Test: De beste romaskinene ifølge ekspertene – en fantastisk treningsopplevelse 

Senest opdateret den 0

Elsker du å trene, og synes roing er en deilig måte å gjøre dette på? Vil du slippe å måtte drasse med deg en robåt ut på vannet, eller å dra på treningssenter for å kunne holde deg i form?

Da kan du med fordel vurdere å skaffe deg en romaskin.

Romaskiner blir stadig mer populære, både på treningssenter og til trening hjemme. Derfor har vi sett litt nærmere på de beste modellene markedet har å by på – og i mange forskjellige prisklasser. 

Innledningsvis vil vi gå igjennom de beste modellene, og til slutt i artikkelen guider vi deg gjennom prosessen med å velge riktig romaskin. Her finnes du også forslag til treningsprogram samt litt om hvorfor romaskinen er den perfekte makkeren til trening og mosjon. 

Dette bør du tenke på før du kjøper deg en romaskin:

🔸Budsjett: Tenk over hva du har råd og lyst til å bruke på en romaskin. Vil du ha en billig modell, eller det beste som finnes på markedet? De billigste romaskinene ligger på 2 til 3000 kroner, men er sjeldent tilfredsstillende. Ofte finnes det et nydelig kompromiss mellom kvalitet og budsjett ved valg av en magnetisk modell.

🔸Motstand: Det er mange ulike typer motstand å velge mellom, og ofte henger dette sammen med prisen. Du kan finne modeller som bruker hydraulikk, magnetisk motstand, vann- eller vindmotstand (eventuelt kombinert med magnetisk motstand).

🔸Maksimal brukervekt: Noen modeller har en høyere maksimal brukervekt enn andre. Dersom du veier en del så er det lurt å sjekke at modellen du har valgt deg ut tåler kroppsvekten til alle brukerne som har tenkt å bruke romaskinen – samt litt slingringsmonn i forhold til økt muskelmasse. 

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler inn resultater fra upartiske tester. På den måten kan du enklere skaffe deg en oversikt over de beste produktene som markedet har å by på.


Assault Fitness Air Rower Elite Romaskin 

Vår anbefaling

5 av 5 stjerner hos Amazon
Assault Fitness Air Rower Elite Romaskin
Butik Pris

Annoncer

18.799,00 Les mer

Assault Fitness Air Rower Elite Romaskin er en perfekt modell dersom du vil ha noe av det beste som finnes på markedet når det gjelder romaskiner.  

Designet i samarbeid med profesjonelle idrettsutøvere

Assault Fitness Air Rower Elite Romaskin er designet i samarbeid med profesjonelle idrettsutøvere – for de har nemlig testet verdens beste treningsapparater. 

Assault Fitness Air Rower Elite Romaskin er nemlig ypperlig både til deg som anser deg selv som nybegynner – og til deg som er en svært erfaren treningsentusiast.

Innebygde håndtak

Assault Fitness Air Rower Elite Romaskin er utstyrt med innebygde bærehåndtak for enklere transportering dersom du for eksempel trenger å flytte modellen til et annet rom. 

Denne modellen er i tillegg designet til å kunne assistere med treningsøkter som er HIIT fokuserte. Modellen tar roing til et helt nytt nivå. 

En annen komfort-relatert fordel er det myke setet som Assault Fitness Air Rower Elite Romaskin er utstyrt med. Dette setet har i tillegg fuktavvisende egenskaper – som er perfekt når du trener hardt og blir varm.

Trenger ikke strøm

Med Assault Fitness Air Rower Elite Romaskin er du ikke avhengig av en strømkilde for å kunne bruke modellen. Romaskinens motstand er nemlig luftbasert. Her får du et dual-basert drivsystem som består av reimdrift og kjeder. 

Denne nydelige kombinasjonen vil kunne garantere en myk og fleksibel følelse mens du utfører treningsøvelsene dine – noe som igjen vil gi deg en god komfort og en bedre motivasjon til å trene lengre og hardere, slik at du får presset deg selv til nye mål. 

Tydelig display

Med Assault Fitness Air Rower Elite Romaskin er utstyrt med et tydelig display som er lett å se og enkelt å manøvrere. 

Det nevnes imidlertid at displayet kan være litt lite sammenlignet med andre modeller, men det går likevel fint an å se hva som står på skjermen. 

Trener hele kroppen

Dette er en modell som er perfekt dersom du gjerne vil trene hele kroppen. Her får du nemlig trent musklene i ryggen, bena, brystet, skuldrene, magen og gluteusmusklene. Du kan veksle mellom blant annet kondisjonstrening, utholdenhetstrening og HIIT øvelser. 

Dersom du driver treningssenter så er i tillegg Assault Fitness Air Rower Elite Romaskin designet til å kunne håndtere den høyintensive bruken som følger med apparater på treningssentre og andre helse- og treningsfokuserte institusjoner. 

Fornøyde brukere

Brukerne hos Amazon er i tillegg svært fornøyde med modellen og gir den hele 5 av 5 stjerner. En av brukerne har følgende å si om modellen:

«This is amazing! If you like the concept 2 feel, this one is probably the same or better. The seat is higher up, it’s an air rower and it’s an easy rhythm. I did not want to get a magnetic one because it just doesn’t feel the same. This is pricey but well worth it.»

Spesifikasjoner ved Assault Fitness Air Rower Elite Romaskin:

Lengde: 235 cm
Bredde: 51 cm
Høyde: 123 cm
Antall programmer: 8 stk
Håndpuls: Nei
Type motstand: Luftbasert
Drivsystem: Kjede / reimdrift
Transporthjul: Ja
Vekt: 92 kg
Maks brukervekt: 160 kg

Fordeler

 • Solid modell
 • Veldig komfortabel
 • «High end» design
 • Perfekt til å følge med på antall brente kalorier
 • Innebygd bærehåndtak og transporthjul
 • Designet for HIIT treningsøkter
 • Trenger ikke strøm
Ulemper 

 • Veldig stor modell
 • Håndtaket kan bli litt for stort for enkelte brukere
 • Lite display


BH Fitness Aquo Dual Romaskin 

Best til prisen

BH Fitness Aquo Dual Romaskin
Butik Pris

Annoncer

9.799,00 Les mer

BH Fitness Aquo Dual Romaskin er en ypperlig modell til deg som er glad i å ro, men som ikke vil bruke alle pengene du har på en romaskin. Her vil du likevel få en modell av god kvalitet, selv om den ligger i den billigere enden av prisskalaen.

Sammenleggbar romaskin

BH Fitness Aquo Dual Romaskin er foldbar slik at du kan legge den sammen når den ikke er i bruk. Takket være dette smarte designet, transporthjulene som er montert samt den lave vekten på kun 25 kg – så er det veldig enkelt å flytte på romaskinen BH Fitness Aquo Dual når du ikke bruker den og helst vil oppbevare den på et mindre areal. 

Kan brukes med app

BH Fitness Aquo Dual Romaskin kan også brukes med i.Concept apper. Disse appene kan enkelt kobles til BH Fitness Aquo Dual Romaskin ved bruk av Dual Kot modulen. Denne modulen kan kjøpes separat dersom dette er noe du er interessert i.

Alle modellene i Dual serien – og ikke bare BH Fitness Aquo Dual Romaskin – er optimalisert til å kunne bruke disse appene. BH Fitness Aquo Dual Romaskin er i tillegg designet til å kunne gi deg en svært realistisk ro-følelse. 

Flott display med mange treningsprogrammer

BH Fitness Aquo Dual Romaskin er utstyrt med en flott skjerm. Her kan du overvåke alle målingene dine som du synes er av interesse. Dette inkluderer målinger for tid, hastighet, distanse, omdreininger per minutt, watt, puls, kaloriforbruk og et odometer. 

I tillegg kan du også delta i flere motiverende treningsprogrammer – for BH Fitness Aquo Dual Romaskin er nemlig utstyrt med hele 12 forhåndsinnstilte treningsprogrammer. Disse treningsprogrammene har hele 24 ulike nivåer for motstand, 4 ulike brukerprofiler dersom flere i husholdningen har lyst til å bruke romaskinen, og hele 4 ulike HRC programmer.

Spesifikasjoner ved BH Fitness Aquo Dual Romaskin:

Lengde: 179 cm (sammenslått 92 cm)
Bredde: 50 cm (sammenslått 51 cm)
Høyde: 53 (sammenslått 110 cm)
Skjerm: LCD display
Programmer: 12 forhåndsinnstilte programmer
Transporthjul: Ja
Sammenleggbar: Ja
Vekt: 25 kg
Maks brukervekt: 110 kg

Fordeler

 • Mange forskjellige nivåer for motstand
 • Flott display
 • Enkelt vedlikehold
 • Stille drift
 • Veier relativt lite
 • Enkel å oppbevare
Ulemper

 • Ikke det beste valget for større brukere
 • Ikke like solid som de dyrere modellene

Kettler AQUAROWER 700 Romaskin  

Beste premiumvalg

✅4,92 av 5 mulige stjerner hos Fitshop.pt
Kettler AQUAROWER 700 Romaskin
Butik Pris

Annoncer

18.599,00 Les mer

Kettler AQUAROWER 700 Romaskin er modellen til deg som kun vil ha det beste av det beste når det kommer til kropp og trening. Denne modellen er perfekt til ambisiøse treninger hjemme.

Unikt design

Dersom estetikk og design er viktige aspekter for deg, så vil Kettler AQUAROWER 700 Romaskin imponere. Denne romaskinen ser nemlig ikke ut som alle andre romaskiner. 

Kettler AQUAROWER 700 Romaskin har et retro og maskulint design. Her er det brukt materialer som fint tre og stål. Derfor er modellen svært motstandsdyktig – også når du trener tungt og lenge. 

Kettler AQUAROWER 700 Romaskin kan nærmest se ut som en intensjonell del av innredningen i et moderne hjem, Den er veldig flott å se på – nesten som et lite kunstverk i seg selv. 

En ekte allrounder

Kettler AQUAROWER 700 Romaskin er en ekte allrounder som vil kunne være behjelpelig med mange ulike typer trening – uansett om du har lyst til å styrke musklene, styrke sirkulasjonen eller bare forbedre kondisjonen din generelt sett.

Kettler AQUAROWER 700 Romaskin gir deg en ro-opplevelse som om du skulle være på vannet da den til og med er utstyrt med vannmotstand. De ulike nivåene for motstand kan lett tilpasses det treningsnivået du befinner deg på akkurat nå. 

Brukervennlig skjerm

Kettler AQUAROWER 700 Romaskin er utstyrt med en skjerm som virkelig imponerer da den er svært brukervennlig. Her kan du inkludere smarttelefonen din mens du trener, for den kan kobles til romaskinen via Bluetooth. 

Ytelsesparameterne som vises på skjermen er i tillegg svært nøyaktige. Modellen imponerer ikke bare med treningsfunksjonene den har å tilby – men også fordi den er eksepsjonelt behagelig og komfortabel i bruk. 

Setet er ergonomisk og sklisikkert, som er ekstra viktig etter hvert som du blir varm i løpet av treningen. Håndtakene er komfortable og har et grep som passer til veldig sterke bevegelser. 

Gode brukeranmeldelser

Brukerne hos nettsiden Fitshop.pt er også svært fornøyde med modellen etter å ha testet den i praksis. Brukerne gir modellen hele 4,92 stjerner av 5 mulige. En av brukerne har følgende å si om modellen:

«Perfekt! Jeg anbefaler denne romaskinen til alle de som ikke har lyst eller tid til å drive med sport – ingen flere unnskyldninger! Romaskinen installeres i to trinn med tre bevegelser (2 esker), og den er behagelig å bruke, stabil og stillegående» (oversatt fra fransk).

Spesifikasjoner ved Kettler AQUAROWER 700 Romaskin:

Lengde: 213 cm
Bredde: 52 cm
Høyde 56 cm
Motstandsnivåer: 5 nivåer
Type motstand: Vann
Sammenleggbar: Nei
Pulsmåling: Ja, innebygd pulsmåler (pulsbelte kan kjøpes i tillegg)
Vekt: 33 kg
Maks brukervekt: 150 kg
Strøm: Nei

Fordeler

 • Nydelig design
 • Enkel å sette sammen
 • Kan kobles til smarttelefon app
 • Flere nivåer for motstand
Ulemper

 • Dyr modell


DKN Technology R-320 Air Rower Romaskin – best til nybegynnere

✅4,5 av 5 mulige stjerner av brukerne hos Google Shopping

DKN Technology R-320 Air Rower Romaskin

Butik Pris

Annoncer

6.999,00 Les mer

DKN Technology R-320 Air Rower Romaskin er det beste valget dersom du er nybegynner når det gjelder roing, men som gjerne vil ha en kvalitetsmodell å forbedre ferdighetene dine på.

Stabil modell til hjemmebruk

DKN Technology R-320 Air Rower Romaskin er en stabil modell som er perfekt til bruk hjemme. Modellen har et moderne design og en luftbasert motstand som er trinnløs. Dette vil kunne øke motstanden jo raskere du ror. 

Den luftbaserte motstanden reduserer risikoen for at du overbelaster deg selv mens du trener, og vil gi en balansert trening for hele kroppen din. 

Robust design

Modellen er designet i en robust konstruksjon av stål for ekstra god slitestyrke og stabilitet. Håndtakene er veldig behagelige og laget av gummi. 

DKN Technology R-320 Air Rower Romaskin er perfekt til bruk hjemme da den er enkel å kompakt å oppbevare, for den kan nemlig legges sammen og skyves unna ved hjelp av transporthjulene. 

Fornøyde brukere

Brukerne hos Google Shopping er også veldig fornøyde med denne modellen da de gir den hele 4,5 av 5 mulige stjerner. En av brukerne har følgende å si om modellen: 

«I have tried various rowing machines and unless you’re at the gym they just seem cheap and flimsy. A friend who is a personal trainer bought one of these and I had a go on it. The quality is really good, and the seating position is nice, although it doesn’t have the comfiest seat in the world. I didn’t mind spending a bit more than I wanted on this and I am very happy with it».

Spesifikasjoner ved DKN Technology R-320 Air Rower Romaskin:

Lengde: 217 cm (sammenslått 115 cm)
Bredde: 50 cm (sammenslått 51 cm)
Høyde: 88 cm (sammenslått 145 cm)
Skjerm: LCD skjerm
Viser: Tid, avstand, antall trekk og kaloriforbruk
Type motstand: Luft
Motstandsnivåer: Trinnløs
Sammenleggbar: Ja
Transporthjul: Ja
Vekt: 39 kg
Maks brukervekt: 130 kg

Fordeler

 • Gode motstandsnivåer
 • Rimelig modell
 • Svært komfortabel
 • Mindre dimensjoner
Ulemper

 • Setet er ikke av den beste kvaliteten
 • Ikke det beste valget for erfarne atleter

Kettler REGATTA 500 Romaskin – moderne romaskin med vannmotstand

✅4,2 stjerner av 5 mulige av brukerne hos tyske Sport-Tiedje.de

Kettler REGATTA 500 Romaskin

Butik Pris

Annoncer

16.999,00 Les mer

Kettler REGATTA 500 Romaskin er en flott modell til deg som vil ha en realistisk følelse av å ro, og som gjerne vil ha en motstand som er vannbasert. 

Vannbasert motstand

Kettler REGATTA 500 Romaskin er utstyrt med et vanntett bremsesystem – her kan du føle fasinasjonen for vannkraft, for bevegelsene er akkurat som å ro på vannet. Jo hardere og raskere du trekker, desto mer motstand vil du få.

God komfort med et flott display

Håndtaket er komfortabelt, setet er forhøyet for ekstra komfort, og det justerbare displayet vil hjelpe deg med å kunne utføre en treningsøkt som er så behagelig som mulig, mens du presser deg mot nye mål og en bedre helse. 

Tren hele kroppen

Med denne modellen får du nemlig trent hele kroppen. Her kan du trene styrke og utholdenhet like bra som på treningssenter – selv om du er hjemme. 

Modellen tar heller ikke mye plass da den enkelt kan legges sammen og oppbevares et annet sted. 

4,2 av 5 stjerner av brukerne

Kettler REGATTA 500 Romaskin har fått hele 4,2 av 5 mulige stjerner av brukerne på den tyske nettsiden Sport-tiedje.de. En av brukerne har følgende å si om modellen:

«Flott design, veldig stabil, rolig bakgrunnsstøy, gode treningsmuligheter – veldig, veldig fornøyd. Jeg vil anbefale denne modellen når som helst» (oversatt fra tysk).

Spesifikasjoner ved Kettler REGATTA 500 Romaskin:

Lengde: 219 cm (sammenslått 94 cm)
Bredde: 57 cm (sammenslått 57 cm)
Høyde: 94 cm (sammenslått 219 cm)
Type motstand: Vann
Sammenleggbar: Ja
Treningsprogrammer: Nei
Pulsmåling: Ja, innebygd pulsmåler (pulsbelte kan kjøpes i tillegg)
Vekt: 55 kg
Maks brukervekt: 130 kg
Kraft: Batterier

Fordeler

 • Moderne design
 • Veldig stabil modell 
 • Tar opp lite plass i rommet
 • Relativt stillegående
Ulemper

 • Lavere motstandsnivå

Kettler REGATTA 300 Romaskin – mye valuta for pengene

✅4 av 5 mulige stjerner av brukerne hos Fitshop.pt

Kettler REGATTA 300 Romaskin

Butik Pris

Annoncer

12.999,00 Les mer

Kettler REGATTA 300 Romaskin vil være et strålende valg for deg dersom du er glad i å ro og å trene, men helst ikke vil befinne deg i iskaldt vann.

Utviklet av profesjonelle roere

Kettler REGATTA 300 Romaskin er blitt utviklet i samarbeid med profesjonelle roere – som virkelig vet hva de snakker om. Med denne modellen kan du enkelt briljere mens du trener hjemme. 

Du kan vippe opp romaskinen 90 grader, og dermed lett plassere den i ethvert rom. De lange skinnene kan også brukes dersom du har veldig lange ben og er så høy som 2 meter. 

Jevn bevegelse

Kettler REGATTA 300 Romaskin vil gi deg jevne bevegelser med en optimal setehøyde. Her er det enkelt å komme seg opp på apparatet.

Dette vil også være en stor fordel dersom romaskinen skal brukes av eldre brukere. Håndtakene er i tillegg ergonomiske og gir en utrolig bra komfort. 

Skjerm av høy kvalitet

Kettler REGATTA 300 Romaskin er utstyrt med en flott skjerm av høy kvalitet. Den kan hjelpe til med å gi deg litt ekstra motivasjon mens du trener. 

Skjermen kan betjenes ved hjelp av kun én knapp, noe som gjør bruken veldig enkel. Ytelsesverdiene dine vil vises nøyaktig – og i sanntid – på det flotte displayet. Her kan du se målinger i åtte ulike treningsverdier. 

Gode brukeranmeldelser

Kettler REGATTA 300 Romaskin har fått flotte brukeranmeldelser av brukerne hos nettsiden Fitshop.pt, hvor modellen er blitt tildelt hele 4 av 5 mulige stjerner. En av brukerne har følgende å si om modellen:

«Denne romaskinen lever 100% opp til forventningene mine, og innstillingene på skjermen gjør samtidig at jeg kan konkurrere litt med meg selv hver gang jeg trener. Jeg er meget fornøyd med å ha valgt nettopp denne» (oversatt fra dansk).

Spesifikasjoner ved Kettler REGATTA 300 Romaskin:

Lengde: 219 cm 
Bredde: 57 cm 
Høyde: 94 cm
Bremsesystem: Magnetisk
Treningsprogrammer: Nei
Motstandsnivåer: 5 nivåer
Pulsmåling: Ja, innebygd (pulsbelte kan kjøpes i tillegg))
Vekt: 55 kg
Maks brukervekt: 130 kg
Kraft: Batterier

Fordeler

 • Svært brukervennlig modell
 • Stillegående
 • Komfortabelt og høyt sete
 • Kan oppbevares vertikalt
Ulemper

 • God kvalitet, men ikke det beste av det beste

Kettler AQUAROWER 500 Romaskin – modell av svært god kvalitet

✅4,82 av 5 mulige stjerner av brukerne hos tyske Sport-Tiedje.de

Kettler AQUAROWER 500 Romaskin

Butik Pris

Annoncer

14.299,00 Les mer

Kettler AQUAROWER 500 Romaskin modellen for deg som setter pris på god kvalitet og en effektiv trening av alle de ulike muskelgruppene i kroppen. 

Føles som ekte vann 

Med Kettler AQUAROWER 500 Romaskin føles det som du ror i ekte vann. Modellen skiller seg ut da den har en robust rammekonstruksjon med et solid håndtak. Den maksimale brukervekten ligger på 150 kilo, derfor er dette en modell de aller fleste brukere vil kunne dra nytte av.

Her kan du utføre treningsøkter med høy intensitet, og du kan drømme deg bort og late som du ror i ekte vann, uten å måtte utsettes for iskaldt vann. 

Endre motstand med en knapp

Med denne modellen kan du enkelt bytte mellom de ulike motstandsnivåene ved hjelp av en gul knapp. Den brukervennlige konsollen vil også gi deg en tydelig oversikt over de ulike målingene dine mens du trener. 

Konsollen tar også alltid hensyn til motstanden, og i tillegg til alle de omfattende funksjonen så er dette en ergonomisk designet modell med et svært behagelig grep. 

Brukerne hos den tyske nettsiden Sport-Tiedje.de er også fornøyde med modellen – noe som vitner om den gode kvaliteten. Her har brukerne nemlig testet modellen i praksis over tid, og tildelt den hele 4,82 av 5 mulige stjerner. 

Spesifikasjoner ved Kettler AQUAROWER 500 Romaskin:

Lengde: 207 cm
Bredde: 52 cm
Høyde: 54 cm
Sammenleggbar: Nei
Bremsesystem: Vann
Motstandsnivåer: 4 nivåer
Pulsmåling: Ja, innebygd (pulsbelte kan kjøpes i tillegg)
Vekt: 39 kg
Maks brukervekt: 150 kg
Strøm: Nei

Fordeler

 • Laget av svært god kvalitet
 • Enkel å sette sammen
 • Stabil modell
 • Setet glir helt perfekt
 • Komfortabel fotposisjon
Ulemper

 • Dyr modell
 • Ikke så enkel å oppbevare

TITAN LIFE Waterrower R62 Romaskin – en fantastisk treningsopplevelse

TITAN LIFE Waterrower R62 Romaskin

Butik Pris

Annoncer

10.452,00 Les mer

TITAN LIFE Waterrower R62 Romaskin er et ypperlig valg for deg som vil ha en unik treningsopplevelse der du føler at du ror i ekte vann. 

Unik lyd

TITAN LIFE Waterrower R62 Romaskin har en unik lyd, for her høres det faktisk ut som du ror i vann og at årene har fått et godt tak i vannflaten. 

Displayet vil gi deg en god oversikt over alle de ulike målingene dine. Dette inkluderer hastighet, tid, antall rotak, distanse og kalorier. Displayet kan også vise deg pulsmålinger dersom du kobler modellen til et pulsbelte (dette følger ikke med). 

Innebygd restitusjonstest

Modellen har i tillegg en innebygd restitusjonstest slik at du kan følge med på hvor fort du kommer deg tilbake i toppform, og ikke overtrener slik at du blir dårlig av det. 

Formstøpt sete

TITAN LIFE Waterrower R62 Romaskin er også utstyrt med et formstøpt sete i et flott PU materiale. Dette gir en veldig god komfort og en god slitestyrke. 

Under setet sitter det små hjul som glir bortover den 110 cm lange skinnen av aluminium. Fotplaten følger bevegelsene dine når du ror, og føttene festes ved hjelp av stropper. 

Dette er en flott modell som gir en effektiv og komfortabel ro-trening. Det følger i tillegg med ekstrautstyr til å fylle på og tømme vannbeholderen. 

Spesifikasjoner ved TITAN LIFE Waterrower R62 Romaskin:

Display: Ja, viser antall rotak, tid, hastighet, distanse og kalorier
Pulsmåling: Ikke innebygd, pulsbelte kan kjøpes i tillegg
Maks brukervekt: 120 kg
Maks brukerhøyde: Ca. 200 cm

Fordeler

 • nkel å sette sammen
 • Trådløs pulsmåler
 • Rimelig modell
 • Brukbart display
Ulemper

 • Må vedlikeholdes
 • Plasthjul til bevegelse av setet

Hvordan velger du riktig romaskin til akkurat dine behov?

Ved valg av en romaskin så er det naturligvis en lang rekke parametere det skal tas hensyn til. Her er et par ganske korte tips som du kan ha i bakhodet når du skal finne den perfekte romaskinen til deg:

Innledningsvis bør du finne ut akkurat hvordan budsjettet ditt ser ut, for det vil være helt avgjørende for hvilken modell du bør velge. Pris og kvalitet henger nemlig veldig ofte sammen på disse produktene. 

Ulike typer motstand

Grovt sett så kan man dele inn maskinene i tre kategorier. De aller billigste på opptil 2 til 3000 kroner lager som oftest ro-motstand ved hjelp av hydraulikk eller elastikksystemer, og disse maskinene er sjeldent tilfredsstillende. Motstanden kan ofte virke litt «kunstig», og konstruksjonskvaliteten vil generelt sett være litt dårlig.

De fleste mosjonister vil ofte finne det beste kompromisset mellom pris og kvalitet med en romaskin med magnetisk motstand. Her virker motstanden mer realistisk i forhold til åretakene, og konstruksjonskvaliteten vil som regel være utmerket.

Er du en sportsutøver i eliteklassen, eller synes du at utstyret ditt kun skal være det beste av det beste, så bør du velge en romaskin hvor motstanden oppnås ved hjelp av vind- eller vannmotstand, eventuelt kombinert med magneter. Det gir en helt autentisk følelse, som selvfølgelig også er viktig om du trener roing om vinteren.

Maksimal brukervekt

Er du kraftig bygd så bør du alltid sjekke romaskinens spesifikasjoner om maksimal brukervekt. Enkelte modeller er designet til personer som veier under 120 kilo. I tillegg bør du selvsagt velge en modell som tåler en stigende muskelmasse og intenst bruk dersom den skal holde lenge. Har du bruk for mye mobilitet fra romaskinen, så er en lav vekt selvfølgelig viktig, men ellers vil en tung maskin være et utmerket valg da den står mere stabilt på gulvet.

Det er en smakssak hvor mye man bruker modellen. Hører du til blant de som følger nøye med på din egen fremgang, så kan et stort display være å foretrekke. Som regel henger display-størrelsen også sammen med prisen. De billigere romaskinene er som regel utstyrt med et relativt lite display. Alle romaskiner måler de mest vanlige parameterne, men har du spesielle behov utover dette så skal du naturligvis ta disse med i overveielsene. Det kan for eksempel være behov for pulsmåling eller et ønske om å kunne få målingene dine på datamaskinen.

Et perfekt redskap til trening

Det sier seg selvsagt selv at romaskinen er bra til trening hvis man dyrker ro-sport. Disse maskinene brukes faktisk – og muligens hovedsakelig – av amatørbrukere som ikke er roere i eliteklassen, men som er ute etter alle de fysiske fordelene som kommer med roing.

Roing er nemlig en av de sportsgrenene som aktiverer flest av de store muskelgrupper på samme tid, og det er veldig effektivt hvis du ønsker å forbrenne kalorier. 

Styrking av muskler kan selvfølgelig også være et mål i seg selv. Større muskler øker også fettforbrenningen permanent, og mange kan ha godt av å styrke kjernemuskulaturen i for eksempel mage og rygg. Det gir en rakere holdning og forebygger i tillegg ryggproblemer som mange sliter med. Roing er en perfekt treningsform for hele kroppen og er i tillegg skånsom mot leddene. 

Helsefordeler ved å trene med en romaskin

I likhet med sykling og svømming så hører roing også til blant de mosjonsformene som er ekstra skånsomme mot kroppens led. Med alle de ulike innstillingsmulighetene kan romaskinene tilpasses enhver bruker, både med tanke på individuell muskelstyrke og kondisjon. 

Ønsker du å trene for å få en bedre kondisjon og en høy puls så er romaskinen perfekt, men den egner seg også godt dersom vil bygge muskler og forbedre utholdenheten din.

Alt i alt så er romaskinen veldig allsidig. Hvis du kun skal ha ett treningsredskap hjemme, så er nok romaskinen det mest fleksible og bredspektra av dem alle. Med en sammenleggbar modell kan det også bli plass til en maskin i en liten leilighet.

Sørg for at du trener riktig

Hvis man elsker vann og sport så vil en romaskin være et fantastisk godt supplement til roingen på vannet –også om vinteren når det ikke er mulig å ro utendørs. Romaskinen gir i tillegg god mosjon, og hvis du ønsker å forbedre resultatene dine på romaskinen så vil vi i det følgende avsnittet guide deg til hvordan du kan oppnå dette.

Først forklares det at roing faktisk er den beste treningsformen som finnes, for her blir hele kroppen inkludert da stort sett alle kroppens muskler blir satt i arbeid.

I tillegg har roing den fordelen at denne typen trening passer til alle personer – ikke bare de seriøse og godt trente, men også til nybegynnere og mer avslappede mosjonister. En annen fordel ved roing er at roingen ikke belaster kroppens ledd så mye som for eksempel løping gjør, og det betyr at du vil få en mindre sjanse for å komme til skade.

Roing er bra hvis du har dårlig tid

Roing er bra dersom du ikke har så mye tid til rådighet. Mange mennesker bruker dårlig tid som en unnskyldning når det kommer til trening, men med roing så trenger du ikke så mye tid for å kunne få mye ut av treningen. Du behøver faktisk ikke mer enn en treningsøkt på 20 minutter for å forbedre prestasjonen din og få mest mulig ut av treningen.

Finn riktig teknikk

Roing handler mye om teknikken man bruker, men det anbefales ofte en teknikk som kalles «ben, kropp og armer» når man skal ro. Det vil si at den hardeste jobben først gjøres av bena, deretter kroppen og til slutt armene. Pass imidlertid på at du ikke bruker knærne feil, for mange har som vane å bøye knærne helt opp for tidlig. Det kan ødelegge de glidende bevegelsene.

Roing er en av de få sportsgrenen hvor teknikk er viktig både for effektivitet og helse. Derfor er det viktig – når bena er bøyd – at man tar i og bruker benas styrke til å dytte seg bakover. Når man er helt bakerst på setet så skal bena være helt strake, og ryggen skal være rett og lent litt bakover med armene trukket tilbake mot kroppen.

Rett ryggen

Kroppens holdning er også viktig når det kommer til roing. Det kan føles bedre å sitte foroverbøyd, men man bør faktisk sitte med ryggen så rett som mulig. Du kan også styrke teknikken din ved å gjøre andre øvelser i tillegg – som for eksempel knebøy eller plankeøvelser – slik at musklene dine blir sterkere og kan ro enda bedre. 

Regelmessighet

Det er bedre å ro litt hver dag enn å ro hardt og lenge en gang iblant. Man bør være utholdende og trene regelmessig. Det gjelder også for det nivået man trener på, hvor man først skal finne ut hvor man ligger med tanke på egen form og kondisjon, og deretter øke gradvis.

Det handler ikke om hastighet

Mange tror at det gjelder å ro så raskt på romaskinen som overhodet mulig – men det er faktisk ikke tilfellet. Den styrken man bruker når man ror er mye viktigere for treningen enn det å ro raskt.  Når man dedikerer energien sin til å ro raskt i stedet, så blir man utslitt altfor fort – slik at man ikke kan klare så mye som ellers.

Det handler heller ikke om å ro lange tak

Akkurat som man ikke skal ro så raskt som mulig, så skal man heller ikke ta så lange rotak som mulig. Tar man store og lange tak så risikerer man overbelastning som ofte går hardt utover knærne.

FAQ

Hvilken romaskin er best?
Assault Fitness Air Rower Elite Romaskin, BH Fitness Aquo Dual Romaskin, Kettler AQUAROWER 700 Romaskin, DKN Technology R-320 Air Rower Romaskin, Kettler REGATTA 500 Romaskin, Kettler REGATTA 300 Romaskin, Kettler AQUAROWER 500 Romaskin og TITAN LIFE Waterrower R62 Romaskin.
Er roing en god måte å trene på?
Roing er en av de beste måtene å trene på. Her får du nemlig trent alle de store muskelgruppene i hele kroppen, i tillegg til at det er en treningsform som er snill mot leddene. Dette er flott måte å trene både styrke og kondisjon på.
Hvor lenge bør jeg trene med en romaskin?
Forskning viser at den ideelle tiden man kan bruke på en romaskin er ca. 20 minutter om dagen. Ved å trene i 20 minutter vil du kunne dra nytte av endorfinene som produseres når du trener, og føle deg veldig bra resten av dagen. En 20 minutters treningsøkt kan gi deg nok melkesyre i hele kroppen, og du kan være fornøyd med din egen innsats.

Beskrivelse av kilder og tester

Vi håper du forstår at det ligger mye arbeid bak denne artikkelen. Vi ønsker å gi deg en objektiv vurdering av samtlige produkter, og derfor lener vi oss til både offisielle forbrukerråd, eksterne eksperter og forbrukernes egne anmeldelser på tvers av både norske og internasjonale nettbutikker. Vårt research-team har gransket markedet og undersøkt alle relevante kilder. I undersøkelsene våre har vi brukt følgende ekspertkilder og tester:

Sport-Tiedje.de

Den tyske nettsiden Sport-Tiedje.de er en av Europas største spesialbutikker og nettbutikker med treningsutstyr til hjemmebruk, hvor brukerne kan skrive anmeldelser av produkter de har testet i praksis. Her har brukerne skrevet om Kettler REGATTA 500 Romaskin og Kettler AQUAROWER 500 Romaskin.

Du kan lese anmeldelser av Kettler REGATTA 500 Romaskin her.
Du kan lese anmeldelser av Kettler AQUAROWER 500 Romaskin her

Fitshop.pt

Nettsiden Fotshop.pt er en fitness-spesialist med over 35 års erfaring som selskap. Her har brukerne skrever anmeldelser om Kettler AQUAROWER 700 Romaskin og Kettler REGATTA 300 Romaskin.

Du kan lese anmeldelser av Kettler AQUAROWER 700 Romaskin her.
Du kan lese anmeldelser av Kettler REGATTA 300 Romaskin her.

Google Shopping

Google Shopping lar brukerne søke på produkter slik at de kan finne og sammenligne ulike modeller. Her har brukerne anmeldt DKN Technology R-320 Air Rower Romaskin.

Du kan lese anmeldelser av DKN Technology R-320 Air Rower Romaskin her

Amazon

Amazon er en stort amerikansk nettbutikk grunnlagt av Jeff Bezos. Her kan brukerne skrive anmeldelser av produkter de har kjøpt og testet i praksis, og her er det snakk om Assault Fitness Air Rower Elite Romaskin.

Du kan lese anmeldelser av Assault Fitness Air Rower Elite Romaskin her

Andre relevante tester og artikler

Her hos Forbrukerliv finner du også en lang rekke andre artikler om andre testvinnende produkter som du kanskje vil synes er interessante. Du kan for eksempel kaste deg over en av våre andre aktivitetsrelaterte artikler om ulike produkter. 

I forlengelse av vår artikkel om romaskiner så vil vi også fremheve vår artikkel om ellipsemaskiner. Dette er også en treningsform som er snill mot leddene og kan forbedre kondisjonen din. Dersom du har lyst på flere alternativer når du skal trene hjemme, så kan det også være lurt å lese vår artikkel om tredemøller, for hadde det ikke vært deilig å løpe hele året rundt, uten å måtte gå ut når det er is på bakken eller pøsregn? 

Dersom du er glad i vannsport så er det også verdt å sjekke ut vår artikkel om SUP brett. Her finner du alle de beste SUP brettene dersom du har lyst til å gli bortover vannet med vinden i håret. Dersom du imidlertid har lyst til å følge med på progresjonen din og målingene dine mens du trener, så kan en pulsklokke være noe for deg. Da kan du virkelig ta helsen og kondisjonen din til nye høyder. 

Denne side er anmeldt af: Rasmus M. Dahl Rating 5/5