Langrennski test-guide: De beste skøyteski ifølge ekspertene

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Elsker du vinteren og alt den har å by på av artige aktiviteter som du ikke har mulighet til å drive med ellers i året? Da er du kanskje interessert i mer informasjon om langrenn. 

Langrenn er en populær sportsgren –spesielt i Skandinavia – som kombinerer hard fysisk trening med kos, tur, flotte omgivelser og nydelig hvit snø. Det er en type sport du kan nyte når du for eksempel drar på hyttetur med familien eller vennene dine, og det vil nesten ikke føles som trening dersom du har det gøy mens du driver med det.

Vi har funnet frem til noen av de beste skiene markedet har å by på, slik at du kan finne det utstyret som passer best til din neste skitur.

Dette bør du tenke på før du kjøper langrennski:

green-elmLengde: Spenn er helt essensielt når du skal velge riktige ski. Derfor er det viktig at du velger riktig lengde for å få riktig spenn. For å finne riktig lengde kan du ta din egen kroppshøyde i cm og legge til 20 til 25 cm i tillegg til høyden din. 
green-elmUlike tykkelser: Langrennski kommer i mange ulike tykkelser – og her kan du velge mellom korte eller midtsmale modeller. Korte og tykkere ski gir mindre svingradius enn lengre utgaver – som ofte kan tilby mer stabilitet.
green-elmKjønn: Når du velger ski så kan kjønn spille en rolle når det kommer til hva du burde velge. Kvinner har ofte en annen vektforskyvning enn menn, og derfor kan det lønne seg for kvinner å velge mindre og mykere unisex-ski.
green-elmBruksområde: Tenk over hvor du har tenkt å gå på ski – har du tenkt å bruke skiene til konkurranse, eller til koselige hytteturer med familien? Sjekk at modellen du velger passer til deg og dine behov. 

arrow-more

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler inn resultater fra upartiske tester. På den måten kan du enklere skaffe deg en oversikt over de beste produktene som markedet har å by på. 


Fischer Twin Skin Race IFP 20/21 – smørefrie langrennski til trening og konkurranser

Vår anbefaling

 • God anbefaling hos nettsiden Skiessentials.com
Fischer Twin Skin Race IFP 20-21 Langrennski

 

.
Fischer
Twin skin race IFP 20/21 Langrennski er et ypperlig valg dersom du gjerne vil slippe å smøre skiene dine for å få en god glid. 

Glimrende til både trening og konkurranser
Disse skiene fra Fischer er et åpenbart valg for deg som liker å bruke ski som en treningsform – og for deg som konkurrerer i skiløp. En allsidig modell som gjør skigåingen så enkel som mulig, derfor har vi kåret den til «vår anbefaling».

Smørefrie langrennski for alle værforhold
Disse langrennskiene er smørefrie og gjør det derfor enkelt for deg å gå på ski selv når værforholdene er vanskelige. De fungerer også godt under løsere snøforhold. 

Konstruksjon fra racing
Hos Fischer Twin skin race IFP 20/21 Langrennski er inspirasjonen til selve konstruksjonen hentet fra racing-verdenen. Sålen er av typen Fischer’s WC Plus – og derfor gir disse skiene en ekstra god glid og et ekstra godt grep. 

Fellene til Fischer kalles Twin Skin – og slik har modellen fått navnet sitt. Fellen er nemlig todelt slik at skien får gjennomgående midtrand, som er sporet som går under skiene. Fellene er plassert på en optimal måte for å kunne gi en god fremgang, og Mohair-fellen gir også et godt grep og en god glid – som gjerne er gode nøkkelord når det er snakk om skøyteski. 

Turnamic bindinger
Fischer Twin skin race IFP 20/21 Langrennski er utstyrt med et Turnamic bindingssystem som gjør at du får muligheten til å velge bindinger enten fra Fischer selv – eller fra Rossignol – men du kan bruke alle slags skisko som tidligere har fungert på Rottefella NNN. 

Gode valg for lengder
Det å få riktig lengde på skiene dine er utrolig viktig for at du skal kunne gå ordentlig på ski, og dette bestemmes ut ifra hvor høy du selv er. Fischer Twin skin race IFP 20/21 Langrennski kommer med en lengde på 187 til 207 cm, med 5 cm intervall slik at du kan skreddersy lengden til akkurat din kropp.

Skiene veier til sammen 1190 gram og har en innsving på 41 – 44 – 44 mm. For å kunne velge riktig lengde til din kropp så anbefales det at du tar kroppshøyden din og deretter legger til 20 til 25 cm.

Ekspertene er imponerte
Ekspertene hos nettsiden Skiessentials.com er utrolig imponerte over disse skiene etter å ha testet de på alle tenkelige parametere. Ekspertene har kun gode ting å si om modellen, men nevner imidlertid at de ikke er ideelle for brukere som ikke er spesielt erfarne med å stå på ski

Fordeler:

 • Lette ski
 • Godt grep og god glid
 • Veldig raske ski
Ulemper:

 • Ikke for begynnere eller uerfarne skiløpere


Fischer Twin Skin Pro IFP Langrennski – lav vekt og rask glid til tur og trening

Best til prisen

 • 4,6 av 5 mulige stjerner av brukerne hos Google Shopping
Fischer Twin Skin Pro IFP Langrennski

 

.
Fischer Twin Skin Pro IFP Langrennski er et perfekt par ski til deg som legger stor vekt på følelsen av å gli vektløst gjennom snøen. 

Trygt feste med rask glid
Fischer Twin Skin Pro IFP Langrennski er felleski som egner seg godt til all slags skiløping – uansett om du foretrekker å bruke ski til trening eller til å gå tur med. Modellen prioriterer et trygt feste, og her klarer Fischer virkelig å levere en kombinasjon av lav vekt og rask glid – til tross for det trygge festet.

Oppgradert modell
Designet på Fischer Twin Skin Pro IFP skøyteski er blitt oppgradert denne sesongen, derfor får du nå et par kule og sporty ski i gult og sort, slik at du nærmest kan se ut som en flyvende bie i skisporet. 

Bortsett fra designet så er skiene utstyrt med de samme gode egenskapene som tidligere modeller – og dersom du skal gå til innkjøp av skiene så må du finne ut nøyaktig hvor høy du er og deretter legge til 20 til 25 cm for å få helt riktig lengde på skiene til akkurat din kropp. 

Mange gode anmeldelser fra brukerne
Brukerne hos Google Shopping har testet skiene hjemme over tid, og deretter har de skrevet en anmeldelse basert på sin egen opplevelse med skiene. Derfor vil kundeanmeldelser som disse gi et veldig godt inntrykk av hvordan skiene fungerer i praksis. 

Brukerne trekker frem mange gode fordeler ved skiene, og det som ofte går igjen er hvor enkle disse skiene er å spenne på seg for å gå på tur. Tidligere måtte du bruke lang tid på få på deg skiene, men med denne modellen er det veldig enkelt å komme seg ut – i tillegg til at produsenten er svært behjelpelig med å finne akkurat passe lengde og størrelse på skiene.

Fordeler:

 • Ski med et godt grep
 • Lette ski med god glid
Ulemper:

 • Binding er ikke inkludert

Rossignol X-Ium Skating Premium Langrennski – konkurranseski for skøyting

Beste premiumvalg

 • God anmeldelse hos den tyske nettsiden XC-ski.de
Rossignol X-Ium Skating Premium Langrennski

 

.
Rossignol
X-Ium Skating Premium Langrennski er et ypperlig valg for deg som skal delta i konkurranser og gjerne vil ha gode konkurranseski for skøyting. 

Helt ny konstruksjon

Denne modellen er en oppdatert premium versjon av forgjengeren, og er derfor utstyrt med en helt ny konstruksjon slik at den best mulig kan møte alle kravene du stiller til skiene dine som en konkurransedeltager.

Modellen er utstyrt med en lett kjerne av honeycomb som er ytterligere forsterket med karbon – helt ifra tuppen til halen på skien. 

Ulike modeller til ulike typer føre

Med Rossignol X-Ium Skating Premium skøyteski kan du velge mellom ulike modeller ut ifra hva slags føre du skal ut i. S1-modellen egner seg aller best til kald snø og et hardt underlag, S2-modellen er en allround-modell som passer til all slags føre – og S3-modellen er modellen for deg som skal stå på ski mens føret er vått, som for eksempel på våren. 

Modellen er i tillegg kompatibel med Turnamic bindingssystem, og modellen er en ekte allround-modell som passer til de fleste. 

En «veddeløpshest»

Ekspertene hos den tyske nettsiden XC-ski.de er veldig imponerte over modellen – og har derfor mye ros å komme med. Skiene kalles for «en veddeløpshest», og her kan du se et lite utdrag av ekspertenes anmeldelse: 

«Rossignol X-Ium Skating Premium S2 IFP er en absolutt veddeløpshest som ønsker å bli løpt fort. Den svært dynamiske skien med meget god føring stiller også økte krav til styrke og teknikk. Dette vil kunne ha en skadelig effekt, spesielt over lengre avstander, dersom kraften avtar» (oversatt fra tysk).

Fordeler:

 • Veldig raske ski
 • God glid
 • Lett når det kommer til vekt
 • Stiv og stabil ski
Ulemper:

 • Veldig krevende ski for nybegynnere


Atomic Redster C7 Skintec Felleski (2019/20) Langrennski – skarpt design i rødt og sort

Et populært valg

 • God anmeldelse hos den tyske nettsiden XC-ski.de

Atomic Redster C7 Skintec Felleski

 

 

.
Atomic Redster C7 Skintec Felleski (2019/20) Langrennski er et populært valg blant brukerne, og her vil du få veldig mye skiglede for pengene du investerer.

Rask felleski for trening 
Med denne modellen vil du få en rask felleski for trening da C7 Skintec bygger på testvinneren C9 Skintec. Uansett hvor kresen og streng du er på kravene dine når det kommer til langrennski, så vil Atomic Redster C7 Skintec Felleski (2019/20) Langrennski kunne tilfredsstille kravene dine.

Det hender at det finnes fordommer mot felleski, men med denne modellen så knuses disse fordommene, så her får du et par ski du kan bruke i fjell og mark uansett om du anser deg selv som en erfaren skiløper – eller om du heller mer mot nybegynner. 

Smørefrie ski for god føring
Her kan du forvente deg et par smørefrie ski av siste generasjon som gir deg en god og lett føring samt en veldig god glid uansett hva slags værforhold du befinner deg i. 

Når det kommer til lengde på disse skiene så skal du legge til 20 til 25 cm i tillegg til høyden din i cm. Deretter måler produsenten om du skal ha Soft (S) eller Medium (M) ski ut ifra hvilke opplysninger du gir de. 

Grundig testet av eksperter
Atomic Redster C7 Skintec Felleski (2019/20) skøyteski er blitt grundig testet av ekspertene hos den tyske nettsiden XC-ski.de. Ekspertene er svært imponerte over modellen og gir den en god anmeldelse og tildeler skiene hele 82 av 100 mulig poeng. 

Ekspertene mener skiene har en veldig god glid og at de er raske – men for å kunne få mest mulig ut av den gode farten så kreves det imidlertid at du har en god teknikk. Dersom du befinner deg aller tidligst i nybegynnerfasen, så kan det hende du vil føle deg litt overveldet – men er du en ambisiøs nybegynner så kan du kaste deg inn i utfordringen. 

Fordeler:

 • God glid
 • Raske ski
 • God kontroll
 • Veldig populær modell
Ulemper:

 • Utfordrende på lengre distanser
 • Binding er ikke inkludert i prisen


Salomon S/lab Carbon eSkin 20/21 Langrennski – blant de raskeste skiene som finnes

Til deg som vil utfordres teknisk

 • Full pott med 5 av 5 stjerner av brukerne hos Google Shopping

Salomon S-lab Carbon eSkin 20-21 Langrennski

.
Salomon S/lab Carbon eSkin 20/21
Langrennski er et perfekt valg for deg som vil ha ski som er utrolig raske – og som gjerne vil utfordres teknisk slik at du raskt kan merke at du blir bedre til å stå på ski. 

Felle plassert på toppmodell
På denne modellen så har Solomon slått på stortromma og plassert en felle på toppmodellen sin – S/lab Carbon Classic. Dette er derfor en felleski som er perfekt hvis du skal gå veldig mye på ski og vil forbedres teknisk, mot klikke eller i turrenn. 

Salomon S/lab Carbon eSkin 20/21 Langrennski er nøye produsert med inspirasjon fra racing-miljøet, og ekspertene mener dette er blant de aller raskeste skiene de har prøvd. Skiene har en god tyngdeoverføring som gjør at staking faktisk blir gøy.

Dersom du velger felleski så er riktig spenn og stivhet essensielt for en god opplevelse med skiene – og her vil produsenten kunne hjelpe deg med å velge mellom «soft», «medium» eller «hard». Velg lengde basert på din egen kroppshøyde i cm, og legg deretter til 20 til 25 cm oppå dette målet. 

Fornøyde brukere
Brukerne hos Google Shopping er svært fornøyde med Salomon S/lab Carbon eSkin 20/21 skøyteski etter å ha testet modellen i praksis. Her har skiene fått full pott med hele 5 av 5 stjerner, og en av brukerne har følgende å si om Salomon S/lab Carbon eSkin 20/21 Langrennski:

«Great superlight classic skin ski. Great in the classic tracks in a variety of snow conditions. Paired with Prolink Shift binding, you can easily adjust your fore and aft foot position for greater grip or glide. Grip is adequate but less positive in some snow conditions, but that’s to be expected with skins. Glide is excellent. This is a lightweight, fast ski that could be used for racing. My classic ski speeds have improved using these».

Fordeler:

 • Lett modell
 • Raske ski
 • Fantastisk grep
Ulemper:

 • Lugger lett

Fischer Twin Skin Carbon Pro Langrennski – smørefri racingski på ekspertnivå

Best til eksperten

 • God anmeldelse av ekspertene hos nettsiden Skiessentials.com

Fischer Twin Skin Carbon Pro Langrennski

 

.
Fischer Twin Skin Carbon Pro
Langrennski er et glimrende valg dersom du er veldig god til å stå på ski – og kanskje du til og med gjør dette på et profesjonelt nivå. Da er Fischer Twin Skin Carbon Pro Langrennski noe for deg.

Lettgått racingski som er smørefri
Disse skiene er smørefrie, noe som er en stor fordel da du ikke trenger å tenke på hverken vær eller føre, og du kan likevel være sikker på at skiene får deg trygt fram. 

Dette er en toppmodell for denne sesongen, og disse racingskiene egner seg også til deg som vil ha et tilleggspar i toppklasse. 

Integrert Mohair kortfelle
Fischer Twin Skin Carbon Pro Langrennski er utstyrt med en integrert 100 % Mohair kortfelle, som er ganske unikt sammenlignet med mange andre modeller i samme klasse.

Modellen er spesielt utviklet til å være en drømmeski for faste forhold, og den nye konstruksjonen har brukt en kortere og bredere felle for bedre føring og et sikrere feste.

Disse skiene er konstruert som racingski i toppklasse – for her får du en kjerne av AirCore Carbon, Cold Base Bonding og DTG World Cup Plus steinslip.

Når du velger lengde er det viktig å huske at du tar din egen kroppshøyde i cm, og deretter legger til 20 til 25 cm oppå dette målet.

Et moderne vidunder
Ekspertene fra nettsiden Skiessentials.com har testet disse skiene på alle mulige aspekter, og deretter gitt skiene en god anmeldelse. Ekspertene har masse flott å si om modellen, og egentlig ingen ulemper annet enn at dette ikke er en modell for nybegynnere. Her er et lite utdrag fra ekspertenes anmeldelse:

«In the world of classic skis, this one’s a modern marvel. The lightness, stiffness, grip, and glide all combine to make this one of the fastest classic skis on the planet. Fischer really spares no expense or technology when they’re coming up with their Nordic race skis, and this one is no different. The twin skis are two separate skin strips arranged in offset positions and with variable base-depth integration that results in smooth and balanced gliding».

Fordeler:

 • God fart
 • Fantastisk glid og balanse
 • Veldig bra grep på underlaget
Ulemper:

 • Ikke laget for nybegynnere

Atomic Redster C9 Carbon Skintec (2020/21) Langrennski – lett ski med maksimal kraft i frasparket

Perfekt til mellomnivå

 • 86 av 100 poeng av ekspertene hos den tyske nettsiden XC-ski.de

Atomic Redster C9 Carbon Skintec

 

.
Atomic Redster C9 Carbon Skintec (2020/21)
Langrennski er en perfekt modell til deg som ligger på et mellomnivå når det gjelder skiløp, og som gjerne vil ha en lett modell som gir deg masse kraft. 

Nomex kjerne
Disse skiene er utstyrt med den nye Nomex kjernen, og det er denne kjernen som kan takkes for den lette vekten. Her er det brukt karbon i selve konstruksjonen, derfor får du her sterke ski som tåler å bli brukt godt. 

Nomex er et kjernemateriale som ble utviklet i luftfarts-industrien, noe som egner seg spesielt godt om du vil fly bortover bakken med skiene godt festet på føttene. Det er i tillegg enkelt å bytte mellom ulike typer felle ut ifra ha slags føre eller terreng du skal begi deg ut på. 

100 % Mohair fell
Atomic Redster C9 Carbon Skintec (2020/21) skøyteski er utstyrt med en 100 % Mohair felle for en god glid og et godt feste. Fellen må imidlertid byttes ut etter 80 til 100 mil, men dette er enkelt å gjøre – og det kan også gjøres helt uten verktøy.

Fornøyde eksperter
Ekspertene hos den tyske nettsiden XC-ski.de er veldig imponerte over modellen, og konkluderer med følgende etter å ha testet modellen på mange ulike parametere:

«Atomic Redster C9 Carbon Skintec er veldig enkel, men ikke la deg lure av det. Dette er en meget sporty ski som sørger for god fart til tross for høyest vekt i denne kategorien. Atomic er et godt valg for løpere med god til veldig god teknikk. Når du kjøper bør du være oppmerksom på riktig spenning, fordi Atomic er litt myk – ellers har underlaget en tendens til å nappe» (oversatt fra tysk).

Fordeler:

 • God fart
 • Holdbar og varig modell
 • En enkel ski
 • God kontroll
Ulemper:

 • Litt tung modell


Madshus Redline 3.0 Skate Langrennspakker – skøyteski perfekt til mykt underlag

God til nybegynneren

 • 85 av 100 poeng av ekspertene hos den tyske nettsiden XC-ski.de

Madshus Redline 3.0 Skate Langrennspakker

.
Madshus Redline 3.0 Skate Langrennspakker er et perfekt valg dersom du er nybegynner og helst skal stå på myke underlag i langsom fart.

Formvalg basert på konkurranse-erfaringer
Formvalget for disse skøyteskiene er basert på erfaringer fra konkurranser på toppnivå – som gjør at skiene vil gi en ekstremt god glid.

Skiene er utstyrt med den moderne teknologien Dynamic Response for en maksimal energiutveksling mens du står på ski – og slik vil du kunne bevare en optimal skiflate gjennom hele bevegelsen slik at du får en god følelse av snøen og opprettholder farten. 

Ny tankegang for ski i verdensklasse
Skiene er utstyrt med det aller siste innen racing-teknologi, og beviser gang på gang at de er gode nok til verdenscuper. Redline 3.0 er helt nyutviklet, og modellen ligger helt klart i verdensklasse når det kommer til skøyteski.

Den gode gliden og raske farten skyldes en ny tankegang fra produsentens side når det kommer til spennets egenskaper og utforming, slik at bevegelsesenergien har en direkte innvirkning på trykksonene.

Overflaten må behandles med voks
De tyske ekspertene hos nettsiden XC-ski.de har testet Madshus Redline 3.0 Skate Langrennspakker på mange ulike parametere og deretter tildelt modellen hele 85 av 100 poeng. Ekspertene har mye fint å si om modellen – spesielt når det kommer til den fantastiske gliden – men de nevner imidlertid også at du må stå klar med voksen for å kunne få best mulig utbytte av skiene. Her er et lite utdrag av ekspertenes anmeldelse:

«Ifølge våre tester er Madshus Redline 3.0 Skate F2 bedre enn tidligere modeller. Den gode gliden ble spesielt vektlagt, men modellen ble oppfattet som litt for treg. Den noe ru overflaten må behandles med voks flere ganger før den kan brukes» (oversatt fra tysk).

Fordeler:

 • God glid
 • Stabil modell
 • Enkel i bruk
 • Egner seg godt til langsommere forhold og mykt underlag
Ulemper:

 • Litt treg
 • Ru overflate


Vanlige feil som begås med langrennski

Det føles ikke nødvendigvis naturlig for alle å kunne gå på ski med én gang skiene festes til bena. Det finnes flere vanlige feil som folk begår når de skal lære seg å stå på ski – og det er viktig å vite hva disse er slik at du kan få best mulig teknikk og unngå å skade deg i skiløypa. Her vil vi gå igjennom noen av de vanligste feilene slik at du skal få et bedre utgangspunkt når du kaster deg ut i utfordringen med langrenn.

Ikke velg de spisseste og tynneste skiene

Mange velger gjerne de spisseste og tynneste skiene de finner da det kan se ut som de vil være lette og enkle å manøvrere i snøen. Dette er imidlertid ikke den beste løsningen for en enkel skitur. 

Vit forskjellen på de ulike typene

De vanligste skitypene er klassiske smøreski, felleski og skøyteski, og det er viktig å vite forskjellen dersom du skal få en god opplevelse med skigåingen. Felleski egner seg best der klimaet varierer veldig og du ikke vil smøre så mye – for eksempel hvis du bor i Oslo. 

Klassiske smøreski ski er helt klart bedre dersom du skal gå mye på ski på fjellet der klimaet er kaldt og du finner mye fin snø. Skøyteski må mest sannsynlig smøres, men fordelen er at du får alle de gode egenskapene som racingski har, og ingen ulemper. Er det glatt, så kan du bare smøre litt tykkere. Skøyteski er lette, stabile og et populært alternativ for mange brukere. 

En annen viktig faktor for å maksimere ytelsen til langrennskiene er å bruke de riktige skistavene. Skistavene gir ekstra stabilitet og kraft til skiløperen, og hjelper til med å kontrollere bevegelsen og balansen. De kommer også i ulike størrelser og materialer for å passe til spesifikke behov og preferanser.

For mye klær

Noen brukere synes det er lurt å ta på seg slalåmklær når de skal ut på langrenn – noe som ikke nødvendigvis er en god idé. Du blir fort veldig varm når du går på ski da det krever mye bevegelse og muskelkraft, derfor skal du gjerne ha på deg litt mindre enn du tror. Ha gjerne på deg ullundertøy og vindtette bukser/jakker over, men det er ingen grunn til å ta på seg de tykkeste skiklærne og største skibrillene.

En viktig del av utstyret som brukes sammen med langrennskiene er skisko. Skiskoene bidrar til å holde foten varm og tørr i kaldt vær, og gir også god støtte for ankelen og foten. Når du kjøper skisko, er det viktig å velge en modell som passer til formen på foten din, og som er kompatibel med bindingene på skiene dine.

Ikke vær din egen lærer

Mange nybegynnere tenker at det er så enkelt å stå på ski at de gjerne kan lære seg skiteknikker på egenhånd. Dette er ingen god idé. Mange nybegynnere bruker for eksempel musklene i overkroppen altfor mye, i tillegg til at de kanskje prøver å gå litt som de ville gjort med slalåmski. 

Dette vil gi deg en frustrerende og tung opplevelse. Det lønner seg å bruke litt tid på å få en innføring i langrenn av noen som vet hva de driver med – da vil du starte treningen med god teknikk i tillegg til at du kan unngå skader og masse frustrasjon.

For å ha en optimal langrennsopplevelse, er det også viktig å ha riktig utstyr for å ivareta både sikkerhet og komfort. Alpinhjelm er en av disse tingene. Alpinhjelm er designet for å beskytte hodet ditt i tilfelle av fall eller kollisjoner på skituren, og det er viktig å velge en hjelm som passer godt til hodet ditt og som oppfyller de nødvendige sikkerhetsstandardene.


Beskrivelse av kilder og test

Vi ønsker å gi deg som forbruker en god vurdering av alle produkter slik at du sparer tid og føler deg trygg på ditt sluttvalg. Vi ser derfor til offisielle forbrukerråd, eksterne eksperter og forbrukernes egne vurderinger, på tvers av norske og internasjonale nettbutikker.
Vårt forskningsteam har gransket markedet og undersøkt alle relevante kilder. I vårt arbeid har vi brukt følgende ekspertkilder og tester:
Google Shopping

Google Shopping lar brukerne søke på produkter slik at de kan finne og sammenligne ulike modeller. Brukerne skriver deretter brukeranmeldelser etter å ha testet produktene i praksis over tid. Her har brukerne anmeldt modellene Fischer Twin Skin Pro Langrennski og Salomon S/lab Carbon eSkin 20/21 Langrennski.

Du kan lese mer om Fischer Twin Skin Pro Langrennski her.

Du kan lese mer om Salomon S/lab Carbon eSkin 20/21 Langrennski her

Skiessentials.com

Nettsiden Skiessentials.com er en amerikansk nettside som skriver om alt som har med ski og skigåing å gjøre. Nettsiden begynte som en butikk i 1984 og har siden utviklet en nettside med mange lesere. Her har nettsiden testet modellene Fischer Twin skin race IFP 20/21 Langrennski og Fischer Twin Skin Carbon Pro Langrennski. 

Du kan lese mer om Fischer Twin skin race IFP 20/21 Langrennski her

Du kan lese mer om Fischer Twin Skin Carbon Pro Langrennski her

XC-Ski.de

Den tyske nettsiden XC-Ski.de skriver om alt som har med ski å gjøre, og her har de egne eksperter som tester ulike ski og deretter skriver grundige anmeldelser av hver modell. I denne omgang har de tyske ekspertene testet modellene Atomic Redster C7 Skintec Felleski (2019/20) Langrennski, Rossignol X-Ium Skating Premium Langrennski, Atomic Redster C9 Carbon Skintec (2020/21) skøyteski og Madshus Redline 3.0 Skate Langrennspakker. 

Testen ble utført: Den 28 august 2019
Du kan lese mer om Atomic Redster C7 Skintec Felleski (2019/20) Langrennski her

Testen ble utført: Den 31 august 2020
Du kan lese mer om Rossignol X-Ium Skating Premium Langrennski her

Testen ble utført: Den 28 august 2019
Du kan lese mer om Atomic Redster C9 Carbon Skintec (2020/21) Langrennski her.

Testen ble utført: Den 31 august 2020
Du kan lese mer om Madshus Redline 3.0 Skate Langrennspakker her.


Andre relevante tester og artikler

Her hos Forbrukerliv finner du også en lang rekke andre artikler om andre testvinnende produkter som du kanskje vil synes er interessante. Du kan for eksempel kaste deg over en av våre andre artikler om trenings-relaterte produkter. 

Vil du ha mer utstyr som kan hjelpe deg med å nå nye og ambisiøse mål når det kommer til kropp og trening, så kan du for eksempel ta en titt på vår artikkel om ellipsemaskiner

Dersom du er interessert i å følge med på ulike målinger slik at du får et visuelt inntrykk av hvordan du har prestert og hvordan du forbedrer deg, så kan du med fordel lese vår artikkel om pulsklokker

Les også om de beste slalomski, twintip ski, skibriller og skihansker.


FAQ

Hvilke langrennski er best?
Fischer Twin Skin Pro Langrennski, Salomon S/lab Carbon eSkin 20/21 skøyteski, Fischer Twin skin race IFP 20/21 Langrennski, Fischer Twin Skin Carbon Pro Langrennski, Atomic Redster C7 Skintec Felleski (2019/20) Langrennski, Rossignol X-Ium Skating Premium Langrennski, Atomic Redster C9 Carbon Skintec (2020/21) Langrennski og Madshus Redline 3.0 Skate Langrennspakker.
Burde langrennski være lenger enn deg?
Ja. For å beregne riktig lengde er det viktig at du tar din egen høyde i cm og deretter legger til 20 til 25 cm i tillegg til dette målet.
Hva er de beste værforholdene for langrenn?
Det finnes langrennski til alle slags værforhold, men det vil være aller mest behagelig å stå på langrenn når snøen nettopp har falt og det er noen få minusgrader.

 

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere