Råkostmaskin test 2021 – Her er de beste råkostmaskinene ifølge ekspertene – Best i Test

Senest opdateret den 0

Artikkelen inneholder en oversikt over de beste råkostmaskinene på markedet basert på analyse av testresultater fra en lang rekke eksperttester.

Vi har samlet testresultatene i denne artikkelen, og laget en prissammenligning slik at du raskt og enkelt kan få en oversikt over de beste modellene på markedet. 

Vi starter med å gjennomgå maskinene én etter én der vi først kommer inn på hva de kan gjøre og hvilke funksjoner de har. Deretter gjennomgår vi hva ekspertene mener om hver enkelt av modellene. 

Hvis man ønsker å lese mer om testene og testkildene så finnes det nederst i denne artikkelen en liste over linker til de undersøkelsene vi henviser til. 

Denne råkostmaskin testen inneholder: 
🔸 Oversikt over de beste råkostmaskinene ifølge ekspertene, og en guide til hva man skal se etter når man kjøper en råkostmaskin. 
🔸 Inspirasjon til råkostsalater 
🔸 Gjennomgang av de testene vi har undersøkt 
🔸 Linker til videre lesing 

Legg merke til at Forbrukerliv ikke selv tester produktene, men heller samler resultatene av upartiske tester slik at forbrukeren enkel kan skaffe seg en oversikt over de beste produktene på markedet. 

Råkostmaskin test 2021 – Her er de 7 beste 

I det følgende avsnittet vil du finne en gjennomgang av de råkostmaskinene på markedet som har fått de beste anmeldelsene. 

Her hos Forbrukerliv har vi analysert tester og brukeranmeldelser både fra inn- og utland, og i denne testen har vi samlet de best anbefalte modellene. 

Under produktnavnene i de grønne overskriftene kan du se hvilke tester produktene er blitt vurdert i og hvordan de har klart seg.

Du finner også en prissammenligning av de ulike råkostmaskinene slik at du raskt og enkelt kan finne de billigste forhandlerne.


Små råkostmaskiner

I dette avsnittet vil vi se nærmere på 3 av de små råkostmaskinene som er produsert nettopp til dette formålet.


Tefal MB755GTR 

✅ God anmeldelse hos den britiske bloggen Theparentgameblog.co.uk 
✅ God anmeldelse hos den amerikanske bloggen Thingsforboys.com

Tefal MB755GTR 

Butik Pris

Annoncer

646,00 Les mer
646,00 Les mer
646,00 Les mer

.
Råkostmaskinen Tefal MB755GTR er blitt testet av 2 forskjellige blogger. Her er det snakk om britiske Theparentgameblog.co.uk og den amerikanske Thingsforboys.com som har sett nærmere på hva modellen kan gjøre og hvordan den presterer.

Begge liker maskinen godt og de gir den en god anmeldelse.

Smart og kraftig maskin – også til barna

Tefal MB755GTR vil være et godt valg til den forbrukeren som vil ha en liten hjelper på kjøkkenet når det gjelder oppgaver som skjæring og bearbeiding av grønnsaker. 

Her er det snakk om en fargerik maskin som også gjør at det er gøy å involvere barna i kjøkkenarbeidet. Tromlene er nemlig lukket slik at barna ikke kan komme til skade.

Selv om det her er snakk om en liten råkostmaskin, er den fremdeles utstyrt med en god porsjon krefter – effekten ligger på 200 watt. 

Maskinen er i tillegg kompakt i designet slik at det vil være lett å finne oppbevaringsplass til den. 

Allsidig modell

Tefal MB755GTR kommer med 5 forskjellige skjæreinnsatser, eller tromler som de også kalles, slik at maskinen kan utføre flere typer oppgaver. Det er både mulig å snitte, lage strimler, rive og vri. Hver trommel har sin egen farge, noe som gjør det enklere å finne den riktige. 

Råkostmaskinen er i tillegg utstyrt med et bredt påfyllingsrør, noe som betyr at det ikke er nødvendig å kutte grønnsakene i mindre biter. 

Det finnes i tillegg 1 hastigheter samt mulighet til å oppbevare tromlene på selve maskinen når de ikke er i bruk. Tromlene tåler også maskinoppvask. 

God til mange oppgaver ifølge bloggerne

Tefal MB755GTR er blitt anmeldt av de 2 bloggene Theparentgameblog.co.uk og Thingsforboys.com som begge er svært fornøyde med modellen. De forklarer at denne råkostmaskinen er enkel å komme i gang med, og at alle de medfølgende tromlene utfører jobben godt. 

De jobber både raskt og enkelt, og gir det resultatet man ønsker – men de siste bitene av grønnsaken/frukten kan bli litt ujevne og tykt skåret. 

I testen forsøkte de seg også med ost fordi produsenten skriver at maskinen skal kunne rive ost (samt sjokolade og nøtter). Når det gjelder myk ost blir resultatet bra og arbeidet utført raskt. 

Ved hardere oster har maskinen litt flere utfordringer. I tillegg trekkes det frem at modellen kommer med en god oppbevaring til tromlene. Maskinen er flott, smart og kompakt. 

Tefal MB755GTR – spesifikasjoner 
🔴 Type: Liten råkostmaskin 
🔴 Merke: Tefal 
🔴 Motorkraft: 200 watt 
🔴 Antall tilbehør: 5 stk. 
🔴 Antall hastigheter: 1

Utvalgte fordeler ved Tefal MB755GTR
 
Liten og smart modell
Barnesikring 
God effekt 
Mulighet til å utføre 5 forskjellige oppgaver  
Bredt påfyllingsrør 

Her kan du se en kort video om Tefal MB755GTR. Videoen er produsert av Tefal: 


WMF Salad-To-Go 

✅ God anmeldelse hos den tyske testsiden Testsieger.de

WMF Salad-To-Go

Butik Pris

Annoncer

confidentliving.no 676,00 Les mer
779,00 Les mer

.
WMF Salad-To-Go er blitt testet av den tyske testsiden Testsieger.de og har fått en god anmeldelse. De tyske ekspertene har sett nærmere på prestasjonsevner, funksjoner, brukervennlighet og anvendelighet. Deretter vurderte de at det her er snakk om et bra produkt. 

Flott maskin med et profesjonelt uttrykk

WMF Salad-To-Go vil passe godt til den forbrukeren som har bruk for en allsidig råkostmaskin som også vil ta seg godt ut på kjøkkenbordet. Maskinen er nemlig flott og blank i en lys grå farge og ser svært profesjonell ut. 

Den kommer både med en motorenhet som gir en god kraft med en effekt på 150 watt, samt et bredt påfyllingsrør og en bolle/boks til oppbevaring av den tilberedte salaten. Denne bollen/boksen er laget uten BPA og man kan bruke den til å spise fra med én gang, eller ta den med på farten. 

Produsenten kaller den nemlig for en «Salad To Go»-boks.

Boksen kommer i tillegg med en smart innebygget holder til dressing. 

5 forskjellige arbeidsoppgaver 

WMF Salad-To-Go kommer med mulighet til å foreta 5 forskjellige oppgaver. Det følger nemlig med 5 skjæreinnsatser som gjør det mulig å både snitte og rive i forskjellige former. I tillegg er det også mulig å bruke 2 ulike hastigheter som kan justeres etter de ingrediensene man bearbeider (alt avhengig av hvor harde ingrediensene er – man kan nemlig håndtere frukt, grønnsaker, ost og nøtter). 

I tillegg er påfyllingsrøret laget så bredt at man ikke trenger å kutte ingrediensene i biter først. 

God ifølge ekspertene

WMF Salad-To-Go er blitt anmeldt og vurdert hos den tyske testsiden Testsieger.de som er svært fornøyde med modellen.

De gir kort og godt produktet vurderingen «God» og begrunner dette med forskjellige synspunkt: De tyske ekspertene skriver blant annet at WMF Salad-To-Og er en praktisk hjelper til en liten husholdning. Skjæreinnsatsene er godt laget, og det er mulig å utføre flere oppgaver da det følger med 5 varianter. 

Ekspertene kommenterer i tillegg at det er smart at det følger med en To-Go-boks som gjør bruken av modellen svært praktisk, og generelt sett anbefales dette produktet til den forbrukeren som kun lager seg en salat en gang iblant. 

Testsieger.de har imidlertid også et par ulemper å komme med angående modellen, og her mener de at forberedelsene kan ta lang tid fordi modellen er så kompakt laget at den har noen utfordringer med større grønnsaker. 

WMF Salad-To-Go – spesifikasjoner
 
🔴 Type: Liten råkostmaskin 
🔴 Merke: WMF 
🔴 Motorkraft: 150 watt 
🔴 Antall tilbehør: 5 stk. 
🔴 Antall hastigheter: 2 
🔴 Høyde: 26 centimeter 
🔴 Bredde: 18 centimeter 
🔴 Dybde: 22,5 centimeter 
🔴 Vekt: 1,4 kilo

Utvalgte fordeler ved WMF Salad-To-Go
 
Flott maskin 
God effekt 
To-Go-boks med holder til dressing 
Mulig å kunne utføre 5 skjære/riveoppgaver 
2 hastigheter 


Clatronic ME3604 Multi-Express 

✅ 4,5 av 5 stjerner i brukeranmeldelser hos britiske Alza.co.uk 
✅ 3,4 av 5 stjerner i brukeranmeldelser hos Amazon.co.uk

Clatronic ME3604 Multi-Express

Butik Pris

Annoncer

.
Råkostmaskinen Clatronic ME3604 Multi-Express er ikke blitt inkludert i ekspertester. I stedet er det her snakk om en brukerfavoritt, og vi har derfor sett nærmere på hva forbrukerne skriver i sine anmeldelser. 

Forbrukerne bruker nemlig maskinen i hverdagen og vet derfor hva som fungerer godt og ikke fult så godt. Til formålet har vi studert brukeranmeldelser hos Alza.co.uk og Amazon.co.uk. 

Enkel og rask maskin

Clatronic ME3604 Multi-Express vil være et godt valg for den forbrukeren som bare en gang iblant trenger å hakke og snitte frukt og grønt. Maskinen kan imidlertid også håndtere ost og nøtter, så allsidigheten er stor. 

Her er det snakk om en enkel maskin i et enkelt hvitt design hvor man finner både en motorenhet og påfyllingsrør. Motoren på maskinen er laget for å være kraftig slik at selv harde ingredienser kan håndteres. Derfor har motoren en effekt på 150 watt. Dette er helt vanlig for de små råkostmaskinene. 

Påfyllingsrøret er laget slik at det er så bredt som mulig, og man trenger ikke kutte de store grønnsakene i små biter, men heller putte de rett i maskinen. Dette sparer brukeren for tid og gjør forberedelsene raskere.  

5 forskjellige tromler

Clatronic ME3604 Multi-Express kommer med mulighet til å utføre 5 forskjellige oppgaver. Til formålet er maskinen nemlig utstyrt med 5 kjegleformede tromler i ulike farger (rød, gul, grønn, lilla og blå) som hver har sin oppgave. Disse tromlene er laget i rustfritt stål og monteres enkelt på maskinen. 

De 5 tromlene utfører henholdsvis fin kutting av for eksempel løk eller agurk, grov kutting – også til løk og agurk, skjæring/hakking til for eksempel ost eller nøtter, samt fin- og grovriving av for eksempel gulrot og reddik. Det finnes én enkelt hastighet som passer til alle oppgavene. 

Enkel i bruk ifølge brukerne

Clatronic ME3604 Multi-Express er ikke blitt testet av eksperter, så i stedet har vi sett nærmere på hva forbrukerne mener om modellen. 

Til oppgaven har vi studert hva brukerne skriver i brukeranmeldelser, og kritikken er overveiende positiv. Vi har sett nærmere på hva brukerne på både Alza.co.uk og Amazon.co.uk skriver: 

En av kommentarene som går igjen er at maskinen er svært brukervennlig og enkel i bruk. Det er ikke mye å ta feil av, og dette gjør at man raskt kan komme i gang. Flere brukere er svært fornøyde med maskinens brukervennlighet, og en bruker skriver det slik: «I absolutely love this as I hate grating or having to thinly slice anything. This does the hard work for me and has saved me loads of time». 

Et par av brukerne er har imidlertid også et par negative kommentarer som mest går på at maskinen ikke er så effektiv som den hevder å være, og man må presse hardt når man skal rive harde ingredienser. 

Clatronic ME3604 Multi-Express – spesifikasjoner
 
🔴 Type: Liten råkostmaskin 
🔴 Merke: Clatronic 
🔴 Motorkraft: 150 watt 
🔴 Antall tilbehør: 5 stk. 
🔴 Antall hastigheter: 1 
🔴 Høyde: 27,5 centimeter 
🔴 Bredde: 15 centimeter 
🔴 Dybde: 23 centimeter 
🔴 Vekt: 1,1 kilo

Utvalgte fordeler ved Clatronic ME3604 Multi-Express 
Enkel og rask 
God styrke 
Bredt påfyllingsrør 
5 tromler 
Arbeider lett


Store råkostmaskiner

I avsnittene ovenfor har vi gjennomgått 4 små råkostmaskiner som desidert er laget til formålet. 

I dette avsnittet gjennomgår vi ytterligere 4 produkter som også fungerer som råkostmaskiner. 

Her er vanlige foodprosessorene som kan foreta de samme arbeidsoppgavene som de nevnte modellene.


Bosch MCM3501M 

✅ Kåret til «Best Buy» hos det britiske forbruker-testmagasinet Which.co.uk 
✅ Toppscorer hos det danske forbrukerrådet Tænk 
✅ 87 av 100 poeng hos britiske Goodhousekeeping.com 
✅ 4,5 av 5 stjerner hos den internasjonale testsiden Trustedreviews.com

Bosch MCM3501M

Butik Pris

Annoncer

1.181,00 Les mer
confidentliving.no 1.225,00 Les mer

.
Foodprosessoren Bosch MCM3501M er blitt testet av 4 forskjellige kilder. Her er det snakk om det danske forbrukerrådet Tænk, forbrukermagasinet Which.co.uk, husholdningsinstituttet Goodhousekeeping.com og testsiden Trustedreviews.com.

Alle de 4 ekspertene er svært imponerte over modellen, og derfor får den gode poeng over hele linjen. 

Kraftig modell

Bosch MCM3501M vil være et godt valg for den forbrukeren som ønsker en kraftig foodprosessor som også kommer med en veldig stor allsidighet. 

Denne maskinen er nemlig laget med en motorkraft på 800 watt, noe som er en del, og derfor er den i stand til å klare svært mange oppgaver. 

Produktet er i seg selv laget til å blande og blende ingredienser, og her finnes det en enkel betjening på fronten med en skruknapp hvor man styrer hastigheten. Det finnes 2 hastigheter til formålet. Det følger også med en stor beholder med en kapasitet på 2,3 liter. 

Til mange oppgaver

Bosch MCM3501M er i stand til å utføre mer enn 50 oppgaver, og derfor kan denne foodprosessoren også snitte, rive, hakke, kverne, piske, blende, mose, mikse og male – til formålet følger det nemlig med både en blender og en minihakker. 

Dermed kan denne foodprosessoren foreta de samme oppgavene som de mindre råkostmaskinene kan. Som en bonus tåler alt tilbehøret maskinoppvask, derfor blir rengjøringen veldig enkel. 

God til mange oppgaver, ifølge ekspertene

Bosch MCM3501M er blant annet blitt testet av Which.co.uk, som er svært fornøyde. De forklarer at produktet er fantastisk til å blende, og modellen er også god til hakking og skjæring. 

Maskinen er så allsidig at den kan blande sammen kakedeig og lage puré, og den foretar oppgavene svært stillegående. I tillegg er den enkel å bruke ifølge ekspertene.

Which.co.uk nevner imidlertid også noen ulemper, og disse går blant annet på at den ikke er god til å piske eggehviter. 

Goodhousekeeping.com er også fornøyde med Bosch MCM3501M og skriver at den er robust og godt bygget. Kapasiteten er også stor, og selve maskinen er enkel å sette sammen. Rengjøringen er enkel, og det er også smart at tilbehøret tåler maskinoppvask. 

På den negative siden henger ekspertene seg opp i at maskinen er vanskelig å oppbevare, og den har problemer med pisking. 

Trustedreviews.com har også anmeldt Bosch MCM3501M og er fornøyd med at maskinen har mange funksjoner som produktet kan gjennomføre. De er fornøyde med designet og muligheten til å bruke maskinoppvask. Imidlertid mener de at de 2 hastighetene ikke er nok, og de syntes instruksjonene var litt kompliserte. 

Bosch MCM3501M – spesifikasjoner
 
🔴 Type: Stor råkostmaskin / foodprosessor 
🔴 Merke: Bosch 
🔴 Motorkraft: 800 watt 
🔴 Antall hastigheter: 2 
🔴 Høyde: 38 centimeter 
🔴 Bredde: 25 centimeter 
🔴 Dybde: 23 centimeter 
🔴 Vekt: 3 kilo 

Utvalgte fordeler ved Bosch MCM3501M
 
Hel foodprosessor 
Kraftig motor 
Enkel styring 
2 hastigheter 
Ekstrautstyr som gjør det mulig både å blende, mose, hakke, kverne, snitte og mikse 


OBH Nordica 6795 

✅ Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

OBH Nordica 6795 First Kitchen

Butik Pris

Annoncer

.
Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön har foretatt en stor test av foodprosessorer der modeller fra forskjellige merker og prisklasser er blitt inkludert. 

OBH Nordica 6795 er også med i denne testen der det blant annet er blitt sett nærmere på prestasjonsevner, funksjoner, brukervennlighet og håndterbarhet. 

De svenske ekspertene vurderer at OBH Nordica 6795 klarer seg veldig godt, og derfor får den en plassering som toppscorer. 

Flott og profesjonell foodprosessor

OBH Nordica 6795 vil være et godt valg for den forbrukeren som ønsker en flott foodprosessor med et profesjonelt uttrykk. 

Maskinen kommer dessuten med en høy motorkraft på 700 watt og mulighet til å bruke 2 hastigheter. 

Disse velges foran på modellene med en skruknapp. De 700 wattene gjør at apparatet både kan håndtere myke og hardere ingredienser som frukt, grønnsaker og nøtter. 

Til mange oppgaver

OBH Nordica 6795 kan utføre mange oppgaver på kjøkkenet da maskinen både kan hakke, elte, blende, mikse, rive og piske. 

I tillegg finnes det forskjellige innsatser til rivning og snitting slik at apparatet kan utføre de samme oppgavene som en råkostmaskin. 

Enkel rengjøring

Det følger med en plastbolle på 3,5 liter, og modellen kommer i tillegg med en blender.

Dette gjør det enkelt og raskt å lage smoothie eller blende en suppe uten å måtte bruke mye tilbehør. Blenderen har en kapasitet på 1,8 liter. 

OBH Nordica 6795 er laget for å være enkel i bruk på alle områder, også rengjøring – derfor tåler alle avtakbare deler maskinoppvask. 

OBH Nordica 6795 – spesifikasjoner
🔴 Type: Stor råkostmaskin / foodprosessor 
🔴 Merke: OBH 
🔴 Motorkraft: 700 watt 
🔴 Antall hastigheter: 2 
🔴 Høyde: 45 centimeter 
🔴 Bredde: 40 centimeter 
🔴 Dybde: 25,2 centimeter 
🔴 Vekt: 5,25 kilo

Utvalgte fordeler ved OBH Nordica 6795
 
Flott og profesjonell 
Til mange oppgaver 
Fokus på snitting og rivning 
Blender følger med 
Enkel rengjøring 

Her kan du se en presentasjonsvideo av OBH Nordica 6795. Videoen er produsert av OBH Nordica: 


Magimix 5200XL 

✅ Testvinner hos det danske forbrukerrådet Tænk 
✅ God anmeldelse hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön 
✅ 92 av 100 poeng hos det britiske Goodhousekeeping.com 
✅ 4,5 av 5 stjerner hos den internasjonale testsiden Trustedreviews.com 
✅ God anmeldelse hos det britiske forbruker-testmagasinet Which.co.uk

Magimix CS5200XL

Butik Pris

Annoncer

355,00 Les mer

.
Foodprosessoren Magimix 5200XL er blitt testet av hele 5 ulike eksperter som alle synes at det her er snakk om et svært godt produkt. 

Testene er utført av henholdsvis det danske forbrukerrådet Tænk, den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön, britiske Goodhousekeeping.com, den internasjonale testsiden Trustedreviews.com og det britiske forbrukermagasinet Which.co.uk. 

Magimix 5200XL klarer seg svært godt over hele linjen og mottar derfor utelukkende gode anmeldelser. 

Motoreffekt på 1100 watt

Magimix 5200XL vil være et godt valg for den forbrukeren som ønsker en svært kraftig foodprosessor. Denne maskinen har nemlig en motoreffekt på hele 1100 watt, noe som er svært mye. 

Det betyr at apparatet enkelt vil være i stand til både å bearbeide myke og harde ingredienser. 

Stor allsidighet

Magimix 5200XL hører til blant de allsidige foodprosessorene da den både kan hakke, blende, elte, purere og snitte. Produktet er enkelt i bruk med 3 knapper som fungerer som et kontrollpanel, og til tross for den høye effekten er den likevel stillegående i bruk. 

Det følger med 3 forskjellige boller på henholdsvis 1,2 liter, 2,6 liter og 3,7 liter samt en sitruspresse og spesialverktøy til snitte- og riveoppgaver. 

Fantastisk foodprosessor ifølge ekspertene

Magimix 5200XL er blant annet blitt testet av Goodhousekeeping.com som skriver at produktet rett og slett er fantastisk. Er man en ivrig baker kan ikke produktet unnværes. 

Forberedelsene er enkle på grunn av det store påfyllingsrøret, og det er også lurt at det følger med 3 boller. Imidlertid savner ekspertene mer enn bare 1 hastighet. 

Magimix 5200XL er også blitt testet av Trustedreviews.com som fremhever de mange tilbehørene og den gode kvaliteten. Ifølge ekspertene er den også enkel å rengjøre i tillegg til at den kommer med en god oppbevaringsboks. 

Imidlertid synes ekspertene at maskinen er litt dyr og at den krever en del plass. 

Which.co.uk har i tillegg testet Magimix 5200XL og fremhever at den er spesielt god til å blende, hakke og skjære. Den halter litt på andre områder, spesielt når det gjelder pisking – og den kan i tillegg være litt vanskelig å håndtere. 

Magimix 5200XL – spesifikasjoner
🔴 Type: Stor råkostmaskin / foodprosessor 
🔴 Merke: Magimix 
🔴 Motorkraft: 1100 watt 
🔴 Antall hastigheter: 1 
🔴 Høyde: 31 centimeter 
🔴 Bredde: 19,5 centimeter 
🔴 Dybde: 32 centimeter 
🔴 Vekt: 12 kilo 

Utvalgte fordeler ved Magimix 5200XL
 
Svært kraftig 
Kan håndtere alle ingredienser 
Kan utføre mange oppgaver 
3 boller følger med 
Spesialverktøy til snitte- og riveoppgaver 

Her kan du se en test av Magimix 5200XL. Videoen er produsert av danske KitchenOne.dk:


Kitchenaid Artisan 5KFP1644 

✅ 88 av 100 poeng hos britiske Goodhousekeeping.com 
✅ God anmeldelse hos det britiske forbruker-testmagasinet Which.co.uk

Kitchenaid-Artisan-5KFP1644

Butik Pris

Annoncer

.
Foodprosessoren Kitchenaid Artisan 5KFP1644 er blitt testet av 2 ekspertpaneler, begge fra Storbritannia. Her er det snakk om husholdningsekspertene fra Goodhousekeeping.com samt forbrukermagasinet Which.co.uk. 

Nettsidene har sett nærmere på modellens prestasjonsevner, brukervennlighet, design, funksjoner, håndter-barhet og anvendelighet. De er begge svært fornøyde med denne modellen og gir den derfor toppkarakterer. 

Klassisk Kitchenaid-produkt

Kitchenaid Artisan 5KFP1644 vil være et godt valg dersom man i utgangspunktet liker produktene fra Kitchenaid godt, og ikke har noe imot å betale en litt høy pris. Til gjengjeld får man et kvalitetsprodukt som kan assistere ved mange oppgaver på kjøkkenet. 

Det er spesielt satt fokus på snitting og skjæring, og til dette formålet finnes det såkalte Exactslice-systemet som er justerbare snittplater som både kan skjære tykke og tynne skiver. I tillegg følger det med et bredt påfyllingsrør som gjør at man slipper å kutte opp ingrediensene på forhånd. 

3 forskjellige boller

Kitchenaid Artisan 5KFP1644 kommer med et unikt knivsystem som sørger for at ingrediensene blir blendet, hakket, purert, pisket eller mikset fint. 

Motoren er kraftig da den ligger på 650 watt, noe som betyr at den kan håndtere både myk frukt, harde grønnsaker og nøtter. I tillegg følger det med 3 BPA-frie boller på henholdsvis 1 liter, 2,4 liter og 4 liter. 

God kvalitet ifølge ekspertene

Kitchenaid Artisan 5KFP1644 er blant annet blitt testet av Goodhousekeeping.com som gir 88 av 100 poeng. Modellen fremheves for flere ting: blant annet gode og klare instruksjoner, høy sikkerhet, mulighet til å justere tykkelse og at apparatet er enkelt å sette sammen. 

Imidlertid savner de flere hastigheter, og de nevner også at det ligger igjen vann ved håndtaket etter rengjøring. 

Kitchenaid Artisan 5KFP1644 er blitt testet av Which.co.uk som kaller modellens blende- og elteevner for enestående. De fremhever også prestasjonen innen hakking, puréring og blanding, og i tillegg får bruksanvisningen ros for å være veldig pedagogisk. 

Which.co.uk nevner imidlertid et par ulemper – nemlig at apparatet ikke er så bra til å piske, og at selve maskinen er tung og tungvinn å oppbevare. 

Kitchenaid Artisan 5KFP1644 – spesifikasjoner
 
🔴 Type: Stor råkostmaskin / foodprosessor 
🔴 Merke: Kitchenaid 
🔴 Motorkraft: 650 watt 
🔴 Antall hastigheter: 2 
🔴 Høyde: 45,7 centimeter 
🔴 Bredde: 30,4 centimeter 
🔴 Dybde: 24,8 centimeter 
🔴 Vekt: 14,7 kilo

Utvalgte fordeler ved Kitchenaid Artisan 5KFP1644
Klassisk Kitchenaid-modell 
Exactslice-system 
Justerbar tykkelse 
Kan utføre mange oppgaver 
Med 3 boller

Her kan du se en test av Kitchenaid Artisan 5KFP1644. Videoen er produsert av danske KitchenOne.dk:


Dette bør du se etter når du kjøper en råkostmaskin

Dette bør du se etter når du kjøper en råkostmaskin

Basert på ekspertkunnskap fra Which.co.uk og Goodhousekeeping.com guider vi deg her til hva du bør se etter når du skal kjøpe en ny råkostmaskin. 

Type: Om du skal investere i en foodprosessor eller råkostmaskin er dette avhengig av bruken: En foodprosessor er dyrere, men kan utføre flere oppgaver – både hakke, skjære, piske, blande, mikse og elte med mer. En råkostmaskin er billigere, men den utføre færre arbeidsoppgaver. Den er nemlig kun designet til å kunne rive og skjære. Råkostmaskinen vil imidlertid være en del lettere å håndtere og enklere i bruk. 

Pris: De ulike råkostmaskinene kommer i forskjellige prisklasser. De billigste er ikke nødvendigvis de dårligste – her kan du med fordel lese ekspertenes tester. Du kan finne linker til alle undersøkelsene nederst i denne artikkelen. 

Effekt: Motorkraften er viktig for at råkostmaskinen skal kunne håndtere de harde matvarene. Vanligvis ligger den på ca. 150-200 watt for de fleste maskiner. 

Skjær: Det er forskjell på hvor mange skjæreinnsatser/tromler som følger med råkostmaskinen. Jo flere blader eller tromler desto flere anvendelsesmuligheter har man. 

Rengjøring: Se gjerne etter en modell som har tilbehør som tåler maskinoppvask, hvis ikke kan rengjøringen fort bli vanskelig. 

Størrelse: Råkostmaskiner kan godt ha en litt tungvint form, og du kan se etter en kompakt modell dersom du har liten plass. Generelt sett veier de ikke så mye, og på noen maskiner kan man oppbevare skjærene/tromlene i selve apparatet. 

Påfyllingsrør: Se etter en modell med et bredt påfyllingsrør slik at du slipper mange forberedelser med å kutte opp ingrediensene.


Oppskrifter: Inspirasjon til råkostsalater

Her har vi samlet et par oppskrifter på deilige råkostsalater som man kan lage med sin råkostmaskin:


Råkost med røtter 

Råkost med røtterIngredienser:
 
4 gulerøtter, store 
2 rødbeter, store 
2 epler 
1 håndfull krydderurter, friske (gjerne basilikum, koriander eller persille) 
50 gram rosiner (kan byttes ut med tørkede aprikoser) 
3 toppede mandler (kan byttes ut med hasselnøtter) 
2 toppede ss solsikkefrø 
½ dl solbærsaft (kan byttes ut med hylleblomst-saft) 
Saft av en ½ sitron 
Salt og pepper

Slik gjør du:
1. Skrell gulerøtter og rødbeter og skjær dem i tynne skiver.

2. Skrell eplene og kutt de i små terninger.

3. Bland forsiktig gulerøtter, rødbeter og epler sammen med sitronsaft i en bolle.

4. Rist mandlene til de er gylne i en tørr panne.

5. Hakk krydderurtene og hell dem i bollen med salaten sammen med mandler, rosiner og solsikkefrø.

6. Hell solbærsaft over og krydderet med salt og pepper.

Hele oppskriften kan du finne hos Season-web.dk.


Salat med eple og selleri 

Salat med eple og selleriIngredienser: 
250 gram sellerirot 
125 gram epler 
1,5 dl nøytral kulturmelk (syrnet melk) 
2 toppede ss sukker 
1 eple til pynt, rødt

Slik gjør du: 
1. Bland sukker og kulturmelk sammen i en bolle.

2. Riv eplene og sellerien rett i bollen. Riv dem grovt og vend dem i sukker/kulturmelk-blandingen.

3. Pynt eventuelt med skallet fra et rødt eple.

Hele oppskriften kan du finne hos Dk-kogebogen.dk.


Råkost med rødbeter 

Råkost med rødbeterIngredienser:
 
1 rødbete 
1 eple 
Saften av ½ sitron 
1-2 ss lønnesirup 
3 ss vann 
Salt

Slik gjør du:
 
1. Bland sitronsaft sammen med sirup og vann i en bolle.

2. Skrell og skjær rødbeten og eplet rett i bollen.

3. Vend blandingen og smak til med salt.

Hele oppskriften kan du finne hos Dk-kogebogen.dk.


Eksotisk fiber-råkost 

Eksotisk fiber-råkostIngredienser:
½ kålhode
3 epler
1 bunt reddiker
20 skiver syltede rødbeter
0,5 dl hakkede nøtter

Dressing:
2 dl appelsinsaft
0,5 dl sitronsaft 
1 dl ananasmos 
0,5 toppede ts malt kanel

Slik gjør du:
1. Snitt kålen og legg den på et fat. 

2. Skjær reddikene i skiver og fordel dem oppå.

3. Skjær eplene i terninger og legg de på siden av fatet over rødbetene.

4. Dryss de hakkede nøttene oppå.

5. Lag dressingen ved å blande ingrediensene sammen og hell den over salaten.

Hele oppskriften finner du hos Dk-kogebogen.dk.


FAQ – Ofte stilte spørsmål

🤩 Hvilke råkostmaskin er best i test?

Magimix 5200XL

🤓 Hvordan er råkostmaskinene blitt testet?

Råkostmaskinene er blitt vurdert ut ifra deres evne til å utføre oppgaver som rivning, snitting, pisking og elting. I tillegg legges det vekt på faktorer som brukervennlighet, konstruksjonskvalitet, støynivå og energiforbruk.

🤔 Hvordan velger jeg den riktige modellen?

For å finne den riktige modellen som passer best til dine behov er det anbefalt at du vurderer faktorer som størrelse, bollekapasitet, motoreffekt, innebygde funksjoner og tilbehør som følger med.


Råkostmaskin test – brukte kilder og linker 

Forbrukerrådet Tænk 🇩🇰
Tænk er det danske forbrukerrådet som arbeider med aspekter som har med det danske forbrukerlivet å gjøre, og det inkluderer tester av forskjellige forbrukerprodukter. I denne omgang er det snakk om test av foodprosessorer. 

Ønsker du å lese mer kan du klikke på denne linken. Full tilgang krever abonnement, men dersom man kun ønsker å se resultatet av én enkelt test så kan man kjøpe seg tilgang til testene enkeltvis. 

Good Housekeeping Institute 🇬🇧
Hos britiske Goodhousekeeping.com kan man finne kunnskap, informasjon og vurderinger av forskjellige hus-, hjem- og hageprodukter. 

Goodhousekeeping.com gjennomfører nye tester jevnlig, og vurderer produktene ut ifra funksjonalitet, brukervennlighet, miljøvennlighet og pris. Klikk på modellens navn for å lese mer om Goodhousekeeping.com sin vurdering: 

Bosch MCM3501M, Magimix 5200XL og Kitchenaid Artisan 5KFP1644.

Råd & Rön 🇸🇪
Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön arbeider med svenskenes forbrukerliv, og det inkluderer også tester av forskjellige forbrukerprodukter. Råd & Rön har her testet forskjellige foodprosessorer.

Ønsker du å lese mer kan du klikke på denne linken. Full tilgang krever abonnement, men hvis man kun ønsker å lese resultatet av én enkelt test så kan man kjøpe seg tilgang til testene enkeltvis.

Testsieger.de 🇩🇪
Testsieger.de er en tysk testside på nett som tester diverse forbrukerprodukter som hører til i hjemmet. Testsieger.de opererer slik at siden samler forskjellige tester og vurderer dem i forhold til hverandre. Ut ifra dette lager siden sin egen vurdering av det gitte produktet. Testsieger.de har her testet 2 forskjellige råkostmaskiner.

Klikk på navnet for å lese anmeldelsen:

WMF Salad-To-Go og Philips VivaCollection HR1388.

Theparentgameblog.co.uk 🇬🇧
Theparentgameblog.co.uk er en britisk blogg som skriver om gode tips og ideer til foreldre, og dette inkluderer også anmeldelser av produkter til hjemmet.

Theparentgameblog.com har her testet råkostmaskinen Tefal MB755GTR. Du kan lese hele anmeldelsen på hjemmesiden deres. 

Thingsforboys.com 🇺🇸
Thingsforboys.com er en amerikansk blogg skrevet av en mor til 2 gutter som handler om livet som mor til guttene. Bloggen kretser derfor også om hverdagslivet, og her er råkostmaskinen Tefal MB755GTR blitt testet.

Ønsker du å lese testen i sin helhet så finner du den på Thingsforboys.com 

Trustedreviews.com 🇬🇧
Trustedreviews.com er en internasjonal testside som foretar en lang rekke ekspertundersøkelser og tester av de nyeste elektroniske forbrukerproduktene. Her har Trustedreviews.com testet 2 forskjellige foodprosessorer.

Klikk på navnet for å lese hele anmeldelsen: Bosch MCM3501M og Magimix 5200XL 

Which.co.uk 🇬🇧
Which.co.uk er Storbritannias største forbrukermagasin med over en halv million abonnenter. Which.co.uk tester jevnlig et stort utvalg av forbrukerprodukter, og her er det snakk om forskjellige foodprosessorer.

Klikk på navnet for å lese mer om testen:

Bosch MCM3501M, Magimix 5200XL og Kitchenaid Artisan 5KFP1644. Full tilgang krever imidlertid abonnement.


Alternative tester og artikler

Fant du ikke det du lette etter så har vi her hos Forbrukerliv en lang rekke andre artikler som kanskje kan være noe for deg. 

Et annet praktisk kjøkkenredskap som er perfekt til å lage råkost med, er de smarte foodprosessorene. I vår generelle foodprosessor test finner du en lang rekke av markedets best anmeldte modeller. 

Kanskje du også er interessert i en ny blender. I så fall kan du med vår generelle blender test skaffe deg en oversikt over alle ekspertenes favoritter. I denne kategorien finner du også en rekke produsentspesifikke tester. Her kan du lese vår Wilfa blender test, vår Blendtec blender test, vår KitchenAid blender test og vår Vitamix blender test. Helt til slutt vil vi gjerne fremheve vår stavmikser test. 

Føler du at du ikke har bruk for en vanlig blender – men fra tid til annen har lyst til å bruke en maskin til å blende ting som supper, smoothies, pisket krem, pure og mikse ingredienser – så kan en stavmikser være et opplagt valg. 

Les mer om de forskjellige modellene i vår KitchenAid stavmikser test og vår Bamix stavmikser test som alle inneholder testvinnende modeller.