Langrennski test-guide: De beste skøyteski ifølge ekspertene

Ifølge vår research og analyse Vi har valgt produkter som scorer høyt på parametrene vi vurderer dem på, men ikke en uttømmende liste over alle produktene på markedet

SENESTE ENDRING: oktober 27, 2023.
Annonse

Artikkelen er basert på research, men inneholder sponsede elementer inkludert annonseringslenker, derfor må artikkelen betraktes som en annonse.

Langrennski test-guide: De beste skøyteski ifølge ekspertene

Utvalget av produkter er basert på analyser og research..., men artikkelen inkluderer kun produkter som tilbys av våre kommersielle partnere. Artikkelen er derfor en annonse. Les her hvordan sponsede partnerskap påvirker rekkefølgen på produktene våre. Les mer

Elsker du vinteren og alt den har å by på av artige aktiviteter som du ikke har mulighet til å drive med ellers i året? Da er du kanskje interessert i mer informasjon om langrenn.

Langrenn er en populær sportsgren –spesielt i Skandinavia – som kombinerer hard fysisk trening med kos, tur, flotte omgivelser og nydelig hvit snø. Det er en type sport du kan nyte når du for eksempel drar på hyttetur med familien eller vennene dine, og det vil nesten ikke føles som trening dersom du har det gøy mens du driver med det.

Vi har funnet frem til noen av de beste skiene markedet har å by på, slik at du kan finne det utstyret som passer best til din neste skitur.

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler inn resultater fra upartiske tester. På den måten kan du enklere skaffe deg en oversikt over de beste produktene som markedet har å by på.

MERK: Artikkelen fremhever for øyeblikket kun 2 produkter, da tidligere utvalgte produkter enten er utilgjengelige eller utsolgt. Vi er klar over problemet og jobber med å gjøre nye undersøkelser, slik at du snart kan få en oppdatert oversikt over de beste produktene på markedet - oppdateringen er rett rundt hjørnet.
test-guiden

En test-guide som denne er en artikkel som analyserer produkter via en gjennomgang av bl.a. anmeldelser og tester.

De 2 beste langrennski i testguiden 2023:

Slik vurderer og utvelger vi produkter

Vi sammenligner en rekke anerkjente produkter og merker, og vi har partnerskap med mange store forhandlere. Selv om dette kan ha innflytelse på utvalget av produkter til artiklen, er våres anbefalinger basert på redaksjonens profesjonelle vurdering av de beste produktene.

Vårt forskningsteam vurderer produkter på parametre som:

  1
 • Produkttester fra ekspertkilder og forbrukermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser av produktet
 • 3
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Kunnskap og data på hva våre lesere foretrekker

Ovennevnte holdes opp mot pris og kvalitet. Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene for ulike behov.

Våre merkelapper som "Best i budsjettklassen", "Beste trådløse modell", "Mye for pengene" osv. er en individuell, uavhengig vurdering av den research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

4 ting du bør vurdere før du kjøper langrennski

 • Lengde

  Spenn er helt essensielt når du skal velge riktige ski. Derfor er det viktig at du velger riktig lengde for å få riktig spenn. For å finne riktig lengde kan du ta din egen kroppshøyde i cm og legge til 20 til 25 cm i tillegg til høyden din.

 • Ulike tykkelser

  Langrennski kommer i mange ulike tykkelser – og her kan du velge mellom korte eller midtsmale modeller. Korte og tykkere ski gir mindre svingradius enn lengre utgaver – som ofte kan tilby mer stabilitet.

 • Kjønn

  Når du velger ski så kan kjønn spille en rolle når det kommer til hva du burde velge. Kvinner har ofte en annen vektforskyvning enn menn, og derfor kan det lønne seg for kvinner å velge mindre og mykere unisex-ski.

 • Bruksområde

  Tenk over hvor du har tenkt å gå på ski – har du tenkt å bruke skiene til konkurranse, eller til koselige hytteturer med familien? Sjekk at modellen du velger passer til deg og dine behov.

arrow-more

Fischer Twin Skin Race IFP 20/21 - smørefrie langrennski til trening og konkurranser

Vår anbefaling

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden
 • check God anbefaling hos nettsiden Skiessentials.com

Se priser og tilbud på Fischer Twin Skin Race IFP 20/21:

Fordeler

 • Lette ski
 • Godt grep og god glid
 • Veldig raske ski

Ulemper

 • Ikke for begynnere eller uerfarne skiløpere

Fischer Twin skin race IFP 20/21 Langrennski er et ypperlig valg dersom du gjerne vil slippe å smøre skiene dine for å få en god glid.

Mer om Fischer Twin Skin Race IFP 20/21

Glimrende til både trening og konkurranser
Disse skiene fra Fischer er et åpenbart valg for deg som liker å bruke ski som en treningsform – og for deg som konkurrerer i skiløp. En allsidig modell som gjør skigåingen så enkel som mulig, derfor har vi kåret den til «vår anbefaling».

Smørefrie langrennski for alle værforhold
Disse langrennskiene er smørefrie og gjør det derfor enkelt for deg å gå på ski selv når værforholdene er vanskelige. De fungerer også godt under løsere snøforhold.

Konstruksjon fra racing
Hos Fischer Twin skin race IFP 20/21 Langrennski er inspirasjonen til selve konstruksjonen hentet fra racing-verdenen. Sålen er av typen Fischer’s WC Plus – og derfor gir disse skiene en ekstra god glid og et ekstra godt grep.

Fellene til Fischer kalles Twin Skin – og slik har modellen fått navnet sitt. Fellen er nemlig todelt slik at skien får gjennomgående midtrand, som er sporet som går under skiene. Fellene er plassert på en optimal måte for å kunne gi en god fremgang, og Mohair-fellen gir også et godt grep og en god glid – som gjerne er gode nøkkelord når det er snakk om skøyteski.

Turnamic bindinger
Fischer Twin skin race IFP 20/21 Langrennski er utstyrt med et Turnamic bindingssystem som gjør at du får muligheten til å velge bindinger enten fra Fischer selv – eller fra Rossignol – men du kan bruke alle slags skisko som tidligere har fungert på Rottefella NNN.

Gode valg for lengder
Det å få riktig lengde på skiene dine er utrolig viktig for at du skal kunne gå ordentlig på ski, og dette bestemmes ut ifra hvor høy du selv er. Fischer Twin skin race IFP 20/21 Langrennski kommer med en lengde på 187 til 207 cm, med 5 cm intervall slik at du kan skreddersy lengden til akkurat din kropp.

Skiene veier til sammen 1190 gram og har en innsving på 41 – 44 – 44 mm. For å kunne velge riktig lengde til din kropp så anbefales det at du tar kroppshøyden din og deretter legger til 20 til 25 cm.

Ekspertene er imponerte

Ekspertene hos nettsiden Skiessentials.com er utrolig imponerte over disse skiene etter å ha testet de på alle tenkelige parametere. Ekspertene har kun gode ting å si om modellen, men nevner imidlertid at de ikke er ideelle for brukere som ikke er spesielt erfarne med å stå på ski.

Se YouTube-videoen nedenfor for å få et visuelt innblikk:

Atomic Redster C9 Carbon Skintec (2020/21) Langrennski - lett ski med maksimal kraft i frasparket

Perfekt til mellomnivå

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden
 • check 86 av 100 poeng av ekspertene hos den tyske nettsiden XC-ski.de

Se priser og tilbud på Atomic Redster C9 Carbon Skintec (2020/21) Langrennski:

Fordeler

 • God fart
 • Holdbar og varig modell
 • En enkel ski
 • God kontroll

Ulemper

 • Litt tung modell

Atomic Redster C9 Carbon Skintec (2020/21) Langrennski er en perfekt modell til deg som ligger på et mellomnivå når det gjelder skiløp, og som gjerne vil ha en lett modell som gir deg masse kraft.

Mer om Atomic Redster C9 Carbon Skintec (2020/21) Langrennski

Nomex kjerne
Disse skiene er utstyrt med den nye Nomex kjernen, og det er denne kjernen som kan takkes for den lette vekten. Her er det brukt karbon i selve konstruksjonen, derfor får du her sterke ski som tåler å bli brukt godt.

Nomex er et kjernemateriale som ble utviklet i luftfarts-industrien, noe som egner seg spesielt godt om du vil fly bortover bakken med skiene godt festet på føttene. Det er i tillegg enkelt å bytte mellom ulike typer felle ut ifra ha slags føre eller terreng du skal begi deg ut på.

100 % Mohair fell
Atomic Redster C9 Carbon Skintec (2020/21) skøyteski er utstyrt med en 100 % Mohair felle for en god glid og et godt feste. Fellen må imidlertid byttes ut etter 80 til 100 mil, men dette er enkelt å gjøre – og det kan også gjøres helt uten verktøy.

Fornøyde eksperter
Ekspertene hos den tyske nettsiden XC-ski.de er veldig imponerte over modellen, og konkluderer med følgende etter å ha testet modellen på mange ulike parametere:

«Atomic Redster C9 Carbon Skintec er veldig enkel, men ikke la deg lure av det. Dette er en meget sporty ski som sørger for god fart til tross for høyest vekt i denne kategorien. Atomic er et godt valg for løpere med god til veldig god teknikk. Når du kjøper bør du være oppmerksom på riktig spenning, fordi Atomic er litt myk – ellers har underlaget en tendens til å nappe» (oversatt fra tysk).

Se YouTube-videoen nedenfor for å få et visuelt innblikk:

Tester og anmeldelser av langrennski som er brukt i artikkelen

Vi ønsker å gi deg som forbruker en god vurdering av alle produkter slik at du sparer tid og føler deg trygg på ditt sluttvalg. Vi ser derfor til offisielle forbrukerråd, eksterne eksperter og forbrukernes egne vurderinger, på tvers av norske og internasjonale nettbutikker.

Vårt forskningsteam har gransket markedet og undersøkt alle relevante kilder. I vårt arbeid har vi brukt følgende ekspertkilder og tester:

Ekspert- og testkilder

Skiessentials.com

Nettsiden Skiessentials.com er en amerikansk nettside som skriver om alt som har med ski og skigåing å gjøre. Nettsiden begynte som en butikk i 1984 og har siden utviklet en nettside med mange lesere. Her har nettsiden testet modellene Fischer Twin skin race IFP 20/21 Langrennski og Fischer Twin Skin Carbon Pro Langrennski. 

Du kan lese mer om Fischer Twin skin race IFP 20/21 Langrennski her

Du kan lese mer om Fischer Twin Skin Carbon Pro Langrennski her.

XC-Ski.de

Den tyske nettsiden XC-Ski.de skriver om alt som har med ski å gjøre, og her har de egne eksperter som tester ulike ski og deretter skriver grundige anmeldelser av hver modell. I denne omgang har de tyske ekspertene testet modellene Atomic Redster C7 Skintec Felleski (2019/20) Langrennski, Rossignol X-Ium Skating Premium Langrennski, Atomic Redster C9 Carbon Skintec (2020/21) skøyteski og Madshus Redline 3.0 Skate Langrennspakker. 

Testen ble utført: Den 28 august 2019
Du kan lese mer om Atomic Redster C7 Skintec Felleski (2019/20) Langrennski her

Testen ble utført: Den 31 august 2020
Du kan lese mer om Rossignol X-Ium Skating Premium Langrennski her

Testen ble utført: Den 28 august 2019
Du kan lese mer om Atomic Redster C9 Carbon Skintec (2020/21) Langrennski her.

Testen ble utført: Den 31 august 2020
Du kan lese mer om Madshus Redline 3.0 Skate Langrennspakker her.

Andre relevante tester og artikler

Her hos Forbrukerliv finner du også en lang rekke andre artikler om andre testvinnende produkter som du kanskje vil synes er interessante. Du kan for eksempel kaste deg over en av våre andre artikler om trenings-relaterte produkter. 

Vil du ha mer utstyr som kan hjelpe deg med å nå nye og ambisiøse mål når det kommer til kropp og trening, så kan du for eksempel ta en titt på vår artikkel om ellipsemaskiner

Dersom du er interessert i å følge med på ulike målinger slik at du får et visuelt inntrykk av hvordan du har prestert og hvordan du forbedrer deg, så kan du med fordel lese vår artikkel om pulsklokker

Les også om de beste slalomski, twintip ski, skibriller og skihansker.

Kundeanmeldelser

Google Shopping

Google Shopping lar brukerne søke på produkter slik at de kan finne og sammenligne ulike modeller. Brukerne skriver deretter brukeranmeldelser etter å ha testet produktene i praksis over tid. Her har brukerne anmeldt modellene Fischer Twin Skin Pro Langrennski og Salomon S/lab Carbon eSkin 20/21 Langrennski.

Du kan lese mer om Fischer Twin Skin Pro Langrennski her.

Du kan lese mer om Salomon S/lab Carbon eSkin 20/21 Langrennski her

FAQ

Hvilke langrennsski er best?
Fischer Twin Skin Pro langrennsski, Salomon S/lab Carbon eSkin 20/21 Speed Skating-ski, Fischer Twin Skin race IFP 20/21 langrennsski, Fischer Twin Skin Carbon Pro langrennsski, Atomic Redster C7 Skintec Felleski (2019/20) langrennsski, Rossignol X-Ium Skating Premium langrennsski, Atomic Redster C9 Carbon Skintec (2020/21) langrennsski og Madshus Redline 3.0 Skate langrennssett.
Bør langrennsskiene stå lenger enn deg?
Ja, for å beregne riktig lengde er det viktig at du tar utgangspunkt i din egen høyde i cm og deretter legger til 20 til 25 cm i tillegg til dette målet.
Hva er de beste værforholdene for langrenn?
Det finnes langrennsski for alle slags værforhold, men det vil være mest behagelig å gå på langrennsski når snøen nettopp har falt og det er noen få minusgrader.

Vanlige feil som begås med langrennski

Det føles ikke nødvendigvis naturlig for alle å kunne gå på ski med én gang skiene festes til bena. Det finnes flere vanlige feil som folk begår når de skal lære seg å stå på ski – og det er viktig å vite hva disse er slik at du kan få best mulig teknikk og unngå å skade deg i skiløypa. Her vil vi gå igjennom noen av de vanligste feilene slik at du skal få et bedre utgangspunkt når du kaster deg ut i utfordringen med langrenn.

Ikke velg de spisseste og tynneste skiene

Mange velger gjerne de spisseste og tynneste skiene de finner da det kan se ut som de vil være lette og enkle å manøvrere i snøen. Dette er imidlertid ikke den beste løsningen for en enkel skitur.

Vit forskjellen på de ulike typene

De vanligste skitypene er klassiske smøreski, felleski og skøyteski, og det er viktig å vite forskjellen dersom du skal få en god opplevelse med skigåingen. Felleski egner seg best der klimaet varierer veldig og du ikke vil smøre så mye – for eksempel hvis du bor i Oslo.

Klassiske smøreski ski er helt klart bedre dersom du skal gå mye på ski på fjellet der klimaet er kaldt og du finner mye fin snø. Skøyteski må mest sannsynlig smøres, men fordelen er at du får alle de gode egenskapene som racingski har, og ingen ulemper. Er det glatt, så kan du bare smøre litt tykkere. Skøyteski er lette, stabile og et populært alternativ for mange brukere.

En annen viktig faktor for å maksimere ytelsen til langrennskiene er å bruke de riktige skistavene. Skistavene gir ekstra stabilitet og kraft til skiløperen, og hjelper til med å kontrollere bevegelsen og balansen. De kommer også i ulike størrelser og materialer for å passe til spesifikke behov og preferanser.

For mye klær

Noen brukere synes det er lurt å ta på seg slalåmklær når de skal ut på langrenn – noe som ikke nødvendigvis er en god idé. Du blir fort veldig varm når du går på ski da det krever mye bevegelse og muskelkraft, derfor skal du gjerne ha på deg litt mindre enn du tror. Ha gjerne på deg ullundertøy og vindtette bukser/jakker over, men det er ingen grunn til å ta på seg de tykkeste skiklærne og største skibrillene.

En viktig del av utstyret som brukes sammen med langrennskiene er skisko. Skiskoene bidrar til å holde foten varm og tørr i kaldt vær, og gir også god støtte for ankelen og foten. Når du kjøper skisko, er det viktig å velge en modell som passer til formen på foten din, og som er kompatibel med bindingene på skiene dine.

Ikke vær din egen lærer

Mange nybegynnere tenker at det er så enkelt å stå på ski at de gjerne kan lære seg skiteknikker på egenhånd. Dette er ingen god idé. Mange nybegynnere bruker for eksempel musklene i overkroppen altfor mye, i tillegg til at de kanskje prøver å gå litt som de ville gjort med slalåmski.

Dette vil gi deg en frustrerende og tung opplevelse. Det lønner seg å bruke litt tid på å få en innføring i langrenn av noen som vet hva de driver med – da vil du starte treningen med god teknikk i tillegg til at du kan unngå skader og masse frustrasjon.

For å ha en optimal langrennsopplevelse, er det også viktig å ha riktig utstyr for å ivareta både sikkerhet og komfort. Alpinhjelm er en av disse tingene. Alpinhjelm er designet for å beskytte hodet ditt i tilfelle av fall eller kollisjoner på skituren, og det er viktig å velge en hjelm som passer godt til hodet ditt og som oppfyller de nødvendige sikkerhetsstandardene.

Tidligere anmeldte produkter nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.

Madshus Redline 3.0 Skate Langrennspakker - skøyteski perfekt til mykt underlag

Fischer Twin Skin Pro IFP Langrennski - lav vekt og rask glid til tur og trening

Rossignol X-Ium Skating Premium Langrennski - konkurranseski for skøyting

Atomic Redster C7 Skintec Felleski (2019/20) Langrennski - skarpt design i rødt og sort

Salomon S/lab Carbon eSkin 20/21 Langrennski - blant de raskeste skiene som finnes

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme