Artikkelen inneholder annonselenker og er dermed sponset. Les mer her.

Langrennski test-guide: De beste skøyteski ifølge ekspertene

Ifølge vår research og analyse Vi har valgt produkter som scorer høyt på parametrene vi vurderer dem på, men ikke en uttømmende liste over alle produktene på markedet

SENESTE ENDRING april 2, 2024.

Langrennski test-guide: De beste skøyteski ifølge ekspertene

Utvelgelsen av produkter skjer på bakgrunn av forskning..., men vi begrenser oss primært til produkter tilgjengelige på prisportaler eller annonseplattformer. Våre artikler inneholder i hovedsak eksterne tester og anmeldelser fremfor egne tester. Oppføringen er ikke en rangering av produkter, og annonseavtaler kan påvirke plasseringen og utvalget av våre produkter – les mer her. Les mer

Elsker du vinteren og alt den har å by på av artige aktiviteter som du ikke har mulighet til å drive med ellers i året? Da er du kanskje interessert i mer informasjon om langrenn.

Langrenn er en populær sportsgren –spesielt i Skandinavia – som kombinerer hard fysisk trening med kos, tur, flotte omgivelser og nydelig hvit snø. Det er en type sport du kan nyte når du for eksempel drar på hyttetur med familien eller vennene dine, og det vil nesten ikke føles som trening dersom du har det gøy mens du driver med det.

Vi har funnet frem til noen av de beste skiene markedet har å by på, slik at du kan finne det utstyret som passer best til din neste skitur.

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler inn resultater fra upartiske tester. På den måten kan du enklere skaffe deg en oversikt over de beste produktene som markedet har å by på.

Seneste endring:

I dag har vi overført denne artikkelen til vårt nye design for å forbedre opplevelsen din på nettstedet vårt. I tråd med denne endringen har vi revidert og optimalisert produktanmeldelsene våre for å forbedre brukeropplevelsen din ytterligere, slik at du lettere kan finne akkurat det du har bruk for.

test-guiden

En test-guide som denne er en artikkel som analyserer produkter via en gjennomgang av bl.a. anmeldelser og tester.

De 5 beste langrennski i testguiden 2024:

Slik vurderer og utvelger vi produkter

Vi sammenligner en rekke anerkjente produkter og merker, og vi har partnerskap med mange store forhandlere. Selv om dette kan ha innflytelse på utvalget av produkter til artiklen, er våres anbefalinger basert på redaksjonens profesjonelle vurdering av de beste produktene.

Vårt forskningsteam vurderer produkter på parametre som:

  1
 • Produkttester fra ekspertkilder og forbrukermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser av produktet
 • 3
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Kunnskap og data på hva våre lesere foretrekker

Ovennevnte holdes opp mot pris og kvalitet. Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene for ulike behov.

Våre merkelapper som "Best i budsjettklassen", "Beste trådløse modell", "Mye for pengene" osv. er en individuell, uavhengig vurdering av den research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

Atomic Redster C9 Carbon Skintec (2020/21) Langrennski - lett ski med maksimal kraft i frasparket

Perfekt til mellomnivå

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Atomic Redster C9 Carbon Skintec (2020/21) Langrennski:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

Fordeler

 • God fart
 • Holdbar og varig modell
 • En enkel ski
 • God kontroll

Ulemper

 • Litt tung modell

Atomic Redster C9 Carbon Skintec (2020/21) Langrennski er en perfekt modell til deg som ligger på et mellomnivå når det gjelder skiløp, og som gjerne vil ha en lett modell som gir deg masse kraft.

Mer om Atomic Redster C9 Carbon Skintec (2020/21) Langrennski

Nomex kjerne
Disse skiene er utstyrt med den nye Nomex kjernen, og det er denne kjernen som kan takkes for den lette vekten. Her er det brukt karbon i selve konstruksjonen, derfor får du her sterke ski som tåler å bli brukt godt.

Nomex er et kjernemateriale som ble utviklet i luftfarts-industrien, noe som egner seg spesielt godt om du vil fly bortover bakken med skiene godt festet på føttene. Det er i tillegg enkelt å bytte mellom ulike typer felle ut ifra ha slags føre eller terreng du skal begi deg ut på.

100 % Mohair fell
Atomic Redster C9 Carbon Skintec (2020/21) skøyteski er utstyrt med en 100 % Mohair felle for en god glid og et godt feste. Fellen må imidlertid byttes ut etter 80 til 100 mil, men dette er enkelt å gjøre – og det kan også gjøres helt uten verktøy.

Fornøyde eksperter
Ekspertene hos den tyske nettsiden XC-ski.de er veldig imponerte over modellen, og konkluderer med følgende etter å ha testet modellen på mange ulike parametere:

«Atomic Redster C9 Carbon Skintec er veldig enkel, men ikke la deg lure av det. Dette er en meget sporty ski som sørger for god fart til tross for høyest vekt i denne kategorien. Atomic er et godt valg for løpere med god til veldig god teknikk. Når du kjøper bør du være oppmerksom på riktig spenning, fordi Atomic er litt myk – ellers har underlaget en tendens til å nappe» (oversatt fra tysk).

Se YouTube-videoen nedenfor for å få et visuelt innblikk:

Madshus Redline 3.0 Skate Langrennspakker - skøyteski perfekt til mykt underlag

God til nybegynneren

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Madshus Redline 3.0 Skate Langrennspakker:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

Fordeler

 • God glid
 • Stabil modell
 • Enkel i bruk
 • Egner seg godt til langsommere forhold og mykt underlag

Ulemper

 • Litt treg
 • Ru overflate

Madshus Redline 3.0 Skate Langrennspakker er et perfekt valg dersom du er nybegynner og helst skal stå på myke underlag i langsom fart.

Mer om Madshus Redline 3.0 Skate Langrennspakker

Formvalg basert på konkurranse-erfaringer
Formvalget for disse skøyteskiene er basert på erfaringer fra konkurranser på toppnivå – som gjør at skiene vil gi en ekstremt god glid.

Skiene er utstyrt med den moderne teknologien Dynamic Response for en maksimal energiutveksling mens du står på ski – og slik vil du kunne bevare en optimal skiflate gjennom hele bevegelsen slik at du får en god følelse av snøen og opprettholder farten.

Ny tankegang for ski i verdensklasse
Skiene er utstyrt med det aller siste innen racing-teknologi, og beviser gang på gang at de er gode nok til verdenscuper. Redline 3.0 er helt nyutviklet, og modellen ligger helt klart i verdensklasse når det kommer til skøyteski.

Den gode gliden og raske farten skyldes en ny tankegang fra produsentens side når det kommer til spennets egenskaper og utforming, slik at bevegelsesenergien har en direkte innvirkning på trykksonene.

Overflaten må behandles med voks
De tyske ekspertene hos nettsiden XC-ski.de har testet Madshus Redline 3.0 Skate Langrennspakker på mange ulike parametere og deretter tildelt modellen hele 85 av 100 poeng. Ekspertene har mye fint å si om modellen – spesielt når det kommer til den fantastiske gliden – men de nevner imidlertid også at du må stå klar med voksen for å kunne få best mulig utbytte av skiene. Her er et lite utdrag av ekspertenes anmeldelse:

«Ifølge våre tester er Madshus Redline 3.0 Skate F2 bedre enn tidligere modeller. Den gode gliden ble spesielt vektlagt, men modellen ble oppfattet som litt for treg. Den noe ru overflaten må behandles med voks flere ganger før den kan brukes» (oversatt fra tysk).

Se YouTube-videoen nedenfor for å få et visuelt innblikk:

Rossignol X-Ium Skating Premium Langrennski - konkurranseski for skøyting

Beste premiumvalg

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Rossignol X-Ium Skating Premium Langrennski:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

Fordeler

 • Veldig raske ski
 • God glid
 • Lett når det kommer til vekt
 • Stiv og stabil ski

Ulemper

 • Veldig krevende ski for nybegynnere

Rossignol X-Ium Skating Premium Langrennski er et ypperlig valg for deg som skal delta i konkurranser og gjerne vil ha gode konkurranseski for skøyting.

Mer om Rossignol X-Ium Skating Premium Langrennski

Helt ny konstruksjon

Denne modellen er en oppdatert premium versjon av forgjengeren, og er derfor utstyrt med en helt ny konstruksjon slik at den best mulig kan møte alle kravene du stiller til skiene dine som en konkurransedeltager.

Modellen er utstyrt med en lett kjerne av honeycomb som er ytterligere forsterket med karbon – helt ifra tuppen til halen på skien.

Ulike modeller til ulike typer føre

Med Rossignol X-Ium Skating Premium skøyteski kan du velge mellom ulike modeller ut ifra hva slags føre du skal ut i. S1-modellen egner seg aller best til kald snø og et hardt underlag, S2-modellen er en allround-modell som passer til all slags føre – og S3-modellen er modellen for deg som skal stå på ski mens føret er vått, som for eksempel på våren.

Modellen er i tillegg kompatibel med Turnamic bindingssystem, og modellen er en ekte allround-modell som passer til de fleste.

En «veddeløpshest»

Ekspertene hos den tyske nettsiden XC-ski.de er veldig imponerte over modellen – og har derfor mye ros å komme med. Skiene kalles for «en veddeløpshest», og her kan du se et lite utdrag av ekspertenes anmeldelse:

«Rossignol X-Ium Skating Premium S2 IFP er en absolutt veddeløpshest som ønsker å bli løpt fort. Den svært dynamiske skien med meget god føring stiller også økte krav til styrke og teknikk. Dette vil kunne ha en skadelig effekt, spesielt over lengre avstander, dersom kraften avtar» (oversatt fra tysk).

Se YouTube-videoen nedenfor for å få et visuelt innblikk:

Atomic Redster C7 Skintec Felleski (2019/20) Langrennski - skarpt design i rødt og sort

Et populært valg

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Atomic Redster C7 Skintec Felleski (2019/20) Langrennski:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

Fordeler

 • God glid
 • Raske ski
 • God kontroll
 • Veldig populær modell

Ulemper

 • Utfordrende på lengre distanser
 • Binding er ikke inkludert i prisen

Atomic Redster C7 Skintec Felleski (2019/20) Langrennski er et populært valg blant brukerne, og her vil du få veldig mye skiglede for pengene du investerer.

Mer om Atomic Redster C7 Skintec Felleski (2019/20) Langrennski

Rask felleski for trening 
Med denne modellen vil du få en rask felleski for trening da C7 Skintec bygger på testvinneren C9 Skintec. Uansett hvor kresen og streng du er på kravene dine når det kommer til langrennski, så vil Atomic Redster C7 Skintec Felleski (2019/20) Langrennski kunne tilfredsstille kravene dine.

Det hender at det finnes fordommer mot felleski, men med denne modellen så knuses disse fordommene, så her får du et par ski du kan bruke i fjell og mark uansett om du anser deg selv som en erfaren skiløper – eller om du heller mer mot nybegynner.

Smørefrie ski for god føring
Her kan du forvente deg et par smørefrie ski av siste generasjon som gir deg en god og lett føring samt en veldig god glid uansett hva slags værforhold du befinner deg i.

Når det kommer til lengde på disse skiene så skal du legge til 20 til 25 cm i tillegg til høyden din i cm. Deretter måler produsenten om du skal ha Soft (S) eller Medium (M) ski ut ifra hvilke opplysninger du gir de.

Grundig testet av eksperter
Atomic Redster C7 Skintec Felleski (2019/20) skøyteski er blitt grundig testet av ekspertene hos den tyske nettsiden XC-ski.de. Ekspertene er svært imponerte over modellen og gir den en god anmeldelse og tildeler skiene hele 82 av 100 mulig poeng.

Ekspertene mener skiene har en veldig god glid og at de er raske – men for å kunne få mest mulig ut av den gode farten så kreves det imidlertid at du har en god teknikk. Dersom du befinner deg aller tidligst i nybegynnerfasen, så kan det hende du vil føle deg litt overveldet – men er du en ambisiøs nybegynner så kan du kaste deg inn i utfordringen.

Se YouTube-videoen nedenfor for å få et visuelt innblikk:

Salomon S/lab Carbon eSkin 20/21 Langrennski - blant de raskeste skiene som finnes

Til deg som vil utfordres teknisk

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Salomon S/lab Carbon eSkin 20/21 Langrennski:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

Fordeler

 • Lett modell
 • Raske ski
 • Fantastisk grep

Ulemper

 • Lugger lett

Salomon S/lab Carbon eSkin 20/21 Langrennski er et perfekt valg for deg som vil ha ski som er utrolig raske – og som gjerne vil utfordres teknisk slik at du raskt kan merke at du blir bedre til å stå på ski.

Mer om Salomon S/lab Carbon eSkin 20/21 Langrennski

Felle plassert på toppmodell
På denne modellen så har Solomon slått på stortromma og plassert en felle på toppmodellen sin – S/lab Carbon Classic. Dette er derfor en felleski som er perfekt hvis du skal gå veldig mye på ski og vil forbedres teknisk, mot klikke eller i turrenn.

Salomon S/lab Carbon eSkin 20/21 Langrennski er nøye produsert med inspirasjon fra racing-miljøet, og ekspertene mener dette er blant de aller raskeste skiene de har prøvd. Skiene har en god tyngdeoverføring som gjør at staking faktisk blir gøy.

Dersom du velger felleski så er riktig spenn og stivhet essensielt for en god opplevelse med skiene – og her vil produsenten kunne hjelpe deg med å velge mellom «soft», «medium» eller «hard». Velg lengde basert på din egen kroppshøyde i cm, og legg deretter til 20 til 25 cm oppå dette målet.

Fornøyde brukere
Brukerne hos Google Shopping er svært fornøyde med Salomon S/lab Carbon eSkin 20/21 skøyteski etter å ha testet modellen i praksis. Her har skiene fått full pott med hele 5 av 5 stjerner, og en av brukerne har følgende å si om Salomon S/lab Carbon eSkin 20/21 Langrennski:

«Great superlight classic skin ski. Great in the classic tracks in a variety of snow conditions. Paired with Prolink Shift binding, you can easily adjust your fore and aft foot position for greater grip or glide. Grip is adequate but less positive in some snow conditions, but that’s to be expected with skins. Glide is excellent. This is a lightweight, fast ski that could be used for racing. My classic ski speeds have improved using these».

4 ting du bør vurdere før du kjøper langrennski

 • Lengde

  Spenn er helt essensielt når du skal velge riktige ski. Derfor er det viktig at du velger riktig lengde for å få riktig spenn. For å finne riktig lengde kan du ta din egen kroppshøyde i cm og legge til 20 til 25 cm i tillegg til høyden din.

 • Ulike tykkelser

  Langrennski kommer i mange ulike tykkelser – og her kan du velge mellom korte eller midtsmale modeller. Korte og tykkere ski gir mindre svingradius enn lengre utgaver – som ofte kan tilby mer stabilitet.

 • Kjønn

  Når du velger ski så kan kjønn spille en rolle når det kommer til hva du burde velge. Kvinner har ofte en annen vektforskyvning enn menn, og derfor kan det lønne seg for kvinner å velge mindre og mykere unisex-ski.

 • Bruksområde

  Tenk over hvor du har tenkt å gå på ski – har du tenkt å bruke skiene til konkurranse, eller til koselige hytteturer med familien? Sjekk at modellen du velger passer til deg og dine behov.

arrow-more

Tester og anmeldelser av langrennski som er brukt i artikkelen

Vi ønsker å gi deg som forbruker en god vurdering av alle produkter slik at du sparer tid og føler deg trygg på ditt sluttvalg. Vi ser derfor til offisielle forbrukerråd, eksterne eksperter og forbrukernes egne vurderinger, på tvers av norske og internasjonale nettbutikker.

Vårt forskningsteam har gransket markedet og undersøkt alle relevante kilder. I vårt arbeid har vi brukt følgende ekspertkilder og tester:

Ekspert- og testkilder

Skiessentials.com

Nettsiden Skiessentials.com er en amerikansk nettside som skriver om alt som har med ski og skigåing å gjøre. Nettsiden begynte som en butikk i 1984 og har siden utviklet en nettside med mange lesere. Her har nettsiden testet modellene Fischer Twin skin race IFP 20/21 Langrennski og Fischer Twin Skin Carbon Pro Langrennski. 

Du kan lese mer om Fischer Twin skin race IFP 20/21 Langrennski her

Du kan lese mer om Fischer Twin Skin Carbon Pro Langrennski her.

XC-Ski.de

Den tyske nettsiden XC-Ski.de skriver om alt som har med ski å gjøre, og her har de egne eksperter som tester ulike ski og deretter skriver grundige anmeldelser av hver modell. I denne omgang har de tyske ekspertene testet modellene Atomic Redster C7 Skintec Felleski (2019/20) Langrennski, Rossignol X-Ium Skating Premium Langrennski, Atomic Redster C9 Carbon Skintec (2020/21) skøyteski og Madshus Redline 3.0 Skate Langrennspakker. 

Testen ble utført: Den 28 august 2019
Du kan lese mer om Atomic Redster C7 Skintec Felleski (2019/20) Langrennski her

Testen ble utført: Den 31 august 2020
Du kan lese mer om Rossignol X-Ium Skating Premium Langrennski her

Testen ble utført: Den 28 august 2019
Du kan lese mer om Atomic Redster C9 Carbon Skintec (2020/21) Langrennski her.

Testen ble utført: Den 31 august 2020
Du kan lese mer om Madshus Redline 3.0 Skate Langrennspakker her.

Andre relevante tester og artikler

Her hos Forbrukerliv finner du også en lang rekke andre artikler om andre testvinnende produkter som du kanskje vil synes er interessante. Du kan for eksempel kaste deg over en av våre andre artikler om trenings-relaterte produkter. 

Vil du ha mer utstyr som kan hjelpe deg med å nå nye og ambisiøse mål når det kommer til kropp og trening, så kan du for eksempel ta en titt på vår artikkel om ellipsemaskiner

Dersom du er interessert i å følge med på ulike målinger slik at du får et visuelt inntrykk av hvordan du har prestert og hvordan du forbedrer deg, så kan du med fordel lese vår artikkel om pulsklokker

Les også om de beste slalomski, twintip ski, skibriller og skihansker.

Kundeanmeldelser

Google Shopping

Google Shopping lar brukerne søke på produkter slik at de kan finne og sammenligne ulike modeller. Brukerne skriver deretter brukeranmeldelser etter å ha testet produktene i praksis over tid. Her har brukerne anmeldt modellene Fischer Twin Skin Pro Langrennski og Salomon S/lab Carbon eSkin 20/21 Langrennski.

Du kan lese mer om Fischer Twin Skin Pro Langrennski her.

Du kan lese mer om Salomon S/lab Carbon eSkin 20/21 Langrennski her

FAQ

Hvilke langrennsski er best?
Fischer Twin Skin Pro langrennsski, Salomon S/lab Carbon eSkin 20/21 Speed Skating-ski, Fischer Twin Skin race IFP 20/21 langrennsski, Fischer Twin Skin Carbon Pro langrennsski, Atomic Redster C7 Skintec Felleski (2019/20) langrennsski, Rossignol X-Ium Skating Premium langrennsski, Atomic Redster C9 Carbon Skintec (2020/21) langrennsski og Madshus Redline 3.0 Skate langrennssett.
Bør langrennsskiene stå lenger enn deg?
Ja, for å beregne riktig lengde er det viktig at du tar utgangspunkt i din egen høyde i cm og deretter legger til 20 til 25 cm i tillegg til dette målet.
Hva er de beste værforholdene for langrenn?
Det finnes langrennsski for alle slags værforhold, men det vil være mest behagelig å gå på langrennsski når snøen nettopp har falt og det er noen få minusgrader.

Vanlige feil som begås med langrennski

Det føles ikke nødvendigvis naturlig for alle å kunne gå på ski med én gang skiene festes til bena. Det finnes flere vanlige feil som folk begår når de skal lære seg å stå på ski – og det er viktig å vite hva disse er slik at du kan få best mulig teknikk og unngå å skade deg i skiløypa. Her vil vi gå igjennom noen av de vanligste feilene slik at du skal få et bedre utgangspunkt når du kaster deg ut i utfordringen med langrenn.

Ikke velg de spisseste og tynneste skiene

Mange velger gjerne de spisseste og tynneste skiene de finner da det kan se ut som de vil være lette og enkle å manøvrere i snøen. Dette er imidlertid ikke den beste løsningen for en enkel skitur.

Vit forskjellen på de ulike typene

De vanligste skitypene er klassiske smøreski, felleski og skøyteski, og det er viktig å vite forskjellen dersom du skal få en god opplevelse med skigåingen. Felleski egner seg best der klimaet varierer veldig og du ikke vil smøre så mye – for eksempel hvis du bor i Oslo.

Klassiske smøreski ski er helt klart bedre dersom du skal gå mye på ski på fjellet der klimaet er kaldt og du finner mye fin snø. Skøyteski må mest sannsynlig smøres, men fordelen er at du får alle de gode egenskapene som racingski har, og ingen ulemper. Er det glatt, så kan du bare smøre litt tykkere. Skøyteski er lette, stabile og et populært alternativ for mange brukere.

En annen viktig faktor for å maksimere ytelsen til langrennskiene er å bruke de riktige skistavene. Skistavene gir ekstra stabilitet og kraft til skiløperen, og hjelper til med å kontrollere bevegelsen og balansen. De kommer også i ulike størrelser og materialer for å passe til spesifikke behov og preferanser.

For mye klær

Noen brukere synes det er lurt å ta på seg slalåmklær når de skal ut på langrenn – noe som ikke nødvendigvis er en god idé. Du blir fort veldig varm når du går på ski da det krever mye bevegelse og muskelkraft, derfor skal du gjerne ha på deg litt mindre enn du tror. Ha gjerne på deg ullundertøy og vindtette bukser/jakker over, men det er ingen grunn til å ta på seg de tykkeste skiklærne og største skibrillene.

En viktig del av utstyret som brukes sammen med langrennskiene er skisko. Skiskoene bidrar til å holde foten varm og tørr i kaldt vær, og gir også god støtte for ankelen og foten. Når du kjøper skisko, er det viktig å velge en modell som passer til formen på foten din, og som er kompatibel med bindingene på skiene dine.

Ikke vær din egen lærer

Mange nybegynnere tenker at det er så enkelt å stå på ski at de gjerne kan lære seg skiteknikker på egenhånd. Dette er ingen god idé. Mange nybegynnere bruker for eksempel musklene i overkroppen altfor mye, i tillegg til at de kanskje prøver å gå litt som de ville gjort med slalåmski.

Dette vil gi deg en frustrerende og tung opplevelse. Det lønner seg å bruke litt tid på å få en innføring i langrenn av noen som vet hva de driver med – da vil du starte treningen med god teknikk i tillegg til at du kan unngå skader og masse frustrasjon.

For å ha en optimal langrennsopplevelse, er det også viktig å ha riktig utstyr for å ivareta både sikkerhet og komfort. Alpinhjelm er en av disse tingene. Alpinhjelm er designet for å beskytte hodet ditt i tilfelle av fall eller kollisjoner på skituren, og det er viktig å velge en hjelm som passer godt til hodet ditt og som oppfyller de nødvendige sikkerhetsstandardene.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme