Kjøleskap med fryser test 2021 – De beste modellene ifølge ekspertene – Testvinner guide

Senest opdateret den 0

Denne artikkelen handler om tester av ulike testvinnende kjøleskap med fryser slik at man som forbruker kan få best mulig oversikt over utvalget som finnes på markedet. 

Her er det snakk om flere forskjellige kjøleskap med fryser som er blitt testet i offisielle eksperttester. Ekspertpanelene består av det danske Forbrukerrådet Tænk og den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön.

Etter gjennomgangen av hvert kjøleskap med fryser kommer vi med noen avsnitt med gode råd i forbindelse med mat, holdbarhet og frysing.

Dersom man vil lese mer om testene og testkildene så finnes det en liste med linker til de undersøkelsene vi henviser til nederst i denne artikkelen.

I denne testen av kjøleskap med fryser finner du:
🔶 Oversikt over flere anmelderroste kjøleskap med fryser
🔶 Guide til riktig oppbevaring av matvarer
🔶 Informasjon om hvor lenge matvarene kan holde seg
🔶 Gode råd til frysing av matvarer
🔶 Informasjon om hvordan man stiller inn et kjøleskap med fryser riktig
🔶 Informasjon om hvor lenge fryseren kan klare seg ved strømbrudd
🔶 Guide til å forstå energimerket
🔶 Gjennomgang av de testene vi har undersøkt samt linker til eventuell videre lesning

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler resultater fra upartiske tester slik at forbrukeren lett kan skaffe seg en oversikt over de beste produktene på markedet.

Kjøleskap med fryser test 2021 – Her er de 9 beste modellene

Hos Forbrukerliv har vi analysert diverse anerkjente eksperttester og samlet de kjøleskapene med fryser med best anmeldelser her. I de grønne boksene under produktnavnet kan du se hvem som har anmeldt produktet og hvordan det har klart seg i testen.

Vi har også inkludert en prissammenligning under hvert produkt slik at du raskt og enkelt kan danne deg en oversikt over hvor du finner ditt nye kjøleskap med fryser til best pris.


Bosch KGE49VI4A

✅ Kåret til «Best Buy» hos Englands største testmagasin Which.co.uk
✅ 90 av 100 poeng hos det britiske testmagasinet Kagoo.co.uk

Bosch KGE49VI4A

Butik Pris

Annoncer

.
Bosch KGE49VI4A er blitt testet og anmeldt av de to britiske testmagasinene Which.co.uk og Kagoo.co.uk. Begge ekspertene er imponerte over kjøleskapet som de henholdsvis har kåret til «Best Buy» og gitt hele 90 av 100 poeng.

Dette har de blant annet gjort på grunn av modellens store kapasitet og flotte design. De er imidlertid mindre imponerte over prisen.

Perfekt til et stort kjøkken ifølge ekspertene

Ifølge ekspertene er Bosch KGE49VI4A et flott og stilrent kjøleskap med fryser som har mange praktiske funksjoner. Ekspertene fra Which.co.uk skriver for eksempel at kjøleskapet har en god kapasitet. Derfor mener Kagoo.co.uk også at dette kjøleskapet er «perfekt til et stort kjøkken».

Ekspertene fra Kagoo.co.uk forklarer også at Bosch KGE49VI4A har «en god innredning» slik at det er enkelt å plassere mat i både kjøleskapet og i fryseren. Alt i alt mener ekspertene at dette er en «veldig bra modell som kan holde i mange år fremover i tid». De merker seg imidlertid at modellen er forholdsvis stor, som er noe man bør være oppmerksom på.

God kapasitet

Med Bosch KGE49VI4A får man et kjøleskap med fryser som har en kjølekapasitet på 274 liter samt en frysekapasitet på 111 liter. Modellen egner seg derfor godt til et hjem på rundt tre til fire personer.

Samtidig er dette kjøleskapet med fryser en energibesparende modell som er plassert i energiklasse A+++. Dette er ikke bare en fordel for lommeboken, men også for miljøet da det ikke bruker mye strøm i løpet av et år.

Selve lydnivået ligger på 38 dB, derfor bråker ikke Bosch KGE49VI4A mye. Til sammenligning har en normal samtale et lydnivå på 60 dB. Ved åpning av kjøleskapet vil en LED-belysning slå seg på slik at man raskt kan finne det man leter etter.

Funksjonelt kjøleskap med fryser

Bosch KGE49VI4A er utstyrt med en fleksibel og funksjonell innredning med en stor fryseskuff, uttrekkbare glasshyller, et eggebrett med mer. Det gjør det enkelt å innrede kjøleskapet og fryseren på best mulig måte.

I tillegg til dette har Bosch KGE49VI4A både SuperKjøl, SuperFrys og LowFrost. SuperKjøl og SuperFrys sørger for å senke temperaturen raskt når man setter inn nye matvarer, og LowFrost reduserer dannelsen av rim og is slik at fryseren ikke lenger må avrimes hele tiden.

Sist, men ikke minst kommer Bosch KGE49VI4A med FreshSense som har sensorer som reagerer med en gang dersom det skulle oppstå en temperaturforskjell. Deretter vil sensorene overta styringen av kjølingen slik at den forblir optimal.

Spesifikasjoner ved Bosch KGE49VI4A – mål:
🌀 Høyde: 201 cm.
🌀 Bredde: 70 cm.
🌀 Dybde: 65 cm.
🌀 Vekt: 90,883 kilo 

Spesifikasjoner ved Bosch KGE49VI4A – nøkkelopplysninger: 
🔴 Type: Kjøleskap med fryser
🔴 Kapasitet kjøleskap: 274 liter
🔴 Kapasitet fryser: 111 liter
🔴 Energiklasse: A+++
🔴 Energiforbruk pr. år: 190 kWh
🔴 Lydnivå dB(A): 34 dB
🔴 Spenning (V): 220-240 volt

Fordeler ved Bosch KGE49VI4A:
 SuperKjøl
 SuperFrys
 LowFrost
 FreshSense
 Energiklasse A+++


Electrolux EN3201MOW

✅ God anmeldelse hos det danske forbrukerrådet Tænk
✅ God anmeldelse hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Electrolux EN3201MOW

Butik Pris

Annoncer

.
Electrolux EN3201MOW er blitt testet og anmeldt av det danske forbrukerrådet Tænk og den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön. Begge ekspertene er imponerte over denne modellen som de har gitt en god anmeldelse.

De er spesielt imponerte over modellens lave energiforbruk og gode kvalitet, men de er imidlertid mindre imponerte selve kapasiteten.

Energibesparende kjøleskap med fryser

Electrolux EN3201MOW er et energibesparende kjøleskap med fryser som har fått energimerkingen A++. Det vil si at modellen ikke bruker mye energi i løpet av et år. Denne modellen har også en kapasitet på 111 liter i fryseren og 198 liter i kjøleskapet.

Samtidig har Electrolux EN3201MOW et lydnivå på 40 dB, og til sammenligning har en normal samtale et lydnivå på 60 dB. Det vil si at kjøleskapet ikke bråker noe særlig.

Når man åpner kjøleskapet så vil det også tennes et LED-lys. Det gjør at man raskt og enkelt kan skaffe seg en oversikt over de forskjellige hyllene og skuffene.

Enkel avriming

Med Electrolux EN3201MOW får man et kjøleskap med fryser hvor det er raskt og enkelt å avrime fryseren. Modellen kommer nemlig med teknologien LowFrost som sikrer at rim og is blir redusert. Da slipper man å måtte avrime fryseren manuelt hele tiden.

I tillegg til dette er det plassert to fryseskuffer og en skuff som er halvparten så dyp i fryseavdelingen. Det er derfor plass til både store og små frysevarer hvis man har bruk for det. Alle hyllene i fryseren er laget av glass, noe som gir brukeren en bedre oversikt.

God innredning

Electrolux EN3201MOW har også en kjøleskapsavdeling som er innredet på en praktisk og god måte. Kjøleskapet har blant annet en plassbesparende flaskehylle slik at man kan plassere alle flaskene her.

Flaskehyllen er plassert rett under en glasshylle og har plass til hele fem flasker. Electrolux EN3201MOW har også hele to forskjellige grønnsaksskuffer hvor man kan oppbevare alt av frukt og grønnsaker.

Spesifikasjoner ved Electrolux EN3201MOW – mål:
🌀 Høyde: 174,5 cm.
🌀 Bredde: 59,5 cm.
🌀 Dybde: 64,7 cm.
🌀 Vekt: 64,1 kilo 

Spesifikasjoner ved Electrolux EN3201MOW – nøkkelopplysninger: 
🔴 Type: Kjøleskap med fryser
🔴 Kapasitet kjøleskap: 198 liter
🔴 Kapasitet fryser: 111 liter
🔴 Energiklasse: A++
🔴 Energiforbruk pr. år: 233 kWh
🔴 Lydnivå dB(A): 40 dB
🔴 Spenning (V): 220-240 volt

Fordeler ved Electrolux EN3201MOW:
 Praktisk flaskehylle
 LowFrost
 God energimerking
 Støysvak modell
 LED-belysning

Her kan du se en presentasjonsvideo av modellen Electrolux EN3201MOW. Videoen er produsert av WhiteAway.no:


Bosch KGN39IJ3A

✅ God anmeldelse hos Englands største testmagasin Which.co.uk
✅ 81 av 100 poeng hos det britiske testmagasinet Kagoo.co.uk

Bosch KGN39IJ3A

Butik Pris

Annoncer

8.990,00 Les mer
12.399,00 Les mer
12.399,00 Les mer

.
Både Which.co.uk og Kagoo.co.uk har testet og anmeldt Bosch KGN39IJ3A som de har gitt henholdsvis en god anmeldelse og hele 81 av 100 poeng. Begge ekspertkildene er imponerte over dette kjøleskapet med fryser på grunn av modellens lave energiforbruk, men de mener imidlertid at modellen er forholdsvis dyr.

Svært energivennlig kjøleskap med fryser ifølge ekspertene

Ifølge ekspertene er Bosch KGN39IJ3A et veldig bra kjøleskap med et flott design.

Ekspertene fra Which.co.uk skriver for eksempel at kjøleskapet «lar deg bytte ut looken din på kjøkkenet» på en bra måte. De mener også at modellen er svært energivennlig, noe ekspertene fra Kagoo.co.uk også fremhever.

Ekspertene fra Kagoo.co.uk legger også merke til at dette kjøleskapet har en kapasitet som er god til små familier, men de mener imidlertid at modellen er ganske dyr.

Støysvakt og energivennlig kjøleskap med fryser

Med Bosch KGN39IJ3A får man et støysvakt og energivennlig kjøleskap med fryser som har fått energimerkingen A++. Det gjør at modellen ikke bruker mye energi i løpet av et år. Samtidig ligger lydnivået på 39 dB, og til sammenligning har en normal samtale et lydnivå på 60 dB.

Kapasiteten på kjøleskapet er ligger på 279 liter, mens fryseren kan romme opptil 87 liter. Derfor er modellen velegnet til en familie på rundt tre til fire personer da man har forholdsvis god plass.

Takket være den automatiske avrimingsfunksjonen NoFrost avrimes modellen jevnlig slik at man ikke trenger å gjøre det manuelt. Når man åpner kjøleskapet så vil et LED-lys slå seg på slik at man kan få en god oversikt over alle hyller og skuffer.

Flere praktiske funksjoner

Bosch KGN39IJ3A er utstyrt med flere praktiske funksjoner som et Multi AirFlow-system og SuperFrys.

Multi AirFlow-systemet sørger for at det blir skapt skånsomme og jevne luftstrømmer på alle nivåer slik at matvarene bevarer smak og konsistens, og i tillegg senkes temperaturen i en kort periode med SuperKjøl. Det gjør at de nye matvarene raskt oppnår den riktige temperaturen.

I tillegg til dette kommer Bosch KGN39IJ3A med funksjonen FreshSense som har intelligente sensorer. Disse sensorene reagerer med én gang hvis det oppstår en temperaturforskjell, og deretter overtar de styringen av kjølingen.

Spesifikasjoner ved Bosch KGN39IJ3A – mål:
🌀 Høyde: 203 cm.
🌀 Bredde: 60 cm.
🌀 Dybde: 66 cm.
🌀 Vekt: 75,672 kilo 

Spesifikasjoner ved Bosch KGN39IJ3A – nøkkelopplysninger: 
🔴 Type: Kjøleskap med fryser
🔴 Kapasitet kjøleskap: 279 liter
🔴 Kapasitet fryser: 87 liter
🔴 Energiklasse: A++
🔴 Energiforbruk pr. år: 273 kWh
🔴 Lydnivå dB(A): 39 dB
🔴 Spenning (V): 220-240 volt

Fordeler ved Bosch KGN39IJ3A:
 FreshSense
 SuperFrys
 Multi AirFlow-system
 LED-belysning
 NoFrost


Electrolux EN3791MOX

✅ God anmeldelse hos det danske Forbrukerrådet Tænk
✅ Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Electrolux EN3791MOX

Butik Pris

Annoncer

.
Modellen Electrolux EN3791MOX passer til en familie på 3-4 personer. Kjøleskapskapasiteten er på 228 liter, mens fryserkapasiteten ligger på 91 liter. Derfor er det rikelig med plass til en gjennomsnittlig stor familie.

Electrolux EN3791MOX er en mindre avansert modell da den ikke er utstyrt med like mange funksjoner som mange andre modeller. Den er imidlertid utstyrt med alle de funksjonene og egenskapene som man har bruk for når det kommer til et kjøleskap med fryser.

Både det danske Forbrukerrådet Tænk og den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön har testet denne modellen, og begge instansene er imponerte over hvor bra den er på de fleste av de testede parameterne. Derfor har de også endt med å gi denne modellen gode anmeldelser.

Modellen er energibesparende, noe som ikke bare er en fordel for lommeboka, men også for miljøet. Denne modellen er plassert i energiklasse A++.

Kan fryse og kjøle matvarer på kort tid 

Med ElectroluxEN3791MOX er det mulig å både kjøle og fryse matvarer på kort tid. Modellen er utstyrt med funksjonene SuperKjøl og SuperFrys – som henholdsvis fungerer både i kjøleskapet og i fryseren.

Med SuperKjøl kan man senke temperaturen i kort tid dersom man for eksempel ikke vil at matvarene skal tine. Dette kan være en god idé dersom man har handlet inn mye på én gang. Med SuperFrys-funksjonen blir nedfrysningsprosessen «speedet» opp da fryserens temperatur ikke vil stige, men heller synke. Den raske nedfrysningsfunksjonen stiller seg automatisk tilbake til den normale innstillingen når prosessen er ferdig.

I tillegg til funksjonene SuperKjøl og SuperFrys så har ElectroluxEN3791MOX også en 0-graders sone hvor man kan oppbevare et vell av ulike matvarer. Denne sonen er god til matvarer som må holde seg friske. I tillegg til dette så øker også sonen holdbarheten på de ulike matvarene da temperaturen holder seg lav.

MultiFlow-teknologi sørger for en frisk oppbevaring 

Modellen Electrolux EN3791MOX sørger for at alt innholdet i kjøleskapet holder seg ferskt da luftfuktigheten holder seg jevn og nøyaktig på grunn av TwinTech FrostFree med Multi-Flow-funksjonen. Det betyr at matvarene kan holde seg lengre, og at de vil bevare ferskheten.

Dersom man vil plassere en bestemt vare enten bare nederst eller kun øverst i kjøleskapet, sørger MultiFlow-teknologien for at temperaturen fordeles jevnt og nøyaktig.

Modellen er også utstyrt med et TasteGuard luftfilter som renser luften slik at den alltid er ren og frisk. Med modellens kullfilter beholdes luften frisk og ren, noe som er en stor fordel for matvarene da lukten av de ikke så lett vil smitte over på den andre maten – uansett om den er pakket inn eller ikke.

Praktisk modell med god belysning 

Electrolux EN3791MOX er en praktisk modell med en god belysning som sørger for at man raskt og enkelt kan finne akkurat det man leter etter i kjøleskapet eller fryseren. Med modellens LED-belysning er det mulig å sjekke selv mørke hjørner i fryseren eller kjøleskapet uten problemer.

I tillegg til dette er Electrolux EN3791MOX et praktisk kjøleskap med fryser da det er selvavisende. Det vil si at man slipper å avise fryseren da den selv sørger for å gjøre det når det trengs.

Spesifikasjoner ved Electrolux EN3791MOX – mål: 
🌀 Høyde: 2005 mm
🌀 Bredde: 595 mm
🌀 Dybde: 647 mm
🌀 Vekt: 74 kilo 

Spesifikasjoner ved Electrolux EN3791MOX – nøkkelopplysninger: 
🔴 Type: Kjøleskap med fryser
🔴 Kapasitet kjøleskap: 243 liter
🔴 Kapasitet fryser: 91 liter
🔴 Energiklasse: A++
🔴 Energiforbruk pr. år: 254 kWh
🔴 Lydnivå dB(A): 43 dB
🔴 Spenning (V): 230 volt 

Fordeler ved Electrolux EN3791MOX:
 Automatisk avising
 Utstyrt med SuperKjøl og SuperFrys
 Energibesparende modell
 Separate kjølesystemer
 LED-belysning


Electrolux EN3791MOW 

✅ God vurdering hos det danske Forbrukerrådet Tænk
✅ Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Electrolux EN3791MOW

Butik Pris

Annoncer

.
Electrolux EN3791MOW er et kjøleskap med fryser som er blitt testet av flere ekspertpaneler. Dette inkluderer blant annet det danske Forbrukerrådet Tænk og den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön. De har vurdert og testet modellen med tanke på flere forskjellige parametere. Denne modellen klarte seg godt på alle de testede områdene, derfor endte begge ekspertkildene med å gi Electrolux EN3791MOW gode vurderinger.

Med denne modellen får man flere valgmuligheter dersom man vil ha en bestemt farge på kjøkkeninnredningen. Man har nemlig mulighet til å velge mellom en front i enten rustfritt stål eller hvitt, avhengig av hva man vil ha og hva man trenger. Modellen har et moderne og stilrent utseende i begge farger.

Electrolux EN3791MOW er imidlertid en modell som har mer å by på enn bare et flott design. Dette er nemlig en energibesparende modell som ikke bare er snill mot lommeboken – den tar også hensyn til miljøet da den er plassert i energiklasse A++.

Modellens kjøleskapskapasitet ligger på 228 liter, mens fryserkapasiteten ligger på 91 liter. Derfor passer den godt til en familie på mellom 3 til 4 personer.

Gode oppbevaringsforhold, 0-graders skuffe og ventilerende kjøleteknologi 

Modellen Electrolux EN3791MOW er utstyrt med en 0-graders skuff hvor man kan oppbevare alt ifra kjøttpålegg til ferske grønnsaker eller en god biff. Denne skuffen sørger for at alle matvarer holder seg lengre. Både kjøleskapets temperatur og fuktighet vil justere seg etter innholdet.

Electrolux EN3791MOW er en modell som også er utstyrt med en ventilert kjøling som kjøler ned kjøleskapets ulike nivåer. Med modellens ventilerende kjøleteknologi vil alle matvarene oppbevares på best mulig måte, derfor er dette et kjøleskap med fryser hvor man trygt kan stole på at kvaliteten på matvarene beholdes under oppbevaring.

Modellen har en luftsirkulasjon som sørger for at matvarene kan holdes ferske lengre. Temperaturen vil holde seg jevn med kun mindre svingninger.

Utstyrt med SuperKjøl og SuperFrys-funksjoner 

Electrolux EN3791MOW er utstyrt med de to funksjonene SuperKjøl og SuperFrys. Disse er nyttige å ha dersom man vil kjøle eller fryse ned matvarer raskt og enkelt. SuperKjøl-funksjonen finner man i kjøleskapet, og den er enkel å bruke dersom man vil kjøle ned matvarer raskt uten å tine de andre. Denne funksjonen vil senke temperaturen i kjøleskapet i en kort periode.

Med fryserens SuperFrys-funksjon er det mulig å fryse ned matvarer både enkelt, raskt og effektivt. Funksjonen setter fart på nedfrysningsprosessen, derfor går det ekstra raskt. På denne måten vil man unngå at enkelte matvarer i fryseren tines – samtidig som man kan fryse ned de matvarene man har bruk for raskt og enkelt.

I tillegg til disse to funksjonene så er kjøleskapet utstyrt med et TasteGuard luftfilter. Dette filteret består av et kullfilter som sørger for å rense luften i kjøleskapet. Det vil si at luften ikke bare vil være frisk og ren, men matvarene vil heller ikke hverken smake eller lukte av hverandre.

Et fleksibelt kjøleskap med fryser med praktiske funksjoner 

Dette fleksible kjøleskapet med fryser fra Electrolux har LED-belysning i både kjøleskapet og fryseren. Dette gjør det raskt og enkelt å skaffe seg en god oversikt over innholdet – også alt det som er plassert bakerst mot veggen. LED-belysningen er ikke bare smart; den er også praktisk da den er både energibesparende og holdbar i og med at man slipper å skifte ut pærene så ofte.

Denne modellen er praktisk fordi den sørger for å avise seg selv. Det betyr at man slipper å måtte avise fryseren på egenhånd da den tar seg av dette helt selv. Den sørger for å gjøre det regelmessig, derfor slipper man også å holde et øye med når det er på tide å avise fryseren igjen.

Electrolux EN3791MOW er utstyrt med fleksible glasshyller som er større enn standardhyllene man som regel finner i andre kjøleskap med fryser. Disse hyllene er nemlig større både i dybden og i bredden, derfor er det mulig å plassere flere ting på hvert nivå enn man hadde fått til med andre hyller.

Spesifikasjoner ved Electrolux EN3791MOW – mål: 
🌀 Høyde: 2005 mm
🌀 Bredde: 595 mm
🌀 Dybde: 647 mm
🌀 Vekt: 77 kilo 

Spesifikasjoner ved Electrolux EN3791MOW – nøkkelopplysninger:
🔴 Type: Kjøleskap med fryser
🔴 Kapasitet kjøleskap: 228 liter
🔴 Kapasitet fryser: 91 liter
🔴 Energiklasse: A++
🔴 Energiforbruk pr. år: 264 kWh
🔴 Lydnivå dB(A): 43 dB
🔴 Spenning (V): 230 volt

Fordeler ved Electrolux EN3791MOW:
 Energibesparende modell
 Selvavisende modell
 Utstyrt med de to funksjonene SuperKjøl og SuperFrys
 0-graders skuffe
 Holder luften frisk og ren med et TasteGuard luftfilter


Bosch KIS87AF30

✅ Toppscorer hos det danske forbrukerrådet Tænk 
✅ Testvinner hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Bosch KIS87AF30

Butik Pris

Annoncer

12.299,00 Les mer
12.299,00 Les mer
12.299,00 Les mer

.
Bosch KIS87AF30 er blitt testet og anmeldt av det danske forbrukerrådet Tænk og den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön.

Begge ekspertkildene er fornøyde med modellen som de har kåret til henholdsvis toppscorer og testvinner.

Mens forbrukerrådet Tænk er svært begeistret over kombiskapets kvalitet, er Råd & Rön fornøyde med skapets brukervennlighet.

Ekspertene forklarer imidlertid at de er mindre fornøyde med prisen og kapasiteten.

Vær oppmerksom på at Bosch KIS87AF30 er en integreringsmodell som man selv må montere en front på.

Kombiskap med sensorteknologi

Ved kjøp av Bosch KIS87AF30 får man et kombiskap med en kapasitet på 211 liter i kjøleskapet og 61 liter i fryseren. Modellen er derfor velegnet til en husstand på 3-4 personer.

I tillegg kommer Bosch KIS87AF30 med teknologien FreshSense som ved hjelp av sensorteknologi sørger for at kjøleskapet og fryseren holder den mest optimale temperaturen i forhold til matvarene.

Det finnes også en praktisk temperaturstyring på kjøleskapet dersom man har bruk for det.

Bosch KIS87AF30 er både en energivennlig og støysvak modell. Kombiskapet plasseres nemlig i energiklasse A++ og har i tillegg et lydnivå på bare 35 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydnivå på 60 dB.

Modell med HydroFresh og fleksibel innredning 

Bosch KIS87AF30 har et kjøleskap med en fleksibel innredning. Kjøleskapet inneholder nemlig fem hyller laget av herdet glass.

Fire av disse hyllene er justerbare, og man kan selv justere høyden. Det er i tillegg en LED-belysning i kjøleskapet som gir brukeren god oversikt over matvarene.

Bosch KIS87AF30 er i tillegg utstyrt med skuffen HydroFresh som har en praktisk fuktighetsregulering. Skuffen kan brukes til oppbevaring av frukt og grønt da den hjelper til med å forlenge ingrediensenes ferskhet og holdbarhet.

Fryser med praktisk funksjon 

Bosch KIS87AF30 er som sagt utstyrt med en fryser. Fryseren kommer med to gjennomsiktige skuffer. Av disse er den ene skuffen en BigBoks som gir plass til større matvarer.

I tillegg til en BigBoks kommer Bosch KIS87AF30 med funksjonen SuperFrys. Denne funksjonen kan brukes til ferske matvarer. Her senkes temperaturen slik at innfrysingen går raskere og ikke påvirker andre matvarer i fryseren. Dette er praktisk når man legger nye matvarer i fryseren.

Sist, men ikke minst, er Bosch KIS87AF30 utstyrt med en døralarm som gir brukeren beskjed dersom døren ikke er helt lukket.

Spesifikasjoner ved Bosch KIS87AF30 – mål:
🌀 Høyde: 177,2 cm.
🌀 Bredde: 55,8 cm.
🌀 Dybde: 54,5 cm.
🌀 Vekt: 67,65 kilo 

Spesifikasjoner ved Bosch KIS87AF30 – nøkkelopplysninger: 
🔴 Type: Kombiskap
🔴 Kapasitet kjøleskap: 211 liter
🔴 Kapasitet fryser: 61 liter
🔴 Energiklasse: A++
🔴 Energiforbruk pr. år: 226 kWh
🔴 Lydnivå dB(A): 35 dB
🔴 Spenning (V): 220-240 volt

Fordeler ved Bosch KIS87AF30:
 HydroFresh-skuff
 SuperFrys-funksjon
 Energiklasse A++
 FreshSense-teknologi
 Fleksibel innredning


Liebherr CNel 4313

✅ God anmeldelsehos det danske forbrukerrådet Tænk
✅ Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Liebherr CNel 4313

Butik Pris

Annoncer

.
Både det danske forbrukerrådet Tænk og den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön har testet og anmeldt Liebherr CNel 4313 og gitt en god anmeldelse.

Mens Forbrukerrådet Tænk har gitt en god anmeldelse, har Råd & Rön kåret kombiskapet til toppscorer i sin test.

Dette har ekspertene gjort på grunnlag av modellens frysekapasitet, brukervennlighet, og lave energiforbruk. Selv om ekspertene generelt sett er begeistret for kombiskapet, er de mindre fornøyde med skapets temperatursvingninger.

Frittstående kombiskap med NoFrost og DuoCooling

Liebherr CNel 4313 er et frittstående kombiskap som kan plasseres de fleste steder på kjøkkenet.

Det er et enkelt og stilrent kombiskap som passer inn på de fleste kjøkken uansett innredning. Kjøleskapsdelen har en kapasitet på 209 liter, mens fryseren har en kapasitet på 95 liter.

I tillegg kommer modellen med to praktiske funksjoner som for eksempel NoFrost og DuoCooling.

Mens teknologien NoFrost sikrer at de ferske matvarene holder seg over lang tid, får man med DuoCooling to kjølesystemer som kan stilles inn uavhengig av hverandre.

Samtidig sørger NoFrost for at matvarene fryses ned med iskald og resirkulert luft, og man trenger ikke lenger bruke tid på en manuell avriming av kjøleskapet eller fryseren.

Modell med knappelektronikk og oversiktlig innredning 

Liebherr CNel 4313 er utstyrt med knappelektronikk slik at den er enkel å betjene. Den kommer i tillegg med en elektronisk styring til den digitale temperaturvisningen.

Her informeres brukeren om de innstilte verdiene slik at man kan endre på temperaturen eller ikke.

I tillegg er Liebherr CNel 4313 utstyrt med en oversiktlig innredning. I kjøleskapsdelen kan en blant annet finne en flaskehylle for drikkevarer.

I tillegg til dette er kjøleskapet utstyrt med fire hyller til oppbevaring som er laget av herdet glass, samt en stor skuff til frukt og grønnsaker. Takket være LED-belysningen får man en god oversikt over de ulike matvarene.

I fryseren finner en tre skuffer som kan flyttes rundt etter behov, samt et brett til isbiter.

Energivennlig og støysvakt kombiskap med PowerCooling

Med Liebherr CNel 4313 får man et energivennlig og støysvakt kombiskap. Modellen er nemlig plassert i energiklasse A++ og derfor kan man være sikker på at det ikke bruker mye energi i året. Dette er en fordel for både lommeboka og miljøet.

Selv om kombiskapet er energivennlig, bråker det ikke mye. Lydnivået ligger på kun 41 dB sammenlignet med en normal samtale som har et lydnivå på 60 dB.

Kombiskapet kommer i tillegg med funksjonen PowerCooling som sørger for at matvarene kjøles hurtig ned når de settes i kjøleskapet. Derfor holdes matvarene ferske lenger.

Spesifikasjoner ved Liebherr CNel 4313 – mål:
🌀 Høyde: 186,1 cm.
🌀 Bredde: 60 cm.
🌀 Dybde: 65,5 cm.
🌀 Vekt: 65 kilo 

Spesifikasjoner ved Liebherr CNel 4313 – nøkkelopplysninger: 
🔴 Type: Kombiskap
🔴 Kapasitet kjøleskap: 209 liter
🔴 Kapasitet fryser: 95 liter
🔴 Energiklasse: A++
🔴 Energiforbruk pr. år: 240 kWh
🔴 Lydnivå dB(A): 42 dB
🔴 Spenning (V): 220-240 volt

Fordeler ved Liebherr CNel 4313:
 PowerCooling-funksjon
 Oversiktlig innredning
 LED-belysning
 NoFrost-funksjon
 DuoCooling-funksjon


Liebherr CP 4313

✅ Kåret til «Best Buy» hos Englands største testmagasin Which.co.uk

Liebherr CP 4313

Butik Pris

Annoncer

6.999,00 Les mer
8.550,00 Les mer
9.119,00 Les mer

.
Liebherr CP 4313 er blitt testet og anmeldt av Englands største testmagasin Which.co.uk.

Ekspertene fra Which.co.uk er svært begeistret for kombiskapet som de har kåret til å være et «Best Buy».

Dette har de blant annet gjort fordi de mener modellen er brukervennlig og energivennlig.

Til gjengjeld er de mindre fornøyde kombiskapets kapasitet da de mener at det finnes større modeller på markedet som passer bedre til en familie.

Kombiskap med DuoCooling og SmartFrost 

Liebherr CP 4313 er et kombiskap som kommer med både kjøleskap og fryser. Her har kjøleskapsdelen en kapasitet på 209 liter, mens fryseren har en kapasitet på 99 liter.

Modellen er derfor velegnet til en husstand på tre til fire personer.

I tillegg kommer Liebherr CP 4313 med de to praktiske funksjoner som DuoCooling og SmartFrost.

Mens DuoCooling sørger for to kjølesystemer som kan stilles inn uavhengig av hverandre, sikrer SmartFrost for at isdannelsen i modellen reduseres kraftig. Det vil si at man sjelden skal avrime kombiskapet.

Energivennlig og støysvakt kombiskap 

Med Liebherr CP 4313 får man et kombiskap som er plassert i energiklasse A++. Det betyr at modellen er plassert i den beste energiklassen.

På denne måten er man sikret at kombiskapet ikke bruker mye energi i løpet av et å. Dette er ikke bare en fordel for lommeboka, men også for miljøet.

I tillegg er Liebherr CP 4313 en modell med et lydnivå på bare 38 dB. Kombiskapet vil derfor ikke forstyrre mye i hjemmet. Til sammenligning har en normal samtale et lydnivå på 60 dB.

Flere praktiske egenskaper

Liebherr CP 4313 kommer med flere praktiske egenskaper som knappelektronikk. Her har den nøyaktige elektroniske styringen en digital temperaturvisning som informerer om de verdiene som er stilt inn. Med en lett berøring er et i tillegg mulighet for å styre alle funksjonene.

Kjøleskapsdelen i modellen er i tillegg utstyrt med ventilert kjøling. Man kan derfor være sikker på at temperaturen er den samme både nederst og øverst i skapet. Det er også alltid enkelt å få en oversikt over matvarene i kjøleskapet takket være LED-belysningen.

Spesifikasjoner ved Liebherr CP 4313 – mål:
🌀 Høyde: 186,1 cm.
🌀 Bredde: 60 cm.
🌀 Dybde: 65,5 cm.
🌀 Vekt: 67,5 kilo 

Spesifikasjoner ved Liebherr CP 4313 – nøkkelopplysninger: 
🔴 Type: Kombiskap
🔴 Kapasitet kjøleskap: 209 liter
🔴 Kapasitet fryser: 99 liter
🔴 Energiklasse: A+++
🔴 Energiforbruk pr. år: 153 kWh
🔴 Lydnivå dB(A): 38 dB
🔴 Spenning (V): 220-240 volt

Fordeler ved Liebherr CP 4313:
 LED-belysning
 Ventilert kjøling
 DuoCooling
 SmartFrost
 Energivennlig og støysvak modell


Smeg FC370X2PE

✅ Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön
✅ Toppscorer hos det danske forbrukerrådet Tænk

Smeg FC370X2PE

Butik Pris

Annoncer

.
Modellen Smeg FC370X2PE er blitt inkludert i 2 ulike tester av kjøleskap med fryser. Her er det snakk om både den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön og det danske forbrukerrådet Tænk. Begge instansene har testet modellene på parametere som design, brukervennlighet miljø og nedkjøling. Smeg FC370X2PE klarer seg godt i begge testene og får gode anmeldelser.

Kjøleskap med god størrelse

Smeg FC370X2PE har et kjøleskap med en romslighet på 219 liter. Derfor vil denne modellen være fordelaktig til en mellomstor familie på 2 til 3 personer. Modellen vil også være et godt valg for den forbrukeren som bryr seg om miljøet, for Smeg FC370X2PE ligger i energiklasse A++, som er den nest beste energiklassen som finnes på markedet. På den måten sparer man både på strømmen og miljøet.

Smeg FC370X2PE kommer med en flott overflate i rustfritt stål som gir modellen et flott design i en grå farge.

Kjøleskap med gode funksjoner

Smeg FC370X2PE hører til blant de moderne og intelligente kjøleskapene. Modellen har blant annet en ventilert kjølefunksjon som gjør at den sørger for å holde en jevn, stabil og kald temperatur i hele kjøleskapet. Modellen har en elektronisk temperaturstyring som gjør at man lettere kan regulere temperaturen.

Det elektroniske displayet samt LED-belysningen bidrar til at man både får bedre oversikt og brukervennlighet. Smeg FC370X2PE er fleksibelt innredet med 2 justerbare glasshyller og en grønnsaksskuff samt en flaskehylle. I døren finnes det også en justerbar hylle og en hylle til flasker og oppbevaring av egg.

Stor fryser

Smeg FC370X2PEs fryser har en stor kapasitet på 99 liter, noe som gjør at man kan oppbevare mange matvarer her. Fryseren på Smeg FC370X2PE har en nedfrysningskapasitet på hele 18 kilo om dagen, og for å sikre at ferske matvarer ikke forstyrrer det kalde klimaet i fryseren, har Smeg FC370X2PE også en hurtigfrysings-funksjon. Smeg FC370X2PEs fryser består av 1 rom med en hylle, og 3 oppbevaringsskuffer.

Utvalgte fordeler ved Smeg FC370X2PE:
 Modell med god kapasitet
 Energiklasse A++
 Ventilert kjøling i kjøleskapet
 God oversiktlighet med LED-lys og elektronisk temperaturstyring
 Fryser med hurtignedfrysings-funksjon 


Oppbevaring av matvarer i kjøleskapet

Oppbevaring av matvarer i kjøleskapet

Når man kommer hjem og er sliten etter en lang dag, tenker man neppe over hvordan man legger inn matvarene i kjøleskapet. Whiteaway.com forklarer at det faktisk er store temperaturforskjeller på de ulike hyllene i kjøleskapet.

Dersom man vil være sikker på at alle matvarene oppbevares ved samme temperatur så kan det være lurt å investere i et kjøleskap med ventilering som sikrer en jevn temperatur i hele kjøleskapet ved hjelp av et ventilasjonssystem. Dersom man ikke har et kjøleskap med ventilering, kan man som en tommelfingerregel huske på at varmen stiger oppover i kjøleskapet. Det betyr at de øverste hyllene er minst kalde.

Har man kjøleskap uten ventilering, bør man gjøre følgende:

Øverste hyller: Plasser frukt og grønt øverst i kjøleskapet – selv om mange er vant til å gjøre det motsatte. Da gjemmes de ikke bort i en skuff slik at de lett kan glemmes. Det samme gjelder ost og smør, som har det best der det ikke er kaldest.

Nederste hyller: Det er som regel kaldest nederst i kjøleskapet. De matvarene som fort blir dårlige bør derfor plasseres der. Her er det snakk om melk, kjøtt, fisk og rester etter middagen. Egg kan også med fordel plasseres her. Mange bruker kjøleskapsdøren til både melk og egg, men der finnes det ofte store temperatursvingninger.

Man bør også legge merke til at det er forskjell på frukt og grønnsaker – noen trives best i kjøleskapet, mens andre trives best på kjøkkenbenken.

Frukt og grønt som ikke skal kjøles: Epler, pærer, bananer, meloner, avokado, tomat, agurk, fersk ingefær, squash og aubergine.

Frukt og grønt som bør kjøles: Stenfrukter, bær og andre grønnsaker som ikke er nevnt ovenfor.

I tillegg til dette bør man også være oppmerksom på luftfuktigheten. Når det kommer til frukt og grønt, liker de fleste sortene en høy luftfuktighet på 90 til 95 prosent. Her kan grønnsaksskuffen være en god idé, for den holder nemlig på fukten. Det finnes også unntak som for eksempel gulerøtter – som foretrekker en lavere luftfuktighet.

Hvis man helst vil bruke grønnsaksskuffen så mye som mulig, kan man legge litt kjøkkenpapir i bunnen av skuffen. Det vil suge til seg overflødig fukt og eventuelt kondensvann.


Oversikt over matvarer og oppbevaring

Det danske forbrukerrådet Tænk har også utarbeidet en oversikt over hvordan ulike typer matvarer bør håndteres. Her er de viktigste punktene:

Melk og ost: Skal oppbevares kjølig og kan også fryses ned i små porsjoner. Yoghurt bør imidlertid ikke fryses. Oppbevar helst disse matvarene slik at lys og oksygen holdes ute – derfor i den originale emballasjen. Melk og fløte kan holde seg i 2 til 3 dager etter at man har åpnet produktet. Produkter av surmelk kan holde i 4 til 5 dager, og faste oster kan holde i opptil en måned. Dersom melkeprodukter lukter dårlig så må de kastes.

Frukt og grønt: Ta gjerne en titt på listen ovenfor om hvilke frukter og grønnsaker som bør oppbevares kjølig. Pakk gjerne om grønnsaker i kjøleskapet dersom det trengs, og vær oppmerksom på at flere typer frukt og grønt skal oppbevares separat. Her er det snakk om blant annet epler, pærer, tomater, paprika, melon, fersken, nektariner, druer, kiwi og sitrusfrukter – de utskiller nemlig stoffet etylen som kan modne og ødelegge kvaliteten på andre frukter og grønnsaker.

Kjøtt, egg og pålegg: Disse matvarene bør alltid oppbevares kjølig og i tett emballasje. Egg kan holde i mange uker, og kjøttpålegg kan holde i et par dager. Kjøtt bør helst fryses ned eller brukes i løpet av et par dager, avhengig av type. Sørg for å pakke om kjøttet dersom det skal fryses ned. Når man håndterer kjøtt så bør man være obs på bakterier som raskt utvikler seg.

Fisk: Fisk blir fort dårlig og må oppbevares kaldt. Fisk bør enten spises eller fryses ned samme dag. Vær spesielt oppmerksom på at fisk helst skal oppbevares ved 2 grader i kjøleskapet dersom man ikke spiser den samme dag den er kjøpt.

Brød: Man kan oppbevare brød i kjøleskapet slik at det holder seg ferskt lenger. På en annen side blir det fort tørt, derfor kan man også oppbevare det i romtemperatur. Dersom brødet er for gammelt så vil det begynne å mugne. Brød kan også fryses ned.

Rester: Dersom man har rester etter middagen som man vil spise senere, bør det kjøles ned raskt. Man bør pakke inn måltidet i mindre porsjoner rett etter man er ferdig med å spise, og deretter sette det i kjøleskapet eller i fryseren med én gang. En varmebehandlet rett kan holde ca. 2 til 3 dager i kjøleskapet, og 3 måneder i fryseren. Husk alltid å gjennomvarme matrester før de skal spises igjen.

Husk datomerkingen

Danske Tv2.dk forklarer at man som utgangspunkt alltid bør følge datomerkingen for å sikre at man ikke spiser bedervede matvarer. Sunn fornuft bør alltid komme først, så dersom maten lukter eller smaker dårlig – eller har en merkelig konsistens – så bør den kastes uansett om den ikke har gått ut på dato.

Husk disse essensielle hygiene-rådene: 

Man bør alltid være påpasselig når man har med mat å gjøre, forklarer danske Tv2.dk. Man bør alltid overholde de få, men viktige, reglene for god hygiene på kjøkkenet. Disse inkluderer:

Vask hender: Vask hender før, under og etter matlagingen. Når man har rørt i rått kjøtt eller uvaskede grønnsaker så bør man alltid vaske hendene slik at man ikke overfører noen sykdomsfremkallende bakterier.

Pass på oppvaskkluten: Oppvaskkluten kan fort bli en lekeplass for bakterier. Bytt de ut ofte og tørk helst hendene på kjøkkenpapir etter håndvask.

Rengjøring: Husk å holde både komfyr, bestikk og kjøkkenredskaper rene, og vask dem grundig etter bruk.

Ingen kontakt: Hold rått kjøtt og uvaskede grønnsaker unna andre matvarer – og hold de også unna hverandre. Bruk ulike skjærebrett til ulike matvarer.

Kjøl raskt ned: Matvarer har ikke godt av å være ute i varmen. Sett de i kjøleskapet eller fryseren med én gang etter innkjøp og matlaging.


Så lenge kan matvarene dine holde i fryseren

Så lenge kan matvarene dine holde i fryseren

I tillegg til rådene ovenfor om god hygiene på kjøkkenet, skriver danske Idenyt.dk at man også må huske å følge med på termostaten i kjøleskapet. Den optimale temperaturen i kjøleskapet ligger på 3 til 5 grader, og hvis man vil måle dette manuelt så kan man sette et termometer i et glass med vann og sjekke det jevnlig.

Frossen mat

Man bør også sjekke temperaturen i fryseren, og her bør den ideelle temperatur være på minus 18 grader eller kaldere. Som en tommelfingerregel så holder fete matvarer seg ferske kortere enn magre matvarer da fett blir harskt når det fryses.

Her har danske Idenyt.dk og det danske forbrukerrådet Tænk samlet en liste over hvor lenge matvarer kan holde seg i fryseren. Den skal brukes som en retningslinje, men husk alltid å bruke sunn fornuft også:

Bakverk, magert: 4-5 måneder

Bakverk, fett: 2-3 måneder

Frukt: 10-12 måneder

Grønnsaker: 6-12 måneder

Sauekjøtt: 6-8 måneder

Svinekjøtt, magert: 6 måneder

Svinekjøtt, fett: 3 måneder

Kjøttdeig: 4 måneder

Røkt kjøtt: 4-6 måneder

Pølser: 2-3 måneder

Fisk, mager: 3-6 måneder

Fisk, fet: 2-3 måneder

Fiskefarse: 1-2 måneder

Gravet og røkt fisk: 3-4 uker

Fjærkre, magert: 8-10 måneder

Fjærkre, fett: 5 måneder

Melkeprodukter: 3 måneder

Ost: 3-4 måneder

Dersom man har med frosne matvarer å gjøre så må man også tine de riktig. Dette gjelder spesielt for kjøtt, som bør tines i kjøleskap selv om det tar lenger tid enn på kjøkkenbenken. Bakteriene begynner nemlig å formere seg lynraskt når kjøttet utsettes for varme romtemperaturer.

Slik sjekker du om matvarene dine fremdeles kan spises 🍗🔍 

Danske Fødevarestyrelsen.dk forklarer at det er forskjell på merking som sier «Siste bruksdato» og «Best før».

Matvarer med «Siste bruksdato» betyr at man under ingen omstendigheter må innta varen etter datoen som er angitt. Dette er spesielt viktig når det gjelder kjøttprodukter.

Matvarer med «Best før» kan ofte godt spises etter datoen som er angitt. Her bør man lukte, se og smake på varen, og selv vurdere om den virker fersk og spiselig. Bakterier gjør ikke nødvendigvis at man blir dårlig, men man bør unngå dem så mye man kan.

Vurder selv maten

Dersom matvaren har passert «Best før» datoen så må du ikke nødvendigvis kaste den. Du kan med fordel la sansene bedømme:

Start med å lukte på varen: Er den for gammel så vil lukten ofte være sur eller harsk. Er den det så bør den kastes.

Smak på varen: Dersom maten ikke lukter vondt så kan man fortsette sjekken ved å smake litt på den. Dersom smaken er god og normal så kan man godt bruke den. Dersom smaken ikke er god, bør man heller kaste matvaren.

Gode råd om nedfrysning av matvarer 💡

Når man fryser ned en matvare så stopper utviklingen av bakterier som ødelegger maten. Bakteriene holdes i sjakk til man tiner matvaren igjen.

De danske instansene Dr.dk, KU.dk og Tænk.dk har skrevet artikler som kan veilede en til  hvordan man fryser ned mat på best mulig måte. Å fryse ned mat kan nemlig gi maten en bedre kvalitet, og det er både penger og plass å spare dersom man fryser det ned riktig. Her er de viktigste rådene:

Sjekk emballasjen: Man bør alltid pakke om kjøtt før man fryser det ned. Enkelte emballasjer fra butikken tåler nemlig ikke å fryses – de er merket med betegnelsen HO-PP. Andre typer emballasje er så isolerende at det er vanskelig for matvaren å fryses. Ekspertene fra danske Dr.dk anbefaler at man pakker om alt kjøtt for å være på den sikre siden.

Velg fryseposer: Noen har for vane å fryse ned matvarer i plastbokser. Ekspertene forklarer at fryseren må bruke mer strøm på å fryse ned større emballasjer. Velg derfor helst fryseposer til å fryse ned mat. Bokser tar også en del plass. Husk å bruke fryseposer til nedfrysning. Sjekk om posen har et merke med en kniv og gaffel – da er den beregnet til matvarer. Det kan nemlig finnes skadelige kjemikalier i andre typer plastposer.

Ikke frys ned maten på nytt: Dersom man har fryst ned matvaren én gang så bør den ikke fryses ned igjen.

Frys ned maten raskt: Både av kvalitetsmessige og sikkerhetsmessige grunner bør man fryse ned maten raskt. Det stopper bakterievekst – i tillegg til at en rask nedfrysning sørger for at maten ikke blir smakløs og tørr når man skal spise den på et senere tidspunkt.

Husk fordelingen: Dersom man fryser ned flere matvarer på én gang så bør man legge de på ulike steder i fryseren. Hvis det er snakk om store porsjoner så bør man pakke de inn i flere mindre porsjoner, for jo større porsjonene er – desto lengre tid vil det ta å fryse ned maten.

Pakk i poser uten luft: Sørg for at det er minst mulig luft i posen når maten skal fryses ned. Mindre luft fører til mindre oksidering av matvaren pluss færre frostskader på matens overflate.

Av-is fryseren: Fryseren er mest effektiv dersom den er av-iset og det ikke sitter store isklumper og rim på veggene.

Bruk nedfrysingsfunksjonen dersom det er mulig: Har man en fryser med en nedfrysingsfunksjon så bør den brukes dersom man skal fryse ned store mengder matvarer.


Slik stiller du inn fryseren din og kjøleskapet ditt til riktig temperatur

Slik stiller du inn fryseren din og kjøleskapet ditt til riktig temperatur

I en artikkel om å spare penger, skriver danske Elforbundet.dk om både kjøleskap og frysere. Her sier de at man som utgangspunkt bør stille inn kjøleskapet til 5 grader og fryseren til minus 18 grader.

Dersom man ser etter et energibesparende kjøleskap med energimerkingen A++ eller A+++, er det mye penger å spare, men dersom man velger å stille inn kjøleskapet forkaldt så kan besparelsen gå tapt. Jo lavere innstilling, desto mer strøm trenger apparatet. I tillegg til dette så er det slik at en lavere temperatur heller ikke kommer til å forlenge matvarenes levetid.

Av både miljømessige og helsemessige grunner bør man derfor jevnlig holde øye med temperaturen i både kjøleskapet og fryseren. Enkelte modeller har en elektronisk temperaturkontroll som viser temperaturen digitalt, mens andre har en gammeldags skruknapp.

Dersom man vil være helt sikker på at kjøleskapet eller fryseren har riktig temperatur så kan man med fordel legge inn et termometer og måle temperaturen – gjerne på forskjellige steder da et kjøleskap som for eksempel ikke har ventilering ikke alltid vil ha samme temperatur overalt.

Strømbrudd – så lenge kan fryseren klare seg

De fleste frysere er svært stabile, men selv en stabil fryser kan oppleve et strømbrudd. Det danske forbrukerrådet Tænk skriver at dersom strømmen går, kan frysere likevel holde på kulden lenge.

Det er imidlertid stor forskjell på hvor lenge ulike frysere kan holde på kulden. Tænk har nemlig testet dette på utvalgte modeller. De dårligste fryserne kan holde matvarene kalde i ca. 7,5 timer, mens de beste fryserne kan holde matvarene kalde i mer enn 30 timer. Mange modeller har også et varslingssystem som informerer forbrukeren dersom temperaturen i fryseren blir for høy.

Dersom man opplever et strømbrudd så er det også viktig å holde døren til fryseren lukket. Dette forlenger markant hvor lang tid fryseren kan holde på kulden. 

Guide om energimerket

energimerketNår man skal velge et nytt kjøleskap eller en ny fryser så kan det være en god idé å ta en titt på energimerket som obligatorisk er plassert på alle apparatene. Energimerket kan imidlertid være litt vanskelig å forstå, så basert på en artikkel fra Sparenergi.dk guider vi deg her slik at du kan forstå merket litt bedre:

Med energimerket er det her snakk om et firkantet merke hvor det vil stå informasjon om produsenten og modellen øverst. Under her vil det stå ulike klasser fra A+++ til D med fargekoder når det gjelder kjøleskap eller frysere. D er den dårligste energiklassen, og A+++ er den absolutt beste. Disse klassene sorteres etter farge (rød, gul, grønn), og jo grønnere modellen er, desto mer miljøvennlig er den. Danske Sparenergi.dk anbefaler at man går for en modell som har A++ eller A+++.

Whiteaway.com tilføyer at det er forskjell fra produkt til produkt hvordan skalaen ser ut. Hele skalaen går fra A+++ til G, men når det for eksempel gjelder støvsugere så vil skalaen gå fra A til G.

Det årlige energiforbruket er angitt i kWh på merket. Nederst på energimerket står kapasiteten i liter – altså hvor romslig kjøleskapet eller fryseren er – samt støynivået i desibel.

Det er stor forskjell på et kjøleskap eller en fryser i for eksempel energiklasse A og A+++. Mens A koster 330 kroner i året i strøm, så koster A+++ kun 130 kroner.

Danske Dr.dk tilføyer også at når modellene vurderes i tester, så testes de under optimale forhold. Det innebærer at for eksempel døren til kjøleskapet eller fryseren holdes lukket under hele testperioden, og det kan man neppe gjøre i hverdagen. Derfor kan energimerket også være litt misvisende av og til, da det reelle forbruket mest sannsynlig vil være litt høyere.


FAQ – Ofte stilte spørsmål

🤩 Hvilke kjøleskap med fryser er best i test?

Bosch KIS87AF30 og Liebherr CP 4313

🤓 Hvordan testes kjøleskapene?

Kjøleskapene testes på deres evne til å opprettholde den optimale temperaturen – også når temperaturen i omgivelsene endrer seg. I tillegg ses det på energiforbruk, støynivå og brukervennlighet.

🤔 Hvilken energiklasse bør jeg gå etter?

Energiskalaen for kjøleskap går fra A+++ til D. Det er anbefalt av energimyndighetene at du velger en modell i energiklasse A+++.


Kjøleskap med fryser test – brukte kilder og linker

Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön 🇸🇪
Råd & Rön er en svensk forbrukerorganisasjon, og rådets formål er å sikre et godt forbrukerliv i Sverige. Råd & Rön arbeider med flere sider av svenskenes forbrukerliv, og dette inkluderer også tester av ulike forbrukerprodukter. Her har Råd & Rön testet 45 ulike kjøleskap med fryser.

Ønsker du å lese mer så kan du klikke på denne linken. Legg imidlertid merke til at full tilgang til testens spesifikke resultater krever abonnement. Dersom man kun ønsker å se resultatet av én enkelt test, kan man kjøpe seg tilgang til testene individuelt. 

Råd & Rön har også testet og anmeldt de tre kombiskapene Liebherr CNel 4313,Bosch KIS87AF30 og Liebherr CN 4313.

Ønsker du å lese anmeldelsen av de tre kombiskapene, kan du klikke her.

Det danske forbrukerrådet Tænk 🇩🇰 
Tænk er det danske forbrukerrådet og fungerer som danskenes vakthund i samfunnet. Det danske Forbrukerrådet Tænk arbeider med alle tenkelige aspekter av det danske forbrukerlivet, og det inkluderer grundige tester av ulike forbrukerprodukter fra et bredt spekter. I denne omgang er det snakk om en test av 48 ulike kjøleskap med fryser.

Ønsker du å lese mer så kan du klikke på denne linken. Legg imidlertid merke til at full tilgang til testens spesifikke resultater krever abonnement. Dersom man kun ønsker å se resultatet av én enkelt test, kan man kjøpe seg tilgang til testene individuelt.

Forbrukerrådet Tænk har testet og anmeldt de tre kombiskapene Liebherr CNel 4313, Liebherr CN 4313 ogBosch KIS87AF30.

Ønsker du å lese anmeldelsen av de tre kombiskapene kan du klikke her.

Which.co.uk 🇬🇧
Englands største testmagasin Which.co.uk tester en lang rekke forskjellige forbrukerprodukter hver eneste dag. Når de har testet et produkt videreformidler ekspertene resultatene til forbrukerne. Deretter er det mulig å lese anmeldelsen slik at det blir enklere å finne ut om produktet er et godt kjøp eller ikke.

Her har Which.co.uk laget en test av kombiskapet Liebherr CP 4313 som de har kåret som et «Best Buy». Du kan lese hele testen her.

Which.co.uk har også testet og anmeldt Bosch KGE49VI4A og Bosch KGN39IJ3A.

Ønsker du å lese hele anmeldelsen av Bosch KGE49VI4A så kan du klikke her.

Ønsker du å lese hele anmeldelsen av Bosch KGN39IJ3A så kan du klikke her.

Man bør likevel være oppmerksom på at full tilgang til testens resultater krever et abonnement.

Kagoo.co.uk 🇬🇧
Det britiske testmagasinet Kagoo.co.uk sammenligner en lang rekke elektroniske produkter. Det gjør de slik at det blir enklere for brukerne å finne de beste produktene markedet har å by på. Her har Kagoo.co.uk testet og anmeldt de to kjøleskapene med frysere Bosch KGE49VI4A og Bosch KGN39IJ3A. Du kan lese anmeldelsene her og her.


Andre relevante tester og artikler

Fant du ikke den perfekte modellen i denne testen så har vi her hos Forbrukerliv også en rekke andre artikler som du kanskje vil synes er interessante.

Skaff deg en oversikt over markedets andre testvinnende modeller med vår generelle kjøleskap og kombiskap tester som inneholder en lang rekke av ekspertenes favoritter.

Dersom det er et bestemt merke du gjerne vil vite mer om så kan du med fordel fordype deg i våre mangeprodusent-spesifikke tester.

Her kan du lese vår Liebherr kjøleskap test, vår Electrolux kjøleskap test og vår side by side-skap test. De forskjellige kjøleskapene er utvalgt på grunnlag av resultatene de har fått i diverse eksperttester. Vi inkluderer også en prissammenligning slik at du enkelt kan finne deg et nytt kjøleskap til best mulig pris.

Til slutt vil vi gjerne fremheve våre tester av frysere. Her kan du lese vår fryseskap test og vår fryseboks test som alle inneholder testvinnende og toppscorende modeller.