Crock Pot Test 2021 – Finn de beste Crock Pot Modellene

Senest opdateret den 0

Best i Test 2021: Denne artikkelen handler om tester av forskjellige Crock Pot-modeller,samt et par alternativer fra andre merker som Morphy Richards, Hamilton Beach, Sage og KitchenAid. Vi gjennomgår en rekke ekspertvurderinger av modeller gjennom forskjellige tester og finner ut hvilke kvaliteter hver maskin har.

Formålet er å gi deg en oversikt over de beste Crock Pot-modellene på markedet.

Til dette formålet har vi sett nærmere på tester fra forskjellige kilder; blant annet britiske The Independent og BBC, i tillegg til test- og forbrukersider som Which.co.uk, Thewirecutter.com og Trustereviews.com.

For å få mest mulig ut av artikkelen har vi etter gjennomgangen av produktene inkludert noen forslag til gode Crock Pot-oppskrifter, slik at man raskt kan komme i gang.

Hvis du vil lese mer har vi nederst i artikkelen inkludert en liste over undersøkelsene vi henviser til.

Denne Crock Pot testen inneholder:

🔸 Oversikt over de beste Crock Pot-modellene
🔸 Alternative modeller til Crock Pot
🔸 Gode oppskrifter til Crock Pot
🔸 Historien om Crock Pot
🔸 Gjennomgang av diverse tester vi har undersøkt og analysert

Vennligst merk at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men samler resultater fra utvalgte tester slik at du enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet.  


Crock Pot 5,6 L Multi Cooker

Kåret til ”Beste luksusmodell” hos britiske BBC

 Crock Pot 5,6 L Multi Cooker

Butik Pris Totalpris Les mer
1.590,00 1.590,00 Læs mere
0,00 1.890,00 Læs mere
0,00 2.399,00 Læs mere

.
Det verdenskjente mediet BBC har foretatt en test av 12 slow cookere, og blant disse har de testet modellen Crock Pot 5,6 L Multi Cooker.

Modellen imponerer så sterkt at de britiske ekspertene kårer modellen til beste luksusmodell (det finnes også en kåring av beste budsjett-modell), og i likhet med de fleste andre Crock Pot-modellene så ligger Crock Pot 5,6 L Multi Cooker i dyrere enden av prisskalaen).

Nok til 6 personer

Med en kapasitet på 5,6 liter kan man tilberede mat til omtrent 6-7 personer samtidig med Crock Pot 5,6 L Multi Cooker. Det gjør modellen til en av de romsligere slow cookerne på markedet og et godt valg for en større husholdning.

Ekspertene kommenterer at kvaliteten på maten ved bruk av Crock Pot 5,6 L Multi Cooker blir veldig bra etter de hadde testet kjøtt, bønner og tomater i 6 timer. Smaken blir god, fyldig og veldig smakfull.

Flere forskjellige typer mat

Crock Pot 5,6 L Multi Cooker er en programmerbar modell med mange forskjellige funksjoner. Modellen heter også ”Multi Cooker”, og derfor kan man med Crock Pot 5,6 L Multi Cooker både steke, riste, koke, bake og steke ingrediensene over lang tid. Hvis man ønsker så kan man også bruke modellen som ovn.

Husk bare å la lokket sitte på under tilberedningen da fukten og varmen ikke bør slippe ut. Ettersom Crock Pot 5,6 L Multi Cooker har et glasslokk, kan man holde øye med maten uten å løfte lokket.

Lett å holde styr på

Crock Pot 5,6 L Multi Cookers design er rektangulært og nesten ovalt. Gryten er i aluminium og har en nøytral gråfarge som gjør at den vil se pen ut på kjøkkenbordet, men den tar imidlertid litt plass.

Det opplyste digitale displayet sitter foran på modellen hvor du finner både innstillinger og timer. Her kan man selv stille inn hvor lenge retten skal tilberedes.

Displayet angir både temperatur og timer. Derfor er modellen veldig oversiktlig i bruk og man kan lett følge med på prosessen.

Utvalgte fordeler ved Crock Pot 5,6 L Multi Cooker:
🔵 Stor modell som kan tilberede mat til 6 personer samtidig
🔵 Programmerbar slow cooker
🔵 Multi-produkt som både kan steke, riste, koke, bake og steke over lang tid
🔵 Glasslokk som øker oversiktligheten
🔵 Digitalt display og timer

Her kan du se en presentasjon av modellen. Videoen er produsert av Crock Pot:


Crock-Pot Express Crock Multi-Cooker

Anbefalt hos det britiske magasinet Good Housekeeping Institute 
4,5 av 5 stjerner hos det internasjonale testmagasinet Trustedreviews.com

Crock-Pot Express Crock Multi-Cooker

Butik Pris Totalpris Les mer
confidentliving.no 0,00 1.495,00 Læs mere
1.495,00 1.495,00 Læs mere
1.495,00 1.495,00 Læs mere
0,00 1.799,00 Læs mere

.
Både det britiske magasinet Good Housekeeping Institute og det internasjonale testmagasinet Trustedreviews.com har testet og anmeldt Crock-Pot Express Crock Multi-Cooker. Begge ekspertkilder er begeistret over denne modellen og har gitt den en god anbefaling og henholdsvis hele 4,5 av 5 stjerner.

Good Housekeeping Institute liker spesielt godt at modellen kan brukes til et vell av ulike matretter, og Trustedreviews.com skriver at det er en fordel at modellen kommer med en stor kapasitet og gjør det mulig å tilberede maten både raskt og langsomt.

Ingen av ekspertene finner mange ulemper ved modellen, men Trustedreviews.com trekker frem at den kun reduserer tilberedningstiden for noen matvarer – samt at den er så stor at det kan være vanskelig å oppbevare den.

Slow Cooker med 8 innstillinger og raskere tilberedning 

Med Crock-Pot Express Crock Multi-Cooker får man en Crock-Pot som kan brukes til slow cooking. Med denne modellen kan man derfor ha i ingrediensene om morgenen, så kan man komme hjem til ferdig tilberedt mat senere på dagen. Denne modellen kan også brukes til bruning, trykkoking og slow cooking.

Crock-Pot Express Crock Multi-Cooker kommer med til sammen 8 forhåndsinnstilte innstillinger som kan brukes avhengig av hva slags rett man skal lage. Disse innstillingene inkluderer alt ifra desserter til yoghurt, gryteretter, supper, risotto og chili-gryte. Dette liker ekspertene fra Good Housekeeping Institute svært godt, og mener at det faktum at man kan lage mange ulike matretter med modellen er én av dens største fordeler.

I tillegg til dette gir Crock-Pot Express Crock Multi-Cooker mulighet til å spare tid da den kan tilberede mat opptil 70% raskere enn andre, vanlige metoder for matlaging.

Ekspertene: Romslig modell med enkel betjening 

Crock-Pot Express Crock Multi-Cooker har en kapasitet på til sammen 5,7 liter, derfor har man mulighet til å lage store porsjoner av gangen dersom man ønsker det. Man trenger ikke fylle modellen til randen dersom man bare vil lage en mindre porsjon.

Med en kapasitet på 5,7 liter så er denne modellen beregnet til ca. 6 personer. Ekspertene fra Trustedreviews.com er svært imponerte over modellens kapasitet da de mener den er stor nok til å lage mat til en selv og til flere gjester.

Videre er det også enkelt å betjene Crock-Pot Express Crock Multi-Cooker da den kommer med kun én enkelt knapp. Når man har fylt i ingrediensene trenger man bare trykke på knappen, så passer modellen seg selv.

Den kommer også med 2 varmeinnstillinger og en timer-funksjon som kan stilles inn på opptil 20 timer.

Med non-stick belegg og oppskriftsbok

Crock-Pot Express Crock Multi-Cooker er utstyrt med et non-stick belegg som gjør den enkel å rengjøre. Det er også mulig å vaske den i oppvaskmaskinen dersom man vil spare tid.

Ved kjøp av Crock-Pot Express Crock Multi-Cooker følger det også med en oppskriftsbok der man kan finne inspirasjon til oppskrifter.

Utvalgte fordeler ved Crock-Pot Express Crock Multi-Cooker:
🔵 Kan brukes til slow cooking, bruning og trykkoking
🔵 Kapasitet på 5,7 liter
🔵 Med non-stick belegg
🔵 Timer-funksjon på opptil 20 timer
🔵 8 forhåndsinnstilte innstillinger

Her kan du se en videopresentasjon av Crock-Pot Express Crock Multi-Cooker som er laget av Crockpot:


Alternativer til Crock Pot

I dette avsnittet vil vi gjennomgå en rekke slow cookere fra andre produsenter. Disse anser vi for å være gode alternativer til Crock Pot og gjør også utvalget mer nyansert.

Det er det snakk om modeller fra både Hamilton Beach, Sage og Kitchenaid, og vi gjennomgår modellene på samme måte som Crock Pot-modellene i det forrige avsnittet.


Hamilton Beach Slow Cooker 4,7 L

Testvinner hos amerikanske Thewirecutter.com

Hamilton Beach Slow Cooker 4,7 L

Butik Pris Totalpris Les mer
699,00 699,00 Læs mere
0,00 749,00 Læs mere
0,00 749,00 Læs mere

.
Det amerikanske forbrukernettstedet Thewirecutter.com har testet og vurdert et stort utvalg slow cookere på testområder som tilberedningsevner, temperaturer, funksjoner og pris. I denne testen finnes modellen Hamilton Beach Slow Cooker 4,7 L.

Modellen imponerer ekspertene og ender derfor som testvinner. Det er spesielt kvaliteten på maten og funksjonene som utgjør grunnlaget for seieren til Hamilton Beach Slow Cooker 4,7 L.

Nok til 4-5 personer

Hamilton Beach Slow Cooker 4,7 L har en god størrelse til en middels stor husstand, og per tilberedning kan man lage nok mat til 4-5 personer. Under vurderingen legger ekspertene fra Thewirecutter.com spesielt godt merke til kvaliteten på maten.

Her er det snakk om møre steker, kyllingbryst og svinekjøtt – og til og med grønnsaker. Ifølge ekspertene blir rettene velsmakende med god konsistens.

Intelligent modell

Testpanelet fra Thewirecutter.com nevner at mange slow cookere har problemer med temperaturen da de fort blir for varme. Dette gjelder imidlertid ikke Hamilton Beach Slow Cooker 4,7 L da denne modellen er utstyrt med en varmemåler som overvåker kjøttets mørhet og vurderer når det er ferdig.

Da er man alltid sikret et veltilberedt måltid. Utover dette er lokket også gjennomsiktig slik at man også manuelt kan holde øye med prosessen. Lokket kan både låses fast av sikkerhetshensyn og settes i oppvaskmaskinen.

Gryten tåler også oppvaskmaskin.

Evner over skjønnhet

Ekspertene synes ikke det digitale displayet på Hamilton Beach Slow Cooker 4,7 L er særlig fint å se på da det er litt klossete i utseendet.

Til gjengjeld er det veldig intuitivt og enkelt å finne ut av. Det finnes 3 forskjellige innstillinger for automatisk tilberedning, og på displayet kan man velge mellom termometer, program eller manuelt program for å holde øye med prosessen – i tillegg til timeren.

Som en avsluttende kommentar nevner ekspertene at Hamilton Beach Slow Cooker 4,7 L er en forholdsvis prisvennlig slow cooker som er like bra som mange av de dyrere modellene.

Utvalgte fordeler ved Hamilton Beach Slow Cooker 4,7 L:
🔵
Passer til 4-5 personer
🔵 God til å tilberede kjøtt
🔵 Innebygd varmemåler
🔵 Gjennomsiktig lokk som kan låses
🔵 Intuitivt digitalt display

Her kan du se en liten demonstrasjon av hvordan modellen virker. Videoen er produsert av Hamilton Beach:


Hamilton Beach – Stay or Go

Anbefalt på det amerikanske TV-programmet Today

Hamilton Beach – Stay or Go

Butik Pris Totalpris Les mer
confidentliving.no 0,00 587,00 Læs mere
595,00 595,00 Læs mere
595,00 595,00 Læs mere
0,00 646,00 Læs mere
0,00 675,00 Læs mere

.
Modellen Hamilton Beach – Stay or Go har blitt tatt med i det amerikanske TV-programmet Today sin vurdering av de 7 beste slow cookerne på markedet.

Ekspertene legger spesielt merke til at modellen er en del av serien Stay or Go, som betyr at man faktisk kan ta med seg maten hvis man for eksempel har laget mat til andre og skal ha den med i bilen.

Ta med maten

Hamilton Beach – Stay or Go har en kapasitet på 5,5 liter. Det betyr at modellen er veldig stor og kan produserer nok mat til ca. 6 personer. Dette er spesielt fordelaktig hvis man bruker slow cookeren til det den også er beregnet til; nemlig å ta med maten ut av huset og til andre.

Det foldbare håndtaket gjør det veldig enkelt å flytte rundt på modellen. Den er også utstyrt med Full Grip for et bedre grep.

2 temperaturinnstillinger

Hamilton Beach – Stay or Go er i likhet med mange andre slow cookere utstyrt med 2 forskjellige temperaturinstillinger – lav og høy. Lav er spesielt god når man skal tilberede en rett over lang tid ved lave temperaturer.

I tillegg til dette finnes det også en hold-varm-funksjon slik at maten ikke blir kald etter endt tilberedningstid.

Sølefritt lokk

Siden Hamilton Beach – Stay or Go er designet til å kunne flyttes rundt på og tas med på farten er modellens lokk sølefritt i tillegg til at det nærmest suges fast til kanten.

Da har sikkerheten blitt tatt hensyn til da hverken ingredienser eller varme kan slippe ut. Dette gjelder også under bilturen da Hamilton Beach – Stay or Go er laget til å kunne tåle litt av hvert.

Når maten er spist er rengjøringen like enkel. Både gryte og lokk tåler en tur i oppvaskmaskinen.

Utvalgte fordeler ved Hamilton Beach – Stay or Go:
🔵
Kapasitet på 5,5 liter – nok til 6 personer
🔵 Stay or Go-modell – derfor designet til å tas med på farten med innhold
🔵 2 temperaturinstillinger i tillegg til hold-varm-funksjon
🔵 Sølesikkert lokk
🔵 Gryte og lokk tåler oppvaskmaskin

Her kan du se en kort presentasjon av Stay or Go modellen. Videoen er produsert av Hamilton Beach:


Russell Hobbs 22740-56 Slow Cooker

Kåret til «Best Buy» hos britiske Bbcgoodfood.co.uk

Russell Hobbs 22740-56 Slow Cooker

Butik Pris Totalpris Les mer
511,00 511,00 Læs mere
549,00 549,00 Læs mere
551,00 551,00 Læs mere
0,00 661,00 Læs mere

.
Russell Hobbs 22740-56 Slow Cooker er blitt testet og anmeldt av britiske BBC. Ekspertene fra BBC er svært begeistret over denne modellen, og mener det er en suveren modell som kan hjelpe til med matlagingen på kjøkkenet.

Derfor velger de å kåre modellen til et «Best Buy» da de mener det er en effektiv modell som ikke har mange ulemper.

Enkel slow cooker med enkel betjening

Med Russell Hobbs 22740-56 Slow Cooker får man en enkel slow cooker som er lett å betjene. Den er enkel i designet da kontrollpanelet er plassert på fronten slik at man kan styre modellen i forhold til de innstillingene man har lyst til å bruke. På kontrollpanelet finnes det også en skruknapp som man kan bruke til å justere maskinens varmeinnstillinger.

Russell Hobbs 22740-56 Slow Cooker kommer med en kapasitet på til sammen 3,5 liter, derfor egner den seg godt til en familie på ca. 4 personer. Ekspertene mener derfor at modellen er velegnet til en familie som vil ha en enkel måte å tilberede mat på.

Tilbered mat med ulike varmeinnstillinger 

Russell Hobbs 22740-56 Slow Cooker er en slow cooker med flere varmeinnstillinger, derfor har man mulighet til å tilberede mat både ved høy og lav varme. Det gjør at man kan velge om maten skal stå lengre ved lav varme, eller om man vil tilberede maten raskere ved høyere varme.

I tillegg til dette kommer Russell Hobbs 22740-56 Slow Cooker med en hold-varm-funksjon som gjør at man kan forberede og tilberede maten tidligere på dagen da den vil holdes varm til man skal spise den.

Man bør imidlertid være oppmerksom på at modellen hverken kommer med en timer eller et display, derfor må man være flink til å holde et øye med maten. Dette kan gjøres gjennom modellens glasslokk.

Ekspertene: God og enkel slow cooker 

Russell Hobbs 22740-56 Slow Cooker er blitt anmeldt av BBC – som har laget en test av slow cookere fra flere forskjellige merker og prisklasser. Her vurderer ekspertene fra BBC at Russell Hobbs 22740-56 Slow Cooker er en god og enkel slow cooker som er velegnet til hverdagsbruk i en mellomstor familie.

De legger også merke til at modellen er forholdsvis enkel. Ekspertene mener imidlertid ikke at dette er en ulempe da den til gjengjeld er en stabil og god slow cooker som tilbereder maten på best mulig måte. I tillegg til dette mener de også at modellen har alle innstillingene man trenger på en slow cooker – derfor gjør det ingenting at den er enklere enn mange andre modeller som finnes på markedet.

Utvalgte fordeler ved Russell Hobbs 22740-56 Slow Cooker:
🔵 Enkel modell som er enkel i bruk
🔵 Hold-varm-funksjon
🔵 Med 2 ulike varmeinnstillinger
🔵 Kapasitet på 3,5 liter
🔵 Kommer med et glasslokk


Electrolux ESC7400

Toppscorer hos svenske Icakuriren
Toppscorer hos svenske Aftonbladet.se

Electrolux ESC7400

Butik Pris Totalpris Les mer
785,00 785,00 Læs mere

.
De to svenske ekspertkildene Icakuriren og Aftonbladet.se har testet og anmeldt Electrolux ESC7400. Begge ekspertene har kåret modellen til toppscorer i testene deres da de begge liker modellen svært godt og mener at den kommer med flere gode funksjoner.

Icakuriren liker spesielt godt at at Electrolux ESC7400 kan vaskes i oppvaskmaskinen og har et oversiktlig display. Aftonbladet.se mener at modellen er både brukervennlig og praktisk når man skal tilberede ulike matretter.

Ingen av ekspertene finner mange ulemper ved modellen. Icakuriren mener imidlertid at den er forholdsvis stor, derfor kan det være vanskelig å oppbevare og flytte rundt på den.

Modell med praktiske funksjoner 

Med Electrolux ESC7400 får man en slow cooker som skiller seg ut fra mange andre modeller på markedet. Denne modellen kommer nemlig med 3 ulike varmeinnstillinger og en spesialinnstilling som kan brukes til supper.

I tillegg til dette er Electrolux ESC7400 utstyrt med en hvilefunksjon som sørger for at maten holdes varm etter at den er ferdig tilberedt – helt til man er klar til å spise den.

Ifølge ekspertene er en av de største fordelene ved Electrolux ESC7400 at den kommer med en kapasitet på hele 6,8 liter, derfor den er stor nok til 6+ personer. Det gjør at modellen kan brukes til en større familie eller dersom man har gjester.

Ekspertene: Enkel i bruk 

Både Aftonbladet.se og Icakuriren er imponerte over at Electrolux ESC7400 er enkel å bruke. Selv om modellen kommer med en god del funksjoner så er den fremdeles enkel i bruk da det har vært fokus på å lage en brukervennlig slow cooker.

Ekspertene fra Icakuriren skriver blant annet at enda en fordel ved Electrolux ESC7400 er at den kommer med et tydelig og oversiktlig display som gjør at det er enkelt å finne ut av hva man skal trykke på og gjøre når man skal i gang med å tilberede maten. Dette er ekspertene fra Aftonbladet.se enige i, og skriver samtidig at man ikke engang trenger å lese bruksanvisningen for å komme i gang med den.

Man bør imidlertid være oppmerksom på at Electrolux ESC7400 veier 3,7 kilo, noe som kan være tungt for mange. Man slipper å måtte vaske den manuelt da den tåler å vaskes i oppvaskmaskinen.

Slow cooker med 7 innstillinger

Ved kjøp av Electrolux ESC7400 får man en slow cooker som kan hjelpe til med kjøkkenarbeidet. Modellen kommer nemlig med hele 7 ulike innstillinger. Disse innstillingene inkluderer lav, medium, høy, suppe, buffet, hold varm og timer.

Med disse innstillingene er det mulig å tilsette ingrediensene om morgenen, deretter trenger man ikke gjøre noe mer eller holde øye med maskinen før det er på tide å servere maten.

Videre er modellen laget i et stilrent design i rustfritt stål slik at den kan stå framme på kjøkkenbenken når man er ferdig med å bruke den dersom man ikke har plass i kjøkkenskapet.

Utvalgte fordeler ved Electrolux ESC7400:
🔵 Kapasitet på opptil 6,8 liter
🔵 7 ulike innstillinger
🔵 Oversiktlig og brukervennlig display
🔵 Gryten kan vaskes i oppvaskmaskin
🔵 Hvilefunksjon

Her kan du se en videopresentasjon av Electrolux ESC7400 som er laget av Electrolux: 


Gode oppskrifter til Crock Pot

Én ting er å investere i en slow cooker, en annen er å komme i gang med å bruke den. Det kan fort virke uoverkommelig til å begynne med, men her har vi samlet noen gode og allsidige oppskrifter som vil passe til forskjellige ønsker og behov basert på blant annet informasjon fra Crock Pots hjemmeside.

Ønsker man å lese mer om oppskriftene vi viser her så kan man bare klikke på overskriften som fungerer som en link.


Andelår confit med appelsinglasur

Confiterede-andelaar-med-crock-pot
Bildet er lånt fra Crock Pots egen hjemmeside.

Antall: 4 porsjoner

Tilberedningstid: 6 timer på lavt

Ingredienser (and):

🔸 4 andelår
🔸 500 gram andefett
🔸 2 ss salt
🔸 1 ts timian
🔸 
Et par kvernete pepperkorn

1: Kvelden før: Gni salt, pepper og timian på andens hud og la lårene marinere over natten i en plastikkpose i kjøleskapet.

2: Neste morgen: Børst salt/pepper/timian av andelårene og legg de i slow cookeren. Hell over andrefettet og gi de 6 timer på lav varme.

3: Etter 6 timer: Ta opp andelårene og legg de i et ildfast fat. Hell over appelsinglasuren og sett de i ovnen i 10 minutter på 200 grader med grill og varmluft. Drypp gjerne appelsinglasuren over lårene underveis.

4: Andelårene serveres med grønkålssalat med syrlig dressing.

Ingredienser (appelsinglasur):

🔸 1 stor appelsin
🔸
1 skvett rød balsamico
🔸
1 klype salt
🔸 
1 ss smør

Press appelsinsaften i en gryte og riv med litt av appelsinskallet.

Tilsett balsamico og salt og la det koke inn. Når det kun er et par skjefuller igjen, tilsett smør og pisk det sammen.

Deretter vil det være ca. 2-3 spiseskjeer appelsinglasur igjen i gryten. Den skal helst være litt tykk i konsistensen.


Slow cooked lammekjøtt

Slow cooked lammekjøtt
Bildet er lånt fra Crock Pots egen hjemmeside.

Antall: 3 porsjoner

Tilberedningstid: 7 timer på lavt

Ingredienser:

🔸 Ca. 350 gram lammeculott
🔸
1 stk. rødløk
🔸
2 stilker bladselleri (bruk også gjerne toppen)
🔸 2 fedd hvitløk
🔸 1 boks skinnfrie cherrytomater eller vanlige skinnfrie tomater
🔸 Ca. ¼ boks vann
🔸
1 ts knust spisskummen
🔸 ¼ ts røkt paprika
🔸 ¼ ts kanel
🔸 3 kvister frisk rosmarin
🔸 2 stk. laurbærblader
🔸 Nykvernet pepper
🔸 1 ts salt
🔸 2 ts sukker

1: Start med å brune culotten i pannen og legg den deretter i slow cookeren. Hell over steikesjyen.

2: Skjær rødløken i halve skiver og snitt bladsellerien i små stykker. Legg dette i slow cookeren sammen med resten av ingrediensene.

3: Sett slow cookeren på lav varme, sett på lokket og sett timeren til 6 ½ time.

4: Sjekk kjøttet etter de 6 ½ timene og server med sausen i dype tallerkener.


Biff Stroganoff

Bøf Strogranof
Bildet er lånt fra Crock Pots egen hjemmeside.

Antall: 6.
Tilberedningstid: 6–8 timer på lavt.

Ingredienser:

🔸 800 g oksekjøtt i biter
🔸
2 gule løk, i skiver
🔸
1 ss smør
🔸
20 små sjampinjonger, i skiver
🔸
2–3 ss tomatpuré
🔸
1 ss kalvefond
🔸
2 dl vann
🔸
1 ts dijonsennep
🔸
2 ss maisennajevning
🔸
2–3 dl crème fraiche eller fløte
🔸 
Paprika, salt og peber

1: Brun kjøttet med smøret i en sauté slow-cooker. Stek i to omganger slik at pannen ikke blir kald og kjøttet begynner å koke.
2: Når den andre omgangen med kjøtt har fått fin farge, freser du løken en liten stund. Hell alt i Crock-Pot-gryten sammen med sjampinjongene.
3: Tilsett vann, tomatpuré, dijonsennep, salt, svartpepper og kalvefond.
4: Legg lokket på gryta og sett den i bunnenheten. Sett bryteren på lavt.
5: 20 minutter før gryteretten skal serveres rører du i crème fraiche eller fløte, og maisennajevningen. Smak til med salt og pepper om ønskelig.
6: Serveringstips: klassisk og godt tilbehør er ris og saltagurk.


Potetsuppe

Kartoffelsuppe
Bildet er lånt fra Crock Pots egen hjemmeside.

Antall: 4 porsjoner.
Tilberedningstid: 4-5 timer på lavt.

Ingredienser:
🔸 5 skiver bacon, skåret i biter. Kan utelates hvis suppen skal være vegetarisk
🔸 3 fedd hvitløk, presset
🔸 1 stor løk, revet
🔸 1 ts fersk timian eller 0,5 ts tørket
🔸 2 ss mel
🔸 1,2 l kylling buljong eller vegetarisk buljong
🔸 1,4 kg poteter, skrelt og skåret i små biter
🔸 3,5 dl lagret ost, revet
🔸 1 ss kremfløte
🔸 1 dl melk, 3,0 % fett
🔸 Salt og pepper
🔸 Purre, crème fraiche og ost ved servering


1: Stek bacon godt i stekepannen. Stek deretter timian, løk og hvitløk i baconfettet til løken har myknet.

2: Strø over mel og rør om. Spe med litt av buljongen samtidig som du visper. Hell blandingen i Crock-Pot-gryta sammen med bacon.

3: Legg også i potetene og hell i resten av kylling buljongen. La det koke på lav varme i 4–5 timer.

4: Sett gryta på hold-varm-funksjonen, ta ut det meste av potetene og mos de med melk og fløte. Legg potetmosen tilbake i Crock-Pot-gryta.

5: Ha i osten og rør om. Kok på høy varme i ca. 5 minutter til osten har smeltet. Smak til med salt og pepper. Dekorer med purre i skiver, revet ost og smuldret bacon.


Risotto med gresskar, geitost og valnøtter (vegetarrett)

Risotto
Bildet er lånt fra Crock Pots egen hjemmeside.

Antall: 4-6 porsjoner

Tilberedningstid: 2-3 timer på lavt

Ingredienser:

🔸 1 kg butternut-gresskar
🔸 1 stor gul løk, hakket
🔸 3 fedd hvitløk, finhakket
🔸 5 store salvieblader, hakket + valgfri mengde til servering
🔸 2 ss olivenolje
🔸 1 ts salt
🔸 4 dl risotto-ris, f.eks. arborio
🔸 8 dl vann
🔸 2 dl hvitvin
🔸 2 grønnsaksbuljongterninger
🔸 2 ss romtemperert smør
🔸 100 g revet god parmesanost
🔸 200 g geitost, f.eks. chévre
🔸 Et par never ruccola, skylles
🔸 2 dl valnøtter, grovhakket
🔸 Kvernet sort pepper

1: Fjern skallet på gresskaret og skjær kjøttet i 2–3 cm store stykker. Ha gresskar sammen med løk, hvitløk, salt, salvie og olivenolje i gryta. Kvern over godt med sort pepper og rør om nøye.

2: Legg på lokket, sett gryta i bunnenheten og sett bryteren på lavt.

3: Etter 1,5–2 timer når gresskarkjøttet begynner å bli mykt, varmer du opp vann, vin og buljongterning. Hell ris og buljong i gryta og rør forsiktig. Legg på lokket, men rør om noen ganger under tilberedningen. Det tar 40–50 minutter for risen å bli ferdig, avhengig av hva slags ris du bruker.

4: Når risen er myk, men fortsatt har en litt fast kjerne, slår du av Crock-Pot-gryta og rører inn smøret. Bland inn parmesanosten, og rør til risottoen er kremaktig. Hvis du synes at risottoen er litt for fast, kan du spe med litt kokende buljong. Legg opp på tallerkener og pynt med ruccola, geitost og nøtter. Kvern sort pepper over og server straks.

5: Serveringstips: Oppskriften er vegetarisk, men du kan selvsagt servere noen skiver lufttørket skinke til. 


Slow cooked hvitløks-parmesan kylling

slow-cooker-garlic-parmesan-chicken-recipe_

Antall: 4 porsjoner

Tilberedningstid: 8 timer på lav varme teller 4 timer på høy varme

Ingredienser:

🔸 1 kilo kyllinglår
🔸
500 gram halverte små poteter
🔸 2 ss smør
🔸 Salt
🔸 5 fedd hakket hvitløk
🔸 2 ss friskhakket timian
🔸 Olivenolje
🔸 Frisk parmesanost til servering
🔸 Friskhakket persille til servering

1: Varm olivenoljen ved middels varme i en gryte. Tilføy kylling, salt og pepper og la det putre frem til kyllingen er gylden. Snu den og gi den et par minutter på den andre siden.

2: I mellomtiden gjøres slow cookeren klar: Bland olivenolje, poteter, smør, hvitløk og timian sammen i slow cookeren og tilføy salt og pepper på lav varme. Deretter kan du tilsette kyllingen. Sett på lokket og la den stå på høy varme i 4 timer eller lav varme i 8 timer.

3: Server med parmesan og persille.


Slow cooked pizza

slow cooked pizza

Antall: 4 porsjoner

Tilberedningstid: 3-4 timer på lavt

Ingredienser:

🔸 500 gram pizzadeig
🔸 200 gram pizzasaus
🔸 200 gram revet mozzarella
🔸 50 gram friskrevet parmesan
🔸 50 gram pepperoni i skiver
🔸 Knust rød paprika
🔸 Krydder etter eget valg
🔸 Fett
🔸 1 ss friskhakket persille til servering

1: Start med å spraye slow cookeren med fett. Legg pizzadeigen i bunnen og hell over pizzasausen. Deretter kan du legge på ost, pepperoni og krydder.

2: Sett på lokket og sett slow cookeren på lav varme inntil osten er smeltet og deigen gylden. Det tar 3-4 timer.

3: Efter 3-4 timer kan du fjerne lokket og kjøle ned retten i 5 minutter.

4: Fjern pizzaen fra bunnen med en spatel og pynt med persille før servering.


Slow cooked varm kakao

varm cacao i crock potten

Antall: 8 porsjoner

Tilberedningstid: 2 timer på lavt

Ingredienser:

🔸 200 gram sjokolade
🔸 20 gram kakaopulver
🔸 100 gram sukker
🔸 1 ts vaniljesukker
🔸 2,5 dl fløte
🔸 1,5 l melk
🔸 Marshmallows til servering

1: Tilsett alle ingrediensene bortsett fra marshmallows i slow cookeren og rør rundt.

2: Gi blandingen 2 timer på lav varme frem til alt er smeltet. Rør en gang i blant.

3: 10 minutter før servering tilsetter du marshmallows. La de smelte og server eventuelt med flere marshmallows.


Historien om Crock Pot

Mange blander crock pot og slow cooker og tror at det er to forskjellige betegnelser på samme produkt. Det er nok ikke helt riktig, for Crock Pot er et merke og en serie med slow cookere – i likhet med at Kleenex er et merke innenfor lommetørkleder.

Crock Pots historie går helt tilbake til 1936 hvor oppfinneren Irving Naxon tok patent på teknologien som senere ble kjent som metoden slow cooking. Han fikk patent i 1940 og kalte maskinen The Maxon Beanery. Selve ideen er basert på Naxons mor sin bønnestuing som ble laget i den lille landsbyen deres da Naxon var liten.

Retten er kjent som Cholent og er en tradisjonell jødisk rett som står og putrer hele dagen. Retten er forankret i den jødiske sabbaten som er dagen hvor jødene skal hvilke og ikke jobbe. Derfor ble retten påbegynt fredag kveld og var ferdig på lørdag etter sabbaten.

Populariteten steg raskt, men på 1970-tallet solgte Naxon rettighetene til Rival Manufacturing som gav maskinen et nytt merke. Deretter relanserte de maskinen som Crock Pot og adresserte arbeidende mødre som ikke hadde tid til å stå på kjøkkenet på ettermiddagen. Nå kunne de heller sette på maten om morgenen og komme hjem til ferdig mat etter jobb. Crock Poten ble en stor suksess og solgte millioner av eksemplarer i 70-årene.

På 1980-tallet døde salget litt – mest sannsynlig på grunn av at mikrobølgeovnen ble introdusert. Opp gjennom 2000-tallet ble det mer fokus på sunn og enkel matlaging, og da steg salget av Crock Pots voldsomt igjen. En amerikansk forbrukerrapport viser at 83% av amerikanske familier i dag har en Crock Pot.

crock pot logo


FAQ – Ofte stilte spørsmål

🤩 Hvilke Crock Pot modeller er best i test?

Crock Pot 5,6 L Multi Cooker

🤓 Hvordan testes Crock Pot modellene?

Crock Pot modellene er blitt vurdert ut ifra deres evner til å lage forskjellige mat etter oppskrifter og resultatene av dette.

🤔 Hva er en Crock Pot?

Crock Pot er et merke med en serie av slow cookere. Idéen bak slow cooking er ganske enkel da det går ut på å la maten småkoke i mange timer slik at kjøtt og grønnsaker blir møre og avgir mye smak til hverandre.


Crock Pot Test – Disse kildene har vi brukt:

BBC 🇬🇧

Det britiske radionettverket er Storbritannias nasjonale offentlige leverandør av både radio og TV med en rekke internasjonale kanaler. BBC fokuserer på mange forskjellige emner omhandlende nyheter, opplysende programmer og underholdning. Dette inkluderer også mat og husholdning. I denne sammenhengen har de testet 12 forskjellige slow cookere og du kan lese mer på BBCs hjemmeside her.

The Independent 🇬🇧

The Independent er en av de største og mest omfangsrike britiske avisene. Her skrives det blant annet om nyhetsstoff, sport, politikk og utland, men forbrukerstoff og mat har også en plass i avisen. I denne testen har avisen funnet de 8 beste slow cookerne. Du kan lese hele artikkelen her.

Thewirecutter.com 🇺🇸

Denne amerikanske forbrukersiden fungerer som en portal hvor eksperter tester, prøver og vurderer forskjellige forbrukerprodukter. Dette gjelder spesielt gagets og elektroniske apparater.

Formålet er å gi forbrukerne best mulig oversikt og informasjon slik at de selv ikke trenger å bruke ekstra tid og stress på det. Her er det snakk om en test av flere slow cookere fra forskjellige merker. Les mer her.

Today 🇺🇸

Også kjent som The Today Show. Dette er et amerikansk nyhetsprogram og talkshow som sendes hver formiddag. Det er fokus både på alvorlige nyheter, informasjon, underholdning og inspirasjon. Her er det snakk om test av de 7 beste slow cookerne på markedet. Les mer her.

Trustedreviews.com 🇺🇸

Trustedreviews.com kommer med daglige og detaljerte ekspertvurderinger av elektroniske forbrukerprodukter og grundige analyser. Her har Sage Risotto Plus blitt gjennomtestet og deretter har de skrevet en detaljert anmeldelse. Les mer her. Trustedreviews.com har også testet Crock-Pot Express Crock Multi-Cooker, som de har gitt hele 4,5 av 5 stjerner. Du kan lese hele testen her.

Which.co.uk 🇬🇧

Englands største forbrukermagasin med nesten 700.000 abonnenter. Which? er til for forbrukerne og målet er å utgjøre en forskjell for dem. Which? tester stadig forskjellige husholdningsprodukter og her er det snakk om en test av en Crock Pot. Les mer her, men legg merke til at full tilgang til testene krever abonnement.

Aftonbladet 🇸🇪

Aftonbladet er en svensk avis som leverer alt ifra nyheter til underholdning hver eneste dag, Avisen leverer også anmeldelser av ulike forbrukerprodukter. Her har de laget en test av ulike slow cookere hvor de blant annet har testet modellene på brukervennlighet og tilberedning av mat. De har inkludert modellen Electrolux ESC7400 i denne testen, og du kan lese hele testen ved å klikke på denne linken. Vær oppmerksom på at det krever abonnement å få full tilgang til testen. 

Good Housekeeping Institute 🇬🇧

Hos britiske Good Housekeeping Institute kan man finne både kunnskap, informasjon og vurderinger av ulike forbrukerprodukter. Siden foretar nye tester jevnlig, og vurderer produktene ut ifra ulike parameter avhengig av selve produktet. Her har Good Housekeeping Institute testet Crock-Pot Express Crock Multi-Cooker. Du kan lese hele testen her.

Icakuriren 🇸🇪

Icakuriren er en svensk nettside som fokuserer på å skrive artikler – samt inspirasjon når det kommer til hus og hjem. I tillegg til dette skriver de også anmeldelser av ulike produkter som for eksempel slow cookere. Her har Icakuriren testet Electrolux ESC7400. Du kan lese hele anmeldelsen her.

Brukeranmeldelser ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

I tillegg til de ovenstående testene har vi også sett på brukeranmeldelser på Amazon.co.uk, Amazon.de og Amazon.com. Vi har sett nærmere på et par slow cookere og undersøkt hva de vanlige forbrukerne mener om modellene.


Andre relevante tests

Utover denne Crock Pot testen har vi også utarbeidet en slow cooker test. Artikkelen minner veldig om denne artikkelen, men her er det også blitt inkludert flere modeller som vi ikke har fått plass til.