Analyse: iRobot Roomba j7+ vs. Xiaomi Roborock S6 MaxV

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

iRobot er et av de mest kjente merkene på markedet når det kommer til robotstøvsugere som de aller fleste nordmenn har hørt om. De har imidlertid fått en del konkurranse fra Xiaomi – spesielt med Roborock-serien deres.

Dette bør du tenke over når du skal velge en robotstøvsuger:

 • Sensor: Den ledende teknologien for robotstøvsugere er kamera- eller lasernavigasjon. Lasernavigasjon lager raskere et kart over hjemmet ditt, mens kameranavigasjon er best hvis du har flere etasjer eller trenger å flytte roboten fra rom til rom.
 • Brukervennlighet i appen: De aller fleste robotstøvsugere har en egen dedikert app. Det er verdt å undersøke hvilke funksjoner som finnes i appen og hvor enkel modellen er å bruke i praksis.
 • Utvendig støvbeholder: Har du et stort hus eller kjæledyr så kan en ekstern støvbeholder være en fordel da robotens innebygde beholder kan fylles opp raskt.
 • Egenskaper: Trenger robotstøvsugeren en innebygd mopp? Skal den kjøre over ekstra skitne områder flere ganger? Oppdage hindringer og kjøre rundt disse hindringene?
 • Vedlikehold: Robotstøvsugeren bør være enkel å vedlikeholde slik at den kan fortsette å yte sitt beste. Derfor er teknologien bak rullene og børstene svært viktig. I tillegg skal det være enkelt å skru av hjul, ruller og børste samt enkelt å vedlikeholde dem etter behov.

Vi har sammenlignet iRobot Roomba j7 + og Xiaomi Roborock S6 MaxV basert på en rekke eksperttester og spesifikasjonene til robotstøvsugerne. Dette kan forhåpentligvis gjøre deg litt klokere på hvilken robotstøvsuger som er den perfekte modellen til akkurat ditt hjem.

iRobot Roomba j7+ vs. Xiaomi Roborock S6 MaxV

  iRobot Roomba j7+ Roborock S6 MaxV
Produsent iRobot (US-basert) Xiaomi (PRC-basert)
Navigasjon Kameranavigasjon Lasernavigasjon
App Ja. Trinn-for-trinn guider, oversiktlig og tydelig interface. Ja. Oversiktlig og detaljrik interface. 
Brukervennlighet Settes i en stikkontakt og kobles til app som styrer rengjøringen. Har knapper på roboten til quick-start rengjøring. Settes i en stikkontakt og kobles til app som styrer rengjøringen. Har knapper på roboten til quick-start rengjøring.
Vedlikehold Enkelt rutinemessig vedlikehold Enkelt rutinemessig vedlikehold
Ekstrafunksjoner Dirt detect, ekstern støvbeholder Montering av mopp
Batteri 2210 mAh – 75 minutters kjøretid 5200 mAH – 180 minutters kjøretid
Sugeevne Effektiv på harde gulv og tepper Effektiv på harde gulv og tepper
Ladestasjon Automatisk tømming av støvbeholder. Bruker støvsugerposer. Kjører selv til ladestasjonen.

 

Produsent

Roomba j7 + produseres av det USA-baserte selskapet iRobot, mens Roborock S6 MaxV produseres av kinesiske Xiaomi. Det kan være verdt å undersøke hvor dataene fra robotstøvsugeren lagres, slik at dataene dine er sikret, og om modellen lagrer filene lokalt eller i skyen. Her i redaksjonen mener vi at det helt klart er verdt å tenke over om våre data blir gitt til et norsk/amerikansk selskap fremfor et kinesisk selskap – på grunn av gjeldende datalover.

Navigasjon

De fleste robotstøvsugere har navigering via kamera eller laser. Roomba har kameranavigasjon, mens Roborock har lasernavigasjon. Robotstøvsugere med lasernavigasjon lager raskere et kart over hjemmet ditt, men kan bli forvirret hvis du beveger deg med den.

Kameranavigerende robotstøvsugere bruker litt lengre tid på å lage kartet, men vet mer nøyaktig hvor de er plassert slik at du kan flytte modellen mellom etasjer eller rom, uten å måtte fortelle støvsugeren hvor den er blitt flyttet til. Fordi Roomba først og fremst er kamerabasert så er den bedre til å oppdage ledninger og andre utfordringer, og deretter kjøre rundt hundringene – mens Roborock kanskje blir litt mer utfordret av små hindringer.

Begge robotstøvsugerne oppdager hindringer og tar bilder av dem, men i Pricerunner sin test lykkes ikke alltid Roborock med å identifisere hindringene med presisjon – selv om den tross alt klarer å kjøre rundt dem. Roomba er så trygg på sin evne til å navigere rundt hindringer at de har en POOP-garanti – Pet Owner’s Official Promise – hvor du får en ny robotstøvsuger hvis støvsugeren kjører over matrestene etter hunden din.

App

Begge robotstøvsugerne har en dedikert app som gir deg en oversikt over robotens bevegelser. iRobots app er enklere og mer minimalistisk i designet, slik at du raskt kan få en oversikt over rengjøringen – mens Roborock sin app har flere innstillingsmuligheter.

Begge appene lar deg dele opp hjemmet ditt i soner. iRobot bruker både forbudte soner og rene soner, mens Roborock kun har no-go soner for moppefunksjonen.

Robotstøvsugerne tar bilder av utfordringene de møter og sender dem til deg via appen. iRobot sender ganske enkelt bildene, mens Roborock identifiserer objektene – med mer eller mindre suksess da den ikke alltid identifiserer riktig, men den kjører likevel rundt dem.

Brukervennlighet

Begge robotstøvsugerne er enkle å sette opp. De trenger bare kobles til strøm og kobles til appen – deretter er de klare til å kjøre. Da foregår alt via appen, men på begge modellene kan du trykke på egne knapper om du vil starte en rask støvsuging eller gulvvask.

Vedlikehold

Begge robotstøvsugerne klarer helt seg selv mesteparten av veien. Støv- og vanntanken på Roborock må sjekkes etter hver bruk, mens Roomba tømmer seg selv.

Skulle noe sitte fast og blokkere børster eller lignende, så kan du enkelt skru av børstene og hjulene på begge modellene og bytte de ut etter behov.

Ekstra funksjoner

Roborock har fordelen, at den har en indbygget moppefunktion, selvom funktionen ikke er lige så effektiv som en traditionel moppe. 

Roomba har fordelen ved den indbyggede støvbeholder i ladestationen. Den kan du nøjes med at skifte cirka hver anden måned.

Batteri

Batteriet er større på Roborock enn Roomba, noe som også gir lengre batterilevetid. Det er imidlertid verdt å nevne at begge robotstøvsugerne selv kjører tilbake til ladestasjonen dersom de går tom for batteri, så i praksis betyr ikke batteritiden så mye – med mindre du må støvsuge hele huset under tidspress.

Sugekapasitet

I vår test av Roomba j7+ presterer den veldig bra når det gjelder å suge opp alle støvpartiklene. Den har også Dirt Detect der den kjører flere ganger over et område hvis den oppdager at det er ekstra skittent.

I Pricerunner sin test nevner ekspertene at Roborock støvsuger fint, men har utfordringer med å få med all skitten langs lister og i hjørner, samt om det finnes nivåforskjeller.

Ladestasjon

En av de største forskjellene mellom de to robotstøvsugerne er ladestasjonen. Roomba J7 + har en ladestasjon med en innebygd støvbeholder. Derfor tømmes støvbeholderen i robotstøvsugeren automatisk når den kjører tilbake på ladestasjonen. Roborock har «bare» én ladestasjon, men begge robotstøvsugerne kan finne tilbake til ladestasjonen når de går tom for strøm.

iRobot Roomba j7 + robotstøvsuger – best til større hus

 • 5/6 stjerner fra Alt om data
 • 4,5 / 5 stjerner fra M3
 • 9/10 poeng hos Tek.no.
 • Vinner i kategorien «Smart Home» hos Idenyt

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

iRobot Roomba j7 + er det siste skuddet på stjernehimmelen fra iRobot, og ifølge produsenten er dette deres mest effektive robotstøvsuger til dags dato. Den har en ekstern støvbeholder og en brukervennlig app, og er en god rengjørings-assistent å ha i hverdagen.

Smart kartlegging av hjemmet ditt

Nøyaktig kameranavigering

Ekstern støvbeholder

Forbrukerliv sin vurdering

Vi anbefaler iRobot Roomba j7 + først og fremst fordi den tilbyr en upåklagelig rengjøring. Den utvikler hele tiden det interne kartet sitt slik at den kan navigere raskere rundt i hjemmet ditt.

Det er praktisk for robotstøvsugeren å ha en ekstern støvbeholder slik at den kan tømme seg når den blir full – spesielt hvis du har et stort hus eller dyr. Ulempen er at den tømmes i en støvsugerpose, selv om posen sjelden trenger å tømmes.

Den medfølgende appen er enkel å bruke ettersom du blir guidet gjennom alle prosessene med steg-for-steg guider som inkluderer både bilder og animasjoner. Alle funksjonene er tydelig merket slik at du kan dra nytte av alle egenskapene til robotstøvsugeren.

Fordeler

 • Smart kartlegging av hjemmet ditt
 • Robotstøvsugeren lærer hele tiden
 • Brukervennlig app
 • Kan unngå hindringer
 • Samler ikke opp noen ledninger
Ulemper

 • Bruker støvsugerposer
 • Dirt disposal-funksjonen bråker litt

Dette bør du vite før du kjøper iRobot Roomba j7+

iRobot Roomba j7+ har en nøyaktig sensor som navigerer via kameraet på fronten. Kameraet registrerer omgivelsene ved hjelp av lys og skygge, og lager data-sjekkpunkter slik at det vet hvor den er og kan finne veien rundt hindringene, uansett hvor de er.

Robotstøvsugeren kan lagre opptil 10 kart slik at du kan flytte den mellom etasjer eller rom hvis du har for høye dørstokker til at den kan kjøre over dem. Her er kameranavigasjonen en stor fordel da modellen automatisk oppdager hvor du har plassert den, og kan navigere rundt omkring i hjemmet ved hjelp av sitt interne kart.

God brukervennlighet i hverdagen
iRobot har en dedikert app til robotstøvsugeren. Appen er enkel å navigere, og alle funksjonene til støvsugeren er lett tilgjengelige. I appen kan du holde øye med rengjøringen, se robotstøvsugerens kart over hjemmet ditt og planlegge støvsugingen.

I motsetning til Roomba j7 så har j7+ en ekstern støvbeholder. Når støvsugeren har gått runden sin så kjører den tilbake til ladestasjonen og tømmer støvbeholderen i selve ladestasjonen. Det er praktisk hvis du har et stort hjem eller kjæledyr – slik at du ikke trenger å være hjemme for å tømme støvbeholderen underveis. Den har også en skitt-detektor hvor den kjører over ekstra skitne områder flere ganger, slik at den garantert får med seg alt av skitt og støv.

Robotstøvsugeren er enkel å vedlikeholde når du skrur av hjul, ruller og børster slik at delene kan vedlikeholdes etter behov.

Hva sier forbrukere og eksperter om iRobot Roomba j7 +?
iRobot Roomba j7 + er populær blant ekspertene som gir den gode karakterer over hele linja. Flere understreker at modellen har et lekkert design samt at appen er brukervennlig og enkel å sette opp.

I Tek.no sin test får modellen gode anmeldelser på rengjøring av både harde underlag og tepper – samtidig som den på en smart måte kommer seg over dørstokker og effektivt kjører rundt ledninger og andre hindringer.

Svenske M3 nevner at modellen ligger i en høy prisklasse, men at du får et avansert og nøyaktig navigasjonssystem for prisen du betaler.

Spesifikasjoner

Utvendig støvbeholder
Kameranavigering
Dual Multi-Surface gummibørster
Skitt-registrering
iRobot-app
Kompatibel med stemmeassistenter

 

Beskrivelse av kilder og tester

Vi håper du merker at det ligger mye arbeid bak denne artikkelen. Vi ønsker å gi deg en objektiv vurdering av alle produktene, og derfor lener vi oss til både offisielle forbrukerråd, eksterne eksperter og forbrukernes egne anmeldelser på tvers av både skandinaviske og internasjonale nettbutikker. Vårt forskningsteam har gransket markedet og undersøkt alle relevante kilder. I vårt arbeid har vi brukt følgende ekspertkilder og tester:
Tek.no
Du kan lese anmeldelsen av Roomba j7+ og Roborock S6 MaxV her.
Alt om data
Du kan lese anmeldelsen av Roomba j7+ her.
Idenyt
Du kan lese anmeldelsen av Roomba j7+ her.
M3
Du kan lese anmeldelsen av Roomba j7+ her.
Pricerunner
Du kan lese anmeldelsen av Roborock S6 MaxV her.
TechRadar
Du kan lese anmeldelsen av Roborock S6 MaxV her.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere