Skistaver test-guide: De aller beste skistavene for alle nivåer

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Uansett om du elsker slalåm eller langrenn så er det viktig at du har ordentlige skistaver. Skistaver er en viktig del av skiutstyret, og dette er ikke uten grunn. Skistaver er helt nødvendige for at du skal få en god balanse, en god fart og en god opplevelse ute i snøen. 

Skal du ut på lange fjellturer i en uke eller mer, skal du ut på langrenn i lysløypene i et par timer, eller skal du kanskje rase nedover slalåmbakkene? Da er det utrolig viktig å velge et par skistaver som passer til formålet ditt. 

Det finnes utrolig mange skistaver å velge blant, derfor har vi gjort arbeidet med å finne frem til nogen av de aller beste modellene ifølge brukerne. Fordelen ved dette er at brukeranmeldelsene er skrevet av brukernes egen vilje, derfor er dette ærlige anmeldelser skrevet av noen som har testet modellene i praksis. 

Dette bør du tenke på før du kjøper deg nye skistaver: 

green-elmBruksområde: Skal du stå på ski i fjellet, på langrenn i lysløypene eller kose deg i slalåmbakkene? Ulike modeller er laget til ulike formål, derfor er det viktig at du velger en modell som passer til det du har tenkt å bruke skistavene til.
green-elmLengde: Lengden er utrolig viktig. Staven skal være 5 cm kortere enn målet fra armhulen og ned til bakken. Skistaver til fjellski velges som regel litt kortere enn vanlige skistaver, og grunnen til dette er at du vil ha optimal blodtilførsel til hender og armer når du er ute i ekstrem kulde. 
green-elmJusterbarhet: Mange skistaver er justerbare, men ikke alle. Dersom flere skal bruke skistavene – eller en ungdom som fremdeles vokser – så kan det være lurt å ha justerbare skistaver. 
green-elmPolstring: Enkelte skistaver kommer med polstring i stroppene, men dette gjelder overhodet ikke alle. Dersom komfort er veldig viktig for deg så er dette muligens noe du vil vurdere. 
green-elmMateriale: Skistaver lages av mange ulike materialer, og her kan du som regel velge mellom aluminium, karbon, bambus eller glassfiber. Karbon er som regel det mest eksklusive valget, og dette reflekteres også i prisen. 
green-elmErgonomi: Mange skistaver er designet med ergonomi i tankene. Dersom du vil kunne stå på ski i timevis så er det viktig at du velger et par staver som har et ergonomisk grep, samt en ergonomisk høyde slik at du ikke blir utslitt i skuldrene etter fem minutter. 

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler inn resultater fra upartiske tester. På den måten kan du enklere skaffe deg en oversikt over de beste produktene som markedet har å by på. 

 


Black Diamond Traverse Pro Telescopic – Sammenleggbare skistaver av aluminium

Blant de beste for terrengkjøring

 • Høyt rangert blant backcountry (touring) skistaver hos SwitchBackTravel.com
 • Høyt rangert hos OutdoorGearLab.com

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

Traverse-skistavene er laget av aluminium og 145-cm-versjonen veier 595 g per par. Selv om dette er litt tyngre enn man vanligvis kan forvente av karbonstaver, mener vi at vekten ikke er et problem og at stavene er svært gode.

 • Aluminiumskonstruksjon
 • FlickLock-system
 • Mykt gummigrep

Slitesterke og allsidige skistaver med flicklock-justering

Black Diamond Traverse-skistavene er konstruert med en kombinasjon av 16 mm aluminium i den øvre delen og 14 mm aluminium i den nedre delen, noe som sikrer at de tåler regelmessig bruk og fortsatt holder seg i topp stand. Den robuste konstruksjonen gjør skistavene ideelle til kjøring i krevende terreng og varierende værforhold. Stavene har også et FlickLock-systemet -en svært brukervennlig mekanisme som sørger for rask og problemfri justering, enten det dreier seg om å tilpasse lengden til ulike typer terreng eller å oppbevare stavene på sekken når de ikke er i bruk.

Ergonomisk design

For bedre komfort og kontroll er Traverse-håndtakene utstyrt med et touring-grep med soft-touch-gummi med dobbel tetthet. Dette ergonomiske designet gir et sikkert og komfortabelt grep, slik at man får bedre kontroll under traverser i ujevne bakker. Stavene er dessuten utstyrt med en lett gummigrepsforlenger som gir raske og sikre choke-ups i brattere terreng eller tekniske partier. Denne funksjonen gjør at man trygt kan håndtere bratte utforkjøringer og utfordrende partier i terrenget. I tillegg har stavene 100 mm store pudderkurver som gir eksepsjonell flyteevne i dyp snø, hindrer stavene i å synke og gir økt stabilitet. Dette er spesielt fordelaktig for skikjøring i terrenget, der snøforholdene kan variere betydelig, og stavenes ytelse kan utgjøre en forskjell når det gjelder å opprettholde balanse og kontroll.

Hva sier eksperter om Black Diamond Traverse Pro Telescopic?

Black Diamond Traverse-skistavene har fått gode tilbakemeldinger fra både forbrukere og eksperter. Ekspertene fra SwitchBackTravel.com roser skistavene for den attraktive kombinasjonen av pris og ytelse, med en slitesterk aluminiumskonstruksjon og komfortable ergonomiske håndtak. Ifølge ekspertene er de imidlertid tyngre enn karbonalternativene, med en vekt på ca. 595 g per par for 145 cm-versjonen, og den sammenfoldede lengden på 37,4 tommer er ikke like enkel å oppbevare i ryggsekken sammenlignet med andre alternativer.

Til tross for disse mindre ulempene ble Traverse-stavene også rangert høyt hos OutdoorGearLab.com på grunn av den svært justerbare og slitesterke konstruksjonen. Det nevnes at disse stavene gjør det enkelt å justere lengden i forhold til terrenget eller behovet for oppbevaring i sekken. I tillegg fremheves holdbarheten, som sikrer at stavene tåler hyppig bruk i krevende terreng, noe som gjør dem til et godt valg for skientusiaster på jakt etter staver som holder over tid.

Fordeler

 • Godt egnet for skikjøring i terrenget
 • Bedre flyteevne og stabilitet i dyp snø
 • Gode i ujevne bakker
Ulemper

 • Ikke det beste for racing og konkurranse

Forbrukerlivs vurdering

Etter vår mening er Black Diamond Traverse-skistavene et slitesterkt og allsidig alternativ som passer godt for alle som elsker terrengkjøring og frikjøring og som ønsker pålitelig ytelse. Selv om de kanskje ikke er det beste valget for konkurranser, er aluminiumskonstruksjonen slitesterk og robust nok til å tåle påkjenningene ved regelmessig bruk. FlickLock-systemet gjør dem enda mer attraktive, med enkel justering og praktisk oppbevaring i sekken. I tillegg mener vi at det ergonomiske touringgrepet og den lette gummigrepsforlengelsen øker komforten og kontrollen, noe som gjør stavene godt egnet til kjøring i ujevne bakker og bratte utforkjøringer.

Spesifikasjoner:

 • Materiale: Aluminium
 • Lengde: 145 cm
 • Vekt: 595 g

Åsnes Ingstad Alloy Pole Black Skistaver – justerbare skistaver til bruk på fjellet

Vår anbefaling

 • 4,2 av 5 mulige stjerner av brukerne hos Google Shopping 

Åsnes Ingstad Alloy Pole Black Skistaver

.
Åsnes Ingstad Alloy Pole Black Skistaver er perfekte til deg som vil ha lette aluminiumstaver som kan brukes på lange turer på fjellet. 

Best til fjell- og turski

Dette er unisex modell som er egnet til både hun, hen og han. Dersom du skal på fjelltur så er disse stavene fra Åsnes en ypperlig kompanjong på turen. Modellen er veldig lett da den er designet med en aluminiums-konstruksjon, og den er i tillegg utstyrt med en solid trinse til løssnø, som er laget i materialene Hypalon og PA6. 

Justerbar modell

Tommelfingerregelen for høyde når det kommer til skistaver er at staven skal være 5 cm kortere enn målet fra armhulen og ned til bakken. Skistaver til fjellski velges som regel litt kortere enn vanlige skistaver, og grunnen til dette er at du vil ha optimal blodtilførsel til hender og armer når du er ute i ekstrem kulde. 

Dersom du skal trekke med deg en pulk så vil disse skistavene også være utmerkede da du kan bruke overkroppen til å trekke pulken med, og slipper å henge på stavene slik at du blir sliten i skuldrene. 

Fornøyde brukere

Brukerne hos Google Shopping har testet Åsnes Ingstad Alloy Pole Black Skistaver og deretter skrevet reflekterte anmeldelser av modellen. En av brukerne har følgende å si om stavene: 

«Har brukt dem på en ukestur og var svært fornøyd. Byttet dem med Fram-staven som man ikke får grep i hard snø i bratte bakker med på grunn av altfor kort pigg. Det er ikke tilfellet her. Fin detalj med enkel justering i håndtaket. Lett å tilpasse til terreng og føre.»

Fordeler

 • Godt grep
 • Justerbar i lengden
 • Holdbar modell
 • Lett vekt
Ulemper

 • Litt små trinser

Spesifikasjoner:

 • Kjønn: Unisex
 • Vekt per par: 520 g
 • Ekstra trinser medfølger: Nei
 • Justerbar lengde: Ja
 • Kan foldes: Nei

Salomon Kaloo Junior Skistaver – ypperlige staver til alpin

Beste skistaver til barn

 • 4,6 av 5 mulige stjerner av brukerne hos Amazon 

Salomon Kaloo Junior Skistaver

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
.
Salomon Kaloo Junior Skistaver er det beste valget for barna som skal stå på slalåm, slik at de kan forbedre ferdighetene sine og stole på at stavene holder.

Sterke staver

Disse alpinstavene fra Salomon er virkelig sterke da de er laget av aluminium. Aluminium er et utrolig holdbart materiale som har den store fordelen at det veier svært lite. Her får du både skikkelig stivhet og styrke i ett og samme produkt. 

Aluminiumet er av ekstremt høy kvalitet. I tillegg er selve staven lang og robust, slik at barnet vil føle at det har en stabil kontakt med bakken.

Ergomonisk modell

Salomon Kaloo Junior Skistaver er ergonomisk utformet slik at de skal passe perfekt i små barnehender. De har en form og et grep som gjør at man kan stå på ski i timevis uten å bli sliten i skuldrene, og selve utformingen er skreddersydd til små hender. 

Gode brukeranmeldelser

Brukerne hos Amazon har testet ut disse barnestavene i praksis, og deretter har de skrevet ærlige anmeldelser av produktet. En av brukerne har følgende å si om modellen: 

«De perfekte skistavene for vår lille skiløper! De ble grundig testet på det to uker lange skikurset!

Datteren vår var veldig fornøyd med det! Prisen for Salomon skistavene er virkelig uslåelig!» (oversatt fra tysk).

Fordeler

 • Lette skistaver
 • Svært høy kvalitet
 • Perfekt utformet til barnehender
 • Holdbare staver
Ulemper

 • Fargen flasser lett av

Spesifikasjoner:

 • Kjønn: Barn
 • Vekt per par: 300 g
 • Ekstra trinser medfølger: Nei
 • Justerbar lengde: Nei
 • Kan foldes: Nei

Hva er egentlig formålet med skistaver? 

Nesten alle skiløpere du ser i bakken bruker skistaver. Dette er ingen tilfeldighet – og skistaver selges vanligvis sammen med resten av skiutstyret. Lurer du på hva som er fordelene ved skistaver og hvordan du får mest mulig ut av dem, så kan du med glede lese videre her.

Finn de perfekte stavene til dine behov

Det er et par ting du bør tenke på når du skal kjøpe nye staver. En av disse tingene er vinkelen. En perfekt rett vinkel betyr at staven har riktig lengde for deg. Skistaver er tilgjengelige i forskjellige lengder og varianter – og i tillegg til din egen høyde bør du også ta hensyn til typen terreng du planlegger å gå på ski i. Det er tre faktorer du må vurdere når du kjøper skistaver: 

Velg riktig lengde

Lengden på staven er den viktigste faktoren du bør tenke på for å oppnå en god balanse i svingene. Du kan finne den perfekte størrelsen ved å berøre gulvet med enden av staven. Hvis underarmen og overarmen danner en rett vinkel så har staven riktig lengde for deg.

For barn og skiturister anbefales justerbare skistaver. Lengdene kan da reguleres ut ifra terrengforhold og høyden til den som bruker skistavene. 

Materialet er også viktig

Materialet som skistaven er laget av er veldig viktig. Aluminium er svært populært da dette materialet er både holdbart og ekstremt sterkt, samtidig som det veier utrolig lite. Enkelte modeller bruker også glassfiber. Varmebehandlede aluminiumstaver er imidlertid aller mest hardføre da dette er et veldig lett materiale – men husk imidlertid at pris og materiale ofte henger sammen. 

De aller beste skistavene du kan kjøpe er laget av karbonfiber. De er ekstremt lette samtidig som de tilbyr høy stabilitet og demping. Stavenes enestående kvalitet kommer imidlertid med en tilsvarende høy pris.

Trinsestørrelse

Den ideelle trinsestørrelsen avhenger av terrenget du skal stå på ski i. For frikjøringsturer trenger du staver med større trinser. De hindrer deg i å synke for dypt ned i snøen og gir bedre grep i dyp snø. Mindre trinser er nødvendige på preparerte løyper da de gjør stavene lettere og reduserer faren for å falle.

Skihjelm

En annen viktig del av skiutstyret er alpinhjelmen. Alpinhjelmen beskytter hodet ditt mot skader når du faller eller kolliderer med hindringer i løypa. Det er viktig å velge en hjelm som passer godt og gir tilstrekkelig beskyttelse for å unngå skader. Skistaver og alpinhjelm er begge viktige deler av skiutstyret som kan bidra til en trygg og morsom skiopplevelse.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håper du forstår at det ligger mye arbeid bak denne artikkelen. Vi ønsker å gi deg en objektiv vurdering av samtlige produkter, og derfor lener vi oss til både offisielle forbrukerråd, eksterne eksperter og forbrukernes egne anmeldelser på tvers av både norske og internasjonale nettbutikker. Vårt research-team har gransket markedet og undersøkt alle relevante kilder. I undersøkelsene våre har vi brukt følgende ekspertkilder og tester:
Google Shopping

Google Shopping lar brukerne søke på produkter slik at de kan finne og sammenligne ulike modeller. Her har brukerne anmeldt modellene Åsnes Ingstad Alloy Pole Black Skistaver, Leki Spark Lite S Skistaver og Salomon Arctic Skistaver.

Du kan lese mer om Åsnes Ingstad Alloy Pole Black Skistaver her.
Du kan lese mer om Leki Spark Lite S Skistaver her.
Du kan lese mer om Salomon Arctic Skistaver her

Amazon.com

Amazon er en internasjonal nettbutikk der man kan kjøpe alt fra klær og sko til kjøkkenredskaper, elektronikk, film og smykker. Hos Amazon.com kan brukerne skrive anmeldelser for å hjelpe andre kjøpere. I denne omgang har brukerne anmeldt modellen Salomon Kaloo Junior Skistaver. 

Du kan lese mer om Salomon Kaloo Junior Skistaver her

OutdoorGearLab.com

OutdoorGearLab.com er et nettsted som tilbyr grundige anmeldelser, sammenligninger og kjøpsveiledninger for friluftsutstyr. Nettstedet dekker et bredt spekter av friluftsaktiviteter som fotturer, camping, ski, klatring og mye mer. Her gjennomføres det grundige tester og analyser av ulike produkter for å hjelpe forbrukerne med å ta informerte beslutninger når de kjøper friluftsutstyr. Testene deres er kjent for å være detaljerte, objektive og basert på tester fra den virkelige verden, noe som gjør nettstedet til en verdifull ressurs for friluftsentusiaster som ønsker pålitelig informasjon før de foretar et kjøp.

Du kan se deres test av Black Diamond Traverse Pro Telescopic her.
Testen ble sist oppdatert 4. januar 2023

SwitchBackTravel.com

SwitchBackTravel.com er en nettbasert plattform som gir reise- og friluftsentusiaster grundige anmeldelser, guider og anbefalinger for diverse friluftsutstyr og reiseopplevelser. Nettstedet dekker et bredt spekter av temaer, inkludert fotturer, camping, ski, backpacking og mye mer. Målet er å tilby verdifull innsikt og informasjon som hjelper leserne med å ta informerte beslutninger om utstyret de trenger til friluftslivet, og å planlegge turene sine på en effektiv måte.

Du kan se deres test av Black Diamond Traverse Pro Telescopic her.
Testen ble sist oppdatert 17. januar 2023

K2snow.com

K2 er det originale amerikanske ski- og snowboardmerket, som ble grunnlagt i 1962 i Washington. Merket fortsatte å være pioner ved å utvide til snowboard i 1987, og var det første merket som utviklet produkter spesielt til kvinner fra 1999. I denne omgang har nettsiden skrevet om K2 Lockjaw Carbon Plus Skistaver. 

Du kan lese mer om K2 Lockjaw Carbon Plus Skistaver her


Andre relevante tester og artikler

Her hos Forbrukerliv finner du også en lang rekke andre artikler om andre testvinnende produkter som du kanskje vil synes er interessante. Du kan for eksempel kaste deg over en av våre andre artikler om sport-relaterte produkter. 

Er du for eksempel glad i vannsport, så kan et SUP-brett være noe for deg – spesielt når vi nærmer oss sommeren og deilige sommerdager på stranden. Er du imidlertid glad i fart og spenning, eller vil ha en enkel og sporty måte å komme deg rundt omkring på? Da kan du med glede ta en titt på vår artikkel om elsykler


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått 

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Accezzi Lite Composite Skistaver

Accezzi Lite Composite Skistaver

.
Accezzi Lite Composite Skistaver er helt perfekte til deg som vil ha mye valuta for pengene når du skal ut og nyte vinteren i all sin prakt. 

Laget av glassfiber

Disse skistavene fra Accezzi er laget av glassfiber, som er et materiale som er veldig lett. Ikke nok med det – for glassfiber øker også smidigheten slik at du kan nyte skituren uten å irritere deg over dårlige skistaver. 

Ergonomisk modell

Accezzi Lite Composite Skistaver vil gi deg et ergonomisk optimalt grep som vil være behagelig å holde på hele dagen lang. Trinsen er allsidig, slik at du kan bruke stavene til både løype og off-piste. Dette er enda en fordel når du får mye valuta for pengene dine. 

Dersom du utsetter skistavene for et høyt press så er ikke dette noe problem for Accezzi Lite Composite Skistaver. Da vil staven flekse seg et sekund og deretter rette seg ut igjen. Dette går heller ikke utover holdbarheten, for glassfibermaterialet tillater at staven kan lages veldig tynn uten å gå på kompromiss med kvaliteten. 

Fordeler

 • Veldig komfortabelt grep
 • Allsidig bredde på trinsen
 • Laget av glassfiber
 • Ekstra sterk modell
 • Veier lite
 • Ergonomisk grep
Ulemper

 • Ingen utpregede ulemper

Spesifikasjoner:

 • Allsidig trinse: 55 mm
 • Diameter: 14 mm 
 • Ergonomisk grep
 • Materiale: Glassfiber med ståltupp

Leki Spark Lite S Skistaver

Leki Spark Lite S Skistaver

.
Leki Spark Lite S Skistaver er et glimrende valg dersom du anser deg selv som en nybegynner, og gjerne vil forbedre skiferdighetene dine på null komma niks. 

Gedigne og lette staver

Disse skistavene fra Leki er gedigne, derfor egner de seg veldig godt til nybegynneren som hovedsakelig vil gå i løyper med korte og presise svinger. Til tross for at stavene er ekstra store, så er de likevel svært lette. 

Dette er på grunn av at stavene er laget av aluminium, som er et veldig lett og slitesterkt materiale. Selve tuppen på skistavene er imidlertid laget av stål, slik at du skal få et godt grep på underlaget – og for at tuppen skal tåle is, snø og hardere underlag. 

Disse mister du ikke

Leki Spark Lite S Skistaver er skistaver som du garantert ikke kommer til å miste. Det er takket være den lille «loopen» som klikkes på skistaven. Her kan du feste stroppene til hanskene dine, slik at du ikke mister stavene ved vanlig bruk i løypene. Dette gir en ekstra sikkerhet og fungerer litt som en binding. 

Disse skistavene veier kun 248 gram og har en diameter på 18 mm. Trinsen egner seg spesielt godt til bakkeløp dersom dette er noe du har lyst til å bruke stavene til. 

Fordeler

 • Unisex modell
 • Store skistaver
 • Komfortabelt grep
 • Avtakbare stropper
 • Veier lite
Ulemper

 • Stroppene må strammes rundt hanskene slik at du ikke mister de

Spesifikasjoner: 

 • Materiale: Aluminium
 • Trigger S-system
 • Ståltupp
 • Trinse til bakkeløp
 • Diameter: 18 mm
 • Vekt: 249 gram 
 • Lengde: 120 cm

Salomon Arctic Skistaver

Salomon Arctic Skistaver er perfekte til deg som vil ha et par billige skistaver til alpin som også synes godt i løypene.

Skaft av høy kvalitet

Selve skaftet til Salomon Arctic Skistaver er laget av svært høy kvalitet. Dette skyldes at de er laget av aluminium, som er et materiale som tåler store påkjenninger samtidig som er det veldig lett. Stavene er gule, men finnes i mange ulike fargevalg dersom du har en annen favorittfarge. Den flotte gule fargen er imidlertid både godt synlig og glad.

Trinsene kan byttes ut

Trinsene kan byttes ut dersom dette er noe du ønsker. I tillegg så er disse stavene utstyrt med et Dual Material all-mountain grip, som gir deg et perfekt grep uansett hvor du skal stå på ski – enten det er i fjellet eller nedover alpinløypene. 

Stavene kommer i mange ulike størrelser, derfor kan du her velge mellom alt ifra 110 cm til så mye som 135 cm. 

Enkle å oppbevare, ifølge brukerne

Brukerne hos Google Shopping har skrevet ærlige anmeldelser etter å ha testet disse alpinstavene i praksis. Brukerne er spesielt imponerte over oppbevaringsmulighetene til disse stavene, og én av brukerne har følgende å si om modellen: 

«I bought these poles as I perform a lot of slalom downhill skiing and carving. The grip is ergonomic and feels sturdy. It holds well and effortlessly. The poles feel durable and light weight at the same time. Because they are light weight, they do not hinder or interfere with the skiing making one’s descent aerodynamic and fluid. The design is also practical in that the poles ‘snap’ together at the base as a means of staying together as one solid shape when not using them. Aesthetically, they look good. Excellent poles for the intermediate to the advanced skier.»

Fordeler

 • Ekstremt lette skistaver
 • Unisex modell
 • Flott design
 • Avtakbare trinser
 • Fine og enkle stropper
Ulemper

 • Stroppene er ikke så holdbare

Spesifikasjoner: 

 • Grep: All-mountain 
 • Lengde: 110 til 135 cm
 • Utskiftbare trinser: Ja
 • Farge: Mange ulike fargevalg

K2 Lockjaw Carbon Plus Skistaver

K2 Lockjaw Carbon Plus Skistaver .
K2 Lockjaw Carbon Plus Skistaver er ypperlige dersom kun det beste av det beste er godt nok for deg når du skal stå på ski. 

Kult design

Dersom design er viktig for deg så vil disse skistavene fra K2 være helt perfekte. De er nemlig designet i en svart farge, med kule fargerike detaljer nedover hele staven, både ved håndtakene og nederst på trinsene. Du kan velge mellom blå eller oransje detaljer, og disse fargene vil synes godt i snøen dersom du liker å suse bortover skiløypene. 

Laget av karbon og aluminum

K2 Lockjaw Carbon Plus Skistaver er designet med en overdel av karbon, og en underdel av aluminium. Dette gjør modellen utrolig lett og svært holdbar, slik at du kan stå på ski langt og lenge uten å tenke på at stavene ikke kommer til å holde. 

Polstrede stropper

Disse skistavene fra K2 er i tillegg utstyrt med polstring i stroppene for en ekstra behagelig skiopplevelse. Skistavene kan også justeres i høyden slik at du får en høyde som er skreddersydd til akkurat din kropp. 

Game-changer, ifølge brukerne

Brukerne hos nettsiden K2snow.com har testet K2 Lockjaw Carbon Plus Skistaver i praksis og deretter skrevet brukeranmeldelser. Stavene blir tildelt hele 4,5 av 5 mulige stjerner av brukerne, og en av brukerne har følgende å si om stavene: 

«Before these I used a resort pole in the Backcountry. Now that I have these I will never go back. They are light weight and easy to skin with. They also don’t buckle under weight – I had them on a steep hill side, bearing all my weight and they held up great. Adjusting the height is also simple. The probe and slope angle are additional useful tools for traveling in the backcountry». 

Fordeler

 • Fleksible staver
 • Rask og presis i skråninger
 • Passer til de aller fleste brukere
Ulemper

 • Trinsene og stoffet øverst kunne vært litt sterkere

Spesifikasjoner:

 • Materiale: Karbon og aluminium
 • Stropper: Polstrede
 • Farge: Sort
 • Lettvektsmodell

FAQ

Hvilke skistaver er best?
Åsnes Ingstad Alloy Pole Black Skistaver, Accezzi Lite Composite Skistaver, K2 Lockjaw Carbon Plus Skistaver, Leki Spark Lite S Skistaver, Salomon Kaloo Junior Skistaver og Salomon Arctic Skistaver.
Hvor lange skal skistaver være?
Tommelfingerregelen for høyde når det kommer til skistaver er at staven skal være 5 cm kortere enn målet fra armhulen og ned til bakken. Skistaver til fjellski velges som regel litt kortere enn vanlige skistaver for en optimal blodtilførsel til hender og armer når du er ute i ekstrem kulde. 
Hva bør jeg tenke på når jeg skal kjøpe nye skistaver? 
Det er tre faktorer du må vurdere når du kjøper skistaver, og da er det hovedsakelig snakk om lengde, materiale og trinsestørrelse. Lengden må tilpasses din kropp, materialet skal være lett og holdbart, og trinsestørrelsen skal bestemmes ut ifra hva slags terreng du skal stå på ski i.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere