Crock Pot Test 2019 – Finn de beste Crock Pot Modellene

0

Best i Test 2019: Denne artikkelen handler om tester av forskjellige Crock Pot-modeller,samt et par alternativer fra andre merker som Morphy Richards, Hamilton Beach, Sage og KitchenAid. Vi gjennomgår en rekke ekspertvurderinger av modeller gjennom forskjellige tester og finner ut hvilke kvaliteter hver maskin har.

Formålet er å gi deg en oversikt over de beste Crock Pot-modellene på markedet.

Til dette formålet har vi sett nærmere på tester fra forskjellige kilder; blant annet britiske The Independent og BBC, i tillegg til test- og forbrukersider som Which.co.uk, Thewirecutter.com og Trustereviews.com.

For å få mest mulig ut av artikkelen har vi etter gjennomgangen av produktene inkludert noen forslag til gode Crock Pot-oppskrifter, slik at man raskt kan komme i gang.

Hvis du vil lese mer har vi nederst i artikkelen inkludert en liste over undersøkelsene vi henviser til.

Denne Crock Pot testen inneholder:

🔸 Oversikt over de beste Crock Pot-modellene
🔸 Alternative modeller til Crock Pot
🔸 Gode oppskrifter til Crock Pot
🔸 Historien om Crock Pot
🔸 Gjennomgang av diverse tester vi har undersøkt og analysert

Vennligst merk at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men samler resultater fra utvalgte tester slik at du enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet.


Crock Pot Slow Cooker 5,0 L Dura Ceramic

✅ ”Beste kjøp” hos den britiske avisen The Independent
✅ ”Absolutt toppkvalitet” hos det britiske forbrukernettstedet Which.co.uk
✅ 4,7 av 5 mulige stjerner hos brukerne på Amazon.co.uk

 Crock Pot Slow Cooker 5,0 L Dura Ceramic Timer

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
1 189,00 Kr. 0,00 Kr. 1 189,00 Kr. Les mer
1 189,00 Kr. 0,00 Kr. 1 189,00 Kr. Les mer
1 189,00 Kr. 0,00 Kr. 1 189,00 Kr. Les mer
1 189,00 Kr. 0,00 Kr. 1 189,00 Kr. Les mer
1 189,00 Kr. 0,00 Kr. 1 189,00 Kr. Les mer
1 289,00 Kr. 0,00 Kr. 1 289,00 Kr. Les mer

Crock Pot Slow Cooker 5,0 L Dura Ceramic har blitt testet av både avisen The Independent og forbrukernettstedet Which.co.uk, og alle ekspertene er enige i at modellen er av veldig god kvalitet. Brukerne på Amazon.co.uk er også enige i vurderingen da modellen får 4,7 av 5 mulige stjerner i gjennomsnitt.

Crock Pot Slow Cooker 5,0 L Dura Ceramic har en kapasitet på hele 5 liter, som er ganske mye sammenlignet med de fleste andre modellene på markedet.

Stor modell

Crock Pot Slow Cooker 5,0 L Dura Ceramic er velegnet til en litt større husstand på grunn av kapasiteten på 5 liter – modellen kan servere mat nok til 5-6 personer samtidig.

Modellen består av 2 deler, hvor den innvendige gryten kan tas ut. Denne kan også brukes alene og på alle typer komfyrer, inkludert induksjonsovner.

Ekspertene bemerker at denne funksjonen er spesielt god da man også kan brune kjøtt eller gjøre grønnsakene myke før slow cooking-prosessen begynner. Etter endt test av både stuing og gryteretter vurderer ekspertene at Crock Pot Slow Cooker 5,0 L Dura Ceramic hører til blant de aller beste slow cookerne på markedet da maten blir både velsmakende og mør, i tillegg til at den får en god konsistens.

3 programmer

Crock Pot Slow Cooker 5,0 L Dura Ceramic er utstyrt med 3 forskjellige programmerbare programmer som passer til forskjellige typer retter. Utover dette skifter modellen automatisk til en hold-varm-funksjon etter endt program, og denne funksjonen sikrer at maten verken blir kald eller overkokt.

Utover dette har modellen 2 forskjellige temperaturinnstillinger – en lav og en høy. Den digitale timeren holder øye med prosessen slik at brukeren slipper å passe på.

Enkel rengjøring takket være Dura Ceramic

Den innvendige gryten på Crock Pot Slow Cooker 5,0 L Dura Ceramic er utstyrt med Dura Ceramic-belegg innvendig. Dette belegget er av ypperste kvalitet og sørger for at gryten er veldig enkel å rengjøre.

Glasslokket er også lett å rengjøre da det er utstyrt med et ildfast håndtak. Gryten er lysegrå og varmeelementet er hvitt. Derfor vil modellen passe fint inn på ethvert kjøkken.

I tillegg følger det med flere gode oppskrifter med Crock Pot Slow Cooker 5,0 L Dura Ceramic. Dette gjør det enkelt å komme raskt i gang med å bruke slow cookeren.

Utvalgte fordeler ved Crock Pot Slow Cooker 5,0 L Dura Ceramic, Timer:

🔵 Stor kapasitet på 5 liter, noe som er nok til omtrent 5 personer
🔵 Avtakbar gryte innvendig som kan brukes til å brune kjøtt først
🔵 3 programmer og 2 temperaturinstillinger
🔵 Med timer og hold-varm-funksjon
🔵 Enkel rengjøring med Dura Ceramic-belegg

Du kan se en liten videopresentasjon av modellen her. Videoen er produsert av Crock Pot:

https://www.youtube.com/watch?v=8pMgG1vqBto

Crock Pot 5,6 L Multi Cooker

Kåret til ”Beste luksusmodell” hos britiske BBC

 Crock Pot 5,6 L Multi Cooker

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
1 665,00 Kr. 0,00 Kr. 1 665,00 Kr. Les mer
1 665,00 Kr. 0,00 Kr. 1 665,00 Kr. Les mer
1 665,00 Kr. 0,00 Kr. 1 665,00 Kr. Les mer
1 710,00 Kr. 0,00 Kr. 1 710,00 Kr. Les mer
1 765,00 Kr. 0,00 Kr. 1 765,00 Kr. Les mer
1 775,00 Kr. 0,00 Kr. 1 775,00 Kr. Les mer
1 990,00 Kr. 0,00 Kr. 1 990,00 Kr. Les mer

Det verdenskjente mediet BBC har foretatt en test av 12 slow cookere, og blant disse har de testet modellen Crock Pot 5,6 L Multi Cooker.

Modellen imponerer så sterkt at de britiske ekspertene kårer modellen til beste luksusmodell (det finnes også en kåring av beste budsjett-modell), og i likhet med de fleste andre Crock Pot-modellene så ligger Crock Pot 5,6 L Multi Cooker i dyrere enden av prisskalaen).

Nok til 6 personer

Med en kapasitet på 5,6 liter kan man tilberede mat til omtrent 6-7 personer samtidig med Crock Pot 5,6 L Multi Cooker. Det gjør modellen til en av de romsligere slow cookerne på markedet og et godt valg for en større husholdning.

Ekspertene kommenterer at kvaliteten på maten ved bruk av Crock Pot 5,6 L Multi Cooker blir veldig bra etter de hadde testet kjøtt, bønner og tomater i 6 timer. Smaken blir god, fyldig og veldig smakfull.

Flere forskjellige typer mat

Crock Pot 5,6 L Multi Cooker er en programmerbar modell med mange forskjellige funksjoner. Modellen heter også ”Multi Cooker”, og derfor kan man med Crock Pot 5,6 L Multi Cooker både steke, riste, koke, bake og steke ingrediensene over lang tid. Hvis man ønsker så kan man også bruke modellen som ovn.

Husk bare å la lokket sitte på under tilberedningen da fukten og varmen ikke bør slippe ut. Ettersom Crock Pot 5,6 L Multi Cooker har et glasslokk, kan man holde øye med maten uten å løfte lokket.

Lett å holde styr på

Crock Pot 5,6 L Multi Cookers design er rektangulært og nesten ovalt. Gryten er i aluminium og har en nøytral gråfarge som gjør at den vil se pen ut på kjøkkenbordet, men den tar imidlertid litt plass.

Det opplyste digitale displayet sitter foran på modellen hvor du finner både innstillinger og timer. Her kan man selv stille inn hvor lenge retten skal tilberedes.

Displayet angir både temperatur og timer. Derfor er modellen veldig oversiktlig i bruk og man kan lett følge med på prosessen.

Utvalgte fordeler ved Crock Pot 5,6 L Multi Cooker:

🔵 Stor modell som kan tilberede mat til 6 personer samtidig
🔵 Programmerbar slow cooker
🔵 Multi-produkt som både kan steke, riste, koke, bake og steke over lang tid
🔵 Glasslokk som øker oversiktligheten
🔵 Digitalt display og timer

Her kan du se en presentasjon av modellen. Videoen er produsert av Crock Pot:

https://www.youtube.com/watch?v=upwlzO7LTk0

Crock Pot Slow Cooker 4,7 L

Anbefalt hos amerikanske Thewirecutter.com
Anbefalt hos det amerikanske TV-programmet Today

 Crock Pot Slow Cooker 4,7 L

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
759,00 Kr. 0,00 Kr. 759,00 Kr. Les mer
899,00 Kr. 0,00 Kr. 899,00 Kr. Les mer
1 049,00 Kr. 0,00 Kr. 1 049,00 Kr. Les mer
1 049,00 Kr. 0,00 Kr. 1 049,00 Kr. Les mer
1 094,00 Kr. 0,00 Kr. 1 094,00 Kr. Les mer

Modellen Crock Pot Slow Cooker 4,7 L har blitt testet både av det amerikanske TV-programmet Today og det amerikanske forbrukernettstedet Thewirecutter.com. Ekspertene fra begge steder konkluderer at Crock Pot Slow Cooker 4,7 L er en veldig god slow cooker som de anbefaler å kjøpe på det sterkeste.

God til kjøtt

Crock Pot Slow Cooker 4,7 L er svært romslig og kan tilberede mat til 4-5 personer av gangen. Dette gjør den velegnet til middels store husstander.

Modellen får ekstra mye skryt for de mange gode funksjonene, samt evnen til å tilberede kjøtt som blir både mørt og velsmakende etter mange timer i slow cookeren.

Oversiktligheten fremmes av gode funksjoner

En av de store fordelene ved Crock Pot Slow Cooker 4,7 L er modellens mange velfungerende funksjoner. Dette gjelder blant annet en sovefunksjon som holder maten varm automatisk, slik at man ikke trenger å spise kald mat dersom den må stå en stund etter at den er ferdig tilberedt.

Man trenger ikke slå på denne funksjonen selv, for når tilberedningen er ferdig slår maskinen automatisk på sovefunksjonen.

Man kan også selv velge temperatur på Crock Pot Slow Cooker 4,7 L. Det kan velges mellom høy og lav på den digitale varmeinnstillingen.

Som en ekstra bonus er Crock Pot Slow Cooker 4,7 L utstyrt med en timer som teller ned etter man har valgt hvor lenge retten skal tilberedes. På denne måten slipper man å huske koke-/steketider i hodet.

Uttakbar gryte

Crock Pot Slow Cooker 4,7 L kommer med en uttakbar gryte som du ikke bare trenger å bruke i slow cookeren: Den kan nemlig også brukes i ovnen eller mikrobølgeovnen. Dersom man ønsker kan man også sette den i kjøleskapet eller i fryseren.

Gryten er keramisk og tåler derfor å settes i oppvaskmaskinen. Dette gjelder også lokket.

Prismessig ligger Crock Pot Slow Cooker 4,7 L i den lave enden a prisskalaen og vil derfor være et godt valg dersom man er førstegangskjøper. Det er spesielt størrelsen som gir utslag i prisen.

Dersom man er førstegangskjøper på slow cooker-området så følger det også med et oppskriftshefte med Crock Pot Slow Cooker 4,7 L. Her kan du få inspirasjon til enkle retter i tillegg til råd og tips – spesielt retningslinjer rundt steketider kan være nyttige de første par gangene man bruker modellen.

Utvalgte fordeler ved Crock Pot Slow Cooker 4,7 L:

🔵 Mellomstor kapasitet på 4,7 liter – nok til ca. 4-5 personer
🔵 Sovefunksjon som holder maten varm
🔵 2 temperaturvalg
🔵 Timer-funksjon
🔵 Uttakbar gryte som kan brukes i ovn, kjøleskap og fryser

Her kan du se en presentasjon av modellen. Videoen er produsert av Crock Pot:

https://www.youtube.com/watch?v=T-3X_niUcQE&t=1s

Crock Pot 2,4 L Manual Slow Cooker

Anbefalt hos amerikanske Thewirecutter.com

Crock Pot 2,4 L Manual Slow Cooker

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
354,00 Kr. 0,00 Kr. 354,00 Kr. Les mer
484,00 Kr. 0,00 Kr. 484,00 Kr. Les mer
794,00 Kr. 0,00 Kr. 794,00 Kr. Les mer
794,00 Kr. 0,00 Kr. 794,00 Kr. Les mer
894,00 Kr. 0,00 Kr. 894,00 Kr. Les mer

Den mindre modellen Crock Pot 2,4 L Manual Slow Cooker har også blitt testet av det amerikanske forbrukernettstedet Thewirecutter.com, og her noterer ekspertene at Crock Pot 2,4 L Manual Slow Cooker er en veldig bra, mindre modell som helt klart er verdt å anbefale.

Mindre modell

Crock Pot 2,4 L Manual Slow Cooker har kun en kapasitet på 2,4 liter. Dette vil passe godt til et par eller en husstand på 3 personer.

Crock Pot 2,4 L Manual Slow Cooker en av de mindre modellene på markedet, men dersom man ikke har ikke bruk for mer så er Crock Pot 2,4 L Manual Slow Cooker et godt valg.

Kvalitet og funksjoner er akkurat like velfungerende som på de større modellene.

Gode innstillinger

Crock Pot 2,4 L Manual Slow Cooker er utstyrt med den samme teknologien som de øvrige Crock Pot-modellene. Det betyr at det først og fremst er en avtakbar gryte som er så pen å se på. Denne kan tas ut og settes på spisebordet med én gang.

Bruk slow cookeren til å lage stuinger eller gryteretter. Du kan også velge fritt mellom 2 temperaturinnstillinger for best mulig resultat.

Etter ferdig steking vil det være mulig å slå på en hold-varm-funksjon som holder maten varm frem til den skal serveres.

Pen, manuell modell

Crock Pot 2,4 L Manual Slow Cooker kommer i en flott og blank, sort farge. Den er rund/oval i fasongen, og ettersom den kun kan romme 2,4 liter tar den heller ikke så mye plass.

Modellen har ikke noe digitalt display, men en skruknapp foran sørger for at man kan få riktig temperaturinnstilling. Her må man være forberedt på mer manuelt arbeid enn ved andre modeller, for det finnes ingen timer som angir hvor lang tid som er igjen av prosessen på Crock Pot 2,4 L Manual Slow Cooker.

Til gjengjeld er Crock Pot 2,4 L Manual Slow Cooker ikke i nærheten like dyr som andre modeller. Dersom man er ny i slow cooker-faget vil Crock Pot 2,4 L Manual Slow Cooker være et godt sted å begynne.

Utvalgte fordeler ved Crock Pot 2,4 L Manual Slow Cooker:

🔵 Mindre kapasitet, men veldig prisvennlig
🔵 Avtakbar gryte
🔵 2 temperaturinstillinger
🔵 Hold-varm-funksjon
🔵 Manuel modell med skruknapp

Her kan du se en presentasjon av modellen. Videoen er produsert av Crock Pot:

https://www.youtube.com/watch?v=LizAvNGceFc

Crock Pot 3,5 L

4,5 av 5 mulige stjerner hos brukerne på Amazon.de

Crock Pot 3,5 L

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
482,00 Kr. 0,00 Kr. 482,00 Kr. Les mer
481,00 Kr. 59,00 Kr. 543,00 Kr. Les mer
544,00 Kr. 0,00 Kr. 544,00 Kr. Les mer
579,00 Kr. 0,00 Kr. 579,00 Kr. Les mer
595,00 Kr. 0,00 Kr. 595,00 Kr. Les mer
599,00 Kr. 0,00 Kr. 599,00 Kr. Les mer
648,00 Kr. 0,00 Kr. 648,00 Kr. Les mer

Crock Pot 3,5 L har ikke blitt inkludert i noen av testene, men forbrukerne på Amazon.de er så fornøyde med modellen at den får 4,5 stjerner av 5 mulige.

Brukerne fremhever mange forskjellige fordeler ved Crock Pot 3,5 L, men det er ekstra stor enighet om at den tilberedte maten blir veldig mør og velsmakende ved bruk av denne modellen.

Modellens enkelhet og brukervennlighet fremheves også. Dette gjør det veldig lett å komme i gang med å bruke produktet.

Stor nok til 2-4 personer

Crock Pot 3,5 L hører ikke til blant de største modellene i serien. Med en kapasitet på 3,5 liter vil modellen være perfekt til en husstand på 2-4 personer.

Modellen er en av Crock Pots grunnmodeller og er derfor manuell. Det betyr at det hverken finnes digital timer eller digitalt display. I stedet reguleres modellen via en skruknapp som er plassert på fronten.

Det er få innstillinger og brukerne nevner at modellen er veldig enkel å bruke.

2 temperaturinstillinger

Man kan stille inn ønsket temperatur med den manuelle skruknappen. På Crock Pot 3,5 L finnes det 2 forskjellige innstillinger som velges manuelt via knappen – her er det snakk om høy eller lav varme.

Utover dette finnes det også en hold-varm-funksjon som man kan velge manuelt via skruknappen når retten er ferdig tilberedt. Denne funksjonen sørger også for at maten holdes varm frem til den skal serveres.

God til kjøtt

Forbrukerne på Amazon.de fremhever spesielt at Crock Pot 3,5 L er god til å tilberede kjøttretter. Dette gjelder gryteretter, men også enkelte andre retter som pulled pork, spare ribs eller kylling. Maten tilberedes i en uttakbar keramikkgryte som kan settes direkte på bordet.

Belegget i denne keramikkgryten sørger for at maren ikke brennes fast. På grunn av dette er gryten også enkel å vaske opp, og for enkelhetens skyld kan både gryte og glasslokk settes i oppvaskmaskinen.

Crock Pot 3,5 L er en prisvennlig modell og dette skyldes blant annet at den er litt mindre i størrelsen.

Utvalgte fordeler ved Crock Pot 3,5 L:

🔵 Passende til en husstand på 2-4 personer
🔵 Manuell modell med skruknapp
🔵 Mulighet for 2 forskjellige temperaturinstillinger, samt hold-varm-funksjon
🔵 God til alle typer kjøtt
🔵 Gryte og lokk tåler oppvaskmaskin

Her kan du se en presentasjon av modellen. Her vises den sorte modellen, og videoen er produsert av Crock Pot:

https://www.youtube.com/watch?v=o-Trnui7zxM

Alternativer til Crock Pot

I dette avsnittet vil vi gjennomgå en rekke slow cookere fra andre produsenter. Disse anser vi for å være gode alternativer til Crock Pot og gjør også utvalget mer nyansert.

Det er det snakk om modeller fra både Hamilton Beach, Sage og Kitchenaid, og vi gjennomgår modellene på samme måte som Crock Pot-modellene i det forrige avsnittet.


Hamilton Beach Slow Cooker 4,7 L

Testvinner hos amerikanske Thewirecutter.com

Hamilton Beach Slow Cooker 4,7 L

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
599,00 Kr. 0,00 Kr. 599,00 Kr. Les mer
599,00 Kr. 0,00 Kr. 599,00 Kr. Les mer
599,00 Kr. 59,00 Kr. 658,00 Kr. Les mer
699,00 Kr. 0,00 Kr. 699,00 Kr. Les mer
729,00 Kr. 0,00 Kr. 729,00 Kr. Les mer
829,00 Kr. 0,00 Kr. 829,00 Kr. Les mer

Det amerikanske forbrukernettstedet Thewirecutter.com har testet og vurdert et stort utvalg slow cookere på testområder som tilberedningsevner, temperaturer, funksjoner og pris. I denne testen finnes modellen Hamilton Beach Slow Cooker 4,7 L.

Modellen imponerer ekspertene og ender derfor som testvinner. Det er spesielt kvaliteten på maten og funksjonene som utgjør grunnlaget for seieren til Hamilton Beach Slow Cooker 4,7 L.

Nok til 4-5 personer

Hamilton Beach Slow Cooker 4,7 L har en god størrelse til en middels stor husstand, og per tilberedning kan man lage nok mat til 4-5 personer. Under vurderingen legger ekspertene fra Thewirecutter.com spesielt godt merke til kvaliteten på maten.

Her er det snakk om møre steker, kyllingbryst og svinekjøtt – og til og med grønnsaker. Ifølge ekspertene blir rettene velsmakende med god konsistens.

Intelligent modell

Testpanelet fra Thewirecutter.com nevner at mange slow cookere har problemer med temperaturen da de fort blir for varme. Dette gjelder imidlertid ikke Hamilton Beach Slow Cooker 4,7 L da denne modellen er utstyrt med en varmemåler som overvåker kjøttets mørhet og vurderer når det er ferdig.

Da er man alltid sikret et veltilberedt måltid. Utover dette er lokket også gjennomsiktig slik at man også manuelt kan holde øye med prosessen. Lokket kan både låses fast av sikkerhetshensyn og settes i oppvaskmaskinen.

Gryten tåler også oppvaskmaskin.

Evner over skjønnhet

Ekspertene synes ikke det digitale displayet på Hamilton Beach Slow Cooker 4,7 L er særlig fint å se på da det er litt klossete i utseendet.

Til gjengjeld er det veldig intuitivt og enkelt å finne ut av. Det finnes 3 forskjellige innstillinger for automatisk tilberedning, og på displayet kan man velge mellom termometer, program eller manuelt program for å holde øye med prosessen – i tillegg til timeren.

Som en avsluttende kommentar nevner ekspertene at Hamilton Beach Slow Cooker 4,7 L er en forholdsvis prisvennlig slow cooker som er like bra som mange av de dyrere modellene.

Utvalgte fordeler ved Hamilton Beach Slow Cooker 4,7 L:

🔵
Passer til 4-5 personer
🔵 God til å tilberede kjøtt
🔵 Innebygd varmemåler
🔵 Gjennomsiktig lokk som kan låses
🔵 Intuitivt digitalt display

Her kan du se en liten demonstrasjon av hvordan modellen virker. Videoen er produsert av Hamilton Beach:

https://www.youtube.com/watch?v=FKjBEeJu2Rs

Hamilton Beach – Stay or Go

Anbefalt på det amerikanske TV-programmet Today

Hamilton Beach – Stay or Go

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
479,00 Kr. 0,00 Kr. 479,00 Kr. Les mer
499,00 Kr. 0,00 Kr. 499,00 Kr. Les mer
528,00 Kr. 0,00 Kr. 528,00 Kr. Les mer
479,00 Kr. 59,00 Kr. 538,00 Kr. Les mer
628,00 Kr. 0,00 Kr. 628,00 Kr. Les mer

Modellen Hamilton Beach – Stay or Go har blitt tatt med i det amerikanske TV-programmet Today sin vurdering av de 7 beste slow cookerne på markedet.

Ekspertene legger spesielt merke til at modellen er en del av serien Stay or Go, som betyr at man faktisk kan ta med seg maten hvis man for eksempel har laget mat til andre og skal ha den med i bilen.

Ta med maten

Hamilton Beach – Stay or Go har en kapasitet på 5,5 liter. Det betyr at modellen er veldig stor og kan produserer nok mat til ca. 6 personer. Dette er spesielt fordelaktig hvis man bruker slow cookeren til det den også er beregnet til; nemlig å ta med maten ut av huset og til andre.

Det foldbare håndtaket gjør det veldig enkelt å flytte rundt på modellen. Den er også utstyrt med Full Grip for et bedre grep.

2 temperaturinnstillinger

Hamilton Beach – Stay or Go er i likhet med mange andre slow cookere utstyrt med 2 forskjellige temperaturinstillinger – lav og høy. Lav er spesielt god når man skal tilberede en rett over lang tid ved lave temperaturer.

I tillegg til dette finnes det også en hold-varm-funksjon slik at maten ikke blir kald etter endt tilberedningstid.

Sølefritt lokk

Siden Hamilton Beach – Stay or Go er designet til å kunne flyttes rundt på og tas med på farten er modellens lokk sølefritt i tillegg til at det nærmest suges fast til kanten.

Da har sikkerheten blitt tatt hensyn til da hverken ingredienser eller varme kan slippe ut. Dette gjelder også under bilturen da Hamilton Beach – Stay or Go er laget til å kunne tåle litt av hvert.

Når maten er spist er rengjøringen like enkel. Både gryte og lokk tåler en tur i oppvaskmaskinen.

Utvalgte fordeler ved Hamilton Beach – Stay or Go:

🔵
Kapasitet på 5,5 liter – nok til 6 personer
🔵 Stay or Go-modell – derfor designet til å tas med på farten med innhold
🔵 2 temperaturinstillinger i tillegg til hold-varm-funksjon
🔵 Sølesikkert lokk
🔵 Gryte og lokk tåler oppvaskmaskin

Her kan du se en kort presentasjon av Stay or Go modellen. Videoen er produsert av Hamilton Beach:

https://www.youtube.com/watch?v=D2OHLT8YOjM

KitchenAid Multi Cooker

4,5 av 5 mulige stjerner av brukerne på Amazon.com

Kitchenaid Multi Cooker

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
2 629,00 Kr. 0,00 Kr. 2 629,00 Kr. Les mer

Kitchenaid har med modellen Kitchenaid Multi Cooker laget en veldig populær slow cooker som også fungerer litt som et multi-produkt.

Modellen har ikke blitt tatt med i noen offisielle tester som vi har kunnet finne, men brukerne på Amazon er veldig fornøyde med modellen. De fremhever spesielt kvaliteten på maten som Kitchenaid Multi Cooker tilbereder, samt design og funksjoner.

12 innstillinger

Kitchenaid Multi Cooker har en kapasitet på 4,25 liter, som vil passe til en husstand på ca. 4-5 personer.

Modellen kan utføre veldig mange oppgaver og har hele 12 forskjellige innstillinger slik at man kan tilberede et stort utvalg retter.

Inkludert her er blant annet høy slow cooker varme, lav slow cooker varme, risotto, ris, sauté, putring, steking, suppe og damping. Man kan også bake og lage havregrøt med Kitchenaid Multi Cooker.

Nøyaktig varmestyring

Det er viktig at temperaturen er korrekt for at man skal få et så godt resultat som mulig. Derfor er Kitchenaid Multi Cooker utstyrt med nøyaktig varmestyring som spenner fra 75 til 230 grader. For å komme i gang følger det med trinn-for-trinn veiledninger til gryteretter.

Det er mulig å bruke opptil 12 timers tilberedningstid og deretter en hold-varm-funksjon som kan stå på i opptil 24 timer.

Intuitivt display

Kitchenaid Multi Cooker styres via det digitale displayet som er plassert på fronten. Displayet er enkelt å bruke og opptrer som en kjøkkenassistent for brukeren for å sikre best mulig resultat. Her kan man også lese av tid og temperatur i tillegg til å holde øye med prosessen.

Innsiden av gryten er keramisk med non-stick-belegg som sørger for at maten ikke brennes fast. Det gjør også at den etterfølgende rengjøringen blir enklere.

Modellen kommer også med et lokk i herdet, gjennomsiktig glass som kan låses fast for sikkerhetens skyld. Håndtaket er med Soft Grip for bedre håndtering. Det følger også med en 2-i-1 vendbar dampkurv/bake-rist som er fremstillet i rustfritt stål.

Utvalgte fordeler ved Kitchenaid Multi Cooker:

🔵 Multi-produkt med hele 12 innstillinger
🔵 Kan brukes både til slow cooking, risotto, sauté, steking, damping med mer
🔵 Temperaturspennvidde mellom 75 og 230 grader
🔵 24-timers hold-varm-funksjon
🔵 Gryte med non stick-belegg og Soft Grip-håndtak

I denne videoen viser Kitchenaid frem deres multi cooker:

https://www.youtube.com/watch?v=50dvuHsriIA

Sage Risotto Plus

4,5 av 5 mulige stjerner hos Trustedreviews.com

Sage risotto plus

Det amerikanske testnettstedet Trustedreviews.com kommer med en lang rekke ekspertvurderinger av forbrukerprodukter. Denne gangen er det snakk om modellen Sage Risotto Plus som er et vanlig multi-produkt. Hovedfunksjonen til denne modellen er å koke ris og tilberede risotto, men den kan også brukes som en slow cooker. Sage Risotto Plus har en kapasitet på 3,7 liter.

Sage er ikke så kjent i Norge, men for eksempel i England og USA er det en av de største merkene innenfor kjøkkenutstyr. Merket er utviklet av den engelske stjernekokken Heston Blumenthal.

Blumenthal er et veldig kjent ansikt i England. Her eier han den berømte restauranten The Fat Duck som i 2015 var én av kun 4 restauranter i Storbritannia med hele 3 Michelin-stjerner. Han eier også restauranten Dinner i London, som har 2 Michelin-stjerner, og 2 puber i den engelske byen Bray, The Crown og The Hind’s Head, som har 1 Michelin-stjerne.

Kremaktig risotto

Hovedfunksjonen til Sage Risotto Plus er å lage risotto. Derfor kan kapasiteten romme 3,7 liter som tilsvarer omtrent 20 små porsjoner med ris.

Testpanelet har testet modellens evner innenfor tilberedning av risotto og vurderer resultatet som veldig imponerende. Normalt skal dere røres mye i risen konstant for å få en god konsistens på risotto-retten, men på Sage Risotto Plus er det ikke nødvendig å røre i det heletatt.

Modellen klarer selv røringen via en smart metode hvor små bobler automatisk beveger risen rundt.

Ekspertene konkluderer med at smaken på risottoen ved bruk av Sage Risotto Plus er veldig god og får en kremaktig konsistens.

5 innstillinger

Sage Risotto Plus er et multi-produkt og har derfor også flere innstillinger enn de ”normale” slow cookerne har. De 5 innstillingene inkluder risotto, sauté, damping av ris, høy temperatur og lav temperatur.

Sauté-innstillingen fremheves av ekspertene da den gjør det mye enklere å tilberede alle ingrediensene i én gryte. Start gjerne med denne dersom det skal sauteres/stekes ingredienser før slow cookingen startes i samme gryte.

God kvalitet

Ekspertene mener også at Sage Risotto Plus er en slow cooker/riskoker av veldig høy kvalitet som er både solid og velbygget. Materialene er gode og designet er pent (modellen ligner litt på en vanlig, fin gryte).

Belegget på innsiden er non-stick som gjør at maten ikke setter seg fast så lett. Da brenner man ikke fast maten og det er enklere å gjøre den ren. Som en avsluttende kommentar nevner ekspertene at Sage Risotto Plus er en forholdsvis dyr modell.

Hvis man er veldig glad i risotto eller gjerne vil ha en slow cooker som først kan sautere og deretter starte slow cookingen i samme gryte, så er Sage Risotto Plus et ypperlig valg.

Utvalgte fordeler ved Sage Risotto Plus:

🔵
Multi-produkt som både kan lage risotto og fungere som slow cooker
🔵 Modell hvor man ikke trenger å fysisk røre i risottoen
🔵 5 forskjellige innstillinger
🔵 Non stick-belegg
🔵 Spesielt velfungerende sauté-funksjon

Her kan du se en presentasjon av Sage Risotto Plus. Videoen er produsert av Sage selv:

https://www.youtube.com/watch?v=8We-Rt48JKM

Gode oppskrifter til Crock Po

Én ting er å investere i en slow cooker, en annen er å komme i gang med å bruke den. Det kan fort virke uoverkommelig til å begynne med, men her har vi samlet noen gode og allsidige oppskrifter som vil passe til forskjellige ønsker og behov basert på blant annet informasjon fra Crock Pots hjemmeside.

Ønsker man å lese mer om oppskriftene vi viser her så kan man bare klikke på overskriften som fungerer som en link.


Andelår confit med appelsinglasur

Confiterede-andelaar-med-crock-pot
Bildet er lånt fra Crock Pots egen hjemmeside.

Antall: 4 porsjoner

Tilberedningstid: 6 timer på lavt

Ingredienser (and):

🔸 4 andelår
🔸 500 gram andefett
🔸 2 ss salt
🔸 1 ts timian
🔸 
Et par kvernete pepperkorn

1: Kvelden før: Gni salt, pepper og timian på andens hud og la lårene marinere over natten i en plastikkpose i kjøleskapet.

2: Neste morgen: Børst salt/pepper/timian av andelårene og legg de i slow cookeren. Hell over andrefettet og gi de 6 timer på lav varme.

3: Etter 6 timer: Ta opp andelårene og legg de i et ildfast fat. Hell over appelsinglasuren og sett de i ovnen i 10 minutter på 200 grader med grill og varmluft. Drypp gjerne appelsinglasuren over lårene underveis.

4: Andelårene serveres med grønkålssalat med syrlig dressing.

Ingredienser (appelsinglasur):

🔸 1 stor appelsin
🔸
1 skvett rød balsamico
🔸
1 klype salt
🔸 
1 ss smør

Press appelsinsaften i en gryte og riv med litt av appelsinskallet.

Tilsett balsamico og salt og la det koke inn. Når det kun er et par skjefuller igjen, tilsett smør og pisk det sammen.

Deretter vil det være ca. 2-3 spiseskjeer appelsinglasur igjen i gryten. Den skal helst være litt tykk i konsistensen.


Slow cooked lammekjøtt

Slow cooked lammekjøtt
Bildet er lånt fra Crock Pots egen hjemmeside.

Antall: 3 porsjoner

Tilberedningstid: 7 timer på lavt

Ingredienser:

🔸 Ca. 350 gram lammeculott
🔸
1 stk. rødløk
🔸
2 stilker bladselleri (bruk også gjerne toppen)
🔸 2 fedd hvitløk
🔸 1 boks skinnfrie cherrytomater eller vanlige skinnfrie tomater
🔸 Ca. ¼ boks vann
🔸
1 ts knust spisskummen
🔸 ¼ ts røkt paprika
🔸 ¼ ts kanel
🔸 3 kvister frisk rosmarin
🔸 2 stk. laurbærblader
🔸 Nykvernet pepper
🔸 1 ts salt
🔸 2 ts sukker

1: Start med å brune culotten i pannen og legg den deretter i slow cookeren. Hell over steikesjyen.

2: Skjær rødløken i halve skiver og snitt bladsellerien i små stykker. Legg dette i slow cookeren sammen med resten av ingrediensene.

3: Sett slow cookeren på lav varme, sett på lokket og sett timeren til 6 ½ time.

4: Sjekk kjøttet etter de 6 ½ timene og server med sausen i dype tallerkener.


Biff Stroganoff

Bøf Strogranof
Bildet er lånt fra Crock Pots egen hjemmeside.

Antall: 6.
Tilberedningstid: 6–8 timer på lavt.

Ingredienser:

🔸 800 g oksekjøtt i biter
🔸
2 gule løk, i skiver
🔸
1 ss smør
🔸
20 små sjampinjonger, i skiver
🔸
2–3 ss tomatpuré
🔸
1 ss kalvefond
🔸
2 dl vann
🔸
1 ts dijonsennep
🔸
2 ss maisennajevning
🔸
2–3 dl crème fraiche eller fløte
🔸 
Paprika, salt og peber

1: Brun kjøttet med smøret i en sauté slow-cooker. Stek i to omganger slik at pannen ikke blir kald og kjøttet begynner å koke.
2: Når den andre omgangen med kjøtt har fått fin farge, freser du løken en liten stund. Hell alt i Crock-Pot-gryten sammen med sjampinjongene.
3: Tilsett vann, tomatpuré, dijonsennep, salt, svartpepper og kalvefond.
4: Legg lokket på gryta og sett den i bunnenheten. Sett bryteren på lavt.
5: 20 minutter før gryteretten skal serveres rører du i crème fraiche eller fløte, og maisennajevningen. Smak til med salt og pepper om ønskelig.
6: Serveringstips: klassisk og godt tilbehør er ris og saltagurk.


Potetsuppe

Kartoffelsuppe
Bildet er lånt fra Crock Pots egen hjemmeside.

Antall: 4 porsjoner.
Tilberedningstid: 4-5 timer på lavt.

Ingredienser:
🔸 5 skiver bacon, skåret i biter. Kan utelates hvis suppen skal være vegetarisk
🔸 3 fedd hvitløk, presset
🔸 1 stor løk, revet
🔸 1 ts fersk timian eller 0,5 ts tørket
🔸 2 ss mel
🔸 1,2 l kylling buljong eller vegetarisk buljong
🔸 1,4 kg poteter, skrelt og skåret i små biter
🔸 3,5 dl lagret ost, revet
🔸 1 ss kremfløte
🔸 1 dl melk, 3,0 % fett
🔸 Salt og pepper
🔸 Purre, crème fraiche og ost ved servering


1: Stek bacon godt i stekepannen. Stek deretter timian, løk og hvitløk i baconfettet til løken har myknet.

2: Strø over mel og rør om. Spe med litt av buljongen samtidig som du visper. Hell blandingen i Crock-Pot-gryta sammen med bacon.

3: Legg også i potetene og hell i resten av kylling buljongen. La det koke på lav varme i 4–5 timer.

4: Sett gryta på hold-varm-funksjonen, ta ut det meste av potetene og mos de med melk og fløte. Legg potetmosen tilbake i Crock-Pot-gryta.

5: Ha i osten og rør om. Kok på høy varme i ca. 5 minutter til osten har smeltet. Smak til med salt og pepper. Dekorer med purre i skiver, revet ost og smuldret bacon.


Risotto med gresskar, geitost og valnøtter (vegetarrett)

Risotto
Bildet er lånt fra Crock Pots egen hjemmeside.

Antall: 4-6 porsjoner

Tilberedningstid: 2-3 timer på lavt

Ingredienser:

🔸 1 kg butternut-gresskar
🔸 1 stor gul løk, hakket
🔸 3 fedd hvitløk, finhakket
🔸 5 store salvieblader, hakket + valgfri mengde til servering
🔸 2 ss olivenolje
🔸 1 ts salt
🔸 4 dl risotto-ris, f.eks. arborio
🔸 8 dl vann
🔸 2 dl hvitvin
🔸 2 grønnsaksbuljongterninger
🔸 2 ss romtemperert smør
🔸 100 g revet god parmesanost
🔸 200 g geitost, f.eks. chévre
🔸 Et par never ruccola, skylles
🔸 2 dl valnøtter, grovhakket
🔸 Kvernet sort pepper

1: Fjern skallet på gresskaret og skjær kjøttet i 2–3 cm store stykker. Ha gresskar sammen med løk, hvitløk, salt, salvie og olivenolje i gryta. Kvern over godt med sort pepper og rør om nøye.

2: Legg på lokket, sett gryta i bunnenheten og sett bryteren på lavt.

3: Etter 1,5–2 timer når gresskarkjøttet begynner å bli mykt, varmer du opp vann, vin og buljongterning. Hell ris og buljong i gryta og rør forsiktig. Legg på lokket, men rør om noen ganger under tilberedningen. Det tar 40–50 minutter for risen å bli ferdig, avhengig av hva slags ris du bruker.

4: Når risen er myk, men fortsatt har en litt fast kjerne, slår du av Crock-Pot-gryta og rører inn smøret. Bland inn parmesanosten, og rør til risottoen er kremaktig. Hvis du synes at risottoen er litt for fast, kan du spe med litt kokende buljong. Legg opp på tallerkener og pynt med ruccola, geitost og nøtter. Kvern sort pepper over og server straks.

5: Serveringstips: Oppskriften er vegetarisk, men du kan selvsagt servere noen skiver lufttørket skinke til. 


Slow cooked hvitløks-parmesan kylling

slow-cooker-garlic-parmesan-chicken-recipe_

Antall: 4 porsjoner

Tilberedningstid: 8 timer på lav varme teller 4 timer på høy varme

Ingredienser:

🔸 1 kilo kyllinglår
🔸
500 gram halverte små poteter
🔸 2 ss smør
🔸 Salt
🔸 5 fedd hakket hvitløk
🔸 2 ss friskhakket timian
🔸 Olivenolje
🔸 Frisk parmesanost til servering
🔸 Friskhakket persille til servering

1: Varm olivenoljen ved middels varme i en gryte. Tilføy kylling, salt og pepper og la det putre frem til kyllingen er gylden. Snu den og gi den et par minutter på den andre siden.

2: I mellomtiden gjøres slow cookeren klar: Bland olivenolje, poteter, smør, hvitløk og timian sammen i slow cookeren og tilføy salt og pepper på lav varme. Deretter kan du tilsette kyllingen. Sett på lokket og la den stå på høy varme i 4 timer eller lav varme i 8 timer.

3: Server med parmesan og persille.


Slow cooked pizza

slow cooked pizza

Antall: 4 porsjoner

Tilberedningstid: 3-4 timer på lavt

Ingredienser:

🔸 500 gram pizzadeig
🔸 200 gram pizzasaus
🔸 200 gram revet mozzarella
🔸 50 gram friskrevet parmesan
🔸 50 gram pepperoni i skiver
🔸 Knust rød paprika
🔸 Krydder etter eget valg
🔸 Fett
🔸 1 ss friskhakket persille til servering

1: Start med å spraye slow cookeren med fett. Legg pizzadeigen i bunnen og hell over pizzasausen. Deretter kan du legge på ost, pepperoni og krydder.

2: Sett på lokket og sett slow cookeren på lav varme inntil osten er smeltet og deigen gylden. Det tar 3-4 timer.

3: Efter 3-4 timer kan du fjerne lokket og kjøle ned retten i 5 minutter.

4: Fjern pizzaen fra bunnen med en spatel og pynt med persille før servering.


Slow cooked varm kakao

varm cacao i crock potten

Antall: 8 porsjoner

Tilberedningstid: 2 timer på lavt

Ingredienser:

🔸 200 gram sjokolade
🔸 20 gram kakaopulver
🔸 100 gram sukker
🔸 1 ts vaniljesukker
🔸 2,5 dl fløte
🔸 1,5 l melk
🔸 Marshmallows til servering

1: Tilsett alle ingrediensene bortsett fra marshmallows i slow cookeren og rør rundt.

2: Gi blandingen 2 timer på lav varme frem til alt er smeltet. Rør en gang i blant.

3: 10 minutter før servering tilsetter du marshmallows. La de smelte og server eventuelt med flere marshmallows.


Historien om Crock Pot

Mange blander crock pot og slow cooker og tror at det er to forskjellige betegnelser på samme produkt. Det er nok ikke helt riktig, for Crock Pot er et merke og en serie med slow cookere – i likhet med at Kleenex er et merke innenfor lommetørkleder.

Crock Pots historie går helt tilbake til 1936 hvor oppfinneren Irving Naxon tok patent på teknologien som senere ble kjent som metoden slow cooking. Han fikk patent i 1940 og kalte maskinen The Maxon Beanery. Selve ideen er basert på Naxons mor sin bønnestuing som ble laget i den lille landsbyen deres da Naxon var liten.

Retten er kjent som Cholent og er en tradisjonell jødisk rett som står og putrer hele dagen. Retten er forankret i den jødiske sabbaten som er dagen hvor jødene skal hvilke og ikke jobbe. Derfor ble retten påbegynt fredag kveld og var ferdig på lørdag etter sabbaten.

Populariteten steg raskt, men på 1970-tallet solgte Naxon rettighetene til Rival Manufacturing som gav maskinen et nytt merke. Deretter relanserte de maskinen som Crock Pot og adresserte arbeidende mødre som ikke hadde tid til å stå på kjøkkenet på ettermiddagen. Nå kunne de heller sette på maten om morgenen og komme hjem til ferdig mat etter jobb. Crock Poten ble en stor suksess og solgte millioner av eksemplarer i 70-årene.

På 1980-tallet døde salget litt – mest sannsynlig på grunn av at mikrobølgeovnen ble introdusert. Opp gjennom 2000-tallet ble det mer fokus på sunn og enkel matlaging, og da steg salget av Crock Pots voldsomt igjen. En amerikansk forbrukerrapport viser at 83% av amerikanske familier i dag har en Crock Pot.

crock pot logo


Crock Pot Test – Disse kildene har vi brukt:

BBC 🇬🇧

Det britiske radionettverket er Storbritannias nasjonale offentlige leverandør av både radio og TV med en rekke internasjonale kanaler. BBC fokuserer på mange forskjellige emner omhandlende nyheter, opplysende programmer og underholdning. Dette inkluderer også mat og husholdning. I denne sammenhengen har de testet 12 forskjellige slow cookere og du kan lese mer på BBCs hjemmeside her.

The Independent 🇬🇧

The Independent er en av de største og mest omfangsrike britiske avisene. Her skrives det blant annet om nyhetsstoff, sport, politikk og utland, men forbrukerstoff og mat har også en plass i avisen. I denne testen har avisen funnet de 8 beste slow cookerne. Du kan lese hele artikkelen her.

Thewirecutter.com 🇺🇸

Denne amerikanske forbrukersiden fungerer som en portal hvor eksperter tester, prøver og vurderer forskjellige forbrukerprodukter. Dette gjelder spesielt gagets og elektroniske apparater.

Formålet er å gi forbrukerne best mulig oversikt og informasjon slik at de selv ikke trenger å bruke ekstra tid og stress på det. Her er det snakk om en test av flere slow cookere fra forskjellige merker. Les mer her.

Today 🇺🇸

Også kjent som The Today Show. Dette er et amerikansk nyhetsprogram og talkshow som sendes hver formiddag. Det er fokus både på alvorlige nyheter, informasjon, underholdning og inspirasjon. Her er det snakk om test av de 7 beste slow cookerne på markedet. Les mer her.

Trustedreviews.com 🇺🇸

Trustedreviews.com kommer med daglige og detaljerte ekspertvurderinger av elektroniske forbrukerprodukter og grundige analyser. Her har Sage Risotto Plus blitt gjennomtestet og deretter har de skrevet en detaljert anmeldelse. Les mer her.

Which.co.uk 🇬🇧

Englands største forbrukermagasin med nesten 700.000 abonnenter. Which? er til for forbrukerne og målet er å utgjøre en forskjell for dem. Which? tester stadig forskjellige husholdningsprodukter og her er det snakk om en test av en Crock Pot. Les mer her, men legg merke til at full tilgang til testene krever abonnement.

Brukeranmeldelser ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

I tillegg til de ovenstående testene har vi også sett på brukeranmeldelser på Amazon.co.uk, Amazon.de og Amazon.com. Vi har sett nærmere på et par slow cookere og undersøkt hva de vanlige forbrukerne mener om modellene.


Andre relevante tests

Utover denne Crock Pot testen har vi også utarbeidet en slow cooker test. Artikkelen minner veldig om denne artikkelen, men her er det også blitt inkludert flere modeller som vi ikke har fått plass til.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Be the first to leave a review.

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse