodhousekeepinginstitute.co.uk, som har som formål å vurdere mange forskjellige produkter til hjemmet og deretter gi produktene en samlet poengsum.

Kenwood FDM780 BA får 83 av 100 poeng, noe som er en veldig god poengsum. De britiske ekspertene er generelt veldig fornøyde med modellens ytelse og evne til å klare forskjellige kjøkkenoppgaver. Utover dette fremheves det også at modellen er har god kontroll og er enkel å anvende.

Kort om Kenwood FDM780 BA

Ekspertene synes ikke Kenwood FDM780 BA er en spesielt flott foodprosessor, men til gjengjeld har modellen en god og sterk motor på 1000 watt, som er designet til å klare selve harde oppgaver. I testen skriver de at Kenwood FDM780 BA vil være et godt valg for den forbrukeren som helst vil ha en foodprosessor som er et slags multiprodukt.

Kenwood FDM780 BA kan nemlig utføre mange forskjellige oppgaver – dette inkluderer blant annet å hakke, blende og elte, og derfor kommer Kenwood FDM780 BA også med en inkludert blender på 1,5 liter.

Kenwood FDM780 BA er designet til å klare all slags forberedelse av matvarer, uavhengig av om man skal steke, bake eller koke maten. Det følger med 2 forskjellige skåler på 3 og 1,5 liter.

Bruk og funksjoner

Kenwood FDM780 BA styres foran på modellen via én enkelt skruknapp. Her finnes det flere forskjellige slags innstillinger, og man styrer også hastigheten via knappen. Modellen har tilsammen 8 hastigheter med glidende overgang mellom trinnene, noe som sikrer at modellen ikke raser av gårde fra den ene hastigheten til den andre, samtidig som at kontrollen maksimeres. Kenwood FDM780 BAs største styrke ligger blant de mindre porsjonene, som ikke er altfor tunge og harde – for eksempel kan tung deig fort gi modellen litt problemer.

Kenwood FDM780 BA har noen unike funksjoner man ikke ser så ofte. Her er det snakk om innebygde vektsystemer, i tillegg til en varmeresistent blender som er et stort pluss dersom man vil lage varme supper.

Andre fordeler

Kenwood FDM780 BA kommer i aluminium og har antiskli-føtter. Dette sikrer bedre stabilitet, og utover dette har modellen også en smart oppruller til ledningen, slik at man slipper det manuelle arbeidet.

Utvalgte fordeler ved Kenwood FDM780 BA:
1000 watt foodprosessor inklusiv blender
Kan utføre mange forskjellige oppgaver – både hakke, blende og elte
8 hastigheter
Med unike funksjoner – som innbygd vektsystem og varmeresistent blender

Her kan du se en liten presentasjonsvideo av maskinen. Videoen er utarbeidet av Kenwood:


Guide: Slik velger du riktig foodprosessor

foodprosessorDe fleste foodprosessorer er allsidige og effektive, og mange anser produktet som en hjelpende hånd på kjøkkenet. Foodprosessorer kan nemlig brukes til blant annet å kutte, finhakke, elte, male, presse, blende, piske og blande ingredienser – samt mye mer.

Hvis man er interessert i å lage mat fra bunnen av, men mangler tid til å gjøre alt arbeidet på kjøkkenet, så kan det være at man trenger en foodprosessor – men hvordan velger man riktig foodprosessor til eget behov? Dette kan man finne svar på i de neste avsnittene.

Funksjoner 

Når man kjøper en foodprosessor bør man sørge for at den har alle de nødvendige funksjonene man trenger for å utføre de oppgavene man vil bruke den til. Hvis man vil bruke foodprosessoren til ulike oppgaver er det viktig at maskinen både kan finhakke, kutte, elte, piske og mer.

I tillegg til dette er det også alltid en fordel at det følger med en blender – da vil man alltid ha mulighet til å bruke denne også. I tillegg er det lurt å sjekke om tilbehøret til foodprosessoren tåler å bli vasket i oppvaskmaskin. Dette kan spare deg for mye tid

Motor 

Sørg for at foodprosessoren du velger er sterk nok til å håndtere harde oppgaver og ingredienser som for eksempel elting av tykke og tunge deiger, hakking av rå gulerøtter eller nøtter. Hvis man ikke sjekker dette risikerer man at foodprosessoren ikke kan takle disse oppgavene – eller at motoren for eksempel stopper.

Sjekk motorens kraft og effekt, og se hvor mange watt den er på da dette gir en god indikator på hvor mye maskinen kan klare.

Bollekapasitet 

BollekapasitetBollekapasiteten er viktig. Foodprosessorer kommer i ulike former og størrelser.

Når man er på utkikk etter en foodprosessor bør man vurdere å velge en modell med en bollekapasitet som passer til familien – hvor man også har plass til å tilberede mat til et par ekstra gjester.

En foodprosessor med stor bollekapasitet gjør det mulig å lage større porsjoner, noe som vil spare en for tid på kjøkkenet.

Medfølgende tilbehør 

Enkelte foodprosessorer leveres med et komplett sortiment av tilbehør som har som formål å maksimere bruken av maskinen. Dette kan inkludere forskjellige størrelser på arbeidsboller og kniver, skiver, tilbehørsholdere, blad og mye annet. Det er imidlertid alltid en god idé å vurdere om man faktisk har bruk for alt det ekstra tilbehøret eller ikke da prisen ofte er dyrere desto mer tilbehør som følger med.

Kniver/bladKniver/blad

Det sies at en foodprosessor kun er så god som bladene den er utstyrt med. Når man kjøper en foodprosessor er det en god idé å velge en som har flere kniver eller blad til ulike oppgaver. I tillegg er det også alltid en fordel hvis bladene eller knivene er laget av rustfritt stål.

Størrelse 

Foodprosessorer med bredere baser og robuste kropper er noen av de bedre maskinene på markedet – forutsatt at de oppfyller de kravene vi har nevnt ovenfor. Dette skyldes at brede og robuste baser gir tilstrekkelig støtte – noe som forhindrer utstyret i å danse rundt på kjøkkenbenken mens man bruker den da maskinen vil stå solid og støtt på benken.

Mindre foodprosessorer kan også være et ideelt valg hvis man ikke vil ha en altfor stor maskin. Dette kommer imidlertid an på ens behov og preferanser.


Skal jeg velge en foodprosessor eller en blender?

foodprosessor eller blender

Mange mennesker gjør den feilen at de tror at en blender og en foodprosessor er samme maskin. De to maskinene ser nokså like ut og kan egentlig brukes til de samme tingene, men selv om det er likheter ved de to kjøkkenmaskinene så er de likevel ganske forskjellige.

Mens blendere brukes mest til å lage smoothies, blande flytende produkter eller purere myke matvarer, fungerer foodprosessoren best til å hakke, rive og skjære. I tillegg er de også bedre til å håndtere harde matvarer. Selv om begge maskinene har lignende funksjoner, håndterer de ingrediensene forskjellig.

Her tar vi en titt på forskjellene mellom disse apparatene, så du kan få en oversikt over om du bør velge en foodprosessor eller en blender.

Forskjellen på maskinenes funksjoner

Blendere er vanligvis utstyrt med et knivblad. Bladene har en begrenset yteevne og det er også avhengig av bladenes hastighet. Du kan lett bruke en blender til å hakke og blende mat eller knuse is, men blendere er mer laget til å håndtere væsker og myke matvarer.

Blenderens hovedfunksjon er å blande væsker som juice, supper, smoothies og så videre. Du kan knuse is med den eller bruke den til å blande diverse ingredienser, men du kan ikke forvente at alle modeller kan hakke harde matvarer til små biter.

Foodprosessorer har mer kraft og flere funksjoner, derfor kan de brukes til en rekke ulike formål. De fleste foodprosessorene leveres med en masse forskjellige redskap, og hvert redskap har en bestemt funksjon.

Disse maskinene kommer i tillegg med kraftige motorer, og dette gjør de ideelle til å skjære, rive og hakke blant annet grønnsaker. Du kan også velge størrelsen på bitene den spesifikke ingrediensen skal skjæres eller hakkes i. Foodprosessorer kan også elte deig til kake eller brød, noe som er umulig med blendere.

Forskjell på hvordan ingrediensene tilberedes

foodprocessorNår du legger ingredienser i en blender ser resultatet helt annerledes ut enn det du startet med. Blendere blander og blender ingrediensene i små biter – en flytende masse, som du ikke kan skille fra hverandre etter at maskinen er ferdig med å arbeide. Poenget med å bruke disse apparatene er at du får en homogen blanding av de ingrediensene du blander.

Foodprosessorer blander også ingrediensene sammen, men resultatet er ikke så homogent som med blendere. Hvis du putter forskjellige grønnsaker ned i en foodprosessor samtidig vil du fremdeles kunne se forskjellen mellom de ulike ingrediensene etter endt prosess. Bitene blir små til slutt, men du kan lette skille dem fra hverandre.

Du kan tenke på det på denne måten: Hvis du vil lage noe du kan drikke, har du bruk for en blender. Dette inkluderer smoothies, juice, milkshakes, proteinshakes og mange andre ting som serveres i flytende form.

Hvis du ikke ønsker noe flytende så har du bruk for en foodprosessor. Du kan bruke den til å lage salater, salsa, brøddeig osv. Selv om du stiller den inn til å hakke ingredienser i minst mulig størrelse, kommer de fremdeles ut i små biter snarere enn en væske.

Ting du kan lage med en foodprosessor og en blender

Foodprosessorer leveres med mer tilbehør og flere redskap, og det betyr at en slik maskin kan brukes til flere forskjellige formål. Blendere leveres ofte med ett enkelt knivblad.

Noen modeller leveres med flere kniver, men måten de arbeider på blir alltid den samme – noe som begrenser mulighetene.

I tillegg kan en foodprosessor håndtere ingredienser på mange ulike måter. Du kan bruke den til å hakke, rive, skjære, blende, blande mat og så videre. Du kan velge hvilket redskap som skal brukes, og som angir størrelsen på de spesifikke ingrediensene.

Du kan lage små biter eller store biter eller noe midt imellom. Du kan for eksempel legge inn en hel blokk parmesanost og oppleve at de blir hakket i fine små biter på kort tid. Dette kan du ikke gjøre med en blender, spesielt hvis maten er hard.

Ting du ikke kan lage med en foodprosessor og en blender

Ting du ikke kan lage med en foodprosessor og en blenderSom vi tidligere har nevnt er en foodprosessor ikke velegnet til å arbeide ned væsker. Dersom du fyller hele bollen med væske vil den lekke ut gjennom hullet i bunnen i bollen og kan til slutt laget et evig rot.

Det å håndtere noe solid med en blender er så og si nesten umulig. Blendere skal arbeide med væsker for å gi gode resultater. Det betyr at det kan være vanskelig å få en blender til å arbeide med en rå potet eller en pastinakk. Imidlertid er det noen blendere som knuser frossen frukt og grønnsaker samt isbiter.

Dette bør du tenke på før du kjøper

Før du bestemmer deg for å kjøpe en av disse apparatene bør du tenke over hvor ofte du planlegger å bruke den spesifikke maskinen og hva du skal bruke den til. Det er mange forskjellige merker og modeller på markedet, så du bør ta en titt på funksjonene før du bestemmer deg for hva du skal kjøpe.

De fleste blendere har mange av de samme funksjonene og de leveres med lignende tilbehør, men den største forskjellen mellom dem er ofte størrelsen eller yteevnen. Hvis du bor alene trenger du for eksempel ikke en blender med en stor kanne, men du har behov for en stor blender dersom det er mange i husstanden. Det er alltid en fordel å redusere omkostningene og samtidig få en av de beste blenderne som akkurat passer til dine behov.

En foodprosessor kan anvendes til flere ting, noe som gjør de dyrere. Igjen bør du tenke over hvor ofte du vil bruke den. Størrelsen er en av de tingene du bør tenke på fordi noen foodprosessorer er for store og vanskelig å plassere inn i et kjøkkenskap. Sørg derfor for at du tar en grundig titt på størrelsen før du kjøper en foodprosessor.

Motorens yteevne er en annen ting som gjør en stor forskjell – uansett om du ønsker en blender eller en foodprosessor. Dersom den blenderen eller foodprosessoren du vil ha ikke har kraftig motor, er sjansen for at den ikke kan utføre arbeidsoppgavene du ønsker forholdsvis stor – spesielt hvis du trenger en modell som kan håndtere mer krevende ingredienser.

Hva har du bruk for?

Foodprosessorer og blendere har derfor hver deres primære anvendelsesområde. Blendere er designet til å arbeide med væsker, som betyr at du kan bruke dem til å fremstille supper, juice og smoothies effektivt. De kan imidlertid ikke brukes til å hakke, skjære, lage terninger og rive mat til salter, salsa og andre matretter. De kan heller ikke brukes til å skjære eller blande ingredienser, kun til å mose de til en form for væske.

På en annen side kan en foodprosessor brukes til alt annet. Du kan bruke den til å hakke, skjære, lage terninger og rive mat til salater, salsa og andre matretter. En foodprosessor kan imidlertid ikke håndtere væsker fordi de lekker. Til slutt bør du derfor overveie hva du har mest bruk for som hjelp i kjøkkenet ditt.

Ønsker du å lese mer om forskjellen på blendere og foodprosessorer, samt hva du skal velge til ditt kjøkken, kan du klikke her og lese denne artikkelen fra Digitaltrends.com eller denne artikkelen fra Thewirecutter.com.


Gode råd til rengjøring  

En foodprosessor er det perfekte apparatet til å kutte, skjære og male ingredienser – men rengjøring av alle de ulike delene kan virke tidkrevende og uoversiktlig. Hvis man lærer seg hvordan man så raskt og enkelt som mulig kan rengjøre en foodprosessor så kan det gjøres mye enklere i tillegg til at man mest sannsynlig kommer til å bruke den.

Ikke la rengjøringen hindre deg i å lage velsmakende retter med en foodprosessor. Her er noen tips og triks du kan bruke når du vil rengjøre en foodprosessor raskt og enkelt:

Det du skal bruke:
🌀 Mild oppvaskmiddel
🌀 Klut eller svamp
🌀 Bakepulver
🌀 Nylonbørste

Slik rengjør man en foodprosessor 

Slik rengjør man en foodprosessor 1. Ta foodprosessoren fra hverandre. Foodprosessorer har flere avtakbare deler, og derfor må man sørge for å løsne alle disse. Avmonter bollen, knivene, lokket og alt annet. Det kan skjule seg matrester i alle disse delene, og derfor er det viktig at alle delene tas fra hverandre før man går i gang med å vaske foodprosessoren. Sett kniven til side for spesiell vask.

2. Start med å vaske kniven umiddelbart etter bruk. Dette vil hjelpe med å holde den skarp da fukt fra ingredienser eller ålegge den i vann kan gjøre kniven sløv. Dette forhindrer også at mat tørker inn i sprekkene på kniven. Matrester vil alltid være lettere å skylle av rett etter bruk. Vær forsiktig da kniven kan være skarp. Skrubb forsiktig med mild såpe og en klut. Tørk deretter av bladet med et tørt håndkle slik at det ikke etterlates fukt som kan føre til rust.

3. Vask de avtakbare delene. Alle avtakbare deler på foodprosessoren kan vaskes i varmt vann med oppvaskmiddel. La de stå i vann en liten stund da dette kan gjøre rengjøringen enklere.

4. Bruk en fuktig klut til å tørke bunnen/motorområdet av foodprosessoren. Unngå å helle vann over bunnen/motorenheten. Dersom det er nødvendig kan man tørke den ren for eventuelle matrester. Vanskelige flekker kan fjernes helt ved bruk av såpe og bakepulver.

5. Tørk foodprosessorens deler til de er helt tørre. Sett alle delene sammen igjen og plasser foodprosessoren tilbake på kjøkkenbenken eller i kjøkkenskapet.

Gode råd: 

1. Hvis foodprosessoren er illeluktende kan det være lurt å blande et 1-til-1-forhold av bakepulver og vann. La blandingen stå og virkei bollen i 10 til 15 minutter og skyll deretter grundig. Bakepulveret absorberer lukten.

2. Nylonbørster kan hjelpe til med å rengjøre knivene da det er mindre risiko for at man kutter seg.

3. Sørg for å tørke alle delene grundig for å forhindre bakterievekst og annen skade.


Kom i gang med deilige oppskrifter med foodprosessoren

Hummus

hummusIngredienser
– 350 g. tørkede kikerter som har ligget i vann over natten
– 1 ts. bakepulver
– 3-5 fedd hvitløk
– Saft fra 1 sitron
– 1 1/2 ts. salt
– 2 ts. tahini (basert på preferanse)
– 1 kopp iskaldt vann
– Valgfritt: Olivenolje eller paprika.

Slik gjør du: 
1. Legg kikertene i vann i 12-24 timer. Hell deretter av vannet og skyll de.
2. Kok kikertene med 3-5 fedd hvitløk (etter preferanse) og bakepulver (dette mykgjør kikertene slik at de er enklere å skrelle).
3. Skrell kikertene. Skallet skal gli av ganske lett når du «klemmer» forsiktig på dem. Kast skallene når du er ferdig med å skrelle kikertene.
4. Lag en kikertpuré ved å tilsette de skrellede kikertene og hvitløk i foodprosessoren. Bland sitronsaft og salt i en liten bolle til saltet oppløses, og hell det deretter langsomt i foodprosessoren mens den purerer kikertblandingen.
5. Da er det tid for tahini og vann. Tilsett tahini og vann i foodprosessoren mens den kjører. La foodprosessoren arbeide i 4-5 minutter til blandingen er jevn, glatt og luftig. Tilsett ekstra tahini og vann dersom det trengs.
6. Server med valgfritt tilbehør.


Dipp med artisjokk og hvite bønner

Dipp med artisjokk og hvite bønnerIngredienser
– 400 g. hvite bønner, hell ut vann og skyll
– 200 g. artisjokk, grovhakket
– 1 ts. hakket hvitløk
– 2 ss. fersk sitronsaft
– 1 ½ ss. Ekstra Virgin olivenolje
– 1 ss. hakket persille
– Salt og pepper etter smak

Slik gjør du: 
1. Tilsett hvite bønner, artisjokk, hvitløk og sitronsaft i en foodprosessor.
2. Mens maskinen kjører skal oljen tilsettes til den ønskede konsistensen er nådd.
3. Hvis konsistensen er for tykk kan du tilsette 1 eller 2 ss. vann.
4. Tilsett den hakkede persillen og smak til med salt og pepper.
5. Server dippen med valgfritt tilbehør!


Sunne pannekaker
12 pannekaker
Sunne pannekaker
Ingredienser 

– 50 g. havregryn
– 50 g. mandelmel
– 3 ss. hvetemel
– 1/2 ts. bakepulver
– 1 klype salt
– 1 egg
– 250 ml. soyamelk (eller annen plantebasert melk)
– Agavesirup
– 1 håndfull med bær
– Melis

Slik gjør du: 
1. Tilsett havregryn, mandelmel, hvetemel, bakepulver, salt, egg og soyamelk i en foodprosessor og blend til røren er jevn og glatt.
2. Når blandingen er ferdig skal deigen hvile i 10 minutter.
3. Tilsett en teskje olje i en panne. Stek hver pannekake på begge sider i et par minutter.
4. Når pannekaken er ferdig skal den tas av pannen og settes til side.
5. Fortsett med dette til det ikke er mer røre igjen.
6. Legg pannekakene på en tallerken med agavesirup, bær og melis.


Hjemmelaget falafel

Hjemmelaget falafelIngredienser
– 200 g. tørkede kikerter
– ½ ts. farris
– Persille
– Koriander
– Dill
– 7-8 hvitløk
– Salt
– 1 ss. pepper
– Spisskummen
– 1 ts. bakepulver
– 2 ss. sesamfrø
– Olje til steking

Slik gjør du: 
1. Hell kikerter og bakepulver i en bolle fylt med nok vann til å dekke kikertene. La det stå over natten.
2. Tilsett persille, koriander og dill i en foodprosessor. Finhakk urtene.
3. Tilsett kikerter, hvitløk og krydder i foodprosessoren, og kjør til alt er godt blandet.
4. Hell falafelblandingen i en beholder. Sett blandingen i kjøleskapet i 1 time.
5. Tilsett bakepulver og sesamfrø til falafelblandingen og rør med en skje.
6. Lag kuler av falafelblandingen.
7. Ha olje i en panne. Varm opp oljen og legg falafelene i pannen. La de steke i ca. 3-4 minutter.
8. Serveres lunket.


Detox salat

detox salatIngredienser 
– 200 g. hodekål
– 200 g. brokkoli
– 200 g. bønnespirer
– 200 g. rødkål
– 3 store gulerøtter
– En håndfull persille
– 10-15 mandler
– 1-2 ss. solsikkefrø

Dressing:
– 3 ss. olivenolje
– Saft fra 2 sitroner
– 1 ss. fersk ingefær
– 3 ts. dijonsennep
– 2 ts. honning
– ¼ ts. salt 

Slik gjør du:
1. Tilsett alle ingrediensene i en foodprosessor og vent til salaten er finhakket. Hell blandingen i en bolle.
2. Tilsett mandler i foodprosessoren og kjør til de er grovhakkede. Bland mandlene i og solsikkefrøene i salaten.
3. Pisk sammen alle ingrediensene til dressingen og hell den over salaten.


Sunn gulerotkake
8-12 stk.
sunn gulerotkake
Ingredienser
– 300 g (ca. 3) gulerøtter
– 100 g (ca. 1) eple
– 150 g. sukker
– 100 g. havregryn
– 150 g. hvetemel
– 2 ts. bakepulver
– 1 ts. kanel
– 1 ts. muskatnøtt
– 1,5 dl. melk
– 1,5 dl. olje
– 2 store egg
– 2 ts. vaniljeekstrakt
– 80 g. rosiner

Kremost
– 50 g. smør
– 250 g. kremost
– 2 ss. lønnesirup
– 1 ts. vaniljeekstrakt

Slik gjør du 
1. Varm opp ovnen til 200 grader.
2. Finhakk gulerøttene og eplet i en foodprosessor. Tilsett de resterende kakeingrediensene bortsett fra rosinene; kjør helt til blandingen er godt blandet sammen. Tilsett rosiner.
3. Stek kaken i 50 minutter til 1 time i ovnen. Avkjøl på en stekeplate i 15 minutter.
4. Tilsett smør i en panne for å lage kremosten. Når smøret er litt brunt skal det helles i en bolle.
5. Bland kremosten godt sammen med smøret. Tilsett lønnesirup og vaniljeekstrakt.
6. Smør kremosten på kaken.
7. Serveres avkjølt.


FAQ – Ofte stilte spørsmål

🤩 Hvilke foodprosessor er best i test?

Kenwood FPM810, Braun FP3010, Magimix CS5200XL, KitchenAid 5KFP1335 og OBH Nordica 6795 First Kitchen

🤓 Hvordan er foodprosessorene blitt testet?

Foodprosessorene er blitt vurdert ut ifra deres evne til å utføre oppgaver som rivning, snitting, pisking og elting. I tillegg legges det vekt på faktorer som brukervennlighet, konstruksjonskvalitet, støynivå og energiforbruk.

🤔 Hvordan velger jeg den riktige modellen?

For å finne den riktige modellen som passer best til dine behov er det anbefalt at du vurderer faktorer som størrelse, bollekapasitet, motoreffekt, innebygde funksjoner og tilbehør som følger med.


Foodprosessor Test – Disse testene har vi gjennomgått

Klikk.no 🇳🇴
Nettavisen Klikk.no har foretatt en test av foodprosessorer der kokk og matblogger Jan-Ivar Nykvist, i samarbeid med testjournalist Bjørnhild Fjeld, testet 8 foodprosessorer.

De har testet dem på ulike områder, slik som kutting av hasselnøtter og mandling, hakking og kutting av forskjellige grønnsaker og fremstilling av puré. Maskinene fikk tildelt karakteret fra 1 til 5 i testen. Les hele artikkelen her. Råd & Rön 🇸🇪
Det store svenske testmagasinet Råd & Rön har foretatt en test av 23 foodprosessorer, der vinneren ble funnet ut fra en rekke kriterier; produktenes evne til å utføre ulike oppgaver, brukervennlighet, energiforbruk, sikkerhet og støynivå.

I testen viser det seg at KitchenAid 5KFP1335 er den beste foodprosessoren, hvilket er en forholdsvis dyr modell. Men rett etter på listen kommer mange billigere alternativer, som eksempelvis Bosch MCM2054 og OBH 6795 First Kitchen, som også scorer høyt på karakterskalaen deres. Du kan lese hele testen på nettsiden deres her – det krever dog at du har abonnement.


Icakuriren.se 🇸🇪
Hos svenske Icakuriren.se viser en test at Bosch MCM2054 er det beste valget. Den blir beskrevet som enkel, praktisk og sikker å bruke. Maskinen er i tillegg en av de billigste.

I testen lagde de pesto, hakkede mandler, persille, poteter, purreløk og gulerøtter for å se hvilken foodprosessor som gav det beste resultatet. Deretter vurderte de hvilke maskin som klarte seg best i testen. Alle oppgavene ble utført to ganger per maskin.

I tillegg til maskinenes evne til å utføre oppgaver ble brukervennlighet og rengjøring også vurdert. Du kan lese testen gratis her.


Independent.co.uk 🇬🇧
Den britiske avisen independent.co.uk har laget en test der de gjennomgår 11 foodprosessorer. Produktene blir vurdert på kriterier som støynivå, hakkeevne, kvalitet og lignende. Testvinneren ble Sage The Kitchen Wizz Pro. Du kan lese hele testen her.

The Independent har også testet og anmeldt Kenwood FPM810 og Kitchenaid 5KFP0919. Les hele anmeldelsen av begge foodprosessorene her.


Goodhousekeeping.co.uk 🇬🇧
Den engelske testsiden Goodhousekeeping har gått gjennom 23 foodprosessorer på nettsiden deres. I testen utsetter de produktene for mange utfordringer, blant annet å hakke nøtter og kjøtt og fremstilling av majones.

I testen blir Magimix CS5200XL kåret til den beste foodprosessoren. Du kan lese hele testen gratis ved å klikke her.

Nettstedet har også testet Kenwood FDM780 BA, som de belønner med 83 av 100 poeng. Du kan lese hele testen gratis her.

Good Housekeeping Institute har også testet og anmeldt Kenwood FPM810 som de har gitt 76 av 100 poeng. Les hele anmeldelsen her.


Trustedreviews.com 🇬🇧
Det store internasjonale testnettstedet har testet Braun FP5150. Her bedømmer de foodprosessoren ut ifra en lang rekke kriterier, hvor de både kommer med kritikk og skryt. Generelt sett er testpanelet veldig imponerte over maskinen og gir den 4,5 av 5 mulige stjerner.

Du kan lese hele vurderingen deres her.

Trustedreviews.com har også testet og anmeldt Kenwood FPM810 som de har gitt 5 av 5 stjerner. Les hele anmeldelsen her.


BBCgoodfood.com 🇬🇧
Det engelske matmagasinet BBCgoodfood.com skriver om alt som har med mat å gjøre. De lager både oppskrifter, guider og anmeldelser av diverse kjøkkenprodukter.

Her har de testet og anmeldt noen av de beste foodprosessorene på markedet – blant annet Kenwood FPM810 som de har gitt en anbefaling. Du kan lese hele anmeldelsen her.


Testberichte.de 🇩🇪
Testberichte.de er et tysk testmagasin som samler forskjellige tester og brukeranmeldelser. Deretter gjør ekspertene opp sin egen mening og gir det spesifikke produktet en samlet karakter.

I denne omgang har de testet Philips HR7778 og Kitchenaid 5KFP0919.

Ønsker du å lese hele testen av Philips HR7778 kan du klikke her.

Ønsker du å lese hele testen av Kitchenaid 5KFP0919 kan du klikke her.


Which.co.uk 🇬🇧
Which.co.uk er Englands største testmagasin som ønsker å være til hjelp for forbrukerne i dagliglivet. Derfor tester og anmelder de forskjellige former for forbrukerprodukter. I denne omgangehar de testet og anmeldt Kenwood FPM810 og Kitchenaid 5KFP0919.

Ønsker du å lese hele testen av Kenwood FPM810 kan du klikke her.

Ønsker du å lese hele testen av Kitchenaid 5KFP0919 kan du klikke her.

Legg imidlertid merke til at full tilgang til anmeldelsenes spesifikke resultater krever et abonnement.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere